A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

(Mindehhez hadd ne felejtsem el tovabbra is csak zarojelben megjegyezni, hogy a hazimunka az o reszortja lenne, mert o van otthon, mig en az irodaban gebedek)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nikvik! te jóóóó ééééég!!!! kitartás!!!! még jó hogy otthon nagyjából "minden a helyén" !!!! és örülök hogy a babud jól van - ez a lényeg!!!!

én az utolsó óráim töltöm a cégnél!!! elviekben lesz búcsúebéd - kimegyünk a KFC-be tudod Vok itt a közelbe mert az mindenki kedvence és nincs sok idő ugye ellógni kollektivan mindenki de jön mindenki és ennek nagyon örülök ... :-)

este megyek színházba - elviekben - kaptam 2 ingyen jegyet valami premierre az operettbe csak fosok azoktól a fránya székektől! :-( úgyhogy lehet hogy lemondom ...
Vendég

Sziasztok,

Telózott Csilla, szegényke sírt,mert a dokik igazából nem mondanak semmit, csak hogy húzzák amíg lehet.

Vérnyomija ugyanúgy magas, tüdőérlelőt nem adtak, mert állítólag emeli a vérnyomást.
Méretek alapján 3 hét lemaradásban van a baba. Súlybecslés még nem is volt.

Ráadásul az egyik doki leszúrta, hogy miért sétálgat, amikor a szülésznője mondta neki, hogy egy kis séta jót tesz a vizesedésnek.

Átadtam a drukkjaitokat, köszöni az aggódást és hogy gondoltok rá. :oops: :oops: :oops:

Nikviknek én is nagyon szorítok, mert ha írni nem is írok már, azért napra kész vagyok, mert mindig olvaslak benneteket. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Csilla szorítok neked, most már minden rendben lesz!!!!

Geo töki klassz a babakocsi, gartulálok :D

Hari remélem Lili jobban van már :)

Nikvik kitartás a kórházhoz, reméljük hamarosan hazamehetsz :D Az meg külön nagyon jó hír, hogy a kislányoddal minden rendben van :D :D

Gemini ezt már én is számtalanszor megkaptam a férjemtől, hogy hisztis vagyok a terhesség miatt, meg a hormonok miatt :!: Nem azért, mert ő figyelmetlen, á nem. Pl. képtelen eltenni a cipőjét és a papucsát a cipősszekrénybe, mondván, hogy holnap (!) úgyis ezt veszi fel, ezért nekem kell hajolgatnom. Nem tudom ez a gén náluk miért van, de egyszer szétszedem az tuti.

Nanetto jó mulatást az utolsó muinkanapodon !:lol: :lol:

Konkri örülök, hogy megint elkezdtél írni, szeretem olvasgatni :lol: :lol:

Na, én is jól kipanaszkodtam magam :oops:
Viszont tegnap vettem észre, hogy vizesedik a lábam. Mikor kell aggódnom?

Jó hétvégét mindenkinek, majd remélem hétfőn jó hírekkel jövök a dokitól. Sziasztok!!

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Na csövi!

Hát ez nem nagy termés...
ráadásul Csillának és Nikviknek irtó nagy drukkok mennek!!!!!!!!!!!!!!!

Hát látom, hogy ez a pasi dolog... :) és a legszörnyűbb, hogy nem értjük, hogy ők mit nem értenek és miért nincs igényük arra, amire nekünk... én mindig azt mondom, hogy ha egy nő olyan pasit kaphatna, akire vágyik, az tuti, hogy homoszexuális lenne valójában :) (lehet hogy ezért is elfogadóbbak a nők a melegekkel szemben... )

én ma rájöttem, hogy holnap május 1 és minden zárva, a pelusunk meg épp hogy kitartana hétfőig... így gyors főzés és gyerekkel besétáltunk a rossmannba (hát nincs közel) babakocsival toltam, mert mondtam neki, hogy odafele kocsi, de haza gyalog kell jönnie... mert hát anya, mint a cigány gubisok a cuccot a kocsiba tolta haza... :) (megvárhattam volna apukám, hogy adja ide a kocsiját, de inkább intézek mindent egyedül, ha tudom- és hát tudom...) na vettem nagynak 120db-ot, kicsinek 40et, meg akkor már a havi drogéria felszerelést, ha már kuponozok... na egy 10est ott is hagytam... :) + egy kis fagyi... :)
és milyen állat idő van! én úgy kifeküdnék napozni! de szerintem majd holnap, mert ma még szülinapozunk és nincs kedvem előtte fürdeni...

a pasi kérdésen felül engem most jelenleg anyós-após élete is idegesít és rohadtul kéne velük beszélni, hogy ti marhák voltatok, soha életetekben nem adóztatok, nincs nyugdíjtok... és kéne lépni valamit amíg lehet... most itt van a nyakukon 150 e. villany számla, a víz díjuk se kevés, mert azzal is csúsznak folyton, após havi 20at telefonál el (most kaphatott volna havi 100 perc kedvezményt, de nem ment el elintézni), lógnak az apehnak is 80al... és hát akkor ott van a házuk, ami a férjem nevén van hozzá a csini 8 misi hitellel... de én töröm az agyam azon, hogy a férjem és a sógornőm ugyan beszéljen már a szüleivel, hogy lépjenek... adjuk el azt a rohadt házat! de ahhoz még telek megosztást is kell intézni, már ha lehet... ha nem, akkor bontani kell egy istállót... fasza...
most felemeltetem a lakás biztosításukat és inkább fizetjük mi, de sajna ezzel se leszünk ki még a vízből...
így ma megmondom sógornőmnek (ő lakik a szüleivel egy telken), hogy anyák napja után pár napon belül egy közös 6 fős megbeszélést tartsunk! mert ha nem, akkor felőlem anyós meg após mehet az utcára ha baj van, mert én a gyerekeim elől egy forintot nem veszek el, hogy az ő szarjukat fizessem! ha már én képes voltam az én életem úgy alakítani, hogy gondolkodtam előre, akkor nem miattuk akarok nyomorogni.
mellesleg a minap sógornőm ezt mesélte: anyu mondta, hogy hát nem lesz más, akkor megy a szoc otthonba... mire sógornőm mondja neki, hogy anyu, te nem mehetsz oda, mert helyi lakos vagy... hát jellemző! sógornőm nem azt mondja: ugyan anyu, ne hülyülj, hát ránk bármikor számíthatsz... én a menye, gondolkodjak azon, hogy a szüleikkel mi a f@sz legyen...
na mindegy, erről már írtam ugye korábban is...
de most már annyira felhergeltek, hogy kész vagyok! és jövő héten mindenképp beszélni akarok velük, mert ez így nem mehet tovább!
azért is mérges lettem a múltkor, mikor a két öreg bevásárolt gyümölcsfából... minek, inkább azon törjék a fejüket, hogy hogy szabadulnak meg az adósságuktól és mi lesz velük az elkövetkezendő 20 évben...
mert ugye apósom szidni tud mindenkit, hogy a sógor miért nem maszekol, hogy több pénzt adjon a családnak, hogy ez ne cigizzen, ne igyon, hogy több pénz legyen a gyerekeknek... na de ő se különb a deákné vásznánál, hisz ki fogja eltartani őket, hát a gyerekei, és az még a jobbik eset, ha nem hogy örökséget, de adósságot se hagy a gyerekeire...

én még a szülés előtt ezt meg akarom beszélni velük, azt lehet hogy a beszéd közben megindul a szülés idegességemben... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vok, Luna hol vagytok?

