A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kép

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Isten éltesse Mátét:)
Kis szép a képeken.
Ugye az utolsó az Marci??? Eléggé megváltozott, rég nem láttam róla képet.
Drágák együtt!

A bébikarám tényleg praktikusnak tűnik - azt hiszem, nálunk rácsok lesznek csak (szintén helyhiány miatt).

Az a csőrös itató nálunk sajna nagyon nem működik.

Friday,
Igazi "szőkenő" vagyok, eszembe se jutott, hogy rákattintsak a képre..:) tényleg működik! nézem.

Fleur, hozz képeket is!!! Örülök, hogy jól vagytok, és várjuk a híreket:)

Zsuzsi,
Magozott meggy igen, bolti fagyasztott, és összeturmixolva, nem nagyon kell átpasszírozni, teljesen pépes lesz anélkül is.
Az őszibarackot viszont passzírozom is (vagy hámozom), ahogy Vick (anyukája) tanácsolta.

Cuki lehet az evés közben dumálgatós Zsófi:)

Az éjszakázásból igazán azt akartam kihozni, hogy mióta feladtuk a próbálkozást, sokkal többet és jobban alszunk.
Már nem gondolom, hogy van egy üdvözítő megoldás, ami minden esetben és minden babánál működik, csak mi vagyunk hozzá gyengék vagy buták, hogy bevezessük.

Jó éjt,
M.
monke

Móni, igen, Marci van a képen, de elvileg oda is írtam a kép mellé csak nem úgy jött át !

Na megyek aludni fárasztó volt a mai nap !

Holnap újult erővel jövök !

Jóéjt!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

Ennyit sajna nem tudok visszaolvasni csak átfutni , nem is fogod tudni sztem mindenkinek reagálni csak amik megmaradtak !! Bocsika ez miatt !!

Velünk minden okés., már megvettük a házra a szint, a teraszra a követ is már csak a szakemberekre kell várnunk, csak hát nem olyan egyszerű ha az ember apukája meg unokatesoja csinálja,!

A keresztelő rendben, lezajlott , Máté kicsit nyügi volt mert egy helybe kellett ülnie, de felálltunk vele és akkor már minden okés volt! Jól elfáradtam ennyi embert kiszolgálni stb., még jó hogy van mosogatógépem , ügyes volt aki feltalálta !!!J))
Babuci nagyon csini volt,, fehér ruciban!!!
Ajándékba meg kapott tortát, meg egy új babakocsit, sportosat, amit be tudok tenni a kocsiba mert ami volt az túl nagy nem tudtam egyedül betenni a verdába!

Nálunk az éjszakák elég furik..De általában az a jellemző, hogy elalszik fél 9 9 felé és alszik reggel, 5- fél 7 ig , de volt pár nap mikor kelt éjszaka ! Ekkor mindig megszopiztattam és vissza is aludt kb 5 perc volt a felkeléstől a visszalvásig ! Ezt csinálta pár napig mire rájöttem h melege van és csak szomjas volt, levettük a fütést, valamint vékonyabb takaróval takartam be és azóta ismét átalussza az éjszakákat!

Evés hát .. cici már nem nagyon kell neki, este meg reggel kap , de csak ilyen desszertnek használja mikor félkomába van .., amúgy meg elfordul tőle pedig volna még tejcsi, ja és a lefejtett már nem fogadja el ! Reggel kap tápszert , cicivel, de gyümi( alma, meggy, öszi), aztán fözi, sütőtök almával a menő, krumpli, répa nem jött be neki eddig, du meg rizspép gyümivel , este meg tápszer, cicivel ha elfogadja !

Voltunk múlt héten a védőnőnél, és mondta h már lehet adni neki rizst, cukkinit is, lehet h ma az lesz az ebéd !

Ágiékkal mi újság? Bene hogy van ?

Én is fagyasztott öszibarackot és meggyet adok neki, de nagyon bejön neki még a kecskeméti és az univer bébi kaja, a nestlést bio répa nem igazán, ja jut eszembe h mondta a védőnő nekem, csak bébi ételes répát v biot adjak neki , képzeljétek vettem nestlé bio répát és miután evett ivott cumisüvegből teát és tökre megfogta a cumit, tiszta sárga lett tőle és le se jön ! jó kis bio répa ! J))

Én is botmixerezem a hamikat neki !

Zsuzsi ua ezek a dolgok nálunk is vannak belemarkolás stb.. de néha még a cicimbe is, ja és a pelenkázon is úgy rugdos hogy szinte fáj !!!

Szerdán, indultunk az oltásra.. ő már kész volt csak én nekem hiányzott a naci.. addig betettem a járókába, mire felvettem a nadrágot szobba ami egy perc ,hason feküdt a kis drágám, átfordult a hátáról a hasára, de azóta se csinálta ! De viszont egyfolytában fel akar ülni !

Képzeljétek lesz tiz éves érettségi osztálytalim jun 12 én , jul ba esküvő, azt se tudom mit fogok felvenni, nem hogy a ruha nem jön rám , de még a cipőim se jók, szorítanak, gondoltam veszek a leonárdóba, de nem becsödölt, már az auchanba sincs.itt nálun, ti hallottatok erről valamit, a fene vinné el!!! Ott van a sok dögös szerkom a szekrénybe és semmi nem jön rám, felprobáltam pár ingemet hogy jól nézzek, ki már sétánál is ,röhögö görcsöt kaptam szószerint, úgy néztem ki mint akit vállfára akasztaottak !! (rofl) (rofl) (rofl).
Szombaton voltunka turiba és vettem két lenvászon nacit meg pár felsőt mert semmi nem jön rám, nyári rucik se !

Vick ez a gyógyitó mesék mesekönyv nagyon jól hangzik majd utána nézek h hol lehe venni!

Nekem egy angyal (angel) férjem van, kaptam tőle, egy botmixert, na jó ebbe a nagyiék és anyuék benne vannak, vasalót és tegnap este vett a neten nekem egy telot.. imádom őt,

Na kicsit túl sokat írtam, de hát nem voltam egy jó ideje.. és hiányoztatok !

Megyek reggelizni !

Máté babuci a nagy tigrisezésbe elaludt mellettem az ágyba !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

ToldiSzilvi, nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
(Bocsánat, ez tegnap kimaradt, pedig akartam írni :oops: )
JAj, jót nevettem, ahogy írtad, "mint akit vállfára akasztottak"
Azért ne keseredj, idővel szépen visszarendeződik az alakod és újra fogod tudni hordani a rucijaidat.
Nem is hallotam, hogy becsődölt a Leonardo...
Milyen az új babakocsi?
Nagyon jó fej férjed van :-)

Nagyon helyesek a képek. Máté szép kis tokát eresztett :lol: , Marci pedig nagyon nagy fiú lett, tényleg megváltozott, mióta nem láttuk.

Nekem is elő kellene keresni a nyári ruháimat, tavaly ugye alig tudtam belőlük hordani valamit, azt sem tudom, hogy mim van. Vagyis igen, jobbára kosztümjeim és munkaruháim vannak, plusz néhány farmer és póló. Muszáj lesz vennem pár cuccot.

Még annyit akartam írni a cumisüveghez, hogy nekünk sokszor kifolyik a száján a víz. Nagyon résen kell lenni és törölgetni, mert eláztatja a felsőjét.

Mai kérdésem: nyáron is bodyt adunk a babákra?

