A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Na, annyira lemaradtam,hogy nem bírok viszaolvasni. :cry:
Judit
Nagyon jó ötlet ez a fürdetőkrém, ki is fogom próbálni!

Nekünk jó a gyógyszertári Unguantum Infantum. A lányoknál anyósom speckó receptje kellett, mert nagyon kivörösödött a Sudocremnél. Csukamájolajas, glicerines mindenfélés krém. Na ezt jól leírtam. :lol:

Este: 5-6 körül eszik, utána ébren van és mikor nem bír már nézelődni, akkor fél7-7 körül megfürdetem, utána megint evés és legkésőbb 9-kor alszik. És tudom, hogy elszólom magam, de 4-ig aludt tegnap is, meg ma is!Juhéééééé!!! :D
Jelzem: Vince is kb. 2-3 napja gyakrabban eszik, 2-3 óránként. Ám ha nincs elég a ciciben ő aztán nem küszködik! Csak nyöszörög és kiköpi-beveszi játék van. Ilyenkor játszok vele fél órát és újra evés.

vick
Kép
Kép
ervick

Közben természetesen felkelt Vince, majd még jövök.

vick
Kép
Kép
ervick

Na visszajöttem. :)
Paffot még nem próbáltam, de a Halász Judit: Mákosrétes ment a lányoknak anno néhány éjszaka,lejátszó repeat módban. Úgy a 100. után csak kikapcsoltam. :)

Alvás: Mi is egy szobában vagyunk Manócskával, a lányok külön. Tisztán anyatejes már kb. 1 hónapja,meg is romlott a tápszer. Én is szoktam hallani, hogy mocorog, forgatja a fejét, de ha megnézem és csukva a szeme, illetve míg nem ad ki hangot hagyom. Ha már sokat mocorog és kezd nyögdécselni, akkor felveszem.De azt hiszem inkább hajnalban csinálja, addig alszik mélyebben.

Holnap farsang,majd csinálok képet róluk. :D
Nyugodt éjszakát nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi, akartam is Neked írni, de kiment a fejemből, hogy nem létezik, hogy a hűtőre 1 év legyen a garancia, mert tartós használatra rendelt cikk és erre min. 3 év. De jó, hogy megnéztétek! Ne hagyjátok magatokat, kérdezzétek meg, hogy mennyi ideig tart a javítás és ha túl soká, akkor nem vagytok kötelesek várni, kérjetek cserét, ill. legalább cserekészüléket a javítás időtartamára.
Mi a 4. kerületben lakunk (Madarász pár perc autóval) és mehetünk együtt baba-mama helyekre, ill. talizhatunk is persze, ha be tudsz jönni, mert egyelőre én még nehezen mozgok autó híján (vagyis a párom elviszi).

Vick, várjuk a képeket! Elkészültél a jelmezzel?

Móni mi is a borzasztó nevű lázcsillapítót kaptuk, de nem volt rá szükség. Még csak nyűgös sem volt Zsófi.

Tényleg jó akciók vannak a Tescoban, mi kiskabátot vettünk két méretben is, jó az autósülésbe.

Krisztina, nagyon szép ajándék, amit kitaláltál, de amit Szilvi írt, az is nagyon ötletes, meg is jegyzem.

Ági, ez a barátnőmék játszószőnyege. Mi most szeretnénk benni, milyen típusú ez? A barátnőm se tudta, mert ajándékba kapták.

Kati, mi is nagyon sokat vagyunk ketten. A párom ált. 7-fél 8 körül megy el (akkor én még félig alszom) és este is így ér haza. Néha vannak rosszabb napok, akkor később jön csak. Ja, és ha hazaér, mindig dolgozik még vmit.

Gondolkodtam, hogy mióta tartanak ezek a nehezebbek esték. Karácsonykor még biztos nem, mert mondtam a sógornőmnek, hogy á, Zsófit letesszük és simán elalszik. Na, elszóltam magam akkor.

Sírni mi is hagyjuk, kivéve ha nagyon feltuningolja magát, mert egyszer elakadt a lélegzete, na, azóta nagyon figyelünk.

Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt! :)

Tudtam, hogy tegnap elszólom magam... :) Most nem aludta végig az éjszakát, 4-kor kelt, bár azóta alszik. :) Gyanítom mosdatni is kell majd, mert a hajnali szopi után elaludt azonnal, még mellett álltam, hallottam, hogy rotyogtat, de mint tudjuk alvó, szaró..... :)

Este azt hiszem sikerült túlzottan lefárasztani. :) Olyan 7 körül evett, előtte aludt, amjd 8 után fürdés. Megint kb 20 percig a vízben voltunk és még maradt volna... :) Gyanűs volt, hogy csendben tűrte az öltöztetést... Szopikor kiderült, hog ymiért? Annyira fáradt volt, hogy enni sem volt ereje. :) Csak sírt, inkább ordított és nem szopizott.... a párom melegített cumisüvegben tejcsit, mire elkészült félig bealudt úgy, hogy fekve túlképp már tömtem.... :) Ahogy megemeltük felébredt, így még 10-et evett kis túlzással cumisüvegből. 50 ml vacsival aludt 4-ig. :)

Vick: nem is írtad, hogy a jelmezek hogy sikerültek? Jó farsangolást Nektek és várjuk a képeket!

Szilvi: sajnálom a hűtőt, de azért van még esély! Ne hagyjátok magatokat! A fotón gondolkodom én is, de győzködöm magam, hogy bírjam ki még egy kicsit! Szerintem érdemesebb akkor, mikor már hason hosszabb ideig tartja a fejét és megfogja a játékokat. Máté csinálja már ezeket? Lehet, csak Petra van lemaradva... :)

Zsófi nagyon aranyos!!! :) Grat az első szóhoz!

Üdv Kati! Jó, hogy jöttél! :) A Boraxos popsikrém receptre van, vagy lehet csak simán venni? Annak milyen illata van? AMit születésekor írt fel a dokinő, azt nem szerettem, azt én büdinek találtam....

Valaki nem lakik véletlenül a XX. ker környékén? Babás programokra szívesen csatlakoznék én is!

J.

Judit

Kép
petra09

jó reggelt!

Judit, jól elfáraszottátok Petrát a fürdésben :-)
Fotót mi is szeretnénk majd csináltatni, ha kicsit erősebb lesz, ha majd már ki tudja magát jól tolni hason.
Zsófi még nem tudja hosszabb ideig hason fekve tartani a fejét, utál hason lenni, de edzünk :-) Szerintem tuti nincsenek elmaradva.
Valóban nagyon rafináltak tudnak lenni ezek kisbabák is. Nézünk néha mi is nagyokat, hogy hihetetlen és amilyen huncut mosolya van, még a szeme is ragyog. Majdnem elolvadunk :-)

Anyukám tegnap telefonon olyan aranyos volt, hogy a párom mennyire jó Apa, hogy fürdeti, öltözteti, teszi tisztába Zsófit, mennyire ügyes és hogy odavan érte. Olyan jól esett és olyan büszke vagyok rá :-)

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Kati, üdv köztünk!

