A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Anita! Apátoknak van 5nap extra szabija a baba miatt. Estetleg azt vegye ki amig bent vagytok!
Vendég

Nóri, úgy látom, hogy egyre gondoltunk! mÁrmint, hogy még nem indultak el Zarjáék, vagy mi is van..
A fertőzés miatt kell indulni egyből...ha meconiumos azt úgyis látod mikor elfolyik... Ilyenkor van az , hogy nem is engedjük a kismamát felkelni, hanem ágytól szülőágyig hordágyazzuk, nehogy előre essen a köldökzsinór és a babafeje elszorítsa...ezért kérdeztem én is az előző kérdésemet.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Azert nem kell fejvesztve rohanni. Legalabbis szerintem nem. Most nem azt mondom, hogy meg szaladjatok at az auchanba bevasarolni a harom napra es dobj ossze kajat az uradnak Nori, de az azonnal is tulzas.
Legalabbis nekem kint azt mondtak, hogy egy-ket oran belul induljak. Persze kerdezgettek, hogy verzek-e, vagy csak a viz folyik (nem vereztem), van-e fajas (nem volt), tiszta-e a viz (kertek, hogy feher torolkozore, vagy betetre fogjak fel belole, nekem tiszta volt). Es hogy mozog-e a baba (mozgott, minden nagyobb mozgasnal jott egy kisebb adag viz ismet). Szoval gyanitom, hogy azert nem kellett rohannom, mert minden rendben volt.
Szepen lezuhanyozhattam, atnezhettem ismet a korhazi batyumat, Feri kavezhatott, nyugodtan megvarhattuk a baratunkat, aki vallalta a fuvarozast. Meg telefonalgattam is. Nah jo, el lehet kepzelni mennyire voltunk nyugodtak.
Majd kiugrott a szivem a helyerol.

De asszem, hogy ez itt is igy van, legalabbis nekem a szuleszno azt mondta, hogy ha minden rendben van a vizelfolyas korul, akkor nem kell fel percen belul pizsamaban, melegitoben elindulni otthonrol fakanallal a kezemben, hanem szedjuk nyugodtan ossze magunkat.

Valahol mar azt is olvastam, hogy vizelfolyas eseten egybol fekvo helyzet, mento hivas, korhazba szallitas, nulla mozgas, mert a koldokzsinor eloresodrodhat es elnyomodhat, de eddig meg az osszes szuleszorvos, szuleszno azt mondta nekem, hogy ez azert nem ennyire egyertelmu dolog, minimalis az esely ra, szoval nem kell szivgorcsot kapni.
Vendég

zsolti nem tud Eszter nélkül lenni,mert majd 1órára laknak a kórháztól. Ezért kérdeztem én is a magzatvizes verziót. De bizti a szülésznö mondta nekik.
Vendég

köszi Nóri, én is ezen filózgatok, hogy akkor valószínüleg vagy saját jogon megy táppénzre, vagy felhasználja az 5 napot, vagy ellövi a gyereknapokat.

Tényleg lányok, menni kellene befelé, épp a köldökzsinór, fertőzés egyebek miatt amit írtatok....
Nekem azt mondta a dokim anno, hogy mentő kihív és szigorú fekvés amíg megérkeznek.

Remélem Eszter elolvasta és már úton vannak befelé.
stephie

Nah, igen, errol van szo. Ronci epp a fekvos verziot mondja.
Szoval kinek mi tetszik.
Gyanitom, hogy ez is olyan dolog, mint a "Vegyunk-e ulofordot terhesen, vagy sem?" kerdes, van, aki akkor sem merne megtenni, ha felakasztanak, sokan vagyunk, akik meg egyaltalan nem paraznak a vizben csucsules miatt.

