A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Boni - jo hogy meg van az uj auto! :) Remeljuk a regi meg mar jo messzire van akkor...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska, arra figyelj, hogy legalább 3 óra teljen el az antibogyo és a normaflor/protexin között, mert különben nincsenek jó hatással egymásra.

Boni, akkor drukk, hogy már ne legyen meg! :roll: :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ma visszük Virágot dokihoz, sajnos megint lázasan kelt, pedig már egy hete tart a betegség, azt hittem megyünk ki belőle! Sztem kap antibiót, majd meglátjuk.

Mazska,
Nekem a Veres Doki a ProGastro Kid-et ajánlotta, jelenleg azt használjuk, de a Protexint meg Normaflore-t is használtuk már.
Dévény torna: itt a Lilafecske játszóházban tartja a Dévény tornákat a nő, aszem csak ez az egy van a kerületben. Ha kell, megadom szívesen a nő számát privibe. Már több anyukának ajánlottam itt a lakóparkban, és mióta járnak, javulnak a babák, sőt egy már meg is gyógyult!

Boni,
Hurrá autó! :)

Húú, hát akkor már bennem is nagy kavar van a jogszabályokat illetőleg. De azt nem értem, hogy a fórumos csajszi aki válaszolt a kérdésemre, nem tud az új jogszabályról?? Miért nem aszerint válaszolt??

Kép
Kép
dia123

Koszi a tanacsokat!

Viragnak jobbulast, remelem ti is kijottok mostmar belole - nalunk az antibiotikum hasznalt.

Dia, igen, megirad a szamot es akkor odaadom a baratnomek.Koszi!

Most takaritottam ki a kocsit a ho alol, jo sok ho esett...A multkori hoemberunk orulhet, igy megmeekult! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aproo én azt hittem én irtam baby luufot :oops: :lol: de mindegy is, a lényeg hogy használjon :lol: :lol: :lol:

Dia jobbulást! :cry:

VEros képeket küldtem kaptam!

ZSófi képeket küldtem
Vendég

Boni :lol: :lol: :lol: :lol: esélyesebb a Te verziód, tekintve, hogy néha a nevemet is elfelejtem és kizárom a saját apám/gyerekem..... :oops: :oops: :oops:

Virágnak is jobbulást! A cataflam csepp tényleg csúcs, Levi totál ki volt készülve, ma mégis, alig van tünete. Bár írja is a gyógyszerre, hogy a tüneteket elfojtja, de nem gyógyít, csak csillapít fájdalmat, lázat, kell mellé antibio is. De végre 4 nap után lehet vmit kezdeni Levivel itthon. Még írni is hagy. :wink:
Csak kimenni nem merek, pedig olyan jó lenne levegőzni, hógolyózni egyet. :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, köszi! megjött, letöltöttem! lesem is lassan, csak most sütögetek! :P apának meglepi... banános zabpelyhes muffin! nyammi! ;) buktára még nem merek vállalkozni...

autóhoz gratula! reméljük, hogy nem kerül elő a régi... amúgy ez lízing volt!?

Vera, neked is köszi a képeket, letöltöttem azt is!

Sziszkovics :P nem tudtok még semmi konkrétat az utazással kapcsolatban? csak, mert anyós nagyon zizeg, hogy jönne, de, ha mi megyünk, akkor nem kell jönnie, mert nem lakik messze a mom parktól, szóval akkor megyünk majd mi, a tali után!

Mazska, Niki, sok sikert a dokihoz! minden okés lesz bizti! Niki, amúgy Te mióta érzed pocaklakód?

Laurának, Levinek, Virágnak jobbulást! na meg Dorcának is!

sophie27

Ági, nagyon boldog névnapot!!!! puszi nektek!

Aproo, mi is használtunk már cataflan cseppeket! tényleg csúcs! és nem kell belőle annyi, mint a nurofenből, mert azért az egy adagolónyi mennyiség kicsit sok egyszerre, főleg, ha a gyerek nem is akarja bevenni... ugyebár! :D

sophie27

Sziasztok!

Itt is rengeteg hó esett, és éjszaka óta folyamatosan esik, délután szerintem mi is építünk egy hóembert, ha Málnus még világosban felébred :) Kicsit későn aludt el ma, nagyon fel volt pörögve.

Csajok, sajnos nem telefonáltak még a bankból :( Pedig legkésőbb péntekre ígérte a nő :( Az biztos, hogy valamikor a délelőtti órákban érkezünk bármelyik nap is jövünk...Lackó megígérte, hogy felhívja még ma, hogy mire számítsunk, ha tudok biztosat, rögtön megírom!

Ági, nagyon boldog névnapot kívánok neked!

Julcsi, 15 perccel ezelőtt még fél óra volt vissza a feltöltésből, most néztem, még másfél, komolyan nem értem :x :x :x

Csajoknak és Levinek jobbulást!

Boni, éljen az új autó!Sokkal több szerencsét hozzá, mint az előzővel volt, és én is szorítok, hogy a régi már elő se kerüljön!

Zsófi, Beni képei nagyon-nagyon édesek!!! (Sziszkovicsnak a Lackó hív, és az ő telefonjáról írtam akkor reggel, az meg automatikusan beszúrta, későn vettem észre :lol: )

Niki, szerintem ha kismama leszek, akkor én is megírom neked a részleteket, és kikérem a tanácsodat, nagyon profi vagy a témában, nekünk addig nem érdemes számolgatni, amíg nincs pocak lakó....

CsengeAndi, Vera, Julcsi, nekünk szuper a jövő hét utáni babatali..Vera, ha egyeztetünk egy napot, nem tudtok ti is így jönni Tamással? Hú, de szuper lenne....

Ha lesz konkrét nap, akkor összehozom az itteni bandát is, és persze messziről is csatlakozhat bárki, szívesen jönne, Zsófiék egyszer majdnem jöttek, vagy Boni, ha szeretnétek megjáratni az új autót???

Panna, ti hol leszek két hét múlva? Ha már kipihentétek a síelést? Remélem Pécsen :)

Ki is írta, hogy ma megy ultrahangra? :?: Öregszek, na mindegy, sok sikert neki, és várjuk a hírekkel :oops:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok!

