A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!!

apinál volt a gép egész nap nem tudtam neteleni

Cherryke: akkor is fiataloska vagy :D

Kata: Philip Jakov... jaj, imádtam, voltam ott, szuper hely... mi Biogradba mentünk be sokszor meg strandra ott... állat egy hely..

tegnap dokinál csak vizsgálat volt, méhem gyerekfej nagysággal rendelkezik, doki odatette a kezemet, hogy ott van a méhem, a köldököm alatt...

örülök hogy a chilis bab és a tejberisz adott ötletet ...

holnap cukorborsó leves lesz meg kell valami második, de uram már napok óta azt eszi amitől én hétfőn rosszul lettem.... :D

uramnak meséltem a szívhang figyelőt... csak röhögött, pedig tutti jó!!! :D megnyugtatna :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hello Mindenkinek!

Na eddig bírtam, ma bejelentkeztem 4d-re, holnap 15h-kor kaptam időpontot, hozzáteszem a második helyen, az első nem volt szimpi+nagyon sokára adtak voln. Tehát a dühöm alább hagyott.
Állítólag genetikailag is nézik , és bár ettől kicsit félek /tuti mindek ok/, de megyek. Párom nem ér rá, megkértem az anyukámat jöjjön velem, és kapunk dvd-t. Tudom ez még nem annyira látványos, de apa miatt örülök, így ő is megnézi este.

Nem tudom miért, de nálam 2 hét az afp, és a tesóm Érdre járt, ott is annyi idő volt.
Fogalmam sincs miért ennyi, habár mintha mondták volna hogy tovább küldik valamelyik korházba, aztán az eredményt vissza. Mindegy, legyen meg 2 hét múlva, és kész!!!

Nálunk elvileg ki van írva sote-n, hogy ingyenesen mindent elintéznek a szülők helyett:taj kártyát, anyakönyvi kivonatot, családit, gyest, vagy gyedet, legközelebb jobban átolvasom, csak még olyan távoli.

Ja és persze én is belegondoltam hogy 30-40 fokban leszünk pocakosak, mondtama páromnak hogy örülök ha augusztusra szuszogni tudok, nem hogy mozogni.

Ráadásul bevállaltam hogy június végén elviszem az unakaöcsémet, és akeresztlányomat nyaralni Szlovákiába EGYEDÜL !!!! Akkor jó ötletnek tünt, most már kicsit félek, de hát az én ötletem volt

:?

Kép
mók

Sziasztok!
Voltam ma kismama jógán, nagyon jól esett a mozgás. Mondjuk a rendes jógához képest ez egyáltalán nem volt megerőltető, de persze lehet, hogy majd pár hónap múlva, nagyobb hassal nem igy gondolom :)

Kri, visszajelöltelek :)

Dinuci,
én még nem vettem észre, hogy jönne a tej. Nem is bánom, kicsit korai lenne...
Elég gyakran megyünk külföldre, nekem az utazás a mániám, minden spórolt pénzünk erre megy el. Legalábbis eddig igy volt, most majd inkább babacuccokra kell a pénz. De azért kihasználjuk, hogy most még mehetünk. Ja és elég sok brátom költözött külföldre az utóbbi években, ez is megkönnyiti az utazást, van kinél lakni.

Kata, de jóóóó lehetett a tengerparti főzőcskézés! Tényleg, tengeri herkentyubol bármit ehetünk a terhesség alatt? Vagy csak a frisseség miatt szoktak tartani tőle?

lynnn

Bocsi a zavarásért...de...olcsóbban és szuper minőség!

Eladó egy igazán megkímélt szuper Chicco Trio For Me Olasz gyártmányú babakocsi hordozóval és bázistalppal.Igazán könnyű kezelni,kis helyen elfér, magától megáll összecsukás után,nem nyílik szét.Szuperkönnyű irányítani,tolni.

A kocsi színe gyönyörű almazöld, ami unisex.Kislánynak is és kisfiúnak is tökéletes.
A hordozó sötétkék vajszín keveréke, ami a vázra simán rákattintható, anélkül,h.a sportrésze rajta lenne.

A huzata könnyen levehető és mosható mosógépben is 30 fokon.

Újszülött kortól 3 éves korig használható. Clik-Clak System.Hát klasszis a javából! 4 kerekű babakocsi előre-hátra néző sport ülőrésszel,(2 irányba lehet fordítani a sport részt) szűkítő Synthesis talpas hordozóval (0-13kg-ig), kupolával, esővédővel,5 pontos párnázott biztonsági övvel, lábtakaróval,bevásárló kosárral, a tolókarokat összekötő pótelemmel

Papírjai megvannak.

A babahordozó újszülött szűkítővel. Praktikus és biztonságos mert csak a talpat kell fixen az autóba a biztonsági öv segítségével bekötni és utána magát a hordozót csak bele kell csúsztatni.

A huzata könnyen levehető és mosható mosógépben is 30 fokon.

Nagyon könnyű a hordozó, papírja is megvan!

Szeretném felhívni a Chicco egyedülálló markolat megoldására a figyelmet!

1. Úgy lehet vinni a hordozót, mint egy táskát, és nem kifordított kézzel. Kb. fele olyan nehéznek tűnik benne a lurkó, mint a hagyományosnál! Smile

2. Az autóba rakásnál viszont két kézzel lehet megfogni, ami szintén jelentős könnyebbség a hagyományosokhoz képest.

Új bolti ára 100.000 Ft körül mozog vagy még több.

Csatoltam 2 db videót, ahol meg lehet nézni,h.miket is tud ez a kocsi:

http://www.youtube.com/watch?v=1CqnjE8WqRA

http://www.youtube.com/watch?v=eJrS1v7iT1s

Én inkább a személyes átvételt javaslom, de postázom is, ha nagyon akarod, de garanciát nem tudok érte vállalni, ugyanis nincs akkora dobozom,h.a kocsit is meg a hordozót is beletegyem.Jobb megnézni,élőbe,h.mennyire gyönyörű.

A kocsi huzata frissen mosva!Tisztán adom át az új gazdinak.Még a kerekeit is lemostam.Mintha új lenne.
A képek tisztítás előtt készültek.

Személyesen Nagykőrösről vihető el.

Kupolát telyesen be lehet húzni
Fekvő pozició

hordival,plusz bázistalppal

egy csomó extra kiegészítővel

összecsukva pici helyet foglal

Itt lehet megnézni:

http://www.teszvesz.hu/item1014104187_c ... _alul.html

Ha érdekel írj a timcike81@yahoo.com- ra
Vagy hívj: 06204941003

Ára: 53.000 Ft plusz posta, ha muszáj

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Lyn: de jo lehetett egy kis mozgas. En lehet nagy almodozo vagyok de most azzal eltetelm magam hatha maj 20an azt mondja a doki minden tovabbi nelkul jarhatok tornara:))
HAtha. Szerintem ha a lepeny feljebb ment es a mehszaj se nyilt tovabb akkor lehet. Remelem!

MOk: de izgi!!!!!!!!!
Tenyleg lassan nekem is kene idopontot kerni mert en egy nagyon felkapott helyre akarok menni, aminek nem a 4d alenyege hanem a genetika( ismerosunknel o vette eszere a 30x-edik heten a bajokat) .
HU az a nyaralas lehet ki fog jol meriteni...BAr nem tudom mennyi idos gyerekek de tan nem olyan gaz ha mar nagyobbak...majd lazulos progikat szervezel nekik:))

Kfmares: en is direkt utana olvastam hogy amehnek most hol kell elhelyezkednie, es pont ott amit irtal:)
Szoval megnyugodtam, hogy nincs tul lenn a mehem.

Vettem a heten apro hirdetesbol 3 kismam ruhat, ket szoknya egy felso, a 2 szoknya vadiuj( 2in1) darabja ezres volt( es rajt volt az eredeti ara 7500- all leesos) a felso meg 800szoval tok jo vetel volt. Igaz sokaig nem fogom tudni hordai oket mert a legkisebb meret, de tan julban meg igen. Mert rovid nyari szoknyak.
NAgy hasra mar tudok kolcson kerni, olyan ismim van , csak igy az elejere nem volt senki a turikban meg mindig akkorak vannak...

