A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi, nagyon boldog névnapot!
És mielőbbi jobbulást!!![/b]

KépKép
gigilina

Zsuzsi,
Hadd csatlakozzak a köszöntőkhöz! Isten éltessen sokáig:) na és jó egészséget kívánok.

Reni, nagyon sajnálom, azt hiszem, én is balhéztam volna adott esetben. Hihetetlen a toleranciád.
És megyünk szívesen bőgőmajmostul:)

Kata, szerintem joggal lehetsz büszke! Szép hétvégét hármasban:) a wiw-es számítógépes képetek nagyon aranyos.

Amúgy multi és multi között is van különbség, az egy dolog, ha munkaügyben kell utazni vagy valamilyen oktatásra, és más, hogy egyszemélyes luxusutakat ajándékoznak...ez elég gusztustalan tényleg.
Vajon miért nem lehetett inkább egy családi hétvégét vagy egy horvátországi utat ilyesmit:(
Neaggyisten pénzt.

Anna mai szerelése csúcs:)

Én se olvastam semmit, mióta megszületett Dávid, kivéve a Nők Lapját és néhány "szakkönyvet" (Ranschburg pl.)
Pedig nagyon szeretek. Könyveket gyűjteni eddig nem volt értelme, albérletből-albérletbe cipelni értelmetlen volt. Na majd mostantól...

Ági, hajnali kaki:)
Tegnap délután Dávidka nyűglődött, én hirtelen azt hittem, éhes, elkezdtem szoptatni (már félhomály volt) - és közben éreztem, hogy bizony betrottyantott, és már kezd átütni, valószínűleg azért reklamált... aztán jól bealudt a karomban, én meg ott ültem a büdösben.:)

Én is bölcsészkart végeztem, de bevallom, kétszer is megbuktam magyar helyesírás-vizsgán:((( (Retorika néven futott a szeminárium)

Lányok: aki a Teletáltól rendel, nézzen bele a mai küldeménybe:) a jövő heti étlap mellett jött nekünk egy szórólap, "India ízei" akcióról, képekkel: Lacibácsi vízipipával, Lacibácsi turbánban stb:)

Nekem ma felvidította a reggelemet.

:P

Szép napot.

PÉNTEK VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
monke

Most látom, hogy nem is vízipipa.

Kígyóbűvölő!!!!

:P
monke

Sziasztok!

Zsuzsi, nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!

Vick,nálunk csak azért nincsenek porcicák, mert túl párás a levegő hozzá :D:D:D Amúgy a felmosás nálunk is megy kétnaponta legalább :)

Kriszti, azok a a mai kis cipők nagyon édik!!!

Lányok, lehet, hogy Marcinak is jön a foga? Alig eszik (nem éhes, hiába kínálom:( ), mégis állandóan tömi az öklét a szájába és közben nyálzik... De szerencsére jókedvű, és alszik is rendesen egyelőre!

A ma éjjelünk nekünk is elég fura volt, este fürdés után, olyan 9 körül nem akart enni, viszont elaludt. Éjfél után valamivel felkelt, hogy ő bizony éhes :D Evett is elég sokat, utána felkelt olyan fél 6 körül, de már megfigyeltem, hogy hajnalban sokszor nem is azért kel, mert éhes, hanem valami (puki pl.) felébreszti, így megpróbáltam hogy nem veszem ki azonnal, hanem simogatom, megnyugtatom, és hatott! Visszaaludt még két órát :D És utána reggel is alig evett, meg délben is. De délelőtt is hatalmasat aludt, közben zavartalanul megcsinálhattam a bozót írtást :D Végre rászabadultam a gyantázóra és most annyira jól érzem magam a bőrömben!!!

Vasárnap vendégek jönnek ebédre (barátaink), szombaton meg csavarogni akarunk apával, így előkészítem még ma délután a kajákat, legalább bepácolom a husikat (grill lapon fogok sütni) és megfőzöm a levest! Na meg még befejezem a manikűrt :lol: Ma olyan magammal foglalkozós napom van :D

Jó hétvégét mindenkinek, ha nem jönnék!

Mangora

Kép
mangora

Hi,

Kankalin, boldog névnapot!!!

Monke, éljen a péntek! :lol: Én is voltam uv-n, egyszer, nem is igazi az a diploma, ami simán megy 8) :wink: . Ja, és a másoddiplomás időm alatt pedig felfüggesztettek egy évre :lol: :lol: :lol:

Ervick, komolyan sírhatnékom volt írásod után. Annyira sz.r ez a szitu, Bors még így nem tudja szavakba önteni mint a lányaid, de tuti hasonlót érez. Engem meg éget a lelkifuri, hogy Grétával alig foglalkozom (még be is beszéltem magamnak, hogy biztos azért ilyen kövér, mert hiánypótól a kajával...). Aztán a párom nyugtat állandóan, hogy Grétának pont elég az a foglalkozás, ami jelenleg van. Amúgy mostanában nyugi van, kezdjük kapizsgálni a hiszti kezelését, persze azért akad probléma elegendő így is.
Bízom benne, hogy avokádó jó lesz :wink: Régi téma: persze, szintetizátor az más, az nekem se tetszik. Képzeld, Bors újabban nem engedi, hogy énekeljünk neki :shock: . Ilyesmit Reni is írt régebben, szerinted mi lehet?

Reni, ez az út tényleg gáz...

Katicat, a gyermektelen éveinkből nekem azok a pillanatok maradtak meg, amikor külföldről jött haza a párom, ill. mikor Ő várt engem hosszú út után. Olyan jók voltak ezek, nekem ez jutott eszembe arról, hogy Te is ma várod a párod :D Aztán mióta van gyerekünk, azóta csak mi vártuk Apit. Ebben is van valami jó érzés (persze csak azon a napon, mikor megjön, előtte egyedül, brrrrr :wink: )

Bfkata, akkor az anyatejjel se lehet általánosítani, hogy mindenre jó. Étvággyal nálunk nincs gond, fiam se evett sosem tápszert és jó az evőkéje, nálunk az alvás volt gáz. Én pl. a szoptatásra fogtam, hogy nem alszik a fiam. Miután elválasztottam kicsit javult a helyzet. Most meg a lányom jó alvó, pedig ugyanazt a tejet szívja. Tényleg az lenne egyedül a megoldás, ha tudnának beszélni a csecsemők :?

