A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » ""Kismamák XV-XVI. ker""

Halihó!

Börze még: igen, gondolom, hogy nem kell egyszerre sok minden már - azért is írtam, h várandósan...
Nekem is most pár nagyobb rugi kellett csak. Végül vasárnap beugrottunk a zuglói börzére, baromi jó ötlet volt. Mentünk máshová, apa kocsiban maradt babával, én meg kb. 10 perc alatt elintéztem: Alig volt vásárló, sok anyuka kipakolva, jobb, mint a turi, mert méret szerint válogatva s tanácsokkal ellátva. Ára is szerintem jó: ált. 400ft egy rugi, az jó nem?
(kicsit bánom, h nem válogattam jobban, illetve nem gondoltam át, mi kellhet még; csak nem akartam babát várakoztatni. De még jobb lett volna, ha kicsit maradok. De így is tök jókat vettem.)
zsiraf

dharma - Manduca: A Mária bababoltban lehet kapni? AAh, ha én ezt tudom, de szombaton nem jött be a honlapjuk, pedig vasárnap úgyis úton voltunk. Most egy ideig nem jutok el oda sztm, pont ezért szeretnék venni minél hamarabb. ;) Ha nem gond, szívesen kipróbálom a tiedet vhogy...
zsiraf

Zsiraf és kellet behoppot fizetni börzén? Igen, én a Mária bababoltban vettem,mert ott 2-3 ezer ft-al olcsóbb,mint máshol. Nekem általában hétköznap bármikor jó. Nem tudom,h már most,vagy ha jobb idő lesz szeretnél venni,de mondjad hol,mikor és összetalálkozunk. Közben,ha látok eladót mamamin,akkor sikítok :)

Joly tényleg nem érdemes rucikat venni most,mert ahogy írtad azért kapja az ember innen,onnan. Ruhákat még mi is kaptunk :D uhun mi volt? Ha jól emlékszem ma mentek.

dharma

Sziasztok lányok!

Igen, ma reggel voltunk dokinál. Bár most sem a nem megállapításához ideális pozitúrában találtuk a babát, azért abból, amennyi látszott a doki azt mondta, hogy valószínűleg kislány.
Apa miután kijöttünk elmondta, hogy első pillantásra azt hitte fiú, de aztán a doki rábökött arra, amit ő a férfiasság jelének nézett, hogy ez itt a bal combcsont. :)
Nem túl gyakorlott ultrahangkép-elemző a drágám. :lol:

A kis arca nagyon szépen látszott, majdnem mint a 4d-n, olyan fényképszerű volt. Kis pufika, egészen babás formája van már.

Amúgy minden teljesen rendben találtatott, 1 hónapig békén hagynak, semmi vizsgálat vagy vérvétel, csak növögessünk szépen.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Joly csodálom,h ilyen türelemmel tudsz még mindig lenni :D Én már tűkön ültem ilyenkor,h fiú-e vagy lány?
Bár nekem is első körben 80%-ra mondák (januárban),aztán már biztosra :) A lényeg persze,h minden ok volt és szépen gömbölyödik :)

dharma

Ha még jártok erre Sylvie megy az "új" suli? Elkezdted?

Suzy babókával jól vagytok?

dharma

Joly én is csodálom a türelmedet. Én már akkor vettem meg a piros babakocsit, amikor tudtuk, hogy fiú, Apa is sokat hord pirosat, és ez jó árban volt.
De annak ellenére, hogy kiköpött fiú feje van a kiscsávónak, ha babakocsiban van, azt szokták kérdezni, hogy "De édes, lány?" :-)
Gyerekruhákból meg a választék 80%-a rózsaszín, vagy kék...

Kistarcsán volt már valaki babaruha vásáron? Asszem jövő szerdán elnézek oda. Egyátalán mi a különbség a babaruha vásár és börze között? :|

Más: Cseréltetett mostanában valaki ablakokat? Éppen nagy keresgélésben vagyok, hogy melyik céget válasszuk a 10000-ből, jó lenne valaki ismerős, akinek vannak friss tapasztalatai.
Titeket is besoroltalak az ismerős kategóriába. :wink:

KépKép
orsicsaj

orsi: nálunk volt ablakcsere (is), írok majd privit.
[kérdezzetek, ha bármi kell, ezzel, mármint a lakásfelújítással, szervezéssel, megfelő termék keresésével töltöttem az előző évet...:) ]
zsiraf

sziasztok tapasztalt anyukák!

lenne egy kérdésem: ma úgy jött ki az éjjeli alvás, azaz a szopi, hogy elvileg pont oltáskor lesz délelőtt éhes.
Szerintetek menjek oda 20p-el hamarabb, s etessem meg, vagy ordítsa végig az oltást (persze utána úgyis fog...), s utána kapjon nyugtató szopit?
Nóra kb. "úgy működik" - bár gondolom más gyerkőc is-, hogy miközben odamegyek vele, tuti alszik, de amint megérkezünk, levetkőztetem, s így, h közeli a szopi idő, tuti eltörik majd a mécses. (akkor is, ha hamarabb megyünk) Tehát akár meg is etethetném. Persze akkor utána kéne pelusozni is, persze úgyis levetkőztetik (lesz mérés, meg ilyenek is, nem?), de akkor meg tuti lekakil ott mindent, ha evés után lesz. ;) Vag az ne zavarjon, vicces lesz? ;)
De ha oltás előtt eszik, akkor az oltás utáni sírással mi lesz? :)

Köszi
zsiraf

ja, azt kérdezném még, h a Jókai védőnői rendelőben, váróban milyen lehetőség van szoptatásra?
(várandósan nem voltam, hamarabb megszültem... :))
Szoptatós szobát ne gondoljak, mi? A váróban, s kész?
A dokinál már voltam, a védőnős rész is ugyanolyan?
zsiraf

Zsiraf Te nagyjából igény szerint szopiztatsz,sztem előtte etesd meg és oltás után is,h megnyugodjon. Jót fog tenni Neki :) Azt viszont nem tudom,h ott lehet-e szoptatni,de egy gyerekorvosnál VN-nél sztem alapnak kéne lennie. Nálunk lehet az biztos,sőt volt olyan,h a VN mondta,h szoptassam meg és megmérjük mennyit evett.

Orsi a másik fórumon egy Anyuka írta anno,h Ők nagyon jó áron csináltatták az ablakokat. Most megkérdeztem Tőle,h hogy,mennyiért meg egyáltalán jönne-e az illető Bp-re,mert Ők vidékiek. Majd ha válaszol szólok.

Erről jut eszembe Zsiráf ha mi költözünk,akkor lehet igénybe veszem a tudásodat :D

Börze vs vásár: foggalmam sincs mi lehet a különbség,de az biztos,h börzén főképp használt dolgok vannak és ott másodkézből lehet venni Anyukáktól.

Voltunk dokinál,mert Maja ugye nem hízott egy hónapja. Hát most 1 hét alatt 300 grammot szedett fel. Nagyon örültem neki :D
8:40-re voltunk hivatalosak,nem állítottam be az ébresztőt,mert Maja mostanában 5-6 körül kel. Hát ma pont nem és 8:45-kor riadtam fel,h már rég ott kéne lennünk :D

dharma

Na rosszul emlékeztem,mert szúnyoghálót csináltattak. Akkor passz...Zsiráf? :D

dharma

dharma: s mikorra értetek oda dokihoz? ezek szerint nem volt baj...
Miért nem hízott eddig? De jó, h most már rendben van.

