A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Tp-k nagyon örülök, hogy végül minden rendben :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Babcika, bölcsen állsz ehhez a cigi kérdéshez :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Andi nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):)

nálunk ma olyan hangzavar van... 8) 8) csak Luca van csendben, gondolom azért, mert tele a szája 8) 8) 8)

vicger

Süti, amit írtál, akkor is előfordulhat egy kutyával, ha rendesen etetik, de ha egy darabig szemmel tartod, biztosan kiderül, mi a helyzet :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

ÉS Luca és Lőrinc és Zoé nagyon ügyesek!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Anna, Mesének boldog negyed évet!!! :D

Süti, igen, a mi kutyánk, van hogy előtte a kaja és mégis elmegy füvet rágni, kvázi füvezik, de a saját kakiját még nem ette meg, pedig, akkor legalább akna mentes lenne a környezete :roll:

Kép
babcika

Anyósos hsz-em majd törlöm, mert nagyon hütyü a géphez, de ha nyitva felejtem olvasni csak tud, aztán nem akarok a fiának kellemetlenséget, főleg most, hogy ilyen rendes fiú akar lenni :D

Kép
babcika

Ettetek már meleg krumpli salit, na nem igazi csak én kreálmányom, minimális majomméz ( Janó hívja így) és hagyma, de már nem bírtam várni, míg hűl a krumpli és hát így meg nem jött be nagyon, így elvertem vele az étvágyam és jóccakát, ennyi volt mára :lol: :lol:

Kép
babcika

[quote="babcika"]E írta:babcikattetek már meleg krumpli salit, na nem igazi csak én kreálmányom, minimális majomméz ( Janó hívja így) és hagyma, de már nem bírtam várni, míg hűl a krumpli és hát így meg nem jött be nagyon, így elvertem vele az étvágyam és jóccakát, ennyi volt mára :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: még nem, de gyanítom nem is fogok :lol: :lol:

na, nagyanyós mit küldött ma, na mit?????

fánkot 8)

egyébként nem szeretem, mert alapból fáj tőle a gyomrom,pláne így, na de olyan fini illata vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan 8) 8) 8) 8) :roll:

ja, és megdicsért, h milyen sokat fogytam, meg h fejezzem már be, nem kell itt díváskodni 4 gyerekem van :lol: :lol: :lol: :lol: erre nagyapós, már miért ne? :lol: :lol: :lol:

vicger

BAbcika, a könyöklős kép nekem is tetszik :wink: Nagyon aranyosak :D

Viki, tényleg nem semmi súlyzózás lehet emelgetni Dórit!

Dorkatimi, olyan jó, hogy jobban van végre ez a kicsilány :D

Hát én simán elfogadnám, ha valaki segítene. Egy darabig. Aztán ha már - miután kimásztunk a rendetlenségből - megint kezdenénk visszamászni a rendetlenségbe, akkor elküldeném, mert végülis nekünk kellene rendet tartani, csak az a baj, hogy a főzésen kívül már megint nincs energiám semmire :( , de majd lesz valahogy :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Hallod Kriszti jól elvannak ezek a nagyapósék :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

..... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2010.01.14 19:08-kor.

sutimano76

nyami fánk!!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="babcika"]A írta:babcikanyósos hsz-em majd törlöm, mert nagyon hütyü a géphez, de ha nyitva felejtem olvasni csak tud, aztán nem akarok a fiának kellemetlenséget, főleg most, hogy ilyen rendes fiú akar lenni :D

jó de ezt is töröld!!!!!majd én is törlöm!!! :lol: :lol: :lol:

ja meg én is ezt, és így elleszünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

[quote="babcika"] írta:babcika
[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote="babcika"]A írta:babcikanyósos hsz-em majd törlöm, mert nagyon hütyü a géphez, de ha nyitva felejtem olvasni csak tud, aztán nem akarok a fiának kellemetlenséget, főleg most, hogy ilyen rendes fiú akar lenni :D

jó de ezt is töröld!!!!!majd én is törlöm!!! :lol: :lol: :lol:

ja meg én is ezt, és így elleszünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztán el ne felejtsétek törölni ezeket a hsz-eket!!! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna, valóban jól el vannak :D megy a replikázás ezerrel, közben meg most lesz az 50. házassági évfordulójuk, tehát azért tudnak valamit ;) Bírom őket egyébként, mert haláli egy csapat, csak néha sok.. néha nem veszik észre magukat. Na de mint mindenki 8)

vicger

Babcika,
kutya füvet gyomorbaj ellen eszik!!!

sutimano76

Annyira édesen keresztberakja a lábát:
Kép

sutimano76

Süti micsoda kis combocskák cuppogtatni valók!Én imádom Rózát cuppogtatni és akkor nagyokat nevet!

