A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hali!!

Ma 4 órát sétáltunk Annával,farkas éhesen jöttünk haza :D :D :D

A holnapi menü szilva,kiváncsi vagyok hogy fog ízleni.

Kép

Kép
krisztinaa

hahó,

örülünk, hogy itt voltatok.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Én is hazaértem:)
Köszönöm a meghívást,
nagyon jó volt újra látni benneteket! Zsófi és Csabi tündériek:) és mosolygósak.

Dávidka épp a szőnyegen fekve beszélget, szerintem ő is az élményeit meséli éppen, azt hiszem,tetszettek neki a babák.

Szilvi, bocs, hogy összedisznóztuk a szobátokat:( és főleg, hogy nem töröltem fel magam után - nem vagyok igazán "slágfertig" ilyenkor).

Szép hétvégét,
Gigi, neked jó utat!!!

Puszi
M

Itt a Ringatón van egy Merse nevű kisfiú, én erről azt hittem, hogy a festő vezetékneve:)
monke

Friday
Én nem mondtam, hogy a hízlalás a legfontosabb! Csak azt mondtam, hogy ha annyira nem fogad el semmit és a keksz meg ízlett, akkor azt lehet felhasználni ahhoz, hogy más ízeket is megismerjen. Vincénél is roppant nehezen megy a hozzátáplálás. Szinte semmi nem ízlik neki, de nem adom fel, többször visszatérek ugyanarra az ízre, egyszer csak el fogja fogadni. Az is lehet, hogy amit én csinálok, az nem elég pépes,azért nem tetszik. Nem tudom. De érettségizni csak ne a cicimmel menjen már! Kénytelen lesz enni rendes ételeket, bár most még nem eröltetem, csak kóstoltatom.

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

Ervick, érettségizni is cicizve :lol: :lol: :lol: ez kész :lol: . Most visszaolvastam azt az "is"-t nehogy magadra vedd!!! Csak azavokádó-tápszer kapcsán jutott eszembe, hogy mindegy a brazil csajnak, csak zsír legyen ezerrel.

talifotókat várjuk! (megesz a sárga irigység)

Reni, jó hogy jöttél!!! Újabban nekem is elszállnak irományaim, tudom milyen nehéz utána megint írni, de azért ne add fel! :wink:

Kép
Kép
friday

Nem vettem magamra, cak nem értettem, mire írtad. De így már oké. Amúgy te küldted a linket, amiben erről az avokádóról szó van. :D

Mindenkinek kellemes hétvégét!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,Annánál már az a veszély sem áll fent,hogy a cicimről érettségizik :D :D :D
Cici már csak éjjel kell,nappal ordít tőle.
Ma benyomott vacsira egy kis tejpépet,na nem sokat de hozzá képest igen.Már 2. hete hogy rendeződni látszik az evészete,de a mérleg csak nem akar kimozdulni,már 2 hónapja szinte semmit nem hízott :( Mindjárt itt a 6. hónap és még majdnem 1kg hiányzik a súly duplázásához.
A doki is azt mondta,hogy igaz hogy jó bőrben van,de az nagy baj hogy 2 hónapja nem hízik,úgyhogy most mi a hízásra speckózunk.Jöhet az" avokádó tápszer" :D :D :D :D

Ma betankoltam a Brendonból kecskeméti bébikajával,nagyon jó árban van 185Ft.Na nem mintha olyan sok kellene belőle egyenlőre:De csak elérjük azt is.
Holnap szilvát kóstolunk.

Vick,össze kellene kötni a két gyerekünket..... :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti
Köszi, hogy szólsz, elmegyek akkor a Brendonba. A Dm-ben is 199 Ft, az már elég jó,ehhez képest a Tescoban 289 ! :shock:
Ilyenkor megveszek több üveggel későbbre valót is, ha van leárazás, és ha úgy jön ki, akkor előveszem.
Sajnos vannak ilyen rossz evő gyerekek, mint Anna is. A nővérem és neki mindkét gyereke ilyen volt. Borzasztó és idegölő. Fedőt csörgettünk, hogy míg arra felcsillan a szeme és eltátja a száját becsempészhetünk 1 kanál ételt. Minden módszert kipróbáltunk, étvágygerjesztő cseppeket is, hát... Túl kell élni, kamasz korukra meg most zabálnak.

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

csak gyors bekukk: vigyázni kell milyen bébiételt vesztek, mert a kecskemétiben is láttam olyat, hogy van benne hozzáadott cukor, és 4. hónaptól ajánlja...

puszi

Szilvi
huszilvia

Hahó!

Örülök, hogy jól sikerült a találka :) A legközelebbire mindenképp szeretnénk elmenni mi is!

