A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Konkri... meg akartam irni (de nem akarok tul sok 'okossagot' meg elvont dolgot idehordani nektek, lojetek is le ha tultengek, mert en elegge hajlamos vagyok elmenni ilyen iranyba idonkent :)) szoval akartam mondani, hogy ha egyszer ugy igazan eleged lesz 'magadbol' es az ilyen gondolataidbol, meg tenyleg ugy erzed, hogy te ezt vagy azt nem erdemelsz meg... akkor erre nagyon klassz, konnyen ertheto irodalmat talalsz, ami segithet, hogy magadban rendet tegyel es jobban erezd magad, kiegyensulyozottab legyel (eszemben sincs, azt mondani, hogy labilis vagy... az en szoktam volt lenni anno, akkor lettem 'Munchausen' :DD) es vidamabban tudjal szembenezni olyan dolgokkal amiket most sotetnek meg nehezen elfogadhatonak talalsz :) Nem kilatastalan a dolog, keresni kell, es amint keresed szembejon :)

luna6

ja kiváltottam a felicitast...: nem nagy durr, sajna most nem volt benne avent üveg- a szokásos kuponokon és füzeteken kívül aminek viszont örültem: egy avent tejtartó edény, egy mam cumi ami most nem rózsaszín mint a múltkor- ezzel, nálam ki is merült a cumi beruházás egyenlőre, egy kis doboz tide.
ami gáz benne: egy paradontax elviselhetetlen ízű fogkrém és egy nivea csomi, amiben for men spry van... :) szerintetek ezt a kismamának szánták vagy a születendő fiamnak? :) ja meg bírom az ilyen 1db-os tiszasági betéteket, ahol nagyobb a csomi mint a betét.

ti mikor váltjátok be a csomit? hátha nektek nagyobb flash lesz. bár nekem a cumi és az avent tejtartó miatt már megérte. ja és a tide-ot se fitymálom le, majd jó lesz valamire.

a legjobb még egy olyan üzletbe kupon, ahová tán sose mennék be, valami baby stile- westendbe is van... de nem hiszem hogy a 10% kuponok kecsegtetővé tennék az árakat :)

kíváncsi leszek hogy a kórháziba mi lesz majd? ott anno domestos volt benne :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri! fel a fejjel! arra gondolj hogy nálad vannak sokkal rossz helyzetben lévő emberek és koncentrálj a jóra! :-) Én például nagyon szeretem olvasni a furcsa szójárásodad :-) olyan szavakat irsz amiket én még soha nem hallottam :-) és mindig megmosolyogtatsz!!!

Amúgy mi az a felicitas? és hogy lehet hozzájutni???

Henybaba: gratula az esküvőhöz! gyűrű téma: mi ezüstgyűrűt vettünk amit másnap levettünk és beraktunk egy gyufásdobozba! a gyufásdoboz ott van a többi gyufásdoboz között a konyhaszekrény felső fiókjába! totál nem jelent nekünk semmit! nekünk az jelente az esküvőt hogy kimondtuk és AHOGY KIMONDTUK az Igent! én azt hiszem életem legeufórikusabb pár másodperce volt és hittem hiszek most is az elhangzott szavak erejében! aztán ha nagyon sok pénzünk lesz meglesz álmaink gyűrűje is talán 10-20 év múlva!!! de most nem ez a lényeg de tényleg hanem hogy összetartozunk!!!!

amúgy nem rég jöttem haza túlóráztam! ráadásul ma kijött a székrekedésem amivel én nem bajlódom egyáltalán de ma valahogy.... aztán mondja férjuram hogy eszünk? mondom mit? mire ő: hát amit főzől :-) úgyhogy összerittyentettem egy chilis babot ami mennyeien jól sikerült! fuhhhh persze nem lett chilis :-) de nagyon nagyon jó lett és friss kenyérrel tunkoltuk!!!! :-) csak a férjem annyit eszik hogy már üres a lábas és holnapra csak mini adagot tudok bevinni ami nem baj - de ő megint nem fog enni ebédre meleget :-) :-)

most pedig megyek az ágyikóba Esztizni és aludni és mindjárt megint húzhatom a gályát! de holnap PÉNTEK és eltelt lám megint egy munkahét ! és PIPA! :-)
Vendég

terheléses cukros beutaló:
hiába hogy 2napja voltam terhelésesen, már nem emlékszem pontosan, hogy nekem kellett e beutaló, de ha megerőltetem az agyam, sztem úgy volt, hogy amikor bementem a kórházba, és ha a szülésznőm vette volna le a vért, akkor nem is kellett volna a laborba mennem, demivel ugye adódott egy-két gixer, ezért le kellett mennem mégis a laborba, de előtte nyomtatott nekem a szülésznő papírokat hozzá. Az éhgyomri vérvételre, meg a terhelésesre is. Viszont időpontot csak a genetikai uh-ra kellett eddig kérni..