Egyebkent tegnap epp errol beszelgettunk Ferivel, hogy lenne jobb inditani a szulest. Mintha rajtunk allna...
En most fajasosat szeretnek, mert akkor raerunk bemenni a korhazba csak a vegen, addig vajudhatok otthon, vagyis anyosomeknal, mert ugyis oda kell szallitanunk Kristofot, meg a korhaz is kozelebb van.
Feri viszont vizelfolyosat szeretne, merthogy attol fel, hogy ismet harom perces fajasokkal kezdek majd es lezavarom harom ora alatt a vajudast, ennyi ido viszont nem eleg arra, hogy o hazaerjen, osszecuccoljunk, Kristofot leadjuk es atautozzunk Budara, foleg sz.r lenne a legerosebb fajasokkal kocsiban csucsulni.

Szoval nem ugyanazt szeretnenk. De majd meglatjuk.
Vendég

Lúdbőrös lettem a hírtől, ez csodálatos, drukkolunk Eszter nagyon!!

Kép
juci-77

most hívott a bérosztályos csaj, hogy függetlenül attól, hogy én tgyás-on vagyok, apa itthon lehet gyermekápolásin Szandival. Egy gonddal kevesebb.

Én is inkább magzatvíz szivárgásos verziót szeretnék, mert sose voltak igazi fájásaim. Illetve a ctg szerint 40-esek voltak amikor beértem, de én abból nem éreztem semmit, majd csak a 100-as körülieket de azt már jóval az oxytocin meg burokrepesztés után..
stephie

Eszter, drukkolunk értetek!

Anita, enyim gyerek ekcémás (csak), asztmával nincs szerencsére eddig tapasztalatunk :roll:

Nóri, no para Noncsi buski miatt, majd nézd meg a miénket a 37. héten :lol: én akkor szeretnék majd súlyt is tippelni magunknak.

Vicky, hát remélem nem lesz sztrájk, ha lesz Apa visz kocsival. Mondjuk nekem ha a vasút nem sztrájkol megy a kocsival az állomásig, onnan be vonattal Nyugatiba verzió is.
Kérdés, Lillát kell-e vinnem, mert azért ő Vele kicsit macerább a dolog.

Zuzmoo, köszi, örülök, hogy mindent megtettem és reménykedem, hogy nem lesz beteg.

Á nekem is kell Vicky teloszámán kívül valami kontaktot mentenem/keresnem a teloba. Lányok ki az aki nem február közepén akar szülni :wink:

Bea, itt a szomszédvárban Monoron a kutyát se érdekel bejelentett-e a cím. Lillussal mi pesti címmel voltunk itt, most már legalább ideiglenesen itt lakom. Szóval a védőnő menjen a fenébe. Talán annyi, hogy a kórházba kérdezik hova jársz védőnőhöz, mert akkor oda küldik az értesítést :wink: :wink: de többet nem kérhet tőled.

KépKép

KépKép
beneildi

akkor jól emlékeztem, hogy a te lányod is valami hasonló, cska kicsit lőttem mellé. Szandi ekcémás is (sajnos). Ti milyen kenőcsöt használtok, és hol érintett a teste? Nálunk sajna a felkar, láb, törzs és amit felírtak kenőcsöt valami citromolajos, nem igazán jött be. Épp tegnap olvastam, hogy lehetne szublinguális immunterápiát kapnia mert 5 már elmúlt.
Nekem annó a parlagfű miatt csinálták és vagy 3 évig semmi baj nem volt
stephie

Eszter, szorítok! Hatalmas drukk nektek....érzéseim, és az éjszakám szerint hamarosan követlek!

Edit

Kép
ézsóné

Zarjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Úristen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AMúgy én is ilyen magzatvizes vagyok, nekem is mindig az folyt el először, fájások meg sehol...hát ma meglesz a baba Zarja, őrület, ez annyira izgalmas!!!!!!!!!!!!!

Ha csak folydogál a magzatviz, akkor az azt jelenti, hogy a baba koponyája már beilleszkedett és mint egy dugó elzárja, ergo a köldökzsinórnak nincs esélye előreesni. AMikor én otthon észleltem, hogy folyik én is szépen pakolgattam, reggeliztünk, megvártuk anyukámat, amig átjött a nagyobbra vigyázni, de amúgy mindenki totál ideges lett a hirtől, én nyugtattam mindenkit, hogy ne idegeskedjenek. Elautóztunk a klinikához, utána besétáltunk, és még 2-3 óra múlva is csak alig akartak beindulni a fájások.
Ám ha ömlik a magzatviz, akkor vizszintesbe kell feküdni, mert még a baba feje nincs beékelődve.

