A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jó reggelt!

Fleur, nagyon aranyosak a gyerekek és Dani milyen nagy baba már!

Vick, Neked igazán nincs mit szégyenkezned a takarítás miatt. Örülök, hogy jobbak az éjszakák.

Szilvi, aranyos vagy, hogy hoztál hírt Enikőékről és Mangorát is kerested. Köszi!
Hogy készül a rántott sajtgolyó?
Nyugi, minden rendben lesz orvosnál. Írj majd.

Tegnap zsúfolt napunk volt. Jöttek Anyukámék, főztem nekik ebédet, beszélgettünk, előtte takarítgattam. Anyukámmal nézegettük az ablakokat és mondta ő is, hogy ezt bizony muszáj megpucolni. :oops: Összeszedem magam és nekikezdek a tavaszi nagytakarításnak én is. Ablak-ajtó mosás, függönymosás, lámpamosás, csempemosás, szekrényrámolás, erkélytakarítás stb. ...
Este pedig jöttek a barátnőmék látogatóba, kaptam tőlük egy botmixert, még külön aprító szerkezet is van hozzá :-) 9 körül mentek el, aztán Mikinek kellett segítenem, volt egy inkább nekem szakmába vágó feladata, éjfélkor feküdtem, fél 6-kor keltem, de kész lett. Neki tetszik, remélem, jó is lesz. Ma kiderül.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Mangora, ha olvasod:

Nagyon aranyos Marci, a tejen meg ne bánkódj - lassan mind átállunk banánra:)

hogy miért érek rá? az rém egyszerű: 2 szobás, erkélytelen lakásban lakom. Laci bácsi főz rám. Sétálni alvásidőben megyünk, hogy ne sírjon és jó levegőn aludjon Dávid.
Tehát mikor itthon vagyunk, többnyire ébren van, és nagyon sokszor ölben.
Profi félkezes gépelő vagyok, a régi életemmel msn-en tartom a kapcsolatot.
Házimunkát hétközben nem nagyon tudok végezni, mert D.-ot átlag ötpercenként fel kell vennem. Ez biztos szoktatás kérdése, de nem izgat.
Nekem ez most erről szól.

Zsuzsi, minden elismerésem a tegnapi napért:) A nagytakarításhoz sok energiát kívánok, és kevéssé nyűgös Zsófikát:)

Aprítós botmixer?
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Én párolóedény beszerzésén gondolkodom, Friday írta, hogy nekik van és praktikus.

Na elegem volt magamból. Megyek takarítani:)

Szép napot,
M
monke

És nagyon örülünk a tavasznak:)
Kép
monke

Móni, tündéri ez a kép és klassz a ruha is :-)
Nem azt mondtam, hogy most azonnal kezdek neki a nagytakarításnak :wink:
Megállíthatatlan lennék, csak kezdenék már neki!
Jól el is fáradtam tegnap, még csak lézengek, pedig vasalni muszáj.

Tudom, hogy ezt már átbeszéltük, de miben viszitek ki most a babákat? Úgy érzem, hogy a dzseki is meleg Zsófinak... Igaz, ez egy vastag dzseki. Azt hiszem, kell egy vékonyabb dzseki, vagy több réteg felső???
JA, és Zsófinak bent is melege van a body és rugdalózó kombinációban. Estére már csak bodyban van és nagyon élvezi, egyébként izzad. :shock:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó!

Móni, Ikeázás jól hangzik, benne vagyok mindenképp :)
Nem semmi álmaid vannak, a cumis Ralph Fiennes vicces lehetett, nekem is jó kedvem lett a gondolatától is :D
Dávid nagyon édes! Szuper kis tavaszi szerkó!
Sajna annyira pici fürdőnk van (panel), hogy nem nagyon férnénk be rendesen, a pancsolásban való részvételről meg nem szívesen mondana le egyikünk sem. De szerintem hamarosan muszáj lesz valahogy megoldanunk, logisztika kell csak.

Zsuzsi, nálunk az öltözködés megy túlélésre :)
Nekünk is ilyen aprítóval kombinálható botmixerünk van, csoda egy kis gép, nagyon szeretem :wink:
Benedek naponfogjuk a névnapját tartani Benének (márc.21.)
Én tegnap már csak egy (nem túl vastag) kabátkát adtam Benére kintre, még harisnyát sem. Ez így bevált, de olyan változékony az idő még, nehéz eltalálni :?

Szilvi, én szedek Activalt, most még pluszba C vitamint és kálciumot is, és néha vasat.

Mangora, az a gyertya profi nagyon, nagyon ügyes a kis Marci! Gyere, ha csak ritkábban is!!!
Fleur, Dani nevetése szenzációs :)
Vick, Vince még mindig nagyon édes!

Tegnap jól sikerült a kiruccanás, a kocsi is és mi is épen megúsztuk, nem volt semmi gond :) A parkolás még nem az igazi (nem vagyok egy gyakorlott vezető még), de alakul az is :) Szóval most már bátrabban merészkedek el vele :)

Megyek, kőkemény hiszti ütötte fel a fejét.
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Gyönyörű tavasz van! Reggel végre babakocsival mentünk az oviba. Láttunk kismókust útközben, nagyon édi volt, a fiam megkövülten figyelte és egész élettörténetet talált ki róla. Végre nincs sár az utcában, ami annak is köszönhető, hogy végre rájöttek, csőtörés van az utca közepén, és miután lejtős, előttünk folyt bele a telefonkábeles aknába. Ezért ért térdig a sár nálunk!!! De pénteken megtalálták hol a hiba. Mi még jól jártunk, a 3. házban tőlünk a csempék peregtek a fürdőben, mert mint a szivacs, szívta a ház a vizet fel. :roll: Ja, és a hölgy 2 hónapja panaszkodik a vízműveknek emiatt.

Fleur, tényleg nagyon aranyosak a gyerekek. Dani milyen hangosan kacag már! Úgy látom jobban van! Nagyon örülök neki! :D

De jó, hogy hoztál hírt Szilvi. Drukkolunk Enikő, hogy hamar túllegyetek a nehézségeken. Jobbulást a férjednek, neked meg kitartás!

Mangora, nagyot nőtt Máté! Ne aggódj a tejci miatt tényleg! Klassz, hogy elfogadja a pépes kaját már! Mi még a teával küzdünk, 3 napja azt sem akarja tőlem elfogadni. Apjától még úgy, ahogy, de rám döbbenten néz és kiköpi, ami véletelnül a szájába csepeg. A környezetem meg zaklat, hogy miért nem adok már a gyereknek ízeket!

