A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lanyok,
en is vagyok meg, csak inkabb olvaso üzemmodban es ha irok, akkor a masik topikba inkabb, az ösziekhez.
Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok ram. Neztem a tablicskut es ez mar jobban tetszok, hogy itt en vagyok a negyedik helyen!! Az ösziben valahol a közepen kodorgok. Bar meg nem szeretnek szülni, de azert kb 3 het mulva mar kiegyeznek vele, akkor töltöm a 37. hetet. A dokim szerint a betöltött 36-tol semmi gond nincs mar. Es hat a mult heti uh utan lehet, hogy nem is bannam en azt sem, csak jöjjön ki valahogy, ugyanis eleg nagy a draga. a 33. heten volt 2200 gramm, ami nem semmi, fejatmerö is jo nagy es teljesen be volt mar agyazodva a kis buksija a medencebe, ra a mehszajra, amit egy kicsit mar nyom is, de meg azert nem veszes. Szoval erre jol beparaztam, gogy talan mar csak par het es jöm, ugyhogy ezen a heten babacucc mosas, pakolas, en taskamat is összepakoltam es megvettem mindent ami meg kellett, mar csak egy matracot kene venni es megvan minden, jöhet Abel. Persze azert meg ket harom hetet jo lenne, ha maradna. Jövö heten megyek megint uh-ra, majd meglatjuk mit mond dokibacsi, mert a multkor azt mondta, hogy az okt. 23 helyett okt 17, azaz majdnem egy hettel elöbb irt ki a gep. Szoval eszerint mar a 36 hetet taposnam... de en meg a 23-al szamolok inkabb.
Kitartas mindenkinek, szep napot es sok puszit!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Bringa!

Ez nagyon gáz a dokival! Remélem - ha ügyeletesnél is fogsz szülni - jó kezekbe kerülsz. Tény, hogy a jó orvosok nagyon túl vannak terhelve, de sajnos olyan sok mellette a kontár! Mindenki igyekszik magának a legjobbat találni!

Vica!
Mi láttunk téged, de a végén mire elintéztük a pisilést már el is tüntél! Hát maradunk virtuális barátok!

Liv!
Szépen teljesít Dávid, remélem mielőbb hazahozhatjátok már! Már ez is nagy előrelépés, hogy szoptathatod és ilyen sokat bent lehetsz nála!

Dia!
Nekem a tegnapi nap - őszintén szólva - elég nagy csalódás volt. Valahogy jobbra számítottam. Ez volt az eddigi legrosszabb előadás! Nem baj leközelebb már a relaxáció és légzés lesz a téma. Na majd fújtathatunk ott együtt. Az az apuka rosszul lett, vagy elaludt? Olyan ilyesztő volt, először azt hittem csak horkol!

Tegnap én is belevetettem magam a vásárlásba. Kimentem a Cora-ba és vettem 2 szoptatós melltartót, 3 kismama tangát (aminek az eleje a mellemig ér - elég libidó romboló látvány!)Szonjának egy rugit és egy nagyon helyes kertésznadrágot amiben majd haza tudjuk hozni a kórházból! Elcsapkodtam 10.000,- Ft-ot de nagyon jól esett. A Corában rajzottak a kismamák, melltartóból és bugyiból már alig volt méret! Én a jelenlegi 80 B-s méretemhez 85 C-s melltartót vettem. Remélem jó lesz!
Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne vásárolja össze mindenfélét. Annyira aranyos babaruhák vannak viszonylag normális áron!
Nem tudjátok a Fáy piacon lehet kapni baba-ruhákat. Azt mondják a kínaiak nagyon jó ruhákat csinálnak! Van valakinek tapasztalata?

Pusza
Barbara
babar

Sziasztok!

Liv!
Nagyon örülök, hogy minden ilyen jól alakul és az szuper, hogy már szoptathatod. Figyeld meg, hogy innen nagyon hamar fog fejlődni!
Tegnap kinyomtattam a profilodból a kis Dávidot és mindenkinek megmutattam, mert annyira édes és olyan hihetetlen nekünk még, hogy egy ilyen kis fiúcska lakik bennem is!

Motiot!
Október 17? Hű az nem semmi, az nagyon itt van!
Nekem is azt mondta a doki, hogy még legalább 3 hét és nem lehet gond! Reméljük a picurkák jól érzik még odabent magukat!

Már én is úgy be vagyok sózva! Tegnap bepakoltam a pelenkázóba mindent és csodáltam! Este apa is odaállt elé, minden fiókját végig nézett és csak állt egy ideig, aztán azt mondta: Itt fog feküdni Norbika?
Egyre jobban hangolódik rá a dologra! Ha találkozik valakivel, akinek már szintén van kisbabája, akkor mindig kifaggatja, hogy hányszor kel fel, mennyit alszik, stb.

Lányok! Nektek is magas a pulzusszámotok? Tudom, hogy terhesség alatt megnő, de eddig azt hittem, hogy nekem a gyógyszerektől is több. Ma reggel mértem a vérnyomimat, ami teljesen jó volt, viszont a pulzusom 115, és akkor még csak a magnéziumot vettem be!!!
Ez az idő is kikészít, totál kóma a fejem!

Jajj én néha annyira kínlódok! Már ott tartok, hogy utálom az estéket, mert nagyon rosszul alszok, pedig még most kéne aludni!!!
Bocsi, hogy nyafogok, de néha muszáj!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 33+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Gombóc!
Azért tojtam be,mert láttam a szülő nő arcán,hogy nagyon fáj a szülés.KépNa meg az se volt szép látvány,amikor szétnyilt a punci és ott volt a fejecske.KépHát igen,szép a 6 kiló,de ami mellette van"+30-40" az nem szép.Kép

Liv!
Örülök,hogy már ennyire jól vagytok.KépA páromnak is nagyon tetszik a kis Dávid.Jó egészséget kivánok mind kettőtöknek.Kép

Vica!
Bocsi!Barbi az elején kiszúrt téged és szólt nekem.De te a sor végén ültél mi pedig az elején.Kiabálni nem akartunk.A végén pedig siettünk wc-re Barbival,aztán meg már nem voltál sehol.De tényleg nem vehettél észre,ha nem láttál kövér nőt.Még Andi is megjegyezte,hogy egy hét alatt rengeteget nőtt a hasam.Kép

Barbi!
Én láttam,hogy a hapsi horkol"alszik" és a párja alig birta felkölteni.Aztán felébredt és szerintem utána lehetett rosszul.Nekem a tegnapi nap annyiból volt jó,hogy csak 1 órás volt.KépOlyan nehezen birok 2 órát végigülni azon a kemény széken.KépNemtom,szerinted jövő héten feküdni fogunk a földön?Vagy mi lesz?KépTegnap én is ott hagytam 8600-ot a gatyáért és még hazafelé vettünk egy kis szőlőt,üdítőt,sört,Kínai kaját úgyhogy mi is 10 fölött jártunk a végén.KépTamás nagy örömére.KépTudod,hogy már morgott előtte is.Kép
Puszi a többieknek is!Kép
Lányok mi van veletek?"Gigi,Kata"??Dia 27+1

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Liv!
Veled örülök!!!Kép
Dávid nagyon erős kisember és most,hogy ilyen sokat lehetsz Vele,rohamosan fog hízni!Hamarosan otthon lesz együtt a kis család!Kép
Meg vagy elégedve a Péterfyvel?Azt a részleget nem nagyon ismerem,én a baleseti intenzíven dolgozom.Rendesek az orvosok és a nővérek?

Bringa!
Szörnyű,ami az orvosoddal történt!Kép
Nagyon nehéz lehet akkor most Neked,remélem minden a lehető legjobban alakul majd!
Csaszi:Raul megakadt,mert,mint utólag kiderült,a köldökzsínór a lábán volt és nem engedte haladni kifelé.Így 10 óra vajúdás után sürgős műtét lett a vége,mert már nagyon rossz volt a szívhang.
Orvosom azt mondta,hogy hagyjuk a dolgokat menni,de a legkisebb elakadásnál azonnal műtét.
Hát,kíváncsi vagyok.
Patrik egyébként koponyavégű már,remélem így is marad.Kép

Motiot!
Ábel jó nagy már!Kép
Majd írd meg nekünk is,hogy mi volt az UH-on!