Hat tevedtem az esotol se lett jobb az allergiam:(((
A dokihoz a vihar miatt nem juttam le de parom rendelt a patikaban egy homeos orrsprayt hatha az segit.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok,

ma korán keltem mert a drágám negyed 7-kor kakaót akart inni. Bezzeg a csaj még visszaaludt. :lol:

Tegnap kiderült, hogy a sógornőméknél kislány lesz. (21 hetesen), szóval remélem, hogy pár hét múlva mi is látni fogjuk. :? Úgy néz ki mégis a fehérvári kórházba megyünk, szuper a gép, csak a csajszi a telefonban volt egy kicsit "furcsa". Majd ma kérek időpontot úgyis még kb 2 hét. A győrit is felhívtam tegnap, de babamoziról nem tudnak adni ep-i számlát, csak simáról. Ezt nem teljesen értem, így Győr kilőve.

Mók,
majd gyere a beszámolóval, hogy mi volt a 4D-n. A genetikai rész rendben lesz, eddig is minden okés volt.
Mi a kórházban megkaptuk anno a születési anyakönyvi kivonatot és talán a lakcímkártyát is. A taj-t úgy postázták. Adókártyák külön kellett igényelni (ez lehet, hogy változott). Ott adtak anyaságihoz is igénylőt. Szóval van amit elintéznek.

Tavasziszél,
remélem a vizesedés elkerül. Gondolj arra, hogy nyáron tele leszünk friss gyümölcsökkel. Hú de várom. A nagy hasas részt nem annyira.

Lynnn,
jóga, azta. Én sosem próbáltam, de valahogy nem vonz. Jobban szeretem az aerobikot.
:oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

tegnap kicsit kiestem a beszélgetésből... de ma pótolom :D

Mók: az igen, Szlovákia... tényleg egyedül? :D izgi lesz :D

Tavasziszél: igen, és mivel doki nem mondta hogy gáz hogy ott a méhem gondotlam jó ha ott van!

Kri: engem dokim kitanított, hogy a 18 hetes uh-ra úgy menjünk urammal hogy ne támadjuk le a dokit hogy fiú vagy lány, mert nem szeretik hanem a vizsgálat végén szépen aranyosan kell megkérni hogy nézze meg... - bezzeg a 4D-n, ahol az ember fizet érte ott órákat pazarolnak rád, és nem csak a nemét nézik... hanem a babát is megnézik, jól van-e mindene... nálad akkor most ez ingyenes? mert én úgy tudtam hogy itt pécsen csak a Medison, a fizetős csinálja...

lynn: jóga, még soha nem csináltam de neten leszedtem kismama torna feladatokat, ma szerintem majd csinálok párat, próbaként... 40 oldal wordben, képekkel... mint egy laza aerobic az a régi fajta semmi ugrálás ... .

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Látom lassan mindenkinél közeleg a genetikai uh, meg a babamozi. Mi jövő pénteken megyünk és alig várom már!
Bízom benne, hogy nem fog szégyenlősködni a bébi. Egy barátnőm volt ugyanazon a magánrendelésen 1 hete és azt mondta, hogy egyből azzal kezdte a nő, hogy akarják-e tudni a nemüket (ikrek) mert épp jól látszik. Amúgy nagyon sok helyről hallottam, főként orvosoktól, hogy Hajdú Kriszta a legjobb uh-s doktornő, az ő magánrendelésére megyünk a Praxisba. 12ezer lesz a genetikait is beleértve, kapunk cd-t meg képet.
Hátha valakinek segítettem még, aki nem tudja hova akar menni.

Az AFP eredményt még én sem tudom, múlt hétfőn voltam de szerintem csak hétfőn fogok rákérdezni, nem akarom a dokimat ezzel nyaggatni, olyan sokan írtátok, hogy úgyis 2 hetet kell várni.

Voltam tegnap a "nagy tudású" védőnőmnél, hát ezt az időpocsékolást! Elkezdte mondani, hogy mennyire lehúzzák a kismamák az államot azzal, hogy elmennek a kombináltra is, meg az AFP-re is, holott ugyanaz a kettő, csak az AFP sokkal megbízhatatlanabb, de hát úgy látszik ennek a magyar államnak minden mindegy ésatöbbiésatöbbi. Hát komolyan, hogy valaki ennyire ne legyen képben a szakmájában? Az én legjobb tudomásom szerint ugyanis a kombinált a legtöbb helyen nem ingyenes, csak akkor, ha a Sejtbanknál csináltatod, ami meg ugye nem tb-re megy, hanem ez nekik egy reklámtevékenység, hogy később vétess le őssejtet. Az AFP pedig szintén legjobb tudásom szerint KÖTELEZŐ, még akkor is, ha a dokik többsége is elavultnak tartja. Tudjátok, szerintem meg az az állami pénz pazarlása, hogy HAVONTA! el kell járnom ehhez az idióta védőnőhöz, akinek nem ez az első hasonló megnyilvánulása. Jaj, bocs hogy így kidühöngtem magam, de a férjem nem igazán értett meg, szerinte keressek másik védőnőz. Mintha azt az ember csak úgy választhatná....

Kri, visszajelöltelek, csak sajnos valami gubanc van most az iwiw-vel és a képeket nem tudtam megnézegetni, de majd legközelebb!

Pocak. Mellékelem a legfrissebb pocakfotómat, 17+1-ről. Ja, utólagos engedelmetekkel a férjemnek megmutattam a "főpocakosok" képeit és mindenkit nagyon szépnek talált, kérdezte, hogy én mikor leszek már ilyen terhes? :oops: Kép lina 17+1

dinuci! mielőtt elküldöd a mondókádat, mentsd el, főleg mivel mindig sokat írsz (csak így tovább, én szeretem olvasni!). Én is mindig így csinálom, így ha elszáll nem kell bosszankodnom. Kijelölöd a szöveget, jobb egér gomb és copy. Ha elszáll, akkor csak jobb egér gomb + paste kell.

Mindenkinek szép napot, jó pocaknövesztést!
Vendég

Lina: nagyon szép a pocód!!! És te is már OLYAN terhes vagy.. látszik, aranyos meg minden :D én még mindig ott tartok hogy a pocakom nagyobb vagy a cicim nem hozta még be...de így a kis bentlakó nagyobbnak látszik.... védőnő meg hogy lehet ennyire ilyen???? normális???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares,
nem ingyenes a 4D-s, csak a kórháznak biztosított a Magzati Diagnosztikai Központ egy hiper-modern uh gépet. Délelőtt sztk-s rendelésre használják, sima 2D-s uh ként, délutánonként pedig a fiztetős 4D-re.
A magán dokim már a 14. héten mondta, hogyha látja akkor megmondja a nemét, szerinte ha egyértelmű miért ne, de ha nem biztos inkább nem mond semmit. A 4D-re kb a 21 héten mennénk.

Lina,
teljesen igazad van. Én sem szívesen mentem AFP-re, de a 18 hetes uh-nál kérik az eredményt. Aranyos a pocakod, hipp-hopp beindul ám a növekedése. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Lina!

