A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jó reggelt :)

Köszi csajok a bókokat :)
Zsuzsi, ő is csak akkor vetődik ennyit, amikor valamit el akar érni a közelben, leteszteli, elér-e már addig a keze :D

Nagytakarítás, ó jaj, én olyan félúton elakadtam pár hete... :oops: :oops: Jó, hogy mondod, nem ártana nekem is befejezni végre-valahára, mert különben őszi nagytakarítás lesz csak belőle :D

Sajnálom nagyon, hogy édesmosolygós Zsófi-baba sírós mostanság... gondolom, mindenki ezt mondja, de nem lehet a foga?
Tegnap mi is beszereztünk egy borostyán-nyakláncot, egy fokkal talán jobb is volt az éjszaka. Egy próbát megér, hátha tényleg használ :) Ártani nem árt, az tuti.

Bár nem tőlem kérdezted, ahova Juditék járnak úszni, ott van saját speckó fürdő-nadrág a babákra, nem kell külön úszópelus. Azt nem annyira szeretik, mert abból azért kifolyhat ez-az.
Még a héten megpróbálunk bejutni a Kalovits-programos babaúszásra, ha nem jön össze, mi is elnézünk szerintem a KÖSZI-be. - Pont most hívott a párom, hogy az egyik helyszínük, ahova mentünk volna, megszűnik... nyáron nagyon kicsi az érdeklődés :?

Friday, grat a vasaláshoz!!!! Nagy-nagy vállonveregetés Neked :lol:
Ha jól tudom, a szeparációs szorongás később van, 8 hós kor körül kezdődhet, de persze gondolom ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem jelentkezhet korábban.

Vettünk etetőszéket is, ilyet: http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... candy.html
Fát akartam, olyat, amilyet Friday is mutatott, de az nem összecsukható, ami most nekünk nagyon fontos lenne sajnos.

Megyek, rám is vár egy nagy adag vasalnivaló, neki kellene fogni :roll:
Szép napot!

Ági

KépKép
gigilina

Az ígért képek:

Kép Babák Kép Babák

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jaj, de édesek!!!! :lol: Teljesen meghatódtam, olyan cukik együtt!! :) :wink: Ahogy Zsófi meg Dávid vállon fogják egymást, külön imádnivaló :)
Mint valami ruhakollekció reklámarcai, hasonló színekben is vannak :)
Köszi Zsuzsi, ez feldobta a napomat :D

Móni, Bene mostanság leginkább brrr-get, vagy a nyálát fújja, illetve ő is sikongat, néha hööö-get :) Illetve jajgat szegénykém, mikor az ujját szopja, gondolom feszül az ínye...

KépKép
gigilina

Sziasztok!

:) Lebuktam! :oops: Így, hogy Zsuzsi kérdezett, írok gyorsan. Én megint csak olvasásig jutok mostanában. Zsuzsi mi az úszópelust a Camponában vettük meg, de csak azért ott, mert az a helyet néztük meg másodjára és rájöttem, hogy meg kell venni, ha a következő héten már vinni akarjuk, mert előtte ki akarom mosni. :) Illetve ez nem is úszópelus, hanem egy olyan nadrág, aminek be lehet húzni a derekát és a combját is. Ez alá már nem kell semmit adni, mert áll. az úszópelusban nehezebben mozognak. A szomszédomék adnak a lányukra, ők nem veszik észre, hogy nehezebben mozogna.... a fene tudja...

Mi 62-68-as méretet vettünk, mert a következő hatalmasnak nézett ki. Petra most 71cm és 7300 gr és még jó rá bőven, pedig a ruháinak a nagy része már 74-es, de azt is leginkább csak szemre veszem. Zsuzsi, Ti hova fogtok járni?

Ági: nagyon ügyes Bene!!! Húúúú, nem emlékszem az irígy smile-ra, de az vagyok, nagyon. :)))

S Zsófinak is nagy-nagy gratula. Petra egyelőre megállt, ami a mozgást érinti a fejlődésben. Remélem azért, mert nagy mutatványra készül. :)

Szép napot Nektek! Igyekszem még jönni ma, de nálam is itt a vasalatlan és kellene felmosni és főzni is még....

J.

Judit

Kép
petra09

Az ígért video a kúszásról:

http://zsofus.blogspot.com/2010/04/kuszas-filmen.html

Az oldalsó linken találtok egy kacagósat is.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Drága Zsófi:)

Köszi a képeket, Zsuzsi!

tényleg aranyosak így együtt.
monke

Nagyon ügyes a Zsófi is! :) Most már aztán elég kegyen! :) ;) Mindenki egyre ügyesedik, mi meg toporgunk... :)
Milyen távolságokat tud íg ymászni? Vagy napról-napra egyre többet? Nagyon ügyi!!!

Judit

Kép
petra09

Jah, s garázdálkodtam is! :) Beleolvasgattam az oldalatokba.

Hárman együtt tényleg nagyon édesek!

