A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép
Liv: örülök, hogy otthon vagytok, és hajrá, mindent bele!! Férjem unokatesójának a kislánya, akiről meséltem már, szintén 7 hónapra szülte a babáját július elején 1700 grammal. Most már 2860 grammos a pici lány, egészséges, és a szopizás is remekül megy nekik. Most kellett volna megszületnie, de hát ugye nem így történt. Szóval, menni fog mindenKép

Györesz: a következő linken találsz ilyen használati utasítást: http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm
Képek is vannak hozzá.

Elég csendes ma a topic, én is épp csak benéztem ide, aludjatok jól, és vigyázzatok a cseppekre!
Aki esetleg babázni indul, annak nagyon szorítunk!Kép

Lau
lau

Györesz: most nézem, hogy nem jó helyre mutat. Bal oldalon lent megtalálod a Babahordozó kendőkötés linkjét.

Pusz Lau
lau

Liv,
Nagyon örülök, hogy végre otthon vagytok, ez hatalmas megkönnyebbülés lehet, igaz valószínűleg akkor nyugodtok meg teljesen, amikor Babó is Veletek lehet Kép

Ma csináltam egy jó nagy hülyeséget. Tegnap este összezabáltam mindenféle nasit, édeset-sósat, ami éppen a kezembe akadt. Reggel már éreztem, hogy pocaknak nem igazán tetszett ez az egész, erre én idióta ebédre egy jó adag kínai édes-savanyú csirkét vágtam be. Hát ne tudjátok meg, mennyire kínlódtam egész délután. Kis családomnak meg persze baromira tetszett, ahogy fetrengtem jobbra-balra. Akkor rájuk akartam mordulni, hogy ez az egész rosszabb, mint az inkvizíció, de az inkvizíció helyett inkvicicijó csúszott ki a számon, na ez volt a "hab a tortán". A gyomrom kegyetlenül háborgott, a pocak meg a nagy röhögéstől keményedett, na ennél rosszabb már nem is lehetett volna.
Nem elég nekem az a sok kismamás "alap probléma", erre még képes vagyok rá is játszani Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szia Lau!

Köszi szépen a linket!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Orsi!

Köszi, hogy Te is keresgéltél nekem, de már Lau megelőzött!

Köszi az érdeklődést. A pocim szokásosan van! Keményedik ugyanúgy, sőt már fájdogál is néha, de jól bírom. Holnap megyek dokihoz, nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan áll a méhszájam! Szeretném, ha még legalább 4 hétig bent maradna a picurkám!

Remélem Ti is jól vagytok! Látom már mindjár betöltöd a 30-at, ez nagyon jó! Hogy vannak a fiúcskák?

Györesz 33+2

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Zsuzsa, a közérzetem nem túl jó. Tegnapig elég jól voltam, nyugodt voltam, egy darabig igazából fel sem fogtam, mi történt velem, mármint fel kellett dolgoznom magamban, aztán pénteken annak örültem, hogy hazaengednek, tegnap viszont elöntött az érzés: most már ő a legfontosabb nekem, őt fogom mindig a legjobban szeretni a világon. És ezért a szívem szakad meg, hogy egyhetes a kisfiam, és még senki nem ölelte, nem puszilta meg, és a nap 23 órájában egyedül van. Ez rettenetesen elszomorít.
Nem tudom, mikor jöhet haza velünk, a fertőzés csökken, hála Istennek, de sajnos még a súlya is: ma 1830 gramm. Most már naponta 8 x 6-7 gramm anyatejet kap, úgyhogy remélem, 1-2 napon belül elkezd hízni. De nem tudom, vajon mennyi idő alatt éri el a 2 kg-ot.
A tejet sajnos nem adhatom neki oda én, még infúzión keresztül kapja.
Ma apukája megsimogatta a vállát, erre elmosolyodott. Aztán kinyitotta a szemét, erre elkezdtem beszélni hozzá, ő figyelt, majd ismét mosolygott. Amikor pedig jöttünk el tőle, megszorította az ujjam - így kicsit maradtam még. Nagyon-nagyon rossz eljönni, a szívem szakad meg, hogy ott kell hagynom.
Nem tudom, mikor jöhet haza, remélem, a fertőzés most már hamar elmúlik, a légzéssel minden rendben lesz, de minimum a 2 kg-ot el kell érnie.
Tejem van, de az az igazság, hogy nem tudom, így az 5-6. napon kb. mekkora mennyiségnek kell lennie.