Tegnap nagyon kiakadtam. A kórházban voltam a barátnőmnél. Szobatárs anyukája, egyébként nagyon kedves hölgy, nézegeti Mírát. A gyerek vajszínű kordbársony naciban, lila Miniegeres zokniban, vajszínű alapon apró rózsaszín virágos felsőben, amin még egy nagy hímzett kislány virággal a kezében, volt. Beszélget a gyerekkel, majd megkérdi: "Kisfiú?" :shock: Még jó, hogy háttal volt, mert ha látta volna a tekintetem, biztos megrémül! Mondom, kislány. Erre ő: "Nincs fülbevalója! Azért néztem fiúnak'" Na, lehet még tetézni?!?!

Móni, gyönyörű, csábos szemei vannak Dávidnak! Nagy hódító lesz!

Zsuzsi, most én is nagy gondban vagyok az öltözéssel. Úgy oldom meg, hogy body, vékony kising, v. poló, bélelt kardigán (eléggé vastag), bélelt naci, zokni, kiscipő, miután kopi, melegebb sapka. A babakocsiban alárakom a bundazsákot, és nem rakom a kezeit bele. Így tud játszani velük. Betakarom vastagabb pléddel. Ha melege van, így könnyen veszem le a rétegeket, ill. takarom ki. Mindig nézem, meleg-e a keze. Árnyékos helyen, ha sétálunk, még hideg van, de a napon már szedegetem a rétegeket lefele. Míra fázósabb, de szerintem próbálj rétegesen elindulni, könnyen leggombolható cuccoba és ha melege van, mindig le tudsz venni réteget. Mert ha fázik kint, nehezebb már ráadni.

Kati

Kép
bfkata

Vick, imádni valóak azok a fogak! :lol:
Ha végre tudok 4-5 órát aludni egyfolytában, fáradtabb vagyok mintha 2-3 óránként kelek. A férjem, aki egyébként sose kel a gyerekekhez, (nem is várom el, úgysem tud szoptatni, sem egyéb éjszakai panaszt megoldani), nagyképűen azt szokta mondani, hogy túlalszom magam, nem szabad ennyit pihenni, mert csak fáradtabb leszek. :lol:

Marad a kávé!

Kati

Kép
bfkata

Elmehetünk mi is a minitalira? Vagy zártkörű? :lol:

Kati

Kép
bfkata

Kati, ne viccelj, naná, hogy jöhetsz! :lol:

Csőtörés :evil: Még jó, hogy Ti nagyobb gond nélkül megúsztátok!
4-5 óra, hát, nálunk sem jellemző még ez sem. Mostanság nem olyan jók az éjszakáink, 2-3 óra alvás egyhuzamban a legjobb. A szombat éjjel volt tragikus, kiába feküdtem le flé10-kor aludni, egyszerűen nem bírtam elaludni, csak valamikor 1 után. 5kor meg ébredt Bene, és hát hajnali kaki született megint... vasárnap alig éltem :(
Hát én nem is értem, hogy nézhették ilyen szerkóban fiúnak, az emberek olyan furák :twisted:
Én ha netalántán nagyon nem tudnám eldönteni, diplomatikusan megkérdezem a nevét, abból már szinte 100százalékosan megtudható a neme is :wink:

Enikő, tényleg, jobbulást a párodnak, mihamarabbi felépülést neki!

Reni, Te is rég jártál erre, remélem minden rendben Veletek!!!!

KépKép
gigilina

Köszi a tippeket öltöztetés terén. Rétegesen fogom én is öltöztetni.

Itt járt a védőnő. Kérdeztem őt is, azt mondta, hogy adjak több réteget egymásra, nem kell a vastag dzseki (ma).
Azt mondta, hogy 5 és fél hónapos kortól kezdjem neki adni két étkezés között a reszelt almát (nem kell leszűrni), kezdetben 4 kanállal, majd emeljem az adagot 8-ra, 12-re és így tovább. 6 hónapos kortól pedig dél körül kezdjünk enni főzeléket, elsőnek krumplit, aztán vegyítsem almával vagy répával stb. Lényeg, hogy egy nap csak egy új ízt kapjon. Azt rám bízta, hogy főzök-e neki vagy bébiételt kap. Ez utóbbi viszont biztosan ellenőrzött minőség. Kezdetben főzni fogok, aztán meglátjuk,ízlik-e neki egyáltalán...

Kati, hát persze, hogy jöhettek Ti is a talira! Na, hát ez a csőtörés bosszantó!

Na, megyek, sírás van...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

megjöttünk a 4 hós oltásról, Márk ordított a postán, pedig muszáj volt az adóbevallásokat feladni, ordított a gyógyszertárban is, a gyógyszertáros nő jó fej volt, mondta hogy neki is bőgött mind2 gyerek a kocsiban így átérzi a problémámat.A fél utat is végigüvöltötte a hazauton, Zsuzsi féle mell lobogós futás sem vált be nálunk sem.
Most a pihiszékében ücsörög és nézi a Halász Judit Csiribiri koncertet, persze kuss van, csak duma meg rötyögés max.
Tegnap a szomszédasszony kiszaladt,mikor az udvaron voltunk, megkérdzte, nyúzom-e a gyereket,hogy így üvölt.
Hát ma mikor mentünk ki már hangosan mondtam, hogy ne sírj, mert azt hiszik anya ver.annyira gáz ez a szitu.:oops:
amúgy 6920 grammok vagyunk, a centit elfelejtettem a nagy kapkodásban.
Jövő héten adatjuk be az első agyhártya gyulladás elleni vakcinát.

Mangora, nagyon helyes kispasi Marci, tök sokat változott, nagyfiú már.
Ne szabadkozz, neked még ott van Marci mellett a nagyi és egy kutya is, szóval gyere ha tudsz, várunk vissza.

Zsuzsi, csak lassan csinálgasd a nagytakarítást, én is 5 nap alatt végeztem.
Márknak is melege van sokszor a vékonyabb dzsekiben is, ő is izzadós fajta már most.
Botmixer, de jó, nekünk is kéne!!!

Ági, Benének sok boldog névnaot így utólag is.Hintás képet kérünk!Ügyi vagy vezetés terén, én tök bátortalan vagyok, de tudod hogy erőltetni kéne a dolgot.

Móni, nagyon szuper ez a szerkótok is, igen, én is ate elvedet vallom, amikor azt mondják, Márk mindig ölben van és hurcolászom és anyás.Basszus, ezért vagyok itthon, nem?

