A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Aproo, ez kicsit bonyolult nekem, de nem értem a házidoki miért ne adhatna beutalót? Nekem minden beutalót a házidokim írt a laborokra, csak a védőnő adott előtte valami papírt, hogy mire utaljon be...

yuyu79

Futóbicaj nekem is szimpi, de Eni a motorral se nagyon megy. Igaz, kéne neki egy nagyobb, de ha azzal se fog? Na mindegy jó lesz majd a Petinek is... ha nem rózsaszínt veszünk :lol:

Na és Andi, Vikid hány centi magas, ha neki még nagy? Mer Enikőm 92 centi körül van, lehet hogy neki már leérne a lába??

yuyu79

Sziszka, ha tudod, írd majd meg, hogy lehet szavazni... Kellene hogy legyen a kép mellet egy "tetszik" gomb, de hol van???

yuyu79

Nálunk épp hatalmas cseppekben esik az eső, olyan mintha jég lenne, de nem... jó hogy most teregettem ki :evil:

yuyu79

Rita, Barbi, jó gyorsan visszaigazoltatok facebookon :D Pedig még képet se tettem fel :oops:

Na lelövöm magam, úgyis mindjárt kel valamelyik picúrom :wink:

yuyu79

Julcsi :D Hamar bizony, még mindig csodaszép Málnuskára szeretnék kattingatni, de nem megy :?
Nem kell ahhoz kép, hogy megismerjelek, név alapján megy :D

Barbi
Kép
manci79

Sziszka, én sem tudtam szavazni, bár a képet megtaláltam, de nem látom, hogy hol a tetszik gomb, vagyis nincs is... :S

Csandi tényleg jöhetne, a leírtaktól függetlenül...

Aproo, köszi az infót matrac ügyben! Drukkolok, hogy jöjjön a segítség! :)

Mecsi, ez a Töröko. nagyon jól hangzik... És ez olcsóbb, mint bármi más? Mikor mi 2006-ban voltunk, igaz nem a riviérán, hanem Isztambulban, akkor kellett a vízum... Még most is kell? Most beleültetted a fülembe a bogarat, mindjárt utána is nézek! :) Hmmmm. De mennék én is tengerpartra!

Kitti, gratula a kiscsajszihoz! AFP eredmény szerint, tudod, a nagy statisztika, is kislány! :D Persze a lényeg, hogy mit mondanak az uh-n!

Nálunk most marhára beborult, dörög, stb. Én is kintre terveztem teregetni... :S

ManciBarbi, hajrá munkahely! Remélem, hogy minden összejön úgy, ahogyan elterveztétek! ;)

Valamit akartam még, de nem tudom, hogy mit! ...

sophie27

jaaa, igen! nem cukros lötyit kell innom hetente ám!!! ;) csak egy vizes zsemle, és 2 dl tej a reggeli! ez kb. 30 g szénhidrát...

sophie27

Felébredtünkj :oops: :oops:

itt szakad az eső és dörög az ég :(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

itt is... még mindig! pedig nagyon kívánnám a tonhalat, vajas pirítóssal, és még a férjem uram rá kell beszélni, hogy vigyen vissza az aldiba, bevásárolni! :P

sophie27

Csajok, köszönöm, nem tudom miért nem lehet szavazni pont ránk, már a csajjal is felvettem a kapcsolatot, ő sem tudja megmondani, azt mondja valami egyéni beállítási probléma lehet :?

Akkor ennyit életünk első ilyenéről, írok is neki hogy vegye le a képet de gyorsan, ha úgy sem lehet szavazni :(

A többit majd később, azért mindenkinek köszönöm!

<
sziszka78
Tolna

Pedig majdnem én is regisztráltam magam, de így azt hiszem nem fogok.....

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Na közben valami történt, eddig mi sem láttuk a tetszik feliratot, már írtam is a csajnak, hogy töröljön, ......erre megjelent, esküszöm nem értem, de akkor hajrá csajok, és mindenkinek köszönöm a szavazatokat!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 8312449987
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2010.05.13 20:47-kor.