Egyetértek a védőnős kérdéssel, nem igazán csinál semmit, ráadásul én ugye járok endokrinológushoz, és ugyan azokat a vizsgálatokat ejtik meg, a védőnőnek mégse elég amit az endos doki beír, mert persze újra méreget, meg vérnyomást is, csak fontoskodik, és lassú mint a csiga. Átlag 45 percet vagyok nála, és a semmiről szól... :x

Délután jelentkezem a 4d-s élményekkel. Bár kérték hogy elötte egy órával egyek csokit, meg igyak kávét vagy teát hogy ébren legyen babóka. Ez a csoki dolog tetszik csak az endos doki jut eszembe, biztos elintézne miatta. :)
A vizsgálat 40 perces lesz, és anyukámmal megyek, remélem ő is várja mint én. És drukkoljatok hogy ha már belevágok akkor babóka megmutassa milyen színű rucikat vegyünk neki. Nagy reményeim vannak, remélem nem koppanok... :roll:

Kép
mók

Mók: hát nagyon várom a képeket de szerintem itt mindenki!! ( jól rá is tüsszentettem!!! neked mikor volt utóljára uh? hát most én is alig bírok a valagammal, mert még 2hét 1 nap a 18 hetes és 12. hét óta nem láttam cukorfalatkát!.... majd megmondod az endos dokinak hogy kényszerítettek hogy csokit egyél :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mók, nagyon szorítok neked! Engem eddig a védőnő enyszer se mért meg, vérnyomás se volt, vizelet se, szóval a nagy semmi. Na nem mintha hiányozna :-)

Én azt hallottam uh-val kapcsolatban, hogy ha sokat iszol meg eszel előtte, akkor a baba is jól bekajál, ellazul és széttárja kezét-lábát és látható a lényeg :)

Kata, nem emlékszem már de te rendeltél kismama piercinget? Mik a tapasztalatok?
Vendég

Sziasztok!

Most csak nagyon röviden, mert annyira rég voltam, hogy már órák óta csak visszaolvasok, félő nemsokára lesz ébredés. Ráadásul már egy csomó mindent elfelejtettem amire reagálni szerettem volna. :(

Na, akkor ami hirtelen eszembe jut...

Félreértettetek, vagy én írtam rosszul. Nekem már megvolt az afp a 16. héten, meg is jött az eredméyn, szerencsére teljesen jó minden. (bár én akkor sem estem volna kétségbe ha nem jó, csak sajnáltam volna a plusz időt az újabb vizsgálatokra. ) a 20 héten megyek a genetikaira.

Mók!

Még az is teljesen normális. Nem éri meg szerinem idegeskedni a vizsgálatokon, meg a várakozáson, van aki még a magén dokinál is sokat vár. Ez van. Én elviszek mindig egy jó könyvet és olvasok. a fiam mellett úgysincs rá időm. Persze a bunkóságra nincs receptem, azt meg talán le kell pörgetni magadról, bár tudom, hogy nehéz, nekem sem mindig megy.

Nekem szülés után a mellemmel voltak gondjaim, kétnapont jártam sebészetre, úgy, hogy közben anyunál volt a két hetes kisfiam. Mondták a recepción, hogy csak szóljak be a nővéreknek és előrevesznek. Persze hogy bunkók voltak, mondták, hogy nem kell bekopogni, majd ha kijönnek akkor szóljak máskor. No, legközelebb így is tettem, minden egyes alkalommal szóltam és mindig csak egy flegma undorral teli választ kaptam, hogy "igen láttuk, hogy bejelentkezett". Nem is tudom miért kell így viselkedni. Legszívesebben megmondtam volna nekik a magamét, de felesleges. ég a pici anyunál hagyján volt, mert úgyis tápszert kapott, de a mellem be volt gyulladva, 3 óránként fejnem kellett. Gondolhatjátok, hogy semmi kedvem nem volt a várakozásokmeg a vizsgálat után a mosdóban kifejni a tejet, mert félő volt, mire hazaérek már jól megtelik. Nővérek is tudták a probláémámat, mégis így viselkedtek. Korán reggel. ennyire utálják a munkájukat????

No mindegy..

Dinuci!

Még eszembe jutott erről amit írtál. Nem okoskodni szeretnék, csak nekem annyi gondom volt a szoptatással, hogy eléggé tájékozott vagyok a témában. (bár ne lennék, az az jelentené, hogy minden problémamentes volt)

Szóval az, hogy van előtej, az még nem azt jelenti, hogy lesz is tej. És ez fordítva is igaz. Akinek nincs, annak lehet, hogy annyi teje lesz, hogy még le is tud adni belőle. És szerintem neked sem azért nem volt tejed, vagy azért "fogyott" el hamar, vagyis inkább apadt el idejekorán, mert hamar volt előtejed, szerintem ennek nincs köze egymáshoz. Egyszerűen előtejed már ilyenkor van, de attól még lehet neked rengeteg tejed majd. szerintem nem kőbe vésett, hogy az első babádnál úgy alakult ahogy, most is ez lesz. Persze előfordulhat, de reméljük tejcsárda leszel! ;)

Nekem szerencsére ritkán volt gondom a tejjel, de ha volt, akkor egy-két nap alatt rendbetett a szoptatós tea. Persze van amikor a babának fáj tőle a hasa, így most a macis kávé a nyerő, azt fogom kipróbálni. ;) Tudjátok a régi napközis tejeskávé amiben nincs koffein, malátakávé, az is gyarapítja a tejet. Meg az alkoholmentes tej, annak aki szereti. (én nem tartozom közéjük) Vannak különféle tabletták is, van akinek azok is beváltak. No meg fejni, fejni ezerrel, ha kevés a tej, mert minél többet szopizik a baba, vagy minél többet fejsz, annál több tej termelődik. Ja! Vannak homeopátiás bogyók is, azokat csak akartam, de nem próbáltam. Van akinek az is bejön.

Nálunk homeopátiából a Stodal jön be, most is köhög N. és ezt kapja, eddig még mindig bevált.

JA! Amúgy azért nem voltam, mert vasárnaptól keddig elég sűrű volt a program. Jó volt az idő, így mentünk mindenfele.

Nekem a borús időre bejött a takarítás.

:lol:

Ma N. elég korán kelt (szegény taknyos, így nem nagyon tud aludni, nem kap levegőt), és már 10 órára elkészülődtünk megreggeliztünk (az nálunk elég hosszadalmas) elmosogattam, kiporszívóztam, port töröltem, játszottunk, most meg alszik. ebédet csak neki kellett külön csinálnom, mert nekünk maradt, neki is csak turmixoltam, mert tegnap este már megpároltam a hozzávalókat. Szóval ajánlom depresszió ellen a takarítást, mert nekem elég hatásos tud lenni, utána mindig jó kedvem van, hogy mennyi mindent csináltam. :)

Most meg már sütöget a nap, lehet, hogy még el merünk indulni sétálni is délután. ;) No, rohanok ebédelni, mert mindjárt ébredés, akkor meg nem tudom mi lesz belőle...

Jók a pociképek! Én a nagypocisok táborához csatlakozom, de asszem másidik babunál ez így szokott lenni. ;)

Kép
_timi_

Lina: en is ugyan igy erzek a vedonommel kapcslatban hogy valyon o mire kapja a fizujat....
A legjobbuh-s tenyleg a HKriszta en csak a tavolsag miatt megyek a Timermannhoz az itt van 2 utcanyira es o is profi, es az is 12 lesz. Csak amiatt lenyeg hogy a gyerkoc vigyazasra minnel keveseb idot kelljen kernem valakitol. MErt szeretnem ha fejem is eljonne, Annanal nem tudott.
A hasad meg szerintem igenis mar "terhes" , legalabbis az enyem is kb ekkora es nekem mar kerdeztek meg hogy babat varok e?

Kri: itt az Uzsokiban is igy van, ugyan az a gep de sima uh du fizetos. Sokkal olcsobb is lenne ha oda mennek, de en Annaval ott voltam es semmit nem lattunk amit azelott nem, es ott nem doki csinalja hanem szonografus, aki orvosilag nem tud hozzatenni a latottakhoz semmit.

MOk: remelem kicsi baba engedelmes lesz es megmutatja magat. Amugy ha mondod annak aki csinalja hogy szeretned tudni tuti tobbszor visszmegy arra a reszr emg piszkalgatja kicsit...
A csoki, kave, kola elvileg jo beindito de ilyen piciknel meg ki tudja....

Timi: en is ezzel biztatom magam hogy masodik gyereknel lehet mas a tej kerdes. En szedtem ittam mindent, es megse volt tejem , marmint valami volt de remesen keves. Anna 2 napos kora ota kapott tapot, nekem kb egy het utan "lovellt be" a tej, de akkor se ugy mint meg vagyon az irva...Fejtem mint az orult, homeo, more milk, rea, malata sor, de semmi....
Nehez volt akkor ezt feldolgozni, de most mar nem fogok padlora kerulni tole ha ujra ugy lesz.

