A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok.

Tegnap este írtam egy csomót - erre elszált! :evil:

Na elkezdődött a festés. Elöször nem tetszett a 3. szoba szine, de most már megbarátkoztunk vele. De a gyerekszoba szinénél jobban résen leszek!

Geo: Remélem elmúlt már a migréned és nem fog végigkísérni. Ti - azaz a festők - hogy állnak? Ti biztos elöbb fogtok végezni, mert nekem férjem csinálja munka után, azaz 8 után. De remélem 1 hónap alatt be fogja fejezni. :) A Dávid szerintem szép név. Javíts ki, ha tévedek, de nem Hilár lett volna??? Az 'üvöltös' mondatodon jót vigadtam! :) Úgyis ott fog eldölni, hogy hogyan fogod viselni.

Luna: nagyon szép a pocid, de a striák! Hát nem irigyellek. De tuti igazad van abba, hogy ez genetika. :( Én - lekopogom - még birom, meg ezerrel kenegetem, de az öröklött hajlam sajnos nem elkerülhető. :( Nekem például keloidos a bőröm - hát az úgyanilyen szívás!

Vok: örülök, hogy egy kicsit jobban vagy és a mnkók segítenek neked. Suli: hát lift az nincs! :( Főváros évek óta építi. Tudod hogy megy. Bár az akadálymentesítés meg az integrációt éjjel-nappal hallgatjuk! Szerencsére előnyt élvezek most, így csak ott nálunk vagy max 1 emelettel lejebb van csak órám! - Hát anyukád nem semmi. Nekem is elegem lenne az óvodábol - ahogy te fogalmaztál!

Csilla: nagyon cukik a 4D-s képek - olyan ari, ahogy alszik! Mi csütörtökön megyünk UH-ra, utána remélem én is tudok már csatolni képeket!

Picur: örülök, hogy neked már 1kg-os csajszid van. Remélem nekem is kiderül csütörtökön. Már alig várom. :)

Rózsa: remélem a méhszájjal minden rendbe lesz és sikerül a babócát bent tartani! Szorítok!

Nanetto: sajnálom a hétvégét! :( A következő biztos jobb lesz!

Hari: örülök, hogy a te Bencéd is jól van! A miénk is lehet, hogy Bence lesz - bár megbeszéltük, hogy olyan nem lesz, aki a családban is van, és a férjem öccse is az. Majd elválik.

Konkri: nagyon-nagyon arik a ruhák és a szoba is nagyon jó lett! :)

Heni: drukkolok, hogy minden jóra forduljon. Most lent vagytok a völgyben, de utána mindig hegymenet jön!

Rólunk:
Hát én még dolgozom április végéig.
A kisfiam - mert neve sajnos még mindig nincs - nagyon jól elvan odabent. Ma voltam megtornáztatni.
Csütörtökön megyünk UH-ra, meg kenetet is vesz, hogy eltünt-e a baktériumom. Remélem igen. :)
Más bajom hála istennek nincs, leszámítva, hogy vizesedik a bokám, meg fáj a medencecsontom. :(

Csatolok én is egy-két ruhát végre, de még mindig nem kaptuk meg a többit, most már be fogom hajtani:

Kép
bhdetti

Ja és a képek:

Kép a babakocsi - ha még nem mellékeltem volna

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép ja meg a szülinapi tortám :)
bhdetti

ja és este érkezik anyukám... wow... ember pont éjszakás, így Marcuval 3an felavatjuk az új gyerekszobát és ott alszunk...
szombat reggelig lesz itt!

aztán szombaton anyóséknál disznóvágás :( :( :( bár így terhesen lehet hogy lesz felmentésem a munka alól :)

jaj Heni! akartam írni, hogy: talán vígasz lesz picit majd az anyasági támogatás, illetve nálunk az önkormányzat is ad egyszeri 25-öt a szülés után. viszont én a helyedben bemennék az önkormányzathoz, hogy nincs e valami segély féléjük! ne szégyeld! hidd el nálad kevésbé szarabb helyzetben levők össze-vissza behazudnak mindent... menj! és ha jogosultak vagytok, akkor miért ne kapj segélyt! vagy bármit! szerencsére június-júliustól azért jár már neked is a 25+26 ezer! most meg ha jól tudom csak a 12.
de gondolom nálatok is meg van minden fillérnek előre a helye...

hát most azért nálunk se fényes minden. ember is minimálbéres, + ugye a jatt amit össze talpal a kúton. viszont ez a két hónap elég gáz volt. meg van, hogy minden hónapban mennyit ad nekem (mert én rendezem a fizetni valókat) de sajna nem tudott annyit adni csak 20-30 al kevesebbet... szerencsére van hitelkeretem nekem is a számlán és mivel a jövedelmem (ha nem lesz államcsőd), akkor úgy 2 évig garantált, így van mihez nyúlni, de sajna minden hónapban minuszos... főleg hogy a még meg se jött adóvisszatérítésem belekalkulálva is minuszos... pedig azt hittem, hogy az már tarcsi marad, de még kevés is. remélem, hogy ember nyáron jobban keres majd és tudunk félre tenni, de ha ő is munkanélküli lenne, akkor irtó padlón lennénk... fúúúú! tényleg jó lenne ha végre lenne egy kis plussz. két éve is kirugták (ugyan innen) szerencsére akkor volt félre téve, de most... :( sajna az előző munkahelye betette a kiskaput, mert ők nem fizettek az utolsó 3 hónapban rendesen, most is még 2 kilóval tartoznak (hivatalosan is) ha legalább ez a zsebünkben lenne... de remélem, hogy alakul valami, ha más nem, hát legyen munkája az uramnak. aztán júliustól én is jobb pénzt kapok...
én tényleg csak azt kérem az Istentől, ha bármi baj leselkedik ránk, azért annyi időt és lehetőséget adjon, hogy felkészülhessünk rá... de nem lesz baj! nem lehet!

