A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Már jó rég nem voltam, de mentségemre legyen mondva nagy volt nálunk a jövés menés.
Köszönjük a nőnapi köszöntőt,bár az én férjemnek nem jutottam eszébe, amit természetesen nem csodálok, mert egy menő rohanás az élete mostanság.
Itt hét ágra süt a nap és én ilyenkor ha fúj is de én kiviszem Almát, mert különben nap végére nem bírok vele.
Mi eddig szerencsésen átvészeltük a telet minden betegeskedés nélkül. Én Almának végig adtam a cebiont,mi pedig béres cseppet szedtünk.
Valakinek esetleg nincs talomba 19-20 gumicsizmája? Almának nem találok egyszerűen, de még nem mozgattam meg minden követ. Gondoltam itt is érdeklődöm.
A húgomnak 34hétre ma 0h8perckor megszületett 1700g 43cm kislánya Franciska.
A krókuszaink virítanak a kerdben, majd igyekszem mihamarabb képet is dobni róluk.
Zsófi:Boldog házassági évfordulót
Apróó: Azért ne vidd túlzásba inkább az egészségedre és a babára ügyelj,Veronikának is ezért jött hamarabb, mert nem bírt nyugton maradni.
Betegeknek jóbbulást, Barbiéknak jó költözést, hólapátolást és jobb időt kívánok. Derekadat pedig esténként masszíroztasd a férjeddel. Ehhez nem kell nagy tudomány, csak valami jó kis izomlazító kenőcs.
Panna jó házépitést és beszerzést.
Júlcsi:hajrá finis és egy kalappal a szülés szerencsés kimeneteléhez.
Kedves várandós és nemüket még nem tudó anyukák. Azt hiszem, hogy akármilyen időszakban is tervezi az ember a lányát vagy fiát, ezt leginkább a Jó Isten dönti el, hogy kinek milyen apróságot ajándékoz. Lehet itt számolgatni, lugosítani, csillagokat nézni, de egy a fontos, hogy egészséges legyen és szerető szülékre találjon, mert annál nincs is fontosabb.
feluca
Mezőszemere

Feluca, Isten hozta a pici lánykát! :) Jó egészséget nekik!!
Gondolom még bent kell maradniuk a kórházban, amíg növekszik a picurka!
Az utolsó pár soroddal teljesen egyetértek! :)

k.a.t.i.c.a

Lányok, megosztok Veletek egy oldalt, szinte kivétel nélkül megtalálható itt az összes Disney mese, régi idők klasszikus meséi, sorozatok ésatöbbi...a víruskeresőm engedélyezte, biztonságos az oldal, remélem Ti is találtok kedvetekre valót. Bal oldalon megtaláljátok a kínálatot. Én már egy hete folyamatosan töltök róla, a meséket lassan kivégzem. :)
Jó szórakozást!!

http://sorozatokingyen.webatu.com/page.php?210

k.a.t.i.c.a

Luca, gratulálok Veronikának, de nem lehet, hogy elírtad? Úgy értem,1700 gr, kicsinek tűnik 34.héten. Nem 2700 gr?
Mindenesetre azért remélem minden rendben ment. Nem császár lett, ugye? De jó hogy mindkét hugidnál kiscsaj lett! Picit azért irigykedem ám!
És mivel ilyen pici, még 2700 gr-nak is, meddig kell bennmaradni? Végül itthon szült?

Nálunk, hogy a "jóhírekből" kiderült, a 38. héten már kivennék a picit, ha csak kifejezetten meg nem tagadom ezt a dolgot és nem akarok természetes szülést, de amiért akarnék, az együttlét utána, meg szopi...na annak is lőttek, mert a hasi sebem miatt, ha hüvelyi úton szülök, akkor is azonnal utána elaltatnának, megnézni, hogy nem-e szakadt szét. Így a szopinak is pápá, az együttlétnek is legalább fél napig. Szóval olyan elkeserítő ez az egész. Annyira gyúrtam a normál szülésre, de így egyszerűen nem látom sok értelmét. Ha viszont beleegyezem a csasziba, iszonyú lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy megint a könnyebb utat választom. Levivel is az volt, pedig ott aztán másképp nem is lehetett volna, de mégis.
Na, teljesen el vagyok keseredve, hogy mindenféleképp szar lesz...utálok így nekimenni az egésznek. És persze, hogy ezek az "apróságok" most derülnek ki.
És ha most csaszi, akkor már végképp lőttek a 3.-ra normál szülésnek és jönnek majd az okosok, hogy három után többet nem is lehet....ezek is hatalmas nagy marhaságok, nagyon sok 4-5 csaszis anyukát ismerek, csak ugye a protokoll is változik évente, így ki tudja mit találnak majd ki később...olyan nagyon nem tudom mit csináljak, hogyan döntsek, mert sehogy sem jó, de nem tudom, melyik a kisebb rossz.
:cry: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, párom unokatesója 3 kislányt szült császárral, neki nem is lehetett hüvelyi úton szülnie, nem javasolják neki a 4.-et, pedig szeretne és ahogyan ismerem fog is. :) Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, akkor is a Te babád, te fogod megszülni, függetlenül attól, hol bújik ki. Persze könnyű ezt mondani, de tényleg, nem hiszem hogy a császár a könnyebb út lenne...sőt!!