KépKép
tavasziszel

Mók, nagyon drukkolok, hogy úgy sikerüljön a mai babanézés, ahogy szeretnéd! Nagyon kíváncsi avgyok mi lesz /volt!

A szoptatással nekem szerencsém volt, volt is tejem, és csak párszor gyulladt be a mellem, de akkor sem kellett kórházba menni, mert pár nap alatt mindig elmúlt. És ahogy nincs két egyforma terhesség, a szoptatás sem feltétlenül megy ugyanúgy, szóval Dinuci, Tavasziszél, fel a fejjel. DE szerintem igazad van, Tavasziszél, hogy legközelebb már majd nem fogsz ezen annyira idegeskedni. Mindig más a "divat". Most marhára szoptatáspártiak vagyunk, és ez jó is, csak akinek meg nincs az hülyére stresszeli magát miatta, és az aztán tényleg nem jó. Svájcban én azt látom, hogy kicsit pont az ellenkezője,ha nincs nincs. Ezzel meg az a baj, hogy sokan hamarabb feladják, mint kéne. Valami középút lenne a jó.

Timi a takarítás jó ötlet, de itt most már egy hete irtó rossz az idő, és annyit meg nem lehet takarítani.

Nekem most pár napja sajna elég rossz kedvem van, de nem is tudom mitől. Remélem, csak ahormonok, és hamar elmúlik. Tegnap még bőgtem is este a semmi miatt :( Na mindegy, most úgysem lesz időm kesergni, mert a hátvégére jönnek anyósomék látogatóba, már ma este érkeznek, úgyhogy megyek is fürit takarítani, meg főzni.
Lehet, hogy ezért most pár napig nem jövök, szóval szép hétvégét mindenkinek.
Edit

Kép
Kép
etus79

Szép napot kismamik!

Gondoltam hamar benézek. Kimerültem nagyon gulyáslevest főztem kb 50 palacsintával amit be is kellet tekernem ilyen olyanra.Aztán jött a párom megvan a jogsi :-) Sikerült a városi még 3 hét kb és a kezében a jogsi. Sajnos annyi mire megcsinálják, de örüljünk hogy magvan annyit már féllábbal kibirok és onnantol itthon. Nálatok mi a volt a mai progi? Főzés?Mi lesz a kaja? Holnapra valakinek vmi ötlete a gulyás mellé lenne nekem? :-)

Sissy: a hátsóddal ne foglalkozz :-) Csak szekálás ez! Nekem azt mondja a párom hogy egybe van a fenekem a hátammal :-( Sokszor a bőgés kerülget aztán probálom nem észrevenni amit mondd. :-)

Tavasziszél: hát igen ez a "hűvös nyár" :-D Nem fogjuk ezt elfelejteni. Nemis tudom mi lesz...... Próbálok nem rá gondoloni. Amugy meg ha szeretsz csavizni menjetek még most amig nem jelent tul nagy megterhelést. Jut eszembe nyaralás: mi sajnos nem megyünk, elég furán nézne ki ha a balatonparton csücsülnék úszás nélkül, ugyis elindulnák 1 óra mulva haza annyira nem érdekelne a dolgog. Tudni kell rolam hogy imádok uszni, de utálom a wellnest és ahol sokan vannak tolonganak a medencénél meg a büféknél. Tihanyi révre és fürdere szoktunk járni. De ez idén kimarad. Miattam :oops: A rucikhoz gratulálok, akkor jol kifogtad.

Timi:hát nem lehetett semmi szülés annyi kórház után megint oda járkálni, sőt mondhatni szerintem ez szörnyű. Még jo hogy neked ott az édesanyád aki segitett és biztos mostis bárminben fog :-)Köszi a megnyugtatást lehet hogy igazad van, lehet a csecsemősnővérek erőszakosága tett be tényleg nekem. Na mindegy kár bojgatni a multat, elég szörnyű volt igyis. A takarítás esős idpben tényleg jo elfoglaltság, főleg ha amugy is kell csak nem szántad rá magad vagy nehezen akarod :-)

Lina: pocid neked is már elég kismamás :-) Csak igy tovább! Lehet megfogadom amit mondasz és genetikai előtt énis jól bekajálok, de valami nagyon finomat majd addig kigondolom :-)A védőnő miatt nem irigyellek, tiszta tahó már bocs. Te sem mehetsz máshoz nem? Nektek is az mindenképp körzeti kell vagy nem? Zudom hogy nem vigasztal de az enyémnek is vannak ilyen beszolásai bár ennyire még nem volt. Sőt egyszer azt mondta várjak még a gyerekkel másodikkal mert ehhhez sincs türelmem. Na jo nem szo szerint ezt mondta de ez volt a lényeg.

Kfmares:akkor a te dokid is azt mondta hogy ne nagyon tolakodj a nemi kérdéssel? :-) Hát jah érdemes lesz inkább a végén kérdezni. Én már annyira várom. Még egy hét pont ! :-(

Mók: anyud rendes hogy elmegy veled, biztos nagyon örül neki és joban vagytok. Képeket mindenképp tegyél nagyon kiváncsiak vagyunk ám mindannyian :wink: Szerintem te leszel az első aki ilyen fotokkal büszkélkedhet közülünk :-)

Kri: jól tetted hogy oda jelentkeztél, mert ha ott tényleg van ilyen hiper szuper gép talán mindet láttok majd és a nemét is a babának, ami nem lenne rossz. Csak ugy is feküdjön a kis pocaklakó, ugyhogy kopogtass neki nem hülyeség komolyan. Én már beszélgetek hozzá néha igaz nem hallja de azt mondják az jót tesz neki és ha közbe simikzed már ilyen korán is. Lehet hogy csak rossz napjuk volt mikor először telefonáltál :-) Amugy nemis keltetek olyan korán. Minekt minden reggel max.6-kor de ébreszt attika :-(

Linn:szerintem amig tehetitek menjetek utazgatni, ne sajnáld sose ha megteheted. A babacuccok meg nem lesznek ám olyan sokba hidd el. Első baba ugye? Nekem is csak ugy jön ám a tej ha megnyomodik ráfekszek. Amugy nem szivárog még hála ég.

Tej: én nem kerültem padlóra pedigcsak 4napig "szoptattam"Próbálták elvenni az életedvem hogy beteges lesz meg puffadt fejű a táptól. Aztán a nag fenéket! Isten biz nem nem bántam meg a tápot, pedig eleinte szomoru voltam. Nem a nagyképűség beszél belőlem higgyétek el, de az én fiamnak gyönyörű kicsi kerek kobakja van a mai napig és egggyátalán sose volt beteges csak bölcsi elején. Sajnos már az igazi anyatej sem olyan mint régen. És azis lehet nekem azért ment el a tejem, mert éjjel nappal jöttek a csecsemős nővérek a szoptatással zargatni, pedig ez az anya gyermek kapcsolat egyik mérföldköve a szopizás tanulása. Sose hagytak békén erőltették. Ezt nem szeretem a győri korházban!! :twisted: Erőszakosak! de nagyon!

dinuci01

Huu bocs hogy sokat irtam! :-( Ma ugysem jövök szerintem :-( Megyünk a fiamért.

dinuci01

Uh-n az a lényeg, előtte igyál sok folyadékot, de semmi esetre sem szénsavasat, mert a gázoktól akkor nem látszik rendesen. És amikor tudod, hogy kb 10perc múlva bemész, állj föl és sétálgass. Ha addig aludt a babuc, felébred és mozgolódik. Nekem a 12. heti genetikain bevált. Csak úgy forgott a baba :D

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci: az en lanyom se lett felpuffadt a taptol:) Sot mindig kisebb a koranal es epp hogy 10 kg.
PEdig meg van hogy neha most is turbozom a tejet bebi etellel, baba pudniggal , tejpeppel...
De ezt a nem eves miatt.
Amig tapos volt csak se volt duci.

