A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Én is gratulálok Léna babához!!!!! (Meg a dokinak is, de ezt most hagyjuk :twisted: )

Judy, köszönjük a jóhírt, informálj minket továbbra is, és szerintem amúgy semmi gond azzal, ha Te csak néha berobbansz és írsz valamit magatokról is.

Nanetto, szerintem se menjünk bele a politikába, mert csak felbosszantanánk magunkat. :lol: Meglátjuk hogy lesz, aztán örülünk annak ami van. De azért köszi a bíztató szavakat, reménykedjünk a legjobbakban. És azért ne legyél szomorú, mert nem mindenki lop, csal stb., csak a többség :roll:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Ennyi történést :D:D

Léna, Isten hozott közöttünk! Remélem hamar magadra kapsz fél kilót!
Anyudnak meg drukkolok, ohgy hamar felépüljön a császárból.
A dokijához meg szívem szerint egy baltát vágnék, de ezt sajna nem tehetem... grrrr

Jeny!
Gyere :D Ha kell, kapsz rövid összefoglalókat :D:D
Nagyon köszi a híreket! Be kell valljam,miden egyes üzidnél itt izgultam, hogy milyen hírekkel jössz.
Kérlek mond meg Csillának, hogy nagyon nagyon sok energiát küldök neki és drukkolok, hogy minél hamarabb kijöhessenek a kórházból!!!

Konkri!
Tök jó a potya 20as! :D:D
Nekem 70nel sikerült többet adniuk (pótolták a kieső táppénz egy részét) de sajna pont el fog menni a be nem fizetett számlákra... :?

Gem!
Hát, tudod, azért ez a 2 év korkülönbség nekem nagyon kevés lenne... Én annyira nehezen bírnám kezelni a 2,5 évest és a minit, hogy ihajj... és te még melózni is elmenetél közben...
Megértem, hogy fáradt vagy, hiszen azért mégiscsak a 3dik baba.. csak jobban leterheli a szervezetet, nem?

Piac jó lehetett :D

Akartam kérdezni: A férjed mióta van otthon?

Luna!
Anyukád az no comment kategóriába tartozik... Szegény nagylány. Ez akkora kicseszés vele. Veletek meg még nagyobb, mert ha végül mégis nálatok köt ki, akkor rajtatok veri le, hogy nem lehet a barátaival. Tisztában van azzal, hogy miért nem maradhatott ő veled? Mármint azon kívül, hogy kivándoroltatok Portugáliába.. (én tuti veled mentem volna.... de ez már a saját énem :D:D)
A nevelőszülés részen nagyon kiakadtam!!!!!! :? de igen, maradjunk a no comment-nél inkább :D Nem akarom ismeretlenül szidni anyudat. Megteszed te magadban úgy is eléggé, gondolom.

Nanetto!
:D:D Nagyon ügyi voltál, hogy kibírtad a melót eddig és most hajrá PIHENÉS :D:D
Milyen volt a hétvégi kerti buli?

Rózsa!
Csak nem akar olyan gyorsan kijönni az a pasi :D:D Örülök! :D

Geo!
menzi szerű görcsök lehetnek jóslók. :) Akkor érdemes indulni a kórházba, ha 1 órán keresztül minimum 10 percenként jön egy ilyen. És edd a magnéziumot :D az nem árt.

Anyukád is egy igen érdekes emberke... :? Neked sem egyszerű vele! én olyan nehezen értem ezt meg. Nem csak azért, mert anyám soha, de soha nem helyezett egy pasit sem elénk, hanem mert én se tenném ezt soha. Ha Hanna és Ádám között kéne választanom, tuti Hannát választom gondolkozás nélkül. Egy pasi soha se biztos, de ha jól csinálod, a gyerekeid veled lesznek.
Szegény öcséidnek se könnyű... sőt. Egy tinit magára hagyni... :S Láttam már nem egy ilyet,de mindig kiakadok. (lsd Luna anyukája és a költözzön a gyerek egyedül a lakásba grrr...)
A kisebbik öcsédnek masszív szeretet hiánya lehet. :? Azt is megértem,h ogy nem te szeretnéd felnevelni őt (bár szerintem veled jobban járna)
Kitartás!!! Bár úgy se tudod magad függetleníteni, meg nem idegesíteni ezen. Szerintem az a fontos, hogy Te majd másképp döntesz a saját gyerekednél. És legalább Te tanulsz anyud hibáiból!
Családállításon voltál már? Szerintem neked is jót tenne. Én nagyon szeretnék elmenni, meg Ádit is elvinni 1re. (Neki is naaaagyon gázos az anyja) Nekem meg kell, hogy végleg le tudjam zárni anya hülyeségeit bennem. :D

Talinn!
Tök jó, hogy minden rendben a kicsivel :D:D

Hari!
Néha azért megkérdezem magamban, hogy miért nem rúgod már tökön a kedves férjedet??? Az enyém se kutya, de azért ez már túlzás. Meg én tuti felkelteném és közölném vele, hogy hopp, szőnyeg fel, stb... bakker, neked van egy baba a pocakodban, nem neki.
Ádi is mostanában hajnali 4-5 fele feküdt le és használhatatlan volt napközben. Tele lett vele a tököm. Tegnap már keltettem, hogy ne aludjon, mert van dolog. Ma füvet fog nyírni, különben őt nyírom le. :D:D
Ikeázunk egyet pénteken ovi után? :D

Nanetto!
Nyugdíjjárulékkal 100%osan egyet értek. Mi tuti már nem kapunk semmit, ha öregek leszünk, max, ha a gyerekünk megszán...

Szülés elindulása:
Most nincsen bennem félsz, hogy nem ismerem fel :D Még mindig úgy gondolom, hogy nem lesz rövid szülés, így nem izgulok rajta :D

Gyed/Gyes ügy:
Én barimra morci lennék, ha újra mindenki megkapná a GYEDet, aki "dolgozott" 178 napot a szülés előtti 2 évben. Oké, emeljék vissza 3 évre, az nem zavar, de ne kaphassa meg mindenki. Tegnap is volt egy nőci a védőnél, hogy hát neki az elmúlt 2 évben!!! megvan a 178 napja... bassza meg, én Hanna 1 éves kora óta dolgozom megint és ADÓZOK.... És az a nő, aki be volt valahova jelentve, az ugyan azt kapja, mint én? Miért??? Azok a szerencsétlenek, akik meg csak feketén tudnak dolgozni, azt úgy is szarban maradnak, mert max a gyest kapják.

Lábam:
Tegnap egész nap rohangásztam (hasítottam, mint a szélvész :D:D)
Voltam házi dokinál, védőnőnél, Tescoban vásárolni, Hannával dokinál. :D Estére buci volt a lábam, de annyira jól esett.... :D Lassan életképes leszek :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Fú, sziasztok, mennyi rengeteg mindent kellett visszaolvasnom!!!

Csilla, gratulálok, és Léna babának sok drukk, hogy hamar hízzon egy kicsit, és azért hamar hazamehessen majd Veletek.

Szóval ezek szerinte elkezdtek jönni a babák. :D (akárhogyan is, de megvan az első baba, leszámítva sajnos Bibót és Tahtit :( )

Remélem nem haragszotok, ha a kihagyott 3-4 oldalhoz külön-külön nem írok mindenkinek, csak néhány dolgot, ami megragadta a figyelmem.

Anyós és anya témákhoz, hát tényleg no komment, olyan szar, hogy anya bárki lehet, nem kell hozzá se vizsga, se végzettség, és utána mindenki azt tesz azokkal a szerencsétlen gyerekivel, amit csak akar, és hogy aztán milyen ember lesz abból a gyerekből, azt leszarja, vagy még neki áll feljebb, hogy milyen bunkó gyereke lett. :evil: :evil: (nekem egyik nagymamám ilyen, most meg csodálkozik, hogy apukám hogy lett ilyen amilyen, hát úgy kell neki, ő nevelte, most élhet vele együtt öreg korára)

Szerintem amúgy akármit is mondanak, azért a gyerekneveléshez is sok intelligencia kell, meg érzelmi intelligencia, mert anélkül...háááát....meg lehet nézni milyen gyerekek nőnek fel.

Gyes téma: Én is úgy hallottam, hogy visszamenőleg is érvényes lesz, azokra is, akik a köztes időben szültek, és Én a híradóban (m1) azt hallottam, hogy a mostani feltételek megmaradnak, csak annyi lesz, hogy 3 év jár, nem 2.
Én ezzel ki tudok egyezni, aki dolgozott, kapjon gyed-et, tgyás-t, aki nem dolgozott, annak járjon csak a gyes. a 3.-ik évet meg legalább eldöntheti mindenki, hogy marad-e otthon 30 ezerért, vagy visszamegy-e dolgozni, ez így inkább fair, mintha rákényszerítenek, hogy menj vissza, ha van bölcsi, ha nincs, oldd meg. :)
Az új törvény ismeretében Mi is döntöttünk: a baba 2,5 éves koráig maradok itthon, azt utolsó 2,5 hónapban már szabin, tehát a gyesből így csak 3,5 hónapot kell kihúzni, aztán mehet az oviba a mini csoportba. (szerencsére az itteni oviban van a kiscsoporton belül mini is. :D ) Ettől eléggé megnyugodtam azért. :)

Mensi görcs-jóslófájás-keményedés: Az Nekem is van már egy ideje, a keményedéseim most kiegészültek a mensi görcsös fájással, belső feszítéssel, meg az enyhe derékfájással, de még tökéletesen elviselhető határon belül vannak.
Viszont a 34. hetes tesztreggelis cukrom magas lett, úgyhogy most itt a végén diétázhatok, hát annyira nem örülök ennek, de ez van, most már 5 hetet kibírok így. :D (vagy kevesebbet? :roll: )

Ja, azt nem is mondtam miért voltam eltűnve (bár nem is vette észre senki :oops: ).
Szóval készen vagyunk a szobával, most már teljesen, és minden be van szerezve a kórházi csomagokhoz (mert kell egy kisebb, meg egy nagyobb), és lassan végzek az összes babaruha és egyéb kellék mosásával-vasalásával, a héten befejezem. :)
Vasárnap megjön a maradék ajándék cucc is, azt kell majd elrendezgetni a jövő héten, és akkor végre már tényleg pihi lesz. :)

Vettünk pelenkát is, kicsiből csak 2x28-at, 4-9 kilósból meg egyelőre 140-et, de valószínű becsúszik még egy ilyen duopack. D: (pláne, hogy adnak hozzá ajándékba egy játéktároló dobozt is)

Aztán hozzánk is jön takarítani egy néni, valószínű 2 nap is kell majd neki, hogy mindennel végezzen. :) Én sokmindent megcsináltam már apránként, úgyhogy azért nem lesz olyan nehéz dolga. :)

Na, most aztán jó sokat írtam, majd igyekszem jönni, de olyan "szabad" kismama vagyok, hogy a legritkább esetben van időm gép elé ülni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Naaagy gratula Leni babahoz!!!

