A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Sziasztok!

Kezdem az elején:
Tudjátok, nagy rámolásban voltunk, mert lánykákat új szobába költöztettük, ami nagyon helyes lett, és tán be is válik, mert Vera már már átalussza az éjszakát :)
Szerdán Gergő eléggé aluszékony volt. Fürdetés előtt anyu vette fel, és mondta, hogy forró a keze, de mivel más nem volt az, arra gondoltam, csak elfeküdte. Fürdettem, elaltattam, és ment tovább minden a következő szopiig. Amikor is szopi után nyűglődött Geri, hát felvettem. Akkor vettem észre, hogy még mindig tűz forró a jobb alkarja, és vörös, és fel van puffadva. Kétségbeesés a köbön - ha a gyerekekről van szó, én minden önkontrollomat elveszítve pánikolok - és keltettem T-t, hogy szerinte is e... Mi legyen??? kérdeztem, aztán rohanás le már bőgve anyuékhoz, és mondta, hogy hívjam a dokit. Hívtam - de minek - nem valami kommunikatív az orvos. Végül ő is a kórházat ajánlotta. Bementünk a területileg illetékes kistarcsaiba, ahol Johit is szültem. No doki fiatal, kedves megnézte, és kért egy röntgent. Nem volt törés. Volt viszont pici pötty a csuklóján. Kérdeztem nem e allergiás reakció, esetleg csípés miatt - mire a doki, mondta, hogy nem. Szerinte valami trauma volt. Ezt is el tudtam képzelni a nagy zűrzavar miatt esetleg Johi miatt. Másnapi kontrollt javasolt. Mondjuk én mégis allergiás reakcióra tanakodtam, mert ha más lett volna, fájt volna neki, ő viszont kába volt.
Haza értünk, megnyugodva félig, mire teszem tisztába - meg kell hagyni, aznap nagyon büdöset és zöldet kakilt - hát látom hogy már a mellkasa is vöröslik. Hívom az ügyeletet, az pedig megint Kistarcsára akart irányítani. Mondom én oda vissza nem megyek, aztán mondta, hogy ő is bemenne a Heim Pál-ba. Be is mentünk. Figyeltem, hogy a gyerek vesz e levegőt, mert ugye allergia - fulladás kapcsolat lehet ugye....
Beértünk, szinte azonnal velünk foglalkoztak. Már a bal kezén is két ujja bedagadt. Doktornő nagyon kedves volt, és látszóan ő is furcsállotta a dolgot. Bálint ellátásán aggódott, ha épp befektet, hogy tudom majd szoptatni. Mondtam, hogy majd fejek!
Nos befektetett. Jól megkínozták Gergőt, mert vettek tőle vért, aztán pisit, lemérték így úgy, és berakták a branült, ami 4. próbákozásra a fejébe sikerült. Ott bőgtem a váró előtt, a férjem pedig próbált nyugtatni. Végül kihozták nekem Gergőt, és a szobába vezettek. Nem kapott még semmit, mert várták a vizelet és kaki tesztek eredményét.
Aztán végül kapott kombinált antibigyót. Már a második adag után jobban volt. A tünetei egy nap alatt elmúltak.
Csütörtök hajnalban értük Gergővel a kórházba, és estére hozta a férjem Bálintot, mert belázasodott. 38,2 volt a hője, bágyadt volt egész nap. De persze az akkori doki tök bunkó volt, és közölte, ez csak hőemelkedés :O
Legyen igaza! A zárón láttam hogy kapott egy algopyrin szurit, de semmi más. Őt is többször szúrták, szintén a fejébe kapott branült. De már másnap teljesen jól volt. Egy napig kapott tápi-atej keveréket.
Tegnap jöttünk haza!

Most jól vagyunk, csak köhögünk hurutosan.

Vikci: sajnálom dokit. Azt hiszem jobb is h valsz utolsó terhességemet gondozta, mert utálnám leváltani. Rákszűrést meg majd csak tudok mással is csináltatni a közelben!

Dokinak csak azt kívánom, h sikerüljön a műtét! Amúgy miért műtik???

Kata
labkat

Labkat: Úgy örülök, hogy végül minden rendben a srácokkal! Nem csodálom, hogy megijedtél, főleg, hogy a strepto is szóba jöhetett volna. Jobbulást nektek!
lamme

Sziasztok!

Labkat,

azta min mentetek keresztül. Én is ilyen pánikolós vagyok.
Örülök, hogy jól vagytok már. Remélem mostmár minden rendben lesz.
Jól esett, hogy írtál nekem a dokival kapcsolatban.:-)
Igen dokit én is sanálom, de ajánlott maga helyett egy szintén aranyos és alapos dokit. Remélem minden rendben lesz. Bár amilyen kicsi a világ itt Fóton találkoztam egy anyucival aki nála szült és ez is adott egy reményt. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaj a dokinak pontosan nem tudom, hogy mi a baja, de a csuklóját fogják megműteni. Április közepéig nem lesz úgy tudom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vumenke: Sikerült!!! Nézd meg a blogom :)
lamme

Zsani: Örülök, hogy sikerült végére járni a dolognak. Most már megnyugodhattok a combcsont hosszt illetően. Sajnos szomorú, hogy ezt így félre írták nektek, okoztak vele némi kellemetlenséget. :(

Vikci: Remélem sikerült már feldolgoznod, hogy nem tudsz a dokinknál szülni. Bízom benne, hogy akit ajánlott az is maximálisan mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne származzon semmi hátrányod abból, hogy nem a dokink vezeti a szülést.
Írtad, hogy már voltál nála és szimpatikus volt. Elsősorban ez a legfontosabb, a többi meg majd adódik magától.
A nyitott méhszájad miatt próbálj meg pihenni, azért ne akarj még megszülni :D
Kérdezted, hogy szoktam-e magnéziumot szedni. Igen, elég régóta szedem már, mert sajnos elég sokszor keményedett már a pocakom.
Valószínűleg ezek a frontok befolyásolnak egy picit. Eddig fejfájós voltam, ha front volt, most ezek szerint a pocakom fájdogál.

labkat: Hát nem semmi min mentetek keresztül. Lehet tudni pontosan, hogy mitől volt a vörösödés és a dagadás Gergőn? Ahogy olvastam a történetet a hátamon szaladgált a hideg. Szörnyű, hogy mik vannak. A lényeg az, hogy már otthon vagytok.

ktc: Hogy vagytok? Gondolom fáradt vagy, amiatt nem tudsz írni nekünk. Ha lesz egy kis időd egy-két fényképet várunk Emőkéről :D

Mi ma megyünk a dokinkhoz, remélem rendben lesz minden.
Éjszaka nagyon rosszul aludtam, nem találtam a helyem, sokat forgolódtam. Pocaklakó is mozgékony volt, ő sem sokat aludhatott.
Ez a hideg már kezd sok lenni, de gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Kép
pronny

labkat: örülök, h jobban vagytok! végül megtudtátok mi okozta Gergőnél a gondot?

mi ma voltunk a védőnéninél, vizelet, vérnyomás rendben. elkezdtük a szülésre való felkészülést, ma a szoptatásról beszéltünk! most biztos megint nagyot nőttünk, mert tegnap este volt először, h kb 1/4 órán keresztül azon mosolyogtunk, h látszott a pocimon mikor-hol rúgdos kisfiam :lol: ma is szabad szemmel látta a védőnő is, ahogy megrúgta a szívhangellenőrzőjét! mindketten akkorát ugrottunk.... :lol: imádom!!!!

vikci: neked hogy tetszett a szülésfelkészítő? ugye érdemes elmenni??? szülőszoba látogatás még mindíg nincs, de remélem hamarosan visszavonják a látogatási tilalmat!

pronny: köszönjük. az a két nap tényleg rossz volt, de a fő, h tényleg "csak" elírás volt :lol: remélem dokinál minden rendben volt! igen, ez a hideg már kiborít minket is! a férjem ma már őrjöngött az időjárás-előrejelzés láttán, még mindíg nem tudjuk kezdeni a bővítési munkálatokat :twisted:

Kép
zsani78

Sziasztok!
Tegnap voltunk a dokinál, valóban nem lesz márc. közepétől április közepéig.