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

ToldiSzilvi, utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!
Szuper, hogy ilyen jól lezajlott a keresztelő.Hihetelenül megnőtt Máté is, hallod lassan utoléri Márkot, nagyon kis helyes!Ne bánd a tejcit, lassan fél éves és eddig tudtad szoptatni, már az is tök jó.
Bár tudom a meghitt összebújást nem pótolja semmi.
Nekünk még napi 4-5 szopira elegendő tejci van, remélem egy fél évet így még elvegetálunk a gyümi és főzi mellett.
Szuper férjed van, tényleg.
Nekem szerencsére nincsenek ruha problémáim, 55 kg vagyok, mint szülés előtt és ha Márk beindul kúszni-mászni, majd még lehet ebből is megy le.
De fiatal vagy te még, könnyen visszaalakulsz.

Mi a c& a-ban vettünk Vp-ben egy szettet keresztelőre és tegnap d.e bevásároltunk a h&m-ben Márnak, kapott kis fekete ünnepi cipőt meg kisszandit, nyári pisziket, napozót, inget.

na megjött a postás, meg tízóraizunk, majd jövök ma még

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Zsuzsi, ha nem body-t akkor napozót adok majd rá....

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Ági írta, ma hazaengedik őket:) Majd beszámol ő a részletekről
Welcome "home", Ági és Bene!

Zsuzsi,
Én úgy gondoltam, hogy nem adok rá bodyt nyáron.

Kata,
a napi 4-5 szoptatás és hozzá gyümölcs, főzelék - szerintem ez ideális 1 éves korig.
Hülye kérdés: de mekkora szandált?
Abszolút nem vagyok képben babacipő-méretekkel kapcs.
Ezért szegény fiam csak zokniban "jár":)

Szilvi, ne búsulj, pár hónap, és újra a régi leszel!
A mostani esküvőre meg vegyél egy dögös rucit nagyobb méretben, hogy ne kelljen feszengened.

A lábméret viszont nem biztos, hogy visszaáll:(

Én 3 kg-val vagyok "nagyobb" mint 1 éve.
Szóval a ruhák jók, csak rosszul állnak:-) tök bosszantó.
Elkezdtem hasizomgyakorlatokat csinálni.

Dávid ma sütőtököt tízóraizott párolt almával.
A fele a hajamban végezte, a többi két órával később a hátamon csorgott le (elvittem sétálni hordozókendőben)
Biztos hülyén hangzik, de azt hiszem, ízlett neki.

Szép napot!

(és minél kevesebb esőt :(
M
monke

HI!

idő nuku, csak egy szóra:

"nemalvás": sokat-sokat olvstunk róla a párommal -ha már ebben kellett élnünk, legalább tudjunk róla többet...- találtunk hozzánk hasonló jelenségeket az olvasottakban, megoldást -mármint csecsemőkorit- nem. Egyetlen szervi gondot lehet megnézetni: középfül gyulladás eredményezhet nemalvást. (mi esetünkben azt mondta a doki (Borsnál), hogy nem egészen negatív a füle, de nem ok a nemalvásunkra.) Abban is van igazság, hogy túl gyengék vagyunk megoldani ezt a problémát :(

Ervick: Gréta is azt hiszem egyszer mindenképp igényli az etetést éjjel

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Megint itt!

Olvasom, hogy mennyi mindent csinálnak már a babáitok... Hát az én Marci olyan lusta, hogy csuda!!!! Ő nem csinál szinte semmi azon kívül, hogy a lábujját a szájába veszi...
Múlt héten elkezdte, hogy a hátáról a hasára fordul, de csak elvétve naponta max 1-2szer csinálja meg... És egyszer a hasáról is visszafordult már a hátára, de azt nem csinálta többet :D
Amúgy írtó dühös tud lenni, ha a játékait kicsit messzebb teszem, hogy pont ne érje el és kicsit nyújtóznia kellene érte... Annak mindig hiszti a vége :D:D:D

Evéssel sehogy sem állunk. Mármint a hozzátáplálással! Most kezd igazából rendeződni az, hogy tápszerből a súlyának megfelelő mennyiségeket megeszik! Az éjszakáink már egész jók, 9kor alszik el és olyan 5 körül kel!
Rájöttem, hogy amíg én nem vagyok biztos abban, hogy a hozzátáplálást hogyan is akarom és kell csináljuk, addig hiába próbálkozom nála! Először nekem kell elhatározásra jutnom :D De most nagyjából már összeállta a fejemben, hogy mit és hogyan, még pár napig érlelem és utána belevágunk asszem :D:D:D
Holnap megyünk a védőnőhöz a fél éves státuszra! Kíváncsi vagyok mekkora lett már :D

Hozzánk a héten fognap jönni a kőművesek teraszt bővíteni meg esővízgyűjtő ciszternát csinálni, úgyhogy gyanítom a közeljövőben még annyit sem tudok jönni, mint eddig és így lehet hogy a talira sem fogok tudni elmenni, ha lesz :( De majd azért igyekszem!!!

SZilvi, köszi hogy tettél fől közös képeket!

Teszek fel én is párat, hogy megismerjétek még a gyereket! :D

Kép Apa nyakába

Kép Rágcsa

Kép Ja, nem kellett volna levennem a zoknit?

További szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Ja, nemalvással kapcsolatban!
Azt olvastam, hogy a mozgásfejlődéssel is összefüggésben van a nemalvás! Mikor nagyobb mozgások előtt áll a baba, akkor sokszor felsírhat éjszaka!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Boldog szülinapot Szilvi!

Bene, Ági, remélem, már otthon vagytok, egészségben. Meséljetek, mi volt!

Nagyot nőttek a fiúk! Én is alig ismertem rá Marcira.

Nálunk ma megkezdődött az építkezés. Hááát...!

Múlt hétfőn hozzákezdett Míra is a gyümizéshez. Előtte nem hízott, 3 hétig tartotta a 7 kg. Most 5 nap alatt 30 dkg-ot hízott!!! Azt hiszem kellett már neki a hozzáetetés, pedig olyan nehéz szívvel adtam mást a cicin kívül. 6-7 alkalommal szopizik, 2x kap gyümit, egy nap alatt eszik meg 1 üveggel. :)

Voltunk horgászni pénteken, barát házaspárral. A barátunk fogott 1 pontyot. Nagyon fini volt, anya csinált belőle rácpontyot. Míra nagyon jó kislány volt, azt hiszem a vér nem válik vízzé!!! Horgász lesz! Egész nap nézelődik vagy alszik, hangját nem hallani. Bezzeg itthon...

Vick, nagyon aranyos "Süsüd" van! Tegnap Míra 4 fogacskája is áttört, de neki nem nő olyan gyorsan, mint Vincéjé. Csak szolid, nőies 'fogsora' van. Cserébe mindent leeszik magáról (lásd pulcsik) és maga körül, ami nincs rögzítve. Mint egy kölyökkutya!

Kata, klassz az új hinta! Élvezi Márk?

Ajjaj! Szólít az Úrnőm!

Kati

Kép
bfkata

Mirát Isten éltesse névnapja alkalmából!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!!

Köszi a szülinapi köszöntést, arik vagytok h gondoltatok rám!!!