En meg visszaterek akkor a gyes temara. Komolyan nem ertem, mit nehez ezen megerteni. (addig oke, hogy szemely szerint es MOST nagyon jo annak aki 3 evig kap majd valamit, alairom, en is igenybe vettem kettonel... bar en a 3 evet soknak talaltam mindkettonel. De higyjetek el senkitol nem sajnalom, en pl ha akarnek elvileg eletem vegeig is HTB lehetnek ugye)
Ha egyszer van egy csaladom es elunk havi x ezer forintbol, de mielott meghazasodtunk a ferjemnek volt egy luxuskatgorias kocsija, es most, hogy minden honapban minuszra futunk elszall az agya es hatalmas hitelre vesz megint egyet es azzal beallit nagy boldogan, akkor ti mit szolnatok? Tapsolnatok, hogy de jo most van megint egy luxuskocsink mint regen? Vagy belegondolnatok, hogy ez hanyszor sok evre olyan szinten megterheli a csalad koltsegveteset (ami igy is negativba fut mindig) hogy ez a luxuson tuli extranak szamit, mert nem engedhetitek meg magatoknak. Oromkodnetek, hogy futott ules es hatvakaros auto van a feneketek alatt most, vagy belegondolnatok, hogy esetleg ennek kovetkezteben a kovetkezo x evben kenyerhajat kell adni a gyereknek reggelire minden masnap mert masra nem telik?
Kb errol szol ez a sztori. Az allamnak erre a luxusra nem futja... de nepszerusegi indexet rovid tavon es most lehet vele novelni nagyon is, es ez most marha jol hangzik annak aki megkapja... de ezen mindenki nagyot sziv, leginkabb a marhara jol jart gyerekek majd.
Itt nem arrol van szo, hogy nekem savanyu a szolo, tenyleg nem. Es igen, ha otthon lennek es jarna, en is igenybe vennem (plane a munka mellett jaro idiota gyest is... ilyet a fold nem hallott meg!!!) de ettol meg tisztaban vagyok vele, hogy az orszag magaval tol ki ilyen dontesekkel...

luna6

Sziasztok!

Geo, hát, nálatok is van egyfajta helyzet anyuddal, de én már egyre inkább úgy gondolom, itt összegyűltek a családi problémával megáldott emberkék egy kupacba.
Nálunk is vannak anyámmal problémák, de én már lelkiztem apum kapcsán eleget, inkább nem teregetem tovább a szennyest. De az tény, nekem az egész terhességemet megkeserítette anyum, és mégis minden héten át kell mennem segíteni neki, amit inkább hugomért teszek, nem anyámért.
Ez egy olyan teher, amit tudom, hogy anyu élete végéig nekem és tesómnak kell cipelnünk, mert mi vagyunk anyu szülei, és nem ő a miénk, mert nem lehet rá számítani sokmindenben.
Sajnos ez már felnőtt korunkban romlott el így, a gyerekkoromra semmi panaszom nem lehet.

Gyes/Gyed: Nekem jó így, hogy tgyás fél évig, aztán a gyerek 2 éves koráig gyed, nem háborgok, úgysem élnénk meg gyesből, a többi meg nem érdekel, nem politizálok én sem.

Nyuszi, én észrevettem, hogy eltűntél, de gondoltam biztos fontos dolgod van, ha helyzet van, úgyis írsz. Képeket majd teszel fel a felújításról? Ügyesek vagytok nagyon, előttünk még itt áll minden, festeni kéne, parkettázni, csak ugye lóvé nincs rá.

Hari, ne haragudj, de ahogy írtál a férjedről, kinyílt a bicska a zsebemben…
Dettó ugyanez volt a volt férjem, el is váltunk. Én utálom ezt a típust, aki elvárja, hogy otthon mindent a nő csináljon, és még ki is szolgáltatja magát. Egyszerűen én nem ezt láttam otthon, lehet ezért bőszít ennyire. Apukám világ életében segített anyunak, boltba járt, főzött, ha kellett, kertészkedett és mindent meg tudott szerelni. Mostani párom dettó olyan, mint Apukám volt.
Sajnos a rabszolgatartó típust nagyon nehéz megnevelni, melléjük egy olyan asszony való, aki nem lázad és teszi a dolgát. Hát én nem voltam ilyen, azért is lett válás a vége.
De látom, te ezt elég higgadtan viseled.

Kép
jenny29
Mór

Csillának szívből gratulálok!!! Kívánom, hogy minél hamarabb felépüljön, Léni pedig jó gyorsan megerősödjön!

(csak mellékesen jegyzem meg, hogy kész vagyok ezektől az orvosoktól... :twisted: )

Judy,
köszi a választ, most már értem. de sztem nincs abban semmi gáz, ha néha berobbansz :lol:

jut eszembe, lknyuszika is rég jelentkezett :roll:

Vok,
wow a családállításról még nem is hallottam :shock: de rákerestem, szóval létezik :)
ha van kedved, mesélhetnél erről egy picit :oops: :)
(ez az a Hellinger-féle? :roll: )
tök jó, hogy így javulgat a lábad :lol:

lknyuszika,
látom már megvagy, pont az előbb hiányoltalak :wink:
jó, hogy lassan mindennel készen vagytok :P

Luna,
teljesen egyetértek veled a gyed-es témában. kíváncsi vagyok ezt a kieső részt honnan teremtik majd elő :roll:

nade most itt az ideje a tanulásnak... :twisted:
Vendég

Vok, erről a családállításról én is hallottam már, de elképzelni sem tudom, hogy zajlik. Mesélnél róla, mert engem is érdekelne?

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Tök jót nevettem ezen, hogy Jenny azt írtad, hogy az ilyen magát kiszolgáltatós pasi a rabszolgatartó típus. Mennyire találó! :D :D

Ja, hát nehéz lehet egy ilyen pasival, Én sem bírnám szó nélkül, az biztos. Nálunk köztes állapot van, nem rabszolgatartó ugyan, de azért a házimunka nagy részét Én végzem, Ő meg néha porszívóz, meg néha elmosogat, nagyritkán kitereget, meg esetleg összedob egy-egy vacsit, aztán ennyi. :D
Viszont jól nevelt, mindig mindent a helyére tesz, nincsenek széthagyott ruhák, meg ilyesmi, mosatlan tányérok a mosogatón kívül. :D

Sorban haladva:
Geo, Én tuti nem tudnék még tanulni is a mostani napi programjaim mellett, le a kalappal!! Mondjuk Te majd 10 évvel fiatalabb vagy, az igaz, lehet 21 évesen Én is bírtam volna az iramot. (akkoriban másfajta okokból bírtuk jól az iramot :D sok buli, éjszakázás, meg minden... :D )
Tényleg, lehet, hogy már kérdezte más, de Neked nem fog hiányozni a bulizás, meg a szabad élet?
Csak magamból kiindulva, ha Nekem 21 évesen férjhez kellett volna menni, szülni, kiszaladtam, volna a világból. :D

Na, szoba: teszek fel képet, ugyan most az ágyon nincs ágynemű, és baldachin, mert azt kimosom, és majd a baba érkezése előptt tesszük fel, hogy ne koszolódjon. Nem emlékszem raktam-e fel ágyneműs képet, így azt is teszek, csak időközben az ágy átkerült a másik oldalra.
Na, íme:
Kép
Kép
Kép

Gyes téma: hát jah, ez elég nagy luxus az államnak, az tuti, bár ha már luxusról van szó, fel tudnék sorolni pár olyan kiadást, ami sokkal nagyobb összeg, sokkal luxusabb, és még haszna sincs. :D De ez nem az a fórum. :D
Én személy szerint az összes ilyen ellátást az előtte befizetett járulékokhoz kötném, ha valaki nem dolgozott előtte, annak miért jár alanyi jogon? Sokan ledolgoztunk előtte sok évet, és fizettük az adót, járulékot, akkor meg megérdemeljük, hogy igénybe is vegyük, amit adnak.
csak itt sokan sajna ebből élnek, ezt nem kéne hagyni...mert ez mondjuk a népességcsökkenést se oldja meg. :)

Amúgy Én visszamegyek dolgozni akár egy év után is, ha már nem jár semmi, csak akkor valaki mondja meg hova tegyem a gyerekem, ha nincs bölcsőde? Tudom már sokszor írtam, de minket pont ez érint, mert itt nincs! A környező bölcsikre meg kilométeres várólista van, mert nincs hely. Magánbölcsibe meg nem adom, mert elviszi a fizetésem 90%-át, akkor meg minek járjak be dolgozni, annyi erővel, havi kb. 20 ezer forintért akkor itthon is maradhatok.

Azt is pártolnám, hogy az otthon lévő anyákat tartsa el a férje, csak az a gond, hogy Magyarországon kétkeresős családmodell van kb. a II. világháború óta, nagyon kevés az a család ahol egy kereset elég.
Na, mindegy is, sajna ezeket a problémákat Mi úgysem oldjuk meg, max. figyelhetjük nézőként, hogy mások hogyan próbálkoznak (vagy nem) vele. :)

Na, megint jó sokat írtam, megyek is vissza vasalni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Csilla, először is hatalmas gratula Léni babához, kívánom, hogy minél előbb kapjon minél több tejet, erősödjön, hízzon és gyertek haza!!!!!! Judy, nagyon köszi a híreket, jó, hogy tudunk róla!!!!!!

Többiektől elnézést, de átugrottam a bejegyzéseket, azért nem tudok semmihez hozzászólni, alig van időm, leginkább most a csöppségek foglalkoztatnak :-) De azért a gyeses hozzászólásokba beleolvastam, Luna, én veled értek egyet. Persze én is kihasználom a kiskapukat és kistesó megszületése után is gyest fog kapni Andris után az apukája, de ez már csak a magyar mentalitás, ha adnak valamit elfogadom........miért is az a cigány kapja, aki életében nem dolgozott és nem is akar? de 3 év ellátás a világon sehol nincs, szerintem ebből a pénzből inkább bölcsödéket kellene finanszírozni, hogy visszamehessenek az emberek dolgozni.

