A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! Minden eredményünk jó (afp, stb) Lassan talán sűrűbben is tudok jönni írni, bár gyakran olvaslak titeket.

Spock...
Van amiben igaza van, van amiben orvos.
A kitolási szakasz nem a legfájdalmasabb része volt számomra, sőt. Megkönnyebbülés volt. Fájt, azt nem állítom, hogy nem, az is fáj, de korántsem annyira, mint az azt megelőző egybefüggő-végenincs fájások. Ez legalább másmilyen és vannak szünetek és a végét jelzi.
A kitolást illetően totálisan egyetértek. Én is elrontottam -felfújtam a fejem- és legalább 1 órásra sikerült elnyújtanom, míg végül mertem "kakilni". Hozzátenném csak a baba jött pedig beöntést nem kaptam, ellenben előtte 5 órával voltam wc-n. Vagyis féltem, hogy mi lesz, ha beszarok...Kép Amint leküzdöttem ezt az érzést, a baba perceken belül megszületett.

Az orvos utasításait sem mindig kell vakon követni. Belepusztultam volna, ha indok nélkül le kell feküdnöm. Félig ültem az ágy szélén és ha jött a fájás kicsit megemelkedtem, mert nyomta a baba a farokcsontot hátrafelé, nem kell, hogy az ágy meg vissza. Még a ctg is ülve volt rajtam. Na de mikor bekötötték az oxitocynt és feküdni kellett... Inkább nem rémítgetnék senkit, hogy mit éltem át az utolsó 1 órábanKép
De azt hogy, hogy kéne végigcsinálni a kitolási szakaszt abban teljesen egyetértek, csak az a kár, hogy még mindig fekve kell a babaát kitolni. De jó lett volna, ha az ágy nem nyomja a derekamat meg a farokcsontot... Az volt a legborzalmasabb.
Remélem olvassa ezt néhány szülész doki is...
Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok csajok!
Ki az a Mr.Spock??Sose hallottam róla.
Barbi!
Most nagyon irigy vagyok az új séród és a sok naci miatt.KépHolnap én is megyek vásárolni cipőt.Kép

Györesz!
Nagyon szomorú lettem,de megértelek mi is voltunk már hasonló helyzetben"sajnos".KépDe akkor mikor találkozunk?Hisz már 8 hónapos vagy.Kép

Kata!
Légyszi próbáld elintézni a bébiszittert.Kép

Gigi barátnőm merre vagy??Kép
Puszi mindenkinek.KépDia 25+2

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Dia! Mr Spock anno az Indexen, jelenleg asszem a Velvet fórumon ír, nőgyógyász, Amerikába szakadt hazánkfia. Itt olvashatsz róla: http://velvet.hu/velvet/v-tanacs/v-orvos/drlaufer/
Itt pedig a fóruma van: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041994

Sziasztok és boldog babavárást!
Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok Lányok!
Itt vagyok ám, csak valóban az a helyzet, hogy TÁPPÉNZEN VAGYOK, de ezek a szemét Matávosok még mindig nem birták bekötni a telefont! Kép Igy most egy közeli garázs-internetezöböl irok! Kép
Pénteken voltunk dokinál, a méhszáj zárt, a babucit megnéztük uh-n, és még mindig Kép lány!!! Robi meg folyton vigyorog, ha szóba jön a téma! Annyira örül neki. Szépen növöget a pocim, mostmár néhányan észre veszik, hogy kismama vagyok, nemcsak duci! Kép A doki rendes volt, amikor megemlitettem, hogy már nehezemre esik dolgozni, egyböl irta, hogy pihenés javasolt! Szóval eddig hál' Istennek jól vagyunk, Kismarica mocorog, ja és fejjel lefelé helyezkedett el! Remélem ez már nem változik szülésig! Sajnos a szorulás Kép megint kisért, de a doki irt fel "lazitót"! Iszogatom, de mindig az jut eszembe, hogy mi van, ha az utcán jön meg a hatása! Kép Otthon még nem sokat lenditettem, de lassan illene már rendbe tenni a babakocsit is. Még a kiságy sincs összerakva, de ez Robi dolga lesz! Most egyenlöre pihengetek, de már elég sok minden nehezemre esik! Kezdek nyügösködni! Kép
Igyekszem majd visszaolvasni, hogy miket irtatok, mert én nagyon sokat gondoltam ám Rátok ebben az internet-mentes 1 hétben! Kép
Puszi mindenkinek!
Marica
30+4
marica69

Sziasztok!

Dia!
Én nagyon szívesen találkoznék veletek, de most sajna ez a helyzet. Még egy-két ezrem lenne erre a célra, de a négy az most sok!!! A doki is ötezer és a gyógyszereimre is hetente majdnem kettőezret kell kiadjak és hát most a pelenkázó miatt egy kicsit elúsztunk!!!