Tényleg jó kis fórum ez.
Annyira szeretném, ha azok se morzsolódnának le, akiknek nincs idejük mindennap jönni és mindennap reagálni...

Zsuzsi, imádom azt a figyelős Zsófi képet:) hihetetlen okos kis arca van máris.
A hathónapos szép kissráccal sajnos nem tudunk versenyezni.
Egyébként azt mindenki tudja, hogy imádod Zsófit és nagyon gondos anyukája vagy... azért is aggódsz mindenért.

Joggal vagy büszke a párodra:) ugye, milyen fontos, hogy ő is részt vegyen a baba életében? én el se tudnám képzelni ezt egyedül.

Ez megnyugtató, hogy Zsófi ilyen jól viselte az oltást. Mi holnap megyünk:( Féltem nagyon.

Nődokinál minden ok volt, a szülésznő állítólag 30 éves pályája során csak egy Dávidnál nagyobb újszülöttet látott :?
Nem tudom, erre most büszke legyek vagy inkább rettegjek, mert tényleg akarunk még egy babát hamarosan.

A dokim is a Pharmatexet javasolja, mint Mangoráé.

Mindenkinek köszönöm, hogy elmondtátok a tapasztalataitokat az alvással kapcsolatban - Dávid kb. olyan lehet, mint Vince, hajnalban éberen alszik, szöszmötöl, mocorog.
Sőt, ma éjjel kifigyeltem, hogy kezét lábát felemelve, halk visításokkal forgott a fenekén, ugyanakkor teljesen békés arcot vágott:) Ébren volt. . Irtó édes volt amúgy. Most persze nyitott szájjal alszik...

Ági, van abban igazság, amit írtál, hogy talán én ébresztem fel... próbálok nem ugrani minden kis neszére.
Remélem, addig nem jutok el, hogy hagynom kelljen sírni... azt nem szeretném:( Ez az egyetlenegy elvem van, hogy ne hagyjam sírni.

Ismét bebizonyosodott, hogy a Gréta név jó választás... jó evő, jó alvó és gyönyörű babák:)

Ringató nálunk itt van a szomszéd házban, Friday, nagyon meggyőző, amit írtál róla - ki fogjuk próbálni hamarosan.

Csak valahogy úgy vagyok ezekkel, hogy hová vigyem, ha ülni se tud még... és hogy játsszak vele?

Szilvi, nekünk van hordozókendőnk, és Dávid nem marad meg benne:( folyton mászkálna, izeg-mozog.

Megnézem ezt a babaruhás oldalt, köszi a tippet, Krisztina!

Kata, Márknak milyen hálózsákja van? Dávidnak van egy vékony, azzal simán lerúgja a takarót, és egy vastag, ikeás -az meg szerintem túl vastag.
Viszont folyton kitakarózik, nagyon jó lenne valami megoldás.

Biztos elfelejtettem egy csomó mindenre reagálni, bocs, majd talán később.

Szép napot,
Móni
monke

Jaj és a mai körkérdésem:

Ha szörcsög a baba, de más tünete nincs (nem lázas, nem köhög stb).

kivihetem sétálni vagy punnyadjunk itthon a négy fal között?

M
monke

Szerintem kiviheted Dávidot, mert szörcsögni bármitől szörcsöghet. Lehet, hogy csak szösz vagy tej van az orrában.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

jó éjszakánk volt megint, de most sietnem kell, Márk visszaalukált az előbb és ilyenkor minden perc számít.

Szilvi,hűtővel ne hagyjátok magatokat átverni,mindenhol ez van amúgy sajna.
a kazánszerelő csüt délelőttöt ígért,vagyis a szervízből egy asszisztens és most vagy 10.jére mondtam neki, hogy hívjon mielőtt jön.Max ha szoptatok,fagyoskodjon odakinnt :?

Zsuzsi, itt a fórumon mindenki nagyon jó szülő és így van rendjén hogy az apukák is kiveszik a részüket.
Babafoglakozásokra én is menni szeretnék.
Védőnő a ringatót 6 hónapos kortól ajánlotta.

Vick, kérünk jelmezes képeket feltétlenül.Végül te varrtad őket?akkor már nem is adsz tápszert Vincének?Igen, a bontott csomi 10 nap után lejár.

Móni, szippantsd ki a nózit, fújj bele orrsprayt és kend be jól a pofikáját és vidd ki nyugodtan!
Hálózsákból ami itthon van az közepesen vastag, anyukáméknál van a vékonyabb fajta.
tipp:Ha a takarót a hálózsákra úgy rakod, hogy majdnem a kis hónaljáig érjen és a kezeit kívül rakod (Márk égnek meredő kezekkel alszik amúgy is) akkor talán nem jön le.

Judit 20 perces fürci, nem semmi.ez már élvezet :lol: Nem alvást sajnálom.

Mi baba lanolis tusfürdőt használunk Márknak, tök fini illatú szerintem és a gyógyszertári mosakodót használjuk mi is testápoló gyanánt.

Hú, egyre több rucit növünk ki, lassan megint fel kéne tankolni, mert júniustól jön a zsíroskenyér evős időszak...

Fotót készítés:unokatesómék szoktak a gyerkőcökről csináltatni, és tényleg gyönyörűek.Nekem a fekete-fehér régies típusúak is tetszenek.

na megyek vasalni meg porszívózni

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Judit, köszi a tippet a fürdetőkenőcsre, de a felfőzést hogyan lehet csinálni? Milyen arányban, miben, stb? Van valakinek ötlete/tapasztalata?
XX.kerület környékének számít Érd és Szigetszentmikós? Mert ha jól rémlik Katáék Szszmiklósiak, mi meg érdiek vagyunk :D Nálunk itt Érden helyben is vannak foglalkozások, a ringatón találtam, amit Friday küldött, hogy két sarokra egy játszóházban is van hétfőnként ringató. Meg a művházban is, de az tőlünk kocsival is negyed órányira van...:(

Vick, biztos édesek lesznek a farsangon a lányok, majd meséld el, hogy végül hogyan oldottad meg a jelmezeket! Jó mókázást!!!