Még egy kicsit a kajálásról: Kriszti, meg tudlak érteni. Oké, hogy normális esetben más nem adna neki, de belegondolva a helyzetedbe, akármennyire nem ajánlott, ha két hónapja mi is úgy vacakolnánk az evéssel, se tej, se tápszer, se semmi..., akkor szerintem mi is hasonlóan cselekednénk. Én totál kétségbe lennék esve, az biztos. Főleg úgy, hogy stagnál Annácska súlya. Könnyen beszélünk mi, akiknek jól szopó babáik vannak, belegondolni is rossz, mennyire nehéz lehet, ha nem fogadja el sem a cicit, sem mást. Szóval csak kitartást, remélem megjön Anna étvágya és hamarosan csak egy rossz emlék lesz ez a nem-evős időszak! Hajrá a szilvához! :)

Friday, tutyi mint kocsicipő? Hát, nem nagyon van általam tudott neve :oops: A Brendonban tudtam meg ezt a tutyi-nevet is, nem is értettem először, mi az :)
Kenyérvég: sercli :) Ez Anyukámtól jön, ő Borsodban nőtt fel :) De hallottam már dumónak is :)
Tényleg, képzeld, a legújabb hozzátápi-trend, hogy glutént minél hamarabb :shock: De komolyan!!! Rizset, durumtésztát... mert hogy akkor nem lesz rá érzékeny a gyerek. :shock: Én is csak lestem, mikor mondta a védőnőnk...

Szilvinek igaza van, a 4hós Kecskeméti gyümölcspépek közül talán csak egyre volt ráírva, hogy hozzáadott cukor nélkül.

Móni, a Merse a festőnél tényleg vezetéknév :) A Szinyei a helységből jön, ahonnan származik.

Mennem kell...
Szép napot!

KépKép
gigilina

Hali!!

Ma volt itt a barátnőm,neki 4 éves a gyereke,elmesélte az ő evészetüket.Betartotta a védőnő utasításait és az lett a vége hogy a gyereke nem ismerte rendesen meg az ízeket,és még a vajas kenyeret sem hajlandó megenni a mai napig és nagyon nagyon válogatós.Azt mondta,hogy ha most kezdené akkor minden ízzel megismertetné.A baba úgyis jelez ha nem való neki valami.
Étel allergiás nálunk nincs a családban így nem tudom mi az és nem is félek tőle.
Eldöntöttem hogy lazulok egy kicsit kaja terén.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Örülök, hogy jól sikerült a tali. Várom nagyon a képeket.

Csajok, hadd panaszkodjak egy kicsit. Totál kivagyok már. Bíborka egyre kevesebbet alszik. Most már reggel 7-től estig fél óra összesen. Este 10 előtt egy kicsivel alszik el. Fáradt, ezért mindig kézben akar lenni, ha leteszem üvölt. Már azért is izgulok, hogy nem fejlődik rendesen a mozgása. Az egy dolog, hogy úszik a lakás és semmire sincs idő, de már Blanival sem tudok rendesen foglalkozni, totál szétesett minden.
Már bőgök a tehetetlenségtől, mindent megpróbáltunk már. Szedjük a homeos bogyót is, lehet, hogy az is erősített a tüneteken.
Zsuzsi, kérdezted a múltkor...hát ezért voltunk dokinál, mert nagyon nyugtalan mindkét csajszi, nem tudnak pihenni.

Nehéz ügy a táplálkozás, nemcsak most, de később is. Én annak a híve vagyok, hogy lassan, fokozatosan és a lehető legnaturálisabban mindent. Aztán ha így nem megy, akkor lehet ízesíteni. Blani pl. semmilyen zöldséget nem evett meg alapban, csak kis sóval, cukorral.

A mi esetünkben a hozzátápinál győzött a genetika. Bármit is kóstoltattam, bármit főzögettem és szoktattam a fincsi kajákhoz, csak azokat az ételeket szereti Blani, mint Apa. Van, amit meg sem kóstolnak sosem. (honnan tudják, hogy nem szeretik?)

Én a kenyérvéget csak simán csücsöknek hívom.

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Reni

Sajnálom, hogy ilyen nehéz napjaitok vannak. Tudom, hogy te nem vagy ennek a híve, de a család érdekében én megpróbálnám: Tedd le Bibit, mikor látod, hogy fáradt, és hagyd egyedül.Puszilgasd meg, simogasd meg egy párszor a hátát, hogy érezze, nincs semmi gond és hagyd ott. Ha megszűnnek az ingerek, hamarabb elalszik. Egy ismerősöm hasonló elveket vall, mint te a gyereknevelésről, mégis rájött, hogy míg a nagyobb gyereknél működött, hogy elsimogatja és úgy alszik el, a kicsinél ha ezt teszi, sokkal később alszik el vagy el sem alszik, így kipróbálta, hogy ha bent hagyja egyedül a szobában, kb. fele annyi idő alatt elalszik.
Vince is olyan szépen megtanulta este, hogy fürdés-szopi után beviszem, leteszem, jó éjszakát kívánok, egy puszi, megsimogatom a kis fejét, villany le és alvás. Még néha hallom, hogy beszélget a játékainak, aztán elalszik.
Így Blanira is maradna időd, ha ez beállna. Blaninak már lehet, hogy nincs nagy szüksége a délutáni alvásra, de Bibinek mindenképp.
Félre ne értsd, nem okoskodni szeretnék, csak valamilyen más alternatívát ajánlani, ami már másoknak és nekem is bevált. Egy- két próbát megérne szerintem.