Valami van most, mert bealszanak a gyerkőcök úgy tűnik. Nóra tegnap nem ébredt fel az esti szopira, fürcsire, csak egy órával később, pedig elég pontos a belső órája, s ébred 3 órára...ha egyáltalán alszik, estefelé már inkább nyügi. Pedig már én is nagyon akartam vacsizni, fürödni, na meg aludni :) Nem túl késő időpontokról beszélünk amúgy, fél7-fél8, de mostanában így, fürdés után bealszik, s már alszik úgy, h 4 órával előző szopi után ébred, azaz 11-éjfélig már elvan, tudunk mi is vacsizni. Nekem már ez is haladás! :) Aztán újra 3 óra szokott lenni, most már néha 4. Viszont így a hajnal 3-4 körüli szopi után nem alszik jól vissza, valami gond mindig van. Na az volt ma is, de aztán 6-fél7 után aludtunk még egy órát. Aztán evett, s kis beszélgetés után elaludt. Na ekkor volt, h fél 11 felé lett volna a következő, s akkor oltás is. Úgy voltam vele, ha felébred 10 körül, akkor elmegyünk, s szopik ott előtte. De mondom, van valami álomkór, mert tök bealudt, én ébresztettem fel azzal, hogy fél11 előtt azért csak el kéne már indulni. :) Szerencsére ma itthonról dolgozik apa, így ő röpített minket, most így jobb volt, hogy nem kellett sétálni, felkötni. S láss csodát, igaz cumival tudtunk csak a felébresztés miatt elindulni, de aztán levetkőztettük - a kakilás megvolt még pelusban, így a mérleg megtisztelése, s egyéb poénok ma elmaradtak ;) - volt méricskélés, s aztán a doki bácsi oltás előtt még sokat beszélt a nátháját, illetve új problémákat (száraz s ekcémás bőr) beszéltük meg, ő meg tök jól elvolt (cumi nélkül)...na persze addig, míg meg nem döfték. De azután is egész jól megnyugtatható volt, megbeszéltük a dolgokat, aztán kint felöltöztettem, s kinyitották nekem a tejgyűjtő szobát, így ott tudtam szoptatni. Teljesen bealaludt utána, így még a közértet is el tudtuk intézni. :)
Aztán itthon evett kb. mikor kellett, s éppen most kéne ébrednie, de nem...;) A végén még sikerül kitakarítanom? ;) Persze az a rossz, h ilyenkor már nem kezdhet el semmi nagyot az ember, hiszen bármikor kellhet, s jogosan ordítana :)
zsiraf

még a hsz-t is inkább elküldtem...
pedig még válaszolnék, h a múltkori kis zuglói börzére nem kellett belépőt fizetni. Akkor nem mentem volna be :) csak két kis terem volt, miért fizettem volna? Abörze valszeg a használt ruhás, a ruhavásár meg aholújakat árulnak?
(na csak ébred...)
zsiraf

Na pont lemaradtam a tegnapi fejleményekről.

Én mindig közvetlenül azelőtt etettem, hogy elindultunk oltásra, a következő etetésre meg hazaértünk. Igyekeztem úgy mozgatni az időpontokat, hogy legalább 2 óra legyen az etetések között, tehát ha 11-kor indultunk, akkor f11-kor kellett etetni, és akkor f8 és f9 között etettem előzőleg. Bár már tök mindegy, hogy mit írogatok, szuperül megoldottátok tegnap a szitut :-)
Hogy van ma Nóra? Nem lett lázas? Benedek mindig átaludta szinte az egész másnapot, kivéve az utolsónál, amikor lázas lett.

dharma köszi, hogy megkérdezted az ablakot, zsiráf neked meg az infókat!

KépKép
orsicsaj

Sziasztok!

Most írom a diplomámat a csecsemők táplálkozásáról. A szakdolgozatom megírásához szükségem van kutatásra, ezért szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem azzal, hogy a kérdőívet kitöltitek és visszakülditek nekem.

Itt megtekintheti a közzétett űrlapot: https://spreadsheets.google.com/viewfor ... blI0WVE6MA

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gazsi Krisztiánné Kosicsár Ágnes
gigike22

Sziasztok!

nincs bajunk, csak mostanában nem tudok írni. remélem ti is jól vagytok!
hamarosan..
zsiraf

Sziasztok!

Gigike én kitöltöttem Neked ezt a kérdőívet,bár nem tudom,h az én szavam mennyire számít :D De valamennyire biztos,mert voltak ránk vonatkozó kérdések is.

Orsi nagyon jó a vonalzód. Nagyon szép baba Beni! :)

Zsiraf éjszakák?

Mi megvagyunk,nem állítanám,h jól vagyunk. Páromnak ment a hasa,kedden én meg délig 10 percenként rókáztam. Nem tudom mi lehetett,de hálát adok az égnek,h Dani itthon volt,mert képtelen voltam még pelenkázni vagy a telefont felvenni is a telefont. De most már jobb,már csak kicsit rakoncátlankodik a gyomrom és azt is csak a reggeli kávénál érzem.

Maja szerencsére meg abszolút jól van. Már sokszor van,h egyedül megáll. Kapaszkodik,egyszer csak elengedi amit fog és sztem észre sem veszi,h egyedül áll,mert amikor megcsillan a felismerés a pofiján le is csüccsen :D

dharma

no jól megaszondottam a telefonos mondatot :D

dharma

Sziasztok!

Szóval megvagyunk, köszi a tanácsokat. Nóraaz oltás estéjén volt kicsit lázas, de leküzdötte. Ő is sokat aludt aznap, másnap, de aztán megint borult, s mintha visszament volna 2-3 héttel az időben alvásilag. De most kezdünk újra haladni.
Éppen bealudt a napon (remélem azért éjjel is fog..), de már ébredezik, megyek.
Ti hogy vagytok a szép napsütésben?
zsiraf

sziasztok!

jaj dharma, remélem már jobban vagy(tok)!
(mikor az előző hsz-omat írtam, akkor nem láttam, h te előttem már írtál, azért nem reagáltam...)
Én most azért se tudok írni, mert elkezdtem szórakoztatni Nórát, amíg "bírja" egy-egy szopi után. Ugyanis jógán most már biztosan kiderült, h nem bír 1.5 ébren lenni, viszont ugye éjjel meg ő még kevésbé alszik, mint az átlag. Na most azt csinálom, h szopi után kb. a foglalkozásokon tanultakat megpróbálom csinálni vele (ott úgyse tudom soha mindet), s tényleg nem bírja max egy óra, s elfárad, már azért sír. Akkor el kell altatni. Más kérdés, h nem mindig alszik a köv. szopiig, s akkor már játszani se lehet vele. Viszont egy ilyen nap után, meg úgy, h az esti utolsó "szünetben" nem is tudott elaludni, aludt az este 7 órás szopi, fürdés, játék után, csak 3.30-kor etettem! (viszont fél12-től folyamatosa keltem, mert ő is jelzett, csak aztán győzött az éhsége felett a fáradság....) Viszont 4 után már nem tudott rendesen visszaaludni...
Azt tudom, h nálatok, mindkettőtöknél, hamarabb aludt éjjel többet; de milyenek voltak a nappalok akkor?
zsiraf

Zsiraf nem emlékszem pontosan,h Maja mennyi idős koráig,de voltak "gondok" a nappali alvással. A szokásos leteszem,elalszik akár cicin,akár az ágyikójába,de mihelyt ott hagytam egyből felsírt.
Lehet túl szabályszerű,de én ekkor vettem meg a Suttogó mindent megold című könyvet és az alapján kezdtem altatgatni Maját. Szerencsére nem került sok időbe,h szépen beálljon egy nappali menetbe is,ami természetesen változik a baba korával,ehhez alkalmazkodni kell. De főleg amióta saját kis szobája van azóta eléggé kiszámíthatóak a nappali alvás-ébrenlét ciklusai. Úgy vettem észre,h kell Neki a nyugi és akkor happy az ébrenlét is. Most ott vagyunk,h reggel 6-7 körül felkel,ébren van 1-2 órát és visszafekszik egy nagyobb (1-3 órás) alvásra. Majd jön egy hosszadalmasabb ébrenlét és van egy délutáni alvása is.
Nagyon örültem neki,h sikerült elérni,h ne sokszor keveset,hanem inkább kevésszer,de jól aludja ki magát.
Persze ez idő kérdése meg ugye az első hónapokban figyeli a szülő,h milyen jelzései vannak a babájának,ismerkednek egymással meg a világgal.
Most már egy pillantásból meg tudom állapítani,h Majának már sok az újból,az infókból és teszem is le aludni. Ilyenkor elég ritkán,de előfordul,h segítenem kell Neki kicsit az elalvásba.
Lényegében ahány baba annyi szokás,gondolom Te is kezded megismerni Nóri szokásait,jelzéseit. A lényeg,h erre figyelni kell és rugalmasnak kell lenni.
Van,h Maját sem tudom sehogy rávenni az alvásra,általában mert túlpörög. Ilyenkor megpróbálom megnyugtatni,ha sehogy sem megy,akkor kicsit még foglalatoskodunk,játszunk,de csak percek kérdése és végképp kidől :D

dharma

Ja még azt azért hozzáteszem,h szerintem nekünk azért voltak hosszabbak akár a nappali,akár az éjszakai alvások,mert a tápszer lassabban emésztődik. Csak anyatejes babánál teljesen "normális",ha hamarabb ébred és eszik. Ez sztem nagyjából így is lesz addig,amíg csak anyatejjel táplálod.