Vick, nagyon édes ez a képe Vincéről!Cuppantani való a két kis fogacskával.
Nekünk még nem bújt elő még mindig, de literszám ömlik a nyálunk hetek óta....

ToldiSzilvi, ha nem lesz net, írj sms-st rólatok és szívesen megírom fórumon, mi újság veletek,ok?
szurkolok a ciszták miattt.
Hú, de mitől van ez?Szegény kis Máté.

Na most ennyire futotta, leállt a mosógép és vasalni is kéne.

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja és a teraszunkat is nagyobbítják, így napi 100x futok ki, kell ez-az-amaz és tegnap még az árut(cement, sóder, zsalukő) is én vettem át miközben ment az üvöltés idebennt...

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, üdv. sorstárs! Reméljük, javul a helyzet. Mi minden nap a gyámhivatal mellett sétálunk el, már félek, hogy egyszer kijönnek és elviszik tőlem a síró gyereket. :oops:
Azon morfondírozok, hogy mi lenne, ha legalacsonyabb szintre tenném a sportkocsit...
Érdekes amit írsz az agyhártyaelleni oltásról. Pont ma kérdeztem a védőnőt, hogy mkor lehet és azt mondta, hogy 4 héttel a kötelező oltás után, vagyis nekünk 2 hét múlva.
Terasznagyobbításhoz kitartást, gondolj a végeredményre, biztosan szép lesz.

Vick, nagyon édesek a fogak!

Ági, Benének nagyon boldog névnapot utólag is!
Ügyes vagy a vezetéssel! Nekem is kell hozzá a bátorság úgy mint Katának.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Húúú! Gyerekek! Van valami az időben??? Bekapcsoltam a sütőt miközben ebédeltem, ha bemelegszik bedobom a csirkét. Elfelejtettem. Gondoltam felmegyek, míg alszanak a skacok. Míra mindig megérzi, mikor leér a fenekem és megpihennék. De most aludt! (Pedig reggel óta rinyál) Úgy elájultam, hogy 40 perc múlva ébredtem. A sütő meg ment!!!! Most hajítottam bele a csirkét. :shock: Úgy látszik utolért a Vick-féle tavaszi fáradtság és észre sem vettem!!!

Kati

Kép
bfkata

Csoda történt: két órát sétáltunk, ügyintéztünk és vásároltunk sírás nélkül, Zsófi vigyorgott, játszott és szopta az ujját. Az ujja befért a szájába, mert nem volt rajta a vastag dzseki, csak egy vékonyabb kabátka és két vékony plédet vittünk, hazafelé tettem rá a másodikat is.

Hétfőn megyünk személyit csináltatni Zsófinak 8.30-ra.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Esténként át szoktam futni amiket írtok, de valahogy már nincs erőm írni. Nagyon cukik a babák a képeken :)
Örülök, hogy a betegségek is elhussantak és végre, végre tavasz van :)
Bíborka nagyon ölbe baba lett, pedig esküszöm, nem így szoktattam, kimondottan figyeltem rá, mert Blaninál úgy gondoltam,hogy én rontottam el. Illetve ezt beszélték be nekem. Játék semmi nem érdekli, csak 2 perc alatt beherheli magát és üvölt vörös fejjel. Imád viszont a kezemben kifelé nézelődni, olyankor órákig mozdulatlanul is szó nélkül képes figyelni. Amint leteszem ordítás. Így viszont kissé nehézkes a házimunka és nekem macerás az írás is, mert 10 újjal szeretek. Nincs türelmem pötyögni.

Ja és Móni, azon agyalok több hónapja,hogy nyomjak ctl+alt+delt egy kézzel. (legalábbis nekem kicsi a kezem) Viszon láb segítségével kinyitom a laptopot, egy kézzel kinyitok konzervet, üveget, fogat mosok stb...Bal kezemben a kis szkennelőm mindent figyel.

Voltam masszíroztatni és elkezdtük a babamasszázst is. Voltunk vásárolni (végre van nacim)

Kati, holnap Anyakör Gödöllőn az Árnikában. Még nem tudom, hogy tudunk-e menni. Ha kéred, átküldöm a címet. A gyermek egészséges környezete a téma.

Zsuzsi, ezek szerint alakul a babakocsis szoktatás :) Szupi, hogy ennyi türelmed van hozzá. Blani nekem anno ezt csinálta és elég hamar feladtam. Mondjuk én a sógornőmmel sétáltam és fusztrált, hogy az ő babája szépen csendben fekszik és meg sem nyikkan, mialatt Blanit hússzor is ki-be kellet venni. Aztán később újra és újra megpróbáltam, még térdelve és állva is bekötöttem a kocsiba...hátha...de sehogy sem bírta.
Bíborka se nagyon, egyelőre a kertben szoktatom. Ha elalszik, (kézben) szépen beteszem.

Az Ikeás taliban mi is benne lennénk :)

Pusza mindenkinek, én szándékozom majd újra felvenni a stafétát, csak most épp nem megy.

Pussz mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Bocsi, hogy csak magunkról írtam, de nem tudok reagálni. No majd szóban :)
34372

Lányok, köszi a sok bíztatást! Nagyon rám fér!

Azért próbálok nem leszakadni :D

Móni, neked külön köszi a részletes beszámolót, hát, nekem tényleg nem ilyen egyszerű az életem :D Mondjuk teszek is róla, hogy bonyolítsam és állítsam magam elé a kihívásokat!!! Most pl teraszbővítés, esővízgyűjtő ciszterna építés és kertépítés előtt állunk :D:D:D Ja, és persze bölcsikeresés is megy, mert januártól nekem vissza kell mennem dolgozni :(

Szilvi! Apuékhoz nem nagyon szoktunk járni (főleg nem hétközben), de ha gondolod és megbeszélünk egy napot, akkor szívesen ellátogatunk hozzátok!

Milyen tali lesz? Hol, mikor? Csatlakozhatunk? :roll:

Mangora

Kép
mangora

Mangora,

tudom, hogy Te jóval több dologgal foglalkozol, mint én.... és minden elismerésem érte.
Azért is írtam le ilyen részletesen az én napjaimat, a kontraszt kedvéért.

Tali még nincs, arról kezdtünk beszélni, hogy minitali a pesti Ikeában valamikor áprilisban.
Csatlakozzon mindenki, aki el mer indulni a babával:)
én még nem tudom, hogy merek-e. Ha Dávidka egyszer dühbe gurul... nézhet a HÉV utazóközönsége, vagy hívhatja a gyámügyet is akár:)

Reni, alt ctr del nekem se megy:) esetleg nagylábujjal a del..? De az a Windows Feladatkezelője, hálistennek arra nincs szükségem. A kukac megy egy kézzel is.
Remélem, az ölbe-babaság időszakos. Elég fárasztó. De ha ez kell a biztonságérzetükhöz... hát legyen.