k.a.t.i.c.a

Katica, nem csak maga a császár, de ki vagyok én, illetve kik a dokik, hogy mi döntsük el, mikor jön világra egy csöpp élet? Nekem ez olyan érzés, mintha arról kéne döntenem, hogy egy jól megszokott, biztonságos kis zugból kitépem a gyerekem, mert ez mindenkinek így "kényelmes"...
Igen, nem tanácsolják a 4. császárt, de mondom, nem egy példám van, többszörösre,sőt, van aki Németo.-ban, most szülte a 4.-et hüvelyi úton, 3 csaszi után. Dokija válogatja, hogy mennyire vállalja fel a felelősséget. Mert ugye ha szakad a hasi seb hüvelyi szülés közben, simán ott maradhat az anyuka, ezért nem vállalja fel sok doki.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Teljesen igazad van a "mikor" kérdésben! Ezt én sem értettem soha, de biztosan van rá valami magyarázat, nem? Bár megmondom őszintén, orvosi dolgokban abszolút nem vagyok jártas. Gondolod hogy a "kényelem" is befolyásol? Bár a mai orvosok....(ne értsd félre, nem bántani akarom őket, de tényleg sok csak egy darabka valaminek nézi a gyermekeinket, ami elszomorító!)
A hüvelyi szülés császár után, hát igen, ki mennyire vállalja a felelősséget. Nehéz döntés, az biztos.
Párod mit mond róla?

k.a.t.i.c.a

Na, én is belehúzok Julcsi után....a lefekvésből mosás lett, mert a kedvenc kötött és persze hófehér mellényemet kolbászozta tegnap össze a fiatalúr...

Barbi, meg tudnád nekem nézni, hogy Németo.-ban kb. mennyibe kerül használtan a peg perego hordozó talppal? Olyan 1-2-3 éves és egy gyerek által használt? Tehát ami még jó állapotú?
Nagyon köszi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Katica, nem tudom, sztem sajna a kényelem is, bár én vagyok az utolsó, aki ma a dokikat szidni akarja, mivel testközelből látom a másik oldalt. :evil:
De gondolj bele, ha a term. szülést választom, nagy eséllyel este, éjjel kell bejönnie a dokinak, vagy hétvégén, programozott csaszinál meg előre tud mindent, és hidd el, nem esti időpontot adnak. Hozzáteszem, ez nem az én dokim kitalációja, szóval a kórház új protokollja az indított csaszi 38. hétre. Ha csak a dokimé lenne, már rég nem lenne a dokim!
Péter még nem döntött, hogy mit is akar igazán...Ő ilyen, Leventének sem volt neve amíg meg nem született....és tűzhelykövünk sem lenne, ha nem rendelem meg dühömben...szóval imádom, de még a csontot is lerágná, megfontoltságnak már rég nem hívnám, amit néha képes tökölni. :roll: :lol: De sokszor meg pont ez kell, jó visszafogó erő!

Levim úgy kidőlt, mint egy darab fa. Még mindig szuszózik. :wink:
Pedig már direkt nem kezdtem el festeni...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró nagyon szívesen megnßezem, csak nem tudom még, hogy miröl beszélsz!? :oops: Mi az a peg peregö hordozó talppal? Babakocsi és autósülés vagy autósülés valami spéci cuccal vagy mi? El nem tudom képzelni, valaki áll a vezetéken és nem esik le a tantusz emiatt. 8)

Visszatérve a másik témátokhoz: én is utolsót ugyan császárral szültem, de már másnap az volt az elsö kérdésem a sebésznöhöz, aki csinálta, hogy ugye szülhetek még normál úton!? Mire ö, hogy azért csinált keresztvágást és nem hosszantit, mert tudta, hogy nekem még terveim vannak. A hasi mütét miatt amúgy hosszanti lett volna a kijárat! Szóval ö akkor azt mondta, hogy semmi akadálya és a nögyógyászom is azt mondta, erre készülök. Persze még változhat a sorsom, de alapjáratom nagyon boldog lennék, ha sikerülne a szokott módon lerendezni a dolgot.
Megvan végülis a két év is a két szülés között, így talán az se kizáró ok már. Szokták mondani, hogy császár után két éven belüli szülést nem vezetnek le szívesen normál úton, mert nagy a veszélye a kirepedésnek...
Hát azt csak észre fogjuk venni, nem!? Csak optimistán!

Amúgy a 6 gyerekes ismerösöm mindig vegyesen szült, volt császár is és több hüvelyi, aztán császár és megint hüvelyi, nála nagy volt a változatosság.
A higiéniailag problémás barátnöm meg eleve csak császárral indul, mert sose voltak fájásai és 3-at már így szült, a 3. császárnál összehúzták úgy a méhét, hogy csak egy heg legyen (tehát olyan, mintha csak egy császára lett volna eddig) és most a 4. is császár lesz.

Ma voltam fürkésznél, minden rendben. Egy szempillantást vethettem a babára is, láttam, hogy mozog, de nem éreztem és láttam a kis kezét és a lábát is, ami azért egy kicsit megnyugtat. Mivel a következö uh pont beleesne pont a hazaútunkba, elörébb lett hozva egy héttel, így 3 hét múlva a 20. héten megyünk uh-s méreckedésre. Ez nagyon pompás így, mert úgy vághatok neki az útnak, hogy tudom, hogy minden rendben van a csöppel. :)
Kérdeztem a dokitól azt is, hogy normális-e, ha csak úgy elvörösödik a fejem anélkül, hogy megterheltem volna magam és a szívritmuszavarom is bekavar, amire még sose volt példa a terhesség alatt, mindig csak akkor, ha ciklusom volt. Mivel van egy veleszületett billentyühibám, nem tetszett neki a kombináció, megkért, hogy menjek el ekg-t íratni, hogy kizárhassuk a gondokat. :(

Na mentem, mert mindjárt jön a k-német barátnöm a kissé visszamaradott fiával játszani és még nem vagyunk kész Enivel a házi feladattal.

Sziszka a cipöt visszavittem.