vick
Kép
Kép
ervick

Ja, azt nem írtam, de napközben is egyedül alszik, mindig a saját ágyában, így tudja, ha oda beteszem, előbb utóbb alvás a vége. :D

vick
Kép
Kép
ervick

Reni, Vickkel teljesen egyet értek!Márk nálunk is így alszik.Kicsit szertartásszerű a napközbeni és esti lefektetése, de ha a szüleimnél vagyunk és betartom ugyanezt, ott sincs semmi gond.
Ja és még azt is olvastam, hogy ennyi idős korban az esti lefekvésnél már kéne halkan vmi rövid kis altatót is dúdolgatni a babáknak.
És magukra hagyva sokkal jobban alszanak tényleg, egy ideje szembesültem csak vele, hogy ha ebéd után én is ledőlök Márk mellé, akkor nem altatja el magát, gondolom lekötöm a figyelmét, viszont ha egyedül hagyom, pár perc és kidől.

Krisztina, szerintem nem ártasz vele Annának, én is úgy vagyok ezzel a hozzátápi dologgal, hogy babára válogatja tényleg.És anyukám illetve nagymamám által mondottakra, hogy volt ez régen, inkább hallgatok.

szép napos vaárnapot mindenkinek
puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Reni az alvás az nálunk is nehéz ügy.Napközben csak úgy alszik el ha kiviszem a levegőre vagy a lakásba tologatom babakocsiba.Éjjel most kezdjük szokni az egyedül alvás,és a dal tényleg segít,Annának volt egy időszaka mikor mindig énekeltem neki és úgy aludt el.
Reméljük hamarosan megoldódik a dolog.

Kép

Kép
krisztinaa

Reni,
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezek a napjaitok.:(

Talán csak annyit vigasztalásul, hogy szeszélyesek ezek a babák, és el fog múlni ez az időszak is.
Zsuzsival beszélgettünk erről pénteken, hogy minden héten máshogy kell altatni a babákat.
A szoktatásban már nem hiszek, de sok tapasztalatom nincs.

Volt egy időszak nálunk is, amikor semmi nem segített, letettem és álomba sírta magát (mellette voltam közben, de nem tudtam mit tenni).

Krisztina,
Nem tudom, miket mondhatott a barátnőd védőnője, a miénk szerint mindent ízt tisztán, fokozatosan, kanalanként kell bevezetni, ha valami nem ízlik, egy hét szünet, és újra próbálkozni.

Na ha most az első íz a cukor, ne csodálkozzon senki, hogy utána nem csúszik a főtt répa.

Persze tudom, én könnyen beszélek, mert az enyém mindent lenyel - de ki is hányja utána, tehát figyelnem kell, és nem hagyatkozhatok arra, hogy "tudja, mi a jó neki".

Friday megint nagyon megmondta a tutit ezügyben, egyetértek.

Jó hétvégét mindenkinek!

puszi
M
monke

Úgyis mindenki saját belátása szerint cselekszik, vagy jól , vagy rosszul, ez csak később derül ki. De mint bármivel kapcsolatban , nem vagyunk tévedhetetlenek, hisz emberek vagyunk.
Ha viszont felismerjük, hogy valamit nem jól csinálunk, ott a lehetőség a változtatásra. Azért vagyunk itt egymásnak, hogy ehhez nyújtsunk alternatívákat.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,

Teljesen igazad van. És még az is lehet, hogy sose derül ki, mi volt jó vagy rossz.

Elnézést, ha túl kategorikusan fogalmaztam.

Szép vasárnapot!

U.I.:
Megint húslevest főztem, most készülök leszűrni. Drukkoljatok

:lol:
monke

Móni: leves :)

vick
Kép
Kép
ervick

Hali,

hol vannak azok a tali képek??? :wink:

Hozzátápot akik elkezdték nem írnának majd kaja-emésztés összefüggéséről némi tapasztalatot? Pl. szilva olyan hatású mint a felnőtteknél vagy sem és ilyesmiket. Ez izgi lenne.

Igaz mindegyik hsz.: szeszélyesek és különbözőek ezek a kölykök :roll: . Kategórikusan tuti nem szabad kijelenteni, hogy az ismerősöm -nakjának a -nakjájának gyereke válogatós lett, mert odafigyelt az anyuka az étkezési rendre, tehát az odafigyelős táplálkozás sz.rt se ér. Oka ennél a gyereknél lehet ez is meg ezer dolog, pl. mert a nagyapja húzza száját minden kajára és a gyerek elleste, mert amúgy a nagyapi az atyaúristen számára. Nálunk ilyet látok a családban, de nem mondom hogy akkor mindenhol ez a baj (és ugyanitt az anyuka elsőként húslevest kóstóltatott...). Mindenki jól csinálja, téma a részemről lezárva, elmondtam mindent amit tudtam.