Jenny,
szerencse, hogy belehallgatóztál, így legalább a jövő hétre minden rendben!

Bibócska,
anyakönyvis cucc pont úgy van, ahogy írod!

Vok,
és ez a papír az anyakönyvvezetőtől, nem tudod kb mennyibe kerül? gondolom van rajta illeték..
Vendég

Ma este voltunk terhesgondozáson.
A doki megnézte a vérvételem eredményét (a simát, és a terheltet is), azt mondta kb 2éve nem látott ilyet, hogy minden ennyire rendben legyen, tök megörültem :)
legközelebb majd megint 4hét múlva kell menni, viszont addig semmit sem kell intézni, se labor, se vizsgálat.
Vasat azt azért írt fel, majd ha kiváltom a receptet, akkor napi 2x1-et kell szednem.
Aztán megnéztük a picurt uh-gal, aki már nem is olyan picur, mert már 660g.
Az arcát épp felénk fordította, és láttuk, ahogy nyitva vannak a szemecskéi :P nagyon király volt, pedig sima 2d volt csak :lol:
ja, és azt birom, hogy a doki mindig olyan aranyosan letörli a pocimról a zselét, tök vicces :D
Vendég

Geo!
Képzeld, ingyen volt. Én is meglepődtem :D Nem gondoltam volna, hogy van még olyan irat, amit ingyen odaadnak. Aztán lehet, hogy csak azért nem kért pénzt az anyakönyveztető, mert ismerős, nem tudom...
Tök jó, hogy minden rendben van a vérképeddel! :D

Konkri!
Tegnap este még tök jó gondolataim voltak, amiket most már nem tudnék megfogalmazni úgy, ahogy szeretném... Én úgy hiszem, hogy egy gyereknek nincsen fontosabb ember a földön, mint az anyja, hiába érzed ezt másképp. Egy nagyi csak nagyi. Szerintem, ha elmész majd szülni, látni fogod, hogy mennyire hiányolnak a pasijaid. :)

Luna,
Hát, igen. Nem mindegy, hogy az ember milyen okból van otthon. Ádám is nehezen viseli, hogy nincsen munkája, pedig iszonyat lusta egyébként és tök szívesen lógott otthon. Ez most ugye már más...

Megyek, melózok egy kört... :D És IGEN, tényleg péntek van és ez a hét utolsó napja :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

A portugalik szerint ez ma a het hatodik napja :D (seixta-feira) de utolsonak itt is utolso azert :)

szep napot mindenkinek... asszem gombam lett az antibigyotol, ma amugyis soros orvosi voztem van, majd megvizitaltatom :) De szinte biztos. Ha penne nem faj, nem hudik, nem sajog akkor gomba :D:D

luna6

Nanetto!!

Ilyen szeket vettel ugye? vagy nem ez volt az?
http://cgi.ebay.co.uk/SUPREMO-BAMBINO-O ... 5639a06e2b
ki is probaltad mar? (en ugye ikeasat akartam venni, de van akinek az nagyon nem jott be, van akinek igen, szoval megoszlik a dolog... es gondoltam ranezek az ebayre, es ez nem tul sokkal kerul tobbe mint a jokiallasu ikeas, hat lehet modositok...)
Nem tudok de nem is karok fekve szoptatni, igy hat valamit mindekneppen kene vennem, mert most nincs erre alkalmas butorzatunk, ar alapjan meg mar szinte mindegy lenne, hogy ez vagy a masik :) Es legalabb 'celszerszam' :)

luna6

Luna:
Na azt képzeld el, hogy milyen vicces volt, amikor mi elindultunk Hannával :D Kb 3 hónapba telt, mire valamennyire megtanultam tartani ülve a kiscsajt. :D De kitartóan gyakoroltunk. Otthon meg csak fekve... Nem idegesítettem magam rajta. pedig aztán volt fotel, szopi párna, :D:D Olyan béna voltam, hogy hihetetlen :D:D
Volt a kezemben egy 5 hónapos kiscsaj. Olyan kis mininek tűnt Hanna mellett. Nem a mostani, hanem az akkori mellett :D:D Szerintem Hannának kint soha nem is volt olyan pici a feje, mint neki :d