Szilvi, hűtővel kapcsolatban tényleg ne hagyjátok magatokat, nem vagytok kötelesek elfogadni a javítást, cserét is kérhettek én úgy tudom!!!
Jó, hogy jól sikerültek a kiruccanások, ugye hogy sokkal jobb már így, hogy ki tudtok mozdulni?
Súlyfelesleggel én is küzdök...:( Rajtam is kb 9-10 kiló maradt és az a baj, hogy elkezdett szúrni a térdem. Régen volt ilyen gondom, mikor hasonló súlyú voltam és akkor a fogyás meghozta a fájdalommentességet, szóval gyanítom most is ez lehet a probléma. Meg olyan plöttyedtnek is érzem magam :( Így elhatároztam, hogy elkezdek mozogni, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle :D
Tényleg Móni, uszodabérlet megvan már??? :D Én is szívesen járnék, csak nem tudom időben hogy lenne kivitelezhető, meg itt a környéken sincs nagyon közel uszi...:( Úgyhogy marad egyelőre az itthoni torna!

Mensivel kapcsolatban volt valakinek olyan tapasztalata, hogy barnás színű folyása volt? Nekem már péntek óta van ilyen, azt hittem megjött, de nem erős és csak egy nap volt olyan, hogy kicsit véres volt, mára meg szinte már semmi sincs :shock: Ez mensesnek számít? Vagy mi a szösz???

Tegnap Marci is nagyon hamar bealudt este, pedig napközben is magához képest elég sokat aludt... Tutira az idő tette, a havazás mindig bekavar :) Így éjszaka is fél 5-kor kelt, majd 3/4 8-kor, most meg húzza a lóbőrt evés óta :D

Minden elismerésem azoké, akik egyedül vannak egész nap otthon a babócákkal (és van aki nem is egyel), én is így vagyok. Nálunk meg külön extra a nagymama és a kiskutya, úgyhogy én még plusz két "gyermeket" próbálok terelgetni :D És persze minden panaszáradatomat szegény páromra zúdítom, mikor este hazaér ... :(
Ma nagyi felrakta azt a lemezét, hogy mi nem is szeretjük, útáljuk hogy együtt kell vele lakni és ő csak útban van és otthonba akar költözni... és hogy bárcsak már ne is élne, stb... Mondtam neki, hogy ezt nem vagyok hajlandó hallgatni, úgyhogy befejezte!

Na, megyek, mert ezer dolgom van még! Majd próbálok jönni!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Jónapot!

Kicsit elúsztunk a reggellel! Idejét nem tudom, mikor aludtunk(tam) el utoljára. Ma sikerült. Nem emlékszem, mikor nyomtam le az ébresztőórát, de ott feküdt mellettem! Még jó, hogy a nagylányom beállította a telefonján az ébresztőt, el is ment suliba csendben. Bartánőm csöngetett meg telón 3/4 8-kor. Még a fiam is szunyált. Azt sem tudtam, hol vagyok, utána kapkodás, rohanás az oviba. Azt hiszem kezdek kimerülni.

Judit: receptre iratom, mert úgy olcsóbb, de lehet kérni a gyógyszertárban anélkül is.

Hálózsák: Míra sajna nem bírja. Pedig nagy rajongója vagyok ennek a ruhadarabnak, van belőle 6 db. Polli nagyon szerette. Míra lányomat idegesíti, mindig le akaraja magáról enni a vállrészt, mert akárhogy igazítom, hozzáér az arcához. Így marad az alapos felöltöztetés.

Kérlek segítsetek böfiztetés tippekkel, mert nekünk nem megy. Főleg éjszaka küzdök, kishíján elalszok, persze ő már szunnyad rajtam, esze ágába sincs böfizni. Bevetek mindent, leteszem, felveszem, sétálunk, paskolom a hátát, simizem a pociját, feljebbrakom a vállamon, lecsúsztatom... Ha kicsalom is belőle, utána fél órával még mindig bukja fel a tejet, csurog a száján ki. Háton fekszik, a hasalással gondban vagyunk. Félek, egyszer megfullad, az állandó csuklásról és 'rágózásról' nem is beszélve.

Mangora, Zsuzsi: sajnálom, hogy ti is sokat vagytok egyedül! Tudom szégyen, itt a 3 skac, mégis olyan magányos vagyok a párom nélkül. :oops:
bfkata

Együttérzek Veled Nagyid miatt! Hm... súlyfelesleg: én mínusszal jöttem haza a kórházból, de elkezdtem hízni. :( FOlyton ennék szinte és leginkább én is édességet.

A felfőzést mi is megcsináltuk. Először mikróba, úgy nem sikerült. Azután tűzhelyen, úgy jó lett. Ugyanannyi vízet tettünk a krémhez, mint amennyi a krém volt és addig főztem kavargatva, míg egy homogén masszát nem kaptam. Tényleg úgy nézett ki, mint a tejszín.

Most megyek, mert hívnak... :)

Judit

Kép
petra09

Hogy szúrja be magától a vonalzót állandóra? Valahogy nem jön össze nekem!

Szaladok, mert ma is rinyálós napja van a kisasszonynak! Nem értem őt. Valamit elrontok!

Sírásmentes napot:

Kati
bfkata

Kati:

az aláírásba kell bemásolni a kódot, és itt a hozzászólás alatt be kell pipálni a négyzetet. Nálunk is rinyálós nap van :( Büfiztetni én egy hete kb úgy szoktam, hogy felültetem az ölembe. Így nagyon hamar jön, véletlenül vettem észre, hogy így sikerül neki hamar. Gondolom attól, hogy összenyomódik a nyomra? Passz, de nekünk működik! :)

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Szerencsére nem volt láz, és éjszaka is jól aludt, 4 óránként kelt, én ezzel már bőven kiegyeznék, ha maradna.
Jókedvűen ébredt, azt hiszem, szerencsésesn átvészelte az oltást :)

Zsuzsi, Debrecenben vettük a játszószőnyeget még nyár végén (itt: http://www.babycenter-debrecen.hu), előkerestem a csomagolását, de nincs rajta semmi info természetesen (csak az, hogy 3 hós kor alatt nem ajánlott :shock: :shock: és hogy kínai gyártmány :lol: :lol: ) De elég sok helyen lehet kapni nagy választékban, szebbnél szebbek vannak, mi is alig tudtunk választani :)

Mi hason altatjuk Benét, pont azért, mert úgy nyugodtabban alszik. Ha a hátán van, mindig felébreszti magát a reflexes izommozgásaival, nem alszik olyan nyugodtan, és a takarót is lerúgja. Ha hason alszik, úgyis elmászik (kapaszkodik és rúgja magát, mint egy kis hernyó, az ágy közepéhez képest mindig a kiságy sarkából vesszük ki, úgy, hogy kilóg a keze a rácson :wink:), de húzza magán a takarót is, szóval nem takarózik ki, és ha bukna, az szépen kifolyik, nem megy a torkára. Hálózsákunk nekünk is van, de elég nagy méretet vettünk (mint mindenből, hogy biztos jó legyen - van egy 74-es zsákos overallunk, ami minden bizonnyal idén télen még túl nagy lesz, jövőre meg már nem lesz jó... :lol: ), így még nem nagyon próbáltam (csak egyszer, de akkor még hatalmas volt rá), pedig szerintem is tök praktikus, hasznos jószág.
Kati, ha zavarja az, ami az arcánál van, valahol láttam olyat, amit csak a mellkasára kell felhúzni, olyan, mint egy nagy gumis zsák, nincs nyakpántja, bár azt nem tudom, egy ilyen mennyire kényelmes, nem vágja-e a kis testét.

