A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Bátor tényleg nagyon ügyes, hogy már forgolódik!
MArci még sem nem gagyog, se nem fordulgat...
Ő úgy látom azon ügyeskedik mostanság, hogy mindent megfog, ami a keze ügyébe kerül és emeli a szájához, hogy bekapja :D:D:D

Szilvi, akartam még neked írni, hogy én sem értem a lányokat, hogy hogy tudnak ilyen sokat írni. Én örülök, ha napjában egyszer le tudok ülni a fórum elé és visszaolvasok + írok. Így sem tudok mindenre reagálni...:(

Vick, nekem is példakép vagy!!! Nem semmi, amit végigcsinálsz!
Vigyázz a lányokért menetelkor!!!

Mangora

Kép
mangora

Ja Móni
Én emlékszem! :lol:

Ricsi szombat reggel jön csak haza. Mi nem szoktunk ehhez hozzá, 2-szer volt eddig 5 év alatt, hogy 1 napnál tovább nem láttam. Nehezen viselem.

Egyre jobban esik a hó. :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, Nagymamám is káposztás paszulynak hívja. Én is de megennék egy nagy tányérral!
A deltára hogyne emlékeznék, féltem is tőle :-)

Vick, sajnálom, kitartást akkor szombatig.

Mangora, szerintem Te megkapod a topic utazója címet! Én is szívesen látlak Titeket, ha gondolod, meg mindenki mást is, természetesen.
Többször benézek, így kevesebbet kell visszaolvasni :-)

Zsófi egész délelőtt sikongatott, nevetgélt, nagyon jókedvű volt, még szopizás közben is ezt csinálta. Aztán valami elromlott, sírdogál. Szerintem a hó.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, Zsófi inkább lábra gyúr, meg fenékre. Ha hasra teszem, húzgálja a lábát maga alá és olyan mintha egy helyben kúszna.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Anna egyre jobban bírja hason és már egész szépen emelgeti magát.Most konkrétan olyan volt mintha fekvőtámaszt csinálna :D :D

Annyira én nem vagyok elhavazva.Reggel megcsinálok mindent,rendbeszedem a lakást,mosok,vasalok ha van kedvem főzök.A nap többi része az Annáé ,ha meg alszik van időm netezni.Ha jó idő lesz sokat fogunk csavarogni :D

Kép

Kép
krisztinaa

Hahó!

Bene mára életében először átaludta az éjszakát... !!!:) Este fél11-től reggel fél7-ig! Gondolom a hó is rásegített... hát, rég aludtam ennyi egyhuzamban :) Persze többször fennvoltam, néztem, minden oké-e, és hát a tej is elöntött, 9 órát bírt ki szopi nélkül... na, ezek után kiváncsi leszek a ma éjszakára :wink:
Ja, és eddig egész nap szinte csak aludt... tuti a hó csinálja ezt. Így tudtam mosni, főzni, vasalni nyugodtan, nem kapkodva, és még olvasni is, ez utóbbi már régen volt :)

Szilvi, én is kérdezni akartam a kukit :) Kb. nekünk is ezt mondt a dokinéni és a védőnő is, nem kell huzogatni, majd ő "elintézi" később, utána lehet rendesen tisztítani.

Hogy bírjátok a szoptatós melltartót? Nekem már annyira elegem van belőle, éjjel is muszáj hordanom, egyszer nem vettem fel, minden csupa tej lett természetesen...

Báti és Anna tündériek :) Báti nagyon erős és ügyes, egy héttel fiatalabb Benénél, de alaposan le vagyunk maradva... :oops: :wink: :wink:

Vick, szépek vagytok :)
Sajnálom, hogy Ricsi ilyen sokáig távol van Tőletek, nagyon nem lehet könnyű egyedül... úgy hozzászokik az ember a párja jelenlétéhez, nehéz nélküle meglenni ennyi idő után. Mi most ugye két napot a szüleimnél a párom nélkül voltunk, nagyon furcsa volt már ez így is, hiányzott, hát akkor még Neked... de kitartás, mindjárt hétvége! Miért kell ilyen sokáig távol lennie?
A lányok úgysem gondolják komolyan, mikor ilyet mondanak, szerintem nagyon jól neveled őket! Nekem is minta vagy :)

Én eddig levegőzéshez az overallt adtam rá a benti ruhára (rövid body hosszú póló vagy fordítva, nadrág), plusz két sapkát (egy vékonyabb, egy vastagabb), meg betakartam. A harisnyát még nem próbáltuk, de egy mamuszt mindig húzok a lábára. Kellemesen meleg volt mindig a kis teste utána, de nem izzadt meg. A kocsiba is így ülünk be, aztán ha már meleg van, leveszem az overallt és a vastag sapit, de azért betakarom, mert az ajtó felől tud sütni a hideg. Boltba még nem mentünk vele, csak egyszer az Árkádba, akkor kicipzároztuk az overallt, sapi le, ennyi.