Mikor lesz Ikeás tali? :)

Judit

Kép
petra09

Köszönjük a dícséretet Ági! Zsófi Csabi nadrágjában van, mert amiben ment, az nagyon melegnek bizonyult, mire odaértünk. Hiába, mikor indultunk, nagyon borús volt és egyáltalán nem volt meleg.

Ági, Judit, köszönöm az információkat. Igazából DM-s, Rossmannos márkára gondoltam, életemben nem láttam még ilyet, azért kérdeztem. Mi nem fogunk járni úszni (egyelőre biztosan nem), de a hétvégén elutazunk egy babaszállóba a már említett ajándékutalvánnyal és lehet, hogy bevinnénk kicsit a vízbe. Időnk már nincs utánajárni a pelenkának, nem tudtam, hogy vannak ilyen speckó fajták is. :oops: Szóval megveszem, amit láttam.

Ági, tetszik az etetőszék. Lassan nekünk is be kell szerezni, egyelőre a pihenőszéket használjuk erre a célra.

Móni, Zsófi is kevesebbet gagyog, ha mozog, akkor még a mozgásra koncentrál.
Szorítok, hogy Anyukáddal minden rendben legyen.
Megázás :-(
Írtál nekem privit a babakocsiról?

Szilvi, majd számolj be, hogy összejött-e a kenguru-üzlet.

A sírással az a baj, hogy ez most nem hisztis, hanem olyan fájdalmas sírás. Vagy a foga, vagy a hasa. Megfigyeltük, hogy akkor kezdődött, amikor először üveges bébiételt adtam neki. De azt már két napja nem kap (csak házi reszelt almát adok), mégis nagyon sírt tegnap délelőtt :-( Az ínyét hiába vizslatom, nem látok rajta semmit. A főzeléket hétfőn akartam elkezdeni adni, de kicsit elhalasztottam, mert nagyon nyűgös.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, igen, írtam. nagyon megbízhatatlan ez a babanet.

Mondd az "adós" email-címedet otthonról eléred?
mert akkor megírom arra újra, az megvan, ha nem, akkor írj nekem légyszi egy mailt (gmail-es címemre), és válaszolok arra.

Ikeás tali mondjuk pénteken?:)
monke

Zsuzsi,

Próbáld meg szerintem párolva az almát, hátha jobban emészti úgy (szomszéd "sorstársunk" tippje, neki egy hónappal idősebb a babája)
monke

Köszönöm a dícséreteket.

Móni, Szilvi, Nektek átküldöm a többi képet is e-mailben.

Judit, valójában bármennyit mászik már, fokozatosan haladt előre. A szobánk olyan 4,5 m hosszú, azon végigmegy.
Dehogy toporogtok! Nem egyformán fejlődnek a babák. Plusz ha jól emlékszem, akkor Petra 3 héttel fiatalabb Zsófinál, az is sokat számít.

Na, lassan én is elszakadok, engem is vár a vasalnivaló.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ikea-s tali esetleg egy más napon? Mi ezen a pénteken nem tudunk menni és olyan jó lenne látni Titeket...

Móni, köszi. Az almával már nincs gond szerintem. De ha tovább kínlódik, akkor kipróbálom. Az őszibarackra tippelek, almával is kevertem, úgy is odavolt szegénykém. Pedig ízlik neki, tátja a száját nagyon.
Most pár napig pihentetem a barackot, vettem Hippet, majd azt fogom adni, abban nincs cukor, ill. megpróbálok fagyasztottat venni és abból házilag készíteni valamit.

Elérem az "adós" címemet is, de van egy másik is, vezetéknév.keresztnév@chello.hu

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Kép Zsófi Kép Monke és Dávidka

íme az általam készített képek.

Van videó is, de azt még nem tudom, hogy kell feltölteni :oops:

puszi

Szilvi
huszilvia

Zsófi tényleg nagyon ügyes, ez már sokkal szabályosabb kúszás, mint a miénk :) A kacagás is édes :)
És én is beleolvasgattam egy kicsit... :oops: A szoptatás közti időközöket a szopi elejétől kell számítani, ez anno nekem is újdonság vold :lol:

Az alma megfogja a székelést is, azzal nincs gondotok?

Nekem ok a péntek, de találjunk másik napot, ami Zsuzsiéknak is jó!

KépKép
gigilina

hahó,

tegnap licitáltam a kengurura, remélem összejön.

most megyek vasalni.

puszi

Szilvi
huszilvia

Nekem szerda és csütörtök lenne még jó, bármelyik héten:)
monke

Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok, milyen szép és ügyes kismanók vannak itt!

Ma megyek a könyvesboltba, megnézem a Friday ajánlotta könyvet, és a keresztfiamnak is nézek könyvet, pénteken ballag, vasárnap meg szülinapja lesz.

Vincének dudorognak a felső fogai, mégsem bírja áttörni. Tegnap elég nyűgös is volt és mindent töm a kis szájába. Szegénykém!