Basszus lányok, azonnal megyek babaruhát mosni, ha már Zarja beindult és megnyitotta a sort, akkor tényleg készüljünk. Lehet ezért nem alszom rendesen éjjel, mert még nem vagyok bepakolva?

Kattkat, egyél meg 5 almát...fél óra múlva meglesz az eredménye!

Juci, ha vigasztal én éjféltől 2-ig aludtam, azóta ébren vagyok, de már alig látok, tegnap 3 órát aludtam...kezd durva lenni. Egyébként én is ilyeneken agyalok, hogy mi lesz szülés után, hogy intézem el majd ezt azt...

Nóri, én hivatalosan Febr.11-re vagyok kiirva, ennek megfelelően módositottam is a vonalzóm..én is úgy érzem, hogy nem húzom febr. közepéig. Luca hány hétre született?

Bea, milyen kis formás Kristóf :)
lara

Ildi: koszi az infot, en is igy gondoltam, tudtam.
Legalabbis a szuleim-fele vedono, aki kiallitotta a kiskonyvet epp azt hangsulyozta ki, hogy tok mindegy, hogy hova szol a lakcimkartyam, meg hogy hol lakom elvileg, az a fontos, hogy gyakorlati, fizikai lakhelyemhez kell tartoznom vedono ugyileg. Es hogy mashova nem is tartozhatok.
Ezert is lepett meg ez a lakcimkartyas balhe. Foleg, hogy meg Kristofet is ki kell csereltetnem miatta, mert azt mondta, hogy Kristofot is csak akkor veszi fel, ha oda szol a kartyaja. Ha meg mar mi ketten at vagyunk jelentve, illetve Erik is lesz, akkor Ferit is at kellene, hogy legalabb hivatalosan egy helyen legyen a csalad.
Nah mindegy, ok, ingyen van, de ez csak egy ujabb ket hetes idohuzas lesz, amire nekem most semmi szuksegem.
Kedden elinditjuk a cimatjelentest, akkor beugrok a vedonohoz, ha bejelenti, hogy neki a megkezdett folyamat nem eleg, hanem lakcimkartyat is akar latni, akkor nyalat fogok verni.
Kekec leszek.
Max nem fog szeretni, ritkabban kell latnunk egymast. :lol:
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Zarja!!!!! Kép Kép Kép Kép

Egyébként elméletileg én vagyok a kontakt Zarjánál úgyhogy ha valamit megtudok rögtön írok. Nemsokára lemegyek a gyerekorvoshoz és ha ott kapnám a hírt akkor átküldöm mondjuk Nórinak. Nóri jó neked így?

Uhh, ezerrel dobog a szívem... Nagyon drukkolok.

Uhhhhh, totál kész vagyok :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Csak gyorsan, nem is olvastam vissza bocsi.
Tegnap este én is a kórházban kötöttem ki magzatvízszivárgás gyanúja miatt. Szerencsére nem az volt, így hazajöhettem, de a ma reggeli vizsgálatok után a doki közölte, hogy ha ez így folytatódik jövő héten szülünk. Pici feje nagyon lenn, méhszáj bő ujjnyi. BSH ugyan negatív, de antibiotikumot, görcsoldót kell szednem + hüvelyfertőtlenítő kúp a fenyegető koraszülés miatt. S persze a kivitelezhetetlen pihipihipihi...
El vagyok kenődve nagyon... :cry: :cry:

Viszont látom ma már lesz egy babánk :D Hajrá Eszter!

Kép
Kép
szana80

Na, én is kivackolódtam az ágyból! Most legalább kipihentem magam! :)

Zarja!!!
Kép

Megjegyzem, nekünk is azt mondták, hogy magzatvíz-elfolyás esetén azonnal irány a kórház. Mert akár még egy-két nap is lehet, mire ezután megszületik a bab, de a fertőzésveszély miatt jobb, ha az ember lánya már kéznél van. :)
Azt nem tudom, hogy Eszterék hogy oldják meg ezt a Kaposvár-Pécs távolságot, ha tegyük fel, ma nem lesz még baba. Mi lesz addig Zsoltival?
Na végül is az a lényeg, hogy TÖK IZGIS és DRUKKOLOK BULCSINAK A KÖNNYŰ SZÜLETÉSÉRT!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szana!!!! Pihenj és fel ne kelj!
Nagyon beindult a topic most hirtelen!!!!