Hozzátáplálás :!: : az ígért táblázat: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Annyival kiegészíteném, hogy mi nem adtunk egy éves koráig liszt, tej és tojás tartalmú ételeket. (még nem néztem át ám, hogy azóta mi változott :oops: )
Védőnőtől kértem egy svájcit, azt később írnám, még átnézem, előzetesként itt az első étel : Rüebli :lol: :lol: :lol:

Ami még izgi, hogy adott egyet, amin a vegetáriánus babáknak van ajánló. Tervezi valaki, hogy nem kap husit a gyermeke?

Akkor aki avokádót eszik: drukkolok legyen valami jó hatása!

Jó fejést Mindenkinek! (...én is fejek ám, minden reggel)

Kép
Kép
friday

Friday, köszi, át is tanulmányozom :)
TGIF - Thanks God It's Friday - mindkét értelemben :D:D

Mi nem vagyunk vegák, így Benét sem fogom úgy etetni. Na persze nem húst hússal, hanem normálisan.
Bevallom, én nem nagyon tudok azonosulni a dologgal, még az hagyján, ha csak húst nem, de aki semmilyen állati eredetű táplálékot nem eszik, hááát... szerintem elengedhetetlen az emberi szervezet számára az állati fehérje.

Móni, Laci bácsit szívesen megnézném kígyóbűvölőként :) Rákeresek a neten, hátha :D

Na, már épp kezdett délutánra felszállni valamelyest a köd, és most újra betelepszik a házak közé... :(

KépKép
gigilina

Meg is találtam Laci bácsit, hát, nem semmi az öreg, tényleg jó kedvem lett nekem is tőle, köszi Móni :lol: :lol:

KépKép
gigilina

Ma itt igazi tavasz volt,sétáltunk is egy nagyot!!

Most már lehet gondolkodni,hogy hogyan kell öltöztetni a gyereket tavasszal :D :D :D :D épp most jöttem bele a téli öltöztetésbe.
Ja,és 1 hónapja találtuk meg a megfelelő téli sapit,most kezdhet :D m keresni a tavaszit :(

Elromlott a tv-nk :( nem is igazán szoktam nézni,inkább csak hallgatni és jó hogy cseveg valami mellettünk,még a rádiónk sem müködik és a neten sem tudom vmiért hallgatni :(
Annának viszont 2 napja be sem áll a szája :D :D így ketten beszélgetünk...

Este megyünk apával tájékozódni tv ügyben :) legalább nézelődök egy kicsit :D

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi,BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!
Sziasztok!!

Na ideértem , takarítottam ma mert tegnap nem csináltam semmit, aztán holnap meg vendégek jönnek, még föznöm is kell holnap!
Boldog Névnapot Zsuzsi!!

Egész jól alakul a tejcsi dolog legalábbis remélem!! Tegnap egész nap sikerült 60ml összefejnem vagyis kisajtolni de mára már majdnem 90 ml t sikerült, este csak 30 mlt kellett potolni, de két cici és a 60 ml után , aztán belaudt 10 kor és 4 10kor kelt, két etetésre elég volt a tejcsi, de úgy keltem h totál elöntött a tej, délbe kellett neki adnom tápszert akkor 110 ml, t és most du meg 90 ml kellett neki , most épp szundizik de adok neki két cicit, meg a lefejt tejcsit , remélem elég lesz neki, ha nem akkor tápszer! DE sokkal kiegyensúlyozottabb, jobban alszik, és jobb kedvű lehet h ez kellett neki , nem is sír csak ha nagy baja van !! eddig sokáig kellett altatni vagy várni mire elalszik most meg 2 perc alatt képes aludni! Én is nyugodtabb vagyok , eszem iszom , pihizek!
Fejek minden szopi után de már tök fáj a cicim, mert bnőm adott kölcsön egy mellszívót de holnap apa megy és vesz nekem egy másikat, mert ez nem minden szopis szerkezet! :cry:
Azt vettem észre h van benne tejcsi de lusti kiszivni feladja és hiába probálom őtt rátennie a cicire sír, pedig ha kézzel nyomom meg a szivóval jön hát nem tudom már mit csináljak !! :cry:

Remélem azért már ez jó jel ha többet tudok fejni!! ??

Katicat Márknak is sűrűbb sárgás a kakija a tápszertől?? Iszonyű büdi!!

Krisztina, Anna nagyon bájos, Máténak is tetszik, járt keze lába mikor mutattam neki! :D

Mosás , vasalás az nálam is soha véget nem érő folyamat!

Reni , nem semmi amit nyert a párod!!

Friday köszi a táblázatot majd átnézem!

Na mennem kell felébredt!!

További szép esét , jó hétvégét, majd megprobálok jönni!!

puszika

SZ

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Katicat te hogy állsz aranyér stb üggyel ott lent ?? HU nekem megint előjött és még vérzik is kegyetlen rossz ? Most kiprobálom az aloe verát rá kiváncsi leszek!?!?

sírás van rohanok !!
Puszi
Szu

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

hmm vajon hova lett a vonalzóm?? én nem ilyent csináltam :?: :?: :?: ??

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

átalakítás alatt van az oldal... :oops: , na majd nézek másikat.

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

:D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi Boldog névnapot :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Friday
SAjnos sokszor nekem sem engedik a lányok, hogy énekeljek,majd ők tudják, ne énekeljek bele. Ha rosszul énekelnek valamit és segítenék, akkor megsértődnek. Viszont ha valami újat éneklek, akkor figyelnek és kérik többször, míg meg nem tanulják.
Ötletem nincs, miért van ez, de ha nem akarják, nem eröktetem az éneklést.