Vettem neki paradicsomos krumplis bébiételt, de egyáltalán nem ízlett ez sem neki. Ma megpróbálok készíteni neki, hátha az jobbn bejön.

Zsuzsi
Védőnő javasolta, hogy ha a pocakjával van gond, akkor néhány kanál narancslé segít a babának, Talán próbáld ki!
A biztonsági övet kérdezed? Elvittem egy táskás, bőrdíszműves bácsihoz, aki odavarrta, sajnos más megoldást nem talált ő sem. De így legalább nem esik széjjel.

Krisztina
Hol vagy asszonytárs???

Judit
Jól lebuktál :lol:

Szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Hát igen! :) Így jár, aki kukkol! :)

A csütörtök az nekünk is minden héten.

Én szorulás ellen/után főztem a krumplival egy szem aszalt szilvát (akkor még nem volt itthon fagyasztott szilva) és az jól megoldotta a dolgokat. Szó szerint is. :)

Vick: esetleg próbáld meg a krumplival összefőzni az almát és egy kis banánt. Petránál ez indította el a mindent eszek-et. Először csökkentettem a banánt, aztán ment bele répa és kihagytam az almát, most ő is paradicsomos krumplit kap, de itthonit.

Nekem az a gondom, hogy Petrának annyira bejön a kanállal kajcsizás, hogy egyre inkább hanyagolja a szopit.... s jön a kérdés: "melyik ujjamat harapjam?"

Szilvi: Szurkolunk!!! S nagyon jók a képek! :) Biztos nagyon jó volt találkoznotok!

J.

Judit

Kép
petra09

Mégsem paradicsomos krumpli lesz. Felhívtam a védőnőt, aki kérdezte, hogy mit eszik meg szívesen, mert ugye Vincének semmi nem ízlik. Mondtam, hogy a sütőtököt szívesen megeszi, mást nem. Erre tanácsolta, hogy akkor mindennek legyen ez az alapja, rakhatok hozzá bármit, gyümölcsöt, krumplit, répát és aztán fokozatosan vonjam ki belőle a sütőtököt. Úgyhogy úgy gondoltam, ma almát teszek hozzá és holnap is ezt kapja majd. A hús bevezetésére azt mondta, várja még vagy 2 hetet legalább.

Próbálkozom, aztán majd írom a tapasztalatokat. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Fleurékkal rövidre sikerült a tali, de legalább összefutottunk.Lillusnak beígérte a csúszdázást, így velük tartottunk a játszótérre, Márk meg Dani tök jól elvoltak a babakocsiban, illetve Márk még nézelődött kicsit az ölemben, a két kissrác volt a legnyugisabb a játszótéren, a nagyok hajba kaptak egymás játékain a homokban.
Villogó szemekkel egy nem teljesen normális anyuka szegény kis Lillust megvádolta, hogy miatta sír a szintén nem teljesen normális kisfia, Lilla meg csak lecövekelve állt a homokozó szélén, mi meg ott bosszankodtunk Fleurral.

Köszi a köszöntést Márk nevében is!Eddig még csak tőlünk kapott ajándékokat, mert hétvégén megyünk a szülőkhöz, a rokonságtól akkor kap majd.
Tőlünk az etetőszéket kapta, kapott bodykat, polifoam négyzeteket (Ági ötletét elopva) és egy s.oliver légiós sapit.
Nagyon viccesen néz ki a drágám benne :-)

Csak ámulok és bámulok Zsófin és Benén!Nagyon profik!Hát mi is toporgunk, Judit, ne aggódj.
Jaj, olyan édesek a minitalis képek a három babóról, zabálni valók!Viszont olyanra is számítottam, ahol az anyukák is látszanak....

E hét pénteki ikea nekünk se jó, nehogy már kihagyjatok minket....

Vick, fogak:-(
Öv probléma megoldódásának örülök!

Móni milyen a kocsi?Nekünk is peg pérego-nk van, igaz más fajta én nagyon szeretem!

Zsuzsi, nem is mondtad, hogy blogot írsz....

Én online meghívókat készítettem a keresztelőre és már ki is küldtük őket...

Tegnap hogy jártunk.Ebédre kecskeméti féle sárgarépa főzit kapott Márk és késő d.u mikor levettem a pelust, tök megijedtem, mert először pirosasnak tűnt a kaki, aztán közelről megszemlélve répa színű volt, mintha alig emésztette volna meg...
Na, ma sütőtököt eszik mindjárt és hanyagolom a répát pár napig, vagy feljavítom krumplival vagy almával.
Tegnap este óta itt a tesóm, a szóbelijére készülünk.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, ez csak blog-kezdemény :wink: De igyekszem! Olyan naplófélének szánom Zsófinak.
Nagyon jópofa a polifoam-négyzet, Szilviéknek is van.
A céklától majd piros lehet a kaki. Elhiszem, hogy megijedtél.
Jó, hogy tudtatok találkozni Fleurékkel. Hogy vannak?
Ilyen Anyukák és ilyen gyerekek mindig lesznek, brrr.... Már kiráz a hideg az ilyen szituációktól.