Az anyatejet, úgy tudom, 24 óránál tovább nem célszerű tárolni a hűtőben.

Linato, kérlek, pontosítsd a táblázatot: Dávid szeptember 5-én született. Köszönöm!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Biztos nagyon borzasztó érzés lehet eljönni úgy a kórházból, hogy a kisfiatok ott marad, de ott biztonságban van és már nem lehet semmi baja! Az anyatejtől biztos hamar elkezd fejlődni és mihamarabb haza hozhatjátok! Nagyon drukkolok a kicsi Dávidnak, hogy hamar nőljön nagyra!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Nálunk elkezdődött a hasfájós időszak, bár még mindig elviselhető. Ráadásul minél többet szopizunk, annál nehézkesebben megy, pedig az ellenkezőjét reméltem.. Valahogy nem jól veszi be a cicit, és dörzsöli a nyelvecskéjével a bimbót. És egyre tovább húzódik, bár erre is azt hittem, hogy egyre rutinosabban, gyorsabban fog menni. Most már sokszor 2 óráig is elhúzódik. Állandóan bealszik, és képtelen vagyok felébreszteni. Ha meg beteszem a kiságyba, azonnal üvölt, hogy még hamit, még.. /szabad fordításban/Az egy óra sem volt piti, de ez kifejezetten fárasztó.. Kép No sebaj, most még benézek a lll honlapjára, hátha kapok valami jó kis ötletért, tanácsért, aztán ha nem jutok egyről a kettőre, jön a telefon... Azért optimista vagyok, és remélem mostmár tényleg egyszer zöldágra vergődünk.. Kép

Zsuzsa!
Kösz! Tök sokat olvastam már ezekről a dolgokról, de eze megint új info volt! Kép

Liv! Kép Ne fényezz, mert elbízom magam! Kép Különben is most ne engem dicsérj, hanem ilyenkor a babuciról illik dicshimnuszokat zengeni! Kép Meglátod hamarosan hazajöhet és milyen klassz lesz!!! /egészen a hasfájésokigh Kép/ A lényeg különben is hogy jól van és nagyon vigyáznak rá, ezért ne búsulj, majd bepótlod a szeretgetést! Kép SŐT! Kép Azt mondják egy csecsemőt nem lehet elkényeztetni.. Kép

Most én el, apája már fürdet! Kép

Beszti! Drukk megy ezerrel! Kép

A héten befutósoknak nagy hajrá! Kép

Pusz mindenkinek!

Macs
maccs

Györgyesz Kép
én is erre a címre gondoltam, de nem találtam meg, hogy bal oldalt le lehet görgetni a sávot Kép Kép Kép
Velünk minden OK. Keményedések most szinte megszűntek, így a gyógyszert is csak frontkor szedem, de akkor csak este. Talán 1 nap volt, amikor már reggel be kellett venni. Rendezzük a babaszobát és folyamatosan szerezzük be a babadolgokat.

Liv Kép
A babócitok biztosan gyorsan meg fog gyógyulni. 2 kg felett engedik haza, ugye?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv!

A fontos, hogy ott biztonságban van, és kívánom, hogy mihamarabb egészségesen vigyétek haza. A szeretetet megkapja, meg fogja kapni, még ha most kicsit nehezebb is. Ő biztosan érzi a ti szereteteket!KépKép
Hadd ajánljak a figyelmedbe egy linket a koraszülött babák szoptatásával és a nekik való fejéssel kapcsolatban:
http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf8.shtml#p2
Ill. ha valami problémád van, akkor hívd ennek a résznek az íróját, W. Ungváry Renátát, telefonszáma itt:
http://www.lll.hu/telefon.shtml

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én is köszi a hordozókendős címet, én nem találtam, csak emlékeztem,hogy nandus...

pusz mindenkinek, jó éjszakát

Andi kíváncsi vagyok, hogy mit mi lesz a ctg-n Kép
papzso

LLL-es adatok:

Az anyatej tárolási ideje a hőmérséklettől függ.
- Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható. Nyilván ne hagyd elől sokáig ha 30 fok van.
- Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig
- A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
- Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig
- Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi Beszti! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv! Javítottam Kép
<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 34+1 DÁVID 1980gramm 48cm</pre>
linato

Jó reggelt!