Györesz!
Párod KépKépKép
Nekünk nyugodtan "nyafogjál"!
A pulzusoddal kapcsolatban nem tudod megkérdezni az orvost,vagy a védőnőt?Nem tudom,hogy milyen gyógyszereket szedsz,okozhatják-e,de érdemes rákérdezni szerintem.

Dia!
Még mindig lustizol?!Kép

Puszi.

Kata
30+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Györesz!
Már én is úgy vagyok,hogy utállom az estéket mert nem tom,hogy feküdjek.Pedig én még sehol se vagyok hozzátok képest.KépHanyat pedig nemtudok aludni,mert a párom mindig felkölt,hogy horkolok.KépDe őt nem a horkolás zavarja,hanem az,hogy majd nem veszek levegőt.Félt.Kép
Nekem mindig jó a vérnyomásom,de én is szoktam olyat érezni,hogy majd ki ugrik a szivem úgy ver.Olyan félelmetes.KépNyafogjál nyugottan,meghallgatunk,hisz azért vagyunk itt.KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

GyöreszKép

A 34+2=36 hét. Szóval így értettem.( a kettes most nem a napokat jelölte) Nekem is magas a pulzusom, általában 100 körül van. Asszem a normális 70-80. De most a szívünknek gyorsabban kell pumpálnia.
Tegnap este már nekem is tele volt a hócípőm. A bal lábam csípőtől olyan furcsa volt. Nem is fájt igazán, hanem bizsergett. Meg egyre többet járok ki pisilni éjszaka. Na ennek örülök a legjobban.Kép Nekem is pont az jutott eszembe Liv kisfiáról amikor néztem, hogy olyan furcsa, hogy már az én picékém is ilyen. Hogy teljesen formás csak még picike és sovány.

DiaKép
Na örülök, hogy vettél magadnak gatyát. Elvileg holnap bemegyek a férjemmel Pestre elintézni a házassági kivonatot és akkor megfűzöm, hogy vigyen el a 2in1 boltba. Állítólag jön az ősz. Hipp-hipp-hurrá!
Látod én ezért nem mentem el a vetítős előadásra, mert nem akarom magam stresszelni. Ne legyél betojva!!!!

KataKép
Szerencsére a náthámnak se híre se hamva.Kép

BringaKép
Hallottam erről a tragédiáról ami az orvosoddal történt. Nagyon sajnálom a családját.
Azon viszont teljesen megdöbbentem,hogy nem választhatsz magadnak se orvost se szülésznőt. Én úgy tudtam,hogy ma Magyarországon szabad orvosválasztás van. Nem tudom, hogy ezt egy kórház felülbírálhatja e vagy sem.?!

BarbaraKép
Ezek az előadások nagyon érdekfeszítőek lehetnek ha valaki mindig elalszik rajtaKép Lehet, hogy én is megnézem a Corát, bár valószínű, hogy a többi kismama már mindent kifosztott. Na mindegy...

LivKép
Olyan jó, hogy ilyen híreket hallunk felőletek!!Kép

Puszi, Gigi 33+6

Ezt a kicsi Dávidnak küldöm:
Kép

KépKép
gigi28

Kata!
Itt vagyok.Már kerestelek.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi!
Honnan kunyiztad a napocskát?KépÉn is megakartam nézni a 2in1 bolt honlapján az őszi rucikat,de még nincs feltéve.Ezért maradt a Mama Mia mert az a kórháztól 2 metró megállóra volt.KépDe amúgy is jó kis bolt.KépÉn is nagyon örülök az ősznek.KépTegnap is azt mondták,hogy 18 fok lesz,aztán farmerban majd meg sültem.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép
Már nem tudom, hogy honnan nyúltam le a napocskát, de ha rákattintasz az egereddel akkor el tudod magadnak menteni a gépedre.
Tegnap az időjárással én is úgy jártam mint te. Felvettem hosszú gatyát, mert rémisztgettek, hogy hideg lesz, erre az OTP-ben majdnem hőgutát kaptam. Ha tegnap nálunk nem volt 27 fok, akkor megeszem a kalapom.
Már akartam kérdezni, hogy mi újság a biztosítóval. Fizetett már valamit a kocsi után?
Össze kéne szednem minden erőmet és el kéne vonulnom takarítani...Kép
Valamikor jövök!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Még nincs semmi ujság a biztosítónál.KépPedig már küldhetnék a lóvét.KépAzt mondták,hogy 30-60 nap amíg a rendőrség lezárja az ügyet.13.-án volt egy hónapja,remélem szeptember végére lesz valami haladás az ügyben.De akkor is Kb:400eft-ot fogunk csak kapni.KépKB:1Mft-ot buktunk rajta.KépNa nem idegesítem magam tovább.Puszi,KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Gigi

Hát tényleg igazi kis Karácsonyi ajándék lesz. Gondolkoztunk is, hogy mi lenne, ha az lenne a neve, hogy Nagy Ajándék. Kép Amikor a ker.neveket nézegettem, akkor láttam meg ezt a nevet. Azt ugyan nem tudom, hogy fiú v. lány név-e. Nem tudom, ki az az elvetemült, aki ilyen nevet választ a gyerekének.

Gombóc

Szia, felismertelek ám egyből én is a Margitos topicból. Kép Én is el szoktam kalandozni. Meg itt olyan jó a társaság!

Kata

Én is örülök, hogy ide találtam közétek. A társaság is jó, és tök jó témáitok vannak, ezek engem mind érdekelnek, és már csomó mindenre kaptam választ.
Igen, szerencsére már közeleg a 30. hét, már nagyon várom, mert akkor már tényleg a finishben fogom érezni magam. Ráadásul csak akkor megyek UH-ra...addigra már 3 hónap fog eltelni az előzőhöz képest. Ez olyan borzasztó soknak tűnik. Kép Hiába érzem, hogy minden rendben, de azért mégis jó lenne látni megint Bencécskét!

Liv

Úgy örülök, hogy kezd minden rendbe jönni a pici fiúval. Bár még csak most csatlakoztam hozzátok, végig izgultam, hogy minden rendben legyen. De úgy látszik megérte! Kép Egyszerűen tündéri a babátok!!!!

Dia

Jó az a bolt, ahol voltál? Már én is gondoltam , hogy elmegyek, de még nem volt rá időm.

Zsófi
mzsx

Zsófi!Kép
Én csak ajálani tudom a Mama Miat.Szerintem nagyon szupi,rengeteg árukészlet van,úgy,hogy sok pénzt lehet költeni és kedves a kiszolgálás.KépKismama nadrágból is sok választék van,csak az anyagát tekintve 6-7 féle biztos van.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!
A Te picurkád is olyan aktív? Lehet, hogy Ő is a frontra érzékeny, mert két napja majd kiugrik a hasamból. Vagy csak nagyon nem fér el! Neked milyen ütembe nő a hasad? Nem tudsz feltenni magadról képet, hogy most mekkora a pocid! Olyan kíváncsi lennék, mert hát Te vagy velem egy idős!!!

Szia Zsófi!
Hű rátok nagy izgalmak várnak karácsony tájékán! Nem lesz egy hagyományos karácsony. Bár szerintem nekünk sem, hiszen ott lesz egy két hónapos pöttöm is!!!!
Ajándék? Hát vannak elég furcsa nevek és a legszörnyűbb, hogy van aki ezt adja a gyerekének!!!

Én még a terhességem elején vettem a 2in1-ben egy kismama farmert, amit alig hordtam, mert nagyon hamar kinőttem. Bele bírnám magam tuszkolni csak már nyomná a hasam! De arra gondoltam, hogy ezt fogom szülés után hordani, mert nem is látni rajta, hogy kismamagatyó!!!!

