A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Nálunk is csak festés lesz, aztán novemberbe meghírdetem a lakást. El akarunk költözni. Így már kicsi is lesz...

Kriszta
Kép
cherryke

Tavasziszél!

Visszatérve az afp-re, nekem még azt is el kell érnem hogy két héten belül a kezembe nyomják, ugyanis a sote-n ki van írva hogy a 18 hetes uh-ra magammal kell vinni. Na ehhez mi szólsz? Vajon hol tudnak még egy kismamát szivatni??!!

Ja egyedül a fogászatom hiányzik a viszgálatokból , hozzáteszsm rendbe vannak a fogaim, erre mibe
kötöttt bele a védőnő?! Természetesen ebbe... Ráadásul el kezdett felvilágosítani ennek veszélyeiről, pedig az igazi végzettségem fogászati szakasszisztens. Jót röhögtem magamban, miközben halálra fáraztott vele. Pedig mondtam neki hogy azt még elintézem legközelebbre. Hála az égnek a legközelebb június elején lesz.

Nőgyógyászommal még május végén talizunk, aztán megy szülni, de megígérte hogy augusztus elején visszatér. Ha jól számolom a 24. heti dolgokat kell megoldanom a helyettesével. Na még ez is.

Timi!

Jól írtad a lakás menetet, ez lenne az igazi. Viszont nagy álom lenne hogy a nyár folyamán értékesíteni tudjuk a házat. A párom meg csak kertesházban tud gondolkodni... Nem érti hogy arra nem biztos hogy elég lesz a pénzünk ha eladjuk a házat. És akkor még hozzáteszi hogy ő egy életre tervez. Tök jó, csak akkor mondtam hogy hozzon ő is 10-20 milliót, és akkor megvesszük amit akar... :twisted:
Afp-nél látod van olyan védőnő aki ad beutalót...

Kép
mók

Mók:ez most komoly , hogy a védőnő ennyire ellenőriz téged??? Mármint, hogy rádszól, ha valamit még nem intéztél el?? Bár az én védőnőm még csak 24 éves kb... de azért aranyos :D öreg harcos vagyok én hozzá képest :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szisztok

Hát hétfőn 14 hét+6 naposan levették az afp-t. Megkérdeztem ott is hogy ez nem e korai,de közölték velem ha meg kell ismételni küldenek levelet :shock:
Na mondom ez a jó.... a 18-20.heti ultrahangra már most kellett időpontot kérnem,mert itt nálunk csak hétfő-kedd-szerdán csinálják meg.

Hétvégén megkívántam a csokis madártejet :oops: ,lett egy vagonnal,de elég hamar el is fogyott. Végre kijött a jóidő, már most hőhullámaim vannak...mi lesz a 30 fokban....arra gondolni sem merek.

A vonalzóm a kiirt időpontra van állitva, de uh-szerinti időt nézik a vizsgálatnál.

Kép
Kép
Kép
andinet74

Sziasztok!

Hát irtatok elég rendesen, öröm olvasni. Komolyan 

Tavasziszél: sajnos énis elég gátlásos vagyok, pedig senki sem gondolná rolam. Se rámnézve sem pedig a nagy számból itélve. Na de mindegy. Vagyok amilyen vagyok. Csak tudod itt az az érdekes nekem ha lemegyünk a jáccira, hogy mi a fenéről tudnak beszélni órákat amíg a csemetéjük jáccik. De tényleg… Ez nekem elgondolkodtató. És néhányan olyan furcsán is néznek. Pl rajtam kívül ( amikor még dohányoztam, és nem a gyerekek között!!! ) úgy néztek rám mint eg földönkívülire. Na? Ez nem érdekes egy kicsit? Ugyhogy úgy dönötttem nem fogok belevegyülni ebbe a társaságba ha csak ezért kinéznek. Ez szerintem nagy butaság. Meg szerintem az is a baj hogy mindig a párommal együtt visszük le attikát. Most baj lehet hogy én megtehetem??

Rekus: előszöris örülök a jó eredménynek, és annak is hogy egy ideig hanyagolhatod a vizsgálatokat.  Ha nincs semmi baj akkor nekem sem kell sehova mennek jo 2,5hétig :-D Arra akárcsak te énse tudom a választ hogy konkrétan miért nem szeretek összejárogatni. Én nem vagyok az a típus. Tudom lehetne mondani hogy a gyerek kedvéért na mégis….. de nem tudom, valahogy nem vetemedek rá. Nem a pár száz forintot sajnálom a fiamtól.Komolyan. Csak…. Nem tudom. Egyszerűen nem. Te biztos érted akkor 

Timi: szeretném attikát gyerekek közé vinni és egész nap ott is van  lehet nem mondtam még, ő bölcsődés. Meg jönnek fel ismerős gyerekek néha, meg van egy barátnője. Csak azon gondolkodtam hátha ez kevés  Ti amugy ha jol veszem ki építkeztek ugye? Akkor nagyon nagy szerencséd van.  És mondom ezt azoknak is akik nem albérletbe laknak vagy óckodnak tőle.

Mi albérletben élünk 5 éve. Nem mondanám hogy a legpraktikussabb dolog de sajnos mi sehonnan nem örökölünk és senki nem hajlandó a családban segiteni az se aki megtehetné. Lakáshitelbe nem merünk és nem is tudunk belevágni mert se önerőnk se pedig bátorságunk. Azon felül drágább mint az albérlet a törlesztés  Igaz ott a sajátját fizeti az ember, de azt nagyon könnyen el is lehet veszíteni ha a bank is szerepet kap a megvásárlásban. A mai szemét világban……sose tudni. Egyszer fennt egyszer lennt. Ki tudja?? Senki
Viszont nekünk is alakitgatni kell ugyanis ez a kis albérlet csak 44m2 és egy szoba.   Majd lesz egy fetés, veszünk magunknak kisebb ágyat. A konyha ülögarniturát már megvettem, kisebb hejet foglal igy kompozhat majd a pici  Elég termetes a konyhánk hál isten.

Lynn: nyugi majd csak fitt kismama leszel. De ha nem az se baj. Ha a párod meg a gyerekeid szeretnek fognak ugyis  Amugy mi az a fürdővödör?? Azt hogy kell használni?

Kri: Füred nagyon szép hely nem csodálom hogy élveztétek. Ti gyakrabban jártok ugye? Ott meg Tihanyba voltunk nászúton. Nagyon jo volt 

Cherryke: a babakocsi tényleg sokszor gáz. Főleg ha nem ultrakönnyű. :-) Olyanok meg 100 alatt nem nagyon vannak :-(

Kfmaers: nem vagyok énse oda sok főziért :-( Sajos. Mijen színeket választotok amugy a festéshez?

Mók: hogy vagytok? Remélem sikerül a házat eladni. AMugy sok helyen hülyének néznek még. Ha te azt tudnád.... :-)

Ma viszonylag nekem nyugodt napom van. Kétszer tudok mosni, és végre van időm káposztás tésztát készíteni :-D Ti szeretitek? Meg fejtett bableves lesz hozzá. Párom viszont nehéz napot tudhat majd maga mögöt :-D Megy vezetni mert holnap vizsga, meg ablakokat építenek be. Ti mit csináltok ma? Jó idő lesz mostis.

dinuci01

Dinuci: szerintem majdnem mindenhol marad a világos vajszín.... csak már koszos itt-ott, ezért gondolt uram festésre... én ma tojásos galuskát csinálok, leves van tegnapról... eddig csak elvoltam, meg beraktam mosni, most majd teregetek, nekikezdek a kajának, uram majd szerintem este jön valamikor... gondolom...addigra minden kész lesz, délután kis séta.... ma kicsit ilyen egyszerű nap van :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kfmares: a tojásos galuska fincsi nagyon.Főleg fejes salival. Akkor te sem fáradsz el máma. :-) Én azt hittem kipurcanok mire megpirult a káposzta a tésztához. Még csak most végeztem főzéssel és mosással. Bár nemis kellett sietnem igy nem erőltettem meg magam :lol:

