A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Névnaposoknak! Nagyon Boldogat! :lol: :lol: :lol:

Ma este már próbálok jönni. Olvastalak titeket, de megint nincs időm reagálni. :oops:

Nekem kezd fájni a torkom, és Jázmin is taknyos. :? Remélem nem leszünk betegek.
Vendég

bucus80! :)

"Mindig is kisbabat akartam es most hogy itt van Lottika nem erzem jo anyanak magam."
Ezt gyorsan felejtsd el, és inkább azt mondogasd: "Hogy hülye vagyok, hülye vagyok, hülye vagyok, amiért ilyeneket gondolok!!!"
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Első babád, külfölfön vagy, és nemigen számíthatsz segítségre. Még a többedik gyerekes anyukák is egyik lábukról a másikra állnak néha, hogy: "Most mi van? :roll: :roll: :?: :?: :x :x :cry: :cry: "
Szerencséd, hogy ránk találtál, mi segítünk, amennyit csak tudunk. :wink: 8) Panaszkodni lehet, de hülyeséget beszélni nem. ÉRTVE VAGYOK????? :twisted: :wink: :wink: :wink: :wink:

sillia! :)
A fenti sorok rád is vonatkoznak a tegnapi bejegyzésed miatt! :?

Kép
Kép
200907?

tike! :)

Ha a babauszis csaj mondta akkor jó. :) De pont a vízben lehet a legkíméletesebben mozgatni az izmokat, ízületeket. :roll: :roll: :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Bucus! (
Ne ostorozd magad légyszi!
Én csodállak benneteket, akik egyedül vannak, mindenféle segítség nélkül.
Nekem Anyu nagyon sokat segít, de a héten csak hétfőn voltunk nála, mert náthás lett.
Kedden itt voltak délután a barátnőmék meg a tesóm, szóval volt társaságom.
Ennek ellenére azon rimánkodtam ma, hogy Apa érjen korán haza, hogy legalább tornára elmehessek. Szerencsére korán itthon is volt, úgyhogy még bevásárolni is volt időm.
A lényeg, hogy én már 2-3 nap bezártság után készen vagyok, bár én mindig ezerrel pörögtem. Petrus előtt hétköznap minden délután, este volt elfoglaltságom (torna, barátnők, mozi Apával stb). Ehhez képest most nyugdíjas életet élek. :wink:

Kép
katy76

Sziasztok!

Végre le tudok ülni a gép elé. :oops:

Lányok, nálunk olyan gyorsan telnek a napok és a hetek, hogy ha ez így marad akkor nemsokára már a lányom esküvőjén fogok feleszmélni. :shock: :oops:
Mindig csak azt veszem észre, hogy már megint este van és alig csináltam valamit. Pedig sok mindent csináltam de még lenne dolgom. Egyszerűen a mosásban nem érem utol magam, mert folyamatosan tele a szennyes, a szárító és a vasalni való. Néha úgy érzem, hogy egy gardrób szekrényben élünk. :x Azthiszem ez eléggé fusztrál.
Na, de nem panaszkodom.

Múlt héten voltunk Dobogómajorban és átmentünk megint a Kolping Hotelba fürdeni. Találkoztunk Kati nénivel is :lol: éppen babauszis órát tartott, de mi csak a kismedencében pancsoltunk. Jázmin nagyon jól érezte magát. Az unokatesók "szétszedték", annyira örültek neki.

Jázmint is nehéz lekötni hosszabb időre, de én is próbálom úgy adagolni a játékokat, hogy ne unja meg őket. Már jöhetne a jó idő, mert kicsit kezdek begolyózni, hogy nem lehet egy normálisat sétálni a hóakadályok miatt.

Na, nem sikerült valami pozitvra ez a hsz-em :oops: bocsi.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond: köszi a cikket a hiperaktivitásról, számomra nagyon hasznos volt, főleg a vége. :)

Bucus: Köszi a dícséretet. Virág is csak addig van el így, amíg ott ülök (állok, tevékenykedek) közvetlenül körülötte. Ha már 4-5 lépésnél távolabbra kerülök, keres a tekintetével, és hisztizni, vagy veszekedni kezd. Képes összeveszni a játékaival :roll:
Fogacska még mindig nincs (legalábbis tegnap délután még nem volt)

