A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Sziasztok!!

Még 11 napom van hátra.El is mentem egy órára az erdő alá kutyitsétáltatni, hátha valami feszülést tapasztalok, de semmi extra.
Viszont üldözőbe vettünk(inkább a kutyi) egy RÓKÁT :D
Én még nem is láttam ilyen közelről, tök jó volt, és az is eszembe jutott, h. a gyermeknek majd mesélhetem, hogy amikor terhes voltam vele, akkor "mennyi minden történt".
És reggel ráálltam a mérlegre, és kb 2 hete stagnál a reggeli súlyom, csak a víz jön -megy rajtam.Ezen felbuzdulva mentem sétálni is, mert így már esélyes, hogy nem leszek 100 kg amire szülök!
Ez a finis a legizgibb itten!!!
üdv mindenkinek:zsó
pcd1985

lara:
ezt a zseblámpás kínzást én is kiprószálom, majd írok hogy mi lett :D
pcd1985

SziasztoK!

Megjártam a házidokit. Kaptam táppénzes papírt, meg előre Tegyásos-t 25-től - éppen ezért jól a lelkemre kötötte, hogy addig meg ne próbáljak szülni :lol: Mondtam, ok, nem áll szándékomban, de ha mégis jönne a gyerek, majd benntartom, mert még nem érvényes a papírom. :D

Edit! én is csatlakozom az imádkozókhoz. Remélem, minden rendbe jön. Mondanám, hogy nagyon sajnállak, de egy okos kis elmélet szerint a sajnálat csak negatív energiákat szül, szóval inkább küldöm a pozitívakat!!!!

Én úgy tudom, hogy az ÁEK-ba kell az új akk. Én be is szereztem még két ünnep közt, ezen már ne múljon semmi. Amúgy én sem tudom, hová kell menni :lol: majd csak útba igazít valaki.

Lara: nekem is tetszik ez az elemlámpás történet. De én inkább játéknak fogom hívni, a kínzás, szadizás szó valahogy elveszi a kedvem a kipróbálástól :shock: :D

Kép
zsizell

Sziasztok!

Edit!Öszintén sajnálom.Ha bármiben tudunk segiteni nekünk is szolhatsz nyugodtan.

Nóri.
február 15.-ére vagyok kiírva.
Adataim a tábliba.
Én ma voltam ctg-n és az anesztesnél.

AKK.
A kórházba ahol bejelentkezel ott nekem azt mondták h nem kell 300 napnál nem régebbi, a szülésznők azt mondták, hogy friss kell.
Ezért én felhivtam az okmányirodát ahol csinálják a SZAKK-t, végülis nekik lesz rá szükségük. Ott azt mondták h tudják h új törvény van, de ha van új azt megköszönik mert akkor nem kell össze vissza telefonálniuk.

Kriszti
37
bchris

edit: Drukkolok hogy a férjed jobban legyen. Ez szörnyű. Minden előzmény nélkül.

kakti: Remélem én is hogy minél többet látok majd az olimpiából, bár ez függ a gyerektől is.

beneildi: Nem, csütörtökön reggel kell jelentkeznem a kórházban az ambulancián szüléses cuccokkal. Ott megnézi a méhszájam, ctg és uh és ha úgy látja akkor megindítja a szülést, ha meg még ráér, akkor vagy befektet vagy hazajöhetünk. De akkor én már kérni akarom, hogy inkább maradjak bent, hogy ne kelljen hurcolászni a dolgaimat. Egyébként még jövő hét keddre beírt Csilla 16:45-re. Szóval nem tudom mi hogy lesz. Ezen a szülőszoba látogatáson én is gondolkoztam, de majd csütörtökön szétnézünk, úgyis valószínűleg megint oda kell mennem ctg-re. Csütörtökön én is átmegyek még a dokim előtt a diabetológiára a vérvételi eredményemért. Te mikor leszel ott? Én olyan 8-1/2 9 felé.

monyo: Nagyon izgulok, de nem tudom mi lenne a jobb. Jobban örülnék, ha szedne még magára egy kis husit, de annak is örülnék, ha már kint lenne. Nem tudom, majd dönt helyettem a doki.