Rakok fel nektek képet attikáról. Az egyik friss bölcsis anyáknapi kép :-D Tegnap kaptam meg. Kép Kép

dinuci01

Dinuci, nálunk ma bableves lesz, káposztás tésztával :) És jó nagy adag, mert ma pont jönnek hozzánk a magyar barátaink vacsizni. Na mindenesetre nagyon egyre járt az agyunk (vagy a hasunk :)

Én játszócsoportba egyszer járok hetente, ott angolul beszélő anyukák jönnek össze, meg a gyerkőcöknek van egy szobányi játék. Juli élvezi nagyon, nekem meg tök jó, mert azért angolul sokkal jobban tudok, mint németül, ezért a játszótéren még nem minig érvényesülök :) NEkem azért fontos a játszó (vagy inkább az első hónapokban volt fontos), hogy ismerkedjünk, mert ha nem mentünk volna, akkor a férjemen kívül nem sok emberrel beszélgetnék :)

De szerencsére most már jobb a helyzet, mert már van egy-két elég jó barátom (gyerekesek), így azért nem érzem magam egyedül. Én azért nehezen lennék meg beszélgetés nélkül, de sajna az ismerkedés nekem sem az erősségem. Otthon már megvoltak (vannak) a barátaim, akikre számíthatok, itt meg ugye hirtelen egyedül lettünk. Mondjuk nagy szerencsénk, hogy már az elején megismertünk egy magyar családot, és azóta meg jól alakultak a dolgok.

Mi is járunk énekelni ( csak mist svájci-németül :), de otthon is jártunk Tücsökzenére, már csak azért is, mert én (szégyen ide vagy oda) nem sok mondókát meg gyerekdalt tudtam. És azok bérletesen tényleg nem túl drágák.

Akik a lakással bajlódnak, hát együttérzek. Mi is próbálunk nagyobba költözni (persze itt csak béreljük). A kistesónak lenne hely JUli szobájában, azzal nincs gond, csak hozzánk elég sokat jönnek látogatóba a rokonok, és ők nem férnek el. Tudom, hogy ez már luxus, de 2 gyerek mellett már nem szeretnék a nagyszobában aludni. És most szerncsére lehet, hogy augusztusba el is tudunk költözni egy kicsit nagyobb lakásba, mert a férjem munkahelyén lehet kérvényezni megfizethető bérlakásokat. Na majd meglátjuk, mostanában kell eldőlnie, mert itt meg 3 hónap felmondási időnk van. Szóval drukkoljatok!

Aztán, mikor (vagy inkább mielőtt) megyünk haza, megint jön a keresgélés, mert az otthoni lakásunk elég kicsi, és mi is szeretnénk majd nagyobbat. Már hirdettük, meg fogjuk is, de sajna most senkinek sem kell :( Szóval én mindenkinek nagyon szorítok, aki ebben érdekelt!

Réka, gartula a jó redményekhez! Ti mióta vagytok kint egyébként? Te jól beszélsz németül? Azért az osztrák német is elég más nem? Én most már úgy tudogatok németül, de a svájci szinte egy másik nyelv, úgyhogy ha nem váltanak át "rendes" németre hát még mindig sokmindent nem értek.

Edit

Kép
Kép
etus79

Rékus!

Amit kitaláltál az szerintem is nagyon jó ötlet, együtt házimunkázni a gyerekekkel, biztos nagyon élvezik. Nálunk ez sajna még nem megoldható, mert a fiam csak 10 hónapos, maximum ül a konyha előtt (mert nem szabad neki bejönnie) és bámul. Rossz esetben megunja, akkor jön a járóka, onnan bámul és néha megtalálja a játékait, "legrosszabb" esetben (mármint a házimunka szempontjából) félre kell tenni mindent és menni vele játszani. Aztán egy idő után otthagy, elindul egyedül és akkor megint vissza lehet térni a tennivalókhoz, de nem sokáig, mert őfelsége egy idő után megint a konyha előtt köt ki, és kezdődik minden előlről. :lol:

Tavasziszél!

érdekes, a hozzászólásaidból egyáltalán nem az derült ki számomra, hogy nagyon gátlásos lennél. :) Persze más ez itt a neten keresztül. :D

Cherryke!

Én szeretem a babakocsit is, de Pesten tényleg nehéz vele közlekedni, ha bementem, akkor én is mindig kenguruztam. Ami nagyon bevált az első 3 hónapban a fektethetős kenguru (ajánlanám neked is, de én nyáron szültem, télen nem is tudom hogyan passzíroznám bele az overallal együtt...) utána meg mei-tai-ban hordtam, mert függőlegesben már nem maradt meg a kenguruban. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz velem, majd otthon kell üljek, mert üvölt a gyerek ha berakom. Erre kipróbáltam a mei-tait, és szuper!!! Nem az a merev kenguru, utólag már egyáltalán nem csodálkoztam rajta, hogy nem bírta N. Most esernyőkocsiban viszem Pestre. ezzel elvagyunk, mert könnyű, de a mei tai jobb lenne, csak már nem cipelem kismamaként.

Mók!

Nekem is magammal kell vinnem az afp eredményét a genetikaira.

a védőnőd meg tényleg egy kis hajcsár lehet! :lol: Nálunk pl. a fogászatot nem is veszik annyira komolyan. Megmondom, hogy nemrég voltam aztán annyi. Tudom, hogy fontos ez is, de szerintem ezt igazán rá lehet bízni a kismamára, hiszen pont a fogászat egy olyan hely, ahova általában fizetősre megy az ember. Legalábbis én jól megválogatom ki nyúl bele a számba, nagyon féltem a fogaimat. Márpedig ha nemrég voltam ellenőrzésen, akkor nem fizetnék újra a semmiért.

A belgyógyászatot veszik nagyon komolyan. Vérnyomást is, de pl. nálunk soha nem néznek szívhangot, és vizeletvizsgálat is csak most lesz, mert új védőnőnk van, a fiammal az sem volt sose.

Lakás!

Hát igen az lenne jó, hogy először nem egy olcsóbb nem kertes típusú házba menni, ami nem egy életre szól, de majd szépen lassan lehet gyűjtögetni és átköltözni kertesbe. Most tényleg az a fontos, hogy a kicsi elférjen. Talán erre párod is rá fog jönni ha elkezditek árulni a házat és nézelődni, meglátja majd, hogy nincs keret arra amit ő szeretne.

Kfmares!

24 éves védőnő? És van már gyereke? Tudom, hogy valahol, valamikor el kell kezdeni, de valahogy nekem az ilyen szakember sosem hiteles. Szégyenlem magam, de előítéleteim vannak... :oops:

Andi!

Nekem a doki azt mondta, hogy bármikor le lehet venni az afp-t, csak meg kell mondani a genetikán, hogy mikor vették le, mert akkor ha magas vagy alacsony, akkor tudják, hogy amiatt van. Persze biztos nem minden orvos ilyen rugalmas... :roll:

Csokis madártej? :shock: Na, ilyenről még nem is hallottam!! Kakaót raksz bele? Én régen a tejbegrízbe raktam bele alapból a kakaót, de rájöttem, hogy jobb azt a végén a tetejére szórni. :lol:

Dinuci!

Hát én bármiről elcsevegek bárkivel, így a játszón sincs problémám, jönnek a témák sorra. :lol: Az meg elég nagy butaság a többiektől, hogy azért kinéznek, mert a párod is ott van veletek. Én pl. pont tegnap nagyon jót beszélgettem az apával is, ők is ketten jöttek ki a kislányukkal. Nagyon szimpatikus vicces emberke volt. Azt meg csak magamban sajnálom, hogy az én párom csak hétvégén tud velünk kijönni, mert dolgozik, de hát valamit valamiért. :roll:

Építkezés!

Igen mondhatom, hogy szerencsések vagyunk, mert volt anyagi segítségünk. el tudtuk kezdeni. Most már teljesen magunkra vagyunk utalva, ezért is megy lassan a dolog, de hitelt mi sem szeretnénk felvenni (nem is tudnánk, de ez más lapra tartozik) és még a szocpolt sem tudtuk felvenni, azt is csak hitellel lehetett volna.
Abban is szerencsések vagyunk, hogy van hol laknunk addig, míg felépül a házunk. Az meg, hogy néha ezt nem érzem szerencsésnek és inkább mennék albiba, megint más dolog, de alapvetően jól alakulnak a dolgaink.