<
sziszka78
Tolna

Kitti: Éljenek a kiscsajok (na meg persze a kisfiúk is) Apát megértem, miénk apa szerinte a világ legjobb dolga lányos apukának lenni :lol:

Boni, gyere snikyvel, ő már tudja az utat ;) Szeretettel várunk. Előre láthatólag június végén lépünk Erdélybe ha odafent is úgy akarják, addig kellene még összehozni egy jó kis talit :) Lassan Julcsiék is hadra foghatóak :D

Barbi, örülök, hogy minden rendben a melóhelyen, ráadásul hasznos infót is hoztál :) Egyébként megértelek, nekem is hiányzik a társaság, és leginkább talán az, hogy az ember minden reggel normálisan felöltözzön, és emberekkel találkozzon. Viszont egyikünk sem fiatal már, és el kell fogadnom a férjem érveit, szóval ezért nem megyek vissza. Ügyfélszolgálaton dolgoztam, ami elég húzós is tud lenni, azt mondta Lackó, hogy ha az hiányzik, hogy valaki minden nap le üvöltse a fejemet, akkor tesz róla, hogy ezt itthon is megkaphassam :lol: :lol: :lol: persze ezt szívesen kihagyom....

Apró, sajnálom, hogy nem lett kész, és bocsi ha megbántottalak, nem ez volt a célom, csak már a szülésed körüli herce-hurca is fura volt nekem....

Mecsi, egyenlőre nincs programunk jövő péntekre, összehozhatunk valamit, ha meg tudod győzni az embert :D
Áron alvókája nem semmi :)

Julcsi, örülök, hogy jobban vagytok! Peti szépen növöget :shock: Biztos jó evő :D Szerintem az a nyuszi nagyon kicsit, azért nem használja....

Egyébként nálunk sincs normális játszótér, így mi sem járunk, kivéve a ha Julcsiék felé visz az utunk, mert ott nagyon szuperek vannak :)

Na lépek, kíváncsi vagyok most tudtok-e szavazni, mert apa tudott, én meg nem :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Mecsi a nevem szúrt Szísz írásában :wink: :lol: egyébként egy ember miatt tényleg nem kellett volna menni :roll: :oops:

Szisz nem tudok szavazni :twisted:
Vendég

hihetelen, apa tudott :twisted: én azóta sem, tényleg nem értem....

<
sziszka78
Tolna

Megvan a titok, csak az tud Szavazni Málnusra, aki bejelöli az oldalon, hogy maga az oldal TETSZIK nektek,szóval előbb ott kell a tetszik-re kattintani, és csak utána tudtok szavazni....

Legalábbis nekem sikerült....

Köszi mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Na így már sikerült nekem is :D

yuyu79

Igen, jó evő Peti, bár mióta beteg, kicsit megcsappant az étvágya...

A fürdéssel kapcsolatban: Málnus mitől szerette meg újra a fürdést? Van valami tippetek, mert Eni még mindig ordít fürdésnél :roll: Már csak zuhanyozzuk, játszani se akar a kádban... Mikor vetkőztetjük, már akkor sírás van :(

yuyu79

Julcsi, nálunk egy hónap után magától egyik pillanatról a másikra elmúlt, igaz pár nappal korábban kapott egy új, kád oldalára tapaszthatós fürdőjátékot, szerintem ez motiválhatta!
Viszont együttérzek nagyon, keserves volt nekünk is...

Örülök, hogy megfejtettük a rejtélyt, köszönöm a szavazatot!

Elteszem magam, jó éjt mindenkinek!