Judit, ez a tipp tetszik, majd kipróbálom! Mi még mindig a gyógyszertári fürdetőt használjuk, nem akarom még a bőrét kitenni semminek, mivel elég érzékenynek tűnik. A johnsonok nekem is nagyon tetszenek, de a védőnőnk szerint sok allergiát okoznak :shock: De ha nektek semmi gondotok vele, lassan mi is megpróbálkozunk vele.
Petra nincs lemaradva, ilyen korú babák még nem nagyon tudják soáig tartani a fejüket! Én a X. kerületben lakom, az közelnek számít? :)

Móni, nyugodtan vidd ki, tényleg a tejtől is szörcsöghet!

Szilvi, remélem kicserélik a hűtőt, ez lenne a minimum, egy év után elromlik, pfff...

Vick, jó farsangozást! Hozz képet, biztos nagyon édesek a rucikban a csajok!

Én is kpróbálom ezt a vonalzós dolgot, megirigyeltem :)

Megyek, mert nagyon nyöszörög a kincsem, szép napot mindenkinek!

KépKép
gigilina

Kati! Marcinak a hason fekvés nem megy, viszont nem is bukós. Eddig nem sokszor büfizett, de az utóbbi napokban szinte minden evés után jön büfi is :D De bukós nem lett azóta sem. Úgyhogy büfiztetésben nincs nagy tapasztalatom még :D Nálunk vállra felrakva (úgy hogy a hasát nyomja a vállad és a keze/feje lóg lefele) így jön a legjobban ki. De éjszak így sincs büfi, felteszem a vállamra, hátradőlök és van hogy így alszunk el mindketten :D Aztán egy idő után felébredek és átviszem az ágyába :D
Próbálom mindig oldalt fekve lerakni, pont a bukás veszélye miatt, de már átgurul alvás közben a hátára. Esetleg próbáld ki, hogy oldalt rakod le és egy párnával megtámasztod a hátát, hogy ne tudjon a hátára fordulni!!!
Álomkór rajtam is van. Én arra tippelek, hogy most pihizem ki az elmúlt két hónap kialvatlanságát, bár én mindig is bírtam sokat aludni :D

Judit, köszi a kifőzésre a tippet! Kipróbálom, csak kell egy pumpás tartót szerezzek még :lol:

Ági, jó a vonalzó!!!

Mangora

Kép
mangora

Hali!!

Voltunk kint Annával,de kb 10 perc után bezavart minket a szomszéd mert elkezdett füstölni,éget valamit.Pedig olyan jól aludt a drágám.Szerintem megpróbálkozunk vele később.

Takaró:Én úgy takarom be,hogy beráncolom a pocakján és úgy hiába rugdos,van bőven rajta és nem tudja lerugni.Ja ez csak pléddel müködik, a hivatalos takarót egyenlőre nem használjuk,mert jobban szeretem ha rásimul a kis testére és nem merev.
Hálózsák nem jött be,meg már ki is nőttük.

Zsuzsi,Zsófi nagyon nagyon aranyos és ő is sokat nőtt már!!

Kata,a büfizést én nem erőltetem.Ha bealszik úgysem büfizik.Szerencsére ha ébren van és felveszem,nagyon hamar kijön.De egyébként Anna mindig szól ha büfizni kell vagy kaksizni és csak függőlegesbe tud,addig kapálózik míg fel nem veszem.

Kép

Kép
krisztinaa

Nasira még annyit, hogy én is édességet kívánok folyton és jelentem vaníliás karika függő lettem :lol: :lol: :lol:

Mangora

Kép
mangora

Mangora, köszi :)
Vaníliás karika, áááá, nyamiiii... hozatok is a párommal, én is imááádom :)

Büfizés: én sem erőltetem mindig, lehet hallani, hogy mennyi levegőt nyel, és amikor sokat, akkor viszont a vállamon van addig, amíg ki nem jön. Ha a szopi elején túl sok levegő ment, akkor még közben is megbüfiztetem (pont azért, hogy ne jöjjön vissza az összes tej), nem várom meg a szopizás végét. Sajna jobb tippem nincs. De hason alvás közben is hallom néha, hogy kijött a büfi, minden nyöszörgés nélkül. Éjjel amúgy is nyugisabban eszik, ilyenkor én is könnyebben kihagyom a büfiztetést.

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Megjöttünk sétából, okmányirodában és zöldségesnél is voltunk. Most alszik a kis hercegnő.

Büfizés: én sem erőltetem mindig. Tapasztalat, ha ki akar jönni, kijön, amikor felemelem vagy ahogy felállok. Éjjel pár perc séta, de már alszik is, így akkor szinte sosincs. A fejét fordítsátpl oldalra alvás közben, akkor nem lehet baj, mert kifolyik.

Hálózsák: kettő is van (62-es és 74-es), de még csak kétszer volt rajta a kisebb. Kezdetben nem mertük belerakni, mert szinte beleesett és féltünk, hogy megfullad. Visít, rúg-kapál benne, mint minden másban, ami korlátozza a mozgásban. Nem szereti az overált, de még a mózest sem, mert abból meg nem lát ki. KÉnytelen vagyok lehúzni a kupolát. :)
A takarót viszont csak nappal, játék közben rugja le, igaz, éjjelre vastagabb plédet is teszek a vékonyabbra.

Mangora, tudod, hogy rád külön felnézünk, az öregekkel néha nehezebb mint a kicsikkel.
Hát, ezt a barnás folyást nem értem. Nekem viszont napok óta olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni :roll:

Vaníliáskarika: ettem a múltkor, és mire elfogyott a doboz, akkor jöttem rá, hogy másként vannak benne a karikák. :-)

Judit, nagyon jó ez a mozgó képsor. Hogy csináltad? Aranyosak vagytok rajta :-)

Tőlünk 5 percre van zenebölcsi, de azt csak fél éves kortól ajánlják. Persze, addigra nyár és szünet lesz. :evil:

Na, megyel, elfoglalom magam vasalással és családi ügyek intézésével.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági, köszönöm a linket, megnéztem. Majd hétvégén elmegyünk venni, Na, persze ettől még tehetném gyakrabban hasra ZSófit. :wink:

Most jut eszembe, hogy pénzt is akartam levenni és elfelejtettem. :evil:

Valaki használ már 3-as pelust? Tegnap felpróbáltuk, szerintem jó lesz. Zsófi két hete volt 4800 g, szerintem azóta túl van 5 kg-n. Csütörtökön megyünk mérésre. Ja, ma eltettem az utolsó 56-os kisruhát.
Bajban vagyok a ruhákkal, ami úgy van számozva, hogy 0-3 hónaposig, az már szinte kicsi, a 3-6-ig viszont óriási. Pedig a rövid ujjú bodykból most nagyon kifogytunk.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mi már 1 hónapja 3-as pelust hordunk.