Toldiszilvi
Örülök a tejcsinek, csak így tovább! Nekem is jobb a helyzet!

Mangora
Sikerül visszaállítani a tejcsit? Van több?
Foglalkozz is magaddal, megérdemled! Marci meg hagy pihenjen! Kis drága! Akkor gyógyul a legjobban, ha pihen.

Móni
Engem majdnem évismétlésre húztak zenetöriből. Volt egy idióta tanárunk, ez volt a mániája, hogy buktat. Élvezte. :twisted: Volt olyan évfolyam, ahol 30 emberből 24-et elvágott. Akkor vajon ki a hülye? :roll:

Ma nyugisabb napunk volt, pedig apa dolgozik. Délután eljöttek anyukámék, így be tudtam legalább vásárolni holnapra is és vettem avokádót, holnap meg is csinálom!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Megnéztem a táblázatot, a tojást én sem adtam,de a tejtermékeket és a lisztet igen, de csak 10 hónapos kor körül kezdtem. Viszont ott a dinnye 8-9 hónaposnak, amit én 3 éves korukig nem mertem adni, egy ismerős mondta, hogy hallotta, hogy hasmenést okoz a kicsiknél, ő ennek ellenére adta a lányának, majd egy hónapig ment a kicsi hasa, teljesen kikészült. Én megijedtem, és gondoltam nem kockáztatok. Ha van valakinek tapasztalata ez ügyben én szívesen venném, mert lehet, hogy feleslegesen paráztam rá.
Köszi Firday, jó így újra felidézni, mi után mi jön.( Nagyjából így csináltam) :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Köszönöm a jókívánságokat!
Még élek, hol jobb, hol rosszabb. Ma a párom is itthon maradt, hogy ápoljuk egymást. Ő is elég vacakul van. Délelőtt elment a gyógyszertárba és vett Panadolt, azóa legalább nem fáj a fejem. Gyógyszerész barátnőm is egyetértett ezzel, így megnyugodtam.

Holnap remélem, már vissza tudok olvasni és tudok jönni rendesen.

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Most élvezkedek,mert tegnap vettünk egy tv-t,életünk első tv-je :D :D :D

Ma én is főztem.Hagymás májat,kacsa zsírban,így majdnem olyan puha mint a kacsamáj :D

Kép

Kép
krisztinaa

Jelentem tízóraira megettem az avokádót, majd jelentkezem az eredménnyel. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van, szép hétvégét Nektek!

Vick, várjuk a híreket az avokádókrémről.

Kata, nagyon büszke lehetsz Magadra, Magatokra, hogy ilyen ügyesen elvoltatok a férjed nélkül. Gondolom, hogy nagyon hiányzott. Kellemes időtöltést hármasban!

Porcicák nálunk is szaladgálnak, hiába seprek fel és mosok fel szinte minden másnap, gyorsan szaporodnak.

Nekem több tejem a szénsavasoktól van. Tegnap ittunk Kölyök pezsgőt, és éjjelre/ reggelre rengeteg tejem lett.

Ma kicsit kimozdultam. Egy barátnőm ma 30éves és meglepetés-kávézást szerveztek neki. 6-an voltunk és a szombat délelőttre szavazott a többség. Csak miattam a DUna Plazaba jöttünk össze, nagy volt a meglepetés. Két órát voltam távol. Jó volt, bár fél szemmel végig a telefont néztem, hogy mikor van riadó.

Ma tarhonyalevest ettünk és hurkát, ill. még tegnap vettünk curkászsüteményt, aból csipegettünk.

Jászószőnyeg még sehol. Tegnap újabb e-mailt küldtem, hogy akkor sikerült-e feladni, de még semmi válasz.

Jó pihenést mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi: BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!

Kíváncsi vagyok az avokádó krém milyen hatással lesz! :) HA jó bevállalom!

Egyfelöl annyira jó szoptatni, de néha mikor izgulok a tejen meg már azt várom, hogy végre egyen velünk. S mikor ezt végiggondolom, beillan, hogy akkor meg hiányozni fognak a meghitt percek.

Kriszti: tévézel most is? ;) :) Annyira jó érzés, mikor az ember vmi újat tud venni, különösen, ha először magának. :)

Nálunk elromlott a kazán és a mosógép. Tegnap és ma megjavították mind a kettőt. Mi meg kicsit lebetegedtünk a párommal. A legkisebb bírja a legjobban... :) De ez így is van jól. Neki csak az orrát kellett szívni, most először. Nem volt nagy élmény!

Friday várjuk a képeket!

Egyelőre ennyi tőlem! Annyira rossz kedvem van!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Avokádót én is kipróbálom, a párom pont említette, milyen régen evett, így szerintem holnap reggelire az lesz. Szeretem az ilyen egyszerű recepteket :)
Én még nem vettem észre, hogy bármi kajától, piától több lenne a tejem, most olyan éppen elég. Sajna nem volt az Intersparban ízesített Karamalz, pedig kipróbáltam volna...

Judit, jobbulást Nektek is, és jobb kedvet!!! Hát igen, megfázós időszak van, mindenki vigyázzon magára!
A dilemmádat pedig átérzem :)

Velünk minden oké, Bene olyan jó gyerek, meg sem érdemlem - állítólag nálam sírósabb csecsemőt nem hordott hátán a föld :D

Holnap mi is vendégeskedünk, a párom barátaival találkozunk, elvileg hozzánk jönnének babalátogatóba, de mivel itt nem férne el annyi ember egyszerre, nem nálunk lesz az esemény, szóval most sütök mindenfélét.

Vick, a dinnyével nincs ilyenterű tapasztalatom sajnos.