A pulzusom kicsit lenyugodott!!!
Nagyon uncsi ez a nap!
Ti mit csináltok? Én úgy unatkozok! Már nincs semmi amit csinálni tudnék babavárásilag, már minden ki van mosva, ki van vasalva, be van pakolva, stb.!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Dia

Köszi, akkor valamikor elmegyek arra. Eddig, ahol voltunk nem volt túl nagy választék, és elég ronda volt minden. Főleg, amikor fölvettem és úgy állt rajtam, mint tehénen a gatya. Tudom, hogy ilyenkor az ember nem a régi alakilag, de azért próbálok mindent megtenni azért, hogy csinos legyek. Múltkor voltunk férjemmel a Westendben, ott is van egy ilyen bolt, de nem volt túl nagy választék. Azért sikerült venni egy farmert, meg ahhoz egy fölsőt, meg blúzt. De az árát inkább nem mondom. Kép Borzalom!!!! Szóval tényleg köszi, ott is körül fogok nézni, hátha tovább tudom csökkenteni a családi kasszát Kép, pedig most azért kéne spórolnunk.

Györesz

Hagyományos az nem lesz, az tuti. Kép Anyu már mondta is, hogy nem is csinál semmi különös kaját, mert hol együk meg...a kórházban? Mondtam neki, hogy készítse elő, mert lehet, hogy picit előbb megérkezik Bencus, és akkor, áthozhatják hozzánk, és majd akkor nálunk lesz a vacsora. (Eddig mindig anyuéknál voltunk 24-én) De én is nagyon izgulok, mert azért szeretnék ajándékokat venni, amit mindig decemberben szoktam. Asszem ez most előrébb fog csúszni. Még 3-4 hétig dolgozom, utána már otthon leszek. Majd kihasználom és elmegyek bevásárolni, meg be is csomagolom. Fenyőfát is korábban megvesszük, majd férjem egyedül földísziti, ha nem lennék otthon. Lehet, hogy hülye vagyok, de azért ragaszkodom a fenyőhöz, pedig biztos nem sokat fogom látni a pici fiú mellett. Kép De mégis.
Irigyellek nagyon, hogy már megvan mindenetek. Én pont ma mondtam a férjemnek, hogy el kéne kezdeni a beszerzést, mert iszonyú sokba fog kerülni minden, ha egyszerre akarjuk megvenni. Meg már én is úgy nézegetném, meg rakosgatnám a pici holmikat. Kép Ráadásul a szobát is ki kell festeni, mert a gyerekszobában egyenlőre a kutyák laknak. Nem tudom, hogy mit fognak szegények szólni, ha ki fogjuk őket költöztetni. Kép De csak nem aludhatnak egy ágyban a babóval...pedig biztos örülnének neki. Kíváncsi is leszek, hogy mi lesz, ha már Bence tud járni. Ui. szerintem eleinte állva pont a feje egyforma magasságban lesz a nagyobbik kutyámmal. Mekkora smacikat fog kapni. Kép Azért majd igyekszem, hogy ne így legyen, de szerintem nem fog sikerülni. Férjem már előre ki is van akadva ettől. Én nem annyira, mert kiskorom óta van kutyám, és mindig bent volt velünk a lakásban...együtt ettük a fagyit is. Kép
Na jó, befejezem. Hátha ki fogtok akadni tőlem.

Puszi,
Zsófi
mzsx

Vica!

Dehogy vitatkozol, csak laírod a tapasztalataidat. Nekem is voltak 56-os rugik, szintén másfél kg-ot hízó gyerekkel, de alig volt rajta. Én meg őszintén szólva nem emlékszem ilyen problémára, hogy a gyerek lába a hasrészben lett volna. Biztos előfordult, csak nem problémáztam rajta. Meg mivel októberi baba és már hűvös volt ezért volt a rugi alatt egy zokni és az tapadt a rugi anyagához, de volt, hogy kívülre adtam a zoknit és az odafogta a lábát.Kép

Kata!
Ha az orvos nem parázik, te miért tennéd. Azért figyelj a keményedésekre és ha túl sok van belőle (10-nél több) akkor hívd fel, hogy mit ajánl. Pl. magnézium.

Dia!

Ne is emlegesd! Én is melegítőben szaladgáltam és majd meg gyulladtam! Felernc krt-nál a jelző 29 fokot mutatott...

Zsófi!

Hú, hát mi is valahogy így voltunk és így vagyunk.
Gáborral mi is kb a 26-28. héten kezdtünk el vásárolgatni és nagyon jól tettük. Kiságy 10 e, babakocsi 30 e (bár mi egy olcsóbbat választottunk), babaágynemű 15, pelenkázó, rá szivacs, plusz babaruhák, törölözők, kifogók, kisruhák... eléri a 100 ezret, ha nem többet. Ráadásul téli baba, kell neki anorák, overáll Az overállok kb 8000 forintba kerülnek... Mond meg a párodnak, hogy menjetek el, pl egy Megatoys, Brandon... -ba helyzetfelmérni, az nem kerül semmibe. Csakhogy tudja, hogy mennyibe kerülnek a dolgok, ráadásul, még festék is kell és egyébKép Én is így csináltamKép
Kutyám nekem is van, kitiltani nem tudod őket, de ha okosak, jól vannak nevelve megértenek sokmindent. kb 1 évesen kezdenek járni a babák, de az alatt az 1 év alatt nemcsak a gyereket neveled, hanem vele együtt a kutyát is mégegyszer. Én a kutyámat nagyon elkényeztettem mikor kicsi volt (másfél évesen született a fiam), és még most is nagyon "anyás". Így nagyon sokat kellett vele is foglalkozni. Mikor már tudott ülni a baba, akkor mindig leültem a földre, ölembe vettem a babát és úgy játszottam a kutyával, labdáztunk, vagy valami. Mikor meg elkezd mászni a baba (Gabim 8 hónaposan mászott), ugyanúgy odamászhat a kutyához. Csak figyelni kell, hogy a gyerek megtanulja, hogy nem szabad bántani a kutyát. Össze kell nevelni őket.
Ó ha hallanád, hogy játszik a fiam meg a kutya. Azt a hangos kacajt amikor bírkóznak. Kép Azt nem tudom kivédeni, hogy ne nyalja, de szerencsére a fiam nem is hagyja, elfordul, de azért röhög. Mindenesetre a gyerek még semmiféle betegséget nem kapott el a kutyától, míg szerencsétlen ebnek már volt felsőlégcső hurutja, és tüszős mandula gyulladása... Végülis a kutya tehetett róla, minek nyalogatja a gyereket amikor az betegKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

DiaKép

Hát nem valami jó hír ez az autóról, úgyhogy inkább ne is gondolj rá! Most örülj az új gatyádnak.Kép

GyöreszKép
Nekem ma kifejezetten nyugis a törpikém. De ez az időjárás teljesen kiakaszt. Reggel itt volt az ősz, borúlt volt az ég és tök kellemes a hőmérséklet. Na de most, tűz a nap és van kb. 25-27 fok. Komolyan mondom, hogyha már a végén lennék, tuti megszülnék.
Unalom ellen ma takarítottam. Hát nagy élmény volt. Mire végeztem, agyvérzés közeli állapotba kerültemKép Mióta terhes vagyok azóta szerintem a Libri könyvesbolt belőlem élKép Vadúl rendelek a neten, unalom ellen olvasok. Meg hát nem valószínű, hogy egy darabig ilyen nyugodtan ez megtehetem. Olyan kép is jó amin nem látszik a nagy búrám??Kép Ugyanis katasztrófa ahogy kinézek.

Zsófi, SashaKép
Kutya témában egyezik a véleményünk. Nálunk az a jó, hogy kétszintes házban lakunk és az emeletre nem engedjük föl. De szerencsére nem is akar felmenni. A gyerekszoba is fönt van. Ő ki-be jár napközben, aztán ha kedve van, éjszaka kint alszik. De télen bent alszik. Ha meg már mászik a baba akkor max. többet mosok fel. Azt mondják, hogy azok között a gyerekek között akik állatokkal nőnek fel, kevesebb az allergiás.
Sasha, nem neked van Kevin kutyusod??Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!