csipike: Hajrá akkor neked is holnapra. Nagyon szép súlya van a babádnak. Én már 3 kilóval is beérném.

agic zsizell: Én most az ambulancián fogok jelentkezni, szóval lesz infó hogy innen hogy kell majd felmenni a szülőszobára. Azt hiszem fsz. lift és fel a 3. emeletre. De legutóbb a másik bejárattól mentem. Annyi onnan a kacifánt, hogy a szülőszoba a 3. emeleten van, de ott nem lehet átmenni a folyosón. Szóval fel a 4-re és a másik lifttel le a 3-ra. Bocsi ha zavaros, de maga a kórház is az.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Edit, nem tudok mit mondani, csak csatlakozom a többiekhez. Kitartást ehhez a nehéz helyzethez, sokat gondolok Rád / Rátok, és sok erőt próbálok küldeni!

Nóri, Viki, Csipike: kíváncsian várom, ki indul be legelőbb! :)

Voltam jógán, de ez a keddi órát tartó nő olyan idegesítő cukrostakony stílusban nyomja, hogy néha szeretném letépni a fejét... Innentől kihagyom a keddet, amúgy is már a szülőpozíciósra is járhatok így 35. hét után.

Folytatódik a 'semmi sem jó' érzés, minden testhelyzet kényelmetlen, baromi rossz a közérzetem... Még öt hét ebből, tuti begolyózok :(

Apjával sem tudok szót érteni, neki másfajta gondjai vannak, munkahelyi dolgok, stb. és nem érti meg, mi lehet abban rossz, hogy itthon lehetek, és nincs semmi dolgom (házimunkán kívül). Hát, ez várható helyzet lesz a baba születése után is sztem.

Próbálom elterelni magamról a figyelmemet, megyek csirkemellet filézni (utálok nyers húsozni, yecch), meg talán sütök vmi sütit. Vmi tipp egy halom maradék szaloncukor felélésére? Muffinba gondoltam tenni feldarabolva, de más receptet nem találtam a neten.

boruska

Kattkat, jóisten, szerencse, hogy 3.gyerek és mindkét szülőnek volt elképzelése, hogy mit kell ebben a helyzetben csinálni!

Zsófi, kiváncsi vagyok, mi lesz nálad a reakció a lámpára!

Zsizell, azért irtam szadizást, mert nem tudom, hogy rossz vagy jó volt neki ez a megvilágitás és mondjuk félelmében mozgott vagy játszott…valószinű ezt nem fogjuk megtudni :D

AKK: valaki írta, hogyha az anyuka anno még felvette a férj nevét (pl. Xné XY), akkor automatikusan kapja az apuka nevét a gyerek, nem is kell házassági AKK. Ha ez igaz, akkor biztos sokunknak nem kell aggódni, hogy kell-e AKK vagy sem és mennyire friss..

Csipi, milyen szép nagy baba!

Van még olyan kórház, ahol látogatási tilalom van az influenza járvány miatt?
lara

Boruska: nálam is hasonló a helyzet. Nem nagyon érti Zsolti mi lehet abban rossz, hogy itthon vagyok.
Szaloncukorból küldjél nekem nyugodtan, én hamar felélem! :lol: A muffinnál nekem sincs jobb ötletem.

Kép
zsizell

lara: gondoltam, hogy azért írtad. én sok helyzettel vagyok így, hogy nem tudom eldönteni jókedvében, vagy kínjában mocorog e. Ezért hát azt képzelem, jó kedvében (mert a lelkemnek az úgy jó). Ígyhát az én Samukám egy vidám pocaklakó, mindent jókedvében csinál :lol:

Kép
zsizell

Vicky,
mi csütörtök reggel Honvéd kórházazunk, utána kettőre megyünk a diabetologiára. Elég lesz az a nap, de legalább a férjem jön velem, Lillura meg anyósom vigyáz.
Én akkor fogok útvonalat pontosítani, de végül is eddig mindig megtaláltam mindent, mégha nem is a legrövidebb úton.
Kíváncsi vagyok, hogy alakultok majd. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Zsófi, az engem is megnyugtat, hogy nem fenyeget a 100 kiló réme :wink:

Edit, ha olvasol minket légyszi írj. Tudni szeretném, hogy legalább a körülményekhez képest jobban vagytok.

