A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gabi

Azért köszi
:)

Már az összes Soproni reklámot megtaláltam a neten de azt az egyet amit keresek azt nem :evil:
A Soproni honlapján sincs fennt a reklámfilmek között, talán mert ez kifejezetten csapolt sört reklámoz.

Na, de elnyugszom már mára, végülis nem ezen múlik a boldogságom..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 20:24-kor.
Vendég

Sziasztok,

képek nagyon aranyosak!!!!

babakocsi:

nekünk is ABC Design 3Tec van :lol: és nagyon szeretjük:
+ nagy, keményfalú mózese van, kb egy hónappal ezelőttig azt használtuk
+ a sportrész több fokozatban dönthető, lábtartója is variálható
+ baromi jól néz ki :wink: , talán túlontúl jól is...
+ hosszabbítható a tolókarja, és van egy nagy vízszintes része, meg a két "szarv" is van, ha valaki (én) azt szereti
+ hordozó is rátehető
- a hordozóhoz külön adapter kell, amit volt már, hogy itthon hagytam
- kicsi a bevásárlókosár alul
- nincs italtartója se Anyának, se a Picurnak
- nehéz, és pont ezért szereztem egy Peg Perego Aria-t, ami mindössze 4.5kg, tehát ha BKVzni kell majd, akkor azt viszem
- a napernyőjét képtelenség rendesen rárakni, állandóan leesik a vázról - konkrétan ez most nagyon idegesít, mert Nimród rühelli a napot, lehajtja a fejét és sír, ha rásüt... a textilpellus felaggatása meg nem valami elegáns megoldás, és már itt nem is működik, mint ahogy a mózesnél bejött.
Komolyan azon gondolkozom, hogy visszamegyünk vele a Brendonba, és megkérem valamelyik okos eladót, hogy ugyanmár avasson be a titokba, hogyan kell ezt rögzíteni.

Együttalvás:
Nimród első perctől külön szobában, a kiságyában alszik, és szereti. Bébiőrünk van, nekünk ez biztonságot ad.
Amikor beállt a hátam, és Apa hajnalban lépett edzeni, akkor áthozta a franciaágyba, és ott aludtam vele (szóval megértem az együttalvókat) Az valami hihetetlen jó volt, és imádtam úgy ébredni, hogy ott mosolygott rám pár centiről. Viszont azt nem szerettem volna hogy megszokja, meg féltem is hogy leesik, így ahogy jobb lett a hátam, megszűnt a dolog.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nimród végre megtanult ma tapsolni, illetve ha megkérem, idehozza nekem a labdát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(puszit már régóta dob, berreg, és pápázik is)

Duma még nincs :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
kispocok13

TV-ügyben egyébként én is azt gondolom, hogy egy híradót nyugodtan meg lehet nézni.
Én/mi Petra előtt sem néztük a kora esti híradót, mert mire az edzésről hazaértünk, rendszerint már 9 is elmúlt. Úgyhogy nekünk nem okoz gondot nem nézni a tv-t, mikor Petra fent van.
Én főzés közben a rádiót szeretem hallgatni.

Nem is mondtam, hogy kb. egy hete elkezdtem Petra kajáiba pici sót tenni, és sokkal szívesebben eszik. Nem örülök neki, de a 100grammos adagjaihoz képest mostanában megeszik 150-180grammokat. Fokhagymát, hagymát és sót használok, meg zöldfűszereket (friss petrezselyem, kapor).

És ma újra megpróbáltam a tápszert, tejpép helyett azt kapott vacsira, és megivott 130ml-t! :D

Hétvégén elmentünk Apával ebédelni, és ott beszéltük mi is, hogy mennyire jó csak kettesben, még ha csak egy sima éttermes programról van is szó.
Mi szeptember körül tervezzük, hogy elmegyünk ketten egy hétvégére valahová. Petra előtt el-eljárogattunk hosszú hétvégézni.

Kép
katy76

Megtaláltam!!!!!

Mostmár csak azt mondja meg nekem valaki, milyen zene szól alatta :)

http://www.youtube.com/watch?v=H0Y0Q1s1Phc
Vendég

sillia! :)

Csillagok háborúja. :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond

Hasonlít, de nem. Ez biztosan valamilyen ismert komolyzene csak nem tudom mi...
Vendég

Gabi!

Neked sem volt fenékig tejfel a gyerekkorod :( .
Sajnos én senkitől sem láttam, hogyan kéne összetartani egy családot, szóval csak próbálkozom :roll: . Anyuék elváltak, pedig azt hittem ők a legszerelmesebb házaspár a világon, de mások voltak a céljaik (apu azt akarta, hogy anyu legyen háztartásbeli, anyu viszont igaziból hivatásként éli meg az orvoslást, és nem tudta feladni) :( . A nagyszüleim 55 éve együtt vannak ugyan, de onnan se sokmindent tudok ellesni, mert az ő titkuk az, hogy a mamám egy terrorista, a papám meg egy pacsker! Imádom őket, de ez az igazság :oops: :lol: . A mamám az esküvőmön azt mondta: - Jegyezd meg Dórikám, egy asszony szoknyája sokmindent eltakar!
Ezt mindenesetre megjegyeztem :wink: .

Sillia!

én most notebookozok, és ezen nincsen hang :evil: , de a nagygépen megpróbálom majd én is megkeresni. (már kíváncsi is vagyokrá) :wink:

Kispocok!

De ügyes Nimród :D ! Botond nem tapsol, de soha nem is tanultuk :oops: . Mindig elfelejtem :oops: :oops: :oops: .
Mi Botonddal ma a kapd el-dobd el folyamatot tanultuk, amit nagyon élvezett, csakhogy egyszer olyan hévvel akarta elkapni a labdát, hogy a nagy lendületben hátradőlt,és befejelte a szőnyeget :( . Ekkor átpártolt az építőkockákhoz :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia!!!