Ma egyébként nagyon csinos tükörjég borított mindent odakint. Élmény volt gyalogolni, föleg meg a tele kocsival felcsúszni a buckára. :(

Puszi: én
Vendég

Apróka :D adhatnátok nekünk Pétered megfontoltságából. :)

k.a.t.i.c.a

Apró, lehet, hogy nem emlékszem valamire, de milyen hasi seb miatt kéne szülés után elaltatni, hogy nem repedt-e szét? A csaszin kívül volt valami más műtéted?

Barbi, örülök, hogy minden rendben. Képzeld, még én sem érzem a babát, pedig lassan félidős vagyok. Mondjuk Emmát is csak a 21-22. héten éreztem először.
Én is rendes szülésre készülök, állítólag 20% az esélyem császár után.

sushy

Sziasztok!

Zsofi - sok boldogsagot! :) Ez a Sugar hely nagyon jonak hangzik, el kuldod, hogy pontosan hol van?

Katica - tenyleg jo ez az oldal, azt hiszem en is toltogetek majd, koszi szepen! NEm tudja valaki kockas fulu nyulat honnan lehetne letolteni? Vagy van valakinek esetleg? Nem talaltam boltban most ilyen DVD-t, es Lauranak nagyon megtetszett, Thomas-szal egyutt. Reggel mar mondta, hogy Toma - Toma es mutogatott a TV-re. :)

En erzem mar Babo-t, tegnap este alig hagyott aludni, bar en ot is, Laurat is eleg hamar ereztem. Barbi, az nem derult ki, hogy fiu vagy lany?

Aproo - majd kuldj kepet a dekoraciorol, kivancsi vagyok rajuk.

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok Lányok!

Köszönöm minden érdeklődőnek, nyaggatónak , kérdezőbiztosnak a sok érdeklődést, de nem akartam addig nyilatkozni amíg orvos nem látott,amin most este vagyok túl:

Szóval igen 3hete késik, van két csíkunk és egy látható babzsákunk Mormi2!

Nehéz volt az orvos választás , Dr. Urbán Mártára esett a döntés szülésznőm ajánlására, így maradok a Szent Imrében. Nem egy negédes nő de azt hiszem megleszünk.

Eddig jól voltam ,de 3napja olyan hányingerem van mint Áronnal szóval már szenvedek rendesen.

Na most ennyi bocsánat mindenkitől!
Ma nem vagyok reakcióképes, kiszedett belőlem minden erőt a tali és az egész napi izgalom.
Képeket hozom holnap stb.... jó éjt mindenkinek

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

én is csak gyorsban, Mecsiii hát gratulálunk (majd amikor szeretnéd :D ).
köszönöm a tippeket,vegyítettem minden ötlete, hol ez hol az jó volt egy ideig, de rájöttem,h a folsavtól vagyok carul, ha beveszem világvége, ha nem nincs semmi bajom, de szedni kell.... :roll: :shock: :roll: :cry:
Szerdán megyek dottoréhoz este sajna, de igyekszem jönni majd.

nagyon jók a képek, Julcsi irigykedem, nagyon jól nézel ki!!!

Boni mennyi Nektek a helen doron tanfolyam? csak viszonyításnak kérdezem,mert itt komáromban horror. :roll: faca csaj a tesód!!

még annyi mindent szerettem volna, de nem bírok a rókámmal.... :roll: :cry:
makadu

Mecsi, nagyon örülök, hogy minden okés volt ma!!! na meg Mormi 2nek is!!! ;)

Kittivel karöltve üldözzétek jó messzire rókát! na meg Barbikám, Te is, ha még mindig közdesz vele!

Mazska, a Paulay Ede utca 48. szám alatt, illetve a Petőfi utcában is, azt nem tudom pontosan, de itt a honlapjuk! ;)

nyálcsorgatás, hajrá!!! http://www.sugarshop.hu/index.html

sophie27

Jó estét!

Csak bekukk, hogy jött-e jóhír... :D
Mecsi, innen is hatalmas gratula Nektek. A képeket meg nagyon köszike. Töltögettem, szuperek, email-t küldök Szilvi címével.

Anna, nem, nincs más műtét, csak a csaszim, de mivel volt ebből gond, ezért a mi kórházunkban azonnal altatnak, mert mindenképp meg kell nézni belülről a sebet. Úgy értem, külső betapintás, de állítólag az még szülés után is annyira horror, hogy humánusabb altatásban művelni, mint ébren. Bár nem tudom, mennyivel lehet rosszabb, mint a két ököllel tágítás, amiben volt részem, "kedves" volt dottórémnak köszönhetően.
Nem is emlékeztem, hogy Neked is csaszi volt. Miért is?

Dekor: leszedtük a mostani képeket a falról, de sajna nyoma maradt, meg ott vannak még a szöglyukak. Így eléggé félmunka lenne feltenni kisvakondékat. Holnap apa gipszeli a lakásban lévő össze lyukat és falkopást, a hét második felében meg megveszem a fehér falfestéket és pamacsolót, mert úgyis sok helyen ki kell mázolni már a lakást. De a gyerekszobával kezdem, és utána mehetnek fel a falra a cuccok. Pedig már készültem rá, hogy ezen a héten megleszek velük.
Kérdés: aki már festett lakást, hihi, jókor kezdem én is a beletanulást: ecsettel könnyebb vagy azzal a gurigával?

Hányinger meg huss, nekem csak a cola vált be, Levivel is, most is. Tudom, tudom, elvből utálok minden mekis cuccot, de hihetetlen, hogy amint terhes leszek egyszerűen nem bírok magammal? colán és mc'chicken szendón élnék. Még jó, hogy nincs a közelben...