Eszter
Kép
Kép
vok

hmmmmmmmmm, ültem ilyen szépben egyszer... imádtam hintázni benne :D:D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat nekem is voltak nehezsegeim az ulve verzioval is eleinte, de nekem fekve irtora kenyelmetlen volt mindig is (nem beszelve arrol, hogy nem akartam bealudni sem vele), nem talaltam igazan kenyelmes poziciot, egyetlen egyszer, a szuloszoban sikerult ugy szoptatni, de akkor ugye a noverek pakoltak ram, meg akkor nem is voltam annyira 'ott' :D
Szoposparnam nem volt, egy sima kisparnan fekudt vegig a csaj, de uloalkamatossagtol fuggoen ezen sem volt mindig megfelelo magassagban... aaa, szal volt nalam is macera :) De ejjel is mindig ulve csinaltuk, mert akkor tuti nem alszom el es visszateszem az agyaba :)

luna6

szoval akkor kenyemes ez a valami :) bar nekem az ikeas is kenyelmes, de lehet abbol tenyleg nehez kikelni... talaltam meg egyet a belinkelten tul, ami egy hangyanyit meg olcsobb, lehet azt vette nanetto, na majdcsak jon es elarulja, meg azt is, hogy milyen eloben. Aztan lehet, hogy igy a vegen (marmint terhessegeim vegen) a fajos derekam es hatam kuralasa vegett is (meg ugye arkulonbseg sem jelentekeny, bar vannak ott horror aron is szekek :)) meglepem magunkat ezzel majd ha lesz keretem vegre :) Vegulis jo lenne ez nekem akkor akar nagyikoromig is, bekesen elhimezgetnek benne :D:D:D

luna6

Én lazán el tudtam volna benne aludni :D:D Naaaagyon király volt. Már nem emlékszem hol voltunk a barátnőmmel és a törpékkel, de a székre határozottan. Ilyen lábtartó is volt hozzá :D:D

Azért az el kell mondjam ,hogy ma még egy betűt se dolgoztam... :D:D

Nézegetem álmaim mobilját, ami még meg se jelent itthon... :?

Eszter
Kép
Kép
vok

:) na en almaim szeket nezegettem, te almaid mobiljat. (hihetetlen engem mennyire nem kepesek lazba hozni pl a mobilok sem :D meg amugy muszaki cuccokra sem csuszok sosem, pedig semmi bajom veluk, nem vagyok egy benazos sem a mukodtetesukben, de nem erdekelnek valahogy :) nekem az ezereves mobilom ha tud kuldeni es fogadni smst es csenget, akkor kivaloan megfelel :D:D igy sem tudom soha, hogy hol van... ez persze azert van ahol lakom, otthon tudtam es sokkal tobbet hasznaltam is, de most nem nagyon kell)

luna6

Én a mobillal szoktam fényképezni, aztán szeretem, ha szép képeket csinál. A mostani már 2,5 éves, akkor, amikor vettem "csúcs" mobilnka számított. Az a baj, hogy hiába vettem új aksit bele, de ha pl Hanna csinál vele 10 képet, már totál le is merül... És most úúúgy vennék egy újat, egész jó akciók vannak, de nekem ez kéne:

http://www.nokia.hu/tamogatas/termektam ... ifications

Ez 5megapixeles kamera, csúsztatható, és KÉK!!!! :D
És annyira megvenném, de nincs... brühühü... és közben nézem a többit, ami jó áron van... olyan nem egyszerű... Erre a telcsire is fél évet vártam... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hellóka!

Jaj Luna, nincs rossz kedvem... nálam hamar elmúlik az ilyesmi...
viszont most hogy hívott a férjem egy picit lett rossz kedvem: lehet hogy még is lesz vezető váltás a kúton- és ez ugye nem éppen garancia arra, hogy lesz munkája... :( jövő héten derül ki.

amúgy semmi küli ma :)

Geo elfelejtettem írni, hogy nekem azt írta a csaj a hasleszorítóra hogy L-est küld, de majd kiderül h jó lesz e. majd megírom...

Felicitas csomag: kaptunk a védőnőtől egy csomagot a terhesség elején, és volt közte egy könyv, ami egyébként nagyon hasznos infokat is tartalmaz... na ennek a könyvnek a végén van a kupon. de ha így se tudjátok, akkor kérdezzétek meg a védőnőtől, hogy mi/hol van a kuponotok...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Látom volt miről beszélni. Szoptatás elég kényes téma :roll: Én 16 hónapig szoptattam Grétim. Imádtam. Kíváncsi vagyok Pöti meddig fog szopizni :D
Suttogót én kaptam kölcsön. Nem egy olyan könyv ami túl nagy hatással volt rám.
Ami szerintem nagyon jó könyv és érdemes elolvasni, esetleg ötleteket meríteni belőle az az: Út az életbe. Ruediger Dahlke írta

Nekem a terhelésesem sajna nem a legjobb lett, határértéken van az étkezés utáni cukrom. Jövőhéten megyek vele dokihoz, addig is kiktatom a szénhidrátok nagy részét. Remélem nem akarnak vele a szülésig csesztetni :?

Luna jó ez a szék nagyon :D
nekem van egy 10 éves fotelom, az szuper kényelmes. Pont szoptatáshoz találták ki :D
csak huzatot csináltatok rá másikat :D

Tegnap vettem 2 kis badyt Pötikémnek. Nem bírtam ott hagyni, olyan kis édes daradok. Teljesen egyszerű, hófehér és szuper az anyaga.

Nyuszika nagyon szuperek a képek :D
mi holnap megyünk, már nagyon várom.