Gigi, utánanézek ennek az új dolognak, abból baj nem lehet :wink: , rizs az az elején van amúgy is a dolgoknak, azt a durum dolgot nem ismerem. Ideje megnézni.
Tutyi a férjem szerint a kapucni :lol: .

Reni, Ervick: ismeritek Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék c. könyvét? 3-7 éveseknek szól, nekünk írtóra bejött pár dolog. Most kaptam kölcsön mikor otthon voltunk és már van eredménye annak, amit a könyv alapján bevezettünk itthon.

Reni, választ priviben küldöm el

Altatás: minden tiszteletem azoknak, akik nem csak cicin altatnak. Bevallom így annyira egyszerű, el sem tudnám képzelni a napom, sőt míg "csak" Bors volt sem tudtam másképp csinálni. Olyan egyszerű így :oops: :oops: :oops: Van igazság abban, amit írt valaki, hogy akkor "érettségizni is cicivel a szájában" fog, nálunk az a helyzet állt elő a fiammal, hogy egyik napról a másikra választottam el sikerrel. Mázli volt, tudom. Grétánál meg reménykedem, hogy pár hónap múlva saját maga válassza el magát.

Még egy dolog, ez annyira ciki, hogy muszáj kiírnom magamból: én, a nagy táplálkozósdimmal a tegnapi játszóterezés alatt kitettem egyetlen pillanatra a kishintába (majd megmutizom milyen, csak még nem mertem, nehogy Monkétól a gerinctartósdis anyukától kikapjak) és azalatt a pillanat alatt azt az egyetlen odahajló fűszálat bekapta az én kis Röfikém. Bizti kedvéért benyúltam a torkába, bíztam benne mégse ette meg és csak a túl sok nyáltól krehácsol fulladozva. (merthogy annyira imádja ezt a szerkezetet, hogy nyálat fröcsögtetve kacarászik benne) Gyorsan ciciztem vele (pedig nyilvános helyen soha nem teszek ilyesmit). Aztán lecsitultak az események, gondoltam felesleges para volt. Na mi volt az előbb a sok kaki mellett a pelusban :?: :?: :?: egy szép zöld emésztetlen fűszál :shock: :shock: :shock:

Puszi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Látom, jól elbeszélgettetek a hozzátáplálásról. Nem is szítom tovább az indulatokat, főleg, mivel talán éppen én indítottam el a lavinát. Nekem is ugyanazt mondta a védőnő, amit a Mónié, megpróbálom azt követni. Friday, véleményeddel -Mónihoz hasonlóan- egyetértek + a legjobban Te csinálod, az első lépés odavenni a családi asztalhoz a babát :-) Fűszál :shock: még jó, hogy kijött.

Teljesen kiakadtam azon, hogy a Kecskeméti bébiételek nagy része cukrot tartalmaz. Holnap megyek beszerzek Univert és Hippet. A párom már egy Kecskemétit kanalaz :-)

Szerintem az egy teljesen más világ volt, amiben mi nőttünk fel. Most annyi mindenféle káros hatás éri az embert, hogy nem véletlen a rengeteg allergia stb.

Az elaltatásban viszont megpróbálom az egyedül hagyom módszert még egyszer. Eddig nem jött be, egyrészt mert este bekómázik a cicin, napközben pedig forog vagy kúszik minden lehetséges helyen és vagy kidől vagy nem és altatni kell ...
Zsófi 3 napja kel éjszaka :shock: :roll:

Reni, szegénykém, remélem, hamarosan jobb napok jönnek Rátok. Kívánok Nektek sok erőt, türelmet, a szeretet pedig segít Nektek leküzdeni az akadályokat. Anyukád nem tud segíteni esetleg egy kicsit?

Móni, jó a nyelvészi logikád :-) Eszembe se jutott, hogy a Merse esetleg keresztnév lenne.
Mit intéztél babakocsi-ügyben?
A párom annyira kivan a sportrész miatt, hogy megkért, keressek egy másik kocsit. 2 napja a sportváltozatot használjuk, nekem is fura úgy tolni.

A képeket feltöltöm, csak most értünk vissza a párom szüleitől.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday

Akkor ne a fűvel kezdjük az etetést, megértettem! :lol: :lol: :lol:
A könyvet nem ismerem... még. Utánanézek.

Móni tényleg babakocsi?

Reni hogy vagytok? Javult valamit a helyzet? Sokat gondolok rád/rátok!

vick
Kép
Kép
ervick

A könyv szerencsémre a Libriben is kapható, ott van olvasósarok, bele is fogok lapozni! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Hahó!

Csak gyorsan :)

Reni, azt tudnám én is tanácsolni, amit Vick leírt, hátha beválik, egy próbát mindenképp megér. Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz passzban vagytok, remélem hamar megtaláljátok a megoldást!
Nehéz ez, nagyon, tényleg akarhatja az ember a tudása szerinti legjobbat, ha a gyerekének pont nem az kell. Tudom, hogy a legborzasztóbb dolog hallgatni a gyereksírást... de hátha szépen elmaradna az is.