De igen, enyim kutya Kevin. Ismersz??? Kispesti vagy? Úgy emlékszem, hogy igen... Egyébként Gabim is csak évente 1x beteg kötelező szerűen. Bár eddig úgy néz ki nem kapta el tőlem azt a fránya vírust ami az arc és torokgyulladásomat okozta. Én még mindig köhögök, sőt, most már párom és anyósom is kezd lebetegedni. Gyermeknek meg naponta 2-3x megtörlöm az orrát...

Amit szerettem volna írni. Tegnap a Rádai utcában voltam és találtam a kellős közepén valahol egy kismama boltot. A Bakáts és a Kálvin tér között van. Na az eladó csak nagyon aranyos volt és kiderült, hogy nemcsak eladó, hanem tulajdonos és ők csinálják a cucokat. Van egy varrodájuk. A farmer szerű rugalmas anyagból készült jó minőségű gatyó 10900 ba került, de nem volt a méretemben. Az XXL-es is kicsi volt, de levette a méretet és keddre megcsinálják nekem ugyanaztKép Olyan jóKép Hosszra, combra mindenhogy passzolni fogKép Kérdeztem, hogy egyéni fantázia alapján is dolgozik-e és igen. Jó, hogynem a legolcsóbb, de nekem sajna nem maradt más választásom és ez az 1 db gatyám lesz amit fel tudok majd venni a városba, vagy egyáltalán, valahova. Van 4 db melegítő nadrágom amibe még bőven beleférek (az egyik L-es, de még most is úgy áll rajtam mint tehénen a gatya), de abba csak a játszóra és kutyát sétáltatni elmegyek, na de a Rádayn is tök ciki volt így végigmenni.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Gigi!
Nekem bármilyen kép jó! Látni akarom a pocakodat! Persze szívesen látnám, ha egy felső test, egy fej is társulna hozzá, de ha nagyon nem akarod velünk megosztani ezt a látványt, akkor elfogadom a hasas képet is!
Könyvek: engem csak olyasmi köt le ami a terhességről, babákról szól, de már nem igen találok olyat ami újat tud írni!
Olvastad a Kismama naplója című könyvet? Nagyon jó. Lehet, hogy még szülés előtt még egyszer kiolvasom!!!!

Puszi
Györesz 33+6 (holnap 34!!!!! és ismét egy héttel közelebb!!!!!)

Kép
Kép
györesz

Szia Sasha!
Te Kispesti vagy??KépMerre laksz?Én is itt lakom.

Gigi!
Itt vagyok újra,csak nem volt net.Már épp írtam neked sms-t,hogy ha holnap se lesz,akkor csak hétfőn leszek újra.Kép

Györesz!
Igaz,nem tőlem kérdezted,de az én picurom is nagyon aktív manapság.Kép

Kata,Marica merre vagytok??
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!
Nem tőled kérdeztem, de attól Te is írhatod! Örülök, hogy a Te kicsid is mozgékony! Jó, hogy ez miatt soha nem kell aggódni!!!!
Ja különben megkaptam az e-mailt amit a Gigi írt nekem, amibe megadta a számodat. Be is írtam a telcsimbe, majd téged is értesítelek ha lesz valami!!!

Úgy látom már mindenki pihen!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Megint nem nagyon van időm visszaolvasni, ne haragudjatok, de ez jó, mert ez azt jelenti, hogy az egész napot a kisfiammal töltöttem!
Köszönöm mindenkinek azt a sok szépet, amit írtatok nekem.
Dávid baba teljesen jól van, és nem semmi mennyiségeket eszik, aztán hatalmasakat alszik a mami karjaiban. Olyan jó együtt vele, hogy azt nem tudom elmondani! Valami olyasmit érzek, mint amikor az ember szerelmes, és nem tudja, hol, de valami fáj... Tudjátok, valahol ott a gyomra környékén... Ő AZ ÉLETEM.
Ja, igen, és olyan jól van, és olyan jól szopizik, hogy ha minden rendben lesz (márpedig most már muszáj, hogy minden rendben legyen), akkor a jövő hét elején hazajöhet velünk!

Györesz, nem azt mondtad, hogy szerdától be kell feküdnöd egy hétre a kórházba? Ha rosszul emlékszem, ne haragudj! De már épp küldeni akartam az sms-t, hogy mi a helyzet, de ezek szerint otthon vagy! Kép

Kata, a Péterfyben mindenki nagyon kedves, és nagyon figyelnek a babákra, a nővérek is, és az orvosok is (eddig három orvossal találkoztam, de mindegyik nagyon készséges, segítőkész és kedves volt).

Puszi mindenkinek,
Liv

Kép

Kép
liv

Na de Gigi!

Velem felrakatod a képet, te meg nem vállalod a fejed?KépKépKép Én is szívesebben tettem volna közzé a pocakomat!Kép

Babar, Dia, hát ez nem volt szép tőletek. Szóval kikémleltetek.Kép Azért tűntem el, mert mentem szülőszobát nézni, de azt hittem, Barbara is jön. Kíváncsi vagyok, melyik voltatok ti, mert én mindenkit nagyon megnéztem, de nem ismertelek meg. Egy csomó szőke volt, kövér meg nem.
Engem viszont megismertetek az 5 éves képem alapján, ez azért jó hírKépKépKép Most viszont megkértem Imit, fényképezzen le, de már juszt se teszem föl nektek!!!

Vica
mvica

Jó reggelt!

Ha jól látom megint én vagyok a kukorék! Kép Tegnap kezdtek megjelenni nálam a diló jelei, ugyanis egyik helyről a másikra pakoltam a gyerekruhákat kb. 2 órán keresztül. Dobozból ki, dobozba be.
Aztán hazajött a párom és megnyugtatott, hogy hétvégén festjük a gyerek bútorait és kijavítjuk a szobája falán az apró hibákat! Végre ennyivel is előrébb!
Ma áthozzák anyuéktól a kiságyat és akkor abba átpakolhatom a rucikat. Addig nem mosom ki őket, míg nem tudom bepakolni a komódba, mert csak porosodik! Meg akkor mit fogok csinálni az utolsó hetekben?
Tegnap megrendeltük a kókuszmatracot is. Egy ismerősnél csináltatjuk, mert bútorboltja van. 55x112-es méretet kell csináltatni, mivel ez az IKEA szabvány! Elég furi méret!
Tegnap voltam kozmetikusnál és kinyírtam Kóbor Jánost! Kép Megbeszéltem a kozmetikussal, hogy most már kicsit anyukásabb fazonra vesszük a formát, nehogy megszóljanak a kórházban, és nehogy meginduljon a szülésem a gyantázó ágyon! Mesélte, hogy volt egy kismamája, akinek programozott szülése volt egy hétfőn és pénteken még elszaladt hozzá egy teli gyantára, mert ő nem akart borotválást, majd egy hónap múlva is ott volt megint,hogy neki már kinőtt! Az ilyent becsülöm!
Hétvégén lemegyünk Balcsira a nagypapámékhoz, mert a múlt héten kórházban volt és megigértem neki, hogy meglátogatjuk. Kezdődő tüdőgyulladása volt de az ő korában 85 év ez már elég veszélyes. Szerencsére most már jól van!
Ma délelőtt megyünk dokihoz. Nincs semmi, de azért egy kicsit izgulok. A normál izgi! Remélem minden rendben lesz és csinálnak videót is Ficánkáról. Különben nagyon energikus mostanában ő is. Éjszakánként, mikor én alszom ő társalog az Apukájával. Tegnap mesélte a férjem, hogy két napja esténként mikor lefekszik és én már alszom ő pocakozik és a lányzó komolyakat rugdos neki! Én ebből semmit nem veszek észre!
Olyan furcsa tegnap beléptem a harmadik trimeszterbe! Lassan már én is babázhatok! Anyukám tegnap az unokájával álmodott, hogy fürdette, és nagyokat kacagott a pici pacsálás közben! Jó, hogy elvileg a kismama álmodik a babájával! Anyu egy kicsit beleéli magát a helyzetbe!
Györesz!
Nekem is magas a pulzusom! 90-100 között szokták mostanában mérni. Meg is kérdezte a védőnő, hogy ideges típus vagyok-e. Mondtam, hogy én vagyok a megtestesült nyugalom. Szerinte emiatt nem kell izgulni, lényeg a vérnyomás mértéke!