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Szisz sikerült :wink: :lol:
Vendég

Sziszka, nekem is sikerült végre! :)

sophie27

Na, így már nekem is sikerült :D

Barbi
Kép
manci79

Én gyerkőcöm imád pancsizni

Kép

állandóan vigyorog

Kép

ezt a képet :D

Kép

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Köszönöm, nagyon komoly, hogy név szerint látszik, ilyen szavazást még nem is láttam :) Szóval tényleg mindenkinek köszönöm, eddig a 2. helyen vagyunk :)

Barbi, a képeket látva, az ember jól összeharapdálná a kisfiad, aztán minimum lebirkózná :D, annyira édes:D ..és ez a szájtartás....Imádom :)

<
sziszka78
Tolna

Szisz! :D Köszi a dícséretet, én is állandóan csak zabálnám a kis husiját :D

Barbi
Kép
manci79

ManciBarbi Gergö tényleg egy cukorfalat! :)

Ami a fürdetést illtei: Regö víziszonyos lett anno akkor, amikot a kádban egyszer erlterült. Utána az istenért se akart fürödni, kész közelharc volt minden csepp víz pozícionálása. Aztán támadt egy ötletem: Regönek a nagykádban keresztbe tettük a babakádat, a csajok meg ugyanakkor a nagy kádban fürödtek. Egy ideig így ment ez, emeletes fürdetés, Eni bejárt hozzá a kiskádba, aztán egyszer csak Regö is átmerészkedett a nagyba és lassan át is szokott. :) Azóta semmi gond a vízzel.

Mentem ebédet fözni.

Itt immár két hete esik az esö. Kopoltyúim fejlödésnek indultak. :(

Puszedli: mi
Vendég

sziasztok!

na. vagyok én is, csak már anyuéktól! párom reggel áthozott minket, ezért volt a korai kelés is! :S gyerekem már 10 perce alszik, nagyon nem bírja ő sem, ha 7kor keltjük..

immár ismételten bp-i lakosok vagyunk, egy darabig mindenképpen. mármint hivatalosan! amúgy minden a régiben, szóval Szigetszentmiklós a lakhelyünk, csak muszáj volt, majd a következő baba miatt...

itt iszonyat az időjárás. ameddig az okmányirodában ültünk kb. felhőszakadás lehetett, de odafele, és visszafele is megúsztuk, most meg hol szakad, hol hét ágra süt a nap! ilyen időjárást!

de aztán jövő hét végére jó idő legyen, mert különben irgum-burgum!!! :S

Barbi, iszonyat édes Gergő, és, hogy mennyi foga kint van már! mi most küzdünk a szemfogakkal... egy már kis csücsivel kint, a többi három útban! már mind áttörte, csak most olyan sokára nőnek ki teljesen!

Barbikám, békatalpad már megvan??? ;)

Sziszka, gratulálok az eddigi 2. helyzet, lesz ez még jobb... sokan még ma nem is jártak erre, szóval még lesz szavazatotok bőven! biztos vagyok benne! :)

minket ma anyu visz haza estefele, mert apa Metallica koncertre megy, aztán este, éjjel jön is haza! 7 végén meg szerintem takarítunk! meg elleszünk, mert jövő héten 3 napot is anyóssal leszek, szóval most 7végén nem szeretnék nagyon már találkozni vele... :oops:

na nem panaszkodás képpen, de észrevettem, hogy terhesen egyáltalán nincs türelmem hozzá... persze ezt a férjem eléggé nehezen tolerálja, mert szerinte bennem van a hiba, mert nem lehet mindenki olyan, mint amilyennek én szeretném, és már közel 60 éves, szóval hova változzon, de olyan szinten zizeg, hogy az nekem már fáj. szóval elég lesz jövő héten a 3 nap belőle, aztán meg megyünk a Balcsira, ahol anyuék is lent lesznek, tök véletlenül, de ők előbb mennek, később jönnek.

többiek is jöjjenek már egy picit!

Julcsi, továbbra is jobbulást nektek! ;)

sophie27

Fene ebbe az időbe! Ráadásul még hidegebbet mond és egész májusra esőt :cry: :cry:
Én ma délelőtt kicsit takarítgattam, meg mostam, főzni nincs kedvem foggalmam sincs mit együnk este.

Zsófi én valamiről lemaradtam, akkor most ti miklósról beköltöztetek budapestre? Merre? Türelemmel én is így vagyok.

Holnap mi is korán keltjük a tökmagot hogy az úton tudjon egy kicsit aludni mert hát a lehető legrosszabb időben lesz 2kor az esküvői szertartás, nem tudom hogy fogja bírni :shock: :shock:

A szemfogak utoljára jönnek vagy a hátsó rágófogak?? Nekünk is kint a jobb alsó szemfog csücsi :) elég jól behoztuk a lemaradást!
Van akinél már az összes kint figyel? Gergőnek úgy tűnik kint van.

