A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Gigi!

Én is arra gondoltam, hogy 68-ast veszek, mert az jó lesz neki még márciusban is, mikor síelni megyünk! Az elején meg kutatómunkát folytatok majd a gyerekért! Kép
Ha belegondolok, hogy még mi mindent kell összevásárolni, elfacsarodik a bankszámlám!

Barbara 26+1
babar

Sziasztok Csajok!Kép
Vica!
A vajúdóban van 4 fotel és 2 asztal.Ennyi a berendezés.KépA felkészítőn és a szülőszobán se kérdezik meg,hogy te hány hetes vagy,úgyhogy gyere nyugottan.KépMár akartam is kérdezni,hogy miért nem jössz.?

Barbi!
Azt a levegőztetős zsákot én is kinéztem a La Halléban.Nekem is nagyon tetszik.KépMi holnap megyünk az Auchanba vásárolni.Kép

Mindenkit puszilok"Gombóc téged is".KépDia

Kép
Kép
lldicsi

BarbaraKép

Kaptam két 68-as zsákot én is. Mondjuk az egyik nem is zsák, hanem kezeslábas. A másik (ami tényleg zsák) az tök jó praktikus mert van rajta egy luk amin keresztül be lehet kötni a hordozóba. Az én bankszámlám is párszor már a szívéhez kapott!Kép
Azért ezzel a síeléssel nagyon bátor vagy! Mi leghamarabb nyáron fogunk vele külföldre menni. Addig marad a Balaton part. Már alig várom,hogy tologassam a sétányon!! Ja, nekem mint első babáját váró kismamának még ilyen romantikus gondolataim vannak a babával kapcsolatban. Kakis pelus, kiütés, mellgyulladás nem szerepelnek a képzelgéseim között!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Apából ma kicsikartam egy ígéretet, miszerint vasárnap vásárolgatós napot tartunk! Nagyon belendült a drága, mert kérdezte, hogy mennyi van még a számlámon mert nála "csak" kb. 80.000,- van. Hát nem egy tündér? Aztán lehet, hogy a gyerek születéséig már nem tudom rávenni a vásárlásra, ezért most egy körben mindent le akar tudni! Kép
Mondta, hogy menjünk az Auchanba, az IKEA-ba, a KIKA-ba és a Coraba is! Kiváncsi leszek erre a mutatványra! Általában az első 10 perc után ideggörcsöt kap a tömegtől! Márpedig ezt most ki kell bírnia! Kép
Barbara
babar

Sziasztok,

Babar,
Micsoda ferjed van! NAhat! Teljes elismeresem! KépKépKép
Az en ferjem minden noiruha es gyerekfelszereles boltban 20 perc utan lumbagot kap. Kép Bezzeg sportfelszereles-, vagy autos boltban tobb ora nezelodes utan se jon ki neki a lumbagoja. Hiaba no, szelektiv a betegsege...Kép

Dia,
en is szeretlek...KépKépKép
Lehet egy jotanacsot adni levegoztetozsak ugyben? Kép Erdemes olyat nezni, ami zsak es utana overalla cipzarazhato, es 68-as vagy picit meg nagyobb is. Ez a tipus 1 ev mulva telen is jo lesz kezeslabaskent a totyogo picurnak. Kép

Sasha,
jobbulast! KépKépKép

Gigi, Babar,
na jo, elfelejtem ezt a dumat. Csak neha tenyleg olyan erzese van az embernek, hoyg Ti itt mar egy osszeszokott csapat vagytok, mi meg kivulallok. De majd legkozelebb talizunk, osztan mi is osszeszokott csapattagok leszunk. Kép

Errol jut eszembe! Kepzeljetek, en meg regen, 2001-ben az eskuvonk szervezesekor eskuvo forumoztam. Es akkor voltunk paran, akik idonknet taliztunk egy sorozoben, mi voltunk a Szeptember topic. Es most kaptam egy mail-t, hogy menjunk talizni ujra, es mindenki meselje el, kivel mi tortent azota....engem ugy feldobott ez a hir! Tok jo, hogy 3 ev elteltevel most ujra ossze fogunk gyulni. KépKépKépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Kata!

Enyim gyerek azért még alszik 1 nap 2 órát, nem is tudom mit csinálnék, ha nem lenne ez a kis pihi... Tudod, most lépett be a dackorszakba. Mondok neki valamit és tök ellentétes dolgot csinál. Gyere ide- elszalad. Kérem szépen- eldobja ellenkező irányba. Nem baj, majd rájön, hogy én vagyok a nagyobb és az erősebb, meg a gyorsabb (még), csak az idegeim vannak néha kiKép
C vitamin? Hát úgy tablettában nem, de szerintem sokkal többet eszek gyümölcsből, mintha 2 tablettát vennék beKép Most épp ebédeltem: 2 kopaszbarack, 1 őszibarack, fürt szőlő, 4 szem szilva, alma. Vacsira meg már kb 1 hónapja ugyanazt eszemKép Görög gyümölcsleves (knorr) és konzerv trópusi gyümölcskoktélt borítok bele. Bő 1 liter leveske lesz belőleKép Simán lecsúszikKép Bár most,hogy hüvösebb van, nem annyira, de két részletben már okKép

Gobóc!
Azért írtam, hogy teljesen ellentétesen tudtuk és ezért is jegyeztem meg a végén, hogy nézzenek utána. De a Kismama nem írta ezt a mellékhatását most.

Babar!
Ez nem EDA volt, hanem sima fájdalomcsillapító inekció!!! Mégis leállította a szépen haladó tágulást. Igen tűrni kell, és észben tartani, hogy azért fáj, hogy a baba kijöjjön. Egyébként, meg a "sima" fájások piskóták ahhoz képest amit az oxitocin infúzió tud kiváltani. 7 órát vajúdtam csendben, az ágy szélén gubbasztva. Miután bekötöttték 1 órát vergődtem pokoli kínok közt az ágyon fekve és kiabáltam. Ennyit az ok-okozati összefüggésekről. Mindenki maga dönt, de én soha többet nem kérek semmilyen fájdalomcsillapítot. Inkább fájjon 4 órát magától, mint 1 órát oxitocinnal... brrrKép
KépKépKép
Köszi a tippet a tormával, kipróbálom. Hol lehet tormát kapni?Kép

Gigi!
Semmi kunszt nincs benne. 1 próbát megér! Amikor odaviszed az egeret, hogy ráklikkelj a topikra amit meg akarsz nyitni ne a bal egérgombbal tedd (a laptopon is van bal és jobb gomb), hanem a jobbal. Megnyitás új ablakban- rögtön látni fogod miről beszéltem. Így egyébként megnyithatsz annyi topikot ahányat akarsz és nem kell várni mig visszalép és újra betölt...