Barnás vérzésem volt nekem is mikor azt hittem megjött,de nem tartott csak 2 napig,nem tudom mi az.Bár szerintem a méh még mindig húzodik és lehet onnan jött ki a vége.

Már nagyon elkezdeném a haspréseket,csak valahol azt olvastam hogy a torna szoptatás alatt nem javasolt,mert sok energiát vesz el és apad a tejcsi,azt meg nem akarom mert most is épp hogy elég.

Anna ma is nagyon csini "várja a fiúkat",még nem tudtam képet csinálni,de délután csinálok :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Hálózsák:anyósomtól kaptunk karácsonyra olyat, aminek ujja is van. Olyan, mint egy rugi csak zsák az alja és jó kis bolyhos belseje van, tehát nem fázik benne. Az a kis arcát sem macerálja.

Zsuzsi
Én már használom a 3-as pelust, Vince már 5730 gramm, úgyhogy kényelmesebb neki ez.
Ruhákban meg már a 68-asokat vesszük fel és a 6 hónapos is csak kicsit hosszú. :shock: Én is vásárolnék előre, de fogalmam sincs, meddig nő ilyen iramban. Pedig Tescoban, Corában de még a Kenguru Kidben is leárazások vannak.

Csoki, vaniliás karika és bármilyen édesség jöhet, sajna minden este falok... aztán csodálkozom, hogy nem megy le rólam semmi, sőt. :(

Böfi: Én etetés közben is böfiztetek, olyan 8-10 perc után meg kell böfiztetnem, de jelzi is, mert fészkelődik olyankor. És én is hason altatom, így sokszor hallom, hogy csak úgy altában kiszáguld a böff. :D

Sajnos Eszter ma reggelre belázasodott, így no farsang neki :cry: Pedig annyira várta a drágám! Hanga elment, majd róla csinálok fotót.

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,sajnálom Esztert,de várjuk Hangáról a képeket.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi! Ruhákat én úgy rendelem (pont a méret miatt), hogy előtte megmérem Maarcit (vagy épp a rá jó ruhákat) és mindig nézem a 0-3 hósak közül, hogy melyiknek a mérete jó. Mindig írják, hogy milyen hosszú a ruha.

Én amúgy agyerekshop.hu-rólszoktam rendelni, de néztem amit Kriszti küldött, hasolnó márkár és kb hasonló áron vannak. Itt kategorizálva vannak 1-5-ig a ruhák az állapotuktól függően, az 5ös az új, a 4es újszerű. Én ilyeneket szoktam venni általában és tényleg mind nagyon jó!!!

Vick, nekünk is hasonló hálózsákjaink vannak, mint amit leírtál, de valahogy én nem szeretem. Marci elvan benne, de nekem az alja etetéskor mindig összegabalyodik :D Így marad a naci3pulcsi :D
Eszternek jobbulást! Azért remélem nem viseli meg nagyon :(

Kriszti, nekem a nődoki külön mondta, hogy szép lassan el lehet kezdeni a felüléseket is csinálni! Jelentem ma el is kezdtem :D !0 dbos sikerült megcsináljak két részletben :D:D:D Meg lépcsőzőgépeztem 15 percet, de nagyon jól esett egy kis mozgás!!!

Mangora

Kép
mangora

Most jöttünk meg a sétából, kb 5 percre van egy tó tőlünk, gyönyörű havas a táj és harapni lehet a levegőt.

Vick, tipikus, pont akkor lesz beteg a gyerek, ha készül vmi eseményre.Szegény Eszterke, kárpótoljátok majd vmivel.

Zsuzsi, nekünk liberóból a 2es már kicsi volt, a pampers 2-es pont jó!
Tényleg rossz ez a 2 hós átmenet, mert a 0-3 hós rucik szinte kinőve, a nagyobbak meg óriásiak, olyan "lelencgyerek" kinézetű Márk is, rögtön kapom is le róla.
Nálunk már az elejétől kedveli a hálózsákot, 0-6 hós van, az még egy darabig jó lesz szerintem.
Zsuzsi, fura ez a dolog, Márk meg szeret "begubózva" lenni, mintha még a méhben lenne kicsit.
Zsófi meg pont nem tűri, hm.

Mangora, barna folyás, hm, és fájt előtte vmid?
Ha már említetted Miklós és Érd közelségét, úgyis szeretsz kiruccanni és megvan az új kis Corsa, elugorhatnátok Marcival egyszer hozzánk.

Kati, büfizni mi az első 2 hétben nem tudtunk, aztán itt volt anyukám és láss csodát, azóta kivállóan megy.
Márknál az a titok, hogy kajci után nem szabad rögtön felvenni csak úgy kb 5 perc múlva, aztán vmikor már a felvevős mozdulat közben kiszabadul a csúnya büfi. :lol: Esetleg próbáld meg így.

Friday, pihiszék, nagyon szupi :lol:
20-30 perceket simán elvan benne úgy hogy teszek-veszek körülötte.

Friday, Edina, Gréta név kötelez. :lol:

Amúgy mi nemrég jártunk úgy drága rucival, ahogy Zsuzsi, egy-két mosás és felvétel után ocsmányul néz ki.
Ja, és ráadásul karira kapta Márk és én vettem őket a Kenguru gold-ban.
Én is a plüssöket szeretem amúgy.

Ági, nekünk 68-as mindkét anorákunk, kicsit elveszik benne, de a keze se lóg ki legalább és nem kell kesztyű.

Judit, ez a váltogatós kép nagyon szuper!A vonalzónk egyforma.Ezek szerint jó az ízlésem. :lol:

Krisztina, nagyon szép és gáláns az ajándék!Mikor lesz az esküvő, az idén?Anna milyen kis csini-csoda lesz majd.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, jó ez a gyerekshop.hu!

Ti tavaszra-nyárra vesztek már rucikat?68-7es méretű kell majd nyárra?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Meggyőztetek, megyünk sétálni:)

Dávid most 5500 gramm (kaja után), és mi is 3-ast használunk hetek óta. Pampersben a 3-as pelus 4 kg-tól jó.
Ruhában is kezdenek kicsik lenni a 62-esek, nem szeretem ráerőltetni, főleg egy nagy teli pelenka fölé...