Nekünk tul.képpen bármikor jó a tali, csak a most péntek nem, mert elutazunk.

Kérünk majd képeket az új ruhákról.

Vick, örülök, hogy megoldódott az öv. :-)
Szegény Vince, megint azok a fránya fogak. Ő lesz a fogkirály! :-)

Ági, nekünk a kaki egyébként sem gyakori, sőt, az almától mintha rendszeresebb lenne. Embere válogatja.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
Ne aggódj, amíg meg nem ismeri a szervezete ezeket az ételeket előfordulhat, hogy szinte emésztetlenül jön ki. A sárgarépa egyébként is szép narancssárgára fogja a kakit később is.

Képzeljétek! Egy majdnem fél üveg sütőtök püréhez tettem egy fél közepes almát reszelve a bébireszelőn és lám! Az én ügyes kisfiam mind megette!!! Almát! Értitek? Amitől eddig öklendezett, annyira nem ízlett. VÉGRE-VÉGRE!Holnap is ez lesz a menü. :D
Megvan a mai boldogság!

No megyünk könyvesboltba!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick: :) :) Ez szuper!

Judit

Kép
petra09

Hajrá Vince!!!

Trükkös ez a sütőtökös megoldás:)

Zsuzsi, a napló nagyon kedves ötlet.

Talival kapcs:
Jövő csütörtökhöz mit szólnátok? Mondjuk kora délelőtt?
IKEA (Örs).
Judit, Ági, nagyon szeretnélek megismerni benneteket!
Ja és T. Szilvi, Téged is, ha épp olvasod:)
Plusz szóljunk Mangorának.

Kata,
A PP-val egyelőre elégedett vagyok, remélem, maradok is. és ha nem, akkor se vehetek havonta új babakocsit:)

Igen, ilyen játszótéri szituk mindig lesznek, és ami a gáz, hogy jó eséllyel a másik anyuka is hasonló szépeket gondol majd rólunk és a csemeténkről:(
(egy játszótér van az ablakunk alatt, látok néha ezt-azt)

Taliképek anyukákkal... hát .. én rajta vagyok az egyiken, de a vasorrú bába hozzám képest Monica Belucci:)
Köszi Szilvi

:lol:

Drukkolok az E-bay-hoz én is.

Puszi
M
monke

Nekünk jó a jövő csütörtök! A kora délelőtt nem annyira, mert Petra 9-10 között kel. Vagyis a héten még így volt. ;)

A múlt héten még simán aludt nap közben.... a héten nem akar elaludni, csak zokog.... és látszik, hogy fáradt. :( Most is ő sír a másik szobában, én meg próbálok erős maradni. Evett, szopizott, volt peluscsere is, a szemét is dörzsöli......

Judit

Kép
petra09

hahó,

Móni, levegyem a képedet?

a jövő csütörtök jó nekünk is talira.

Képzeljétek, bejelentkeztünk babaúszásra, kedden megyünk 3-ra. Móni, ez ott van a 16. kerületben, nem csatlakoztok?

puszi

Szilvi
huszilvia

:) Szilvi, már mindegy:)

Hol van pontosan az úszás?
Ja és akartam kérdezni, babatornára az Örsre jártok a jógastúdióba?

Hány óra legyen akkor kb. a tali?
Judit, ha Petra 10-kor kel, akkor én NEM IS ÁLLOK VELETEK SZÓBA:)
(tudod, azokkal sem, akiknek a babája átalussza az éjszakát... az egy külön kaszt)

D. 6-kor kel, és 11 körül alszik vissza, ha jó passzban van.
monke

Hali!

Anyira, de annyira cukik a fotók!!! Videókat ma este már tényleg megnézem, este Gigiére sajna nem jutott idő, akkor ma Zsófimanóval együtt :wink:

Kankalin, nem hiszed el, pont írni akartam, hogy Gréta önmagától eltérően elég sírósra vette a figurát. No, erre tagnap megjött. ???

ezt a kaki dolgot ne is mondjátok, én is anno csak pislogtam, hogy a sütőtök és a cékla pont úgy jön ki ahogy bement :shock: . Amúgy egy dologért várom a hozzátáplálást, hogy végre összébb álljon az a kaki, kicsit gáz e az időszak, hogy már jó nagy mennyiséget szopnak, ami folyós formában nagyjából nyakig érő dolgot produkál. Azért egy hét múlva már szeretném valószinű be is fejezni a hozzátápot a felgyülemlett leevett ruhák miatt :roll: . ... te jó ég, még egy macerával több, ne felejtsek el elköszönni Tőletek az első etetés előtt :(

Monke, Gréta is sikongat, hmmm-ög, jajajaj-ozik, enyenyenye-zik. Bors alig nyikkant meg ennyi idősen, manapság meg nem lehet befogni a száját. A beszédjük is olyan, mint a mozgásuk, súlyuk: 2-3 évesen közel azonosak lesznek

...Hmmm, ezt Mangora mondta, hol van Mangora???????