Káposztás tésztát imádom, de sajna férjem nem szereti, így ritkán van. :( Nálunk ma tejfölös krumplileves volt virslivel, meg spenót rántott husival. N. zöldbab és karfiol főzit evett sajttal.

Mi ma már megjártuk a játszóházat, volt mondókázás, N. nagyon kifáradt, ebédre jöttünk haza és most alszik. Jó idő van, de nálunk nagy esőfelhők vannak. Remélem elfújja őket a szél, mert délutánra terveztem még egy kis sétát, névnapomra párom elküldött, mehetek új szemüvegkeretet venni (nem túl romantikus, de praktikus ajándék és én már rég vágyom rá, de az is egy vagyon manapság... :roll: ), már alig várom, hogy kiválasszam, csak N. bírja a boltban. Majd kap kölesgolyót, azzal mindig jól elvan. :lol: aztán jön az ő programja, megyünk ki a játszóra! :)

Most nézem csak milyen jó kispasid van!! :lol: 8) :wink: Én is szeretem az ilyen sapikat, nekünk fehérben van. :)

Kép
_timi_

MOk: igen nekem is de a ket hetbe benna van a 10 nap amit nekem igertek az eredmenyre, szoval szerintem az meglesz, bar ha meg neked kell erte kulon szaladnod az annyira nem jo.
Te jo eg, nekem meg az orvosi pecsetem sinc smeg nem hogy a fogorvosi:)))
Persze nekem a fogaim sincsnek redben de hat anyagiak miatt nem tudok akar mikor menni....

HAt a jatszon neha en is erzem az emebrt sok mindenert kinezik, mibe megy le meg a gyerke miben van, hogy szol a gyerekhez, miert mivel bunteti , miert emeli fel a hagjat- ezt alt meg is jegyzik, de most miert kiabalsz????- meg kb mindenert, foleg mivel parom eleg odamondos nem finomkodik, es o is sokszor megy le Annaval es ha valaki fia lanya gazul viselkedik vagy durva vagy valami lazan megmondja neki....
A mirol leht beszelni??pletyi pletyi pletyi es semmi minosegi nem igen mukodik:(((
De azert neha jol esik valaki hozzam szol...

Dinuci: de cuki a kisfiad:) MIlyen mosolygos.

En mara rakott padlizsant csinaltam, holnapra meg valami jo kiados lencse levest tervezek, mert fozeleknek nem szeretem annyira.

Mi is lehet festunk ha nem tudunk koltozni, bar nalunk meg csak ket eves, de tan a "gyerek" szoba jo lenne.
Ha nem is, minent el kell huzni, letorolni, kimosni....Hogy ehhez mikor lesz energiam....
Meg a legkisebb porszivozast is a ferjem csinalja:(((

KépKép
tavasziszel

Etus!

Miért jöttök haza? Férjed munkája olyan, hogy csak eddig tartott? Csak azért kérdem, mert barátnőmék kint élnek Svájcban és nem hiszem hogy hazajönnek majd, mert olyan jól érzik magukat. Ott is a férj kapott kint állást.

Megyek, mert N. magyaráz. :lol:

Kép
_timi_

Timi: irasban nem vagyok az, meg beszedbe se nagyon ha mar egyszer elindultam valahova, megszolitottak...
En alapjaban egy kzossegi emebr lennek de a tobb mint 2 eve itthon ules, a teli depi eleg vissza vett a lenduletembol, nyitottsagombol, sot a toleranciambol is:)
Eleg nehez is lesz munkaba menni, felnottkent viselkedni:)
de hatha felvesznek az egyetemre es az vissza zokkent a valosagba kicsit.
Mert pl mig jartam edzo terembe soha snekit meg nem szolitottam, pedig ugy vagynek ismerkedni, meg uj kapcsolatokat teremteni de nem megy,
Aztan proaltam forumon is, mert tenyleg senkit nem ismertem Pesten, de az meg nem annyira szemelyes( bar sikerult par olyan anyukaval megismerkedtem akivel akar talalkozni is tudunk ha mindent ossze tudunk egyeztetni)
lehet en vagyok tul ramenos, nah meg tul lelkizos es ezt kevesen viselik el...

KépKép
tavasziszel

Mei tai nekunk is van, es mi is igen szerettuk de aztan lett egy amnducank nah azota az mt hatterbe kerult az meg jobb , foleg mivel a lanyomat mar cak haton lehet hordozni.
Bar en most sehogy es semmivel nem tudok....
En ha varosba mentem mindgi kendovel mentem, amig nem lehetett konnyu kis kocsival vinni, ezt mar merem mozgos is vinni meg fel birom emelni( marmint birtam amig lehetett) a sok lepcson.
Ket gyerekkel erdekesebb mutatvany lesz.
Bar ma metrozunk is, vili, meg hev es kocsi nelkul es gyonyoruen jott mindenhova a lanykam:)
Csak mire elertunk a metroig.....HAt kell turelem az fix:)

KépKép
tavasziszel

Halihó visszajöttem!

Köszi a képvélemyényeket! Aranyosak vagytok! :-)

Tavasziszél: jah, valahogy egy véleményen vagyunk erről a jáccó dologról. :-) Igen két gyerekkel macerásabb lesz az élet de .... annál szebb is nem? :-) Reméljük mindegyikünk megtanulja a két gyermekes szülök szerepét. :-) Nincs amugy semmi baj azzal se ha lelkizős vagy. Hidd el sokan azok vagyunk csak nem mindenkin láccik és nem mindenki fogja ezt beismerni. Ehhez is kell egy kis bátorság. Nekem meg már egyszerűen nincs kedvem ismerkedni. Főleg nem itt ahol lakunk. Lemegyünk akkor szia szevasz, egy barátnőm van akivel joba vagyok de vele se az igazi. Mármint itt. De vele gyerek korom ota, csak azért beszélgetek vele :-)

Rekus: most olvasom az ötleted.Ezt én már rég használom és tényleg nálam is egy bevált dolog, énis ajánlhatom csak.

Timi: akkor megvolt a mai program, biztos jol elvoltatok :-) Kell is egy kis csavargás fpleg szép időben. A párom velünk csak azért jön jáccóra mert jelen pillanatban ( nem szeretem felé ezt a szót) de tőlem függ. Ugye a jogsi miatt. Ugyanis én délután ha csak nem életbe vágó nem vagyok s leszek hajlandó menni melózni.De holnap megy a városi vizsgára, és NAGYON SZÉPEN KÉREK MINDENKIT DRIKKOLJON NEKI MIATTAM 10 KÖRÜL HA LESZ IDŐTÖK GONDOLNI RÁNK.Belefáradtam a sok mászkerába :-(Amugy timi örülök hogy valakinek jol alakulnak legalább a dolgai a környezetembe. Jó ilyet látni komolyan, nem csak mások nyomorát hanem örömét is :-)

Etus: hát ezt nagyon összehoztuk :-D Látom gasztronómiai szempontból nem leszel izig vérig német. Én nem szeretem a német kajákat. Legfőképp a néme szalámikat. Van itt ez a LIDL hát hadd ne mondjam mit gondolok a cuccaikról. Jo hogy siekrült egy két barátot szerezned kintt és igy tényleg nem vagy "egyedül" amig a párod dolgozik. Amugy igaz hogy a németek jo része bérlakásban lakik és jobban élnek mint mi. Remélem nem veszed indiszkrét kérdésnek nem feléd irányul csak nagyon sokszor hallottam már ezt. Itt magyarországon meg az állítolagos bérlakáshiány miatt mi nem kaptunk :-(

Tényleg hogy álltok a babamocorgással??
Kri, Katák merre vagytok? mizujs?
Én valószínű csak holnap jövök, igy hát további szép napot! :-)

dinuci01

Ma véletlenül este is benéztem, én olyan délutáni alvásidős fórumozó vagyok :)
Timi, mi egyrész azért megyünk haza, mert férjem munkája csak 2 évre szól, esetleg még egy évvel hosszabbítható, de azzal vége.
Másrészt, mi szeretnénk haza menni. Ott van az egész család, és bár jól étezzük itt magunkat, és barátaink is vannak (többnyire külföldiek, mármint nem svájciak, bár azért olyan is akad) azért itt valahogy mégis kívülálló az ember. DE azt is megértem, ha valaki maradni kar, mert szép ország, jó megélhetés, jó lehetőségek. Nehéz kérdés, na. DE mi ár döntöttünk :)
Szép estét mindenkinek! Megyek meccset nézni az urammal :)
Etus

Kép
Kép
etus79

Hú de bőbeszédűek voltatok ma :D
Timi, remek javaslat, hogy rendberakod a lakásunkat :) Szívesen játszom addig a fiaddal. :lol: Az a baj, hogy olyan nehezen válok meg a dolgaimtól, és pár éve már itt lakom, azóta csak gyűlik, gyűlik...