Edit, milyenek az éjszakák, már csak hogy irtad, hogy nem húzod már sokáig azért kérdem.
lara

Lara: tokeletesen aterzem, hogy mit erzel a babaruha mosast illetoen.
Bevallom oszinten, hogy nekem az szules meg olyan tavolinak tunik, hogy az leirhatatlan. Ha Erik csupan annyival jon korabban, mint Kristof jott, akkor egy honap mulva mar tuti bizti babazni fogok.
De ebbe en meg nem tudok belegondolni. Olyan erzesem van, mintha meg minimum 3 honapom lenne hatra.
Szoval tenyleg komolyan neki kellene esnem a korhazi batyunak, ruhaknak, hogy ne erjen nagy meglepetes.

Babafej: nemtom, hogy van-e a gatvedelem sikeressege merethez kotve. Kristof 36os buksija siman kifert.
Az tuti, hogy Erik nagy feju lesz. Ha a teste nem is lesz oriasi, de a feje biztosan.
Egyebkent en ugy tudom, hofy a merettol sokkal tobbet szamit az,hogy a koponya lemezek mennyire tudnak osszecsuszni kibujaskor.
Vendég

Kattkat:
nem tudom, rád hogy hat, de nekem mindig bejön a narancs+tej párosítás székrekedés esetén. Bár megjegyzem (és gyorsan le is kopogom), az elmúlt 8 hónapban nem nagyon volt ilyen problémám.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Es ami meg vicces volt: tegnap Feri anyukaja igy kezdett egy mondatot "Nah, majd kesobb, amikor mar nagy terhes leszel..."
Hirtelen csak pislogtam. Megkerdeztem, hogy mi szamit nagy terhesnek? A tulhordott terhesseg? A 11. honap? Vagy melyik is? Merthogy barmennyire is szeretnenk tolni a dolgot, az a helyzet, hogy mar nyolc honapos terhes vagyunk. Ne beszeljunk hetekben, hatha igy erthetobb. Es barmennyire durva, de asszem, hogy en mar nem vagyok kisterhes. Ha mondani kell valamit, akkor inkabb mar nagyterhes.
Es megemlitettem, hogy Kristofot varva ennyi idosen mar naponta hivogattak, hogy szulok-e mar.
Most meg vissza vagyok datumozva. :roll: :roll:

Nem akart o rosszat ezzel egyebkent, csak en voltam erzekeny, mert elotte fel oraval kerdezte meg egy ismerosunk (aki egyebkent tudja, hogy kovetkezo honapban szulok), hogy VAN-E MAR ELETJEL?
Mondom mi? Hat hogy mozog-e mar a baba...
No comment.
Vendég

Na beértem az irodába. Ez a telefonon olvasgatás meglehtősen nehézkes!

Anita!

Simán lehet igaza a bérszámfejtőnek. El is gondolkodtam, mert nekünk az volt, hogy apa GYED-en volt, én melóztam és amellett nem mehettem GYÁP-ra, az tuti. Bosszantott, mert utólag szóltak és 8nap szabimat elvették csak úgy!!! :evil: De lehet, hogy másik gyerek jogán lehet apa GYÁP-os! Mittudom én! :roll: Bocsi!

Bea!

Már akartam írni, csak gyík vagyok: én tavaly lettem budaörsi lakos. Előtte csak bementem a védőnőhöz és intézett mindent. Nincs joga hisztizni. De ha minden áron át akarsz jelentkezni, akkor érdemes szülés előtt, mert Eriket automatikusan a Te címedre jelentik be!

Eszterünk lassan babázik!
Tegnap vagy mikor írta a ciki sztorit a dokival. Meg hogy mit csinál majd a legközelebbi vizsgálaton... :oops:

Ebből is látszik, hogy nem mindig a nyitott méhszáj az előjel.