Én sak kapkodom a fejem a pénzzsonglörködestöl! Más szinte követni sem tudom, de lényeg, hogy ti valamit értetek ebböl az egészböl. Nekem kínai. :)

Ma de. megjártam a wc-s barátnöm. Megint megpucoltam a wc-t használat elött, de fejlödünk, mert volt kis kéztörlö a helyégben!
Ma azt tematizáltuk, hogy honnan jön az ö jólétük. Mondtam neki, hogy benne biztos eddig még nem tudatosult, hogy milyen jó dolga van, nekem ne nyafogjon semmiért. Kiveséztük az elejétöl a végéig és kiderült, hogy a szülök szarják a pénzt. Van összesen 3, darabonként 6 lakásos saját házuk (mind saját, nem hitelesek, mert a saját szüleiktöl örökölték...), ahonnan összesen 16 bérlötöl folyik be pénz. Aztán van a saját házuk, amiben a szülök laknak, szintén már a tulajdonuk ill. egy a házuktól nem messze egy másik házban egy 150 nm-es lakás, ami bérbe van adva, aztán van még erdöjük és egy építési telkük... Mellette fizetik a barátnöm házának a teljes törlesztését, havi 3000 euro! Fizetik a fiú unoka pszichológia kezelését, ami 400 havonta, a furulyaoktatást két gyerekre, a nyaralásokat (idén 3 hét Zürich!), a fiúknak havi 600-at és még sorolhatnám. Hát...
Ehhez képest a barátnöm nem csinál egész nap semmit, nem föz, nem takarít, csak lébecol és unatkozik. Na meg vásárolgat... Nincs olyan nap, olyan alkalom, hogy ne számolna be új szerzeményekröl. Mindig van valami, csak lesek ilyenkor, hogy ez is minek kellett!?
Én ebböl csak azt akartam kihozni, hogy csodálok otthon mindenkit, aki abból a kis pénzböl, amit keres, ki tudja a hiteleit fizetni, van mit ennie és fel tud egy vagy több gyereket nevelni! Hogy csináljátok? Otthon minden olyan drága, ruha, játékok, minden! Nagyon ügyesek vagytok mindannyian, finanzzsonglörök, igazi müvészek és boszorkányok (csak a szó bübájos, varázslói értelmében, nem természetre vagy megjelenésre :) )!
Nálunk mindenesetre nem tollas ilyen szinten senki, söt!

Aztán kiveséztük a gyereknevelés titkait is. Kicsit kiakadt tegnap, mert akét nagyobb joghurttal mászkált a lakásban, összeütköztek, a joghurt egy része kiborult a földre és egyiküknek se volt eszük ágában sem feltakarítani. Jól összeszidta öket, de mi értelme ennek, ha eddig sose foglalkozott ezzel? Mondtam neki, hogy a gyerekek viselkedése a felnötteltöl tanultak tükre, ha ö elöttük nem ezt éli, amit most hirtelen elvár tölük, akkor csak értetlenül állnak elötte. Mondtam neki, hogy a hiba csak másodlagosan a gyerekekben keresendö, elsödlegesen az ö hiábaja, ha mindenre szarnak a gyerekek, mert eddig csak azt tanulták meg, hogy semmire se kell figyelni, se játékra, se ruhára, se autóra, se bútorra, se ennivalóra, se semmire. A barátnöm - nevezzük így az egyszerüség kedvéért - nem az a konzekvens típus, ma így, holnap úgy. Lényeg, hogy ne legyen stressz. Majd a férje, az a hülye majom, aki még dolgozni is eljár, bevásárolni, tanulni és a gyerekekre ügyelni, majd minden fontosat megcsinál a háztartásban. Róla tudom, hogy nagyon szenvd az otthoni állapotoktól és mindig nagyon hálás, ha ottlétem alatt egy kicsit összepakolok vele vagy nélküle és nem nézem hülyének. Ö egy kicsit úgy él ott, mint egy megürt vendég, aki ki van a háziak kényének-kedvének szolgáltatva. Nem tudom, hogy jó vége lesz-e ennek!?

Néha úgy hiányzik egy nem dekadens, épeszü és kreatív ember társasága! Niki miért vagy ilyen messze? :)

Mentem a konyhába pezsegni. Túrótortavágyam van. :)

Gyerekek Dönci 11 kg fölött jár, még két kg és behozza Regöt!

Apró és Mazska jobbulást és kitartást, lesz ez még jobb is!

Puszi: én
Vendég

barbi, akkor kérdem én :
MIÉRT NEM VESZ FÖL EGY TAKARÍTÓNŐT?????vagy legalább egy wc-és nénit :evil:
apakiskutya pedig szegény ebbe bele fog betegedni :(
és mitől érzed őt barátnődnek??
Vendég

Köszi a gratulációkat Muc2 miatt, kedvesek vagytok!

Apró, én Hajdú Krisztinánál voltam most 12 hetes genetikai UH-n az ÁEK-ban, és ingyenes volt. Vagy arra csak az mehet, aki ide tartozik?

Boni, jó, hogy megvan az új autó!

Ági, boldog névnapot!

Mazska, ugye te kérdezted, mit csinál egy lassan fejlődő 7 hónapos? Pont ma egy másik barátnőm is hasonló problémáról beszélt, ezért mindenképp utánanéztem.
Persze nem jegyeztem le semmit, de találtam egy videót, ami már majdnem Emma 8 hónapos korában készült. Itt négykézláb riszálja magát. Akkoriban ez a riszálás volt a csúcsteljesítménye, de 1 nap 1x csinálta, egyébként csak feküdt a hasán és lustálkodott. Itt hasról hátra már biztos átfordult, de fordítva nem tudom. És nem nagyon produkálta magát (1 nap 1x 2x csinálta)
Kb. 10 hónapos kora után pár nappal kezdett mászni, ezután nagyon hamar felállt felkapaszkodva, és 11 hónaposan ült fel egyedül.
Minket nem küldtek gyógytornára, azt mondták, jó a tartása, csak lassú a fejlődése, de az nem baj. Remélem tudtam segíteni.

sushy

Szisz, kaptam képeket úgy tűnik, de majd este tudom csak letölteni, még nem vagyunk otthon... köszi!!! :D

Jövő hét utáni tali az szupi lenne!! Remélem sokan tudnak jönni :wink:

yuyu79

sziasztok:) megjöttünk az uh-ról, minden a legnagyobb rendben:) és nagyon úgy tűnik, hogy kis kukacos lesz a ketteske is:) csak a nevekkel leszünk bajban, mert Fercinek nem nagyon tetszik az, ami nekem, de majd jól meggyőzöm, ha már a vezetéknevet úgyis ő adja...:)

Apró, Zsófi,
ma reggel óta érzem a picurkámat:))) szóval friss az élmény:))

Barbi drága, szeretnék én közelebb lenni, de nem megy:((

Szisz, aranyo vagy, de én sem tudok ám mindent, csak ami engem érint annak jártam utána jó alaposan;)

na most mennem kell, Barnus lerángatja rólam a gatyát:)) és a gépet is ki akarja folyton kapcsolni;)

sniky

Csandikám!

