A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Csilla,
még soha nem volt arcüreggyuszim, de mindig is rettegtem attól, hogy fel kelljen szúrni valamimet is... anyám, és ahogy leírtad.. durva... és csak akkor szúrják fel, ha már bazi nagy a gyulladás?
sajnálom ezt a vizesedést... dokidat nem hívtad, hogy ad e gyógyszert rá?

Talinn,
én is tettem be borotvát, de ha lesz időm, akkor még kórházba menetel előtt itthon úgyis megfürdök, megprónálom elintézni akkor, ha meg rohanás lesz, akkor meg majd kiderül. de lehet h a kórházban is én csinálom majd megamnak..
hiába, hogy még van vagy 4kezelésem a lézeres szőrtelenítés végéig, de bakker így sincs már annyi, mint rég volt (ahoy korábban írtam), a jobb oldalon (vagy melyiken, már nem tudom, mert ha lenézek már nem látom :D ) meg alig van pár szál..
nade a kezelések előtt aztán volt bokrosodás :oops: :P
ezért nálam nem is működik az epilátor, mert belehalok úgy fáj... nade majd ha befejezem a lézeres kezelést, akkor meg majd semmi sme kell :wink:

Rozsa,
ez.állati.izgi!!!!
mármint hogy akár szülhetsz is bármikor :shock: de azért a bármikor az inkább akkor hétfő után legyen, úgyhogy szorítok!!!

Henibaby,
tök aranyos amit írtáál!!! :wink:
már nagyon hiányolt mindenki!!
úgyhogy amikor csak tudsz gyere! :lol:

Vok,
köszönöm kérdésed, mindjárt panaszkodom egy sort, hogy nem haladok.... :x
olyan jó olvasni, hogy kezdesz "kilábalni" :D :D :D ebből a "lábnélküli" :D :D :D állapotból!! (na ezek jó sz@r poénok voltak :oops: ) így tovább!! :wink:

Lányok!!!
úgy gondoltam inkább szólok most, mint később:
aztán ha megszülettek ezek a kis csemeték, akkor is tessék majd látogatni a fórumot!! :lol: nagy kár lenne ezért a társaságért...

Vok,
sajnálom, hogy így kiborítottak a papírok miatt... elég sz@r helyzet.. :?

védőnő:
én pl a héten elfelejtettem neki vizeletet vini, mert nekem minden alkalommal néz, és 5perc alatt meg is van az eredmény.
a látogatás pedig kötelező, be kell vezetniük meg minden.. hozzánk is jön majd, ha beköltöztünk végre :oops:

lknyuszika,
én a gézról sok negatívat olvastam, hogy ha lehet, azt inkább ne kérjen az ember, mert sokáig megmarad benned is, és a babában is a bódultság.
vagyis van olyan, akinek semmit sem ér, és van olyan is, aki "lemarad" az egész szülési buliról, met annyira "beszív" tőle.
de ha csak ez van, akkor végülis nem választás kérdése, úgyhogy abbahagyo ezt a fene nagy okoskodást :oops: :oops:

Hari,
én holnap reggel megyek a fülorrgégészetre a Péterfybe, de ma délután felhívtam a dokinőt, és kérdeztem, hogy van e valami módja, hogy időpontot kérjek, hogy pocakkal ne kelljen órákat várnom.. azt mondta nincs , de ha 10percig nem hívnak be, akkor kopogjak, és mondjam azt, hogy meg van beszélve vele, hogy bemehetek, és meg is vizsálnak. :lol:
kíváncsi vagyok viszatér e hallásom... :roll:
ja, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy ilyen vékony csajszi, mint te asztalokat borítgasson, de mondja a mondás is: kicsi a bors, de erős :lol:
na, ezek a képek... :x
jóó, nyugodtan, mindenkit szívesen látok :lol: :lol:
(nagy a pofám, még be sem költöztünk :D )
amikor írtad, hogy a Városligetbe szerettek járni sétálni, rögtön eszembe jutott az is, hogy majd szólj ha arra jártok, mert ott fogunk lakni egy köpésre :lol:
Vendég

Mostanában elkezdett foglalkoztatni a szülés kérdése.

Eddig végig azt mondtam, hogy áááááááááá nem félek a szüléstől, kemény leány vagyok, mindent kibírok....
Most viszont kb. egy hete elkezdtem félni az egésztől. És az a legfurcsább, hogy nem az első szülésem, ráadásul az elsőnél csupa-csupa szép és jó élménnyel lettem gazdagabb. Gyors volt, problémamentes... mondhatnám úgy is, hogy sima ügy.

Most mégis parázok. Normális ez???

Folyamatosan az van bennem, hogy mivel az első ilyen nagyszerű és egyszerű volt, most majd biztos jól megszívom...

Rendet kellene raknom az agyamban, mert minél jobban félek, annál szarabb lesz az egész... ezzel tisztában vagyok, csak nehéz a gondolatoknak parancsolni.
Vendég

Hari,
juuuujj nagyon tetszik a pocakos képed, tök jó az a ruha :lol:
a kiságy, meg a baldachi is tök jók!!!!
a baldachint hogy raktad rá?
Vendég

Vok,
tényleg büszke lehetsz magadra!!! :lol: gratulálok a j bizniszhez!!! ez ilyenkor olyan jó érzés tud lenni :D
Vendég

Henibaby,
nagyon ügyi vagy ezzel a táblázattal!!! :wink:

gemini is rég jelentkezett... :roll:

(wordözni most lusta vagyok, úgyhogy mindig visszalépek az előző oldalra, hogy ki mit írt és egyeséve reagálok, met annyit tudok megjegyezni :oops: )
Vendég

Geo,
a baldachint nagyon nehezen tettem fel!!!! Dühös is vagyok, mert rendeltem egy baldachin tartót, amire tök könnyű felrakni a baldachint, de arra Lili lecsapott. Erre rendeltem egy másikat, tök ugyan úgy nézett ki, de mikor megjött, kiderült, hogy egész más. Na hát erre egy szenvedés volt feltenni. Majd remélem Apa alkot vele valamit, ha lesz kedve.