Nálunk két eset áll fenn altatás ügyben: vagy elalszik a cicin, vagy látom rajta, hogy fáradt, nyűgös, és akkor beteszem a kiságyba, és szépen elalszik magától.
Egyébként ez a "hétről hétre változik" dolog nálunk is megvan, néha már annyira örülök, hogy véééégre van rendszer, erre puff, jön egy totál más. Már pl. hozzászoktam, hogy az óraátállítás óta csak 8-fél9 körül kel a drágám, azok voltak aztán a szuper napok :lol: , erre most megint fél7-7 körül kelünk :? . Én még olyankor nem élek... :wink:
Na de "legalább" az éjszakai kelés standard, max a száma változó, egytől akár négyig-ötig is...

Hisztival hogy álltok? Nálunk Bene néha szabályosan toporzékol, vízszintesen :D Olyan erős akarata van, elámulok rajta sokszor, annyira tudja pontosan, mit és hogyan szeretne... :wink:
Majd hozok nektek videót a kúszásáról, ha végre lesz időm ilyesmikre. Olyan kis mókás :)

Ezzel a cukor-dologgal: ugye hát először a gyümölcsöt adjuk a babáknak, ami viszont édes - barack, banán, alma... én szeretnék neki mást adni, de az a meggyen kívül majd csak a zöldség-félék lesznek, ami csak a második kör, nem? Én baromi édesszájú vagyok, pechemre, ha lehet, ezt szeretném legalább némiképp ellensúlyozni Benénél, ha csak egy mód is van rá.
Bár gondolom más egy gyümölcs édessége, mint egy kanál cukornak, de mégis, nyugtassatok meg, hogy ettől nem lesz édesszájú :)

Zsuzsi, sajno a Hipp-esek nagy része is tartalmaz hozzáadott cukrot... :evil: Egyébként a Hipp gyártja a Kecskemétit is.
Az Univert nem tudom.

Móni, sikerült a levest leszűrni? Mármint a tálba? :wink: :wink: :D

Friday, fűszál, hát jót nevettem :wink: :wink: Lehet ezzel kívánta Gréta a tudomásodra hozni, hogy vega szeretne lenni??? :lol: :wink:

Hétvége jól telt a szüleimnél, rengeteget voltunk a szabadban, végre, olyan jó volt :) Bene is ismerkedett a fűvel, de csak a kezével, egyelőre :D Viszont alul neki is jön a két foga, van is miatta nyűglődés, az éjszaka borzalmas volt... na de bizakodom, hogy ma jobb lesz egy kicsivel legalább :)

Jóéjt,
Ági

KépKép
gigilina

Jó reggelt!

"Jól" indult a napunk. Beültetem a gyerekeket az autóba, és az Eszter ülésének a biztonsági öve szétesett. Azt sem tudtam hirtelen, mit csináljak, bekötés nélkül nem vihetem. Aztán nagy nehezen megcsomóztam, hogy kibírja az utat, de valahová vinnem kell megcsináltatni. Ötlet valakitől, hogy hol lehet ilyet megjavíttatni?

Felkelt Vince, megyek.
Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, Nektek sokkal jobb napot, mint a kezdés volt. Esetleg cipész vagy Mr.Minit (szerintem ez van nálatok is)? Vagy méteráru boltban új csat? Vagy felhívni a gyártót, megkérdezni egy bababoltot?

Ági, tudom, hogy a Hipp nagy részében van cukor, tételesen fogom végignézni az üvegeket. Az Univer honlapján az van, hogy cukormentesek a termékek. Megnézem még a Nestlét, mert ami itthon van, abban sincs cukor, de az meg alma-áfonya, az áfonyát meg még nem adnám.
Este átnézem itthon a kínálatot és arra jutottam, hogy a keverékek nem tartalmatnak cukrot, az egyfajták igen.
A fél 7-7-es keléssel kiegyeznék, Zsófi 5 - 6 között kel általában és van bizony, hogy csak 8-kor alszik vissza. Addigra nekem meg már kimegy az álom a szememből.
Zsófi is akaratos, rúgkapál, ha nem találjuk el, hogy mit szeretne vagy nem kapja meg pl. a táviránytót vagy a poharat.

Tutyi= kapucni, de a bababoltban a kocsicipőre mondták. Felénk kapucni=süsü
A ketyér végére mi a "fara" szót használjuk.