Ezt már taglaltam, hogy érzelmileg a - kidobásom óta - nem érzem öt barátnömnek, ezért írtam, hogy nevezzük annak egyszerüség kedvéért. Másrészröl meg az egyetlen család az igen széles ismerettségi körümben, aki örömmel hajlandó velünk találkozni és eszmecserélni még akkor is, ha ált. nem vagyunk ugyanazon a sávon. :) Azért ez is valami. Valakivel muszály beszélni, különben megbolondul az ember. A páromnak van pár barátja, akikkel eszmét tud cserélni, az egyikkel erröl, a másikkal arról. Kell a kiegyensúlyozottsághoz. Ha otthon élnénk,. vagy Ági, vagy Niki, Boni és a te nyakadon lógnánk... :) Persze lehet, hogy ez tiszavirág életü barátságot eredményezne, mert azért 4 gyerek jelenléte azért nem olyan egyszerü... :)
Ez persze nem azt jelenti, hogy titeket, többieket nem szeretnélek, de vannak erösebb érzelmi kötödések és ezalapján állítottam össze a toplistát.

Vendég

Jól van Niki, akkor nem vagyok elkésve a nem-érzéssel...:-)
Kukacoshoz meg juhééééé! Megkérdezhetem, hogy ez most nálatok a 18. heti genetikai uh-nak felelt meg, vagy két hét múlva mész megint, vagy majd a 20. héten csinálják a genetikát Neked?

Névharc nálunk is meglesz sztem, ha kukacosunk lesz.

Nem is meséltem, képzeljétek, Levi levágta a maga módján, hogy baba van a pocakban, jön, néha bújik, meg simiz a pocakomtól a nyakamig :-) De a legédesebb, hogy nagy meggyőződéssel mutogatja a családtagjainknak a saját pocakját, és mondja hogy baba baba. :lol: :lol: :lol:

Na, megyek megkezdem a fektetést, ma egyedül nyomom, hosszabb menetre készülök.

Mazska?

Anna, köszi, igen, ez lenne az út (ÁEK), mert Peti most ott dolgozik, de remélem nem lesz rá szükség, mert pozitív leszek barihimlőre.
Örülök, hogy nálatok is minden rendben.

Szisz, a M6oson mennyi idő hozzátok az út? Tudsz vmit Dorcáékról?

Zsófi, igen jó beadni, bár Levi valahogy ebből a szempontból csodanyugi. Mindent bevesz, a bérest, a cebiont, lázcsillapítót, antibigyot. Nézi ahogy cseppentem és nyitja a száját, majd fintorog nagyokat! De a régi hányós műsornak vége! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na megjártuk a gyerekdokit + füll-orr-gégészetett, nem túl jó a helyzet. Ugye délután alvás után 39.7 fokos láza volt Virágnak, ilyen magas még sosem volt. Kiderült, hogy csúnya mandula gyuszija van, meg egy kicsit ráhúzódott a fülére is. Ha nem javul keddig, irány a kórház. Most egyenlőre kapott antibiot meg még 3 másik gyógyszert :( Na meg a hab a tortán az volt, hogy pont mielőtt vittük volna fürödni, már szegénykém csetlet-botlott, és elesett és beverte a szeme melletti csontot a dohányzóasztalba, és most csúnyán bedagadt meg belilult neki, tök kemény és feldagadt az egész terület. Hozzányúlni nem enged, így még borogatni is alig tudtam. Nagy nehezen bekentünk lioton-al, remélem segít! Szóval ez nem a mi napunk, sőt hetünk, volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dia123 2010.01.21 20:37-kor.

Kép
Kép
dia123

Sniky,
Gratula a kukihoz! :D

Aproo,
Zabálnivaló lehet Levike!!

Mazska,
Mi újság, mi volt az uh-n??

Ági,
Boldog névnapot!!

Kép
Kép
dia123

Szép jó estét mindenkinek!
SNiky, gartula a kukishoz :) Kislányt szerettél volna? Mik a nevek? Vagy még titkos?

Mazska, tesómék kislánya most 6 és fél hónapos, 8kiló30 deka, és az ég világon semmit semmit sem csinál, mármint nyúl a játékokért, rág, meg ilyesmi, de nem forog, egyedül elül kb. fél percig, aztán eldől.
Nem forog, nem ül fel. viszonyításnak szerintem jó a barátnődnek, őket abszolut nem zavarja, a gyerekdoki tegnap látta, ő sem mondta, hogy bárhova el kellene vinni, így én hiába mondtam, hogy elvinném Dévényre, ők nem értettek velem egyet....viszont a saját szememmel láttam, hogy tényleg félig be van nőve a puncija, amikor egyszer írtam, akkor senki nem reagált rá, de remélem azért megnéztétek!

Dia, a körömvirág krém is jó rá, ha van otthon, a baj csőstől jön :( Remélem Virág hamarosan jobban lesz, és megússzátok a kórházat...

Barbi, azért az emberek nem szeretik ha szembesítik őket a hibáikkal, bátor vagy, hogy így megmondtad a véleményed :) Ilyet én csak azoknak merek mondani, akik tényleg közel állnak hozzánk... Persze ettől az én véleményem sem változott a barátnődről. Viszont az én listámon te is szerepelsz :cry:

Apró, kb másfél óra alatt értünk Veráékhoz, Dunaújvárosig van csak M6, onnan sima 6-os főút, de jó az út végig, és jól lehet haladni is általában, a város pedig közvetlenül a főút mellett van. kb.130 km.
Ebben már maga a Pesti közlekedés is benne van.
Levi nagyon édes lehet :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Betegeknek mielőbbi jobbulást és gyógyulás!!!!

Ági Kép Nagyon Boldog Névnapot!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka!

Te is szerepelesz az én listámon, csak nem vagyok formában. Az agyam, mint a szita és valamiért - mint egy amnéziás - csak pesti viszonylatban gondolkodtam, tök ciki, ezer bocsi. Nem vagyok beszámítható, émelygek és tökéletesen nehezemre esik az agysejtjeimet koncentráltan bevetni. Na de elég a szabadkozásból, remélem elnézed a botlásomat.
Én ezzel az öszinteség cirkusszal úgy vagyok, nincs vesztenivalóm. Ha nem játszhatok nyitott lapokkal, ha félnem kéne a mondandóm következményeitöl, akkor akár el se kezdjük. Én is szeretem, ha felnyitják mások a szemem minden téren, mert egy kívülálló teljesen másképpen ítéli meg ugyanazt a helyzetet, mint aki megéli belülröl. A titkolózás nekem hamis, nem szeretem. Egyenes beszéd, szeret, nem szeret, ennyi. Én a másik felet mindig emberszámba veszem, akár barát, akár ellenség. Nem tudok gyülölni, így marad a közöny, mint szortírozási alap. Vannak nagyon szimpatikus emberek, szimpatikusak és közömbösek, de itt vége is van a felsorolásnak. Kevesen szeretnek, de akik talán megkedveltek, az szeretik az öszinteségemet és a segítökészségemet is. Talán. Nem biztos. :)

Megyek, még mielött nagyon belelendülök a filozófálásba és még elszúrok valamit a fecsegésemmel!