Richard Strauss - Also sprach Zarathustra
(írd be ezt is youtube-ra)

Remélem jól fogsz majd aludni! :wink:
Vendég

Sillia,
nemtom :oops:

Dodi,

a tapsikolás nekünk sem volt egyik napról a másikra :oops:
A mondókázáson mindíg próbálkoztam vele, de még ökölbe szorította a kezét, aztán ma leültem vele a tükör elé, és egy perc múlva már csinálta :lol: :lol:

Le vagyok nyűgözve, milyen gyorsan tanulnak... vettünk névnapjára egy játékot, de nem bírtam ki, 9 hós "szülinapjára" megkapta: Egy kúp, amire egyre kisebb karikákat kell rakni, ráadásul minden karikán van valami kiálló bizgentyű is (alias cimkés játékok) amiket imád.
Namármost, megmutattuk neki kétszer, is csinálta magától! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Idő kettesben Apával:
kell. Amióta Nimród van, kétszer voltunk moziban, fura is volt, hogy nincs velünk, alig vártuk, hogy hazaérjünk... most mondta Apa, hogy menjünk vacsizni valahova jövő héten. Ilyenkor egy barátnőm vigyáz Kincsem álmára, ő ajánlotta fel, nagyon rendes, de júniusban költözik Londonba :cry:
Elutazni még nem mernék nélküle, meg hiányozna is...

Ja, Enyémapa megőrült:
megkértem, hogy töltsön le HalászJutkát (én is imádtam gyerekkoromban, rengeteg bakelitem volt) hogy tudjuk napközben hallgatni. Erre ma elvitte magával a CDt, azt hallgatta hazafelé, teljesen rákattant, hogy ez mennyire jóóóóóóóóóóóóó, most tölti le a többi albumot :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Norka

Köszönöm!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

TVzés nálunk egyáltalán nincs, kizárólag a Gyerekdalok, Mondókák dvd-t nézi, de azt is csak akkor, amikor már nagyon nyügi, és nem tudok mást kitalálni.
Napközben utálok TVzni, aztán amikor Apa hazajön, ők birkóznak/játszanak egy órácskát, majd fürcsi és alvás.
Amúgy Dodi, tök igazad van (ebben is), lehet, de nem ez kell hogy legyen a program.

Nyuszi,
Nimród is rázza a fejét, de már elég régóta :lol: :lol:
szerintem élvezik hogy megszédülnek tőle :wink:

Breki,
nem ér, én is megkönnyeztem...

[quote]r írta:onmay írta:
Bond

Én ha odakerülök, mert odakerülök, hogy a két éves gyerekem hozza a takaróját hogy aludjunk együtt, most azt csinálnám, hogy szépen visszakísérném, hogy ott aludjon el ismét.

Szerinted ezt ki csinálja? Rolling Eyes Rolling Eyes Confused Confused Confused És minnnnden este megbeszéljük, hogy nem, nem megyünk át Apa ágyába, mert mindenki úgy tud a legjobban pihenni, ha a sajátjában van. (Amúgy nem is viszi a takaróját, csak felmászik. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Confused Confused Apa általában nem is tudja, hogy mikor került át. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Csak azt veszi ébred, hogy valaki már megint kifelé túrja az ágyból, és a valaki lehetőleg háton, és keresztben fekszik. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil )

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, mi már ezt nagyon várjuk Apával, mert ez annyira de annyira édes lehet!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!!!

Bezzeg tegnap itt ültem a gép előtt egész nap, és alig írtatok :roll: :twisted: . :twisted: :P

Először is köszönöm az Odi kép dicséretét. Ez Odinál különben nem egy különleges alkalom volt, ő állandóan nevet, mosolyog. Apa valamelyik nap úgy jött haza, hogy megkérdezte, hogy mit szív Odi,mert annyira vidám :lol: .

Loislane és Breki

Remélem nektek is lesz egy huncut kislányotok, mint Odi.

Loislane
Hozzál már légyszi magatokról képet :roll: .

Breki

Olyan szépek vagytok, Árminnak azok a szépe szemei.

Tike

Nagyon szép lány Hédi. Miért rejtegeted előlünk?

Gabi1

Szép családod van.
Rég írtál Nóráról. Fut már?

Rólunk, inkább rólam :oops: :

Voltam ma este dokinál. Megultrahangozott, és látta a jobb oldali petefészkemen, hogy terhes voltam, még maradt egy pici vérestrutyi ott, mutatta is, de mondta, hogy ez normális.
Rendellenességet nem látott.
Terhesség megszakadásának oka: baci, vírus, vagy génhiba, amit ugye nem tudnak megmondani.
Babaprojekt mehet nyugodtan, akár mától :roll: :wink: :P

Tévé nálunk is megy, ha apa otthon van , akkor sajna folyamatosan, mert apa tévéfüggő. Ez van. Hiába szólok neki, hogy ne kapcsolja be, ő neki ez lételeme, valami alapzaj neki kell. Próbálom inkább a rádióra szoktatni apát, de ő tényleg függő, nem nagyon tudok vele mit csinálni. (Persze a fő tévé ellenző nálunk anyós :twisted: , csak azt nem értem, hogy lett a fiából ilyen függő :roll: .) Viszont Odi nem nézi többet a tévét, mint egy átlagos baba, mivel Odi természetesnek veszi, hogy megy a tévé, olyan neki, mint a konyhabútor (ahogy Dodi írta).

Babatali-Bory-vár- május 8.