Marica!
Örülök, hogy itt vagy és hogy minden rendben van veletek!!! Épp itt volt az ideje, hogy szépen otthon maradjál!
A kiságy még nekünk sincs összerakva, de csak azért mert olyan bénák voltunk, hogy úgy hoztuk el a sogornőmtől, hogy a felét ott hagytuk, meg a matracot is.

Elkezdtem (anyós segítségével) kimosni az összes kisrucit, pelust, stb. Már két adagot ki is teregette, de van még úgy három adag! De nagyon élvezem ám!!!!!

Puszi
Györesz 32

Kép
Kép
györesz

DiaKép
Küldtem emilt. A barátnőmnél voltam, de ezt írtam neked tegnap!! Szórakozott vagy????Kép

GyöreszKép
Nagyon sajnálom, hogy nem jössz. Nem nevetünk ki, honnan szeded ezt a butaságot? Pedig már úgy örültem, hogy megismerlek.... Holnap kezdődik egy újabb hét!!!! KépKép Livről tudsz valamit???

BarbaraKép
Én nem sűrűn járok fodrászhoz (nagyon igényes vagyok...Kép ) de az tény,hogyha egyszer elkapják az embert akkor nem eresztik mindenféle hajhab, vax, fényesítő, lakk nélkül. Legtöbbször az szokott lenni, hogy elmegyek fodrászhoz csinál valami bukósisakot a fejemre és gyorsan hazamegyek hajat mosni.Kép
Amikor májusba volt a barátnőm esküvője, elmentem, hogy befonja a hajam. Mivel már derékig ér mást nagyon nem tud vele kezdeni. Hát olyan ocsmány lettem, hogy nem igazKép Jött értem a férjem, beültem a kocsiba és csak nézett. Olyan rendes volt, hogy nem szólt semmit. Már csak akkor helyeselt amikor otthon lebontottam a fejem. Csak az volt a gáz, hogy úgy belakkozta a fodrász a búrám, hogy utánna úgy néztem ki mint aki két hete nem mosott hajat. Időm már nem volt hajat mosni.Kép Szép kis tanú voltam.

Ez a Mr. Spock szerintem is egy hülye, csak elsőre nem akartam ilyen erősen fogalmazni.....Külömben is az tök jó amikor férfi nőgyógyászok mondják valamire, hogy nem fáj. Honnan tudja??

MaricaKép
Örülök, hogy előkerültél!!!! Már tényleg kezdtem azt hinni, hogy baj van Kismaricával.Kép Szerencsére semmi.

KataKép
Remélem törpikém nem lesz nagyon nagy mert ma vettem neki nagyon cuki 56-os rugdalozót....
Már nem emlékszem, hogy melyik magyar színésznő írta, hogy megszült aztán lement a fodrászhoz egy kis igazításra....Kép A mi kórházunkban is van szépségszalon, mondtam is a férjemnek, hogy kipottyintom a gyerköcöt aztán megyek szépülni!Kép

Na jól lefárasztottalak titeket!!Kép

Puszi, Gigi 32

KépKép
gigi28

Gigi!
Amikor kérdeztem ,hogy merre vagy,akkor még nem olvastam el a leveled.KépMost is írtam.Kép
Györesz!
Gondolkodtunk Gigivel,hogy ha gondolod találkozhatunk máshol is.Mert Barbi is azt írta,hogy nem lesz végig,és akkor csak ketten maradnánk Gigivel egy 8 személyes asztalnál ami hülyeség.Ezért jó neked egy bevásárlóközpont?Az valamivel olcsób.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

GyöreszKép

Dia jól beszél!!!! Tőlem akár mehetünk a West End be is. Ott lehet kajálni, meg a tetején van kert. Szóval tessék valamit reagálni!!!KépKép Nem fogsz könnyen szabadúlni tőlünk!!!! Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!

Gyorsan írok,hogy megvagyok,csak nagyon elfáradtam,alig várom várom,hogy vízszintbe kerüljek.
Pesten voltam,elintéztük,hogy párom kapja két gyerekre a családi adókedvezményt.
Aztán Auchan,több órát kóricáltunk,vettem az akciós kombikból pár darabot+rugdalózókat is,nem látom őket rossz minőségűnek,sem hibásnak,ha csak itthon adom a babára őket,akkor is nagyon megéri.
Tegnap kisruhákat mostam,úgyhogy mára tényleg ki vagyok purcanva.
Nem volt időm mindent visszaolvasni,de látom Marica írt.KépKépKép

Holnap jön Anyós.Kép

Puszi mindenkinek!!!