Fürdésre sajnos nincs ötletem! Nálunk talán az úszás segített nagyon sokat mert mostanában próbál felfeküdni a víz tetejére a kádba :shock: , én meg egyből eresztem le alóla a vizet aztán ő meg csapkod kézzel lábbal mint aki háton úszik.
Barbi ötlete egész barátságos és vízszámla kímélő is :) persze csak 1gyereknél :) de én lehet engednék oda is vizet és a játékokat oda tenném.

Barbi ti lassan nemsokára ünnepeltek 2éveset! Mivel készülsz majd Döncikének?

Julcsi hogy vagytok ma ,remélem már jobban?
Sziszka és ti? Köhögés csillapodott?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Vagyok én is, csak mostanában nagyrészt egyedül vagyok estig, apának beindult tavasszal a sport szezon, így egy héten alig van itthon, munka után megy vagy edzeni, vagy focizni vagy kosarazni. Szóval nehezen jutottam gép elé, de olvasni nagyjából olvastalak titeket!

Gratula CsengeAndinak!! :D

Manci,
Nagyon édes Gergő! A csücsöri kép zabálnivaló!! :wink:

Mecsi,
Tényleg nagyon csini vagy!!

Szisz,
De ha nem mész vissza dolgozni, akkor sokkal kevesebb Tgyas meg Gyed fog járni....én is szívem szerint itthon maradnék még egy évet, de sajnos nem tehetem meg.... :cry: Nem is a munkával van a bajom, hanem a sok utazással, pláne hogy akkor már hideg lesz...

Annyi mindent akartam még, de most kelt Virág és megy az "anyázás" ezerrel!! :wink: Majd még jövök!!

Kép
Kép
dia123

Na igen elfelejtettem helyzetjelenteni a pénzügyi dolgokról

A tgyás a gyes a gyed mind biztosított időnek számít. akik még most szülnek már amig 3éves nem lesz a gyerkő akkor abból a pénzből számolnak amiből eddig. TEhát effektív a szülés előtt fizut veszik alapul. Abban az esetben ha visszamész dolgozni nem tudom hogy van de szerintem jóval kevesbbet nem kaphatsz mivel a fizud se fog változni és ha közbe mégis terhes leszel akkor a biztosított időd is megvan , mivel most is azok vagyunk. HÁt így és ennyit bírtam értelmezni , remélem nem rosszul , de jó lenne egy szakguru aki pontosan leírná ezeket a dolgokat.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok! Most már szerencsére jók az éjszakáink, Peti most 4-kor kelt először, meg 6-kor nyöszörgött kicsit, aztán még visszaaludt fél 8-ig. Orrszívás még mindig kell, meg köptető, de talán kilábalunk lassan. Nekem meg csak az orrom van durván eldugulva...

Délelőtt voltunk végre sétálni, nem sokszor jutottunk ki az elmúlt időben.... Most mindkét gyerek durmol, de mennem kellene teregetni addig :roll: :wink:

Még annyit, nem tudom ismeri-e valaki a www.brands.hu -t, különböző márkás cuccok szoktak ott lenni fél meg negyed áron... Na és lesz az Egmont kiadónak mesekönyv-akciója a közeljövőben, de regisztrálni kell, úgyhogy ha valakit érdekel, szóljon, és küldök meghívót...A reklámban Thomasos könyvek vannak kirakva, de nem tudom pontosan mik lesznek majd...

yuyu79

Zsófi, tényleg, mi is ez a költözés dolog? :wink:

Gergő tényleg nagyon huncut pofi, öröm nézni :lol:

