Rékus!
Amit kitaláltál az szerintem is nagyon jó ötlet, együtt házimunkázni a gyerekekkel, biztos nagyon élvezik. Nálunk ez sajna még nem megoldható, mert a fiam csak 10 hónapos, maximum ül a konyha előtt (mert nem szabad neki bejönnie) és bámul. Rossz esetben megunja, akkor jön a járóka, onnan bámul és néha megtalálja a játékait, "legrosszabb" esetben (mármint a házimunka szempontjából) félre kell tenni mindent és menni vele játszani. Aztán egy idő után otthagy, elindul egyedül és akkor megint vissza lehet térni a tennivalókhoz, de nem sokáig, mert őfelsége egy idő után megint a konyha előtt köt ki, és kezdődik minden előlről.
Tavasziszél!
érdekes, a hozzászólásaidból egyáltalán nem az derült ki számomra, hogy nagyon gátlásos lennél.

Persze más ez itt a neten keresztül.
Cherryke!
Én szeretem a babakocsit is, de Pesten tényleg nehéz vele közlekedni, ha bementem, akkor én is mindig kenguruztam. Ami nagyon bevált az első 3 hónapban a fektethetős kenguru (ajánlanám neked is, de én nyáron szültem, télen nem is tudom hogyan passzíroznám bele az overallal együtt...) utána meg mei-tai-ban hordtam, mert függőlegesben már nem maradt meg a kenguruban. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz velem, majd otthon kell üljek, mert üvölt a gyerek ha berakom. Erre kipróbáltam a mei-tait, és szuper!!! Nem az a merev kenguru, utólag már egyáltalán nem csodálkoztam rajta, hogy nem bírta N. Most esernyőkocsiban viszem Pestre. ezzel elvagyunk, mert könnyű, de a mei tai jobb lenne, csak már nem cipelem kismamaként.
Mók!
Nekem is magammal kell vinnem az afp eredményét a genetikaira.
a védőnőd meg tényleg egy kis hajcsár lehet!

Nálunk pl. a fogászatot nem is veszik annyira komolyan. Megmondom, hogy nemrég voltam aztán annyi. Tudom, hogy fontos ez is, de szerintem ezt igazán rá lehet bízni a kismamára, hiszen pont a fogászat egy olyan hely, ahova általában fizetősre megy az ember. Legalábbis én jól megválogatom ki nyúl bele a számba, nagyon féltem a fogaimat. Márpedig ha nemrég voltam ellenőrzésen, akkor nem fizetnék újra a semmiért.
A belgyógyászatot veszik nagyon komolyan. Vérnyomást is, de pl. nálunk soha nem néznek szívhangot, és vizeletvizsgálat is csak most lesz, mert új védőnőnk van, a fiammal az sem volt sose.
Lakás!
Hát igen az lenne jó, hogy először nem egy olcsóbb nem kertes típusú házba menni, ami nem egy életre szól, de majd szépen lassan lehet gyűjtögetni és átköltözni kertesbe. Most tényleg az a fontos, hogy a kicsi elférjen. Talán erre párod is rá fog jönni ha elkezditek árulni a házat és nézelődni, meglátja majd, hogy nincs keret arra amit ő szeretne.
Kfmares!
24 éves védőnő? És van már gyereke? Tudom, hogy valahol, valamikor el kell kezdeni, de valahogy nekem az ilyen szakember sosem hiteles. Szégyenlem magam, de előítéleteim vannak...
Andi!
Nekem a doki azt mondta, hogy bármikor le lehet venni az afp-t, csak meg kell mondani a genetikán, hogy mikor vették le, mert akkor ha magas vagy alacsony, akkor tudják, hogy amiatt van. Persze biztos nem minden orvos ilyen rugalmas...
Csokis madártej?

Na, ilyenről még nem is hallottam!! Kakaót raksz bele? Én régen a tejbegrízbe raktam bele alapból a kakaót, de rájöttem, hogy jobb azt a végén a tetejére szórni.
Dinuci!
Hát én bármiről elcsevegek bárkivel, így a játszón sincs problémám, jönnek a témák sorra.

Az meg elég nagy butaság a többiektől, hogy azért kinéznek, mert a párod is ott van veletek. Én pl. pont tegnap nagyon jót beszélgettem az apával is, ők is ketten jöttek ki a kislányukkal. Nagyon szimpatikus vicces emberke volt. Azt meg csak magamban sajnálom, hogy az én párom csak hétvégén tud velünk kijönni, mert dolgozik, de hát valamit valamiért.
Építkezés!
Igen mondhatom, hogy szerencsések vagyunk, mert volt anyagi segítségünk. el tudtuk kezdeni. Most már teljesen magunkra vagyunk utalva, ezért is megy lassan a dolog, de hitelt mi sem szeretnénk felvenni (nem is tudnánk, de ez más lapra tartozik) és még a szocpolt sem tudtuk felvenni, azt is csak hitellel lehetett volna.
Abban is szerencsések vagyunk, hogy van hol laknunk addig, míg felépül a házunk. Az meg, hogy néha ezt nem érzem szerencsésnek és inkább mennék albiba, megint más dolog, de alapvetően jól alakulnak a dolgaink.
Káposztás tésztát imádom, de sajna férjem nem szereti, így ritkán van.

Nálunk ma tejfölös krumplileves volt virslivel, meg spenót rántott husival. N. zöldbab és karfiol főzit evett sajttal.
Mi ma már megjártuk a játszóházat, volt mondókázás, N. nagyon kifáradt, ebédre jöttünk haza és most alszik. Jó idő van, de nálunk nagy esőfelhők vannak. Remélem elfújja őket a szél, mert délutánra terveztem még egy kis sétát, névnapomra párom elküldött, mehetek új szemüvegkeretet venni (nem túl romantikus, de praktikus ajándék és én már rég vágyom rá, de az is egy vagyon manapság...

), már alig várom, hogy kiválasszam, csak N. bírja a boltban. Majd kap kölesgolyót, azzal mindig jól elvan.

aztán jön az ő programja, megyünk ki a játszóra!
Most nézem csak milyen jó kispasid van!!

Én is szeretem az ilyen sapikat, nekünk fehérben van.