Kép
Kép
friday

hahó,

Móni, nem járunk most babatornára, de amúgy tényleg az a jógastúdió van hozzánk legközelebb.

A babauszoda pedig:

http://www.babauszi.hu/

Én úgy tudom elmagyarázni a helyet, hogy közel a Váry cukrászdához... :lol: :oops:
És ez azt hiszem el is mond mindent rólam...

puszi

Szilvi
huszilvia

Kíváncsi vagyok Szilvi, hogy fog tetszeni Nektek!

Móni: :) Igazodunk Hozzátok. Egyszer-egyszer fel lehet ébreszteni. :) Jah! Petra hangjai: sikongatás, ajjaj, brrr, gigigi, pff, bbbb, ejej kb ezek.

Judit

Kép
petra09

ja, hang: Csabi most nyekereg mint a rozsdás ajtó :lol: ez a legújabb

Szilvi
huszilvia

Judit, ne viccelj, alvó gyereket SOHA nem ébresztünk fel, pláne reggel! :D A végén még leszokna erről a remek szokásról... :lol:

Nekem is jó a jövő csütörtök! De jó lesz már megismerni Titeket :) Már annyi mindent tudok rólatok, de a hangotokat pl. még sosem hallottam, biztos fura lesz az első néhány perc :D :wink:

Mi ma piknikeztünk egy nagyot a közeli Sportligetben két ismerős anyukával, szuper volt, csak úgy elrepült három óra hossza.

Vick, tök jó, hogy bevált ez a keveréses dolog, csak így tovább! Én eddig még csak gyümit adtam (ma délelőtt megevett egy egész körtéből csinált pépet), de talán jövőhéten megpróbálkozom én is a zöldséggel is.

Friday, ne is mondd, nekem van egy iszonyú "mániám", nem bírom elviselni a foltos ruhát, szóval kapom is le Benéről, ha pl. kicsit őszibarackos lesz, és rögtön ki kell mosnom, mert félek, hogy bennemarad... elég hülye szokás, a saját ruháimmal is ez van. De gondolom ahogy szaporodnak majd a kaja-fű-kosz-festék-filctoll-stb. foltok, kénytelen leszek elvonóra menni :)

KépKép
gigilina

Ági! :) :) Háááát, remélem ebben nem lesz igazad! :) SZombatonként is fel szoktukébreszteni az úszás miatt. Ha ébresztjük és korán megyünk, akkor még nem annyira fáradt.

Képzeljétek!!! Érdemes volt méltatlankodnom, hogy toporgunk. Ma délután elkezdett forogva haladni picit, az előbb meg kúszni. :) Na persze, nem olyan kifinomult a mozgása, mint Zsófi és Bene mozgása, de határozottan haladt előre. :)

A foltokkal én is így vagyok. Nem tudom elviselni, ha koszos vagy gyűrött rajta a ruha. Épp tegnap jegyezte meg Andris, hogy mindig úgy kell kinéznie, mint ha skatulyából húzták volna ki? Én meg pironkodva helyeseltem. :)

Kriszti: Ti hogy haladtok az evéssel?

Judit

Kép
petra09

Sziasztok ismét!

Vincém ma elkezdett fordulni hátról hasra! Istenem, hát megríkatott a lelkem. Már annyira vártam, hogy forduljon. Aztán egész délután ezt csinálta, láthatóan élvezte. :)

Petra is beáll a nagyon ügyesek közé, gratulálok!

Monke
Akkor velem jóban leszel? Mert ugyan nagy örömömre tegnap Vince csak fél 4-kor kelt, de ez a ritkább, inkább 2-szer kel még mindig éjjel.

Friday
Sajnos a könyvet már nem árulják a Libriben, azt mondták, régebben volt, de már nem árulják. :(

Valahol még megnézem majd.

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sajnos a könyvet nem találom sehol, de találtam valamit, azt hiszem ez maga a könyv.
http://www.freeweb.hu/szigetigabo/rosszatalmodik.html
Lehet alul menni a következő mesére.
:D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Gratulálok a babáknak az új mozgásformákhoz, jó szórakozást!

Éljen Vince nagy kajálása :-)

Na, akkor lehet, hogy meg fog jönni nekem is? De enni eszik rendesen. A fogára gyanaszom, ismét a barack helyett. Ma megint patakokban jön a nyála, de csak reggel volt sírós. Vettem is kétféle gélt, hogy legyen itthon, meg naptejet is.

Zsófit Dáviddal kellene összekötni, átlag 6-kor kel és 11 előtt alig alszik vissza. Kivéve ha védőnőhöz stb. megyünk, Murphy.