Kata
28+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

A West Endet megbeszélhetjük, mert tényleg jó lenne találkozni!!!
És akkor hányan leszünk? Csak mert nincs olyan nap amikor többen lehetnénk?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,
Ha hetkoznap delelott vagy du. 3-4 utan talalkoztok a West End-ben, akkor szerintem en is be tudok kukkantani Zsombival. Kép MAr, ha valaki kivancsi rank...Kép

Mr. Spock
nem hiszem, hoyg meg kene ot vedenem, de nekem a tanacsaival es a szulesi utmutatojaval nagyon sokat segitett (meg a Zsombis terhessegem soran). Kép Valahogy radobbentett, hogy mi var ram a szules soran, addig ugy erzem, kicsit naiv voltam. Kép
Az orvosomban is maximalisan megbiztam, ezert ha mondott valamit, akkor eszembe se jutott felulbiralni a kereset. Es en vegig fekudtem, nekem az esett jol. A szulesznovel pedig elotte megbeszeltem, hoyg en majd setalgatni szeretnek, nnna, tobbszor is rakerdezett, mikor megyek setalni, de a fekvesen kivul nekem semmi sem volt kenyelmes....Kép
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nekem ez a leiras tenyleg nagyon sokat segitett, ahogy mashol olvastam, sokaknak volt ugyanez a velemenye. Kép

Joejt!
Gombóc
gombóc

GyöreszKép

Új időpont?? Hát nem tudom?? Ezt is elég nehéz volt összehozni. De ha van javaslatod akkor mondd.Kép

KataKép
AnyósKép Anyós meg após nem élnek együtt?? Ezt azért kérdezem, mert a papus most boldogított téged elég sokáig. Akkor merre volt a drága mama? És meddig marad az az áldott jó asszony???Kép

GombócKép
Szerintem egy első szülő nő úgysem tudja elképzelni, hogy milyen a szülés. Majd ott rádöbbenünk.Kép Az orvosom tanácsait természetesen meg fogom fogadni, mert azért ő már több szülést látott mint én.Kép Szerintem nem nagyon fogok feküdni, mert ha bármi fáj, akkor elkezdek járkálni, hogy eltereljem a figyelmem. De ugye ezt sem tudhatom, hogy mi fog jólesni. Nekem ezért nem tetszett a szövege, mert nem lehet általánosítani. Az egyiknek a fekvés a jó, a másiknak mondjuk a járás. Ezért tartom feleslegesnek a szülési tervet. Úgyse tudom, hogy mint lesz.
A délután 3-4 utánban az a rossz, hogy a Barbara megy ünnepelni, úgyhogy akkor meg már ő nem fog ráérni! Nagyon bonyolúltak vagytok csajok!KépKép

Puszi, Gigi 32+1

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Dr SPock szövege mellbevágó. És számomra nagyon ellentmond a természetes szülést szorgalmazók elveinek. Pedig igazán nem vagyok tagja egyik tábornak sem, de azt gondolom, a szülés egy élettani folyamat, amit úgy kell megélni, ahogy jön. Ha nagyon elfajuk, hát gyüjjék a jó doktor, hisz nagyanyáink a babakelengye mellé mindig kikészítették a szemfedőt, nekünk meg szerencsére ezt talán nem kell. Na de normális esetben? Sosem kívántam két fájás közt pl. tvt nézni. Kép És nem nyomtam, mint a gőzmozdony, inkább engedtem, hogy haladjanak a dolgok a maguk útján. Ami biztos, hogy oxytocin nélküli szülésnél tapasztaltam meg, hogy mikor már azt hittem, nem bírom tovább, jött egy kis szünet. Megpihenhettem, majd jött a gyerek. És a tolófájás tényleg nem kellemes, viszont nem is lehet neki ellenállni. (Gyűlölöm, mikor valakinke azt mondják, lihegje el, mert még nem ért oda a doki.)

És a többedik gyereknl az a jó, hogy előtör az emlék, hogy még egy nagy bluggy, ott a baba, és vége.

Ami még biztos, sosem vágytam fürdőkádra, bordásfalra. Csak arra, hogy békén hagyjanak. Szerencsém volt, másodiktól mindig így is történt. És volt, hogy járkáltam, volt hogy jártányi erőm sem volt. NA kíváncsi leszek, Négyeske mit hoz.

És még valami: két szülés, éppen úgy , mint két gyerek, vagy két terhesség nem volt egyforma. Úgyhogy én sem tudom, mire készüljek. Viszont talán már könnyebben adom át magam az árnak.

sofka
sofka

Szia Gigi!

Nekem jó a 11-e, csak úgy felvetettem, mert olyan jó lenne többen lenni. Gondold el milyen muris lenne legalább öt pocakos nőszemély!
Akkor döntsétek majd el ezt a WestEnd-es dolgot, én benne vagyok!!!!

Puszi
Györesz 32+1 (egyre jobban hangzik, nem???)

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Nekem jó a 11.-e.Szerintem eddig 4-en vagyunk Gigi,Györesz,Barbi,Dia.KépGyöresz ez már majdnem öt.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

GyöreszKép

Közeleg a vég........KépKépKépKép

SofkaKép
Teljesen egyetértek veled!!!!! Azért négy gyerek nem semmi!!!!!KépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Úgy látom mindenki talált jobb elfoglaltságot, mint a net előtt csücsülni!
Ma 10-től fél 2-ig vasaltam, persze ülve, de így is nagyon elfáradtam. Még maradt egy halom kisruha, de gondoltam azt majd holnap kivasalom. Aztán míg feljöttem ebéd után lepihenni az anyósom mindent kivasalt! Nagyon örültem, nagyon aranyos volt tőle!