Kép
Kép
Kép
konkri

Speciel en itt :) Most jottem eppen az ugyeletrol :) tegnap tegnapelott tobb volt a kemenyedesem (nalam ez alaktilag eleve tobb az atlagnal) es ma fajogattam 'petefeszek' tajon, mondom beballagok, nezzek meg ettol nem lett e valami nyiladozas, ilyesmi.
Ugyhogy volt CTG extran, meg uh, meg vizsgalat, meg anyamtyukja... de legalabb ugye most tudom mitol fajok, meg az a pici verzes is amivel ez jar... hat eddig nem volt, most van :D
Na de nincsenek eppen osszehuzodasok, szal az ami van nem is okoz bajt ahogy korabban sem tette (csak ugye ezt nemelehet otthon altalam megallapitani) es mehszajak is rendesen zarva, rovidulesrol sem szolt a fama. Gyerek iranyban van, ezt mar sejtettem magam is :) ugyhogy ennyi... de most legalabb van ra okom, hogy miert fajogatok eppen :)

luna6

Csilla! üzenem hogy amikor tükört látsz mosolyogj! még a legnaggyobb fájdalmadban is! lécci.... ez akárhogy is gondolod pozitiv energiákat ad az aurádnak!!!!! ...
drukkolok és gondolunk rád!!!!!!

Konkri! beszarás ez a családi háttér! hát tudod én elég harcias természet vagyok vagyis irtó nyugodt de hát ami nem tetszik szót adok! én is leülnék és kerek perec felvázonám a nézőpontom és igenis ki kell találni megoldást nehogy ti maradjatok a szarban!!! ez kemény nagyon! főleg nehogy a családod menjen erre rá! gyerekek idegesség stb ha beüt valami krach!!! de nagyon nehéz ... :-( és tanácsot sem tudok adni!!! :-( nehéz ... főleg ilyen emberekkel! akik ennyire nem látják miben "ülnek" élnek! ... még jó hogy vagy TE!!!!

nekem meg volt az "uccsó" ebéd! kb. mindent felfaltunk alig birtam hazagurulni! :-) most döglődnöm kell mert kipukkadok ... és megy a mosás!

férfiakról! az enyém mindig ott hagyja az ALSÓGATYÁJÁT AHOL LEVESZI! mert azt nem lehet a fürdőben levenni és belerakni a szennyesbe, :-) hanem hol a konyhába hol az étkezőbe hol a hálóba! :-) de nem szólok érte mert 2 évig folyamatosan "neveltem" de nem sikerült és hát igazság az mégmindig sokkal több a jó tualajdonsága mint a rossz és rájnöttem hogy őt otthon semmire de semmire nem nevelték borzasztóan nőtt fel önmagamhoz képest és nem is bántom! inkább dobálom utána be a dolgokat a szennyesbe :-) csúcs! most is hazajövök mi van az állópolcunkon egy fehér gpress-es alsónadrág! de már csak mosolygtam :-)
Vendég

Luna,
kicsit értetlen vagyok tudom, de most akkor mitől is fájdogálsz????

Nanetto,
itt is értetlen vagyok: ha a konyhában veszi le mondjuk a gatyáját, akkor utána egy szál himbilimbiben közlekedik tovább? Vagy visz magával váltógatyát? Vagy hogy van ez?

Nálunk apa mindig az ágy mellé dobja le, a kifordított zoknikkal együtt. Ő onnan indul fürdeni. De legalább tudom hol keressem. Mármint a szennyest :lol:

Lilivel voltunk reggel dokinál, azt mondta kicsit gyulladt a mandulája, de elég rá a bioparox. Meg persze adjak neki köptetőt, gyógyteát, C vitamint, allergia ellenes gyógyszert, nurofent, orrcseppet. Azt hiszem ennyi. Ja és a legjobb, hogy feküdjön egész nap :lol: Hát gondolhatjátok... eddig már megnéztünk pár jó hosszú mesét, addig legalább ült egy helyben. Délben nagy nehezen sikerült rávennem egy alvásra, de nem lett túl hosszú, mert megjött Anyós és felébredt a fincsi nőies hangjára. Mármint anyós kint volt az udvaron mi meg Lili szobájában, ahol én már előrelátóan ablakot ajtót becsuktam, de hiába. Persze morogtam egy sort, amit Lili meghallott, úgyhogy utána kiment a konyhaajtóhoz és kikiabált köszönés helyett anyósnak, hogy jó lenne, ha nem orditozna, mikor máskor hazaér, mert most felébresztett minket. Én meg itt bent pukkadoztam a nevetéstől, és persze izgultam, nehogy megemlítsen engem is.

Kép
Kép
hari

Konkri,
téged sem irigyellek, de legalább te az a fajta vagy, aki kiáll a dolgokért. Én csak nyelek, persze meg van az oka, de azért szar így.
Tök jó, hogy anyósom fizeti a rezsi legnagyobb részét, de így befoghatom a számat, ami azért néha nehezen megy. De úgy látom, lányom kinyitja a sajátját helyettem is, úgyhogy nincs nagy baj.

Remélem vasárnapra már nem lesz baja és akkor mehetünk Anyuhoz anyáknapjára. Tanult verset is, olyan édes ahogy előadja.
Anyósnak kéne még valamit venni, próbáltam apát megfűzni, hogy vegyünk valami jó gyümölcsfát neki, hisz cserepes virág annyi van már a lakásába, hogy nem fér el tőlük. Persze a gyümölcsfát magunknak szánnám, de ha ő kapja, csak örül neki. Kicsit se vagyok sunyi dög :oops: Bár tőlem kerti bútort is kaphat, vagy valami jó üléshuzatot az én kocsimba :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, most eppen attol fajok, hogy megvizsgaltak :D:D onnan a pici verezgetes is, de nem komoly es asszem mar muloban is tan... na de ugye kezi vizsgalat amikor is ugye hasba is nyomnak, hogy jobban erezheto legyen, aztan huvelyi uh, hogy a mehszaj oke e (oke) aztan, meg volt hasi uh is... szal a sok taperolastol lettem most erzekenyebb :)
Az alapfajdogalas meg, mivel ugye nem tagulastol van es semmi koros, jo esellyel a hasam sulyanak koszonheto szallagok nyuladozasa es/vagy kenyelmetlen alvas meg ilyenek :)

luna6

Luna,
Köszi :lol: Az alapfájás nem volt számomra tiszta, hogy mitől is volt akkor. De így már értem. Most már csak gonoszkodás: azért kár volt elmenned, hogy most megduplázd a fájdogálásokat. Alap+vizsgálati. De persze tudom, hogy nem azért mentél. :wink:
Reméljük holnapra elmúlik minden.

Kép
Kép
hari

Hat en sem tudtam mitol fajt, pont ez volt a baj :D Igazabol most sem tudom, csak azt, hogy mitol nem :D
Volt ket lehetosegem ugye :) Itthon agonizalok es nem tudom van e 'oka' a fajasanak avagy bemegyek es megvizsgaltatom magam :) (a psziches eloeletem miatt sajna nalam az elsonek van mindig realitasa, es ezert szoktam hajlani altalaban a masodikra :D)

luna6

Én is bementem volna a helyedben, mert ha olyan fájdalmam van, ami nem tudom mitől van, az teljesen le tudja foglalni minden gondolatomat. Főleg ha állapotos az ember. Lilinél majdnem végig be voltam tojva, mert minden kis szúrást, húzást stb. úgy gondoltam, hogy valami nagy bajra utal. Most előre szuggeráltam magam, hogy nem fogok parázni, mert már tudom, hogy mit miért érzek. Szerencsére most nincs nagyon se szúrkálás, se húzódás, mert hiába döntöttem el előre, hogy nem fogok vele foglalkozni, szerintem pont ugyan úgy aggódnék. :roll:

Kép
Kép
hari

jó reggelt!
Hari - igen himbilimbizik utána tovább :-) :-) :-) mert hisz férfi és hát szerinte ez "normális" :-)

ma kertibulira vagyunk hivatalosak! anyuékhoz! rettenet jó szokott lenni a hangulat! kivitték apuék már akerti bútorokat napernyő grillező minden és paprikáskrumplit főzünk bográcsba! a dolog még szebb része hogy az egész családom - akiket imádok - ott lesz! ez elég ritkaság úgyhogy viszem a fotómasinám és majd kattingatok is! 6-kor keltem - úgyhogy már megy egy mosás, beraktam a pizzát keleszteni mert holnap az lesz ebédre és én olaszországban úgy tanultam hogy egy jó pizzát már előző nap be kell gyúrni hogy a gyomorban ne tudjon "gázokat" okozni :-) én ehhez nem értek de a pizzarecept amit onnan nyúltam CSODÁS! aztán rendet raktam a konyhába és hát most várom férjuram ébredését hogy lesz a mai nap mert persze kitalálta hogy ő ma nem is ér rá :twisted:
na mindegy ... :-) szép az idő és vakáción vagyok sallala nagyon jó a kedvem :-)
Vendég

Az egy szal micsodaban maszkalas lenne a ferfiassag jele? :D nemaaar! Ezek szerint a tortenelem soran egy ferfias pasiba sem botlottam bele, mert egyik sem maszkalt adamkosztumben a lakasban tartosan... de ha tette volna sem tartott volna sokaig, mert en tuti szova teszem :) Persze ugye nalam vannak gyerekek is, de erdekes lenne ha az apjuk adamkosztumben kozlekedne a lakasban.
Mondjuk en sem lattam soha apamat igy (megjegyzem anyam sem maszkalt puceran/felpuceran soha) es mondjuk en nem is tartom kivanatosnak. (oke, ez teljesen egyedi, tudom leteznek akik ezt teljesen termeszetesnek tartjak. magat a meztelenseget en is, de hogy a felmenoim szaporiotoszerveinek tarsasagaban nojek fel, vagy a gyerekem, azt en megsem :D)

luna6

Luna,
nálunk rosszabb a helyzet, én láttam apukámat egy szál himbilimbiben, csak akkor még nem tudtam mi az és nekem igazából elég rossz emlékként él az agyamban. Igaz nem is szóltam senkinek, lehet ha anyuval megbeszéljük akkor más lenne a helyzet, de én szégyelltem, hogy valami olyat láttam, amit úgy gondoltam, hogy nem kellett volna, így eltitkoltam. Na mindegy. Nálunk Andrisom nem jár ádámkosztümben és olyan édes, mikor Lili akaratoskodik, hogy vele akar fürdeni, ő meg kitalál minden félét, hogy miért nem. Egyszer-kétszer megfűzte az apját, de akkor alsógatyában fürdött. Én még azt sem nagyon szeretem, ha bejön a lányom, mikor WC-n vagyok. Pedig neki ez mániája, mintha megérezné mikor megyek és jön utánam. Persze nem zárható a WC :roll:
Amúgy én szeretem a lenge öltözetet, mondjuk nem a teljes pucérságot, de mióta itt lakunk még a lenge se megy, mert hol a szomszéd lát át, hol anyós. A régi lakásban az udvaron még a fürdőruha melltartó részét is levettem, ha tudtam, hogy nincs otthon egyik szomszéd se. Itt nem.

Kép
Kép
hari

Na csövi!

Csak gyors bekukk...
Luna! Sajnálom! Remélem jobbulgatsz azért! Azért ha már te így elmész orvoshoz, akkor ott gondolom tényleg nagyon fáj valami. Pihenj!

Én is keményedek sokat, de én nem tudom... kéne mennem nekem is? mondjuk nekem nem fáj, csak keményedek azt kész... leginkább ha adódik vmi stresszféle... pl tegnap:
mert én vészmadár: tegnap éjjel vittem apóst a kórházba... valószínű bélelzáródás... valószínű, h műtét lesz....... éjjel 3 ra értünk haza. én vittem, meg ember, meg anyós, de én voltam egyedüli nem ittas a családban, akinek van jogsija... (szülinapozás volt)
persze ember nem így adja elő, de én voltam az, aki, azt mondta, hogy akkor menjünk a kórházba.... persze ember félsörös állapotban igen kellemes jelenség.... :) ráadásul, ha mondott valamit, akkor még másodpercekig ültem a sör felhőben........ :)
hát remélem, hogy azért após gyorsan meggyógyul...........
és utána összeültetem a tanácsot.........
mondjuk sógorral és sógornőmmel már tegnap beszéltünk- mire sógor közli, hogy jó, hát még ráérünk gondolkodni akkor, mikor baj van....... mondom nem, mert az akkor már késő, cselekedni most lehet........ de sógornőm mondta, hogy be kéne látni a szüleiknek, hogy ezt a házat nem bírják fenttartani és ha ez menni fog, akkor léphetünk.....
majd lesz valami, most első a gyógyulás.
szerencse, hogy mivel a nyugdíjat intéztük (oda is ki rugdosta el és kikísérte el apóst..... én.....) most megjött a levél, hogy az öregségi (28e) márc 7-óta jár neki, a többit meg majd még intézzük... de legalább havi ennyivel beljebb vagyunk.

na most megyek, mert jó az idő, meg szőkítés van ismét.....

majd jövök és olvasok!

Nanetto jó bulizást!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Vagyok én is, csak tegnap Manci nap volt és vele foglalkoztam egész nap :D:D
Ma meg takarítás megy ezerrel. Igaz én nem nagyon bírok semmit... :S Főleg nem állni. De ülve nagy segítség vagyok, főleg, ha beszélni kell :D:D:D:D

Judy!
Köszi a híreket!
Nagyon drukkolok Csillának!!! Az az egy idegesít nagyon., hogy még szólt is a dokinak,h ogy vizesedik... :S:S:S Utálom az ilyet. :S
Remélem minden rendben lesz a manóval és vele is!!!!

Konkri!
Jajjj, ez az após-anyós oldal eléggé gázul hangzik!
Jobbulást az apósnak! :S

Nanetto!
Jó bulit!!! :D:D Jól hangzik. :D
Azért vicces, hogy leveszi a konyhában és otthagyja a gatyát :D:D:D

Meztelenség:
Nekem nincsen vele bajom., Mi sokat fürdünk együtt Hannával. Az apja szégyenlős :D Kis cuki... :D Ő nem mutatkozik meztelenül :D:D
Hanna is nagy pucérság párti :D Ha meleg van, általában egyszál semmibe szeret rohangászni. :D

Éjjel volt valami nagyon nagyon gyenge fájás jellegű dolgom... Kiindult a derekamból és átment az alhasamra... de még csak be se keményedtem, szóval téééényleg iszonyat gyenge cuc volt. De így legalább nem áltatom magam azzal,h ogy nem a derekamból fog kiindulni a fájás :D:D:D

És én is mindjárt kezdem a 36dik hetet. Tök izgi :D:D Várom már ezt a kis pöcsöst :D
Majd rakok fel képeket,h ogy milyen szép lett a lakás :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Úh Vok, tök jó ez a takarítás dolgod!
Sztem nálam tuti kikészülne a takarító, mert én oroszlán vagyok- olyan főnök féle. nem bírom a lazsát, meg ha vki nem úgy csinál vmit ahogy én gondolom... :) de legalább tudom, hogy mások szemében hajcsár vagyok :) így én most irigyellek a két takarítódért!:)

Kép
Kép
Kép
konkri

Én most amúgy azon gondolkodom, mivel eléggé határon van a kiírt időpontom, hogy inkább rák gyereket szeretnék, mint iker gyereket...
Ti gondolkodtatok ezen?
Jó fontos dolog mi :))))))))

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!
Én is szeretem, ha minden úgy történik, ahogy én akarom (bak) ,d e már leépítettem magamból ezt a fajta uralkodási vágyat. A gyerekek a suliban nagyon nagyon sok mindenre megtanítottak :D Így azt is elviselem,hogy ha Irénék nem úgy takarítanak, ahogy én szoktam :D És amióta nem akarok mindenki helyett gondolkodni, azóta sokkal könnyebb az életem :D:D:D

Rák kontra ikrek... na, ez egy nehéz kérdés: Nekem anyám, Ádám ikrek, apám rák volt. apámat nehezebben viseltem, mint anyámat. De aztán az is lehet, hogy az ikrekből annyira edztett vagyok már, hogy inkább azt választanám, mint a rákot.
Mondjuk nálunk most abika és az ikrek között megy a kör. Nekem a bika jobb lenne, de Ádám ikerségéhez és Hanna kososságához jobb lenne az ikrek. :D
Majd Alex kitalálja, mikor szeretne jönni :D:D Tuti ő jobban tudja melyik a jobb neki :D:D

Nálatok ki milyen jegyű?