Na, léptem, Léni baba, sok-sok egészséget neked!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Jelentem, ma elég szarul vagyok! Minden lehetséges helyen szúr, nyillal, feszít, görcsöl. Remélem, elmúlik, mert még nem szeretnék a szülészeten kikötni. Ráadásul ma Gergő is elemében van, és a nagy fészkelődésével még ő is rá tesz egy lapáttal.

Erről a Gyes és egyéb családtámogatási témáról lehetne vitatkozni. Olyan törvényt úgysem tudnak hozni, hogy mindenkinek megfeleljen. Ugyanis mindenkinek más szempontokból fontos ez a támogatás.
Pl. Szlovákiában már évek óta 3 év a gyes (ott úgy hívják, hogy anyasági segély). A szociális hivatal fizeti minden anyának. Akinek szülés előtt volt munkaviszonya, az persze többet kap, akinek nem, az megkapja az alap összeget. Ott pl. sorban zártak be a bölcsődék, mert egyszerűen nem volt rájuk igény. Mindenki simán otthon tudott/tud maradni 3 évig a gyerkőccel. E miatt az óvodák rendszerét módosították úgy, hogy akár a 2,5 éves gyerek is felvételt nyert az oviba, feltétel csupán a szobatisztaság volt. Ott senkit nem hallottam panaszkodni, hogy ez nem jó, és hasonlók. És valahol gazdaságilag is helyén van az ország. Nem azt mondom, hogy minden téren rózsás a helyzet, de még sincs annyira a béka segge alatt, mint Mo.
Én nem hiszem, hogy a családtámogatási ellátások módosításával lehetne felvirágoztatni egy országot. Egészen máshol kell keresni a bajok forrását. Hogy konkrétan hol, azt nem tudom. Arra ott vannak az okosok...feltéve, ha jól csinálják a dolgukat.
Vendég

mai napom!
reggel felkeltem és életem első krachja autóval beletolattam a lépcsőnkbe - férjuram elemezte 2 percig hogy ennyire bénán hogy tudtam kifordulni a garázsból - de nő vagyok simán mindenre képes vezetés terén :-) hálaég csak a lökhárítót karcoltam fel és lassan is mentem .. na ezek után le volt zárva az autópályára a felkanyarodás mert a hidon egy kamion balesetet csinált tehát jöhettem vissza és kerülhettem meg a félvilágot! ezek után beértem bazi éhesen az irodába harapok egy jóizűt valami sajtos micsodából mire érzem hogy reccs és a fogam kettétört! ... ezt a fogat 2 éve kiakarták húzni mert kinőtt az inyemből ugyanis nem volt helye és ezért nyomta a szájamat belül ... de nem engedtem kihúzni (én hülye...) és akkor lecsiszolták hogy ugye ne vágdossa folyamatosan ha beszélek és csináltak egy felépitményt - na az tört le!!!! hivtam a dokim s.o.s-ben de nem sok jót igért révén 37 hét körül (ugyanis csak jövőhéten fogad) ilyen "műtéteket" nem javallott csinálni mindenesetre megnézni! viszont most ott egy üres luk és hát ha nem is fáj pszichésen kurva szar és ehetek féloldalasan és fogalmam sincs hogy mossam :-( mindenesetre szereztem valami öblögető bigyót!!! a pipibe nem hiányzott....
ezek után hazajöttem megtankoltam és kiborultam milyen drága a benya - mire közölték hogy holnaptól újra emelik :-) tehát nem is tankoltam drágán???? ...

most pedig végre már ágyikómba vagyok és pihenni fogok! mensis görcsök nálam is vannak nekem azt mondta doki akkor van gáz ha ezt egy fél éjjel érzem és nem múlik el... de engem ilyenkor lever a víz is titeket is? szóval kibirható fájdalom sőt nem is fáj mert nekem anno ha megjött fetrengtem - tehát nem új a jelenség de hogy lever a viz és izzadok ez fura... merthogy amúgy nem vagyok izzadós jelenség!

viszont hazaértem és a párom csinált hideg hűsítő borogatást a lábamnak kendővel laza masszázzsal és ez mámorító volt ... :-) teljesen felfrissültem nagyon vigyáz rám olyan édi...
mindenesetre hétfőn fogorvos - holnap NST - pénteken ultrahang - pörög a hetünk rendesen

Nyuszika a szobád irtó cuki lett nagyon hangulatos! és az paplan garnitura irtó cuki :-)))
Vendég

Heni még ne szülj :-) mondd Gergőnek hogy várja meg aput amig hazaér :-) én sem szülhetek május 24-én mert a páromnak fontos focimeccse van :-) csúúúcs
Vendég

Nekem is vannak ilyen hőhullámaim. Engem is szó szerint lever a víz időközönként. Tegnap is nekivetkőztem egy szál pántos felsőbe, mert olyan melegem volt, hogy azt hittem meggyulladok, majd a másik percben magamra kellett kapni egy felsőt, mert akkor meg fáztam. És ez így ment reggeltől estig. Ma hasonló a helyzet, kiegészülve annyival, hogy a közérzetem sem a legjobb.
Vendég

Sziasztok,
ma toltottuk be a 33 hetet!
tegnap reggel ota nincs infuziom! Most gyogyszert szedek, hogy ne legyenek osszehuzodasaim.
Ma mar megengedtek, hogy wcre menjek, eddig csak nagydologra kelhettem fel.
Sot tegnap este egy het utan vegre furodhettem is Nikos segitsegevel!
Most voltam ultrahangon. A lanyzoval minden rendben, 1950 grammosnak mertek.
Meg nem tudom mikor mehetek haza, de remelem par napon belul
Anyum csutortok reggel jon, szoval az is sokat fog dobni a hangulatomon, hogy vegre megszabadulok anyostol.

CSILLANAK NAGYON GRTAULALOK LENIHEZ! MINDKETTEJUKNEK JO EGESZSEGET KIVANOK. REMELEM MIELOBB HAZAMEHETNEK!
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Családállítás:
Ez egy pszichológiai szerep játék. Azért tetszik nagyon, mert olyan sebek és sérelmek jönnek elő, amire talán már nem is emlékszel, de közben ott motoszkál benned.
Nem olcsó, de aki eddig volt az ismerősök közül nagyon-nagyon dícsérte ÉS tudott változtatni az életminőségén! És ez a nem mindegy!
Úgy néz ki, hogy kb 12 ember összekerül és egymás életéből segítenek feloldani a problémákat. A kollegám elmondása szerint teljesen átélte, hogy milyen volt a másik ember.
Tehát pl: én fel akarom oldani apám halálát, így az egyik csoporttárs beáll apámnak és ő vele fogom lejátszani, hogy mit csináltam volna, ha megbeszéljük a dolgot.
Az tuti, hogy sokat sírnak ott az emberek :D:D én úgy gondolom a sírás az egyik legjobb görcsoldó. És nagyon kell, mert ezzel tud az ember elengedni.

Geo!
Én is a Hellinger félét néztem. De szerintem érdemes utána járni, hogy ki milyen. Én is úgy fogok keresni. Utána olvasok, mert nagyon fontos a levezető személye.

Luna!
Ez nagyon képletes leírása volt a problémának! :)

Nik!
Kitartás!!!
A fekvés nem olyan vészes, túl lehet élni, főleg, hogy már nem kell sokat kibírnod. Én lélekben veled leszek! Totál át tudom érezni, hogy milyen.

Heni!
Mielőtt indulsz szülni, üzenj valakinek közüllünk, jó???!!!
Drukkolok, hogy várjátok meg apát :D

Gyesnél:
Én is inkább a bölcsik visszaállítását szeretném. Tehát én fordítva csináltam volna: Először csinálok bölcsiket, férőhelyeket, majd utána leviszem 2 évre a GYES-es időszakot. Így is nehéz bölcsibe helyet szerezni... nem hogy úgy, ha mindenkinek vissza kell mennie.
én most igen nagy dillemmában vagyok.
Hanna volt bölcsiébe (Stadionok) már várják Alexet, de mire Alex bölcsis lesz, addigra Hannának már csak fél éve lesz az oviból... de ha elkezdi a sulit, akkor most kezdje a 8kerben ő is, vagy itt Gyálon. Ha itt Gyálon, akkor a gyáli bölcsibe kéne irtani Alexet is (Itt nem annyira szimpi a bölcsi) szóval van min agyalnom jó erősen, mert ha a Stainohoz szeretném íratni, akkor már születés után megyek beirtani, mert elfogy a hely...

Megyünk Mancikával játszózni. :D

Írjatok jó sokat!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto, nem semmi napod volt, de a Férjed egy angyal. :D :D

Heni, de jó lett a tábla, úgy látom a fiúk dominálnak. :D És tök fura, hogy már ott az első baba. :D

Nik, Neked nagyon szorítok,már csak 1-2 hét, gondolom, és utána azért biztonsággal kiengedhetik, ha nagyon ki akar bújni... de azért remélem nem akar. :)

Vok, egyik kolléganőm is volt ilyenen, és érdekes, pont kismamasága idején mentek el, Ő is nagyon dicsérte. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