Bringa!
Emlékszem hát, sőt még Gombóci is benne voltKép
Gyógyulj meg gyorsanKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Gombóc!Kép
Köszi a tippet,keresni fogok olyan zsákot amit átlehet alakítani overállá.KépJó ötlet mert így jobban megér akár 10eft-ot is.Puszi,Dia

GIGI???

Kép
Kép
lldicsi

Az előbb írtam egy hosszú levelet, de valahova elvarázsoltam! Kép Most már nincs kedvem újraírni!
Már nagyon érzem a hétvégét! Lehet, hogy lelécelek egy kicsit korábban.
Mindenkinek jó hétvégét, vigyázzatok magatokra!
Györesz eltűnt?

Pusza
Barbara
babar

GombócKép

Lumbágó?? Ezt nem hiszem el!!KépKép Mikor a Megatoysban voltunk beszerző körúton akkor fél óra múlva elkezdett elgyötört képet vágni, hogy neki fáj a dereka és látványosan elkezdte vonszolni magát!KépKép Azért az elég ritka, hogy egy internetes társaság még három év múlva is találkozik! Tök jó!Kép

DiaKép
Itt vagyok, írtam is. Na jó neked külön nem...Holnapra jó vásárlást!

BarbaraKép
Györesz nem tünt el, csak a héten nincs otthon netük valami miatt. Hétvégén a nagy bevásárló dömping alatt azért vigyázz magadra!! Nekünk is el kéne menni venni valami ágyat, mert ha így folytatjuk akkor én a földön fogok aludni a kiságy mellett. Bár elég fincsi puha a szőnyeg, azért inkább nem vállalkoznék rá.

SashaKép
Megpróbálom amit írtál. Ki tudja, hátha sikerül!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!Kép

Bocsi,megint eltüntem mert elkapott ez az orrfolyos nyavaja.De ahogy olvasom nem vagyok egyedül.A hétvégén mindenki vásárol?Nekem is volt egy két tervem de nem látok kettőig a náthától úgyhogy otthon maradunk és kikúráljuk magunkat.Apa is nyakig benne van így ránkfér egy kis pihi.Egyedül a Bogi bírja még,de nagyon cuki úgy szalad a zsepivel ha megkérem.Ha Apát rá tudom szedni teszek fel a hétvégén képeket a profilomba,a balatoni nyaraláskor olyan jók készültek.Jövő héten hazahozzuk a bölcsőt,már alig várom,hogy lássam milyen lessz a baba helye.A korházban kétszer is csináltak uh-t,de még mindíg nem tudjuk,hogy kuki vagy punci.Már jó lenne látni mert még a nevét sem választottuk ki.Külön nem címeztem,hogy kinek szól az írás csak hírt adtam magamról,akit érdekel elolvashatja.
Mindenkit puszilok,ha tudok jelentkezem,jó hétvégét és vigyázzatok magatokra.
Üdv,Saxi.Kép
saxi

Szia SaxiKép

Bogi nagyon stramm kiscsaj lehet! Az jó lenne ha lennének képek!
Az lenne a legjobb ha mindenkinek a profiljában lenne egy fénykép magáról, mert szerintem más úgy dumálni, hogy tudsz egy arcot kötni a név mögé! Ez mindenkinek szólt!!!!!KépKépKép Fényképezzetek csajok!!! Meg arra is gondoltam,hogy az is tök jó lenne, ha a profilban le lennének írva olyan adatok pl:, hogy mikor szülünk, van e már gyerköc, hol lesz a nagy esemény. Végülis ugyan az lenne mint a táblázatban csak ez személyenként bármikor hozzáférhető lenne. Na buzgómocsingoskodom!Kép (persze ezt azért találtam ki, mert olyan hülye vagyok, hogy sokszor azt sem tudom ki-kicsodaKép)

Na puszi mindenkinek!

Gigi

KépKép
gigi28

Kedves Gigi,Dia,Saxi,Barbara,Sasha,Gombóc,Vica,Bringa és mindenki!KépKépKép

Nagyon gyorsan írok,elnézést,de nem nagyon tudok visszaolvasni,majd talán holnap.Sietek,mert estére egy kis programot szerveztünk párommal...
Összebújunk,aztán megnézünk egy filmet.Több,mint a semmi.KépKépKép
Ha mégegyszer az okmányirodába kell mennem sikítani fogok!Kép
Légyszives a vásárlásokról beszámolót!
Minden náthásnak jobbulást!Kép
És légyszi írjatok,akkor is,ha valakit nem emlegetnek név szerint,mindenki ide tartozik,akinek mondanivalója van!KépKépKép
Nekem tök jó,hogy Rátok találtam!!!
Azt a talit pedig még összehozzuk,jó?

Nagyon nagy puszi mindenkinek!

Kata
29+6(jó ég,holnap 30!!!)
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kedves Gigi,Dia,Saxi,Barbara,Sasha,Gombóc,Vica,Bringa és mindenki!KépKépKép

Nagyon gyorsan írok,elnézést,de nem nagyon tudok visszaolvasni,majd talán holnap.Sietek,mert estére egy kis programot szerveztünk párommal...
Összebújunk,aztán megnézünk egy filmet.Több,mint a semmi.KépKépKép
Ha mégegyszer az okmányirodába kell mennem sikítani fogok!Kép
Légyszives a vásárlásokról beszámolót!
Minden náthásnak jobbulást!Kép
És légyszi írjatok,akkor is,ha valakit nem emlegetnek név szerint,mindenki ide tartozik,akinek mondanivalója van!KépKépKép
Nekem tök jó,hogy Rátok találtam!!!
Azt a talit pedig még összehozzuk,jó?