Remélem, mindenki jól aludt!Kép

Nekem ma 11-kor CTG, 11.30-kor ultrahang. Jó lenne, virítana már valamit ez a gyerkőc. Így olyan érzésem van, mintha nem is akarna kibújni sohasem.
Ha addig nem is, de doki után jelentkezem!

Pusz,
Andi (39+2)
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.
Engedjétek meg,hogy eddigi életem legfontosabb eseményét megosszam veletek.
Három évvel ezelőtt mentem az utolsó NST-re.Nem gondoltam,hogy már 24 óra sem választ el a nagy találkozástól.Este 6:30-kor elfolyt a magzatvíz,11-kor burkot repesztettek és 2001.szeptember 14.-én 01:10-kor megérkezett a kislányom.Már könnyes a szemem és összeszorul a szívem olyan boldog vagyok,hogy ő van nekünk.
Napok kérdése és ismét átélhetem ezt a csodát.Már nagyon várom!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Sikeresen ateltem a Miskolci eskuvot. Kép

Ujra itthon vagyunk, igaz nagyon elfaradtam, de ma jot aludtam. Kép

Liv!

Gratulalok a babahoz.
Kuldok sok energiat a gyors novekedeshez, hogy hamar hazamehessetek egyutt. Kép Kép Kép

Lanyok!

Nekem hihetetlenul szokott fajni a forgom ejjel, meg a derekam egesz lent.
MOst ket napja meg a ket labam kozotti csont is ugy feszul meg faj, hogy nem birok egyenesen menni.
Van meg olyan koztetek, akinek ilyen problemai vannak.
teljesen leamortizalodtam.
Fel vagyok puffadva a viztol mint egy lufi.
A bokam vastagabb mint a terdem, az ujjaim nem mozognak ugy fajnak.
Az odematol csunya kiuteseim lettek a labamon. Nem birok mar zoknit sem huzni.
Na es most ez a medencefajas is kikeszit.
Kép
Raadasul ma olyan remalmom volt, hogy azota teljesen kivagyok.
Kép

Magi
Vendég

Kriszti! Boldog szülinapot az elsőszülöttnek!!!

Magi,
Sajnálom a rémálmot, állítólag az ilyenkor gyakori, de semmi jelentősége nincs.
Fájdalmak nekem is ugyanígy vannak, ahogy leírod. A vizesedés viszont nagyon nem jó!!! A vérnyomid rendben van? Doki mit mond?

Andi
Vendég

Kriszti boldog szülinapot nektek Kép

Magi nekem akkor vannak ilyen tüneteim, ha ülök egy darabig, aztán megpróbálok felállni. Múlt héten amikor lekecmeregtem a buszról, csak álltam görnyedten és vártam, hogy majd csak lesz jobb is. Nagyon viccesen nézhettem ki...

Nekem állandóan székelési ingerem van, aztán meg kiderül, hogy semmi, úgy tudtam, hogy ez a a kitolási szak, vagy nekem visszafele szülésem lesz ? Kép

Nekem 12-kor ctg, 2-kor méhszájvizsgálat.

Mindenkinek szép és könnyed napot!

zsófi
papzso

Zsófi, én is elég sokat járok wc-re az elmúlt napokban, és általában van is eredménye...
Majd írj, hogy mi volt a dokinál!!!
Vendég

Sziasztok!
Két napig nem írtam, mert a kisfiam újabban, ha bekapcsolom a gépet, folyton elQtte szeretne ülni és játszani valami autó-, vagy motorversenyeset, és mivel nem szeretném, ha ez kötné le az ideje nagy részét, inkább be sem kapcsolom. Most bölcsiben van, úgyhogy tudok olvasgatni és írni is.

Liv!
Nagyon jó, hogy a kis Dávid jobban van, és hidd el, hamar eléri a 2 kg-ot, aztán már csak meséltek majd a most történtekrQl. Nagyon szurkolok a mielQbbi hízásért!!!

Andi!
Ne aggódj az idQ miatt, hiszen még nem hordtad túl, még van öt napod, aztán ki tudja. Somát én is túlhordtam egy héttel, a magzatvíz mégis olyan átlátszó és tiszta volt, mint egy hegyi tó vize, és nem volt semmi gond a babóval. Gyönyörq sima, rózsaszín bQre volt, semmi ránc, semmi folt.