Feltettem a kérdéseimet és sajnos olyan válaszokat adott, amik a mi jelenlegi igényeinkkel szöges ellentétben vannak, úgyhogy van rá esély, hogy mégsem ott és vele szülök. Azt hittem, hogy kicsit rugalmasabb, de nagyon látszik, hogy fiatal és meg akar felelni a kh-i protokollnak... Ez persze nem gond alapvetően, csak számunkra ez most nem elfogadható.

Mindenkinek jó babavárást, én most kicsit háttérbe vonulok és próbálom kitalálni, mi is legyen velünk. :roll:
vumenke

Sziasztok!

Tegnap voltunk UH_n. 10 centis a bucija Márton manónak. Azaz 37 hetes.
Éjjel nem tudom ki hogy aludt, de sem a kisfiam se a magzat manó se én nem aludtunk jól. Illetve látom Prony nálad is ez volt a helyzet. Ma hulla voltam egész nap. Mindenem fáj.
Tegnap felhívtam a dokit nem vette fel és visszahívott. Már ebbenis olyan mint a Spánik. :-) Na jó neki sms-t küldtem a ti tanácsotokra azért hívott vissza . Ez egy klassz ötlet volt.

Prony,

azt mondta a doki, hogy örül ennek a méhszáj nyitottságnak. Még azért egy két hétig maradjon bent, de tulajdonképpen jövőhéten már jöhetne is a babuci. :-) Vigyázz magadra!

Zsani,

Én szülőszobán a dokival voltam, akkor mondta el, hogy nem tud elvállalni. De nagyon rendes volt, hogy végig vezetett rajta. :-)
Én felkészítőn a Sotén voltam még Mátéval a pocakommal. Most nem mentem, mert már túl vagyok egy szülésen. :-) Bár jó lenne tudni a szemléletet. Esetleg írnál nekem róla? Mert igaz, hogy a doki végig vezetett, de a szülés menetét vagy szemléletét nem tudtam meg. Ez most elég fura ahogy leírtam. :-) A Sotés legalábbis nagyon jó volt. Sok új dolgot mondtak amiket a könyvek nem említenek.

Vumenke,

sajnálom, hogy nem ez lesz a megfelelő kórház. Szerintem próbáld meg az Istvánt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

vikci: hát, én ápr. 13-án megyek, így már a beszámolómnak nem veszed hasznát :lol:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Húúú, mindenkivel sok minden történt mióta nem írtam -de mentségemre legyen mondva, hogy olvasni, olvasok ám!

Vumenke! Enegm is érdekelne, hogy mikre mondott nemet a doki, illetve miknek lehet még esélye, ami a háborítatlan szülést illeti. Én nem annyira gondolom komolyan ezt, mint Te, de azért pár dolgot szeretnék, ha.... Bár Zitátnál olyan elszánt voltam, mint Te. Mindenre volt érvem, elképzelésem, szülési tervem stb. És az lett a vége,. hogy a műtőben kötöttünk ki. Ezért én már a természetes szülésnek is örülnék, ami emberi lenne...

Zsani!
Hány alkalmas szülésfelkészítő? Hogy működik? Ezuttal szeretném, ha Apa is jönne velem, mert a SOTE-n megúszta anno. Mennyivel előbb érdemes menni, mint ahogy szülsz?

Mi megvagyunk. A jóltól elég messze, de azért nem panaszkodhatok... Na de azért Nektek egy picikét mégis: a pulzusom a hó érkezése előtt megiont 118 volt és nagyon rosszul is voltam. Hiába pihenek sokat, amennyit lehet Zita mellett pl.mikor alszik délután, mégis minden fronttól rosszul vagyok. A gréfriut használt megint kicsit, de mikor lefeküdtem akkor azt hittem kiszalad a szivem. Én hülye utánaolvastam a neten, legalábbis elkezdtem. Na nem kellett volna. Azóta próbálom magam nyugtatgatni, hogy semmi komoly nem lesz velünk. Szerdán megyünk Dokinkhoz, majd megkérdzem hogyan tovább. Múltkor azt mondta, hogyha általában 110alatt marad akkor megúszom a kardiológust és a gyógyszert. Gyógyszert semmiképp se szeretnék szedni, mert biztos nem túl jó a babának... Most szorgosan mérem, ogy kiderüljön, csak a frontoknál vagyok-e rosszul. 1hónapig alig mértem, mert egyszer se voltam rosszul.... Emelett már most vizesedek, már nem tudom felvenni a jegygyűrűmet rendesen. 9kg-t híztam, pedig egészségesen eszünk és nem is sokat. Most sómentes kúrán vagyok, blaaaa.... Kicsit aggódom, hogy mi lesz júliusig. Zita doki nénije írt fel most valami homeos bogyeszt, remélem az használ, mivel mással nem szabad vízteleníteni.... :(
Lehet hozzátesz az is, hogy új lakók költöztek fölénk, akiknek van kutyájuk. -Eddig 3albérlő lakott felettünk kutyával, ebből MAxot a dobbermant már Zita is ismerte- Na ez a kutya éjjel 2kor, 4kor ugat, délután még jó hogy akkor amikor Zizu alszik... Aludna... Szegénykém eddig nagyon szerette a kuytákat, de ennek a drága Sütinek köszönhetően fél tőlük. Feláll a kiságyban és hangosan sírva kiabálja , hogy "Mama, vúvú!" éjjel és délután is. Éjjel nem lehet visszaaltatni kézben, csak ha odabújik hozzánk... Király eddig rendesen aludt a saját helyén, most meg... Már egyszer kedvesen beszéltem a csajjal, de lehet most nem leszek annyira kedves... Előbb már ott tartottam, hogy a síró Zitát viszem fel, hogy ez a gyerek eddig rendesen aludt és miért ugat vajh a kutya 10perce... De lehiggadtam és inkább visszaaltattam. Nem vagyok kutyagyűlölő, de valami középútnak lenni kell, főleg hogy mondom eddig 2kuyta is lakott felettünk és semmi komoly gond nem volt... Mostmár kezd elegem lenni... Az egyébként baromi ijesztő volt nekem is valamelyik éjjel 1körül. mikor álmomból az vert fel, hogy betrappol a kutya a szobába ugatva felettünk... Azt hittem infartust kapok... Most jó hangosra vettem a Bartók rádiót a szobában, hátha elnyomja a kutyaugatást....
Pöttömmel minden okés, sokat rúgdos. Második babás mamik! Olyan lelkifurdalásom van, hogy nem tudok annyit "foglalkozni" a pocaklakóval, mint anno Zizu pocaklakósága alatt... Tudom ez a normális de akkor is rossz érzés...

Most megyek, majd jelentkezem.

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Vikci: Szép nagy a babócád. Gyakorlatilag 37. héttől nem számít már koraszülöttnek. Úgy tudom azt szokták mondani, hogy a fiúk lusták és inkább később jönnek, mint a lányok. Annyira nem tudom ezt a dolgot első babásként, de úgy gondolom, hogy a babó tudja mikor akar kijönni :-)
Azért jelentkezz folyamatosan, hogy mi van veled :-)
Hát az alvás nekem sem megy a legjobban mostanában. Szerencsére ma reggelre kicsit ki tudtam magam aludni, kellő képen fáradt voltam már az előző éjszakák nem alvása miatt.

Sáfri: Hát nem lehet egyszerű a szomszédotokkal. Én sosem tudtam megérteni azt az embert, aki nagytestű kutyát tart lakásban, de ez az én véleményem. Sajnálom, hogy Zizu nem tud aludni a kutyák miatt, de szerintem ti sem. Valami megoldást csak lehet találni a szomszéddal. Másnem ténylegesen éjszaka kell felmenni hozzá, amikor ugat a kutyája.... éjszakai látogatóknak valószínűleg ő sem fog örülni.

