A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Tavasziszel
Egy kiskorú fogyatékosokat ellátó intézetben vagyok pszichológus.
Vendég

MEgint barnazok:((((
Miert nem tud valami jol is menni az en terhessegeimben?????
Este hetig igy triplan fogom leragni az osszes kormom.
Meg fogok orulni addig.ott a varoban ulve meg inkabb, es meg csak a ferjem se tud jonni, mert az mar furdes ido:(((
Hu ha tehetnem most tuti benyonk egy felest, vagy tudomis en, de meg csak bogni se boghetek a gyerkoc elott:(

Kata: nagyon szep hivatas! En is mndig pszichologiat szerettem volna hallgatni, de nem jott ossze, mindegy helyette jott a szoc, szeptembertol meg ha minden jol megy es felvesznek megyek csecsemo es kisgyermek gondozoira:)
tavasziszel

Sziasztok lányok!

Tavasziszél:Nagyon együtt érzek veled,bár én már hetek óta nem barnáztam,de még mindig félve nézem meg a tisztasági betétet.Nyugi,este megnézed a babádat és megnyugszol.Nagyon szorítok neked! Majd írj!!

Eddig elkerültek a reggeli rosszullétek,most meg majd megpusztulok ,olyan hányingerem van . A 12.héten,ki érti ezt?????

Mindenkinek szép napot!
Vendég

KAta: sajnos van ilyen es ami rossabb ha ez van kiszamithatatlan meddig:(
HUgomanl is most a masodiknal igy van, 12hetig semmi azota mar sokszor hanyt is.

Hat remelem tenyleg megnyugtat nem pedig megijeszt meg jobban.
tavasziszel

Tavasziszél!
Aggódom veled. Azt akartam megkérdezni hoogy kapsz-e proeszteron pótlást, mert ha igen akkor lehet hogy csak emelni kell az adagot.Én duphastont kapok 3x1-t.
Ilyenkor általában ez lehet a probléma. Kitartás...

Én ma reggel a védőnéninél kezdtem, végül is ok.volt minden.Megkaptam a kismamakönyvemet, ez már nekem nagy boldogság.Jövőhéten elkezdem intézni az ekg-t, fogászatot..stb. Ja és hiányzik a wassermann eredményem, azt még pótolni kell.
Vérnyomás ok.,havonta talizunk ezentúl.Illik a védőnőnek pénzt adni???!! Mert ezt tényleg nem tudom.

Kép
mók

Tavasziszél, remélem minden rendben lesz, drukkolok!

Kata, nekem is erősödik a hányinger mostanában, de szinte csak délután és este. Pedig az elmúlt hetekben jobban voltam. Ráadásul este nagyon feszül a hasam.
De legalább az idő szép! Mindenkinek kellemes hétvégét, én végre kimozdulok a városból, már alig várom :)

lynnn

Sziasztok!
Tavasziszel:drukkolok,majd írj,hogy mi volt!

Tegnap a rendelőben bejelentkeztem a 12 hetes uh-ra,vérvétel egy hét,EKG meg van,bár nekem semmit nem mond...Én csak reggel szoktam hányni,azt sem mindig,nem tudom,mitől függ,néha meg émelygek.
Mók:az tök jó érzés lehet,ha Nálad a kiskönyv...én talán jövő héten intézem.Mi az a wassermann?

Az esküvőt kérdezte valaki (BOCSÁNAT,DE NEM TUDTAM VISSZANÉZNI),hát még jegeljük a témát,meglátjuk,de,ha idén nem,hát majd jövő május.Persze jobb lenne előtte,de nem idegesítem magam rajta...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

Mók, szerintem nem kell a védőnőnek pénzt adni, de mondjuk én a szülésen kívül (akkor a dokimnak) még soha senkinek nem adtam pénzt, szóval az én véleményem lehet, hogy nem mérvadó.

Tavasziszél, nagyon drukkolok! Majd írj, hogy mi volt!

De ez az idő!!! Végre, végre!! Otthon is ilyen gyönyörű idő van? 17 fok, napsütés! Már alig vártam! Juli egész nap játszózni akar, de én sem bánom, mert olyan jó kint!

Edit

Kép
Kép
etus79

Koszonom a drukkokat. A hasam megallas nelkul gorcsol:( De a barnazas szerencsre nem lett rosszabb sot inkabb javult.
En Utrot szedek 3x1et, elvileg meg egy hetig.

Mok: vedononek soha nem adnek penzt, meg a minimum munkat is csak a nagyon kivetel vegzi el.
Wassermann nekem volt, egybe minden massal.
Ekg is megvolt, a fogorvost meg mondta a noci raer a 12ik het utan ha hanyingerem van, hat az van, sokszor.
tavasziszel

HAt nem tudom de itt brutal vacak ido van. LAapjaban akar jo is lehetne de akkor a szel hogy leviszi a feem es en telikabatban voltma lenn, 2 oratjatszoztunk es hat faztam.
meg jo hogy nem janiskodva vekonyabbn oltoztunk csak fel.
de remelem holnap mar tenyleg lyan jo lesz mint mondjak!
tavasziszel

Sziasztok!