Köszi a fürdéses tippeket... nálunk lehet az volt a gond, hogy belekakilt egyszer a kádba, megijedt, utána legközelebb meg belepisilt valószínűleg, és akkor kezdett először sírni. Pár nap múlva meg már bele se akart ülni a kádba :cry: Szóval szerintem nálunk a kiskád se segítene. Talán az együttfürdés Petivel, de az meg még korai lenne. De próbáltam már én beülni vele a kádba, az se jött be :roll:

yuyu79

Igen, én is úgy tudom, hogy 365 napot kell majd dolgoznom, hogy ugyanazt a "jó" pénzt kapjam, mint Gergővel. Pontosan nem vagyok tisztába vele, de a lényege talán ennyi. Végülis, ha végig tudom dolgozni az egész terhességet vagy csak 1-2 hónappal szülés előtt megyek el betegállományba, akkor már előbb is terhes lehetek. Mindegy, nem is ez a lényeg, hanem, hogy kicsit kimozdulok, szerintem jót fog tenni :oops:

El is felejtettem mondani, hogy Gergő is már minden nap pisil a bilibe, reggel a wc-re akart felülni, oda is csurgatott, meg is tapsolta magát bőszen :D és mondta közben, hogy anya, ama (az az apa), hogy mi is oda szoktunk :oops: :lol:

Dia!
Mennyit kell utazni a munkahelyedre? Nekem ebből a szempontból nagyon szerencsém van, 5 percre van, akár bicóval is járhatnék :)

Barbi
Kép
manci79

Enikő csak bilibe pisil,a wc-től még fél valamiért... De most a bilizés se megy annyira, mert betegen olyan nyűgös volt, hogy nem erőltettem... Na meg a kaki, az csakis a pelusba megy... de legalább most nincs szorulása :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Mi ma ügyintéztünk...kipurcantam...posta, bank, földhivatal, boltok...villanyóracsere...
Ja igen...aki Pamperst használ, a DM-ben a nagy kartondobozos most 7ezer helyett csak 3500, és 25%os kuponnal már nagyon baráti az ára...vettem is mind2 kölyöknek...én nem ragaszkodom a Pampershez, szeretem a Liberot a Babylove-ot is, Borónál meg gyakorlatilag mindegy, mert folyton tarkóig szalad a cucc, bármit használunk...

Fogak,
nekünk először hátsók jöttek, aztán a szemfogak...ha jól számoltam most 18 van...de lehet +/- 2 mert négyesével érkeznek... :lol:

Fürdés,
nálunk is nagykád iszony tombol, mert akkorát esett nemrég, azóta visszatértünk kiskád a nagykádban verzióhoz...ebből nem lehet kikönyörögni...folyton felháborodik...

Ma sikerült szereznem gumicsizmát is...kék alapon fehér pöttyös...nagyon vagány...

Zsófi,
még jó, hogy nem cukros lötyit kell innod hetente...
danyuci

Sziasztok!

Mi is hazaértünk, apa és lánya kidőlt. Bent voltunk a melóhelyen....hát elég kaotikus volt, ma arra jutottam, hogy mégsem hiányzik :lol: kétszer próbáltunk bemenni, másodszor már sikerült, de annyi ügyfél volt, hogy nem lehetett bejutni az ajtón (EON) Ez miatt persze létszámbővítés volt, így a fele irodát már nem ismerem, és őszintén mondom, hogy bénábbnál bénább arcok ülnek az asztalok mögött, van fogatlan, pösze, és egyre több a pasi, gondolom a kismamák miatt, nem csak én vagyok.....elég fura volt....a főnök nem volt bent, így én semmi okosat nem tudtam meg arról, hogy mit és hogyan érdemes, de ha jól veszem ki, akkor Mecsi Dia különbözőt mond, Sniky volt még jó ebben, remélem jár erre majd ő is....

Julcsi, örülök, hogy jobban vagytok! Málnus amióta beszél, azóta egyáltalán nem bilizik, pedig pisilt-kakilt bele, most hallani sem akar róla. Megnéztem ma a könyvesboltban ezt a bilikönyvet, de nekem elég bénának tűnt a rajz benne,a bili pl. felismerhetetlen, vagy van ebből több féle is?

Mecsi, remélem azért jól sikerül a mai délután!

Dia: most már legalább tudom a vezetékneved :D Köszi :D Nincs új kép a fotóstúdióból?

