A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Én is elbúcsúzok, jó éjt mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boldog Zsuzsanna napot!
Kép

Bocs lányok jövőhéten jelentkezem ,kicsit zsúfoltak lettek a napjaink vendégség hegyek!

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

AZ előbb felsírt kincsem, megint meleg a homloka.. remélem lassan hat a kúp .. megyek ledőlök...

jó éjt mindenkinek!

pedig nem is ismertem a terméket, csak beírtam keresőbe hogy micimackó kemence :oops: és láss csodát ez a neve :lol: :lol: :lol:
Vendég

reggelt!

éjfélkor kezdhettem megint a hűtést, adtam neki nurofent.. aztán hajnai 4kor megint 39,3 ismét hűtés, kúp lement 38,2 re majd a kúp hatására és a csuklók, bokák tekercselése után most 37,8 .. remélem most már vége lesz..
most felhivom barinőmet, hogy menjen el gyógyszertárba lázcsillapítóért. az a baj hogy a germicid meg a cataflam csepp is vényköteles, nem tudok íratni
:cry:
Vendég

Boni akkor mi fej-fej mellett vagyunk. Döncinek tegnap este 40 fokos volt a láza és félrebeszélt. Nagyon lassan hat a lázcsillapító, szerintem egy óránál is tovább tartott, mire történt valami. Hütöttem vizes ruhával is, amennyire hagyta. Így aludtunk 11-töl kettöig, amikor megint felment a láza, négyig szenvedés, majd alvás kb. hétig. Kivagyok egy kicsit. Imi és Eni csúnyán köhögnek, Regöböl döl a sárga orrtartalom, az én orrom immár egy hete be van dugulva. Dönci reggeli hömérséklete 38,9... :( Kókadozik itt a karomban a lelkem. Tegnap óta szedjük az antibiotikumot, elvileg ha hat, koradélután le kell mennie a lázának. Ha ez nem következik be, elviszem a kórházba megnézetni. :( Le vagyok lombozva.
Tavaszt akarok azonnali hatállyal!

Nektek is jobbulást! Ti mitöl vagytok lázasok egyáltalán?

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!

Jaj, lányok, sajnálom a pocsék éjjelt, de utálom ezeket a magas lázakat. És ugye ez is hajlam kérdése, van olyan gyerek aki már 4-5-6 éves és még életében nem volt lázas, de még csak hőemelkedéses sem.
Azt nem is tudom Levi honnan örökölte, mert és pont láztalan típus voltam világ életemben.

Boni, minden kerületben van orvosi ügyelet, ott kötelesek felírni bogyeszt Nektek!
Örülök, hogy nálatok a boka-csukló bejött, nekünk sajna csak a teljes hűtőfürdő szokott használni.
Dokinéniteket nem tudod felhívni?
vagy:
Esetleg dokinénitek odaszólhatna az ügyeletre(mivel egy doki sem ír fel látatlanba gyogyót, főleg nem piciknek), akkor talán...hm?
Illetve, ha van egy jó patikátok, ahol ismernek, ott ki is adják és utólag kell vinni a recit. Bár ez szigorúan büntetendő, de sok helyen megcsinálják így is.
Ha sikerül mindenképp cataflam cseppeket írassatok fel, legalábbis nálunk sokkal jobb volt bárminél és kb. 20 perc alatt hat. Ez nem csak lázcsillapító, hanem tünetkezelő. De: emellett mindenképp kell egy vizsgálat is, mert ha más baj van, akkor annak a tüneteit is csillapítja, de NEM gyógyítja!
Na, ennyit az ötletelésről, hátha!

Nekem édesapám bejelentkezett délelőttre végre, már rég láttuk. Így talán mégis eljutok a börzére...hátha.
Délután meg anyósék a progi, így egész tűrhetően túlélhető a 36 óra. Nekem, szegény Petyónak kevésbé.

Boni, nagyon köszi a tűzhelyet!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na közben beszéltem dr.nénivel, bementünk ügyeletre taxival mert ugye apa nincs itthon, barátnőmék Jászberényben.. (még jó,hogy egész éjjel abban a a tudatban voltam, hogy ha bármi van, csak rájuk csörgök és a férje már itt is van értünk.,..

hazafelé a , a taxiban beájult már a kicsikém..

jelenleg láztalan , a torka tűzpiros, megint kaptunk antibiotikumot

:twisted: :cry: a 18 hós oltásnak lehet a mellékhatása a nátha torokfájás.. mellette lehet még a múltkori vírus lehet nem halt ki rendesen.. (emiatt volt a csúsztatás) de dr.néni nem látta,hogy piros a torka..., most meg nagyon ronda piros...

és mellette még jön a foga is,

szóval ezért a nagy láz...

DÖncikének is meg a többi családtagnak is jobbulást kívánok BArbikám! jobb lenne ha másban lennénk egyezőek..mondjuk új nagy kertes ház és lottónyereményesek.. .

:lol:

Mecsi Mazska így a jövő heti tali bukó.... :cry:

Aproo köszönöm a javaslatokat!!! természetesen éjszaka hűtőfürdő, és csak utána a priznic Cataflam cseppet nem írta fel drnéni az ügyleten, azt mondta elég a Nurofen meg a kúp.. :roll:
Vendég

Én csak Nurofent adtam neki, amikor 40 fokos volt a láza. Ált. 6 óránként adok a lázas betegeinek lázcsillapítót, de ma azóta pl. nem adtam Döncinek, csak hütöm vizes ruhával. Most álmában 38,6. :( Mintha az antibiotikum szart se érne...