ja Vok, köszi a program nézést- közbe találtam valamit, de végülis ha jól olvasom semmi konkrétum- ezt könnyű lesz betartani... :)
pedig de jó lenne, bárki is lesz azt mondaná, hogy: visszaadjuk a szocpolt, visszaemeljük a gyes-t 3 évre, emelünk a gyes pénzen családi pótlékon... bár nem értek vele egyet, de az én zsebemnek ez jól esne :) legyen inkább tényleg olyan helyzetben az ország, hogy ezt megtehessük! vagy keressenek az apák annyit, hogy család fenntartók legyenek. vagy tényleg ne legyen gáz egy anyának munkát vállalni és legyen irtó sok 4 órás munka lehetőség....
én tulkép csak ezt várom a politikától pártatlanul, a magam pártjáról nézve :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy alkalomra is. Mindig lehet tudni, hogy mi lesz jövő héten, így majd akkor szólok neked, ha a kórházlátogatás lesz, és akkor tudsz jönni. :wink:

Konkri, nincs hordozó a kocsihoz, mert azt külön kaptunk egy nagyon szupert ingyen!!! Anyukám szerezte egy munkatársától. 8) Tényleg nem átfordítható a karja, de ez volt az egyetlen dolog, amit nem tud. Kifejezetten olyat akartunk, hogy ne legyen külön mózes, mert utána hova teszem... Ezt teljesen vízszintesig le lehet dönteni, tehát végig tudom használni. Na meg könnyű is, és jó nagyok a kerekei.

Geo, ha van rá most pénz, ne sakkozz, vegyétek meg! :wink:
foltivspicur

Detti: boldog szülinapot!!!!!!!!!!!

banyek akartam még írni...

fú: Jenny- ugye te is tettél fel 4d-s képet? és az egyiken ásít a bébi? nagyon édi! és szép név a Natasa!

Meg a Szende is tetszik! nekem meg pont lányosan hangzik.

képzeljétek ma megint picit nyomi voltam, mert megint nincs különösebb dolog itthon- persze a szokványoson kívül...

ja és tudom, hogy van receptes oldalunk de ide írok most:
reggel előkaptam a csirkemellet és gondoltam betekerem baconbe (vagyis házi szalonkába, csak így jobban hangzik :) ) de kérdezem embert, hogy nem gáz, hogy már megint bacon? mire ő: nem. már nem :)
nem rég csináltam: (basszus nem jut eszembe milyen disznó hús vot, nem tarja, mert zsír nélküli volt) szóval disznó hús szeltben, egymáson csúsztatva, közte egy egy szelet bacon, és répa csíkok... de ez volt csirkébe is, az volt a prototípus... na mindegy szóval fini volt és ezt akarok a héten is csinálni... de hát akkor a mai bacon-ös csirke mell már gáz lett volna. no de mit csináljak hirtelen a mellből, ami gyors:
felkockáztam, tejfölt (kb 2-3dl) összekevertem 2 tojással és fokhagyma porral, ellenőriztem a só mennyiséget és ez a tejfölös csirkemell kockás keveréket kiolajozott jénaiba kisütöttem. szóval ennyi- összedobni kb 10 perc se, ha gyorsan vágod a csirke mellett...
hozzá főztem gyors rizst, mivel nem vagyok nagy rizsfőző tudor... azt pedig végül egy kevés curry-vel kevertem. bár nem illik a fokhagymás csirkéhez, de fini. kukorica jobb lett volna, de z nem volt itthon.
amúgy szerintem megy ez a dolog disznó hússal is és aki nem csóróskodik az még sajttal is megszórhatja- na az sem volt pont itthon :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Folti: tudom, mert az előző kocsink is ilyen féleség volt. az tényleg szuper dolog az ilyen kocsiknak, hogy sétálsz a 1-2 évessel és ül a kocsiba, majd elalszik és te csak lehajtod a támlát... és simán alszik benne még a 2 éves is...
talán hátha a kupola áthajtható vész esetén a másik oldalra...
bár én 1 év után jöttem rá a mienknél, hogy ezt lehet vele csinálni, ha épp szemből fúj a szél :) sajna volt, hogy apa visszafele húzta hogy ne fújjon be a szél. viszont mi télen voltunk újszülöttek.
egy tanács, ha nem fordítható a kupola: egy ernyőt szerezz be hozzá esetleg- ha szemből kell tolni és be süt a nap, akkor az legyen.
(bár én ezt is megoldottam elég bénán- egy pelust csipeszeltem fel :) hát gyönyörű volt :) )

Kép
Kép
Kép
konkri

Visszanéztem Folti és szerintem a kupolátok lecsatolható a támláról és át tudod hajtani a másik oldalra... szóval nem gáz, ha fekszik a bébi és fúj a szél vagy süt a nap és pont szembe kell tolni.