Szép hétvégét mindenkinek!
Ági

KépKép
gigilina

Ági, jó az ilyen vendégeskedés, érezzétek jól magatokat.

Mai Murphy: úgy jártam mint Kata, Anyukáméknál hagytam a piperetáskámat már két hete, de csak most vettem észre, amikor reggel indulás előtt ki akartam magam festeni kicsit.
Még jó, hogy pár dolog volt itthon is, régebbiek, amiket már nem használok, de még nem dobtam ki.

Judit, köszönöm a köszöntést. Jobbulást Nekek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Avokádóra fel!!!
Kőkemény tejjel teli cicik mostanra, Vince olyan élvezettel falatozik, hogy öröm nézni! És finom is, a Friday receptje szerint csináltam.
Hajrá csajok!
Köszi Friday, imádlak! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Jól lakott a drágám, fejhetem a maradékot! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Én is vettem avokádót, de olyan éretlen volt, hogy kidobtam végül.
Pedig már rendesen megkívántam:(

Úgy tűnik, mégis használ:-)
Ma határozottan jobb a helyzet nálunk is tejügyben.

Nemsokára vendégeink jönnek (régi közös kollégák, merthogy mi a korábbi munkahelyünkön ismerkedtünk meg:), majd még jelentkezem.

Addig is szép, nyugodt hétvégét mindenkinek,
Puszi

Móni
monke

Móni
Jó mulatást!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok csajok,

hihetelenül jó, hogy megjött apa tegnap.Igazi kis családi hétvégénk lesz...
Márk kapott egy nagyon édi KisVakond plüssfigurát tőle, majd jövő héten hozok képet.
Én meg hűtőmágnest és csokikat, nyami.
ilyen szempontból jó, ha utazik az ember párja.:D

Vick, jó hogy neked is bejött az avokadokrém, na jövő héten én is kipróbálom, én mondjuk fokhagymásan is csinálom, az meg még jó baciölő is ráadásul.

Zsuzsi, azért ez nem volt fer apóséktól,hogy nem szóltak hogy ilyen betegek, anyukám nagyon akarat már látni Márkot, de azt mondta, még hétvégén se menjünk inkább.Pedig igazán nehezére esik nemet mondani.
Csajos kávézás, szuper lehetett, örülök neki.

Móni, ősz óta új futárunk van és az étlapot mindig megspórolja, gondolja úgyis neten rendelek, így nem láthattam Laci bácsit.
Jó vendéglátást, remélem sok ajcit kap Dávidka.

Ági, nektek is jó vendégeskedést.

Judit,gyógyuljatok meg.Szép a Petrás vonalzó is, tetszik.:D

Friday, köszönjük a táblázatot.Te egy igazi kincs vagy számunkra.
Akartam kérdezni, hogy egy ilyen ikerkocsival milyen amúgy közlekedni meg hol tároljátok,össze lehet csukni?Hány kg amúgy?

Reni, mi a hétvégi program?

Mi voltunk ma Auchanban, most meg sül a rakott krumpli, vettem knorros tepsis burgonya öntetes port hozzá, még sose csináltam így, kipróbálom.Remélem fini lesz.
Este filmezünk apával.

ToldiSzilvi, hogy alakul a kajahelyzet?Büdös kaka,igen, a puki is szörnyű.Ja és készülj fel hogy lesz egy rövid időszak mikor nem lesz minden nap kaka, míg szokja a szervezete a tápszert is, de aztán újra beáll.

na eldugulok mára én is,

puszi,szép hétvégét

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, további szép időtöltést Nektek együtt.
Apukámék sem jöttek ma fel hozzánk, mert Apa is meg van fázva, pedig nekünk aztán már tényleg mindegy.
Én már próbáltam azt a tepsis port, nekünk ízlett.

Avokádót láttam a boltban, de nem vettem, mert fogalmam sem volt, hogy mennyi kell belőle. :oops: Mondjuk mennyi kell két embernek?
Ja, Kata, egyszer erről már régen beszéltünk és lehet, hogy akkor félreértettem, hogy Te egy egész gerezdet teszel bele vagy egy egész nagy fokhagymát?

Móni, jó nosztalgiázást!

Kriszti, mi is vettünk a múltkor egy új tévét, mert a meglévő már elég öreg volt, így most van mindkét szobában. Azóta én is többet "nézem".

Vick, éljen az avokádó!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ez a recept, amit én csináltam: 1 avokádó, 1 gerezd fokhagyma, csipet só, csipet bors.
Nekünk elég volt Ricsivel 1, de ma kettőt vettem, holnap meg is csinálom!
A fokhagyma antibiotikum, úgyhogy egyed csak Zsuzsi "kétpofára"!

Krisztina
Tévéhez gratulálok, olyan jó érzés, ha az ember megteremt magának valamit,pl. az első tévét. :)

Kata
Örülök, hogy hazaért a férjed, így kerek azért a világ! :wink:

Szép hétvégét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!

Képzeljétek,Annának 3 napja be nem áll a szája!!De szó szerint folyamatosan beszélget:)
Az alvási szokásunk is változott,10 körül alvás reggel 6-ig,aztán egy gyors kaja és alvás 9-ig.

Nekünk csak a nappaliba van tv,a hálóba semmilyen elektromos cuccot nem akarunk.

Annyira írjátok ezt az avokádót,teljesen megkívántam,bár még soha nem ettem :D

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Borzasztó éjszaka volt. Vince 2 óránként evett. :evil: Most meg persze hulla vagyok. Hajnali 4-kor berottyantott ( nem szokott, max. reggel kakálni),és édesen vigyorgott rám, mintha legalábbis délelőtt 10 lenne. :) De nem lehet rá haragudni.
A lányok eddig szerepjátékokat játszottak egymással, most egy -két hete viszont játékokkal játszanak sokat, őket ruházzák fel különböző szerepekkel. Mindig figyelem, miket beszélnek hozzá, milyen szöveget adnak a játékok szájába, hát tanulságos, sokszor a gondolataikat így fejezik ki, ha figyelek eléggé rájövök, mi bántja őket. :shock:

vick
Kép
Kép
ervick

Krisztina gratulálok a tv-hez!
Nekünk sincs a hálóban semmiféle elektromos cucc.
És a gyerek szobájában is csak a légzésfigyelős bébiőr.
Viszont most fűzöm apát,hogy vegyünk a gyerekszobába egy kis cd lejátszót, hogy ott is tudjuk hallgatni a gyerek cd-ket.