Kutyát csak macska és tyúkkakit láttam enni......sajátot még nem,
azzal tele van az udvar, mert a kis tacsek-keverékünk nem tudja
az illemet, bezzeg a mudi, az jól nevelt 8)

Épp ma gondoltam a fánkokra hmmmm...hogy már elkezdődött a
farsang....lehet fánkokat sütni....jaj de szeretem!

És ma megállapította a férjem, hogy fogytam.....és milyen jól esett! :oops:

KépKép
KépKép
zsalyam

jaj de kis balerina :D

vicger

Sziasztok lányok!

Nem haltunk ki, élünk és virulunk! Csak kicsit rohangálós idők járnak ránk :D

Kisori szépen nől és mindent kinől, vigyorog, nyálat prüszköl, öklét próbálja lenyelni… már alszik is valamennyit nappal, beállt arra, hogy reggel 8-9 körül kel, fenn van délelőtt vagy alszik minimálisat, délután is fenn van, este 7-8 körül elalszik, és reggel 8-ig 1x felkel vmikor, de van, hogy éjfélkor, akkor még mi is fenn vagyunk, aztán utána együtt kelünk. Panasz egy szál se!

Blogos kérdés ideiglenesen megoldódott, külön köszi Manónak és Krisztinek a segítséget!!! Majd írom a fejleményeket, miután visszaszolgáltattam mindent.

Dorkának nagy-nagy jobbulást puszi!! Próbáltam sms-t küldeni Timinek, de nincs benn a száma a táblicskuban :(

Mi gyógyszertári popsi- és fürcsikrémet használunk, törlőkendő Nívea vagy az ALDI saját márkája, Mylove, meglepően nagyon jó, és a pelusuk is jó! Igaz, nálunk nem szokott nyakig történni semmi, de eddig nagyon bevált!

Tengdi (és többiek), köszi a hiányolást!! A rohangálás mellett az is a helyzet, hogy Apával próbáljuk kicsit tudatosabban csökkenteni a netezést, viszont, ha pár naponta ülök ide nézni mindent, annyit írtok, hogy képtelenség behoznom!!! Órákig csak olvasok, de bevallom, zugolvasó is vagyok, csak nem mindig tudok reagálni… de igyekszem többet jönni!!! Igérem, hiányoztok is!!! Próbálok képet hozni cserébe.

Rita, Móka, előbb-utóbb sétáljunk, tényleg, csak most rengeteg mindent kell intézzek!

Diploma, nekem van 2, az egyik sztem semmit nem ér, a másik meg kell, ha normálisan szeretnék dolgozni, de anélkül is lehet simán, csak nem fizet annyit.

Viki, micsoda foglalkozás-kavalkád :D

Kriszti, számla, juhéé!!!! Én kiborultam a mienken…

Scoop! Munka, juhééé!!!!!!! A blogba majd írok neked, csak nem jutottam oda!! Én a végsőkig harcoló típus vagyok, szóval asszem én értelek. Persze nem csak ennyi. Na, majd értelmesen leírom!
Astrid, Anna, tetszett, ahogy és amit írtatok, nagyon tetszett!!! Köszi!

Írta vki, hogy hűtött le sütőtököt, mi is, de kipróbáltam utána 1x, hát elég fura állaga lett… íze meg semmi… ötlet??

Képek DÖNÖRŰEK, nem is lehet nálunk rossz képet csinálni!!

Nálunk a hosszan elnyújtott halk torokhangon való „ó” és „ú” kántálása azt jelenti: Álmos vagyok, altass!

Anna, Samu-zuhany, Ábel-Kábel :D :lol:

Megpróbáltam megint az Aventes cumisüveget, de még mindig nem tud belőle hamizni, félrenyel állandóan, öklendezik tőle. Asszem likvidálom. Viszont narancs nyalogatása elégedett cuppogást eredményez.

Andi, sajnálom a nem alvást :(:( :(:( :(:( :(:( Idejövünk néhányan pár nap káosszal, tisztára szégyellem magam…

Erika, pók :D

Astrid, gratula a fogacskához Dórának!

Zsalyam, rajz nagyon édes!!!!! :D

Manó, telek, juhéééé!!!!!!!

Én bébiételt akkor szeretnék adni neki, ha más megoldás nincs, végszükségnek. Aztán én tervezek, meglátjuk ki és hogyan végez…

Kriszti, vizsgálódás grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:

T-pk, bakker, kimaradt valahogy olvasás közben, hogy mi történt, és nem találom, mindenki szörnyülködik??!!!… jobbulást férjednek!!