KépKép

KépKép
beneildi

Helló! Anesztesnél csücsülök. De legalább elintézek mindent ma! Kivéve a szülést!
Vendég

Bejelentkeztem jövő szerdára CTG-re - még emlékezett rám a szülésznő, pedig vagy 2-3 hónapja, hogy voltam nála :)
mondta, hogy épp ideje, hogy jelentkezem, mindjárt szülünk - hümm, kezdek izgulni :)

boruska

Nóri, aneszteshez külön kell menni?

boruska

nálunk igen. Lucával nem kellett. Én is parázok! :)
Vendég

Erusverus

Nekem még az első vérvétel alkalmával csináltak CMV-t. Nekem is meg kellett ismételni és utána már negatív volt.

A TVK-t, SeFe-t nem tom mi olyat nem csináltak nekem.

Kriszti
37
bchris

Kriszti! Ha február 15-re vagy kiírva,h lehetsz 37hetes? Még én sem vagyok annyi a 10.-i dátummal!
Vendég

Én is megyek aneszteshez a gerincsérv miatt... Azt mondták bármelyik nap mehetek, de csak 13-14h-ig vizsgálnak...
Boruska, egyébként szerintem, ha nincs panaszod, akkor nem kell menni. Vagy? Javítsatok ki, ha tévedek!

Katica, Te írtad a napilap eltevős dolgot, ugye? Ez nagyon király ötlet! Vannak azok a képeslap/üdvözlőlapszerű kinyitható izék, évekre lebontva, egy felsorolással meg rajzokkal, melyek annak az évnek a fontosabb eseményeit foglalják össze. Ez is aranyos, na de az igazi napilap azért csak eredetibb ötlet! ;) :)

Nekem most az a kattanásom, hogy felírom, amit apa mond Botival kapcsolatban. Amolyan kis aranyköpés gyűjteményt készítek. :)

Kép
erusverus

Boruska!
Regivel én sem mentem aneszteshez, és végül szükség lett rá.
Most javasolta a doki és a szülésznő is.
Az anesztes meg azt mondta, h örülnek ha jönnek a kismamik, akik először szülnek azok is, mert igy tisztában vannak ha műtére kerül a sor, h mi történik, mit kapnak, milyen érzéstelenítést alkalmazzanak ha szükség van rá. (nekem az első szülsénél volt kb 2 percem h eldöntsem)

Kriszti
37
bchris

Kriszta, visszanéztem egy laborleletemet, azon találtam egy olyat, hogy MVC (talán). Lehet, hogy a kettő egy és ugyanaz... Nem tudom! De ott még a normál tartományba esett az értékem. Most nem adtak meg intervallumot, de a doki kérte, hogy vigyem be neki holnap az ÁNTSZ-es leletemet (a köldökzsinórvérhez ott kellett igényelni a vizsgálatot). Ja, és utánaolvastunk ennek a nyavalyának...: lehet, hogy csak pár hete van bennem a vírus, azt mutatta ki a teszt, és állítólag sok a fals pozitív eredmény is. No passz! :) Remélem, ez utóbbi a valódi ok. A válaszodért azért hálás köszönet!

Kép
erusverus

Nóri!

Az én számításaim, és a parkoló órám szerint ma kezdem a 37. hetet.
(nálunk biztos a fogantatás ideje- ezért nem is érdekel h ma a ctg-n a csaj febr 22.-ét mondott)

Kriszti
bchris

beneildi: Akkor ha csütörtökön nem szülök, de befektet akkor majd összefuthatunk. :D Legfeljebb átsétálok.

nóri: Nem nagyon mondta más hogy menne aneszteshez. Mondjuk nekem is lettek volna kérdéseim, de nálunk ez fel sem merült. Csak mint szülésfelkészítő foglalkozás.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus

Az MVC az más mint a CMV.
A doki nekem is mondta h mutathat fals értéket, ezért lett nekem a köv leletem már negativ.

az én leletemen a köv van:
"CMV aviditás index:0,800 feletti érték erős utalás arra, hogy a primer fertőzés több mint 3 hónapja történt"

K
bchris

Nóri!