Nagyon nagy puszi mindenkinek!

Kata
29+6(jó ég,holnap 30!!!)
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Bocsi a dupláért!Nem tudom mi van velem.Lehet,hogy az este miatt izgulok...Kép

Kép
Kép
ruszlána

KataKép

Lányos zavarodban küldted el biztos kétszer.Kép
Érezzétek nagyon jól magatokat!!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!
Kivetett az ágy.Egyszerűen nem tudok aludni.KépEgész nap idegeskedtem,mert picur nem mocorgott,most pedig nem akarja abbahagyni.Na már semmi nem jó nekem.KépMégis ma voltunk az Auchanba soppingolni.KépSikerült 26eft otthagyni.Na nem picurnak vásároltam ilyen sokat!KépŐ kapott egy badyt,textil pelust 3-at és egy kifogót.Anya kapott egy kismama bugyitKépés egy szülős hálóinget.Az a baj,hogy a 499-es badyk mind elfogytak,rugik pedig nem voltak szépek."Legalább is a Soroksári Auchanban nem."

Kata!
Irigyellek a romantika miatt.KépHú de rég romantikáztam már apával.KépNa de csak light-osan!KépNekem is nagyon jó,hogy ti vagytok!Nagyon jó lenne"élőben"is találkozni.Kép

Gigi!
Hát igen nekem nem írtál,pedig én reggel írtam emailt!

Mindenkinek sok puszi!KépMindenkinek jó éjt!Bár ti már biztos rég alszotok.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, hol tart most a terhességünk?

Fejem buci, orrom folyik. Éljen az óvoda. Meg az iskola is. Sőt MArcipán-hercegemnek is bedugult az orra, csoda egy éjszakánk volt.

Nem akarok itt üzletasszonykodni, de van két darab olyan overállom, amit át lehet alakítnai zsáknak. Nem használtuk, mert nem jöttek össze sose a méretek. 92-es van bele írva, egyik hófehér (ártatlan báránykáknak), másik sötétkék, határozottan férfias mintával. Ha vkit érdekel, lefényképelem.

Egyébként overáll helyett-mellett érdemes ún. bundazsákot beszerezni. Az a babaokcsiba való, hasonlít a mózeskosárhoz, csak nincs merevítve, viszont bundabélése van. Némelyiknek kifejezetten birka. Az nem is méretfüggő, én sokáig használtam mindig. Ha nem világos, azt is lefotózom, hogy lássatok olyat. Talán könnyebb keresni.
Na megyek porszívozni, gyógyulni.

s
sofka

Ja, Dia én is szoktam kétsébe zuhanni, hogy nem mozog. De egyszerűen sose csinálja megrendelésre.
sofka

Szia Sofka!
Ma vagyunk 26hetesek és 3naposak.KépKépÉn megnézném azt a bundazsákot,hogy néz ki.Lefotózod??Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!

Na végre itt vagyok!
Nem tudtam jönni, mert festés volt nálunk és a számítógép átkerült egy másik szobába és még át kellett kábelezni, stb. Minden szépen ki lett takarítva, anyós rengeteget segített, már Ők is nagyon várják a kis bambínót!

Megpróbáltalak titeket visszaolvasni, de még csak úgy felületesen szaladtam át rajta, úgyhogy nem nagyon szólok hozzá a dolgokhoz!
Egy pár napja esténként, már fájnak a keményedések és néha olyan mensihez hasonló fájdalmat érzek, nem vészes, de azért érzem. Lehet, hogy ez már joslófájások? Azt mondják ilyenkor már előfordulhat!
Hétfőn megyek dokihoz! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan áll a méhszájam, bár már nem izgulok miatta, de azért még nagyon szeretném, ha legalább 4 hétig bent maradna a picur!!!!

Biztos emlékeztek, hogy írtam a barátnőmről, akin múlthét vasárnap, a 35. hétre szülte meg a kisfiát, csütörtökön haza is engedték őket. A picurka már szopizik, bár azért üvegből is eteti a barátnőm, mert kicsit még gyenge a szopihoz, mivel korábban jött. Láttam róla képet, mert bemenni nem tudtam hozzájuk és gyönyörű hatalmas fekete hajú kisfia lett!!! És képzeljétek el, hogy éjjel 1-kor kezdődtek a fájások, aztán csak délutánk negyed 3-ra értek a kórházba, addigra 3 ujjnyira kinyílt, burkot repesztettek és rá egy órára megszületett a kisfia. Azt mondta, hogy nagyon könnyű szülése volt, csak a burokrepesztés fájt neki!!!! 2550 g és 51 cm a kislegény! Olyan hihetetlen, hogy 3 hét volt közöttünk és ha én időre szülök, akkor viszon 2 hónap lesz a babák között!!!

Most nem nagyon tudok többet írni, de majd még biztos jövök!!!!
Puszi mindenkinek
Györesz 33+1

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Végre sikerült feltenni a képet a profilomba.Hát mitne mondjak nem volt egyszerű,ha apa nem segít még most is ott űlnék.Ez a kedvenc képem,majd teszek fel többet de azt már az üzenetbe próbálom betenni.
Mindenkinek puszi,üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Egy pár kép vegyesen a nyárrol.KépKépKépKép
Gondolom ennyi elég belőlünk.Várom a többiektől is a képeket.

Gigi!

A te profilod is üres!!Kép

Mindenkinek üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Megint én vagyok.Most jutott eszembe,hogy én csináltam fotóalbumot is.Ahogy bejön a babanet honlapja ott lehet rákattintani a mackós albumra.Saxi albuma-családi képek néven van az album,abban vannak apáról is képek ha valakit érdekel megnézheti.