Én 2007.03.14-én még totál zárt voltam. 39hetesen. Aznap totál rendszeres fájásokkal bementem, mert ügyelt a dokim épp. Akkor azt mondták, semmi esély a mai szülésre.

2007.03.18-án 39+4 napra reggel már szűk 1ujjnyi voltam. Délután 100-as fájásokkal mentem be és még mindig csak 1ujjnyi.
Így nálam a zárt méhszáj kb semmit nem jelent. Ettől lehet holnap is, meg 4hét múlva is szülni!!!!

Ildi!
A 34-es fej az nagynak számít? Mert ugye Lucának is 95mm volt a BPD-je a 37. héten...
Vendég

Nóri!

Nagyon drukkolok, hogy ma pezsgőzhess! :wink:
Mert nyilván ha Bulcsi megérkezik, mindannyian iszunk az egészségére, de Nektek van más projekt is! Nem felejtettem ám el! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megyek a gyerekorvoshoz, ha érkezik sms Zarjától akkor küldöm Nórinak. Nóri jó?

bellerreni
Eger

Nori!
Koszi az infot toled is. Eszem agaban nem lenne bejelentkezni Maglodra kilenc honapra. Nekem tokeletes volt eddig is a jelenlegi allando es tartozkodasi helyem, tavasszal csereltettunk kompletten lakcimkartyat. Maglodon par honapot leszunk, nem akartam oda tartozni papiron.
Kedden lesz vedono, szerintem nala kezdek lakcimatjelentes nelkul. Ha nem lesz egyutt mukodo, akkor nem fog szeretni. De ez mar tenyleg nem az en gondom.

Egyetertek abban, hogy a zart mehszaj SEMMIT sem jelent. Nekem vizelfolyas utani vizsgalatnal is zart volt meg. Fajas semmi. Majd jott, mint derult egbol a villamcsapas, nyiltam is, ahogy a nagy konyvben meg van irva.
A multkor epp olvastam, hogy egy zart mehszaju 39 hetes kismamat azzal remisztgettek egy forumon, hogy keszuljon fel a tulhordasra, meg az inditasra, meg mittomen mire, mert az nagyon nem jelent jot, ha zart a mehszaja.
Nem irtam semmit, de kicsit felmergesitettek. En azt vallom, hogy a mehszajnak az a dolga, hogy vajudas alatt, vagy kozvetlenul elotte nyiljon, nem az, hogy mar hetekkel korabban elkezdjen.

Nem engem kerdeztel ugyan, de szerintem a 34es buksi nem nagy, hanem atlagos. 32-34 cm az atlag. Ez alatt beszelhetunk kisebbrol, nagyobbrol, de a baba nemetol is fugg.
Vendég

Kakti!

Hát én sem. Ha meglátok egy bankot, gyomorgörcsöt kapok a hitel miatt. Még sosem volt hitelünk magán cuccra. Leszámítva a kocsimat. De az nem nagy tétel. Ez meg...
Ma átutaltam az összes pénzemet a felújítási alapba. 2000Ft van a számlámon. És a bejövő jövedelmem a GYED meg a családi. Tudom, hogy másnak is annyi, csak azzal, hogy eladás nélkül veszünk lakást, fizetjük a hitelt meg a jövedelmünk egy jó része kiesik mert nem kapunk kamatot a pénz után... Pedig az havi
3%... Szóval akkor leszek felhőtlenül boldog, ha eladtuk a lakást, vagy telket, vagy valamit. De most a lakást pl nem kezdem el árulni, mert újszülött mellett nem engedek be vevőket. Majd ha elköltöztünk!