Barbi, belinkelek egyet, de ez eléggé borsos áron van. Amit elhappoltak előlem, az 17 volt. :-(
http://www.vatera.hu/peg_perego_primo_v ... 54327.html
Szóval a hordozók közül az számít újabbnak, aminek már ilyen vastagabb a szűkítőbetétje belül és a talp tényleg állítható. Ezek 3 éven belüliek, főleg ilyenre pályázom.
Előre is köszi, ha rálelsz egyre...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mecsi! Gratulálunk mi is Mormi2-höz! Nagyon gyanús volt már a hallgatásod! Hát nem hiába :) Boldog és problémamentes terhességet, majd egy szép egészséges kisporonytot kívánok nektek!

APró! Szomorú, hogy nem úgy sikerül a szülés ahogy tervezted. De az lebegjen csak a szemed előtt, hogy mindketten épségben kikerüljetek a kórházból!
Festés: Szerintem a hengerrel könnyebb és haladósabb. Meg nem is csöpög annyira. Persze készüljetek ecsettel is (nem korong, hanem a sima), mert a hengerrel tuti nem tudod jól lefesteni a sarkokat meg a kapcsolók környékét. Hajrá!

Kitti! Folsav-hányinger összefüggés: Nem figyelted, hogy a kajázással nincs-e kölcsönhatásban? Úgy értve hogy mindig eszel előtte? Már csak azért, mert én anno amíg a Gravidát este lefekvés előtt vettem be, úgy, hogy már vagy 3-4 órája nem ettem, rendszerint hányás lett a vége (de minimum hányinger).. Aztán rájöttem, hogy kell egy kicsit kajálni előtte mindenképp, és akkor okés lett. Másik megoldás: Nem lehet az előírt adagot napi több kisebb dózisban bekapdosni? Hátha akkor nem bánt anniyra...

panna1

Nekem is volt az Elevittől hányingerem, de csak most a másodikkal, és csak ha reggeli előtt vettem be...

Mecsi, nagyon örülök Nektek! Vigyázz Magadra!

yuyu79

Panna, hogy van Réka?

yuyu79

Rólunk:

Köszönjük a gyógyítós kívánságokat, voltunk dokinéninél. Kapott RÉka antibikát, meg vami spéci gyógyszertári kikevert orrcseppet miben szintén van antibika. Azt mondta dokinéni, hogy az elhúzódó betegség miatt adja, mert lassan arcüreggyuszi lenne belőle. Nem is tudom már neki rendesen kiszippantani a nózit, vagyis szippantom, de utána még mindig szörcsög szegénykém.
Remélem ezzel gyorsan rendbe jön.

Most elég carul van Réka, 2 órája alszik, ezalatt 3x ébredt meg a köhögés miatt, én meg rohanok be hozzé, nehogy összehányja magát. Harmadjára már csak sírt szegénykém. Elég nehéz így kipihennie magát. Még szerencse, hogy ma délután anyához bújva extra hosszút aludt: 3 órát. Ilyen még nem is volt talán nála.
Apa meg még nincs itthon, vagyis elment, mert munkaügyben még egyeztetnek :evil: , én meg nem merek elmenni zuhizni sem.
Na megyek, mert megint köhög :cry:
Jó éjt mindenkinek!

panna1

Na látom, pont érdeklődtél Julcsi, miközben írtam... :wink:

Köszönjük mi is a fórumos fiúktól a nőnapi köszöntést!

panna1

Eninek meg ma kezdett folyni az orra, most meg köhécsel álmában :roll: Remélem nem lesz semmi komoly... :(

Remélem gyorsan rendbe jön most már Réka, jobbulást szegénykének!!! ++++++++++++++++++++++++++

yuyu79

Jó reggelt!

MEcsi tudtam :lol: vigyázz magatokra! :lol: aztán majd ha már a kicsi nem bántja a nagyot átjöttök?

a Gravidától én is hánytam ...

Aproo szerintem guriga .. ja én a dekorációt kétoldalas ragasztóval tettem fel a falra :) hú ez a szüléses dolog nem hangzik valami jól... sajnálom hogy kimaradtunk a tegnapi taliból is...

Panna remélem az antibiotikum segít.. normafloret is adod?

Mazska megpróbálom felkutatni nektek a Kockásfülű nyulat..mintha valahol találkoztam volna vele :roll: mikor jöttök? :lol:

Kitti itt is horribilis :oops:

Julcsi nagyon csini vagy, pocid jól lennt van.. vagy csak nekem tűnik úgy? göndör hajú babátok még mindig tündéri!

Feluca szerintem is mindegy a neme csak jöjjön ha már jönni akar :lol:

Tesóm tényleg faca lány! a testi megpróbáltatáson túl még lelki megpróbáltatása is van drágámnak, mert volt egy pocaklakójuk a balesetkor( nem tudták) .. sajnos már angyalka lett :cry:
Vendég

Sziasztok!!

Mecsi, gratula pici Mormihoz!! :)

Boni, szegény tesódékra nagyon rájár a rúd... :(

Mazska, azon az oldalon is van kockás fülű nyúl, amit belinkeltem, vagy az nem jó?

k.a.t.i.c.a

Mecsi mindig ilyen jó hírrelkezdödjék a napom. Jó egoista vagyok, mi? :)
Annyira örülök neked/nektek, remélem te is bele tudsz hamar szokni a gondolatba! :) Rókát én lassan kiköltöztettem, szerintem Mecsihez és Kittihez ment felesbe albérletbe, most hogy nálam kitelt a becsülete. Ha adódik alkalom, ti is passzoljátok a lompost tovább, mondjuk Sziszkának és Boninak! :) :) :)

Boni szegény tesód, hát tényleg le a kalappal elötte! Remélem testben és lélekben is hamar talpraáll. Így ismeretlenül is minden elismerésem neki!

Apró megnézem és csápolok.