Móni, deltára naná, "még" én is emlékszem :) :lol: Én is féltem a zenéjétől, olyan ijesztő volt... :lol:

Hát, ennek a fagyasztott tejnek olyan íze volt, hogy ha az elvileg jó is, akkor sem adnám oda a gyereknek. Undorító, borzalmas, alig győztem utána enni-inni, hogy ne érezzem az ízét végre. Pedig szaga nem volt, de kicsit ki volt csapódva. A frisset is kóstoltam, annak jó íze van. Lehet, nem jól fagyasztok? ... :? Eleinte Aventes pohárban tettem el, és mivel kés és fél decit sosem fejtem le egyszerre, egymásra öntöttem őket, lehet, az a baj? A védőnő azt mondta, nem lesz tőle semmi baja. Bár a fagyasztónk is lehet a ludas.
Azt hiszem, pont itt olvastam Tőletek a jégkockatartós variációt, most azt csinálom, praktikusabb, bár kicsit macerásabb is, de bejön. Remélem ezek már nem lesznek rosszak...

Tavaszt, azonnal!!! :lol: :lol:
Túltengtem, lelövöm magam :)

KépKép
gigilina

Ági, ezzel a fagyasztással én is bajban voltam. Már nem fejek, nem fagyasztok. De nyugi, biztosan nem a fagyasztó a ludas, látod, más is mondja, hogy borzasztó volt a kiolvasztott tej.
Gratulálok az éjszakához!
Az ilyen éjszakai nézegetés ismerős :wink:

Eddig nem mertem leírni, nehogy elkiabáljam, de Zsófi 6 napja végigalussza az éjszakákat :-) (Erre a párom azt mondta, hogy a mai megtörtént, nem lehet elkiabálni :-)) Ált. 11-től reggel 6-ig alszik. Egyszer volt fél 7 és egyszer 7. A ma 5 órai kelés remélem, csak kivétel és annak köszönhető, hogy Miki is kelt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Annának mindig más az alvási szokása most éppen 10-től 6-ig,aztán 9-ig.De előfordul hogy megéhezik 2 körül és eszünk.Most meg rászokott arra,hogy délután 4-től,6-ig alszik egy nagyot.

Kép

Kép
krisztinaa

Ági
hétfőn-szerdán-pénteken dolgozik 24 órában és közte meg nincs értelme hazajönnie, mert nagyon fáradt,így Egerben marad (ott dolgozik és vettem ki neki neten egy szobát egy panzióban, hogy 2 munkanap közt pihenjen)és csak szombat délelőtt jön haza.

Annyira szeretnék már én is egyetlen éjszakát átaludni, de én gyakorlatilag 3-tól fent vagyok és éjfél körül is etetek újabban. :(

Tavaszt, tavaszt!!!Gyűlölöm a telet! Mire reggeli induláskor mindhárom gyereket felöltöztetem...

vick
Kép
Kép
ervick

Nem ér
:lol:

Ha mindenkinek átalussza a gyereke az éjszakát, akkor én már nem is beszélek többet veletek.
:twisted: :wink:

Mi még ott tartunk, hogy a védőnő (a "Béláné") mondta, hogy "örüljek, hogy eszik", én meg örülök. De tényleg.

Drukkolok egyébként, Zsuzsi, és Neked is, Ági, hogy így maradjon!! Azért csak pihentetőbb így.
De ti hogy bírjátok annyi ideig? nem durran be éjszaka a melletek vagy ilyesmi?

Vick, ez így tényleg fárasztó és magányos lehet, szegényke. Meg biztos a gyerekeknek is hiányzik az apjuk.

Na: mellek és stb.
én nem hordok otthonra melltartót, hanem atlétát és rá pólót. Néha utcára se hordok melltartót. Nekem max. C kosaras mellem lett.
Viszont: szoptatás végén én is kénytelen vagyok kézzel is tartani, mert lóg

:roll:

Szép estét,
Puszi
M
monke

Vick, egyébként pedig ingázik Eger és Debrecen között? Mindig 24 órázik?
Szegénykém, ez borzasztó lehet Nektek.
Három gyerekkel télen nekiindulni, minden elismerésem.
Kitartást, majd csak alakulnak az éjszakák.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni,
Na, azért nehogy már ne "beszéljünk" :lol:

Egyszer nem vettem fel éjjelre melltartót, és hiába éreztem, hogy tele a mellem, alig jött belőle. Anyukám azt mondta, hogy biztosan megfázott a pizsama alatt. Tényleg jéghideg volt. Szóval hordom becsületesen. 85C kosaras kínai szoptatósban nyomulok, a terhesség alatt 80D-set hordtam.
Nekem is lóg egy picit, vagyis inkább fura, hogy nincs már annyira teli, mint kezdetben. Azt pedig már nem is tudom, hogy eredeti állapotában milyen volt.

Egyszer kellett fejnem éjszaka az egyik mellemet, mert csöpögött. Ma reggelre is kezdte, de akkor meg már mind ébredeztünk és mellre tettem Zsófit.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, igen, örülj, hogy eszik Dávidka rendesen és szépen gyarapodik. Ezzel hogy állok most?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na Márk végre elaludt, kicsit tudok megint jönni.