Másik fórumon az egyik Anyuka is jó későn kezdett neki a hozzátáplálásnak. Sokat kelt a kisfia éjszaka. Annyi idős,mint Maja. Most tették külön szobába,elkezdte Anyuka a Suttogó felvesz,letesz módszerét és a fiúcska nagyon szépen vette az akadályokat,kezdenek megszűnni az éjszakai ébredések és a nappalok is kezdenek gördülékenyen menni. Csak kitartást egyenlőre! Azt olvastam,h kell a babáknak is az éjszakai kelés,mert Nekik még nincsenek meg a védekező reflexei. A sok ébredés óvja Őket meg pl attól,h ne felejtsenek el levegőt venni (bölcsőhalál).

dharma

Dharma, nagyon köszönöm az infókat.
Valószínűleg nincs nagy gond velünk, s haladunk is, meg van -néha változó- rendszer is; meg mint írtad, anyatejes stb. Csak néha azért kivagyok, meg fáradt vagyok.
A suttogó kapcsán már nem tudom, mit gondoljak. Nem olvastam. Egy kétgyerekes barátnőmtől hallottam róla még akkor, mikor én még csak várandós se voltam. Neki nem jött be. De kb. ennyit tudok róla, nem is nagyon részletezte, illetve akkor én még úgyse fogtam fel a problémát. Nem adok feltétlenül az ő véleményére, de úgy voltam vele, hogy van 100 könyv, nyilván mondanak ellentéteseket is, most melyiket vegyem meg. És mindenkinek más jön be. És nincs is időm elolvasni.
(Azóta többször elhatároztam, h azért kéne venni valamit, Ranschburg-ot vettem is, nem olvastam még el, de olvasok belőle.)
S mondhatnám, h "majd az ösztöneim", de az azért nem biztos, h működik. S azt hiszem, igenis szükség van tanácsokra.
Most megint olvasgattam a neten a Suttogóról, sok pro és kontrát, így továbbra se tudom...
Amúgy én magam szeretem a rendszert, de gyerek mellett (na meg már a lakásfelújítás alatt is, de ez egy másik történet) megtanultam rugalmasabb lenni. Szóval próbálom figyelni Nórit...
(Most pl. bealudt...nagyon..valami volt vele délelőtt, kifáradt..én is kivagyok, csak megint az volt, h nem tudtam, h 10p-t alszik, vagy 1.5 órát, mert ez utóbbi esetben én is lefeküdtem volna...persze vhol ez se jó, mert akkor nem intézek el semmit. Viszont nem bírom, ha fáradt vagyok. Na fel is sírt...)
zsiraf

Sziasztok!

Dharma, ez a betegség durva lehetett, tényleg mázli, hogy volt segítséged.
Belenéztem a blogodba, és nagyon jó a pelenkázós videó, próbáltam úgy röhögni, hogy ne ébresszem fel a családot :-)

Dharma, igyekeztem a lappal harmonizáló színű vonalzót alkotni, köszi a dícséretet! :oops:

Zsiráf nálunk nem volt különösebb gond se nappal, se éjjel, szerintem szerencsém van a gyerekkel, nem hiszem, hogy rajtam múlt a dolog, de azért leírom, hogy miket csináltam.
Én is olvastam terhesen a Suttogót és a Gina Ford könyvét, szerintem ha lenne ilyesmire időd, akkor érdemes lenne elolvasni. Szoptatás közben esetleg?

Szóval:
Nálunk is a saját ágyában alszik. Ha éjjel etetési időn kívül ébred, akkor adok neki cumit, és simogatom a hátát, hogy visszaaludjon. Ha nem sikerül, nyílván megetetem.
Etetési időben csak kis lámpát oltok fel, nem beszélek hozzá, kerülöm a szemkontaktust (bár ez nem nagyon szokott sikerülni), és nem pelenkázom át, csak ha vészhelyzet van.

Nem tudom hogy állsz a cumihoz, ha nem használod, érdemes kipróbálni, mert egy csodaszer. Én kb. napi egyszer használom, ha nehéz altatni, vagy ha nagyon korán felébredt. Ennyitől nem szokik hozzá.

Leírom a nappalt is, ha már azt kérdezted :-)
Benedek már a kezdetektől nagyjából 3 óránként eszik, tehát kb. 8, 11, 14, 17, 19:30, régebben hajnali 2, mostanában hajnali 4-kor. Felkelés után egy órával alszik, és minden 2 etetés között kb. 45 percet, kivéve a 17 órás után, mert azt kb. 2 hónapja elhagyta.
Régebben sikerült elérnem, hogy kora délután aludjon egy hosszabbat, 1,5-2 órásat, de sajnos a síelés óta, amikor egy időre szétesett a napirend, már nem alszik hosszabbat.
Dharma neked nincs erre valami csoda-módszered?

Mi most kezdtük a hozzátáplálást. Nagyon cuki Benedek, amilyen fintorokat vág az almapépre. Nagyon lelkesen nyitogatja a száját a kanálnak, de amit berakok, az egyből jön vissza, még nem tudja, hogy mit kezdjen a nyelvével. Érdekes módon viszont a tányérból mégis fogy a kaja, szal valamennyi bent kell, hogy maradjon.
Most teljesen össze vagyok zavarodva, hogy mikor adjak gluténos ételt a gyereknek. A csapból is az folyik, hogy egy éves kor előtt ne, mert allergiás lesz. Viszont Anyukámék adják ki a módszertani levelet a gyerekorvosoknak és a védőnőknek, és ő esküszik, hogy most az az új irányelv, hogy 6 hónapos kor előtt kell adni gluténos kaját, hogy időben megismerkedjen vele az immunrendszer. Ha Anyukámnak hiszek (és inkább neki), akkor meg mit csináljak? Egyelőre csak az almapépnél tartok, és már elmúlt 6 hónapos, szal minél előbb kéne neki glutént adni. Keverjem bele a lisztet az almába? :-) Nehéz kérdések ezek... :roll:

Kistarcsára a babaruha vásárra végül nem jutottam el, mert a párom itthon maradt aznap, és inkább vele voltunk. De nemsokára lesz Rákoskerten börze, majd oda. Vagy nem. :-)

Ja és Benedek fogzik. Szegénykém szenved tőle rendesen.

KépKép
orsicsaj

Sziasztok!

Zsiraf igazából amikor Maja ennyi idős volt nekem se kedvem se időm nem volt az olvasásra. Ne jó,az idő hiánya kicsit túlzás,mert amire akar az ember arra tud szánni időt :D Mondjuk,h inkább kedvem nem volt. Azt a könyvet,amit még mindenórásan kezdtem olvasni a mai napig nem olvastam el :oops: Most a kötődő nevelésről bújok egy könyvet :D De a lényeg,h a Suttogót végig én még nem olvastam mindig azt olvasom el,ami engem érdekel. Van egy tartalomjegyzék,ahonnan kinézem,h pl hol írnak az alvásról.
Megoszlanak a vélemények nyilván nem mindenkinek jön be ugyanaz. Ki lehet próbálni,h Neked meg a babának mennyire fekszik valami,aztán lehet az ösztönökben bízni,de azért el tud keseredni egy anyuka annyira,h bizonyos technikákhoz nyúljon :D
Remélem hamar túl lesztek ezen az időszakon és Nórival hamar összecsiszolódtok. Ha megnyugtat pont mondtam páromnak,ha tehetném én maradnék most így,ahogy vagyunk. Vagy a következő babát ennyi idősen szülném :D :D :D Mert ilyenkor már nem csak felelősség,hanem szórakozás is egy baba :D
Meg aztán itt a tavasz,a jó idő és napsütés mindenkinek jót tesz ;)