Zsuzsi, hívtalak tegnap este de nem vetted fel a telefont ... pedig ma.. jó lett volna azért hívtalak ! Én is bodyt fogok ráadni nyáron.. újatlant, és még kis napozót, de lehet h csak egy pelust ! :lol:

Mira Boldog Névnapot! Sok puszika neki !

Mangora, tök jók a fotók!!

Móni én is bajba vagyok a cipővel. de mi is java részt zokniba vagyunk, kaptunk olyan zoknit aminek a lábfején egy viziló van és csörög ez a nagyon menő ! Mi kaptunk nagyon sok cipellőt és mindig probálgatom h melyik a jó mert én sem tudom h mekkora kell. ja és ha valamelyik jó rá , tuttira, nincs rajta sokáig mert leesik a lábáról nem tartja meg a bokája .. !

Felkelt a kincsem majd még jövök ,

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Móni, hát persze, hogy ízlett neki a kaja. Jaj, szegénykém, micsoda helyeken landolt a tegnapi ebéd...
Nyugi, Zsófinak sincs cipője (a 19-es puma cipőt leszámítva). Épp most gondoltam venni valami cipellőt, hogy mégse zokniba menjünk már ki az utcára...

Szilvi, későn vettem észre, hogy volt egy hívásom, a számod pedig nem volt elmentve, így nem tudtam ki az... Ha tudtam volna, visszahívtalak volna... Na, csak összejön majd a találka!
A répánál (céklánál) vigyázni kell, mert nagy lehet a nitráttartalma egy pici baba testéhez és könnyen nitrátmérgezést kaphatnak. Ezért nekem is az üvegeset javasolta a védőnő. A Nestle-s nem ízlett neki annyira, de az Univeres zsenge répafőzeléket csak úgy nyelte :-) Nekem is megfogta a répa a fehér kanalat :-(

Mírának nagyon boldog névnapot!

Mangora, Kati, kitartást az építkezéshez!
Mangora, teljesen igazad van, szerintem s az a lényeg, hogy Te tudd, hogy hogy szeretnéd a hozzátáplálást és ha Te magabiztos vagy, ő partner lesz. Szerintem ez az egész gyereknevelésre is igaz.

Móni, Te olvastad Ranschburg: Szülők könyve c. könyvét?

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hahó Csajok!

ITTHON!!!
Jaj, legalább egy hónapnak tűnt ez a hét, kezdtem úgy érezni, a kórházon kívül nincs is élet... vééégre itthon.
Komolyan, ólomlábakon jár az idő "odabenn".
Az egész hét elég pozitívan marad meg bennem, nagyon kedves dokik, kedves nővérkék, a legantipatikusabb ember a mindenlébenkanál takarítónő, aki legalább a főorvosnak képzelte magát :) A kórház eléggé lepukkant (ezer éves csempék a falon és linóleum a földön), állítólag nagy felújítás előtt áll, de szerencsére az emberiesség elfeledtette hamar a mostoha körülményeket.
Csak az első éjszakán voltunk külön, az elég rossz volt, semmit nem tudtam aludni (volt ágyam, csak nem mellette), és Bene is sűrűn kelt, utána már, hogy kaptunk külön szobát, kategóriákkal jobb volt a helyzet. Nem is tudom, Mangora, hogy bírtad ki széken ülve azokat a napokat... ezek után még nagyobb elismerésem érte. Ti hol voltatok? Mi a 2. emeleten. Sajnos itt is csak öt olyan hely van, ahogy baba-mama egy szobában alhat, ezeket általában azok kapják, akiknek hosszabb időt kell benntölteni (mi már ebbe a kategóriába estünk). Ami fura volt kicsit, hogy mindenféle betegséggel voltak ott babák, nem igazán szeparálva, tüdőgyulladás, bronhitisz (?:)), még hányós-hasmenéses gyerek is volt, ami azért elég para, az lett volna meg hab a tortán, ha azt összeszedjük emellé.
Bene tényleg hősként viselte, már úgyis olyan unalmas volt itthon :) Bár mozgástere az nem nagyon volt, a kiságy éppen csak alvásra volt elég, így az én ágyamon randalírozott, amennyit tudott. :) Elvileg a branül (?)-lel nem lehet elhagyni a kórházat, de vasárnap bűnöztünk egy kicsit, sétáltunk egyet a Városligetben. Én viseltem rosszabbul, elég rosszul tudok idegen helyen aludni, itt sem mindig ment. Ráadásul elég sűrűn kelt Bene is, volt, hogy óránként, éjjel ő sem érezte komfortosan magát szerintem, szerencsére legalább nappal jó kedve volt.
Gábor sokat volt benn, amúgy meg a sorstársakkal tengettük az időt, van ott nagy jövés-menés, éjjel-nappal. Sajnos nem mindig a legbizalomgerjesztőbb emberek fordultak meg ott... na de tényleg, ha már az embernek kórházba kell lennie, valahogy így legyen legalább, nem egy álom, de nem egy örök-életre-szóló trauma egyikünk számára sem, amiért hálás vagyok. Az első anyák napjánk így nem alakult a legjobban, meg is mondtam Benének, hogy máskor inkább ne ilyen meglepetéssel készüljön :)

Egy ilyen húgyúti infekciót csak így vénásan lehet hatékonyan kipucolni, ami minimum hét nap, szerencsére mi ebbe a kategóriába tartoztunk :) Naponta háromszor (9-kor, 5-kor, és hajnal 1-kor) kapta, éjjel fel sem ébredt rá, nappal is inkább csak az zavarta, hogy megfogják a kezét. Itthon is kapnia kell a kontrollig gyógyszert (suprax), június 1-jén kell visszamenni. Elvileg lehet vmilyen szervi oka is ennek a fertőzésnek, így azt megpróbálják kizárni. A veséje UH szerint most is rendben volt. Na ezek után nem hiszem, hogy megyünk babaúszásra...
Sok egészen újszülött babát is hoztak, többnyire azzal, hogy félrenyeltek, vagy nem vettek levegőt sírás közben (akhnoé?). Annyira rossz volt látni az anyukák kétségbeesését, azt hiszem, én is totál készen lettem volna, hogy az alig pár napos-hetes gyerekemet kórházba kell vinni... ehhez képest a mi "bajunk" annyival "könnyebb" volt.
Most megpróbálunk visszarázódni, az éjszaka még nem volt a legjobb, de bizakodom :)

Lányok, nagyon köszönöm a bíztató szavakat, így utólag is, éreztem ám, hogy velünk vagytok!! :) Remélem soha egyikünknek sem kell még egyszer kórházba menni a babáinkkal.

Visszaolvasni nem tudom, mikor lesz időm, de majd igyekszem :)
Móni, utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!! :) Bocsi, odabenn nem bírtam követni a napok múlását :)
Mírát is Isten éltesse! Ahogy Renit és TSzilvit is, ha jól láttam, ti pedig szülinaposok vagytok :)
A gyerkőcök, mint mindig, most is gyönyörűek, Vince Süsü-foga egyenesen imádnivaló!!!

Igyekszem felvenni újra az események fonalát, jövök még, puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági
Sajnos ilyen a kórházi lét, de túlélésre hajt ilyenkor az ember. Én már kétszer voltam bent a lányokkal, egyszer egyszerre voltak, egyszer meg egyik héten az egyikkel, másik héten a másikkal. Na az kemény volt! Aztán édes a hazaérkezés. :wink: Örülök, hogy jobban vagytok és valóban, az uszoda nektek felejtő egy néhány hónapra mindenképp!