Szopis melltartót én se veszek már minden nap, trikót is szoktam.
Móni, szerintem Dávidkánál is napok kérdése már csak a hosszú éjszakai alvás.
Murphy bácsi ugye erőteljesen dolgozik,szóval én se merek kiabálni...

Figyeljetek, kb 1 hete vettem észre, hogy mivel Márk csak háton hajlandó aludni, a jobb oldalon kicsit laposabb a feje és napközben próbálom hasra tenni, meg a másik oldalra fordítani, nem sok változást vettem észre, és most tök bepánikoltam.
Apa holnap beugrik a Brendonba elfordulásgátló párnáért.
Van akinek van hasonló tapasztalata vagy ötlete?Remélem nem marad ilyen a gyerekem.

Ja, ma d.u előjött az aranyerem és vérzik is...:?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vick, én azt hittem ott Debrecenben dolgozik legalábba férjed.Nem semmi, szegénykém, tényleg mintaanya vagy.
Öltözés tényleg utálatos ebben a hidegben,még felnőttként is elég elviselni.

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi,
Dávid most már 5670 gramm, és normálisan gyarapszik. Akár aludhatna is:)
De igazatok van, tényleg örülök. Plusz éjjel nyugiban jó is szoptatni.

Kata,
pont ezzel a problémával küzdünk mi is.
A mi babánk jobbos:)

Már mindent megpróbáltunk, megfordítottuk a kiságyát, aztán átrendeztük a szobát, plusz fordított irányban pelenkázzuk, színes képeket ragasztottunk a falra, hogy azt nézze...mindegy.

icipicit látszik a fején, megkérdeztük a dokit, megnyugtatott, hogy kinövi hamarosan.
Mondta is, hogy nézzük már meg, egyikünk feje se deformált.
(anyám mesélte egyébként, hogy én is pont ezt műveltem, és teljesen ellapult az egyik fele a fejemnek).

Nem tudom milyen ez az elfordulásgátló párna, mi próbáltuk alátámasztani, hogy ne tudjon megfordulni. (Ikea-s patkánnyal:)

De: akkor meg nem tudott aludni szegény rendesen, csak nyűglődött.

Gyorsan feladtuk.

Aranyér:(
monke

Sajnos igen, ingázik Eger és Debrecen közt. De nincs itt hasonló kaliberű munkalehetőség és még a szakvizsgájához is segítenek, így most ezt ki kell bírni. Még februárban 24 órázik és márciustól már nem lehet, akkor 12 órázni fog. Viszont akkor kétszer annyit kell mennie.

Móni
Hasonlóan érzek alvás miatt. :D

Melltartó: Nekem 80 D-ra nőtt a mellem, épp tegnap vettem melltartót a H&M- ben. Olyan baromira kényelmes, hogy el nem mondhatom! Én is hordom éjjelre, pedig nem nagyon esik jól abban aludni.

vick
Kép
Kép
ervick

Móni ez már szép súly! Örülök!

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

Most megint van egy kis időm jelentkezni. Sokat nem tudtam visszaolvasni, de azért pár dolog: Csabi még szintén nem alussza végig az éjszakát. Este eszik 9-10 körül, majd 2-3 körül éjjel, majd reggel 7-kor kel, és enni kér. De hát ő még csak 4,5 kg-t éppen elérte. Szóval még van mit behoznia súlyban :roll:

Ma este kicsit nyűgösebb, melegfront van, arra mindig így reagál.

Én még éjjel-nappal hordom a melltartót, bár pont most gondolkodtam, hogy nappal megpróbálom letenni. De éjjelre biztos kell.

Az aranyérrel nekem is vannak gondjaim, már nagyon el kéne mennem orvoshoz... :cry: A szülés nagyon nem tett jót nekem ilyen szempontból.

Csabi még nem fordulgat, de a játszószőnyegén nyúlkál a játékok felé, és próbálja eltalálni, lökdösni őket :D
Ja, és csak velünk hajlandó aludni... :oops: Már nagyon félek, mi lesz, ha megpróbáljuk átszoktatni...
Hason feküdni utál, mindig végigüvölti, amikor megfordítom...
:oops: Pedig állítólag muszáj.

Na megyek fürdés, alvás...

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Vick, minden elismerésem neked is és párodnak is hogy így bírjátok! Én biztos belezöldülnék :(
Milyen mellartót vettél? Szoptatósat vagy normálisat?

Kata, nehogymár a brendonba vegyetek párnát, nem jó, ha egy sima nagypárnát félbehajtva mellé tesztek? Vagy oldalra fordítjátok vagy hason próbáljátok meg letenni? Vagy ha már elaludt akkor átfordítani??? Mondjuk ha ez így bő két hónap alatt kialakult, akkor szerintem pár nap alatt ne várj látható eredményt!