Puszi,Saxi.
saxi

DiaKép

Olyan megbízhatatlan kezdek lenniKép Bocsi! A mocorgáson én is szoktam parázni. De hidd el, ahogy telik az idő egyre inkább fogod érezni. Sőt most már igencsak fájdalmasak a megmozdulásai. Ha nem mozog már egy ideje, akkor lefekszem és csak rá koncentrálok. Elképzelem magam elé, hogy átölelem, puszilgatom és megkérem,hogy mocorogjon egy kicsit mert már nagyon féltem. Nekem ez mindig bejött eddig és határozott rugdalozás a válasz. Próbálj vele kapcsolatot teremteni. De az abszolút természetes, hogy neki is vannak aktiv meg passziv időszakai. Például most olyan érzésem van, mintha a nunimat belülről akarná egy kis csákánnyal szétbombázni.Kép Hát mit ne mondjak nem valami kellemes.

GyöreszKép
Már a 34. hetet kezdtük!!!!!!!!!! Lassan kezdek rájönni, hogy nekem elöbb-utóbb szülnöm kell!Kép Már én is elég sokat keményedem. (napi 4-5-öt. tudom ez hozzád képest semmi) Különösebben nem fáj, csak elég kellemetlen. Az egész pocakom görcsbe van.

SaxiKép
A profilomban a gyerköc képe van!! De majd megpróbálok valami képet összehozni. A férjemtől vissza kell szereznem a fényképezőt. Mindent lenyúl!!
Kislányod még mindig nagyon szép!!Kép

Puszi mindenkinek, Gigi 33+1

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Bocsi úgy gondoltam,hogy üres,hogy téged még nem láttalak.A babádat már megnéztem egy párszor,és ő is változatlanul nagyon cuki.Azt mondják ezek a 3D-s képek nagyon élethűek,kiváncsi vagyok igaz-e.Majd ha megszültél kérdezek mert én nem voltam ilyen Uh-n.Ti a Györesszel már a célban vagytok remélem nem kell már olyan sokat várni a babákra.Én még olyan távolinak érzem a dolgot,pedig már nagyon várom.
Üdv,Saxi.
saxi

Szia Gigi!

Hát igen a 34. hét!!!! Én már egyre jobban érzem a szülés közeledtét. Már alig várom, hogy abba hagyhassam a gyógyszereket, mert már annyira elegem van, hogy az egész napom ebből áll, meg hát elég költséges, egy hétre majdnem 2000 forint. Már csak 3 hétig kell szednem és onnantól sokkal nyugodtabb leszek, de közben meg nagyon izgatott is. Biztos vagyok benne, hogy a hasam minden rezdülését figyelni fogom!

A picur mozgásával én is úgy vagyok ahogy Te! Néha már elég kellemetlenül belém tud rugni, sokszor hihetetlen formát ölt a hasam, annyira muris, nagyon élvezem!!! Aztán amikor észbe kapok, hogy hoppá már nem éreztem egy kis ideje, akkor csak rá rakom a kezem a hasamra, megsimogatom és modom neki, hogy mocorogjon egy kicsit és akkor egyből rákezd!

Olvastátok Livet a másik topikba? Újra köztünk van! Őt már haza engedték, de Dávidka még bent van a kórházban, viszont sokkal jobban van a pici, már nincs lélegeztető gépen és a fertőzés is szépen múlik, már csak híznia kell!!!
Remélem mihamarabb haza engedik a kisfiukat és megnyodhatnak! Drukkolok nekik!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Olvastam én is, hogy mi újság Livvel. Gondoltam, hogy leírom ide, de te megelőztél.Kép
A hasam alakja nekem is elég érdekes. Néha olyan csálé, hogy csak röhögök rajta. Csak már lassan nincs olyan pozicíó amiben kényelmesen érezném magam.
Apunak tegnap volt a szülinapja. Az anyu meg október 23-án született, úgyhogy most elöször, együtt tartottuk a kettőt,mert addigra ki tudja mi lesz. Ha még bent is lesz töpikém, már nem nagyon fogok tudni ajándék után járkálni. Az anyu most azon drukkol,hogy az ő szülinapján szülessen a gyerköc. Micsoda kívánságok!Kép

SaxiKép
Én is kiváncsi vagyok arra, hogy mennyire fog hasonlítani élőben a képhez képest. Oldalról tiszta olyan turcsi orra van mint nekem.Kép Na majd meglátjuk. (a vak is azt mondtaKép)

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Helló!

Gigi,
Apukám is drukkolt, hogy Imi jöjjön ki egy héttel előbb, az ő szülinapján. De ő juszt se!Kép

Az a baj, hogy rólam csak régebbi fotók vannak, mert én szoktam fényképezni. Meg a profilba csak egy képet lehet tenni egyszerre. Ide dobáljátok fel inkább! Én majd csak akkor, ha ti már itt lesztek!KépKépKép

Kata,
nekünk meglepi lesz. Próbáltuk már így is, úgy is, és ez jött be inkább.

Babar,
azt mondta a Gajdos nekem is, hogy a 37. héétől hagyjam abba a magnéziumot. De most, hogy így mondod, hamarabb fogom. Lehet, hogy amiatt nem tágultam?!!!

Amúgy én szültem egyet oxytocinnal és EDA-val, egyet meg oxytocinnal fájdalomcsillapítás nélkül (Sasha: előtte 3, vele 5 óra!). Én az utóbbira szavaznék. Akkor legalább tudod, mi bajod. EDA alatt fájt a hátam, remegett a lábam, és egy csomó ilyen apró kellemetlenség, amit sokkal nehezebben viseltem, mint a fájásokat. De akkor muszáj volt, végül is nem bánom, hogy kértem, de az a szülés 20 óra volt, úgyhogy tényleg kellett.Kép Nekem a kitolásnál se okozott problémát. De jobb azért EDA nélkül, ha nem húzódik el a szülés a végtelenségig. Azt hiszem, nem is a fájdalomra jó az, hanem a fáradtságra.Kép

Dia,
HURRÁ!!! Én a szülés 90%-át a vajúdóban szoktam tölteni!Kép Úgyhogy nagyon kell az a fotel. Asszem kitörné a Gajdost a frász, ha felvetném, hogy a harmadik gyerekkel inkább itthon szeretném végigcsinálni a vajúdás első pár óráját. Persze én tudom, hogy nem megy az nekem olyan gyorsan, de ezt hogy magyarázzam meg neki?!KépKépKép
Amúgy hánykor van az előkészítő? Lehet, hogy szerdán bemegyek, főleg kíváncsiságból. (Mármint rátok vagyok kíváncsi.)Kép

Sasha,
akkor ez neked is jó hír volt, ugye? Mert ahogy látom, te a 2002-es állapotokat írtad le, mikor Imi is született. De azóta teljesen átépítettek mindent, hát remélem, hogy jobb lett. Nem jössz be te is megnézni?