Mennem kell. Megpuhult a brokkoli, össze kell turmixolnom és már kész is lesz a leves :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

jaaa, hogy ez a mindennapi boldogsagod resze, hogy azt kepzeled, hogy tobbedrangu vagy a fiad szemeben, eleteben? :):):) egyebkent nem gondoltam, hogy rosz kedved van, ettol az embernek nem feltetlenul rossz kedve szokott lenni, hanem apolgatja magaban az ilyen elkepzelesit es ragodik rajtuk :)
na de eszem agaban nincsen tenyleg sem belemagyarazni semmit, sem teged barmi iranyba is terelgetni :) vedd ugy nem is irtam :)

mindjart elalszom, olyan almos vagyok.. boztos idofuggo is, de utobbi idoben meg a vernyomasom is alacsonyabb, amit nem banok persze :) jott a postasbacsi is, meghozta a ket uccso csomimat amit meg kellett. Tovabbra is total elegedett vagyok az ebayel es az angol es a portugal postaval is, minden egyes csomag sertetlenul megerkezett (pedig ezek 99%-a nem ajanlottan jott).

luna6

Moni, en sem vennek ha lenne valami jo kis fotelom, de ebben a lakasban butorhiany van, es egy fel darab fotelunk nincsen :D Komolyan, ha ide beszabadulna egy lakberendezo anelkul, hogy sok minden ki kene hajigalnia kielhetne magat nagyon, mert meretehez kepest igencsak hianyos a berendezese :) Ugyhogy ha esetleg lesz ilyen szekem, az lesz majd talan valamelyik lanyom kesobbi butordarabja amirol elmondhatja, hogy van egy regi kenyelmes fotelja es nem kell ujat vennie :D:D:D

Valamelyiktek esetleg, akinek mar van bebije hasznalt baranyszor a gyereknel? No egyelore nem tervezek ilyet, csak lattam es olyan kis kellemes dolognak tunik, meg jokat is olvastam rola, gondoltam megkerdem hatha valaki ki is probalta es van tapasztalata rola :) (mondjuk nekem 'ijeszto', hogy gondolom kezelni kell, mint a gyapjukulsoket a moshato pelusoknal... na ott en vagyok az aki az ilyen lanolinozos izeket inkabb kihagyja :D)

luna6

Kösz Luna! azt hiszem, hogy egyébként magabiztosnak tűnök, és tán még én is elhiszem néha, de közben néha meg tök bénának gondolom magam :) sokszor azt is hiszem, ha találkoznék magammal nem bírnám magam :) de nem agyalok ezen, de azért sztem néha egy-egy napot lehet :) csak hogy letörjem a magam szarvát :)
Voltam eleget depis míg nem volt családom- tudod én is szedtem kedélyállapot javítót, meg antidepresszánst... azért mióta itthon vagyok picit jobb lett a személyiségem, vagy még se :) most jó kedvem van. lehet megyek varrni is. és most a férjem miatt se aggódok :) majd lesz vmi. 'oszt jó van.'

Báránybőr: babánál még nem volt rá módom, de a magam részére már volt. szuper!

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna,
a múltkor, amikor az Ikeában voltunk, kipróbáltam 2féle ilyen szoptatásra alkalmas széket, Andrással alig akartunk belőle felkelni, mindketten ott hintáztunk, :oops: nekem nagyon bejött, én majd tuti olyat szeretnék :D

Vok,
most olvasom amit írtál. hogy te is hintáztál :P jót mosolyogtam rajta :wink:

Konkri,
köszönöm szépen, akkor én is L-eset kérek.

Felicitas:
na én azt már tuti elhagytam.. :twisted:

Luna,
az ebay-es postával, postázással én is elégedett vagyok, az eladókkal meg főleg!! gyorsabban ideér egy később kifizetett angol cucc, mint egy korábban kifizetett magyar...
Vendég

Ja, és most jut eszembe, hogy tegnap a doki azt mondta, hogy most már fejfekvéses a pici, a lepény viszont még mndig nagyon lent van, de szerinte idővel az is feljebb kúszik.
A másik, meg hogy szerinte ne számítsunk 3500g alatti kisbabára :D
Vendég

Geoo,
Ne riogass... Nekem 980grnak mérték Alexet a 25dik héten, akkor ő mekkora lesz????? :shock: :shock: Ki se fér :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Amúgy most itt ülök Andráséknál az irodában, mert otthon nincs net, és meg kell írnom egy beadandót, amit 13óráig fel kell töltsek a tanárnőnek. 300 szavas cucc, nem nagy dolog, már nemsokára kész is. Ás ha ez megvan, akkor utól is értem magam tanaulás terén :lol:

Utána mennünk kell csempéket megrendelni, mert most jelenleg áll a munka a Csengeryben... :(

Viszont ami jó hír, és már napok óta csak ennek élek:
18:00-ra megyünk 4D-re :P :P

Mindenkinek szép napot kívánok!!!!!! 8)
Vendég

Cső csajok!