Én meg azt vettem észre, hogy Marcinak hátul, ahol fekszik a fején, ott kopik ki a haja (persze ez még a babahaja, neki még nem hullott ki egyáltalán)

Ági, én nem veszek fel mellatrót már éjszakára, ha érzem hogy kicsit szivárog belőle éjjel a tej, akkor magamra rakok egy textilpelust, meg a lepedőre is magam alá szoktam egyet rakni. Ha meg már nagyon gáz, akkor felkelek fejni! Egyszerűen nem bírom elviselni a melltartót éjszak, még az első pár héten ment, de nagyon gyűlöltem!
Napközben hordok, de melltartóbetétet csak akkor teszek be, mikor elmegyek itthonról (vagy mikor colát iszom :D:D:D )

Nekem a kosárméret nem változott, csak annyi, hogy 85C helyett 90C a kényelmes most!

Móni, örülök a gyarapodásnak!
Éjszakáról csak annyit, hogy Marci is csak időnként alussza át, amúgy 3-4 felé felkel egyszer enni, mindezt úgy, hogy olyan 10 körül eszik este és fél12 felé alszik el!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Kata sajnálom az aranyeret néha én is küszködök ilyen problémával úgy hogy át tudom min mész keresztül!! Baromi fájdalmas!
Máté is egy oldalt alszik jobb oldalt és hiába csinálok vele bármit is ő már két hetes kora óta saját maga forgatja a fejét, és ha kitámasztom sír és felébred vagy arrébb túrja a párnát vagy a takarót .. én hiába akarom h a feje ne legyen olyan mert nekünk is egy kicsit lapibb ott meg a füleit is elnyomja de ha úgy kényelmes neki és úgy tud aludni nem tudok vele mit csinálni ha balhézik!

Vick sajnálom ezt a munka rendet, de tudom milyen rossz ez mert a párom is néha furán dolgozik, főleg a gyerekeknek is hiányzik az apukájuk! Utólag is boldog névnapot Vincének, nagyon kis édi ő is szépen fejlődik ő is !! nem semmi vagy 3 gyerek… minden elismerésem.,

Öltözködés kintre babakocsiba benti ruci meg kis kardigán bundazsák ez nem olyan vastag, kis mamusz, és takaró, ha kocsival megyünk akkor adok rá harisnyát a naci alá de ha rugi van rajta akkor nem, benti szerkó body, pulcsi, rugi, v naci és erre adok egy vastag polár kiskabátot és két sapi egy sima pamutot és egy vastagabbat és egy vékony takaróval van bebugyolálva a lábánál ennyi és eddig még jól viselte !!

Móni látom ti is szépen gyarapodtok, nyugi én beszélek majd veled mert mi sem alusszuk még át az éjszakát!! J
Deltára emlékszem !Tényleg rémisztő.. Kudlik Júli….ő volt a műsorvezető---ügye?

Bátor nagyon ügyi!!

Ma Máté hasról oldalra fordult , és után a hátára, ja és tök sokáig tartotta a fejét ma!!!de kinyomni még nem nagyon megy neki most ezt gyakorloljuk de mindig ha hason van egyből át akar fordulni a hátára, és gagyog olyan édi!

MÁra ennyi sikerült na majd holnap!!

Puszika

jóéjt

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora
Szoptatóst vettem. Hát én 75 A-ról lettem 80 D. :lol:

Kata
Esetleg tegyél a rácshoz sokszor hajtogatott plédet és támaszd oda a kis hátát.

Huszilvi
Hidd el, hogy még most könnyebb átszokatni a saját ágyába, mint később.Próbáld úgy, hogy nappal szokja az ágyát és fokozatosan éjjelre is oda áttenni,ha már alszik esetleg. Aztán megszokja a kis helyét.

Végre alszik minden gyerek,de ilyenkorra már én is hulla vagyok, úgyhogy nem bírok már semmit csinálni.
Megyek is! Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Az aranyereket sajnálom :-(

Vick, ez nagyon kemény lehet. Még nagyobb elismerésem. Azt lehet tudni, hogy meddig megy ez így? Mióta tart?
És a három gyerek mellett még a H&M-be is eljutottál :)

Baba fejével kapcsolatban: a kezdetektől fogva naponta teszem át a fejét a kiságy egyik feléből a másikba, a védőnő javasolta, mert Zsófi mindig csak kifelé nézett. Most hogy már fordítja a fejét, ahogy jól esik, nincs értelme.

Mangora, Zsófinak is kezd kikopni hátul egy ponton a haja. Vicces. Még neki sem hullott ki a babahaja. De elöl már nő az új, hófehér kis pihék vannak, olyan aranyos.

Egyelőre Zsófi csak hátról oldalra fordul, ha akar, szóval még van mit gyakorolnunk. Kezdetben ez is jobban ment, de a terpeszbetét sokat visszavett. Akkor egyszer hátról oldalra, majd oldalról hasra fordult, azóta se.

Az éjjeli etetéssel nincs bajom egyébként, nekem az esti sírások (voltak) a nehezebben viselhetők. Így is felkelek jó párszor éjjel, hogy megnézzem, nem kér-e enni.

Zsófi ma egész nap beszélt, azt hittem, megzabálom, olyan tünemény. Még szoptatás közben is volt, hogy abbahagyta és mondott valamit.