Kép
Kép
Kép
konkri

Vok lehetek pofátlan:
azt szeretném kérdezni, hogy ha küldenék Neked üres dvd-t és vissza címzett borítékot bélyeggel, mindennel... és hozzá még a szolgáltatásod értékét (pénz vagy bármi), akkor tudnál e nekem / gyerekemnek- miki egér játszóházat, elmo-t és ilyesmi izékét küldeni?
természetesen tényleg honorálnám a munkádat!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri :D Hát, ha Alex kint lenne 4,5 óra alatt, én hyper boldog lennék. :D:D:D

Én sajna nem tudom azt mondani, hogy kibírtam, mert 10 óra 10 perces fájások után feladtam... :D
Délután 5 kor kezdődtek a 10 perces fájásaim. A derekamból indult és úgy húzta össze végül a hasamat. Soha nem volt ehhez hasonló menzeszes fájdalmam. Próbáltam ülni, térdelni, állni, sétálni, zuhanyozni, de semmi se gyorsított a fájásokon. Maradt a 10 perces.
Hajnali 2kor, már annyira hulla voltam, hogy minden elvemet feladva előre mentem a dokihoz, hogy én most már biza kérek EDÁt, mert ez nekem nem megy. Megvizsgált és kemény 4, az az 4 ujjnyira voltam kitágulva. Azt hittem rosszul hallok.... Én azt hittem, hogy azt mondja, hogy ó, semmi baj, nemsoká megszülünk...
Igazából az volt a legnagyobb baj, hogy nem is tudtam annyira pihenni a 10 percesek között, mert már féltem a következő derékfájástól. A hasam nem fájt, csak a derekamban az a görcs...

Aztán megkaptam az EDÁ-t és végre tudtam egy picikét pihenni. Közben befutott Ádám is. Én persze az EDÁval is szívtam, mert nem 1 óra alatt ürült ki a szervezetemből, hanem 2, de annál lassabban. SZóval hatott 1 órán át, majd 1 órán keresztül távozott. Ami azzal járt, hogy egyre fokozódó fájásaim voltak. Már nem is mértem milyen sűrűn. Sajna nem voltak még mindig annyira erősek, így hajnali 6kor, amikor megint megvizsgált a doki azt mondta, hogy hááát, szerinte délnél! korábban nem lesz gyerek. Én azt hittem ott ájulok el rögtön... Az még további 6 órát jelentett. Hát, a méhszájam 3/4 2kor tűnt el, majd 2kor lecsúszott Hanna és szülhettünk. Szerencsémre? épp fél2-kor kaptam meg az újabb adag EDÁ-t, így a nyomni érzést nem ismerem. De doökibácsi azt mondta, hogy készüljünk császárra is, ha mégse férne ki a Hanna rajtam.. Na, ekkor elbizonytalanodtam, hogy mi lenne jobb. Addigra annyira fáradt voltam már, hogy hietetlen. Átfutott az agyamon, hogy az egy vágás lenne és kész vagyok végre. De én makacs bak lévén megráztam magam, hogy ha már eddig szívtál, akkor kinyomod azt a gyereket, azt kész.

Amit még érdemes tudni: határozottan megmondtam anyámnak, hogy mivel Ádi nem akar bent lenni a szülésnél, így egyedül fogok szülni. Ki sétált be, amikor mondta a doki, hogy szülünk? Az anyám. Annnnnnnyira mérges voltam rá, hogy el se tudom mondani, de addigra már tiltakozni se volt erőm. És képes volt bakker premier pláne beülni velem szemben egy székre... (máig elfog a harag, ha erre gondolok, hogy még ezt is elcseszte nekem... grr) Erre a doki is csúnyán nézett rá és elküldte a fejemhez, hogy tartsa nekem az oxigént.

A lényeg: a kitolás, ami "laza" 44 percesre sikeredett a következő képpen nézett ki. Doki keményen benne a bal oldalban, ritmikusan nyomogatta a gyomrom és környékét. Mindegyik tolófájásnál 3x. A végén már nem számoltam hány fájás jött, amit csak abból tudtam,h ogy baromira összehúzódott a hasam. Olyan 38 percnél járhattunk, amikor végre kint volt félig Hanna feje. Ekkor mondtam, hogy én most fogok elájulni... már jöttek a csillagok, éreztem,h ogy szétfeszülök odalent. Nagyon leeshetett a várnyomásom a fájdalomtól, amit igazából nem is éreztem, de az agyam érzékelt. Erre mondta a doki, hogy dehogy fog, nyomjon még 1et. Felnyomott, én nekiálltam nyomni, ő is nyomni és kint volt Hanna feje. Majd az a szörnyű hang... a nyisszanás... na lányok, az volt a leghidegrázóbb hang, amit valaha hallottam... és már húzták is ki Hannát. :D Szegényem ő is nagyon fáradt volt. Fel se sírt, csak amikor az orrát/torkát szívták. Én már csak csukott szemmel bírtam lenni. Folyton beszéltetni akartak (ugye nehogy tényleg elájuljak) , én meg pihenni. Hannát meg se bírtam nézni, annyira ki voltam. Aztán mire kikapart a doki (az se egy mindennapi érzés, hogy egy orvos könyékig bent matat benned...), össze vart, addigra tudtam pihenni és hozták is Hannát. Olyan kis édes volt és csak nézett. Aztán szopiztunk, majd kitoltak, őt elvitték, én meg elmentem aludni egy picit...