De mit rinyálok, költözünk és ez a lényeg! És köszönöm, hogy gondolsz ránk! :D
Vendég

Nóri 33-34 az átlag, Lillué 37 volt :lol: az már nagynak számít :shock: de még nem kórosnak :shock: uh minden orvos úgy kezdte, hú jó nagy feje van a gyereknek... Lénié se lesz sokkal kisebb, de talán ekkora nem... Lillu bpd-je Noncsi korában már 98 volt :wink:

Anita,
Lilla tőlem örökölte ezt a szar ekcémát, főleg a karja érintett. Nálam is nála is a hidratálás és a kevés kozmetikum jön be. Nálunk a baba termékcsalád vált be, ha gond van meg csakis a gyógyszertári cucc.
Mivel nem súlyos egyikünk esete sem, plusz sajna van tapasztalat a magam bőrén is, így kevésszer kell orvoshoz mennünk.
Amink van, érzékeny fehér bőr, allergiás hajlam, Lillunak koszmó, de ez van :roll: Ha gond van, nekünk a Heim Pál kórház bőrgyógyászata vált be Pesten.
Az itteni bőrgyógyászat nem áll a helyzet magaslatán, dermatitis papulosa vírusunkat is simán ekcémának nézte és csak a gyerekdokinénink javaslatára jutottunk el a Heim Pálba, ahol különbséget tudtak tenni a vírusos foltok és az ekcémásak között. :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Reni!

Ok, teló van nálam, azon meg van net mindig!
Vendég

Nemtom ki hogy van vele, de szerintem sokkal jobb szulni, mint a tavolbol izgulni valakiert info nelkul...

Ki-hogy tervezi? Lesz a csalad ertesitve arrol, ha indul a baba utnak, vagy csak utolag lesznek beavatva?
Kristof miatt most anyosomeknak szolni kell, szerintem anyukameknak is fogok, nem tudom majd befogni a szamat.
Kristoffal Feri nem akart elore szolni, hogy ne izguljanak, ne hivogassanak, de vegul megiscsak felhivtuk a szuleinket. A nagyszulok meg adtak tovabb a hirt.
Kb 15 ember ejszakazott az en szulesem miatt. Gondolom nekik nem telt olyan gyorsan az ido, mint nekunk.
Vendég

Halihó!

Na, micsoda történések!
Eszternek és Bulcsinak nagy drukkok mennek!
Ha van vkinek frissebb híre, nyomja azonnal! :)

Beindulnak a szülések, én meg úgy érzem, mintha nekem még száz év lenne addig :)

Tegnap annyit zabáltam, hogy szörnyű, egész nap éhes voltam, és csokit ettem :( rossz vagyok :(

Ma meg baromira dagad a lábfejem, ha ülök, kifejezettem égető érzés. Állandóan zsibbadok :(

Úgy tűnik, nem tudom átvenni a kocsit a héten, nem sikerült elintézniük a papírmunkát. Szóval a szokásos szerencsés formámat hozom :) Biztos a homlokomra van tetoválva, hogy "lúzer vagyok, verjetek át!" :) Tömegközlekedés híján még az sem működik, hogy odamegyek, és verem az asztalt. Hacsak nem gyalogolok el odáig, végül is csak egy óra :)

Ja, egyébként itt vagyok anyuéknál, átadtam a lakást a takarító néninek, én meg elhúztam, mert mindig csak útban vagyok neki, ha dolgozik :oops:

Megyek, felpolcolom a lábam

boruska

Pfffff. Lesétáltam és nincs is nyitva a gyerekorvos. Pedig most rendelnie kellene. Páratlan héten 8-11-ig. Most a 3. hét van az a páratlan nem? Vagy én gondolom rosszul? :shock:

Na megyek takarítani. Totál felpörögtem Zarjától úgyhogy biztos nem tudnék most feküdni :roll:

bellerreni
Eger

lara: tegnap délután kettőtől folyamatosan most is, szétszakadok alul, nagyon fáj ott lent, a combjaimba sugárzik. éjjel pluszba iszonyatos derékfájás, rengeteg keményedés, hajnaltol hasfájás, plusz gyerek tombolt bent. reggelre lecsitult, de a szétszakadok lent, meg a derékfájás maradt. meleg vizes tusolásra sem múlt el. ennyi. bár lehet tévedek..

Edit

Kép
ézsóné

Ildi!