Mok
A védönönek nem kel adni pénzt Legalábbis felénk nem szoktak

Tavasziszel
Vigyázz nagyon magadra és pihenjél sokat
Mennek a drukkok a vizsgálatra biztos minden rendben van de nem szabad idegeskedni

Kata1002
Nem semmi munkát végzel nem lehet könnyü
kriszti0406

Sziaszotok,

sokat gondolkoztam, hogy megírja-e a véleményemet, és végül úgy döntöttem, hogy megteszem. Elvégre azért is van ez a fórum, hogy mindenki nyíltan leírhassa amit gondol.

Egyáltalán nem éreztem, hogy kioktatás lenne Eslipce szavaiban. Szerintem csak segíteni akart. Mi már régóta tisztában vagyunk egymás "múltjával", félelmeivel. Vannak közöttünk paramamik, ami nem gond, hiszen ezért is van ez a fórum. Igyekszünk őket nyugtatgatni ha szükséges és együtt örülünk a jó híreknek.

Remélem Eslipce nem tűnsz el közülünk.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kata1002, gratula a 12 hetes uh-hoz.

Lina, örülök, hogy jól vagytok! Nem semmi amin keresztülmentek!
Tényleg fura védőnőd van, nálunk mindig mérlegel (ráadásul le sem von semmit pedig farmerben és pulcsiban voltam :evil: ), vérnyomást is mér és vizeletet is vizsgál. Az tényleg durva, hogy a körzetihez kell járod vérnyomás mérésre.

Dinuci mi volt a dokinál?

Rékus, szerintem semmi gond azzal, hogy egy picit kisebb a babó. Abban igazad van, hogy a szülésznő a fontos, de nálunk csak akkor lehet szülésznőd, ha orvosod is van. :evil:

Edit, örülök, hogy jobban van a kislányod és Te is. Húsvétkor már 11 hét körül leszel? Onnan már csak 1 hét a bűvös 12 . :lol: Szerintem jobb élőben elmondani, egyébként jó, hogy még kabátos időszak van, mert rajtam már elég jól látszik. Pedig Brigivel ekkor jelentettem be a főnökömnek és még nem látszott semmi.

Sissy, a 12 hetest nekem sem a dokim csinálja, mondjuk én a vérvételes verzióra megyek majd Sztk-ba. De azért csinál uh-t a dokid is nem?

Tavasziszél, már lassan biztos elmúlik a barnázás. Majd este látod a babót és megnyugodsz.

Kata16, nálam dettó ez a helyzet. Azt hittem megúszom a hányást érre pár nappal a 12. hét előtt elkezdem. Tegnap kijött a teljes reggeli, Brigivel ketten voltunk otthon. Utánam jött a fürdőben, mondom neki, hogy menjen ki erre visszajön 2 papírzsepivel, hogy Anya törlés. :lol: :lol: :lol: Azt hittem megzabálom, persze csak ha már végeztem. :wink: (mikor múltkor mindketten hánytunk, valószínű elkaphattunk valami vírust, mindig törölgettem a száját, olyan édes, hogy emlékezett)

Mók, örülök, hogy már van kiskönyved. Olyan jó érzés nem? Mintha hivatalosan is kismamivá válna tőle az ember. Soha nem adtam pénzt a védőnőnek.

Lynnn, nálunk is olyan szép idő van, az hogy a hasad fájdogál a szalagok miatt van. Növöget a baba. :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok lányok! Sajnos a kibabám,már nincs velünk,nagyon-nagyon szomorú vagyok.. :cry: Bucsuzom tőletek,köszönöm,hogy veletek lehettem.Mindenkinek probléma mentes babavárást és egészséges kisbabát kívánok.Üdv:tami
tami20

Tami: nagyon sajnalom!
Nagyon nehez most nektek, de kivanok gyors lelki felepulest!
Sok erot es remenyt az uj eletre!
tavasziszel

Kriszta: en ugyan ezt ereztem hogy nem volt letolas, irtam is.
Max az erezekeny kismama lelkek reaglatak le kulonbozo keppen.
Edes a kislanyod hogy segitett:)

nalunk vedono semmit nem csinal csak szovegel, de miutan megszuletik a gyerek akkor is, a lanyom 3 honapos volt mikor utoljara itt jart:)
tavasziszel

Sziasztok!

Előszöris Tami borzasztóan sajnálom és drukkolok hogy legközelebb sikerüljön!

Sissy: az esküvővel várhatsz ha most nem akarjátok, mi is 1 éves volt atti mikor összeházoasodtunk és vhogy jo is volt hogy ő is ott lehetett :)

Tavasziszél: vigyu nagyon magadra, barna miatt probálj meg nem aggódni, tudom nem vigasz de nekem elejétől van és nem győzök tisztaságit cserélgetni de ez van. :(

Lina:szerencsések vagytok örülök hogy minden ok!

Nukada: akkor már no para barihimlő :D

Mók:a védőnő tényleg nem kap pénzt egyetértek a többiekkel de kiegészíteném annyival hogy desszert egy kávé azért lehetséges, már ha szerinted megérdemli.