Zsuzsi, tényleg fini lett így a rakott krumpli, máskor is így fogom csinálni.

Vick, szerepjáték szuper.Azért nagyon jó ilyenkor,hogy ikrek és egyidősek, így egymással el tudnak játszani.

Ti nézegetetk már autósülést a gyerkőcöknek?Mert nekünk ugye a 2 mózesünk van.ami tetszik az a Peg pérego viaggo, 13 kg-ig, akár használtan is expresszről.
És etetőszékkel hogy álltok?
Azt is nézegetek.Nem akarom hogy egyszerre kelljen majd mindent megvenni.
Nekem a Brevi nagyon bejön.

szép napos vasárnapot mindenkinek,

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kati,én már nézegetem a gyerekülést elég erősen,mert szerintem 1-2 kg és nem lesz kényelmes a hordozó,nem tudom kinek fér el 13kg-osan benne a gyerek.Pedig elég nagy,de valahogy már görbül benne a válla.Úgyhogy én nagyon rajta vagyok a témán.
Van egy márka Giraffe Club,ismeri valaki,elég normálisnak néz ki.

Az etetőszéket is nézegetem,eddig az FP csodavilág viszi a díjat,és a csaj akitől a hintát vettem,20-ért tudja hozni,máshol 28-30.De abból is van sok praktikus.

Kép

Kép
krisztinaa

HI!

Ervick, én sem erőltetem az éneket így, ráadásul egyik hangszerünkön se tudok most játszani, mert mindent egyedül akar csinálni, szinte megnémulok mostanában :shock: . Dinnyével kapcsolatban sajna nem tudok mit mondani, Bors is egy évesen evett először (akkor lett szezonja), falta, nem volt hasmenése. Avokádónak örülök, hogy szép eredményt hozott!!!! (...remélem nem ez okozta a rossz éjszakát...)

Kankalin, én is panadolt szedek ha nem bírom a fejem, gondoltam is Rád, mikor írtad az algopirint, az nekem régebben jobban bevált, de már nincs itthon. Porcicák már nálam nyávognak, de enni még nem kérnek, úgyhogy maradnak :roll:. Gyógyulást kívánok Nektek!!! Avokádót egyet vettem, egy alkalomra szerintem elég. Fokhagymát bevallom én nem használok, csak por alakban, utáltam, hogy több napig éreztem a kezemen. Úgy "egy kicsit ebből-egy kicsit abból" fűszereztem.

Petra, nektek is gyógyulást kívánok! húha, milyen képeket??? :oops: :oops: :oops:

Katicat, örülök, hogy újra együtt a családod! Ajándék szupi! Járgányunk nem tudom hány kiló, liftbe pont befér, a bejárati ajtókon is könnyen elférünk, ebben a faluban szélesebbek a járdák, könnyen közlekedem. A boltban is pont elférek a kasszánál. Csak ide szállítottuk az autóban, elfért ugyan, de a visszapillantóból nem láttunk semmit. Ha Nálatok is lesz korán kistesó, akkor a leggyakrabban járt útvonalhoz javaslom a keresést. Pesti házunk körül esélyem se lenne...sőt, már a kapunkon se férnék be ezzel az egymás mellettivel :lol: Tárolása, hááát, közvetlen az ajtónk előtt :oops:, szomszédok még nem szóltak, hogy zavarja őket, le lehetne vinni, van tároló, de így az egyszerű nekem :oops: :oops: :oops: . Etetőszékből a könnyen tisztítható előny :wink: :wink: :wink: . Autósülés téma:

Katicat, Krisztinaaa, gyerekülés téma: ez is nagyon fontos téma. Ha a baba kilói már kívánnák is a rendes ülést, addig mindenképp háttal kell utaztatni, ameddig nem tartja meg magabiztosan a fejét. Nem tudom sajnos melyik ülések azok, de vannak háttal berakható ülések is (assszem...). Bors egy éves koráig legalább 4szer tette meg Svájc-Bp útvonalat, hordozóban (pedig kövérke volt), mert iszonyatosan féltettem, hogy előrebiccen a feje egy nem tervezett fékezésnél. Bajhoz elég csak elindulni, nem csak 1000 km alatt lehet baj...

Krisztinaa, Tv szuper!

Akkor egy kis avokádó reklám :lol: :lol: :lol: : ".
"...Az avokádó (Persea Americana, vajkörte vagy alligátorkörte) amúgy nagyon tápláló, hizlal, mint az állat, déli vidékeken ezt eszik a csecsemők, ha nincs tej vagy tápszer...."
Az idézet forrása: http://www.pappito.com/2008/09/16/gaszt ... guacamole/
És mégegy, csak úgy: http://malackaraj.blog.hu/2009/06/22/a_ ... b_gyumolcs

meg kell jegyezzem, hogy ezeket a cikkeket drága, édes, egyetlen Férjem találta. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.02.21 15:16-kor.

Kép
Kép
friday

No, megint: ikea pont most hív vissza egy etetőszéket: http://www.ikea.com/ms/hu_HU/recall/rec ... 91222.html ...akkor ilyet inkább ne...