Majd azért a babasarok jobban fog kinézni terveim szerint, most csak betoltuk az ágyat a sarokba, úgy ahogy volt. Majd ha kész lesz, akkor is lefotózom.

Heni, én is így vagyok a szüléssel, ahogy te, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. Nem mondom, hogy ne izgulj, mert tudom, hogy nem így megy, de tök megértelek, ha ez vígasztal :lol:

Kép
Kép
hari

na meg Foltivspicur is!
Vendég

lányok,
én tuti sz@rrá fogom magam itt parázni!!!!!!!!!!!!
ahogy néztem a táblázatot, rá kellett döbbenjek arra, hogy az utolsó vizsgám június 7-én van, addig meg kb már (kiírás alapján) Hari is meg fog szülni!!!!! én meg még járhatok az ELTE-re... itt fogok a "maradék" csajszi agyára menni :oops: :lol: :D
Vendég

Geo, ezek szerint még mindig nem jött vissza a hallásod rendesen? Az azért már nem valami jó érzés. Kíváncsi vagyok mit alkotsz holnap a dokinál.

Az arcüregemet nekem sem szúrták még fel, nem is tudom elképzelni, hogy milyen fájdalom kéne ahhoz, hogy altatás nélkül megengedjem. Nekem bármimet bizgathatják, csak a nyakam alatt legyen. A fejemet hagyják békén!!!

Kép
Kép
hari

Geo,
kiírva addigra vagyok, de én úgy számolom, hogy kb. jún. 15-én szülök.

Kép
Kép
hari

Heni, szerintem normalis :) En elsotol nem tudom feltem e, oly reg volt, tan igaz sem volt... mindenezetre paragep tuti nem voltam, az remlene :) A masodiknal eszembe sem jutott az egesz... komolyan, neha az sem, hogy terhes vagyok, azon csak ugy tulestem valahogy. Most itt allok ven fejjel, es bar egyelore en nem erzem, hogy felek, amde most mindenfele komplikaciok lehetosege valosagosnak tunik, es eszembe jutnak... szal sokkal inkabb tudataban vagyok annak, hogy ez nem egy mesebeli rozsaszin alom, hanem a rodeg valosag szinte egy orosz rulett formajaban :D:D

luna6

Azért ez megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a szülés-para dologgal.

Apa szombaton megy haza (Szlovákiába) elhozza a még ott maradt bútoraimat, mert rájöttünk, hogy nincs helyünk hova pakolni.
Először az volt a terv, hogy veszünk valami szekrényt, de rá kellett döbbennünk, hogy azért a kis pénzért, amit rászántunk, nem kapunk csak egyetlen kisebb szekrényt, azzal pedig nem vagyunk kisegítve.

És akkor jött az ötlet, hogy ebből a kis pénzből inkább kimegy a bútorokért (benzin-költséget fedezi) és így sokkal több darabot tud elhozni.

Ha minden jól megy, akkor vasárnapra, legkésőbb jövőhét elejére nálunk is helyreáll a rend a szobákat, bútorokat, berendezést illetően.
Vendég

Manómozgás:
Nekem is inkább helyezkedik, meg remeg, mint a kocsonya, egyszerre mind a két oldalamon. és nekem is csuklik, meg amikor vezetek, a jobb mellem alatt lévő biztonsági övet tologatja, hogy minek az oda... :P

Henibaby,
tök jó, hogy anyukád le tud jönni majd a szüléskor!!! :wink:

Hari,
egyre inkább gondolom úgy, hogy jó a humorérzéked :lol:

csajok,
ha ti, akik már szültek, így ráparáztok a szülésre, figyeljétek meg, elszabadul itt a pokol :D
mert lezdek én is ráparázni.. húúú Andrásról ne is beszéljünk. sztem ő jobban fog izgulni, mint én.. az előbb felolvastam neki Rozsa hozzászólását, erre tök kiborult, hogy azt se tudja hány perces fájások vannak, mikor kell szülni menni, stb. úgyhogy azóta okosodik a neten :lol:
tényleg!!!!
most hogy is vannak ezek a fájások? nőnek? csökkennek? egyre kevesebb ideig tartanak? vagy mi? :roll:
Vendég

ooo joeg... kimondta, hogy cuppant vagy csobbant a hasaban a gyerek???? anyam..... hat illyet meg nem halottam, de most viszont igen :D:D:D az enyeben...csak egyszer... hat megilyet!!! na ez naaagyon de nagyon extremnek tunt :D:D:D (igy szokott a macsekom tusszogni kb :D:D)
natessek, hat harmadik kanyarban is tapasztal az ember tok uj dolgokat :D:D:D

luna6

A fájások:
Kezdetben rövidebb ideig tartanak, és két fájás között hosszabb szünet van.
Majd hosszabb idejű fájások, rövidebb szünetekkel (tehát sűrűsödnek a fájások)
A vége felé már két fájás között szinte alig van szünet, és egy-egy fájás ideje is meghosszabbodik.
Vendég

A fajasok jonnek, egyre surubben es egyre hoszabb ideig tartanak :) :D:D Persze csak egyideig, mert akkor aztan a semmibol elojon egy veszett nagy nyomasi kenyzer... ha akarod sem tudod igazan visszatartani, csak max kicsit ellohegni ha mondjak, de attol meg a tested 'nyom'. Na akkor mar emlekeim szerint ezt erezni inkabb es nem a naaagy fajasokat, szal ez azt lecsereli.
Szal jonnek, egyre surubben, egyre hoszabbak is lesznek... es mivel surubbek, a koztes ido is csokken.

luna6

Hari!
Én úgy terveztem, hogy veled szülök, de elszámoltam magam... Pedig jó buli lett volna :D:D:D

Heni!
Hát, inkább ilyen esténként és most kifejezetten minden alkatrészét mozgatta amennyire bírta. Ez felért a rúgással :D De persze már nem az igazán. Kellően megdolgozta a gyomromat is... ki is jött belőlem a mákostészta...