Etus: itt is nagyons szép az idő!!gyönyörű!

Kri: köszi kérdésedet, de gondoltam nem magammal kezdek :)
Hát nagyon nagyon boldogok vagyunk!!! .)
Képzeljétek megnyugodtam :D Rendben az Uh, gyönyörű a baba (bocs a nagyképűségért de szerintem mindenki ezt fogja gondolni ha eljön ez a nap! És aki már látta az övét azis igy volt vele :) )
Megvan mindene ficánkol és bukfencezik! Remélem tudok nektek képet felrakni bár nem a legjobb minőség de kivehető! Ugyanis ugy fényképeztem a képről digitálissal :( Na meg megvolt a vérvétel is kellemetlen volt de tul vagyunk. Afp 4 hét mulva. Dokit megfogadtam beirt a naptárba és ha megnyilik a rendelés már hozzá járok majd.

dinuci01

Tami
Sajnálom!!!!

Tavasziszel
Drukkolok, hogy semmi baj ne legyen!
Vendég

Kép

Hát remélem sikerül felrakni megprobáltam átméretezni mert nagyallotta a gép :(

dinuci01

Dinuci
Nagyon édes!
És minden egészséges lelkű édesanya azt mondja, hogy az Ő gyereke a legszebb :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Megmutaton én is Kismókust :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.28 12:22-kor.
Vendég

Köszi Kata!

A te babád se semmi :) Igazi vasgyúró lesz.Milyen jo lesz ha majd megtudjuk mi lesz, kiscsajszi vagy fickócska :D
És ha megnézed az enyém meg a tied a nóziát meg másokét mind külömbözik. Ezzel csak arra utalok (lehet hogy rosszul veszem ki :oops: )szerintem ez az ami először megkülömbözteti őket. Pl ha megnézed a picibabóm neki pisze orrocskája van. Olyan mint nekem :)

Amugy ez a vérvétel a 4ből egy elküldik az eredményt emailben. Érdekes régen ilyen nem volt. Meg lesz ami 1 honap mulva lesz meg eredmény..... De nem baj félmegnyugvás hogy láttam egybevan!!
Amugy mit főztök hétvégén? Mi szombat anyóspajti vasárnap meg azthiszem tejszines gombás csirkemell tésztával és egy kis zöldségleveske :)

Ma már nem jövök mindenkinek szép estét és jó hétvégét!

dinuci01

Tami!Nagyon sajnálom,mielőbbi felépülést kívánok,és ne adjátok fel!!!

Tavasziszel:Mizu?

Dinuci:És a Gyerek hogy bírja ki a hajnalig tartó "tivornyát"?Mert én pl azon is gondolkodtam,hogy,ha elfárad,ki vigyáz rá?Mert ugye Nagyik is esküvőn... :)

Kri:a Dokim melletti szobában van egy uh-os szakember,aki pénzért (külön a vizsgálattól) csinál uh-t.Ilyet majd igénybe szeretnénk venni,de egyszer csak 4 D-ben.Egyébként meg,ha nem fizetőset akarok,akkor rendelő...Úgyhogy nekem ez ezért fura.

Kata,Dinuci:Egyszerűen gyönyörűek....!!!Furcsa,hogy már ilyen nagyok,és formásak! :D

Szilvi

sissy01

El:)
A tobbit annyira nem ertette, kicsit kicsi, de osszessegeben nagy...a fene se tudja
tan jovo heten okosabb leszek, akkor lesz az sztk-s 12 hetes.
viszont a barnazas azert van mert kozel alepeny a mehszajhoz, amig nem huzodik feljebb lehet ilyen.
A szive vert a tobbire nem is tudtam koncentralni.
Sajan 4 d kepet adott mar pedig az ilyen korban kicsit se mutatos. Amugy a siman jollatszott, kapalozott, a ket keze ket laba es az orra megvan az tuti azt lattam.Kicsit megnyuhodtam de azert nem teljesen mert 2 het mulvara hivott vissza, ami ugye azt jelenti o se nyugodt annyira hogy csak 4 het mulvara hivjon:(
MIndegy ha jov csut jo hirt kapok es nyugtato dolgoka tmond az orovs nem megyek vissza apr elejen meg ide is( azert ahhoz tul draga)
tavasziszel

Tavasziszel
Az jó, hogy mozog a babád, ver a szíve!
Méhlepény :cry: Viszont így nagyon indokolt a minél több pihenés, az emelgetés mellőzése.
Nekem mikor volt egy kis barnás váladékozásom, a dokim a Rutascorbin szedését javasolta. (recept nélkül kapható) Ez valamelyest erősíti az erek falát.

Dinuci
Nem véletlenül cseréltem vonalzót :lol: :wink:

Sissy
Ilyenkor már teljesen emberke formájuk van!
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Tavasziszél akkor minden rendben a babával. Addig nyugi és sokat sokat pihenj!