Ilyen nem vesz levegőt a baba szituáció velem is volt. Anyukám mesélte, hogy anyósomhoz vitt pont, hogy nézzen meg ( gyerekorvos) és annyira sírtam, hogy én sem vettem levegőt. Meg is "pofozott" anyósom, azóta is emlegeti. :lol:

Tszilvi
Ne haragudj, bunkó vagyok, boldog születésnapot kívánok nagyon megkésve is! :oops:

Ma Anyák napja lesz az oviban, remélem nem bőgöm végig. A bölcsisen már akkor sírtam, mikor a folyosón sorba álltak. :roll:
Ja és tegnapelőtt az egyetlen fekete nadrágomat sikerült kifehérítőzni, így tegnap rohangáltunk fekete nadrágért, kaptam is, ma délelőtt mehetek a szabóhoz érte, mert fel kellett varrni az alját.

Megyek is, még ma szaladgálunk Vincussal a városban.

Szép napot nektek! Jó építgetést az építkezőknek, most jó az idő hozzá. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Ági, Bene, üdv itthon! Igen, a légzéskimaradásnál nem tudok sok rosszabbat elképzelni:(
Jó, hogy jól van Bene, remélem, kiderül, mi a szervi ok, és nem komoly.

Vick! Jó szórakozást! Biztossság a lényeg. Gyakorlatban nem tudom tesztelni, mert túl bizo gyönyörű és megható lesz az ünnepség.

Zsuzsi, nem, nincs meg az a könyv (egy kivonata van meg, Szülők Kiskönyve a címe talán).

Egyetértek (elméletben) azzal, hogy a magabiztonytalan vagyok:)

Ketten is írtátok a répát, - lelkifurdalásom lett, mert én adtam a babának, nem biót. Ezért utána néztem a neten.
A babaneten írta egy orvosnő (2004-ben): hogy

Egyik évben felröppent egy hír, miszerint anyuka megetette kisbabáját egy tányér sárgarépafőzelékkel, és a sárgarépának olyan nagy volt a nitrát/nitrit tartalma, hogy a csecsemő belehalt. Akkoriban erre az esetre felhívták a védőnők figyelmét is.

Plusz azt is írja, hogy szerinte nyugodtan főzzön mindenki otthon, és hogy az anyatejjel a káros anyagok zöme úgyis átmegy a babába...

Dávidka mindig és mindent kibukik:( de nem szenved tőle, és szépen fejlődik.
Sajnos a répa és a sütőtök színe megmarad. (a meggyel ellentétben)
Ha egyszer kinövi, 1) kifertőtlenítem a lakást, 2) kiadok egy gyűjteményt arról, hogy "Mitől bukik???" (rokonok és ismerősöm reakciói:)

A "kedvenc" válaszaim:
- Mert nem ízlik neki a tej
- Mert túl sokat tartom ölben és megnyomom a hasát
- Mert túl sokat mozog
- Mert fáradt

stb stb

:twisted:

Szép Napot,
M
monke

Hehe

Kimaradt egy mondat.

SZóval:
Egyetértek emléletben azzal, hogy a magabiztosság a lényeg
De tesztelni nem tudom, mert bizonytalan vagyok...
monke

GIGI, üdv itthon!!!! Végre!

Monke :lol:

Kép
Kép
friday

Móni, nem biztos, hogy van szervi oka, csak lehet. Remélem egyáltalán nincs, és csak egyszeri eset volt :)

Vick, százas zsepi, és ne sminkelj :) Biztos édesek lesznek a csajok, alig várom én is az ilyen alkalmakat :) És az ember évről évre csak egyre szentimentálisabb lesz, nem?

Anyósod volt a gyerekorvosod? Ez tök vicces :D Akkor Ricsivel is ilyen rég ismeritek egymást, vagy csak véletlen, hogy később megismerkedtetek?

Hűha, répa és nitrát? Erről eddig nem is hallottam. :shock: Akkor most adhatok neki jó szívvel, vagy ne? Csak üvegeset?

KépKép
gigilina

Ági, Bene, üdv itthon és remélem hamarosan elfelejtitek a kórházi napokat!Atya ég,mik vannak Ági, jobb nem is bele gondolni.

Csajok nekem is lelkiismeret furdallásom van, mert Márk is kapott már saját készítésű répát.
És a krumplival mi a helyzet?

A gyógyító meséket mi is beszerezzük, ha már ennyien ajánlottátok.

Vick, kérünk majd ovis-anyák napi képeket, biztosan megható lesz.Nadrág, Murphy. :cry:

BfKata, Mírának boldog névnapot!
Üdvözöllek az építtetők táborában.....

Hát mi már jól állunk, tegnap hoztak földet, csüt-péntek férjem szabin lesz és após jön fel, szétterítik és füvesítünk.

Friday, tegnap megnéztem az új képeket és nagyon odavágyódhatnékom támadt a gyönyörű táj és fini kaják láttán.Hát Grétát meg meg tudnám zabálni.

Móni, sajnálom a sok bukást.Nálunk,hogy most egyáltalán nincs már tápszer, minimális cucc jön vissza.Persze az is pont mikor nem kéne.

Na megyek intézkedni, mai Murphy, apa tegnap kapott fizut és a bank 2x levonta a hitelt, kereshetem a pénzt....

pusz,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Ági, örülök, hogy jobb "élményekkel" jöttetek haza a kórházból, mint mi! Nem tudom már hányadik emelet volt, de a csecsemőosztályon voltunk! Akkor nekünk azt mondták, hogy külön szobát csak a fertőző betegek kapnak... :twisted: És mi amúgy is"csak" egy éjszakára kellett volna, hogy bent maradjunk! Na én azt nem bírtam volna, hogy külön szobában aludjak, ezért maradt a kempingszék!

Vick, anyák napja, de jó lesz!!!!!

Szüli és névnaposoknak sok boldogságot így utólag is!!!

Ma megyünk csempét nézni délután Marcival, mert úgy volt, hogy csak júniusban jönnek a munkások, csak bejelentkeztek, hogy ha nem gond, akkor már jönnének most :D Mi meg úgy vagyunk vala, hogy mihamarabb legyünk túl rajta!!!
Előtte még lemegyünk a védőnőhöz státusztra, kíváncsi vagyok mekkora a gyerkő :D

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Kata, Murphy :evil: Remélem nem szívózik majd a bank, és szépen visszautalja a pénzt.

Mangora, régi zöld csempés folyosók, ahol járókák, etetőszékek voltak? Folyosó elején balra a mamaszoba, legvégén a csecsemő-szoba? A legtávolabb egymástól :evil:
Itt nem volt ez a fertőző-beteg dolog.
A többi éjszakát is ülve csináltad végig? ... hát nem lehetett könnyű :( Mivel minket eleve több nappal kecsegtettek, gondoltam, jobb, ha lesz egy ágy, ha más nem akkor pihenek rajta, mikor Gábor van Benével. Első éjszaka nem nagyon használtam, a többin meg szerencsére már nem kellett :)

Jó csempenézést Nektek :)

KépKép
gigilina

A répát Szilvi és Zsuzsi védőnője mondta.

az idézetet én megnyugtatásként másoltam be.
Az "egy évben felröppent egy hír"... nekem azt sugallja, hogy vagy igaz volt, vagy nem, és egyszeri eset volt.