Jó éjt,
én
Vendég

Barbi, persze, hogy elnézem :D

Egyébként egyszer elküldött engem a cég egy konfliktus kezelő tréningre, ott ki is jött rólam, hogy maximálias konfliktus kerülő vagyok :D :D :D Persze egy ügyfélszolgálaton nem utolsó szempont....
Persze, akit szeretek, annak én is megmondom, de tapasztalatom, hogy az emberek utálják, ha szembesíted őket a hibáikkal, és legtöbbször úgy hirtelen nem is értenek veled egyet, legfeljebb, ha aludtak már rá, és átgondolták.

na megyek altatni...

<
sziszka78
Tolna

Apró, ez a mai dokilátogatás a sima havi kontroll volt, febr. 5-én megyek az uh-os dokinőhöz a 18. hetire. Csak mivel a dokimnál is van uh., így ő is mindig megnéz:)

Szisz, ha vélasztani lehetne, akkor most jü lett volna egy kiscsaj, mert azt is szerettem volna kipróbálni, hogy milyen lányos anyukának lenni, de természetesen teljesen mindegy, ugyanúgy örülünk a kisfiúnak is, hiszen már van egy és őt is imádjuk:)) csak így jól felborul a nemek aránya;) nevekkel leszünk bajban, nekem a Domonkos a favorit, Fercinek nem tetszik, de nincs is ötlete a Ferenc-en kívül. Na de az biztos nem lesz:)) tele van Kovács Ferenccel a telefonkönyv:)))) vmi különlegesebbet szeretnék. Szóval vagy meggyőzöm, vagy másikat választunk... na de még van időnk bőven;)

sniky

Sziasztok!

Az UH-on minden rendben volt - 59mm hosszu az UFO feju kisbabank, nem volt tul aktiv, szerintem eppen szunyokalt. :) Az NT 1.2 mm, az is teljesen jo. Majd megprobalom bescanneli a kepet es a hetvegen felteszem.

18 hetes UH-ra ma 4D-sre szeretnenk menni, mi is a Hajdu Krisztinahoz, de en annak idejen az Istenhegyi Gendiagnosztika Kozpontban voltam es ott 14000 Ft-ot fizettunk.

Dia - jobbulast Viragnak, remelem nem kell korhazba mennetek!

A baratnomek azert gondolkoznak, hogy elmennek a babaval valahova - o sem csinal igazabol semmit. Remeljuk nincs baj, inkabb fura latni, hogy mekkora kulonbsegek lehetnek.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Áldom az eget és ki tudja még mit , hogy nem mentünk Boniékhoz és mégse hívtalak meg a héten benneteket, de most meg még ég a pofám a barátnőm előtt akik ma voltak nálunk, mert közben ma hívott ismerősünk, akiknél hétvégén voltunk, hogy Zalán baba bárányhimlős lett elkapta a bölibe ,most jött ki rajta. Csak remélhetem, hogy Áron nem kapta el tőle! 2hét a lappangási idő most addig megesz a fene hogy lesz vagy se és megint legyünk bezárva itthon ???? Ráadásul tegnap voltunk ringatón is , meg Andiéknál is ááááá.............. Én meg a tudattól is vakaródzok.

Sniky gratula a kukis hatalomhoz! :D

Boni éljen az új tütűűű!

Aproo rossz labor eredmények :(

Zsófi sztem nem jó ötlet visszamenni táppénzre , mert táppénz alatt ki is rughatnak és megszűnhet a munkaviszonyod.

Mazska http://www.mindmegette.hu/kakaos-kalacs ... dra.recept.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

[quote="bmaass"]S írta:bmaassziszka!
Én ezzel az öszinteség cirkusszal úgy vagyok, nincs vesztenivalóm. Ha nem játszhatok nyitott lapokkal, ha félnem kéne a mondandóm következményeitöl, akkor akár el se kezdjük. Én is szeretem, ha felnyitják mások a szemem minden téren, mert egy kívülálló teljesen másképpen ítéli meg ugyanazt a helyzetet, mint aki megéli belülröl. A titkolózás nekem hamis, nem szeretem. Egyenes beszéd, szeret, nem szeret, ennyi. Én a másik felet mindig emberszámba veszem, akár barát, akár ellenség. Nem tudok gyülölni, így marad a közöny, mint szortírozási alap. Vannak nagyon szimpatikus emberek, szimpatikusak és közömbösek, de itt vége is van a felsorolásnak. Kevesen szeretnek, de akik talán megkedveltek, az szeretik az öszinteségemet és a segítökészségemet is. Talán. Nem biztos. :)

én maximálisan egyet értek veled!!én is őszinteség párti vagyok, de nem sokan viselik ezt jól.én folyton belebukok.na meg sokaknak a szavak meggyőzöbbek mint a tettek és ez nekem pl.csalódás...

na még a végén kifakadok :roll:
Vendég

szegény kis beteg virágnak mielöbbi gyors jobbulást!!
Vendég

[quote="bmaass"] írta:bmaassÉn a másik felet mindig emberszámba veszem, akár barát, akár ellenség. Nem tudok gyülölni, így marad a közöny, mint szortírozási alap. Vannak nagyon szimpatikus emberek, szimpatikusak és közömbösek, de itt vége is van a felsorolásnak. Kevesen szeretnek, de akik talán megkedveltek, az szeretik az öszinteségemet és a segítökészségemet is. Talán. Nem biztos. :)

De biztos!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csandi nyugodtan kifakadhatsz, ha van mondani való :D

Mazska http://www.mindmegette.hu/kakaos-kalacs ... dra.recept

írtam egy regényt erre a másik lapot azaz amin ítam kinyomtam, mostanában egyre többször csinálok ilyet :twisted:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

Barbi, szerintem is jó, ha valaki őszinte! én sem szeretem a sunnyogást! :(

Andi, na, mondd, ne kímélj bennünket! nehogy már rágódj valamin!

Aproo, sajnálom a leletedet! remélem, hogy nem lesz semmi komoly!!! hamar kikezelnek! ;)

Dia, Virág, szegénykém! :( lehet, hogy hamarabb kellett volna orvoshoz menni vele? bár a láza csak most lett ilyen magas. nem!? buksijára gyógypuszik! remélem, hogy nem kell kórházba menni a végén!

Sniky, gratula a talán kukishoz! :) Domonkos még mindig tetszik! ;) Győzd meg Fercit! mondd, hogy nem sütsz többé olyan fini kenyeret! :D

Mazska, örülök, hogy nálatok is minden okés!