Valahogy nem tetszik ez nekem. Várok az éjszakai müszakra a kórházban, ha addig se megy le, beviszem, de csak éjszaka, mert akkor ránkérnek. :(

Mindenesetre normál reggelizett és a szük 39-es lázával így játszott:

Kép
Vendég

BArbi én azért adok kétfélét, mert dr néni javasolta...

mellette pedig a vizes becsavarás figyel

most épp ebédel

egyébként ZSigbiga is jókedvű..rajta sem látszik...
Vendég

Nurofen gyorsabban hatott most, mint éjjel, de mondjuk volt másfél fok is a két start között, így nem akkora csoda. Ugyan inni nem akar, de egy akkora tányér zöldséglevest megevett, hogy csak na. Most rosszalkodik, mintha mi sem történt volna...
Vendég

kicsi, lázas betegeknek nagyon gyors gyógyulást kívánok!

Barbi, olyan édes Dönci ezen a képen, tényleg nem is látszik rajta, hogy beteg lenne! Olyan kis huncut képű;)

anyós: ma itt járt, de. jött, Ferci persze indult dolgozni, így egyedül maradtunk vele. Én kint főztem a konyhában (öcsémék jönnek holnap hozzánk), ő bent játszott Barnussal.
Egy mondatot sem váltottunk egymással..... nagyon rossz ez így, de úgy látom nem is nagyon fog a helyzet változni...
Megvárta, amíg Barnus elalszik fél 2-kor és utána el is ment. Szerdán jön majd megint, mert Ferci megkérte, hogy vigyázzon Barnusra, mert neki el kell reggel utaznia 3 napra, nekem meg dokihoz kell mennem du.

na megyek, pihenek kicsit, amíg tudok...

sniky

Kis- (és nagy-) betegeknek jobbulást!

Mecsi, én gyerekem bármivel eljátszik bármeddig, egy esetben, ha szaros :D . Komolyan jól el tud olyankor molyolni. Tologatós játékok nálunk is mennek, meg bármi, aminek kereke van (pl. kisautók), de csak rövid ideig van el velük. Könyvből kezd válogatós lenni, vagy állatoknak vagy autóknak kell bennük lenni. Illetve minden új helyen jól elvan, amíg felfedezi.

Mi már a 15 hós oltást is karba kaptuk, ha jól emlékszem, nem a combjába. Mindenki mást lábon szúrnak még?

AprooZsófi, a hugomat is engedték túlhordani 5 nappal, pedig nem olyan rég volt az előző császár... Csak bent tartották a kórházban.

Húúúú, az ovis dolog meglepett kicsit, anyum óvónő, de nem gondoltam, hogy nem kötelesek felvenni a gyerkőcöt, ha nincs hely :roll: .

Judit

Kép
Kép
csutak33

Sziasztok!

Nekünk is hosszú napunk volt, de nem ilyen zűrös mint nektek. Lackó nem volt itthon, délben anyósnál ettünk, aztán ott aludt Málna, és sokat játszott az unokatesóival, este pedig amikor hazaért apa, elmentünk együtt kosármeccsre. Málnus egyre jobban élvezi, mert vannak gyerekek, akik mindig ott vannak, és lehet velük együtt rosszalkodni :D De nagyon édesek voltak, ma az egyik kosaras néger kicsi fia is csatlakozott, két és fél éves volt, és annyira édes :D

Boni, Barbi jobbulást a kis betegeskedőknek!!! Remélem holnapra már semmi láz nem lesz. Döncin tényleg nem látszik semmi, olyan édes, rég tettél fel ennyire jó képet róla!

Niki, nekem úgy tűnik anyósodnak nem fűlik a foga a bocsánatkéréshez, vajon meddig akar így lenni... csendben jegyzem meg, hogy az én ex férjem szülei annyira utáltak, hogy az utolsó 3 évben köszönés nélkül elmentek mellettem az utcán :roll: DE nekem legalább nem kellett velük rendszeres találkoznom, viszont arra vigyázz, hogy szerintem ez hosszú távon mérgezheti a kapcsolatotokat Fercivel, legyél nagyon nagyon okos! Ez tapasztalat!

Na megyek feltöltöm a mai képeket a picasara, a család már kidőlt :)

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Ja, Judit neked akartam még írni, hogy mi mindent lábba kaptunk eddig!

Na leteszem magam holnapra, remélem a kis betegeknek nincs már láza!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok! most csak annyit, hogy a beteg fiúcskáknak jobbulást, és várjuk a jóhíreket róluk!! ++++++++++++++++++++++++++++++

Jó éjt!

yuyu79

Jó reggelt!

Niki sajnálom hogy anyósod "fafej" :cry:

Zsigabiga éjjel 1kor volt utoljára lázas, kézre lábra vizesruha, aztán úgy aludt el,hogy a kezén rajthagytam.. 3kor átvittem közénk, 7kor kelt kis rekedt a babám.. fde eddig láztalan.

az antibiotikum talán segít!

Döncike hogy van?
Vendég

LÁNYOS ANYUKÁK!! húgom kislánya rendesen eszik nem kis mennyiséget eszik(nem csak anyatejet) de nem nagyon hízik.. :cry: állandóan ezzel cseszegetik.. most 7,5 hónapos, és 70 cm 7300 g

Zsiga 72 cm és 8400g volt ennyi idősen.. de ő kislány!

tudnátok írni nekem méreteket? pussssz
Vendég

Hali!