Yuyu részemröl az izgalom kezd a tetöpontra hágni. Már csak napok, órák kérdése... :)

Panna Rékának gyors gyógyulást. Annyira rossz, hogy így elhúzódik. Csóri kisemberek. :(

Mazska szerintem a youtube-on rajta van az is.

Képzeljétek ilyen még nem volt: nem híztam egy grammot se az utolsó mázsálás után. Négy terhesség alatt nem fordult ez velem elö! Most be vagyok lelkesedve, hátha sikerül még mondjuk húsvétig tartani ugyanezt a súlyt, mert akkor sikerülne kompenzálnom a nagyobb startsúly okozta hátrányt és akkor kb. ugyanakkora lennék a végén, mint szoktam. Vagy éppen kevesebb, de legalább nem több és ez nagyon szuper lenne!
Nemet nem néztünk, hiszen csak éppen hogy megmutatta a babát, az egész nem volt több 30 ms-nél... Amúgy minden rendben, láttam, hogy legalább egy keze és egy lába van és láttam mozogni is, ha érezni nem is éreztem. Majd eljön ennek is az ideje.

Párommal volt tegnap egy kis szócsatám, mert az ötlete úgy ért, mint derült égböl a villámcsapás. Emlékeztek a srácra, akiröl írtam, hogy rátörték a rendörök az ajtót a búcsúlevelei után. Hát öt hívta meg az ottlétünk idejére Pestre. Mert szegénynek kell a kikapcsolódás, stb. Na a gond az az én hiányzó toleranciámmal van ilyen lelkivilágú emberek iránt: a srác nem eszik, hanem helyette is dohányzik, mi mindketten dohányellenesek vagyunk, nem bírjuk még a friss levegön se a füstöt. Éjszakai bagoly, ami nekem annyit jelent eddigi tapasztalataim alapján, hogy a párom hajnalig vele filozofál, majd beesik az ágyba, felkel ebédelni, majd alszik tovább, én meg oldjam meg minden más kínunkat, kikapcsolódás mindenesetre nulla. Aztán a srác, ahol lakik, állandóan kihívja a szomszéd kutyája miatt a rendöröket. De könyörgöm: Pesten minden háznál legalább egy, de inkább több kutya van és egész nap van kutyaugatás több utcára kiterjedve. Mivel a hangszigetelés nulla, ebböl is gond lehet. Aztán a srác nincsen gyerekekhez se szokva, minden jellegü zsivaly zavarja, szóval szerintem ez az év legrosszabb ötlete, minek jön az ilyen hozzánk? Ráadásul eleve feszültséggel terhes caládi szituációra kell számítani, ill. arra, hogy nekünk nem lenne idönk a sráccal is foglalkozni, ha állandó mozgásban vagyunk. Aztán arra is emlékeztettem a páromat, hogy az elmúlt években mindig gond volt abból, ha a barátjai hosszabb idöre megjelentek, mert mind hasonló a fent említett szempontokból és mindig a párom akadt ki rájuk és dobta ki öket, amikor betelt a pohár. Remélem felfogta tegnap a mondandómat, mert ezen okfejtés után nem beszélt velem többet, nagyjából az volt a lényege, hogy én nem vagyok toleráns és vendégszeretö, söt nem vagyok neki kielégítö intelektuális beszélgetés szintjén, mert az én barátaimmal nem lehet mindenröl beszélni, már csak a nyelv miatt sem. Javasoltam neki a különválást, neki nem kell az én barátaimmal szenvedni, nekem meg nem az övéjeivel, látogassa meg öket több napra és ha már fáj a feje a sok füsttöl és korog a gyomra a nemevéstöl, kialvatlan a sok filozófálástól, akkor majd jöjjön haza. Mit tudok én erre mondani!?

Mentem is nyalogatni a sebeimet. Nagyon elkeserített az utolsó mondata. :(

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!
Mecsi gratulálok :D :D
Aproo!Falfestésnél hengerrel sokkal könnyebb falat festeni,de a sarkokhoz jól jön az ecset.Kérünk majd képeket Kisvakondról és barátairól.
Betegeskedőknek jobbulást.
Sajnos Mikunak is folyik az orra valószínüleg csak fogzástól.Remélem csütörtökön megkapja már az oltást.
Miku is kimondta első szavát ami a "tigris"volt.bárhol járunk kiszurja a tigrises dolgokat,igy van már zoknink,papírzsepink stb..
Boni!Le a kalappal tesód elött...
Beleki Katának nagyon boldog születésnapot!
vera
l.veronika

Barbi, kitartás!

Kata, boldog szülinapot!

k.a.t.i.c.a

jó reggelt!

Beleki Kata, nagyon boldog születésnapot! ;) szemtelenül fiatal vagy... :D

sophie27

Verocs, Mikunak gratula az első, igen bonyolult szavához! :) nem semmi, hogy milyen dolgokat tudnak kimondani, a szerintünk meg egyszerű, mint pl. anya, szavakra mennyit kell várni... :) igaz!?

Boni, nagyon sajnálom tesódat! :( remélem, hogy hamar felépül, testileg, lelkileg egyaránt! mennek a drukkok neki!!!!

Répának is jobbulást! mi is lemegyünk ma a dokinénihez, aztán majd mondd valamit! bár mintha most már egy fokkal jobban lennénk, de azért még most gyorsban leszívom a nóziját... :( annyira utálja! én nem tudom, de már az is megfordult a fejemben, hogy talán rosszul csinálom! pl. a férjem is kivan, mikor porszizzuk Beni orrát, mert szerinte fáj neki... :( hát nem tudom!

Julcsi, remélem, hogy Eni nem lesz beteg!!! neki is mennek a ++++-k!