Mi szerdán voltunk a dokinknál. Szerencsére minden rendben van. Pocaklakó szépen fejlődik, már 2130 gramm a becsült súlya. Méhszájam még rendben van függetlenül attól, hogy elég sokat fájdogál a pocakom és néha keményedik is.

Mi jövőhéten kedden megyünk szülőszoba látogatásra, kíváncsi leszek.

Kép
pronny

Sziasztok!

A vizesedéssel kapcs. most én is homeón gondolkodom, mint Sáfri. Annyira fáj a lábam, hogy megfürödni is alig bírtam. Most is fel van pócolva. Így bírok csak meglenni. Ez most új. :-)Remélem holnapra jobb lesz.

Sáfri,

már pont kérdezni akartam, hogy merre vagy? :-) Szorítok, hogy ne kerüljön sor gyógyszerre. Esetleg erre nincs valami homeós szer. Nézz fel a homeopata.hu-ra esetleg ott felhívhatnál egy homeós dokit. Én is ezt szoktam ha valami bajunk van.
Ez a kutya dolog nem semmi. Én már bizti felmentem volna. Ez azért nem normális dolog. Főleg szegény pöttömöt is meijeszti. Nem mellesleg neked meg pláne nem jó ha nem tudsz pihenni. Szorítok, hogy megoldódjon.
Én is így érzek, hogy nem tudok annyit olvasni, a pocaklakóval foglalkozni, de amikor énekelek Máténak vagy Máté dalol vagy mondókázunk, zenét hallgatunk, mesélek akkor az a manónak is szól. Mindíg erre gondolok. És meg is szokott moccani a hangomra. Ezt pedig jelnek veszem, hogy tetszik neki amit csinálunk. :-) Máténál is sokat hallgattam zenéz+énekeltem neki. Nagy zene rajongó lett. :-)

Prony,

hát ez a pocaklakó pasi többet éas erősebben mozog, mint Máté. Szerintem sietni fog kifelé, hogy mielőbb szétnézzen idekint. Komolyan a hasamat nézi apa és látja, hogy szenvedek néha. Szétrugdos. :-D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Bocsi, valóban nagyon fáradt vagyok, azért nem jelentkezem. Olvasni szoktalak titeket, így követem az eseményeket, csak írni nincs erőm. Bori sajnos már 3. hete beteg, az előzőből végre 2 hét után kigyógyult, 1 napra ment oviba, de már reggel gyanús volt, hát megint hőemelkedés és hasmenés jött. Hőemelkedése elmúlt, de a hasmenése még mindig tart. Így itthon van, egymás agyára megyünk. Sokat jön hozzánk volt szomszéd néni, ilyenkor játszik Borival, elmennek vásárolni és átmennek hozzá (ha jó idő van), ill. utána még főz is nekünk. Nagyon nagy segítség. Én sajnos türelmetlen vagyok Borival, mivel fáradt vagyok, és hancúrozni sem tudok vele. Remélem, egyszer rendeződni fog még a kapcsolatunk, mert most mindketten szenvedünk tőle.

Sáfri, igen, most a kicsit hanyagolod a pocaklakót, születése után pedig a nagyot. Pontosabban igyekszel megtalálni az egyensúlyt, de nem könnyű. Nyugi, más is így van ezzel. Ez az élet rendje. Ettől még mindkét gyermekednek fantasztikus anyukája vagy (leszel).
Kutyadolog: hasonló gondjaink vannak az alattunk lakóval, ő albérlő, s már ott tartunk, hogy birtokvédelmi eljárást kezdeményeztünk ellenük. :(

Kata, örülök, hogy otthon vagytok! Azóta rendben vagytok? Megnyugodtatok már?

Vumenke, amit a leírásodból lekódoltam, nem is annyira a szüléssel lenne problémád, hanem utána a csecsemősökkel. Nekem is volt velük pár köröm, végül szerencsésen tudtuk rendezni a dolgot.

Pocakosok, hajrá! Mi is a sorrend szülésileg? Vikci, Pronny, Zsani, Sáfri, Vumenke? Nincs mindenkinek vonalzója, így nehéz követni.
ktc

sziasztok :)

ktc: örülök, h bejelentkeztél! sajnálom, h Bori beteg és nehézkes most a helyzeted! az nagyon jó, h van egy kis segítség, Borinak is biztos nagyon jól jön! természetes, h kicsit türelmetlenebb vagy, elképzelem milyen fáradtságos! mindenkinek meg kell szokni, h bővült a család és a kicsi most több figyelmet igényel. Borinak biztos furcsa, de hidd el tudja Ő, h szereteted ugyna úgy megvan felé is. idő kell, de minden rendbe jön!!!!!!!!

sáfri: fogalmam sincs szülés előtt mennyi idővel érdemes menni... én azért akkor megyek, mert van egy lány, aki velem tart (egy héttel későbbre van kiírva) és ez az időpnot, ami mindkettőnknek megfelel. a telefonba azt mondták, h egy alkalom, kb másfél óra, attól függ, h mennyi kérdés van. elvileg van két nőgyógyász, 1-1 szülésznő, aneszteziológus és gyermekorvos. ők tartják és tőlük lehet kérdezni. a szülőszoba látogatás sajnos még mindíg fel van függesztve a h1n1 miatt. bejelentkezni nem kell, csak odamész és kész. keddenként van 2-kor, kivéve minden hó 2. keddjét, amikor este 6-kor. a podmaniczky felől kell bemenni, fel a 2. emeletre és ott jelentkezel. egyenlőre ennyit tudok. ha te később mennél, akkor szívesen elmesélem majd, h mi volt! nem emlékszem mikorra vagy kiírva :oops:

vikci: hogy vagytok? remélem nálatok is minden rendben! mi az a homeós vizesedési bigyóka? sztem nekem is kelleni fog majd, már most van egy-két nap, h a karikagyűrűmet le kell tegyem. sajnos én alapból hajlamos vagyok rá, főleg majd nyáron :cry:

én szépen kerekedek-sajnos nem csak pocakilag, kisfiam (már merem így szólítani :lol: ) napról-napra érzem, ahogy nő! rengeteget mocorog, már mindennapos a külső látvány is! alakul a ruhatára, elvileg jövő héten meglesz a kiságya is! csak az építkezést nem tudjuk még mindíg kezdeni a rossz idő miatt :twisted: :twisted: :twisted: sajnos már én is érzem, h kezdek viszonylag hamar fáradni, ilyenkor muszáj ledőlnöm. még nem vagyok hozzászokva, sokszor furcsa. ma jutott eszembe, h elfelejtettem a héten felhívni a dokit a kenet eredmény miatt. majd jövő héten. biztos rendben van :lol:

Kép
zsani78

Lányok, a MÁV-ban szerdánként vannak az előadások, nem kedden!!!
A hó 2. szerdáján 18 órakor kezdődő előadást Vermes főorvos tartja és ott van a vezető aneszteziológus is.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Ma megint alakultunk. Ablakok megpucolva, függönyök kimosva kivasalva, Szülőszoba és kórházi csomi egy két kivétellel összerakva, kész van a szopispárnám is, pelusok kimosva kifertőtlenítve. Még a kisruhákat kell jövőhéten kimosnom, vasalnom+van még egy csomó minden a listámon, de már szinte mehetünk is szülni. :-) Egyébbként most azt érzem, hogy semmire nem vagyok felkészülve. Egy nagy űr van belül. Máténál is volt ilyesmi. Ez normális?

Zsani,

meg fogom nézni pontosan. :-)Végül nem vettem semmit.