Itt vagyok végre. Ma megvolt az ekg meg a belgyógyászati "vizsgálat", 3 perc volt a kettő együtt, de majdnem 2 órát vártam. :twisted:
A doki csak annyit mondott, hogy jók az eredmények, csak a cukorról kaptam papírt: éhgyomri 3,7, terheléses 3,8.
Ezért vagyok én éhes egyfolytában... :twisted: Már az 5. nutellás kenyérnél tartok, mióta hazaértem. És még éhes vagyok... Na jó, végülis már ebédidő van, lehet, valami kiadósabbat kellene enni.

Móni, neked mennyi lett az értéked, hogy az már határ? Szóval mi a határ? Tegnap én is brokkoliztam. :P

Geo, majd hozd a képeket!
foltivspicur

Ja és mindjárt indulok vezetni... Kíváncsi vagyok, ma mit rontok el. Szerintem ez a terhesség számlájára írható, de ooolyanokat csináltam múlt órán is, nem is égetem magam. :oops: Ja és ma meg kérdezi a doki, hogy hány éves vagyok és kellett úgy 2 mp mire kinyögtem. Basszus, ez azért durva, nem? A ti memóriátok milyen?
foltivspicur

Luna, frankó a fotel!!! Mit jelent a vonalzóm alatti szöveg? :oops:
foltivspicur

Geooo, akkor te is ilyen szoptatos fotelt probaltal ugye, jol ertem? Szoval nem ikeas verziot? Egyre meggyozobb ez a dolog :)

Picur, a memoriagondokk teljesen normalisak, a terhessegi hormonok teszik :) Bar en mostanaban talan nem vagyok eppen a koros szakaszban, de par hete nalam is elegge kiutkozott :)
Hat nem en vagyok az olasz illetekes, ugyhogy nekem csak fogalmam van rola kb, mi lehet ott alul, de ha leforditom abbol kb valami olyasmi lesz mintha online szotarral csinalnank, mert nekem nem all ossze a kep, nem ertem honnan jott oda :) MIndenesetre szo van benne kedves anyukarol, hogy amikor gyorsan megy (setal, jarkal?) akkor a 'szerzo' nemtudommilyea alszik? :d:d:d A dormir mindenesetre az alvasra utal, de az elmacskasodott vegtagokat is igy szoktak mondani :D es az zenet (milyen zene? ezert sem ertem, mirol van itt szo) ismeri (ki a fene?? :D:D nem tudom ki irja ezt es kinek :D) es ha jol ertem tetszik neki :D:D:D
na hat lathatoan az olasz nem az en teruletem, csak fogalmam van rola, hogy kb mit akarnak :)

luna6

szia Luna!
igen igen igen az a székem van otthon! :-)
kicsit más színben jön mint a képen! de nagyon jó! a matraca picit keményebb azokhoz amiket én kipróbáltam például brendonos! de nekem nagyon bejön én most is azon olvasok ugyanis a nőgyógyászom azt mondta hogy a magzatra nagyon jó hatással van a hintaszék :-) úgyhogy ott szoktam olvasgatni! amúgy ha nagyobb lesz a gyerek tuti el fogjuk adnimert nálunk viszont pici a lakás és hát nagy a szék most a babánál lesz aztán ha megnő és kell a szoba részei is és már nem szoptatok akkor eladjuk! tuti el lehet adni a vaterán és igy nem volt nagy befektetés! az árut gyorsan szállították tök jó leírással pasim sitty sutty összerakta!
:-)

az éjjel elaludtam és az összes ebayes ruha licitem túl lőtték :-( úgyhogy nem nyertemmeg! de a babaerszény MÉG VAN! és még mindig a 0,99 fonton áll! hihetetlen! :-) drukkolok magamnak!
a jó kis nextes luna féle napozókat meg elvitték az éjjel :-( ufffaaa

GEO de irigyellek a 4D miatt azonnal küldj fotókat !!!
én jövőhéten megyek sima UH-ra de ott mindig kapok 4D-s fotót mert a gépet át lehet váltani!

most ettem meg a chilis babot! jaj Eszti nagyon aktív olyan édi már mindenhol érzem mert szerintem bazi hosszú :-)
a hétvégén pedig vendégeim lesznek! egy lelkitanácsadós vagyis én adok neki (nem jön a baba tavaly óta! és tudják mi is min mentünk keresztül a 3 év alatt és hát beszélgetni akarnak!mondjuk én sok tanácsot nem fogok tudni adni ... a pasim meg túlvicceli ezeket a dolgokat! de biztos jó lesz majd a tali) ...