Luna!
Hát, én ügyes voltam , kimostam, valahogy rosszul szárítottam és az egyik vége iszonyat vastag lett és sprőd. Nem tudtam visszatenni a huzatába. Így visszagyömöszöltem, de attól meg hullámos lett. Így úgy döntöttem, köszönöm, de nem veszek még 1et, mivel Hanna már nem igen akart a kiságyban aludni... azt levittem anyámhoz pótágynak neki. Ugye nem terveztünk másodikat :D:D

Geo!
Kitartás!!! Remélem minden vizsgádat meg tudsz még majd csinálni...
Orr-fül-gégén valszeg kifújják majd a füled. Nekem egyszer azt csinálta a dokinéni, amikor nem hallottam 2 hétig.

Szülés félelem:
Én most nem :D Tök fura, mert Hannával féltem vagy a 7dik hónapig... Aztán már nem :D Most meg eleve nem paráztam. Lesz ahogy lesz. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, akkor lehet a ketteske az akit az ember csak ugy rutinbol intez :D:D:D bar en sem felek a harmasnall, csak most nincsen bennem a tudatlanok es ra nem erok fullos nyugalma... :)

luna6

no hát akkor én egy nagy tróger vagyok, órák óta titeket olvaslak, meg itt írogatok, ahelyett hogy a sulira koncentrálnék... :twisted:

jajj szóval ma a suliban minden rendben volt, fél6kor már indultam is haza... (mekkora sztori 8) )

most meg megírok még egy 300szavas beadandót, és mára vége.. mondjuk a 300szó nem olyan sok, csak a cucc, amit el kell olvasni hozzá, az 20oldal.. de feminizmus, meg Simon de Beauvoir, úgyhogy legalább kellemes téma :D

na jó éjszakát mindenkinek!!
Vendég

(ja, és Hari, Vok,
tudom hogy ti már cseréltetek, mert itt klikkesedtek egy ideje :D :D :D de priviben megadom a számomat, meg akkor adjátok meg ti is a sajátotokat, mert ki tudja mi lesz még itt, lehet hogy mégiscsak egyidőben leszünk a kórházban, mindenesetre tudunk egymásnak jelezni :lol: )
Vendég

Geo!
Elküldtem :D:D
Meg azért szülés után is tudunk majd jókat sétálni :d éN tök szívesen megyek városba, főleg, ha Hannát beadom az oviba a Stadionnál.. :D
Csak a lábamat kell toppra hozni :D:D
Hannával is tök sokat jártunk be a városba, hogy Zazi barátunkkal randizzunk... :D:D

Luna!
Lehet :D:D És az is igaz nálam, hogy Alexel sokkal kevesebb gond volt, mint Hannával. ALig fájt valamim.. az, hogy 2x adtam interjút a nagy fehér mikrofonnak 1 nap, azt meg ellensúlyozta, hogy 5,5 hónap után megszűnt :D:D (na jó, néha még jön a róka koma, de az már elenyésző) :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na hat akkor minden egyeskevel sorbanallonak hajra a ketteskeert :)

A mult heten szult egy mashonnan netes 'ismeros' egy edes meretes kislanyt. Nos neki... hat ne lojek nagyon melle a hatoska vagy heteske volt? Na utanakerestem, heteske volt :D igy kell ezt csinalni, es nem jelentette ki egyertelmuen, hogy vege, hanem hogy most nem tervez elore :)

luna6

En sosem hanytam... legalabb ez... :D Illetve a naggyal egyszer, de az az en saram volt, messze nem az elejen, hanem felidon is boven tul asszem, kellet nekem tulennem magam hazi vajas pattogatottkukoricaval :) Ejjel ebredtem arra, hogy itt a vilagvege :D:D

luna6

Csilla, még lehet belőle 29.-e is, szóval lehet, hogy együtt ünnepelünk veled. :wink:

Vok, abból gondolom, hogy talán előbb jön Nati, mert minden többgyerekes ismerősöm, akinek az elejétől fogva nagyobb volt a baba 1-2 héttel, előbb is szült ennyivel. Aztán ki tudja. Ha rák lenne a csillagjegye, annak jobban örülnék. Anyumnak 30.-án van a szülinapja, mekkora poén lenne már, ha akkor születne a bébink. :D

Talinn, én nagynak látom a pocakom, főleg első babához képest. Mindenkitől azt hallom, hogy anyám, még van 10 hét és már ekkora??? :shock:

Kép

Na most már én is parázok...
De én inkább attól, hogy még el sem kezdtük a festést, parkettázást.
A cuccok többé-kevésbé már megvannak, de ugye amíg nincs kész a szoba, nem tudom berendezni.
:roll:

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Mindig akkor vagytok a legaktívabbak, mikor Én már alszom. :D

Na, mindent elolvastam, de már fele ki is szállt a fejemből, úgyhogy asszem most nem is tudom lereagálni. :)

Heni, köszi a táblát

Hari, tök jó lett a kiságy és a baldachin!