Köszi a hálózsák- tippeket, beszerzek egy-két ujjasat, az jónak tűnik.
A mienkkel az a baj, hogy felül nem véd.

Mangora, most próbáltam fel a fürdőruhámat, kár volt:))) de szombaton készülök menni először. Szeretném figyelni, hogy a hideg hatására nem csökken-e a tejmennyiség, és hétvégén könnyebb.

Nagymama:( erőt, türelmet kívánunk hozzá!

Dávid nappal hatalmasakat böffent (mögém, a padlóra), én is büfiztetem szoptatás közben, úgy, ahogy Mangora, vállra fel magasan. Éjjel lassabban eszik, akkor nem kell egyáltalán böfiztetni. Simán visszaalszik.

Pusz
M.
monke

Ezt a Fisher Price-os mászó micimackót Mikó István magyarhangjával meg sürgősen tüntesse el valaki a Babanet főoldaláról, mert ha nem, kinyírom
:twisted:

ez az a játék, amit TUTI nem fogok megvenni Dávidnak.
monke

Móni, egyetértek, roppant idegesítő, és én sem veszem meg, az hótbiztos :)

KépKép
gigilina

Pillanatnyi csönd honol!!! A kicsi nézelődik, fiam alszik.

Köszönöm a büfi-tippeket. Kipróbálom őket!

Szilvi sajnálom a hűtőt. Mi egy Gorenje hűtővel jártunk nagyon pórul. Végül lecseréltük egy drágább másik márkára, meguntuk a vacakolást vele, nem hűtött rendesen, nem mertünk végül már kienni belőle semmit

Vick-Sajnálom Esztert, tudom milyen nagy szívfájdalom ez nekik. Az év egyik legjobb bulija a számukra!

Súlyfelesleg- rajtam már csak 1 kg+ van, mint amikor indultam, voltam előtte több is, mégis alig van pár nadrágom ami rámjön. Nagy bánatom, hogy 113 cm körfogatom volt szülésre és úgy meglógott a bőröm, hogy valami kiábrándító!!! Hiába kenem, masszírozom, nehezen alakul. A másik 2 terhességem után nem volt ilyen gondom. Ki érti ezt?? A torna nekem sem jön össze. Nem fizikálisan, hanem az időbeosztásom miatt. Egyszer már tornáztam szülés óta 30 percet. Ennyiben is maradt. Régen Bíró Ica 1. kazira tornáztam, nagyon bevált. Kihagytam a mellizomgyakorlatokat, azokat szopi alatt nem lehet.

Míra 5,63 kg, így nappalra Pampers 3-as pelust hordunk. Jó! De a Huggies 3-as egy csőd! Nem passzol 'hab'testére és csurog ahol ér. A múltkor az egész adag kaki a farmerjába ment, a pelusban nem is volt szinte. Mire kiszedtem belőle...

Kenguru Gold ruhákkal én is pórul jártam 10 éve. 2-3 mosás után kifakultak a színek, deformálódott a ruha, széltében kinyúlt, hosszában összement 40 fokon! Persze az árát már akkor is elkérték! Ezek szerint 10 év kevés volt a minőség javítására.

Zsófi milyen helyes vigyori! Teleszájjal rötyög! Irigy-irigy! Mi nagyon szolidan űzzük a mosolygást.

Köszi a vonalzós tippet Judit, este kipróbálom. Belassult a gép, most reménytelen. :evil:

Mangora- Le a kalappal előtted a Nagyi miatt. Több türelem kell az idősebbekhez, mint a gyerekekhez. Saját tapasztalat is, még 2 nagyszülőm él. Anya gondozza őket. Sajnos nagypapám nagyon rosszul van, 90 éves. Csütörtöktől veszik fel egy olyan otthonba, ahol fekvő betegeket is ápolnak, mert Anya már nem bírja gondozni. Lassan maga is kisgyerek lett felnőtt testbe zárva.

K.
bfkata

Jajj nekem megint mennyit írtatok..megint lemaradtam. Tegnap mozgalmas napunk volt, kitörtem a lábujjam. Este ambulancia...mondta a nő, h tuti eltört, de azért ma még menjünk el rtg-re. Mert :!: este fél 8kor az ambulancián már nem volt rtg :shock: magyar eü. Ma megint szépen megvárakoztattak, de csak a leletért....és szerencsére nem tört. Szépen összezúztam. Amúgy ne rohanjatok a gyerekhez, ha nagyobbik is ott van a lábatok alatt :lol: én megtettem és sikeresen belerúgtam az ágy lábába. 1 hét pihentetés.....

Amin még megakadt a szemem az a Ringató...mi jártunk Lillával és nagyon szerettem. Mostanában csak azért nem jártunk, mert nem érezte jól magát. Nem tudom miért :( amúgy Danit is jó lenne vinni, de nem tudom, hogyan tudom megoldani, mert itt hétfőn van és Lillát akkor nem tudom CSANA-ba vinni a 2 gyerek meg necces. De tényleg nagyon jó. Lilla most jutott el oda, hogy elkezdem neki a mondókát és emlékszik rá. Vagy menetel rá, vagy folytatja vagy ilyesmi....mindig meglep :)

Majd még jövök.

KépKép
KépKép
fleur

Hi!

bfKati üdv! Gratulálok gyermekeidhez! Az ég küldött Téged ide, in medias res: mikor van vége a dackorszaknak? :lol: Van olyan nevelési dolog, amit a harmadiknál másképp fogsz csinálni, mint az első kettőnél, ami kiderült az évek alatt, hogy nem úgy, hanem másképp kellett volna? (felkapkodni a gyereket elsőre?, hagyni hogy sírjon kicsit, hisztinek engedni-ne engedni...ilyesmi 8) ) Büfi-bukás ügy: nálunk magától megoldódott, pedig sokat bulott eleinte. Van hogy már nincs is büfi. Siker oka ismeretlen...

Petra, közös fürdőzés király dolog! Szerintem elég az előtti füdézés (ott ahol írtad) bikini nem szükséges :wink: .

És most hogy is van ez: a lányokkal fürdenek együtt az apukák? Mert én simán fürdök a fiammal. Hogy van ez??????????

Monke, Bors is az ölemben ült, vagy a szőnyegen feküdt. Menetelős játéknál pedig szinte mindenki az anyukája kezében van, alig van pár gyerek, aki tud járni :D , ez ne fogjon vissza :wink:

...mára enni fért bele, tsók!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Gyors bekukk míg a gyerkők alszanak!

Fleur!
Sajnálom a lábad:( már csak ez hiányzott!
Kössz a tippet a more milkre lehet hogy javított a helyzeten. Bár egyértelműen nem tudom rámondani, mert hol jobb hol nem. Mondjuk ez gyerektől is függ, hogy mennyit lóg cicin:))

Úgy le vagyok maradva, hogy az újakat még nem is üdvözöltem!!