Orsi én is kb úgy csináltam mindent,ahogy Te :) Nem etetettem meg mindenképp éjszaka,nem pelenkáztam,nem beszéltem Hozzá,h érezze most nem nappal,napfény,jókedv,mulatozás van :D
Nekünk is volt,h egy kiruccanás után Majának felborultak a "rendjei",bár próbáltam akkor is tartani mindent,amikor elmentünk mondjuk nagyszülőkhöz vidékre. Nem mondom,h görcsösen ragaszkodom hozzá,azért,mert alvásidő van,de nekünk menni kéne valahova nem fogok itthon maradni. Na jó,ha alszik azért azt megvárom,h felkeljen :)
De általában ilyenkor is egy idő után be lehetett lőni,h Neki,h változtak az igényei és akkor onnantól ahhoz próbáltam igazodni :)

Nálunk Apája nem bírja a pelenkázást. Amikor megláttam a videót tisztára,mintha Őt láttam volna. Pedig várandósan még reménykedtem,h ez meg fog változni,ha tényleg itt lesz Maja,de nem :D Apósom is ilyen :D

Lassan tényleg itt a jó idő. Most nézegetem Majának az átmeneti cipőket meg lehet mi is elmegyünk egy börzére,mert tavaszra,nyárra kell majd Neki ruci. Úgyis itt a névnapja meg lassan a szülinapja :)

Itt van egy link,nekünk ilyen külföldi puhatalpúnk van,ha valamelyikőtötöket érdekli,mi nagyon szeretjük. Nem tudja magáról lerúgni,könnyen ráadható, tapad a talpa,úgyhogy Orsi Neked is Beni lassan kapaszkodva totyogni,állni fog :D És nem utolsó,h nem nyomja a lábát,olyan,mintha mezítláb lenne és még olcsóbb is,mint amit itthon csinálnak
http://www.brumicipo.hu/termekek_kulfold.html

Ja,fogzás. VN volt kint múlt héten,mondta,h átlagosan 1 éves korra olyan 8 szokott kint lenni,ami már Majának megvan,szerencsére viszonylag könnyen túl voltunk rajta. Reméltem,h most akkor egy kis pihi,de úgy néz ki,h most elindult a neheze :( Éjszaka fel-felsír,nappal is van,h fáj Neki és be is van duzzadva.
Úgyhogy most mi is kűzdünk,Beninek meg bízom benne,h hamar kint lesz az a fájós kis fogacska!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2010.03.02 13:19-kor.

dharma

töröltem,elrontottam

dharma

Ja a liszttel kapcsolatban elfelejtettem írni,h pont most van valamelyik ilyen magazinban szó róla,h a legújabb kutatások szerint lehet adni. Igazából mivel már vagy 100 kutatás volt és mind a 100 mást mond én is egyszerűen Anyumra és a dokira bíztam a dolgot. Szóval Maja eszik lisztet és semmi baja.

dharma

sziasztok!

Köszi az infokat, majd reagálok mindenre, de most valszeg hamarosan mennem kell.
Viszont fantasztikus dolog történt ma éjszaka: fél5-kor evett csak!!
Este 8 után

Most mi is Beni/ti napirendeteken vagyunk :)
vagyis most visszaaludt séta után, gondolom hagyjam..
kicsit fura mondjuk ma reggel, de majd leírom az egészet, ha gondoljátk...

lisztes kérdés, vaálasz azt hiszem múltkori kismamaban volt, én is láttam. Na a hozzátáplálás lesz majd a köv. nehéz dolog, látom...
zsiraf

hason alszik, s így is szopizik már álmában...tündérbogár...:)
valami van vele, nehezen maradt meg háton, szerintem az orra, reggel volt is benne cucc. Sajnos ez nálunk még nehezíti az életet továbbra is...

Na szval tegnap beszéltem VN-vel is, és van olyan, h 3hósan változik az igényük, napirendjük. Meg amit ti is mondtatok, h ugye anyatej után hamar éhes a baba. Na főleg, ha nem eszik eleget.
Volt egy olyan javaslat, h adjak neki másik ciciből is. Én magam is gyanakodtam, újra lemértem egy szopit, s csak 100 volt, annyit meg 2 hetes korában evett, szval gyanús. Tegnap mondjuk nehezítette a dolgot, h az előző éjjel után fáradt olt, s így bealudt szopiba.
Lényeg a lényeg, du 2-kor evett, aztán 5-kor, közben kb. ébren (csak kis elszenderedés volt), 5-kor már kapott két ciciből, bár talán olyan hiper sokat nem evett. Aztán 7-kor kidőlt, bealudt, ezért evett csak 8-kor, s háromszori menetre lement neki 150 két ciciből.
Aztán fürcsi, alvás. (azt hiszem cumi segítségével amúgy, Orsi egyetértek, én is csak erre próbálom, szeretném használni)
S fél5-kor evett. Én emlékszem 23.xx és fél2-es óranézésre is, gondolom nyöszörgött, én is azért ébredtem. Illetve durva, mert -mindamellett, h fáradt vagyok- már beállt úgy látszik a szervezetem a kelésekre...
Fél 5-re már jó duzzadt a mellem (pedig este még féltem, mert elég ki volt csavarva), viszont ő elég álmos volt, így csak egyikből kajcsizott. Jó amiket írtok, én is hasonlóan szoktam az éjszakai szopikat, a pelusozásban voltam bizonytalan, bár mostanában már nem kakil be éjjel, így gondoltam nem gond, ha nem. (illetve én moshatót használok, s rá kellett jönnöm, mit rakjak be, h kibírja éjjeli menetet. De már megvan! :))
Aztán végül csak hason aludt el 5-kor, mert krákogott ahogy szokott, meg gondolom már addigra tele az orra is - nekem is, csak én ki tudom fújni...szegény, még jó, h egyáltalán elalszik!! azt hsizem Orsi, te írtad, köszi a hasratevős tippet, ezt már alkalmaztam az elmúlt hetekben is 3-4 után.
Persze ilyenkor fél óránként nyözsörög, ahogy forgatja a fejét stb, így én már annyira nem aludtam vissza, de jó volt, végül 8 előtt nem sokkal kelt csak - pedig azt hittem, nem fogja odáig húzni (nem szokta).
Szval eddig elég szuper volt. Aztán kis kómázás, ja meg hiszti volt szopi közben, azt hiszem kiderítettem, h az orra okozott gondot, utána már jó volt. Szval elaludt, aztán felsírt, áthoztam kocsijába, s még utána is visszaaludt. Aztán 10 körül ébredt, mert durván kibukott, vagy talán mondhatni hányt. Ja hát ugye reggel 8-kor a már 12 órája nem használt mellből evett, kb 150-et (s még tudtam utána fejni...), szóval megterhelhette szegény gyomrát. Kivolt a hányás után, megint nem szívesen volt a hátán, de aztán vhogy megnyugodott, s tudtunk sétálni úgy, h hátán volt. Mikor megjöttünk ébredt, de aztán az lett a vége, h visszaaludt a hasán, s most itt tartunk, a szopija meg már fél órája elmúlt... :)
Remélem azért nincs baja, mert volt ez a hányás, tegnap meg végig zöld széklet... :(

Könyvek: köszi Dharma, ja én is így vagyok vele, h most nehéz. Kellett volna olvasnom terhesen, csak úgy voltam vele...amit már írtam. De ennek ellenére kellett volna, mert totál nem voltam felkészülve. Mert az egy dolog, h minden könyv más megoldást javasol a problémákra, de legalább ismertem volna a problémákat :) Mondjuk kicsit az volt bennem - mindamellett, h el voltam foglalva a felújítással rendesen-, egyrészt, h nem akarok/szabad csak a babás dolgokkal törődni; meghogy amíg nem testközeli a probléma addig nehéz olvasni, illetve nem is akartam azt, h beparázzak, h majd olyan problémákat is beképzeljek, amik nincsenek is, csak olvastam róluk, így "felismerem". De ez csak az ilyen "betegségekre" igaz, amúgy hülye voltam, mert kellett volna alapinfókat magamba szipkáznom.

Jó idő: igen, ez nagyon szuper, sokat dob rajtam, jó antidepi is! (kár, h állítólag máig tart...)