Dinuci, a fürdetővödröt itt láttam például: http://www.pocakfurdo.hu/ Akik használták ismerősök, azoknál bevált. Persze csak kisbabáknál.

Asszem a káposztástészta-klubhoz nem tudok csatlakozni, pedig nem vagyok válogatós, de ez az egy kaja van, ait gyerekkorom óta nem szeretek. Ma végre időben végeztem a munkában és kimentem a piacra, így aztán volt spárga és padlizsán is vacsorára.

Most még jöhet a mosogatás, aztán hamar alvás, holnap hajnalban megyek afp-re.

lynnn

Tegnap du vérezgettem és azóta görcsölgetek. Felhívtam a dokit, ma reggel 9re megyek hozzá. Remélem baj nincs, mert nem nagy görcs. Ha hazaértem, írok mi volt. Amúgy is holnap mentem volna uh-ra és afp-re. Majd ma megcsinál mindent.

Kriszta
Kép
cherryke

az a pocakfürdő nagyon tetszik :D de a babáknak is :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Itt vagyok én is,csak nem tudok annyit olvasni is,mikor sok termelődik... :D

Mi három éve fogtunk bele az építkezésbe,és bizony még mindig tart...lassan tudunk csak haladni,ahogy az anyagiak engedik.Amikor a garzonból költöztünk,döntöttünk,hogy vagy megyünk egy nagyobb lakásba,ahonnan majd megint menni kell később,vagy belefogunk az építkezésbe,ami azonban nagyon nagy lemondásokkal jár.Az esküvővel is csak ezért volt/van a nehezítés,mert behatárolt a keret...De ez van.Bevállaltuk,végig kell csinálni.Persze azt mondják,kész sosem lesz....

Dinuci:hogy sikerült a vezetés vizsga?ja,de most nézem,10-re megy a Párod!Megy a drukk!!

Babamocorgás:szerintem én kétszer éreztem,hátamon fekve,bugyborékok,de nagyon pici még...

Én is szeretem a káposztás-tésztát,nagyon!Mi ma sóskát eszünk hagymás krumplival és tükörtojival,teganp meg csirkepöri volt krumpli levessel.

Amúgy mi az a mei tai?

Tegnap beszereztünk pár felsőt,ami már megy,ha nő a pocak,meg a kolléganőm hozott három farmert,ami még nagy,de pár hónap múlva jó lesz,úgyhogy talán hosszú nacit nem kell vennem.

Nekem AFP,meg vérvétel csak jövő csütin....máér csak egy hét..... :) Szerintem UH,ra meg rá két hétre megyünk.Megyek,kicsit napozok,adok D-vitamint a Picúrnak! :lol:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Cherryke: drukkolok ne legyen baj!!!!!!!!Remelem te nen jutsz hasonlo sorsra mint en....

Sissy: Mei tai kotos kenguru> Egy olyasmi hordozo mint a kenguru csak nem csatos a baba igenyeihez merten kotheto huzhato es hatra is kotheto.
Sokkal jobb a babanak mert nem "csung" hanem korul van olelve az anyaggal es beka pozban van a laba de csak kb 6 honapos kortol hasznalhato( bar a kenguruk tobbseget se szbadna elobb)
egy link:http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
lehet keszen is kapni, de a lgolcsobb varratni:))sot varrni:)
Amugy jo kis kitalalmany, bar nekem a kendo is bejott.

Mozgas: en multkor mar azt jeloltettem be a vedonovel hogy erzem, de oszinten meg mindig nem vagyok benne biztos. De en egyaltalan nem buborekot es lepkeszarnyat erzek, ez alsore se volt nekem, hanem en motoszkalast ....
De szerintem o, mert szinte mindig este erzem ha haton fekszem. Mindig akarom hivni parom jojjon neze meg o is az e, de alt mikor altatom Annat erzem igy nem tudok kiabalni:))

En tegnap este ugy de ugy gorcsoltem hogy kinomban mar bogtem, es azon agyaltam korhazba megyek. Vegul bevettem egy nospat es kb masfel ket ora utan alabbhagyott...
Szornyu volt, ugy feltem:(

KépKép
tavasziszel

Cherryke, remélem nincs semmi komoly baj, ha visszajöttél az orvostól jelentkezz.

Etus:

En 7 éve vagyok Ausztriában, a férjem pedig 1986-´ban jött a szüleivel. A német nyelvet kérdezted, igen, most már azért tudok németül, igaz, hogy ha elmegyünk például Felsö Ausztriába, elég nehezen értem meg öket, mintha nem is németül beszélnének. A bécsit már megszoktam.
Neked azért nehezebb dolgod van, mert a svájciaknak külön nyelvezetük van, amit elég nehéz megérteni, de ha az ember már jól tud németül akkor azért meg lehet érteni.

Mi, ma délután indulunk haza Erdélybe egy hétre, de azért remélem lesz idöm olvasgatni, mi van veletek, talán még irogatni is.

Tavasziszél; remélem nálad sincs semmi gond a görcsölgetéssel. Ha az este már elmult és ma nem jelentkezett akkor szerintem nincs baj. Ha viszont ma is kezdödik akkor ha tudod nézesd meg magad.

Szép napsütéses napot és hétvégét mindenkinek.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

na itt vagyok. csinált uh-t, 14+5 re mondta a korát. Szépen fejlődik, méhszáj zárt. napi 3X2 magne B6 és fekvés, amíg a görcs van. Úgyhogy ma megyek a háziorvoshoz és 2 napra kiíratom magam. És pihenek.

Kriszta
Kép
cherryke

viszont nekem a baba fejmérete nem igazán tetszik. a súlya 110g. az is sok...

BPD 3,04
HC 11,54

ez szerintem nagyon nagy....

Ennyinek kéne lennie:
14 hetes:
BPD 2,4
HC 9

15 hetes:
BPD 2,8
HC 10,4

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke, pihenj sokat, remélem hamar elmúlik! A fejmérethez nem tudok hozzászólni, de ha az orvos azt mondta, rendben, akkor biztos úgy is van.

Rekus, jó utat!

lynnn

Cherryke:es azt nem mondta mitol vereztel? lepeny, hematoma.....
erdekes h nem irt fel erosebb mg-t...
fejmeret nem mervado lanyomnal is hetekkel nagyobb volt mindig es most is 13ik heten volt BPD: 2,3 HC:8,7
sulyt meg mult heten mondtak utoljara nem tudom pontosan de 150gr remlik az volt a 15ik heten.
ezek a kene lenni csak arra jo paraztassak az embert hisz mikor megszuletnek is mindegyikuk mas es mas meretekkel bir szoval mitol lennenek magzati korban egyformak...
jo pihit!
de miert nem irt ki o?
nalunk kiirnak a terhesgondozoba ha szukseges

KépKép
tavasziszel

nem kell, hogy kiírjon, mert irodában dolgozom, egész nap ülök. Most ez a pár nap fekvés elég lesz.
Nem mondta, mitől véreztem, de nem volt vészes, inkább a görcsölgetéstől ijedtem meg. De majd elmúlik.
Megnézte uh-n és semmit nem talált. a méhszáj zárt, stb... és ez a lényeg. Majd nem megyek el tornázni. Mert már akartam jövőhéttől. Marad a kutyasétáltatás :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, örülök, hogy nincs komoly baj!! A méretek miatt ne aggódj, ha azt mondta, minden rendben, akkor minden rendben! Az egyik babának kisebb a feje, a másiknak nagyobb (Julinak pl mindig is nagyobb volt, a barátnőm 5 éves kisfia már felnőtt bukót hord, mert csak az jó neki :), és nem néz ki hülyén, sőt :)) A szülésnél nem előny csak a nagy fejü baba, mert nehezebben bújik ki (ezt tapasztalatból mondom :)

Tavasziszél vigyázz magadra! Tudom mindig ezt írom, de hát mi mást. Ha még mindig görcsölsz, azért kérdezd meg a dokit.