Mecsi, talán nem lesz gond! mi már 2x érintkeztünk 2 héten belül bárányhimlős gyerkőccel, ebből egyszer Aprooékkal, mikor JázminAndiéknál voltunk, de szerencsére nem lett gond, így szerintem simán megúszhatjátok! a legfertőzőbb, ha már hólyagos, ráadásul telt hólyagos a beteg! szóval csak nyugi!

terhesen gondoltam visszamenni táppénzre!? szerintem terhesen nem lehet kirúgni... legalábbis, ha nem ilyen kis himi-humi cégnél vagy, ahol kb. mindent megtehetnek, meg be sem vagy jelentve, csak vagyogatsz. én úgy gondoltam, hogy gyed lejárta után, gyes helyett tp., de már pocaklakóval! ;) persze lehet, hogy én tudom rosszul. akkor bocsi érte!

Sziszka, az összenőtt puncit olvastam, hallottam is már róla, de még sosem láttam ilyet :( nagyon sajnálom, meg azt is, hogy nem hallgatnak rád mozgásfejlődési tanács tekintetében... :( nálunk is nagyon hamar csinált Beni mindent, de szerintem egy ilyen Dévényes "ránézés" nem árt a babának! de persze gondoljatok vissza Noelra, akinek más okból kifolyólag volt gondja ezen a téren. szóval, hogy a háttérben más is lehet, de, ha a gyerekorvos ilyen nagyon leszarja... lehet, hogy azt is leváltanám. de ez csak az én véleményem!

jó éjt lányok! jók legyetek!

holnap jön anyós, ha minden igaz!

sophie27

Levit most sikerült elaltatni. Nem tudom mi lehet, sztem a fütyije most a ludas a változatosság kedvéért. Nem is meséltem majdnem 100%osan feljött a bőr, picit oldalt le van tapadva, de csak a legvégén. És sztem furi neki ez az új módi, ezért viszket veszettül esténként. :?:

Sniky, akkor ezek szerint Te magánba jársz a dokihoz, de a kórházban hivatalosan nem ő uh-z, hanem egy szonográfus?
Jól értem?
De jó, akkor pont kétszer annyit láthatod a picúrt!

Mazska, szuper hírek Tőled is.

Mecsi, akkor ülhetünk mindketten két hétig a fenekünkön.
Szilviék tudják már a rossz hírt? Szegénykém, pedig Ő sok helyre jár alapban.
Reméljük egyikünknél sem jön ki a pöttyhalmaz.
Unokahúgom nagyon szenved tőle most. Sógornőm azt mondja szte hülyeség, hogy jobb minél kisebb korban elkapni, nála mind a négy gyerek máskor kapta el és azt mondja hogy a két nagyfiúnál volt a legrosszabb 2 éves kor körül. Márika is kutyául van, de egy 4 évessel már lehet valamennyire beszélni.

A Hajdú doktornő akkor ezek szerint 3 helyen is dolgozik? És mikor alszik? :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, nekem ez a kuki dolog eddig nem tűnt fel... mármint, hogy attól viszketne!? miért? hát a bőr fedi, csak, ha mondjuk hátrahúzod, nem, de akkor meg inkább érzékeny, mint viszketős érzés. Beninek nagyon jól működik elég rég óta. próbálj meg egy kis körömvirág krémet, azzal nem ártasz, hátha picit be van gyulladva neki. :roll:

jó éjt!

sophie27

Zsófi, én is a gyulladásra gondoltam, de attól simán viszkethet is, ha épp gyógyulgat. Vagy, mivel eddig nem lehetett felhúzni, most meg azért kétnaponta húzkodjuk, hogy a maradék letepi is elmúljon, hátha bekerült oda vmi kis odanemillő dolog.
Mindegy, holnap körömvirág és canesten, aztán meglátjuk. Bár mindig fürcsi után zavarja, napközben nem. Meg tippem még, hogy annyira boldog pelus nélkül és úgy megtépi jókedvében, hogy nekem fáj már.... :roll: :oops: :)

Na, én is lépek, mert holnap hajnalban vérvétel.... :(

Jóccakát lányok! És aztán filozofálgassatok, mert jóóóó! Én már bele sem merek kezdeni, mert a billentyűzetre esik a fejem... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, nem:) ugyanott van az uh-os dokinő is, ahol a nőgyógyászom, szerencsére nem az Istvánba kell mennem és órákat sorba állnom. Itt pontos időpontra megyek és 5 percnél többet sosem vártam:) ez a Medicover Egészségklinika a WestEndnél. (a munkahelyem intézett oda kártyát a dolgozóinak, így csak a terhesgondozásért kell külön fizessek). Egyébként bármi bajom van, ide mehetek, akármilyen vizsgálatra:)

Zsófi, megfontolom az ötletedet a névmeggyőzésről:))))

egyébként én úgy tudom, ha táppénzen vagy, akkor sem rúghatnak ki!

sniky

aproo
Persze tudja Szilvi! Pont akkor hívott a Tamás ismerősünk mikor már itt voltak, szóval egyben közöltem is a rossz hírt , pedig akkor még aludt Áron, szóval még a gyerekek nem is találkoztak. De Szilvi is azt mondta jobb előbb túlesni rajta. Talán én sem bánnám, csak könyörgöm pont most, eddig bezárkóztunk két hétre az oltás védettsége miatt h1n1 , direkt lekérdeztünk Zalánnal minden okés, erre most megint 2-3hét seggelés :twisted: :twisted: :twisted:
Csak az a baj , hogy most utána olvastam és lappangás alatt is fertőz. Szóval pasz. De jóóóóó!!! :cry: :cry:
De jó hogy kuki feljött , nekünk nem akar hiába húzom meg neki esténként.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

na lányok, ma eljuottam végre addig is, hogy meghirdessem a babakocsit:) teszveszen és vaterán is fent van. Ha esetleg van az ismerőseitek között, esetleg köztetek, akit érdekelhet, légy szíves szóljon. Az alábbi linken megtaláltok róla minden infót:

http://www.vatera.hu/pierre_cardin_ps69 ... 53590.html

sniky

kukival kapcsolatban nekün kis sokat segített a körömvirágkrém!

Na lányok, elteszem magam holnapra, mert reggel afp-re kell menjek és majd leesek itt a fotelról, olyan álmos vagyok:) Nagyon kellemes, nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek:)

sniky

reggelt

tegnap operettszinházban voltam barátnőmmmel, vasárnapig itt lesz így nem tudok nagyon jönni

BArbi :lol: :oops: :lol: gyere :wink:

u Zsófi ti is találkoztatok barihimlős kicsivel? és az elmúlt két hétben? vagy rosszul értettem? mert mi még nem voltunk.. se én, se apa se Zsiga..akkor most be vagyok carva

Mecsi sajnálom ..remélem nem kapjátok el...