Pont most vettünk Borsnak egy ilyet. odahaza drágáért van, itt átszámolva 14 ezer Huf volt. Azért reklámozom ezt a fajta ülést, mert később (mint pl. most Bors), fel tud mászni egyedül rá. Kolléganőmnél láttam, hogy az első osztályos fia is ilyenen ül, így jó kéztartása van a lecke írásához is. Remélem nálunk is hosszútávú lesz. (van hozzá bébi ülőke is, de azt már elraktam, nem tudom megmutizni). Kép

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Most jöttünk meg a sétából nagyon szupi volt ebben a szép időben azóta még itt bent is alszik a kis drágám! :D :D

Betegeknek jobbulást!!

Tegnapi nap nagyon jó volt, itt voltak a keresztanyám a bnőjével babáztak egy kicsit én meg főztem gulyás levest palacsintával! HÁt isteni fini lett de a palacsinta különösen most kiprobáltam egy új receptet! De mára épp hogy maradt leveske pedig jó nagy lábossal csináltam!!ja és apa elment és vett nekem egy szuper szilikonos mellszívót mert a bnőmé az nagyon nem volt jó kikészítette a cicimet nagyon!!

Avokádot még soha nem ettem de lehet h kiprobálom, de milyen az ize leírja valaki???

Zsuzsi játszószönyeg???????????

Katicat , köszönöm a kajcsi kérdésed egyre jobban szerencsére, már többet tudok lefejni, eddig max 10 ml ha jött de most már sikerül 40 . t is , de nekem úgy néz ki a homeos bogyó bejön , mert miután beveszem nem sokára úgy feszül a cicim hogy csak na ! hajnalba csak egy cici kellett Máténak és aludt tőle 3 . 5 órát, de úgy fájt a másik h kifejtem és volt benne 110 ml.. ! úGY HOGY ALAKULUNK! :lol: , sokat pihizek!! Teljesen más Máté nyugisabb, jobb kedvű, jobban is alszik! Nektek mennyibe kerül a tápszer receptre? Hu a kaka iszonyú gáz írtó büdi még a párom is érzi pedig ő neki nagyon nem jó a szaglása, az allergia miatt , ja és köszi az infót , de ma még nem volt kaka! :(
hallod de a kaka nektek is sárga és tök sűrű massza???
Hogy csináltad a rakott krumplit??
Szuper hogy a párod már hazajött és ennyi ajándékot hozott !! Hu csoki nyami nyami !

Csak egy dolgot nem értek, cicizik két ciciből aztán egyszercsak el kezd sírni ordítani , hiába adok neki vagy 6 cicit nem hajlandó bekapni , vagy becsukja a száját na ekkor jön a tápszer ami kb ua annyi mint amennyit kifejek , csak sztem lusta kiszivni jó nekem is nem könnyű , de ott van mindig az a mennyiség amit potolnom kell ! :( van amikor 1 órát is szenvedünk a cicin úgy hogy nem adom fel olyan könnyen de mikor már könnyezve ordít akkor adok neki tápszert, van amikor a lefejt tejcsit adom neki oda , !! úgy hogy tanácstalan vagyok nagyon , de kiszámoltuk apával h kb 150 ml t eszik és eddig összesen 130 ml tápszert kellett potolnunk egy nap úgy hogy szerintem az nem annyira gáz mert olyan mintha egy evést tápszerként kapná!!

MANGORA köszike, a homeos, és a teás dolgot, a teát nem is iszom csak a bogyót szedem sztem probáld meg te is megint szedni hátha már nem bántja Marci pociját!! hallod még jó hogy nem a korházba jött meg vagy ott jött nem értettem pontosan? Marci hogy van ? Vágás , varratt ??? Hogy viseli? Két oldali sérve volt?

Ülés nekünk hordozó van még bőven elférünk benne mét a szükítő is legkisebb fokozatba van!!
De nekünk nem kell venni se ülést, se etetőszéket mert van két helyről is örököltük az unokatesoktól!

De azt figyeltem még meg h ha jól bekajálok akkor sok tejcsi van ja meg ha rengeteget eszem! Probáltam már salátát enni ebédre hát akkor tényleg kevesebb volt , így rakodnak rám a kg :( !

Nem tudom már ki írta az aventes elektromos mellszívót hogy érdeklődik felőle milyen, hát a bnőm használja és nagyon meg van vele elégedve !

Babaúszással hogy álltok ? Mi is akarjuk vinni csak félek még hogy nehogy megfázzon vagy szerintetek??

Móni ti hogy álltok a tápszerrrel??

Na mennem kell felébredt !!

További szép napot !

Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Képzeljétek!

Kijött Vince első foga!!!!!!!
Mostmár óvatosan kell kihúzni a cicit, ha elalszik. :lol:

Később reagálok mindenre, de anyósom hurcoltatja épp magát Ricsivel és egyedül vagyok a gyerekekkel.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Vick, éljen az első topik-fog :-) Ezek szerint tényleg van benne genetika, hiszen a lányoknak is kb. ekkor jött ki, ugye?
A "hangodból" ítélve nem vagy oda Ricsi programjáért.

Igazi babaülést szerintem csak akkor lehet, ha önállóan tud ülni a baba.

Friday, köszi a cikket, most már tudom, hogy kell választani az avokádót.
Jé, ezek szerint van vmi, ami olcsóbb Svájcban mint itthon?
Akartam már kérdezni, hogy a férjed is zenél?

Mi az etetőszékkel bajban leszünk, fogalmam sincs, hogy hova fogom tenni. :shock:

Zsófi új mániája, húzza fel magát, próbál felülni. Ebédnél a Húgomnál a mózeskosár fejrészét megemeltük (gyalog mentünk, nem vittük a hordozót), hát csak néztünk, hogy előre hajolt/ billent. Megmarkolja a saját grabancát, ill. amit ér és rántja magát előre. A pihenőszékben is fordul oldalra :shock:

Ma babalátogatóba vártuk egy barátnőméket, most írt, hogy mégsem jönnek. Nem baj, legalább szép rendet raktam. :wink:

Játszószőnyegről még semmi hír. :cry:

Szép vasárnap estét mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

SziasztoK!