A táblázatba nem írtam a születés időpontját csak a dátumot. Kiegészítsem? Vagy maradjon így?
Vendég

lknyuszika,
hidd el, hiába a 21év, így se nagyon bírom.. főleg mostanában már fáj, meg szúr, ha az egyik oldalamról a másikra fexem, ahogy egyre nagyobb súlya van Dávidnak...
meg aztán épp annyi időm van tanulni, hogy megcsináljam a beadandókat, "felkészüljek" a ZH-kra.. sajnos a sz@r alapvizsgámra már nem is jut időm..
ráadásul most egész délután beépíthető mosogatógépet keresgéltem a neten, mert a konyhabútort a nélkül nem lehetne felállítani...
András meg bement az Ikeába az IkeaFamily kártyával, hogy vegyen egyet 75ezerért, erre kiderült, hogy az akció csak vasárnapig volt érvényes, most már 100fölött van az ára :twisted:
úgyhogy ezt kelett keresnem, mert az asztalossal ma délutánra lett megbeszéve, hogy beokoskodják a konyhaszekrényt a nem derékszögű konyhánkba, ami nem könnyű feladat... :x
úgyhogy találtam egy helyet, ahol jó árban vannak az ilyen cuccok, és most András az asztalossal épp mosogatógépet néz... :roll:
na ez a költözés meg egy jó nagy kicseszés... elvileg szombaton költözünk, mert nekem ez a hétvégém van, meg a következő a tanulásra, aztán alapvizsga :cry:
de valami mindig közbejön... :x
remélem ma megoldódik a konyha mizéria...
ja, és válaszolok a kérdésedre :) :
én igazából a gimiben pörögtem a legtöbbet, már ami a bulit illeti. akkoriban játszott minden: csövezés egy parkban Tankcsapda koncert után, fű, pia, bulizás (heti 2x), stb.
pasizni nem nagyon pasiztam, mert kb max egy évet voltam egyedül a gimi alatt, mert végig egy barátom volt. de nem is hiányzott. mivel akkor még rosszabb volt a kapcsolatom anyával, ezért örültem, hogy van valaki, aki ismeri a családi helyzetemet, aki nemcsak a szerelmem, hanem a barátom is.
csak hát vége lett, mert túl "kevés" volt nekem, mármint úgy értem, hogy nagyon gyerek volt (2-3 évvel idősebb nálam)...
illetve nem igazán tudott megfékezni, hatni rám, picit papucs volt, jobb lett volna egy csipetnyivel több irányítás :roll:

aztán jött András a gimi utolsó évében, és háát.. róla annyit tudnék mondani, hogy ami az előző kapcsolatomból hiányzott, az benne/vele mind megvan. néha mondjuk az okoz problémát, hogy mindketten irányítók vagyunk, aztán ha a másik nem akar "behódolni" akkor jön a kompromisszum, ami vagy bejön, vagy nem (eddig bejött :wink: )
és a kettőnk közt lévő korkülönbséget is ideálisnak tartom, mondjuk az egyik barátnőm egyszer majdnem összejött András egyik haverjával, azért csak MAJDNEM, mert a csajszinak túl sok volt ez a korkülönbség, szóval ami az egyiknél bejön, a másiknál meg pont az jelenti az akadályt.. :roll:

node a férjhezmenésről annyit, hogy kb fél éve voltunk együtt Andrással, amikor kitaláltam a "menetrendet":
1év együttlét után= összeköltözés
megint egy év után=megkéri a kezem
megint egy év múlva=esküvő
aztán egy év elteltével jöhet a gyerek!! :D
na ebből mindent betartottunk, kivéve, hogy Dávid egy évvel korábban jön :oops: :wink: (esküvő után 3 hónappa fogant)

amikor felkerültem egyetemre, akkor az első évben ment a bulizás (András mellett akkor sem jutott eszembe pasizni), aztán picit lassítottam, hogy ne vágjanak ki a suliból :lol: és tanultam,
aztán meg kiköltöztünk Pomázra... na innen még egy kávét meginni is nagy macera bemáaszni pestre, nemhogy bulizni.. mindig valakinl ott kellett aludnom. Illetve András jött értem mindig, de szegényt sem akartam ezzel kínozni, főleg úgy, hogy másnap meg ment dolgozni... :?
nade mindezel azt akarom mondani :D hogy nekem a házasság, vagy a párkapcsolatom soha nem volt akadály a szabadságban, Andrással mindig is tudtunk együtt is, meg külön is bulizni.

anya kérdezte (meg mellette még sokan mások is), hogy miért sietünk ennyire a házassággal?
én a körülöttem élőkből mindenhol azt láttam, hogy (András barátainál) jött a gyerek, aztán gyorsan ráhúzott a fiú a lány ujjára gy gyűrűt. ami nem is lenne baj, ha a fiú nem hangoztatta volna mindig, hogy ő még nem akar megnősülni, illetve ha a lány nem zsarolta volna be azzal a fiút, hogy lelép a gyerekkel, ha nem veszzi feleségül...
a másik eset meg az volt, hogy azért házasodtak össze, hátha ettől megjavul, megújul a kapcsolatuk.
Mi pedig Andrással az esküvőt, ezt az egészet akkor akartuk megélni, amikor a szeremünk teljében, iletve fitalok vagyunk.

a gyerekvállalással pedig nem tudom mennyire változik a szabadságom majd :lol:
ahogy komolydott a kapcsolatom Andrással, úgy kezdtek engem más dolgok foglalkoztatni.
Nem dobott fel, ahogy a barátnőim egyik-másik új pasijukról meséltek, én boldog voltamm attól, hogy megtaláltam életem párját.
Azon se tudtam nevetni, hogy csak a szex miatt találkozgat egy másik barátnőm egy fiúval, miközben egy másik pasi tetszik neki...

egyre jobban érdekelt a gyerekvállalás (mondjuk a múlt évben az esküvőszervezés kötötte le minden időmet), de ésszerűnek tartottam legalább a BA-t elvégezni.

Aztán majd az évek vagy igazolni fognak, vagy nem :)

bocs, hosszú lettem, meg már azt se tudom egy ideje, miről írok :oops:
de jobb, mint szavakat tanulni :D

ja, és nyuszika, nagyon nagyon szép lett a szobátok, büszke lehetsz magadra :wink:

Henibaby,
remélem már jobban érzed magad...

Nanetto,
kemény egy napod volt!!!
de a lényeg, hogy most már tudsz pihenni.

Lányok,
lehet hogy ehhez sík hülye vagyok, és inkább először a neten kellett volna utánanéznem, mint itt előttetek beégetni magam, de:a CTG ugyanaz, mint az NST? :roll: :oops:

Nikvik,
csak így tovább :wink:

itt nézegetem a táblázatot elérzékenyült képpel, erre látom, hogy Henibaby, már beírta Léna születését!!! :shock:
hát ez keméyn!!
elkezdődött... :lol:

ajj, lépek vissza tanulni, mert így sose végzek..
Vendég

Vok,
valóban a sírás nagyon jó stresszoldó!!
Japánban van olyan szoba, ahová bemész, megbőgetnek, kibőgöd magad, és fellélegezve folytatod a napodat :lol:
Vendég

azt mondták holnap lottózzak mindenképp felkeltem félórára hogy bolognait főzzek - beraktam a spaghettit de kicsúszott
kezemből egy persze lelandolt a fazék alá amit nem és kigyulladt
baszki olyan füst lett és bűz!!! fuhhh mondtam a férjemnek hogy úgy jöjjön ki az odujából hogy érdekességeket fog érezni ---- persze erre kijött és közli mi a picsa ez a bűz :-) :-) :-)
most begyújtottem gy illatgyertyát meg kereszthuzat :-) remélem kimegy én ugyanis undorodom a büdöstől :-)
Vendég

és irni sem tudok mert látom kihagyom a szavakat
jobb ha bebújok a paplan alá és holnap újrakezdem a napom :-)
Vendég

Nanetto, akkor jobb, ha ma már nem nyúlsz semmihez. :D

Heni, szerintem jó így a táblázat, a dátummal, de ha a többiek ragaszkodnak hozzá, mehet az időpont is. :D (akkor minden babának ki tudjuk számolni az aszcendnsét, hihi)

Geo, tökéletesen értem amiket írtál, Én is így éreztem Balázzsal, csak annyi különbséggel, hogy Én 24 voltam, mikor megismerkedtünk. :D
Középiskolában Én is leragadtam egy-egy fiúnál, mindkettő 2-2 évet "vett el" az életemből, utána meg 4 évig Én is ugyanazzal a fiúval voltam együtt főiskolán, együtt is laktunk, már készültünk az esküvőre, de akkor úgy érzetem, hogy nem Ő az igazi. Meg sem tudtam volna mondani mi a bajom vele, mert semmi probléma nem volt soha köztünk, de valahogy a lelkem mélyén azt éreztem, hogy nem.
Akkor szakítottunk, és jött Balázs, és Nála már az elejétől éreztem, azt, amit Te is írtál, hogy minden megvan benne, ami nekem kell, pont tökéletesen összeillünk. :D :D
És tök jó, hogy május 19-én lesz az első házassági évfordulónk, 20.-án az 5 éves évfordulónk, és nem bánnám, ha nem sokkal utána a baba is befutna. :D (persze jöhet a kiírt időpontban is, de Én kinéztem neki május 24-ét. :D )

Vok, ha majd elmentek ilyen családállításra beszámolnál a tapasztalatokról? Tök kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan működik, és tényleg hatásos-e.

Na, vacsizok,valami cukorban és szénhidrátban szegényet....

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Léni baba gratulálok a születésedhez, anyának meg gyors felépülést kívánok!!!!!!!!!!!!!

Vok tök jó hír, hogy rendbe jön a lábad lassacskán :D :D

Nyuszi nagyon szép lett a babaszoba, nekem is nagyon tetszik az ágynemű :lol:

Nanetto az én napom is annyira szar, hogy el sem hiszed :( Nekem még a férjem is dolgozik, majd este fél 11-kor jön haza addig meg meg csak bánatoskodok :(
Én nem tudom mi van a levegőben, de mindenki olyan tapló és türelmetlen a másikkal, hogy hihetetlen, szívem szerint lefeküdnék, hogy gyorsan átaludjam ezt a napot.

Geo nem kérdeztél hülyeséget a CTG tényleg ugyanaz, mint az NST. Én is csak tegnap tudtam meg :oops:

Heni szerintem is lehetne időpontot írni a táblázatba, tök jó ötlet :D
Nemsemmi milyen tüneteid vannak, szorítok, hogy Gergő ne siessen még :D

Nekem semmi jel, keményedés alig, se mensi görcsök, se izzadás, se semmi, pedig én is mindjárt elkezdem a 37. hetet :roll:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok,

Csilla hírek:

Ma már voltak lent Léninél, meg tudták simogatni, azt mondja, hogy nagyon cuki, kis törékenyke, csupa pihe mindene.
A gyerekorvos tegnap minden lehetséges következményről tájékoztatta őket, ma viszont már azt mondta, hogy a körülményekhez képest nagyon jól van, a részlegen, ahol van, ő van a legjobban. Úgyhogy ez nagyon bíztatóóóóóóóóóóóó!!!! Oxigént kap, de csak úgy hogy az inkubátorba fújják be, nem szájon keresztül. Egyenlőre enni még nem kap, hanem infúziót adnak neki. Csilla nem fog szoptatni, emiatt van, hogy kap rossz pillantásokat, de próbálja nem magára venni, csak a jóra és a pozitív dolgokra koncentrál. Reggel 1/4 9-től este 1/4 9-ig 3 óránként mehet hozzá le.
Párja is bent volt a szülésnél, Léni azonnal felsírt, képeket majd kapunk. :lol: :lol:

Azért lett császár, mert a fehérje nagyon megemelkedett a vizeletben és a vérnyomása is nagyon magas lett.
A hasa, hege feszül, szegény nem mer köhögni, de végre egyedül van egy 3 ágyas szobában, a körülményekhez képest jól érzi magát. Kb egy hétig marad bent, mert az ő eredményeinek is rendeződniük kell. :oops: :oops:

Nagyon köszöni hogy drukkoltatok neki és gratulációkat is, jó érzés volt neki olvasni, úgy tűnik, hogy ma már kap laptopot és akkor bepótol mindent. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Hát, ne haragudjatok, ugyan mindenkit és mindent végigolvastam, annyira aktualitását veszített lenne, ha most visszamenőleg mindenre reagálnék, hogy inkább nem teszem.