Én is sokat beszéltem Hannával,h ogy majd gyorsan jöjjön, meg ilyenek, de szerintem erre az én szervezetem xart. Hanna minden mást szuperül megtartott. Pont olyan lett, mint amilyent kértem :D:D Az apja anyagcseréjét és az én agyamat örökölte :D:D

Az én konklúzióm a szülésről: A lényeg,h ogy egyszer vége lesz!!!!!! :D:D És max 24 óra.. Engem most ez éltet. És az, hogy Alexnél hátha már gyorsabb lesz a dolog.
Ha meg nem, akkor így jártam :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Konkri:
Küldjél, hogyne!
CSak mond meg, hogy pontosan mit szeretnél és megmondom, hogy az hány DVD. Ára meg nincs. Ez nem arról szól :D:D

Dhdetti!
Jajjjj, de ennék most egy kicsit abból a tortából :D:D:D:D:D
Ahol én tanítottam az is fővárosi suli volt... Festésre alig bírtunk pénzt szerezni, pedig már a fal omladozott... és műemlék védelem alá vették,d e még így sem. A lépcsők életveszélyesek voltak már a végén... aztán egyszercsak sikerült... de a lift vagy 50 éves... :D De legalább van :D:D

Geoo,
Na, ez nehéz kérdés, mert én is mindig attól félek,h ogy később drágább lesz... Bár én eddig mindig max 15ért vettem kocsit, az meg nem olyan vészes. Dávid ellesz kocsi nélkül is az első hetekben,. főleg, ha van kendőd. :D Én tuti akkor venném most meg, amikor van rá tényleg pénz. Addig tuti nem.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok- hát ez szép leírás volt (irónikusan) sajnálom! és oxitocint nem kaptál? de látom, hogy azért a fájdalmak ellenére te is úgy állsz hozzá, hogy egyszer vége és kész... utána pedig ott a csoda! :)
köszi a leírást!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
ha még több ilyn szülős élményt írsz, én már most beköltözök a kórházba, és lesem, hogy mikor mehetek :D :D

bhdetti,
hát, én sztem még el se kezdték a festést, ma ülünk össze Andrással megbsezélni, hogy mi van még hátra, és sztem kb holnap beszélünk az építészel is, meg holnap jön az értékbecslő a hitelhez is..
nem, nem tévedsz, tényleg Hilár lett volna, de a Dávid valahogy jobban bjön.. :roll: :P
nagyon arik a rucik!!!!! :P
a tortával pedig teljesen kinyírtál... tuti nem nyugszom addig, amíg nem szerzek valahonnan egy szelet csokitortát :P 8)

Konkri,
ilyenkor nincs meleg a disznóágáshoz? nálunk mindig télen volt. ááá viszont milyen klassz dolgokat ehettek majd :lol:
úgy látszik, most senkinél sem fényes. :cry: mi is már 2hónapja havi 102ből élünk (mert ugye nekem semmi keresetem..) előtte 250et hozott haza András, meg az én 30szoctámom, hát vígan eléltünk, de most a 100ból, rezsivel, felújítással, hitellel, babacuccokkal :shock: és mindez azért, mert miután hazajött afrikából, na mindegy, már nem ők szervezi a futamot... de bizakodó vagyok, mert hiába hogy most munka nincs, pénz nem jön, de terveink vannak, és bhdettinek teljesn igaza van: mostantól csak hegymenet jöhet :D
basszus Konkri, nekem sem jut eszembe hogy hívják azt a húst ami ne tarja, de itt agyalok rajta.. remélem vki beírja :lol:
Vendég

Ja, hajnali 6tól ment az oxitocin is. :D Azt elfelejtettem írni...

Eszter
Kép
Kép
vok

Konkri: Hasonló szülésem volt nekem is, mint neked. Olyan mintha a saját esetem olvastam volna.

Vok: Kemény meló lehetett világra hozni a kislányod, de a végeredmény gondolom némileg elfeldtette veled a legrosszabbakat. A második szerintem könnyebb lesz.
Ha kérhetlek, küldd el nekem a táblázatba az adatokat, mert nem találom sehol. Rémlik, hogy egyszer már leírtad, de valahogy hiába próbáltam visszakeresni, nem találtam.

Folti: Előre is köszi hogy szólsz, amikor majd aktuális lesz a kórházlátogatás.

Bhdetti: Így utólag Boldog Szülinapot kívánok neked!!!
Vendég

Eszter, az enyim ilyen hosszu nem volt, marmint az elso...es en edat sem kaptam... ellenben este 11 korul kezdtem es masnap delutan 5 jorul volt gyerek :) Valamikor delelott repesztettek burkot, es valamikor delutan nekem is bejosolt a doki meg valami 3.4 orat, mondtam neki, hogy ez mar reszemrol kicsukva :)
Ehez kepest a masodiknal ejfel utan pukkant a burok, 0 fajassal... azok valahogy tan 4-5 korul kezdotek, de csak 6 kornyeken voltak mar amolyan igazi fajos fajasok, es a csaj nyolckor kinn volt :) Ugyhogy van remeny neked is, hogy a masodik 'kipottyan' mar :)

luna6

Kifog! Nyugi csajok itt minden gyerek csak úgy fog repülgetni mint a pinty! Higgyétek el! Szupi lesz itt minden szülés!