Fogzás: kitartást nektek, na azt tudom, h az se lesz majd leányálom...

ja a napirendhez még akartam kérdezni, de Dharma válaszolt is, hogy mennyire borul ez, ha vmi program van? Ha időre kell menni orvoshoz...mert egyéb, nem időre programot még talán be lehet igazítani. Persze nem mindig.... Talán ezért is nem akartam volna napirendet, mert még én is olyan vagyok, hha nem kapok időben ebédet, akkor gáz van... :) s hogy ő ne legyen ilyen. De most már mindenhonnan hallom, h jobb azért a napirend. Meg a rendszer, meg szertartás. De az van is, s majd alakulunk! (de most meddig hagyjam aludni...?)
zsiraf

ja amúgy azt is mondt a VN, h ne aggódjak, van ilyen. Lehet, h ő éppen olyan gyerek, aki sokszor szeret enni, s persze mindig keveset (rel.). ami amúgy nem is olyan rossz dolog, egészséges. Más kérdés, h felnőttként se mindig kivitelezhető, én is ilyen vagyok, mindig mondták, egyek rendesen, mert túl vékony vagyok. Hát én ettem sokat. csak vhogy....gondolom hamar átment. (viszont néha gond volt melóhelyen, ha nem tudtam elmenni ebédelni időben...s aztán délután is akartam újra enni... :))
S lehet, h ő is ilyen. persze ez most nekem eléggé pech... ;)
S persze azért, mert ma volt egy ilyen éjszakánk, nem akarom elbízni magam, nem szabad elvárni, h holnap is így menjen...
zsiraf

Zsiráf Neked ez konkrétan evési zavarnak volt (van) mondható?
Lehet már a pocakban eltanulta Tőled :D

Egyébként persze nem törvényszerű a napirend. Kinek mi válik be. Én azért szeretem,mert így legalább tudom,h délelőtt van egy hosszabb alvása,amikor tudom azt is,h főzhetek,takaríthatok,tornázhatok,stb...És így én sem vagyok feszült,h még ezt meg azt meg kéne csinálnom. Persze mint írtam nem ragaszkodom keményen a napi menethez,ha menni kell,hát menni kell.

Egyébként én várandósan fanatikus voltam. Talán még most is az vagyok. Imádok a terhességről olvasni,gyerekekről olvasni,de persze itt is minden ember más. Úgyis gyakorlatban mennek a dolgok. Sok minden,amit olvastam gyakorlatban teljesen más volt,úgyhogy nme hagytál ki sztem semmit és biztos van egy szép lakásotok,ahol jól érzitek magatok és ez talán még fontosabb is. Az internet meg ma már minden tudást megad,ha valamiben segítség kell az embernek :D

dharma

Hű Dharma, micsoda új vonalzó! Jól néz ki!
Néztem a cipőket, amit küldtél, és nagyon aranyosak. Lehet, hogy nemsokára beruházok egyre, bár látszólag Benedek nagyon messze van még attól, hogy álljon. De ki tudja, lehet hogy hirtelen meglep vele :-)
Egyébként ezt a puhát inkább javasolják, mint az olyat, ami tartja a bokát? (Na még egy dolog, amiért lehet feltúrni a netet :-) )

Hozzátáplálás ügyben jelentem, hogy már vannak alma, sütőtök és krumpli foltok a ruháinkon. Na jó, a krumpli nem foltoz. De a többi annál inkább... És találtam olyat, hogy "Milupa 7 gabonás pehely", asszem ez lesz a gluténos nyama.

A múltkor, amikor voltam a védőnőnél, megtaláltam a csütörtöki "Ringatót", amit mondtál Dharma. Olyan néven fut, hogy "Babamuzsika népzenei témában" vagy valami ilyesmi, a XVI. Táncsics u. 7-ben van csütörtökön 10-től. És fél éves kortól írják.

Mikor lesz már meleg????

KépKép
orsicsaj

sziasztok!

nagyon jók a vonalzóitok...

dharma- nem gondoltam, h evési zavaros vagyok, de abban lehet valami, h eltanulta. De nekem most duplán ciki, mert őt is etethetem gyakran, s emiatt én se mindig tudok enni, ami a tejtermelésnek se hasznos...

na de most igazából szó sincs napirendről, meg semmiről, hanem úgy tűnik nincs rendben Nóra hasa, már több, mint egy hete zöld a termék, majd holnap megyünk dokihoz, s kiderül, h mi van (vagy nem, mert amúgy kb. "jól néz ki a gyerek", csak az esti szopik érdekesek, meg a pelus - de ezeket ő nem fogja látni)

Amúgy igen, az igaz, h arra van az embernek ideje...de én tényleg nem csinálok már semmi "fölöslegeset", s este meg inkább lefekszem (mondjuk akkor olvashatnék, kicsit szoktam), mert tudom, h kezdődik az éjszakai műszak.
Amúgy én is kicsit "fanatikus" voltam, vagyis h elolvastam hány mm-es a pocakban stb.,persze ennek sok értelme nem volt, s azért mondtam magamnak, h nem-babás dolgokkal is kell foglalkozni. Meg a pocakos dolgokat elolvastam a harmadik helyről is, ahelyett, h a csecsemőkorról olvastam volna. Valahogy az nem jött, illetve amikor gondoltam rá, akkor az volt bennem, h minden könyv mást mond stb...de ezt már leírtam :)
de már úton a suttogó...

Dharma igen, az jó lehet, h tudod, hogy mikor van, s mennyi időd főzni stb. Én sajnos nem, ez már önmagában is frusztrál néha, na meg ha nem haladok, s még ezt meg azt el kéne intézni....
De mondjuk Maja már nagy, most mi is kb. úgy vagyunk, mint Orsiék, s ha jól tudom, Suttogó is ezt írja, h szopi, aztán játék, mikor látom fárad, hagyom elaludni. Mostanában 30p-t alszik viszont, s ébredése nem mindig esik egybe a köv. szopi "ideális" idejével, s akkor már csak ritkán lehet vele játszani. (ilyenkor szokott pl. jönni a kendő) De mindig nem etethetem 2 óránként, mert akkor nem lesz tej, meg hulla leszek.
Mondjuk most párszor kap, mert lehet, h hasmenése van tulajdonképpen, s kell neki a folyadék...de elég gáz, h rögtön kijön belőle...
Néha azt hittem, kevés a tejem, mondjuk estére lehet, h ez igaz is; de reggel meg van sok, főleg ha esetleg éjjel nem szipkáz 2x, de mostanában visszaállt arra, hogy igen, olyan 1-2 és 4-5 körül. S "jobb esetben" 6-7-kor kel :) Akkor mosolyogva fogad, nagyon cuki, nem is kér kajcsit, csak egy peluscserét :)

Orsi, jó lehet ez a hozzátáplálás, már várom ;)
Ha mentek népdalozni, majd meséljetek!
Mi most járunk masszázsra, az egyik csaj onnan jár az Erzsébetligeti Ringatóra, azt mondta jó, vagyis még csak 1x volt, majd még kikérdezem.
zsiraf

Sziasztok!

Megjártuk Tbányát,voltunk Anyós,Após pajtáséknál. És rá kellett döbbennem,h Majánál most kezdődött el a szeparációs szorongás. No szerencsére nem vészesen,de amikor leérkeztünk,odaadtam Maját Nagyijának,kimentem a szobából és úgy elkezdett visítani :( Meg más nem tudta fürdetni meg etetni rendesen csak én,mert sírt. De tényleg nem vészes,mert kicsit megölelgettem,megmutattam Neki a terepet és már jött a jókedv is. Remélem ennél erőteljesebb nem is lesz.
És megtette az első önálló lépéseit. Először csak átlépett a foteltől az asztalhoz,majd másnap kapaszkodott a kezembe,elengedtem és tett 4 lépést :D
Jó tudom,h ez még távol áll a járástól,de olyan büszke voltam Rá :D :D :D

Orsi igazából ezeket a puhatalpúakat ugye újszülött kortól méretezik,így már most is hordhatja Beni. Ez főképp inkább benti cipő,meg amíg még babakocsiban van jól melegíti a lábát,mert bőr. Meg ha már áll,de még nem jár csak kapaszkodva,akkor is jó,mert tapad a talpa,nem csúszik el. Én itthon is rá szoktam adni,gyakorlatilag ez olyan,mintha mezítláb lenne,ami a legjobb.
Ha már tényleg jár,akkor valóban fontos,h tartsa a bokáját,h ne álljon be egy rossz tartásba a lába. Most tavaszra mi fogunk is ilyet venni,bár elég borsos áruk van :S

Éjen a hozzátápi!!! És szereti is enni ezeket?