Magika!
Nekem is rettenetesen fáj a derekam, bár napközben nem nagyon érzem, de, ha ledQlök egy kicsit pihenni, vagy este lefekszem, és fel kell állnom valami miatt, szörnyen erQssé válik, és úgy járok, mint egy száz éves. A szeméremcsontjaimat is annyira nyomja, gondolom a babó, hogy olyan érzésem van, mintha egy erQs edzés után izomlázam lenne.

Mindenkinek, aki szülni akar: a dokim szerint az egyik legjobb indító folyamat a szex. (Persze nem mindig jön be, de legalább a sok fájdalom mellett érezhetünk egy kis jót isKép)

Erka
38+2
szekera

Jó reggeltKép

Györesz: szívesenKép

Liv: nagyon nagyon szorítunk, és Dávid ügyes lesz, biztos vagyok benne!
Kriszti: ez nagyon megható!!Kép Újra átélheted majd ezt az érzést, gondolom, nagyon várod.Kép

MagikaKép most már nincs sok hátra a szülésig, utána mindez elmúlik. Kisfiamnál én is vizesedtem nagyon, de szülés után teljesen lement rólam minden felesleges víz. Most annyira nem vészes a dolog.

Maccs: miért ne zsírozzanak?Kép Kell egy kis önbizalom, nem?Kép
Vannak ilyen korszakok a babáknál, ahogy felnőtt embernél is, hogy néha nyűgösebb, néha nyugodtabb a baba. Na, most könnyen beszélek, majd ha megszületik Balázs, én is itt fogok aggódni, hogy most vajon mi baja vanKép

Zsófi: kíváncsi vagyok, mit mond a doki. Mi csütörtökön megyünk legközelebb, feltéve persze, ha egyben leszünk mégKép Ilyenkor ki tudja?

Most már engem is megtalálnak az emberek, ismerősök, barátok, hogy: "na, még mindig semmi??" Kicsit már tényleg macerás, de ha nem kérdeznék, akkor meg az hiányoznaKép
Kisfiam így is újságolja az oviban, hogy nemsokára születik a kistesó, így reggelente ott is kapom a kérdést, hogy na, mi a helyzet?Kép
Múlt héten bent voltam az irodában papírok miatt, ott is: Nem szültél még meg?? Hja, mondom, igen, csak most sokat ettem, azért nagy a poci, mégKép

Lányok! Ma van 13-a. Fiam december 13-án született, és arra gondoltam, hogy milyen érdekes lenne, ha a tesója is 13-ai lenneKép De még sajna semmi jele nincs, hogy ki akaródzna bújni, még van 15 napjaKép

Szép napot!

Lau
37+6
lau

Latom akkor nem vagyok egyedul a medence fajdalommal. Kép

A vernyomasom normalis es feherje sincs a vizeletemben.

Az orvos mindig megnezi CTG utan, mert O is eleg erosnek tartja az odemamat.

De mostanra a kiutesek is eleg durvak. Kép

Na mindegy.
Majd csak jobb lesz. Kép

Mondjuk tegnap vegig gyalogoltuk hazafele a Corat, Tescot meg a BNV-t.

Utana meg grill party-t csinaltunk.
Szoval azert jol birom.
Igaz teljesen kikeszultem.

Ma nem csinalok semmit, csak pihenek es olvasok. Kép

Magi
Vendég

Az én leleteim is jók, a dokim a múlt héten azt mondta, hogy biztosan hamis, hogy nincs egy csillagom sem. A tenyésztés is negatív lett, bár azt mondta candida volt benne, de azzal nem kell törQdni. Ezt nem értem, de biztosaan jobban tudja, mint én. MNéhszáj teljesen zárt, a feje is nagyon magasan, úgyhogy szerinte még nem szülök egy ideig.

Erka
szekera

Sziasztok!

Látom a hétvégét mindenki megúszta szaporodás nélkülKép Nálam is ez a helyzet.
A szülésig már nem megyek sehova, úgyhogy a szülőktől is elbúcsúztam otthonKép Viszont olyat produkáltam tegnap, amit egész várandósság alatt nem: kocsiból kihajolva hánytamKép
Valahogy fejfájással ébredtem, hiába ittam kávét (azt hittem az alacsony vérnyomim az oka), ettem pár falatot, nem javult. Amikor elindultunk kocsival a szüleimhez, akkor már csak szuszogni bírtam, és ramatyul nézhettem ki, mert a férjem csak azt kérdezte: megálljak?? Bólogattam, hogy igen-igen, de akkor már erősen kapaszkodnom kellett, hogy ura legyek a visszájára fordult perisztaltikának. Csak annyi időm maradt, hogy kinyissam a kocsiajtót, és kihajoljak, kiszállásról szó sem lehetett. Viszont egyszerre olyan jól éreztem magam, hogy csak na. Hogy ez mi lehett, nem tudom.
A férjem abban reménykedett, hogy tutira szülés lesz estére, vagy mára. Fogadtunk ugyanis, hogy mikor jön a baba, ő mára tippelt, én 27-re.