Micsoda rendi vagy a palcsinta sutessel. En nem tudom magam ravenni pedig kivannam. A lanyom ugyan nem eszi meg szoval neki nem nagy szam ha van, de mi felnottek szeretjuk:)

En chilist csinaltam.

Nem tudom mi lenne jo gulyas moge. LAngos esetleg? Vagy mirelit gomboc? Akkor nem kell bajlodnod.

En se fogok furdeni de ha nem lennek kismam se furodnek, nekem mar olyan hideg a BAlaton hogy hetszekerrel se vonszolnak be. Regen birtam a hideget mostanaban nem. Kb 3 eve nem voltam vizben- marmint ami nem furdokad vagy zuhany.
Az uszas hianyzik de nem nyilt vizen, sima sport uszi de meg az is varat magara nehany evet:(

KépKép
tavasziszel

Doki mindent rendben talált. Kiskrapek még mindig kiskrapek. :lol: :lol: :lol: :lol:
Méretei korának megfelelőek (pár nap eltérés van a valós kora és az UH-s adatok alapján kalkulált kora között).
Alighanem kezdek ezerrel vásárolni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jó érzés babaholmit válogatni!

Kfmares
Nekem is mindig csinál a doktor UH-t. Nagyon jó gép van a rendelőjében :wink:

Mók
Ha a baba akarja, akkor sima UH-n is megmutatja, hogy milyen nemű! Ismerősöm járt úgy, hogy szülésig titkolta a babája, hogy van kukaca :wink:

Dinuci
Nekem első baba. Sajnos, nem jött könnyen :cry: :cry: :cry: :cry:

Fáradtság
Van, mikor érzem, de általában jól vagyok. Dolgozom, jövök-megyek... :lol:

Kri
A kis titkolózó :lol: :wink:

Kata
Jól néz ki a babakocsi!
Vendég

Lina
Kelet-Magyarországon nem az AFP-t nézik csak, hanem az ún. négyes-tesztet csinálják már évek óta.
Aranyos a pocid!

Mók
Várjuk a beszámolót, a képeket!
Vendég

Halihó!

Nah azért még beugrottam picit :wink: Edddig autot poliroztunk 3-asban. Egész jol elvoltunk csak attika bemászott a kocsiba és tök sár az ülés. Nem mintha cukorból lenne a kocsi mert elég idős meg u.n munkás autó. Nah mindegy is nem huzom magam ezen.Attika megint nem eszik, nehezen türtőztetem magam hogy ne törjek ki, de probálkozom.Megint éhesen fekszik le :-(

Itt miujság? csendesek vagytok ma délután.

Kata: Örülök hogy minden oké és hogy már biztosan tudod hogy fiu lesz :-) Azt viszont sajnálom hogy nehezen jött össze bocs hogy nem emléxem de ugye jobb is nem beszélni ilyen dolgokról. Lényeg a lényeg hogy ott van a pocidba és egészséges. :-D Az Afp-T tényleg feleslegesnek tartom itt én m.o-n is!

Cherryke: nem rossz ötlet majd átfontolgatjuk hogy lenne a legjobb. Én már 20 hetes leszekj jövő héten.

Tavasziszél: Pedig a balcsinál jobb nincs sajnálom hogy nem birod.Nagyon klassz helyek vannak arrafele én szinte csak odamennék. De jövőre bepotolom. Nagy lesz a picibabó több mint fél éves és elmegyek kettesben a párommal két napra.Ezt már lezsiroztuk magunkba :-DChilis bab fini! Palinak ha nekiállsz már hamar megy, bár tényeg nehéz nekem is rászánni magamat. De nem muszáj annyit sütnöd ha a gyerkőc nem szereti :-)
Alighanem a gulyás mellé sajtos tejfölös spagetti lesz. Nem megy nagyon de hamar megvan :-D

dinuci01

Sziasztok!
Hú,nem győztem olvasni!

Mók!Várunk a hírekkel,képekkel!!

Én alig várom,hogy meleg legyen és csobbanhassak strandon,vagy Balcsin,vagy valahol!IMÁDOM!!

Ma voltam afp-n,meg terheléses cukron.Túléltem!Ha majd mentek,feltétlenül vigyetek citromot az ízesítéshez (citromlé nem jó!),mert így is gej volt,főleg a vége!ÉS két vérvétel...Egyből kaptam mához két hétre a nagy genetikai uh-ra időpontot,nagyon várom,hiszen én is 3 hete láttam utoljára a Babót!

Lina:szép a pocid,a védőnő meg tényleg nem 100-as.Az enyém szerencsére úgy tűnik,rendi.Jövő héten mentem volna,de mivel nem lesz még sem afp eredmény,sem 18 hetes uh,ezért áttettük.Meg lenne az afp 8 nap múlva,de nem megyek érte külön.

Tényleg!Kismama piercinget én is akartam kérdezni,rendelt valaki?

Mók:megnéztük az éttermet a Szőlő u-ban,de nem csinálnak esküvőt.Most úgy néz ki,a Fő téren nyílt egy Trófea,és ott nagyon jó árat mondtak korlátlan étel-italra,annyi a "gondom",hogy éjfélig maradhatunk,utána nagyon sok plusz pénz lenne.De végülis lehet,hogyha reggel hétkor kelek aznap,akkor 5 és fél hónapos terhesen pont elég lesz éjfélig talpon lenni....Szerintetek?

Ja,nekem az sztk-s rendeléssel (kopp,kopp kopp)eddig nem volt gondom.Pozitív csalódás!!Ma is első voltam,és aranyosak voltak.

Hát,hosszú voltam én is,lehet,még benézek ma!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Dinuci!egyszerre írtunk! :D

Szilvi

sissy01

sissy!
Szerintem nem ciki, ha csak éjfélig maradhattok, ahogy korábban írtad nem is lenne szó olyan sok emberről, a közeli ismerősök pedig tutira megértik, főleg így pocakosan. Amúgy a mi esküvőnk se tartott sokkal tovább, már olyan 10 körül átöltöztem menyecskébe, meg a tortát is fevágtuk és senki nem akadt ki rajta, pedig sokan voltunk és a férjem családjában azért akad egy-két rokon, akiktől felháborodásra számítottam ezért, de jól sült el. Szóval hajrá!
Ja, amúgy képzeljétek jövő szombaton megyünk egy esküvőre, ami 3-tól 8-ig fog tartani, legalábbis addig foglalták le az éttermet. Zene sem lesz, hát nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Azt hiszem erre az alkalomra nem veszek új ruhát :?

Na mók, mi volt?
Vendég

A mi eskuvonk se tartott tovabb. Tan pont 3kor kezdodott, vagy 2kor a szertartas es max ha 8ig maradtunk de lehet csak 7ig a furdetes miatt, merthogy Anna akkor volt 2 honapos, es az o keresztelojevel volt egyutt.
De mivel mas babasok is voltak meg nem igen rokonok inkabb baratok igy senki nem akadt ki. zene nalunk se volt csak mikor bementunk az etterembe.
Jokis fiatalos dolog volt akinek meg nem tetszet igy jart:) En ilyeneken nem tudok lelkizni hogy x nagynenem nem volt ott vagy nem tetszett neki( legalabb van mirol pletyizni) nekem pl tesoim se mind voltak ott, az mar tul sok emeber lett volna,igy hat olyan idopontot valasztottunk mikor iskola volt ( noverem 3 gyerekkel Nemetobol igy nem tudott jonni).

MOk????

Sissy: fuj neked ket terheles van?? Itt nekem csak egy lesz.
Elozonel ketto volt. Erdeke hogy mindenutt mas a rend.
Sot itt az egy is zsemles:)) Igy nekem nem lesz cukros loty ivas:)))

KépKép
tavasziszel

Bocsi lányok!