Reggeli szófosásomat zárom!
Puszi
Barbara
babar

DiaKép
Látod megkapta Györesz a számodat. Már kicsit aggódtam, hogy lehet, hogy nem is olvassa a freemail-ét, de mégis.Kép Van, hogy nekem is szarakodik a net. De csak annyit csinál, hogy nagyon lelassúl. Akkor feladom és kikapcsolom.
Tegnap este úgy megijedtem, hogy nem igaz. Felmásztam az emeletre, persze egyből rámjött a pisi és amikor felálltam a wc-ről úgy begörcsölt bal oldalt alúl, hogy nem bírtam kiegyenesedni. Egész lent a nuninál és sugárzott felfelé. Na bevánszorogtam a gyerekszobába és összeszedtem a kisrucit amiben majd a gyerköcöt hazahozzuk. (szegény apukában nem bízom annyira, hogy tudja melyik kellKép) Lemásztam és készültem a halálraKép Elég hamar elmúlt a fájdalom, utána viszont azon aggódtam, hogy nem mozog a gyerök. Pedig ő nem az a fajta aki egész nap mozog...Na elkezdtem a hasam nyomkodni, ide-oda pakolniKép Semmi. Na akkor a konyhai órát felhúztam és becsöngettem nekiKép Semmi. Aztán egy két óra múlva jelentkezett. Most már röhögök magamon, hogy milyen parás vagyok, de akkor tényleg betojtam.Kép

SashaKép
Személyesen nem ismerlek. Hanem úgy két-három hónapja itt beszélgettünk pont a kutya témáról. És akkor derült ki,hogy mindekettönknek Kevin kutyusa van.Kép A Dia kispesti külömben.Kép

VicaKép
Föl fogok tenni egy képet amin fejet is viselekKép De előre figyelmeztetek mindenkit, hogy ti akartátok!KépKép

GyöreszKép
Olvastam a Kismama naplóját. Jó volt, sokat röhögtem rajta. Most épp az egyik kismama barátnőmnek adtam oda. Van egy könyv amit egy fiatal apuka írt a sorstársainak, az a címe, hogy: Kitolás. Gondolkoztam, hogy megrendelem. Nem olvasta valaki? Engem lekötnek szerencsére más témájú könyvek is. Most olvastam ki az Irak lánya című könyvet. Jó volt, de nem kismamáknak való. Az iraki börtönlétről szól. Háááát. Nagyon jó helyre születtünk. Most meg a Da Vinci kódót keztdtem el. Előre bepótolom az elkövetkezendő hónapokat.Kép

BarbaraKép
Az én anyukám is teljes kilővési pozícióban várja az unkokáját. Lehet, hogy azért mert a nővérem kisfia már 7 éves és már nem hagyja,hogy a mama elhalmozza a csókjaival. Olivér meg szegény mit tud majd tenni???Kép
Jelentem az én Kóbór Jánosom él és virúlKép Na majd ha elfolyik a magzatvíz kicsit megtépázza a drága férjem. (már előre váromKép)
Mi jövőhét szerdán megyünk dokihoz. De uh nem lesz. Pedig tök jó lenne. Majd kérünk élménybeszámolót, hogy mi volt.
Nagypapinak meg jobbulást kívánok!Kép

Puszi, Gigi 34

Ja!!!! Szerintetek abban van igazság, hogy ahhoz képest, hogy elöszőr érezzük a baba mozgását, onnantól 20 hét a szülés?? Mert akkor már csak két hetem van!!!

KépKép
gigi28

ZsófiKép

Boldog névnapot!!!!!!!Kép

Gigi

Kép

KépKép
gigi28

Gigi!

Én olvastam a Kitolás című könyvet és pisire röhögtem magam tőle! Néha kicsit egyszerű a stílusa, de nagyon helyes!
Ezen a 20 hét dolgon én is gondolkoztam, mivel én a 16. héttől állandóan érzem a babócát!
Nektek már van sötét csík a köldökötök és a nunitok között? Nekem még nincs, de majd előjön egyszer!
Ez a becsöngetés a gyereknek elég komoly lehetett! Kép Én tegnap véletlenül leejtettem egy lábas fedőjét a kövezetre, erre Szonja őrült mocorgásba kezdett. Szó se róla nem volt szép hangja!
Szerintem ezek a görcsök normálisak. Nekem pl. hancúrozás közben szokott begörcsölni a csípőm. Humorosak lehetünk, ahogy apa leemel magáról miközben jajgatok! Kép
Puszi, Barbara
babar

Gigi!

Besztinek megszületett 09.15.-én a kislánya, így már a 4. vagy a sorban, Györesz meg az 5.!
Hú de izgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Puszi!
babar

Elhúztam dokihoz!

Zsófinak boldog névnapot!

Barbara

Ui: Jól ellevelezgetek magamban!
babar

BarbaraKép

Ki kell,hogy ábrándítsalak, hogy nem mindenkinek lesz sőtét csíkjaKép Állítólag a világos bőrüeknek és hajuaknak nem szokott lenni. Eddig még nekem sincs. De nem is hiányzik! És a köldököm is a helyén van. Remélem már ott is maradKép Hát igen, vészesen fogyatkoznak a kismamák előlem.Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Ti aztán jó sokat írtok. Kép Én is írogatok, csak egyenlőre bentről tudok, mert otthon sajnos nincs net. Kép Már győzködöm apócát, hogy de jó is lenne. Még nem hajlik rá, de azért nem adom föl. Kép

Sasha

Tudod az a helyzet, hogy én is kicsit el voltam tájékozódva, hogy mit is kell venni egy babócnak. Mióta olvaslak benneteket, meg mindenféle babás könyvet, azóta tudatosodott bennem is. Ráadásul nekem még van egy-két "extra " dolog is. Szeretnék venni légzés figyelőt. Először férjem mondta, hogy minek az, úgysem lesz semmi baja... mondtam neki, hogy én is így gondolom, de a kisördög soha nem alszik, és én így nyugodtabb lennék. Ezért belement. Kép Kicsit parás vagyok lehet, de sajnos a környezetemben (barátok) már annyi borzalom történt, hogy inkább, nem kockáztatok.
A kutyákkal nálam csak az van, hogy bár mind a kettő csupaszív állatka, de a nagyobbik (ő egy ridgeback, csak ha esetleg ismered) olyan dúrván játszik, ha belelendül. A kisebbik kutyámat (westie) is már egyszer-kétszer leütötte...merő szeretetből, csak úgy nyekkent szegény. De már most trenirozom, hogy finoman játszik, nem szabad ugrálni...eddig egész jól fogadja. Biztos nem lesz semmi baj. Egyébként a nagyobb, bár fajtiszta, egy találmány. Valami barom kidobta. Nem tudom miért. Kép Így szerencsére elég igyekvő, hogy nehogy valami rosszat csináljon. Mondjuk nálam van már 4 éve (most 5 éves), és azért már kanászodik a leányzó...a kicsi meg persze utánozza. Na, ennyit a kutyákról a baba oldalon. Kép Kép

Gigi

Örülök, hogy nem váltottam ki a kutyákkal nagy megdöbbenést, mert itt pl., ahol dolgozom, már csomóan mondták, hogy talán meg kéne tőlük szabadulnom. Kép Nagyon fel voltam háborodva ezen az ötleten. Az ember csak nem dobálhatja ide-oda a kutyákat, csak azért, mert ő "csak" egy kutya. Én imádom őket, és a Bence mellett sem fogom elhanyagolni őket, és így tuti minden rendben lesz. A gyerek ellenálló képessége meg remélem csak jobb lesz a kuttyok mellett. Férjem örül is, hogy végre fiú áll a házhoz, mert a két kutyával (ők ui. lányok) női uralom van. Kép És mindenki az ő símogatásáért áll sorba. Én is! Kép Remélem Bence egy kicsit anyásabb lesz. Kép
A baba mozgást megértem. Én is nagyon szoktam aggódni, ha nem mozdul meg egy-két órát. Pedig neki is kell aludni. Szerintem ezzel mindenki így van. De inkább parás legyél, mint tojjál rá! A dokim is azt mondta, hogy a kismamának az a dolga, hogy izguljon, hogy minden rendben legyen. Egyszer ui. én is elmentem hozzá, hogy fájt nagyon a hasam.