Ktc,

örülök, hogy jelentkeztél. Sajnálom Borit, hogy beteg mág mindig. Nem lehet, hogy a tesó érkezése miatt betegeskedik? Na jó nem akarlak mégénis idegesíteni. Nem tudom ezeket a dolgokat sajnos. De pont ezt látom magam előtt, hogy nem fogok tudni hancúrozni a dackorszakos Mátékával, mert annyira fáradt leszek. Minden nap csak jobb lesz remélhetőleg. :-) Szorítok, hogy legyen erőd+++

Igen a sorrendet jól írtad. Most elvileg én jövök. :-)
Azt olvastad, hogy sajnos nem a dokinál fogok szülni:-(
De akit maga helyett ajánlott az is egy rendi orvos. Most megyünk hozzá hétfőn az ügyeletre ott fog megvizsgálni+ctg.

Gyere ha lesz időd. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok! Jelentkezem!

Visszaolvasni most nem tudok. Már megvonási tüneteim vannak. :lol:

Emő szépen kerekedik, babásodik. Továbbra is nyugis baba, bár szegénykém tanul várakozni is, amikor pl. Borit pelenkázom, s közben ő megébred... Általában nem hagyom sírni egy percig sem, de ilyenkor kénytelen vagyok, viszont végig beszélek hozzá (is). Sokat van ébren, ilyenkor nézelődik. Napraforgó és anyáraforgó. Hason sokat forgatja a fejecskéjét, nézegeti a színes kendőket, a függönyöket és a fény-árnyék játékot. Nagyon figyelmes, mindenki meglepődik, mennyire. Ma esti fürdetésnél lesz mérve, múlt héten 3210 g volt. Hosszra is nőtt, az 56-os rugik is kezdenek neccesek lenni. Viszont az 56-os bodykba most nőtt bele. Ki érti ezt? Volt szomszéd néni nagyon sokat segít, sokszor délelőtt átjön, Borival játszik, amikor már nincs hőemelkedése elmennek vásárolni, aztán átmennek hozzá, ott kihancúrozza magát, amikor hazajönnek, Piri néni dajkálja Emőt amíg Borit ebédeltetem, aztán amikor nagylánynak csendespihenője van, nekiáll főzni. Borka nem alszik napközben, ennek megfelelően este két pillanat alatt mély álomba zuhan. De már nem viseli meg a reggel 7-től este 8-ig tartó ébrenlét. Remélem, jövő héten tud már oviba menni, s jön a kicsit jobb idő, mert már akarom Emőt vinni magammal. Én is csak kétszer kb. 5 percre voltam levegőn az elmúlt 3 hétben... Kicsit fehér is vagyok.
Most megpróbálom kihasználni, hogy Emő baba alszik, Bori apjával kószál, megyek lezuhanyozni. Igyekszem gyakrabban jönni, ha Bori délelőtt oviban lesz, tuti lesz időm benézni rendszeresen.
ktc

Sziasztok!

Mindenki alszik, úh gondoltam benézem. Átfutottam amiket írtatok.

Vumenke, sajnálom, de egyet értek, hogy ha valami nem tetszik, inkább most keress más kórházat, más orvost. Én mondjuk pont a dokira váltottam, de hát mindenkinek más jön be. Más stílus. Én el nem tudtam korábban képzelni, hogy pasi nőgyógyászom lesz, aztán most mégis nála kötöttem ki. Bár ahogy írtam, már talán nem is találkozunk. Rákszűrés miatt nem biztos hogy felmegyek Pestre orvoshoz. Elég körülményes. Még ha közelebb lenne az M3-hoz a magánrendelője, talán... de így messze van!

Vikci: én láttam Koppány doktort! Volt hozzá szerencsém a TP-n mikor bent feküdtem.

Sáfri: remélem minden rendben lesz a vérnyomásoddal. Egyébként az internet tényleg rossz ha valami "betegség" után kutatsz. Mindig a legrosszabakat találja meg az ember. Én is sokszor beparáztam a kiváncsiságom miatt. Sokszor jobb nem is tudni, csak annyit, amennyit a doki mond. Egyébként a barátnőmnek kellett szednie gyógyszert, és teljesen egészséges kisbabája született. Csak azért lett csaszi a vége, mert a baba feje nem jól illeszkedett a szülőcsatornába!

Katica: Átérzem a helyzetedet, már ami a lányokat illeti. Azt hiszem egy gyerek után a legnagyobb a változás, ha a másodikat szüli meg az ember lánya. De Borinak is nehéz lehet, hisz eddig ő volt a minden, és most meg kell tanulnia osztozkodni rajtad, rajtatok. Tudom hogy nehéz... Remélem ügyes leszel, és sikerül a legjobban megosztanod magad a lányok között!

Mi amúgy jól vagyunk! A srácoknak kissé taknyos az orra, úh naponta legalább egyszer Sterimart kapnak, és C vitamint legalább napi 4 cseppet. Most kiraktam őket a teraszra levegőzni! Bálint gyakrabban ébred, de Gergő ügyesen alszik, és Bálint is visszaalszik, ha ringatom a kocsit egy kicsit :D
Válaszolva a kérdésekre, nem tudni mi okozta Gergőnél a puffadást. Egy allergiás reakció, és reméljük több vírus nem vált ki nála ilyet. Most még zöld a széklete, valsz az antibigyó miatt még nem jött helyre a bélflórája, úh kap Normaflore-t is. Remélem ez is teljesen a régi lesz hamarosan. Még mindig anyatejesek :)

Cupp

Kata
labkat

Kata örülök, hogy jól vannak a fiúk végre!

KTC: csak alalul az összerázódás :)

Vikci: nincs már sok hátra, ügyesek vagytok az előkészületekkel :)

Nekem nem a dokival van bajom, őt nagyon kedvelem. Csak azt nem tudom elfogadni, hogy pl. miért indítja meg mindenáron a szülést 7 nap eltelte után....? Meg miért kell mindenképp oxitocin? Miért rutinszerű a gátmetszés, stb. Miért viszik el a babát tőlem a szülés után 5 perccel fürdetni-mérni? (Mintha 2 óra múlva jelentősen változna a súlya..) Tudom, ezeket nem ő határozza meg, de akkor is, számunkra ez most nem elfogadható. Azt hittem kicsit rugalmasabb és a kismamái az elsők, de nem, a protokoll mindenekelőtt :?
Részletekbe nem szeretnék belemenni, mert tényleg nem célom a dokiról negatívakat írni meg bárkinek is elvenni a kedvét bármitől. Ha valakit érdekelnek a részletek, priviben megtalál.

Szép ünnepet! :)
vumenke

Sziasztok!
Nem szeretnék tolakodó lenni, elég régóta olvaslak benneteket (remélem nem baj :oops: ). Nagyon szimpatikus "csapat" vagytok.
Tavaly augusztusban szültem második babámat a Spánik doktornál, a 28. héten kerültem hozzá (és nagyon bántam, hogy nem váltottam hamarább orvost).
Engem is csupa pozitív élmény ért vele kapcsolatban, bár akkor kicsit meglepődtem, amikor a kiírt napon a vizsgálat után közölte, hogy akár most meg is indítja a szülést (bő 1 ujjnyi volt a méhszáj, fájásom nem nagyon volt), ha én is úgy gondolom vagy várhatunk akár egy hetet is, de azt is mondta, hogy általában az 5. napon kezd hirtelen romlani a baba "ellátása" a pocakban.
Hagyott minket gondolkozni a témán, mikor legközelebb visszajött, azt mondtam neki, hogy várjunk, mert én szeretném, ha magától indulna be a szülés. Féltem, hogy császár lesz a vége az indításnak (megnyugtatott, hogy azt ő sem szeretné).
Aztán felvett az osztályra és vártunk.
Éjjel fél egy felé kezdődtek az első fájások, próbáltam még pihenni, de rövid idő múlva már a folyosón sétáltam, hogy segítsek a kisfiamnak.
Végig azt vártam, hogy mikor lesz olyan, mint az első szülésemnél.
De nem volt olyan, 5 óra felé gondoltam szólok, az osztályon az ügyeletes nővérnek, hogy talán lassan lesz valami.
Mikor leértem a szülőszobára, akkor gyorsultak fel az események.
Megvizsgált az ügyeletes orvos és közölte, hogy 4 ujjnyi a méhszáj, azzal ment ki a szülőszobából, hogy hívja a Spánik doktort.
A kedves Spánik doktor szerencsére nagyon hamar be is ért a kórházba (a férjemmel ellentétben, aki lemaradt a szülésről :lol: )és kb. 40 perc alatt meg is született a kisfiam.
Nem kaptam oxitocint (csak a szülés után), nem volt burokrepesztés és gátmetszés sem.
Összességében az volt a tapasztalatom, hogy ugyan jóval erősebbek a fájások, de hamarább meg is van a baba.
A kislányom születése után úgy éreztem magam, mint akin végigment az úthenger minimum 2x, másodszor viszont 3 órával a szülés után már az ágyon ültem mosolyogva (össze sem lehet hasonlítani a kettőt).