irtó sok a melóm!!! nagyon durván sok! ahhhhh pedig péntek van!
fenébe!
Vendég

Nanetto!
Merre melózol?
Tök jó, hogy aktív Eszti :D Alex is nagyon sokat mocorog :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na akkor ha eldontottem, akkor erre startolok en is, ha mar van vele pozitiv tapasztalat :) Amugy a dolesszoge kenyelmes, vagy allithato? (bar ezt megnezhetnem az oldalon is persze :D)
Nekunk 160nm a lakas (ami hatalmas tuuuulzas, es ehez kepest szerintem nem is jo a beosztas) szoval hely az van. Lehet itt is el lehetne adni, de itt nincsen ebay meg semmi teszvesz szeru, de addig meg lehet. De egyelore ugy gondolom nalunk meg csak utban sem lenne kesobb sem :)
Halyra az erszenyert!! Napozokat meg lessed, biztos kerul fel majd ujabb 'szerelem' :)

luna6

Eszter, legalabb rovidebb a penteki munkaidod? ezt en szerttem anno elegge, nekem az volt... bezzeg itt, emberem penteken is este fel hetig melozik hovatalosan, no meg gyakorlatilag is :)

luna6

Vok én a XX. kerületben dolgozom! a Tesco mögött! valakinek ez az isten hátamögötti rész :-) de hozzám kocsival 14 perc ha nincs baleset az 5-ön :-)

A szék állítható hogy fixen álljon (ne hintázzon) de szerintem tovább nem nagyon variálható! de az eladó nagyon kedves és rugalmas minden kérdésre válaszol aránylag jó gyorsan!
Vendég

Kozben megneztem, es az en kopottas nagoltudasom szerint ez nem kicsit allithato, hanem nagyon :) (vagy nagyon felreertem, vagy nagyon allithato :D) majd lesd meg a tiedet otthon :)
"With 7 recline positions this chair is not only a "must have" for nursing mums...it’s a great way to relax after a hard day’s work"

luna6

ja de tényleg - oldalt vannak kallantyúk de azt azt hiszem mindig manuálisan kell beállítani!!!!
Vendég

Nanetto te vagy az olasz szekcioert a felelos ugye? :) Picur kerdezte mi van a vonalzoja aljan irva... de en csak amolyan pongyola saccperkabet tudok ra, olaszul (meg :D) nem vagyok annyira kepben :)

luna6

Luna,
áááá. Multizom... :? Minden nap 8,5 órát melózom, mert ugye az ebédidőt is le kell dolgozni.... :)
Szóval ma is 8tól 16.30ig vagyok. De legalább süt a nap és ettől jó a kedvem :D:D
Jajjj, irigykedem ám a szék miatt. :D:D Most nem vennék magamnak ilyet, pedig naaaaaaaagyon tuti. :D

Nanetto!
Az erzsébeti Tesco az?
Mi oda szoktunk járni vásni... :D Gyál ugye közel van :D Szóval nekem nincsen a világ végén :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Igazabol ha tenyleg csak szoptatasra lenne jo a fotel es raadasul meg szuk is lenne a hely, akkor tutoi lebeszelnem magam rola en is am. De valami kelleni fog, mert nincs semmi, es ebben latok fantaziat igy hirtelen nagymama koromig is, ugyhogy hajlok ra, de meg semmi nincs eldolve, es amugy is tovabbra is minuszban vagyok erosen :) Majd az adovisszaterites ha megerkezik (meg le sem lehetett adni a bevallast :D) akkor kell vegleges dontest hoznom, de egyelore tenyleg hajlok ra, hogy ez en ki fogom tudni hasznalni gyerek nelkul is ugy, hogy nem lesz utban :) (a magyar lakasomban szerintem a fel nappalit elfoglalna, vagy a haromegyed gyerekszobat, a kisszobaban meg az egeszet, szoval oda pl eszembe nem jutna megvenni az biztos :))

Lassan elballagok a dokim iranyaba, illetve eloszor a sulihoz majd beautozom a varosba. Remelem felszabadit a gombaim terhe alol a dokibacsi es semmi mas egyebet nem talal :)

luna6

igen én vagyok az olaszos :-) de akkora hülye szöveg van odaírva
ráadásul az első szót nem bírom elolvasni :-) ahhhh :-) :-) :-)
szerintem az Mammina cara - ahogy kezdődik...
szóval
Drága Anyukám, amikor sétálsz a mozgásodtól én alszom.
A zene nagyon tetszik nekem, ismerem az ízlésedet!
Vendég

Köszi Luna és Nanetto a fordítást! Hát ez tényleg béna. :lol: :lol: :lol: de a miki egerek miatt tetszik...