Jenny, szép méretes pocak. :)

Geo, remélem hamar meggyógyulsz teljesen, basszus és még tanulnod kell, Én ilyen szita fejjel szerintem most mindenen megbuknék. :)

Nekünk is kókuszmatrac van, jó hogy írtátok hogy hogyan kell kezelni, nem is tudtam.
:oops:

Szüléstől Én egyik nap rettegek, másik nap meg nem, kíváncsi vagyok aznap majd melyik lesz. :)
Tegnap a szülésvideótól levert a víz rendesen. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna!
Én Hannával 8,5 hónapig minden reggel nyomtam.... Ehhez képest a 5,5 hónap már áldás volt :D:D

Jenny!
Hatalmas a pocid!!!! Az mondjuk tök könnyen lehet, hogy idősebb a terhességed, mint ahogy számolnak. 12 hetes UHnál mekkora volt a mérete? Általában azt lehet "fix"nek venni.... Nekem is ezért kellett átkalkulálni a szülés időpontját 06.01-re. Menzesz szerint meg 06.09nek számolták a végét.

Nyuszi!
Akkor ne aludj ennyit :D:D:D Na jó, vicceltem. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

JÓ REGGELT MINDENKINEK!
Jelentem, még Hál Istennek egyben vagyok!
Tegnap estére olyan keményedéseim voltak, hajnal 2-re aludtam el.
2-5-7 percenként jöttek, olyan 10-20 mp-ig tartottak.Aztán elmúltak.
Most meg fáradt vagyok...
Holnap megyek vissza a dokihoz, UH-ra...
Meglátjuk.

HENY: Jesszus, mi a tábla elején vagyunk :roll: , de engem nyugodtan előzhet, aki akar :wink:

JENNY: A te pocid tényleg nagyobb, mint az enyém, mondjuk.
De ez nem baj, sőt!!!!

GEOOO: Fülmosást szoktak végezni a Fül-Orr Gégészek, meg ha muszáj, adnak antibiotikumot.
Szerintem próbáld ki a fülgyertyát!

SZÜLÉSI PARA: Nálam csak fokozódik, gyáva nyúúúl vagyok....
Átaludni nem lehet?????
Ti hány perces fájásokkal foktok elindulni a kórházba?
Tapasztaltak , hogy is van ez?
Liliével annak idején én már benn feküdtem és az NST miatt kerültem fel indításra, szóval gőzöm sincs :lol: :lol: :lol: , csak egy kislányom....

Kép
rozsa1979

Szep reggelt!

Jenny, megnyugtatlak, en is nagynak latom a pocakodat :) De az enyemet is, bar szerintem kettes szamupocak nagyobb volt mint ez... vagy ki tudja :)

Nyuszi: ha mar kokuszmatrac, azt most nem is irtuk, hogy arra nem kell nedvessegzaro reteget tenni, vagyis semmi gumi meg muanyag lepedo, mert elveszti az atlegzos funkciojat akkor :)

Rozsa, nekem egy fel fajasom sem volt mikor a korhazba indultam :) Szoval eleg tag lehetosegeid vannak az indulasra, lehet fajassal, fajas nelkul... es hat viszonyithato az elozo szuleshez, hogy az milyen gyorsan zajlott (eselyes, hogy a masodik gyorsabban zajlik, mert mar 'bejaratott' az utvonal). Nekem a burok repedt a masodiknal, es mentem akkor... mivel tiszta volt a viz nem kellett rohanni nagyon, de nem parkoltam mar otthon, ha szines akkor usgyi gyorsan, fajasok nelkul is.
5 percesekkel pl elso szulesnel akar meg ra is erhet az ember (de ez is lutri, mert van aki elsore is gyorsan szul, max nem ez a jellemzo) sot a majusibol a mult heten ilyennel volt akit meg haza is kuldtek egy idore :) Szovalleginkabb ahogy majd erzed, ugy indulj :) (na sokra mentel velem :D)

luna6

Jahh, akartam mar irni, mert asszem van itt next kedvelo mar es szokott ujonnan rendelni kintrol... olyba tunik nekem, hogy lassan a next szallit magyarorszagra is :)
http://www.nextdirect.com/hu/en/Country ... nfirmation
itt a magyar oldal... oke, minden angolul van (nekem a portugal is) es erdemes tudni rola, hogy szinte biztos ugy van mint a portugalon, az araik nem ugyanazok mint az angol font arak eurora konvertalva (van rajta jo kis kulcs) de lehet, hogy meg igy is megeri nem masokra varni es megbizhato embert keriteni aki behozza, es lehet meg a kulccsal egyutt is olcsobb mint ok, ezt nem tudom. Az eselyes, hogy a pesti Next boltnal esetleg olcsobbak (no meg ott sincs minden).
Jah, amit meg tudok, hogy pl a portugal oldalon van ami eleve fenn sincs az eredeti kinalatbol, innnen nem rendelheto, a magyar is bizonyara hasonloan mukodik. (igen, meglestem, az angolok unisex bebicucc kinalata nincs fenn a nemzetkoziken valamiert)

luna6

Sziasztok!

Hát, akkor...köszi, tényleg nagy a pocakom. :D
Vok, a 12 hetes uh-on ezek voltak a méretei:
BPD: 24 mm
CRL:58 mm
12+5 naposnak saccolták, és annyi is volt, mikor mentem, az én számításaim szerint.
Mivel 17 hónapot gyúrtunk a leányzóra, abban a hónapban is volt ovutesztelés, hőmérséklet mérés, azért tudom kb., +-2 napra pontosan, mikor készült. :wink:

Nyuszi, szép a vonalzód! Ez volt neked, vagy új, mert nem emlékszem rá.