Ti kisterilizájátok a cumisüveget, cumit előre? Vagy csak akkor, ha majd tényleg igény lesz rá???

Gigi!
Akkor van még egy hét a taliig, addig döntsétek el, hogy akkor biztos nem bánjátok, ha a West Endben találkoznánk??? Ha nem gond, akkor a West Enden belül hol és hánykor???

Hát igen közeleg a vég! Annyira durva belegondolni, hogy a jövő hónapban szülünk, de közben meg annyira jól hangzik. Olyan jó amikor valaki megkérdezi, hogy mikorra várom és csak úgy lazán odamondom: a jövő hónapban!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Én annyira nem vagyok ismerős a West E-be, ismerem a szőkőkutat aztán nagyon nem. Szerintem olyan dél-egy körül kéne találkozni, mert a Barbi később már nem ér rá.
Na milyen rendes volt az anyósod!Kép Én apránként mostam és vasaltam, abban az ütemben ahogy megvettem a rucikat. Ma is mostam egy adagot, majd holnap kivasalom.
Nem tudom,hogy mikor kéne sterilizálni??!! Egyáltalán a kórházba vigyek cumisüveget, ha esetleg valami miatt nem szimpatizálna a cicimmel??Kép Hát komolyan mondom,hogy egyre bizonytalanabb vagyok. A szülés nem is izgat, hanem ami utánna jön.
Én még mindig azt mondom,hogy két hónap van a szülésig. Pedig annyi már nincs.....

Jó éjszakát, Gigi

KépKép
gigi28

Csajok,

ha nem étterembe megyünk, talán én is el tudok menni, mert a gyerekek egy bevásárlóközpontot azért nem tudnak szétszedni.Kép Legfeljebb csak egy kondenzcsíkot láttok belőlem, de legalább én jól megnézlek titeket!KépKép

Csak akkor, ha már nem lehet délelőtt vagy délután (bár Gombócnak meg talán Katának is az lenne a jobb), akkor legalább legyen tényleg déli 12 és ne 13-14h, mert akkor még be tudok gyorsan kukkantani, aztán még mehetünk haza aludni. Mármint a gyerekek.

Kata, te nem tudod elhozni a gyerkőcöt? Elbunyóznának ez enyéimmelKép

Cumisüveg: Györesz, ha most kisterilizálod, már rég nem lesz steril, mire kelleni fog! Meg reménykedjünk, hogy nem is fog kelleni...Kép
A kórházban, ha nem eszik a gyerek (sok helyen akkor is, ha eszik), megetetik a csecsemőosztályon az ő felszerelésükkel. Poénnak jó lenne, ha odamennél a saját üvegeddel, de akkor vedd fel videóra a fejüket, még sok pénzt kereshetsz vele!Kép

Vica
mvica

Sziasztok!

Látom para indulKép
Nálam is,pedig később szülök.

Gigi!
Anyósék még időszámitásunk előtt elváltak,bele is őrülnék,ha egyszerre boldogítanának!
De.jött és este már ment is Anyós,de mivel szeretné,hogy folytassuk a beszélgetést amit múltkor elkezdtünk,a héten még jön valamikor.
Cumisüveget ne vigyél a kórházba,mert ha pótlásra szorul,akkor is pohárkából itatják/itatod majd.Kép
Sterilizálni szerintem korai még,lehet,hogy egyáltalán,vagy csak nagyon sokára lesz rá szükség.(úgy legyen Kép )

Sofka!
Teljesen egyetértek Veled!Kép

Csajok!Próbálom Apát fűzni,mintegy utolsó szalmaszálként,hogy cserélje el a 11.-ei napját,egyenlőre nem lelkesedik.KépMindegy,még dolgozok az ügyön.Kép

Puszi!

Kata
29+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Vica!

Mintha összebeszéltünk volna!Kép
Az már tényleg a legvégső megoldás lenne,hogy a fiamat is vigyem,két órát vonatozunk,ez engem már nélküle is eléggé lefáraszt.Kép
Jó lenne Veled is megismerkedni!Kép

Puszi
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!