Tengdi, fürdő, áááááááááááá

Astrid, bakker, telek-ügy!! Remélem, hamar megoldódik!!

Beatrix, nagyon tetszik a nyuszkó!!

Megyek csajok, 2 órája ülök itt, bocsi, akit kihagytam, Dorkinak még egyszer nagyon örülök!!!
Kreálok vmi hamit gyorsan apájának, mert azt blicceltem el a babanettel :D
Pusszancs

floranan

micsoda combocskák!!! :D

Babcika, harmadéves ma Mese :wink: :lol: :lol: :lol:

Én hétfőn sütöttem fánkot. Csak nem akartam írni :oops: :oops: Ma meg mogyorós palacsintát csokiöntettel (a fogyókúrám ott tart, hogy kb. egy hete nem híztam :oops: :oops: , nekem most ez is valami :wink: )

Holnap megint hittanóra. Hogy elrepült ez a hét!

Móka, igazán csak a szívedre hallgass! Ha minden kívülállónak hallgatnánk a tanácsaira szépen megbolondulnánk! ÉS ne felejtsétek el, hogy az összes szintfelmérés (súly meg hossz és hogy mit tud a baba) az mind átlag és nem norma!!!!! És az átlagtól nagy eltérések lehetnek, ami még mind mind jó - pont, mint a terhességnél. ÉS nem kell megijedni, ha azt mondják, hogy de kellene. Nem kell. ÉS kész.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Azt hiszem én nem bírnám elviselni,
ha egy idegen idejönne
és elkezdene takarítani, meg pakolni
meg vasalni.....a hideg kirázna
de azért nagyon jóó lenne egy kis
REND, de nem tudom mikor lesz....
most, hogy írom az szdét
hát még nagyobb a káosz
minden tornyosul ááá...
legszívesebben lomtalanítanék 8)

KépKép
KépKép
zsalyam

De jó Floranan! :D Jó hallani rólatok!

KépKép
KépKép
zsalyam

Még ezeket gyorsan:
Kép Akkor is menni fog Kép BÚÉK 2010 Kép Ez már a pezsgő után volt ;)

floranan

Anna milyen a mogyorós palacsinta? Hogy készül a tölteléke?
hmmmm

KépKép
KépKép
zsalyam

ééééééédes a kis mulatósEbano!

KépKép
KépKép
zsalyam

Ebano,az elsőn nagyon édes ahogy dolgozik a játékkal,a másodikon meg olyan mintha azt mondaná:hé azt a szekrény nem oda,hanem amoda,na!!!! :lol: :lol: :lol: tündéri!!!!

jó éjt csajok már így túlléptem a 9 órát!!!

sutimano76

Megnézegettem a textilkönyveket...egyik sem olyan hosszú, mint Vikiéké... :cry: :cry:

t-pk

Na szép jó reggelt! Gondoltam, ma nem alszom a lányommal, hanem jövök tracspartira, erre meg senki, na szépen vagyunk, megyek is mindjárt lefekszem, csak még előtte....

Flora! Ebano nagyon cukipofi, nagyon jó a csákója, és milyen pezsgőt ivott :?: :lol: :lol:

Anna, bocsi, a harmadév már sokkal több, fiatalítom a lányodat :lol: :lol:

Tpk! Akkor javaslom paktálj Manó-val, ő szerezte, ha jól emlékszem Vikinek, de valahol külföldön.... :roll:

A munkába való besegítés nagyon jó dolog ám, csak nálunk az úgy van, hogy pl. hazajöttem a kórházból, és már anyukám itt volt majd egy hete, és akkora kupi még nem volt nálunk, mint akkor, akkor írtam is, hogy mekkora idegbeteg lettem, és szerintem a tejem elmenéséhez is van köze, mert a kórházban már néha volt 20 ml is, és itthon meg lett 5 ml, mert hát nekiálltam takarítani, mint egy idegbeteg, mert jött a dokinéni, meg hát ugye gyermekágy, és anyum meg a gyereket akarta inkább fogni, mondván, nem tudja mit hova, de az én gyerekem ezt nem igényelte, én meg nem vagyok az a fajta, hogy megmondjam mit csináljon, ha nem látja magától, erre sima vízzel lemosta, kívülről az ablakokat, gondolhatjátok hogy nézett ki :lol: :lol: anyós meg hát amikor ide jön akkor görcsben a gyomrom, mert olyan furán szemrehányóan kezd neki, mindig azt érzem, hogy na erre sem vagy képes kisanyám, pedig ha szétnézek nála akkor ..... elég ha azt mondom a lecsapkodott döglött legyek a földön hevernek akár 1.5 napot is :? :? és ezért van most is görcsben a gyomrom, meg közli, hogy milyen szarul néz ki a fia, mögötte a gondolat, nem főzöl neki te szuka, persze azt elfelejti, hogy a fia mióta él ilyen vékony alkat..... :evil: :evil: na jól van, gyeretek már, mert bosszúból teleírok vagy 3 oldalt hülyeségekkel :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Na nem jött senki, akkor 3........2......1 ......0

Kép

kezdem az írást, jobb ha jöttök......