:roll: :cry:

Kuki körömvirág segít, de nem eléggé nálunk..szerintem nem ússzuk meg beavatkozást.. :cry:
Aproo sajnálom eredményt :cry: puszi

Druszám éljen kukacos és remélem Domonkos név FErcinek is beköltözik szívébe :lol:
Vendég

Boni, Zsófi sztem egy régebben jó pár hónapja történt taliról írt, amikor ottjártunk után 1-2 nappal Vikica barihimlős lett. Mostanában sajnos nem taliztunk egyikőjükkel sem. Szóval a mostani esettől független és úgy értem, akkor találkoztak más barihimlős gyerekkel!

Vérvételen túl, álmosan vagyok és most ez fáj, csak azt nem tudom miért. :?:
Megint bemásztak elém vagy hárman, szegény Peti jól el fog késni miattam.
Levi meg megint rettenet korán kelt, pedig 10ig altattam ugye. De már most fáradt. Nem tudom, ki merjem-e vinni az utcára. Már tegnap előtt este óta nincs láza... :?: :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

szintén jó reggelt!

lustibabákkal nincsen feltétlen baj és én nem cserélném le ezért a dokit.sőt én marhára útáltam volna, ha baszogat meg sürget a doki meg a védőnő.minden babánal más a ritmusa és a habitusa.nem hinné, hogy egy 6-7kilós babának ugyanúgy fel kéne állnia 8-10hónaposan mint egy 8-10kilósnak.sőt azt is olvastam, hogy ha nem hadjuk a babát önnállóan rájönni , felfedezni dolgokra, megoldásokra értsd ezalatt a mozgást is akkor lelki problémáknak adunk melegágyat.személyes meggyőződésem látva ezen topik babáit cseperedni, szerintem egyenes arányos az összefüggés a mozgásfejlődés és a baba súlya között.ha visszagondoltok, hgy kik álltak fel utoljára?
Miku,Emma,Alma,Csengi...mind lasabb súlygyarapodással fejlődtek és csak nyár végén ősszel indultak el, míg a többi gyerkőc azt a 9kg körüli súlyt már sokesetben tavasszal elérte és lábra is álltak vele.
én inkább az óvatos anyukák közé tartozom és igyekeztem türelmes maradni.Manapság civilizációs-népbetegség a gerincsérv meg a lumbágó(apuka szintén).és én úgy gondoltam, ha a babám izomzata kész lesz a forgásra majd mászásra és a felállásra, akkor ezt úgy is meg fogja tenni, hiszen a kiváncsisága viszi őt elörre és nem fog a babérjain ülni , ha mennie kell :P
ha meg tényleg baj lenne akkor már az orvos és védőnő is látott volna rajta intő jeleket, pláne az anyuka.hiszen ti magatok is tudjátok, hgy a legjobban ki ismeri a saját gyermekét...
benöttt cuni:én meg úgy tudom, hogy ez tök általános és két éves korig kinyílik.addig ez olyan mint a fiúknál a letapadás.védelmi funkciója van.pl. a cicik is ilyenkor még sokáig befeléfordulók...anyukám szerint nem is szabad bántani.neki meg onnan vannak friss infói, hgy pár évig vigyázott egy babára aki a keze alatt nőtt föl és képzeljétek gyerreknőgyógyászhoz kellett vinni, mert bár babaúszásra nem jártak, de mégis összeszedtek(bárhol kapaszkodón pl.) valami "nemi"betegséget.és ennek kapcsán az összenött ajkakról is szóesett...
Vendég

ja és még azt szerettem volna megkérdezni,
hogy a táppénz és a betegszabi között mi a különbség?azon kívül hogy az elöbbi a fizu 60 míg utobbi a 70%-át fizeti??

én is úgy tudom ezek alatt sem rughatnak ki senkit, terhesen meg semmilyen körülmények között sem!!!!

ami aproval történik az mondhatni precedens értékű!csak az a furi, hogy pont az állami"cég" teszi ezt vele?!?!?

sokan ezért iratták ki magukat mostanság a válságos időszakban, mert féltek, hogy megszűnik a munkahelyük...
Vendég

Aranyosak vagytok! És kritizáljatok nyugodtan, kell is az idönként az egyensúly végett. Mindig túl jók vagytok hozzá és sokat dícsértek, pedig én sem vagyok tökéletes. Tulajdonképpen talán nincsen is jó természetem, néha magamba is belekötök. :) :)
Csandikám fakadjál, föleg ha már így megpendítetted a szálat! Hajrá!
Tudod én úgy bagyok vele, hogy minden barátságban egyszer lehet engem nagyon hülyére venni és egy irtó nagy csalódást okozni, onnantól más jellege lesz a kacsolatnak, megszünik a föbizalom és ez nem jó. Nem csalódok könnyen, elég messze ki vannak tolva a türéshatárom szélei, de egyszer nálam is betelik a pohár. Szeretem a pezsgös, kissé hóbortos (szórakozott, nem konvencionális), kreatív, vidám és természetes embereket, tulajdonképpen ezért is vonzodom az egész topikbandánkhoz ennyire. Ha itt lennétek, mindenkit megölelgetnék egy kicsit! :)
Volt pl. egy gyerekkori barátnöm, aki velünk szemben lakott. Más iskolába jártunk, de a szabadidönket zömmel együtt töltöttük. Voltak furcsa dolgaik, pl. ha akkor estem be hozzájuk, amikor ö evett és nekem is nagyon ínyemre lett volna a dolog, sose kaptam belöle, de ha ö volt nálunk, anyám mindig nagyon kitett magáért. Aztán pl. mindig rendeltem színházjegyet az iskolán keresztül átl. egyszer egy héten. Mindig elhívtam, mindig igent is mondott, majd amikor érte akartam menni, letagadta, hogy jönni akart volna, beült a kádba fürödni, aztán szevasz.
Amikor bevezették a telefont, nem adta oda a számát, hogy ne hívogassam. Sokszor volt úgy, hogy csöngettem, láttam a mozgást, de nem nyitott senki se ajtót, szóval furcsa kapcsolat volt.
Az iskolai barátnöm is sajátságos ember volt. Nagyon szerettem, szuperül el lehetett vele beszélgetni, de iskolán kívül nem lehetett vele találkozni, nem akarta! Okos lány volt, de bogaras. Az év minden napján nagykabátban ült a padban, télen is, nyáron is és nem lehetett leimátkozni róla, csak tornaórán. Ez volt a márkajelzése. Az érettségi óta sunnyog, senkinek nincs meg a címe, senki nem tud róla semmit.
Összességében világ életemben emberek vettek körül, mégis magányos voltam. A meg nem értett "zseni" esete. Én megbízható voltam, mindenki más vagy igen, vagy nem. Ha megmondtam, hogy ekkor és ekkor itt és itt, akkor eshetett piros hó is az égböl, én ott voltam. Másfél órát bárkire várok, nem izgatom fel magam, de azután a fúria kijön belölem és nincs az a magyarázat, ami megállná a helyét. Arra meg különösen allergiásan reagálok, ha kitüzünk egy találkozót belátható idön belül és a találkozó elött pár perccel lemondják, mert... Annyiszor fordul elö ez velem, de lassan már nyugodtabban fogadon az ilyen bejelentéseket, nem akadok fel rajta. Van aki meg tudja oldani, van akinek nem megy. Vannak persze rendkívüli helyzetek, amik elfogadható indokok, de jellemzöen nem arról van szó.