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, nálunk most már Apa is beteg. Persze duplán is. Egész nap csak fekszik, ami nem baj, de azért ha megszólal az csupa kedvesség. Egész nap járkálok Lilivel ide-oda, hogy ne zavarjuk Apát itthon. Reggel Anyu hívott, hogy megy vásárolni, kell-e valami. Mondtam, hogy várjon, átmegyünk kocsival és úgy könnyebb vásárolni. Kimentem, erre apa puntója itt áll a kapuban. Persze ő felkelni nem tudott, hogy elálljon, úgyhogy gondoltam egyszer csak meg kell próbálni más kocsit is vezetni. Ugye a pandával nem merek tolatni, mert kicsi a hely, úgyhogy a puntó jó nagy falat volt, de megoldottam. Kaput kinyitottam, gyereket bepakoltam, erre sehol nem találom a kocsikulcsot. Tegnap apa állt be a kocsival, de neki fogalma sincs, hogy hova tette :roll:
Na ezek után elmentem gyalog vásárolni, persze nem volt nyitva semmi. Ami ugye egyértelmű, de én elfelejtettem. Kenyeret kaptunk, azt átvittük anyuékhoz, aztán elmentünk majálisozni, aztán haza. Addigra már nagyon fájt a pocakom, keményedtem is, meg majd le szakadt. Itthon ettünk finom zacskós levest, aztán lefeküdtünk. Lili aludt 5-ig!!!
Utána elmentünk pénzt felvenni, aztán fagyizni, játszótérre, éjjelnappaliba innivalóért és haza. Lili rettentő undok volt egész nap, pedig én úgy éreztem mindent megtettem, hogy jó kedve legyen. Itthon Apa kérdezte mi van, mondom neki, hogy fáj a hasam, meg Lili is undok. Erre közölte, hogy volt kitől örökölnie...

Szóval keményen értékelve vagyok itthon mindkét családtagom részéről, úgyhogy mára pont elég volt mindkettőjükből. És még nincs vége a napnak.

De legalább most már jó a pocakom, most csak Bence rugdos, de remélem ő csak vígasztalásból :lol:

Holnap meg Anyáknapja, anyósnak meg semmi ajándék. Mindegy, anyunak van virág, meg amit Lili az oviban csinált. Mondjuk anyósnak is csinált, úgyhogy az ő részéről van ajándék.
Kocsikulcs továbbra sincs meg, de elhoztam anyutól a pótkulcsot, úgyhogy holnap már sehova nem megyek autó nélkül :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri,
látod, jobb ha nem gondolsz a rossz dolgokra, mert rögtön bekövetkezik egy. De tök rendes vagy, hogy így gondoskodsz a családról. Azért nem árt, ha van egy józangondolkodású előrelátó ember a családban.
Apósodnak jobbulást, már csak a te érdekedben is!

Kép
Kép
hari

Rózsa: Mi volt a pénteki NST-n? Mesélj. A magnéziumot miért nem kell már szedned? Én az NST-hez nagyon hülye vagyok. A papírszalagon látok vonalakat, de hogy hogyan kell értelmezni azt nem tudom. A legalsó sor jelzi a fájásokat, ha jól tudom. Na most az ott megjelenő vonalból mit lehet kiolvasni? Légyszi segíts! Én csak a dokimra tudok hagyatkozni, ha ő azt mondja, hogy jó, amit a papíron lát, akkor elhiszem neki.

Talinn: Hétfőn várom a jó híreket! Az én férjemuram is azt mondja, hogy sokkal idegesebb vagyok, mint alapjáraton.
Ha jobban belegondolok, ebben igaza is van, sokkal hamarabb felkapom a vizet. És főleg minden apró-cseprő, jelentéktelen hülyeségen is. És persze olyankor őt bántom, mert hát ő van "kéznél".
Viszont nemhogy megkönnyítené a helyzetet azzal, hogy próbál "jól viselkedni", hanem méginkább provokál és mintha direkt módon tenne olyan dolgokat, amivel maximálisan fel tud hergelni.

Vok: Mi tagadás én is azt szeretem, ha úgy történnek a dolgok, ahogy én elterveztem. Azt vettem észre, hogy olyankor sokkal gördülékenyebben megy minden.
Nekem anyukám ikrek jegy szülötte. Gergő születésének ideje viszont nagyon az ikrek és bika jegy határán van. Így még bármi lehet belőle a végén.

Eszterxx: Mélyen fejet hajtok előtted, hogy még mindig dolgozol. Ezt nem sokan csinálnák utánad. Azért gondolom, már vágysz egy kis pihire.

Geooo: Nem semmi az sem amit te végigcsinálsz. Nagyon ügyi vagy. Jó, hogy mindent kizárva ilyen intenzíven tudsz a tanulásra koncentrálni. Kitartás, és meglesz az eredménye! Ráadásul még a költözés is itt van a nyakatokon, de gondolom, nemsokára azzal is készen vagytok.

Csilla: Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Ma napjában többször is az eszembe jutottál, hogy vajon mi lehet veled/-tek. Judy aranyos vagy, hogy megosztod velünk a híreket Csillával kapcsolatban.

Detti: Neked kitartás a diétához. Mondjuk nekem soha semmi miatt nem kellett diétáznom, de teljesen átérzem a helyzetedet. Mint minden ismeretlen dolog az elején tart tőle az ember, de aztán szépen lassan bele lehet jönni. Tényleg csak egy kis odafigyelésen múlik az egész.

Foltivspicur: Tessék előbújni a csigaházból. Azt sem tudjuk, hogy mi lett a vizsgáddal? Végül sikerült?

Jenny: Ne tessék már ennyire bújkálni...

Gemini: Örülök, hogy újra itt vagy köztünk. Amit a párodról írtál, az nagyban ráillik az enyémre is. Hiába... férfiből vannak. Te még dologozl?

Konkri: Le a kalappal előtted, hogy kismamaként is van erőd mások problémáival foglalkozni. Bár ahogy írod, ha te nem tennéd, akkor mindenki más körülötted tojik rá. Próbáld meg higgadtan kezelni a családi gondokat, mert az idegesség nem tesz jót és azzal nem is oldódik meg semmi. Tudom, könnyű ezt mondani, de senki sem érdemli meg, hogy emiatt esetleg neked legyen bajod.
Apósodnak mihamarabbi felépülést.

Hari: Néha az én lányom is nagyon undok tud lenni velem. Mikor elmagyarázom neki, hogy ez mekkora butaság, amit tesz vagy mond, akkor persze megígéri, hogy nem lesz több ilyen, aztán a következő percben már újra ott tartunk, ahol a part szakad. Remélem, hamarosan kinövi, mert egyébként én is úgy érzem, ahogy te is, hogy próbálok mindent megtenni azért, hogy ő a lehető legjobban érezze magát, boldog gyerekként nőjön fel, és főleg a szeretetben ne szenvedjen hiányt.

Nikvik: Neked is szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Ha lesz egy kis időd, lenne egy kérésem. Te még nem kerültél be a táblázatunkba, és szeretnélek beírni. Az adatok, amelyekre szükségem van: hány éves vagy, a szülés várható időpontja, gyermeked neve, hol fogsz szülni (kórház neve / város), és a lakóhely (városnév). Előre is köszönöm.
Vendég

Ja, még annyit akartam, hogy képzeljétek, párom munkahelyet váltott, visszament a szakmájába dolgozni.
És mivel kezdenek??? Vidéki munkával. Ami annyit jelent, hogy jövőhéten egyedül leszek Bogival. Ő meg kb. 200 km-re tőlem/-ünk.
Minimum 3 óra az út, mire hazaér. Mondtam is neki, hogy apukám, én 3 óra alatt akár meg is szülök. Na de reméljük a legjobbakat. Majd megpróbálom magam tartalékra fogni, és semmi olyat nem csinálni, amivel túlhajszolnám magam.

