Halihóó!
pénteken végülis nem írtam ZH-t, mert a Deák tértől az Astoriára egy óra alatt értem el... ami ugye nem nagy távolság, metróval 1 megálló..
persze mivel dugó volt, ezért a víz is megint elkezdett forrni, úgyhogy a fűtést megint maxon nyomattam.
szóval aa dugó miatt az első órámat lekéstem..
amikor megérkeztem a parkolóba, akkor meg jól felhúzott a parkolóőr...
amikor az ember behajt a parkolóba, akkor az őr kijön a kis bódéjából, az egy jegyet, hogy mikor érkeztél, és megmondja hova parkolj, hol van még hely. ez azért van így, mert elég szűk ez a parkoló, és hogy ne legyen káosz..
na amikor én érkeztem, akkor már csak 2 szabad hely maradt.
mögöttem meg jött még egy autó, egy Astra. szóval így pont megtelt a hely. na és a fasza parkolóőr engem küldött a kisebb helyre, amikor szemmel láthatóan én az Alfával nem fértem volna be... mondtam is neki..
ő meg azzal magyarázott, csak nem értette meg, hogy az Alfát előrefelé nem is lehet sok helyre benyomni, mert túl hosszú az orra, ha tehetem mindig tolatva parkolok...
aztán rájött végre a parkolóőr, hogy arra a helyre, ahova rakni akart, csak úgy fér be a kocsim, ha beleállok az oszlopba... úgyhogy MEGENGEDTE hogy a nagyobb helyre álljak
de a suliban minden tök jó volt, mert megtartottam az előadásomat, amire 5öst kaptam
suli után elmentem a 17.ker.-be, Rákoshegyre, ahol átvettem a szopipárnmat, mert már két hete készen volt..
na olyan király volt fás-erdős részen autózni a beton belvároshoz képest, hogy tisztára felvidultam...
meg volt egy szakasz, ahol annyi prosti volt, hogy me se tudtam már őket számolni
majd elmentem a Csengerybe, mert anya most hozta fel Pásztóról a kiságyat, meg egy kihúzható kanapét, egy egyszemélyes, és egy kétszemélyes kanapét. vagy mi az.. ezek az én ottoni szobámból vannak, és a Csengery vendégszobájába kerülnek.
ezeket egy óra alatt sikerült felcipelni, ja meg még babaruhák, meg etetőszék is volt köztük.
aztán Ikeában voltunk, ahol vettünk fürdőszobaszekrényt, Manónak baldachint, lepedőt.
este 8kor végeztünk, indultunk haza. hazafelé még vettünk epret.
aztán otthon gyorsan nyomtunk egy vacsit, és elkezdtük csinálni a tortát... mert minden családi szülinapra én készítem a tortát, és 1-jén volt Tatának (anyai nagyapa) a szülinapja.
Én már fel se tudtam állni, meg fájt a hátam, meg a karom, úgyhogy én tisztítottam az epret, meg utána apró darabokra vágtam, és adtam Andrásnak az instrukciókat. ő mérte ki a mennyiségeket, sütötte meg a tésztát, csinálta meg a krémet, ügyi volt
éjfélre végeztünk, és fél2kor feküdtünk le aludni...
reggel 10kor már indultunk, és délután hármig mamáéknál voltunk (nagynénémékkel, meg anyáékkal együtt). bográcsoztunk, meg szülinapoztunk, Csengery előtte-utána fotókat mutogattunk.
persze a digitális kulcstartó képkeret az nem érkezett meg a vulkáni hamu miatt, úgyhogy mi csak a tortát vittük.
ezután még ki kellett vinni a buszt anya embereinek, hgy hétfőn tudjanak mivel menni dolgozni, anya fizetést adott egy másk faluban pár embernek, meg bepakolta a cuccaikat, és csak után indulhattunk haza (merthogy anya eladta a kocsiját, most meg jöttek föl Pestre a barátjához, és mi vittük fel őt meg a kisöcsémet), úgyhogy csak 6kor tudtunk elindulni..
én estére olyan hulla lettem, hogy az ágyban bőgtem András karjaiban, aztán elaludtam...
Ma(vasárnao) reggel viszont 10kor keltem fel, és mondhatom nagyon JOBB lábbal
reggeli után elmentünk a Csengerybe. András felszerelte a fürdőbútort, meg összerakta a kiságyat, én addig berendeztem (agyban) nagyjából a gyerekszobát, aztán jött a sütőhelyzet...
még korábban kaptunk anyától egy főzőlapot, és egy sütőt. ezeket ő sosem használta, mert nem került rá sor, illetve kb fél éve költözött el az öcséimmel a fullos házunkból, mikor a nevelőapámmal szétmentek..
most meg az egyik ismerőse házában lakik, akik kint dolgoznak Angliában, és csak ritkán jönnek haza, úgyhogy megengedték nekik, hogy ott lakjanak...
úgyhogy nekünk adta ezeket a cuccokat. csak sajnos ma kiderült, hogy a vadonatúj Bosch sütő az KUKA!! mert az egerek szétrágták a vezetékeket, szétugyozták a bélést, és még egy egérmúmiát is találtunk benne...
erre jó szomorúak lettünk, hogy honnan szerzünk akkor sütőt, illetve miből...
na nagyjából ennyi, most megtervezem a jövő hetemet, és elteszem magam holnapra..
majd azért igyekszem naponta olvasni titeket, mert vagy az van, hogy írni, vagy olvsni nincs időm titeket...
Csillának és Nikviknek nagyon szorítok!