Ömlengés befejezve, még a végén elrontok mindent. :)

Dönci ma egy nagy eséssel kezdte a napot. A zabagép! Mindent bevet a kajáért, csak nem mindig sikerül a célt gond nélkül elérni. Most a túrótorta megszerzése volt a cél. :)

A párom most ér vissza az oviból, elvitte a gyerekeket. Lomtalanításba botlott és talált egy egész doboznyi orvosi mikroszkóp metszetet, nagyon érdekesek. Vannak szívröl, tüdöröl, emésztörendszerröl, veséröl, gerincvelöröl és még sok másról metszetek. Még jó, hogy van egy mikroszkópunk! èlvezni szokták a gyerekek. Van hozzá egy apró vetítö rész, annak segítségével mindenki nézheti a metszeteket. :) Megvan a koraesti program!

Apró nagyon sajnálom, hogy ennyire elkapott téged/titeket a betegséghullám és Virágnak is gyors jobbulást kívánok. Laura legalább már a kilábalás felé halad, ez is valami!

Volt egy 4 gyerekes anyuka a játszócsoportunkba, aki egy kicsit kiakasztott engem anno. A fia bárányhimlös volt, akkoriban többen is voltunk terhesek és elhozta közénk a gyereket. Én ugyan átestem rajta, de akkor se öröm, ha megkapja az apraja. Nem értette a felháborodásunkat, hiszen ez is olyan standard gyerekbetegség, bárhol és bármikor megkaphatod. No de ha tudod, hogy terhesek közé mész, aki vagy átestek rajta, vagy nem, minek teszed ki öket felesleges rizikónak? Nekem ez nem fért a fejembe!

Ez a kukis téma engem is foglalkoztat, de nem igazán haladok vele. Regö kis kukaca elbújik, ha próbálkozok vele, egy icipicit se lehet felhúzni, mert mire!? Döncinél jobb a helyzet, de nem sokkal. Neki szintén kis rövid szerszáma van, de más a bör fazonja, jobban lehet tornáztatni. Hát nem tom. Max. körülmetéltetjük Regöt, ha gondot okozna a bör neki.

Most mennem kell ebédet alkotni és hajat mosni. Néha azt is kell. :)

Tegnap a barátnömnél az asztalon gyerekkönyvek és szakácskönyvek feküdtek. Dönci persze az utóbbira startolt rá. Nagyon el volt ragadtatva a képektöl. Húsvétra majd szakácskönyvet kap annak tartalmával. :)

Vendég

Sziasztok!

Végre ismét itt egy kicsit. :)

Jobbulást a betegeskedő babáknak!

Dia, Pistike élete első és eddig utolsó betegsége is mandulagyulladás volt, ambroxolt kapott, 3 nap alatt meggyógyult tőle!!!!

Mecsi, ne idegeskedj! Ha mégis elkaptátok, sokkal jobb most túlesni rajta, hidd el!! :(

Kuki téma, Boni, nem biztos, hogy szükséges a beavatkozás, 3 éves koráig nem nyúlnak hozzá, csak próbálgassátok szépen, és nagyon fontos, hogy sose húzzátok meg erősen, mert bár nem látható, de megreped a bőr, majd behegesedik és később az okoz fitymaszűkületet, ezt nekem szakember mondta!! Szóval türelem! Nem lesz gond!

"Lusta babák" Cs-Andi, tökéletesen egyetértek Veled! Fölösleges ilyen vizsgálatokkal stresszelnni a gyermekünket és magunkat! Minden baba eltérően fejlődik. Én emlékszem, majdnem minden baba forgott, mikor Pisti még semmit nem csinált, szinte mindenki állt, mikor ő még ülni is alig tudott, aztán 10 hónasan elkezdett mászogatni, és 13 hósan lépegetni.
Szóval ahogy mondtad, hagyni kell őket, hogy rájöjjenek maguk az élet dolgaira, így nem lesznek "lelkibetegek". :)

És szintén Andit igazolnám egy készítménnyel kapcsolatban, a Sedatif pc-ről van szó, úgy emlékszem Te ajánlottad a napokban Andi a nemalvós babáknak. Mi több mint 2 hete használjuk, minimum 2 hét kell mire hat, de hat!!! 2. átalvós éjszakánk volt a mostani, bő egy év nemalvás után. :D Szóval Szilvi, próbáljátok ki Ti is, hátha!!

k.a.t.i.c.a

Amúgy velünk minden rendben, bölcsizünk, sokat beszél a kisbabám, mostmár rengeteg szót teljesen ki tud mondani, kivétel az R betű. :) de azzal még ráérünk. Súlyát nem tudom, nemsoká megyünk kötelezőre, majd akkor talán megmérik, de kb. 11 kilo körül lehet és 85-86 cm. Mostani kedvencei: Shrek, könyvek, kirakók. :)
Nagy vonalakban ennyi rólunk.

k.a.t.i.c.a

Azért az éremnek van egy másik oldala is...én nagyon nem vagyok dokipárti, sőt. Úgy értem, inkább elkerülöm, ha lehet. De én tapasztaltam azt a mentalitást is, hogy anyuka ne legyen türelmetlen, nincs itt semmi vész. Majd két nap múlva hajnalban felvágták a gyerekemet.... :evil:
Szóval meg kell találni az aranyközéputat. Azzal még nincs semmi, ha elviszi az ember egy mások által ajánlott, jó dokihoz, az mond vmit, és még mindig lehet rá azt mondani, hogy marhaság amit mond és nem követni....de jobb félni...

Barbi, ezek a metszetek megmozgatták a fantáziámat!
:-)
Furi baráti kapcsolataid voltak, hallod! :-)

És minden felesleges türelemmorzsát küldjetek nekem, nyitom az ablakot. Drága egyetlen kincsem (akit most a falra kennék...) leszakította a két hete megcsináltatott redőnyt....egy mp alatt, amíg öltöztem. Most újra sötét a gyerekszoba. :evil: :?