Viszont Nócikámnak megmoztult az egyik fogacskája!!!!!! :D Már nagyon várja, hogy kipotyogjon. Szegénykém, szerintem nincs vele tisztában, hogy az azért kellemetlenséggel is jár. Ő úgy áll hozzá, hogy attól nagylány lesz!!!! :D

Boo: ez felháborító, hogy a szemetesbe dobod a kajamaradékot, míg szegény Műzli éhezik!!! :roll: :lol: :lol: :lol:

Valentinozni minimálisat szoktunk. Vagy apró ajándék (bonbon, 1 szál virág), vagy egy vacsi szokott lenni. Részemről idén 1 kis dobozos (szivecskés) konyakmeggy lesz.

Apa elvileg ma szabadnapos, de suliba ment (múlt héten kezdte, elvileg májusban vizsgázik addig minden szombaton délelőtt elmegy :( )
Annak örülök, hogy tanul, de annak nem, amit. Meg annak sem, hogy a heti 1 szabadnapján megintcsak nincs velünk.

Napokban volt itt téma, hogy apáink hogy állnak ehhez a kérdéshez. Enyémapának is volt, hogy említettem, hogy jó lenne, ha többet foglalkozna velünk, erre az volt a reakció: hogy egész héten hajt, nem jár kocsmázni, piálni, neki is kell valami kikapcsolódás. Oké, én ezt el is fogadom, és igyekszem is jól kezelni a helyzetet, de azért közben mégiscsak rosszul esik, mert mi meg egész nap "be vagyunk zárva", és nekem is szükségem lenne egy kis kikapcsolódásra, de az a kutyát sem érdekli.

Persze a fodrászkodásom is elmaradt, mert olyan hóátfúvások voltak, hogy nem mertem elindulni (apa meg tökig - szó szerint :roll: - átázva jött haza, reggel itthon 2 órát lapátolta a havat, munkahelyén meg - az etetési időn kívül - szinte egész nap, így nem volt pofám erőltetni a dolgot.)

Kép
Kép]
hendegabi

H.Gabi!
Sajnálom, hogy nem sikerült elmenned a fodrászhoz! Gondoltam rád tegnap este, mikor néztem a híradót, nálatok elég durva volt az időjárás. (Örültem is, hogy tegnap Apának nem volt vidéki munkája, olyan rosszak voltak az utak. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy inkább ne keressen egy kanyit sem, csak ne essen baja.)

Boo!
Petra is bekakilt, míg én tornán voltam, de én előre szóltam Apának, hogy be fog kakilni, és ha látja (Petrán mindig látni, hogy mikor kakil), akkor AZONNAL cseréljen pelust, mert kicsípi a popókáját a kaki. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ki is cserélte, majd mikor hazajöttem, beszámolt:
- Képzeld Anya, a kislányunk annyit kakilt, hogy 3 popsitörlőt is elhasználtam! Még a sarka is olyan lett! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megetette tejpéppel is, utána természetesen volt pofi-kézmosás, de érdekes módon Petra szeme alatt tiszta tejpép volt. Ezt persze ő sem értette, hogy hogyan kerülhetett a szeme alá a kaja! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na jó, nem húzom az időmet, megyek a Lehelre vásárolni, míg Petra alszik. :wink:

Kép
katy76

Tike!
Már korábban is akartam írni.
Mi van a véres kaki dologgal? Volt azóta még, vagy nem? Mert velünk is előfordult és azt mondta a dokinéni, ha lesz még akkor sűrűbben kell adni a K-vitamint. Valószínű az erölködéstől megpattant egy hajszálér a bélfalon és abból jött a vér.

Boo!
Én is jártam már így enyémapával, hogy szóltam hozzon kaját aztán ő meg jól elfelejtette :shock: :shock: Én olyan éhes voltam, hogy akkora balhét csaptam, hogy azóta ő érdeklődik van-e otthon elég kaja.

Valentin: Nagyon minimális valentin-napot szoktunk tartani. Ebben a hónapban lesz még ünnep, ami fontosabb. (nekünk) :wink: :lol: :D

Ronmay!!! 12 :wink: :lol: :lol:

Katy! Jó vásárlást!

Még akartam írni, hogy szuperek a képek a babókról!
Conversano gyönyörű fotókat készítettetek, irigykedtem rendesen. :lol: Ugyik vagytok, és Marci nagyon édes!
Vendég

Szisztok!