Melltartó: 75C-ről indultam. Melltartóbetétet nem hordok már.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jóreggelt!

Móni, tudod, minden csoda három napig tart - nálunk egyig tartott, ma éjjel Bogyó is kelt, kétszer is :) Pedig elalvás előtt legalább egy óráig komfortszopizott, nagyon szeretem ezeket a perceket, de a végére már nagyon érzékeny lesz a mellbimbóm. Friday, mondtad, hogy Gréta este két órán át szopik, nem fáj már Neked is a végére?

Móni, Ikea-s patkány :lol:
Ez a súly teljesen rendben van, látod, a legtöbb baba ilyen súlyban van itt (Bene 5,5 kiló), biztos vagyok benne, hogy most már nem lesz ezzel gond Dávidkánál!

Egyébként az éjszakai szoptatással alapvetően nekem sincs gondom, csak amikor 2 óránként kel enni, na azt nehezen viselem, gyakorlatilag úgy én alig pihenek.
De én nem aludtam át az előző éjszakát sem, többször felkeltem, hogy "mi van már?", és hát fejnem is kellett, szétdurrant a mellem.
HM-ban is van szoptatós melltartó? Nem is tudtam. Nekem muszáj hordani, de már gyűlölöm.
Én úgy bíztam benne, hogy legalább a cicim nem fog nőni, nekem alapból 80E-F kosaras melltartó kell, hát, nem úsztam meg. Belegondolni is borzasztó, hogy fog lógni, ha már nem fogok szoptatni... :evil:

Benének is kopik a babahaja, ott, ahol fekszik, bár ő mindkét oldalt kb. egyformán használja, álmában is ügyesen átfordítja a fejét, persze ő hason alszik. Ti vágtatok le tincset a hajukból emlékbe? Gondolkodtam rajta, de közben meg olyan kis furi frizurája van, nem szívesen vágnék bele :)

Vick, ez nem hangzik túl jól :( Ingázni Debrecen meg Eger között, gondolom rengeteg időt elvesz Tőletek. Vonattal vagy kocsival jár át? Sajnálom, nagyon :( Meddig kell még ezt csinálnia?

Mangora, Neked a colától tényleg ennyire beindul a tejcsi? Ez tök jó, nekem sajna nincs így :(

Aranyér... remélem hamar túl lesz rajtza mindenki!! Nekem is kijött a szülés után, de kaptam rá a dokimtól krémet (asszem Hemorid), és el is múlt egy-két hét alatt.

Megyek teregetni (reggel jól sikerült a kakilás, mindent mosni kellett :))
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, együttérzek, nekem tegnap este a pihenőszéket is mosni kellett.
Tincset még nem vágtam, szerintem majd az első igazi hajvágásból teszek le.
Zsófi is evett éjjel, 4-kor arra keltem, hogy iszonyúan cuppog az ujjával, így megetettem. Cserébe viszont este fél 10-kor elaludt minden zokszó nélkül.

Jaj, olyan rosszul ébredtem, tiszta feszült vagyok, mert ugye jönnek anyósék. Reggel már össze is vesztünk emiatt, hogy én mindig csak akkor vagyok feszült, ha az ő családja jön... Zsófi nagyon vidáman ébredt, de amikor meglátta, hogy sírok, ő is sírni kezdett. Össze kell magam szedni.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Nekünk nem volt valami fényes éjszakánk. Vince lefeküdt este 8-kor (a lányok is). És kelt fél 11 -kor,majd fél 3-kor, amikor ráadásul úgy bekakált a lelkem, hogy a háta közepéig kakás volt, akkor teljes átöltözés, de persze félhomályban nem láttam rendesen, így ahogy húztam le a bodyt róla végigkentem a hátán a kakit. Akkor letörölgettem a popsitörlővel, felöltöztettem,de így persze totál felkelt, akkor újra szopi. Leraktam, akkor meg szörcsögött az orra, de nem tudtam kiszívni, mert a porszívó a lányok szobájában volt. Ezt hallgattam egy darabig, aztán csak sikerült levegőt vennie. 5-kor megint kelt, akkor kivittem megfürdetni,erre felkeltek a lányok, kérik a kakaót. Utána kiszívtam az orrát,szoptattam, de már aludni nem akart, édesen gagyarászott az ölemben. Szóval aludni szinte semmit nem tudtam. :(

Ricsi még legalább 3 évig ingázik.

Zsuzsi
Ne aggódj, én is csak akkor vagyok feszült,ha anyósom jön. Biztos az is benne van tudat alatt, hogy anyámnak nem kell megfelelni, hisz ő ismer és szeret feltétel nélkül, anyós viszont ( pláne, ha már volt egy pár beszólása) más. Mivel a fia a mi kedvesünk, ezért próbálunk megfelelni, hiszen ő mindkettőnket szeret ( anyóst is, engem is)és nem akarunk rosszabbak lenni sem főzésileg, se sehogy. Ez viszont belső feszültséget okoz. Ráadásul nem akarjuk, hogy anyós azt gondolja, nem vagyunk elég jók a fiának.
Szerintem ez természetes, hogy feszült vagy. Majd ha elmennek milyen jó lesz! Erre gondolj! :wink:

Ági
Nekem nem fáj, ha egy órát is cicizik Vince, bár bevallom, hogy cserélgetem neki, így amiből nem eszik, az mindig kicsit telik.