Ugyanígy eszek pl. paprikát is, pedig nem is olyan régen volt az a márnemtudommilyenmérges botrány...

Bank

:twisted:

Ági,
Félreértettem:( Remélem, NInCS semmilyen szervi baja:)

Puszi
M
monke

Sziasztok,

Ági, Bene üdv. újra itthon és közöttünk :-)
Reméljük, csak egyszeri fertőzés és többet elő sem jön.
Nagyon büszke vagyok Rátok, hogy ilyen ügyesen végigcsináltátok ezt a hetet.

A mi lépcsőházunkban tavaly egy 6 hónapos csecsemőt nitrátmérgezéssel vitt el a rohammentő, ő céklától kapta.
Ugyanezt kérdeztem én is a védőnőtől, hogy a krumplival mi a helyzet? Erre már ő sem tudott mit mondani...
Mindig vannak ilyen esetek, nagy valószínűséggel nem fordul elő többet, de "megemlékeztünk" erről a témáról is. Szerintem semmi bajuk nem lesz a házi répától.

Móni, a bizonytalanságról szóló idézeted nagyon találó :-)

Vick, ez a nadrág-eset tényleg Murphy :evil: Remélem, szép lesz a műsor és jól kisírod Magad :-)

Kata, bank :evil: Remélem, vissza tudod szerezni a pénzt. Csak nem olyan szerződésetek van, ami előtörlesztésként fogja fel a többlet pénzt a számlán! Gondolom, nem...

Húúú, ilyen nem vett levegőt sírás közben egyszer nekünk is volt. Mi nem mentünk vele sehova. Ezez szerint felelőtlen vagyok. Na, nincs elég bajom, még ez is.
Zsófi tegnap megint üvöltött a babakocsiban, verte magát, lilult stb. Nagyon szégyellem, de erősebben rászóltam, hogy most már fejezze be. Kivettem, de a nagy csomag pelenkát, a babakocsit és őt nem bírom kézben hozni. Mikor beszálltunk a liftbe, minden baja elmúlt, hangosan kacagott. Azért nem adtam fel, ma is kimentünk, egy órán át tűrte, aztán borult ki a bili, de akkor már jöttünk haza ...
Este nagyon odavoltam, hogy nem igaz, nekem egy órányi nyugodt séta, mint kikapcsolódás sem jár...

Még valami: azt vettem észre, hogy mióta hozzátáplálok, nagyobb lett az étvágya. Eszik hajnalban vmikor, aztán 8 körül, 10 körül gyümölcs, fél 12-kor már ordít, hogy éhes, megeszik egy jó adag főzeléket, szopik szépen (ma pl. 25 percet intenzíven) és 2-1/4 3-kor már megint kér és ez így megy egész nap...

Kata, örülök, hogy sikerült elhagynotok a tápszert. Remélem, ettől kicsit megnyugodott a lelked.

Kata, Mangora, Kati, jó építkezést!

Na, összerántom a lakást, jön az egyik barátnőm látogatóba.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Ági , üdv újra itthon , igen ezek a korházi dolgok elég elszomorítóak ! De az a lényeg h túl vagytok már rajta !

MÁté teljesen elfordult a cicitől, max hajnalba hajlandó kicsit szopizni ! MÁr alig van tejci ! :( :cry:

Így reggel meg este maradt a tápszer, de gyümi, délben, fözi, du, rizspép gyümivel, este tápszer!

Ma voltunk a kolléganőm kisfiát meglátogatni aki 7 hetes nagyon cuki..., olyan kis pindurka, most nem rég volt Máté is ilyen pinduri !!Nem semmi h milyen hamar megnőnek ! :lol:

Meg a dédiéknél voltunk, sétáltunk, fagyiztunk! :D

Hát igen ezek.... répa, cékla dolgok, de jóhogy írtátok mert pont tegnap vettem h egyik nap megcsinálom neki, hát ezek után már nem is tudom !

De ha belegondolok akkor mi is felnőttünk valahgoy nem ????
Ezek a dolgok számomra olyan mint a 22 csapda !!! :oops: :evil: :evil:

Vick, kérünk majd képeket , biztos nagyon megható lesz ! :lol:

Katicat, tök ügyik vagytok tápszer ügyben ! TERasz burkolás , nálunk is lesz csak lenne már leszinezve ház , de remélem hamarosan meg lesz !

Zsuzsi , szörnyű lehetett, az a babás dolog ott a lépcsőházban !

Na megyek mert most fogok vasalni ! Szupi az új vasaló, felgyülemlett most egy jó pár adag !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Megjártuk a védőnőt! Marci 7350 gr és 71 cm! Erre azt mondta a védőnő, hogy nagyon hosszú a korához képest, és a súlya sem a hosszának megfelelő, de mivel a korának megfelelő a súly és jól néz ki Marci, ezért eszembe ne jusson tömni a gyereket :D Csak amennyit kér!

Zsuzsi, ez az étvágy tényleg nem semmi Zsófinál!

Ági, akkor mi is ott voltunk!!! És mi is a legutolsó szobában. Hát, nekünk nem adtak külön szobát! Pedig még kértem is, erre mondták, hogy azt a fertőző betegeknek tartják fenn... :( Erről ennyit! Ja, és akkor még látogatási tilalom is volt, így Robit elvileg be sem engedhették volna, de szerencsére mindig belógott! Még jó, hogy őt nem érdekelte semmi, csak az, hogy én egy kicsit tudjak pihenni, meg normálisan fürdeni, amíg ő van Marcival!

Azt mondta a védőnő a gyümölcs nemevésre, márminthogy Marci nem akarta elfogadni pár hét után, amit előtte jóízűen zabikált, hogy most kezdjük majd a zöldségekkel, hátha az jobban megy, mert míg a gyümölcsök savasak, addig a zöldségek lúgosak, hátha ezzel volt a baja...Hmmm... Meglátjuk! Meg mondta, hogy amíg csak a kóstolgatásnál tartunk, addig nem érdemes főzni, inkább adjak üvegest, mert olyan kis mennyiséget nem lehet úgysem megfőzni és mikor már eszik normál mennyiségeket, akkor érdemes már főzni. A fagyasztást nem ajánlotta...:(

Jó éjt mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

most csak élet jelre van energiám.
Csabi rászokott, hogy éjszaka 5-6 szor kel fel, iszik pár korty vizet és alszik tovább. Csak hát ez elég fárasztó. Ma voltunk baba úszáson, remélem jól elfáradt, és aludni fog :roll:

Friday, megnéztem a képeidet az iwiw-en nagyon édesek a gyerekeid.

Ági, örülök, hogy már itthon vagytok. Gondolom örülsz, hogy végre nincs csend a lakásban :lol:

Eddig én is sima piaci sárgarépát adtam a Manónak, ezek szerint nem kellett volna???? :evil:

Megyek, mert mindjárt felborulok.

Jó éjt mindenkinek.

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Képzeljétek,barátnőm adott egy tippet.Cumisüvegbe rakja a bébiételt,picit hígitva és megeszi a babája.Ma este kipróbáltuk a tejpéppel és működött a dolog,igaz csak a felét ette meg a normál adagnak,de végül is a sinlac táplálóbb mint a tápszer szerintem.
Kiváncsi vagyok hogy fogja bírni az éjszakát.