Liv

Úgy örülök, hogy pici Dávid mindjárt otthon lesz veletek! Ez szuper!!!!!!!!

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Először is Zsófi én is Boldog Névnapot Kivánok!Kép

Vica!
A Barbi tényleg szőke csaj.KépÉn sötét barna vagyok.A Barbi barna szerkóban volt kék mintás felsővel,én csíkos farmer felül uo pántos felső és fekete póló .Ha a videótól nézed,akkor a második asztalnál ültünk a középső sorban.Volt még velünk egy vörös hajú csaj és a párom.

Györesz!
Köszi,hogy eltetted a számom!KépIgaz,hogy Domi nagyon aktív gyerkőc,de volt már,hogy nagyon megihesztett mert egy napig nem produkált semmit.

Barbi!
Nagypapádnak jobbulást kivánok!KépMikor kezdődik a harmadik trimeszter??Fogalmam sincs.KépAkkor már én is benne vagyok.Kép

Gigi!
Nekünk a net a kábel tv-ről megy.Így tegnap csinálták a tv-t valahol ezért nem volt net.Jaj!
Barátnőm vigyázz magadra!KépMég jövőhéten az Europarkban akarok talizni veled nem a kórházban.KépMi a fenét keresel az emeleten?KépKülönben nekem a jobb oldalamnál volt múltkor ilyen érzés.Annyira fájt,hogy rendesen megmerevedtem és nem mertem megmozdulni.KépÉn is van,hogy felköltöm DomitKépIlyenkor Tamás veszekedik,hogy nem szabad,persze ha ő csinálja este 11-kor az nem baj.KépDe ez az órás dolog nagyon tetszik!KépEszembe se jutott volna.Különben teljesen természetes,hogy aggódsz!Szerintem itt minden kismami parás.Kép
Szülés ideje:Nekem azt mondta a védőnő,hogy az a rendes ideje a szülésnek.Már mint a mozgástól számított 20.hét.Nekem az a hét lesz,hogy hétfő nov.29-vasárnap dec.5.KépÉn is úgy gondoltam,hogy Mikulásra megszülök.Kép

Marica!
Nézted tegnap a tv-t?Kettő Helyszinelő is volt.KépMár biztos készülődsz a holnapra.KépMégegyszer SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK!Kép

Lányok holnaptól nem leszek hétfőig.Megyek Búcsúba.KépAddig is jók legyetek!Puszi,Dia 27+2

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Liv!
Annyira örülök, hogy ilyen jó híreket írsz! El is sírtam magam, úgy meghatott amit írtál!
Jól emlékszel a szerdára, csak nem volt üres ágy! Így hát kaptam még gyógyszert és itthon vagyok! Azt hiszem mostmár kihúzom, legalább addig, hogy ne legyen koraszülött! De ha véletlen mégis előbb akar jönni, akkor hagy jöjjön, érzem, hogy nagyon erős kislegény és minden rendben lesz!!!!

Barbara!
Biztos minden rendben lesz a dokinál, de azért majd írjál, hogy mi volt!
Gigivel különben egy időre vagyunk kiírva, csak a táblázat szerint csúszunk egy napot, mert neki az egyik fajta számolás szerint, nekem meg a másik szerint van meghatározva az időpont!

Gigi!
Szegény picurt itt rémiszgeted az óracsörgéssel?Kép
Nekem különben szinte minden pisi után bekeményszik a hasam!!!
Mozgás + 20 hét? Hű erről nem is hallottam! Akkor nekem olyan két és fél, három hetem van!!! Meg ne előzz!!!
Barna csik: Nekem az úgy a huszadik hét környékén kezdett látszani! Na én ezzel kapcsolatba hallottam olyanokat, hogy akkor szülünk mikor ez a csík felér egészen a szegycsontig. Most meg is néztem, akkor még úgy 5 cm kell!

Puszi mindenkinek
Györesz 34 !!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
györesz

Gigi!
A nővérem szőke,fehérbőrű és volt csík a hasán.Kép

Barbi!
Írj,hogy mi volt a dokinál!Kép

Zsófi!
Én is veszek légzés figyelőt mert nagyon parás vagyok.Főleg azért mert a fiúknál nagyobb a csecsemő halál mint a lányoknál.Ez tény.KépA védőnőm is azt mondta,hogy ez igaz,bár a másodszülött fiúknál nagyobb az arány mint az elsőknél.KépA mai napig nem tudják,hogy miért.De közre játszó tényező a dohányzás,a koraszülés,és ha túl van öltöztetve a gyerek vagy épp fordítva.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Ügye azt tudjátok lányok, hogy a légzésfigyelő csak abban az esetben ér valamit, ha tudjátok mi a teendő riasztás esetén! Ha nem elég az, hogy megrázod a babót, akkor tudni kell újraéleszteni, míg a mentők kiérnek!
Bocs a rémiszgetésért, csak érdemes elmenni egy ilyen jellegű tanfolyamra, mert különben semmit nem ér a légzésfigyelő!!!!
Nekünk különben nem lesz! Én valahogy egy pillanatig sem akartam venni, pedig én is elég parás vagyok!!!

Gigi!
Nektem már minden megvan? Minden a helyén áll?

Györesz

Kép
Kép
györesz

DiaKép

A jövőhetet nem szándékozám még a szülőszobán tölteni, úgyhogy ha elhúzzák a munkások a csíkot, akkor találkozthatunk. Még utoljára ki kell fosztanom a La Halle-t.Kép
Az emeltre fel szoktam mászni, mert a kedves férjem ott tanyázik és egymaga elég szép disznóolat tud csinálniKép

ZsófiKép
A westi az én egyik nagy kedvencemKép A másik kutyusod fajtáját nem ismerem. Nekem egy golden retriverem van és őt már aszerint választottuk, hogy szeresse a gyerekeket. Már öt éves lesz és a nyugalomn szobra. Neki annyi a játék, hogy lefekszik, feldobja a lábait az égbe és gyömöszölni kell. Sétáltatni viszont katasztrófa, akkor megőrülKép Nálunk ő családtag (alapító tag) és ezután is igy lesz.
Légzésfigyelőm nekem is van. Én így vagyok nyugodt. Jövőhéten el akarom rángatni a férjem a Madarász utcai klinikára, ott tartanak előadást, hogy mit kell csinálni ha jelez a gép.

GyöreszKép
És akinek nincs barna csíkja azzal mi lesz?? Lehet, hogy nem is vagyok terhes??KépKép Akkor hiába csöngetek be a babának!Kép Meg még azt kéne tudnod, hogy a cm és napok száma, hogyan áll arányban egymássalKép 1cm hány nap??? Húú ez már nagyon tudományosKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Dia!
Jajjj,de régen voltam búcsúban!Hol lesz?
Lányloromban az összes hintára felültem,tök jó volt,na és az a sok fini édesség!
Azt hiszem le kellene lakatoltatnom a hűtőt.Állandóan ennék.Kép
Tegnap kókuszos kockát csináltam és egy csomót megettem.