Ma voltam ctg-n, és a mai szülés tutira kizárvaKép méhszáj 3000, dokinéni mondta is, hogy még eléggé éretlen a szüléshez a méhszájam, és a baba annyira fent van még, hogy nem lesz itt még semmi sem. Bakter és gomba eredmény negatívKép
Jövő héten újra randi a kórházban, de akkor lesz uh is. Kérdeztem, hogy tapogatás alapján mekkora lehet a baba, és 3000-3200 gramnak saccolta.

LivKép
Örülök, hogy Te már otthon vagy, és ahogy visszaolvastam, Dávid egy picikét több tejcit kap már, mint amikor először jelentkeztél. Ez jó jel, jól halad a kisfiad abba az irányba, hogy hamarosan gyarapodni kezdjen. Drukkolok, hogy hamar együtt lehessetek otthon, egészségesenKépKép

Csirkesz
(most gyorsan elhúzok a házidokkerhez táppénzes papírért)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár dolgot.

1. Mondta a védőnő, hogy ne bioaktív mosóporral mossam a babaruhákat. De honnan tudjam, hogy bioaktív-e? Nem látok semmi ilyesmit rajta. Én Persil Color Perlst használok, azzal mostam ki mindent - az jó?

2. Tejből kb. milyen mennyiségnek "kell" lennie az 5-6. napon? Napi kb. 500 ml jó?

3. Mit kell/lehet tenni azért, hogy megmaradjon, illetve még több legyen a tejcsi?

Linato Kép, köszi, viszont ne haragudj, de valami nem jó. Dávid szeptember 5-én született, 33 hétre + 4 napra.

Orsi, igen, ha minden rendben lesz, 2 kg felett hazajöhet velünk. (De ma kikérdezem erről pontosabban a doktornőt.)

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Nagyon drukkolok nektek. Kép

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Beszti, nagyon köszönöm a honlapcímet, amit megadtál!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv !
én is Persilt használok, és lenor sensitivet.Úgy tudom hogy a biopon mosópor pld bioaktív.
Szerintem elegendő tejed van, de a tej mennyisége és összetétele is változni fog, az elején nekem sárgás volt, azután fokozatosan fehéredett.
Egy másik topikban olvastam hogy a corában szept 15-től baba és kismama akció lesz, remélem fennt lesz a katalógus a neten is.

Maccs!

Nálunk is ugyanaz a helyzetKép Szopi, böfi, lerakom sír, és szopja az öklét, pedig látszik hogy álmos már, a tej is inkább kifelé jönne belőle.Van kakis és pisis pelus bőven.Már 4 kiló körüli a súlya.Köldökcsonk nálunk is leesett.Kép
Ma pld Mozartra altattam elKép) Tetszett neki.Szerintem valahogy át kell vészelnünk ezt a pocakfájós időszakot, de sajna most meg frontok jönnek mennek, gondolom ezt is érzik a picik, nekem is 2 napig fájt a fejem, plusz éjszaka nem aludtam igazán.

Ja és a Laktoherbet többet nem iszom, engem is felfúj meg a babót isKép Marad a homeós bogyó, de azt csak akkor fogom szedni mikor tényleg növelni kell a tejcsi mennyiségét.

Noémi
fantikbaba

Viola, Dosia szintén bioaktív.Szóval ami olcsó az bioaktívKép
fantikbaba

Liv!

Nem tudom, segített-e a honlap, de ha még van kérdésed, akkor szerintem nem találsz ebben járatosabb embert W. Ungvári Renátánál. Hívd föl, szerintem mennyiségben is tud segíteni, meg abban is, hogy mit tehetsz. Azon kívül, hogy van nemzetközi laktációs vizsgája, nagyon szívén viseli a koraszülöttek szoptatását (egyik kisfia 32. hétre született).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, nagyon hasznos ez a honlap, sokat segített már ez az egyetlen írás is, így még egyszer nagyon köszönöm!
Liv

Kép

Kép
liv

Liv! Akkor mégegyszerKép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE, SZABOLCS 2610gramm, 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm</pre>

Momo! Hányra mész CTG-re?
linato

LányokKép

Ti megvettétek már a szoptatós melltartót? Én még nem, és gőzöm sincs, hogy mekkorát vegyek. Honnan tudjam, hogy mi lesz a méretem?? Vagy ne is vegyem meg előre?? A kórházban már jól jönne, ha lenne, ami tartja a tejcsárdáimat...
Szóval ha most 80D a méretem, mekkora legyen a szopis melltartó méret???