Akik jönnek,

Ági
Bond:
Boo
Katy ?
Kispocok
Merion
Nyuszi
Sillia
Orsi

A időkép szerint már nem esős, hanem szép napos 21 fok körüli idő lesz.

Ja, és mi apával megyünk :roll: :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2010.04.16 06:08-kor.

Kép
Kép
orsi777

Orsi,

igenigen, ha Apás lesz a babatali, EnyémApa is szívesen jönne :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Nagyon sokat írtatok, szinte képtelenség reagálnom :cry:

Köszönjük a hiányolást, nagyon jól esik. Próbállak olvasni benneteket, de az írásra már nincs energiám.

Nagyon jók a fotók és hihetetlen édesek a gyerkőcök.

Olvasom, hogy mindenki babája milyen ügyesen fejlődik, ehhez gratula! Jázmin a ráérősek közé tartozik mozgásfejlődés szempontjából. Nesze nekem táncos anyuka :roll: :? Viszont inkább agyra gyúr :D Ha kérdezem tőle hol van a tik-tak, akkor az órára néz és mondja, hogy thik-thak, a hintával ugyanígy van és rengeteget dumál. Szeret belehunyorítani a lámpába és utána nagyokat sikongat, annyira édes.
A babaúszás elején is állandóan sikongat amikor meglátja a vizet, mert annyira boldog! :D :lol:

Sajnos már 2 napja el vagyunk apátlanodva :( ,egészen vasárnapig. :? Ráadásul Jázminnak mandulagyulladása van, de szerencsére elég jól viseli. Szombaton kell visszamenni a dokinénihez.
Én is beugrom néha dolgozni, olyankor a húgom vigyáz Bogyóra, szerencsére imádják egymást, így nem izgulok értük.

Együttalvás: Mi a kezdetektől külön szobában altatjuk Jázmint. Enyémapa ragaszkodott hozzá, és így utólag hálás vagyok neki ezért.

Babakocsi:
ABC Design 3 Tec, mint Kispocokéknak. Én imádom, és most is e mellett döntenék, annak ellenére,hogy
-kicsi a bevásárló kosara
-nagyon nehéz, és nekem minden nap fel kell cipelnem a 2.emeletre (mindenki kérdezi, hogyan fogytam le, hát ez hozzájárult a dologhoz)
Pozitívumai:
-rettentő könnyű tolni mindenféle terepen, akár egy kézzel is
-mozeskosár része tágas
-5pontos biztonsági öve könnyen kezelhető
-két irányból fel lehet tenni a sportrészt és a hordozót is

...most ennyire jutott energiám :(
Jó éjt!
Vendég

Ja!!!
Babatali!Már rég megbeszéltük itthon.
MI IS MEGYÜNK!!! Apát is hozom....vagy fordítva :roll:

Orsi!
Babaprojekt! Hajrá :wink: :D
Előző terhesség :? :cry:
Vendég

Már frissítem is:

Akik jönnek:

Ági
Bond:
Boo
Katy ?
Kispocok
Merion
Norka
Nyuszi
Sillia
Orsi

Más nem akar jönni?

Bertina, Conversano,Marietta,Szonibaba, Ronmay, Dodi, Gabik, Tike, Breki, Pagika, F. Nikici, Loislane, Lola, Tabati, Kispiskóta, Lidike, Lorca, Szisz, Ikoka, Timi, Csibe, Czigka?
Mennyire szívesen találkoznék még Ancsurtival, Bucussal és Norkilivel is :roll: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2010.04.16 06:07-kor.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!
Aranyos vagy, hogy engem is kérdeztél, nem is lenne nekem túl messze, de hiába olvaslak titeket réges-régóta, azért csak kívülálló vagyok, ez egy egyoldalú viszony :wink: A pár hsz-emmel amit ide írtam azért nem korbácsoltam túl nagy hullámokat, ált. nem reagált rá szinte senki (pár kivételtől eltekintve), de nem baj ám, a magam kedvére írtam :)
Pont ezért nem is tukmálnám ide a Dedem képeit sem, így szinte ismeretlenül :roll:
De az összes itteni babát szívesen csodálom, szép gyerekek mind egy szálig :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Igenis...MimózaLois visszavonta :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nekem Bébé Confort Streety-m van:
+ultrapicire lehet öszecsukni, mikor vettem ez fontos szempont volt, mert a kocsim csomagtartója nagyon keskeny volt. Azóta kocsit cseréltem, de ezt az előnyét továbbra is élvezem.
+egy kézzel összecsuk és kinyit simán, és persze egy kézzel átnavigálom egy szlalompályán :)
+kényelmes mózes, nekem első pár hétben abban aludt a gyerek :oops:
+felpattintós hordozót használtuk nagyon sokáig, Zé nagyon szeretett abban lenni, sportrészt csak 7 hónaposan kezdtük el
+sportrész teljesen vízszintesig dönthető,
+szép :D

- gyári pelustáska nyomi volt, (de már találtam hozzá egy gyönyörűségeset :roll: )
Más negatívum nem jut eszembe.
Terepezésre egy nagy gumikerekű dzsungeljáró Bergont használok, na az csak arra jó, de arra tökéletes (hóban, sárban, erdőn, mezőn kutyával)

Na, milyen kis szómenés jött rám.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Kelekotya vizslakutty :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

EnyémGyerek:

Kép

EnyémKutty (ahogy EnyémGyerekre néz :roll:)

Kép

Na eldugultam :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Loislane

De jó, hogy meggondoltad magad, és hoztál képeket. Nagyon szép a kisfiad, a vizslakutty is nagyon édi, ahogy sóvárogva néz :P .
Remélem a babatali nem jövést még nem döntötted el.
És nagy bocsi, hogy elírtam a nevedet tegnap, most visszamegyek, és korrigálok :roll: :oops: .