Jó hosszú voltam! Puszi:
Vica 20+00000!
mvica

Ja Gigi Földim,

kétéves koromig én is Harasztin laktam! Liget, Széchenyi u., albérlet. A szüleim is ott nőttek fel, de nem tősgyökeresek. Meg Imi oda járt gimibe. Persze a szüleim is, apu volt az első évfolyam.Kép Jó öreg BaktayKép
mvica

Sziasztok!

Györesz!

Véleményem (és tapasztalatom) szereint nem maga a burokrepesztés fáj, hanem az, ha vajúdás közben oda felnyúlnakKépKép Na az aztán... és ahogy egyre jobban fájnak a fájások ez a vizsgálat is egyre borzastóbb. Azt is onnan lehet tudni, ha a doki kézzel tágítja a méhszájat, hogy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon fájdalmas az a vizsgálat. Tulajdonképpen a méhszájvizsgálatKép

Vica!
Nem mennék be előbb oda, ha nem szükségesKép De remélem nagyon jól megnézel mindent és részletesen leírod, hogy mi voltKép Nagyon kíváncsi vagyok ám! Léci!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Vica!
Mi voltunk/Gigi,Barbi,Dia/az elsők,akik tettek fel képet magukról.Ezért nem minket kell várni,mert te következel!KépÉrdekes amit a vajúdóról írtál.Mert a szülésznő mondta,hogy általában csak addig használják a kismamák,amíg a CTG tart.3-tól van a felkészítő 5-ig tart.Puszi,Dia 26+4

Kép
Kép
lldicsi

VicaKép

Kicsi a világ!KépKép Én hat éves koromig laktam a Széchenyi utcában.KépKép De az anyuék most is ott laknak. (hat éves voltam amikor beköltöztünk Pestre és 99-ben jöttünk vissza)
Jó sokan fogtok az Istvánban szülni!

Gigi 33+2

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Kaptam ma a barátnőmtől egy hordozó kendőt, amit a kismamából rendelt annakidején csak nem használta, viszont a használati utasítást eldobta. Ha esetleg van valakinek ilyen, akkor ha tud segítsen nekem, hogy hogy a francba kell megkötni. Vagy ha van valakinek használati utasítása amit e-mailbe el tudna küldeni, azt nagyon megköszönném!

Györesz

Kép
Kép
györesz

A másik topikon már tudtak segíteni babahordó kendővel kapcsolatba!

Mi van lányok, ma mindenkit elnyelt a föld???

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek az aggódó sorokat.
Dávid szerencsére napról napra jobban van, és ez a legfontosabb. (Mvica, szerencsére nagyon jól fejlődött a kisfiam a hasamban, nem tudni, a fertőzés a magzatvízben mitől volt, de időben megszületett a babánk, így 33 hétig + 4 napig úgy fejlődött odabenn, ahogy kellett, most pedig majd fejlődik, növekszik idekinn.) A részleteket az őszi babák topikban leírtam tegnap és ma, 3 hozzászólásban.
Üdv., és még egyszer köszönet az aggódásért, biztatásért, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv!
Nagyon örülök,hogy Dávid egyre jobban van,továbbra is szorítok Nektek és sok szeretettel gratulálok a babához!!!KépKépKép

Saxi!
Nagyon tetszenek a képek!KépGerinced hogy viselkedik?

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége.Kár,hogy mindjárt vége.KépHolnap megint kezdődik a felfordulás,a kőműves kezdi a teraszt csinálni.
Tényleg úgy érzem,hogy soha nem végzünk.

Puszilok mindenkit,holnap jövök.

Kata
30+1
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Most reggel a wc papiron olyan rózsaszínes valami volt! Már egyszer, úgy 3 hete volt ilyen egy napig, akkor azt mondta a doki, hogy a görcsöktől lehet. Hát nem tudom, de ma úgy is megyek hozzá, remélem semmi gond nincs!

Szia Kata!
Látom Te is beléptél a 30-as körbe, indulhat a visszaszámlálás!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 33+3

Kép
Kép
györesz

LivKép

Tényleg nagyon szorítottunk nektek, hogy minden rendben legyen!! Örülök, hogy már jó úton jártok. Dávidak és neked is sok puszit küldök!

GyöreszKép
Ne ijesztgess!!! Ha megjöttél az orvostól légyszives számolj be róla, hogy mi volt! Én még ilyet nem tapasztaltam. Bár még az elején (14-15 hét)volt, hogy olyan szövetdarab szerüség jött belőlem. Na gondolhatod, hogy bőgve hívtam a férjem, hogy most azonnal jöjjön haza, megyünk a kórházban. De nem volt semmi,azt mondta a doki,hogy még emlékszik a verezetem,hogy most kéne menstruálnia. De te is tudod, hogy most már azért tök más a helyzetünk, így a 34.héten.
Uh is lesz?? Kiváncsi mekkora Norbi!

KataKép
Ma nálunk is elkezdik szétverni a tetőteraszt, mert be szokott ázni. Olyan boldog vagyok, hogy csak na!!! Ráadásúl fáj a fejem és reggelre be van dugulva az orrom. Szerinted ilyenkor lehet kamillával inhalálni?

Puszi, Gigi 33+3

KépKép
gigi28

Sziasztok lányok!