Előre is köszi a tippeketKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Nekem is 80D Kép Az Anita kismamaboltban nekem azt mondta az eladó, hogy a 38. héten kell megvenni a szopis melltartót, mert akkor már állítólag meghatározható, hogy mekkora kell.
Többet én sem tudok a dologról.

Orsi + 2 Kismaczkó
29+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok, megvolt az NST, uh-ra még vissza kell mennem du., mert a doki pont műtött.
Volt 1-2-3 fájás, de csak olyan 24%-ig ment fel... Ellenben Lili egyfolytában mocorgottKép.
A párocskám is vele volt és el van keseredve, szerinte 1 hét múlva megint megyünk NST-re (de már nem szeretnénk). Na, hátha az uh-tól okosabbak leszünk!!!
Andi
Vendég

Csirkesz!
Tényleg csak a 38. héten vegyél, én anno a 37.hétenen a quelléből rendeltem (megéreztem hogy előbb jöhet a babó), nagyon kényelmes szopis melltartót, és egy számmal nagyobbat mint amilyen volt a mellem, ez a melltartó 95 B-s.
itthon mégis a hagyományos melltartót használok többnyireKép

elmentem a TAJ kártyáért, gyorsan megy az egész, csak épp a 3. épületet jártuk végig mire jó helyen voltunk.Ugye az OEP-nek 3 irodája is van a Teve utca környékén, a rendőrséggel szembe kell menni, a teve utca 1 be sarki új épület, és az anykönyvi kivonat kell, meg a te és a baba lakcímkártyája+te személyid.egy nyomtatványt kell kitölteni, ingyenes.Azonnal kész.
fantikbaba

Sziasztok!
Még nem volt időm átolvasni, mi mindent írtatok, mióta nem voltam net közelben, azaz mióta nem dolgozok. Most végre van itthon netem, és igyekszem pótolni.

Én még egyben vagyok, ez a 38. hetem.

Gratulálok a kismamáknak, aki már babáznak, sok egészséget, boldogságot kívánok nekik és sok tejcsit a babáknak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

sziasztok!

holnap jövök utoljára dolgozni KépKépKép
ami annyit jelent, hogy átmenetileg nethez sem jutok majd eztánKépKépKép.
Macs mobilszámát tudom, oda küldök sms-t, ha már nem leszek egyben.

Addig is mindenkit üdvözlök, vigyázzatok magatokra kismamik!

sziasztok:
Eszti
koczkapaczi

Moszi!
Jó, hogy itt vagyKép, holnap jössz NST-re, én 13:00-ra tudtam feliratkozni. Mail-ban mobilszámot cserélhetnénk, arra az esetre, ha beindulnak a dolgok. Az én felhasználónevem alatt megtalálod a mail címemet.
Mit mond a dokid, hogy álltok a manócskával?

Erka
szekera

Lanyok!

En ma egesz nap csak aludtam.

Mos keltem fel, de megyek is fissza, mert ugy elfaradtam a felkelesbe. Kép

Tudtok nekem segiteni, hogy a tappenzes papirt hova kell vinni?

A Teve utcaba, vagy a Loportar utcaba?
A munkahelyem nem TB kifizetohely. Kép

Meg ha megyek mit kell magammal vinni a korzeti altal kiadott tappenzes papairral egyutt es mennyi ido mig fizetnek?

Remelem tudtok segiteni.

Magi
Vendég

Csirkesz,
Én már megvettem a szopis melltartót (2 db-ot), ill. én szintén a Quelle-től rendeltem, nagyon tetszik, fincsi pamutból van. Két számmal nagyobbat rendeltem, mint amekkorát korábban hordtam, úgy tűnik pont eltaláltam a méretet. Legalábbis remélem.