Holnap kipróbáljuk a bébiételt. :D

Tegnap mértem Annát mi is elértük a 7060g,ebben a hónapban hízott 230g-ot,csak haladunk:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Mangora, szép nagyfiú Marci! Kitartást a zöldségekhez, menni fog!

HuSzilvi, szegénykém, ez nagyon fárasztó. Remélem, nem Zsófi beszélte teli Csabi fejét a felkelésekkel :wink: Csabi eddig nem csinált ilyeneket.

ToldiSzilvi, olyan aranyos vagy,, ahogy lelkesedsz az új vasalóért és a vasalásért, irigyellek :-)

Ha holnap is ilyen hatalmas étvágya lesz Zsófinak, csütörtökön lemegyek a védőnőhöz és megkérdezem, van-e ötlete azon túl persze, hogy etessem.

Bodyval kapcsolatban: vettem napozót, az alá persze nem adok bodyt, de vettem rövidnadrágokat is (kettő kis buggyos, fodros aljú, haláli :-)). Úgy gondolom, hogy ehhez már csak pólót adok. Harmadik megoldás: body önmagában kánikulában.
Köszi a véleményeteket!

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

Zsuzsi, étvágy, ne is mond, vajon normális hogy egy fél éves gyerek egy teljesn összeturmixolt banánt megeszik tízóraira és utána még hisztizik, hogy éhes?
Olyan cirkuszt csap Márk, nem térek magamhoz.

majd jövök,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó!

Hűha, ez aztán az étvágy, csajok! :) Benénél a max eddig egy fél üveg gyümi volt (tényleg, a kórházban is adtak, újabb jó pont). Tegnap megpróbálkoztam a krumplival, csak simán, egy kis forralt vízzel összetörve, gondoltam, hátha, max. ha nagyon nem csúszik, még feltúrbózhatom valamivel (alma, gesztenye). De láss csodát, Bene ette szépen :) Pedig elég pocsék íze volt szerintem, a natúr íz ennél már nem is lehetne natúrabb.
Csak veszek akkor én is répát, hihetetlen, hogy sehogysem tudja jól csinálni az ember...

Rám is vár egy nagyadag vasalnivaló, mindent kimostam, ami érintkezett a kórházi levegővel :)

De szép súlyban van itt egy pár gyerkőc! Bene kicsit több, mint 7 kiló, két hónap alatt kb. 60 dekát hízott. Lehet, "kevés", de nem éhezik, és hát rengeteget mozog. Ezen nem vagyok hajlandó stresszelni magam, van annyi más :wink:

Kriszti, Te írtad azt hiszem a babakarámot, vettetek végül? Hol, mennyiért láttál ilyet?

Friday, én is szeretném látni az ülő Grétát!!! :)

Zsuzsi, buggyos bugyi, de ééédes lehet! Ha lesz egy lányom, én is fogok ilyet venni :)
A kánikulás öltözködés engem is foglalkoztat. Nem sok nyári cuccunk van még, a legtöbb pólója is hosszúujjú... na nem baj, legalább van indok babaruhát vásárolni :)

Ja igen: a védőnő mondta, hogy a gyümire hamarabb megéheznek, mint a tejre, mert gyorsan emésztődik, szóval simán lehet tényleg éhes Zsófi. Bár azért a főzelék már tömősebb, arra nem tudom, mi a magyarázat :)

Móni, hogy vagytok? Fogad, mandulád? Voltál dokinál?
Örülök, hogy Anyukáddal jól alakulnak a dolgok!

Nem fura, hogy FÉL ÉVESEK a gyerekek? Hogy rohan az idő...
Na megyek, alszik a drágám, vár a kupac...
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, igazad lehet, hogy a gyümölcsre hamarabb megéheznek a babák. Nyilván ezért mondta a védőnő, hogy két etetés között adjam. Ezt nem is értettem elsőre, kezdetben a gyümölcs után kb. 1,5 órával egyáltalán nem volt éhes. Na, azt hiszem, "beérett a gyümölcs"...
Szóval nemhogy ritkulna az etetések száma, hanem nő...
Na de a sok mozgáshoz kell is az energia!
Zsófi még kacagott is a sima krumplinak, csak nyelte. Pedig se az állaga, se a színe nem volt bizalomgerjesztő, nekem.

Kata, azért az egy banán nagyon szép teljesítmény!
Az egyik barátnőmnek is kisfia van, neki egy üveg bébiétel után sírás van...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Igen, a gyümölcs valóban étvágyat csinál.Krumplit simán még nem ettünk.Almával vagy cukkinivel vegyesen csak.
Apropó, furán néz rám mindenki, hogy ha én készítem a krumplit, répát nem sózom egyáltalán.
Nekem evidens volt, ha cukrozni nem szabad, sózni sem.

Vick, tegnapi nap hogy sikerült?

Zsuzsi, Márk is dumál a kajának és imád berregni is fülig érő szájjal, ilyenkor persze a szájában landol a legkevesebb kaja :-)

Krisztina, mindenképpen próbáld így adni a tejpépet vagy főzit, ha így elfogadja Anna, nagylyukú/variábilis cumin keresztül.
De ha így eszi pár napig, térj át hamar a kanálra.
A szomszéd csaj kislánya jó evő, ő viszont csupán kényelemből eteti cumisüvegből a gyereket, azaz a gyerek már maga cuclizza ugye.
Nálunk a kanalazás is egyfajta játék és olyan kis ügyes már,hihetelen.

Nálatok be szokták magukat fúrni a babák a kiságy oldalán a kiságyvédőbe pl?1 hete már a 6-12 hós hálózsákban alszunk, nagyobb a mozgástere Márknak és állandóan vándorol.

Murphy:itt az udvaron 10 köbméter föld, após ma d.u jön, férjem szabin lesz, hát nem szakad az eső?És az elkövetkező hétvégék egyike sem jó....

puszi,
K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ez dupla-Murphy, borzasztó.
Hátha eláll néha az eső, bár a sárban dagonyázni.... Áááááááá!
A legújabb: Zsófi 180 fokos fordulatot tett a kiságyban alvás közben :-)
Sózás: a védőnő azt mondta, hogy egyetlen sókristályt tegyek nyugodtan ahhoz, amit főzök, mert kell az ásványi anyag a babáknak. Máshol viszont azt olvasom, hogy nem kell sózni.
Passz.

Ma reggelre ismét új hangú Zsófink van: morog mint egy kiskutya. :-) Megzabálom mindjárt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mi is megjártuk a védőnőt (6. hónapos státusz)
D. 7780 gramm és 69 cm, minden ok.

Hozzátáplálásról ezeket mondta (csak a teljesség kedvéért:)

- répa, krumpli, cékla mehet bolti (tavalyi) sütőtök is.
- gyümölcs csak alma, fagyasztott boltit nem ajánlja, lehet, hogy nem annyira tiszta.

Eddig ok.

főzelék: sós vízbe krumpli, ha nem ízlik, lehet pici cukor is, és mindenképpen anyatejjel kikeverni, vagy ha nincs, akkor HA tápszerrel.

Na ezt meghallgattam, de nem fogom követni. Eleve abból indul ki, hogy nem fog neki ízleni... és szerinte tej nélkül úgyse elég tápláló.

Lehet, hogy én vagyok egyszerű, de úgy gondoltam, inkább megszoptatom főzelék után, ha látom, hogy éhes marad.

Cukrot tuti nem raknék bele, sót esetleg picit.