Sissy: igazad van jogos a kérdés :) Hát nekünk barátnőm anyukája vigyázott rá. A pici már vacsin se volt mert az este 7 kor volt és akkor még nem volt egy éves se :) Ha meg tudnátok oldani ugy jo. Amugy ha nem igazad van.

Kata: aranyos vagy :) de akkor is csak ők a legszebbek nekünk nem? :D

Amugy tényleg nehéz elhinni hogy egy 6.5 cm baba ilyen formás.

dinuci01

Hat remelm tenyleg minden rendben vannak ezek a meretek eleg aggasztoak. BAr tudom ez az elso terhesegnel is igy volt hogy soha nem volt minden merete egyforma, es azert szerintem annyira oriasi elteresek nincsenek. De akkor meg miert nem tudta azt mondani ez nem gaz????
Szedem a rutascorbint.
Amugy aktiv volt nagyon ide oda kalimpalt, a kis orrat lattam a labait, kezeit.
A feje oriasi de hat ez ebben akorban meg mindnkienl, szoval nagyon remelem semmi baj nincs.
Jovo csut masutt 12 hetes uh, nagyon remelem ott ertelemsen elmondjak most mi van.

Nekunk akkor volt eskuvonk mikor a lanyom 2 honapos volt:) Egybe a keresztelojevel:)Sokotok vagyunk:))))NEm igy nem kellett ketszer osszehivni a rokonokat( bar amugy se ok voltak inkabb baratok) , egybe volt fogadas is, semmi tanci, felhajtas, egy sima egyszeru feher viragos len ruhaban voltam (e smajd megfagytam) egyet banok visszanezve, hogy meg annyira kover voltam:(
De oszinten talan tavaly nyar lett volna az elso alkalom hogy valahogy kineztem.
De gondolom nem ezen mulik a dolog.

Mi ma sokat voltunk lenn es megfagytam, remelm nem faztam meg( pedig teli kabatban voltam lenn, de fagyos szent lettem).
tavasziszel

Sziasztok lányok!

Kata, Dinuci tényleg nagyon aranyosak a babák!!Az elfogultságról annyit,hogy én már az üres petezsákomat is nagyon szépnek láttam.

Tavasziszél
örülök,hogy rendben van a picikéd.A méhlepény helyzete,nem túl jó,de lehetne rosszabb is.Az egyik közeli ismerősömnél ugyan ez volt.Neki szigorú fekvést írtak elő, a második harmadban végig feküdnie kellett,de azután javult a helyzet és már nem kellett feküdnie. végig hordta a terhességet és egészséges babája született.Kitartás!!!!!

Mindenkinek szép hétvégét!!!
Vendég

Tavasziszél: szerintem lehet majd a másik UH.-n pontosabb adatokat közölnek veled és tényleg megnyugtatnak!

Kata00: szerintem is a petezsák is tud aranyos lenni főleg nekünk anyukáknak. Amugy erről jut eszembe ma megmutattuk a nagypapámnak a 2.dédunokát és nem tudta mi ebben a szép :roll:

Amugy már rég szerettem volna kérdezni valamit tőletek, mivel van közetetk tapasztaltabb több gyeremekes anyuka is :)
A fiam miota a szilárd kajákra tért csak tésztát, rizst,krumplit ( ezt mind üresen) néha nap rántotthust,gyümölcsöt, pudingot, joghurtot és édességet eszik. Főzeléket nem ismeri pedig mindig adtam elé. Pörkölt raguk szoba se jöhetnek. És a dolog érdekessége hogy a bölcsibe minent megeszik de csak akkor ha az erélyesebbik gondozónő van vele aznap. Na mit szoltok? Vaalami szakvélemyény esetleg? :oops: Már kezdek nagyon aggódni. Pedig nem beteges nem is emléxem mikor volt az. 14kg 3.5éves 99cm magas. Azt mondják a méretei normálisak.
Mit gondoltok? Sokszor olyan hiszti van a kajáltatás körül :(

Na ma már nem jövök ha tudtok segiteni megköszönném.
Jóéjt szép estét!

dinuci01

Dinuci!

Bár egyenlőre még én is csak egygyermekes anyuka vagyok,de azért leírom a véleményem ill.tapasztalatom.

Azzal kezdem,hogy gyerekként én nagyon válogattam csak: hús, krumpli ,májkrém,a zöldség és a gyümölcs csak nyersen). Az anyukám erőltette a főzelékeket, leveseket->már az ebédek előtt hányingerem volt tőlük. Legendák szólnak arról,hogy ebéd végén több volt a tányérban ,mint előtte.Menzás sosem voltam,de például vendégségben több mindent megkóstoltam,mert ciki lett volna ha azt mondom,nem szeretem.Megnőttem,mióta magamra főzök (másképpen ,mint anyám) nagyon megváltozott az ízlésem,szinte mindent megeszek valamilyen formában.
A gyerekemnél semmit sem erőltetek.Amiket leírtál azokat eszi ő is:főtt rizs,főtt tészta sajttal,sült krumpli,krumpli püré,rántott hús vagy hal rudacska.Sokféle zöldséget,de csak nyersen és a gyümölcsök,főleg a bogyósok(télen fagyasztott).Az oviban ő is kóstolgat,ha nem ízlik neki, akkor azt mondja nem a kedvence.Vittem be az oviba lekvárt,májkrémet,ha valami nagyon nem a kedvence,akkor kennek neki egy szelet kenyeret.Szerintem az oviban próbálkoznak vele, néha bejön nekik,azután itthon közli,hogy ezt vagy azt ő már szeret.Például a főtt rizst szafttal(de hús nélkül)Ez van,majd megnő és meg fog enni mindent( vagy nem)!
Van az ismerősömnek egy édes kislánya,aki egy évesen mohón tömte magába az általam készített rozmaringos túrós pogácsát,irigykedve néztem.Ugyanez a pici lány következő év szilveszterén élvezettel kanalazta a lencse gulyásomat.Az én lányom erre azt mondja: Fúj!