Ma postára kell mennem, kihoztak a múlt héten csak úgy egy csomagot vmi svájci illetőségű cégtől, gyerekeknek ismeretterjesztő kártyák vannak benne. Na, erre nincs szükségem, visszaküldöm, de tudom, hogy nehéz lesz tőlük megszabadulni. :evil:

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Gigi, édesszájú vagyok én is :wink: . Nálunk gyanús, hogy lehet ebben a dologban is némi genetika: a férjem, ha végre hajlandó bűnözni velem egy kis nassolásra, akkor utána kér egy savanyú ubit vagy felvágottat, hogy "helyre álljon a ph-ja". A fiam detto, én hízom a húsvéti csokinyuszijaitól, max. krém nélküli sütit eszi meg, inkább "citromos uborká"-zik az apjával. hűha Gigi, ha már most kezdi a hisztit a gyerek, akkor neked is ajánlom azt a könyvet 8) . Bár legalább előbb megtanulod kezelni a hisztit :roll: .

Kankalin, azt hiszem a topikunk minta apukái közé Katicat-apu mellé felvesszük Kankalin-aput is, hát ilyet, hogy a férj kérjen meg, hogy vegyél másikat??? Ó, de szuper!!! Az enyém reggel fél6 után bevállalja a gyereket ha szükséges, de sosem kér fel vásárlásra :roll:

Kecskeméti cukrozásnak irgum-burgum.

(ma megpróbálom feltámasztani a vonalzóim)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.04.26 08:39-kor.

Kép
Kép
friday

Jó reggelt!
Bocs, ha random reagálok:

Friday, a nagy kérdés:

A fű az gyümölcs vagy főzelék???
:lol:

A kenyérvégnek nálunk nincs neve:)

A Merse ezek szerint lehet kereszt- és vezetéknév is, fura...

A leves megmenekült!!!:)

Vettem használtan egy sötétkék Peg Perego Venezia babakocsit, nagyon jó állapotban és tolható mindkét irányban.
Most ismerkedünk vele. Simán jó lett volna újszülött kortól:((((

Dávid éjjel 1 és 3 között szinte folyamatosan sírt, küszködött, kúszni próbált (már volt egy ilyen periódus egy hónapja, amikor hasra fordulni tanult).

Zsuzsi, sajnálom az ébredéseket:(

Én nem ellenezném a mellen altatást, csak nem alszik el a gyerek (főleg nem napközben). Mell majd cumi, úgy talán sikerül.

Na de a nap fénypontja:

voltam reggel magán fogdokinál, megröntgenezték.

Kiderült, hogy valószínűleg nem ezt a fogat kell gyökérkezelni, hanem a mellette levőt ÚJRA gyökérkezelni. De egyelőre nem fáj.

:( :( :( :( :( :(

Szép napot, majd még jövök

Móni
monke

Zsuzsi,

Ha esetleg az "Erdő állatai" a téma, azt én fordítottam:DDD
monke

Akkor az Erdő állatai c. könyv felkerült a bevásárló listára, legközelebb ha hazamegyünk beszerezzük :wink:

Kép
Kép
friday

Friday:
NEEEEEEEEEEEEEEEE:)))

Ez egy ilyen lefűzhető kártya-sorozat, kéretlenül küldik,mint Zsuzsinak, aztán tudj tőlük megszabadulni.

Bár ez legalább aranyos dolog.

De fordítottam még sok más sz@rt is, esetleg priviben írok egy listát, hogy mit NEM ajánlok:)
monke

Megyünk Misterbe. Addig is egy kép ma reggelről. :)
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vince tünemény :-)

Móni, megírnák -akár priviben is- hogy mennyi volt a babakocsi?
Egyet találtam én is, kíváncsi lennék. Nagyon alaposnak kell lennem, mert az egyik helyen azt találtam, hogy szemben ülve csak úgy tolható vmelyik típus, hogy nincs ledöntve a háttámlája.

Nem "Erdő állatai", de lehet, hogy az lenne a következő rész... Látok, egy "napernyő" és egy "szőrme" feliratú kártyát, de a csomagot nem bontottam ki.

Móni, sajnálom a rossz éjszakát.
Remélem, meggyógyítják a fogadat.

Friday, köszönjük a címet :-)
Nagyon aranyos Gréta, láttam az iwiw-en.

Na, arrébb ülök, mert Zsófi a papucsomat nyalogatja :lol:

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

elég sokat vagyunk kinnt, hogy megjött a jó idő, gép elé annál ritkábban jutok.
Ma a téli cuccokat pakolászom és mosom-vasalom a tavaszi-nyári göncöket, eltart egy darabig, azt hiszem.
Délután Fleurékkal talizunk, estefelé megpróbálok jönni.
Addig is két kép.

Kép Márk

Kép terasz

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

De jó a terasz! Márk meg olyan nagyfiús! :wink:

Kaptam egy címet, ahová vihetem az ülést. Megpróbálom intézni.
Minitben nem vállalták.

Móni
Nekem is egyre rosszabb a fogam, amiből kiesett a tömés, de míg Vincének nincs egy evése cici nélkül, nem tudok elmenni. Jobbulást neked! Nekem is volt így gyökérkezelt fogam, kiderült, hogy az egyik gyökér kanyarodott, ezért azt nem tudták kiszedni, azért fájt mindig újra és újra. Remélem a tied megússza, hogy kihúzzák !

No megyünk tovább Vincussal, csak enni jöttünk haza.

