Bond!
Ahogy mondod, hírdeti az igét, hogy szaporodjunk, és sokasodjunk

. Azt hiszem nem a megfelelő rész ragadt meg benned

. Nem tisztem az ő munkásságát firtatni, főleg nem itt, de hidd el nekem, hogy a szolgálataival nincsen gond (kamaszként én is rengeteget mentem vele diakóniai szolgálatokra), ő ebben élen jár az egyházkerületben. De sajnos személyesn nem tud eljutni mindenkihez. Tudod, a hegy nem mehet Mohamedhez...

A kapu mindenki előtt nyitva áll, csak sajnos az ilyen emberek a legritkábban jönnek be rajta

. Pedig nagyon jót tenne azoknak a gyerekeknek mondjuk egy nyári táborozás. És ez nem pénz kérdése, mert a rászorulókat ingyen viszik. (Én mikor odakerültem, pont táborral kezdtem. Befizettük a pénzt, 7 ezer forintot. A tábor végére megtudták rólam, hogy cukros vagyok, meg a tesóm is, és anyu egyedül nevel, kemény munkával. Mikor hazajöttünk, odament a táborvezető anyuhoz, visszaadta a pénzt, és közölte, hogy nagyon örül, hogy mgismerhettek engem

. Nekünk ez akkor annyira jól esett....)
Az viszont igaz, hogy ő is, és az apukája is elég keményen tudnak fogalmazni, de nekik tényleg megvan hozzá a tartalom is, meg a bölcsesség. Sose felejtem el, a barátnőm nagy nehezen végre szakított a pasijával, aki egy töketlen pióca volt, de a pasi mégis visszasírta magát. Erre Tamás bácsi (a vezető lelkész) közölte vele:
- Tudod, drága Hajnikám, csak a kutya jár vissza a saját hányadékára.
Köpni-nyelni nem tudtunk, de kétségtelenül megértettük, amit közölni akart

.
Amúgy én sem az egyházzal, sem a lelkészekkel szemben nem vagyok elfogult (sőt

), de velük szemben igen. 5 éve költöztem el onnan, de a mai napig csakis oda járok vissza. És ezzel nagyon sokan vannak így onnan....