Köszönöm a dícsérő szavakat Marci nevében :)

Breki!

Rendben ! :)

Bucus!

Mindenkinek vannak "gyenge" pillanatai,ez tök érthető. Én már megértettem,miről énekel Presser,amikor azt mondja: A fáradtságtól a könnyed kicsordul.. Borzasztó lelkiismeret furdalásom van,amikor nem úgy reagálok a gyerekre,ahogy kellene,mert nem bírom 5 perce bepelenkázni,mert 6 felé forog és 1 pillanatra nem áll le keze,lába. Pedig nekem egy szavam sem lehet.. Ez a kisgyerek reggeltől estig mosolyog,soha nem hisztizik,nem volt beteg egy percig sem és esküszöm,1db hasfájása sem volt soha. Szóval egyszer rászóltam egy kissé erélyesebben. Kicsit meg is ijedt. Abban a pillanatban már mindennek elmondtam magam és elvonultam bőgni,hogy én egy f@sz vagyok,hogy tehettem ilyet. Tény,hogy az Anyaság a világ legszebb dolga,de bizony az egyik legnehezebb felaladat. Minden elismerésem Hgabinak és Ancsurtinak,nekem még olvasni is fájt sokszor,amiket írtatok,nemhogy átélni.

Boo!

A szemétből lopásról jutott eszembe.
Volt 2 Ír szetterem. Az egyiknek szorulása volt és nem tudtam,mit adjak neki. Volt otthon ilyen gyógyszertári szilvalekvár (kimondottan megturbózva még hashajtóval) ,gondoltam kenek egy szelet kenyérre és odaadom neki,talán elrágcsálja. Naná,hogy rá sem nézett. Kidobtam. A másik nem kikukázta és megette?! Egész éjjel járhattam ki vele,olyan hasmenése lett szerencsétlennek.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 07:06-kor.
Vendég

Micsoda csönd van ma erre!

Conversano: ír szetteres sztori: :lol: :lol: :lol:
Czika: félreolvasás: :lol: :lol: :lol:

Én meg adóbevallok :? apáé elkészült. :D

Még meg kellene varrnom a cica-farkat is! :?

Kép
Kép]
hendegabi

Czigka!

:lol: :lol: :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 22:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

BAAAAAAMMMEEG! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Boo: ez nagyon durva :shock: :shock: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: !!!!
marietta1982

boo! :)°

ˇ^˘˘ˇ^˛˘°˙˛`˙˘!Q+!%E/=%/(=/(/VZE/B%==+!/+!/+!/+=@đ][đđđÄĐđÄÄа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem, hogy a banktól megkapod hétfőn a lóvét, és a rendőrség sem fog töketlenkedni, hamar rövidra zárják a dolgot. :evil:

Hová is ne menjünk pontosan? :roll:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Ez szörnyű!!! Én láttam erről a fajta kutyuről videót, de nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Mostantól figyelni fogok! De gondolom te is nyitott szemmel jártál és sajna mégse vetted észre. Remélem sikerül megnyugodnotok és hétfőn minden megoldódik, és a bankban normálisak lesznek!!!

Rendőrnéni meg pihenjen otthon, ne a melóhelyén. :twisted:
Vendég

Úristen Boo, ez nagyon durva!!!! Annyira sajnálom! (Ha kell bébiétel holnapra, csak szólj! :lol: )

Én ezért nem fizetek pl. soha benzinkúton kártyával, mert már sok rosszat hallottam.

Nem térek magamhoz, komolyan mondom. Nagyon sajnálom. :(

(Tudjuk, hogy veled mindig extrém sztorik történnek, de a vicceseket sokkal jobban szeretjük. :roll: :roll: )

Kép
katy76

Talán úgy el lehet kerülni, ha napközben vesz fel az ember pénzt bankban lévő ATM-ből? :roll: Ha van bent egy csomó dolgozó, csak nem tudják feltenni azt a kütyüt, nem? :roll: :roll:

Kép
katy76

Boo: basszus, ez kész Chicago!!!!!! :shock: :shock: :shock:

No, mondjuk az én számlámról nem tudtak volna lekapni 250 ezret :oops: :oops: :oops:

Rendőrség: no komment.
:evil:

Kép
Kép]
hendegabi

Szerintetek csicsókát lehet már adni a babáinknak? Kint volt ma a piacon az a bácsi, akinél néha szoktam venni, és vettem.
A táblázatokban elvileg 8 hónapos kort olvastam, de a spenótot is 8 hónapra írják, azt meg már több baba kapott, nem? (bár én még nem adtam Petrának).