A legnagyobb hírt persze nem tudom szó nélkül hagyni, megkönnyeztelek nagyon Csilla, a pici, törékeny Léna babáddal, és kívánom, hogy nagyon hamar kapjon magára egy kis pluszt és Te is épülj fel mielőbb. Minden műtétnél az első 1-2 nap a leges-legkeményebb, annál már csak jobb lehet minden órával, és mivel a terhesség váltotta kia tünetetidet, elképzelhető, hogy azok is rohamtempóban javulnak vissza- kívánom Neked! Nagyon gratulálok a kislányodhoz, és hála Istennek, hogy az orvosok szerint sincs baj vele.

Amiért nem merek sokat ülni, így nem is írok sokat: tegnap éjjel nagyon sokat keményedtem, alig aludtam miatta pár órát, kapkodtam be az Mg-t... úgy be voltam ijedve, mert mensis görcseim voltak, nem rohamokban, hanem jó hosszan, egyenletesen. Abszolút nem erősen, de azért annyira, h aludni ne tudjak mellette, és ha felkeltem, mert vagy 10x kicsoszogtam Wc-re, hátha jobb lesz, ha a hólyagom is üres, akkor azonnal bekeméynedetta hasam. Ma emmiatt nagyon pihenőben vagyok, de délelőtt még keményedett, most szinte semmi panaszom. Éjjel az ég-világon minden átfutott az agyamon, de most azzal próbálom magam újfent nyugtatni, hogy egy intenzívebb növekedése lehetett a méhemnek, vagy a baba csinálta a helyet, s tágultam odabent; de hogy ez nem jósló. Azért kicsit tartok az új éjszakától.

detti_10

Detti, ne aggódj, ha ez megvigasztal, Én így vagyok, mint ahogy leírtad, gyakorlatilag a 24-25-ik héttől (emiatt is vettek tp-re), és ki lehet így bírni, romlani nem romlik a helyzet.

Szóval ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj, csak készülget a szervezeted. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

hahó! mégsem olyan rossz a mai nap ... emlékesztek irtam hogy a legjobb barátnőmmel egyidőben voltunk terhesen de hát neki sajnos elment a baba a 12. héten és hát azóta depis és nem is láttam mert ugye miattam nem jött.... na hát T E R H E S!!!nagyon boldog vagyok miatta! őt újra visszacserélték a régi énjébe boldog pozitiv úgyhogy hihetetlen jó érzés ráadásul a skypon majd 1 órát dumáltunk ami nagyon ritka mert nincs korlátlan netjük csak néha néha tudunk dumálni - meg dolgoztam azért sem ugye... szóval TÖK JÓ!!! :-)

persze most majd nem látjuk minimum 1 évig ami nagyon letör! de hát ha ez az ára akkor megéri :-)
Vendég

Úgy tűnik, kezd átmenni rajtam a görcsölés. Én is beszedtem ma egy jó adag magnéziumot, sőt még egy kalcium pezsgőtablettát is megittam.

Délután csak ide a sarki boltba mentem le, de minden egyes lépésnél azt hittem összecsinálom magam. Iszonyúan fájt minden mozdulat. Úgy totyogtam, mint aki be van sz@rva közben azon imádkoztam, nehogy az utca kellős közepén elöntsön a magzatvíz.
Aztán hazavánszorogtunk, és most már picit jobb.

Viszont a hasam egész nap olyan, mint egy kőszikla. De most legalább nem görcsöl annyira.
Az egész 9 hónap alatt nem volt ennyi nyűgöm, mint a mai napon. Holnap NST... na az majd sokat elárul. Kíváncsi vagyok milyen görcsöket, összehúzódásokat fog kimutatni.
Dokinak mindenképpen megemlítem ezt a mai napot.
Vendég

jaj Heny, :-) most miattad izgulunk - de a vége már erről szól :-)
mostmár ne járkálj hanem tessék nyugton maradni - az tök jó hogy holnap mész nst-re - ott biztonságban vagy :-)
Vendég

Na sziasztok!

Bocsi az eltűnésért - bár senki se hiányolt! :(

Először is: gratulálok Csillának Lénához! Nagyon drukkolok neki, de biztos minden rendbe lesz!

Nikviknek is drukkolok, hogy még bent maradjon a baba!

Heni: te meg vigyázz magadra! Bár ennyi idős terhesen nem lehet már semmi baj! A terhestornán most szült meg egy csaj 37. hétre - front volt/van!

Geo: hogy állsz a sulival és a vizsgákkal? Jó az új babakocsi! Úgy látom te a Péterffybe fogsz szülni! Nem ismersz egy dr Kiát? Nem hallottam róla jót! :(

Eltűnés: másfél hónapja festünk - azaz az én drága férjem munka után. 2 hét után végre tegnap visszaköltöztünk a hálonkban. De még mindig kupi van! A t..öm tele van! A 3 kisszoba kész, jön még a konyha meg előszoba - az talán gyorsabban fog menni, főleg, hogy muszáj, mert az idő sűrget.
A gyerekszobába már minden megvan, bár az ágy összeszerelésénél az ágy egyik része kicsúszott és eltörött!!! :evil: Szerencsére meg lehetett ragasztani/ Nem voltam egy kicsit se ideges! Majd rakok fel képeket a gyerekszobáról, ha végre ki lesz takarítva.

Ez az első hetem itthon, végre! Pénteken elbúcsúztatak. Az osztályomtól kaptam egy játszószőnyeget , ehhez hasonlót:

Kép

, a kollégáimtól meg hordozóra rakható játékot , ezt:

Kép

meg cumicsiptetetőt, ajándékosarat, virágokat, stb.
Tök megható volt. Csináltam egy csomó képet, amin természetesen bálnán nézek ki - nem tudom miért, mert csak 11 kiló plusznál tartok!?!

Hát Nikvik vagy Csilla ' gondjaihoz' képest az enyém elenyésző: a lábam állandóan vizesedik :(, múltkor térdemig nem éreztem a lábam!, megőrülök a gyomorsavtól - bár most már szedem a Rennie-t, ja meg a fenekem striás lett!! Juhé!! Jó, hogy kentem! Ennyit ért! Ja és nincs egy katyám, amit felvegyek! Bár már nincs sok hátra.

Csütörtökön megyünk UH-ra, kiváncsi leszek mekkora már. A dokim mindig azt mondja, hogy hozzám képest nagy. 30. héten volt 1331g. Majd elválik. De legalább aktív, egy csomószor csuklik, meg kinyomja a lábaival a bordáimat - vezetés közben is! Hát az kellemes, ilyenkor nem győzöm arrébterelni!

Hát velünk ennyi történt. Majd próbálok visszaolvasni.

Ja és Heni: a név: Levente.

Detti

Kép
bhdetti

Detti,
jobb éjszakát kívánok, kevesebb keményedést!!

Nanetto,
nagy gratula a barátnődnek!!!
jajj, milyen jó volt anno meglátni a két csíkot :P

Henibaby,
próbálj pihenni, holnap meg gyere az eredményekkel!

Bhdetti,
vizsgák, suli stresszelnek eléggé, mert nem nagyon van se időm, se erőm tanulni :cry:
de,de ismerem Kiát, ugyanis ő a fogadott dokim :lol:
én még nem hallottam róla rosszat, pedig anno mikor hozzákerültem nagyon utánanéztem, itt a Babaneten is van róla egy topik, ahol csak jókat írnak róla, és én is maximálisan meg vagyok vele elégedve, de kíváncsi vagyok nagyon, te mi rosszat hallottál róla :lol:
gyerekszoba képeket majd hozz!!
a festéshez meg sok türelmet kívánok...
Levente? nagyobb öcsémet is így hívják, sztem nagyon szép név :lol:
amúgy újabb "terhem", nekem is, hogy ha fexem, egy idő után kinyír a gyomorsav, és ha nem ülök fel, akkor ttui elhánynám magam... :x
Vendég

Csillának gratula és gyors növekedést kívánok Léni babának!

Hát Luna-Geo, jó kis anyukáitok vannak...

Gyes téma és ovi/bölcsi: mi ma voltunk iratkozáson és onnan tudom, hogy új törvények szerint a 2,5 évest is fel kell venni az oviba! igaz ez még így is fél év lyuk...

Nekem tök szarakodott az oldal most, pedig nem hinném, hogy sokan használják, így ezt az oldalt kevéssé tudtam olvasni, de az előzőt bepótoltam...

Talinn írta talán: hogy 7 perces fájásokkal fog elindulni csak szülni... és nem válaszolt neki senki... Nos- nekem ilyen nem is volt, én egyből 2-3 percesekkel indítottam :) ezért alig akartam elhinni hogy szülünk, azt hittem, hogy ez csak vicc vagy jósló... de már írtam többször, hogy az volt a mákom, hogy bent voltam a kórházban és a szülésznőm is bent volt, így gondoltam, ha ráér, akkor nézzen meg. (megnéztek, de semmi, majd fél óra múlva 2 újnyi és közölték, hogy itt pár óra és gyerek...)
szóval amikor kórházba kell menni tutira: nekem a szülésznő és a doki adta ki így az utasítást
- ha elfolyt a magzatvíz
- ha vérzek
- ha ciklikusan fáj
(+ ha nincs magzat mozgás 1 napja)
mikor még az elején voltam az elsőnek és a dokival beszéltem, ő a fejét fogta, mikor én azt mondtam, hogy x perces fájásoknál indulok csak el...
sztem ezt úgy is érezni fogod, hogy menni kell... és hátha mindenki úgy jár mint én, hogy 2-3 perces fájások vannak... :)
ez persze csak az én véleményem, de én tuti nem ülnék itthon, hogy várjak x időt, inkább megyek és kapcsolják rám a gépet és nézzék a gyerek szívét, mert aztán, ha kell, akkor azonnal segítsenek. de persze hallottam már olyan szülésről, ahol a doki telefonon instruált, hogy ekkor induljon az anyuka vagy akkor... persze ha olyan fájások vannak és az anyuka rutinos már, akkor sokan pl indulás előtt még fürdenek, hajat mosnak, borotválkoznak, én is fogat mostam, kicsit igazítottam a képemen (még se lásson ember totál rondának :) ) de necces, mert a 2-3 perces fájásaim között annyi szünet nem volt, hogy a folyosón végig érjek és hát ugye ha nincs fájás, az attól még fáj, csak nem annyira. De nem kell betojni, mert ha kezdődik, akkor az ember szervezete valami iszonyatos válaszreakcióba tör ki, ha nem is a fájdalmat gyűri le, de az eszeddel tuti, hogy tudni fogod, hogy mi van, mit tegyél, hova menj... szóval ösztön... és hiába készít az ember előre forgató könyvet, az ott és azonnal átíródik és nem lesz para!