Most csak gyorsan, mert mise, ebéd és utána rohanunk el itthonról. Előtte viszont még ha nem lett volna elég 36 órányi baci, Peti megy át a szomszéd kislányhoz, megint 40 fokos láza van, reggel hívták hogy hallgatózzon.

Boni, nem volt netünk tegnap reggel óta, ezért nem írtam, remélem áll a holnap.
Priviben adom a számomat, oda tudnál küldeni Te is telószámot, hogyha újra szaraxik a net, akkor is el tudjalak érni Téged vagy férjedet ha odaérek holnap délelőtt?
köccc
Örülök, hogy nincs baj Zsigivel most!

Majd jövök, ha kicsit sikerült leülni a hátsómra....pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni Málna:

7780 és 68 cm volt

Pocsék evő, mármint szilárd ételben...azóta is. Én nem foglalkoznék vele mit mondanak!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni, szerintem se olyan pici a kislány... Persze Enikőm a másik véglet volt, és most is az, de én se aggódnék... Amúgy milyen méretekkel született? Duplázás nincs még meg?

Szilvi, képzeld, Eni már nem csak Málnust emlegeti, hanem Téged is :D Azt mondja rád, hogy Szíbi :lol:

Örülök, hogy Zsigi jobban :D Remélem Dönci se került kórházba az éjjel :roll: Barbi??

yuyu79

Szisz, amúgy szupik az új képek :D Ma mi is jártunk az ASE-csarnokban, játszóház volt, de Eni még kissé kicsi volt a legtöbb dologhoz... Az ugrálóvárnak is csak a szélére tudtam felengedni, mert a nagyobbak fellökték volna. Volt sünis bábszínház is, de ott meg nem ült meg a fenekén :lol:

yuyu79

Ja még annyit, hogy nem tudom mi volt múlt éjjel, de Eni felkelt éjfél után nem sokkal, és csak a mi ágyunkban volt hajlandó tovább aludni, úgyhogy helyet cseréltünk, és ő aludt Apával. De látszólag semmi baja nem volt, orra se volt eldugulva... 6-kor meg már dumált, pedig nem szokott 7 előtt kelni...

yuyu79

Nincs ezzel a súllyal semmi baj de azért az fontos mennyivel született.
nekem ugye 2 lányom van akik igen hamar mocorogtak és 1 évesen voltak 8500 grammok szóval nem kevés a súly
és ha már gyarapszik valamennyit már jó pláne ha már nem csak tejes eszik ami kell neki.
Engem is folyton cseszegettek vele de ha nem akar enni én nem teszem horrárá az evést hogy folyton tömöm!
Csak azért reagáltam mert tudom miylen ha a súly miatt szekálnak fölöslegesen.

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Boni! Örülök, hogy Zsigi jobban van! Lehet, hogy akkor nekünk is a 18 hós oltás következménye volt a piros torok...
Húgodéknál szerintem se kevés a súly, bár én se tudok érdemben nyilatkozni, mert RÉka is mindig nagy baba volt. De baráti körben azért akadt egy-két hasonló eset. Szóval csak annyi, hogy nem árt megnézni a szülők alkatát sem, illetve amit én eleinte kétkedve fogadtam, de nekünk bejött, hogy egy hónapot hosszra nőnek, inkább, egy hónapot súlyra. Amikor mozogni kezdenek jobban a picik (négykézlábazás), sztem tök normális, hogy alig megy fel a súlyuk. Szerintem se parázzanak. Ha a gyerek nem nyűgös, olyan mint máskor, kiegyensúlyozott, jókedvű és még eszik is, nincs aggodalomra ok. Szerintem...

Kötelező oltást+ prevenart Réka mindig combia kapta, a meningos oltás ment csak a karjába. Az meg se érezte. Meg se nyikkant. :shock:

Barbi! Remélem Dönci is lázmentes azóta, és a többi gyerkőcöd se kapta el! Meg te sem! Dönci nagyon aranyos a fotón!

panna1

Szisz! homokozójátékok a hóban nálunk is nagyon menők. A lapát meg a kisvödör már régóta kellék, és kb egy hete mi is sütünk dínópogit, delfonpogit hóból :lol: Málnus ciciztetése nagyon aranyos!

Nálunk nagyon változó, hogy mivel játszik RÉka. Egy-egy játék leköti 5-10 percre, ha hallja, hogy én is ott vagyok a közelben (pl mosogatok). érdekes módon viszont ha felmegyek, nagyon hirtelen jöhetnékje van utánam.
Sokat építőzik RÉka is, állatkertes legoval, megablocks kockával vagy a babaházát kell összerakni, De ehhez kell neki segítség. Ha össze van rakva, picit játszik velük egyedül.
A nagy sláger nálunk is a 18 darabos formabedobó. Le vagyok döbbenve, hogy mindegyiket gondolkodás nélkül teszi a helyére. de ezt egyedül csak egyszer játssza el, utána nekem kell a Panda kezét fogva segíteni neki, mert az úgy érdekesebb, ha Panda dobja be a formát :lol: A harmadik kör után azért elegem lesz!
Nagyon szereti a kutyusos pénzes perselyt is. Azzal is játszik egyedül, aztán megint Pandával...Gyöngyfűző is újra előkerült.
Na azt hiszem ennyi.