Rózsa, akkor van esély arra, hogy hétfőig kitartotok. :)
Bár biztos most sem lenne semmi baj. Mindenesetre én is agyon paráznám magam. Kitartás!

Én még nem értem a kókuszmatracos dolgot, bocsi, pedig elolvastam a hsz.-okat. :oops: Nem fog az agyam mostanában.
Szóval, ha átázik egy véletlen pisitől, akkor kiveszem a kiságyból, és megszárad magától? Vagy lezuhanyoztatom és úgy szárad meg?
Mi is azt vettünk, nem is gondolkodtam másban.

Kép
jenny29
Mór

Hat azert tavasszal, osszel amikor nincs kozponti futes meg kinn sem rekkeno meleg, szerintem ne tusold le :) Irto hamar megszarad magatol is, vagyis nem lesz orakig (napokig?!) tocsogos meg nedves, mint mas egyeb matrac. Aztan amikor joido van akkor nyugodtan tusolhatod, tenyleg gyorsan megszarad :)

luna6

Tegnap emlegettem az ismerost, aki a mult heten szulte hetesket :) Hat megvan a szulestortenet, szerintem pozitiv es kedvecsinalo, de inkabb csak linkele, hatha valakinek megsem kell most meg pozitiv szulessztori sem a lelkenek:)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9191267

2438-as hozzaszolas anyabanyatol :)

luna6

Nanetto: szerintem jó méretű a hasad, amennyire látszik a képen, nem tudom, miért mondják, hogy kicsi.
Igaz, hogy nekem jóval nagyobb, szerintem én Jenny-típusú hassal sétálok; de eleve furának tartom, hogy az emberek a pocakméretekre reagálnak. Valahogy mivel ezt úgy pár hó alatt növesztettük magunkra, azt érzi a jóindulatú népség, hogy meg kell mustrálnia, s kommentálnia kell.

Pedig annyi féle alkat van, mégiscsak fura lenne, hogy pl. megjegyeznénk találkozáskor (nemterhesen) h xy, neked milyen békasegged van, a másiknak meg, hogy tőgy-melled, vagy nincs-e neked tesztoszteron túltengésed ilyen lapos csípővel....... és pedig tudjuk, hogy hányféle alkat létezik, és csomó fajtát szinte sajnálunk, hogy ilyennel áldotta meg a Jóisten, de max. annyit szólunk, h előnyös a ruhád, vagy csini vagy, de azt nem, h ugyan már miért a hátadra hízol, mikor én mindig combra, na.

a kitérő után, még azt akartam Neked írni nanetto, hogy szuper a szotrizós történeted, tuti, h nem fogsz szóba elegyedni egyhamar újra a házbéliekkel- pedig igenis tartani kell a kapcsolatot, megbeszélni, pl. hogy azért mosol olyan sokat mert szinte euforikus örömet érzel az új gépedbe pakolni, vagy hasonlók ;-)

Geoo: most tudtam megnézni a lakásos képeiteket, hát nagyszerű, igazán nagystílű otthonnak látszik, én is nagyon várom, hogy a bútorokkal mit hoztok ki belőle még! A kitartásért és szép ízlésért elismerés.

Melyikőtök írta a Bkv-t, ugyan sokszor én sem használom, de nekem éppúgy, mint az ucán járkálással, szerencsére pozitív élményeim vannak. Főleg a fiatal srácok nagyon előzékenyek. A minap sétáltam - mi kertvárosban lakunk - és a ritkán jövő autók közül több is megállt kereszteződésénél, intve, h menjek csak át. Intés, mosoly, én megköszönöm, aztán mint egy csiga átcammogok :-) évezem.

Nyuszi: nekem is fáj a mellem alatt abban a sávban, vhogy a felső bordám vagy nem is tudom mim.. általában estére szokott már nagyon rossz lenni, de aztán lefekszem, kinyújtom és reggelre O.K. megint. Én nem is gondoltam, h hasfal gyengesége.

Csilla: és kaptál vmi gyógyszert a vizesedésre? Tegnap szerintem leköröztelek. Takarítottam itthon és estére már jókora elefánt bokám lett, oldalt az a rész, ahol ki kéne álljon a csont, telejesen körbe puffadt. Nézegetek a neten valami természetes vízhajtót, ami csak éppen csak segíti.. egyelőre csak a kígyóubit hallottam, gyorsan vettem is belőle, eszek is mindjárt. Magába, h a cukornak se ártsak :-(
Jah, hétfőn kell mennem a diabéteszes doktornőhöz, azért remélem, nem ijeszt meg nagyon. A babát nagyon féltem, bár szerintem annyira nem vészes az eredmény, h ő valódi veszélynek legyen emmiatt kitéve, de majd megtudok mindent hétfőn.

Rózsa: szülni fogsz talán nemsokára? Nagyon izgi, és félelmetes is, bár a 36. héten már nagy baj nem lesz, bentmarad addiga kisfiad, remélem. Amúgy mit mondtak rá, nem a tüdejére, hanem, hogy ő telejsen rendben van? Remélem, igen. Szurkolok én is a többiekkel együtt.

Szőr. Én normál esetben epilálni szoktam amgamnak, de most sehogyse férek oda, már a lábszáraimat is nehezen tudom úgy tartani, hogy az kényelmes legyen hosszasabb ideig. Így folyamatosan azt tervezem, hogy elmegyek kozmetikushoz. Mivel nekem is most terhesen kevésbé bozontos, ha leszedi rendesen, lehet, hogy már a szülésig nem is nagyon kell bajlódnom mondjuk a lábammal, karommal tuti. De én olyan szégyenlős vagyok most, ezzel a bálna testtel hogyan is menjek kormetikushoz, hát halasztom napról-napra.