Szilvi, sajnálom az éjszakai keléseket, reménykedjünk, hogy ez is csak időszakos...

Zsuzsi,
a céklás történeted kiakasztó - mindig ijesztőbb, ha van egy konkrét eset:(((

Azt a buggyos rövidnadrágot látnom kell egyszer!!:) mi vettünk majmocskás piros napozót "funky little monkey":)

Ági,
köszi, most épp minden ok, de ki fogom kezeltetni most már. (gyökérkezelés reloaded)
Te is milyen lelkesen nekiláttál vasalni:)

De, nekem is fura, hogy FÉLÉVESEK:)
Alattunk most egy 6 hetes baba lakik, annyit sír szegényke du-esténként, hogy borzasztó. Annyira sajnálom őket, és olyan jó, hogy elmúlt az az első pár hónap...

Kata,
Murphy :? Nagyon bosszantó:( hát sár az lesz, az tuti.

Az egy banán tényleg szép adag - nem lehet, hogy - mint mi felnőttek - ő is csak egy idő után érzi, hogy jóllakott?

Mr. Bean:
Ma fehér csokit olvasztottam mikróban. Nem kellett volna, karamellfüstben úszik a ház.

"Szép" napot,
Pusz
M
monke

Móni, örülök, hogy Dáviddal minden rendben.
Az anyatejes kikeverést nekem is mondta a védőnő, DE én sem csináltam. A főzővízzel higítottam. Utána úgyis meg kell szoptatni kezdetben. Majd fogok még egy evőkanálnyi tejet lefejni és emiatt külön sterilizálni a mellszívót! Mindennek van határa.
A tavalyit úgy értsük, hogy ne új legyen a krumpli, a sárgarépa?

Olvasgattam a a Felicias tanácsadót és egy Csecsemők szakácskönyve c. könyvet, hogy akkor mit milyen sorrendben vezessünk be, hááááááát, vannak nagy eltérések.

Mi készült a fehércsokiból?
Mr. Bean :-(

MAjd összehozzuk a lurkókat a nyári szerelésben is!

Neked is "szép" napot, esőmenteset :-)

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok Csajok!

Egy gyors bejelentkezés:

Megy a munka, inkább csak menne. Csatlakozunk Kata Murphyjéhez, ma hozzta a mixer a betont az alapba... :cry: Szegény emberek térdig járnak a sárban. És felülről is jön az áldás...

Üdv itthon Ági és Bene! Remélem egyszeri eset volt! Ne ijesztgessetek minket!!!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat Míra nevében is!

Csak pislogok, milyen étvágyú gyermekek vannak. Nálunk naponta 1 üveg bébiétel fogy el, még csak a gyümiknél tartunk. Jövő héten répa, sütőtök és cukkini.

Friday, kaphatok tőled priviben egy képnézegető címet? Én is meglesném Grétát!

Sajnálom az éjszakai nyugtalankodókat! Míra is kel mostanában, de csak 2x. Az még kibírható lenne, ha nem fél 12kor feküdnék, és ő nem éjjel 1kor kezdené! És 6tól már talpon vagyok az építkezés miatt. Túlélésre játszok én is! :lol: Szerintem már csak koffein kering az ereimben.

Drukkolok, hogy Anna megigya üvegből! Utána szépen át tudtok térni a kanálra, talán ráérez az ízére!

Tegnapi szerencsétlenség: fiacskám bicajozni tanul. Vasárnaptól gyakorol, persze én szaladok utána, a párom hétvégén is dolgozott. Egész jól ment... Utálatos utca, lejt is, földút, nagy fekete kövekkel töltögetik, hogy járható legyen, ne ragadjunk a sárba itt-ott. Persze az eső kimosta egy szakaszon a földet a kövek közül, fiam belehajtott, a kerék megakadt, ő meg átesett a kormányon és a bal arcával végigszántotta a köveket. Sok bőr nem maradt az arcán. :cry:
Ma meg mentek kirándulni az ovival. És esik, esik, esik. ........

Mi történt Edináékkal? Tudtok róluk valamit?

Kati

Kép
bfkata

Kati, jó lenne ha pár napig elkerülne bennünket az eső.....
anno öcsém járt így ahogy a fiacskád, csak neki a két első foga is bánta :-(

Edina sms:Jól vannak, csak Gréti max 30-40 percet alszik napközben, így nem tud jönni.

Zsuzsi és aki már vett,milyen babaétel szakácskönyvetek van?én most akarok venni.

pusz,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,

Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve
(ebből kettő is van, ha kéred, az egyiket szívesen Neked adom)

W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája

Az utóbbi konzervatívabb, mindent jóval később ad, mint én adnék és mint amit a védőnő mond. Viszont jó receptek vannak benne, inkább 8 hónapos kortól. Úgy vannak megírva, hogy az egész család tudjon enni belőlük.
Szép könyv, színes ábrákkal.

Az első egyszerű kis könyvecske, viszont az alapreceptek jók benne.

Köszi a híreket Edináékról!

Kati, szegénykém, megint Rátok jár a rúd! Kitartást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.05.12 16:33-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
csak gyors bejelentkezés. Futólag olvastam csak, ezért nem nagyon reagálok, csak néhány témára.

Az altatós tanácsokat ötleteket mindenkinek nagyon köszönöm, azokat még olvastam.

Ági, Bene, örülök, hogy hazajöttetek!

Szilvi, boldog szülinapot! Jók lettek a képek :) és szupi, hogy Mangora is jött.

Körülnéztem a bébiételes pulton, ami roskadozik a sokféleségtől és ki vagyok akadva. Azt hittem, hogy van választék és, hogy jó minőségű alapanyagból készülnek adalék nélkül, de úgylátszik ez csak ősbizalom volt.
Keveretlen zöldség szinte nincs is, csak vegyesen. Mit keres minden bébiételben rizskeményítő, rizspép és társai? Na és cukor? Arról nem is beszélve, hogy mikor a szemem a bio verzióra tévedt, elképzeltem, hogy akkor a többi miből van? Netán vegyszeres, vagy ki tudja honnan származó sűrítményekből visszahígítva, felturbózva?
Almát, tököt, krumplit kóstoltunk eddig.
Most jönne a répa, meggy stb. Ti honnan veszitek ezeket?
Móni, az Örsön a biopiacon nem voltál véletlenül mostanában?

Blanival szerencsém volt, mert ő februári, és pont voltak már idénygyümik. A bébiételekben meg nem volt ennyi trutyi. Vagy csak nem olvastam el?

Amúgy a wellness szupi volt. Masszíroztattam a göcsörtös hátamat. A kikapcsolódás meg kimondottan jót tett.

Bíborka kis lusti, bemutatta, hogy tud fordulni és kúszni, de nem nagyon akar. Újra elvisszük DSGM tornára, mert már aggódom.

Kata, nekem a Kismama babakonyhája szakácskönyv van, jópofa szerintem.

Kép
Kép
34372

Kata, ezt ismered?

http://www.kismamablog.hu/konyv/babaszakacskonyv.pdf

Az oldalról letölthető (nem néztem még meg, de az oldal maga nagyon jó, informatív, biztos ez se gagyi).

Szegény Alex:(

Zsuzsi,
Igen, tavalyi (nem újkrumpli), a műtrágya miatt...

Kérdés, meddig számít "újnak". Izé.