Én kéreztem az Aventes elektromos mellszívót. Azóta megvettük, nagyon szuper. Ugyanolyan, mint a kézi, csak nem nekem kell pumpálni, de a szívás erősségét és a gyorsaságát én állítom be. A gép meg "megtanulja". Nekem nagyon bejött.

AZ autósülést én a páromra bíztam, az etetőszéket meg elkezdtem nézegetni, de én is teljesen tanácstalan vagyok. Alapból én olyat szeretnék, amit az asztalhoz lehet rögzíteni. Azt akkor vihetnénk magukkal és egyébként meg úgy tervezem, hogy csak evéshez szeretném a székbe tenni. Erről a fajtáról Nektek mi a véleményetek?

Gratulálok Vince első fogához!!!

Köszönöm a vonalzódicséretet!! Most szétnéztem, hogy valaki nem választotta-e már ezt a fajtát! :) Azért cseréltem le, mert az enyém is megváltozott :(

Friday a tesókocsis képre gondoltam.

Olyan szép idő volt ma!!! :) Én nem mertem kimozdulni, még mindig nem vagy teljesen jól. A Párom most hozott oxci..... -t. Képtelen vagyok a nevét megjegyezni!! Ja! És avokádót is! :)

Zsuzsi! Szurkolok, hogy rendben megkapd a játszószőnyeget!!!!!!

Tényleg Mangora! Mi újság Veletek?

További szép délutánt Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Itt vagyok végre!

Autósülés: Mi voltunk egy boltban, ahol az eladó ( fanatikus autósülés tanulmányozó) mondta, hogy akármennyire is kinőni látszik a baba a hordzót, addig, amíg nem tud ülni nem javasolja a 0-18 kg-ig ülést. Azt mondta, egyik sem tartja rendesen a gerincüket, akárhogy is dönthetőek. A lelkünkre kötötte, hogy várjuk meg, míg ülni tud.

Zsuzsi
Hidd el, megvan az okom rá, hogy így nyilatkozzak a programról. Havonta egyszer látja az unokáit néhány órára, neki mégis fontosabb, hogy boltoljon. Hmm.
Ha nincs helyed az etetőszéknek, akkor láttam esetleg olyan, amit székre lehet tenni. Majd külök egy linket.

Etetőszék, nekem olyan, amit magasságában lehet állítani, így jól lehet illeszteni az asztalhoz, vagy ha te ülsz egy széken, akkor a te magasságodhoz, hogy kézre essen. Nem volt olyan drága, 10 ezer körül.

Toldiszilvi
Avokádónak nagyjából semmi íze nincs, ezért lehet kedvedre ízesíteni. :lol:

Friday
Szerencséd van akkor a babakocsival. A miénk is ilyen egymásmelletti volt, egyébként nagyon szerettem, de rengeteg helyre, üzletbe nem tudtam bemenni vele, sőt, a járdán, ahová betettek oszlopokat, hogy az autók ne hajtsanak be, nos mi ott sem fértünk be. Pedig mindent tudott, külön-külön fektethető, ültethető, 2 irányból tolható, téli karfa, nyári karfa, lábzsák, a tetején felnyitható szúnyoghálós rész, nagy zsebek, és még sorolhatnám, írtó praktikus lett volna.

Na, elteszem magam, mert Vince ( nem hiszem, hogy az avokádó miatt, inkább a foga miatt ) kel éjjel.
Jó éjszakát!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, köszi az infot az autósülésről. Akkor nem kell még kapkodni azzal úgy látom...
Köszi a tippet az etetőszékre, megnézem azt a fajtát is, amit írtál.
Nagyon megkínlódott Vince a foggal?

Na, lányok, nem lesz az a teszveszes játszószőnyegem. Írt a csaj, hogy nem tudta beszerezni és visszautalja a pénzt. Remélem, hogy meg is kapom.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Legalább visszakapd a pénzt! Az azért nem korrekt, hogy meghírdeti és utána próbálja beszerezni. Én barátnőmnek vettem egy gyerekülést ( nem tudott valamiért belépni), volt több színben, ez is valami kereskedő volt, tehát új termékek garanciával, de amit kiválasztottunk, másnap feladta postán, miután megkapta a pénzt. 4 nap alatt megvolt az üzlet. Én az ilyet szeretem.

Vince nem nagyon kínlódott. Ugyan kelt éjjel most is, meg már pár napja 2 óránként, igazából csak nyugtató cicizésre,de nem ordított, nem fájt neki. Gyömöszöli az öklét a szájába, csorog a nyála eléggé.

Kriszti
Kérdezted, milyen, amikor kibújik. Mintha egy kemény rízsszem odatapadt volna az ínyére. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

vick
Kép
Kép
ervick

Ilyesmire gondoltam, van a Cam-nek és a Neonatonak is ilyenje. Talán ez stabilabb.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, anyós nálatok is volt amúgy vagy csak shoppingolt?Megértem a morgolódásodat.
Első fog, gratula.Örülök, hogy Vince nem szenvedte meg.
Átküldenéd, hogy nektek milyen etetőszéketek van?
Akkor vegyem meg a bébihordozót,ugye?
Fridaynek és neked köszi a tapasztalatokat.
Ja még egy kérdés ezzel kapcsolatban:Ezt a bébihordozószerűséget is menetiránnyal ellentétesen kell bekötni?

Friday, jó ez a szék is, ilyet láttam már én is másoknál.
Hát a Fleur-os tali a héten megint elmarad, mert még betegek, így nem jönnek sem a mai masszázsra, sem a szerdai oltásra szegénykék.
Ti amúgy mikor tervezitek a hazalátogatást?

ToldiSzilvi, mi ez az iwiwes névrövidítés???
Aranyér mastu-tól 3 nap alatt elmúlt, de tuti majd visszajön vmikor.
Büdi kaka :lol:
Ja és annyi, mikor kap Márk d.u tápszert, akkor utána tuti bukik, amúgy ha csak szopizik, soha nem bukik.