Zsófi!
Nem tudom most ünnepled-e,de boldog névnapot!Kép
Neked csak 3 havonta van UH?
Elég szomorú,hogy valakinek egyáltalán eszébe jut az állatot kidobni,mint egy megunt játékot.Kép
Nekem cicáim vannak,de nem válnák meg tőlük!

Sasha!
Magnéziumot szinte az elejétől szedek,szerencsére nem jellemző a keményedés,ezért is lepődtem meg,hogy rövidült a méhnyak.
Hogy vagy?Kép

Barbara!
Biztos minden rendben van,majd kérek beszámolót,ha hazajöttél az orvostól!Kép
Nagypapádnak még sok-sok,egészségben eltöltött szép évet kívánok!
Az elmúlt két éjjel álmodtam,hogy Patrik megszületett,de csak úgy hipp-hopp.Bárcsak úgy lenne!Nagy fekete haja volt.Kép

Gigi!
Én is tudok parázni rendesen!
Az órás-ébresztés nagyon tetszett!!!Kép

Vica!
Várjuk a képet!Kép

Györesz!
34 KépKépKép

Párom pár napja csinálja a mennyezetet,egy csomót kell fúrnia és a baba a zajtól rendesen szambázik,ha épp a közelben vagyunk.Fiam olyan aranyos,mert ilyenkor megpuszilgatja,simogatja a pocimat,vigasztalja az öccsét!Meg tudnám zabálni!Kép

Puszi mindenkinek!

Kata
30+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

DiaKép

Mivel holnap már nem leszel én inkább elöbb köszöntelek téged!!Kép
Boldog névnapot!!! Érezd jól magad a hétvégén!!
Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

válnák=válnékKép
Még a sötét csíkról:első terhességnél ilyenkor már régen volt,most nincs.
Azért remélem ok vagyok így is?!Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kép Köszi mindenkinek a névnapi köszöntőt! Kép Nagyon aranyosak vagytok!

Györesz

Mi ez a barna csík? Még soha nem hallottam róla. Ráadásul nekem nincs semmilyen csíkom. Kép Akkor az nem jó?

Dia

Te már tudod, hogy milyet veszel? Én a Baby sense-t néztem ki, meg valamelyik topicban arról írtak jókat. Egy csomóról meg jó sok rosszat olvastam.
Erről én is hallottam, hogy inkább a fiúknál fordul elő Kép, meg nem szabad túlöltöztetni, hason fektetni. Ezeket majd be is tartom, de azért veszek egy ilyen kütyüt. Férjem is azt mondta, hogy inkább riasszon tévesen, mint, hogy egyáltalán ne. A Madarász u-i kórházban ezt a Baby s.-t tesztelték, és ők erre mondták, hogy jó. De azért kíváncsi vagyok, hátha te hallottál valami másról is, ami jó.
Egyébként ez a "legtöbbször fiúknál fordul elő" dolog olyan furi. Valahol meg azt olvastam, hogy a fiú babáknál sokkal kisebb a megbetegedési arány, mert, hogy sokkal nehezebben marad meg az első 3 hónapban a magzat, de amelyik megmarad, annál sokkal, de sokkal kisebb bármilyen komoly betegség előfordulása, mint a lányoknál. Remélem érted, amit írni akartam...nem sikerült túl értelmesre. Kép De akkor ezek az infok "kicsit" szemben állnak egymással. Kép Nem lesz beteg, csak meghal. Kép Na mindegy, én veszek ilyen kütyüt, biztos, ami biztos! Kép Sőt, még anyu befizet minket egy őssejt levételre is. Kép Jól bebiztosítjuk a mütyürt. Kép Ennyit tudunk megtenni +, hogy nagyon-nagyon odafigyelünk rá. Azért nem fog burokban felnőni. Kép

Puszi
Zsófi
mzsx

Szia Zsófi!
Ennek a barna csíknak van egy tudományos neve is, ez egy terhességi csík, a nunitól indul a has közepén egészen föl, mindig egyre feljebb. De nem mindenkinek van és egyáltalán nem jelent semmit, ha nincs!

Lányok, ha már Zsófi szóba hozta a hason fektetést, akkor kiváncsi vagyok, hogy Ti hogyan álltok ehhez a témához!
Ugye azt mondják, hogy hanyat kell fektetni, vagy oldalt, mert akkor kevesebb az esélye a csecsemőhalálnak. Viszon pár évvel ezelőtt pont az ellenkezőjét mondták és hason kellett fektetni! Én eddig meg voltam győződve, hogy én igenis hanyat fogom fektetni. Aztán most már meg változott a véleményem, mert nagyon sok helyről hallom, hogy a hasfájós babáknak sokkal jobb, ha hasra fektetjük, mert így nem fáj annyira a pocijuk. A barátnőmnek műtötték a kislányát 5 naposan és utána intenzív osztályon volt és Ő ott meg is kérdezte a szülésznőt, intenzíves nővért és Ők is azt mondták, hogy nyugodtan lehet hason fektetni, főleg ha hasfájós!!! A barátnőm meg is fogadta és nem is bajlódott annyit a kislányával, mint a kisfiával aki szintén hasfájós volt, de akkor még nem merte hasra fektetni!!!
Na most feldobtam egy témát! Lehet hozzászolni!

Gigi!
Lehet, hogy akkor Te nem is fogsz szülni?Kép Na nem baj majd rajzolunk neked is csíkot!
A napok és a centik arányáról semmit nem tudok!Kép

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Végre megérkeztem,átrendeztük a szobát ezért nem volt gépem.Mindent szét kellett szedni,de végre készen van és nagyon jól mutat.A bölcső a helyén,a kisruhák mosásával is haladok.Igyekeztem visszaolvasni a leveleket,úgylátom külön nekem szóló nincs,így csak leírom mi van velem,persze csak ha érdekel valakit.

Györesz!

Nagyon jó hír,hogy nem kell befeküdnöd,de azért vigyázz magadra.

Üdv az újaknak!

Majd jelentkezem,mindenkit puszilok,Saxi.
saxi

Sziasztok!
Györesz!
Hát igen,elkellene menni tanfolyamra,de nincs kocsi.Állítólag könyv is van amiből meglehet tanulni,hogy mit kell tenni ha jelez a gép.

Zsófi!
Én Angel II.gondoltam venni.Azt mondják,hogy jó.És olyan,hogy a matrac alá is lehet tenni,nem csak a lepedő alá és a kijelzőt máshová is lehet tenni nem fontos a kiságyra.Viszonylag az ára is jó,mert én úgy hallotam,hogy ezek a szerkezetek általában 30-40eft az új és ez pedig 25eft.
Betegség:Én pedig azt hallottam,hogy a fiúk jobban megkapnak mindenféle betegséget mint a lányok.De szerintem is a lányok sokkal edzetebbek.Kép

Kata!
Istenmezején lesz a Búcsú.KépMost nem káronkodtam.KépHeves megyében van egy kis falu egy völgyben helyezkedik el,nagyon szép.Van honlapja is www.istenmezeje.hu Itt nőttem fel.KépÉn is szerettem hintázni lánykoromban.Most pedig elszörnyűközöm,hogy mikre ültem én fel anno.KépMár nagyon szédülős vagyok.Kép

Gigi!
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést,aranyos vagy!KépNeked milyen légzésfigyelőd van?Hol van a Madarász utcai Kórház?"Tudom,hogy a Madarász utcában.Kép"De még is merre?Kép
Most jövök egy bababoltból.KépVettem 2badyt.Most jöttek új áruk.Jaj de vásárolgattam volna még!Kép"De majd a jövő hónapban."Van olyan zsák amit később overállá lehet cipzározni.Tök klasz,rendeltem is világoskékben és csak 6900ft.KB:1000-2000ft-ot spóroltam ha nem többet.Kép