Barbi, férjed jól kitalálta... :( sajnálnám, ha így kellene a szabadságotokat tölteni... :( remélem, hogy megértette, hogy mit kifogásolsz! :(

sophie27

Mazska - letölteni nem lehet, de megnézhető itt talán az összes kockásfülü (meg sok minden más):
www.egyszervolt.hu /mesetévé

Mecsi - gratulálok én is!!!!

Kata - boldog szülinapot!

Vera - jó kis szó :), Emmának is T betűs volt az első hosszabb szava, az, hogy tiszta. Mondjuk ő nagy tisztaságmániás, nem tudom, a család melyik ágából örökölhette :)

Yuyu - remélem, Eni megússza a betegséget.

Én már jobban, de azért még mindig szarul. Jövő hét végén irány a Mátra :)))))

sushy

Sushy az egyszervolt-ról is le lehet tölteni a meséket, csak egy program kell hozzá.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Mecsi - gratulalok! :) Vigyazz magatokra!

Katica - tenyleg, tegnap este mar csak atfutottam a listat es a K betunel neztem. Az interneten szoktuk mi is nezni, de jobban szeretem, ha a TV-t nezi, mint az en gepemen,mert itt mindig valamit elnyomkod :evil: Milyen program kell a mese.tv letolteshez?Koszi meg egyszer a linket!

Boni - nekunk jo a szerda, csutortok ezen a heten, ha ti raertek, vagy jovo heten egyenlore barmikor.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Először is:
Mecsi, hatalmas gratula nektek!! :D Sajnálom a hányingert, nekem az Elevit bejött mert abban van valami hatóanyag ami segít enyhíteni a hányingert. Nem is nagyon voltak ilyen gondjaim, inkább émelygések voltam, de az sem vészesen.
Amúgy a doki akihez jársz majd, ő is magánban rendel? Kéne találnom olyat a St Imrében, aki nem magános de mégis jó....

Kata,
Boldog születésnapot!!

Boni,
Sajnálom tesódat, jobbulást neki!

Sajnos mi betegen, Virág is csúnyán köhög nagyon meg folyik az orra, én meg ma reggel arra ébredek, hogy a manduláim lufiméretűre nőttek, alig tudtam nyelni. Most jobb hogy itta sokat, de a közérzetem nem jó egyáltalán. :( Szedjük a vitaminokat stb, remélem nem tart sokáig.

A többi betegnek is jobbulást!!

Kép
Kép
dia123

Ja azt nem is írtam, hogy Virág elkezdett angol szavakat is mondani! :D Már mondja hogy "apple", "cat", "hat", és tudja is mit jelentenek mert tegnap amikor öltöztünk, a fejére mutatott és mondta, hogy "hat". Meg ma angolul mondtam neki hogy üljön le a fotelban, onnan nézze a tv-t, és csinálta is, pedig ezt még angolul nem nagyon mondtam neki, de mégis megértette! :shock: :D

Kép
Kép
dia123

Dia mandulagyulladásra egy idős, talán már nem is élő gyerekorvos javaslata: 1 dl zsályateába 10 csepp betadin és azzal gargalizálni.. nekem mindig bevállt.

ügyi Virág.. képzeld Zsiga meg már az első foglalkozáson szívta magába az infót úgy látszik apa nyelvérzékét örökölte, mert már itthon amikor hallgattuk a zenét egyből nekiállt csinálni dolgokat :shock: van már hír arról,hogy mehetsz e tanítani?

MAzska jó a szerda is, de csütörtök is.. amikor úgy gondolod :lol: de azért jelezd majd :wink: :lol:

Zsiga legújabb szava a gyurmagolyóra utalva dolyó :lol: az Anya szót már nagyon régóta mondja, tisztán érthetően.. illetve a sógoromat Petyának hívjuk és ő Tyátyának .... van amikor hajnalban arra kelünk hogy kiabálja hogy mama tyátyá mama tyátyá (ilyenkor azt akarja hogy skypon hívjuk őket :lol:
Vendég

Mazska, a Flash Saver nevű programmal lehet letölteni.
Itt egy link, de ez időkorlátos. Most csak erre volt időm, de ha keresőbe beírod, biztosan találsz más oldalt is, ahol le lehet tölteni, akár ingyenes is a szoftvert.

http://www.eszbonto.hu/letoltes/letolte ... =5905&k=11

Dia, nagyon ügyes Virág!!! Eszméletlen fogékonyak ilyen pici korban.
Jobbulást Nektek!! Nekünk bevált a Béres csepp, a Rota után kezdtem el adni neki, a múlt héten elkapta a bölcsiben a megfázást, de végig is ment rajta viszonyleg gyorsan, pár nap alatt.

k.a.t.i.c.a

Boni, Zsiga is nagyon ügyi, elsőre megérteni...úgy látszik nagyon érdekelte! :)

k.a.t.i.c.a

sziasztok!

megjöttünk a gyerekorvostól! megkaptuk a szurit! szegénykém, abban a pillanatban, mikor szúrták, nagyon ki volt akadva, de aztán ahogy felültettem, szinte semmi baja nem volt már! remélem, hogy nem lázasodik be... 3 napon belül lehet, állítólag! a lábacskáját sem fájlalta még!