Jó éjt mindenkinek,
Móni
monke

Hali!!

Az öltözés engem is kiakaszt!!!!Főleg ha kocsival is megyünk,meleg van a kocsiba,ha kiszálunk meg azért még elfér a vastag pulcsi.
Ha megússzuk megfázás nélkül,nagyon fogok örülni.
Ma pl body,vékony polo,vastagabb kötött pulcsi,harisnya,nadrág volt rajta.Még nem merem elhagyni a harisnyát.
Mindig a barátnőmet hivogatom hogy mit adjak rá :oops:
krisztinaa

Mikor legyen A TALI?

Reni, örülök, hogy jól vagytok. Bíborka nagyon tündéri lehet, egy percig se aggódj, hogy ölbebaba. Nekünk is vannak ilyen napjaink. Ha jól el van Zsófi, hagyom játszani, de ha nyüszög és nem tudom lefoglalni, bármikor felveszem. Babakocsi: ha sír, nem tudom kivenni, mert akkor ki tolná a kocsit, ki vinné fel a hetedikre? Néha nincs türelmem, de minden nap új erővel vágok bele. Szerencsére "csak" az utóbbi 2 hétben volt cirkusz többször is. Egyébként eszembe jutottál egyik nap, hogy ugyanez volt Neked Blanival.

Mangora, én is januártól tervezek visszamenni dolgozni, bár Miki már alkudozik, hogy mi lenne, ha projektekre mennék csak. Nem tudom. Mi magánbölcsiben gondolkodunk. Kata sógornőjével már fel is vettem a kapcsolatot ez ügyben. Igazából már most a szívem szakad meg, hogy beadjam ilyen kis piciként. :cry:

Kati, még jó, hogy nem a csirkét tetted be elsőnek a sütőbe és aztáb feküdtél le.

Tegnapi Mr. Bean: felrúgtam a felmosóvödröt, kiborult az összes víz :evil:

Elégedettek voltak a tegnapi munkámmal :-) Most új feladatot kaptam, neki is látok. :-)

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Jó volt a tegnapi nap ! Voltunk csavarogni is ! :D

Doki néni mondta h nincs semmi komoly baj a szájával, ez egy születési rendellenség ami azt jelenti h mikor képződik nekik a nyáluk akkor a nyálcsatornákon keresztül jön nekik ki , ezek a csatornák telitődtek , de mondta h elmúlik majd, és menni kell hozzá még mert mindig megnyomogatja i mert ez egyik olyan nagy mint ha egy fog lenne de tegnap kifakasztotta és nem jött belőle semmi váladék, csak nyál úgy hogy szerencsére nincs nagy baj!

Ja és mondta a doki néni h ráérek még az almával stb. 6 hónapos koráig! :D

súlya is szépen gyarapodik, már 5800 grm, és 62.5 cm !

Úgy néz ki h az éjszakákat is átalussza, remélem Murhpy nem lép közbe h ezt leírtam és kevesebb tápszer is kell , nagyokat alszik v h 4 órát is kibír kaja nélkül ha kint vagyunk a levegőn!

Katicat , köszi a sms dolgott , persze h írok , deírjad már le kérkel a töltött gombát hogy csináltad! Kitartás a terasz miatt!

Mangora , gyertek, húsvét után addigra mi is egyenesbe jövünk mert sok az elintézni valónk!

ÉN otthon maradok a picivel 3 éves koráig így beszéltük meg apával ! :lol: Ha beteg lesz majd a gyerek akkor ő marad majd itthon vele mert ő 100 % táppénzt kap ! :D

Zsuzsi ügyi bügyi vagy!, de Zsófi is, örülök a babakocsis dolog kezd helyre jönni! ! :lol:

Öltöztetés pl tegnap, harisnya, vékony kantáros farmert, body, kis mellény és egy vékony széldzseki és közepes vastagságú takaró amit volt h nem takartam be vele teljesen csak a kis lábát! vékony pamut sapi ezt bírta !

Móni édi Dávid nagyon szupi a szerkója, a tavaszi kendő szerkónk az benti ruci, tutyi, vékony sapi és egy polár kardigán ezt nagyon jól bírta és nem is izzadt be benne, és jó meleg volt a kis keze is !

Nektek már sikerült eltalálni???

Hu nekem akkor nagy mázlim van Mátéval mert ő nagyon jól eljátszik egyedül akár egy órát is ha nem többet, általában délelött szoktam rendbe tenni a lakást , fözök, de ha takarítok akkor max 2 ig , ami egy héten egyszer van de amúgy egy óra alatt végzek és addig a kincsem eljátszik a járokába, v a pihiszékében , azátn az övé vagyok csavargunk, sétálunk , játszunk intézzük a dolgainkat, max akkor sír ha éhes v ha már nem jó neki a hely, de ha megváltoztatjuk akkor továbbra is el van a játékaival! :lol: :lol:

Kata.. csőtörés még jó hogy időben észrevették!

Na mennem kell felébredt a kincsem !

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi, írtam neked privit!

pusza!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

ja játszószönyeg pénzt megkaptad már?

pusz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt,

Szilvi, örülök, hogy nincs komoly baj, fura ez a nyálcsatornás dolog.

hordozókendős szerelés: bélelt bársony kertésznadrág, térdzokni, hosszú ujjú body, kardigán, vékony sapi.

babakocsiban ugyanez, de harisnyával és vastag sapkával. Mindig viszek két kis plédet a mózes végében, azokat ráteszem vagy leveszem, ahogy érzem.

Zsuzsi, Mangora,
Ne bánkódjatok már most előre azon, hogy újra dolgozni mentek, minek... január még messze van, már nem lesznek azért ennyire picik a babák. Úgy van rendjén, hogy a munkátok, a hivatásotok is fontos.
Zsuzsi, gratula a jó munkához! és sok energiát kívánok a folytatáshoz.

Én azt hiszem, bepróbálkozok egy kistesóval:) Ha nem jön össze, D. 2 éves korában elkezdek új munkát keresni, és bölcsi.

A mostani melóm 9-től 6-ig tart, plusz 2 óra utazás... ilyen hosszan nyitva tartó bölcsi a világon nincs, és ennyi erővel akár árvaházba is adhatnám, akkor se látnám kevesebbet Dávidkát.