Boo

Kispiskotával való tali :shock: :P .

Kép
Kép
orsi777

Lehet pár napig nem jövök, mert holnap lesz Odi első babazsúrja. Igaz, hogy a névnapja 20-án lesz, de sokan a családból most szombaton érnek rá.
Sima kerti grillezés lesz. Tegnap este már bepácoltam a husikat, ma csinálom a salátákat hozzá, a sütögetést majd a család fiú tagjai intézik, anyósom süt pogit, szerintem anyum sütit hoz, szóval a kajával nem lesz sok gondom.
Viszont, mivel apa 3 helyen dolgozik, nem nagyon tudok rá számítani gyerekvigyázás, takarítás, fűnyírás terén, így ezeket mind én csinálom, már tegnap kezdtem a munkálatokat.
Ráadásul ma szülinapi vacsira vagyunk meghívva, így ma délután nem tudok csinálni semmit.

Babakocsi

Nekünk majdnem ilyen van, az hiszem az előző évjáratú.

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Szeretem, semmi gondom nem volt még vele. A mózese habár kicsi- sportrészre lehet beletenni-, Odi mégis a mai napig használja.
Kerekei szuper nagyok, direkt 4 kerekűt választottam, nálunk a terepviszonyoknak ez a legmegfelelőbb. Bolygósítható kerekű sem akartunk, mert látom mennyien szenvednek vele a közlekedésben, ráadásul az sem nyerő a földutakon.
Direkt nem vettem travel systemes kocsit, mert tudtam, nem fogom kihasználni. A 9 hónap alatt kétszer-háromszor fordult elő, hogy Odi elaludt a kocsiban, és utána babakocsizni szerettünk volna, de akkor sem vette észre Odi, hogy a hordozóból át lett téve a babakocsiba :roll: .

Felkelt a lányom, megyek.

Kép
Kép
orsi777

Norka,
ti hogy a manóba rakjátok rá a napernyőt a babakocsira úgy, hogy ne forduljon le????

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike?

Kép
Kép
orsi777

Jó reggelt!

Most olvastam csak vissza mert este el voltam foglalva a reklámzenémmel :)

Loislane

Végre! De jó :)
Az a szemöldök és azok a szemek! :shock: :) :D :lol:

Együttalvás

Mi sem szándékosan így indultunk, sőt, én egyáltalán nem akartam az ágyba venni, a lányok sem aludtak sosem velem.
De mint itt néhányunknál, másképp alakultak a dolgok. Lóci kezdettől sokszor ébredt éjjel, de én mindig és újra és újra következetesen visszaraktam szopi után az ágyába. Egészen január végéig, de akkor már nem bírtam az éjszakánkénti 5-6-7 felkelést és inkább a második ébredés után ott maradt köztünk. Így mindenki pihentebb, apa hajnalban már ugyis csak félálomban van ilyenkor ő takargatja Lócit. Az ágyunk pedig háromszemélyes méretű, így elférünk. Még akkor is ha a fiatalember keresztben fekszik...

Fél év alatt nem sikerült elérnem hogy végigaludjon egy éjszakát. Dalma néhány hetes korától aludt estétől egyhuzamban reggelig. Lőrinc nem ilyen.

Annak nagyon örülnék ha cici nélkül is el tudna aludni, neki is nekem is jobb lenne. Ezt tudom hogy én szúrtam el amikor hazajöttem a kórházból. Akkor alakult így, előtte ha popsirázogatva is de elaludt a kiságyban.
Kérdeztem védőnőt, meg próbáltam utánaolvasgatni, mostmár csak nagyon drasztikus módszerekkel lehetne átszoktatni.
Azt meg nem akarom, annyira nem fontos.

A mozgásfejlődés miatt igazából sosem aggódtam, viszont amikor írjátok hogy minden baba milyen okos és ügyes már akkor picit rosszul érzem magam...

Lehet, hogy én nem foglalkozom eleget a babámmal? :oops:

Nem buta ez egyértelmű, sőt, nagyon is rafkós. Teljesen tisztában van a napi történésekkel, okozatokkal és következményekkel.
De sem pápázni sem labdázni sem bármit képről felismerni sem határozottan valamire mondani egy szót nem tud.
Annyit elértem, hogy ha szépen kérem akkor átnyújtja a kezében lévő játékot. Általában el is engedi.

Azért nehéz vele foglalkoznom, mert ha leülök mellé a földre akkor azonnal nyafizni kezd és mászik rám, megpróbál minél jobban rámtapadni és bekapni.
Ha mutatok neki egy tárgyat, hogy nézd, ezt tegyük ide vagy nézd, ez a labda akkor azonnal rárabol és betömi a szájába akármi is az.

Kispocok

A tükörben való pápázást majd megpróbáljuk, hátha úgy sikerül.
Naponta többször gyakoroljuk, és tudja hogy ilyenkor valaki elmegy itthonról. Vigyorog mint a töklámpa amikor a szülei látványosan pápázva búcsúzkodnak reggel, de ő nem hajlandó.

Boo

[quote]m írta:ert a csipa összerántja a szemem

Ez jóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Babatali: én is apával megyek úgy néz ki :lol:

Sillia! Ne is merüljön fel benned ilyen butaság,hogy Lóci azért nem fejlődik gyorsan,mert esetleg nem foglalkozol vele eleget. Én Lilivel elég sokat foglalkozom,mégsem csinál még nagyon semmit! Tegnap pont erről volt szó,hogy minden gyerek más ütemben fejlődik,ki korábban,ki később kezd el mindent csinálni. Ezzel nem tudsz nagyon mit csinálni,fel fognak nőni ők is
Amúgy Lili mostanában tök jól elvan magában a földön,de amint leülök mellé,hogy játsszunk,rögtön behisztizik és jön oda,hogy vegyem fel :lol: Úgyhogy hagyom ameddig jól elvan,hadd játsszon magában.