Úgy néz ki, megvan a pihiszékem!!!!! Vagyis a babáé. :lol: Kedden itt is lesz. :wink: Engem ez a szék hoz lázba, nem a nagy. :lol:

Na meg még a szétszórtság, a memóriagondok mellé... a cappuccino port majdnem a pizzaszeletre szórtam a csésze helyett, legalábbis megfordult a fejemben, aztán gondolkodtam, hogy ilyen hogy jut az eszembe??? :lol: az előbb viszont az őszilevet a pohár mellé öntöttem :lol: :lol: :lol:
foltivspicur

foltivpicur! csúcs vagy! teljesen normális azt kell hogy mondjam :-)
nálam is voltak szinte ugyanezek a tünetek! :-) csak a szemetesbe dobáltam ki a nem szemetet például párom ruháját a bevásárlószatyrot hagytam a közértbe :-) kijöttem frankón üres kézzel! annó erről írtam itt :-) tiszta vicc!
na megyek haza! fáj a fejem tisztitották az íróasztalokat prontoval és nem bírom semmilyenszinten ezt a szagot :-( fuj olyan intenzíven szar ahhhhhhh
Vendég

Jenny! rájöttem mi a különbség az espiro air és a lite között- az airnek felfújható a hátsó kereke...
bár lehet hogy ez csak nekem esett le most... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Picur, a mostani kanyarban ugyan ilyen nem volt, de emlekeim szerint a most kisebbikkel volt cukrozott kolam (klasszul ugye ki is futott az egesz :D:D) meg sozott team is :D:D

Megjottem dokibacsitol, hat egen, gombaim vannak, mondjuk sejtettem/tudtam en ezt magamtol is :) De hugyuti fertozesem legalabb nincs :D Igaz arra szedtem az antibigyot, amitol a gombak jottek, ilyen az elet orok korforgasa :D
Meg egy darab UHm lesz szulesig, most rakerdeztem, adott is beutalot, valahogy a 32. het kornyeken kell majd mennem.

luna6

Sziasztok!!

Ma Én is átvettem ezt a Felicitas csomagot, nem is rossz, már a cumi, meg a pohár miatt érdemes, meg az újságok is jól fognak jönni. :) Ezen kívül ebben is csak teaminta volt, meg fogkrém minta, meg neogranormon fürdősó (nincs kádunk...) gondolom ez már a babának van??
Jajjjj, és rózsaszín cumi volt a csomagban!!!Micsoda mázli. :)
Csak azt nem bírtam megállapítani, hogy ez mekkora babának való cumi :roll: amúgy nem is szándékoztunk cumit venni, ez az egy elég is lesz szerintem. :)
De ilyen Avent poharakat akarunk venni, szerintem ez nagyon kis hasznos.

Múltkor is pelusbemutató volt a rossmannban, mikor fotókért mentem, és elkapott a hostess, és kaptam egy Kismama magazint csak úgy, meg pelusos ismertetőt. :)

Szoptatós fotel: az mindenképp kell, tapasztal anyukák? Már csak azért kérdem, mert nekünk nincs fotelünk, csak egy bazi nagy dupla kanapé, ilyen kétfalas, L alakú, és két puff, de már egy fotel nem férne el sehogyan sem.
Magyarul, lehet szoptatni kanapén is, vagy sima székben, vagy ilyesmi?
Én vettem szopipárnát, már egy hónapja azzal tudok csak kényelmesen aludni, már szinte "családtag" lett az ágyban, gondolom ez majd szopizásnál is hasznos lehet.
Jajj, már alig várom ezt a dolgot, olyan jó érzés lehet, nagyon bízom benne, hogy tudok majd szoptatni rendesen, és nem kell erőlködnöm.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, lehet agyban fekve is szoptatni, vagy ha az agyban kenyelmesen ulve meg tudod tamasztani magad :) Nem kotelezo a fotel, a kanape is tokeletes, mar amennyiben azon kenyelmesen el tudsz helyezkedni ugy, hogy akar fel orat orat is tudjal zsiggadas es hatfajas nelkuol egyhelyben ucsorogni :) A mi kanapenk tul magas es tul melyen es alacsonyan van a hattamlaja, szoval abban nem tudok kenyelnesen elhelyezkedni pl, de van olyan ami klasszul megtamaszt es meg a karfaja is kenyelmesen kihasznalhato. Szoval nem, egyaltalan nem kell, hogy fotelod legyen... nekem viszont most semmi sincs, ezert vagyok kenytelen venni, es ha mar, akkor lehet ilyen szoptatosat veszek, mert nalunk ninc sutban kesobb sem. De ha nincs hely meg amugy mashol jol el tudsz helyezkedni, akkor teljesen felesleges kiadas :)

(szoptatas es jo erzes... tulajdonkeppen egy ido utan abszolut az :D meg amikor jol bekapta a bebi es mar szivasban van akkor sem rossz, de ha nem jol kapja el, ha 'harap' az faj... ha kicsit gyulladt valamelyik reszed, akkor is elegge kellemetlenul erzekeny, valamint azt tudni kell es senkit ne lepjen meg akinek elso lesz, hogy a szoptatas oxitocin hormont szabadit fel ami ugye mehosszehuzodasokat okoz. Szoval kell ez a szules utan, hamarabb regeneralodik az ember odabenn es kerul minden a helyere, de ez finomabb gorcsokkel is jarhat akar - biztos nem mindenkinel - szoptatas kozben, valamint esetleg akkor konkret folyassal... mint mikor tusszentesnel ember nem zar jol alul es folyik :) szoval ilyenek azert elofrdulhatnak az elejen)

luna6

Nanetto, hát nálunk meg az asztaloknál úgy volt a portörlés, hogy jött a takarítónő, és azzal a tollas seprűvel tolta az arcunkba a port. Igaz, felül már nem volt por, de én ezektől nem kapok levegőt... Akárcsak a cigifüsttől, rovarirtótól, majd megfulladok...