Látom megint csevegtetek a hétvégén. Igazság szerint otthon is van már net, de annyira utálok géphez ülni otthon, mert a munkahelyemen egész nap ezt püfölöm. Így legalább hétfőn olyan jól indul a nap.
Szombaton voltunk születésnapi bulin. Nagyon jól sikerült és az ünnepelt nem sejtett semmit. Mikor megérkeztek mindenki elbújt, majd a zenész elkezdte játszani a Happy Birthday-t és akkor mindenki előjött a rejtekhelyéről. Hát volt nagy csodálkozás!
Volt ott egy lány, aki 3 éve szült és kijelentette, hogy nagyon kicsi a pocakom. Mondtam, hogy szerintem teljesen jó mérete van ahhoz képest, hogy eddig 6 kilót híztam. Majd mondta, hogy én nem eszem eleget, mert ő ilyenkor már 12 kilónál tartott. Szerinte én éheztetem a gyereket. Elmeséltem, hogy mindent eszem, de leginkább zöldséget és gyümölcsöt. Erre ő bevallotta, hogy ő nagyon sok chipset és egyéb ropogtatni valót zabált állandóan és végül 22 kg-t szedett magára. Na ezek után nem nagyon beszélgettem vele. Méghogy pici a pocakom! Kép
Vasárnap megépítettük a kerti-tavat Apával. Persze nem egy nagy tóra kell gondolni, de Apának ez volt a mániája, hogy neki tó kell. Mondtam neki, hogy legfeljebb a gyerek is tud majd benne pancsolna ha rendesen kipucolom előtte! Kép
Este elmentünk az IKEA-ba. Persze végül csak ennyi lett belőle, mert kicsit elúsztunk időben. Vettünk egy szép tálalószekrényt az étkezőbe, egy cipőtároló szekrényt az előszobába és egy sima szekrényt a hálószobánkba. Rájöttünk, hogy a gyerek cuccait is kell valahová tennünk és persze minden szekrényünk tele van. Tehát most helyet gyártunk!
Tegnap kaptunk egy CORA újságot és nagy kismama és babacucc akciók vannak. Szeptermer 15-21-ig.
Pl.
100% pamut szoptatós melltartó 1.997,-
100% pamut kismama pocakos bugyi és tanga 600-700,-
kismama nadrágok és felsők, pelenka, kiságy, etetőszék, babakocsi, pelenkázótáska, rugi, body, stb.
Azt hiszem mi szerdán az előkészítő után kimegyünk!

Puszi, Barbara 26+4
babar

Sziasztok Csajok!Kép
Ma nem sokat leszek,mert rászántam magam,hogy kimossam Dominik ruciait.KépNem tom,hogy végzek,mert nagyon sok van.Puszi mindenkinek.Legyetek jók.Kép

Györesz!Várom a beszámolót,hogy mi volt a dokinál.KépDia 26+5

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!
Jó munkát,de ne erőltesd túl magad!
Annyira jó volt kinézni a szárítóra és látni,hogy pici ruhácskák száradnak rajta,mikor én is kimostam Patrik holmijait!Kép
Ezeket a cuccokat még vasalni is szeretem,pedig amúgy a vasalással ki lehet kergetni a világból.Kép

Györesz!
Remélem minden rendben,nagyon várom,hogy mit mond az orvos,légyszi írj,amint tudsz!
Hát,igen,már én is 30-as vagyok...izgi!Kép

Gigi!
Akkor hasonlóan telik a mai napunk:teraszozás+engem is megtalált a torokfájásKép
Szerintem lehet inhalálni kamillával,este én is azt fogom csinálni,ha lesz rá időm.
Jobbulást!Kép

Barbara!
Nos,az ismerősödre tudnék mit mondani,de inkább visszafogom magam.Szerintem az ilyennek kár megszólalni.
Még jó,hogy nem veszed fel,egy érzékeny kismamát rendesen meg tudna bántani.KépA nagyokos!
Tök jó,hogy ennyi buliba mehetsz,nagyon-nagyon irigy vagyok!Kép
Biztos nagyon szép lesz a lakás az új bútorokkal!Kép
A kert tavacska nekem is régi vágyam,remélem egyszer lesz is!
Jó,hogy írtad a Corát,lehet,hogy a héten megyek Pestre,ha lesz időm oda is bekukkantok.

Többiek?

Puszi mindenkinek!

Kata
30+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!Kép

Kata!

Köszi,én órákig tudnám nézegetni a Bogiról készült képeket,kiváncsi vagyok a babáról is ennyi készül-e.A gerincem egész jól bírja,de nem akarom elszólni a dolgot,mert az időváltozásra elég érzékeny.Nyugalom ,a munkával biztosan elkészültök.Arra godolj,hogy minden nagyon szép lessz,akkor talán könnyebb egy kicsit.

Dia!
Úgylátszik egyforma programot találtunk ki magunknak.Én is mosom a rucikat.Tegnap a bölcső is megérkezett,úgyhogy van dolog bőven.Bogi ezerrel "segít", most is áll a szoba közepén és két kézzel szórja a babaruhákat.Mikor kérdeztem tőle,hogy mit csinál közölte,hogy "kiválogatom a szépeket".Szóval ha ma nem sokat jövök annak az az oka,hogy térdig járunk a rumliban.

Györesz!
Ne riogass,remélem nincs semmi gond.Én is várom a beszámolót doki után.Nagyon vigyázz magadra!

Gigi!
Neked is puszi,szerintem a kamillás gőzölés rendben van.De csak óvatosan,ti a finisben már olyanok vagytok mint a hímes tojás,nagyon kell rátok vgyázni.Kép

Barbara!
Sajna van az ilyen okos emberekből néhány.A nagyapám erre mindíg azt mondta."Nagy az Isten állatkertje,de nagy marhák is vannak benne."Szegénynek lehet,hogy igaza volt.A tavacska biztos szuper,nekem is álmom,de többházban nem megy a dolog.

Liv!
Örülök,hogy jobban vagytok,minden jót nektek.Kép

Lányok,nekem úgy hiányzik Marica,nem tudtok róla valamit?

Befejezem mert ezer dolgom van.Mindenkinek puszi,üdv,Saxi.Kép
saxi

Sziasztok!