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, fog
:( remélem, azért hamar eljutsz dokihoz Te is!!!
nekem is nagy mázlim volt, hogy reggel korán tudtak fogadni, Z. volt velem és kint tologatta Dávidkát közben.

Vince és Márk komoly kisfiúk már, nagyon drágák:)

Gréta is kis cuki, én is láttam a wiw-en az új képét.

Kata, ha ilyen teraszunk lenne, én se lógnék a neten, az biztos. Gyönyörű lett!!!
Ha még olvasod: pusziljuk Fleurt és várjuk a híreket Rólatok!

Zsuzsi, írtam privit babakocsiról.

Voltunk a védőnőnél, D. egy kilót hízott egy hónap alatt... ezek szerint elég neki a tej, nem javasolták a főzelékek elkezdését. Ő is ciciről fog érettségizni menni?
:lol: :oops:

Puszi
M
monke

hahó,

mi is jelentkezünk.

Kata, nagyon szép lett a terasz. És Márk is nagyon édes.

Móni, örülök, hogy sikerült a fogadat elintézni. Mi szerdán megyünk a párommal, megnézik a fogait (éves felülvizsgálat).
Vick, akkor most neked szorítunk, ne kezdjen el fájni a fogad.

Mi kajában még a őszi-krumpli variációnál tartunk, nagyon bejön a Csabinak, ma 80 ml evett meg belőle. Holnap vagy holnapután áttérek a sütőtökre azt hiszem. Aztán a répát akarom elkezdeni.
A banánt szerintetek lehet már adni? Bár már majdnem 6 hónapos, ilyenkor már talán lehet...

mennem kell kiabálás van

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!!

Minden okés velünk csak , gyors bekukkanátás. mert lopom a wifit valahonnan! :oops: Ritkán sikerül!!

Mi is sokat vagyunk kint a szabadban, kertben!

Majd jövök ha lesz net ez legalább még egy két hét !!

Hiányoztok nagyon !!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hogy az agyam milyen szita!!!
Márknak nagyon boldog névnapot kívánok!!!

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

ma felmentem az osztrák ebay-re és 1!! euroért baby björn aktiv kengurut lehet venni :shock:

úgyhogy azt hiszem onnan fogok rendelni. bár nem beszélek németül, de azért valahogy majd megoldom...
És Ausztriából még talán nem is olyan vészes a postaköltség.

csak gondoltam gyorsan megírom, hátha valaki szintén most gondolkodik ezen...

puszi

Szilvi
huszilvia

Hahó!

Móni, csak beindult az a hízás, nem is akárhogy! Remélem most már nem kell soha többet az evés/gyarapodás miatt aggódnod.
Tényleg, én sem mentem végül a tanfolyamra, gondoltam, először megpróbálom a leírás alapján. Hát mondanom sem kell, nem jártam sikerrel, ezeket a csípőn ültetéses pozíciókat nem sikerült rendesen megkötni... :roll:
Fog :evil: Remélem Vick is és Te is megússzátok komolyabb beavatkozás nélkül...

Márknak utólag is BOLDOG NÉVNAPOT! Bocsánat, én sem vagyok többnyire képben, mikor milyen nap van... :oops: Mit kapott?

Nagyon szép lett a terasz! :@ :D

Márk és Vince is kész nagyfiúk, nagyon édesek :)

Szilvi, egy euróért? Amit a minimanóban 20-30 ezerért adnak? Nem semmi :) Remélem sikerrel jársz :) Megmutatom a páromnak is, régebben gondolkoztunk egy kenguruban, főleg túrázáshoz lenne jó, csak hát az ára miatt napoltuk a döntést.
Banánt már lehet adni, én úgy tudom!

Bejött egy nagy légy, megpróbálom kihajtani valahogy...

KépKép
gigilina

Merre vagytok?
Sikerült feltölteni a videót, szóval a "kúszás":
http://www.youtube.com/watch?v=BUn7hXVKNHs

KépKép
gigilina

Azta Gigi!

Nem semmi, mi még ilyennek a közelében sem vagyunk. Végre fordul nagyritkán hasról hátra és hátról oldalra, meg levergődi magát a leterített plédről, de ilyen szabályos kúszás a kanyarban sincs.
Nagyon ügyes babád van!

Madártejet zabálok, Laci bácsi készítette. Nyammm!!!

vick
Kép
Kép
ervick

hi!

Gigi, este megnézem a videót.

Ervick, kép cukker!!!! Madártej hmmmmmmmmmm.

Ezt a külföldről való vásárlást én is akartam írni, hogy érdemes megnézni ott is, aztán nyaralást arra fele tervezni vagy hozatni. Krisztina napernyős ötlete kapcsán ugrott be, hogy pl. azt anno kint vettünk fele annyiért (Ausztriában). Kedvesebb áron lehet még pl. autósülést is kapni némely helyen, pár hónap múlva úgyis esedékes.
Aztán még a másik fórumon dícsérnek fogzásra egy osanit nevű homeós bogyót, rendelni szokták és hisznek benne. Én nem, de infó ez is, gondoltam megosztom.