Basszus Boo, nem térek még mindig magamhoz! Borzasztó, hogy ilyen sunyi, sz@r világot élünk! :evil:

Kép
katy76

katy76! :)

Petra jelen pillanatban 7 hónapos és 21 napos. Idáig semmivel sem volt gondja. Szerinted mennyi különbség van 7 hó és 29 nap illetve a 8 hó között ? :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond!
Igen, mikor megjelent a hsz-em, láttam, hogy Petra már mindjárt 8 hónapos (olyan gyorsan telik az idő, hogy nem is tudatosult bennem, hiszen az előbb még csak 7 hónapos volt). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval hétfőn kap csicsókát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Még Neked akartam a múltkor írni, hogy ha vennék sapkát, és meleg csizmát, max. nem fáznék, de a telet ugyanúgy utálnám! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Kép
katy76

katy76! :)

Tudom, hogy akkor is rühellenéd a telet, de lássuk be, hogy azért megfelelő felszerelésben azért már túlélhető. :wink:

Ééééééééééééésss, hogy még jobban szeressük a telet :wink: :

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/18/sitalpak_babakocsira.html

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo

Ez nagyon durva, nem hiszem el, hogy ilyen a valóságban megtörténhet :( :evil: .
Hát ez hihetetlen.

Ma a DM-ben találkoztam Pagikával :P . Mindenkit üdvözöl, kértem írjon pár sort magukról.Azt mondta a lányok jól vannak, szépen fejlődnek, az egypetéjű ikrek már 7 kiló felett vannak, de 3. kislány is 6600 felett van :P .

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok

Boo:
Baaaassszus. Hihetetlen...ilyen nincs. Remelem gyorsan vissza kapjatok a penzt. Mar en is hallottam rola, hogy igy ellopjak az adatokat, mondjuk eddig olyanrol tudtam, hogy raknak valamit a kartya leolvasoba es az elnyeli a kartyat, nem adja vissza hasznalat utan, kameraval meg lefigyelik a PIN kodot es miutan tavoztal az automatatol ok kiveszik a kartyadat es szabad az ut.

Bond:
Igenis, ertettem... Hulye vagyok. Csak azt hiszem mostanra nagyon osszejottek a dolgok es kifakadt belolem. Mostanaban nagyon turelmetlen vagyok es ez is bant. Tegnap apaval is beszeltunk errol es megnyugtatott, azt mondta, O fele ennyire sem birna es nagyon jol csinalom. Sajna azon, hogy kimozduljak Lottika nelkul egyenlore senki se tud segiteni...meg O sem. O allandoan dolgozik, nincs szabadnapja es igy meg rosszabb,mert Vele se tudok egyutt lenni. A napi 2-3 ora estenkent az loturo. :cry: :cry: :cry:
Na,be is fejezem a panaszkodast. Alapvetoen egy nagyon nyugodt es eros csaj vagyok... meg kene probalni ezt meg is tartani.

Katy,Boo es Conversano:
Koszi Csajok, hogy probaltok lelket onteni belem. Bond termeszetesen Neked is. Olyan jo, hogy legalabb mar van kivel megosztanom a problemaimat es Ti segitetek is. Megegyszer koszonom mindenkinek.

Kép
Kép
bucus80

Bucus : én segítenék, de messze vagy :wink: :cry: :cry: Nyugi, kitartás és csatlakoznék az előttem szólókhoz.

Boo : Bassssssszus ! Ilyet ! :twisted: :twisted: :twisted: Este olvastam , amit írtál, csak már reagálni nem tudtam, de valami hasonlót éreztem :shock: :roll: :? :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Apának mondtam, úgyhogy együtt dühöngtünk. amúgy ő egyből azt mondta, hogy miért olyan magas a kivehető limit, de tovább olvasva már ezt is értettük. remélem hamarosan megoldódik.