Julcsi, nekem küldhetnél egy meghívót, iszonyat pénzeket kötünk mostanában könyvekre, Málnus egész nap könyvezne...hátha be lehetne szerezni valamit olcsóbban, ol. nagyon szeretnék Anna Peti és Gergőt....

Danyu, köszi a tippet, mi pampers-esek vagyunk :) Húh 18 fog :shock: Minket már Áron is lehagyott, 11 fogunk van már vagy 3 hónapja, igen :) elől felül 3, a negyedik eltűnt, vagy sosem volt :D

ja, és köszönjük a kérdést, rajtam kívül már mindenki jól van, nekem a nap 24 órájában el van dugulva az orrom,és kezd nagyon zavarni, de egyébként már jobban vagyok, már a házimunkát is bírom, pedig mennyivel egyszerűbb volt a kímélő üzemmód :D

A szavazatokat pedig szívből köszönöm!!!!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

csajok :D Most kaptam a hírt, hogy vezetünk a szavazáson, ezek szerint akiről azt gondoltam, hogy a ultrahang képpel versenyezve (mármint pocaklakó még a babó) előttünk van, de ezek szerint akkor ő nem játszik :D

Köszi, meglesz a futóbicaj :D

Bárkinek nagyon szívesen kölcsönadjuk a következő talin néhány körre :lol:

<
sziszka78
Tolna

Szisz, megy a meghívó, majd megnézed, és rendelhetünk együtt, ha találunk valamit, akkor csak egy szállítási költséget fizetünk. Ezt másoknak is akartam ajánlani, akik közel laknak egymáshoz...

yuyu79

De jó :D :D Én szeretném, ha Eni kipróbálná, mielőtt vennénk :wink:

yuyu79

Sziszka,
Gabi is könyvezik egész nap...nálunk most Bogyó és Babóca a nyerő, de én is szeretnék Gabinak Anna Peti Gergőt... unokatesóknak megvan az összes és nekem nagyon tetszik...
Alexandrába 2499 db-ja...

Yuyu,
itt mennyi???

Mi 6 hósan növesztettük az első fogat, de utána nagyon beindultak...meg is szenvedtünk értük :oops: :lol:
danyuci

Danyuci, nem tudom, azt se hogy milyen könyvek lesznek, csak annyit hogy tervben van egy ilyen akció pár héten belül valamikor...

Anna Peti Gergőt lehet én is vennék ha lenne olcsóbban... nekünk nincs még.

yuyu79

Julcsi, oké :)

Épp elvitte Lackó Málnust az építkezésre traktort nézni, szóval van egy szabad órám, körülnézek :)

A Bogyó és Babócát még nem próbáltuk, nálunk most a boribon a minden :)

Szerintem Anna, Petiti kérünk majd szülinapra is :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Danyuci, mi már szaladtunk, de fogunk még egy sem volt, Mecsiéknek sem, szóval 6 hónaposan nem voltatok elkésve :lol:

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nagyszülőknél voltunk pár napig, kicsit lazítani, de sajnos csak apa nélkül, ő végigdolgozta a hetet.

A zugolvasós témához visszatérve nálam a rendszeresség és kitartás okoz gondot, szóval amibe belekezdek, könnyen abbamarad. Meg alapból nem hinném, hogy rám valaki is kíváncsi, ez már csak a buta természetemből ered. De mostantól tényleg megpróbálok bekapcsolódni...

Először is : Isten hozott a nagyvilágban Lelle baba!

Sophie, a mi AFP-nk 0,83 lett, akkor az most jelent valamit??? Egyébként most a 3. babánál lett határértéken belüli az érték nekem...

Sziszka,
mi egy szobában alszunk mind a négyen, de már nagyon időszerű lenne a gyerekeknek külön. Talán egy galériát készítünk a nyár folyamán a kettő nagynak a gyerekszobába, de ez még nem végleges.
Adél is sokszor ébred még, nem szopizik már, de 3-4-5dl vizet iszik meg egy éjjel.

Makadu, napra pontosan egyidősek vagyunk!

fogak száma 12, szemfogak és a nagyőrlők hiányoznak, de eddig össze-vissza sorrendben jöttek, sokáig alul 3 metsző volt elől...