:twisted:

Mai Murphy: Dávid most az egyszer átaludta az éjszakát. Én sajnos nem, mert kávéztam délután, ráadásul hangosan horkolt is az apjával együtt. Úh. éjjel háromig virrasztottam mellettük
:P

Szép napot!
Móni
monke

Hahó!

Köszi a névnapi köszöntéseket :)
Még nem szereltük fel a hintát, de remélem hétvégén megcsinálja a párom, és hozok képet :)

Zsuzsi, szuper, hogy tegnap már jól viselte Zsófi a sétát, remélem, így is marad!
Hát, én is elég nehezen szánom rá magam a vezetésre, ezért volt ez a keddi igazán nagy kihívás :) A gyerkőcöt ide-oda hordozni úgyis az én feladatom lesz, szóval muszáj rutint szereznem, hiába van 4 éve jogsim, alig vezettem még jóformán.

Megnéztük mi is a KÖSZI-ben a babaúszást, ahol Juditék is voltak, tényleg elég szimpatikus a dolog, a párom teljesen be van sózva :) Elmentünk a tegnap esti úszásukra, Benével végignéztük, szemmel láthatóan tetszett neki, na persze most még nem volt vízban a drágám :)
Lehet, szombaton el is megyünk, élesben is. Judit, Ti mentek? Hány órára?

Reni, na ezzel pont így vagyok én is, én sem szoktattam direkt ölbe Benét, igyekeztem vele úgy játszani, hogy hason/háton van, és jó egy héttel ezelőttig nem is volt gond, de azóta viszont mindig "felkéredzkedik", megy a nyűg, és nem is nyugszik meg máshogy, csak ha felveszem. Egyszerűen imád nézelődni függőlegesben, és ha kinéz magának valamit, nyújtózkodik és fészkelődik, egészen addig, amígy oda nem viszem a kiszemelt tárgyhoz, ha nem viszem, megy a nyűg azért is. Na ez elég fárasztó egy idő után, és a lakás enyhén szólva is kritikán alul néz ki :) Tegnap egy tiramisut alig tudtam tőle megcsinálni a párom névnapjára, pedig próbáltam a lelkére beszélni, hogy ezzel Apának készítűnk ajándékot :wink:

Bölcsi-kérdés nálunk is felmerült már, szerencsére a kerületben elég jók a lehetőségek, a legtöbb gyereket fel tudják venni, és a házunkkal szemben van a bölcsi. Valószínűleg csak jövő szeptembertől menne, de már mi is utána jártunk, hogysmint vannak a dolgok, mivel éves várólistákról, még pocakos kori beiratkozásról is gyakran hallani... na mázlinkra itt nem ez a helyzet.
Zsuzsi, nekem is görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy bölcsibe kell majd adnom Benét, de a beszoktatási időszakra muszáj lesz majd ezeket az aggályainkat legyőzni, mert az csak megnehezíti a babáink és a mi dolgunkat is. Csúnyán hangzik, de "el kell őket engedni"... még én sem tudom, hogy fogom ezt magamban megoldani. :cry:

Kati, tényleg jó, hogy nem tedted be a sütőbe a kaját, az lett volna csak igazán mr. Bean :) Jó, hogy tudtál egy kicsit pihenni!

Szilvi, szuper, hogy semmi komoly nincs Mátéddal!!! Biztos nagyon megijedtél, szegénykém. A fő, hogy rendben van a kissrác, és milyen szépen gyarapszik! :)

Mangora, napi teendők terén nekem is könnyebb, valahogy úgy, mint Móninak, 50 négyzetméter, hétvégén takarítok, mikor a párom is itthon van, bár mondjuk én főzni szoktam néha, 2-3 naponta, na meg nem bonyolult kajákat.
Tényleg, a nagyival azóta mi a helyzet?
Ikea-talira természetesen Ti is gyertek, ha tudtok!!! Még nincs fix nap, időpont, csak tervezgetünk :)
Még húsvét előtt vagy már inkább utána hozzuk össze?

Szép napot Lányok,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Szilvi, de jó, hogy nincs semmi komoly Máté szájával.

Móni, éljen az átaludt éjszaka! Hajrá kistesó!

Egyébként a napi teendők terén én is úgy vagyok mint Móni és Ági, igaz, néha takarítok hétközben, de mivel nem vagyunk bekoszosodva, nem nagy dolog.
Ági, férjednek boldog névnapot!

A munka az én döntésem, tehát nem nyavalyoghatok és tulajdonképpen bármikor meggondolhatom magam, mert bent is azt mondták, hogy majd ahogy Zsófi engedi, bármikor mehetek, számítanak rám. Miki pedig ugrálna örömében ha nem mennék vissza. Bár azért ez nekem nem fix munkaidő, tehát nem olyan mint pl. a Móni munkája.

Éjszaka: Zsófi elaludt 8-kor, így a fél 10-es etetés kimaradt, 4-kor arra keltem, hogy kidurram a mellem, fél 5 körül Zsófit kivettem az ágyból és megetettem, aztán nagy nehezen visszaaludtam a lelkifurdalástól, hogy felkeltettem a gyereket. (A mellszívót már úgy elraktam, hogy azt sem tudtam hirtelen, hol keressem.) 6-kor arra kelek, hogy vmit püfölnek. Na, lomtalanítás van nálunk és a c..ok vernek szé minden mozdíthatót. :evil: A nagy disznóólról nem is beszélve.

2 körül jön Apósom, most főzök, megyek is és majd még jövök, ha tudok!

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó rggelt,

tegnap az oltás után egész d.u csak a hiszti ment, estére kidőlt szegénykém, reggel 3/4 7kor kelt, szopizott,visszalaudt,én 8- fél 10ig tanítottam is, még mindig alszik.
képzeljétek, ahéten már 2. nap tanítottam d.e dupla órát.Azt hizsem így működni fog, tök örülök.

Kati, csőtörés huss-huss.Babák neme, hát Márkról is kérdezték már, amikor terepszínű farmer volt rajtunk, hogy ugye fiú.Majdnem kiszaladt a számon vmi csúnya.Szóval aki hülye, vessen magára, tudod.

Szilvi, örülök, hogy nem nagy probléma van Máté szájával és tök szépen nődögél.Gomba:Nagyobb fej sampignon gombákat vettem, csirkemell sonkából és füstölt sajtból csináltam keveréket, gomba tisztítása után a lyukba jól beletömködtem és úgy paníroztam be.tök fini lett.