Noémi,
Az anyakönyvi kivonaton és a TAJ-kártyán kívül még lakcímkártyát is kell csináltatni? Ezt ha jól tippelem, az önkormányzatnál kellene, meg tudnád írni mit kell ehhez bevinni? Ez is olyan gyorsan megy, mint a TAJ-kártyusz?
Ha jól emlékszem, Te is a MÁV-ban szültél, ott régen intézték az egész anyakönyves macerát, most is így van?

Magi,
Én is ugyanebben a "cipőben járok", nekem annyi szerencsém van, hogy a dolgozóm könyvelője elintézi nekem a táppénzes cirkuszt, ha addig nem kapsz mástól választ, holnap reggel megkérdezem őket. Nekem egyébként 2hetente kell mennem házidokihoz, a könyvelő pedig folyamatosan küldözgeti a papírkákat a TB-hez.

HKata

Kép

Kép
anyamanya

szopis melltartót én a 36. héten vettem, az utolsó két hónapban semmit nem nőtt a cicim Kép

ma voltam ctg-n meg méhszájvizsgálaton: ctg három elhanyagolható mozgás ellenére jó lett, méhszájvizsgálat egyáltalán nem volt kellemesnek mondható, bő egy ujjnyi a tágulás

a doki mondta, hogy milyen jó lenne, ha holnap szülnék, mert ő egész nap bent lesz, és akkor sokat lehetne mellettem, hát majd Maszat eldönti...

puszi mindenkinek, kicsit trutty vagyok meg gyenge, így kikapcs...

ui: kismama újságban szabásminták vannak...
papzso

Sziasztok!Kép

Most jövünk uh-ról. A drága "kicsi" lány már most kb. 3915 gramm. Jól nézünk ki!!! KépKépKép
A méretek, a vérkeringése teljesen rendben van, a feje lent van, bár a méhszáj még teljesen zárt.

Továbbiak: péntekre vagyok kiírva, a dokim pénteken este 8-tól ügyel, így akkor be kell mennem, hogy megvizsgáljon. Ha nincs semmi, hazamehetek, de ha jövő szerdáig sem történik semmi, akkor be kell feküdnöm. Remélem, erre nem kerül sor.
Tök jó a kedvem! Dokibácsi azt mondta, innentől akár egy óra múlva, akár pár napon belül beindulhat minden (mondjuk ezt eddig is tudtam). Ő a pár napra voksol a méhszáj miatt. Remélem, a héten megszületik Lili! Nem szívesen hízlalnám már továbbKép.

Andi
Vendég

HKata!
Igen,MÁV-os vagyok, másnap jöttek a szülészetre és kitöltötték az adatlapot, 8 nap mulva mehettem az anyakönyvért és odaadták a lakcímkártyát( is ennek a hátoldalán meg a baba személyi adata van)Hozzá kell tenni hogy 6.kerületben esküdtünk így házassági kivonat se kellett, és a 6. kerületi önkormányzat is gyors voltKépA te állandó címedre könyvelik a babát is.Nekem az állandó címem nem a mostani, de tartózkodási hely szerint itt van a gyerekorvosom és a védőnéni is.

6. kerület Eötvös utca 3. 202 szoba.Itt adják ki az anyakönyvi kivonatot.Előtte jó ha szerzel házassági kivonatot+lakcímkártyát (esküvő helyén ingyenesen adnak frisset)

Noémi
fantikbaba

Ja még a kórházban el fogják kérni a személyid és a lakcímkártyád és ennek adatait továbbítják a 6. ker önkormányzathoz.Ha 8 nap mulva bemész már kész leszKép
fantikbaba

És ahogy megvan az anyakönyvi kivonat, menj TAJ-t csináltatni, ez mindenhez kell, anyasági,tgyás gyed gyes stb, receptek.
De összevissza írtamKép

Andi!

Jó nagy babó leszKép
Várjuk a fejleményeketKép

Noémi
fantikbaba

Noémi,
Hát igen... Most leküldök neki egy vitaminbombát, hogy nagyobb ereje legyen kibújni(őszibarack, körte, banán, szőlő)Kép.
Vendég

Noémi,
Köszi Kép Mi a XIII. kerületben lakunk, már megijedtem, hogy még oda is be kell botorkálni a lakcímkártyáért.

Andi,
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ...
Mindenesetre méhszáj frankón bírja a terheléstKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata,
Tartok tőle, hogy csak az a testrészem ilyen "feszes"Kép. De remélem, ha eljön az ideje, szépen alábbhagy a feszességeKép.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?