Biztosan én vagyok az egyetlen itt köztetek , akinek a 21. századba nincs bankkártyája. :roll: :oops: :oops: :D :D DE mindig készpénzben kaptam a fizetéseimet és sosem volt annyi , hogy amiatt bankszámlát nyitottam volna. Természetesen Apának van , Ő arra kapja a fizuját, onnan vonják a hitelünket, de például a számláinkat sárga csekken fizetjük be maradi módon. nekem így olyan kézzel fogható. "Közös kasszán " vagyunk Apával nyilván, de ez azért idézőjeles, mert nekem nincs hozzáférésem a számlájához/ számlánkhoz, de nem is akarom , hogy legyen. Amikor nagyobb kiadásunk van , azt közösen megbeszéljük, de amúgy mindenki a "sajátjából" gazdálkodik. Nekem szükségem van arra, hogy pénzt keressek, amivel gazdálkodhatok. Az eddigi tgyás-omat félre tudtam tenni és egy nagyobb összegnél betettük a bankba, mert mégsem szeretem a párnám alatt tartani. Mindig is ilyen voltam, már 17 éves korom óta be kellett osztanom , amit előteremtek. Nem kaptam senkitől segítsééget az albérleteim, a csekkjeim és a megélhetésem finanszírozásához és most , hogy van egy közös gyermekünk, most is szükségem van arra , hogy havonta, 2 havonta elmenjünk nagybevásárolni és én fizessek.
Eddig sem voltam egy költekezős fajta, most pedig mióta itt van ez a kis tökmag, szinte semmit nem vettem magamnak. Amikor úgy érzem , hogy költekeznem kell, akkor veszek valami hasznosat . Most az a legfontosabb, hogy el tudjuk adni a lakásunkat és tudjunk venni egy kicsit nagyobb használt lakást, azt pedig széppé tudjuk varázsolni és berendezni.
Ruházkodás terén szeretem én a szép márkás cuccokat, de előnyben részestem a Nagyvárad tér-i angol használtruha boltot, ahol , ha van kedvem és időm, akkor nagyon szép, jó minőségű és akár új dolgokat találok.

Ja amúgy azért ez a sok szövegelés így vasárnap reggel, mert unatkozom. Ugyanis gyerkőcöt most altattam el, mert tök álmos volt és kezdett nyüglődni, Apuka meg reggel jött haza :twisted: , mert a barátaival mulatoztak. Jól rá is olvastam a fejére, hogy irgum-burgum, meg ugyanmárhogyképzeli ezt. Úgyhogy most nem csinálok semmit, vagyis de , írok, nekem ez a kikapcsolódás. Amúgy minden héten egyszer elmegy barátkozni, hogy Babanetes szakzsargonnal éljek, de nagyon ritkán marad ilyen sokáig.

Kép
ikoka7

Sziasztok! :D

Boo: durva!!! :roll: :evil: innentől mindegyikőnk árgus szemekkel nézi majd az ATM- eket, azt hiszem.....

Katy: én azt se tudtam, mi a csicsóka.... :roll: :) De utánanéztem :D Ha Ti rendszeresen eszitek, érdemes megkóstoltatni Petrával, de ha olyan gyakran mint én, akkor szerintem vegyél mást a bácsitól :lol:

Orsi: de jó! Épp a napokban jutott eszembe, hogy Pagikáék vajon hogy bírhatnak a 3 kislánnyal.... :D Ott hárman kezdenek el három felé kúszni.... :lol: Jó lenne, ha be tudna nézni ide pár mondat erejéig :D

Bucus: néha én is úgy érzem, hogy meghülyülök, de ilyenkor arra gondolok, hogy nemsokára itt a tavasz, a nyár, meglátod, sokkal jobb lesz :) . Akkor már többet lehetünk a szabadban a babókkal, nekik is jobban fog tetszeni a külvilág /virágzó zöldellő növények, hmmmmm :) /, mi sem leszünk ennyire bezárva :lol: És már nem tart sokáig a tél :lol:

Kép
agi125r

Kati : igen , túl vagyunk a husikóstoláson és így pépes formában nem ez lesz a Kisfiam kedvenc eledele. Azért egy héten egyszer bepróbálkozom vele. A főzibe reszelt sajt szinte fel sem tűnt neki.

A védőnőnk azt mondta, hogy ha a zödborsótól nem volt semmi baja , akkor nyugodtan mehet a sajt és pici 0%-os joghurt a főzibe, mert ugyanaz a tejbiszb@szizébizé van a zöldborsóban is , mint a tejben. Jólmegasszondtam mi ??? BOND segíts ezt érthetővé tenni! :wink: :roll: :roll: :roll:

Akkor most sehol senki ?