Móni!

szerintem is nagyon gáz az a micimackó :roll:

Büfi: nálunk is sokszor öltözés a vége, de pl éjszaka Bátor se mindig büfizik, főleg ha bealszunk a szopiba:)

Vick!

Eszternek jobbulást!

Mai napunk totál káosz. Csoda szép az idő mindenképp kiakartam menni, de mivel az éjszakánk nem volt túl jó reggel később keltem így minden tök elhúzódott. De azért csak kijutottunk én meg közbe berohangáltam ránézni a kajára.
Anna totál kiakasztott kivágta a hisztit mert nem engedtem, hogy a macskát a farkánál fogva hurcolja.......

most meg a mep-et hívnám már vagy egy órája mert még nem jött meg az okt -i pénzem!!!!

Csoki falás nálam is megy :oops:

Úgy hallom, Bátor felébredt!! Még egézs jól elbeszélget aztá majd jön az üvöltés!!

Olyan ciki már, hogy sose tudok mindenre normálisan reagálni:(

Még képet próbálok rakni!!

mosolygós
Kép

6 hetes
Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Már gondolkodom az eljegyzési bulira Anna ruhácskáján.A lagzi jövőre lesz az még ráér.

A mai rucink és egy hódító mosoly :D :D

Kép Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi
Gréta karácsony óta "beszélget". Kedvenc szavai apa,apu, hágü, héj, és grrrrr. Ami a grétát jelenti. :P

3-as pelus. Igaz Gréta még a többiekhez képest pehely súlyban van,de a 3-as méretű pampers pelust használjuk,mert már kinőttük a 2-st! :wink:

torna
hülyeség,hogy apad a tej! Én a 6 hetes kontroll óta minden nap csinálok felüléseket,és elliptikus tréneren "futok". Nem apadt semmit a tejem,sőt mostanában még sokkal több van. :wink:

Hálózsák
kinőttük sajna a 62-es méretet,nagyobbat meg még nem vettem,mert karácsony óta pizsiben alszunk! :lol:

Gréta reggel 7 óra óta ébren van, most aludt el kb 15 perce... :shock:
Már teljesen kipurcantam,minden játékot végig játszottunk,sétálni is voltunk,de csak mostanra sikerült lefárasztanom. :P

Na,megyek mert sütit akarok sütni....
:lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Enikő,Bátor nagyon helyes kis pasi,de ma már az iwiw-en is megcsodáltam :wink:

Hát akkor kezdem a felüléseket,igazán lebeszélhettél volna róla Dy :D :D :D Utálom nagyon de hatásos az tény.

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora szuper ruhák vannak a gyerekshop oldalon.Ne írjatok nekem ilyeneket!!!!!
Gyönyörű alkalmi ruhákat láttam:)

Még nem merek nyárra vásárolni a mérete miatt.Mi most hordunk 68-74 méretet.Épp most rendeltem egy pár bodyt :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Húúúú, mennyit írtatok! Visszaolvastam, de asszem minden kiesett a szita agyamból. :) Majdnem elaludtam Petra mellett, de akkorát csuklott, hogy felriadtam. Most ő alszik, én meg alig látok.... :)

Bátor és Anna nagyon tünemény! Látszik, hogy jól érzik magukat!!!

Fleur, sajnálom a lábujjad. Vigyázz magadra! Vicces, egy hét pihenő! Gyerekek mellett hogy?

Vick, jobbulást Eszternek! Hogy viseli? És Hanga, hogy viselte, hogy egyedül ment?

Zsuzsi, megértem, hogy büszke vagy a párodra! Olyan jó érzés ez! Az enyém is kiveszi a részét mindenből Petra körül. Mikor az egyik cicit cumisüveggel váltottuk ki, mert annyira fájt, akkor az az etetés a páromé volt. :)

Mangora, hogy vagytok? Nagyid lenyugodott kicsit? Együttélve ez nagyon nehéz. Nálunk anyum ápolja a 83 éves nagypapámat, háááát nem egyszerű. :(

Kata, nem is figyeltem, hogy van már ilyen vonalzója valakinek. Lecseréljem? Szívesen megteszem,ha zavar.

Petrára még nem jó a hármas pelus. Épp ma reggel mértem, 5290 gr. Nem is a szélességével van a baj, hanem olyan nagyon nagy. Kis túlzással felér szinte a mellkasáig. :( A kettes meg kezdi szorítani a combját. :(

Hm.. ruhák. Nem is tudom, én most leginkább szemre nézem, nem számra. Van olyan, pl kabát, amiben még bőven jó az 56-os, de vannak olyan body-k, amiben már a 68-as jó, meg pulcsiban is. Szerintem egy kicsit össze-vissza vannak számozva....

Köszönöm a képdicséreteket! :) Ezt a váltogatósat a decemberiektől lestem el. :oops: A www.glitterfy.com oldalon lehet csinálni. Fel kell tölteni 4 képet, a program megcsinálja és generál egy kódot, mint a vonalzónál van.

Ennyi telt most tőlem.

J.

Judit

Kép
petra09

Hú, de sokat írtatok, átolvastam, de kicsit kómás vagyok még, mert most ébredtünk :-)

Fotók nagyon helyesek, Anna megint csini, Bátor is milyen helyes és milyen ügyesen tartja a fejét, megyünk is hasra mindjárt!

Ha már ott tartunk, hogy ismerős valaki a fénykép alapján, akkor nekem Judit párja az. Fogalmam sincs, hogy honnan.

Krisztina, akkor hajró torna!

Nekünk volt szobabiciklink, épp akkor vettük, amielőtt kiderült ,hogy jön Zsófi. Sikerült tőle megszabadulnunk :-) Ma séta közben viszont találkoztam egy lánnyal, akit az edzőteremből ismerek. Lassan vissza kell térnem, a szomszéd épületben van, sok mentségem nem nagyon lesz. Na, nagyon nem sietek. :wink:

Szerintem lassan lelassul majd a növésük, a barátnőm kisfia most lesz 6 hónapos és már 70 cm-nél is több, 74-es ruhákat hordanak. Ő 59-el született.

Az a fura, hogy némelyik 62-es is rövid már lábban nekünk. Hiába, a manöken-alkat, hosszú, békony láb. :lol:

Holnap elfogy végre az extra csomag 2-es libero és akkor már nem veszek több 2-est, vettem egy csomag 3-as Pamperst, azt fogjuk hordani. A Libero bevág a combján és olyan béna a ragasztója, hogy volt, hogy kioldott.

Mi egyelőre még nem ksíréletezünk közös fürdéssel, Zsófi épp, hogy elviseli a vizet. Nem sír, de van egy arckifejezése, amit ilyenkorra tartogat újszülött kora óta, haláli. Annyira látszik, hogy tartja magát és legszívesebben sírna. Pedig pucérkodni imád!