Boni, édes Zsigád, na meg Virág is, hogy így nyomják az inglist! :) én is szerettem volna ilyen jellegű foglalkozásokra is vinni, mint annyi minden másra is, de sajna a mostani anyagi helyzetünkben ez nem nagyon engedhető meg! :S na majd, ha visszamegyek a dolgozóba... ha nem most ősszel, akkor 2 év múlva kb!

sophie27

Dia, nektek jobbulást! mennek a drukkok, hogy hamar meggyógyuljatok! ;)

mi a multi kid nevű vitamint adtuk Beninek egy időben... kb. 1 hónapig, de még az sem biztos... nem tudom, hogy ért-e valamit!? :roll: de annak sem vagyok híve, mint itt egy anyuka a szomszédban, hogy ősztől-tavaszig folyamatosan pumpálja a gyerekbe a vitamint... saját bevallása szerint is, ha abbahagyják, egyből beteg lesz... :(

sophie27

Aproo-Nem írtam félre, tényleg 1700g született Franciska. Szerintem nem lehet 2700 34 hetesen, mert amúgy is csak 2kg saccolták. Alma 40 hétre született és 2900g volt akkor hogy lehetne 34 héten 2700?
Császárral szült, mivel levált a placenta, amikor elfolyt a magzatvíz és nagyon sok vért vesztett így is. Amúgy pedig Bécsben szült és ott nem is vállalták volna be a rendes szülést, mondván, hogy túl nagy a rizikó. Legfeljebb akkor, ha min.3 év van a 2 gyerek között.
Hofmann Juli viszont simán hüvelyi úton szülte a másodikat, pedig náluk is 2 év van és még más kórházban más orvosnál,pedig neki is az első császáros volt. Én mint barátnéd amúgy azt ajánlom, hogy úgy indulj neki, hogy normál úton szeretnéd megszülni, mivel így legalább adsz egy esélyt magadnak/magatoknak. Nem gondolom, hogy jobban veszélyeztetnéd a baba vagy saját egészségedet, mint a császárral.

Mecsi -Nagy nagy gratula a picurihoz. Reméljük minden rendben lesz.

Katica-Nagyon sármos a kisfiad ezen az új képen :lol:

Beteg babócáknak jobbulást, a kismamáknak pedig hányás és inger mentes napokat. Azért nefeledkezzetek meg a pihenésről sem.
Alma új szava a beteg.
feluca
Mezőszemere

Aproo, milyen volt ma a játszóházazás? sikerült eljutnotok?

amúgy doki kérdésben én is azt mondom, ha annyira nem szimpi ez a hozzáállás korházi részről, nincs lehetőség váltani?

szerintem sok helyen simán engedik a hüvelyi szülést másodikra, főleg, hogy nálad is kb. eltelik a 2 év, szóval csak azt csináld, amit szeretnél!!!

Luca, gratula tesódéknak!!! sajnálom, hogy hamarabb jött, mint várták, de a lényeg, hogy jól vannak, majd megerősödik itt kint! ;)

sophie27

Feluca, köszi pici fiam nevében is! :)

k.a.t.i.c.a

Ráadásul még nem is került inkubátorba, mert azt mondják, hogy avval többet ártanak vele mint használnak. Így csak egy kis melegítő ágyban fekszik jól bebugyolálva. Nagyon nehezen tud szopni így cumiból kapja az anyatejet és a tápszert.Másfé hétmúlva engedik őket haza.
A Vercsit mondjuk nem zavarta az a tény, hogy császáros lesz, bár úgy tervezték, hogy itthon szüli meg a babyt, de Isten végzett.
Zsófi-remélem is, bár azt mondják, hogy a koraszülött gyermekek 1 éves korukra hozzák be a lemaradást. Egy barátnőm szerint a 7-8 hónapra született gyerekek nagyon okosak lesznek és átlagon felüli képességekkel rendelkeznek.
feluca
Mezőszemere

Zsófi, a vitaminos hozzászólásod teljesen jogos és igaz, semmi szüksége alap esetben egy egészségesen táplálkozó gyerkőcnek a kiegészítő vitaminokra, csak akkor indokolt, ha gyenge az immunrendszere, vagy beteg sokáig és épp gyengülőben van!! :)

k.a.t.i.c.a

Luca, úgy legyen!! Ezt én is hallottam már. :)

k.a.t.i.c.a

Beleki Nagyon Boldog Születésnapot!

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi! Gratu, csak csendben, nagyon vigyázz magatokra! :D Micsoda hírek!

Kata! Az Isten éltessen nagyon sokáig! :)

Kép

Zsófiéknak utólag boldog évfordulót! :D

Betegeskedőknek jobbulást!

Boni! Tesód :cry:

Irigykedem a már most 2 nyelven beszélő babákra! :lol:

Vitamin híve én sem vagyok, sosem szedtem és Gergőnek sem adtam még eddig semmit. Rengeteg gyümölcsöt eszik, amíg nincs szükség rá nem is adok mást neki.
Nekem terhesség alatt az elevit nem jött be, hányingerem volt tőle, így abbahagytam 1 hét után és nem is vettem mást.

Mi csütörtökön voltunk baba-mama klubban, ahol szerencsésen "eltűnt" a pénztárcám a becipzárazott táskámból, pénzestől, bankkártyástól és más egyebestől.
Tegnap elkezdtem igényelni újra a dolgokat: dm-kártya, supershop, metró stb... erre ma hívtak, hogy megtalálták egy buszmegállóban szétszórva egy csomó dolgomat. Végül minden meglett, kivéve a pénztárca és a betelt, ki nem töltött rossmann-os pontgyűjőm, na és a pénzem belőle :evil: még párom fényképe sem kellett a kedves szarkának :twisted:
Mindegy jó a rosszban, hogy legalább ezek meglettek.
Nem indul túl jól ez az év :?

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Írtam egy jó hosszút, de most látom, hogy elszállt.

Este megpróbálom elővarázsolni a másik gépről.

Ma kissé nehéz napunk volt...Levi reggel két nap után mindkét lábszárát végigkakilta, persze cipőben, kabátban, indulás előtt, ebéd előtt baromi nagyot esett, tök lila a térde, és délután sikeresen kifordult a lába és pont a fejére esett háttal. De emellett szuper a kedve és kb. 2 napnyi mennyiséget falt be. Szóval olyan nagy gáz nem lehet, de csak lestem, hogy mi jöhet még.