Fürdésre én is az együtt lubickolást akartam javasolni anyával, apával, de látom sikertelen. Vagy a kedvenc baba (ha bírja) megfürdetése....

Anna, Peti nálunk is sláger mindkettő lánynak, de 2500-nál olcsóbban én sem láttam még sehol.

A bili, wc Adélnál is mindennapos, ebben nagy segítség Julcsi, de nyáron jó is lenne megválni a pelustól napközben, szeretném, ha nem kellen kettő "babát" pelenkázni...

Na, szerintem elég volt belőlem ennyi.
Ismerőseink hívtak vasárnap a Városligetbe, Nők Lapja Családi hétvége lesz. Nem készül oda valaki közületek? 2-kor Alma koncert :lol: Ugye nem fog szakadni az eső???
Jó éjt és szép hétvégét nektek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Mi is köszöntjük a kis Lellét és szüleit!

Yuyu, Szisz: Viki még csak 82 cm, durva, hogy Eni 10 centivel nagyobb nála, úgyhogy lehet, hogy neki simán leér. Nekünk alkatrészre nem volt szükségünk, pedig volt használva a járgány rendesen.
Like-oltam Málnus képét. Akkor ez már szavazás volt?

KépKép
jazmin2005

Mecsi, Manci,

Nekem kicsit más infóim vannak a Tgyás és GYED-el kapcsolatban. Elvileg szakértőktől kaptam a válaszokat az Index fórumról, "Szakbarbár" és "Zsanna" a két szakértő akik itt válaszolnak a kérdésekre, a Szakbarbár az egyik legjobban hozzáértő az országban.
Szóval nekem most nemrég ezt írták: Két gyerek között NEM KELL 365 nap, elég a 180. Idézem: A tgyásra-gyedre való jogosultsághoz kell a 365 nap, a régi 180 helyett. Amikor a járandóságok kiszámolásáról van szó, ott maradt a 180 nap. Ha a dupla minimálbérnél magasabb a béred (azaz 150 ezernél több), akkor érdemes legalább fél évet összehozni szabadságból plusz munkából. Mert akkor a béred után jár a tgyás, nem a korlátot jelentő minimálbér kétszeres után. Gyednél mindegy, az semmiképpen sem lehet több, mint a minimálbér kétszerese."

Tehát ha nem megyünk vissza dolgozni legalább 180 napra a két gyerek között, akkor NEM a régi fizunkat veszik alapul a Tgyás és Gyed kiszámolásánál, hanem a minimálbér kétszeresének a 70%-át számolják ilyen esetben. Szóval mindenképpen megéri visszamenni 180 napra.... :roll:

De mindenesetre itt fel lehet tenni a szakértőknek a kérdéseiteket: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Kép
Kép
dia123

Szisz,
Szurkolok, hogy Málnus nyerjen!! :)
Ja nem tudtad a nevem? Felvettem a férjemét és a leánykorit elhagytam, annyira nem tetszett.
Még nincs új Diastúdiós kép húsvét óta. De majd igyekszem csinálni nyári hangulatos képeket is, csak jöjjön már a nyár!!

WC-Nálunk Virág már pisil/kakil a wc-be szűkítővel, reggeli után megy bele a kaki és pisi, este pancsi előtt csak pisi. De szólni még nem szól napközben, hogy kell mennie.

Yuyu,
Virág is félt a wc-től (pontosabban a háttámlájától) eleinte, de sikerült újsággal elterelni a figyelmét. Most meg már követeli az újságot minden alkalommal a kiscsibész!

Manci,
Nekem napi legalább 3 órát kéne utaznom munkahelyre, de ez a 3 óra akkor, ha minden buszt sikerül elkapnom és semmi nem megy el az orrom előtt és nincsen dugó. Szóval ez a 3 óra inkább több :(

Zsófi,
Költözés??Erről én is lemaradtam....

Kép
Kép
dia123

nverka köszi tippet, szerintem mi kimegyünk :lol: :lol: :lol: :lol: közel van! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?