Katy! Én az elejétől fogva teszek egy minimális sót Lili kajájába, a doktornő tanácsára. Eszik is Lili rendesen,inkább az üveges kajákat nem eszi,mert az ugyebár tök ízetlen,így amikor valamilyen okból kifolyólag azt adok neki,abba is teszek egy kis sót :wink: :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Csak gyorsban, mert indul a nap, egy nagyon köhögős, nagyon nyűgös enyémbabyvel. :(

Boo!
Sajnos apa nem a dj meló miatt van távol, hanem a személyibankár munkája miatt. De jól látod, sokat vagyunk nélküle, amit szerintem ő nehezebben visel.

Kispocok: Mi nem használunk napernyőt :shock: :lol: :D , ezért nem is tudom, hogyan kell feltenni. Szerintem ha van rá módod, menj be a Brendonba és kérj segítséget.

...és egy aktuális kedvencem... :shock: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=qWVdS9tMuVE

Most ezt hallgatjuk éjjel-nappal :D
Vendég

Megjöttem,minden ok, részletek ebéd utáni alvás alatt :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok

Tényleg ne jusson eszedbe ilyenek, mert tényleg nem tehetsz róla. Nóra se csinál ilyeneket, pedig neki van 3 nagy testvére. Egyedül ami megy neki az az integetés, meghogy mondja halkan pápá, hangosan hogy mama. Nem tapsol, nem rakja a rúdra a karikákat. Semmi mást nem mond.

Orsi köszi kérdésed, szaladgálok utána, a járókában már egyáltalán nem marad. Egésznap úton van, nappal nagyon keveset alszik. Mászik ezerrel. Illetve kapaszkodva megy, fel áll a széknél és tolja maga előtt és így megy utána. Gyakorlatilag az ebédlőt körbe járja így.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Lois,
jól döntöttél :wink: :wink:
Gyönyörűséges kisfiad van, és a Vizslakutty is nagyon cuki!

Boo,
nem én voltam, bár akár lehettem is volna, mert voltunk az Árkádban hétvégén :lol: , viszont
1) nincs sportkocsink :cry:
2) a logisztikai feladatokat, mint babakocsi ki-be pakolása, gyermek ülésbehelyezése, stb általában Apa intézi :lol:
Kispiskóta :D :D :D

Sillia,
te meg ezeket a buta gondolatokat hessegesd el jó messzire!
Már miért ne foglalkoznál vele eleget? Nimród is mászik rám ha leülök mellé, mert élvezi hogy fel tud állni. Ilyenkor kicsit hagyom, majd leültetem a lábamra. Ha fél percig figyel, akkor addig, nem gond, utána újra mászik rám :lol: :lol: :
Lóci mindent ért, ahogy írtad, majd egyik napról a másikra aktivizálja magát és visszainteget, stb. Aztán majd csak leshetsz így :shock: :shock: :shock: :shock: Ez nem egy verseny :!: :!:
Valszeg Lóci a Magába információt szívó és Előbb Megemésztő típus :wink: :wink:
(na, most látom, a többiek is ezt írták :lol: :lol: )

Norka,
betegség, nyügi, HUSS!!!

Én kész vagyok: meghallgattam HalászJutkát végre Nimróddal délelőtt és én úgy, de úgy bőgtem :cry: :cry:
Egy csomó dal ugyanaz, ami nekem is megvolt anno bakeliten, és széthallgattuk őket a szüleimmel, nagyimmal. Mindre emlékeztem, és tudtam énekelni a fiamnak :wink: Csak olyan sz@r hogy Anyu és Nagyi nem lehet már velünk és nem láthatják Nimródot. Meghogy neki nincs dédije, és csak egy nagymamája van...
Na mindegy, érzelgős reggelem volt :oops: :oops: :oops: bocs!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Büszkén jelentem be,h Tamara tegnap felállt a járókában!Eddig mindig csak belém kapaszkodva állt fel.
Ő is int pá-pá-t,és csip-csip csóka-zik a kezével,néha mondja h sip-sip. :lol: Azt is mondta h pá-pá,de halkan,és talán kétszer eddig.
Most h fel tud térdelni az az igazi buli,nagyon tetszik neki,uh legtöbbször nem ül,hanem térdel.
A Tv-el úgy vagyunk h azért igyekszem arra törekedni h ne menjen mindig ha ő a szobában van,mert tátott szájjal nézi,de legtöbbször csak a reklám érdekli.
Mi most vettünk olyan játékot amire a karikákat kell tenni,először nem is foglalkozott vele,de most már játszik vele,rakosgatja.
Vettünk alagutat is.. :lol: ,hülyén hangzik de bizti tudjátok mi az.
Először nem mert átmászni rajta,de most már nagyon érdekli ez is.Sokszor bemászik az egyik oldalán az elejébe,ott leül és csövezik benne. :lol:

Apa beteg volt,uh teljesen ki vagyok,elfáradtam,ez egy kis ízelítő volt h milyen két gyerekkel.
Hol lesz a találkozó???Sajnos valószínű h mi nem tudunk ott lenni,sajnálom.Mikor lesz pontosan?Azért hátha.. :wink:

Szerintetek mit csináljak:
Tamara délelőtt alszik 10 órától,van h 13-ig is(most is alszik éppen),aztán délután négy óra körül kb. egy órát.ez eddig oké,csakhogy már napok óta este 11-ig pörög!!! :shock: Reggel meg persze már 7-kor fent van..Nem tudom előbb elaltatni!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sillia: nekem az Űr Odüsszeia jutott eszembe, nem a csillagok háborúja.... (bocs, ha nem jól írtam)

Ne bolondozz. Minden gyerek más. Én sem estem kétségbe, mikor láttam a videón, hogy kúszik Lóci. Vica azt sose tudta, Nóci sem.