Én azon vagyok!Kép

Vica
mvica

Sziasztok,

Gigi,
persze, hoyg az elso szulo no nem tudja, milyen a szules. Kép Viszont en vagyok az elo pelda, hoyg azt hittem, majd valami eros-menzeszszeru fajasok lesznek, es mivel a babanet hangos volt akkor a "3-4 ora alatt szultem es alig fajt" sztoriktol, ezert azt is hittem, hoyg majd nekem is biztos ilyen lesz. Kép Ebben segitett a Spock fele leiras, hogy a nagy atlag azert nem igy szul, es eleg kijozanitolag hatottak a sorai...Kép
Szulesi tervet en keszitettem anno, de minden pontnal kihangsulyoztam, hoyg elso a gyerek erdeke. Ha ugy itelik meg, hogy abban a pillanatban biztonsagosabb a babanak, hogy ne ugy tortenjen valami, ahogy en szeretnem, akkor legyen ugy, ahoyg ok mondjak. Igaz, ehhez az (is) kellett, hogy a szulesznoben es az orvosomban is 100%-ig megbiztam...Kép

Cumisuveg,
szerintem ez korhazfuggo, erdemes rakerdezni szulesfelkesziton. A MArgit KH-ban meg eppen javasoljak a sajat cumisuveg bevitelet, minel kisebb luku cumival, mert kulonben korhazi bocicumival teaztatjak a gyerekeket. Kép Sterilizalni elore ugysem lehet, mert max. 1-2 napig maradnak sterilek a cuccok. Kép

Tali,
akkor Nektek jo szorakozast, nekunk se a hetvege, se a deli idopont nem jo. Kép

Csak amulok es bamulok, hogy Ti milyen szorgalamasak vagytok! A mi babaruhaink meg mindig egy barati parnal vannak kolcsonben, igy meg se mosni, se vasalni nem tudom oket, nemhogy mar a helyukre pakolni. Kép vagy inkabb Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Gombóc, ugyan már, a babaruhák ráérnek! Örülök ha addig a család egyéb ruhatárát úgy ahogy mosom vasalom.
sofka

Sziasztok!

Képzeljétek! Ma reggel kaptam a barátnőmtől sms-t, aki 35 hetes kismama, hogy voltak dokinál és egy ujjnyira kinyílt a méhszája, aztán éjjel egy óra óta 5 perces fájásai vannak és egyre erősödnek, úgyhogy reggel bementek a kórházba. Olyan hihetetlen! Csütörtökön még vele voltam a Megatoysba és pont arról beszélgettün, hogy milyen szar, hogy azt nem lehet érezni, hogy kinyílik a méhszáj, mert hogy annak is simán kinyílhat akinek semmi gondja nem volt. Ő pl. azt sem tudta, hogy mi az a keményedés, mindig tőlem kérdezte, de neki soha nem volt!!!!
Mostanába mindenki olyan hamar szül! Lehet, hogy ez a sok hülye front!!!!
Mostmár nagyon izgulok, hogy velünk hogy lesz, főleg ha abbahagyom a gyógyszereket!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 32+2

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

A tapasztaltabbak szerint nem kell még sterilizálni, úgyhogy egy gonddal kevesebb.Kép Lehet, hogy mi is egy hónap múlva babázni fogunk?? Mondjuk nem csodálom, hogy ettől a vacak időjárástól megindúlnak a picik. Ma reggel borús, hűvős idő, most meg leolvad rólam a melegítő gatya!!!Kép Utálom!!!
Ez a méhszáj tényleg fura ügy. Bár most nem tudom,hogy hogy állok mert csütörtökön a doki nem vizsgált meg. Az uh leleten viszont az van, hogy méhszáj érettsége: I-II. Valaki okos mondja meg nekem, hogy ez mit jelent!!!

Puszi, Gigi 32+2

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gondoltam, a szülés előtt beköszönök még ide is, ha már úgy lemaradtam, mint a borravalóKép Nem mentegetőzésképpen mondom, de a két lányom mellett megnyikkanni sincs időm, pedig szoktalak benneteket olvasni. Ráadásul nyáron még építkeztünk is, a párom melóhelyén meg a nyári aratás a nagy szezon, így ő sem segített, úgyhogy el voltam havazva. Ilyenkor úgy irígylem az első babásokat, akik mellbedobással koncentrálhatnak a pocilakóra és kiélvezhetik a terhesség minden percétKép Azért remélem, az én legkisebbem se lesz lelki sérült, mert nem rá figyeltem éjjel-nappalKép

Vica,
bár a másik topikban kérdezted, ha nem baj, itt válaszolokKép Én hagytam átfutási időt a dolgoknak, az egy hét szerintem kevés, annál tovább kell próbálkozni a tejmentes diétával. Azért teljesen lemondani csak a tejről tudtam, a tejtermékeket inkább csak nagyon leredukáltam. És a kisebbik lányom így gyorsabban túl is esett a nagy hasgörcsös időszakon. De hogy aztán tényleg ez volt-e az oka???