Kép
ikoka7

Agi : igenigenigen tavaszt akaroook ! Itt most gyönyörű kék az égbolt és süt a nap, tök jó érzés kinézni az ablakon. Aztán lehet, hogy -10 fok van , de látványnak jó.

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Boo: egész estében rajtad járt az eszem. B@sszus, nem lehet igaz, még most is csak passogok. Apának mondtam, mi történt, ő is csak lesett.
Zsaruk tettrekészségéről ő sincs nagy véleménnyel. Akkor mi a lótúrónak van ügyelet, ha a seggüket is lusták felemelni?

Remélem a bank tényleg megtéríti a károtokat.

Ikoka: boldog 7 hót nektek is! :)
Van, hogy én is dacolok, hogy nem csinálok semmit. Na, ez nem az a nap lesz azt hiszem, de azért túlzásokba sem fogok esni.
A kacsánk már sül a sütőben, félig kész a Nócim jelmeze, most épp verset tanulunk vele (már este megtanultuk, ma meg sokszor gyakoroljuk, hogy ne csak elmondja, hanem előadja).
Viszont megint kezd köhögni :? :( :( , úgyhogy lehet, hogy holnap nem viszem oviba, kedden is csak a farsangra, ha jól lesz.
Mondtam a Gábornak, hogy mivel már úgyis túlléptük a "megengedett" hiányzást, ha csak kicsit is köhög, nem viszem el oviba.
Jövő héten beszélek a nevelési tanácsadóval, megkérdezem, hogy pontosan hogy vannak ezek a dolgok - mármint az iskolaérettséggel, illetve ha lehet, "megnézetem" a Nócimat, hogy mégis ők mit gondolnak. Megemlítem a betűtévesztéseit is. Ha mást nem, javaslatot biztos tudnak adni, hogy mit csináljak vele, vagy kihez forduljunk.

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi : fiúk ébren, nálunk is készül már az ebéd : rakott krumpli a sütőben, mosógép mos, csak azt a kurv@ vasalást csinálná már meg valaki. Délután megyünk át Párom szüleihez, állítólag sült pisztráng lesz, vagy rántott nem is tudom. Na mindegy így is úgy is szeretem. De oda 3 óra körül megyünk és hát ebéd az kell. Előtte husi leves, azt csak elő kell rántani a fagyóból, mert én mindig nagy adagot készítek és befőttes üvegekben lefagyasztom. Tök jó előkapni és csak tésztát főzni hozzá.
Köszönjük a köszöntést !!!
Párom második keresztneve Bálint, igaz , hogy ezt sosem használja ( én nem vagyok híve a 2 keresztnévnek ) , úgyhogy nálunk ma 7 hónapozás :wink: , névnap és Valentin-nap is van. Igaz ez utóbbi nyilván nem lesz megünnepelve. Párom nem az a romantikázósos fajta. :?

Kép
ikoka7

Hendegabi : szegény Nóci , ez a betegeskedés mostmár huss tűnjön el. Remélem tudok varázsolni, de szívesen veszek órákat Tőle ! Még sosem sütöttem kacsát, pedig mindent megsütök , megfőzök.Van valami trükkje ?

Kép
ikoka7

Trükkje szerintem nincs.
Mivel kicsit lassabban sül, mint a csirke, viszont szárazabb is a húsa, én fólia alatt sütöm. Ja, és ez tegnap még itt szaladgált az udvarban, tápmentes, úgyhogy amúgy is rágósabb.

Isteni finom párolt vöröskápival, de mivel én nem ehetem meg (szopi miatt), gonosz vagyok, és a többieknek sem csinálok hozzá :twisted:

Nem is írtam, estére totál begombócosodott a bal cicim :shock: . Hónapok óta nem volt ilyen. Szopi után 1,5 órával 150 ml-t fejtem (abból kb 110-et a jobból). Még sosem fejtem ennyit egyben, az általános mostanában a 60-70 ml, de van, hogy csak 30-at sikerül.