Akkor jövő csütörtök?

Csabi mint rozsdás ajtó :-)

A foltos ruhát én is azonnal veszem le, mégsem jön ki minden folt. :x Szerintem hamarosan leszokunk erről. Színesekhez Vanishen kívül vajon mit lehet?

Kezdetben az első nagyobb adag alma Zsófiból is úgy jött ki, ahogy bement.

Kezdek megbarátkozni a sportkocsival. Fura, hogy nem látom szemből, de sokkal könnyebb tolni.

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel.

Márknak utólag is boldog névnapot!

Vick köszönöm a hiányolást.

Sajnálom, hogy nem tudok reagálni a dolgokra, kicsit mélyponton vagyok, nehéz belőle kiszállni. A gépet is csak ritkán kapcsolom be.

Gratulálok a mászós babákhoz, és azokhoz is, akik megtették a saját lépésüket a felemelkedéshez.

Míra még csak forog ezerrel. Jönnek a felső fogacskái, a balnak már kint van az éle. Nagyon szenved, nem eszik, felsikít szopi közben. Ráadásul iszonyatosan bukik, marokszámra jön vissza a kaja. Így aztán a súlya sem nő. Nem merek még hozzáetetni, mert ha a szopi sem megy, nincs étvágya, nem akarom még az újdonságokkal terhelni. Eddig megszopizta a 240-t is, most mint egy újszülött 80-akkal szenvedünk. Ez a tejelésnek és az amúgy is satnya lelki állapotomnak sem tesz jót. :cry:

Megpróbálom magam összeszedni, és amikor már nem csak rinyálni tudok, hanem társatok lenni is képes leszek, jelentkezek érdemi hozzászólásokkal.

Jó éjszakát és szép hétvégét kicsiknek és nagyoknak!

Kati

Kép
bfkata

Életjel...hogy bejött végre a jó idő megyünk állandóan. Lilla imád kint lenni. És a maradék időben meg házi meló. Elég sűrűek a napok így.

Tegnap Lilit beírattuk oviba...hüpp hüpp... persze szerintem nem fog bekerülni, de mégis csak 3 éves lesz. Azon meg totál ki voltam akadva, hogy a fél életem bekérdezték. Azaz a férjemtől, mert ő ment be leadni a papírokat.

Holnap anyák napi ünnepség lesz a csanában. Szerintem viszek egy 100as zsepit :lol:

Kúszó babák nagyon édesek, azért Dani ennyire határozottan és célzottan nem halad még. Azért ma sikeresen lekúszott az ágyról. Pedig csak egy pillanatra hagytam ott :( többet nem fogom. Úgy sírt szegény.
A talis képek nagyon jók. Ikeás buliból minket se hagyjatok ki. Mikor is lesz? Most pénteken???
Persze lehet akkor nem is lesz kocsim...:( szerelőhöz kell vinni. melyik ikea????

Ja és Zsuzsi
Lillának anno fájt a pocija mikor elkezdtük a hozzátápit az almától is. Egy picit abba is kellett hagyni 2 hétre....

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Kati gyere csak!!! AZért is vagyunk, hogy a bánatunkat, rossz kedvünket is megoszthassuk és meghallgassuk a másikét!SZóval itt a helyed! Hátha pont itt valamelyikőnk tud felvidítani vagy használható ötletet adni!

Fleur: na végre! Jól eltűntél, de annak örülök, hogy minden rendben. Az Ikeás tali egyelőre csak körvonalazódik jövő csütörtökre.

Vick: GRATULÁLOK! Ismerős, amit a könnyezésről írtál! :) Nekem már azom könnyesedik a szemem, ha nyúl az arcom felé és szeretetteljesen néz. :oops:

Zsuzsi: van még a Clorox kímélő. AZ is elég jó és kifejezetten színes ruhákhoz van.

J.

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt!

Szilvi,
Itt mi is cukrászdák szerint tájékozódunk.:) de ez sajnos nagyon messze van, úh. nem tudunk veletek tartani.
Remélem, tetszik majd Csabinak az úszás!

kicsit megnyugodtam, hogy a többi baba is hasonló hangokat ad ki.

Foltok....ebbe azt hiszem, bele kell nyugodnunk, főleg ha jönnek a színes kaják. Eddig nálunk a Vanish szappanos bedörzsölés-áztatás nyert.

Vick, tartsunk össze, igen:) Bár most D is csak egyszer ébredt (és 6 óta ébren...), én ezzel kiegyeznék. Hajrá a forduláshoz!

Fleur,
szegény Dani:(
Most már tényleg sehol nem lehet őket otthagyni egy percre sem.

Erről jut eszembe: ki mit gondol a járókáról? milyen tapasztalatai vannak, akinek vannak?

Jövő csütörtök
:
Rájöttem, hogy én nem érek rá:( és a köv. hét is kétséges, nem biztos, hogy Pesten leszünk.