Pénteken leadtam a fiamat anyámhoz, és csak vasárnap mentem érteKép Jó volt kicsit pihenni, és közben rájöttem, hogy már alapjáraton az is milyen pihentető tud lenni, hogy nem hallom a hisztit és nem kell folyamatosan készenlétben állnom,hogy na! most mit fog csinálni.
így szombaton átkutattam a pincét a babaruhák után, de nem találtam. Találtam ellentétben olyan ruhát amit tavaly azért vittem le, mert még nagy volt a gyerekre és idén olyan jó lett volna. Csomó póló és rövidnadrág.Kép Na mindegy.
Vasárnap reggel kimentünk a gyáli piacra, hogy nézzek kismama kantáros farmernadrágot. A kőbányain volt tavaly, gondoltam nagyobb piac több választék... egy darab kismamaruha sem volt. Illetve, hazudok, mert pizsama van, de az is csak 1 árusnál és saját termék. Nagyon jó és praktikus.
Utána kinéztünk a Bp-i autópiacra, hogy mi a felhozatal, mert anyósék (velük voltunk) tavasszal le szeretnék cserélni a 18 éves mazdájukat. Már lejártuk a lábunkat mikor belebotlottunk egy olyan vételbe amit bűn lett volna kihagyni! Így tavasz helyett már most vettek autót. Egy Renault Megane 3 éves alig használt garázsban álló autó alig 17 ezer km/h-val... (a mi 1 éves autónkban van több mint 40 ezer km...)És mindezt jóval olcsóbban mint remélni lehetett volna. Az összes hasonló katergóriás autó 2 milla és a fölött volt, ez meg került másfélbe.
Na mindezek után -miután fél 9-kor indultunk és fél2-re értünk vissza- felraktuk az ebédet és rávettem páromat, hogy segítsen a pincébe a tömérdek dobozt megmozgatni a babaruhák után. 1 óra pakolászás után sikerült megtalálni az összesetKépKépKépMost rakom ki a szekrénybe és majd csak át kell mosni. Nem fogom elsietni, csak annyi szennyesünk, van, hogy 2 szennyestartó is tele van, pedig igyekszemKép És míg a pici a pociban addig a kintlévők ruhái kapnak elsőbbséget mosás ügybenKép Nagyon sok babaruha van... Szerencsére ha lány lesz az se szenved hiányt lányos ruhában, mert nagyon sok unisex darabom van.Kép És szégyen-nem szégyen, én kaptam lányról ruhákat és rá is adtam itthonra a fiamraKép Arra,hogy összebukja bőven megfeleltKép Remélem a ketteske nem fog annyit visszabukni a tejből, mert meg fogok őrülni a mosnivalótólKép Gáborom napi 6-8 váltás ruhát fogyasztott... és még a pisi-kaki balesetekről ne is beszéljek....
Lehet ezért van olyan sok babaruhaKép

Liv!
Örülök, hogy rendeződnek a dolgok!KépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok értem, de én teljesen nyugodt vagyok, mert reggel óta nincs semmi és hát a multkor is volt már hasonló és abból sem lett gond. Meg hát úgy is megvizsgál ma a doki! UH nem lesz, mert a magánrendelőjébe az nincs, majd a 36. héten lesz uh. 14 órakor megyek, aztán ha haza értem írok, hogy mi volt!!!
Úgy döntöttem, hogy ma megveszem a Tena betétet (a többi már megvan) és összepakolom a kórházi cuccomat!

Engem is nagyon érdekelne, hogy mi újság Maricával!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv!

Én is nagyon örülök, hogy kezdenek jobbra fordulni a dolgok! Remélem most már nem lesz semmi gond a kis legénnyel.

Györesz!
Azért drukkolok én is neked a dokinál, de ha nem erős vérzésed volt, akkor nincs semmi gond! Persze könnyű ezt mondani! Azért én is kiváncsi vagyok mit mond a doki!

Hát itt mindenki már mosogatja a ruhákat. Akkor ma én is lepakolom anyuéknál a padlásról a cuccokat és én is mosni fogok! Bár még nincs hová pakolnom, mert a komódra már nem maradt pénzünk. Majd a jövő hónapban!
Ugye külön kell mosni a babaholmit? Nem lehet összepakolni a mi saját cuccainkkal!

Puszi
Barbara
babar

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól! Hát vérzés nagyon valószínű, hogy úgy mint multkor a gyakori keményedésektől (méhösszehúzódástól) volt, ezért nagyon ajánlja a dokim, hogy szerdán menjek be a kórházba és feküdjek be egy hétre infúzió kúrára, mert nagyon nem szeretné, ha előbb szülnék, úgy ahogy én sem. Megtudtam, hogy mivel a Kútvölgyibe nincs koraszülött ellátás ezért a korábban jött babákat átviszik a Jánosba, az anyuka meg marad a Kútvölgyibe varatszedésig. Na ezt nagyon nem szeretném, úgyhogy valószinűleg szerdán bemegyek!
Vett le kenetet is mert úgy látta, hogy van egy kis fertőzésem és amíg nincs meg az eredmény addig is szednem kell a Semicillint! Hát ennyi! Kicsit el vagyok kenődve, de kibírok egy hetet!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Lányok!

Ismét itt vagyo(un)k! Szinte hihetetlen, de ITTHONROL irok!! Kép Már a múlt héten, csütörtökön megkaptuk a modemet, de sajnos csak ma fél 5-kor sikerült elöször felcsatlakozni a netre! Nagyon macerás volt!! Kép
Több mint egy órája próbálom magam utolérni, olvaslak Benneteket, igy aztán egy kicsit tele van a fejem, már nem tudom, hogy ki mit is irt! De pár nap múlva már remélem hogy naprakész társalgó leszek! Ja, meg az itthoni klaviatúra nem olyan, mint a munkahelyi volt (az német), igy néha egy kicsit belekeveredem az irásba.

Liv! Nagyon szoritok, hogy mielöbb rendezödjön a helyzetetek, és Dávidka is hamarosan hazatérhessen a családjához!

Györesz! Mi volt a dokinál? Ugye minden rendben?