Rékus, hát igen, ha jól beszélnék németül ... De én csak pár hónappal azelőtt kezdtem tanulni, hogy jöttünk, és most járok hétvégenként tanfolymara. Hát alakul, de pont az a baj, hogy hiába jobb a németem, ha nem váltanak svájciról, nehezen értem. Igaz most már jobb a helyzet, mint az elején volt).
Jó pihenést, családozást Erdélyben!!!!

Szép napot !
Etus

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

cherryke, örülök, hogy nincs komoly baj. Pihenj sokat. Nagyon meg tudja rémíteni az embert a vérzés.
A méretekkel ne foglalkozz. Nekem 14+3 naposan volt utoljára uh, akkor BPD 28 mm. A HC micsoda mert nekem nem írták. Csak 2 mm az eltérés. És 20 mm volt 2 héttel előtte a 12 hetesen. Azon is kedden voltam, így pontosan 2 hét. És 8 mm-t nőtt a fejecskéje. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Edit,

majdnem egyszerre írtunk és szinte ugyanazt! :lol: :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Írtatok korábban a babakocsikról. Én nagyon szerettem a mienket. A mózeskosaras és majdnem fél éves koráig használtam, mivel tavasszal-nyáron kellett a Briginek nekem nagyon sokat aludt kint az udvaron benne. Az sport ülőrészünk nem dönthető vízszintesig, így azt már akkor szereltük fel amikor már nem akart állandóan feküdni és kukucskált volna.
Nekem Nandu kendőm van, én is nagyon szeretem. Ha mentünk piacozni vagy sétálni sokszor csak felkötöttem és irány. Könnyebb volt a kendővel sokszor minta babakocsival. Most mivel már ketten lesznek hamarabb fogok kendőzni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Tavasziszél,
a mozgással kapcsolatban én sem éreztem buborékokat, csak a mozgását azt is csak kb 1 hete.

a kaják, a káposztás tésztát én is imádom. Ma meg rizsfelfújtat csináltam. Briginek is ízlett. Vacsira kevertem be körözöttet, most vigyáztam a hagymával, mert múltkor csak azt lehetett érezni. :roll:

Dinuci,
édes Attika, férjed vizsgája sikerült?

Nekem is sokat próbál segíteni Brigi a házimunkában. Már amit tud. :roll: A faluban van kéthetente móka klub, hasonló mint a ringató, zenés énekes, mondókás foglalkozás. Majdnem 1 óra és 400 Ft/alkalom. Most szerdán anyák napi lesz. Én sem vagyok nagyon barátkozós, de Briginek jót tesz, hogy gyerekek között van. Már nem olyan szégyenlős. Most ő az egyik legidősebb gyerek, és nagyon ügyes. Mivel én is belecsöppentem a falusi létbe, nem itt nőttem fel, hátrányban vagyok azokkal az anyukákkal akik gyerekkoruk óta ismerik egymást. Azért pár szót beszélek velük, de nem viszem túlzásba.

Elvileg épül egy új játszótér nem messze tőlünk, május elejére ígérték, de még semmi nem látszik belőle. Már várom, hogy vihessem a Brigit. Imád csúszdázni, Apája ígért neki csúszdát, kapnánk hozzá saválló lemezt, de nem ér rá megcsinálni. Autószerelő és az anyja 15 éves opeljét hegesztgeti már hetek óta, mert lejárt a műszaki. De ha elkészül a kocsi remélem nekiáll a csúszdának.

Nálunk sem ír a védőnő beutalókat, csak a háziorvos, az AFP-t meg a nődoki. Azért fura, hogy valahol megteheti a védőnő, máshol meg nem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

A kocsival kapcsolatban akartam kérdezni, hogy van valakinek tapasztalata a suziki sx4-gyel kapcsoltban? Le kéne cserélni a polot, és megtetszett az sx4, pedig nem vagyok nagy suzuki rajongó. Azt olvastam hogy kicsi a csomagtartója, pedig nekünk családi kocsi kellene a 2 gyerek mellé. Még az H-s astrat nézem. Azt ismerem, mert a főnökömnek ilyen volt a céges kocsija.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Kri: nekünk Suzi swift volt. Az nem tetszik? Az "uj" fajta. Az SX-el az a baj, nagyon inog hosszabb menetnél. Az városba jo. A swift viszon fekszi jol az utat. A H-astrát énis megvenném. De igazándiből családinak Citroen Picasso menne vagy meg egy szép Opel Kombi. :wink: Én kendőt sosem hasznááltam igaz praktikus és jo dolog. Lehet ki fogom próbálni. Babakocsival meg az a baj nem kapok olcson könnyűt. Ennyi az én kritériumom :-D

Amugy a párom vizsgája nem sikerült, ugyhogy mehetek én még egy darabig kocsival :cry: Röviden annyi hogy megállt zebránál ahigy kell mert a gyalogos vacillált le e lépjen vagy ne. Ráhajtott a zebrára és mikor már rajt volt akkor lépett le az idióta. Ilyenért elhuzták. Ugyhogy jövő hét csüt.ismét de 14 ezrünk bánta.

Etus: lehet meg kellene tanulni svájcilu is kicsit :-) Igaz ha nem sokáig maradtok nem fontos annyira.

Cherryke: nyugodj meg, ha azt mondta a doki és Uh-n is láttad meggyőzödhettél nincs semmi baj. Igaz bárkiben ott motoszkálna a félsz. A méret meg szerintem sem fontos mert minden magzat más és más. Mikor megszületik sem véletlen az egyik pl 3420 a másik meg 4210 :-D Szóval ne aggódj. Képzelheted én majdnem 2 hónapja nem láttam a babám azt se tudom mi lehet vele :roll: és még két hét!

Rekus: Én 86-ban születtem :-D Remélem jol fogjátok érezni magatokat a hétvégén. Sosem voltam de dícsérik Erdélyt, nagyon szép hely állítolag.

Tavasziszél : ne félj ha nincs vérzés nem hinném hogy baj volt a görcsök hátterében. Meg hát látod pl Cherrykének még vérzés is volt és semmi gond. Ne aggódj!! Szoritunk érted is. Lepkeszárny? az jo lehet :-) nekem is este van de nekem meg a buborékozás :-) Tök jo. Csak szerintem tapossa a beleim is közbe. Komolyan.

Sissy: köszike a drukkot, sajnos már mindegy :-( De majd legközelebb. Remélem jol vagytok .

ma voltam vásárolni magamnak. Hát kettő felső majdnem kicsi, vagyis feszül :-( Összesen vettem 4 et és potom pénzért átlag 1000 volt darabja. Vettem páromnak is, meg fiamnak szandit, melegítőt. Le se veszi annyira tetszik neki a szandál :-D Örülök is neki! Olyan jo volt kicsit shoppingolni.... Nagyon ritkán járok, nem vagyok az a plaza járó de ma érdemes volt bemenni. Ha van valaki fele Cosmos bolt, nagyon olcso minden és vannak bő felsők is! Merem ajánlani. Holnap anyóshoz megyünk, nem visszük attit bölcsibe, mert szombaton majális és nem akarok anyóssal összeakadni hogy nem megyünk igy holnap megyünk. Vasárnapra meg lustálkodást tervezek remélem bejön :-)
Nektek mi a hétvégi program?

dinuci01

Sziasztok!