Sok mindenben szigorú vagyok,ebben nem.Lehet,hogy rosszul csinálom! Én is kíváncsian várom mások véleményét.
Vendég

Dinuci: lehet mi nem vagyunk mervadoek ugyanis az en lanyom azota nem eszik miota elkezdodott a hozzataplalas. Akkor meg csak abban mutakozott meg hogy csak az amat, barackot ette, meg illetve amiben e melle volt hus, zoldsegbol SEMMIT! Es ezeket is csak cumibol tappal higitva.
MIndig kerdeztem a doktornot mit csinaljak, de o mondta ha kozossegbe megy majd eszik, es azert nem eszik mert megengedem neki hogy ne egyen.
Ahha ha valit is beleeroltettem abban a percben hanyta ki, uvoltott, es vegul mar en is bogtem.
Elegem lett, a gyerek semmit nem evett meg a fogoaival ragva csak a tesztat es a hasab krumplit illetve gyumolcsoket.
mar majdenm masfel volt mire sajat szakllra gasztroshoz vittem, aki megvizsgalta ugyan gegeszhez is elkuldott de semmi egyeb vizsgalatot nem kert, mer tmondta ez a gyerek nem beteg csak ilyen, ezek az igenyei, az evest hasznalja ki fegyvernek ellenem mert latja ezzel fel tud duhiteni, ez az onervenyesites nala.
A leletre pedig azt irta az etkezest nemlehet es tilos eroltetni.
Ugy megnyugodtam h nem en rontottam el vegre valaki nem engem okolt hanem belelatott a gyerek igenyeibe. onnantol nincs naunk eves miatt stressz.
a mai napig nem eszik meg mast csak a borso levest, a huslvest, a kifott ures tesztat, a hasab krumplit , a virslit es a vajas kenyeret.
Edesseg ritkan van, gyumolcsok igy telen csak az alma, es mandarin ment, de tan nyaron ujra enni fogja.
Voltunk azota kontrollon is, megdicseret hogy egyedul eszik es hogy "ennyi" mindent, nem is hivott vissza ujra csak ha megallna a sulya.
En nem mondom hogy konnyu ezt mvegig csinalni, de azok utan amit en honapokon at sirtam szenvedtem a miatt hogy a gyerekem nem eszik, most boldog vagyok es megkonnyebbultem.

NEm mondom tojni kell bele evett e a gyerek es mit, de ha egyszer valmit mar evett ehen nem hal, amugy neha az en lanyom is idegen helyen megkostol olyant amit itthon soha nem enne meg.
En varom a csodat hog egyszer meg enni fog, addig meg van ez.

Es hatha a kovetkezo gyerek evo lesz:))))

Mindenesetre turelem a nyitja a dolognak, es az elfogadas ha nem ker hat nem, a lenyeg akkor mas se legyen helyette, szerintem.
tavasziszel

Sziasztok!

Köszi hogy ilyen segítőkészek vagytok!

Erről még annyit fűznék hozzá hogy lehet kissé önzésnek vagy tudomis én minek néz ki a dolog depicirit megnyugodtam hogy más gyereke is lehet ilyen és nem valami agyi alapú a dolog kiváltója.
Ma pl karalálábélevest probálok etetni vele ( multkor megette) meg rizst persze gondolom megint hus nélkül :( Igazatok van hogy ne erőltessem de ...olyan egyedül érzem magam a dologgal. Ugyértem apa sose szol rá erélyesebben semmi miatt és emiat néha neveletlen is nemcsak az evést értve ezalatt.
Énis voltam ugy hogy berektam a szájába forgatta egy darabig aztán még aztis kihányta mondjuk vacsorakor ami az egész napi kevés termése volt :( És sirva fakadtam hisztiztem a gyerek meg nézett rám mint borju az ujkapura. Lehet azt gondolta elment az eszem. Volt már olyan hogy azt üvöltötem mit ártottam én neked kisfiam????? De komolyan.