Ma reggel mintha azt mondta volna Vince, hogy HANGA! :lol:

Kriszti, ma Blahánétól rendeltem.
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

JA, a hajából nincs még mit vágni. ( Még mindig kicsit André) :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Szilvi, örülök, hogy jelentkeztél, és jól vagytok Csabival:)
Jó fárasztó lehet a kissrác.
Aranyérrel szerintem is ideje elmenni orvoshoz, minek szenvednél tovább - ekkorra elvileg már vissza kellett volna fejlődnie.

Ági, Zsuzsi,

Na most akkor kárörvendhetek?:( azért remélem, kipihentétek magatokat valamennyire.

Dávid 12-kor és 5-kor evett, 5-kor már annyira be volt durranva a mellem, hogy nem tudott vele mit kezdeni, ki kellett belőle fejni.

Egyébként én is az esti sírást utálom/utáltam, nem az éjszakai szoptatást - egy ideig azt hittem ,elmúlt végleg, aztán visszajött. Most két napja megint nyugi van. De Murphy bácsi dolgozik, ahogy Kata írta.

Zsuzsi, kitartás! Remélem, jól fog telni a látogatás, és feszültségek nélkül.
Majd Zsófi lenyűgözi őket, ha már a főztöd esetleg nem is olyan, mint amilyeneket ők szeretnek.

Cuki lehetett ez a cuppogás nagyon. Dávidka röfögve és halk visításokkal jelentkezik, ha éhes.

Ági, a Dávid súlya most már tényleg rendben van.
De vesd pl. össze Zsófiéval, aki már majdnem megduplázta:)
Mondjuk nem bánom, hogy nem lett 10 kilós mostanára a gyerek.

Mangora,
Ezen én is töprengtem: képletesen írtad a kólát, vagy rád is serkentően hat (mármint nem agy-, hanem tejserkentően).

Szép napot,
Móni
monke

Zsuzsi, kitartást!!!! Remélem hamar túllesztek a hétvégén!!! Olyan rossz, a fenének sem hiányzik ez most Nektek :evil: És ezek az apróságok mindent megéreznek... hihetetlen szenzoraik vannak.
Végül mit főzöl?
Megértem abszolút egyébként, én is mindig stresszelek anyóséktól... pedig alapvetően jóindulatúak, de olyan mások vagyunk, elkerülhetetlenek a súrlódások :?
Gondolni fogok Rád sokat a hétvégén!

KépKép
gigilina

Ági, Marci is reggel kakilt akkorát :):):) De szerencsére a pelusban maradt. Nekünk a huggies bevált, a 3as mérete is!

Zsuzsi, nyugi! Túl lrszel rajta és a kritikákat meg engedd el a füled mellett! Emiatt ne stresszeld magad!!!

A tegnapi nyűgös nap után Marci jól aludt éjszaka, és a hajnali evés után is egy jó nagyot visszaaludt, így én is tudtam még pihenni!

Mangora

Kép
mangora

Vick,
tökéletesen megfogalmaztad, hogy miért stresszel(het)jük magunkat az anyósok miatt. Nekem ugyan csak apósom van, és ő is nagyon jóindulatú
De kb. ezt érzem, ha meglátogat vagy mi őt.

Sajnálom a rossz éjszakát. És a 3 év ingázást is. :(

Úgy látszik, mai közös pont a mega kaki. Meg is nézem mindjárt én is Dávidot.

Pusz
M
monke

Vick, szegénykém, tényleg borzasztó éjszakád lehetett. Ez a kakilás történt meg hab a tortán, gondolom.
Olyan szépen megfogalmaztad ezt az anyós-dolgot, köszönöm! Vasárnap estig maradnak, kár, hogy akkor már vége is a hétvégének.

Kitartást Nektek az ingázáshoz. Arra nem gondoltatok esetleg, hogy Egerbe költöztök mindannyian?

Móni, látod, azért milyen jó, hogy Dávid nem olyan ütemben gyarapodik, mint Zsófi :wink: Persze az ilyen pici babáknál, mint Zsófi volt, természetes, hogy ennyit híznak kezdetben, aztán majd csökken ez, mondta a védőnő.
Napról napra változnak a gyerekek szokásai. Az egyik barátnőm mesélte, hogy a kisfia az első három hónapban sokkal jobb alvó volt, mint utána bármikor is. Szóval van remény nekünk is, hátha fordítva is igaz a dolog. Plusz itt van Friday esete Borssal és Grétával, ég és föld.
Egyébként pihentem valamennyire, persze.