Timi
Nincsenek beteg kutyusok nálunk, csak időnként kutsabébi-projekt megy :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Vásárlás
lassan nekiállok én is! Szeretném, ha úgy a 30. hét környékére minden meglenne!

Dinuci
Nem feltétlenül "játszani" kell a kisfiaddal. Vond be a mindennapi munkába...teregessetek együtt, segítsen bepakolni a mosógépbe, stb.
Vendég

Cherryke
Méret miatt nem érdemes aggódni. Nekem még az UH sose hozta ki azt az időt terhességi kornak, ami a valós. (Dokim nevet is mindig :lol: )
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Dinuci:Sajnálom,engem is meghúztak elsőre a forgalomban annak idején egy hülyeség miatt.Kell a lóvé nekik...De legközelebb sikerül a Párodnak!

Rékus!Én imádom Erdélyt!Kétszer voltam,de ott maradt belplem egy darab!!Hol laknak a Szüleid?

Egyébként külföldön élni érdekes lehet.Néha én is útra kelnék,csak én nem vagyok vállalkozó szellemű-típus.

Cherryke:Örülök,hogy minden ok!Nekem ilyenekről fogalmam sincs,mármint,hogy mi az "ideális",nem nagyon néznék utána,mert csak magamat idegesítem,ha a Doki azt mondja ok,én elhiszem (persze,amikor megjött a kombinált teszt eredménye,azonnal ráékerestem...)

Tavasziszél:lehet,hogy tényleg inkább ijesztő a görcsölés,de ha nagyon van,tényleg szólj a dokinak,az a tuti!

Kri:nekem tetszik az sx4,de nem tudok hozzá szólni műszakilag.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy: en mindig mondom a dokinak, oszt ez nem az tipus akit izgat, az elso terhessegemnel akihez jartam az veigig azzal jott fekudjon mert elvetele, fekudjon mert kora szules lesz...
Ez a mostani meg halal nyugodtan mondta erzekenyebb a mehem, meg a mg citritete se akarta felirni csak amivel akorhazban adtak felirt.
NEm tudom melyik a jobb. Igy hogy tudom hogy van ilyen hogy valaki vegig gorcsoli igy annyira nem foglalkoztat a tema, de a tegnap elotti esti az brutal volt, az mer nem fert bele a normalis kategoriab( nekem regen mondtak hogy ha napi hanynal es hany masodpercnel hosszabb akkor korhaz)
MIndegy bizom benne nem nyilik emiatt a mehszajam!

Kulfoldon elni en miadok, es ha edes egyetlen kicsi Annam nem "dont" ugy hogy o marpedig itthon akar megszuletni szerintme meg mindig kinn lennenk valahol- en eltem mar NEmetoban, Olaszoban, Angliaban, es Irorszagban, ebbol a legeslegjobb szamomra Olaszo, de Angliaba is ahol voltunk vissza menek barmikor csak hat az egy magan sziget szoval eselytelen ott elni...
En azert meg nem adtam fel az almom hogy menjunk, de meg kell varnunk mig a gyerekek epp olyan koruak lesznek hogy intezmeny valasztas elott, kozott...
Iskolabol nem vennem ki szivesen e miatt....

Dinuci: sajnalom hogy nem sikerult a vizsga raadasul nem is szarvas hiba miatt. De tenyleg igen kicsi az esely hogy elsore atengedjenek valaki- bar ha elore lefizeti oket az ember- bar en extrem mod a 4iken mentem csak at:)) Akkor is csak azert mert lattak remenytelen vagyok, azota se ultem volna mogott:) Sot miota 2 eve elloptak a jogsim nincs is...

hu tegnap olyan finom konnyu turos sutit sutottem: lisz t nelkuli es cukor is csak 2 ek van benne szoval en is ehetem. MEg csinaltam gyumi levest- fagyos gyumibol- meg toj nokedlit ebedre mara.
De tegnap angyalka volt a lanyom igy nem farasztott le totalisan , meg ferjem is levaltot delutan a jatszon igy nem purcantam ki:)

KépKép
tavasziszel

Dinuci,
az új swift is tetszik, csak szerintem kb akkora mint a polo. Azzal nem lennénk előrébb. De tegnap megnéztem egy sx4-et közelebbről, de az sem tűnik sokkal nagyobbnak. A férjem nincsen oda a francia és olasz autókért. (szerelni nem szereti őket), így inkább a német márkák közül kellene választani. Akkorát mint a picasso meg nem szeretnék egyenlőre. Szerintem elég lenne egy h-s astra is nagyságra, meg árban is. :oops:
Sajnálom, hogy nem sikerült a vizsga, sajnos a gyalogosokra nagyon kell figyelni, nekem is majdnem ezen úszott a vizsgám.

Kata1002, teljesen igazad van. Brigi nagyon sokat "segít" a házimunkában. Tereget, pakol a mosógépbe, ágyaz, porszívóz és a főzésbe is besegít, ami után kétszer annyit kell takarítani, de olyan édes.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Etus!

Hát így már értem. Persze tudom, vannak ilyen típusú emberek, akik hazavágynak. Nekem is sok barátom van itt szüleim stb. , de ha kikerülnénk, egy percig sem gondolkoznánk azon, hogy visszajöjjünk e. (persze ha bejönne a dolog) Nekem a legfontosabb a párom és a gyerekeim, velük teljesen boldog lennék kint is, a többiekkel meg tartanám a kapcsolatot, elég lenne annyi, hogy hazalátogatunk. Anyuékat sajnálnám azért biztos az unokák miatt, de ha megtehetnénk, akkor ők is tudnának többet kiutazni hozzánk, az plusz jó nekik, úgysem mennek soha sehova. Na de mi nem tervezzük most a külföldi létet, mert (bár nekem mindegy), párom itt építi most a karrierjét. Lekopogom kezd beindulni, kint meg mindent újra kéne kezdeni. Úgyhogy jó nekünk itt, azért is kezdtünk bele az építkezésbe.

Lynnn!

Akkor te is az az elrakosgatós típus vagy! :lol: Régen én is olyan voltam, de be kellett látnom, hogy életem végéig nem őrizgethetem a gyerekkori levelezgetéseimet, meg a szalvétagyűjteményemet. :lol: Apukám és apósom is ilyen sajna, már megőrülök tőlük. Ők mindent elraknának mondván, hogy "még jó lehet valamire"

Sissy!

Mi ugyanígy voltunk, mint ti. Vagy költözünk kicsibe, lakótelepibe, aztán később egyre nagyobba, végül talán álmaink kertes házába, vagy építkezünk. Mi is a sok lemondással járó építkezés mellett döntöttünk. Néha rosszabb napjainkban megbánjuk, de rájövünk, hogy hosszútávon így lesz jó.

Tavasziszél!

Én úgy tudom, hogy a mei-tait már 3 hónapos kortól lehet használni. Sőt, én tudok egy olyan felkötözést, amit már újszülött kortól lehet, de azért én inkább maradok a 3 hónapos határnál.

Görcsölést sajnálom, lehet, hogy igaza van a dokidnak, és csak tágulsz. Nekem legalábbis egy ilyen volt még anno, rögtön mentünk az ügyeletre úgy megijedtünk, és azt mondták, hogy a csontok tágulnak. Kálciumot kaptam. Esetleg azt is kipróbálhatod, hátha bejön. Vegyél pezsgőtablettát, nekem az vált be.

Cherryke!

örülök, hogy már minden oké, méretekkel szerintem se törődj, nem érdemes nézegetni ezeket a táblázatokat, csak becsavarodik tőlük az ember... Bízz a dokidban! ;)

Kri!

De jó, hogy nálatok épül játszótér... Nálunk sajna egy jó játszi van, de az egy tó mellett, ami már szombattól (strandszezon) fürdőhellyé alakul, így nem engednek be ingyen. Most agyalok, hogy hova menjünk. Ami van az jó messze van, de az sem egy álomjátszótér, de legalább valami. Csinált az önkormányzat, de szétlopkodták és szétrongálták hamar. Kamerákra meg nincs pénz. :(

Kendőt én is próbáltam, de üvöltött benne a fiam. egyesek szerint későn kezdtük...lehet, hogy igazuk van, ez volt a baj.