Itt vagyok, vagy 3 órája próbálok fotót feltölteni, nem tudom átméretezni. Ha mást nem holnap több energiával, de felteszem.
Jó volt az uh, de még tényleg nem annyira látványos, és a babókánk a nagyját átaludta, hiába kávé, és hiába séta... :?
A uh-s hölgy szerint KISLÁNY!!!!!!!!!!
Hát ledöbbentem a hír hallatán, de nagyon örülök. Tudjátok meggyöződésem volt hogy fiúcska. Azért mondta hogy mielött bevásárolunk rózsaszínből, várjunk meg még egy uh-t. De szerintem ezek az uh-sok egész nap ezeket nézik, és szerintem nem tévednek...
Hát kezdem beleélni magam!!!!
A genetikai része tökéletes, még egy ok, minden rendbent is mutatott babóka /tudjátok mikor hüvelykujjal 1-et mutatunk /.
Van dvd is, de a nagyja inkább 3d-s, és kevés a 4d-s. A fotó 4d-s, remélem holnap sikerül feltöltenem.
Egyébként tényleg élmény, de 20-24 hét között a leg élvezhetőbb!
Aki belevág annak azért tudnak klassz dolgokat mutatni. A baba nemét 3d-n mutatta, és állapította meg a hölgy. Hát ennyi, még jelentkezem ha sikerül a fotót megbizgerálnom.

Kép
mók

Sziasztok!!

Mók:gratula...!!! jaj, nagyon élvezhetted a dolgot!!! :D Mennyi idő volt az egész?

Dinuci: igen, kemény lesz a nyár, dög meleg gondolom ha nem is napos hanem az a fullasztó és mi meg nem mehetünk be, vagyis én tutti kihagyom, majd legfeljebb a tengerbe, mert elvileg július 5-9ig megyünk... palacisnta, imádom, és még sütni is :D én tegnap cukorborsó levest csináltam és ma szerintem meg vagy rízsfelfújt lesz vagy stiriai metélt szerű, mert a metéltet lehet kiváltom mirelit nudlival és csak a töltelék lesz túrós....

Tavasziszél: én is a langyos vizet szeretem, vagyis ami nem hideg .... utálók benne először fázni hiába mondja uram, hogy megszokom....

Kata: dokimnál is ott az uh, de talán spórol vagy nem tudom.. pedig azért megnyugtató lenne , ha látnám, így is vártunk rá és bonyodalmak is voltak előtte... de már csak 2 hét várakozás...

Sissy: csak megérti a család hogy nem lesz hajnalig vagy másnapig tartó mulatozás... inkább a leendő unokának örüljenek :D

Lina: esküvő 3-8ig... ez olyan ,mint egy szülinapi zsúr :D de majd mesélj, hogy milyen volt!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

MOk: gratulalok!
A rozsaszin ruhacskas is ugyan olyan tunder es szuper! Orulok hogy minden rendben! Amugy tenyleg megeri megvarni meg egy uh-t a vasarlassal mert nem egy lany szuletett fiunak:) Sot ismerek ikerpart ket lanyt josoltak es ket fiu lett:)
De ha 20-24 kozt elmesz ujra az mr sokkal biztosabb es meg akkor se vagy elkesve a vasarlassal.
Azert kicsit irigylek mindenkit aki vasarolhat...NEkunk max 2-3 uj body kell egy vastagabb zsak szeruseg es slussz passz. Semi ruha pedig azokat a legjobb venni... De mar kitalaltma a nyari learazasban veszek majd neki mar jovo nyarra:)))
En ezt Annanal is igy csinaltam es mondjuk vele makunk volt ezen a tern mert nem hogy mar ne lett volna ra jo a meret sot inkabb azon kellett aggodni belenojon a nyarra:)

Dinuci: a BAlatont en is midaom int hely es nem banom ha ott vagyok csak es semmi kulfold, sot szeretnek minel tobb hleyet megismerni ott is, nekem a fiatalsagom, csomo emlek, meg szeretem az ottani hangulatot, eletformat...
De a viz mar nem.BAr egen sem voltam az a tipus aki belement es egy orat bohockodott benn a tobbiekkel. En inkabb a megmartozom majd fekszek ket orat a napon tipus voltam. Igaz most mar a napot se birom, es nem hogy ket orat de 2 pervet se fekhetek egyhelyben a lanyom mellett:)

KépKép
tavasziszel

Halihó!

Mók:gratula!!!Remélem,sikerül a képet megbuherálnod!

Tavasziszél:rájöttem,mután elküldtem,hogy én is olyanoknak adtam tanácsot a citrommal kapcsolatban,akik már egyszer túlestek ezen... : ) Igen,nekem,mivel Anyu,Nagyszülők,Nővérem cukros,ezért kellett már most is a vizsgálat.

Nem is a rokonok miatt,hanem magam miatt okoz vacilálást a dolog,én nem szeretem,ha be van határolva valami,mert,ha jó a hangulat,meg az egész,akkoris abba kell éjfélkor hagyni.Viszont ilyen kedvező ajánlat nem hiszem,hogy lenne még egy....

Szilvi

sissy01

Szép napot mindenkinek!

Gondoltam gyorsan beugrok nemrég jöttem meg, de sajnos nemsokára megyek is tovább :-( Szerintem nem tudok jönni délután azért is most.Pont délutánra esett egy meló meg megyek fodrászhoz ami azért kellemesebb rég nem voltam :-D
Itt mizujság? Mit csináltok ma? Kajci mi lesz? Én a gulyáshoz mégiscsak sajtos tejfölös tésztát csinálok

Sissy: Látod egyszerre jut eszünkbe a babanet :-)akkor értem mért kell neked kétszer a cukor vizsgálat. Nem baj ne bándd jobb az óvatosság. Én minden igaz majd a 24.héten megyek. Étteremmel kapcsolatban annyi hogy tényleg nem jo ha be vagy határolva, főleg életetek egyik legfontosabb napján amikor minden rolatok szól ugyhogy én azt tanácsolnám ( persze nem akarok belekotyogni) hogy ne ott szervezzétek. pest hatalmas és tuti rentgetek hely van még :-)

Tavasziszél: ha fiu lesz nekem is nagyon sok rucim van :-) De azért majd kell venni néhányat. Ha lány na akkor.... :lol: akkor lesz csak mokás a vásárlás főleg fiu után. Na mindegy. Balcsira már csak napozni sétálni is megéri elmenni, főleg ha nem vagy fürdős tipus. Én csak azért nerm megyek mert nagyon hiányolnám a vizet!! A jo mélyet :-D

Kfmares: rizsfelfujt nagyon finike :-) Ezer éve nem ettem. De az a stiriai metéle mi?? Olyat még nem is láttam aztán lehet. :-)Viz: szerintem is nagyon hamar meg lehet szokni, de hát kihogy érzi. Nálunk ez pont forditva megy, nem győzöm nógatni kérlelni a párom :-)

Lina:remélem jol fogjátok magatokat érezni! Biztos nem árt egy kis kikapcsolodás, és talán még jot is fog tenni. Nem kell legalább hajnalig tartó után beesned az ágyba, és tényleg a ruhán sem nagyon kell vacillálni :-) Amugy hogy vagy?

Mók: Örülök hogy láthattad a lényeget! :-D Már nagyon várjuk a fotot remélem hogy sikerül ide felbiggyesztened! Rucival meg szerintem is várj meg mégegy UH-t megéri nehogy tévedés legyen a vége. Én csak tanácsként mondhatom neked is és mindenkinek: nem érdemes rózsaszín és kéket venni. Vagyi nem szerint. Felesleges. Ilyenkor még unisex badykat meg ami kell! Csak azért mondom mert ha meglesz a baba 1 hét mulva kii lehet vele menni sétizni ugyis aztán meg lehet venni a legszebb rucikat ami kiscsajos vagy fius. És akkor nem érheti csalódás az embert. Volt pár ismerősöm aki nagyon ráfaragott.

dinuci01

Dinuci:Sajnos én is így vagyok vele,viszont mivel anyagilag nagyon behatárolt a dolog,és ez nagyon kedvező,így lehet,hogy jó lenne emellett dönteni.Ráadásul Párom támogatja nagyon az ötletet.Tudod,neki decemberben halt meg Apukája,így amúgy nem lenne az ő része abban a nagy bulizós hangulatban,csak én nem szerettem volna,hogy elmaradjon a nagy nap,így sajnos meg kell bizonyos kompromisszumokat kötni.Mivel meg amúgy sem 100 fős lagzi,szerintem éjfél után amúgyis bomlani kezdene a társaság....