Hari: én is szeretnék még egy babát, most így gondolom, és úgy érzem, hogy ott csücsül egy felhőn egy kislány (Martint is éreztem), de sajna ember nem nagyon hajlik rá... igaz én elég kilátástalannak is látom, mivel az én férjem nem igazán él vagyis hogy mondjam- nem nagyon van kedve velem szexuális életet élni, amit megértek, mert hát biztos ilyen-olyan okok miatt nem vagyok számára kívánatos... igazándiból elfogadtam, hogy a szex nem két személyes játék (legalábbis számomra) és azt se bánom, ha esetleg mással megteszi. tulajdonkép Martin is úgy jött össze, hogy csak akkor feküdt le velem, mikor én kértem, hogy most van peteérés, igaz akkor volt hogy lelkiismeretesen 3-4szer is (mármint 3-4 napig)... de azóta elfogadtam, hogy ez nem fog már helyre állni. és igen, azt mondom neki, hogy ha akarja, akkor nyugodtan tegye meg mással, mint hogy velem esetleg 2 havonta, mert már nagyon hiányzik, neki. És nem is nagyon borulnék ki rajta. Elfogadom, hogy nem vagyok számára vonzó és ennyi. Hál istennek mind ez nem ösztönöz arra, hogy én meg daffke máshova nézzek, mert valahogy a dolgok alakulásával ez olyan természetes lett számomra. Inkább elkezdett totál más dolog érdekelni- leginkább ugye a gyerek/ek :) pusztán csak azt sajnálom, hogy szex nélkül nem lehet több, a szexet meg ugye feladtam/tuk...
Nehéz mindezt jól megfogalmazni, mert hát a szerelmet se lehet igazán, ez meg valahogy pont a fordítottja... pedig sokszor érzem iránta hogy szerelmes vagyok, de ... hát tényleg nehéz ezt megfogalmazni... de végülis mindegy is.

Azt hiszem megyek is nézek egy kis vészhelyzetet :)

Jaj ma annyira béna voltam: hideggyantázni akartam, de a lágyékomon valahogy olyan csomó gyanta ragadt ott, hogy semmivel se akart lejönni... ha leültem, utána nem tudtam felállni, mert a gyanta a bőrömet a bőrömmel ragasztotta össze :) majd a maradék szőrtől gondoltam megszabadulok borotvával, de ez a gyanta halom a borotvába is beleragadt, és 3at tett használhatatlanná... képzelhetitek mennyi gyanta ragadt akkor oda... ráadásul miért ne a lágyékomra, ahol még tükörből is alig látom a hasamtól... pedig ez a hideg gyanta ugye csak egy ragasztós papírcsík... na majd sikerült a sipcsontom úgy elborotválni, hogy 3 csík ragasztó kellett rá, amit persze alig találtam meg, hogy hova tettem, s mind addig törölközőbe csavart lábbal rohangáltam pucéran a lakásba... szerencsére a fiúk már aludtak erre a vérfürdőre :)
agyalok, agyalok, hogy ha még egyben leszek, akkor úgy júni 15 körül elmenjek e gyantáztatni, hogy legalább 1-2 hétre le legyen a gondom... de hogy fekszem hasra az ágyon??????????

holnap megyünk a tescoba, bevásárolni, (tudjátok az 5000es kupon...) azt hiszem, vagyis remélem, hogy lesz módom jól bekínaizni, a fiúk meg ehetnek mekit (meg én is :) ) a potya 20as pedig lassan el is kopik :)

na jól van, megyek is, mert elég késő van... ;)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Konkri, látom Te se tudsz aludni :D
Kicsit ledöbbentem azon, amit a férjedről és magadról írtál. És így már kezdem érteni az önértékelős, meg befordulós problémáidat is. Hány éve vagytok együtt?
Mi 9 éve nyúzzuk egymást Ádival, de még mindig minimum heti 1x neki tuti kell tőlem szex. Nekem ritkábban is elég lenne, de hát így jártam :D:D
Szóval nekem ez ezért furcsa. Meg leginkább azért, mert szerintem baromi csinos nő vagy! Én hozzád képest bálna vagyok. Nem lehet, hogy a hiba inkább a férjed készülékében van?
Ha túl sokat kérdezek, akkor állíts ám le!!!!

Kedves mindenki, akik nem hiányoltunk eléggé:
Én ezzel úgy vagyok, hogy át szokott futni az agyamon, hogy kit láttam rég, de mindenki maga dönti el, hogy akar-e/tud-e jönni, vagy sem. Én személy szerint, ha nem írok, akkor nem érek rá :D Reméltem nálatok is csak ez a "gond" és úgy is lett.
Inkább gyertek és írjatok jó sokat :D:D

Judy!
Jajjj, de jó híreket hoztál!!!!! :D Köszi! :D
És akkor remélem lassan Csilla is fog tudni írni.

Azért magatokról is írhatnál :D:D Nem fogunk megsértődni :D:D

DhDetti!
Szép cuccokat kaptatok :D
Gondolom nehéz volt otthagyni a srácokat. Én nagyon megszenvedtem annó Hannával.
Levente szép név :D:D

Detti!
Kitartás! Remélem abba maradt már a görcsölgetés és tudtál egy jót aludni!
Nekem extra kényelmes a dolog, mert az ágyunk mellett van a gépem és csak felhajtom magam és már tudok is gépelni :D:D Mármint, ha hagy Hanna...

Hari!
Péntek tuti stornó... Hanna 38 fokkal kelt hajnali 5kor... :? Ennyit a heti terveimről. Se mozi, se IKEA. :?
Helyette játszóztunk tegnap egy jót és Hanna a 11 éves nagylányokkal fogócskázott. :D:D
Köhögéssel hogy álltok?

Heni!
Gyere majd a hírekkel. :D Én annó, amikor azt hittem fúúú de erős fájásaim vannak, alig lendült ki a mutatója a CTG-nek :D:D

Geo!
Igen CTG=NST :D:D Úgy tudom az egyik a gép neve.... de erre már nem esküsznék meg.
Hát, én tuti nem lettem volna olyan jó anya 21 évesen... Nekem kellett a magam megismeréséhez idő. Így egy kiforrott énképpel bírtam elkezdeni az egészet, ami nekem nagyon fontos volt. Én úgy gondolom ez is típus függő. Én nem lettem volna rá alkalmas, Ádámról nem is beszélve :D:D
Viszont te nem tűnsz nekem átlagos 21 évesnek :D
Kiáról még mindig nem hallottam rosszat én sem :D 3 hete is ő csinálta nekem az UH-t és meg kellett állapítsam, hogy sokat javult a kiejtése :D:D És azóta is rábíznám magam.... Bár az igaz, hogy nagyon szét van hajtva, de ő tudja mennyit bír.

Rólunk:
Hannával ma mentünk volna szemészetre, de sikeresen 38 fokos lázzal kelt. :? Így minden stornó. :? Pedig már nagyon készültem vele pénteken IKEÁba... Olyan rég voltunk már. És annyira szeretünk ott lenni. :D
Ma éjjel is görcsölgettem. De nagyon fura, mert nem keményedek hozzá, csak fáj.
Lemértem a hasam, 110 cm átmérőm van... hordó méret :D:D
Pénteken megyek dokihoz. MÁr nagyon várom, hogy megtudjam mekkora ez a pasi :D És akkor szerintem túl is esünk az első NST-n.
Csináltattam vizelet tesztet és se cukor, se fehérje, se aceton :D Szóval juhhhé :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Nyuszi, nagyon szép lett a babaszoba és nekem is nagyon bejön a barnás ágynemű!
Nekünk Disney Tigrises van, barack színű.

Heni, a vonalzód felett jó az a szöveg, tetszik nagyon!

Nanetto, jó kis napod volt, még jó, hogy ennyivel sikerült megúszni. Férjed milyen rendes a láb borogatással! A fog dolog bosszantó tud lenni, én is hónapok óta halogatom a fogdokit, pedig csak át kéne nézetni, romlott-e valami.

A hőhullámokkal nem vagytok egyedül, nekem kb.1-1,5 hónapja ez van, nyitott ablaknál kell aludnom és nincs rajtam takaró, mert olyan melegem van, mint nyáron. Ja és keményen izzadok, még rövidujjúban is, pedig én sem vagyok izzadós típus.

Nikvik, örülök, hogy jobban vagy, és remélhetőleg most már hamarosan hazaengednek.

Vok, köszi a családállítás bemutatását. Hát…aki idegen emberek előtt nem tud megnyílni, az sztem nem lesz előrébb ezzel. Most ha belegondolok, hogy Apunak még mennyi mindent el akartam volna mondani, és ezt egy vadidegennek kéne…nekem nem menne. De mondjuk én alapból nehezen nyílok meg, nem vagyok egy barátkozós típus.
Lánykádnak jobbulást!

Geo, te tényleg nem mindennapi 21 éves vagy. Én ennyi idősen még olyan gyerek voltam…Eszembe sem jutott volna gyereket szülni. De még 26 évesen sem. Vagy tényleg csak attól függ, az igazi van-e melletted. Én 29-30 évesen éreztem, hogy kellene egy baba, de ehhez kellett az is, hogy a jelenlegi páromat megtaláljam, mert rajta kívül eddig senkinél nem éreztem, hogy gyereket kéne szülni. Pedig voltam már férjnél.

Csillának nagyon örülök, hogy ő is és Léni is jól vannak. Ha ő 1 hét múlva hazajöhet, akkor a baba is? Vagy hogy van ez? Van valami súlyhatár, amikor kiengedik?