Luca, azért kérdeztem Franciska súlyát, mert pl. Levi a 37. héten volt 3200. Nem tudom Vince mekkora súllyal született, de 34. hétre sztem reálisabb a 2700 mint az 1700, kivéve persze, ha a családban minden gyerkő pici súlyú.
De a lényeg, hogy egészségesek mindketten.
A szülésről meg: én is term. szülés párti voltam, de most kicsit úgy vagyok vele, hogy minek? Minden előnyét elveszik, mert azonnal altatnak utána. Szóval nem lehetek együtt se a picivel, de Péterrel, nem szoptathatok ugyanúgy fél napig, mint az epi+csaszi után. Szóval az indított szülést mindenképp visszautasítom és kivárom a szülés megindulását (bár ezt sem engedik, mert csaszi után nem engednek sehol sem túlhordani egy fél napot sem!), de utána már vacillálok, hogy mi legyen.

Zsófi, gondolkoztam rajta, de sztem iszonyú nagy macera elkezdeni új dokit, új kórházat keresni, ami ráadásul ugyanúgy lutri. OK, vannak ajánlatok, de ki tudja, hogy szimpik leszünk-e egymásnak, stb. A dokim legalább most szuper, ezt cseréljem le bizonytalan orvos+doki kombóra?
Kórházak: Szt Imre, tápszerbulit kihagynám és a folyosón egyedül szülést is....mindkettő sógornőmmel történt. Szt István, hát...., Klinikák, 16 ágyas rémálom, köszi nem...szóval ugye persze mindenhonnan hall az ember jót/rosszat, így mindenképp bizonytalan.

Na, a kora délutáni írásomban mindenre reagáltam, előszedem, de most mennem kell kihalászni Levit a fürdősdobozból!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Beleki Kata nagyon boldog szülinapot, remélem szép és emlékezetes nap volt! :)

Apró talán emlékszel az én történetemre: amikor én már megvoltam, akkor a frissen sült anyák osztályára kerültem. A szobatársam már 42. hét végét taposta egy akkor görögdinnye formájában, hogy az iszonyatos. 40. héten 10 perces fájásokkal került be, melyek meg is maradtak neki a következö két hétre anélkül, hogy érdemben történt volna elörejutás. Ö mindenesetre höisesen türte! Az elsö babája korababa volt császárral, a második meg böven túlhordva. Nem tudtak neki indítani, mert minden szerre allergiás volt, aztán valami mégis elindult, a kórházi alkalmazottak ki is ástak neki valami ösanyás füves keveréket, amire elvileg nem allergiás a fájások támogatására. Engem, akit alig ismert 3 napja, behívatott vajúdni a férje és az anyja helyett. Utóbbi kettöt hazaküldte, mondván ha lesz valami fejlemény, majd szól. Jó fej. A legkisebb szülöszobában szenvedtünk. Én ültem a tolószékben és szenvedtem az utófájásokkal, ö meg a ténylegesekkel. Végigcsináltunk így 10 órát kettesben, noha már 2-3 óra szenvedés után lehetett látni, hogy ez nem fog természetes úton összejönni. Egy cm-t nem tágul 10 óra alatt, mint akit bevarrtak. A gyerek szívhangja meg minden fájásnál a majdnem semmi szintjére ment le, böven 100, átlagosan 70 köré esve és a két fájás között már nem nagyon ment vissza a normál értékre. Végül császár lett a dologból, amitöl ö nem volt annyira boldog, de nem volt más választása. A nagy görögdinnyéböl pedig egy kis sápadt 2,7 kg bébihölgy látott napvilágot. Szerintem gyere hozzánk szülni! :)

Ma voltam az oviba a gyerekek fejlödéséröl értekezni, ami egy évben szerencsére csak egyszer van. Megint volt némi nézeteltérés az iskola miatt, mert a nevelönö továbbra is osztja a tanárnö véleményét, miszerint Imi túl kicsi (a többiek egy évvel idösebbek és ebböl következöen egy fejjel nagyobbak is) és még nem tud úgy koncentrálni. Hát nekem erröl nagyon más a véleményem. Imi két héttel az eset után is el tudta mondani, hogy mit akart töle a tanárnö, pontosan, precízen, míg Enitöl aztán kérdezhettem aznap du., már akkor nem emlékezett semmire. Mondta a nevelönö, hogy jól megoldotta a feladatot, csak elsö körben nem értette meg, hogy mi a feladat. Hát ahogy elmondta, én se értettem meg. :shock: Akkor én se leszek elsös gondolom. Pedig satnya sem vagyok méretre. :)

Egyébként a beígert felmelegedés helyett a másik véglett jött be, tükörjég minden és farkasordító hideg van erös széllel kombinálva. Élmény volt a séta! Regö olyan fáradt volt, mire hazaértünk, hogy úgy ahogy volt, leült az elöszobában a téli gúnyába még bebugyolálva, eldölt oldalra és elaludt. :) De hös volt, mert hazaküzdötte magát.

Döncinek meg mintha höemelkedése lenne már megint, remélem csak a foga, mert abból egy kupacnyit látok fehérleni. Szemfogak.

Na megyek elrágok még egy almát, aztán elballagok én is aludni. Tegnap volt az elsö éjjel, hogy Dönci meg se nyikkant egyszer sem. Ma is kipróbálom a módszert. Történt ugyanis, hogy már elöástam az alváshoz a szoptatós párnát, de azt a gyerekek átcipelték magukhoz játszani, így landolt Dönci ágyában. Patkót csináltam belöle és abba fektettem a dedet és láss csodát, szuperül aludt. Ma megint megcsináltam ugyanezt, kíváncsi leszek a hatására.

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?