Szilvi

sissy01

file:///C:/Users/dia/Pictures/Saj%E1t%20import%200/baboka.jpg Kép file:///C:/Users/dia/Pictures/Saj%E1t%20import%200/baboka.jpg

Remélem most sikerül!

Kép
mók

Na ügyes vagyok, csak a fotózás lett béna, mert tegnap már elég sötétben készítettem, és ráadásul fotóról. Hát azért remélem a lényeg látszik, és teljesítettem a küldetést.

Ja csak vicceltem a rucik színével, valoszínüleg június vége elött se így se úgy nem vásárolunk. De aranyosak vagytok. Szeretném elhinni hogy kislány, persze elővigyázatossan.

Kép
mók

Sissy: en ugy tudtam pont amiatt nem lehet terheleses mert fenn all a veszely hogy nalad is kialakul a terhessegi cukor.
LEgalabbis nekem igy hogy van ra hajlam elozo terhessegnel is volt, e smot is asima ehgyomri is hatar lett mondta a no a terh gondozoba mielott lesz a terheleses kell egy sima ehgyomir hogy tudjak terhelheto e a szervezetem meg plussz cukorral...
Nem is tudo mos tmikor nezik ujra igy hogy megint epp hatar lett:((

Mi is tiszta unisexeket vettunk, mert egyreszt szerinem olyan szep egy csecsemo hofeherben vagy halvany sargaban masreszt meg hat jah mi is ugy voltunk vele biztos akkor lesz ha kinn van. talan nem is veletlen hogy aszuloszoban akarmennyire tudod is mi lesz mondani kell ellenkezo nemu nevet is:)
En ugy vagyok vele ha ajanlanak fel majd ruhakat elfogadom, mert sokat lehet sporolni vele, aztan a 68as 74es merettol folfele mar ugyis tobbet kell venni mert azt tovabb is hordjak mar maszatoljak, tonkre teszik, es raadasul turoban is nehezebben beszerezheto:( Ez a 2 eves koruli meg szinte kincs szamba megy.
NEm is volt meg soha ilyen keves ruhaja a lanyomnak...
De epp lehet kapunk majd kolcson most , ami jol jon, mert ok hogy a jatszora mindegy mi vna rajta, de ezt a meretet olyan sokaig hordja es en ugy unom mindig ugyan azt raadni:))
En magamal is igy vagyok, inkabb legyen no name, turis tudom is en milyen ruha csak legyen"sok":)))
En kb felelvente selejtezek, eladom vagy tesoimnak adom, de kell hogy vehessek "ujat"

KépKép
tavasziszel

Mók:szép!!gratula!!

Tavasziszel:én is így vagyok a ruhákkal...inkább tudjak válogatni.Ezért lesz nehéz most,ha nem tudok sokfélét felvenni.... Hát,én meg pont úgy tudom,hogy akkor kell a 16.héten is,ha vagy már volt előző terhességnél,vagy családban van.De igaz az is sztem,amit Te mondtál,bár,mivel szőlő cukorral tesztelnek,azt a diabéteszes szervezet is le tudja asszem bontani!

Szilvi

sissy01

Mók,
a kedvemért csinálsz egy másik fotót is? Vagy dvd-ről nem tudnál fotó beilleszteni? Én így csináltam a Brigiről annó. Szeretném élesebben is megnézni ezt a csöpp kislányt!! :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Tavasziszél,
teljesen egyetértünk. Én is tele vagyok unisex rucikkal. Az elején úgyis csak rugit fogok ráadni szerintem az a legkényelmesebb a picúrnak. Mivel BB nemét nem kérdeztük meg, így természetes volt, hogy semleges színűeket veszek. "Sajnos" most nem kell vásárolnom, imádom nézegetni a rucikat. :roll: Ha valaki tervez még babákat azért is jobb ha unisexből tankol fel. A látogatók úgyis már célirányosan hozzák a rucikat.

Dinuci,
gratula a jogsihoz.

Sissy,
örülök, hogy túlélted a terhelést. :roll: Majd írd meg milyen lett.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sissy: ugy latszik ez is hely fuggo hol kismam az ember:) en azert nem banom hogy nem volt terhelese most is.

KépKép
tavasziszel

Kép

18+6

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri!

Megpróbáltam de nem tudok jobbat fotózni, pedig kinti napfénynél is kattintottam néhányat. A dvd-ről nem tudom hogy kell képet levenni, majd konzultálok valakivel aki tudja, és megpróbálom. A pocak nagyon klassz!!! :)

Sissy!
Elfeljetettem írni hogy sajnálom a Szőlő utcás éttermet, nem érte miért nem vállalnak esküvőt! :x . A Trófeával jól jártok, de azért gáz hogy ki lesztek számolva idő ügyileg, persze biztos elég így is,és a tesóméké még ilyen se volt. Én meg nem vagyok férjnél. Drukkok mennek hogy jól sikerüljön.

Cukorterhelésről annyit, mert abban otthon vagyok, hogy én abszolút veszélyben vagyok ilyen szemszögből, mégis 2 havonta járok terhelésre, és havonta éhgyomrira. Senki nem mondta hogy rosszul is lehetek, és hál égnek nem is lettem. Minden kismamának kötelező a 24 héten. Persze nekem most azt mondja az endokrinológus hogy a lényeg az éhgyomriból is látszani fog ha baj van, úgyhogy most ezt havonta csinálják. Hozzáteszem eddig az éhgyomrim a béka segge alatt volt mióta babát várok. A terhelésesem sem rossz, de látszik rajta hogy erős hajlamom van. Pl.: párom terhelésese 5.4, enyém 7.
Hát ennyi mert igen bőre eresztettem.

Kép
mók

Szép estét mindenkinek!

Mégiscsak benézek de tényleg rövid leszek mert nem érzem jol magam, egyrészt ezér tis jötem őszintén mondva mert szörnyen fáj a derekam. Eddig ilyen nem volt. Vagy csak nől a poci, és nem birja a napi terhelést??? Ugye csak azért? Meg fodrásznál is sokat ültem:-(Megnyugtatna valaki? :oops: Feltéve ha tényleg igy van!Amugy el is felejtettem apa tegnap először érezte picibabót kézzel este :-) De másnak is ennyire lennt van vagy csak nekem? Nem is tudom ki beszélt erről multkorában itt....

Mók: valahogy azért kivenni a lényeget mindenesetre jo hogy elmentél, és ha más nem is hogy minden oké abból tuti megnyugodhatsz és ez nagyon jóó!

Kri: köszi és nagyon csini a pocakod! Egyre jobban kismamásodsz te is :-D Nemsokára kezdünk gurulni! :-D

Sissy: énis szeretk öltözködni de sajnos most ettől áll lejobban égnek a hajam megbolondulok az öltözködéstől. Ugy már értem mért nyugodnál bele higy hamar vége legyen, igy teljesen érthető. Esküvő is van, meg a párod érzései is tizsteletben lesznek tartva. Nagyon ari vagy :-)

Tavasziszél: énis észrevettem hogy turiban jo minőségű szép cuccot ugy 1 éves korig lehet kapni. Addig vettem énis aztán sose többet mert nem volt :-(

Nah megyek tényleg hulla vagyok pedig még viszonylag korán van :-( Jók legyetek további szép estét

dinuci01

Sziasztok csajok!

Már megint sokat írtatok!

Lina,Sissy

Én rendeltem piercinget,ami rendben meg is jött.El van téve,mert egyenlőre még jó a rendes is.Méretre vágható a műanyag rúd és szerintem akár több méret is kijön belőle.