Cici: este mostanában Vica is megint cicin alszik el. Igaz, hogy egyszerűen bealszik evés közben, általában már olyan fáradt.
Ha mégse alszik el, amíg eszik, akkor kiságyazunk már.
Napközben, ha délelőtt fáradt, seggrázással, babakocsiringatással próbálom pihenésre bírni, délután meg melléfekszem a franciaágyra.

Só: minimálisat már régóta kap.

Tejtermék: Bucus, kellett falra festeni az :evil: -öt!
Ugye a tejpépektől Vica hányt, tápszert meg se ette. Eddig reszelt sajtot kapott, de csak kis mennyiségben, szerette, nem vettem észre problémát.
Szerdán viszont kapott egy gyerek-joghurtot. Arca (Botondéhoz hasonlóan) tele lett száraz, színtelen bubikkal. :? Illetve a pelenkavonal is, csak ott pirosabb (gondolom a dörzsölődéstől).
A popsija is piros, kakija is higabb volt, de az lehet a fogától is. Úgyhogy egyelőre felfüggesztem a tejtermék-fogyasztást. Kár, mert ez a babajoghurt sokat könnyített volna a tízórai-uzsonna kérdésen.
Bár a tízóraink ált. gyümölcs. 4 napja már nincs utána cici, ezért gondoltam, hogy jó lenne oda kis túró v. joghurt.
Uzsira (ébredés után 3-1/4 4 körül) eddig csak cici volt. de már keveselltük.

Lois: gyerek és kutya is aranyos. :)
Tike: Hédi is tündérke

Gabi1: csomót gondolkodtam, miért olyan sötétek a képek. Azt hiszem, rájöttem Éjjel készültek?
Nóra sokat nyúlott, már inkább "gyerek", mintsem baba formája van

Kép
Kép]
hendegabi

Kispocok:Napernyő-kérdés:mi úgy oldottuk meg,h apa tett egy csík ragasztó szalagot a vázra,ahová a napernyőt akartuk erősíteni,és így nem forog el.Nem látszik h ott van!

tímea83
Ajka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

[quote="loislane"][ írta:loislaneb]Orsi!
Aranyos vagy, hogy engem is kérdeztél, nem is lenne nekem túl messze, de hiába olvaslak titeket réges-régóta, azért csak kívülálló vagyok, ez egy egyoldalú viszony :wink: A pár hsz-emmel amit ide írtam azért nem korbácsoltam túl nagy hullámokat, ált. nem reagált rá szinte senki (pár kivételtől eltekintve), de nem baj ám, a magam kedvére írtam :)
Pont ezért nem is tukmálnám ide a Dedem képeit sem, így szinte ismeretlenül :roll:
De az összes itteni babát szívesen csodálom, szép gyerekek mind egy szálig :)

Ezt el tudja valaki olvasni? Mert én nem. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Gabi1:Agyon vissza olvasgattam,de nem találtam meg h mi újság a tesztekkel???????OOlyan kíváncsi vagyok! :wink:

tímea83
Ajka

Bond:ez most költői kérdés volt?Mert ha nem,akkor igen én el tudom olvasni! :mrgreen:

tímea83
Ajka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 09:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tímea: Gabi1 csinált új tesztet, amit teljesen negatívnak (1csíkos) értékelt. Kedden ment volna dokihoz, de az beteg lett, így csak jövő kedden tudják fogadni.

Kép
Kép]
hendegabi

Köszi a drukkokat, úgy tűnik hatott :lol: :lol: :lol:

Reggel enyémdoki megkukkantotta uh-val mi a helyzet odabent és minden a legnagyobb rendben van és mivel a nyálkahártya vastagságára azt mondta ez lószar :lol: a vérzés is hamarosan el fog állni :lol: :lol:

Hédi a dédivel volt itthon délelőtt, jól elvoltak,nekem is jó volt kicsit kikapcsolódni ( mikor már tudtam,hogy minden ok a barátnőmmel obiztunk meg kávéztunk egyet, annyira jóóóóó volt). Alvásnál volt csak sírás, de az akkor is megy ha én itthon vagyok. Eddig ő is cicin aludt el, de pár napja ez már nem megy.Tegnap este utána még 1 órát szórakozott a kiságyban,mert következetes anyuka azt mondta,most tanulunk elaludni :roll: Amíg bent voltunk a szobában nem is volt semmi baj,csak alvás helyett játszott.Kimentünk - odatérdelt a kiságy végébe és keservesen sírt. 3x fektettem le,simiztem a hátát és elaludt. Ma délben már könnyebben ment ugyanígy,szóval remélem jó úton járunk :roll:

Köszi Hédi nevében is a dícséreteket,nem rejtegetem,csak nem nagyon van időm képet kicsinyíteni,na de majd most mindjárt :wink:

tike

Nem a politikai része, hanem az egyéb, minket is érintő tartalma miatt ollóztam egy cikket:

[quote]C írta:saládalapítás, öngyilkosság
A 2010-es választások sok furcsasága közül az egyik mindenképpen az, hogy mindössze két párt emelte plakátjain is kampánytémává a családokat. Pedig a magyar családok számos ok miatt igen nagy bajban vannak. Tényleg felér-e az öngyilkossággal a családalapítás?