Néunk elég jó zűrös hetek jönnek. Ma reggel apja ment fel BP-re, holnap estig ügyintéz. Én valószínűleg szerda-csütörtökön leszek ügyeletes az építkezésnél. Anyum vigyáz szerdán napközben RÉkára, mejd csütörtöktől teljesen, mert csütrötök este Csabi is jön utánam, másnap mi kirohanun Németországba meg vissza, kocsit ügyintézni, valószínűleg csak szombaton érünk vissza Pécsre. Ez azt jelenti, hogy én szerda reggeltől szombat délig nem látom RÉkámat. :cry: Ilyen sokat még nem voltam távol tőle. Kicsit félek, hogy hogy lesz, de anyummal elég jól elvan, remélem nem lesz gond. :roll:

panna1

Jó reggelt!

Kép

Lányok köszönöm a lánykasúlyokkal való hozzászólásokat! már megduplázta a súlyát, és mászik, egész nap jár keze lába.. szóval igazi eleven kiscsaj, mint Zsiga volt.. én se aggódnék érte... :wink: :lol:

Aprooka bármikor mehetsz, apa 15ig ott van :lol:

Zsigikém tegnap napközben még hőemelkedéses volt, keveset evett, de azért már evett..késő délután óta láztalan.. remélem így marad :lol:

Panna kitartás Répamentes napokhoz! Csiga biga is ezt csinálja.. mostanában nem kötik le túl sokáig a játékok, és nálunk is a macibábnak kell pakolgatni a cuccokat

Julcsi Zsiga mostanában állandóan kukorit játszik hajnalban... :twisted:

Barbi Dönci hogy van?
Vendég

Boni!

Szarul. Éjjel megint arra ébredtem, hogy világít a gyerekem a sötétben, mert vörösen izzik. Megint olyan 40 fok... Ez volt hajnali kettökor. Már olyan fáradt vagyok a sok neméjszakázástól, hogy a szemeimet alig tudtam kinyitni, hogy betaláljak a fenekébe a kúppal. Ö meg egész éjszaka üvöltött és pörgött körbe-körbe. Hát immár a mosott szar frissen néz ki hozzám képest. Persze a párom jól aludt, mintha mi sem történt volna, mondanom se kell.
Engem meg lassan sírba visz a tehetetlenség és a nemjavulás. Szombat este bevittem az ügyeletre, de azt mondta a doki (normál mezei gyerekdoki, nem a kórház dolgozója), hogy lehet 3-5 napig simán ilyen magas a láza, ha vírusos. S amíg nincsen kiszáradva, maradjunk otthon. Nagyon vicces! Szombaton 24 óra alatt ivott acélos 100 ml (!), de mondjuk evett egy tányér levest, ami enyhítö körülmény. Tegnap talán megvolt a levessel együtt a fél liter 24 órára vetítve, de mi az ilyen höfoknál és erös köhögésnél. A köhögés se oldódik, ha nincs elég folyadékbevitel. Enni lassan egyáltalán nem eszik már. Az én Döncim! Már semmit se talál érdekesnek. Tegnap még csipegetett, de ma rá se néz semmire, nem ugraszt ki az ágyból, hogy éhes vagy szomjas... :(
Az idegeim teljesen tönkrevágódtak. Akartam éjjel megint bevinni a kórházba, de képtelen voltam nyitvatartani a szemeim.
Mentem.

Puszi: én
maass

BArbi sajnálom!

szgeénykém, meg a te "állapotodban" még nehezebb lehet!

párod igazán felválthatna néha!
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Húh, Barbi! Ez elég rosszul hangzik! Azt hittem mostanra túl lesztek rajta! Nem nagyon van jó ötletem, próbálj napközben is pihenni!

Panna, elképzelni sem tudom, mit csinálnék 4 napig Málna nélkül! Ha túl vagy ezen a zűrös időszakon, gyere és mesélj!

Boni, örülök, hogy már jobban vagytok!

Julcsi: megzabálom a lányodat :D Málnus már nagyon otthon érzi magát az ASE csarnokban, én sem hittem volna, persze mivel végig utána rohangálok a mecsböl semmi nem látok, ennyi erővel maradhatnánk otthon is...:)
Olyan jó, hogy nálatok ilyen programok vannak, itt csak azok vannak, amit Klári csinál! Mentek a farsangra?

Mennem kell, aja jejeje

<
sziszka78
Tolna

Szuszu, nagyon boldog születésnapot!!! :)

sophie27

Szuszu, sok boldogságot!

Eni megint fent volt, most 3/4 4-től kb egy órát...

Húúú, Barbi, jobbulást Nektek, remélem már nem tart sokáig :roll:

Panna, biztos nem lesz könnyű az a pár nap, főleg Neked :wink: Kiváncsi vagyok, hogy tűritek majd... Réka biztos rendben lesz, ha ilyen jól elvan a nagyival :wink:

Nem megyünk a farsangra, szerintem kicsi még hozzá... Sünizenén is sokszor 20x kell utána szaladnom, mert egyébként imádja, de nem tud a fenekén megülni, mindig szökni akar kifelé, meg nyomkodja az egeret a számítógépnél...

Eni is a meningot kapta karba ha jól emlékszem, a többit combiba...

Na megyek vasalni, főznöm ma nem kell, de egyébként ezer a dolgom
:roll:

yuyu79

Sziasztok!

Julcsi, nagyon vagány az új vonalzód :) Mi kölcsön kaptuk Binyektől a tökjelmezeket, és Edit Zéténye lesz Málna tök párja :D

Szuszu, nagyon sok Boldog születésnapot!