Szép estét és nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!!!
Vendég

Húúúúúúúúúúú, de durva már csak 22 napom van hátra (jobb esetben)!
Vendég

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára foltivspicur 2010.05.03 19:52-kor.
foltivspicur

Csövi!

Jaj ennyire ne fényezzetek! Mert amúgy meg nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy készülök a rosszra... én már "temetek" mindenkit... és tök félek, hogy nehogy megbántsak vele valakit...
Úgy tűnik após jobban van, de mondtam, hogy saját felelősségre nem fogjuk haza hozni, inkább feküdjön bent hetet vagy heteket, de javítsák meg teljesen! mondtam anyósnak (mondjuk ő se akarja, hogy csak úgy haza jöjjön), hogy mondja meg neki, hogy jöhet akkor haza busszal, mert mi nem hozzuk haza :)

Viszont amúgy meg sikerült könnyet csalnom a dédik, meg anyós szemébe, mikor Marcell elmondta a kis anyák napi versét... :) és idén már én is kaptam virágot! (eddig soha, de most eszébe jutott embernek, hogy vegyen) mondjuk én csak azt kaptam hozzá, hogy tessék, hiába mondta apa a gyereknek, hogy mit kell mondani :) de ezen csak nevetek és egyátalán nem bánt :) viszont az tetszik, hogy a mindenki másnak már magától tudja hogy a vers után azt mondja, hogy boldog anyáknapját :)
meg az is tök jó volt, hogy miután ma szegény gyerek egy csomószor elmondta a verset, most délután kértük újanyuval, hogy mondja el megint, ő duzzogva ült a lépcsőn és mondja: nem anyák napja, büdös anyák napja :) szegénykémnek, már tele volt a töke a verssel :)

Jennyke! hova lettél! mi van veletek!

Fú csajok én ma vettem észre, hogy a tesco újság végén van egy kupon, ami 6-ig érvényes és 20000.- ft után levonnak 5000-et! ha valakit érint! ja és csak a budaörsi tesco, de nekem pont ez a jó! szóval mi azt hiszem megyünk... apa is pont itthon lesz... meg a vásárlás is esedékes...

most viszont azt hiszem vasalok egy kicsit- hát nem a szívem csücske ez a munka :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri: Ne aggódj, én már 3 napja vasalok. Na persze nem egyfolytában, ezért is tartott 3 napig. Mert ugye közben vagy elfáradok, vagy aktuális a főzés, esetleg menni kell valahová. Szóval megszakításokkal, de ma délelőtt végre elérkeztem az utolsó ruhadarabhoz is. Bár nem tagadom, hogy az utóbbi hetekben kicsit hanyagoltam a vasalást, így szépen összejött.

Engem Bogi még csütörtökön felköszöntött az oviban anyák napja alkalmából. Náluk nincs közös műsor az ünneppel kapcsolatban, hanem mikor az anyukák mennek a gyerekekért, akkor bekísérik őket kézenfogva a meseszobába, és ott személyre szólóan mondják el a versikét. Hát halljátok, olyan szép verset hallottam a lányomtól, hogy elérzékenyültem rendesen. Kaptam tőle egy kis saját készítésű ajándékot, és egy szál virágot.

Ma meg apa hozott egy fincsi desszertet, és másodszor is fel lettem köszöntve. De a csokit azt persze közösen majszoltuk el ebéd után.
Vendég

"Az édesanya az, aki mindent ad. Feltétlenül és gondolkodás nélkül."

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!!!

Kép
Vendég

Hát igen!
Azért mióta anya lettem, kicsit más szemmel nézem az anyák napját, de nem úgy hogy fú na most én is ünnepelt vagyok, hanem csak ránézek a gyerekre és ez egy tök nagy boldogság, inkább ez olyan gyereknap számomra! mert számomra ez nem erény vagy kiváltság, hanem inkább ajándék- én sztem fordítva gondolom a dolgokat, hogy nem nekem kell köszönni, hanem banyek, te gyerek, hát én vagyok oda te érted! én örülök Neked, hogy te engem választottál anyukádnak és te vagy nekem egy ajándék angyal :) én már azt is ajándéknak veszem, hogy szimatolhatom a bőröd, a kis büdi tappancsod, hogy én húzhatom fel a nadrágod, vagy ma pl különös kép örültem, hogy a lábait úgy felhúzta pelusozás közben és tartotta, hogy sima ügy volt minden, én csak töröltem és raktam.

én nem is tudom mire vártam előtte - na jó persze egy apa jelöltre, de akkor is. és valóban jó gyereknek, meg tininek lenni, meg fiatalon bulizni, de miután van gyerek, csak akkor érzi az ember teljesnek magát.
és hát ez, hogy most lesz még egy... jaj, ez még szuperebb!
jaj de jó lenne még egy 3. (de erre majd egy év múlva térünk vissza... :( )

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Beszéltem Csillával, vérnyomás 150/110, erre azt mondták, hogy még elfogadható.
Az egyik orvos beszélt vele és mondta, hogy azért nem kap tüdőérlelőt, mert megbeszélték, hogy a 34. héttől már nincs jelentősége, addig meg már kevés az idő. Hát nem tudom..... :oops: :oops: :oops:

De legalább valaki közölt vele valami hírt. Azt is mondta, ha fáj a gyomra vagy a hasa, mindenképpen szóljon, hát neki fájt a gyomra, de aztán rendbejött. Léni baba rugdos, valszeg az ideg, meg a sok gyógyszer amit szed rámegy a gyomrára.

Bizakodik, hogy holnap csinálnak uh-ot és akkor nagyjából már tudják, hogy mekkora a kisasszony.
Első körben mindenképpen meg akarják várni a jövő hétvégét, de persze a legjobb a 36. hét lenne, de ez sok mindentől függ.:oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Halihóó!
pénteken végülis nem írtam ZH-t, mert a Deák tértől az Astoriára egy óra alatt értem el... ami ugye nem nagy távolság, metróval 1 megálló..
persze mivel dugó volt, ezért a víz is megint elkezdett forrni, úgyhogy a fűtést megint maxon nyomattam.

szóval aa dugó miatt az első órámat lekéstem.. :twisted:

amikor megérkeztem a parkolóba, akkor meg jól felhúzott a parkolóőr... :twisted:
amikor az ember behajt a parkolóba, akkor az őr kijön a kis bódéjából, az egy jegyet, hogy mikor érkeztél, és megmondja hova parkolj, hol van még hely. ez azért van így, mert elég szűk ez a parkoló, és hogy ne legyen káosz..
na amikor én érkeztem, akkor már csak 2 szabad hely maradt.
mögöttem meg jött még egy autó, egy Astra. szóval így pont megtelt a hely. na és a fasza parkolóőr engem küldött a kisebb helyre, amikor szemmel láthatóan én az Alfával nem fértem volna be... mondtam is neki..
ő meg azzal magyarázott, csak nem értette meg, hogy az Alfát előrefelé nem is lehet sok helyre benyomni, mert túl hosszú az orra, ha tehetem mindig tolatva parkolok...
aztán rájött végre a parkolóőr, hogy arra a helyre, ahova rakni akart, csak úgy fér be a kocsim, ha beleállok az oszlopba... úgyhogy MEGENGEDTE hogy a nagyobb helyre álljak :x :x

de a suliban minden tök jó volt, mert megtartottam az előadásomat, amire 5öst kaptam :lol:

suli után elmentem a 17.ker.-be, Rákoshegyre, ahol átvettem a szopipárnmat, mert már két hete készen volt.. :oops:
na olyan király volt fás-erdős részen autózni a beton belvároshoz képest, hogy tisztára felvidultam...
meg volt egy szakasz, ahol annyi prosti volt, hogy me se tudtam már őket számolni :)

majd elmentem a Csengerybe, mert anya most hozta fel Pásztóról a kiságyat, meg egy kihúzható kanapét, egy egyszemélyes, és egy kétszemélyes kanapét. vagy mi az.. ezek az én ottoni szobámból vannak, és a Csengery vendégszobájába kerülnek.