Na, megpakolom én is a mosógépet.
Ja, nem is írtam, hogy eltör a vasalónak a műanyag része pont a hegyénél. Kell nekem ennyit vasalni! Elvileg még működik, de kérdés, hogy meddig.
Vick, erről jut eszembe, hogy milyen típusú a vasaló, amit Anyukádtól kaptál?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszi lányok, aranyosak vagytok! Alapjában véve tényleg nincs velük semmi bajom, soha egy szóval nem bánottak meg.

Menü: gulyásleves két napra, holnapra rakott krumpli, vasárnap pedig csirkemell-torta és sertéssült, desszertnek tiramisu (még mascarpone sajtot kell szerezni). Ma hidegvacsora: felvágottak, sajt, tojáskrém és tonhalkrém. Miki volt ma reggel munka előtt bevásárolni a Sparban.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!!

GYors benézés!!

Várjuk a hütősöket kíváncsi leszek mikor fognak jönni elvileg azt mondták h 10-16 óra között de előtte egy órával telefonálnak !! :roll: Izgulok hmilyen hütőt kapunk!!! :P

Ma éjjel MÁté is kétszer kelt sztem a frontok megint közre játszanak most alszik kiváncsi vagyok mennyit max 30 percet!!

Zsuzsi nyugi nem lesz semmi anyosékkal, sztem egy anyosnak soha nem lehet megfelelni bár az enyémről egy rossz szót se mondhatok de azért én is ilyen vagyok ha feljön hozzánk, de amúgy egy tünemény !!! Segítőkész nagyon! Végül mik lesznek a menük??ne idegedkedj mert ezt érzi Zsófi is!! :wink:

ÉN is ilyen vagyok ha Máté alszik többször benézek hozzá!! :wink:

Szerintem is igaz ha nem iszol nincs annyi tejcsi, tegnap nem ittam sokat és tényleg kevesebb volt, na majd ma bepotolom!!

Móni figyu mi még csak 4100 grm vagyunk úgy hogy nem kell aggódnod mi is szépen hozzuk a heti 15-20 grm. tt remélem így is marad!!

Képzeljétek a cégemnél 2009-2010 ben 5 en lettünk kismamik nem semmi mi? Szegény cég!!! Kidölnek a csajok! :D :wink:

Ti hogy altatjátok el a piciket??

NÁlunk általában cicin van beájulás, vagy séta , vagy nagy hiszti árán!!

Kellene vasalnom de nincs kedvem utálom!! :x

Aranyérre én a reparont használtam nagyon jó, de a korházban ajánlottak vmi zöld krémet ez a neve ilyen gyógynövényes cuccos állítólag nagyon jó!

Szilvi, tényleg most kellene átszoktatnod őt az ágyába mert később valóban nehezebb lesz ezt már tapasztaltam de idáig sikerült mert volt h éjjel velem aludt az ő szobájába a kis kanapén , ahogy betettem a kiságyába akkor felkelt de átszoktatatm!! Ja ha odáig fajulna a dolog h mütét akkor tudom ajánlani a lézeres mütétet sogorom tavaly mütette meg magát, reggel ment , délbe jött haza de úgy h mc donalds ba evett ebédet, és egy hét múlva semmi baja nem volt már!! Ellenben a koll nőmmel akinek szintén volt mütéte de sima vágásos kétszer is mütötték szenvedett vele jó sokat!!

Vick azért ez nem semmi amit a párod csinál mert mi nyaraltunk Egerbe két évvel ezelőtt és átmentünk Debrecenbe hát nem nagyon van közel ! Kitartás holnap már szombat van!!!!!!!! :D :D

Babahajon már én is gondolkoztam h levágom de mindenhol olyan édi nincs szivem levágni belőle, nekünk is nő már az új , szintén ki pihék vannak!! Hátul meg aki most jött a fodrásztól le van vágva neki egyenesen tökre olyan!!

Zsuzsi az Árpád korház felé laktok? Ha jövünk hozzátok tudunk parkolni kocsival?

Na megyek vasalni meg főzni, bepácoltam husit azt sütöm ki meg rizst csinálok hozzé!!

Puszika

Majd még benézek!!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi
Philips GC3310, egy 2200 w-os teflontalpas csoda! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Kép Ma reggel!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,
Igen, a kórház felé, de jóval közelebb a Váci úthoz, közvetlenül a központban, a Polgármesteri Hivatalnál, az Árpád úton jössz a Vái út felől, átjössz a villamossíneken és ott balra. Persze, lehet parkolni a ház előtt, ingyenes (még).

Vick,
köszi, megnézem magamnak.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, nem semmi, hogy elnyűtted a vasalót
:)

Ez a hétvégi menü nekem nagyon jól hangzik, ha esetleg marad, nyitnám én is az ablakot...

Máté megint kis cuki
Nagyon figyelős.
:P
monke

Kaki-nap :D

Vick, tényleg így van ez az anyósokkal. Gábor, a párom is egyetlen fiuk, a liebling, ehhez képest egész jól elfogadtak, pedig csitri voltam még, mikor összejöttünk :)

Máté cuki :) Remélem jó lesz az új hűtő, azzal már nem lesz semmi gond!