Most hívom a polgármestert, aki ugye hétfő óta nagy ívben tojik rám... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, amit már a képek óta szeretnék kérdezni: Boni a kisasztal/kisszék honnan van Zsiginek, mert nagyon szupernek néz ki, fa meg minden, ugye?....mesélj!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

"Tudod én úgy vagyok vele, hogy minden barátságban egyszer lehet engem nagyon hülyére venni és egy irtó nagy csalódást okozni, onnantól más jellege lesz a kacsolatnak, megszünik a föbizalom és ez nem jó. Nem csalódok könnyen, elég messze ki vannak tolva a türéshatárom szélei, de egyszer nálam is betelik a pohár."
na pont így történt, de nem taglalnám mert nem hiszem, hogy ilyen úton kellene ezt kitárgyalni...az illetővel pedig nem látom értelmét mert ha nem úgy gondolná ahogy, akkor biztosan nem így történtek volna adolgok sem ahogy.
sokszor ez úgy van, hogy te látod egyféleképpen a hozzáállásodat annak a másiknak pedig egész más látásmódja van valamiért.talán mert mindenki másképp más szinten értékeli önmagát.mást jelent adni neked mint neki...stb...

aproo, na de akkor itt megintcsak anyuka(jelenesetben te) érezte jól, hogy gond van, hiába orvos miegymás!!
Vendég

Hahó:)

Andi, a betegszabi (az első 15 nap), azt a munkáltatód fizeti, a táppénzt pedig az oep. Ennyi a különbség.

Fejlődéssel kapcsolatban én azon a véleményen vagyok, hogy persze nem kell semmit eröltetni, bátorítani azért lehet a gyerkőcöt, főleg, ha fogékony rá. A másik pedig, hogy több szem többet lát, az tényleg nem baj, ha az ember elviszi máshova is, megmutatja másnak is a csöppöt, és akkor még mindig úgy dönt utána, ahogy akar. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie! Ahány gyerek, annyi féleképp fejlődik, viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy minden életkorban vannak azért elvárható normák, amit a gyereknek teljesítenie kell, és ha azt nem teszi, akkor is vannak alternatív megoldások amik segíthetnek, pl. Dévény torna. Attól még nem lesz lelki beteg vagy sérült egy gyerkőc, hogy a szülei segítik a "lépteit":)

Az pedig, hogy különbözőek vagyunk teljesen jó így, másképp milyen unalmas lenne a világ;)

sniky

Sziasztok!

Köszönöm lányok a jókívánságokat, átadom Virágnak, nagyon kedvesek vagytok! :) Ma már nem volt lázas ::kopp, kopp::, kedve is jobb, de hallani, hogy tele van a kis tüdeje trutymóval. Szeme valamivel szebb, már nincsen feldagadva, de "szép" színes :(
Zsóf, lehet hogy elkellet volna vinnem korábban dokihoz, már a múlthéten, ezért van is lelkifurdalásom. De akkor szépen lement a láza (nem is volt nagyon magas) és az orrfolyáson meg esti köhögésen kívül nem volt semmi baja, reméltem, hogy csak egy megfázás volt. Aztán mintha szépen javult is volna, de tegnap reggelre megint láz, délutánra nagyon magasra felment, és mentünk is a dokihoz, ekkor már nem vártam.
Viszont ami még idegesít, hogy ha én nem mondom a gyerekdokinak hogy a füle mintha érzékeny lenne, el sem küldött volna a füll-orr-gégészetre, mert csak a torkát nézte és arra is csak azt mondta, hogy kicsit piros. Fülét, nyakát nem is tapogatta. Na de érdekes, hogy ha csak kicsit piros a torka, akkor hogy hogy kiderült, hogy csúnya mandulagyuszija van????

Katica,
Örülök, hogy jöttél és jól vagytok!! :D

Mazska,
Kérünk UH képet!! :wink:

Lányok akik a 2 baba között visszamennek dolgozni:
Ti elmondjátok odabent, hogy hamarosan szeretnétek babát, nem hosszútávra mentek vissza? Én nem tudom mit tegyek! Szívem szerint tizstán játszanék, őszintén elmondanám hogy nem sokáig mennék vissza, és elvárnám, hogy velem is tisztességesen bánjanak, ez hülyeség? Csak olyan rémisztő, amit lehet hallani. Meg ami Aprooval is van, hihetetlen!

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

jajj, Boni, be ne beszéld a bárányhimlőt! ;) gondolod, akkor odaállítok közétek!? :roll: :cry: egyértelműen, nem!

Aproo jól mondja, Vikica júliusban volt bárányhimlős, unokahúgom pedig karácsony előtt, nov. végén. de vele nem is találkoztunk előtte sem, közbe sem, csak most, utána, de már januárban. szóval kizárt! csak azt írtam, hogy lehet, hogy ennek ellenére sem kapnák el a gyerekek! ami meg magát a betegséget illeti, most olvastam a kismamában, bár nem szentírás ugye :) hogy régebben divat volt bárányhimlő partikat csinálni, hogy a gyerekek mihamarabb elkapják, közben ma már, nem véletlen a védőoltása sem, rájöttek, hogy elég durva szövődményei lehetnek! szóval én inkább várnék még vele, ha lehetne választani! ha nagyobb a gyerkőc, legalább már talán megérti, hogy mi az, hogy ne vakard el... :D persze lehet, hogy attól még vakaródzik, de talán!

mozgásfejlődés... hát igen, lehet, hogy azért is mondjuk mi, hogy mutassák meg a picit valakinek a gyerekdokin kívül is, mert nálunk hamarabb történt minden, így nem tudjuk, hogy milyen az, ha egy baba később érik meg ezen a téren! bár lehet, hogy a második gyerkőc meg pont ellentéte lesz! gyerekdoki váltás arra értettem, csak lehet, hogy hülyén fogalmaztam, ha anyuka aggódik, lásd Aprooék esete, gyerekdoki meg ennek ellenére is kb. lepattintja őket!

Katica, üdv újra itt! tök jó, hogy Pistike ennyire ügyes bölcsi, beszéd téren is! :) így sokkal nyugisabb dolgozni is, gondolom!!!

Barbikám, Döncinek jobbulást! hogy sikerült az esés!? csak nem székről, vagy asztalról? tegnap én is sütöttem, zabpelyhes banános muffint, férjem nagy örömére! csomagoltam neki 4et, hátha megosztja a kollégák közül valakivel, na, gondolhatjátok! egyedül bezabálta mind! :D

ja, és fiús anyukák, azért a sebészeti beavatkozás előtt van még remény... 2 éves korig hallottam, hogy meg kell oldódnia, urológusok véleménye, de van valami krém, amit a gyerekdokik fel szoktak írni, ha nagyon vészes a helyzet... a nevét meg tudom kérdezni, de doki is biztosan tudja! ez segíti lazítani az odavalókat ;) ja, és azért, mert most jól szuperál, később, ovis korban, simán visszatérhet a baj! tudom, mert olyan mondta, akinek később lett baja belőle! :( szóval nagyon sokáig oda kell figyelni erre, addig min. amíg magától nem tudja jól megmosni a kukacot...

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?