ezeket egy óra alatt sikerült felcipelni, ja meg még babaruhák, meg etetőszék is volt köztük.

aztán Ikeában voltunk, ahol vettünk fürdőszobaszekrényt, Manónak baldachint, lepedőt.

este 8kor végeztünk, indultunk haza. hazafelé még vettünk epret.

aztán otthon gyorsan nyomtunk egy vacsit, és elkezdtük csinálni a tortát... mert minden családi szülinapra én készítem a tortát, és 1-jén volt Tatának (anyai nagyapa) a szülinapja.
Én már fel se tudtam állni, meg fájt a hátam, meg a karom, úgyhogy én tisztítottam az epret, meg utána apró darabokra vágtam, és adtam Andrásnak az instrukciókat. ő mérte ki a mennyiségeket, sütötte meg a tésztát, csinálta meg a krémet, ügyi volt :D :wink: :lol:
éjfélre végeztünk, és fél2kor feküdtünk le aludni...

reggel 10kor már indultunk, és délután hármig mamáéknál voltunk (nagynénémékkel, meg anyáékkal együtt). bográcsoztunk, meg szülinapoztunk, Csengery előtte-utána fotókat mutogattunk.
persze a digitális kulcstartó képkeret az nem érkezett meg a vulkáni hamu miatt, úgyhogy mi csak a tortát vittük.

ezután még ki kellett vinni a buszt anya embereinek, hgy hétfőn tudjanak mivel menni dolgozni, anya fizetést adott egy másk faluban pár embernek, meg bepakolta a cuccaikat, és csak után indulhattunk haza (merthogy anya eladta a kocsiját, most meg jöttek föl Pestre a barátjához, és mi vittük fel őt meg a kisöcsémet), úgyhogy csak 6kor tudtunk elindulni..

én estére olyan hulla lettem, hogy az ágyban bőgtem András karjaiban, aztán elaludtam... :?

Ma(vasárnao) reggel viszont 10kor keltem fel, és mondhatom nagyon JOBB lábbal :D
reggeli után elmentünk a Csengerybe. András felszerelte a fürdőbútort, meg összerakta a kiságyat, én addig berendeztem (agyban) nagyjából a gyerekszobát, aztán jött a sütőhelyzet...

még korábban kaptunk anyától egy főzőlapot, és egy sütőt. ezeket ő sosem használta, mert nem került rá sor, illetve kb fél éve költözött el az öcséimmel a fullos házunkból, mikor a nevelőapámmal szétmentek..
most meg az egyik ismerőse házában lakik, akik kint dolgoznak Angliában, és csak ritkán jönnek haza, úgyhogy megengedték nekik, hogy ott lakjanak...
úgyhogy nekünk adta ezeket a cuccokat. csak sajnos ma kiderült, hogy a vadonatúj Bosch sütő az KUKA!! mert az egerek szétrágták a vezetékeket, szétugyozták a bélést, és még egy egérmúmiát is találtunk benne... :cry: :x
erre jó szomorúak lettünk, hogy honnan szerzünk akkor sütőt, illetve miből... :?

na nagyjából ennyi, most megtervezem a jövő hetemet, és elteszem magam holnapra..

majd azért igyekszem naponta olvasni titeket, mert vagy az van, hogy írni, vagy olvsni nincs időm titeket...

Csillának és Nikviknek nagyon szorítok!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, csak annyi program volt mostanában, hogy ihaj. Kicsit lassítanom kéne, mert nekem is ma begörcsölt a hasam reggel. Pénteken ballagáson voltunk, szombaton család látogatás körbe-körbe, ma anyuéknál, meg teszveszes cuccok átvétele. De az ágyneműk, takarók, lepedők is kipipálva.

Szegény Csilla, ennyire szar a Fehérvári helyzet? Talán nem is baj, hogy nem ott szülök…
Nagyon drukkolok neki én is, még pár hetet tartsanak ki Lénivel!
Nikviknek is sok drukk, neki sem lehet könnyű.

Konkri, kb. nálunk is ez a helyzet, csak nekem a saját anyámat kell pátyolgatnom. Azért ne hajtsd túl magad, a babád a legfontosabb most!

Geo, meglepődtem, hogy túladtál azon a szép ABC Design kocsin. A Pierre Cardin sem rossz, csak furcsa, hogy így döntöttetek, de megértem, ha nem fért be, így könnyebb nektek.
Te is nagyon pörögsz, kicsit pihizz te is, nehogy gáz legyen!

Többiektől bocsi, de szita az agyam, nem tudok többet megjegyezni, ki mit írt. Holnap labor, már megint.

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok,
meg mindig korhazban ma levettek az infuziorol es gyogyszert kapok helyette. Ha nem lesznek igy osszehuzodasaim akkor szerda korul haza mehetek, de szigoruan fekudnom kell csak wcre es furodni kelhetek majd fel.
Az orvos legalabb junius 1- ig bent szeretne tartani a lanyzot. Es persze en is.
En mar tul vagyok ket tudoerlelo injekcion. Az elsot meg aprilis 13-an kaptam, a masodikat meg most kedden 27-en. Remelem nem lesz ra szukseg!

Heni:
junius 22-re vagyok kiirva
kislany es a Marina Zoe nevet kapja majd
Asklepion Genereal Klinic ahol szulni fogok , Heraklionban
Heraklionban lakunk, Gorogorszag
elso baba lesz.

Csillanak, nagyon szoritok!
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!!!
Jenny,
hát sajnos túl széles volt a kocsi :twisted: a ház bajárati ajtaján is nehéz volt begyömöszölni, azt hittem kitörik a kerék, a liftbe meg még meg is kellett emelni, csak úgy tudtuk betuszkolni... :(
meg igazából az sem tetszett benne, hogy nem tudtuk teljesen felültetni az ülést, hanem még 'alapállapotban" is szinte feküdt.. szegénynek olyan hasizma lett volna tőle...
a PierreCardin is kagylóülés, de ebbe valahogy jobban lehet ültetni.
és hát a legnagyobb boldogság, hogy 4-5 centivel keskenyebb, és befér :D
szerdán már nálunk lesz, kíváncsi vagyok, tényleg olyan jó állapotban van e, mint amilyennek látszik...

Nikvik,
a helyzethez képest ez azért már javulás, örülök neki!
és kívánom, hogy hazajöhess!!

Nekem ma nem kell mennem sehova, nem kell elintéznem semmit, úgy örülök!!!!!! :D :D
úgyhogy András ment el ma az Alfával, nekem nincs is itthon kocsim :)
picit fura, de ma végre csak tanulnom kell :lol:

akartam már korábban kérdezni, hogy ti mennyi magnéziumot szedtek? csak azért, mert én eddig MagneB6-ot szedtem, mondjuk elég volt a napi 3szem, de most Béres Magne6-ot szedek. Az előbbiben filmtablettánként csak 48mg Mg van, az utóbbiban viszont 250mg. Ezért napi egyet szedek belőle, nem is keményedek annyit, mint régebben, e ha esetleg szükségem lenne rá, szerintetek még mennyit vehetek be belőle? :roll:

Na most tanulok egy kis pedagógiai problématörténetet, aztán jövök vissza :P
Vendég

Geooo: Én a Juvita Magnézium+B6 vitamint szedem. Abban is 250mg a magnézium mennyisége. Napi egyet veszek be belőle, de volt rá példa, hogy ha nagyon sokat és sűrűn keményedtem, akkor kiegészítettem még egy fél tablettával. És akkor úgy jó volt.