Reni, ölbe babaság szerintem ilyen korban még elmegy.A bal karom nekem így tök megerősödött.
Feltűnt amúgy nektek, hogy Erős Antóniának milyen bicepszei vannak az ikrei miatt?Mindig megmosolygom, ha látom mostanában a tv-ben.

Zsuzsi, de jó, hogy a tegnapi kiruccanás jól sikerült.Mondom, csak múló szeszély lesz, remélem én is.
mit intéztél bölcsi ügyben?
A dokinő azt mondta, bármikor beadható az első meningococcus elleni vakcina, furi, nálad meg 4 hét különbséget mondott.

Mangora, akkor nálatok is munkállatok vannak, nálunk is, a teraszbővítéssel talán a héten végeznek, aztán jön a kertépítés, ajjaj.

Móni, mikor Márkkal kilépek az ajtón, mindig az általad említett ketyegő időzített bomba hasonlat jár a fejemben.Hévvel még mi sem próbálkoztunk...
Viszont vezettem már ordító Márkkal és a szájába cumit tömködő, családi rendezvényen sokat koccintós :lol: apával a hátsó ülésen.Nem volt semmi.egyfolytában mondogattam, nyomja a gázt anya, sietünk.elég idegölő volt.

Áprilisi taliból remélem nem akartok minket se kihagyni.minket is apa vinne, hazajutás még kérdéses.Azon gondolkodtam csajok, mi lenne ha egy péntek d.e-re raknánk pl a talit, hétvégre semmiképp, tuti dömping lesz.

na mentem,

pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, Dávidkának tesó, de jó.Igen, 9-18ig időbeosztás valóban elgondolkodtató nálunk is.
Mi amúgy vmi munkahely közeli bölcsit fogunk keresni, emiatt meg csak magán jöhet majd szóba, mert ugye nem lakhely szerint illetékes.
A másik meg amit Fleur mondott bakker, pl bölcsiben és oviban is 20-25 fő csopik vannak, szegény gyerekeink, mit foglalkoznának velük ennyi gyerek közt.Akkor már inkább egy 6-8 fős magánbölcsi.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, dehogy maradtok ki a taliból!
Ez a vezetős story rémesen hangzik. Akartam is már kérdezni Titeket, hogy mi a fenét csinálunk, ha a baba egyedül van a hátsó ülésen és sír???
Nagyon ügyes vagy a tanítással, minden elismerésem.
Váltottam levelet a sógornőddel, megírta, hova jár a kislánya. Nagyon ajánlotta őket. Az árat ugyan nem kérdeztem, de azért ezek nem olcsó helyek sajnos. Szimpatikus hely, Újpesten van, közel a munkahelyhez.
Időzített bomba :-)
Néztem Antóniát én is. Az e heti Nők Lapjában azt mondta, hogy a gyerekei fogják egymás kezét szoptatás közben, én ezen úgy, de úgy elérzékenyültem... Zsófi mindig az én kezemet fogja.

Fleur-szelet kész, a paradicsomvelőt kihagytam, mert nem volt itthon :oops: Jól néz ki, még sem kóstoltam.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, én úgy tudom 60 e.
Márk is fogja a kezemet szopi közben és ha tápszert kap is, úyg szeretem ezt.
Írd meg hogy ízletta Fleur szelet,lehet vasárnap megcsinálom én is.

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Tegnap megvolt az első kiruccanásunk kocsival,nagyon jó volt.Az első ülésre raktam Annát és így látjuk egymást / apa kikötötte a légzsákot /.
Ma anyukámék voltunk,szinte egész nap kint voltunk,ez meg is látszik :oops: mindig takargatom hogy ne süsse a nap,de valahogy mégis sikerült leégnie.Most olyan bűntudatom van,hogy még nem gondoltam a nap elleni védelemre :oops: De hát még csak 3 napja süt a nap!!!!!Holnap az első dolgom lesz naptejet venni neki.......
krisztinaa

Mi is tervezzük jövőre a kis tesó projektet,így nem is gondolkodom hogy vissza menjek dolgozni.
krisztinaa

Hahó!

Voltunk Ringatón, szuper volt, egy pár népdal felidéződött bennem gyerekkoromból :) Bene elaludt a végére :)

Kistesó projekt, hajrá mindenkinek!!
Kriszti, ne legyen lelkifurdalásod, én sem számítottam volna a leégésre! Jó, hogy mondod, beszerzek én is vmi naptejet. Persze kérdés, azt bírja-e majd a kis bőrük..

Itt a bölcsiben 10-14 gyerek van. A bölcsikben nem lehetnek olyan sokan (törvényileg), amennyire én tudom. A korosztálybeli társaság szerintem egy két éves gyereknél már fontos lehet (ha igényli persze), amire pont alkalmas lenne egy bölcsi, kár, hogy Magyarországon úgy leépítették őket... :evil: :?
Magánbölcsi tényleg 60-80 ezer körül van, ami szerintem azért elég borsos ár... akkor inkább itthon maradnék vele, én kevesebbért is elvállalom :wink:

Erről jut eszembe, hallottatok erről az új nem nem-alapú nevelésről (gender)? Szóval hogy nem lehet a kislányokat csakazértis kislányként, a kisfiúkat pedig kisfiúként kezelni, szóval "beskatulyázni" a nemi szerepeikbe. Erről egy régi vicc jut az eszembe, de az fura, hogy ezt komolyan gondolják az illetékesek. Ja, és hogy a tanárokat nem lehet tanárnéninek, -bácsinak szólítani, hanem tanerőnek. Vicces lenne, de nem annak szánják.
Én elfogadom a másságot, de normává azért ne tegyék.

Zsuzsi, abszolút megértelek, nem is szeretek még kimozdulni sem, mikor nálunk van lomtalanítás. Ijesztő látvány... bevallom, én félek tőlük :(

Kata, tök jó, hogy összejött a tanítás, ügyes fiú ez a Márk, hogy hagyja Anyát tanítani, büszke lehetsz rá nagyon!

Móni, Murphy :twisted: Bezzeg ha ma nem iszol kávét, tuti fel fog kelni, újabb Murphy :)

Bene alig aludt napközben, egy órája kidőlt. :shock: Nem tudom, lesz-e ebből még fürdés....

Nyugodt éjszakát,
Ági
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.03.26 10:11-kor.

KépKép
gigilina

Jó reggelt,

Ági, nyertél: tegnap nem kávéztam, és Dávid 2x is kelt enni:) Megint valami "időjárás" lehetett, nagyon nyűgös volt szegény.