Reggelre megint elég csomós volt, akkor Vicus jóllakott belőle, és még 20 ml-t lefejtem. Azóta rendben vagyok. :)

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi : Köszönöm a kacsás választ. Nem lehet szopi alatt párolt kápit enni ? :shock: Én már ettem, de én nem vagyok mérvadó az ilyesmiben sem a mit egyek-mit ne egyek terén, mert tök ugyanúgy étkezem, mintha nem szoptatnék. Szegény többiek sem esznek nálatok kápit , ennyi önzőség kell. :wink:

Kép
ikoka7

Én elejétől paráztam, hogy mit merjek enni, nehogy fájjon a hasa.
Most már fokozatosan szoktatom magunkat a fűszeresebb és fújósabb ételekhez. Kelkáposztát is Karácsony környékén ettem először, borsófőzeléket, zöldbabfőzeléket is januárban. Ezek nem okoztak gondot.
A karfiolból csak 1 nagyobb rózsát ettem meg, attól viszont rendesen fájt a Vica hasa. :?
Szóval ilyen káposztaféléket még nem nagyon eszem. Meg babot sem.

Kép
Kép]
hendegabi

Ikoka

Nem eszek én sem káposztát, sem babot, sem karfiolt, hogy ne puffogjon tőle Odi. Párszor már ettem töltött káposztát, de észrevettem rajta, hogy többet pukizgat tőle, így inkább nem erőltetem. Zsombit nem bántotta a gáz ezektől az ételektől? Boldog hófordulót a kicsifiadnak.

Meg van Odi szülinapi ajándéka, állítólag 600 kg-ot kibír, szóval én már ki is próbáltam a hintát.
Marietta nagyon ajánlom őket, rendesek voltak, itt voltak időre 9-től dolgoztak rajta 2-ig, az összeszerelésért nem kértek pénzt, csak a benzinpénzt számolták fel, és nettó áron tudtuk megvenni tőlük :roll: :wink:

H. Gabi

Nócinak gyógypuszit küldök. Nóci mennyit van kint levegőn? Nem tenne jót neki, ha 1-2 órát kint lenne mindennap?

Kép
Kép
orsi777

Orsi: van minden nap levegőn, és a lakást is sokat szellőztetem.
Hazafelé általában gyalog jön (jövünk) az oviból, az már maga 20 perc, de sokszor van kint azon felül is.

Milyen csend van ma megint.
Mindenki Valentinozik?
A Bálintokat az Isten éltesse sokáig!
:)

Kép
Kép]
hendegabi

Itt is nagyon szépen süt a nap, szeretem a havat, de már nagyon hiányzott a napsütés. Remélem mindenki kint van a szabadban, én is kint ülök a teraszon, élvezem anapsütést, és netezek :oops: :roll: :D .De czar dógom van 8) .

Kép
Kép
orsi777

H. Gabi

Csak azért kérdeztem, mert a szomszédunk kislánya is nagyon sokat betegeskedik, ő még csak most lett ovis nemrég, de mióta jár, azóta szinte állandóan beteg. Múltkor is zörejes volt a tüdeje, és azt tanácsolta a doktornénijük, hogy minden nap vigye ki 1-2 órára a levegőre. Kontrollra 2-3 nap múlva mentek, és semmi nem hallatszódott már a kis tüdejében, és ismét mehetett oviba :P .

Most nagy kopp-kopp-kopp, de Odett nem volt még beteg, ami köszönhető annak is, hogy mindennap kint van a levegőn, és szerintem a kinti séta nem ér fel a szoba levegőztetésével. Apa is halálán volt novemberben, és sem Odett , sem én nem lettem beteg. Nyilván én egy gyerek mellett megtehetem, hogy sokat kint vagyok vele a levegőn, más dolgom sincsen, csak rendbe tenni a házat, esetleg főzni, persze könnyen beszélek :? . Szegény ketteskévek már én sem róhatom a köröket a faluban, mintha más dolgom sem lenne egész nap.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Itt is gyönyörűen süt a nap, most jöttünk be kintről, még a kedvem is egész más, hogy kisütött a nap!

Hendegabi: Remélem nem lesz beteg Nóci!! Úgy sajnálom szegénykét :cry: !

