Rozsa, köszönöm

Ha a felhasználóneved mellett a születési éved szerepel akkor én mindössze két évvel vagyok fiatalabb nálad. Az biztos hogy mindenki fiatalabbnak néz 2-3 évvel. Mondjuk inkább ez legyen minthogy öregítsenek.
Detti, remélem teszel majd fel képet az alakuló babaszobáról!
Heni, köszönöm! Én az edzőcipőmet már kb 1 hónapja csak hosszúnyelű cipőkanállal tudom felvenni és beszereztem egy tépőzáras fajtát, mert a megkötőset nem nagyon tudtam már bekötni.
Luna, mi annyit olvastunk a bölcsőhalálról, hogy inkább ilyen légzésfigyelős babamonitort veszünk. Ezzel is lehet a baba gügyögését és sírását hallani, plusz még a légzést is figyeli. Azt nem mondom, hogy nem fogok frászt kapni, ha kiveszem majd a kiságyból és elfelejetem kikapcsolni előtte, de szerintem az max. 1-2 alkalommal fog előfordulni és egy életre meg fogom tanulni, hogy előbb kikapcsolom és csak aztán veszem ki a kiságyból.
Nekem aranyerem még soha nem volt, és remélem nem is lesz! Viszont mikor elkezdtem szedni a vastablettát az nekem is okozott némi szorulást... Pedig én is szinte minden nap vagy reggelire, vagy vacsorára teljes kiőrlésű cornflakest vagy műzlit eszem langyos tejjel. És mégis gondjaim lettek. Felhívtuk a nőgyógyászt, hogy a vastól kész kínszenvedés a dolog, az adott valami glicerines kúpot, de nem jött be, mert ahogy feltettem rá egy percre olyan wc-re mehetnékem támadt, hogy az csak na... Persze felolvadni és megkönnyíteni a dolgokat nem volt ideje ahhoz a tájékoztató szerint 30 perc kellett volna.
Nekem egyébként a nőgyógyász azt mondta teljesen mindegy mikor veszem be a vasat reggel, este napközben, evés előtt után stb., nincs jelentősége. Nos nekem minden reggel az volt az első, hogy felkeltem és szokásos fürdőszobai műveletek után még reggeli előtt bevettem a vasat és a folsavat, hogy nehogy elfelejtsem.
Aztán felütöttem a várandósságról szóló könyvemet és ott azt találtam, ha szorulást vas okozza, akkor lehetőleg étkezés után vegyük be és bőséges folyadékkal. Kipróbáltam és láss csodát működik, probléma megszűnt. Úgy látszik mégis van jelentősége, hogy mikor veszem be.
A ruhácskákkal kapcsolatban. A múlt héten itt volt anyósom és elmentünk közösen vásárolni a babának. Mi már szinte mindent megvettünk, de volt még egy két dolog ami hányzott, mint a rácsvédő, lepedő a kiságyba, forgós-zenélős játék, meg ő is akart ruhát is venni. Na miután befejeztük a vásárlást és hazamentünk megmutogattam neki, hogy eddig miket vettünk (a férjem még éppen útban volt haza a fogorvostól). Minden nagyon tetszett neki (az se érdekel egyébként ha nem, a mi gyerekünk lesz nem az övé). Aztán azért megjegyezte nekem, hogy már ne vegyünk több ruhát, mert elég lesz......
Nem reagáltam, de magamban azt gondoltam, majd pont te döntöd el, hogy veszek-e még ruhát a gyereknek vagy sem. Ha akarjuk és megengedhetjük magunknak akkor minden napra másik ruhát veszek neki.
Egyébként az egész unoka dolgot úgy kezelik, hogy csak ők a kizárólagos nagyszülei a gyereknek, mert ők vannak itt közel. Az, hogy a szüleim is ugyanolyan nagyszülei lesznek a gyereknek azt teljesen elfelejtik. Lehet, hogy nem akkor látják majd amikor akarják, és kb. 2000 km-re laknak, és nem tudnak neki ajándékot venni úgy mint ők, de a pénzt amit az unokájukra szánnak (ajándékokra, ruhákra, stb.) az elutalják nekünk.....
Komolyan néha egy kiskanál vízben meg tudnám folytani.