Nem, én nem hallottam erről a nevelési irányzatról, de nekem szimpatikus így első hallásra. Van valami linked hozzá esetleg?

Utálom az ilyeneket, amivel Kati szembesült, hogy "nincs fülbevalója, biztos fiú", meg hogy a kisfiúkat már kéthónaposan "pasisan" kell öltöztetni, stb.

Bőven ráérnek még ezzel, jó eséllyel úgyis kialakulnak náluk a jellemző minták. Ha meg nem, nem akarom már most belenevelni a fiamba, hogy a kisfiúk autóval játszanak, a kislányok babával. Mi lesz, ha nem szereti az autókat? Frusztrálódjon már 2 évesen emiatt? Nem akarom macsónak nevelni, sőt.

A tanerő megnevezés enyhén röhejes:))))

Kata, elképzeltem ezt a hazavezetős jelenetet... izé.. agyrém tényleg:)

Tanításhoz gratula!!!

Szegény Anna, remélem, elmúlik a pirosság. Ja, ki gondol ilyesmire márciusban, mikor még nemrég azon témáztunk, hogy overall vagy sem...

Kíváncsi vagyok, Zsuzsi, hogy ízlik a "Fleur-szelet" :) én imádom.

Szép napot,
M
monke

Ja, és Ági, a másság kamaszkorra alakul ki... és jó eséllyel genetikai.
Szóval bölcsiben még nem ronthatják el a gyerekeket ezzel:)
monke

Móni, így hirtelen ezeket találtam, itt találsz erről infot, egyik másik oldalról is.
pro: http://babafalva.hu/vitak-es-felreertes ... ram-korul/
contra: http://mno.hu/portal/695870?searchtext=gender

Amit leírsz, az szerintem is helyes, én is igyekszem majd úgy nevelni Benét, hogy ne érezzen semmit kényszernek azért, mert fiú (a fiúk nem sírnak, stb.). De azért vannak hagyományos minták (apa-anya szerep pl., amit sajnos sok gyerek már otthon sem lát, ha még az óvodában is tabuvá válik, akkor mégis hol fog vele találkozni), amiket nem árt felmutatni a gyerekek előtt.

Nem tudom persze, ez a jogszabály a gyakorlatban miként fog megnyilvánulni, mert leírva tényleg nem hangzik még "rosszul", mindenesetre talán nem árt odafigyelni. Persze azt is tudom, hogy ezt most a politika is alaposan felnagyítja...

Az, hogy a másság kamaszkorra alakul ki, talán azért látszik így, mert előtte még nem jellemző egy gyerek szexuális érdeklődése. Hogy erre mi milyen hatással van, én nem tudom, nem vagyok szakember :)

KépKép
gigilina

Úristen:)))
köszi, elolvastam.

Vihar egy pohár vízben vagy biliben, vagy ahogy tetszik...

Ha jól értem, a "nemi sztereotípiák kerülése" az egyetlen konkrétum az egészben, az meg nekem ok.

Aztán hogy ez hogy fog kinézni a gyakorlatban... remélem, nem úgy, ahogy a második link elképzeli.
monke

Én is csak ezt tudom remélni :)
Talán tényleg csak egy újabb pánik-keltés egy félmondatra alapozva, magyar módra :wink:

KépKép
gigilina

Szép napot!
Nekem is sokszor eszembe jut a munka kérdés, de bölcsibe nem adnám be. Egyrészt kis városunkban nincs is bölcsi :evil: , másrészt nem nagyon van részmunkaidős álláslehetőség. Még állományban vagyok a cégnél, de ki tudja mi most a helyzet, mindig hallom a leépítéseket, már szinte senki nincs ott a régiek közül.
Ahogy Kata dolgozik az tetszik :) Így még kikapcsolódásnak is érezném, már csak ki kell találni, hogy mit is csináljak? :oops:

Én még nem merek így elindulni autóval. Lassan pedig már tesztelni kell, hogy tudjunk majd menni.

Foly.köv.
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Megint itt egy kicsit!

Kata, mi még csak az árajánlatoknál tartunk a terasszal kapcsolatban. Esetleg megkérdeznéd a szakikat, hogy vállalnak-e Érden munkát, őket is megkérdezzük. Azért nagyon nagy különbség van árban :shock:

Sógornőd járatja a gyermekét magánbölcsibe vagy ezzel is foglalkozik?
Mi is nézzük párhuzamosan a magánbölcsi lehetőségét is, ki tudja felveszik-e az államiba. Bár bíztattak, tegnap voltunk beiratkozni. Azon azért kicsit kiakadtam, hogy jövedelemigazolást is kell vinni mindkét szülőtől :shock:

Persze az elengedésük nagy dilemma, de én azon az állásponton vagyok, hogy sokkal jobban fejlődik és szocializálódik, ha korabeliek között lehet, én meg azt itthon nem tudnám megadni neki!
Meg persze a pénz az nagy úr... Mi a banknál lakunk albérletben :D:D:D

Nem akarok okoskodni, meg tapasztalatom sem nagyon van e téren, de az ölbebabasággal vigyázzatok ám! Már kezdenek abban a korban lenni a babák, hogy tudatosan hisztizzenek azért, hogy felvegyük őket! Nálunk kórház után volt pár szar napunk, mert persze ott folyton ölben volt, meg utána még itthon is pár napig, de kezdett nagyon fárasztó lenni, így úgy döntöttünk apával, hogy ennek véget vetünk. Pár napba beletelt és volt sok hiszti, de sokat játszottunk vele, hogy eltereljük a figyelmét! Persze tudom, hogy mindig vannak és lesznek ilyen időszakok, csak vigyázzatok!!!! Ez saját érdekünk is, nemcsak a babáé...

Kocsival egyedül utazáshoz tipp:
1. kiköttetitek a légzsákot és jöhet előre a baba (ez sem sokkal jobb, mert könnyen eltereli a figyelmet :( )
2. lehet kapni a hátsó fejtámlára rakható tükröt, amivel a visszapillantóból látod a babát :)

Kérdések:
Ti milyen etetőszéket vesztek/vettetek?
Valaki tud olyan sportbabakocsit ajánlani, amit lehet vizszintesig dönteni, esernyőre csukható és könnyű? Mert MArci hason szeret aludni a babakocsiban is, viszont nekünk hatalmas babakocsink van, amivel közlekedni is nehéz a városban és elfoglalja a kisautóm teljes csomagtartóját :D:D:D

IKEÁs taliban benne vagyunk mi is! Bár húsvét után lehet elutazunk valahova, csak még nem találtunk helyet!
És Móni, miért ne jönnétek ti is, lehet Dávidkát leköti a környezetváltozás! Marci pl nagyon imád nézelődni :)
Ági, húsvét előtt már csak a jövő hét van!