Szerintem, ha mindenki másnak ok, tartsátok meg nélkülünk - és térképezzétek fel a terepet:)

Puszi
M
monke

Vick,
tök jó ez a link:)
monke

Móni: nekünk van. Szerintem attól függ, hogy hova tudjátok tenni. AMíg a szobában volt nekünk, nem volt nagy sikere. Nah, most sem imádja, de el van benne. Kitettük a konyhába.... így lát és hall is engem, ha éppen ott teszek-veszek. Van olyan, hogy nagyon jól bírja, akár fél órát is, de persze olyan is van, hogy leteszem és sír.... Én sajnálnám, ha nem lennél ott, de annak is van előnye, ha megtartjuk nélkületek. Mikor ráérsz, újra kell talizni..... :) Remélem nem valami gond miatt, nem érsz rá!

J.

Judit

Kép
petra09

Judit,
köszi!

Konyhába hozzánk sajnos nem fér, arra én is gondoltam.

Kicsi lakásunk van, tehát nem kellene tovább korlátozni a babamozgásterét (ahogy Ági írta egyszer, nagyon szimpatikusan) - de ugyanakkor nem lehet igazán "bababiztossá" tenni sem, pont azért, mert kicsi, és nincs hová pakolni.

Igen, én is remélem, hogy még összejön egy tali velem is...

csütörtökön jelenésem lesz a védőnőnél, csak elfelejtettem. Utána hazautazom a szüleimhez.

Szép napot!
Móni
monke

Sziasztok,

nekünk sajna nem jó a jövő csütörtök és a jövő hét egyáltalán nem.
Annyira taliznék veletek, de addig ok, hogy apa reggel elvisz minket, de fogalmam sincs, hogy jutnék haza Márkkal, este 6ig meg ugyan mit csinálok a gyerekkel Pesten.
Fleur, esetleg együtt menni és jönni vhogy?

Móni, járókát én szeretnék, mert nálunk csak a szobákban van szőnyeg, a nappaliban-konyhában járólap van, le se tudnám ott tenni a gyereket.
Nekem a brevi járókái tetszenek.
Anyud hogy van?

na megyek németezni tesómmal, Márk alukál

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata: mi bkv-val és kenguruval megyünk. Ha van kedved utána jöhettek hozzánk is úgyis útba esünk. :) Ha meg babakocsival jöttök és a Párod behoz Benneteket, hazafelé tudunk együtt jönni. A kocsi felemelésében tudok segíteni és hármas villamos és busz és már nálunk is vagyunk, a Párod meg idejöhetne értetek. Legalább a férfiak is megismerkednek, az enyém olyan fél6 körül ér haza. Hm?

J.

Judit

Kép
petra09

Jóreggelt!

Judit, Neked akkor nagyon rendes kislányod van, hogy mindig ilyen jó alvó :) Irigykedem :wink:
Volt már egy időszak, amikor csak egyszer keltünk éjjel, de már hetek óta újra kétszer. Gondolom, ahogy nőnek és többet mozognak, hamarabb megéheznek, éjjel is... bár kétszer megpróbákoztunk az esti rizspéppel, hátha tovább bírja kaja nélkül, hát nem jártunk sikerrel :) Azóta nem is adok neki inkább.

Móni, Dávidka szokott aludni a hintában? Bene most is ott alszik... néha elpilled benne, és mivel nem olyan egyszerű kivenni, biztos felkelne rá.
Egyébként imádjuk, mondtam is Apukámnak, hogy csináljon náluk kintre valami tartót neki, mert nyáron vinnénk magunkkal, had hintázzon szabad levegőn is :)
Anyukád hogy van?

Kata, hozzánk is jöhettek! Nem akarok Juditra rálicitálni, de szívesen látunk mi is Titeket :) (egy buszra vagyunk az Örstől)

Nagyon aranyos mesék, köszi Vick, Friday!

Kati, tényleg gyere akkor is, ha rossz passzban vagy, hátha tudunk egy kis erőt, életkedvet adni Neked!

Dy is nagyon régen jelentkezett... remélem jól vannak.

Szilvi, ez az úszás nagyon szimpatikus, mi lehet benevezünk a szerda 6 órás csoportba. Azért este, mert a párom is nagyon szeretne velünk tartani. Bár pont a jövőhéten műszakin lesz a kocsi, kocsi nélkül meg kicsit macera lesz kijutni... na de majd meglátjuk :) Már olyan régen beszélek erről a babaúszásról, és még mindig nem jutottunk el (amit néztünk, az nyárra úgy fest, bezár... )