Zsiráf igazából az első két év a mérvadó a táplálásban meg evési szokás kialakulásában,úgyhogy sztem simán meg lehet Neki "tanítani" a helyes táplálkozást,csak Neked résen kell lenned :)
Engem most hétvégén annyit zaklattak,h miért nem ehet,ezt vagy azt Maja...? Hiába mondom el,h csokit,cukrot,stb...azért nem (nagyon),mert inkább a gyümölcs legyen előnyben,csokit még ráér remélhetőleg 80 évig enni. Tej detto.
És persze ilyenkor jön,h a "Mi időnkben..." :twisted:

mi volt végül a dokinál? Mit mondott a zöld székletre?
Egyébként ez előfordul és nem utal általában betegségre. Majának is volt zöld kakija. Vagy mert más tápszert evett (bár ez Nálatok nem mérvadó),vagy kevesebbet ivott,...

dharma

sziasztok!

Gratulálok Majának az első lépésekhez! Nagy dolog ez! :)

Ez a "mi időnkben" dolog ismerős, bár szerencsére anyuéktól csokit nem fog majd annyit kapni, már a rokon gyerekeknek is gyümölcsöt vesznek inkább.

A doki nem mondott semmit, vagyis telefonban kikérdezett, de másnap, mikor mentünk volna, éppen nem volt probléma. S nem vittem, mert a gyereken úgyse lát semmit...a kakiját kellett volna nézni..Persze ráköv. nap jött megint zöld. De azóta kb okés, csak az esti zöld...:) aah, majd megyünk jövő héten oltani, s megdumálom ezeket a kakis dolgokat dolgokat, mert ...mert ő pl. majdnem minden szopi után...ez mennyire normális? Tudom, hogy van aki napokig nem, s az is normális. Meg egyéni. De vhogy nem teljesen jó ez így.

Mindenesetre most kicsit nyugiban próbálok lenni itthon, szépen "berendezni" az életünket, felvenni egy ritmust. Olvasom a suttogót is, de végülis én már előtte is csináltam ezt a kaja, játék, alvás dolgot. Csak most jobban figyelek dolgokra, jelzéseire. De azért még maradtak kérdések. (elég hamar elfárad, de nem alszik elég sokáig. De pl. séta után igen... stb.) Mindenesetre vele vagyok, játszom napközben. De már jól beálltunk, mindig mikor alszik pont tudok enni, így én is rendesebben kajálok.
Amúgy meg rájöttem, h az éjszakával tulképp semmi gond nincs, mert ő is átaluszik 5-6-7 órát, aminél többet nem is lehet ilyen pici korban. Csak ő éppen nem 11-12-től reggelig (6-7-ig), hanem este 8-9-től hajnal 3-4-ig. Én nem fogom 11-kor felkelteni, s megetetni - mikor még nem is éhes teljesen. Főleg, mert a hajnali kelések miatt, 11-kor már én is alszom. :) De az utóbbi napokban már csak 1x eszik éjjel tényleg, 3-4 körül. Más kérdés, h előtte még egyszer fel kell kelnem, mert szélgörcse van. Kap pocisimit, na meg cumit, s alszik. Lehet, h volt olyan a múltban, mikor ilyenkor megetettem. De mivel rá kb. egy órával már éhes is, végülis mind1...
Na ennek megfelelően megyek is alukálni...
zsiraf

Hát igen,szerencsére Maja is előnybe részesíti a vizet meg a gyümölcsöt. Főleg az almát :D Ha meglát egyet,akkor kikerekedik az amúgy is hatalmas szeme és ha nem kap,akkor hajjaj :D Múltkor megtalálta a csutkámat és nagy vehemenciával nekiesett.
De talált már ilyen kis csokigolyót. Én pont reggel éledeztem,Ő már tepert fel,alá,de feltűnt,h nagy a csend. Hát tiszta maszat meg csoki volt a jányka :D

Maja is egyébként még úgy is,h nem anyatejes napi 3-4 pelust teletesz büdivel :D Szóval ahogy írod sztem is ahány baba,annyi...

Éjszaka meg detto. Bár mostanában szerencsére ki tudtam magam jó alaposan pihenni,mert 8 körül szokott kelni. De Ő is 8-kor fekszik,nekünk ez olyan éjfél körül jön össze és 5-6 körül kel. Sztem mostanában a friss és jó levegő teszi meg a hatását. Sokat vagyunk kint,sétálunk,játszótérre járunk,imád hintázni :D
És végre itt a szép idő,Maja jó nagyokat aludt kint a babakocsiban előző évben is,úgyhogy remélem Nóri is így fog tenni :D

Orsi???

dharma

Jelen!

Zúzós két hetünk volt, Benedek taknyos volt, és egyszer be is lázasodott. Doki néni végül kiderítette, hogy fogzás, mert a torkával nem volt gond. Szóval valami csontáttörés lehetett, tetézve azzal, hogy az alsó két első most tört át az ínyén.
Szegénykém nagyon szenvedett, taknya-nyála egybe folyt.
De most már jól van!

Viszont mostanában azt játssza, hogy éjjel 6-8-szor felsír, legtöbbször büfi miatt. Addig sír, amit fel nem veszem, ha ez megvolt, akkor visszaalszik a kezemben. Fura azt hittem, hogy ezt már kinőttük, de a jelek szerint most rosszabb lett, mint volt.

Még a betegség előtt voltunk Ringatón, és tök jó volt. Végülis annyi, hogy leültünk egy körbe, és énekeltünk a gyerekkel a kezünkben, plusz volt pár sétálós, höcögtetős feladat. Az se volt gond, hogy nincs hangom, halkan énekeltem :-)
A népdalosra nem mentünk végül, mert megtaláltam az interneten, és ott 8 hónapos kortól írták (a csütörtökit). Egyébként itt a link:
http://www.razeneiskola.hu/index.php?pa ... fsebfbmmvh

Ti hogy vagytok azóta? Maja szaladgál már? :-) Nóra hogy van?
Tényleg dharma, nálatok van lépcső a lakásban? Ha igen, ti lezártátok valahogy?

Ja még annyi jutott eszembe, hogy találtam egy egész jó gyerekruha boltot, a Jókai térnél van, az egyik Tekla utcai ház aljában.

KépKép
orsicsaj

Na már azt hittem sosem jössz :)
Most akkor hány foga van Beninek?
Úgy néz ki mi is küzdünk,mert most Majának is folyik az orra,hője is kicsit magasabb,de még nem éri el a hőemelkedés határát sem. Túrja a száját és fel-felsír. Vagy vmelyik őrlője vagy a szemfoga.

Hozzátáplálással,h álltok?

Lépcső? De még milyen :shock: Nekünk ilyen félkör alakú lépcsőnk van,ami a földszintről fordul az emelet felé,fent pedig gyakorlatilag le lehetett esni a földszintre,mert csak egy korlát volt,ami alatt simán le lehetne esni (na ezt most jól leírtam). Egyszer a volt cicánk ezt meg is tette. Rémálmom volt már,h Majával is ez történik,úgyhogy fentre végig egy kerítés lett csináltatva és a lépcsőnél egy lengőajtó van. Lent nincs semmi,de nem is nagyon van lent a földön,csak ha jön a család és figyelnek Rá. A nappali és az étkező között két lépcsőnyi szintkülönbség van,de Maja tud lépcsőzni,az ágyra is le,fel tud közlekedni biztonsággal :D Szóval az nem akadály.

Péntek óta pedig már a járással is próbálkozik a lányka :D Nagyon ügyes! Általában 2-4 lépés sikerül Neki,olyan ééédes,ahogy próbálgatja :D

Milyen bolt? Turi?
Ringatóra akkor most rendszeresen fogtok járni?