98!!! Az igen! Akkor megnyugodtam! :lol:
Csak ha matekból indulunk ki a kör kerülete 2pí*r. Vagyis átló*pí. A 38-as fej, amiről hallottam, hogy nagy, az 12-es BPD-t felételez. Illetve BPD és OFD (az a másik, mármint hosszában a fej?) átlagot. Az pedig nagyon sok, nem???? :lol:

Én spec úgy tudom, hogy magzatvíz elfolyás után már nincs több nap. Sőt, asszem max 6óra van, hogy megszülessen, utána csaszi. :roll: Vagy ez hülyeség? Mert a bnőmnek elfolyt a vize. Nem figyelte, hogy tiszta-e, mert nem mondták neki és első baba volt. Még nyugisan zuhanyozott, mert a szülésznője mondta neki. Mire beért, kiderült, hogy mekóniumos a cucc és akkor mondták, hogy mivel 3órája vár, azonnal műtik, nem várják ki a 6órát.
Vendég

Hú, Edit, ez veszélyesen hangzik! :) Kezdjünk ide is drukkolni?:)

boruska

Nóri: nem kell bocsánatot kérni, én is meg voltam róla győződve, hogy nem lehet, és még a doki asszisztense is azt mondta :)

Szandinak most légcsőhurutja van, az a jó hogy ez nem jár magas lázzal általában, csak rosszabb esetben lehet belőle hörghurut..

Lassan lefekszem,mert apa rámparancsolt, hogy hagyjam a mosást meg mindent mert ha ma megszülök az csak az én hülységem miatt lesz...
stephie

Nekem is úgy tűnik, hogy nem kell aggódni Csipinek meg Anitának a buktasütés miatt! Nem előzik ki Editet. Esztert meg már tuti nem!!!! :lol:
Vendég

En eddig ugy tudtam, hogy meg itt, Magyarorszagon is varnak 24 orat viz elfolyas utan a rasegitessel, ha minden rendben van.
Es meg akkor sem csaszaroznak feltetlenul, hanem rasegitenek a fajasokra. Kint a turelmi ido 48 ora.

Gondolom, hogy ez orvostol is fugg. De azert nagyon-nagyon bizom benne, hogy ez a hat ora nem igaz, mert akkor asszem a legtobb vizelfolyasos szules vege csaszar lenne.
Vendég

stephie: Az én húgom allergiás volt kicsinek aszmatikus tünetekkel. Sokat volt beteg és még ma is hamarabb kijön rajta, mint másokon. Állandóan köhög. Régen évente egyszer minimum fulladt, de ahogy iskolába felkerült abbamaradtak a rohamok. Ő a házi porra és a tyúktollra allergiás és azóta a parlagfűre is.

ronci: Megértem, de mégis azt látom hogy otthon kevesebb pénzből is kijöttünk. Vagy anyu osztotta be jobban. :D Reggel láttam egy riportot, hogy az országon belül milyen különbségek vannak buszsofőr és buszsofőr között fizetésben. Hát ezen én is meglepődtem kicsit. De ha csak azt veszem hogy én mennyit kerestem otthon és itt...hát van közte vagy 30.000 Ft minimum. Pedig eleinte ugyanazt csináltam. És ha belegondolok 10 éve kezdtem kb. dolgozni és 27.000 Ft volt a bruttó alapom. Most meg csak nevetek rajta. Most akkor jól értem, hogyha elfolyik a magzatvíz, akkor rögtön mentőt kell hívni? Ki is fognak jönni? Mert a szülésfelkészítőn meg azt mondták a védőnők, hogy csak erős vérzés esetén lehet mentőt hívni, vagy ha esély van rá, hogy már nem érsz be.

ézsóné: Na, mit hallunk?! Mi történt az éjjel?

szana: Ne félj, csak tudod te is húzni egy kicsit még az időt. Drukkolok.

Én ma kivasaltam a lepedőket és a takaróhuzatot. Már minden a helyén, de a pakkom még nincs összepakolva a táskában, csak egy helyen a szekrényben. Azt hiszem babonából.