Most ennyire futotta! :D

Jó hétvégét nektek!

Mangora

Kép
mangora

Tudom, hogy már csak egy hét van előtte :lol: :wink:

Ölbebabasággal kapcsolatban egyet értek Veled. De annyi remény azért mindenkinek van, hogy amikor elkezdnek mászni-menni, a legtöbb gyerek nem nagyon marad meg ölben, menni akar a saját feje után :)

Etetőszéken mi is most gondolkozunk, nekem tetszik az olyan, amilyet Friday ajánlott anno.

Amennyire én tudom, nincs olyan sportkocsi, ami teljesen vízszintesig dönthető, csak megközelítik max. De nem jártam még utána én sem, csak ez rémlik a babakocsi-vásárlás időszakából.

Többiek? Remélem mindenhol minden rendben :)

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Most csak egy gyors helyzetjelentés, mert anyum itt van. Képzeljétek hogy jártam! Itt a jó idő én meg beszorultam a lakásba. Ma már ugyan jobb volt és remélem, hogy holnap el tudunk menni babaúszásra.

Ági, mi a 11 órait céloztuk be. Az oktató lány (elfelejtettem a nevét :o ) azt mondta, hogy azon és a 8 órásin vannak kevesebben. Ti mikor mentek?

Szóval szerda reggel, ahogy Petrát vettem ki a kiságyból becsípődött a derekam. Alig tudtam valamit csinálni, volt, hogy négykézláb mentem fel az emeletre (két szintes a ház), de tegnap itt volt a gyerekorvos, mert most volt az oltás, és mondta, hogy nyugodtan kenegessem, meg kezeljem helyileg és nem szteroid tartalmú fájdalomcsillapítót bevehetek. Hááát, én ma reggel "belőttem" magam és ma már fel tudtam venni Petrát és elég jól tudok mozogni. Azért egyedül az utcára még nem merészkednék ki. :)
Az orvos azt mondta, hogy ha akarom, akkor nyugodtan elkezdhetek neki almát, banánt, meggyet és barackot adni. Nem csak a levét, hanem mindenestől csak turmixolva. Holnap lesz az első almakóstolás. :) Azért döntöttem emellett, mert délutánra sokszor kevés a tej, nem sokat csak olyan 40-80 közötti mennyiséget kell lefejtből vagy fagyasztóból pótolnom, de csak kell.

Ne haragudjatok, de megyek a földre és vízszintesbe teszem magam. :(

Szép délutánt!

J.

Judit

Kép
petra09

Hali!!

Hatalmasat sétáltunk ma!!!Nagyon nagyon elfáradtam,de Anna nagyot aludt.Közben beszerettem Babe 50+ fényvédő krémet a pofijára.Nekem bejöttek ezek a termékek remélem ez is jó lesz.
Még piros egy kicsit.....már látom hogy totál barnák leszünk mindketten nyáron :D

Holnap nagy családi összejövetel....nem nagyon szeretem ezeket,de csak túl éljük!!

Kérdés!!
Nem tudom ,hogy én vagyok e dinka,de allergiás vagyok arra hogy mindenki Anna kezét fogdossa meg,ő meg utána veszi a szájába.
Mindig rászólok az emberekre,bunkóság szerintetek???

A drágám erőteljesen forog a saját tengelye körül
:D :D A forgással most nem nagyon foglalkozik.
krisztinaa

Judit....jobbulást!!!
krisztinaa

Judit, jobbulást...

Írjatok majd a babausziról, és ha tudtok, képet is csináljatok!

Kriszti, szerintem nem vagy dinka:) nyugodtan szólj rá bárkire, igazad van.
Babe-t - arcra is szabad vajon?

Mangora, akkor lakótársak vagyunk:) mi is a banknál lakunk albérletben még jó hosszú ideig:)

Etetőszék: én vettem egy STM-et (fa, olyasmi, amit Friday mutatott). Méregdrága volt, de több évre tervezem.

Ági, Mangora én nem értek egyet veletek az ölbe-babasággal kapcs. Persze attól még simán lehet igazatok, és nekem sincs több tapasztalatom:)

Én tényleg úgy érzem, azért vagyok itthon, hogy vele foglalkozzak, plusz nem úgy tapasztalom, hogy rászokik. Inkább azt látom, hogy vannak rossz napjai, akkor megnyugszik, ha felveszem. Ha jókedvű, akkor viszont szinte kiugrik a karomból, annyira menne le a szőnyegre, hasra, mászni...
És tényleg nem hosszú ez az időszak.

Na: megyek főzni és takarítani, mert épp jókedvű a Dávidka és hagyja:) persze viszem ki a pihenőszékben a konyhába.

Puszi
Móni
monke

Ja, látom, Kriszti, hogy te Anna arcára használtad, bocs:)
akkor ezek szerint lehet.

A Babe tényleg jó cucc.
monke

Még nem használtam,ma vettem,de az van ráírva hogy arcra és testre is jó.

Ölbe baba dologhoz nem tudok hozzá szólni,de az biztos hogy most már tudatosan hisztiznek,és szerintem inkább az van a dologba hogy most már nem szeret feküdni,jobban kilát ölből.
Szerencsére Anna nagyon jól elvan mindenhol,nem igényli az ölbe létet:)
Viszont a barátnőm 2 hónapos fiát szó szerint egész nap rázni kell,és úgy alakult ki hogy 2 hétig a dédi vigyázott rá aki mindig ölbe tartotta.Azóta nem lehet lerakni.Rá tudnak ám szokni!!
krisztinaa

Csajok,kivagyok!!!Most szólt a sógornőm,hogy a 2 gyerekének lázas,hasmenéses betegsége van.Holnap családi összejövetel,így nem merem odavinni Annát :( Szóltam anyósnak ,és most én vagyok az utálatos mert nem megyünk.Nagyon ideges lettem!!!
De hogy vigyek oda egy 4 hónapos babát,ha hasmenéses vírusuk van????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Persze az fel sem merül senkiben,hogy a beteg gyerekeket hagyják otthon,nekem ez lenne az alap,hogy nem viszem,nehogy megfertőzzek 20 embert,főleg hogy kisbaba is van.
Na mindegy,de ki kellett írnom....bocsi...
krisztinaa

bakker, oda ne menjetek.

A hasmenés ebben a korban iszonyat veszélyes. Aki ezt nem érti meg, az tényleg no comment.
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?