Zsuzsi, ha nincs helyetek, tényleg ilyen székre tehető etetőszéket vegyetek.
Nekünk kell egyet venni anyáékhoz is, de oda lehet jó lesz az ikeaban kapható 3-4ezer Ft-os is.
Játszószőnyeg :twisted:

Ja és tegnap eszembe jutott, hogy járóka is kéne. He-he.
Nekem abból is Brevi jön be.

Na, ma mosok ezerrel, vasalok, kaja van tegnapról, d.u meg megyünk masszázsra.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Gyors bekukkantás mert megyünk a dédiékhez meg a nagyiékhoz mert most van otthon a papi mert kint dolgozik Szlovákiába ! De sajna a nagyi meg dolgozik de sebaj , úgy hogy csak gyors leszek mert apukám jön értünk mert képzeljétek el tegnap a párom belement egy kátyúba jó nagyba itt nálunk a faluba de sajna nem tudta kikerülni mert jöttek szembe és a zsír új guminak kampo nem beszélve a felniről :twisted: :cry: :cry: ! Olyan mérges lett a párom h írt egy levelet , lefotozott mindent és elküldi a közkútkezelőknek, ja és ez a második ilyen eset mert az elözönél meg a sogorom ment bele egy nagy lyukba szintén ua ez de ő durdefektet kapott a párom meg szálszakadást a gumin teljesen kész vagyok! :( ! Pedig már lehetne menni csavarogni jó idő van már !
Na mindegy nem nyavalygok!

Vince fog éljen , tényleg első topic fog! :D :D !

Képzeljétek el este meg éjjel meg reggel se kellett potolni tápszerrel a kajcsit, este két cici, éjjel egy , de lefejtem a másikat mert nagyon fájt, és így tegnapi nap meg éjjel összesen összejött 230 ml tejcsi, ma reggel kapott két cicit és 50 ml potlást ! Ennek nagyon örülök! :D

Én is így tudom ahogy Vick írta az autós ülésről az infókat ! Addig míg nem tud ülni addig a hordozóba kell vinni őt! Etetőszék hát anyukáméknál Brevi van nagyon jó tényleg még az unokaöcsémé volt, itt nálunk meg hu nem tudom a nevét de jól néz ki! :oops: :oops:

Máténak is csorog a nyála de sokszor azért mert nem nyeli le, meg eszi az öklét ő is ! De néztem a kis inyét semmi éléset nem éreztem ! :lol:

Edinával mi lehet már nagyon rég volt????

Avokádóról köszi az infót Vick, majd kiprobálom , tényleg te hogy állsz tejcsi ügyben??

Zsuzsi ez elég borzasztó h nem jött meg a szönyeg, remélem h visszakapod a pénzt ! Akkor meg vehetsz egyet Zsófinak! :wink: :wink:

MÁté egyre újabb és furibb hangokat ad ki ! De nagyon édi !!

Na mennem kell !!

puszika!!

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Először is BOLDOG NÉVNAPOT ZSUZSI!
Bocsi, hogy így utólag, de nagyon sűrűek voltak a napjaim! Sajnálom a játszószönyeget! Legalább hamarabb visszaszólt volna, már rég megvehetted volna máshol. A Duna-plázánál laksz? A Visegrádi úton van a Fisher Price bemutató terme. (játsszvelem.hu) Ott is megkapod, szerintem, kicsit drágább, de a postaköltséget ha leszámítod, már szinte ugyanott vagy. Vagy megnézheted a Mária bababoltba. (bébibolt.hu) A legtöbbször ott vásárolok, nagyon jó cuccok vannak, príma áron. Az is a Visegrádin van. Kb 4 metrómegálló tőletek.

Gratulálok a Vince-foghoz! Jó, hogy így viseli, reményt ad a többi foghoz! :lol:

Toldiszilvi, látod, ahogy megnyugszol, a szervezeted is lassan visszaáll a helyes 'tejelésbe'!

Míra ma reggel iszonyat mennyiséget bezabált! Persze most meg szenved tőle a kis Torkosborz! 7-kor 120-at egyikből, 9-kor 150-et a másikból. Most meg nyög és fáj a pocija! :evil:

Jól telt a hétvégénk. Pénteken szabados volt a párom, reggel 8-tól csavarogtunk. 1kor hazajöttünk a skacokért, utána mentünk, megint, mint a mérgezett egér. Este fél 9-re értünk. A nagyokat anyóséknál hagytuk, Alexre nagyon pipa voltam, jobb volt neki a mamáéknál, mert agyonütöttem volna. Megint ömlött a panasz az oviból. :twisted: Kiakadtunk Erikkel, nem tudjuk kezelni a helyzetet. A beszélgetés, jutalmazás-büntetés rendszer nem segít! Most én is úgy érzem, mint Vick, csődöt mondtunk!!!
Szombaton szüli-névnapi buli volt. Vasárnap meg pihiztünk, lusta napot rendeztünk!

Kati

Kép
bfkata

Hali!!

Gratula Vince fogához!!!!

Gyerekülést nem tudom.....addig mi sem cseréljük míg teljesen ki nem növi.De barátnőmék pl hordozóval kezdtek és 4 hónap után állandóan sírt a baba a kocsiba,lecserélték gyerekülésre,persze olyanra ami már jó neki és lám kényelmes a babának és nem sír.
Nyárig szeretném kihúzni vele,de nyáron sokat fogunk utazni /akkor már ülni is fog/és így mindenképpen csere kell.

Vick,jó hogy írtad az állítható magasságot,nem utolsó szempot az etetőszéknél.

Tegnap anyósékkal a keresztelőt beszáltük,hááát.....már ilyen 50 főről beszéltek :shock: :shock: :shock: .Mondjuk ha fizetik nekem mindegy :D mi úgyis főleg otthon leszünk Annával.

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?