Sissy

A trófea étterem szerintem szuper választás.Évekkel ezelőtt ettem az egyik éttermükben,imádtam.A nagy választék már önmagában jó program a vendégeknek.

Tejes téma

Nekem bőségesen volt tejem a lányomnál( pedig picik a cickóim),most sem aggódom emiatt.Nagyon lelkiismeretes fejtem az elején és fagyasztottam,de a lányom egyetlen alkalommal sem fogadta el a lefejt tejet.10 hónapig szoptattam és a lányom önmagát választotta le.

Babaruha téma

Mivel a lányom 58 cm-rel született, az 56-os ruhák(amiket vásároltam zömmel) egy-két darab kivételével nem voltak jók rá.El is ajándékoztam őket. Ha ez a picur is lány lesz,akkor lesz jó pár dögös rucija.Ha fiú,akkor egyet se örököl. Nem is csak a színekről van szó,hanem arról,hogy a lányomnak pici korától kezdve kisruhái és szoknyái voltak.Eleinte az én kedvemért,azután már ő nem tűrt meg magán nadrágot.Az utóbbi fél évben hord nadrágot.

Mók
Gratulálok a kiscsajhoz.Én elsőre nagyon lányt akartam.Amikor a 20. héten közölte a doki a nemét,nem lehetett letörölni a vigyort az arcomról.Az első kisruha,amit vettem neki egy 62-es méretű farmer kantáros ruha volt.Az első harisnyái 00-as méretűek voltak.

Lányok szépek a pocakok!Majd én is fotózok,most már van mit.

Dinuci

Mennyire lent az a lent?A 20.hétre éri el a méh köldök magasságát.Ami a köldök fölött van,azok csak a belek.
Vendég

Mók:azért nem vállalnak,mert a lakótelep miatt 10-kor be kell zárniuk.Köszi a drukkokat,elkel!!

Néha,amikor felébredek éjjel pipilni,meg,amikor pici
keményedést érzek,ha sokat mentem,elfáradtam,akkor úgy gondolom,hogy kb du-egytől (akkor kezdődik a fotózás kb) éjfélig,akkor már 5 és fél hónapos pocakkal lehet,hogy elég is lesz,alig várom,hogy pihizhessek.Remélem..... :roll: Jajj,de nehéz...!!
Nem baj,ha tovább bírnám,akkor tovább megyünk.... :wink:

Dinuci:nekem is rettenetesen szokott fájni a derekam,főleg,ha sokat házimunkázom,kertészkedem.Nagyon tud fájni,sztem ne aggódj!!Lehet,hogy tényleg a sok üléstől van!ja,és gratula tényleg a jogsihoz!!

Kri:szép a pocód!!!Kismamás!

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

csak egy gyors beköszönésre van sajnos időm, még csomagolni kell, holnap indulunk Olaszországba. Remélem minden rendben lesz a babával közben, és jól fogom bírni. Az euro kicsit lejjebb mehetne :(

Pünkösdkor jövök, addig is mindenkinek nagyon kellemes heteket! Igyekszem néha közben is elolvasni, mi újság veletek.

lynnn

Tegnap voltam, afp-t levették, nem találtak vénát . Három helyen szúrt meg :( ilyen még sose volt...
doki majd hív, ha megvan az eredmény.

Meg is UH-zott. Úgy mozgott, hogy alig tudta lemérni :D Képet nem is adott, mert szinte nem látszott semmi. De minden rendben van.

Tegnap elmentünk auchanba, mert újságba volt, hogy tegnaptól 60 ezer a candy mosogatógép. Mondanom sem kell, 1 db nem volt belőle, és még volt pofája azt mondani: elfogyott. Kiállítva sem volt...

Megnéztük neten, és ma megrendelem egy cégtől. Ugyanaz, ugyanannyiért. És házhoz is szállítják ingyen ha kell. De nem kell. El tudja hozni a párom. Azt mondta, onnantól övé a mosogatás :D

Kriszta
Kép
cherryke

En ma franko kis hasmenesre ebredtem:(
Meg jo hogy egyedul vagyok itthon a lanyommal es terveztem kimegyunk a varosba...
NEm erzem magam rosszul de mar 3szor voltam es eleg hirtelen jon igy nem merek elindulni:((

Dinuci: en irtam en is nagyon lenn erzem, de a hogy kene lenni dolog azt irja a koldokhoz vezetu feluton van most a koldok fundusza
Jo hogy parod is erezte mar:)
A derekfajas szerintem tok alap:) Es tudod milyen gaz is lesz ez meg? volt ido az elozo terhessegemnel mikor lepni alig birtam:((
Hiaba nem mndenki viseli ezt olyan konnyen es lazan. Knek ilyen varadnosag kinek olyan jut.... En mar nem ostorozom magam ezzel hogy nekem mindenbol kijut, ha a vegeredmeny pozitiv akkor kibirom. Raadasul mostanaban mar azal nyugtatom magam mindjart a felen tl vagyok, ha eddig kibirtam eztan is kifogom, persze tisztabn vagyok vele hogy a nehezebbik fele van meg hatra- fizikailag legalabbis mindenkepp..

Lynn: erezzetek jol magatokat.igen sajan Gorog o miatt az euro most rem vacak:(

Kata: de erdeks hogy alanyod ilyen szoknyas:) Az enyem is kedveli de amiota maga is beleszol az oltozkodesbe mar nem valaszt sokszor szoknyat.
Mi mondjuk nem hogy 56ost, de 50est is sokaig hordtunk:)))

KépKép
tavasziszel

Szép napot!

Hogy vagyok? Látom ma nem nagy a forgalom :-) Mi is most jöttünk meg, spar vital road show van a szomszédban. Volt arcfestés, sétavonat, tűzoltókocsi és gyerekeknek ajándékok. Ha valakit érdekelnek a képeim meg tudjátok iwiwen nézni: Kiss Attiláné győr ha rákerestek. :-) Attika jól kifáradt meg ugy tűnik apa is mert mindketten álomba merültek. most fél 5 kor :( mi lesz este.... :roll:
Képzeljétek Attika ma kétszer evett krumplifőzeléket. Mit szoltok? Élete se ette meg azt se. Most egy kis hisztivel az elején sikerült. Délelőtt sütötttem almáspitét csokimázzal, nemsokára kiderül mijen :-)
Ti mit jot csináltatok ma?

Tavasziszél: hát jah, kinek ilyen kinek olyan terhesség jut. És tényleg mindegyik más. Elsőnél semmiért se nyavalyogtam csak a meleg miatt most meg mindenért nyűgi vagyok. Nem baj hiába mondják hogy ez lány, akkor is fiut érzek! :-) A hasmenést nagyon sajánom :cry: de most errefele is járvány van. ha az amire gondolok akkor holnapra már tul leszel rajta!!Reméljük!

Cherryke: hát ez a vérvétel tényleg ..... lehetett neked! Azis borzalmas ha egyszer szurnak :-( Annak viszont örülj is hogy a picuri ilyen mozgékony. Lehet jo kis eleven lesz , az a legjobb!
Mosogatógép megéri vedd is meg ha van rá lehetőség. Nekünk nincs :-( Nincs hova berakni.

Linn: jó utat és kellemes kikapcsolódást nektek! Vigyázz magadra meg a babura. Néha ha tudsz gyere ám! Meg csinálj jo képeket! :-)

Sissy: ki fogod birni nyugi :-) Már csak azért is! Majd nem ropod annyit a táncot. Menyasszonytánc azért legyen :-D Amugy köszi a gratulációt.

Kata16: a lennt az olyan lennt hogy a köldök alatt jóval, de amugy a bugyborékot oldalt is szoktam. A mozgást az nagyon lentt. Vagyis inkább nyom. Lehet nem vagyok pontos de nehéz az ilyen leirni :-)

dinuci01

Nah megint én :oops: Nem jo ez a vacak iwiw. Mindegy mert feltettem a képeket a közös oldalra. Hetek ota nem lehet semmit csinálni iwiwen. Van ezzel valaki igy?

dinuci01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?