Neked mikor volt az utcsó mensid? (vmi rémlik h irtál korábban h össze vissza volt, de most nem emlékszem pontosan h melyik időszakról beszéltél) Vagy esetleg emlékszel h mikor fogant?
Nálunk: máj 23.

K
bchris

Köszi az infót, lehet hogy akkor rákérdezek az anesztesre is, amikor megyek a szülésznőhöz jövő héten. (elkezdtem írni egy papírra, mit kell kérdezni, mert egy szita az agyam) :)
Érdekes kérdés: annak is kell pénzt adni szülés után? :oops:

boruska

Bori: szerintem, ha lesz dolga veled az anesztesnek, akkor neki is ildomos pénzt adni. Ezen már én is gondolkoztam, főleg, hogy kilátásba helyeztem az EDA-t. De basszus, annyi pénz a világon nincs, mint amennyit adni kell a nődokinak, az anesztesnek, a csecsemősöknek, a házidokinak majd, ha kijön, meg még ki tudja kinek... :evil:

Kép
zsizell

jah, Szilvi, már össze sem merem számolni - apja is szívja a fogát rajta, mert az ő állja (de eddig minden vizsgálatot én fizettem, úgyhogy...)

boruska

Kriszta, aha, értem!
Csak azért gondoltam, hogy lehet, ugyanaz, mert az ülőmagasságot is láttam már CRL-ként is és CLR-ként is leírva. :) De ez nem számít most.

Egyébként olyasmi ez a vírus mint a Helicobacter Pylori, ami -több tényező mellet- felelőssé tehető a gyomorfekély kialakulásában, és ha jól tudom, szinte minden emberben megtalálható.
A CMV is elég nagy gyakorisággal előforduló vírus.

Kép
erusverus

Bori: nekem viszont így is kérnem kell már, hogy tudjak valamit adni a dokinak... Ez a bejelentősdi nagyon sokba volt nekem, és még oda is kell fizetnem a táppénz miatt magam után :(

Kriszti: nekem május 15-től van számolva (nem tudom mikor esett meg az eset), de még csak 35 hetes vagyok. Ha Te máj. 23-tól számolod, hogy lehetsz 37 hetes?

Kép
zsizell

Bocs: a hasonlóságot a két vírus közt csak azért írtam, mert mindkettő gyakori.

Kép
erusverus

Zsizell
utcsó mensi máj 12.
fogantatás máj 23

a parkoló óra szerint szoktam a heteket nézni
De akkor lehet h vmit nagyon félre néztem

Erusverus
CMV-cito megalo virus (nem biztos h igy irják) De hogy konkrétan mi ez azt sajnos én sem tudom.

Remélem a köv eredmény neked is negativ lesz.

K
bchris

bchris: Ha május 23-án volt a fogantatás, akkor tényleg nem lehetsz a 37. hétben. Nekem a fogantatás május 20-án volt és én is még csak csütörtökön töltöm a 37. hetet. Valami kalkulátorral nézd meg. Nekem a korrigált mensim az május 6 (ez a fogantatáshoz számolt időpont, az utolsó mensim április 27-én volt).
vicky79
Budapest III. kerület

lara:nincs itthon elemlámpa, de nem adtam fel :D
Csajok!Nekem a védőnő számolta ki, h. hány hetes vagyok.Ezek után mindíg azt a hetet mondtam a dokinak, amelyikBEN éppen vagyok, és mind a 4 kötelező ultrahangnál megfelelőek voltak a méretei az akkorra bemondott hétnek.
Én már össze is lennék kavarodva, ha nem a végén járnék
Zsó
pcd1985

hmm
mert most a 38 hetes terhes vagyok, + 3 nap....
vagy 39 hetes, mert a jövő hét a 40. és annak a végén szülök..
pcd1985