Cukrosvizet pedig nem adtam a kisfiamnak, bár mondogatták a csecsemősök, hogy nagyon meleg van kell a folyadék a babának.
Csak szoptattam így elkerültük a besárgulást is.
A szülés utáni "összebújás" a babával viszont nekem is nagyon hiányzott.
nefelejcs2

sziasztok!
jolyjoker: a máv szülészeti osztályát hívtam telefonon és ők mondták.... akkor nem értem!

vikci: hát, még nem szültem, de vizsgáztam sokszor és idegesség miatt olyankor is mindíg ilyen érzése van az embernek... rengeteget tanulsz, aztán ha ott állsz, úgy érzed semmit nem tudsz.... gondolom normális :lol: biztos én is így leszek! nagyon ügyes vagy, haladsz a dolgokkal :lol:

ktc: biztos Borinak is jó lesz, ha mehet oviba, kicsit elvonja a figyelmét :lol: Piri néni egy angyal, örülök, h van Nektek!

labkat: örülök, h jobban vagytok, a nózika majd rendbejön :) remélem lányok is jól vannak!

vumenke: ha mentek, akkor remélem számotokra lehető legjobb helyre-kezekbe kerültök!

mi jól vagyunk, manó nő, mint a bolondgomba (gondolom-érzem) most hétvégén éreztem először, h megfordult. eddig buksi volt felfelé, mindíg lefelé rúgdosott. vasárnap este sokat tornázott (néha kellemetlen érzést okozva pocinak) és hétfőn felfelé éreztem a rúgdosást. de ma elbizonytalanodtam, mert megint mintha lefelé lett volna.... de lehet, h ficeregnek még annyit, h egyszer fenn-másszor lenn, fogalmam sincs..... :lol: sajnos rókakoma visszatért, tegnap is, ma is, pedig már kb egy hete nem járt felénk, kezdtem ismét örülni.... a héten bejelentkezünk 4d-s vizsgálatra, kihagyjuk a 3hetes kórházi uh-t. még nem tudom hova menjünk, nézelődünk. remélem mindent rendben találnak és a fránya tágulat apadozik!!!!!!!!!!!
szép estét mindenkinek :lol:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ktc,

örülök, hogy kezdtek jobban összeszokni. Elvileg mostmár jön a jóidő. De azért vigyázz az első levegőzéssel nehogy rosszul legyél. Én is emlékszem majdnem elájutam. :-)
LÁttad hogy nem a Spániknál szülök sajnos? :-( Majd úg yis lesz időd visszaolvasni. Egyenlőre Bálint doki jónak tűnik. :-)

Zsani,

még bőven van helye mocorogni. A 37 hetes babám is rengeteget mozog néha azt érzem szétszakadok. 36. hétre kell neki befordulni, de még elvileg utána is vissza tudják fordítani infuzíóval.
Mi 4D-n a 4dgenesisben voltunk van honlapjuk is. Megvoltunk velünk nagyon elégedve. Hiába aludt Máté csak a felét fizettük ki és legközelebb már sikerrel jártunk szintén fél árért.

Vumenke,

hát azért annak énis örülnék ha rám tennék Marcit legalább egy öt percre és csak akkor vágnák el a köldökzsinórt amikor már nem pulzál. Az Istvánban így volt. És jó rá visszaemlékezni.
Azért a mostani dokim prferálja a homeót ez már pozitív. :-)

nefelejts,

örülök, hogy írtál. Én is Máténál ezt éreztem. Őt 10 nap múlva indították. Bár nem pihiztem semmit Máté után.
Remélem most nem lesz ennyire fárasztó maga a szülés sem és hasonló élményben lesz részem, mint neked. :-)

Tegnap voltunk a dokinál. Még elvileg márciusban nem szülünk. CTG jó volt. Ami pozitív volt, hogy a doki szeret homeóval dolgozni. Tegnap elkezdtem szedni. Ti szedtek vagy szedtetek vagy tervezitek , hogy szedtek?
Jaj képzeljétek tegnap pont valaki kiabált a szülőszobán majd felsírt egy édes babahang. Hát hideg meleg , szédülés + a sírógörcs kerülgetett. Elég hülye érzelmi kavalkádba kerültem. De úgy gondolom ez normális már így a végén, hogy kb. tudom mire számíthatok. :-) Szerencsére mire a doki kiért értem már elmúltak a tünetek. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

zsani,

én holnap megyek be a kórházba, akkor minden kiderül.
Majd tudósítok.
Joli.

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Joli: előre is köszönöm :lol:

vikci: én is a 4dgenesissel szemezek, pont ezért, h ha nem látnak semmit, akkor nem fogadják el csak az alap díjat. sajnos többeket hallottam már, h háttal volt, meg sem mozdult a baba, nem mutatta magát.... az égvilágon semmit nem láttak.... így csalódás lenne annyi pénzt kifizetni. az egyetlen, ami annyira nem volt szimpi náluk, h nem látom milyen végzettségük van az uh-t végzőknek?! védőnénim szerint több helyen képzetlen hölgyek csinálják, nincs szakmai tudásuk. ők milyenek?????

Kép
zsani78

Egy kérdésem lenne felétek:
Nektek mi a véleményetek a köldökzsinórvér levételével kapcsolatban?
Ti levetetitek, illetve akik már szültek levetették?
Mi most eléggé gondolkodóba estünk ezzel kapcsolatban. Kicsit tanácstalanok vagyunk, mit is tegyünk.
Az a baj, hogy a neten található infó ezzel kapcsolatban nem túl sok.
A mai világban mi garantálja azt, hogy az a cég ahol tároltatom a KZSV-t még 20 év múlva is létezni fog?

Kép
pronny

Sziasztok!

Még mindig szerdánként vannak a szülésfelkészítő előadások a MÁV-ban.
Ez egészen tuti, mert a szülészeti-nógyógyászati ambulancia előtt ki is van plakátolva, ill. én végigültem a mait. :)
A vezető gyerekorvos és az egyik kórházi védőnő tartotta az eligazítást, közel 2 órán keresztül.
Szóba került és tényleg úgy van, hogy a szülőszobai telefonon néha téves infókat mondanak. A maira pl. az egyik érdeklődő kismamának azt mondták, hogy 6-kor kezdődik, pedig igaziból 2-kor. (A 6 órakor kezdődő a hónap II. szerdáján van, Vermes főorvos tartja.)

Viszont a szülőszoba-látogatások sajnos még mindig fel vannak függesztve. :(

Joli.

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Joli: köszönöm szépen,h szóltál!!!!! remek, h mást mondanak :twisted:

pronny: mi nem fogjuk levetetni, ennek anyagi és véleménybeli okai egyaránt vannak.... sajnos nagyon sokba kerül, ami jelentős anyagi terhet jelent per.pill, ezen kívül havi részletként sem kevés a nevetséges gyedet tekintve ... egyéb ok: egyre több helyről hallom, h szerették volna felhasználni, de kiderült, h kevés az őssejt tartalma. másik: magyarországon nem minden őssejtműtétet végeznek, ha nincs pénz külföldi kezelésre, műtétre, sajnos hiába a levétel.... az általad felvetett kérdés még eszembe sem jutott, de Magyaron nem nehéz csőddel megszűntetni egy céget, garancia nincs! nagyon sokan vannak, akik mellette állnak és egyre többen, akik levetetik. ahányan vagyunk, annyi véleményen!