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni!
Hát, a fájdalmat és az időt nálam semmi nem tudja feledtetni. 3 hónapig hallani sem akartam újabb gyerekről, aztán a hormonok azt is beindították :D:D Szóval igazából túlélésre hajtok most is :D:D

Jajjj, mi is hiányzott?
A Pétrefyben fogok szülni, Reményeim szerint Dr. Rimóczi Idlikónál
őőőőőőőőőőőőő :D másra nem emlékszem, ami még kéne :D

Luna!
Hááát, azért az se volt semmi akkor... Mármint a 23tól 17-ig...

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat nem volt egy rozsaszin lanyregeny, az igaz :) Kozos szuloszoban lepedovel elvalasztva, pont a bejarattal szembe labbal :D:D De csak kijott :) Es akkor ott zaklattak, hogy pisiljek... marmint ugye utana. :D Ugyhogy mivel azt sem tudtam hogy kell a milyen izmokat iranyitani, eletem elso es egyetlen kateterezesen is tulestem, mert asszem sietett a szuleszno a kovetkezohoz es nem tudta kivarni, mig megtalalom az agyamban az osszekottetest a hugyholyaghoz :D Na de ez meg 16 evvel ezelott volt :)

luna6

Geoo,
Ez eléggé necces költségvetés...

Nekünk a jövő hónap lesz a legneccesebb, mert a baleset miatt, majd csak az áprilisi fizumban lesz benne a 19-déktől tartó időszak... király lesz... uuuuuuuutálom a bürokráciát...

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok drága, minden adat kell: Szülés időpontja, foglalkozásod. Köszike.

Ha ez megvan akkor feltöltöm a táblázatot!
Vendég

Luna,
jajjjjjj... Komolyan. Úgy örülök, hogy nem szültem korábban :D egész emberséges azóta a szülészetek nagy %a. :D:D

Azért nem mindig:
Volt egy cigány kislány (14-15-16 lehetett), aki már túlhordta a gyereket és valami iszonyat sokáig volt bent a szülőszobán. Nem volt gondolom fogadott orvosuk... És kibújt belőle egy szöszke, világos bőrű hatalmas baba :)

Az egyik ismerősöm 18 évesen szült, érettségi után és mivel xartak rá az orvosok, túl sokáig volt bent a kislánya és sérült lett. Hiába szólt, hogy fáj, baj van, nem hittek neki, mondván elég fiatal...

Eszter
Kép
Kép
vok

ááá :D
Akkor Lotus notes rendszer adminisztrátor.
júni 3

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Geo, én ugyanígy voltam, mint te, hogy megláttam, hogy kifutó termékek, és pánikba estem. 1 hétig nyúztam a páromat, hogy döntsünk, és akkor neki ez a babakocsi még nem is tetszett, ő Giraffe Clubosat akart.
Én is attól paráztam, hogy az új modellek már tutira drágábbak lesznek, vagy más színűek, mint ami nekem tetszik.
Ha ki tudjátok szorítani, sztem vegyétek meg most, meg fogsz nyugodni utána.
Esetleg szülői segítség, vagy csak annyi, hogy beleadjanak?
Nekem a Dávid név jobban tetszik, mint a Hilár, persze ez csak az én véleményem.

Konkri, tök szép szülésed lehetett!
Ja és igen, én is szőke nő lettem. :) Visszajelöltelek!
Bárki bejelölhet ám, most már Konkri ismerősei között megtaláltok, Jenny becenéven, Móri lakosként. :)
Ha ott megnézitek a képeinket, megértitek, miért nem érdekel a hordozó súlya. Szép szál ember a drágám. Na meg én sem vagyok libafos.

Detti, nagyon tetszenek a kisruhák!!!! És a tortád is nagyon jól néz ki, én is megkívántam, mint Geo.

Folti, nagyon klassz a babakocsi, látom nálatok is van ideiglenes lakója. :)Én épp ma reggel ültettem bele egy plüss Tigrist. :)
Én külön mózesost akartam, Travel system babakocsit. Sokat megyünk kocsival, így könnyebb, hogy csak bedobom a vázat a csomitartóba, gyerek meg hordozóstul mellettem.
Ja és én szeretnék majd hordozókendőt is, hogy ha csak a boltba kell leszaladni, ne kelljen babakocsizni.

Remélem tényleg igaz, hogy megérezzük, mikor kell indulni, mert én Siófokon fogok szülni, ami tőlünk 1 órányira van...

Kép
jenny29
Mór

Luna: én se tudtam pisilni- mert nálunk ugye nincs ivás szülés közben, tél volt ezer fok volt a kórházban, hiába csak 4,5 óra volt, de jól kiszáradtam... pedig gyors ittam vizet a türelmi félórába, de semmi... lehet hogy tán az ágytál is feszélyezett...
viszont engem nem riasztott se a beönti, se a gátvágás, se a lepény kinyomás, se a varrás, se a katéter... és én nem is tudtam aludni szülés után... :)
viszont pár óra múlva jött a nővér, hogy akkor wc- na ott elájultam... de ezt is leszartam :) csak a vércukim esett le... de nálam ez alap.