Barbara! Tök jó, hogy irtad a Corát, mert felénk nem hoznak ilyen ujságot, de lehet, hogy a héten (vagy jövö hét elején) megyünk Szegedre dokihoz és akkor beugrunk a Corába is! (Szegény Robi hogy fog örülni! Kép )

Saxi! ugy örültem, mikor olvastam, hogy hiányolsz! Már majdnem eröt vett rajtam a kismama hiszti Kép, hogy én már senkinek sem hiányzom!
De akkor is visszatérek! Kép

Lányok, ha minden jól megy, akkor 5 nap múlva ismét férjes asszony leszek! Kép
A gyürük már kész vannak, szépek lettek, bár teljesen egyszerüek, hagyományos karikák.

Kata, Gigi, Dia, meg a Többiek: Ti is nagyon hiányoztatok ám, de sajnos olyan szita az agyam, hogy most nem tudok érdemben reagálni a hozzászólásaitokra. Majd még 1x át kell olvasnom az elmúlt napokat!
Kezdek egy kicsit parázni én is, hogy már 2 hónap sincs hátra a szülésig! Más részröl meg ugy várom már, tiszta izgalomba vagyok. Elég szépen növöget a pocim, és egyre nehezebb cipelni. Ha minden igaz, akkor fejjel lefelé van, és állatira tudja nyomni a hólyagomat, vagy nem is tudom micsodát. Néha majd sirva fakadok, mikor belehasit. De csak sétálás közben van ilyen!

Marica
ma töltöttem be a 32-t! Kép
marica69

Szia Marica!

örülök, hogy végre hallunk Rólad!!!!!

Sajna most nem érek rá írni, mennem kell!!!
Ha megyek kórházba akkor majd Gigit informálom, hogy mi van velünk!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajokKép

Hát mindenkin kitört a mosási láz?? Én fokozatosan mosok és kézzel, mert valahogy még idegenkedem a mosógéptől. Na majd amikor a törpikém éjjel nappal rajtam fog csüngeni, akkor már biztos nem leszek ilyen lelkes. (mármint mosásilag)
GyöreszKép
Hát ez az egy hét kórház nem hangzik valami jól, de nem kérdés, hogy menni kell. Szerencséd, hogy munkások vannak nálunk, mert lerohannálak és szórakoztatnálakKép Tessék engem megvárni a szüléssel!! A Szent Imrében úgy van, hogy csak a 35. hét után lehet ott szülni és ha gond van a kicsivel akkor tovább viszik egy másik kórházban. De hát a 35. hét már a jövőhéten lesz!! Jajj de jó!!! Kezdek már nyüglődni. Van, hogy éjjel felébredek és olyan nehezen alszom vissza. Na a derék fájásról ne is beszéljünk. Na nem nyávogok tovább. Ma én is vettem egy csomag Tena Extrát. A gyógyszerész csaj azt mondta, hogy elég bőven a normál, de nem hagytam magam eltántorítani. És nagyjából összepakoltam a cuccom. Ja és vettem még papír wc ülőkét. Szerintem vehetnél te is, most, hogy bemész egy hétre. Jobb félni mint megijedni.

SashaKép
Te mint gyakorlott anyuka, légyszíves mondd meg nekem, hogy egy újszülöttnek kb. mennyi ruha kell. Mert eddig azt hittem,hogy van elég, de miután olvastam, hogy mit írtál kétségek kezdtek gyötörni!!!

MaricaKép
Tök jó, hogy végre már itt vagy velünk. Aztán most már tessék szorgalmasan írni. Dolgozol még? Nekem is szokott lenni ez a hasítós érzés. Hát majdnem elsírom magam, annyira fáj. Mit nyomhat?

SaxiKép
Te, a hímestojás összeszedheti a kutyasz.rt?? Mert felvilágosíthatnád a férjem!!!!KépKép

BarbaraKép
Elég idióta ismerőseid vannak.Kép A 21 kilóból a nagy része háj lehetett ha ilyen szarokat evett. (hozzá kell tennem,hogy én is szeretem a chipseket meg hasonlókat, de most nem eszem)
A has mérete meg teljesen más mindenkinél. Én biztos, hogy senkinek nem mondanék ilyet.
Na erről ennyit.

Puszi nektek, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Na itt vagyok hulla fáradtan.
Kata!
Én is úgy vagyok,hogy utállok vasalni,de a picur rucija az más.Ezeket tényleg öröm vasalni.KépDe egy kicsit el is keseredtem,mert egy komód és egy szekrény már tele van,de 56-os alig van közte.Pedig a kórházba is kell minimum 4bady,4rugi és a "balesetet"nem is számoltam.Tehát ez azt jelenti,hogy még vásárolhatok.Kép

Barbi!
Sajnos hozzánk messze van a Cora,de talán hazafelé vasárnap én is betudok ugrani egybe.Mivel te szerdán mész,meg írod majd,hogy mit tapasztaltál?Köszi.Szerintem se foglalkozz az ismerősöddel.Te "szerintem"olyan tipus vagy,hogy csak a pocidra hízol és sehol egy háj.KépMost ne tiltakozz!KépÉn a rucikat mind kézzel mostam ki,folyékony Ariellel és csak tiszta vízben öblítettem.

Marica!
Te is hiányzol nekem!KépGondoltam ám rád,mert a szombati napot nem felejtettem el.De már így előre is NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK NEKTEK!!KépKépKép
Annyira jó,hogy te már a finisben vagy,úgy irigykedem.KépRemélem már nem jársz be dolgozni!?Ezt a kis időt már tessék pihenéssel tölteni,hisz már csak pár hét van belőle.KépHa majd mész szülni,akkor mi azt honnan tudjuk meg??

Györesz!
Nagyon szurkolok nektek.Biztos nem lesz rossz a kórházban,ha csak az nem,hogy pórázod lesz.KépDe egy jó tanács.A kézfejedhez kérd az infúziót,mert így jobban tudsz majd aludni is mintha a könyökhajlatodnál lenne a tű.Az borzalmas.Remélem Gigi majd minden nap tájékoztat,hogy mi van veled.Bár én is szivesen írnék neked sms-t.Giginél meg van a számom.Kép

Saxi,Sasha,Sofka titeket is puszillak.Kép
Gigi a tiéd cuppanós,bár mostanában egy sort se írsz nekem!KépKép
Szóval puszi mindenkinek!KépHolnap megyek a védőnőhöz majd beszámolok.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?