Zéténynek pedig nagyon sok Boldog névnapot kívánok :) Remélem azóta már ti gyógyultak vagytok!

mi délután talán jövünk Pestre, se hát erre nem lehet semmit szervezni, még nem is teljesen biztos, csak kb. fél óra múlva lesz az :cry:

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Rég nem írtam, sajnos sok gondunk volt Pistivel. Február elején elkapta a Rotát, kórházba került. 4 és fél nap infúzió után hazaengedtek a kórházból, de otthon továbbra is hasmenése volt, majd gyógyulás után bölcsibe engedték. 3 nap bölcsi után ismét hányt és hasmenése volt. Kb. 2 hétig szinte semmit nem evett, lefogyott. :( Majd 30-40e forintot költöttünk a sok sz..ra (amit persze nem sajnálok, de jó lett volna, ha legalább használtak volna valamit!!), amit a különböző érdekek miatt felírkálnak a gyerekeknek, és végül a széntabletta segített, mivel az felszívja a baktériumokat a bélrendszerből a hasfogás mellett. Ja és hétvégén meghalhat az ember gyereke, mert a doktornénik-bácsik, sajnos nem dolgoznak, nem csinálnak semmilyen vizsgálatot, még egy nyamvadt labort sem!! :(:( Megvan a véleményem a magyar egészségügyről és gyógyszeriparról!! Meg a kórházakról is...eddig jó tapasztalatunk volt a Heim Pállal, most azonban jött a csalódás...az ájulásig kimerült gyerekkel megérkeztünk és közölték, hogy várni kell 2,5-3 órát, mert más is vár. Kérdeztem, hogy nincs olyan, hogy sürgősebb eset, mivel láthatóan a többi gyerek futkározott a váróban, meg játszottak, a mi babánk, meg 5 percenként hányt. Erre a hölgy azt mondta, hogy akkor menjünk máshova, majd visszaküldenek bennünket hozzájuk és akkor is végig kell várnunk a 2,5-3 órát. Kérdeztem dühösen, hogy másik kórházba nem lehet átvinni? Erre mondja a nő, de vigyük át a Szent Lászlóba, mert úgyis oda küldik innen, de ne mondjam, hogy Ő javasolta!!! Na ezen kiakadtam!! Végül átmentünk oda, azonnal fogadtak 10 perc múlva a kisgyereket már el is látták! Párom szép szerelmes levelet írt a Heim Pál igazgatójának, amire természetesen azóta sem jött válasz!! Ennyit erről!!! Két napja már teljesen jól van picurkánk, próbálja bepótolni az "éhezést"!! Rengeteget eszik és jókedvű! Hál'istennek!!!

Elnézést a kifakadásért, most volt erőm és időm leírni!

Sajnos nem olvastam vissza. Ha vannak beteg babók, nekik gyógyulást, jobbulást!! Kismamiknak betegségmentes heteket!
És mindenkinek szép napot, hetet... :)

Majd még írok, mostmár kicsit több időm lesz, csak most próbálom a munkában is behozni a lemaradásomat! :)

k.a.t.i.c.a

Zsuzsi, Zétény! Isten éltessen Benneteket!! :)

k.a.t.i.c.a

Zétinek boldog névnapot!!

Katica, hát ez nem lehetett semmi, örülök hogy most már rendbe jött Pistike, és az étvágya is jó :shock: :wink: Iwiw-en tök jó a farsangos kép, Pistike mint Bob a mester :D [/b]

yuyu79

Zétinek nagyon boldog névnapot! :)

Katica, sajnálom a kálváriátokat kórház tekintetében! :( tényleg elkeserítő a helyzet! de örülök, hogy most már jól!
bölcsibe most akkor nem jár? vagy már mehetett újra közösségbe? több beteg is volt a bölcsiben? gondolom ott kapta el. nem!?

remélem, hogy most már senki nem megy kórházba. ugye Barbi!? Dönci hogy van? és a törpiek!?

Julcsi, enyém gyerek is ilyen alkat... 1 pillanat nyugta sincs, de evvan. majd a kövcsi!? vagy az sem!? :)

egyébként mi is egy szurit kaptunk csak vállba, de egy másikat is akartak volna oda adni, de dokinéni jobbnak látta, ha inkább a combiba adja, mert enyém gyerek elég Herkules, és félt, hogy beletörik a tű, ha nem fogom le jól, és elmoccan... :roll: :oops: szóval kíváncsi leszek, hogy a 18 hósnál mi lesz, de szerintem az mindenkinél combi...

nagyon jók ezek az új vonalzók! én is tervezek újat gyártani. csak még nem tudom, hogy milyet!?

a lakás kész katasztrófa súlytotta övezet. erőt kellene vennem magamon, de nem megy! ja. és ma voltunk ugye lent, és a gyerekem már a homokozóban dagonyázott, szóval jól néztünk ki a délelőtt végére, de ez van! remélem, hogy jön már tényleg a jó idő, elég volt ebből a hóból egy időre! :)

Panna, nagyon nehéz lesz biztos Réka nélkül ez a pár nap, de kitartást! lassan, a szép új házikótokban végre nyugi lesz! :)

nem is tudom, hogy mit szerettem volna még!

ja, persze, jobbulást minden kis és nagy betegnek! remélem, hogy mindenki lábal kifelé ebből a kórságból, bár mi sem javulunk valami roham léptekkel! a nózi még mindig dugul, illetve folyik időnként, köptetőt nem adok már, illetve nózit sem szívunk feltétlen, csak, ha nagyon muszáj! már annyira utálom kínozni... :(