Dinuci!

Sajnálom, hogy nem sikerült férjednek a vizsga. Vigasztaljon, hogy elsőre tényleg kevés embert engednek át.

Hétvégi program? :) Szombaton jön egy magánnövendékem, így délelőtt tanítás, ebéd után séta, majd szalma leszek N-nel éjfélig, majd jövök irogatni. :) Vasárnap délelőtti programunk mindig a templom, aztán kis séta, ebédre meg mindig jönnek sógoromék, velük el is telik a délután, majd este végre mehetek férjemmel kettecskén bulizni, ez minden hétre jár nekem. Addig anyósomék unokáznak.

KAta!

Jó a tábla. Én 30 éves vagyok.

Kép
_timi_

Magzatmozgás!

Én is vártam mindig a pillangót, meg a buborékokat, de nekem egyértelműen olyan érzés volt, mint amikor valami ideg elkezd rángatózni pl. a lábamon. Biztos tudjátok milyen az, nem tudom másképp leírni. Most is érzem enyhén, nagyon lent. Meg néha belül érzem, hogy rugdossa a hólyagomat. :lol:

Fiamnál a 16. héten egyértelműen éreztem, most lágyabban érzem, de ez már tuti az. :D

Kép
_timi_

Timi: igen az Mt-nek van 1 honpos kortol kotheto valtozata is , csipo meg hat 3 honaptol...nem tudom nem volt akkor meg meg, de amilyen ici pici volt az en lanyom....hat azt hiszme nem probaltam volna meg.
De ismerek en olyan babat aki 3 honaposan 8 kg volt, es majd 70cm, nah az olyan tnem feltenem belekotni...
NEkunk most van a Manducank abban van csecsemo szukito igy ha nem akarok kendozni abba bele tudom tenni, bar szerintem azzal is varok min 3 honapot, de tan tobbet is. telre ugyis a kendo a legtutibb, mert alig kell ala ruha.
Anna is uvoltott eleinte kendobe, de hamar kiderult azert mert fekve utal lenni, amint bekaba siman elolre kotottem imadta es kettot se leptem mar aludt. NEha itthon is benne volt ha sehogy nem tudtam elaltatni.

De jo hetvegetk lesz! Irigyellek a buliert!
NEha en is ugy mennek de aztan mire vegiggondolom fel9 -9 mire a lanyom elalszik addigra semmi erom nem lenne barhova is menni:)
Ezert varom a nyarat, aug ha a jo ISten is ugy akarja megyunk le 10 napra Akarattyara es ott minden este kettesben kiulunk vagy a teraszra vagy a tuz melle es, ez lesz ismet egy evre a kettesben toltott progink:)))
Hatha addigra mar a szex tilalom is feloldodik( jah bar az meg mar az utolso 3mad lesz szoval akkor ismet tartgytalan)..... :oops:

MI holnap jatszor akeszulunk be a varosba, ferjem meg lanyom bringaval en bkv-vel. Delutan parm gondolom labdazik mi nem tom, vasarnap de lehet elmegyunk Alma koncertre, de nem tom.

Anna is sokat segit a hazi munkaban es ugy elvezi, amindene a teregetes, ruha leszedes, hagyma puculas, sepres:)
En szeretem ha ott serte pertel korulottem mert egyreszt egyutt vagyunk, masreszt latom mit csinal:) Nah meg meg hajlonganom se kell a lavorhoz mert o oda adja sot ki is razza elotte, es mindenzt 7 honapos kora ota( akkor allt fel)

KépKép
tavasziszel

Dinuci, sajnálom a vizsgát! Hát én sem voltam valami menő (Tavasziszél nem vagy egyedül), mert csak negyedszerre mentem át, és már szerintem át akartak engedni, mert volt jobb vizsgám is, amiről azt hittem, meg lesz, és mégsem. Én mondjuk vezetek. Eleinte csak a férjemmel, de pár hete elkezdtem egyedül is. Pont a nőgyógyászhoz mentem először egyedül (hát izgis volt). Persze csak ismerős utakon, ahol már kb biztonságban érzem magam.

Nekem is imád segíteni Juli a házimunkában. Sütit sütni imád, de ha főzök, általában ő is ott sertepertél, ő is tereget, meg söpröget, virágot locsol :) Most még milyen készségesek, nem ? :))) Bezzeg majd 10 év múlva...
Persze Dinucinak kicsit más, mert ugye ő napközben nincs Attikával, és ha dolgoznék, estére tuti én is marha fáradt lennék (még így is az vagyok :). DE talán hétvégén tudjátok ezt csinálni ti is.

De jó neked Timi! Mondjuk tegnap este én is kimenőt kapatm, elmentük az egyik barátnőmmel valami divattanácsadó izére, amit itt akörnyéken szerveztek. Szerintem kicsit hülyeség volt az egész, de azért jó volt kicsit mást csinálni. Most volt először, hogy JUli úgy feküdt le apával, hogy én nem voltam otthon. És tök simán ment, pedig, ha otthon vagyok csak nagy ritkán sikerül. Szóval aki ezért nem megy, azt csak bíztatni tudom!

Én nem kendőztem, csak párszor, de Juli elég nehéz baba volt, úgyhogy mi inkább babakocsiztunk. Most azért majd jobban megnézem ezt a kendőtémát azt hiszem, mert kettővel már jól fog jönni.

Én még nem érzem a babát, de JUlit is csak olyan 17-18 hetesen érezetm, szóval asszem erre még várni kell.

A fránya idő meg pont hétvégére romlik el, pedig eddig 26 fok volt. Na mindegy, amjd kitalálunk valamit. Úgyis kell IKEA-ba menni, ágyat nézni Julinak.
Edit

Kép
Kép
etus79

Edit: most nezem csak a mi lanyaink kozt alig van kis ido, tan egy honap hanyadikan szuletett?
Es melyik korhazban?LEhet tul intim kerdes de ti terveztetek a kistesot kis korkulonbseggel?

MI is ikeaban akartunk venni neki agyat de vegul a mini manoban vettunk az is allithato 3 meretben es foik is van hozza es matrac( bar nem minosegi de akov merethez veszunk bele kokusz matracot, mert azt fogja legtovabb hasznalni) es ugy volt 42 egybe.
En is ikeast akartam de parom lebeszelt, az olcsobbat nem talalta kelloen masszivnak, a dragabb nem volt kelloen kislanyos....
De nem bantam meg, meg akkor se ha szinte minden butorunk ikeas.
Ide jottok az Orsre?
Csak mert mi nagyon kozel lakunk:)

KépKép
tavasziszel

Nukada hova tüntél? Tud valaki róluk. Most hogy fenn van újra a táblázat, rájöttem kit hiányolok. Nem tudtok valamit róluk?!

Kata!
Mindíg nagyon örülök amikor felteszed a táblázatot, látni milyen sokan vagyunk, és hogy tényleg múlik az idő.

Ma kifejezetten fájogat a hasam alja, bár sokat jöttem mentem is, tehát nem meglepő.
Már megfigyeltem ha többet mocorgok rosszabb, de nem tudok egyfolytában feküdni sem. Nagyon fáj egy hete a derekam, vagy a csípőm, vagy lehet hogy ez a keresztcsont amít emlegettetek?
Reggel iszonyú a helyzet mikor felkelek, aztán napközben ok, este maszíroztatom, de a reggel.... :evil:

Én még nem tudom eldönteni hogy babókát érzem, vagy csak képzelődöm,de nekem első baba, és nem is vagyok vékony, lehet hogy kell még 2-3 hét a tutihoz.