Györesz,
nem akarlak lelombozni, de én tavaly a 2. lánnyal szedtem gyógyszert, mert kinyílt a méhszájam és a 36. héten hagyatták abba velem, miután 39+2 napra született meg a gyerekKép Szegény addigra már annyira beletörődött a dologba, hogy neki még maradni kell, hogy alig akart kibújniKép
Ja és most a 34. héten megint nyílni kezdett a méhszájam, de most nem volt olyan parás a doki, így gyógyszert sem kaptam és szerintem ezt a szülést sem kapkodom el, már ami a dátumot illetiKép
Ami tényleg furi ebben a méhszáj nyílás ügyben, hogy tavaly rengeteget keményedtem és ennek tudták be, idén viszont nem voltak ilyen előjelek, aztán mégis...
Sterilizálás: az a cumisüveg már rég nem lesz steril, mire a kórházba ér, kár vele vesződniKép egyébként az Istvánban pohárból adnak pótlást a babáknak, ha kell, mert a cumisüveg csak bekavar. Esetleg érdeklődj utána a saját kórházad szokásainak ezügyben, ha felkészült akarsz lenniKép

Gombóc,
de jó annak, akinek még szülési tervre is van idejeKép Én hiába lobogtatnék meg bármilyen papírt, mire elolvassák, már megszültem...nagggyon kevés az a 1,5 óra, múltkor még a fürdőkád sem telt meg, mire már kitoltam a babátKépKépKép

Sofka,
tényleg más minden szülés, így kár arra számítani, hogy majd megint úgy lesz, mint az előzőnélKép Nekem a 2.-nál az volt a jó, tudtam, kb. mi vár rám, és azzal is teljesen tisztában voltam, hogy mi az, amit másképp szeretnék, mint az előző szülésnél...ettől sokkal fantasztikusabb élmény is lett az egészKép

Megyek, mert nagyon húz a pocimKép
További szép vasárnapot mindenkinekKép

Momo
37

Momo
momo

Sziasztok!

Megszült a barátnőm akiről írtam! Még csak annyit tudok, hogy kisfiú és 2,5 kg és egészséges!!!!
Szegény párja most neki eshet a szobának, hogy minden kész legyen mire hazaérnek! Még nincs semmi a helyén és nincs még pelenkázójuk, de gondolom meg fogja oldani!!!

Momo
Én sem érzem törvényszerűnek, hogy ha abbahagyom a gyógyszert akkor az azt jelenti, hogy előbb szülök, de olyan sokan szülnek előbb, annyira kiszámíthatatlan!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Gratula a barátnődnek. Az én férjemnek már csak az lesz a dolga, hogy hazahozzon minket. Bár még venni kell karnist meg függönyt. (utóbbit meg is kell varratni. De ezek már részletkérdések. Annyit kértem tőle, hogy amig mi a kórházban vagyunk a picurral csináltasson egy nagytakarítást. Létrára már nem merek mászni, úgyhogy a nagy terasz ajtókat meg ablakokat nem tudom megpucolni. Meg jó lesz szép tiszta házba hazajönni.
Mondtam ma picurkámnak, hogy még egy jó öt hetet maradjon bent, aztán már ha nagyon akar, jöhet!Kép

Jó éjszakát, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Öt hét? Én is ezt mondogatom neki minden nap! Ezek szerint Te is úgy vagy vele, hogy a 37. héttől jöhet! Ha belegondolsz öt hét az már semmi!!!! Aztán már nem kell aggódni annyira, de aztán ha kijön a picur akkor kezdődik az aggódás előrről egy életen át!!!

Neked is jó éjt!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Most olvastam a másik topikon, hogy írt Liv férje. Megszületett a kisfiuk 2 kg-al! Nagyon gratulálunk nekik! Majd írok neki egy sms-t is!!!!

Jó reggelt mindenkinek!!!!
Puszi
Györesz 32+3

Kép
Kép
györesz

Szia GyöreszKép

Épp tegnap este gondoltam Livre,hogy mostanság nem ír a férje a másik topikban és, hogy mi lehet velük. Remélem mindketten egészségesek és minden rendben. Kb. 34-35 hetes lehetett??? Mindegy is csak jól legyenek!!!Kép
Mi itt öt hetet számolgatunk, aztán lehet, hogy a fiúk mutatnak egy fityiszt és addig bent maradnak mig ki nem robbantják őket!Kép
Szerintem az aggódás csak akkor kezdődik igazán amikor már kint lesznek. Mert most élnek mint hal a vízben, de kint aztán végképp ránk lesznek utalva.Kép
Amikor még lombikra jártam, azt hittem, hogy azzal, hogy meglátom a két csíkot, nem lesz több aggódás. Na mióta megláttam a csíkokat annyit aggódtam mint életemben sohaKép De már jobb, mert tudom, hogy egyre erősebb és nagyobb.

Puszi, Gigi 32+3

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Megjöttem,írtam emailt.Most ledőlök egy kicsit majd jövök.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!

34 hetes volt a Liv, azt hiszem még nem is töltötte be, pont 10 nappal volt előttünk! Végül is mindegy, a lényeg, hogy egészséges a pici, majd megnő idekint!

Akkor a szombati talit lefixáljuk?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Már rágóta olvasgatlak benneteket, de csak most haladok a "friss kismama szerep " felé... Már majdnem a célegyenesben vagyunk, és eszembe jutott valami...