JázminAndi is jöhetne... :(

sophie27

Lassan jó két hete, hogy nem jelentkeztem.
Azt hiszem lesz mit bepótolnom. A betegeknek sok sok gyógypuszit küldünk Almával és reméljük, hogy hamar meggyógyulnak majd tölle. Mi hála Istennek(lekopogom, de eddig megúsztuk a betegségeket. Most ugyan én nagyon csúnyán köhögök, főleg reggel és este, de Almának semmi baja és ezen kívül nekem sem.
Nagyjából sikerült végig olvasnom a történéseket. Remélem, hogy sikerül elöbb vagy utóbb mindenkiére reagálnom.
A hétvégén a hugomék voltak itt látogatóba, most van a 33.hétben és van egy majd 2 éves kisfia,Vince. Almával nagyon édesek voltak együtt. Neki már vagy egy hónapja folyamatosan elvan dugulva az orra és nem kap rajta levegőt. Remélem Barbi,hogy te neked nem kell majd ilyen sokáig kínlódnod vele.
A Valentín napi hétvégét pedig egy barátnőmnél töltöttem, aki a 26.születésnapját ülte. Apja és Alma pedig apa-lánya hétvégét tartott(igazából csak egy nap volt az egész, mert én szombaton du.-tól vasárnap estig voltam távol). Azért jó volt egy kicsit kirugni a hánból és szórakozni úgy mint régen(emlékszel még Aproo)
Így mi nem Velentájnoztunk, de a papunk vasárnap arról prédikátlt a templomban, hogy ez éppen annyira a házaspárok napja is mint a szerelmes pároké.
feluca
Mezőszemere

Julcsi, köszi, mindenkinek ez a kép tetszik! Egy hétig vadásztam a jelmezeket sikertelenül, aztán a farsang reggelén, indulás előtt fél órával bevillant, hogy ott a karácsonyra kapott karbantartó felszerelés, inge, meg farmerja volt, úgyhogy máris lett jelmeze. :) Anyukák rettentő kreatívak tudnak lenni, ha a gyerekről van szó! :) :)

Zsófi, igen sajnos a bölcsiben kaptuk el, a 15 fős csoportból 1 gyerek úszta meg. Az egész bölcsiben a közel 50 gyerekből kb. 18-20 volt. Valszínű, hogy egyik anyuka behozta a még beteg gyerkőcét, hogy ne maradjon le a farsangról ,ezzel megfertőzve a többi kispajtást! :( Ezt nem lehet kivédeni sajnos! Mától újra mehetett, remélem mostmár nem fertőzik vissza!

k.a.t.i.c.a

Boni!

Mi most 18 hósak vagyunk 80 cm és 9,7 kg. Minket is cseszegettek, de csesszék meg. Kristóf annyit eszik, mint 3 másik gyerek együtt... Nem kell aggódni, amíg jó az étvágya.

Fontos kérdés, hogy hányszor van széklete egy nap. Pl. nekünk 2-3* egy rendes mennyiség.

K.
Vendég

Sziasztok!

Vagyunk mi is csak eléggé mozgalmas volt a hétvégénk, így este félálomban olvastam csak.

Betegeknek jobbulást!! Barbi kitartás!!

Mecsi Levi minden játékával játszik míg szétpakol és megy a következőhöz kb 10 perc és atomrobbantás van az egész házban. Az autók, mozdonyok és a kártyák no meg a könyvek a nyerők leginkább, azok kitartanak 2 percig is akár . :roll: :lol:

Kata Levi is 2x kakil naponta.

Katica ez annyira bosszantó,h más idióta anyuka miatt betegedig meg a gyerkőcünk.Ez a kórházasdi no comment...
Múltkor én is begurultam,mert a bölöbe az egyik kislány annyira csúnyán köhögtt,h én majdnem megfulladtam tőle, hát anyukája biztos nem rakta zsebre amit kapott....ha beteg minek hozza el?!agyrém... :evil: :evil:

voltunk ma fodrásznál, 3-ra volt időpontunk nanaá,h 3-kor még aludt a csibe... :roll: szóltam is a fodrásznak,h ujuj, de felébredt és hamar elszaladtunk ezért jó pipás volt a csibe,mert nem volt meg a felébredős rituálé, no meg anyu kocsijával mentünk így ezért is ordított, így mire a székbe kerültünk a gyerek úgy visított mint akit nyúznak.... :roll: :roll: , de sikerült. majd dobok képet, csak fel kéne töltenem.

jah és még azt akartam mesélni,h voltunk megint csecsemőszínházban, tök jó volt alig bírtuk elrángatni a csibét miután vége lett és lejárt a játszós idő is.... pedig eleinte megijedt a sok embertől és gyerektől. :D

Zétinek és Szuszunak nagyon boldogat!!
makadu

Sziszka köszönjük! megérkezett!
makadu

Szuszu Nagyon Boldog Születésnapot!
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Szuszu,
Ha olvasol, boldog születésnapot kívánok! :)

Barbi,
Gyors jobbulást Döncsikének! Nagyon makacs ez a láz!