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép
Vendég

Jenny: max elindulsz blődre... sztem nem gáz... egyéb iránt pedig lehet hogy egy-két nst után bent tartják az embert... (utsó hónapban heti nst... )

na én búcsúzom, várom anyut és addig kitakarítok...

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni:
32 éves vagyok :D

És köszönöm a beírást :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Heni, remélem nem pont a 8. lesz a látogatás, mert te akkor már lehet, hogy ismerni fogod a szülőszobát (már a 40. hétben leszel!!!) Hétfőn majd rákérdezek, hogy mikor lesz, és akkor előre tudod ütemezni.

Vok, konkri, ezek a szülések. Jó olvasni!!!

Én még csak az egerem szüléséről tudnék mesélni. :lol: 8) :oops: Ooolyan ügyesen nyomott! Végignéztem mindig. Először úgy sajnáltam, de másodszorra már tudtam, hogy ügyes lesz! A csúcs az 5-ös ikrek voltak! Ha az ő szülésére fölébredtem, akkor a sajátomra is csak föl fogok. :lol:

Konkri, én is az ágyat féltem, főleg, hogy tegnap hozták meg! Matracvédőt fogok venni, addig is takarom mindennel, esélyt nem adok a szennyeződéseknek! :twisted:
foltivspicur

Lányok, én annyit gondolok Bibócskára és a kis Lalira!!! Remélem, minden a legnagyobb rendben van velük és hízogat a kissrác!
foltivspicur

fhúúú.. engem is 18évesen szült anya. vagyis akkor még csak 17volt, 5hónappal később töltötte a 18at :oops: :D

Jenny,
babakocsi tmában én is olyan véleményen vagyok, mint te, mert ezek tetszenek, és most mennek ki.. :x
háát, szülői segítség sajnos nem lehet, mert apóséktól már kaptunk egy millát a felújításba :oops: anyának meg csak most indul a meló, és ő jön nekünk 200-zal :?
de mindjárt itthon van András, és akkor majd alkotunk valamit... :roll:
ja, és nem talállak iwiwen... bejelölsz te? (Polgár Georgina)
Vendég

Azt hiszem, most már rendben a táblázatunk. Ha mégsem, akkor tessék ám szólni.

Folti: Ha az utolsó hetekben lesz, akkor majd én tartok átfogó előadást a szülőszobáról. :D :D

Nekem az egyik este Tahti jutott az eszembe. Még a párommal is beszéltünk róla.

Természetesen Bibócska és a kisfia is mindennap az eszembe jutnak.

Párom egyik kolléganője decemberben szült a 30. héten. 900 g körül volt a kisfia. Császárral született, mert az anyukának nagyon magasra szökött a vérnyomása, a keringés és a baba fejlődése sem volt megfelelő. Már egy hónapja otthon vannak. És teljesen jól van a picuri.

Kép
Vendég

Jenny, jól föladtad a leckét! 3x néztem át konkri ismerőseit, de nem talállak! :shock:
foltivspicur

Jenny: Én sem találtalak. Küldtem neked privit.
Vendég

Heni, Geo, Folti, bejelöltelek titeket iwiwen! Ugye milyen titokzatoskodó vagyok?
:wink:

Én is sokszor gondolok Bibócskára, pedig én nem is nagyon beszélgettem itt még vele. Meséltem a kisfiáról a páromnak is, és nagyon drukkolunk nekik. Sajnos van ilyen, egy ismerősünk ikrei is kb. ennyi idősen születtek meg tavaly. (Annak nem lett jó vége, sajnos.)

Geo, így már értem, hogy gondban vagytok. Szar az ilyen, de sztem se te, se párod nem vagytok olyanok, hogy ne találnátok ki a megoldást.

Konkri, én is abban bízom, hogy benn tartanak, 1 hetet kibírok, de legalább nem kell idegeskedni, odaérünk-e. Ha beindul, vagy beindítják, csak egy telefon a családnak.

Kép
jenny29
Mór

Geooonal engem is megtalaltok. Szerintem a nevsoranak elegge a legvegen lehetek egy W-vel, es hat gondolom nem hemzsegnek a W-s portugaliai ismerosei, igy a feladat talan nem is olyan nehez :)

luna6

Én is bejelöltem Geot, Konkrit, meg Lunat.
Engem nem nehéz a Kovács Eszter és a vok összességéből megtalálni. :D
Simán már nehezebb falat :D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.03.23 19:27-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna,
Én szerintem most már túlaludtam magam... :D
Hogy van a szédülésed?

Én most épp éhen készülök halni... Ettem ma is, de valahogy nem azt, amit a szervezetem szeretett volna és ÉHES vagyok... de Ádival leszedettem a kötést, hogy kicsit levegőzzön a lábam, így még csak ki se tudok botorkálni a konyhába.....