Heni már hiányoltalak, Te is jól benne vagy az időben! Nekem mozgékony a baba, imádom, engem rendkívül megnyugtat, ha érzem, hogy "kalapál"- de még fiatalabb is, talán neki még több a helye.
De jó, h volt anyukád, 4 év után! Az is hogy tudott segített Neked, és haladtatok együtt takarítással, rendezgetéssel.
Jó ötlet, h hozzatok el bútorokat, több helyetek lesz és anyagilag jobban jártok.
Ja, Heni, a táblában légyszi javítsd majd alkalomadtán az éveim számát 35-re, jó? Köszi

Na, én pl. a garderobe-ba terveztem a szipiszupi ikeás tárolórendszert, majd kiderült azt több100ezer ft-ért lehetne megvenni, és nagyon hamar kiderült az is, h esély sincs rá mostanában. Így a régesrégi szekrényeket, amiket szinte kidobásra szántunk már, mert kopottak, cikisen mutatnak; bepakoltuk a garderobe-be jól megmosva, ajtókat leszedve, most rázárjuk a szoba ajtaját és tökéletes. Azért remélem h csal átmenetileg, de hogy ez hány évet jelent majd, nem tudom, mert remekül befértek így is a cuccaink, és szinte biztos, hogy mindig lesz fontosabb, amire kell a pénz.

Vok: sajnálom a táppénzes ügyedet, ilyenkor valóban nagyon ki lehet készülni. :-/

Hari: szuper lett a kisfiús ágyad

detti_10

Luna, ez a szüléstörténet az izgalmakon túl nagyon szép, pár könnycseppet ki is csiholt
detti_10

Hello, igen új a vonalzó, a régit egyszerűen nem jelent meg. :)

Kókuszmatrac témára vissza: most mi a fenére fogom használni a két gumis lepedőmet? :D Majd a pelenkázóra azt teszem a baba alá, úgysem raknám rá a sima műanyagra. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nyuszi, a gumis lepedoid pvcsek hatuljukrol? Enyemek nem. (bar en meg csak frottirt vettem, majd ikeaban meg nezek nyariasabbat is, bar ha kibontom meg kiderulthet, hogy ez is oke)

luna6

Vettem probanak bambuszos moshato torlokendoket, ma ide is ertek (7 masik csomag tarsasagaban :D) hat hogy ezek milyen finom puhak! :) Kivancsi leszek hogyszuperalnak a gyakorlatban. Egyik oldaluk bambuszos, a masik fleece, na a masik oldal is nagyon fini puha :)

luna6

Detti, igazad van a pocak kielemzésekkel kapcsolatban. Érdekesek az emberek. Én régebben azt nem értettem, hogy egy kövér embernek nem mondjuk, hogy jaj hogy nézel ki, bezzeg a soványt halálra cikizzük, hogy egyen már, hogy néz ki. Sajnos ebben volt részem, mert tiniként vékony voltam és csontos, és állandóan ezzel cseszegettek.

Kíváncsi vagyok, mit mond majd a diabeteszes nő, mert nekem is a terheléses 8 volt, de a védőnőn kívül senki nem mondta, hogy diétáznom kéne. Azért figyelek, mit eszem, anyuméknál mérni is szoktam a cukrom, most egyáltalán nem magas.

Geo, a fülgyertya tényleg nem hülyeség, nagyon sokat segítene, én rendszeresen csinálom a páromnak, mert hajlamos a fülfájásra, homloküreg gyulladásra.

Csilla, boldog névnapot!!!!!!!!

Kép
jenny29
Mór

Luna, drága, meg vagy Te veszve, hogy linkelkgetsz állandóan ilyen csudiédes holmikat???!!! :lol: :lol: :lol: Így is mindig azt mondom, hogy na, ez az utolsó, aztán mindig van valami utolsó utáni beszerzendő holmi.

Detti, nem, nem kaptam semmit. Most is csak pár szó erejéig jövök, mert annyira dagad a lábam, hogy szétfeszül nyomban.

Heni, de jó, hogy anyud ment segíteni. Jó ötlet a bútorátfuvarozás.
Köszi a táblát, jó látni, hogy hogyan is állunk, alakulunk.

Jenny, köszi, aranyos vagy.
Szép kis takaros pocakod van.
Mi vasárnap fotózkodunk, ha lesz vállalható kép, én is feldobom. Nálam teljesen megoszlanak a vélemények, van aki nagynak, van aki picinek mondja a pocakot. Érdekes. Amúgy szerintem nem nagy, inkább olyan közepes. :D

Rózsa, akkor még egyben, szuper. Szorítok a hétfőhöz.

Kókuszmatrac: most jól összezavartatok. Szóval van maga a matrac, annak van egy saját huzata. Oké. Én is tettem rá egy pamut gumis lepedőt. Akkor azt sem kellene/szabadna rátenni?

Kép

Kép
***csilla***

Hat belefutok ilyen szepsegekbe (csajomnak kerestem nagytesos polot az eladonal, van is, csajom persze keri is :D van ott batyos meg kisocsis is :D) es hat mivel nalam nem jatszanak ezek, hogy ne 'vesszen karba' gondolom mindig, hogy megosztom veletek :)

Nekem valoszinuleg nagy hasam lehet, mert lassan strigulazni fogom hanyan mondjak, hogy jaaaj mar mindjart :) Hetfon ketten is a suli elott varakozva, tegnap az egyik szomszed adot hangot hasonlo elkepzeleseinek, es ma a suli elott meg a 'dadusok' vagy minek hivjam oket, ilyen segito szemelyzet... na ok is, hogy jaaaj mindjart :) Mondom hat azert meg ne legyen olyan mindjart, ha valogathatok :) (pedig hat macera, meg faradt vagyok, meg almos, meg nyugos neha... de orommel olvasom, hogy nem csak en :D:D)