Bhdetti, te is nagyon sokáig dolgoztál! Szép ajándékokat kaptál, és tök ügyes a férjecskéd, hogy munka után még a festésre is volt energiája. Majd tényleg rakj képeket!
A Levente szerintem is nagyon szép név!

Konkri, de jó, hogy jöttél!
Én azért nem szóltam hozzá a 7 perces fájásokkal való induláshoz, mert 1. még fogalmam sincs, az mit jelent, hogy utána még mennyi időm lenne 2. nekem ahogy sugallat jön, indulnom kell, mert Siófokon szülök, és még oda is kell érni.

Ezen a férj dolgon én is meglepődtem, de ebbe igazán nem lehet beleszólni, mert a ti életetek, ezt más nem látja át. Mindenesetre én is azt mondanám, hogy ne a külsődet okold, mert nagyon jól nézel ki, adsz magadra, és szülés után is lányos alakod van! Nincs veled semmi baj! Biztos, hogy másban kell az okokat keresni, ami miatt nem működik a házasélet.

Tegnap elmentem a labor leletemért, nekem is okés minden, vér, vizelet, és ellenanyag sincs.
Holnap nőgyógyász, uh. És van egy csomó kérdésem a szülésre való felkészüléssel kapcsolatban. Remélem kapok rá válaszokat.

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok! Szerencsére jól aludtam, így a nagy ijedtség is elmúlt. Magamban azt határoztam el, ha még egy ilyen görcsölős éjjel, akkor irány a doki, mi van ha kinyílt a méhszájam tőle... de így talán minden további nélkül kibírom és elég lesz a hétfői vizsgálat, ami amúgy is be volt tervezve.

Nyuszi, nagyon klassz, vagány a babaszobátok, és látom, ugyanabba a bordűrbe szerettetek bele, mint mi. Le a kalappal a festmények miatt. Én korábban nagyon kreatív voltam, és azt mondják, elég jó a kézügyességem is, de valahogy most stoppolva vagyok, nem tudom, nem merek nekilátni szinte semminek a babaszobában, nehogy elszúrjam. Nem tudom, mi ez a bizonytalanság most bennem...
Azért elkezdtük ám a férjemmel a bölcsőt - hónapokkal ezelőtt terveztük, de nem baj, csak a végeredmény legyen meg mielőbb, és valószínűleg készítünk egy ilyen egyszerű, de édi falilámpát a szobába, mert ez olcsó és jópofa. --> http://cgi.ebay.co.uk/KIDS-CHILDRENS-BA ... 2a065d0b36
annyi változtatással, h mi nem kanyarítanánk fel a csiga testét, mert ez vhogy nem természetes csiga-póz a férjem szerint :)

Geoo: olyan aranyosan írtál a magadról múltkor. Kicsit a régi magamat is látom Benned -10en-évvel ezelőtt... mindig azt mondták rám, hogy olyan fiatalos vidám csaj vagyok (igaz, nálam cigi, fű, stb., mindig tabu volt), ugyanakkor nagyon érett gondolatokkal, életszemlélettel. O.K., hogy már 35 lettem közben, de nálunk is úgy alakult, hogy a férjem +10, mint én, és az ő korosztálya társaságot is abszolút sajátomnak érzem, sőt még idősebbeket is, de a tőlem jóval fiatalabbakat is. De azért nagyon jó Neked, hogy még ilyen fiatal vagy, és főleg ilyen csini is, stb.

Konkri: azért szerintem nem kellene elfogadd, hogy a férjed szemében esetleg nem vagy vonzó, és azt is szívfacsaró volt olvasni, hogy akár mással bújjon össze nyugodtan. Mikor képet tettél fel, hát, egy igazán csinos nő vagy, és a gyerekeit látod el, az volna azért a jó, ha igenis a szex is az életetek része lenne, persze, nem éppen most, de amikor már lehet. Amúgy bűnronda nőkért is sokszor odavannak, úgyhogy nem hinném, hogy külső megjelenésen múlik, ami ráadásul a Te esetedben igazán pozitív.
Azt mondják, a szexuális tabuk mögött mindig más, mélyebb problémák leledzenek, nagyon jó lenne, ha meg tudnátok beszélni és oldani őket, egy nőnek szerintem jár, hogy nő lehessen a kapcsolatban, és kiteljesedhessen. Okoskodásnak hangzik, amiket mondok, biztos, de a mi házasságunkban is voltak buktatók, azaz még házasságunk előtt is, és nagy meló van/volt benne, és sosem tartom kizártnak, hogy még lesz is periódus, amikor megszenvedünk... állítólag mi nők irányítunk mindent, és örüljünk, ha a férfiak lépést tartanak velünk valahogyan: de azt is hallottam, hogy az igazi baj akkor kezdődik, ha a nő is feladta már. :/ Ne add fel, rázd vhogy gatyába a dolgokat (rémesen nehéz lehet) és simán kopogtathat még egy kislány is "jutalmul".
Ugye nem úgy tűnik, hogy osztom Neked az eszet, de én csak azért próbáltam írni (és nem tudom mit mennyire sikerült jól kifejeznem) mert annyira megérintően írtad, hogy Te még szerelmet is érzel olykor iránta... hát akkor menthető kell legyen, és bár úgy lenne. Én a babaveszítések miatt jártam pszichológushoz, és meglepett, mert végül sokkalta inkább a párkapcsolati kérdések kerültek napirendre, és nem az anyaság... akkor nagyon sok okosságot hallottam a kedves pszichó drnőtől - nekem nagyon jól jött sok minden, és főleg, megerősített magamban.

Nanetto: juj, milyen jó hír, h a barátnőd babát vár! Látod, az élet megoldotta a köztetek lévő konfliktust, örülök, igazán. Csak el ne veszítse most már (csak nem lesz szegény ilyen peches), és akkor szépen visszaállhat a kapcsolatotok, mégha egyelőre ez skype-ozásban merülhet is csak ki. Lehetnek még a babáitok is nagy barátok, és ez tényleg happy end lenne.

Mindenki másra szeretettel gondolok, Rózsáról mi hír, mintha régen írt volna?! Csak nem Balázskával foglalkozik már? Annyira izgalmas.

Heni: ahogy írtad hogy vagy, háát, nagyon gyanús, még nekem, laikusnak, tapasztalatlannak is... Ma mész vizsgálatra? Írd mielőbb, mi a helyzet!!! S nagyon szorítok én is Neked.

Mindneki vigyázzon magára most már nagyon!

detti_10

Kép e hét, múlt hét
detti_10

Nem hiába akarok én északra költözni. :D
De inkább maradok Svédországnál. :D

https://www.babanet.hu/hetrol-hetre.php? ... icles-2697

Eszter
Kép
Kép
vok

Wow, Detti!
Hatalmasat nőtt a hasad!! :D Még mindig csini vagy ám :D:D
örülök,h ogy most nem voltak görcsök. Kitartás!!!! :D

Nanetto!
Kihagytam az előbb:
Nagggyon szupi, hogy terhes a barátnőd :D:D Remélem akkor most már haza is jön hozzátok :D:D

Én ma eddig csak a reggelit bírtam bent tartani... :s Ez eléggé aggaszt, főleg, hogy valamim vérzik is. Most vagy kiújult a gyomorfekélyem (évek óta nem volt), vagy már annyira tropa a nyelőcsövem vége, hogy az vérezget... Nem túl jó hír.
Ha még 1 ilyen lesz ma, felhívom a dokit, hogy ezzel mi legyen...

Eszter
Kép
Kép
vok

Szep napot.
Na tulestem utolso UHmon. Gyerek iranyba (pentek ota is :D:D) merete ok (megkozelitoleg 2 kila lehet, dokineni 1990g-ot sejtett) es a saccolt erkezesi suly is tok normalban (3200-3400 kornyeke) mint a tobbim, ugyhogy sikerul hoznom a sajat atlagomat tovabbra is :) Viz is optimalis... aztan lelet majd holnap, doki meg holnaputan :) Ugyhogy ez is megesett :)

GYerekem meg kitaszigalja az oldalamat, nem csoda ha nem tudni mijevel, mert ott van egy rakason az osszes keze meg laba :D:D

Suliban ma szunet a csajnak, mert a negyedikesek orszagos felmerest irnak, holnap lesz suli, penteken megint nem megint felmero miatt. (tok logikus, hogy nem egymas utan van, nem? :)) Jovo heten is lesz suliszunet, legalabb egy nap de lehet ketto is, mert jon a Papa... nem igazan ertem a logikajat ennek sem, na de kicsi vagyok en az itteni nagy dolgokhoz :)

luna6

Sziasztok!

Megjöttem a vizsgálatról. Az NST-n Gergő szinte végig aludt. Aztán picit megpiszkálták, mocorgott néhányat, majd aludt tovább. Nem volt valami aktív. De a szívritmus jó, méhösszehúzódás szinte semmi.
Belső vizsgálat: méhszáj teljesen zárt. A kenet eredményem: negatív.

Doki azt mondta, hogy ezek alapján nem valószínű, hogy szülök, hacsak nem jön közbe valami különösebb esemény (magzatburok repedés, vérzés, vagy ha nem mocorog eleget a baba). A tegnapi rossz közérzetemre azt mondta, hogy az valószínű a hidegfront miatt volt. Meg egyébként is ilyenkor már természetes, hogy jönnek a jóslófájások.

Konkri: A szívem szakad meg, ahogy írsz a párod és a közted lévő dolgokról. A legmegdöbbentőbb az, hogy elnéznéd neki, ha másnál próbálkozna. Ezt nem mondod komolyan...?! Detti nagyon jól felvázolta az ezzel kapcsolatos meglátásait. Én is hasonlóan gondolom.

Nálunk sem volt mindig minden tökéletes. Ilyen kapcsolat szerintem nincs is. De amikor már érzékeltem a probléma súlyosságát, kértem a párom, hogy beszéljük meg, miért alakult ez így. És megbeszéltük, hogy mindketten teszünk annak érdekében, hogy javulás álljon be. És sikerült. Akkor megtanultam, hogy nem szabad belenyugodni, hanem igenis meg kell beszélni, tisztázni mindent. Csak így ismerhetjük meg a másik fél álláspontját, és azt, hogy ő milyen szemszögből látja az egészet.