Kép
zsani78

Sziasztok!

A szülőszoba miatt ne búsuljatok. Nekünk a Spánik doki mutatta meg személyesen. Ő ajánlotta fel. De ha megkéritek van olyan nap, hog yügyeletes és szívesen , megmutatja, mert szerinte is érdemes megnézni. Én a férjemmel mentem ráadásul.

Zsani,

Mi amikor a 18. héten kétséges volt a baba egészsége oda mentünk 2D-re. Vagyis csakis azért, hogy a baba jól van-e. Majd 28. héten mozizni is oda mentünk. :-)

Pronny,

én is csatlakoznék Zsani véleményéhez. Sem anyagilag nem bírnánk és ha bírnánk is lehet, hogy csak kidobnánk azt a pénzt, mert nem lehet semmit kezdeni a vérrel.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

SZiasztok!

Ma voltunk Dokinknál! :) Pöttöm hivatalosan is 22hetes és 2napos, 590g és egy izgő-mozgó kis kukac. Azt hogy ennek a kukacnak van e kukaca nem tudjuk, mert mondtuk, hogy ne mondja meg, de attól még nyugodtan mehet arra az UHgal, mert ha esetleg mi egyértelműen meglátnánk, csak akkor szeretnénk tudni. No én kislányt láttam, de aztán elgondolkodtam, hogy az amit láttam, az nem a puncija volt hanem a popsija, úgyhogy lehet hogy rosszul lestem. Dokink első körben azt mondta hogy nehéz megmondani, mert pont ott van egy köldökzsinór csonk is , de a végén több kukkolás után azt mondta ő már tudja micsoda. Annyira kíváncsi voltam, de kibírtam és nem kérdeztem rá. Szeretném, ha meglepi lenne és csak az UH alatt bizonytalanodom el mindig azaz akkor szeretném tudni. Ha esetleg valaki tud nekem küldeni fiú-lány UH képeket még emlékezetől okoskodom kicsit, aztán ez is elmúlik 1hónapra legalább... :))))
Én is rákérdeztem, hogy mi az a mi természetes szülésnél kötelező. Azt mondta, hogy a 72óra a kórházban és hogy első éjszaka a csecsemő osztályon alszik a baba. Azt mondta, hogy rögtön rámteszik a babát és csak akkor vágják el a köldökzsinórt, ha már nem pulzál, utána viszik el a babát LETÖRÖLNI, mert fürdetni már nem szokták, csak ha nagyon véres, valami más gond van stb. Semmi sem kötelező, borotválás, beöntés, csak ha kérem stb. Az oxitocint is csak akkor adják, ha gyengék a fájások és megállt az egész, de először megpróbálják burokrepesztéssel erősíteni a fájásokat, de ha minden megy a maga útján akkor semmit nem avatkoznak bele. Amin meglepődtem, hogy azt mondta, hogy császárosok is ugyanúgy kaphatnak oxitocint, -előző dokim azt mondta, hogy nem, akkor muszáj császározni, ha nem elég erősek a fájások- (erre azt mondta hogy ez kórház függő) sőt epidurális érzéstelenítést is. Csak akkor van előbb császár aq császárosoknak, ha romlik a szívhang, nagyon gyenge az előző seb és feszül és elviselhetetlenül fáj... A gátmetszést azt mondta, hogy általában elvégzik, de ez is helyzetfüggő. Gátvédelemre törekednek a szülésznők és ő is. Max. 3-4cm-t vág, ha vág gátmetszésnél és ezt már akkor nem lehet érezni, mert annyira feszül a gát, hogy ezzel segít ezen. Koraszülésnél van csak nagyobb vágás, de ott a baba élete miatt van erre szükség. Azt mondta rosszabb, ha reped, és nem szokott gondott okozni a későbbiekben a gátseb, esetleg aki érzékeny a frontokra, annak itt is érzékeny lesz akár más sebnél, más műtéti hegnél, de többségében nincs hosszútávú következménye. Én is voltam Zizuval a születés hetén és ott mondták, hogy a repedés jobb, az izmok vágása miatt, de hogy mi a legjobb, nem tudom.
A pulzusomra azt mondta, hogy a 110körüli érték elfogadtható, így nem kell kardiológiára menni és gyógyszert szedni, most ez a "keresztem" a terhesség alatt. Szerencsére talán rájöttem, hogy a frontok környékén szoktam rosszul lenni... Azt mondta, ha 120 lenne az átlag az nem lenne jó. A többi érték jó, így ne aggódjak. Megkérdeztem hogy járhatok e úszni és azt mondta, hogy arra figyeljek, hogy tiszta, kultúr uszi legyen és csak hideg vizes medencébe szigorúan. Ezen kívül, amilyen gyorsan lehet vegyem le a fürdőrucim, ha kész vagyok, mert attól lehet fertőzés. A krémet, kúpot nem ajánlotta, ha vigyázok nem lesz semmi gond.
A vizesedésre a homeos bogyót ő is javasolta, amit a doki néni írt fel, azt mondta, hogy arra figyeljek, hogy 5ször egyek, inkább kicsit és kevés szénhidrátot egyszerre, ezt a súlynövekedésre mondta. Max.14-15kg-t mondott hogy az a normális hízás végig és az sem biztos, hogy most a 3.trimeszterben jön még majd fel sok súly.
Azt hiszem ennyi. Ha valami gond van ápr.18ig, nekem azt mondta, hogy az asszisztensén keresztül lehet elérni, és a magánba a Debreceni doki van helyette. Azt hiszem ennyit mára!
Olyan jó volt látni Pöttömöt!
Segítsetek nekem névötletelésben lélgyszi: Pogonyi .... ???????
Olyat szeretnénk, ami nem nagyon sűrű mostanában és illik a ZItához. Valami magyar "hagyomásnyosabb"kellene szerintem. Mert nekem hülyén hangzik, hogy van egy Zitám és egy Roxánám vagy Kevinem. Na ez tuti nem lenne, csak pl. :)))))))))))

Futok tova, puszi Nektek!

Kép
Kép
sáfri

De szerintem aki már szült, annak kéne mesélnie, hogy mi hogy van, ilyen részletekben, hogy tényleg nem fürdetik ránk teszik-e stb.
Én csak azt írtam, amit mondott, gondolom nem kamuzna. :)

Uszodára még azt is mondta, hogy nagyon jó az izmok lazítására és erősítésre, mert mikor tele lesz tejcivel a mell, na az nem egy könnyű teher, nekem szétment a hátam és akkor tuti nem lehet úszni menni, mert a hideg víztől apadhat a tejcsi... MOst olvastam, hogy az oedemára is jó... Hipphipp hurrááá... Pápá vizesedés! Csak ki vigyáz addig Zizmára??? :((((((((((((((

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Eszterkét egy éve nem fürdették, hasamra tették születés után. Nem volt beöntés, gátmetszés (csak egy két öltéses repedés). Szülőszobából kb 5 percrec vitték el mérni és öltöztetni.
Utána békén hagytak legalább két órát hármasban. Méhösszehúzó infúzió volt, mivel ez a 4. szülésem volt, javasolta a doki, nehogy "eldobja"magát a méhem.
Eszter az első éjszakán is szinte végig velem volt. Egyszer ugyan elvitték, de kértem, h sír hozzák vissza. egyóra múlva újra velem volt, utána már csak fürdeni és orvosi vizsgálatra vitték el.
A doki pedig tényleg csak kísérte a szülést... ott ült és néha megvizsgált. Semmi hasnyomkodás, kézzel tágítás és ilyenek.
Születéstörténetet és tavalyi csecsemős történetet írtam kb. tavaly ilyenkor....Hátha segít vkinek :lol:
Betti

Kép
becsengo

Sziasztok!