Ami a betegen bölcsibe tevést illeti, nekem van egy barátnőm aki fél éve dolgozik és ebből sztem a felét otthon töltötte a gyerekével mert állandóan betegségeket kapott el a bölcsiben. Viszont néha volt már, hogy ő is bevitte még köhögősen a gyerekét, mert már MUSZÁJ volt mennie dolgozni. Mindegyik nagyszülő messze vidéken lakik, és a gyerek apukája sem tudott már hiányozni a munkából. Szóval sajnos néha vannak ilyen dolgok, hogy egyszerűen már nincsen más választás. Én sem tudom mi lesz, ha majd vissza kell mennem dolgozni, és férjem mondjuk elutazik és én nekem is bent kell lennem a munkahelyen mert van olyan feladat amit csak én tudok ellátni és muszáj. Persze azt is értem, hogy ilyen más gyereket fertőzhet, én sem örülnék ha Virágot megfertőzne valamelyik beteg gyerek, de azt is megértem, ha a szülőnek nincsen más választása. Sajnos manapság nagyon könnyen kirúghatják az embert a munkahelyről...és sajnos azért is ha valaki a gyermekével akar otthon maradni és ez többször előfordul...nagyon hamar kitalálnak valami indokot amiért kirúghatnak.... :roll: :(

Kép
Kép
dia123

Makadu, valóban bosszantó a dololg, de az is igaz, amit Dia írt! Bármennyire is bosszantó, hogy megfertőzhetik a gyermekünket, kénytelen az ember azt is megérteni, hogy a szükség nagy úr! Sajnos már nekem is szóltak a munkahelyemről, hogy jó lenne, ha valahogyan a jövőben meg tudnám oldani, hogy más vigyázzon a gyerkőcre! De ha beteg, akkor kire bízzam? :( Nálunk sincs itt egy nagyszülő sem! Szóval nehéz ügy!! Mindamellett én is megpróbáltam addig otthonmaradni vele, hogy ha lehet ne fertőzzünk meg mást, de mondjuk ez több hetes beteegségnél már nem megoldható! Nem hiába, nehéz feladat szülőnek lenni!! :)

k.a.t.i.c.a

Félreértettetek, vagyis rosszul meséltem, mi heti 1x délután 1 óra hosszára megyünk a bölibe játszani.nem kötelező du 4-5-ig és anyuka ott mosolygott mellette és mondta,h mennek haza apához.... :evil:
az egész napos bölis más tészta, pont azért amit leírtatok.!
makadu

Sziasztok!

Ideértem.
Boni, köszi mindent, szupi a szőnyeg, egész nap ott görnyedtünk brümmögve. Kapott hozzá Levi egy aldis 20 dbos kocsiszettet, hát, nem nagy minőség, már egy meg is murdált, de imádja, komolyan megzabálom, ahogy toligatja és kb. az összeset egyszerre akarja szállítani. :-)

Annyi mindent akartam, de totál hulla vagyok. Tegnap végigbőgtem a családi találkozót, teljesen kiborítottak, mert mindenki okosabb volt és kb. mintha ott sem lettem volna, úgy akarták az a-b-c terveket meghozni a szülésemmel kapcsolatban, ha a Kútvölgyi kiesne. Na, nem is ecsetelem, de rosszul sült el, az egyszerű 6szemközti beszélgetés...a lényeg, hogy Levi rettenet érzékeny mindenre velem kapcsolatban, ugyan sírni nem látott, csak érezte a nyomott hangulatot, így hajnali fél4ig, csak közöttünk volt hajlandó ellenni. Iszonyú felszínesen, dobálta magát, mintha nem is aludna. Aztán kemény 3 órát aludtunk egyben és kész.
Nah, pocsék egy nap-éjjel volt.

Keresztanyám autóbalesetet szenvedett, ez is egy jó lapáttal dob a hangulaton, 4 évesét elvitték a nagyszülők, de kéne ott is segíteni. Szerencsére minden negatív, de csak sötétben, csendben lehet otthon, erős agyrázkódása van. Ilyenkor úgy ugranék főzni, vásárolni....

Amit viszont akartam írni, és murphy, hogy Katica pont most pötyögött az egészségügyről: előre bocsájtom, és is kikészülök tőle és teljesen elkenődöm, hogy ilyen a helyzet, de:
tegnap este elkezdtük nézni azt a mentős filmet, amit régebben említettem: N. Cage, P. Arquette, J. Goodman A holtak útján..de nem ez a lényeg. Döbbenet, amilyen élethűen, naturalisztikusan ábrázolj a helyzetet. Persze mondhatnánk, hogy Amerika szenny és alvilágát mutatja be, de Peti mondta, hogy ne gondoljam, egy putri övezet különb....szóval csak azért írom, hogyha vki vevő a nem teljesen "hólivudi" inkább dokumentum jellegű, olyan 21 gramm és Almodovar stílusú filmekre, akkor érdemes megnézni. Mert egyszer mindenki kerül orvos kezei közé vagy "neadjisten" mentős kézre, és akkor jó tisztában lenni, mit kell akár naponta végigélniük.
Örülök, hogy Péter abbahagyta a mentőzést, mert láttam mentőstalálkozókon, hogy a régen szakmában lévőkből milyen vadember lesz (már értem, miért) de sztem minden orvosnak kötelező lenne nem 3 hónap gyakorlatot, hanem legalább 1 évet mentőznie...
Szóval, ha vki érdekel a film, melegen ajánlom, egy kicsit megvilágítja a másik oldalt, de nem lesz verőfényes napsütés a néző lelkecskéjében tőle. Ám tényleg jó film! Legalábbis amennyit eddig látta, majd holnap fejezzük be, mert nagyon hosszú!