Szülés megindulása: Én egyre inkább a "kórházban érjen minden" verziót választanám, szóval érik bennem a dolog, hogyha még hétfőn is azt mondja a doki hogy menjek be, akkor szerdán az ügyelete alatt befekszem. Nem bírom én ezeket az izgalmakat. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nah, meg egy kerdesem van a malnalevel tearol, azutan eldugulok, mert megyunk a repterre, meg amugy is sok voltam mar mara.

En innam a teat, elso szulesnel is ittam. DE!
Eszemben sincs a 40. het elott szulni.
Nekem ugye vannak kemenyedeseim es nyilogat is a mehszajam. A malnalevel elvileg pont abban segit, hogyha a mehaktivitas kezdi nyitni a mehszajat, akkor konnyebben menjen a folyamat.

De ha nekem mar a jelenlegi kemenyedes is nyitja a mehszajat es iszom a teat, akkor nem fogok-e meg jobban nyilni ido elott, amikor meg nem akarok???
Vendég

hát nem tudom, mivel hülye kezdő vagyok ugye, dunsztom sincs, hogy ez a szülést jelzi e. most volt itt a védőnő. neki elmeséltem, meg anyunak, mindketten aszonták készüljek.
nálunk 36 hetesen bpd 96 volt.

Edit

Kép
ézsóné

Edit!!!!! Mentsd el a számomat vagy valakijét, mert nagyon úgy tűnik, hogy lassan beindul a folyamat és azonnal értesíts minket, ha valami történik... Mennyi izgalom :lol: :lol: :lol:

Bea! Hát józan paraszti ésszel én akkor a helyedben nem innám a teát. :lol:

bellerreni
Eger

Tenyleg, Edit!
Ki a kapcsolattartod? Csak hogy keszulhessen! :D
Vendég

jajajajaj, rossz hírek... :cry: :cry: :cry: ez nem az én hetem. ha van valami majd jelentkezem.

Edit

Kép
ézsóné

egyenlőre senki. tegnap Nóri számát mentettem el, fel akartam hivni, hogy tisztázzuk a dolgot. ennyi.

Edit

Kép
ézsóné

ananácska: A méhszáj nyílásával kapcsolatban nekem is ez a véleményem, csak a méhszájam gondolta másképp. :D De mint az én esetem is mutatja a nyitott méhszáj sem jelent napokon belüli szülést. Szerencsére.

nóri: Szerencsések vagytok (vagy ügyesek) hogy eddig nem volt hiteletek. A mi lakáshitelünktől akkor ráz ki a hideg, mikor belegondolok, hogy még majdnem 20! évig fogjuk fizetni. Remélem mind a ketten megérjük, hogy egyszer ne legyen hitel a lakáson. De ezt majd már csak a gyerekeink fogják élvezni.

Ekcémások: A páromnál a sanatopic testápoló vált be. Ez gyógyszertári krém és nagyon bevált, csak néha kell neki szteroidos krém. (Neki a kezén van.)

Szülés megindulásáról értesítés: A szülőket biztosan értesíteni fogjuk, de szerintem a többieket már csak arról ha kint van a baba.

bellerreni: Most még csak a második hét van. Én a múlt héten szívtam ezzel.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit,remélem nincs nagy gáz! 24h-ban állok rendelkezésedre
Vendég

Edit, mi a baj? De nem a babával?

boruska

Huhh Edit! Ez nem hangzott túl jól. Csatlakozom Nórihoz. Én is állok a rendelkezésedre. Remélem nincs nagy baj.

Vicky. Érdekes, mert naptár szerint ez a 3. hét... :? Mindegy. Úgysem tudok mit tenni ellene. :shock:

bellerreni
Eger

bellerreni: Nekem a naptáram az 1-jei hetet az 53. hétnek írja és a dokinénim így is rendelt.
vicky79
Budapest III. kerület

lányok. Elment a nyákdugóm.
egyszerűen csak kipottyant...
stephie

Anita!

Ez is nagyon izgalmas!
Foleg, hogy neked mar meg van engedve!
Mit erzel? Orulsz? Izgatott vagy?
Bar azt mondjak, hogy a nyakdugo tavozasa utan szulethet a baba egy nappal, meg egy hettel is.

Egyebkent milyen volt? Veres is, vagy csak a szintelen-feheres-kocsonyas fajta?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?