A kokuszmatracon nekem otthon egy sima pamut huzat volt, az marad es arra meg jon a lepedo is, hogy ne :) A lepedot cserelgeted mosaskor... de a huzat is moshato volt nekem :)

luna6

jaj, Luna, elcseppenek ezen a sapis összeállításon, de én már 3 hósig való méretet egyszerűen nem vehetek. Ahogy Csilla írja, utolsó utánit sem :(
ha már E-bay-nél tartunk, jól kinevethettek, tegnap egész nap szemezgettem ezzel a jószággal: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0418774337 és totálisan el voltam ájulva, h ez mekkora vétel lesz, hogy ez micsoda hiperszuper lesz a babaszobába, hogy én mennyire megfogom az Isten lábát, blabla.
Na persze, mert azt csak órák múlva vettem észre (akkor olvastam át tüzetesen, már teljes örömmámorban, hoyg énkkorr megjátszom ezt a csúcs lehetőséget.... és végre ekkor már figyeltem minden egyes szóra) hogy az aukció tárgya nem a maci, ahnem az a szabásminta, aminek alapján elkészíthetem :shock: én olyan hülye vagyok. Tk. nem értettem pl. hogyhogy változathatom a színét- hát úgy, h barna fonallal kötöm meg :evil: basszus. Szóval lehet nevetni, mert kínomban én is csak azt tudtam. Viszon, olyannyira beleestem egy ilyen fekvő maciba (vagy egyéb állatba), hogy kérdezném, nem tudjátok hogy hívják az iylemit, hogyan kereshetnék rá itthon? Próbáltam "plüss állat szőnyeg helyett" és hasonló verziókban, de semmi. Pedig nagyon szeretnék, legalább tudni, hogy megvehető-e, vagy horror ára van.

detti_10

[quote="luna6"]N írta:luna6yuszi, a gumis lepedoid pvcsek hatuljukrol? Enyemek nem. (bar en meg csak frottirt vettem, majd ikeaban meg nezek nyariasabbat is, bar ha kibontom meg kiderulthet, hogy ez is oke)

Igen, pvc-s alulról. akkor ezt semmiképp ne tegyem a kókuszmatracra? Akkor mi történik ha pisi baleset éri a matracot?

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

amúgy velem megoszthatod mindig a szuper vételeket, még akkor is, ha már 3 hósig rucit tényleg nem veszek is. Muszáj volt meghúznom a határt vhol vmikor. Viszont keresgélek még babaszőnyeget (lásd előbbi írásom :( ) vmi édi falikart (micimackó, hercegnő és hasonlók nem játszanak) huhu és most hiretlen nem is tudom, még annyi mindent.... Ha ilyesmibe botlasz Luna, vagy egyéb csodás kislányos szoba-kiegészítőkre, én szívesen nézegetem.

detti_10

Nos azt tudom ki az aki arult ilyet :) Itt nalunk letezik is a ceg, en sokat szoktam rendelni toluk, de az aktualis katalogusukban (korabban is csak regebben) eppen nincsen.
Ellenben az ebayen vann fenn egy, mutatom...
http://cgi.ebay.co.uk/WHITE-POLAR-BEAR- ... 19bb9b049b

alapbol nem irja, hogy kuldi kulfoldre, de mivel tobb asszem most nincs fenn, ez lenne az az eset, haol rakerdeznek :) De lattam mar maskor is. Esetleg mentsd el a figyelobe akkor is, ha nem kuldo mert onnan meg tudsz keresni idonkent hasonlo dolgokat, kilistazza, egyszer csak feltunik egy. Vadaszni kene :)

luna6

Detti, jó kis történet, de biztos szar lehet, ha már így beleélted magad.
Én a Teszveszen láttam ilyesmit, bár ez kék kutyus, de sztem tök cuki:
http://www.teszvesz.hu/item1010185069_elc_blossomfarm_jatszoszonyeg_foglalkoztato.html

Vagy ez, de ezek inkább párnák, mint szőnyegek:(az oldal közepe táján, a zsiráftól indulnak)
http://pipikejatek.hu/spl/833627,5/Csecsemoknek

Itt van krokodilos is:
http://balamberbababolt.unas.hu/spl/967980/Plussjatekok

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Én is vagyok, de képzeljétek nem tudok írni... nincs kedvem...

Amúgy Martin is lassú lett...

Nekünk sima matracunk volt/van, de nekünk sose volt olyan mértékű átázás, hogy a matracig jutott volna - na most hogy leírtam tuti lesz...

A múlt héten jutott eszembe, h a kórházi csomiba tegyek be evőeszközt- sztem máshol is kell!!!
Marcell meg kikunyizta a bekészített kekszemet, majd kibontatta és nem kérte... :)

Ma délután kitaláltam, hogy az új szobában altatom el- sikerült, bár én sztem beelőztem... :) de én nem merek aludni, mert annál punyibb leszek... sőt el kéne kezdenem gyakorolni, beállni a korán kelésre, úgy 5-6-kor.

Rózsa én szorítok, hogy még ne szülj, ha nem akarsz!

Nanetto írta talán a "kedves" nénit és a "kedves" védőnőt? - sztem a legjobb az ilyen jó tanácsot osztókat ott helyben kiröhögni :) ne is idegesítsétek magatokat az ilyen hülyeségen! nevessetek a képükbe... vagy valami frappáns ellen véleménnyel elő állni... pl a kedves szomszéd nénit megkérdezném, hogy ő szült e már... mert úgy tűnik nem nagyon ért a dolgokhoz :) vagy esetleg a témában konkrét szakembernek/orvosnak hazudnám magam... a védőnénire meg nevetve rákérdeznék, hogy ő mitől ilyen materialista vagy földhöz ragadt, mert egyébként nekik meg leginkább azzal kéne foglalkozniuk, akik igazán gáz helyzetben vannak - pl olyan otthonban élnek, ahol nincs fűtés, víz, pénz...