Zsiráf Ti éjszakákkal,h álltok,ha jársz erre?

dharma

Eh szegény Maja, jó sokáig szívnak szegények ezzel a fogzással.
És miből van az a korlát, amit csináltattatok? Asztalos csinálta? Csak azért kérdem, mert nálunk is elég speckó a helyzet, nem tudok venni oda egy sima bolti cuccot.

Hű ez a járás dolog nagyon cuki lehet:-) Ez az egyik legszebb időszak.

A bolt nem turi, hanem magyar gyártmányú ruhákat árulnak. Viszonylag kicsi, de egész jó dolgok voltak benne, nem túl drágán.

Ringatóra igyekszünk rendszeresen járni majd, már becéloztam a holnap 10:30-11-eset. Ti nem jöttök? A múltkor a csütörtökin volam Rákosborzasztón, az erzsébetligetin még nem jártunk, de ugyanaz tartja.

A hozzátápi közepesen jól halad, az édes dolgok (alma, sütőtök, stb) voltak a betegsége előtt, azokat nagyon jól ette, mostanában a brokkoli és a répa mérsékelt sikert arat. Szal most eszik tízóraira almát, aztán ebédre valami trutyit, amit csinálok neki, de ebéd után szopik is, erről még nem tudunk leszokni... A többi szopi egyelőre.

Na megyek, felébredt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára orsicsaj 2010.04.13 12:41-kor.

KépKép
orsicsaj

sziasztok!

Mi is megvagyunk.
Bár nálunk is érdekes volt a múlt hét, "szokásos" evés-alvás támában... Húsvét előtt nemcsak hogy az éjjeli egy szopira álltunk be, de még az időpont is kb. stimmelt, így a reggeli kelés is, s azért az jó, h kiszámítható. aztán valami borult, fejlődési ugrás?, volt itt minden, alig tej (2 mellből kellett szoptatni egész nap), meg gyakori éjjeli kelés. De -kopp-kopp, talán túlvagyunk rajta, tegnapelőtt már egyszer kelt hajnalban (na jó, meg 11-kor, de az még elmegy), ma éjjel meg tulajdonképpen átaludta az éjszakát. Este 9-kor evett utoljára, s reggel 3/45. azért ez már éjszaka, mégha nem is mindenki 5-kor szokott kelni... :)
Tegnap valahogy az volt, h nem húztam ki, adtam neki délután kaját akár 2 óránként is, ha kellett, s talán ezért, evett eleget. Délelőtt meg sokat aludt, s 4 óráig is nem evett, szóval. Ja mostanában már sokszor előforsul, h 4 óráig nem eszik, bár ez általában vagy babakocsiban, vagy autóban való bealvással függ össze. :)
Tegnap voltam vele orvosnál mesze (Máv rendelő), képzelhetitek, zuhogó esőben vezetni, meg babakocsi a kocsiban, ki, be..jó volt :) Nóri elején ébren, aztán kicsit nyugi is volt, szegényt toltam az esőben egy pokróc alatt, mondtam neki, h bocsi, ez van, hiába sír...Egy idő után ő is rájött, s bealudt :)S még egy barátnőmet is meglátogattuk, ő meg végig aludt a kisszobájukban. Így mindezek mellett rájöttem, h rendszer ide-vagy oda, jó azért ha megyünk, nekem is, s úgy tűnik összességében neki se volt rossz.
Ma majdnem elindultam volna Ringatóra is, mert a szopi éppen jól jött ki, de nem voltam összekészülve. Gondoltam ide megyek, az erzsébetligetire..Orsi, ti miért nem ide jártok? az időpont miatt?

Hú, izgi lehet Maja első lépései, járás...

Na meg a fogak, már Nóra is nyáladzik rendesen, persze tudom, lehet, h még hónapokig semmi...ja meg még volt egy probléma húsvét előtt, teljesen kiharapta a mellemet..pedig még nincs is foga, de mondom, h bújkál vhol...
viszont most felébredt...
zsiraf

Helló!

Igen, vidám dolog az esőben közlekedés gyerekkel...

Zsiráf, szerintem már elég nagy Nóra, nyugodtan etetheted két mellből minden alkalommal, nem kell spórolni a tejjel, termelődik több, ha szükség lesz rá. :-) Persze nem akarok beledumálni, csak én Benedeket kb 2 hónapos kora óta két mellből etetem, és nem szokott panaszkodni, hogy már kevés lenne a kaja.

A Ringatóval kapcsolatban még nem igazán "járunk" sehova, eddig egyszer voltunk Rákosvalamin, és ma egyszer itt az Erzsébetligetben. Végül a korábbira mentünk, mert nem aludt előtte, és nem tudtuk volna megvárni a későbbit. Most is jó volt, de szerintem túl sokan voltunk, legközelebb mégis megpróbálok a későbbire menni. Így túl nagy volt a kavarodás.

Mondta közben a csajszi, aki tartja, hogy valami baba-mama klubb lesz keddenként ott mellettük a művházban. Ezt egyelőre nem találom a honlapon, de gondolom majd fent lesz.
Viszont találtam ilyet, dharma nektek lassan aktuális lehet: :)
Játszóház az Erzsébetligeti Színházban, gyermekfelügyelettel a Corvin Művelődési Ház és a XVI. kerületi Nagycsaládosok Egyesülete közös szervezésével! A játszóház minden csütörtökön 9.00 órakor nyitja kapuit és déli 12.00 óráig áll a kisgyermekes szülők rendelkezésére. Ezalatt a 3 óra alatt az anyukák (és apukák) bátran intézhetik ügyeiket, sportolhatnak az Erzsébetligeti uszodában, vehetnek részt a Művelődési Házban zajló programokon (Tai-CHI, Női torna)A játszóház 1-5 éves korig fogad gyermekeket, a gyermekfelügyelet térítési díja 500Ft/óra gyermekenként. Előzetes bejelentkezést kérünk.

KépKép
orsicsaj

*Gyermekfelügyeletet* vállalok olcsón otthonában 1 éves kortól!
>
>
>
> Nagy *gyakorlattal* rendelkező fiatal, mosolygós lány rugalmas
> időbeosztással vállal:
>
> Gyermekfelügyeletet 1 éves kortól, akár beteg gyerekre is szívesen vigyázok
>
> *Korrepetálást* vállalok kisiskolásoknak, általános iskolásoknak bármilyen
> tantárgyból
>
>
>
> *Elérhetőségeim*:
> *Horváth Zsófia*, 30/837-6264, horvath.s.zsofi@gmail.com
>

Kép
bogen

Sziasztok!

Orsi ebben a hónapban kimarad,de májusba szívesen elnézek Veletek egy ilyen foglalkozásra. Hogyért van?

Sztem jó,h egyáltalán a gyümiket elfogadja. A zöldségeket meg meg lehet próbálni egy kis/pár nap szünet után megint,vagy máshogy ízesítve.
Egyik barátnőm kisfia annyi idős mint Maja,de még csak most kezd hajlandóságot mutatni a darabos kaják iránt. Eddig csak játszott vele meg kiköpdöste.

Maja meg már egy,két dolgon kívül (tej,méz...) szinte már mindent eszik :D És szereti is :D
A cukrosakat próbáljuk mellőzni,de azért hetente egy túrórudira mindig vevő :D

A legszebb időszak az biztos. De a következő egy év is eseménydús lesz,hiszen lassan meg már a beszédfejlődése fog megindulni. Na nagyon kíváncsi vagyok,h mikről fog magyarázni,mert most is jókat nevetek Rajta,amikor halandzsázik.
Itt is egy videó,amin herreg folyamatosan :D
http://www.indavideo.hu/video/Maja_herreg/

Járással meg továbbra is nagyon küzd,gyakorolja :D

Zsiraf Maja sokkal kiegyensúlyozottabb,ha nem ülünk itthon egész nap. Ha itthon vagyunk 1-2 napot,akkor nyűgibb és többet reklamál. Ha babatársaságban vagyunk,akkor meg madarat lehet Vele fogatni.
Ezen a kis barátjával birkóznak egy fél perces szösszenetben :D
http://www.youtube.com/watch?v=1ywcvIvFpCI

Egyébként nem biztos,h visszaáll a régi kerékvágásba,Majának is mindig változik az "igénye". Bár egy jó ideje napi két alvása van nagyjából ugyanakkor,ha itthon vagyunk.

dharma

sziasztok!