Sáfri,

örülök, hogy írtál és hogy úgy néz ki jól alakulnak a dolgok. Örülök, hogy leírtad mi történik szülés után. :-) Máténál is ezek voltak csak őt az Istvánban szültem. Ez teljesen pozitív, hogy a babuci köldökzsinórját addig nem vágják el amíg pulzál. Néztem Mátéról is képeket és jó emlékek jöttek elő.
Sajnso nem tudok neked UH képeket betölteni. :-) De a pocakod úgy nő mint a Zitánál? Szerintem ez is megmutathatja a nemet. Nekem csúcsos a hasam, Hátulról nem is látszik, hogy terhes vagyok.
Nevek: Fiú név: Ákos, Áron, Kornél, Koppány, Benedek, Zalán, Marcel, Balázs. Ezek jutottak eszembe.
Lány nevek: Lili, Liliána, Melinda, Viktória, Zsófia, Bianka. A Viktória nem magamról jutott eszembe, hanem az elő név hozta.
Mondjuk nekünk van egy Máténk és Lesz egy Mártonunk. :-)

becsengő,

örülök, hogy megerősítetted a dokik szavát. JÓ így szülés előtt olyan dolgokat olvasni amiket szeretnék.

Voltunk ma is ctg-n minden rendben van. És a doki nagyon normál szülés párti. :-) Ez pozitív. Rá is erősítettem, hogy én is nagyon szeretnék úgy szülni ismét. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sáfri: itt vannak fiú-lány UH képek.
http://babatervezok.otthona.net/jom.shtml
De nagyon jó ám megtudni szülés után is :wink: Mi nem kérdeztük meg és nem bántam meg.

Sajnos, most csak ennyi időm volt. Örülök, hogy mindenki jól van.

Kép
Kép
cosmopolita

[color=darkred]Sziasztok!

Ugyan elég régóta tag vagyok itt a babaneten, de eddig csak olvasgattam, informálódtam.
Tulajdonképpen orvoskeresőben vagyok...! Az elmúlt kb. 1-2 évben 4 dokit "teszteltem", de valahogy egyik sem nyerte el a bizalmamat, szimpátiámat...
Spánik doktorról eddig érdekes módon csak jókat olvastam, ezért bátorkodom elkérni valamelyikőtöktől az elérhetőségét.
A magánrendelője merre található?
Remélem én is elégedett leszek vele, mert már nagyon időszerű lenne végre rátalálnom arra az orvosra, akire nyugodt szívvel rábízhatom magam.
Segítségeteket előre is köszönöm! :)
uccu

Szia uccu,

itt megtalálod az elérhetőségét és a magánrendelő címét is. Van egy bejelentkezési telefonszám is.
http://orvosonline.hu/oldal.php?orvos=gspanik

Viszont most nincs 1 hónapig a Spánik doki, műtik a csuklóját.

Kép
pronny

Zsani, Vikci: köszönöm a véleményeteket a köldökzsinór vérrel kapcsolatban. Hasonló állásponton vagyunk mi is a párommal, mint ti. Érdekelt, hogy más hogy vélekedik ebben a dologban. Több embert megkérdeztünk már, s mindenkinek vannak kétségei, nem is beszélve az áráról.
Lehet, hogy lesz ennek jövője, de még nem most, majd kb. 5-10 év múlva, mikor már több tesztelésen ment át a dolog.

Még lenne egy kérdésem. A baba anyakönyvezéséhez nem tudjátok véletlenül, hogy 30 vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat hitelesített másolata szükséges? Minél több helyen olvasom, annál eltérőbbek ezek a számok. Mondjuk nagyobb %-ban a 300 napot olvastam.

Kép
pronny

Pronny,

ez mindig az adott anyakönyvi hivataltól függ, hogy mit kérnek.
Amit én tudok: az ÁEK-ban születő gyermekeket a VI. kerületi önkormányzat anyakönyvezi. Ott pedig a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy annak hiteles másolata a követelmény.

Joli.

jolyjoker
Budapest XV. kerület

Szia Pronny!

Köszönöm a linket.

Üdv: Ildás
uccu

Joli, köszönöm az információt. :)

Kép
pronny

Pronny: igazán nincs mit :wink:

Kép
zsani78

Sziasztok régiek és újak!

Köszönöm az érdeklődést az iwiw-en! :wink:
Jól vagyok/vagyunk, bár egyre nagyobb a teher. :oops: Hihetetlen, hogy 8 hét és megváltozik a felállás! Már annyira összeszoktunk, hogy furcsa lesz az új létszám... Szerintünk Pancsi is érti, hogy hamarosan érkezik a kistesó és már önállóan alszik el egyedül (!) a saját ágyában, miután belebújt a hálózsákjába! Hát ilyen segítőkész nagylányom van! :wink: Imád öltözni, ill. inkább vetkőzni, de talán a nyáron ez is tökéletesre forrja magát! :wink: 8)

Az újaknak dokinkról annyit, hogy számomra mindig menyugtató szavakkal enged útnak! Még akkor is, ha a fáradtságtól véres a szeme. De talán most a kényszerpihenőjén rendbe jön! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

vikci: hogy vagytok????

lakbat, ktc: gyerkőcök???

sáfri: ???

pronny: most látom, h kérdezted a kivonatot. hát, sztem jobb, ha megkérdezed őket, mert mindenhol mást mondanak! legalábbis eddig még két egyforma infot nem kaptam! nekem pl. itt a faluban azt mondta az anyakönyvezető hölgy, h 30 naposat szoktak kérni, ráadásul ha nem az lesz a vezetékneve a csöppségnek, amit a házasságlevélbe leírtak, akkor napok számától független mindenképp kell. (mi most úgy állunk, h én felvettem párom vezetéknevét és kötőjellel megtartottam a sajátom és lehet, h kicsiként is így kapja. a házasságlevélben csak az apukája vez.neve van, ezért elvileg nekünk feltétlen kell.) azt mondta ingyenes, ezért sztem nem gond, ha inkább van friss, mint nincs és kéne! de akkor okozhat macerát, ha nem ott laksz, ahol házasodtál és kiállították!

nagyon csendben vagytok mostanság :cry:

meg tudja vki mondani, h ha jövő héten kéne visszamennem a dokihoz, akkor mit csináljak??? bár gondolom van helyettese.... tegnap előtt többször próbáltam hívni, de eleinte nem vette fel, aztán kikapcsolta magát :cry: nem szeretek folyamatosan "zaklatni"...

Kép
zsani78

Sziasztok!

Látom van aki hiányolt minket :) Fura, de már annyira távoli a "doki" téma... főleg így zűrzavarban - nálunk meg az van.

Sajna elkaptuk a HÁNYÓS-HASMENŐS vírust. :( Srácok úgy tűnik megúszták. Szerintem a Heim Pálból hozhattuk haza, mert mikor haza jöttünk, az egyik nővérke, aki velünk volt pont nem dolgozott, mert egész éjjel hányt - viszont egy nappal előtte is velünk volt. Hétfőn jöttünk haza, és a férjem már kedden rosszul volt, szerdán pedig még rosszabbul. Rá egy hétre jött ki Johin, aki kórházba is került 3 napra. Aztán másnap Veronikához, harmadnap pedig hozzám hívtuk ki az ügyeletet. Nekünk segített a szuri. Rémes volt. Valsz a calici vírus lehetett, de pontosan nem tudni. Gondolom a rota keményebb, mert én csak 3 órás hányással megúsztam, és egy hasmars volt. Azóta rendben vagyok.
Srácok amúgy hurutosak :( Bálint aznap hogy Johi kórházba került, szintén kórházba vittük délelőtt, de onnan haza küldtek. Írtak fel neki hörgőtágító spray-t. Aztán mikor Johi haza jött a kórházból, aznap megint beküldött a házi orvosunk, de kórház megint haza küldött minket - még több gyógyszert írtak fel, mondván ezt otthon is beszedhetjük. Bálint amúgy jobban van, csak közben megfertőzte Gergőt is, és most ő van rosszabbul. Holnap visszük mellkas röntgenre, mert dokinő aggódik, nehogy tüdőgyulladás legyen. De szerintem nem lesz gond, csak próbál alapos lenni a dokink. Most jól veszik a levegőt, miközben alszanak. Kicsit szörcsög Gergő. Szerintem csak épp a mélyponton van, de két nap és jobban lesz, mint Bálint, mert nála is épp így zajlott le az egész. Kapnak hörgőtágító puffot és szirupot, antibiotikumot, Cvitamint, Normaflore-t, orrcseppet és orrspray-t no meg a D vitamint ugye - minden nap ennyi vackot. Kissé ki van a gyomruk, mert megy a hasuk is, de hétvégén vége az antibigyónak, és remélem aztán jól leszünk.
Johanna is hurutos még. Rém hisztis mostanság! Sajnos ma még ment a hasa, és Verusnak is. :( Remélem azért a srácok tényleg megússzák ezt a vacak calicit!