Járóka: emlékszem, az öcsémnek anno volt egy hatalmas, nagyon szerette a család, és ő is, persze nagy házban laktunk, elfért. Még mi is belefértünk a bátyámmal :D Már akkor, amikor az öcsém volt kicsi, mi meg már kiskamaszok :) Köves padlóra, szőnyeg nélkül én sem szívesen raknám le, szóval ha fér, Kata, szerintem érdemes vennetek egyet!
Mónival egy cipőben járunk, kicsi lakás, kevés hely... és tényleg nehéz elpakolni mindent előle, nincs annyi szekrény-teteje. Ahogy komolyabban beindul Benénél a helyváltoztatás, nagyon gyorsan át kell gondolni, mi mindent kell fentebb vagy elpakolni. Bár így is fullig van minden... pedig Anyukámék padlására már ezer dolgot felpakoltunk :roll:
Ráadásul, ha a konyhában vagyok, jobban hallom a szomszédokat, mint azt, ami a nappalinkban van. És egy okos gyerek pillanatok alatt megtalálja a gyenge pontokat, hol lehet "rosszalkodni" :D

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Milyen sokan milyen korán írtatok ma :-)

A járóka jó ötlet, akinek van hozzá hely. Legalábbis addig sem rosszalkodik a baba :-)
Én már most sem tudok kimenni a konyhába, mi lesz később...

Kati, gyere akkor is ha rossz passzban vagy, hátha kicsit feldobunk.

Reni, jól vagytok? Sokszor eszembe juttok.

Fleur, én már az Anyák Napja gondolatától is elbőgöm Magam :-)
Biztosan szép lesz a műsor.

Nekem eltelt a délelőtt pakolással, ill. voltunk a védőnőnél is. Megcsinálták a 6 hónapos státuszt is. Zsófi 64 cm és 6750 g, a gyerekorvos szerint minden szempontból gyönyörű baba :-) Persze megint megrángatta a sztetoszkópot :-)
Az éjjeli fel-fel sírásra azt mondták, hogy szeparációs szorongás. Na, tessék. :-(
A jövő héten már elkezdhetem a húst is a védőnő szerint.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, a hajnali kelés "előnye"...:)

Szeparációs szorongás.... :( nem tanácsoltak valami okosat, hogy mit tehetsz ellene?

D. is felsír újabban, pedig ő közvetlenül mellettem fekszik.

A járókával kapcs. én fordítva gondolkodtam:
ha lenne annyi hely, ki tudnék alakítani egy fél szobányit-szobányit bababiztosra, rácsokkal, szőnyeggel. De így mindenütt van minimum egy polc, székláb vagy kábel.

Nem is tudom, mi lenne a jobb. Egyelőre megpróbáljuk az egyik szoba sarkát elkeríteni.

A konyhába én kiviszem D.-t pihenőszékben, délelőtt elég jól elvan ott egy kis időre.

Ági, igen, Dávid is alszik néha a hintában, én se merem félálomban kivenni.
örülök, hogy Bene megszerette:) láttam róla egy képet, nagyon kis cuki, ahogy pihen benne. A pókos könyvét is bírom.

Ja és imádom Petra nyári sapiját, és csak nézek, hogy Gréta milyen egyenes háttal ül. Mindig megnézem a fotókat, csak aztán nincs időm kommentálni is őket:)

Anyukámat május 7.-én műtik, véletlenül vették észre, hogy gond van egy erével, tünetmentes. Csak most fél szegény persze. Viszont utána minimum 1 hét kórház, megfigyelés.
Ez alatt vagy én, vagy a bátyám kiköltözik apámhoz, még nem tudjuk pontosan, hogy oldjuk meg.
Köszönöm a kérdéseket, nincs komoly baj - remélem.

Nagyon off, de:
nincs valakinek jó és egyszerű spárgareceptje?
Puszi
M
monke

Hali!!

Mi is megvagyunk,csak mióta ilyen jó az idő,egész nap kint vagyunk,szó szerint egész nap.Így Anna szinte egész nap alszik,én meg lassan kiköltözöm az udvarra, ott varrok,szemöldököt szedek,eszek.....stb

Kajával sehol nem állunk,a múltkor már bejött az őszi és a szilva,de most az sem kell .A zöldségektől meg öklendezik.Tejpép néha kell néha nem,így a tejcsi és a tápszer marad.
Néha úgy érzem soha nem fog enni ez a gyerek.Tea v víz most mintha több kellene mióta meleg van,szokott szomjas lenni.

Pörög forog ezerrel,és már emeli a popsit a kúszáshoz.Mi még az ágyon tartózkodunk,de ha elkezd kúszni,irány a szőnyeg,sajnos nekünk járóka nem fér,már így is tele vagyunk az ő kacatjaival.

Én még nem cseréltem le a sportrészt,Anna azt sem szereti ha megemelem a mózes fejtámláját,és főleg alszik kint,de lassan esedékes lesz,mondjuk húzom amíg lehet.

Ma este utazunk anyukámék,úgyhogy pakolok egész héten,ballagás meg minden,úgyhogy van cucc rendesen.Vasárnap jövünk csak haza.

Mióta tápszerezünk,már nem folyós Anna kakija és rendesen látszik mikor kakil /nyom/olyan aranyos és hümmög hozzá
:)

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?