Ja matrac téma: én hol tudnék 180*200-as vagy 90*100-as kókusz matracot beszerezni nem túl drágán? Apának nagyon kéne.

Szülés: ne féljetek! én most megint azt mondom, fejben tegyétek helyre! és nyugi! ez egy olyan fájdalom, amiről tudni fogjátok ott helyben is, hogy egyszer frankón vége!!! és tényleg a toló fájás a legszarabb, főleg ha még azt mondják, hogy ne nyomd! tartsd vissza! közben lábad már égnek áll a lábtartón... na így tartsd vissza, hogy ne szakadjon belül semmi... de ez is kibírható! és lebegjen a szemetek előtt, hogy idővel életetek legnagyobb flash-e lesz!
ja és amúgy meg ott helyben úgy is mindenki tudni fogja hogy mit csináljon, mert úgy is a teste diktál és ha ezt elfogadjátok, akkor sokkal jobb lesz! higgyétek el, van esély és példa a szép szülésre!

Heni, most is jónak kell lennie, Neked is nekem is, nem lehet másként! megint kicsúsznak majd ezek a bébik!
Tök jó, hogy volt anyukád és az meg még szuperebb, hogy tud majd jönni Bogihoz!

Vok: én is borogatnék asztalt a helyedben! :) fogadd el Hari segítségét! :) néha kell az ember szervezetének, hogy valakit megverjen :) - én mikor így érzek, akkor szólok apának, hogy ma vigyázzon, mert lehet megverem (aztán sose :) )

na nem tudom meddig fordulok még magamba, amúgy nincs rossz kedvem, csak olyan nem is tudom- nem volt kedvem gépezni... még a blogomba is amit írtam kitöröltem...

Kép
Kép
Kép
konkri

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... Sz%FCl%E9s

Itt egy hasznos cikk, ami a fájások és a szülés megindulását írja le.

Tegnap Geooo kérdezte, hogy honnét lehet tudni...stb.

A mai napunk azzal telt, hogy Boginak végre beraktuk a szobájába a nagy heverőt, és a kiságy is megkapta összerakott, végleges formáját. Már csak az ágyneműt kell belevarázsolnom és kész.

Ezután gyorsan megfőztem, majd elmentem Bogiért az oviba. Hazafelé bevásárlás, majd miután hazaértünk következett a délutáni pihenő... nekem is :D :D :D

Most meg valahogy fáradtabb vagyok, mint mielőtt ledőltem egy kicsit. Igazad van Konkri tényleg nem érdemes lefeküdni, mert punnyadtabb vagyok, mint előtte.

Luna A történet, amit belinkeltél nagyon szuper. Hát én is ilyen szülést szeretnék. :D

Jenny A pocakméret szerintem abszolút alkat-függő. Aki magasabb, illetve masszívabb csontozatú, annak a pocakja is képes nagyobbra nőni. Aki viszont alacsony és törékeny, könnyű csontozattal, keskeny csípővel, hát ott nincs igazán hely a pocaknak hova nőni.

Láttam én már hatalmas pocakkal rendelkező kismamát, és kisebb bébit szült, mint én. Sosem gondoltam volna. Még meg is kérdeztem az orvosomtól, hogy te jó ég, hova fért belém ekkora gyerkőc?

Kellemes délutánt mindenkinek!!!
Vendég

Ez pedig arról szól, hogy mit szabad enni és mit nem szoptatás alatt.

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... zoptat%E1s
Vendég

Kaják/Inni szopi alatt
Hááát, nem tudom ki hogy volt vele, de nekem SZÉNHIDRÁT kellett, lehetőleg finomított, addig É H E S voltam szopi után. Ehettem én mézet, de igazából csak a cukor/csoki segített. :D Aranyos, hogy figyeljünk oda, de ez nem mindig mehet.
Én az allergikus asztma miatt nem csak tejet nem ittam, hanem tejterméket se ettem, se banánt, se epret, se dinnyét (brühühü... IMÁDOM!! nem hiába vagyok allergiás a parlagfűre...kereszt allergia), se olajos magvakat. Szóval igazából mindent kerültem, amit Hanna még nem ehetett.... A 4-6 hós kajákat toltam. Az allergéneket csak 1- 1,5 éves kora után ettem én is,a mikor már ő is ehette.
Ez is extrém, mondhatjátok, DE Hanna egyenlőre nem allergiás, nem fullad és nekem ez bőőven elég. Lehet, hogy ez lett volna, ha eszek mindent, de én így éreztem jónak.
És annak is örülök, ohgy nem iszik tejet most sem. Nem szereti. Max a joghurtot eszi, meg a túrórudit. A kakaót se issza, ami szerintem hót felesleges kalória bevitel, mint a tejbegríz.

Babaszoba:
Mi május 1én fogjuk megcsinálni :D De akkor full készre szereltetek a fiúkkal mindent. Két lány meg jön takarítani, így az is meglesz :D
Én meg aktívan válogatom majd a ruhákat :D:D Meg ilyen nagyon megterhelő dolgokat fogok csinálni. Meg összepakolom a kórházi cuccot. :D

Nekem a kedvenc beszólásom az az, amikor még nem látszik a pocakod, de közlöd, hogy bocsi, nem adod át a helyedet, mert terhes vagy, megjegyzik, hogy "nem is látszik".. Igen, nem rögtön 8 hónapos terhes az ember.. szoktam rá reagálni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?