Olyan szép idő volt egyik nap, h majdnem elindultam h vhol máshol sétáljunk, pl. Erzsébetligeten. Ma megint nincs jó idő, de majdcsak lesz a héten, megdumálhatnánk vmit! Nekem elvileg a szerda jó a héten. Illetve csüt-ön oltást kap de., de attól még du. mehetünk, ha nincs gond.
Persze az időpont az mindig kérdéses, h mi mikor eszünk... De vmikor délután gondoltam mindenképp.
Na csajok?

majd írok még, de elvileg mindjárt ébred....
zsiraf

kimenő - otthonlét: dharma- igen, azt hiszem kéne menni. Bár azt megjegyezném, h mikor olyan jól sült el a kimenő, a barátnőzésem, amit írtam akkor Nóra végig aludt. Tehát neki nem különösebben volt érdekes...Maja már nagyobb, neki már más ez az egéyz... Bár szerencsére mosolyog Nóra amúgy mindenkire (lehet, h ez majd változik, ha megismeri, h ki az idegen?); hétvégén is voltak itt barátok, s jöttek a teleszáj mosolyok. Csak mikor álmos, akkor álmos, le kell fektetni. Ez itthon oké (illetve néha problémás, s egy foglalkozás közepén meg...). Ha megyünk, kocsiban is mindig elalszik..csak kérdés, éppen hogy jön ki a lépés. Pl. a Ringató is azért kérdéses, mert kb. az lenne a legjobb, ha éppen úgy szopizna, h nem sokkal kezdés előtt - odavinném hamarabb, megszoptatnám, s akkor még van esély, h kb. egy óráig ébren lenne (s amúgy nagyon szereti az éneklést...). Viszont az "odavinném hamarabb" is problémás, mert de. néha az egyetlen, mikor nem csak 40p-t, hanem 1.5 órát alszik, azaz már a tervezett induláshoz képest sokkal hamarabb elálmosodna, lefektetném itthon, s akkor fel kéne keltenem, h elvigyem. S annak nem biztos, h jó vége lenne :( Vagy van erre vmi ötletetek?
Persze lehetne, h már akkor beöltöztetem, de az kicsit korán lenne...tehát pl. ha holnap a 10.30 ringatóra mennénk, s kb. úgy lenne szopi mint ma, akkor az jó lenne, de ma negyed 9 felé elálmosodott (s aludt 10-ig). Ha negyed 9-kor beöltöztetném, s "elindulnék vele", s 1.5 óráig mennénk, akkor esetleg összejöhetne...:) (de negyed9-ig még az én reggelimre stb. ált. nincs idő ilyenkor)
Lehet, h nagyon körülményes vagyok? De mikor olyan jól alszik délelőtt...
Bár most elég lelkes vagyok, h holnap vhová akkor is elmegyünk...
zsiraf

Zsiráf :D Körülményes vagy :D
Egyébként ma nekünk is alvásidőben kellett elmennünk,mert vééégre megjöttek a pelusok,amiket Amerikából rendeltünk :D alig várom,h kipróbáljam őket :D
Szóval én azt csináltam,h amúgy is be kellett vinni az egyik babakocsit a városba,mert kölcsön adtam. Felöltöztettem és már alapból abba fektettem le. Nyáron,amikor annyi idős volt Maja,mint most kb Nóri olyan jókat aludt a friss levegőn. Úgyhogy sztem simán meg lehet azt csinálni,h kiteszed a teraszra vagy kertbe,vagy egyszerűen egy nyitott ablakhoz a kocsit és ha mentek,akkor csak tolni kell és nem kell felkelteni. Vagy nem alszik el úgy?

Mindenképp mehetünk ringatóra,bár én ugye a májust írtam. De akár nyáron játszótérre is,akkor már Nóri is értékeli egy kicsit a hintát Beni aztán meg végképp.

Jaaaj,Maja nagyon anyás. Nem is tudom,h megyünk el hó végén 3 napra nélküle. Hétvégén is amíg suliba voltam Anyum vigyázott Rá. Kb 6 óra volt az egész,de utána estig csak én,én,én. Se Apja,se senki nem volt jó Neki. Szóval nem is a távolléttől tartok (bár attól is),hanem,h utána mennyire borul meg a kis lelke.

Ja,Orsi elfelejtettem írni. Szóval mi kint a csömöri Auchan-nél talán Baumax vagy Brico vagy mi van? Na ott vettünk ilyen kerítésléceket és az egyik asztalos ismerősünk elég jutányos áron csinált belőle egy lengőajtós kaput,amit lehet zárni,meg felszerelte a korlátra a többi lécet is. Sztem asztalos tudja megcsinálni,de anyagárral,munkaköltséggel együtt nem ócó :oops: Ha kell ember,akkor szólj.

dharma

orsi, 2 mell dolog. Nem, nem dumálsz bele :), örülök a tanácsoknak. Én ezt úgy írtam, hogy kevés volt a tej egyben, s kellett adni a másikat. Merthogy alapvetően -kopp-kopp- nekem úgy tűnik annyi van/volt egyben, ami elég. S értem amit írsz, h termelődik, de...
Szval ott van az egyik oldalon, h igen, a baba igényeihez igazodik a termelés, ha kiszivja mindkettőt, termelek. Vagy nem...Mert azért ott az idő faktor is, túl hamar túl sokat nem lehet termelni... Pl. este, mikor nálunk spec az vált be, h fürcsi előtt egyik mell - mert ált. nem bírja ki fürcsi kaja nélkül -, s utána még másik mell. (s akkor talán alszik "sokat") Na most ha fürcsi előtt kiszívja mindkettőt (mert kellett, kevés volt), akkor bizony nem lesz fürcsi utánra ott sok minden...De ez néha 3 órás "szünet esetén is igaz volt, vhogy akadozott a tejtermelésem. Illetve hullámzik az utóbbi időben úgy tűnik...Mert azóta, h írtam, újra volt itt minden. S igen, nem állt vissza az éjjel 1 kajára se, kell neki a kettő legalább. De persze újra jobban odafigyelek a tejtermelő tea-ivásra, meg kaptam egy magos "süti" receptet is stb., s pl. tegnap, ma eddig megint jók vagyunk...Mertha elég neki, akkor nem kell másik mell, nem? (meg szoktam "tőle kérdezni"...) Mármint olyan 100 körül eszik, de reggel akár 130 is tud lenni. Amúgy "régen", mikor 1x evett éjjel, s akkor ugye felgyűlt a tejci, akkor volt már reggel 180 is - persze azt bukta ki rendesen utána- s arra a védőnő is mondta, h sok. Gondolom ez is egyéni, de Beni mennyit eszik? Persze arra már én is gondoltam, hha többet enne Nóra, akkor talán jobban kibírná a 3 órát, v esetleg 4-et. De úgy tűnik nagyon többet nem tud enni.
zsiraf

dharma- igen, ez a hamarabb beöltöztetős, kirakós dolog persze jó, ezt volt, h csináltam is már. (spec ringatóra nem tudom eltolni, hanem autó, s az autósülés azért annyira nem tuti, de megteszi.) Meg ugye ha kendőben vinném, akkor se jó, mert akkor hamarabb magamra kéne kötnöm. De igen, kicsit körülményes vagyok :) De mondom, holnap szeretnék menni.
s máskor is, meg most már az idő is jobb...
Ja orsi, "asztalosunk" amúgy nekünk is van szépen, megbízhatóan, gyorsan dolgozik - "félek is", h megfúrja a holnapi ringatót, mert ma este szól, h elkészült azzal, amit pénteken! rendeltem tőle, s holnap itthon kell lenni, mert hozza a gardróbunkat :)
zsiraf

Ja,hát igen,mondjuk én alapból nem autóval járok :D De most már,h itt a tavasz,nyár lassan-lassan Nóri is hozzászokik,h gondolom inkább valahol lesztek és Benned is kialakulnak ezek a dolgok.
Erről az jut eszembe,amikor tegnap megkérdezte volt osztálytársam,h van-e időm másra az etetésen kívül :shock: :D Hát mondom a gyerek nem az "etetésből" áll :D Van nekem bőven időm,csak az esetek 80%-ba belekalkulálom Maját is :D

dharma

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?