Nyuszika, szerintem bárhol lehet szoptatni, nem kell ehhez spéci cucc. Nekünk van egy fotelünk, még sosem ültem benne :lol: , lehet, hogy majd most kipróbálom, de a kanapé ugyanolyan sztem, a lényeg, hogy kényelmesen ülj. A szopipárna nálam is ott van elalvásnál. A hátam mögött. Így támasztom ki magam, hogy az oldalamon feküdjek. Reggelre már az ágy mellett van, de elaludni tök jó.
Amúgy az Avent pohár sztem is tök jó dolog, már van pár szett itthon. :lol: :lol: :lol: Jó lesz az még arra is, ha pürét csinálok, akkor lefagyasztani benne a kis adagokat, vagy ha adja isten, annyi tejem lesz, hogy még a fagyasztóba is lehet belőle tenni szopika után. :roll:

Mi a babzsákfotelt néztük még, megtetszett egy nagy macit formázó. :oops: De nem tudom, mennyire jó az, vagy mennyire könnyen lehet kikelni belőle. Van valakinek tapasztalata?

Most már én is kiváltom lassan azt a csomagot!!! Felcsigáztatok. Amúgy volt még egy húzásom ma du. Elmentem a Rossmann-ba, hogy majd én veszek egy-két dolgot, és a pénztárnál még nem vettem elő a bankkártyámat, főleg, hogy eltűnt a táska mélyén. Közben mögöttem hosszú sor kígyózott, én meg éreztem, hogy már izzadok, tuti tök vörös voltam. És akkor az egyik pénztáros hátraszólt, hogy "gyere már másik kasszát nyitni, mert elaludt"... De letojtam, annyi mindent vettem, kibírják, ha várni kell...

Luna, mihamarabbi szabadulást kívánok neked a betolakodóktól. :wink:

Geo, hol vagy a képekkel :?: :?: :?:
foltivspicur

Picur, en ultem mar olyan naaaaagy babzsakfotelben, es ha nincs meg osszetomordve a hungarocellgolyotomeg akkor ito kenyelmes. de nem terhesen vagy szoptatni :D azt szinte kizartnak tartom, nem borsz kikaszalodni belole kezedben a gyerekkel, meg tul melyen is ulsz benne. Ellenben ha a gyerek nagyobb lesz imadni fogja, az enyim azonnal beleveti magat mindbe aminek a kozelebe kerul :D

luna6

Luna, köszi, a macikás azért is jó, mert az gyerekszobában is jól mutat. Na meg az apukájának is megtetszett. Még gondolkodunk rajta, nem ez az első a listán...

Ami még eszembe jutott, fürdető kesztyű kell? Sztem nem, azt a kenőcsszerű izét amit felírnak, úgyse lehet azzal kenni, nem? Én úgy képzelem, hogy gyerek beken, lemos kézzel, aztán kivesz a vízből... 2 perc... :?:
foltivspicur

En meg sosem hasznaltam furdetkesztyut... nalunk nem volt otthon, igy gyakorlati tapasztalatom nincsen. Anyam meglatasa, hogy max a bacik gyulekezohelye lenne, mint egy szivacs is :D Oke, lehet azt rendszeresen mosni, de nekem is bevallt az a modszer amit te kigontoltal, a kezem :) (illetve most remlik, hogy anno az ujszulottek ala anyam a vizbe alulra tett egy tetrapelust a legeslegelejen - kevesbbe csuszik a kad alja, bar enelkul is vigan megy a furdetes - es neha annak a csucskeit reszeit mintha hasznalta volna lemosasra is, de ezek ugye total vizben aztak es utana azonnalmosasra kerultek, szal nem tarolodtak a furdoben tisztitas nelkul, mint egy mosdokesztyu gondolom teszi)

luna6

Picur, lehet ma sikerult tultennem rajtad terhessegi elhulyulesben :D:D:D az iment elmentem vecere es konstataltam, hogy a dokinal valo levetkozes utan (ugye gombamustra vegett) sikerult kiforditva visszavennem a bugyimat :D:D:D:D de ezt meg lehet am tetezni, mert a doki elott tettem be tisztasago betete is (szerencsere teljesen uj es tiszta is :D:D) ami most ugye kifele figyelt :D:D:D:D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?