Tavasziszél énis gondolkoztam ilyen evésszakemberről de nem vittem a doki lebeszélt és igaza van. Felesleges már amit irsz az alapján. Majd remélem egyszer kigyógyul ebből az evéshisztiből. Tegnapios anyós azt mondta a majd énnálam eszik. Odavette maga mellé és szabályosan képenvigyorogta. Szóval....nem lett igaza én ennek kifejezetten örültem azért magamba :D (nem vagyunk tul joba)

Na amugy miujság? Hogy vagytok? Mi a mai program? Ebéd? Én nem sokára tálalok azt eszünk éhen halok. Aztán kis szieszta amig attika alszik és irány le a homokozó! :)

dinuci01

Sziasztok lányok!

Talán a saját evési szokásaim miatt,de nem aggódom a lányom válogatása miatt.Alkalmazkodom: ha ketchup kell neki sült krumplival,akkor azt kap.Megveszem neki a jó minőségű,tényleg paradicsomból készült bio ketchupot és frissen sütöm neki a krumplit.A tányér mellé még odapakolok neki uborkát,paprikát(ami szinte mindig el is fogy).Most mennyivel lenne jobb,ha répa főzeléket enne?Én ennyi idős koromban sokkal jobban válogattam,sem a tésztát sem a rizst nem szerettem,csak a krumplit.Most mondok egy furcsát,gyerekkoromban szinte semmilyen tejterméket nem ettem meg.Felnőttként szerettem meg őket fokozatosan.Ehhez képest szerintem,bármelyikőtök gyereke mindenevő.Az ételek és a főzés szeretete az,ami ösztönöz az újabb ízek kipróbálására.Egyik kedvenc sütim a céklatorta.Gyerekként kiszaladtam volna világból,ha meg kell ennem.Mellékesen megjegyzem,mindezek ellenére nem voltam beteges gyerek.Szépen megnőttem,1,72 m vagyok.

( A fiús anyukáknak: a bátyám ízlése,akkor változott hatalmasat,amikor megismerte sógornőmet és a főztjét. Onnantól kezdve olyan kajákért lelkesedett,amiket otthon meg sem kóstolt volna.Ő,aki addig csak húst -hússal evett,nagyon kezdte szeretni a brokkoli krémlevest és a hagymalevest.Ez a szerelem!)

Erre is igaz,mint olyan sok minden másra:Az idő majd mindent megold!
Vendég

Tami!

Nagyon sajnálom, és sok erőt kívánok nektek.

Csajok a babás képek nagyszerűek, már én is zseretném látni ahogy ficánkol. Ja, és köszi a védőnős tanácsokat, megfogadom.
Nekem jövőhét elején kell bejelentkeznem a 12 hetes uh-ra, ráadásul egyhéttel késöbb mert a doki néni szerint kiesebb mint kellene, valószínűleg fiatalabb..Na mindegy, meglátjuk.

Tavasziszél!
Örülök hogy jobban vagy, csak így tovább :lol:

Kép
mók

Sziasztok!

Nálunk az evéssel szerencsére nincs gond. Azt eszi, amit mi, és tulajdonképpen mindent. Szóval én nagyon szerncsés vagyok, mert biztos vagyok benne, hogy ez nem azért van, mert én jól csináltam, hanem, mert ő ilyen. Én is ilyen voltam. Bezzeg az öcsém. Neki korszakai voltak. Volt, hogy csak vajas kenyere evett, aztán volt a májkrémes, meg a lekváros korszak is, pedid anyukánk igazán ugyanazt és ugyanúgy ada nekünk. Meg vele mindig idétlenkedni kellett, hogy egyen: katonák be a várba, tütük be az alagútba (mármint a kaja szájába). Bezzeg most tud enni :))) és lényegében mindent megeszik. Szóval ez szerintem nagyban szerencse kérdése is, és idővel minden gyerek rájön, hogy enni jó :)

Tavasziszél, szerintem, a méretek miatt egyáltalán ne aggódj. Ilyenkor még olyan kicsik, hogy a gépen is nagyon sok múlik. Mármint, hogy mennyire pontosan tudják lemérni. És asszem már írtam, de nekem végig óriásbébit jósoltak, aztán 3320-szal született.

Kri, szerencsére Húsvét után már tényleg csak egy hét. Igaz valahogy most nem ülök annyira tűkön (na jó néha azért igen :), mert olyan sokminden van. Csomóan voltak itt most nálunk, aztán meg nemsokára megyünk haza, és ott meg tele leszünk programmal. Addig meg játszóterezünk ezerrel a jó időben. Juli teljesen be van zsongva. Most értette meg igazán mire is jó a játszótér. Nagyon cuki.

Szép napot!!
Edit

Kép
Kép
etus79

Tami, nagyon sajnálom! Jobbulást a lelkednek!

Dinuci, Kata, nagyon jók a képek, milyen jól látszanak a kis pöttöm emberkék! Kata, már láttátok a kukit is? Azt tök szuper, hogy ilyen hamar. Mi nem kérdeztük meg a Briginél, de most meg fogjuk! Remélem akkor 14 hetesen ha megyek a dokimhoz az urammal, akkor már mi is látjuk!

Tavasziszél, nekem is azt mondta a doki, hogy a lepény elől lesz úgy látta, de nem mondta hogy gond lenne.