Sült krumpli ketchuppal :D De jó lenne most :D:D:D
Na, mindjárt intézkedem :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.03.23 19:31-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Tallin, Konkri, Geo Én is bejelöltelek. :) (Sz-T Nóra)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

nem is tudom hogy van :) tegnap asszem semmi... ma nem tudom :) egyelore igyexem elkonyvelni pszichesnek es nem tulgondolkodni :) man most azt sem tudom, hogy marha almos vagyok e, nagyon faradt vagyok e, vagyok e.... :D:D:D
lehet alacsony vernyomastol van,... nemevestol szerintem szinte tuti, hogy nem. Hisz eszem, rendszeresen :) Bar a korhazi doki szerint amit hiztam eddig az semmi, mert vekony vagyok, ugyhogy a sullyal ne is foglalkozzak.
Nah fogjuk ra, hogy csak faradt es/vagy almos vagyok... nemsoka majd ha agyba kerulok, akkor meg ugysem birok aludni :) Bar most ejjel egeszen jol aludtam :)

luna6

Oké, Jenny, megvagy! Nektek is van egy pár állatkátok :lol:

Vok, hogy ti milyen egy csudakékszemű család vagytok! :wink:

lkNyuszika te is megvagy :D nagyon szépek voltatok az esküvőtökön!! sztem nagyon jól eltaláltátok a stílust :wink:

na én kikapcsolok, mert András hiányol :D
Vendég

Geo!
Nagyon szép voltál az esküvőtökön! :):)

Hülyén hangzik, de erről nekem az jutott eszembe, hogy én mennyire alkalmatlan voltam még a te korodban erre. :) Nem tudtam volna annyira háttérbe szorítani a magam dolgait, mint most Hannával.
A másik meg az volt, hogy Hanna hány éves lesz, amikor hozzámegy valakihez, ha egyáltalán megy majd...

Heni!
Jajjj, nagyon édes a lánykád! :D:D

Luna!
Helyes a párod. :D A tengerért meg picit irigykedem azért.. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Neked adom a tengert :) Jo azert, hogy itt van, de lehet semmivel nem voltam tobbet a tengernel nyaron (sot tuti fix) mintha kozuletek valaki tenger melle ment volna nyaralni egy hetre :) Ha az osszes ottjarasomat osszeadom, lehet nem en gyoznek egy ilyen osszehasonlitasban :D

luna6

Elfogadom :D:D
Én 5 éve nem voltam a tengernél.... Hanna még nem látta (bár én is kibírtam 17 éves koromig, hogy nem láttam.. :D:D)

Eszter
Kép
Kép
vok

SZiasztok!

Elnézést a betolakodásért! A júliusi topikból vagyok.

Nagyon jó minőségű, olcsó, újszerű, máskás angol babarucik 0-3 hónaposoknak! Jelenlegi készletet a következő linkre kattintva megtekinthetitek! Ha valami megtetszett, priviben várom jelentkezéseteket!

http://picasaweb.google.hu/105551140771 ... directlink

Köszönöm!
További szép, gondtalan babavárást kívánok nektek!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Eszter köszi a dicséretet! Én viszont a te lányod fürtös hajától vagyok teljesen elájulva! Nagyon tetszik! Kitől örökölte?

Ha hiszitek, ha nem én még sosem voltam tenger közelében. De még repülőn sem ültem. Nekem a tengert a Balaton jelentette/-ti. :roll:
Vendég

Heni, en siman elhiszem :) Mi tobb, lenne siman olyan dolog amiert becserelnem mind a ket lehetosegemet azonnal :) A repules lenne az elso amit elpasszolnek valakinek, es meg csak kacsalabon forgo kastelyt sem kernek am cserebe :) De a tengerhez sem ragaszkodnek annyira :) Ezert is irtam, hogy ez a sors fura fintora, hogy olyat vet erre, akinek nem ez a dedelgetett alma :)

luna6

ez volt a lábam helye :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vok 2010.03.24 08:59-kor.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket Lénára, aranyosak vagytok.

Heni, jaj, szegénykém, ez nagyon-nagyon rossz hír, igazán sajnálom. És ahogy a Lányok is írják, gyere nyugodtan, írd ki magadból, ha az esik jól, mi meghallgatunk és együtt érzünk veled, hátha ez is segít.
Ne aggódj, repülni én sem repültem még, nem vagyunk ettől kevesebbek senkinél, szóval semmi gáz.

Tallin, nekem nincs (még) hőhullámom, szerencsére. Mikor még nem derült fény a pajzsmirigyes nyavalyámra, akkor nagyon küzdöttem vele, szóval tudom milyen hülye érzés.

Luna, hát nem tudom, hogy sok-e a 280.000 forint, nem Budán, de megyeszékhelyen a mi borzalmas „szakink” a 13 m2-es szobánkért elkért 30.000 forintot (persze számla nélkül) és azt mondják, ez még baráti.

Konkri, van még a kókuszgolyóból? :D
Fúúúú, nagyon tuti a gyerekszoba és ne szabadkozz már basszus. Én bármikor elfogadnám.
Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat, én személy szerint nagyon élvezem ezek olvasását, szóval ne fogjátok magatokat vissza.

Detti, hányat kell még aludni a 4D-ig? :)
De jó, akkor nem csak én leszek TT-os a csapatból. Olyan kíváncsi vagyok, hogy szeretni fogja-e Léna és persze arra is, hogy mennyire fog nekem/nekünk menni a benne való mosdatás.
Tényleg nem túl jó az a terheléses eredmény, de hátha elég lesz a 160 grammos diéta és nem kell bogyó. Első körben szerintem mindneképpen csak diétára fognak ezzel az eredménnyel.

Gem, várjuk akkor a 4D-s képeket tőled is.

Geo, jaj, az a rohadt migrén, Te szegény.
Ma sétáltam a városban és egy cuki kisfiú után kiabált az anyukája, hogy „Dávid”, azon nyomban eszembe jutottál.