Detti: Szép pocak!!! És lesz ez még sokkal hatalmasabb. Az utolsó hetekben jócskán megugrik a mérete.
Vendég

hahó
itt vagyok … a mai napom a vicc járta át!!!  komolyan én néha olyanokat röhögök! elmentünk a ctg-re … ott épp egy cigány nő szült – akinek az egész pereputtya ott volt a váróban! én ezen kiborultam mert már levegőt nem lehetett tőlük venni de főleg a kiabálásuk zavart! lényegtelen … majd fél óra várakozás után kihozták!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a babát és mindenki agyontaperálta!!! hálaég akkor bemehettem már én is a ctg-re 
na ott rámkapcsolták a gépet majd kifogyott 10 perc után a papír és kezdődhetett előlről az egész  a babum az elején jól birta adolgot de azért rugkapált meg minden szóval nem túl jó szerintem ez nekik!!!! a szülésznőm továbbra is fanttasztikus mindenkire mosolyog becéz egy tündér hatalmass aurával és jókedvvel szóval úgy igaziból töltődtem mellette… aztán végre elkészült a ctg minden ok mire elküld pisilni – hogy hát ugye megvizsgál! … na erről nem tudtam … bemegyek a klotyóba nincs wc papír … pánikra semmi ok keresem a zsepit – nincs zsepim .. na ki a wcből be a ctg szobába lopok egy adag papirt  vissza a klotyóba pisi nem jön az istennek pedig már nagyon kellett mert megláttam egy kacsát az ablakban! és én sajnos pszichológiai eset voltam 12 évig nem tudtam máshol pisilni … amerikába például newyorkból hazáig (ÁTSZÁLLÁSSAL 18 ÓRA) nem pisiltem mert nem tudtam … na szóval a kacsától visszajött a pszcihém akkor meginditottam a csapot … semmi na mondom ez k…a jó  na aztán kitaláltam hogy körbepárnázom a wc-t és valahogy belekapaszkodom … aztán erre ahogy hozzáérek lesszakad a wc deszka … na akkor kész voltam …  na aztán lényeg a lényeg hogy a pasim rögtön rájött miben sántikálok és az ajtó előtt elkezdte mondani hogy Morzsa nem sietünk sietünk sehova  és akkor újra rágugoltam becsuktam a szemem és mondogattam hogy sikerülni fog… na végül kicsorgott… ezek után be a vizsgálóba de erre jött egy vajúdú nő… gyerekek olyan durván rosszul volt alig birt menni és hát szuszogott nyögött meg minden hogy szegényt úgy megsajnáltam és mondom mi lesz vele ha elindul a szülés? akkor megvizsgálák de hallottunk mindent közölte a dokinője hogy menjen haza mert ez még hosszú idő  úgyhogy szegény kinok kinjai között elment… aztán jöttem én… újabb viccjelenetem: mondja a mosolygós szülésnő: akkor feküdjön le – és itt a székre üljön le előtte átöltözni ráülök a székre ami széttört alattam … úgy megijedtem  de a szülésznő is hogy eltűntem a látótávolságából hogy a végén akkorát röhögtem  na akkor viszont nem tudtam levetkőzni mert engem a párom öltöztet – úgyhogy ne tudjátok meg mire a bugyim levettem na aztán belém dugtak 2 pálcát … CSAJOK EZ MILYEN VIZSGÁLAT VOLT???? mert én ettől a seggreeséstől úgy kiakadtam hogy elfelejettem megkérdezni szegény szülésznő meg úgy be volt havazva hogy amikor kész voltam el is viharzot… ma tuti bababumm van … vagy legalábbis a múltkor éjszakai forgalomhoz képest …  na szóval hazaértem és mos PIHENEK és jön 2 barátnőm is látogatóba és citromos tortát sütök teával
Vendég

Nanetto: Hát mi tagadás zajlanak körülötted az események! Mióta otthon vagy, azóta írsz ilyen vicces dolgokat. Legalább nem uncsi a párodnak melletted.

A pálca-vizsgálat valószínű a kenetvétel volt. Streptococcus bacit keresnek. Mert bizony jelen lehetnek akkor is, ha nem okoznak betegséget. Ha vannak és nem kezelik ki a szülésig, akkor ahogy a baba áthalad a hüvelyen súlyosan megfertőzheti őt. Szóval ezért kell ez a vizsgálat.
Vendég

Nanetto hát nagyon érzékletesen írtad le, és meg lehet pukkadni a kalandjaidon, főleg, ahogy a végén azt írod, beléd dugtak 2 pácát, ez egyáltalán milyen vizsgálat volt?! :shock: nekem ugyan foglamam sincs (talán kenetvétel baktérium tenyésztéshez?) de annyira jól szórakoztam, hogy csak. Köszi :!:

Heni, jó, hogy még marad Gergő, jó kisfiú, megvárja Apukáját, hogy Anyu is igazán nyugodt legyen.

Én pedig ma nagyon-nagyon boldog vagyok! Már annyira babonásan, h nem írtam előre, de ma elmentünk elhozni a babcuccainkat és a pelenkázó komód kivételével (amit rendelni kellett, és kb. még egy hét) itt van szinte minden, ami a picikének kelleni fog!!!!!!!! Amikor ilyesmiről írtatok, lapítottam, mert már annyira nem tudtam, mikor jön el nálunk is a pillanat. Hát eljött.... :) Itthon van végre a kiságy ágyneműtartóval, ágynemű szett baldachinnal, kókuszmatrac, szopipárna, pelenkázó feltét, és a babakocsink!!! Apróságnak még a manikűrkészlet - hihi: csipesz, olló és egy reszelő- , meg a fodrászkellékek - rózsaszínű kefe és fésű- hát énvelem madarat lehet fogatni.
Megveszem a héten a babának való mosóport, és nekiállok a mosásnak! Aztán majd meglesz a pelenkázó komód, és jaj, de boldog, büszke leszek!

detti_10

Nanetto: hát szép kis történet eset meg veled! Ne haragudj, de én jót vigadtam. :)

Konkri: ne haragudj, de nem semmi a férjed! Én tuti nem tudhék így együtt maradni vele, a 2 gyerek ellenére sem. Nálam se központi a szex, de azért hetenete 2x-3x együtt vagyunk - azaz voltunk. :( Mostanság már igencsak hiányzik, de ezt a kis időt kibírom. Szóval sajnálom, hogy ilyen a férjed. :(

Nyuszika: király a szoba - továbbra is.

Heni: örülök, hogy jól vagy. Írd majd be a nevet.

Vok: sajnálom Hannát! Mielőbbi jobbulást neki!

Geo: Kitartást a vizsgákhoz. Kia: a bnőm nővére /34/ ment hozzá, várták nagyon a gyereket és most ki kellett operálni - 4 hónapos volt. Sárgatesthormont kellett volna szednie, de nem adott neki. Pontos részleteket nem tudok, és őt most nem is akarom kérdezgetni, csak annyi, hogy nem igazán látta el jól. Remélem, hogy ez csak 1 ellenpélda és Veled 100%-os - bár ő tuti nem fog többet hozzá menni. :(

Detti: cuki a pocak!

TI HOGY BÍRJÁTOK EZT A MELEGET, MERT ÉN NAGYON ROSSZUL - köszönhetően az aszthmámnak is??? :(

Kép
bhdetti

sziasztok

Nekem nem volt se kenet, se laborvizsgálat. Én már csak szülök, aztán ki tudja mi van?! :x :x

Nanetto nemsemmi micsoda dolgok történnek veled :lol: :lol:
Fogaddal mi a helyzet?
Barátnődnek óriási gratula!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D és ne izguljon, most már minden rendben lesz. Hány hetes terhes?

Detti10 nagyon szép kerek pocakod van :lol: :lol:
Örülök, hogy már nem keményedik annyit a pocid.

BhDetti igen, kérünk szépen szoba képeket majd :D :D

Heni a soraidat olvasva biztos voltam benne, hogy a következő írásodban már azt olvasom, hogy megszületett a kisbabád :shock:

Konkri köszönöm szépen, hogy leírtad mikor kell elindulni a kórházba. Remélem úgy lesz, ahogy mondod, hogy ösztönösen érezni fogom, hogy mikor. Előtte én is szeretnék fürödni, meg még ami eszembe jut megcsinálni (ha képes leszek rá).
Sajnálom, amit a házasságotokról írtál, de én is azt gondolom, amit a többiek, hogy te egy nagyon szép nő vagy, biztos nem itt van a probléma, amiért nem úgy alakul a szexuális életetek. Nem tudom miért van ez, de sokszor hallom mostanában, hogy a férfiaknál jellemző, hogy már nem kívánják annyira a szexet, mint korábban. (ezt házas barátnőktől hallottam). Ez nálunk is így van, amíg én nem igényeltem olyan gyakran a fogamzásgátló miatt, addig a férjem igen, most meg pont fordítva van :oops: Szóval nem tudom hogy van ez, de kívánom neked, hogy meg tudjátok beszélni a férjeddel.

Luna gratula a szép méretekhez :lol: :lol:

Nikvik remélem hamarosan hazamehetsz a kórházból :D

Judy köszönjük a jó híreket Csilláról :lol: :lol: nagyon sokat gondolunk rá.

Vok Hannának jobbulást kívánok :D :D

Hari, Gemini merre vagytok?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Detti10 kérünk szépen képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratula a sok-sok holmihoz :lol: :lol:

Mi is megcsináltuk a babaszobát, feltettük az összes képoet, egy kis rendet rakok, aztán én is teszek fel képet. :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Bhdetti: A nevet beírtam a táblázatba még tegnap. Máris mutatom. Egyébként fiúnevek közül nálam is a Levente vitte a prímet, csak sajnos nem illik a vezetéknevünkhöz. :(

Ja, és a játszószőnyeg, amit kaptál/-tatok nagyon tetszik nekem! Jó a színe, a dizájnja, szóval jól néz ki.

Talinn: Te, drága! Ne fesd az ördögöt a falra! Tegnap közölte velem a férjem, hogy még a jövőhéten is Siklóson vannak. Húúúúúúúú, de örülök én ennek.

Úgy döntöttem, hogy a hétvégén felhívom anyut, és megkérem, hétfőn, legkésőbb kedden jöjjön el hozzánk, mert nem jó így, hogy azon idegeskedek, hogy ne történjen semmi rossz. Ő itt lesz, én megnyugszom, hogy Bogi mellett van valaki, és ha éppen menni kell a kórházba, akkor hívjuk a mentőt. De legalább a nagyobb miatt nem kell aggódnom. Elég lesz abban a pillanatban a kicsire figyelnem.
Vendég

Kép
Vendég

Heni: vigyázz magadra továbbra is! Mi is sokáig vaciláltunk mi megy a Bazsóhoz. Hát ez lett. :)
bhdetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?