pcd: Nekem is azt mondta a dokim, hogy mindig az a hét számít, amiben vagyunk. Bár a múltkor a nagyszülők megfogtak azzal, hogy hányadik hónapban vagyunk. :D Szerintetek? Mert én csak a heteket mondtam és erre meg közölték hogy ők így nem tudják. Én meg mondtam hogy az utolsóban. Ugye a terhesség 40 hét. De az nem 9 hónap! És abból a 40 hétből az első két hétben még nem is vagyunk igazából terhesek. Szóval nem tudom én ezt. Nekem a dokim a heteket minden alkalommal ellenőrzi a tárcsáján.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsizell, tetszik ez a hozzáállás. Én is amúgy afelé hajlok, hogy tetszik neki, ezért ma is fel fogom neki kapcsolni a villanyt, had lásson, ne csak a sötétben üldögéljen :D
lara

feladom

Osztok szorzok kivonok, és mindig más jön ki.

de nagyon valószínű h csak most kezdtem csak a 36. hetet. (fogalmam sincs h hol számoltam elmagam)
bchris

Zsófi, nekem olyan a zseblámpám, hogy nem csak simán világitani tud, hanem villogni is. Na arra indul be a legjobban :P
lara

vicky:pont neked akartam írni, hogy nekem ápr 25 az utolsó mensim, és így vagyok jan 30 ra kiirva, a kalkulátor is azt irja, most is, akkor te hogy lehetsz feb.10 re?
:D :D :D
bár ezek szerintem nem komoly dolgok ez az 1-2 nap....csak úgy agyalgatok rajta.....
pcd1985

:twisted: :twisted: :twisted: zseblámpát ide!!!
Kérdés:
Ti odafigyeltetek, h. ne higanyos hőmérőket vegyetek?(víz-levegő-láz)
nekem egyedül a lázmérő nem higanyos, a másik kettö igen, és ki se merem bontani, mert mi van ha a gyerek 1 éves korában "leveri" vagy lefújja a szél, és akkor higanymérgezést kap...ááá
pcd1985

Lara: én még megvárom Zsoltit ezzel a lámpásdival, biztos jól fognak szórakozni. :D

Az én dokim meg mindig azt a hetet kéri, amit már betöltöttem, és nem azt, amiben vagyok. Szóval most szerinte 35 hetes vagyok, és nem 36.
De ezen a hónapon már én is gondolkoztam. zsolti szerint február 19-ig (szülésig) 8 hónapos vagyok, hiszen pl. a 27. szülinapomig is csak 26 vagyok. Na mármost, akkor sosem vagyok 9 hónapos terhes. :lol: Ezen eligazodni. A lényeg, hogy növekszik a hasam, telnek a napok, a baba meg ki fog jönni, akárhányadik hétben is leszek, akárhanyadik hónapban. :lol:

Kép
zsizell

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 22:58-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kép

Kriszti!

Vonyiga szerint 36+1napos vagy. Vagyis a 37. hétben vagytok.
A vezetékneved kéttagú és az első egy hajszínre utal?

A terhesség nem 9hónap. Majdnem 10. Ezért nem használják már a hónapos megnevezést. Mi már remekül a 10. hónapban vagyunk! :lol:
Vendég

Anesztes: valóban azért kell, mert van egy csomó veszélyeztető tényező, amit vészhelyzetben nem lehet pontosan kikérdezni. Pl. sokan nem tudják, hogy a vércsoport meghatározástól független az ellenanyag szűrés. Az utóbbit a 3. trimeszterben kell végezni az esetleges vér pótlás miatt. Mert az ellenanyagnak semmi köze ahhoz, hogy RH-, vagy + valaki! :shock: :shock:

Nagyon kedves nőci volt az ambulancián. Jó fél órát dumáltunk, mert nem volt utánam senki. Megkérdeztem, hogy neki mi a véleménye az EDA-ról. Azt mondta, hogy 3gyereket szült nélküle, így eleinte nagyon ellenezte és gyengeségnek tartotta. Egy szülész kolléga felesége babát várt aki szintén orvos, vagy nővér, vagy ilyesmi. Kérdezte tőle a doktornő, hogy kér-e EDA-t. Persze nem akart. Közölte, hogy volt már vesegörcse, ha azt kibírta, ezt is ki fogja.