Csajok, nálunk a leányzó eszik mindent, de irtó keveset. Bezzeg a kakaó nagyon megy. Amíg szopizott (22 hóig) addig alig akart enni, most már sokkal jobb a helyzet.

Etus, mi is folyton kint lennénk ha a Brigin múlna. Eddig nem akart beleülni a hintába, most már nem akar kiszállni. Nem tudom melyik volt a jobb. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Elveszett báránykák merre vagytok? Sokan már nagyon régen néztek be hozzánk! Pedig várjuk a híreket! :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Kri:sajna mi még nem láttunk se kukacot se mást! Nekem legközelebb már csak 18hetes UH lesz. És az nagyon soká. Na de ti hogy mehettek előbb Uh-ra. Nem ugy van hogy csak 12 18 32 hetesen van?A hintával már énis gondban vagyok mert nem akar kiszállni, a bölcsiből haza is bekönyörögte magát a lelkem :)

Etus: hát neked komolyan szerencséd van. Akkor a fiam olyan lehet mind az öcséd:) Annak is mennek a katonák és ilyesfajta dolgok.

Csajok ti már gondolkodtatok neveken?
Nekem fiuba tetszik a patrik, dávid, roland
lányba:bianka, dorina,

dinuci01

Dinuci, a dokimhoz most már 4 hetente fogok járni, a 10. héten voltam utoljára. Ő minden vizsgálatnál csinál uh-t is. Ez így volt BB-vel is. A 12 hetesre meg sztk-ba megyek, mert kombinált teszt lesz.
Egyébként igazad van, tényleg csak ekkor kellene menni.

Nevekkel hadilábon állunk, Briginél is az utolsó pillanatban dőlt el a lánynevünk. A fiút meg a kórház fele félúton lecseréltük. :lol: Ami nekem tetszik az a férjemnek nem és fordítva. Majd célirányosan akarunk gondolkozni, ha tudjuk mi lesz.

Nálam favorit: Barnabás, Dániel, Dávid, Ádám
lányt pedig hirtelen nem is tudok. :oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

NEvek: nalunk megvan lany is fiu is bar a lanyhoz hozza toldottunk meg egyet a kilsanyom kedveert. En nem igazan tudok indokot ami miatt ez valtozna....

Uh tenyleg csak annyi van sztk-ban, maganabn akinek van gepe mindig csinal.

Az en lanyom is egesz nap a jatszon lenne ha rajta mulna de szerencsere o a homokban van el a leghosszabban az meg jo mert ott ulhetek.
MA nem mentunk mert vartuk a vedonot( csekely 2 es fel oras kesessel megjott, es meg csak bocsanatot se kert) most meg eesett az eso azert nem.

Hat Kri nekem most a vedono is azt mondta veszelyeztett terhesnek ir be a lepeny fekvese miatt.
Amig nem kuszik mashova pihi fekves, nem emeles. Es mondta drukkoljunk hogy hatul tapadjon , hathra haladjon mert ha elore vegig fekudni kell es vegig lehet verzes.
Azert veszleyes amugy mert konnyebben levalik.
De szerintem az elso falon tapado nem egyenlo azzal mint a kozel a mehszajhoz.....
NEm tudom lehet csut mar en is okosabb leszek.
tavasziszel

ez szerintem jol leirja a lepenyrol a dolgokat.
Az elol nem gond valoban.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/pro ... /mehlepeny
tavasziszel

Ádám nekünk is eszükbe volt, de apa nem mond semmi soha :( hiába férfiból van nem?

Jo hogy az Uh.-t magánba néhánytoknak megcsinálják,nekem sztem nem fogják. Nekem ugye cak nyár elején indit a doki, és sztem nem lesz Uh.-ja. Mindegy nem is ez a lényeg, ha egészséges igyis annak kell lennie.Ha meg nem....azt inkább hagyjuk.

A homokozó tényleg jo, legalább nem a gyerekek után futunk :D egy kis önzés nem baj ha van keünk is.

dinuci01

Amugy szerintem minden nam maganba jaro orulne otbb uh-nak. Es en se fogok a 18ik het utan oda jarni, es elore tudom meg fogok orulni a 32ik hetig.
Ezert szerintem kozbe iktatunk egy 4d-t:))
tavasziszel

Igazad van tavasziszél :) Énis gondoltam 4D-re.De azt mikor is kell?Már most olyan aranyosak a babuk, milyen lehet ugy? :D
Holnap mi jot csináltok? Menü mi lesz? Én azthiszem csinálok vmi főzeléket virslivel. Ma a tegnapi maradék volt :)

dinuci01

Sziasztok!
Ma bejelentkeztem a Védőnőhöz,jövő keddre,addig meg lesz a véreredményem,és kapok Kiskönyvet... :D