Bölcsi: annyira rossz, nekem tutter lelkiismeret furdalásom lenne betegen beadni a lurkót, de a szükség nagy úr sajna!

Zsófi-JázminAndi, holnap lehet, megyünk babamama klubba Miklósra ha jól végzünk az oltással. Félek egy kicsit ettől a 18 hóstól!

Barbi, Dönci?

Ja, ma Levi vagy 5 új szót lenyomott, olyan édes volt, kis beszédes.:-)

Katica, remélem már nem estek vissza!

Luca, hogyne emlékeznék! Haj, de jó volt akkor. sajna én még nem merem apájára bízni a fektetést (illetve nem tudom ki nem meri, mert pl. fürdés végén apa nem hajlandó egyedül kivenni Levit, meg elintézni az esti szertartást...:-( ), de olyan jó lenne már kirúgni a hámból picit.

Na, lépek, mert leesem a székről.

Holnap megpróbálok részletesebben visszaolvasni...
:oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

És a legfontosabb: az afp tökéletes, de nem tudom mennyi, mert csak 2mp-re tudtam beszélni sógorommal...majd pénteken kapok papírkát róla!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi! Remélem Dönci makacs láza végre lemegy! Gyógypuszik neki! Neked pedig kitartás az éjszakázáshoz! Tényleg tekintettel lehetne rád a férjed, és besegíthetne egy kicsit!

Katica! Sajnálom, hogy Pistike így lebetegedett. A rotáról olvastam régebben, hogy simán visszafertőződhet tőle az is aki már meggyógyult. Úgy látszik ez nálatok is bejött sajnos. De utálom ezeket a nyavalyás vírusokat! És most ráadásul a háttérben nálam a Vírus című film megy...

Rékám szegénykém újabban elég érzékeny vagyis félős lett. Múltkor a Camponában az ING bank reklámjaként be vol töltözve egy pasi oroszlának. Legtöbb gyerek fotózkodott vele, RÉka nem akart odamenni. VIsszafelé sikerült rávenni, még válaszolgatott is a kérdésére, viszont amikor pacsit akart adni az oroszlán, láttam, hogy már görbül lefelé a kis szája, és jött a nagy sírás.
Aztán van egy Kippi kutyusos DVD-nk, ami egyébként tök jó, csak van egy rész bene, mikor kimennek éjjel az erdőbe sátorozni, és ott nagyon megijednek egy bagolytól, aki az odújában van, és csak a szeme látszik, ahogy pislog.
Na attól Réka megint elsírta magát.
Először azt hittem, hogy a huhogástól ilyedt meg, aztán kidrült, hogy a pislogó szem miatt jön a bömbölés.
Na és hogy mindezt miért írom: Ma este fürcsi után, cumisüvegezés előtt rámutatott az ágyára, mire kérdeztem, hogy mégy az ágyba? Erre nagyon elkezdett sírni. Próbáltam neki magyarázni, hogy milyen jó és kényelmes az ágya, meg hogy mindenki a saját ágyában alszik jókat, de csak pityergett. Aztán megkérdeztem, hogy fél -e valamitől. Mire mondta, hogy Ba. Kérdezem: a bagolytól? Na erre olyan zokogásban tört ki, és úgy ölelt, szorított, mint régebben dokinéninél amolyan kismajomként. Aztén még próbáltam neki magyarázni, hogy miden állat megvédi őt a szobában, meg hogy a bagolytól a kis rácsos ágya is megvédi. De hasztalan, Csak zokogott és szorított vagy negyed órán keresztül. Én azt hiszem egyszere bőgtem és röhögtem, annyira kis édes volt, és olyan morbid, hogy enniyre fél egy bagolytól. (sztem ő azt hitte, hogy csak sírok)
Aztán végül is a figyelemelterelés hatott, meg felhívtuk apát, aztén megette végül a kajáját, és percek alatt beájult....

bocs, ha hosszú voltam, de ezt el kellett meséljem, mert iylet még nem tapasztaltam. VOlt már másnál ilyesmi?

Jó hír, hogy valsózínű nem kell még szerdán Bp-re mennem, lehet, hogy csak csütörtök este :lol: Úgyhogy a sokáig távollét elhalasztva...

Szuszu! Zéti! Boldogat nektek!

panna1

Boni! Én a macibábot meg a malacbábot már elraktam, mert ha azokat megtalálja kb még a WC-re is azzal kellene mennem... :lol:

panna1

Kitti, igen az tényleg más. :)

Apróka, gratula a jó AFP-hez, akkor most kicsit megint nyugalom van a lelkedben. :)

Panna, tudod mi volt érdekes?, hogy én is úgy tudtam, a Rota visszafertőzhet, és a kórházban azt mondták, ez nem igaz, a Rota csak 1x fertőz az ember életében, gyerekkorban. Még a felnőttek sem kaphatják el, mert minden (99%) felnőtt átesett már rajta gyerekkorában, csak nem emlékeznek rá, mert régen nem "foglalkoztak" ennyire vele, mint most, és persze nem volt lehetőség kórházba vinni a gyerkőcöt, csak ha nagyon indokolt volt. Ha a szülő is megbetegszik, akkor valószínű, hogy a 81 (merthogy állítólag ennyi van, ami hasmenést, hányást okoz) féle másik vírus egyike fertőzte meg! Nekem a főorvos ezt mondta. Aztán a háziorvos is. Érdekes! Akkor ezek szerint amit olvasgatunk az nem is igaz? Így legyünk okosak!

k.a.t.i.c.a

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?