Orsi: Biztos tök szuper a játszótér, és még össze is szerelték :shock: :D , szuper, azt gondoltam, hogy az nincs benne az árban.
Valószínű mi is megvesszük, én teljesen beleszerettem :oops: , és Apának is tetszik. De nálunk is úgy lesz mint nálatok, beleszállnak nagyszülők, keresztszülők , mi, és meg lesz a hőn áhított játszótér :lol: :lol: :lol:

Boo: Szorítok neked , hogy mielőbb elrendeződjön az ügy és visszakapjátok a pénzeteket, még mindig nem tértem magamhoz :shock: :twisted: !
marietta1982

H.Gabi!
Én is ettem már egyszer töltött káposztát, és egyszer zöldborsófőzeléket és Petrus meg se érezte. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy mivel már Petra is eszik sok mindent, most már nyugodtan ehetek bármit.
Tegnap pl. joghurtos padlizsán és padlizsán salátát ettem, amitől szintén nem volt semmi baja, pedig tele van hagymával és fokhagymával. Ráadásul az első hónapokban nem bírta a pocija, ha padlizsánt ettem.
Szerintem a köv. kacsához párolj csak nyugodtan egy kis káposztát, az úgy finom igazán! :wink:

Én is lementem Petrával sétálni mei taiban. Én a babakocsit meg se kísérlem, mert havasan-lucskosan vissza nem teszem a csomagtartóba. Így maradt a mei tai, de így is sétáltunk majdnem egy órát (bár a végén azért már éreztem a súlyát, de úgyis edződnöm kell).
Nem mondom, hogy nem volt hideg, de Bond tanácsára felöltöztem, még harisnyát is vettem a farmer alá, és így csak a fülem fázott, de eszembe jutott, hogy van kapucnim, így az utolsó 5 percben már a fülem se fázott. :D :D

Azok a dög mezei poloskák előkerültek a napsütés hatására. Én agyvérzést fogok tőlük kapni! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Őszintén, mit keresnek a város közepén a 4. emeleten????? Még a nevében is benne van, hogy mezei! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
katy76

Orsi

Abban tévedsz hogy a tápis babák aludják át az éjszakát...
Roló és Bodzi is szopisok és átalusszák...mi inkább azt furcsáljuk, hogy egy ekkora baba hogy lehet még éhes éjjel...én inkább megszokásra tippelnék mint valós éhségre, de ezt persze mindenki maga érzi...és minden baba más. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

MEGŐRÜLÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
Kép]
hendegabi

HendeGabi mi tortent???

Kép
Kép
bucus80

Hgabi: mi a baj? /meg ne őrülj, inkább menj ki a ház elé és jól rúgj bele egy autógumiba :) /

Kép
agi125r

Ronmay!
Azért én erősen vitatom, amit írtál.
Ha utánanézel, a legtöbb szakirodalom szerint teljesen normális, hogy egy ekkora baba éjjel felébred és szopit/tápit kér.
Nyilván függ attól is, hogy napközben mennyit eszik a baba.
Az én lányom olyan mini adagokat eszik egyszerre, hogy teljesen érthető, hogy éjszaka is kér enni. Egyszerűen nem tudom növelni az adagját (hozzáteszem, hogy nem is bánom, mert inkább egyen sokszor keveseket).
Erről előbb-utóbb úgyis leszoknak. Egy éves korig teljesen normális, ha éjszaka enni kérnek. :wink:

Orsi!
Te hogy csinálod, hogy ennyi séta mellett marad időd az otthoni dolgokra? :roll:

Kép
katy76

Ronmay!
Még azt akartam hozzátenni, hogy tudom, hogy Te sokat tettél azért, hogy nálatok így alakuljon. De Rolónál biztos lehettél abban, hogy ő napközben megeszi a 24 órás adagját, hiszen ő mindig nagy adagokat evett.
Ha ő is csak 80-100 miliket evett volna napközben, biztos vagyok benne, hogy Te se szoktattad volna le őt az éjszakai evésekről.

Egyébként ehhez is tökre hozzá lehet szokni. Mostanában Petra később ébred hajnalban, de én ugyanúgy felébredek a régi időpontjában is. Egyszerűen hozzászoktam. :wink:

A nővérem kislánya 3 hónapos, de brutál mennyiségeket eszik (nem látszik rajta). Ő általában 4x eszik egy nap, de min. 200 ml-eket szopizik (valamelyik nap 300-at evett :shock: :shock: :shock: :shock: ) és ő már jó ideje magától átalussza az éjszakát (este 8-tól reggel 8-ig simán alszik).

Szóval ahány gyerek, annyi napirend.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?