Katicat, szép a baba és a terasz is! (nyugágyat használd most sokat, elindul a gyerek, akkor már nem lesz lehetőséged egy darabig 8) :wink: )

Reni, még tegnap óta a szeparációs szorongás szó kering a fejemben Bíborka kapcsán :roll: , mikortól is van az??? :roll:

Monke, akkor inkább legyen a "mit ajánlok" lista, tudod, csak pozitívan a melóról :wink: .

Kankalin, Monke, igazi kártyákat képzeljek el, állat képekkel meg ilyesmi? Mert akkor szerintem gyűjtsétek össze egy dobozba, aztán mikor nem csak mindent a szájába kapkod a gyerek, hanem kezdi érdekelni a könyv és a képek, akkor jó hasznát veszitek. Vagy nagyon gagyi képek ezek? Bors nagyon szereti a képeket nézegetni, több kép=több szabadidő anyucinak :wink:

Huszilvi, rendeléshez elég a pénz, németre nincs szükség :wink:

Kép
Kép
friday

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs igeeeeeeeeeeeeen: ma egy hónap után először megláttam a vasaló kosár legeslegalját!!!!! éljen-éljen-jippi-jééé-jippi-juuuuu

...akkor kezdhetem megkeresni a szennyes kosár alját... :roll:

Kép
Kép
friday

Friday
Gratulálok! Olyan jó érzés az ilyen! :wink:
A szennyes kosár alját akkor láttam, mikor megvettük.
Én is vasaltam, de csak a feléig jutottam. :(
Felmostam viszont a lakást, felporszívóztam, átpakoltam a cipős szekrényt,mosogattam,mostam 2 adagot, voltunk Vincével boltban és sétálni.
Mára elég volt. Hazahozom a lányokat és Legozunk egy nagyot!!!

Szép napot a továbbiakban!

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

elkezdtük kihordani a keresztelő meghívókat. Krisztina meghívó módszerét alkalmaztam (köszi érte még egyszer), szóval fényképre ráírva a szöveg. Eddig még mindenkinek tetszett.

Holnap jön a védőnő, remélem nem a 6 hós kontrollra.. :oops: merthogy még nincs Csabi 5 és fél hónapos se... És hát ilyenkor még szinte naponta fejlődnek valamit.

Vick, nagyon ügyes vagy, sokat végeztél.

Ági, Bene nagyon ügyes, mi még messze nem tartunk itt. Csabi most próbálja maga alá húzni a lábát, de állandóan felborul... Olyankor persze nyafog :D

Friday, valamennyi németre azért szükség volt, mivel regisztrálni kellett :lol: de párommal megoldottuk. Ja, vasalnivalót nem veszel át? :lol: :lol: Nálam is van némi gyűrött ruha... :oops:

ennyi mára, megyünk pihenni

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Móni, ez aztán a hízás :-) Éljen!

Kata, nagyon aranyos Márk és nagyon szép lett a terasz is. Gratulálok.

Ági, Bene nagyon ügyes a kúszással. A mienk is hasonló, bár talán kevesebb benne a vetődés.

Vick, mi lett a csattal végül?

Friday, nagyon ügyes vagy, érezd Magad vállon veregetve :-) (Örülnék, ha le tudnám csukni jelen pillanatban a szennyeskosár tetejét :oops: . Nekem már vasalópolcom van kosár helyett, így nem látszik a halom.)

Judit, ha olvasol minket esetleg, Ti milyen méretű úszópelust vettetek? Eddig még csak olyat láttam, ami 7 kilón felüli, nem tudom, hogy az nem nagyon nagy-e Zsófira, aki még nincs 7 kiló szerintem.

Tegnap nagytakarításban voltam, volt segítségem is. Még nincs kész. Zsófi 2 napja extra sírós napközben. Megyek is, most is visít.

Majd még jövök.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Bene videója ennivaló, és épp akartam írni, hogy Zsófit is érdemes lenne megnézni:) neki valahogy "nőiesebb" a technikája:)

Zsuzsi, jó munkát, és kitartás, remélem, Zsófi nyugisabb lesz.

Tegnap rámjött, hogy bemegyünk a városba, persze jól megáztam, és a buszra is 40 percet vártunk...

viszont vettünk Dávidnak egy olyan légiós sapit, mint Csabinak van.
És a HM-ben is aranyos ing-mellény együttesek vannak, keresztelendő kisfiúknak:)

Nálunk egyelőre nem lesz keresztelő, anyukámat műtik május közepén.

Tényleg, Szilvi, ezek szerint vettél kengurut?

Vasalást ne is említsétek....

És ha egyszer végre ehetek tejterméket és tojást, esküszöm, egy hétig madártejen élek

:P

Még egy mai körkérdés:

A Ti babáitok mit "gagyognak"? Mert az enyém már egy ideje csak sikkantgat, nem igazán képez hangokat.

puszi
M
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?