Kép
babcika

Szép reggelt mindenkinek!

Floranan!

Nagyon édes Ebano!!!!Milyen képeket tud vágni, nem semmi, azért legközelebb ne itassátok le ennyire!

Anna!

Mogyis palacsinta recept jöhet!!!

Besegítés:

Én elfogadom anyóstól, mert ha másban nem, de ebben profi....

Viki nyelvtörőket tanul a szinitanodában, odadadta a szöveget, na erről a nyelvtörőről még nem hallottam:

Potyogó klotyó felé totyog a lotyó
de már késő, mert a rotyogó gatyóból potyog a motyó! :lol:

De hogy ez a Fábry sem normális, hogy ilyen marhaságok érdekeljék, mint betyárkörte és társai (és már két adáson keresztül!!!!!)

Kép
arvaerika

Most:

Kép

Kép
babcika

Süti!

Meg sem dicsértem Bernit, nagyon nagylányos, ahogy keresztbe pakolja a hurkáit :lol: :lol: :lol:

Kép
arvaerika

Erika, ez a nyelvtörő brutál :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Babcika!

De gyönyörű ez a csajszi! Ilyenkor olyan ennivalóak, ahogy durmolnak!

Kép
arvaerika

Tényleg, én sem, de nagyon ott van, olyan csajos , tv-nézős, kényeztessetek pózban van :D

Kép
babcika

Babci!

Én már elég régóta fent vagyok, mert 3/4 6-kor csörgött a párom telefonja, amit persze nem vitt fel magával (én a kanapén aluam Dorcival). És persze Dorci is felébredt (pontosabban nem is tudom, mennyire aldut, mert mintha 3/4 5 óta szopizott volna addig, de én belealudtam a szopiba is :D), és nem is aludt azonnal vissza. Hogyan fogom estig bírni, azt még nem tudom. (Péntekenként edzeni jár a párom, csak este 1/2 11-11 körül ér haza... Adig kéne kibírnom. Ááááááá!)
Nagyon aranyosan alszik a leányzód! :)

Kriszti!

Jó, akkor ezért nem rémlett, hogy elsős lenne...
Nagyon sokszor épp a szülők azok, akiknek a nyomására kialakul ez az osztályzás. Az olyan konkrét, könnyebben megfogható. Mi ugye anno már elég korán kaptunk osztályzatokat. És magam is megtapasztaltam, hogy mennyire nem lehet a szimpla szöveges értékelésből a gyerek tudására következtetni. Pl. az én nagyfiam mindig jó volt a suliban, de azért meglepődtem rajta, amikor kiderült tavaly év végén, hogy 4-5 tárgyból dícséretet kapott a maradékból meg kiváló. Pedig végülis mindig jó szóbeli értékeléseket kapott korábban is, de valahogy az nem derült ki, hogy ennyire jó.

Besegítés: írtam, hogy én is úgy voltam, hogy ne segítsenek. Azért is, mert úgy éreztem, hogy milyen dolog, itthon vagyok egész nap, a lakás csak 76 nm (bár ez gond is, mert sokkal nehezebb elpakolni a dolgainkat, nincs elég tárolóhely), hogyhogy nem tudok egyedül boldogulni a házimunkával. De ez már tart vagy 10 éve, folyamatosan hogy majd csak lesz rend, de csak egyre rosszabb a helyzet, mert ma már csak a mosás-vasalás heti 1 teljes napot elvesz, ha csak azt csinálom (mosás, szárítógép, vasalás megy akkor egész nap). És hát ugye hiába csinálok meg sokmindent, a gyerekek miatt ez sokszor 1 óra múlva már nem látszik.
Úgyhogy túlléptem azon, hogy mit bírok, mit nem, szeretem-e, hogy más csinálja meg, vagy úgy csinálja-e, ahogy én (nyilván nem).

Flora!

Nagyon aranyos Ebano!

Zsalyam!