Hát,az az igazság,hogy nekem az a véleményem,hogy a rengeteg uh nem jó a Picinek.Én nagyon a természetesség híve vagyok,és-kivéve indokolt estekben (veszélyeztetettség,vagy bármi negatív előzmény) nem csináltatnék ennyi uh-t.Én is NAGYON kiváncsi vagyok a Picimre,és lassan telik el két vizsgálat között az idő,de a saját önzőségem miatt nem fogok két hetente uh-ra menni.Persze mi is szeretnénk majd 4D-t egyet,amikor már látszik,de azon felül nem szeretném "csesztetni" öt,mert nem gondolom természetesnek.Tudom,mondják,hogy nem árt,de nem véletlenül látszik sokszor,hogy elbújik a Baba az uh elől.Senkit persze nem bántani szeretnék ezzel,hogy leírtam,de végülis azért vagyunk,hogy meghallgassuk egymás véleményét.Én az egész várandósságot természetesnek szeretném kezelni,hiszem,hogy egy csoda az egész,és,úgyis úgy lesz,ahogy Jóisten (vagy nevezzük bárminek,természet,felsőbb "hatalom") akarja,mi akármit is csinálhatunk.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mert ránk jár a rúd...
Réka elkapott valami hányós vírus, szombat-vasárnap hányt, főleg éjjel. Vasárnap éjjel úgy összehányta magát, hogy le kellett fürdetni, én meg ahogy szaladgáltam, belerúgtam a falba és valószínűleg eltörtem a kislábujjamat. Tegnap este meg elkezdtem picit vérezni, meg barnázni :roll: :roll: :roll: :roll: Hívtam a dokit, azt mondja, szedjek Cetebe-t és ha megint lesz, menjek be. Kicsit most aggódom, bár nagyon minima, meg görcs sincs. Szerintem csak jeleztek, hogy vegyek vissza a tempóból...

Én pénteken megyek a védőnőhöz.

nukada

Sziasztok!

Az uh-t nekünk megcsinálják a dokinál (egyébként nekem Magyaro-n is olyan dokim volt először, akinek volt gépe, de én úgy is voltam vele, hogy ha már fizetek neki, akkor ne kelljen mindenhova külön elmenni). DE itt nem csinálnak plussz uh-kat, csak ha feltétlenül indokolt. Szerintem sem nagyon szeretik a babák az uh-t, Juli mindig megpróbált menekülni, úgyhogy végülis, ha nincs gond, asszem én sem akarok majd többet csináltatni. Mondjuk az is igaz, hogy otthon az első dokimál (mert a szabija miatt az utolsó harmadban sajna nekünk véltani kellet) havonta volt uh, mert ő úgy látta jónak, és hát én sem ellenkeztem, mert mi tagadás, megnyugtató, ha az ember látja a kicsit. De amíg nincsenek aggasztó jelek, én megpróbálok nem aggódni, és türelmesen várakozni.

4D- t mi 30 hetesen csináltattunk, mert persze előtte is cuki, de akkor már gyönyörű, tsztára oylan volt amilyennek született (abban a fél percben,a míg hajlandó volt megmutatni az arcát :)

Nukada, vigyázz magadra! Remélem, Réka már jobban van. Szegény te is, a lábujj az nagyon tud fájni. Pihenj, ha tudsz, persze, mondani azt könnyű, tudom...

Kép
Kép
etus79

Nukada: pihizz azert!Drukkolok ne legyen semmi baj!

Nalam tegnap volt vedodno , este megprobaltam a hazidokinal megszerezni a pecsetem, miert is ne nem adta meg, nem eleg neki annyi eredmeny amit az eloirt vervetelbol meg lehet tudni, igy elkuldott meg tovabbi vervetelre-aaaaaaaaaaaaa. Ez aztan kellett nekem.
csut reggel megyek arra is, meg delben uh-ra

En a sok uh-t kedvelo tipus vagyok.
Kb addig vagyok nyugodt mig latom es az azt koveto 2 hetben:) PErsze ha epp nem paraztattak be valamivel az uh kapcsan.
De mivel nem fogok vegig maganba jarni igy nem lesz meg ez a lehetosegem.
BAr en kepes voltam egy egy igen gorcsos hetvegen a korhazba szaladni ott meg ilyenkor azonnal uh-val kezdenek:) Igy volt kicsi tobb is:)
tavasziszel

Sziasztok Lányok!

Hát én is uh függő vagyok, bár most már a párom közölte hogy a 12 heti elött már nem megyünk, nem piszkáljuk babókát.
Ez még 3hét mert ugye a dokinéni szerint fiatalabb. Én tegnap próbálkoztam hogy mégis meg minden...,de drága párom kategórikus nemmel válaszolt.
Tehát szieszta van. Igazából attól félek, nehogy ott derüljön ki hogy megállt a fejlődésben, vagy még rosszabb...Hát ugye paraanyu vagyok, és ez miatt félek.Ugyanakkor azért akarok kitartani mert addigra hatalmasat fejlődik, és az már nagyon látványos lesz.
Rá egy hétre vissza nőgyógyi, akkor megint lesz uh. Aztán jön a 16 hetes. Tehát utána sokszor látom kis időkülömbségekkel.
Hát ez az én véleményem. A tesóm szerint van olyan ország ahol annyira uh ellenesek hogy nincs is..... :shock:

Kép
mók

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?