Közhely, hogy a mai Magyarországon egy fiatal nőnek választania kell a karrier és gyerekvállalás között. Ez a karrier pedig nem feltétlenül a magas pozíciót, a japán üzleti utakat vagy a német szedánt jelenti, hanem leginkább a munkahelyi megbecsülést és a mindennapi megélhetést.
Vegyük a legideálisabb esetet: egy fiatal nő ledolgozta a gyedhez szükséges minimum 365 napot. Így elméletileg két évig otthon lehetne, nevelhetné a kis állampolgárt. Ilyenkor viszont a fiatal szülő kiesik a munkából, lazulnak munkahelyi kapcsolatai, és valamennyire a szakmai tudása is elavul. Ráadásul két év után (mivel kötelező) kiveszi a gyedes évek alatt felhalmozódott szabadságot is.
Amikor visszamegy dolgozni, a főnök szemében munkaerőként veszít értékéből, hiszen nemcsak túlórázni nem alkalmas már, frusztrált a rugalmatlan óvodarendszer miatt, de a gyerekek is gyakran megbetegednek, ezért a szülő sokkal többször megy táppénzre. Vagy azért, mert ő is elkapja a betegséget, vagy mert nincs senki, aki tudna neki segíteni a gyerekápolásban. (Hiszen a gyerek apja is dolgozik.)
Ezért nemritkán a védett időszak lejárta után a fiatal szülő egyszerűen az utcára kerül. Új munkahelyet Magyarországon pedig átlagosan 18 hónap alatt sikerül találni. De hány magyar család engedheti meg magának, hogy másfél évig egyetlen fizetésből éljen meg?
Nyilván nem kötelező otthon maradni két (vagy három) évig és egyedül csak a gyereknevelésre fordítani az energiát. Nem véletlen, hogy a legtöbb uniós államban két évig otthon maradni teljesen elképzelhetetlen: a cél, hogy a szülő minél korábban visszaálljon a munkába. És nem azért, mert a nyugat-európaiak rosszabb szülők lennének, akik szívesen lepasszolják a gyerekeiket.
Miért van nálunk másképp? A magyar kismama nem lusta, nem munkakerülő, hanem egyszerűen kiszolgáltatott. Nincs döntési helyzetben, de ha mégis, akkor sincs választási lehetősége. A magyar kismamákat nem lehet egyszerűen "visszazavarni" dolgozni, ahogy egyesek szeretnék.
Persze előbb el kell jutni addig, hogy alkalmazzák. Egy jó tanács: az állásinterjún a HR-es - egyébként jogszabályellenes - kérdésére, hogy mikorra tervezzük a gyereket, a legjobb válasz az, hogy meddők vagyunk. Kisgyerekes anyák pedig meg se próbáljanak állásinterjúra menni. Kár a fáradságért.
Valahol érthető a munkaadók hozzáállása, de nem elfogadható. Ugyanakkor ez egy ördögi kör, és látni kell, mennyi mindent nem tesz meg az állam azért, hogy megkönnyítse a fiatal szülők és munkaadóik életét.
Tévedés azt gondolni, hogy Magyarországon a két év gyes/gyed egy családbarát politika vívmánya. Nem az. Amikor 1967-ben először bevezették a két és fél, majd a hároméves gyest, pusztán gazdasági szempontok diktáltak, és ma sincs ez másként. Ez egyfajta spórolás, mert olcsóbb néhány tízezer forinttal letudni egy kismamát, és ezzel plasztikázni a munkanélküliségi mutatókat, mint munkahelyeket meg- és fenntartani, vagy más, atipikus munkaformákat (táv- és részmunkát) kialakítani, illetve ezeket a munkáltatók számára gazdaságilag vonzóvá tenni. Nem mellesleg így az állam még a bölcsődei, óvodai normatíván is spórolhat.
Vagyis: a jelenlegi családtámogatási rendszerből pont azok a tényezők hiányoznak, amelyek igazán ösztönözhetnék a fiatalokat a gyerekvállalásban: a rugalmas munkavégzés (= anyagi biztonság) és a biztosított gyerekmegőrzés (= kiegyensúlyozott szülők).
Mert nem a két év segélyért vállalnak gyereket azok, akiket az állam erre akar ösztönözni. Nekik valami egészen más kell.
Mert mit is kapnak a magyar gyerekvállalók? Mit nyújt az állam, a nemzet fogyásán siránkozó politika a családoknak?
Az óvodarendszert 1990 óta folyamatosan leépítik: már több mint húszezer férőhellyel és ötszáz intézménnyel van kevesebb. Miközben a szülők - a gyerekszámcsökkenés ellenére is - egyre több gyereket szeretnének beíratni a munkába állás előfeltételét jelentő (nem mellesleg az iskolai továbbhaladást is elősegítő) intézményekbe.
A jól ismert eredmény: dühítően hosszú várólistákról lehet csak bekerülni az állami óvodákba, bölcsődékbe. (Már ha nincs protekciónk, ami szintén egy kedves különlegessége a magyar rendszernek.) Bizonyos helyekre egy-másfél évvel korábban kell jelentkezni, ha a szülők biztosra akarnak menni, és már az óvodaköteles ötéves kor előtt szeretnék beadni a gyereket.
A május 1-jétől hatályba lépő törvény értelmében a korábbi három évről két évre csökken a gyes időtartama. A változás alapvetően pozitív, hiszen mégiscsak az európai gyakorlathoz közeledünk, de önmagában ez az intézkedés rövid távon csak fokozza a káoszt. Ugyanott vagyunk, mint amikor a magyar felsőoktatásban bevezették a bolognai rendszert: ebben az esetben is éppen csak az intézményi feltételeket, a környezeti hatásokat nem vették figyelembe.