Jó tanulást a mai naphoz! De azért ne vidd túlzásba! Használd ki a szabadidőd, és azért közben pihenj is egy picit.

Nekem ma még szülői értekezletre is kell mennem. Hogy őszinte legyek, nem sok kedvem van hozzá.

Apa meg elment Siklósra, és csak pénteken jön haza. Szerdán megint megyek CTG-re, kíváncsi vagyok mik az újabb fejlemények.
Vendég

Sziasztok!

Csilla, Nikvik, nagy-nagy erőt nektek!!!!!!!! A legnehezebb lehet csak feküdni sé várni, nade legalább van kire :-)

Geo,

Magnéziumból szinte nincs korlát, a kórházban több ezer grammosat adnak, aztán vagy hat vagy nem.......nekem amikor nagyon görcsöltem, napi 5x2-t kellett szednem és semmi bajom nem lett tőle.

Kép

KépKép
eszterxx

Henibaby, nem semmi a betöltött 37. hét. Irigykedem, szeretnék már ott tartani!

Kép

KépKép
eszterxx

lányok! :-) sziasztok

először is nikviknek és rózsának mennek az energiák!!!!!!!!!!
kitartás lányok!!! ez már a finish :-)

én NEM DOLGOZOM leirom még1x!!! NEM MENTEM DOLGOZNI éljen éljen éljen - sallala - sallala! hát gyerekek maga a mámor! leirhatatlan! és a férjuram reggel olyan szépen ébresztett egy szelet meggyes sütivel és mondta hogy megehetem az ágyból mert ez az első "szabadnapom" :-) olyan édi! úgyhogy a délelőtt jól elment mert tegnap vendégeink voltak és hát konkrival ellentétben tegnap úgy maradt a konyha - mert a hasam miatt muszáj voltam 10-kor lefeküdni de ma már csili vili :-) és mostam és kikészitettem a vasalnivalót üvölt a rádió és nagyon boldog vagyok! :-) pedig borul az idő és jön az eső de kit érdekel :-)

szerdán megyek ctg-re!!!! azt sem tudom hogy csinálják! Heni erről irnál pár sort? mennyi ideig tart? mit csinálnak? a puncit is megvizsgálják? vagy hogy megy? szeretek erről felkészülni....

pénteken nődoki - ott megnézik hogy a miomám mekkorát nőtt - mert terhességkor azt is növeszted és hol van merre rugdosta Esztike :-) szóval azért vannak igy is progrik! :-) holnap megyek a céghez 8-ra mert még a könyvelést lekell zárni de azért ez már más kategória! kész vagyok és jövök :-)

mindenkinek szép napot!

ja Konkri!!! nem nem nem a férjem ha lerakja az alsóját a konyhába nem flingiflangázik órákig :-) hjanem rögtön jön a hálóba - mert ő nem itthon zuhanyzik hanem a foci után rögtön és akkor átöltözik és itthon még1x nem zuhanyzik mert a pálya kb. 10 perc addig újra már nem lesz koszos izzadt! és akkor ott ledobja és jön be :-) reggel meg szedegethetem össze a motyóit ugye....

tök szépet irtál Konkri az anyaságról én is igy gondolom ahogy leirtad!!!!

na lejárt a hitech mosógép csiripel hogy menjek oda kiszedni a rucikat! :-) majd jövök

Geo gratula az 5-höz és vigyázz mostmár a hosszú progrikkal! a testünk nem véletlen reagál dolgokra ! most kurva bölcs vagyok :-) 35. hétig dolgoztam :-) :-) :-) most meg osztom az "észt" :-)
olyan jókedvem van!
Vendég

Nanetto: Jó olvasni a soraidat! Csupa boldogság és optimizmus minden szavad! Ebből a sok jóból most rám is átjött egy jó adag általad. Köszi!
CTG: Nem kell levetkőzni, csak a pocakot kell "kicsomagolni", mint az uh-n. Beültetnek egy kényelmes székbe (van ahol oldaltfekvésben csinálják), majd rádcsatolnak két gumis övet. Mindkettőhöz csíptetnek egy-egy érzékelőfejet, melyet zselével kennek be. Az egyik a pocak alsó részén van és az méri a baby szívritmusát, illetve a gép hangjából is hallani fogod, ahogy ver a szíve (persze, ha adnak rá hangot). A másik érzékelő a pocak felső részén van, ami a méh összehúzódásait méri, illetve az érzékelők jelzik a baba mozgását is. Még a legkisebb mocorgást is. Így kell nyugalomban csücsülni általában 20 percig, de ha a baba éppen az alvós periódusában van, akkor esetleg tovább is tarthat, iletve megpróbálják őt a pocak mozgatásával felébreszteni. A gép közben egy papírcsíkra rögzít minden adatot (mint egy ekg-s papír, ahhoz hasonlít). Közben megmérik a vérnyomást is. Aztán kézbe kapod a papírkádat, és azzal kell menni az orvosodhoz, aki értékeli az ott látottakat. Ennyi az egész. Jó kis relaxáció.

Eszter: Néha úgy gondolom, hogy de jó, mindjárt vége, mert már tényleg kezd terhes lenni a terhesség. Máskor meg picit visszaforgatnám az időt, mert úgy érzem, hogy annyi de annyi teendőm lenne még. Pedig fogjuk rá kész vagyok mindennel a baba fogadására, de mégis azt érzem, hogy még nem tökéletes..."fészekrakó ösztön":))
Vendég

Hali!

Geo, persze, érthető, kipróbálva látszik igazán, milyen a babakocsi. A Pierre Cardent is dícsérik, nekem is sokáig tetszett, csak ugye 4 kerekű, én meg 3 kerék fun vagyok, valamint nehéz a váza.
Én is Béres Magnázium+ B6-ot eszem a 23. héttől kezdve, mikoris annyit keményedtem. A napi adag 1 Elevit (abban 100mg van) +1 Béres,(250 mg) kettéosztva. Egyik felét délelőtt veszem be, másikat délután. Az Elevitet meg reggeli közben. Plusz szednem kell még Jodid 200-at is, mert az az Elevitben nincs, és én pajzsmirigy beteg vagyok.
Magnéziumot a 36. hétig lehet szedni, aztán már nem ajánlott, mert akkor már hadd gyakoroljon a méh.

Nanetto, jó olvasni, ahogy pörögsz, biztos nagyon vártad már a here-verét. :)
Jó pihit kívánok neked, élvezd ki ezt a pár hetet!

Heni, te már tényleg finishben vagy, nem izgulsz?

Mi tegnap kaptunk kölcsön egy Angelsounds szívhangfigyelőt, úgyhogy mi már szokjuk a ctg-n hallott szívhangot. Párom rákötötte a számgépre, és ki volt hangosítva. :)

Judy, Csillának nincs a kórházból fogadott orvosa? Én úgy emlékszem… Ha van neki, akkor kedves doki lehet, ha ennyire szarik rá, hogy be sem megy hozzá megbeszélni, mi lesz vele, mit terveznek.
Szegényke, elhiszem, hogy el van keseredve. Hogy hagyhatták, hogy ez idáig fajuljon???

Nikvik, örülök, hogy ha minden jól megy, szerdán hazamehetsz! Kitartás, és pihenj sokat!

Kép
jenny29
Mór

De jó Jenny, hogy visszatértél!

Nanetto- én nem szálltam be a himbilimbi témába- azt hiszem :) sztem más kérdezett rá, de nem baj! Azért engem is érdekel, hogy mi van a férjed himbilimbijével :) :) :) szerencsére nálunk ilyen probléma nincs, mármint ruha széthagyás, illetve minimális is az is csak az én mániám zavarja...
a konyhát meg sz@rd le, csak én vagyok ilyen hüle, sztem... :)

hát én meg elengedtem sétálni prücsköt a húgommal a kissógorhoz- közben eleredt az eső, tesóm meg nem veszi fel a telót... :roll: nem tudom mi van velük :(

Én is mehetek megint vasalni :(, mert tegnap is b@sztam befejezni és már megy is a mosógép a kövi adaggal... :(
de sietni akarok, mert van plüsöm, meg flanelom és takarót akarok varrni...