Nyuszi, képzeld, tegnap elmentünk a bababoltba sétaképpen és úgy jártunk, hogy amit szerettünk volna venni (babakocsira szúnyogháló) konkrétan pontosan kétszer annyiba került, mint a Brendon-os. :lol: És a cumisüveg is drágább volt. Hihi, szóval mi pont kifogtuk. De láttam egy cukimuki kis törülközőt, amit most ott hagytam, mert igazából már van kettő, de ha kellene harmadik, azért tutira visszamegyek.

Picur, majd mesélj a szülésfelkészítőről.
Én párocskám is többször hívja úgy Lénát, hogy kis Alien, úgy látszik, ez ilyen pasiduma.

Tényleg, meséltem már, hogy járok intim tornára (Kriston-féle)? Holnap lesz az utolsó alkalom, nagyon-nagyon hasznos volt, örülök, hogy elmentem. Illetve úgy húztak el szinte, mert anyukám legjobb barátnője a tréner és már ezerszer mondta, hogy menjek, bármikor szívesen lát és persze „ingyé” volt és most annyira éreztem, hogy szükségem van rá, mert mostanság elég érdekes dolgokat művelek ezen a téren :oops: és kérem szépen, már most van változás. Szóval én csak ajánlani tudom.

Vok, akkor Eszter vagy Vok? Nem válaszoltál múltkor.
a Te történeted se semmi. Hát az én anyukám se semmi, de téged sem irigyellek.

Hari, szegényke, akkor válság van. :cry:
Hát pont ezt kérdeztem én is a minap, hogy biztosan tudni fogom-e, hogy na, most indulni kell. Szerintem nem lehet ezt biztosra tudni, mert ha van valami jósló fájás, akkor első babánál gondolom indul az ember lánya, aztán legfeljebb hazazavarják.
Ja, látom, Luna pont írt egy kis okosságot. :)
Hát képzeljétek el, egy ismerős első babás anyuka 19.15-kor bement a kórházba, hogy hát kicsit fájdogál, és háromnegyed!!! óra múlva megvolt a nem is kicsi (3600 g) babája. Ezt a mázlit.

Nanetto, hát ez tényleg nem hangzik jól, de hátha nem válik be a csókos, aztán majd könyörögnek Neked.
Rettenetesen hangzik ez a jósló fájás, én is sokkot kaptam volna.

Jenny, írom priviben inkább a doki nevét.
Átlagon felüli??? Nekünk ezt nem mondták, sőt "normál" 3400 grammra tippelték Léna súlyát és 935 gramm volt 26+0-n. Ne ijesztgessetek, mert aptya 3960 volt, nem szeretnék ekkora lánykát.
Cukik a képek.

bhDetti, szintén zenész? Én is keloidos vagyok, hát ez a mellkisebbítés után derült ki isten igazából, úgyhogy képzelheted. Kencék persze semmit nem értek, fagyasztás szintén semmit, kaptam bele szteroid injekciókat, azzal elértük, hogy legalább nem viszketett, mint állat és nem bökdösött, de hát ocsmány.
Ősszel meg leszedtek a hátamról egy miniatűr, de veszélyes anyajegyet, hát ne tudjátok meg, hogy néz ki. Förtelmes.

Boldog szülinapot, cuki a marcipán!

Iwiw: engem is jelölhet bárki, de én ide azért biztonság kedvéért nem írom ki a nevem. Elküldenétek priviben a sajátotokat? Vagy akár úgy is jó, hogy én küldöm annak, aki kéri.

Olyan jó Nektek, hogy jól tudtok aludni. Én nagyon rossz alvó vagyok alapból is és sajnos ez még csak fokozódott. Az elején sem volt meg az a majd’ leesik a fejem szindróma, egyszerűen ha már 2-3 órát tudok aludni éjjel, akkor boldog vagyok. :cry: Pedig napközben még az ágy közelébe sem megyek, tehát nem pihenem ki magam délután, hogy emiatt lenne, a felújítás alatt is hajnaltól késő estig talpon voltam, tapétáztam, festettem, padlót raktam, ugyanúgy főzés, bevásárlás, mosás, minden, mégsem tudtam jól aludni. Nagy bánatom, hogy ilyen alvókám van.

Jelentem, kisasszony tegnap este mindent bepótolt, amit az elmúlt napokban elmulasztott, este fél 7-től fél 1-ig folyamatosan nyomta, de úgy, hogy ilyet még nem is láttam. Folyton csak kuncogtam rajta, annyira édes volt és olyan váratlan, hogy ilyeneket tud és ennyi időn keresztül. Persze egyedül voltam, nehogy véletlenül Apácska is lássa.

Kiabálás: hát én sem tervezem basszus, hogy kiabálok vagy ordítozom, de attól félek, hogy ott majd nem tudok magamon uralkodni, aztán öntudatlan állapotban nekiállok kajabálni. De hát csak nem, ha már most ettől félek.

Kép

Kép
***csilla***

Vok, Jenny, Konkri, Geo, Luna, Heni, jelöltelek Benneteket.
Többiek, ha van kedvetek, jelöljetek, nekem ennyihez volt idegzetem, az iwiw nálunk nagyon-nagyon gázosan lassú.

Bibóra és Tahtira én is sokat gondolok...

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?