A fehércsokiból "epermisu" akart volna készülni. Apósomnak szülinapja van vasárnap, nagy családi rendezvény... és azt hiszem, ilyenkor minden "háziasszony" visz valamit a közös kajához.
Hát nekem még ez se jött össze, pedig a legegyszerűbb volt, amit el tudok képzelni.

:twisted: :twisted:
monke

Sziasztok!!

Most jöttünk haza egyik kisbarátunktól, képzeljétek, 7 hónapos, mászik, ül, és feláll hmmm??? Nem semmi!

MIndjárt jönnek a v..i bnőmék neki másfél éves kislánya van, kincsem meg most aludt el.. eddig fél órát aludt csak !!! Remélem most többet alszik!

Tegnap csináltam új fini kis zsenge tökből fözit, tettem félre Máténak mert mondta a védőnő h tehetek bele kaprot, sót, így főztem meg neki, és rizspéppel, sűrítettem simán bevágott egy üveggel ! :lol: :lol: Ízlett neki!! TEgnap meg almát krumplival, az üveges volt, simán megette , bezzeg amit én kotyvasztottam neki sajna egy falatott nem evett belőle! :D :D

Máténak a répa nem jön be nagyon, most megprobálom krumplival adni hátha akkor elfogadja ! :roll:

Épitkezők.. tudom milyen szar ilyenkor az eső.. anno mikor építkeztünk mindig ezen paráztam h ne essen mert akkor csúszik minden munka, de szerencsére egész építkezés alatt 1 x esett csak !

KI van vasalva minden, már csak el kellene tenni a helyükre ! DE nincs kedvem hozzá,, most h alig vagyunk otthon mert mindig kint vagyunk, annyi mosni való gyűlik össze hogy csak na, nincs időm mosni,,,, de ma mostam két adagot i s!

Vick na mesélj milyen volt tegnap ???

Zsuzsi, küldtem privit... remélem megkaptad.. de úgy néz ki h jövö héten v utána való héten már tényleg jövünk ha törik ha szakad !!!!

Párom pénteken metaillica koncertre megy !!! :roll: 8)

Néztem itt a zöldségesnél nálunk sütőtököt de akkorák vannak..., csak Máté eszi meg, aki csinált már a bébinek az hogy csinálta ? Megfőzte vagy megsütötte és utána turmixozta??

Na mennem kell jöttek a bnőmék!

majd még jövök este ha tudok !!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

TSzilvi, én a sütőtököt főzve tettem el: meghámoztam, feldaraboltam, mint a krumplit, aztán vízben megfőztem. Kevés vízzel összepürésítettem és kész is :)

Epermisu? Még nem is hallottam róla, rákerestem a mindmegettén, elég jól hangzik :) Sokkal macerásabb a gőz fölött olvasztás, megértem, ha bepróbálkoztál a mikroval, sajnálom, hogy nem jött össze :( Bár én szeretem a karamell-illatot :wink:

Nekem addig új a krumpli, amíg nem feltétlenül kell "megpucolni", hanem le is lehet dörzsölni a héját :)

Mennyivel egyszerűbb lenne ez az egész hozzátápi, ha lenne egy könyv, 'A' hozzátáplálás, akkor nem zavarodnánk meg lassan a sok elmélet, előírás, tiltás, vélemény között. Én kicsit belefáradtam (elég korán :wink: ), megpróbálom ezt sem túlaggódni most már.

IKEA-s talit felvesszük újra a közeli tervek közé? :lol:

KépKép
gigilina

Nem is hallottam eddig erről az Epermisu-ról...
Marha ötletes, azt hiszem a keresztelőre meg is csinálom az egyik desszert gyanánt.
Köszi Móni :-)

Reni, nem is tudtam, hogy most hétvégén voltatok a wellnessen...

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Megvolt a 6 hós státusz 7060g és 71cm,a védőnő szerint gizda a kg a görbék alatt van,viszont hosszba a görbe fölött :shock:
Ecsetelte hogy ennek a gyereknek már minden bébiételt ennie kellene,persze azt nem tudta megmondani hogy hogy tukmáljam bele.
Ja és azt mondta hogy jöhet a húsos kaja és a keksz :?

A cumisüveg terv füstbe ment,nem lehet ám átverni a drágámat.Már a szinén látta hogy itt nem stimmel valami,azért megkóstolta de ugyanúgy öklendezett az első korty után mint mikor kanálból kínálom.Így most kiderült hogy nem a kanál hanem az ízek nem jönnek be neki.Sinlacból tegnap evett egy kicsit,ma már az sem kellett.

Viszont a pogácsát előszeretettel majszolja :D :D Megkívánta ma mikor ettem és odaadtam neki egyet,nagy volt az öröm.

Szerintem sárgarépa fronton nincs ekkora baj,szerintetek a bébiételbe nem az a répa van amit a boltba veszünk????Dehogynem,kár rajta idegeskedni.Szerintem a lényeg az hogy mindig a szezon gyümit vegye az ember.

Egyenlőre fogalmam sincs hogy mikor fogunk enni rendesen,de már nem is izgat,elfáradtam hogy semmi nem ízlik.Ezután is fogjuk próbálgatni,de nem fogom rajta idegelni magam.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Jaj, köszi az avokádó receptet, fincsi volt, egyszerű és nagyszerű. Még sikerült is megjegyezni :)

Kata, igen most voltunk. 5*-os szálloda volt, de babafronton meg sem közelíti azt, ahol Zsuzsiék voltak. Bíborkát nem is fürdettem meg, egyszerűen nem volt alkalmas rá a hely.

Kriszti, vidéken szerintem jobb a zöldséghelyzet, mert ott a kistermelők áruja kerül be a boltokba, de Bp-re és környékére Ny.Erurópa szemetét hozzák, (sőt kínait) ami máshol nem kell. Ide is bekeverik a jobb minőségű árut, de honnan tudjam melyik. Pogi nem semmi :)

Azt nem értem, hogy miért kellene mindent megennie, hiszen az azért elég hivatalos álláspont, hogy 6 hós koráig csak anyatej.
71 cm? Aztaaa...
Vince mennyi most? Ő még ilyen kis nyúlánk :)

Csajok kellene majd mennem az Ikeába, de gondoltam majd összekötöm a talival. Tervben van valamikor?

Nem találtam jó képet, ma készítgetek párat. Ti is tegyetek fel, bár többnyire nem tudok rá reagálni, de mindig többször is megnézegetem őket :)

Puszi, szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Ezek a vonalzók borzasztóak, ígérem csinálok újakat...
34372

Zsuzsi, átveszem tőled szívesen az egyik példányt a tali alkalmával.
Ikeás talit jó lenne a jövő hétre összehozni akár.
Utána héten tesóm jön megint, újjult erővel készülünk az írásbelire.
Aztán apa megy 1 hétre Isztambulba, persze business trip megint...
Ezek a multik, kész vagyok tőlük.
Legjobb barátnőm esküvője júni 12.-én lesz, előtte 1 héttel leánybúcsú, most szervezzük neki.
Valami ötletetek van esetleg?
Nekem volt anno lánybúcsúm, de inkább egy jó bulizós-koktélozós este volt, semmi extra.
A weddings.hu-t olvasgatom.

Na megyek, itt van após, ma lehet már nem jövök.

Köszi a receptes ötleteket mégx mindenkinek, Reni, wellnesses képeket (is) szeretnénk tőled....

puszi,

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?