Após pedig jön haza! juhéjj! haza fele, már akar is menni üzletelni... tiszta dinka palánta :) de nem baj, amíg tud pénzt csinálni, addig nekünk jó :)

na megyek vasalót izzítani, meg felkutatni a két porontyot (nekem a kishúgom mindig kicsi marad, pedig 21 éves :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Geoo: nekem a 26. hét környékén volt egy igen intenzíven keméynedős időszakom, tartott kb. 1,5 hétig, és akkor nagyon meg voltam szepenve, Béres Magne B6-ból is bevettem a napi 3-3,5-öt, ha úgy éreztem. Egyetlen mellékhatást tulajdonítok neki, hasmenésem lett, és ki is olvastam a dobozűról, hoyg valszeg amiatt. De ahhoz tartrósan szedtem ezt a magasabb mennyiséget. Most megint nem volt ilyen ijesztős időszakom, így a másik Magne B6-ot szedem (a 48g-ost), napi 4-et általában. Jah, és a hasmenésnek is vége lett.
Szerintem most növelni fogom az adagot, mert 3-4 napja keményedgetek, de ami jobban megijeszt, mensis görcsös hasfájásaim is vannak olykor. Ha nem túl sűrű, akkor ugye ez még nem baj? Amik már szültek, írtok róla, ezek még csak amolyan méh-gyakorlások?! Ugye még nem a szülés közeledtét jelzik?! Isten őrizzen, jaj, ilyenkor úgy gondolok Rád Heni, h Te már nyugiban lehetsz...
Bár Te meg feltétlenül várd meg a férjedet, úgyhogy még minimum egy hét, ha jól értem, amíg bent kéne maradjon a kisfiad.

Csilla, Nikvik, Rózsa, mindegyikőtöknek mennek a drukkok! Remélem, Csilla kezd kissé megnyugodni, és a vérnyomása is rendeződik, akkor nem veszik ki még a kis Lénát.
Ördögi kör, hogy ideges eleve, de a vérnoymása legyen alacsony, hát szinte kivitelezhetetlen, de csak hatnak végre a gyógyszerek, és az otthoni félelmetes aggódásnál mégiscsak jobb a kórház, ahol odafigyelnek. Bár borzasztó lehet, hogy valaki felbúzdítja, hogy sétáljon, szegényke csoszog a folyosón, hogy utána egy másik nővér vagy doki, jól lebaltázza érte. Szerintem én is sugárban bőgnék.
De taláncsak mindee rendben lesz. Olyan édesen mosolygó kisbaba kemény kiscsaj lesz.

Nik, Veled is nagyon együttérzek ám, és akármilyen nehéz, tényleg maradj az ágyban (úgysem engednek mást) nagyon sok múlhat rajta. Én a terhességem elején kellett több hetet vigyázzban ágyban feküdnöm, igaz, hogy majdnem begolyóztam, de óriási volt a tét. Én méhen belüli vérömleny miatt véreztem, de hogy kimoshatja az akkor még pöttömke babát, az rémes volt.
Ágyban ettem, stb, de megérte. Viszont éppen innét tudom, milyen nagyon nehéz, és elismerésem érte, anyósért különösen :shock:

Többiek hozzászólásaihoz most nem tudok írni, megyek ebédelni.

detti_10

Szep napot!

Nekem ma luzer napom van hatarozottan :)
Reggel folytattam egy kor nem tul bajos csevegest edesanyammal.... meg csak nem is anyaknapja alkalmabol, ujra elokerult a meg elegge le nem ragott csont, hat mindent elkovet, hogy a nepszerusegi versenybol meg diszkvalifikaljak is :)
Aztan hogy ne maradjak itt magamban ezzel a csevejjel elhuztam az egyetemre, kicsit keson, es telibe kaptam egy haaatalmas dugot, ami miatt eleve fel ora kesessel ertem be. Es mit hoz a sors, nem voltak orak :D:D:D Hat keeesz... ugyhogy jottem haza, bekapcsoltam a gepet, elolvastalak titeket es mire irtam volna elment a net :D:D:D
Mi johet meg ma?

na egyelore hirtelen ennyi, meg egyszer atolvasom a termest...

luna6

Detti, a gorcsos fajas lehet normalis is de lehet hatassal is a mehszajra. Otthon sajna ezt nem lehet eldonteni. Neha grcsoles nelkul is kepes titokban felpuhulni meg kinyilni, de a kemenyedesk kovetkezteben is tud ilyet, sot lehet, hogy semmit nem csinal. Allitolag alkati kerdes is a kemneyedes dolog (nekem olyankor nem gorcsol) es mindket korabbi terhessegemnel allitolag az atlagnal elobb es tobbet kemenyedtem. A mostaniban is valami 15. hettol, akkortol kaptam magneziumot. Aztan idonkent erosebb a dolog (pl amnio kornyeken sokkal tobb volt, de hat ugye stresszeltek a mehet :)). Mindenesetre amit mi itt szedunk az vizben oldhato por es egy zacsiban van 122mg, es ebbol en most napi harmat iszom. A magne b6-ok ehez kepest lepkeszarny erosseguek :) (amit meg a korhazban adnak infuzioban az meg az enyimen is tobbszorosen tul tesz... bar allitolag igazi mehtevekenyseget ezzel sem igen tudnak mar megallitani.)
Naszoval vissza a gorcsolesre es a kemenyedesre, jelenthet nemi valtozast bent a mehszajnal (ezert mentem be en is az ugyeletre penteken, mert hat honnan tudjam? csak ugy derul ki ha kezzel es ultrahanggal is megvizsgalnak, es nem is vagy-vagy hanem mindketto, mert kiegeszitik egymast es igy a teljes a ralatas a helyzetre) de lehet teljesen artalmatlan dolog is, tornazik a mehetd, keszulodik, szalagok nyulnak, labaid tavolodnak :)

luna6

Nanetto, en kb hasonlokeppen fogok lelkesedni azon a napon, mikor megint munkaba allhatok :) Oke, lelkes voltam mikor 8,5 eve Mancianl 36. heten vegre en sem mentem tobbet, de nem 8,5 evre terveztem a kiallast, es akkor az ember meg azt giszi, hogy megfogta az isten labat a HTBseggel :) Aztan van aki tenyleg megfogja, de en mar fixen tudom, hogy engem nem erre talaltak ki :D:D:D

luna6

Hogy izgulok-e?

Mit is mondjak. Kicsit talán igen. Ezek már a várakozással teli napok. Leginkább azon izgulok, hogy ezt a hetet túléljük egyben. Bár izzítottuk sógoromékat, így van terv, ha mégis a héten történne valami.

Gergő minden apró rezdülését figyelem most már tudatosan, hogy a legapróbb változást is észre vegyem.

A spontán beindult szülés előtt én ugyanúgy értetlenül állok, mert fogalmam sincs, hogy mit is kellene érezni, vagy hogy kezdődik az egész. Azért ez az értetlenség, mert Boginál megkaptam az infúzió-adagomat és az váltotta ki a fájásokat. Hogy most hogyan lesz, nem tudom. Ha be kell feküdnöm valami miatt, akkor valószínű megint így fog történni.
Ha spontán indul be, akkor bízom benne, hogy nem vagyok akkora dinka, hogy ösztönösen ne tudnám, mikor kell a kórházba indulni.

Luna: Nem irigyellek a mai napért. Hogy téged anyukád mindig ki tud akasztani? Furcsa természet lehet.
A nap hátralévő részére a javaslatom... hagyj rá mindent, mert ez egy ilyen peches nap.
Vendég

A magnéziumot én még a héten biztos szedem, főleg mert apa nincs elérhető közelségben. Aztán majd a jövőhéten leállok vele. Bár én is azt hallottam, hogy az igazán, valós szülési fájásokat, méhösszehúzódásokat nem lehet vele megszüntetni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?