Györesz!
Ja!
Én hanyat és oldalt fogom fektetni"erre van külön párna",de néha hason is lesz.Szerintem az jobb,ha variáljuk a fekvőhelyzetet mintha mindig egypózban feküdne.KépDe ez csak az én véleményem.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Györesz témája: fektetés.
Nos, nekem fiam van, hasfájós volt és hason aludt. Nem hozzáállás, vagy védőnői tanács volt az oka, hogy így fektettem, hanem egy egyszerű ok: a pincur nem bírt háton feküdni! Már odabent sem szerette, ha úgy helyezkedtem, hogy ő a hátán feküdt, ezt szülésnél meg is tapasztaltam számszerű adatokkal: amikor bekerültem a szülőszobára, feltették a monitort, de úgy, hogy én a jobb oldalamon, a pici pedig a háton feküdt a pocimban. Az értékek 180-200as szívhangot mutattak, a kezdő szülésznő már épp aggódni kezdett, amikor én is és egy tapasztaltabb szülésznő is megjegyeztük, hogy fordulnom kéne. Hátfekvésbe kerültem, babóca az oldalára, és lásd, szívhang 120 körüli lettKép
A kórházban az oldalán feküdt, kezdetben, míg pólyáztam otthon is, de ez kb. 1 hét volt. Utána pólyamentes lett és csakis hason volt hajlandó aludni, egyéb pozícióban nem. Amikor már tudott kézzel-lábbal haladni, volt olyan, hogy hajnalban a kiságy végéből szedtem összeKépKép A babakocsiban néha érdekesen nézett ki hason aludva, bár ott a séta és a rázkódás hatására csak elaludt néha háton, de jajj, ha megálltál a kocsivalKép Picit nagyobb korában (2 hónapos), amikor jobban fájt a pocija, úgy tudott elaludni, hogy feküdt a hasán és én óvatos kis pelus-ütögetéssel "hintáztattam" a pocijánKép Amikor már meg tudott fordulni, sokáig hanyagolta a háton-alvást, kb. 1 éves kora körül vettem észre, hogy alszik a hátán is.

Üdv,
Mica
mica

Dia

A Madarász az ott van valahol a Duna Plaza-val szemben. XIII. ker., ha jól tudom, a Váci útról nyílik. Remélem jól emlékszem. Egyébként én is szándékozom egy ilyen "tanfolyamra" elmeni. Biztos csak egy-két alkalom. De könyvekben is benne van.
Az Angel II-t nem ismerem. Viszont egy Angel Care-ről hallottam. Azt írta az anyuka, hogy kb. 6 perc után vette észre a "figyelő", hogy kivette a gyereket az ágyból, és senki nem lélegzik benne. Másnap vett egy másik típust. De ez biztos nem az. Egyébként állítólag a Baby Sense-t is teheted matrac alá. Na jó, nem kardoskodom itt emellett a kütyü mellett, mert még azt hiszed, hogy valami ügynökük vagyok. Kép Kép Kép

Fekvés

Régen a hason való fektetésre esküdtek. Egyébként nekem ez szimpibb is, de én asszem forgatni fogom. Pl. anyunak azt mondta még a védőnő, hogy éjjel csomószor nem is éhes a baba, amikor sír, csak kicsit forgatni kell, mert az is lehet, hogy már nem jó az a póz, amiben van. Persze, ez most nem azt jelenti, hogy éjjel, ha sír, csak forgatni kell, és no tejcsi. Kép Biztos minden gyerek más. Nekem a forgatás spec. elég volt.
Én igazából attól félek, hogy mi van akkor, ha alvás közben visszabüfizik egy kis tejcsit, vagy valami hasonló, és, ha háton fekszik, akkor nem nyeli vissza, vagy fulladozik tőle? Leht, hogy butaságot kérdezek, de még soha nem volt babám, így csak kérdezgetni tudok.

Zsófi
mzsx

Zsófi!
Kösz az infót.KépSzopizás után a váladon hagyod a picit egy ideig és akkor is fog büfizni ha alszik.Aztán lehet oldalra letenni,de ha hanyat van akkor is oldalt van a feje.Na én most úgy okosítolak,mintha már lenne gyerekem.KépDe én ezt láttam a nővéremtől..)Kata!Neked mi a véleményed ezekről?Te még is csak már szültél és ápolónő is vagy.KépZsófi a Baby Sense mennyibe kerül?Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a dokitól. Minden rendben volt méhszáj zárt és megtartott, méhem finom puha. A méh vége a köldök felett 2 haránttal. Fertőzésem nincs, még meg is dicsért a doktornéni, hogy milyen jól birom a terhességet. A próbareggelis vércukrom 6,4 lett (7,8-ig jó), hepatitis negatív.
Ficánkát megint megnéztük, mondtam, hogy most aztán alaposan, mert szeretnék megnyugodni. Mondta a doki, hogy eddig is alaposan néztük, legfeljebb nem mondta, hogy most azt nézi, hogy egészséges-e pl. a veséje. Tehát minden rendben, gyönyörűen mozgott és dörzsölte a szemét! Végig rugdosott közben. Mindene megvan és egészséges! Még a lábujjait is megszámoltuk!
Méhlepény tökéletesen a helyére vándorolt és szép homogén felülete van!
Most babóca éppen fenékkel van lefelé, de ez még megváltozhat, csak meg kell vele beszélni!
A doki szerint teljesen jó méretű a pocakom és megdicsért, hogy eddig 6 kg-t híztam! Legközelebb egy hónap múlva kell mennem a 32. héten. Addig se vizsgálat, se vérvétel!

Légzésfigyelőről:
Mi bérelni fogjuk a Mini Manó bababoltban. Azt hiszem havi 2500,- és 30.000,- kauciót kell letenni. Itt a Baby-sense-t adják, amit a Madarász utcai Kórház is támogat. Átadáskor bemutatják, hogy mit kell tenni vész esetén.

Dia!
Nagyon boldog névnapot kívánok holnapra! Érezzétek jól magatokat a búcsúban, de vigyázz a babára!

Pusza
Barbara
babar

Barbi!
Köszi szépen.KépÖrülök,hogy minden ok!KépMi azért veszünk légzésfigyelőt,mert 1 éves korig ajálják használni,és így jobban megéri mint ha bérelnénk.Domi is faros babuci még.KépAndi írt sms-t,most tudta meg,hogy kislánya lesz és az övé is faros.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia

Én úgy hallottam, hogy 40-50 e között van, de lehet, hogy rosszul emlékszem, majd utána nézek. Először én is gondoltam a bérlésre, csak mivel két gyereket szeretnénk, úgy gondoltam, hogy a másik babának is jó lesz majd.

Barbara

Merre van ez a bolt?

Most elmegyek hétvégézni, hétfőn jövök közétek megint.

Puszi
Zsófi
mzsx

sziasztok
Én is pont túl vagyok egy légzésfigyelő-körképen. Én kettő típust találtam jónak: Baby Control, ez magyar gyártmány, netről kb, 27ezer, a Heim Pál Gyermekkórház ajánlásával. A másik a Baby Sense II, ez a Madarász utcai, csak ott úgy tudom, elég drága. Én egy külföldi oldalról rendeltem meg (jár nekem egy angol újság is, Mother and Baby, és az is ezt reklámozza), ott pedig 25ezer körül volt+ postaköltség. Igaz, nekem az nem sok, mert meg tudtam oldani kerülőúton (így lett 31ezer, Amerikából rendelve). Ami tuti: rózsaszínűt ne vegyetek, asszem Apnoe Alarm, mert az nagyon sokszor tévesen riaszt!!

Zsófi
Csík: linea nigra, de tényleg nem mindenkinél van. Nekem Hannával csak a végére lett, most pedig még nincs Kép

Fekvés
Én sem akartam anno hason fekteteni Hannát, de a hasfájósságon sokat segített, s azóta is úgy alszik. Igaz, az első két hétben az oldalára fektettem, felvtáltva egyikre-másikra, de aztán jobb volt neki hason.
na most ennyi,
üdv,
bringa 30+5
bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?