Edina, pizsiben? Kérek róla képet!

Fleur, jobbulást! Jó pihenést a két gyerek mellet. :wink: Remélem, nem fáj nagyon.

Szegény Eszter! Jobbulást!

ZS.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

http://bolthely.hu/babyshop/id/00908_Ch ... szoszonyeg
játszószőnyeget keresőknek, most találtam véletlenül.

vick
Kép
Kép
ervick

"Semmi sem tesz olyan boldoggá vagy szomorúvá, olyan büszkévé vagy fáradttá, mint az anyaság." M. Kelly

"Ezért a kis életért bármikor feláldoznád magad. Erről senki nem szólt előre... Mert elmondhatatlan." P. Brown

Teljesen elérzékenyültem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mielőtt Anya lettem,

Főzhettem magamnak meleg ételt.

Ruháim nem voltak pecsétesek.

Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,

Addig aludtam, amíg akartam

És nem izgultam milyen későn fekszem le.

Minden nap megfésülködtem, és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,

Minden nap kitakarítottam.

Nem botlottam meg játékokban, és

nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem,

Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.

Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem,

Nem hányt le senki

Nem lettem kakis

Nem köptek le

Nem rágcsáltak meg

Nem pisiltek le

Vagy nem csipkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem

teljes birtokában voltam:

Gondolataimnak

Testemnek

Lelkemnek.

Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt anya lettem,

Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa

Vagy beadja neki az injekciót.

Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva sem fakadtam

Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.

Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem,

Nem tartottam kezemben egy alvó babát, mert nem akartam letenni.

Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik

Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.

Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.

Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.

Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem,

Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül dobog.

Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.

Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.

Nem tudtam, hogy valami oly pici

Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem,

Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén

Minden tíz percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.

Nem ismertem a melegséget

Az örömöt

A szeretetet

A szívfájdalmat

A csodát

Vagy az Anyaság élvezetét.

Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur, sajnálom ami történt a lábujjaddal. Nagyon fájhat, nem lehet úgy lépni, hogy ne mozogjon vagy feszüljön. Gyors gyógyulást kívánok!

Hiszti! Hát a lányomnál volt. Orbitális hisztériák. Volt, hogy le kellett a metróról szállni és a Dózsától az Árpád-hídig sétálni, jobban mondva húzni a hisztérikás gyereket. Tűrni a megjegyzéseket, 'szegény gyerek', mire felhörögtem, hogy a gyerek??? Szegény szülő!! Na meg is sértődtek az öreglányok! Volt pár kínos jelenet. A módszerem csak annyi volt, hogy nem hagytam magam. Makacsul tartottam a kimondott szavaim, mert ha megtörök, kihasználja és onnantól végem! Szóval 'ki az úr a háznál'-t kellett játszanom! Már nekem fájt sokszor a dühkitörése. Aztán mikor közösségbe került és látta, nem minden körülötte forog, fokozatosan elmúlt. Túl kell élni. Bíztatás képpen, a lányom most 4-dikes és kiváló tanuló. 6 évesen magától megtanult folyékonyan olvasni. Minden évben ő képviseli az évfolyamot a területi olvasás versenyen. Első óta zongorázik. Bár összetűzéseink most is vannak, de már látom, a súlyos dackorszakból lehet következtetni a kitartásra és maximális teljesítményre.
Fiamnál kimaradt, nem volt hiszti, makacsság. Nem is olyan talpraesett!

Bevallom, előre rettegek a következő 2éves lánytól!
bfkata

Ez nagyon szép idézet! Megkönnyeztem!
bfkata

Megmondom őszintén, hogy én is következetesség híve vagyok. Ha egyszer azt mondtam valamire, hogy nem lehet, akkor hisztizhet , toporzékolhat 1 órát is, akkor sem. És akkor az 1 óra legközelebb csak fél óra és fokozatosan leszokik róla, mert tudni fogja, hogy ha nem lehet, akkor nem lehet. Nyilván feleslegesen nem mondok nemet, de pl. ha az övvel nem lehet csapkodni Vince mellett, akkor nem lehet és kész, vagy a boltban ha nem tudok megvenni valamit, akkor nem. És akkor sem, ha vergődik és mások látják.Ilyenkor nem azt kell nézni, hogy mit szólnak mások.
Míg anyukám itt volt, amire kinyitotta a száját Hanga, azt anyukám megfőzte. Tette ezt akkor is, ha volt 4 féle ennivaló. Hiába mondtam, hogy nem, mert van 4 féle, anyukám azért is megcsinálta. Ennek az lett az eredménye, hogy utána az oviban is kitalálta, hogy ő mást kér és mivel ott nem csinálják meg külön neki megsértődött és inkább nem evett. És lefogyott 1 kilót.
Aztán anya elment és szépen visszaszoktattuk, hogy azok közül válasszon, ami van, nem engedve a hisztinek. És csodák csodája, a gyerek leszokott róla és vissza is hízta a kilóját, azóta az oviban is eszik rendesen.
Na kicsit hosszúra sikerült,bocsi. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Mindemellett persze ha valamit megcsinál, vagy ügyesen csinál, akkor nagy-nagy dícséret és puszilgatás ezerrel! És olyankor olyan büszkék magukra! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, fura ez a nagyszülőkkel. Én is hiába kérem Anyut, ne engedjen meg nekik mindent, a válasz: azért vagyok én a nagyi, hogy ezeket megengedjem. Anyósék szintúgy. Én meg 4-5 napig szívok velük, mire visszaszoknak az itthoni rendre. Megdolgozok azért a pár nap szabadságért!
bfkata

Kata! Megbeszéljük ésmegyünk hozzátok is szívesen :D

Fényképezésre van egy ötletem! Megkérdezem tesómat, hogy vállalja-e és ha igen akkor szervezünk 1 olyan talit amire el tud jönni és csinál nektek csodás képeket és gondolom olcsóbban, mint egy szalonban! Tanulta a fotózást, csak még nem a szakmájában dolgozik, mert kell a gyakorlat csak fusizik :D

Kriszti,én még azt is szeretem ezen az oldalon hogy 10e ft rendelés felett ingyenes a szállítás (utalás esetén) így mindig összegyűjtöm :)

Zsuzsi, gyönyörű idézetek!

Én sem merek előre vásárolni, ahogy Vick írta, mert ki tudja mekkora lesz nyárra Marci???

Móni, hangot adó játék hozzánk is csak akkor jöhet ha kiszedhető belőle az elem :D

Kati, Vick ez a következetesség elve amit követtek tényleg nagyon fontos szerintem:)
Nagyik meg mindig elkényeztetik az uncsikat, az ellen nincs mit tenni:)

Bátor nagyon ügyesen emeli és tartja a fejét!!! Csak ámulok!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?