Móni, még jó, hogy nincs már 10 kiló :) A születési súlyt elvileg ráér fél éves korra kell megduplázni, szerintem Bene is ráérne akkor, ő 3030 grammal született, szerintem három hós korára majdnem dupla lesz... pedig nem bánnám, ha kicsit visszafogna a tempón, nehogy aztán meg ne tudja emelgetni a popóját a súlytól :) De gondolom ez az irányelv nem ugyanúgy érvényes a nagyobb súlyú babákra, hiszen 10 kiló körül egy éves korukra kellene lenniük.

Tudtam én, hogy ez az éjszaka-átalvás csak mézesmadzag volt, nem reméltem, hogy marad, majd eljön egyszer annak is az ideje :)

Zsuzsi a menüd istenien hangzik, beindult a nyálelválasztásom már az olvasásától is, ha nekik nem elég jó, vessenek magukra, majd megyünk mi hozzád enni :D

Móni, a kék kertésznaci :)
Kép

KépKép
gigilina

:P

Édes nagyon.
monke

Ha nem ízlik a menü, akkor írok Nektek és jöhettek :-) Meg egyébként is, bármikor jöhettek.

Móni, szerintem volt kék naci is, amikor ott voltunk.

Nálunk a párom az idősebb, de nem ő a liebling, igaz, az öccse otthon lakik, és lesik minden kívánságát.

Nagyon aranyosak a srácok a mai fotókon.

Én már ebédelek, netezés közben. :?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nem akartam kísérletezni most az új receptekkel, ezért maradtam a beváltaknál.

Móni, ha megcsinálod a Fleur-szeletet, küldj nekem kérlek kóstolót. A paradicsomvelő az vajon sűrített paradicsom?

Fura ez az éjjeli cuppogás, mert csukott szemmel csinálja, tehát az is lehet, hogy alszik és nem is éhes... Ezen még nem tudok eligazodni.

Na, túltengtem...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó étvágyat, Zsuzsi:) Szerintem is sűrített paradicsom (én azt vettem hozzá).

Na de nem is "meséltem", mi történt velem a minap:)

Vettem két hete Pharmatex hüvelykrémet (itt mellettünk nem volt kúp, csak ez). Itthon kibontva jöttem rá, hogy nincs a dobozban applikátor (anélkül reménytelen lenne használni).

Tegnap visszamentem (viszonylag ritkán jutok el egyedül gyógyszertárba) reklamálni.

Középkorú, picit bajuszos patikusnéni első, meglehetősen erélyes reakciója, az eredeti számlát megnézve:

"Jó rég vette... és csak most hozza vissza??? Eddig nem is akarta használni?!".

De rendesen számonkérően mondta.

:P :oops:
monke

Na ha már túltengés:
Én se tudom biztosan, hogy Dávid olyankor éhes, ő is csukott szemmel röfög... lehet, hogy alszik (félig). De nem ellenkezik, és ez nála nagy szó.

Mentem sétálni, és ma már nem jövök (remélhetőleg).

Puszi és szép napot mindenkinek!!
M
monke

Móni, hát ezen a történeten könnyesre nevettem magam :-)

Ha már a témánál vagyunk, fáj-e valakinek a gátmetszés helye? Nekem egy ponton érzékeny :-( Nem kimondottan fáj, de ha megnyomom (oké, minek nyomkodom?) akkor érzem azért. Normális ez?

Most megijedtem, tessék jönni Móni!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Csajok ezek a fiúk gyönyörűek!!!!

Rakok fel képet ahol Anna haja kikopott.Ott olyan a haj mint egy kiskutyáé :D

Vick,nekem bejött a Campusos kaja,most már felváltva fogom rendelni :D

Kép

Kép
krisztinaa

Anna is csinál éjjel álomcuppogást,azzal én nem nagyon foglalkozom,csak akkor kap enni ha szól hogy éhes.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép és a napi mosoly a srácoknak....

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, tényleg elkezd folyni a tejem kólaivás után kb fél órával :D:D:D Nem csak úgy írtam :D

Bene és Máté nagyon cukik, és a kis hercegnőnk ma is milyen vidám :D:D:D

Kriszti, hajkopás nálunk is ilyen, csak nincs ennyi haja Marcinak, így nem látszik annyira :)
Ja, és elöl neki is elkezdtek nőni új kis pihés hajai :D:D:D

Szilvi, remélem a hűtőt hamar meghozzák!!!

Zsuzsi, én arra járok fodrászhoz 10 éve, amerre laktok, a rózsa u-ba (ez az sztk-hoz van közel). Ha megyek, akkor beadhatom Marcit megőrzésre? :lol: :lol: :lol:

Ma már kivasaltam, nemsokára lejár az újabb adag mosógép, de előtte még gyorsan fel akarok porszívózni!

Ja, és LAci bácsi ma is finomat főzött :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Pár friss kép Marciról is

Kép Fejemelés

Kép Na, végre megvan a zsiráf, de mit is csináljak vele?

Kép Ezek itt tényleg az én kezeim?

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?