Van valaki, aki esetleg tájékozott XI. kerületi gyermekorvosok ügyében? (Bikszádi u. és környéke...) Őket lehet választani, vagy csak "kapjuk őket", mint a végőnénit? -nem nagyon jött be a hölgyKép

Pls. help, ha tudtok,

köszi,
aniko (38)
balancsa

Szia Anikó!
Van a lakóhely szerinti topik, szerintem ott érdemes megkeresned a XI. kerületet és ott biztos tudnak segíteni! Én úgy tudom, hogy gyerekorvost ugyanúgy lehet vállasztani, mint a háziorvost. Persze ha nem választasz akkor autómatikusan az lesz a gyerekorvosotok akihet körzetileg tartoztok!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Írtam a Livnek ma sms-t és most írt vissza:

"A kisfiúnk egyenlőre életveszélyes állapotban van: légzési problémák + fertőzés, kap antibiotikumot. Nagyon nehéz, nagyon félünk. Meg kell gyógyulnia!"

Vissza írtam neki, hogy mi mind azért drukkolunk, hogy ez így legyen!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz!

Olyan borzalmas ezt olvasni!!! Én azt hittem, hogy azon felül, hogy picurka, rendben van minden.KépKép Én azt gondoltam, hogy a 34. hét már nem olyan korai. Nagyon-nagyon szurkolok nekik és örülök, hogy írtál neki sms-t a mi nevünkben is!

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Györesz!

Én is nagyon-nagyon drukkolok Livnek és a pici fiúnak! Remélem hamar rendbe jön! A SOTE-n a legjobb kezekben vannak!

Barbara
babar

Sziasztok na itt vagyok!
Annyira borzasztó volt olvasni,hogy mit írt Liv teljesen kirázott a hideg.KépDe nagyon szorítok nekik!Remélem minden rendben lesz.Puszi mindenkinek.Gigi most is írtam.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Livnek es kisfianak nagy nagy drukk!!!!!!!!!!!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Már régóta olvaslak benneteket, de eddig nem írtam be, de most már muszáj!

Én is küldök egy nagyon-nagy adag DRUKKKKKK-ot Livinek és a picurnak!!!!!!!!!!
Remélem minden rendben lesz velük!!!!!

Egyébként én is azt hittem, hogy a 34. héten már semmi gáz nem lehet (én most a 25-ben vagyok), és nagyon elszomorított, hogy mégis. Kép Azért remélem, legközelebb, ha jelentkezik Livi, akkor csupa jó híre lesz!!!!!!!! Még 1* nagyon-nagyon szorítok neki!

Zsófi
mzsx

Liv, sok erőt és kitartást Neked és a kis Dávidnak!

sofka
sofka

Sziasztok!
Hát igen, a 34. héten hiába teljesen életképessek még nagyon fogékonyak a fertőzésre, de azért ez a legtöbb esetben antibiotikummal orvoslható és meggyógyul a baba! Reméljük Livéknél is így lesz!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Lív,
nagyon drukkolok a kicsi Dávidnak és neked sok erőt kívánok a nehéz napokhoz!

Momo

Momo
momo

Liv!

Nagyon szorítok mindannyiótoknak! Remélem kismanód gyorsan meggyógyul és nagy benne az élni akarás, nektek meg sok-sok erőt!Kép

Lányok!
Itt szerintem nem azzal van a baj, hogy 34. héten született. Hiszen nagy átalánosságban már 2 kg körüliek és 40 cm hosszúak, tehát elég nagyok, hogy életben maradjanak, csakhát a fertőzés!!!
Barátnőm a 35. héten szülte meg a babáját 2,5 kg-val ami elég nagynak számít, így napokon belül baba-mama szobába mehettek. Barátnőm mindig azon parázott, hogy fázik a gyerek, mert hideg a keze és sokat sír. Nővérek: Mert még nem megfelelő a keringése. Ami igaz is. De barátnőm szerint fázott mert a jóval melegebb csecsemőosztályon elhalgatott és bealudt. Tüdőgyulladás, 2x kellett ujraéleszteni, egyéb fertőzések, aztán fel a Svábhegyre. Itt se lett volna baj, ha nem hagyják figyelmen kívül,hogy nemcsak a koraszülött, de még az újszülöttek is gyenge immunrendszerrel (vagy semilyennel) rendelkeznek. Első gyerekes anyuka lévén miért ne hitt volna a szakembereknek.
Most novemberben lesz 2 éves a lányzó már fél évesen behozta az összes lemaradását, sőt még túl is teljesítettKép

Csak azok a fránya fertőzésekKép

puszi mindenkinek!!
sasha
24 hét

Kép
sasha

sziasztok
Tegnap már írtam, de jellemző, hogy pont akkor, amikor állt a rendszer Kép

Liv
Nagyon sok erőt, kitartást kívánok, de nem lesz semmi baj, Dávid biztosan nagyon stramm kissrác, és pár hét múlva nem is emlékeztek majd a nehéz kezdetre! Unokahúgom a 28. hétre született, 1400 grammal, s teljesen egésszséges, okos kislány (most 6 éves).

Györesz
Köszi, h informálsz minket Livről, légszíves add át folyamatos drukkunkat nekik.