No ennyit rólunk!

Vikcy még egyben?

Kata
labkat

Több napja nem jutok géphez, ráadásul tegnap a net is szarakodott. Mindkét lány az én nyakamban, már főznöm is kell, úgyhogy el vagyok havazva. Bocsi, hogy így eltűntem. Igyekszem jönni... Embarassed Crying or Very sad Amúgy jól vagyunk Emő 3970g, Bori imádja, én meg őket. 3 hetembe telt, hogy végre kétgyerekes anyának érezzem magam, belül fel tudjam dolgozni. Még kicsit nehezen koordinálom össze a napunkat meg magunkat, de lesz az még jobb is, más is megoldja ügyesen.

Blogon sok új kép, de kettőt gyorsan ide is teszek.
Tesók:
Kép
1 hónapos
Kép
ktc

labkat: szegénykéim!!!!!!!!!! szívből sajnálom ezt a sok fránya vírust! csodálom, h tudod követni kinek milyen gyógyszer kell! kétszer olvastam el, úgy belegabajodtam!!! remélem hétvégén jól kigyógyul mindenki, gyógypuszi nektek!

ktc: annyira édes Bori, ahogy hatalmas szeretettel odabújik tesóhoz!!! megyek megkukkollak Titeket :lol: :lol: kitartást kívánok, Te is nagyon ügyes vagy!!!

Kép
zsani78

Nektek is megmutatom, elkezdtük az építkezést!!!!!!!! vagyis inkább apa, én csak kiszolgáló személyzet vagyok :oops: :cry:

ez a reggeli állapot, ahol még "csak" az alap van
Kép

ma már falaztak a fiúk :lol:
Kép

Kép
zsani78

labkat: hát nem semmi az utóbbi időben miken mentek keresztül. Remélem azóta az egész család felépült ebből a ronda hányós-hasmenős vírusból.

ktc: nagyon aranyos a kép, amit feltettél Boriról és Emőről. Látszik rajta, hogy Bori valóban nagyon szereti a kishúgát. Szépen gyarapodik Emő, gondolom tejed is van hozzá. Elhiszem, hogy még nehéz koordinálni a napjaidat, de hidd el a kitartó munka meghozza majd a gyümölcsét. Elhiszem, hogy nem egyszerű.

zsani: jól belevágtatok az építkezésbe. Remélhetőleg az idő most már nem fog közbe szólni és rendesen tudjátok csinálni. Egy szobát építetek a házhoz?

Vikci merre vagy? Egyben vagy még?

Mi egész jól megvagyunk. Az alvási problémáim sajnos nem javultak, sőt elmondhatom, hogy szinte napról napra rosszabb. :( Pocaklakó szépen növekedik, ezáltal az én pocakom meg egyre nagyobb. Néha kicsit bedagadnak az ujjaim meg a lábfejem, de szerencsére nem vészes.

Íme egy hétvégén készült pocakfotó. 35. hét. Kép

Kép
pronny

Sziasztok!

Megkérdeztem ma a kórházat és 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell. Én pont ma intéztem el. :-)Úgyhogy ez a legfrissebb informácó.

Zsani,

azta jól belekezdtetek. A falak hamar meglesznek úgylátom. A belső munkálatokat is megakarjátok csinálni az idén?

Labkat,

remélem hamar túllesztek ezen a fránya betegségen. Egyik ismerősöm is megkapta. Remélem a srácok nem kapják meg. Bár véded őket anyatejjel. :-)Jóbbulást nektek! Én is hamar túl leszek mostár a doki témán és jövök majd a babás sztorikkal , képekkel remélhetőleg.

Pronny,

én is oldalt aztán nagyobb párnával majd párna előttem mögöttem alszom. Kitartást. Te is pihizz délután a manóval ha tudsz. Én ma is két órát kidőltem. De nem is baj, mert sülés után már nem lesz rá módom.
Hogy állsz az előkészületekkel? A házassági anyakönyvi kivonatról írtam feljebb.
Szép a pocakod. Én is teszek fel lehet nemsokára. :-)

Ktc,

nagyon édesek a csajszik. A kisbabód tisztára hasonlít rád. :-) Bori is olyan édes ahogy bújik hozzá. Ahhoz képest hamar megszokta a tesót. Írj majd ha lesz időd, hogy milyen négyesben.
Én kicsit tartok tőle. Kajcsit szerintem majd mi rendelni fogunk ha már nem lesz segítségem.

Még egyben.

Köszönöm az érdeklődést. Elvileg a 12. Uh szerint vasárnapra vagyok kiírva. Drukkoljatok, hogy húsvétra megjöjjön Marci! Nem szeretnék megint 4 kiló feletti babát. Máté 4180gramm volt. A doki is szeretné ha természetesen születne meg.
Én sem tudok aludni hetek óta úgy mint Pronny. De délután muszály kidőlnőm, mert különben kész, nem tudok észhez térni délután. Mátéka persze állandó figyelmet és energiát kíván. Még én sem vagyok felkészülve érzelmileg, hogy mi is lesz így négyesben. Remélem én is hamar belerázódok majd ,mint Ktc.
Már minden kész. Ma megágyaztam Marcinak. Hetek óta csak takarítok. Meg mindig eszembe jut újabb és újabb dolog amit még meg akarok csinálni. De mostmár elmondhatom, hogy kész a tavaszi nagytakarítás. Minden le és ki van mosva. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok Csajok!

Ismét zajlik Nálunk az élet. Végre elfelejtettük a megfázást, hétvégén a mi családunk is elkapta a hányás, hasmenéses vírust. Kicsiktől, a nagyokig mindenkin átment. Szerencsére Eszteren ment át a leggyorsabban ő pár óra leforgása után jó volt. Viszont hétvégén kijött rajta a bárányhimlő is. Szerencsére elég jól viseli eddig ezt is, le is kopogom gyorsan. Pedig szegénykémnek már nagyon sok pöttye van, és ráadásul nagyon sok a pelenka alatt, így most elég sűrűn cserélek pelenkát. Amit nagyon nehezen visel, hogy nem tudunk most kimenni, persze teljesen megértem, mert én is jobban örülnék ha kint lehetnénk, de hát csak túl leszünk rajta.

Vikci - jézusom így elment az idő, már most hétvégére várható.

Pepitanna - ez telepátia, pont aznap gondoltam rátok amikor írtál ide. Nem semmi, hogy már Te is közeletsz a végéhez. :)

Pronny - szép nagy pocid van. :)

Zsani - Ti se fogtok ezek szerint a nyáron unatkozni. :)
Nálunk a fiúk a kertet kezdték el hétvégén, most azt szeretnénk megcsinálni, hogy nyárra szép legyen a gyerköcöknek, meg persze Nekünk is. Aztán ha minden jól megy akkor a konyhát fogjuk teljesen szétszedni, na attól viszont már előre félek.
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?