Mert például így még több férőhelyre lesz szükség a gyerekmegőrző intézményekben. Ha viszont nem épülnek újak és nem bővítik a meglévőket, rövid időn belül még hosszabb várólisták lesznek. Persze a bölcsőde- és óvodapótlás sincs ingyen. Ha van is uniós forrás az építésre, bővítésre, a fenntartási költségek mindenképpen pluszterheket jelentenének az adófizetőknek. Vagyis fájni fog, és nemcsak a szülőknek. Hosszú távon azonban nem kérdés, hogy megéri-e a több bölcsőde és óvoda, hiszen ez a munkába visszatérő szülőkön keresztül biztosan megtérülő befektetést jelent.
Egyelőre azonban két álmegoldásról hallhatunk csak: a gondozók, az óvónők és a csoportok terhelésének növeléséről, valamint a családi napközi bevezetéséről. Jelenleg átlagosan 23 gyerek jár egy óvodai csoportba és 11 jut egy pedagógusra. Ha ezeket a számokat tovább növelik, az amúgy is túlterhelt pedagógusoknak még több gyerek között kell megosztaniuk a figyelmüket, így önhibájukon kívül kevesebb idő, türelem, odafigyelés jut majd a gyerekekre. Ez pedig senkinek sem jó.
Persze ha a szülő nem tud évekig várni az állami férőhelyre, választhatja a magánintézményeket, de a bruttó 200 ezer körüli átlagfizetésből nehezen jut nettó 60-80 ezer forint magánóvodára. Marad tehát a családi napközi havi nettó 20-40 ezer forintért, de a gyorstalpalón képzett felügyelők - legyenek bármennyire is elkötelezettek - szakmailag nem versenyezhetnek a pedagógusokkal.
Optimális esetben, ha sikerül is állami férőhelyet szerezni, a munkaidőt már nehéz összeegyeztetni az óvodai nyitva tartással. Nemcsak a nyári szünet idején okoz gondot megoldani a gyerekek elhelyezését, hanem a hétköznapok is komoly logisztikai kihívás elé állítják a szülőket. Ha mindkét szülő nyolc órában dolgozik, és a munkaidejük este 5-ig tart, már bajosan érnek időben a gyerekért a hatkor bezáró óvodába. Nem is beszélve arról, vajon mennyire jó, ha egy két-öt éves gyerek napi 8-10 órát egy közintézményben tölt.
Megoldást jelenthetne, ha a teljes munkaidős állásokat is lehetne távmunkában végezni, vagy ha több lehetőség volna a részmunkára. Magyarországon ugyanis nevetségesen alacsony az ún. atipikus foglalkoztatottság: az összmunkavállalók 4,3%-a, a nők 5,8%-a dolgozik részmunkaidőben (míg az EU-27 átlaga 17,6%, a nők estében 30,6%). A távmunka területén pedig még alacsonyabbak ezek az arányok: Magyarországon 1-1% a rendszeresen és az alkalmanként távmunkában foglalkoztatottak aránya, holott ez a fajta munkavégzés számos előnyt is jelenthetne bizonyos munkakörökben.
A baj az, hogy ezek a formák Magyarországon gazdaságtalanok, ezért nem szívesen adnak ezekre lehetőséget a munkaadók. Ha például egy munkáltató két részmunkaidejűvel akarna kiváltani egy teljes idejűt, akkor másfélszer-kétszer annyi adminisztrációs költséget kellene befizetnie az államnak. Ez már önmagában is abszurd, de a jelenlegi adóterhek mellett számos munkahely számára szimplán felvállalhatatlan. A távmunka pedig az elégséges technikai háttér mellett a magyarok jelentős részétől egy még idegen szemléletet is megkövetelne: a precíz, lelkiismeretes, produktív munkavégzést - felügyelet, ellenőrzés nélkül is.
Nem véletlen, hogy a kampány alatt is kiemelt terület volt ez a problémaegyüttes. A leglátványosabban az LMP foglalkozott a témával, de a plakátok "lehet egyszerre munkám és gyerekem" szlogenje mögött a programban nem olvasható kidolgozott, konkrét javaslatrendszer - ahogy a többi pártéban sem.
A Fidesz választási programjában ígéretet tesz arra, hogy erősíti a családokat, hangsúlyosan támogatja a gyerekvállalást több fronton is. Az egyik ilyen ígéret, hogy az alternatív foglalkoztatás szabályait rugalmasabbá teszik. Hogy mikor és hogyan, az természetesen már nincs leírva, de legalább a szándék megvan. És tény, hogy most már valóban meg kellene védeni a családokat, ahogy a győztes párt plakátjai hirdetik.
Úgy tűnik, a magyar gyakorlatot követve megint megvártuk, amíg nemcsak érzékelhető egy probléma, hanem már húsbavágó is: a születési mutatók ismét esnek, miközben a halálozási ráta nő. 2009-ben 34 ezerrel lettünk kevesebben.
Tény tehát az is, hogy "fogy a magyar". A gyarapodáshoz viszont az kellene, hogy a családok tisztességesen, nyugalomban, kevesebb stresszel és frusztrációval nevelhessenek gyereket. A jelenlegi munkakörülmények, intézményrendszer, gazdasági és egyéb extra nehézség mellett gyereket vállalni egy ambiciózus, dolgozni is akaró fiatal számára: kész öngyilkosság.

Kép
Kép]
hendegabi

Kép Kép
Kép

tike

Tike: te kötöd ezeket a szépségeket, vagy egy nagyi áll a háttérben?

Én is hoztam egy tegnapi képet:
Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?