Örülök, hogy a pároddal rendeződtek a dolgok!

Kata
Voltunk 3d-s UH-n, a mi kis manónk picit kisebb az átlagnál, de azért megírom, hogy (múlt csütörtökön) kb. 1 kilós volt, fejvégű, és nagyon cuki. Sajna a kép nincs digitalizálva még, de amint lesz, felteszem KépEgyébként rendes, itteni uh-ra megyek jövő héten, csak az új dokim nem uh-s szakember, és nem tudom, hogy mennyire lesz pontos. te mikor mész?
egyébként másban is hasonlítunk: én az elsővel 23 kilót híztam, s kb 4 maradt, de még szoptattam, amikor újra babás lettem. Most szinte ugyanott tartok végsúlyban, bár nem híztam annyit, mivel nem ugyanonnan indultam....de így is nagyon sokat Kép
jövő héten már mi is 3-assal kezdjük... izgi
Nászúttal mi a helyzet? Vagy a szülőszoba a nászút Kép Kép

Gigi
Nektek hányadik lombik sikerült? (bocs, ha nem akarsz, ne válaszolj).
üdv,
bringa
bringa

Lányok!

Azért ne haljon ki teljesen a topik! Reméljük Livékkel minden rendben lesz!
Tegnap voltunk Diával reggeli terheléses vércukor vizsgálaton. Persze én elkéstem, mert a 35 perces utat 1 óra 20 perc alatt sikerült megtennem. Reggel 1/2 7-kor. Visszafele 1 óra 45 percet kocsiztam. Apu és Anyu már lerágták az összes körmüket, hogy mi van velem - nem mertek felhívni! Kép Kis aranyosak!
Hétvégén voltunk lagziban. Nagyon jót táncoltam, szuperül éreztem magam. Jó volt a kaja, zene és a vőfély egyszerűen zseniális volt. Olyan jó játékokat talált ki, hogy szana-szét röhögtem magam. Persze nem vettem részt benne, de nagyon jót mulattam. Volt egy olyan, hogy az ifjú férjet leültette egy székre, és az összes nőnek adott egy lufit - egy-kettő nem volt rendesen felfújva.
A lufit a férj a lába közé szorította és a csajoknak szét kellett pukkasztani, úgy, hogy ráugranak el tudjátok képzelni, mik voltak a puhább lufiknál? Nagyon komolyan néztek ki! Kép
Ficánka is jól bírta az estét, persze kellő magnézium dózissal! Reggel 3-ra értünk haza és 11-ig aludtam. Utána bevásároltunk és 1-kor ismét lefeküdtem - este 6-ig fel sem ébredtem. Ennek eredményeként Ficánka egész éjjel rugdosott és nem tudtam rendesen aludni! Diával is hasonló helyzet volt, csak ő attól parázott, hogy nem ér oda! Ezek az aggódós kismamik! Kép
Lehet, hogy szombaton így sem tudok elmenni, mert valószínű, hogy ez a születésnap egész hétvégés buli lesz. Párom keresztanyja kibérelt egy egész fogadót és oda hív 60 embert. Tehát ha minden igaz szombat délelőtt megyünk és csak vasárnap du. jövünk. Ráadásul bevállaltuk a lufi-dekor készítését is!
Esetleg egy hétköznap délután is lehetne talit szervezni. Ha jól emlékszem más is írta, hogy az neki is jobb lenne. Du. 1/2 5-től én ott tudok lenni bárhol, de nem fontos hozzám igazodni!

Na pusza, most már írjatok!
Barbara
babar

Sziasztok Csajok!
Tegnap nem tudtam feljönni a babanetre,de most itt vagyok.KépMost beszéltem a dokimmal,a tegnapi vércukor vizsgálatom eredménye 5,6.Nekem egy kicsit magasnak hangzik,de ő azt mondta,hogy ez teljesen jó.KépLányok mi lesz a talival?Mert engem személyszerint már bosszant ez a sok variálás.KépMi Gigivel minden féle képpen talizunk,ha jöttök ha nem.Bocs,de még álmos vagyok és morgós.KépPuszi,Dia 25+6

Kép
Kép
lldicsi

BringaKép

A negyedik lombik lett végül sikeres.Kép Már alig várom,hogy lássam élőben az eredményét!Kép

Szerintem ezt a találkozót fújjuk le. Mit szóltok? A nagy összeröffenésből úgysem lehet semmi, mert már talán ha hárman vagyunk akiknek jó. Találjatok ki valami új időpontot ami több emberkének is jó!

DiaKép
Fél tízkor te még álmos vagy???Kép Jó alvókád lehet!Kép Én legkésőbb hétkor már fönt vagyok és ki is kell másznom az ágyból mert fáj a derekam.
Ne aggódalmaskodj a cukrod miatt, ha a doki azt mondta, hogy jó!! Szülésznőt találtál már??
Írok emilt!

Livnek és Dávidnak sok erőt!!!

Gigi 32+4

KépKép
gigi28

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?