Férjed is észrevette, hogy fogytál? Akkor már rendesen látszódhat! :):)

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Kezdek besokkkalni....Keve minden reggel
amikor az apját nem találja......farkasordítással
ébreszt minket......ááá ma már nem bírtam
és én is produkáltam, egy hasonló "bőgést" mint ő
na az már nem tetszett neki annyira! De mostanában
naponta legalább ötször csinál egy ilyen bőőőőgést.....kivagyok ettől. Többet sír, mint csecsemőkorában....
Szegény Róza is erre ébred reggel.....
Két és fél évesek anyukái hasonlót tapasztalat?

Timi http://blickpunkt.hu/2009/hu/index.php

Blanki BAba gyöngyöcske!

KépKép
KépKép
zsalyam

egy XX. század eleji nagycsalád: :D

http://blickpunkt.hu/2009/hu/index.php

archív fotók közül a legutolsó!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsalyam 2010.01.15 08:32-kor.

KépKép
KépKép
zsalyam

Zsalyam!

Megnyugtatlak, nálunk dettó....azzal akis különbséggel, hogy Fanni visít és nyávog egyszerre. De mindenért. Még wc-re is akkor akar menni, amikor valaki éppen trónol.Kiborító tud lenni. Reggel, amikor mindenki siet, pont akkor kell neki minden egyszerre. De ez egy ilyen kor, evvan és kész, túléljük ! :wink:

Kép
arvaerika

Köszi Erika....akkor nem egyedi esetem
van :lol: :lol: :lol:
akkor nyugszom 8)

KépKép
KépKép
zsalyam

ja és meddig tart? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
zsalyam

Zsalyam!

Janó már nem 2.5 éves, de 3-4 éves kora körül dettó, bőgve, mit bőgve, ordítva, hogy " hol van apukám??" és hogy " hívd ide, hívd fel" és a bölcsiben ugyan ez,csak ott anyukám volt a főszereplő, és akkor úgy csinált a gondozó, mintha felhívott volna, és akkor megnyugodott, meg én is ugyanígy tettem, mikor apát hiányolta, szerintem ez elmúlik, vagyis nálunk elmúlt.

Kép
babcika

[quote="zsalyam"]j írta:zsalyama és meddig tart? :lol: :lol: :lol:

4 éves korig :lol: :lol:

Kép
babcika

Nálunk most ez a menő:

" Útálom magam anya!!"
" Ne utáld magad, én szeretlek, egy nagyon okos nagyfiú vagy!"
" De én utálom magam, mert ha szeretném, akkor nektek nem jutna szeretet."
" Attól még jut nekünk is,hogy szereted magad is, én sem szeretlek kevésbé, mert Blanka megszületett, csak nagyobb lett a szívem"

Na most ezt hogy máshogy magyarázzam el neki, ez mindennapos, de hál Istennek a here témáról már leszállt. :D

Kép
babcika

Babcika!

Janónak nagyon mélyen szántó gondolatai vannak, ennyi idősen. Nagyon okos!!!!!

Zsalyam!

nem tudom, nála meddig tart majd! Talán, ha oviba kerül. Pont Balázs helyére kerül, mert ő meg suliba megy, szóval már ismerik egymást az ovó néninkkel. Azért felköthetik a gatyájukat, mert Fanni nem egyszerű eset.

Kép
arvaerika

Igen Erika, csak azt hittem az ilyen beszélgetésekre sokkal később fog sor kerülni, és néha felkészületlenül ér :roll:

Kép
babcika

KisÉdes Janó!

KépKép
KépKép
zsalyam

Köszi a lábikó dicséreteket :lol: :lol:
Blanki édesen alszik,Janó gondolatai.....
Erika,férjecske megint dolgozik,jó hogy megint ennyit jössz!!!

Astrid,én is akarok egy segítőt,pedig nekem csak 1 gyerkőc van.....én strapabbíró,gyereketimádó vagyok de ha öt lenne akkor lehet nem lenne elég 1 segítő,szóval hajrá,segítsen csak,és ahogy a szavaidból kivettem ,nem is úgy szeretnéd hogy ő takarítson hanem te csak ő vigyázzon addigra a gyerekekre.........ezzel sincs gond....
ha több pénzünk lenne én is akarnék ilyet,de még az is megeshet,hogy tavasszal egy takarítónőre fogom bízni az ablakokat,mert olyan sok van belőle,hogy csak na....csak legyen rá zsé :wink:

sutimano76

Na mi van ma, anti-babanet nap, vagy ti is szolidaritási sztrájkot hirdettetek a BKV-val, hát jöjjön már valaki, mert elvonási tüneteim vannak :lol: :lol:

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?