Hajnali 2-kor csörgött a doktornő telefonja, hogy nagyon kéri a kolléga, menjen be, mert a feleség minden kommunikációra képtelen. Bement. A nő olyan állapotban volt, hogy teljesen elvesztette a kontrollt a teste felett. A férjnek kellett lefogni, úgy remegett. Beszúrták neki a fájdalomcsillapítót és 15perc múlva egy mosolygós fiatal nőt látott, akinek van ereje végigcsinálni a kitolást. Akkor mondta, hogy igenis van létjogosultsága az eljárásnak!

Még annyit mondott, hogy első szülőnek 2ujjnyitól adják kb 4-ig az EDA-t. De ha zajlik a folyamat, akkor nem!!!!
Többedszer szülőnek 2ujjnyi előtt is adnak, de 3felett nem szokták, csak ha valami miatt elhúzódik a dolog.

A szülésznőm egy tünemény. Abszolút természetesség párti. Nincs pl beöntés sem. Ő glicerin kúpot javasolt a vajúdás elején!
Ugyanez volt az érve, ami nekem, mert ő is sírva kínlódott a fájásokkal a WC-n. Azóta nem ad beöntést egyáltalán!

Anesztesnek 10eFt-ot "szokás" adni, de mindenkinek joga van a fájdalomcsillapításhoz. Szóval nehogy ez befolyásoljon bárkit. Pl Zsizell, tudom, hogy nem álltok fényesen, senki nem haragszik meg, ha nem adsz egy fityinget sem!!!! Én pl a csecsemősöknek nem szándékozom pénzt adni!!!!!!

Tényleg a pénz kérdés: valaki említette, hogy a szülésznő látogassa meg majd a gyerekágyon. Az én szülésznőm egy héten egyszer vagy 2-szer ügyel. Utána nem. Szóval miért is várjam el, hogy csak miattam bejöjjön még egyszer pluszban? :roll: :roll:
Én a dokinak adom később, szülésznőnek azonnal!
Vendég

[quote="norcmorc"]
írta:
norcmorc

Vonyiga szerint 36+1napos vagy. Vagyis a 37. hétben vagytok.
A vezetékneved kéttagú és az első egy hajszínre utal?

köszi. Vhogy ezt a vonalzót be tudnám illeszteni a profilomba? Vhogy eddig sosem jött össze.

Igen, az lenni én :D

K
bchris

Kriszti!

[img]http:/EZT%20TÖRÖLD%20KI/lmtf.lilypie.com/l8qep2.png[/img]

A /-JELEK közül töröld ki az ezt töröld ki részt és illeszd be a profilban az aláíráshoz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.19 15:30-kor.
Vendég

Első szülésnél mi nem adtuk az anesztesnek, mert olyan gyorsan zajlottak az események, h nem volt rá alkalom. De most nekem is eszembe jutott h talán kéne.

A csecsemösöknek mi ajándék csomagot adtunk közösbe (kávé, tea, csoki stb.)

Szülésznő engem sem jött meglátogatni a gyerekágyon. A férjem adta neki oda a lovét szülés után.

Kriszti
bchris

próba

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

hogy ez nekem eddig miért nem sikerült

köszi Nóri :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Viki! A terhesség valóban 9 hónap. Bő kilenc hónap és naptári hónap.
Ha négy hetet számolunk egy hónapnak, akkor tényleg tízre jön ki, de nem négy hét egy rendes, naptári hónap, hanem négy hét egy holdhónap, ami 28 nap.
Ha naptári hónapokat nézzük: nekem május 18-án volt az utolsó mensim, akkortól számítjuk orvosilag a terhességet, a szülési dátumom február 22, ami valóban kilenc hónap és négy nap.
Egyébként én hétfőn voltam kerek 35 hetes, léptem be a 36dik hétbe.
bchris 6 nappal idősebb terhes, mint én. Szóval ő már betöltött 36 hetes, a 37dik hétbe lépett.
Vendég

Hát Nóri: nekem igazából "csak" a nődoki fontos, hogy kapjon zsét, hiszen hozzá fogok utána is járni. Lesülne a bőr a képemről, hogy odarángatom szülni, és utána is simán járok a rendelésére (ami ugye sztk) és nem adok egy fityinget sem. Persze nem tőlem fogja kapni élete legnagyobb hálapénzét. :oops:

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?