Szerintetek a 18 hetes uh.n a korházba illik megkérdezni a baba nemét?! Vagy ne erőltessem. csak az baj hogy dokinéninél nem olyan jó az uh, félek ő akkor sem látná ha akarná. És most már egyre többet gondolok erre /bár meggyöződésem hogy kisfiú /, és jó lenne biztosat tudni. Már csak azért is mert babona ide, vagy oda jó lenne fokozatosan vásárolni, hogy ne egyben legyen megterhelő. Vagy ha kifognék valami akciót, akkor a babkocsira is "ráugrani", csak milyen színűt? :lol:

Kép
mók

Tavasziszél!

Én télen úgy használtam a mt-t, hogy vettem egy xxxl-es kabátot, így N-t nem kellett külön beöltöztetni, meg nem olyan izgulós az elindulás sem. Felkötöm, aztán én szép nyugisan fel tudom venni a csizmát, meg ilyenek. Meg az sem utolsó szempont, hogy a vonaton nem kellett le meg felöltöztetni, csak levettem a közös kabátunkat. :lol: aranyos volt, mert betúrta a fejét a kabát alá, így szinte ki sem látszott belőle. Így rögtön elaludt ő is, én meg örültem, mert nem fázott az arca sem, vírusok ellen is megvédte, kesztyű sem kellett ilyenek.

Én simán itt hagyom anyósra, ő is altatja el. Először idegeskedtem, hogy hogy megy majd neki, meg mit csinál másként, mint ahogy én szoktam, de mára már nem érdekel. egy barátnőm mondta, hogy így sosem fogok kikapcsolódni, ha mindig itthon jár az agyam. Anyósom is felnevelt 2 gyereket, ne aggódja, attól még semmi baj nem lesz, ha egy este minden másként alakul, mint ahogy szokott. Ha kézben alszik el, stb. akkor sem fog legközelebb hisztizni, hogy ő már mindig így akar stb. Teljesen igaza lett, így engem már semmi nem érdekel. Van pár dolog, amit előre tudok, hogy hogy lesz, van amire fel tudok készülni. Pl. ha eteti, akkor tuti leeszik a ruháját, hiába van előke, nem tud rá vigyázni, erre pedig háklis vagyok. Úgyhogy direkt olyat adok rá, amit nem sajnálok. Pizsi alá rajtahagyja a body-t, de nem nagy ügy. Először a pelust is gyengén adta rá, mindig pisis lett éjjel, de mostanra már belejött. egyedül fürdetni nem engedem, mert már feláll a kádban, anyósom meg 70 éves, félek, nehogy baj legyen. De nem is nagyon ragaszkodott hozzá. Egy nap kimarad nem a világ. Hátra fekteti a kiságyban, mert ő úgy tudja berakni, de N. hason szeret aludni. Eddig amikor hazaértünk (kb. éjfél) mindig felriadt, egyrészt, mert háton volt, másrészt, mert égett a kisvillany, azt se szereti, mi sötétben altatunk. Mára már ez sem téma, mert anyósom is rájött, így lekapcsolja a villanyt, N. meg megfordul magától a kiságyban. :lol:

Etus!

Amikor egy hétig kórházban kellett lennem, akkor apa altatta, meg kelt föl kisfiamhoz éjjel. meg úgy volt vele, hogy nem fog vele járkálni, meg nem éjszakázik, hiszen másnap dolgoznia kellett menni. Nem szedte ki a kiságyból, hanem ott próbálta visszaaltatni. Kb. a harmadik éjszakára már elég hamar vissza is aludt. Na, ha nem kerülök kórházba, akkor a mai napig kivenném magunkhoz a nagyágyba, cici, vagy tápszer. MOst meg csak cumi vissza a szájába, kis simi és alszik tovább. (persze optimális esetben, amikor a foga épp nem zavarja) Úgyhogy ennek is megvolt a jó oldala. ;)

Kép
_timi_

Mók!

Babakocsiból teljesen unisex a menő! :wink: Ha nem veszel rózsaszínt, akkor az szerintem teljesen jó lánynak is fiúnak is. Amúgy én tuti megkérdezném, bár nem tudom illik e vagy sem. :D Maximum azt mondják, hogy nincs idejük ezzel szöszölni. Szerintem teljesen természetes, ha a kismama szeretné tudni a gyermeke nemét, ha már van rá lehetőség. ;)

Kép
_timi_

Lányok!

Az új kismamafelső amit vettem a bababörzén, mellben szűk. Ez durva, nekem nincs nagy mellem, vagy legalábbis eddig nem volt, de nagyon nő. Teljesen kész vagyok. Még hogy valami azért nem jó mert mellben szűk... :evil:

Talán szülés után, vagy jövő nyáron tudom használni, még jó hogy tényleg olcsó volt. Eddig nem nagyon próbálgattam, úgy vásároltam, de most mondtam a páromnak semmit ne engedjen megvenni amit nem próbálok fel.

Ráadásul jövőhét szerda afp, és ettől meg be vagyok t..va.
Mármint hogy tényleg levegyék a terhesgondozóban, hogy jó legyen az eredmény, és hogy idő be megkapjam, mire megyünk a 18 hetes uh-ra.

Aztán májusban újra kezdődik minden doki elölről. Hát az endokrinológust, és a védőnőt szívesen kihagynám az életemből!

Timi!
Köszi a hozzászólást, remélem lesz bátorságom megkérni a 18 hetes uh-n a dokit hogy mondja meg.

Kép
mók

Dinuci!

Biztosan nem vígasztal,de nekem harmadikra sikerült a forgalmi vizsgám. Sőt egy évig jártam ha a kreszt is beleszámítom, és kb.300.000-be volt benne. Hozzátartozik hogy itt pesten nehezebb a dolog, bár szerintem nem az utak miatt hanem az oktatók, meg a vizsagbiztosok ki vannak éhezve a lóvéra, vagy félnek hogy kevés tanulójuk lesz, vagy a fene se tudja, de itt ez a természetes. Nagyon ritka aki elsőre átmegy, általában azok akik eddig is vezettek csak jogsi nálkül. a következő tutira sikerülni fog.

Ja és ráadásul mindenkit hülyeség miatt húznak meg, nem pedig pl.:egy jobbkezes utca miatt.

Én egyszer úgy jártam ahogy a férjed, csak bringással, az elsőnél pedig kétzser lefulladtam/elötte soha sehol/.

Na befejeztem a szövegelést, bocsi kicsit hosszú lett.
Sok szerencsét a következőhöz!!!! :lol:

Kép
mók

Mók!

nem akarlak elkeseríteni, de nekem első terhességem alatt se nem volt érzékeny a mellem, se nem lett nagyobb. Aztán szülés után amikor belövellt a tej, akkor megnőtt és azóta nem lett kisebb.... Én is ezen vagyok kiakadva amúgy, hogy szülés után a régi felsőim hasban jók lettek volna, csak mellben nem jöttek rám. Úgyhogy ne vegyél rá mérget, hogy valaha is hordani fogod azt a felsőt. :roll:

Bár lehet, hogy neked szerencséd lesz. Nekem melltartógondjaim is vannak, mert alap állapotomban is nehezen találtam megfelelő fazont, aztán amikor végre megtaláltam, jött a kisfiam és teljesen megváltozott minden. Most meg időm nincs elmenni és keresgélni melyik lenne a jó... Van 2 szoptatós melltartóm,meg 3 hasonló pamutból, ami nem szoptatós, de ezek nem kosarasak. Van 3 kosaras is, de azok meg most már nyomnak, nem merem hordani, nehogy baj legyen a mellemmel. így marad a pamut kosár nélküli, de nekem az nem áll jól, kéne a merevítés. Első babunál nem érdekelt ilyesmi, de most valahogy vágynék csinosabb keblekre. :oops:

Vizsgálatokkal viszont pont ellentétesen vagyok, mint te. egyáltalán nem érdekelnek. Tudom, hogy egészséges gyerekem lesz, így én legszívesebben nem is mennék. Nekem csak azért szükséges rossz, mert elveszi az időmet a kisfiamtól. Főleg ha a kórházba kell bemenni. Tavaly még minden vizsgálatra örömmel és büszkén mentem, meg persze bennem volt egy kis természetes izgalom is, hogy nehogy találjanak valami bajt.

Kép
_timi_

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?