A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Luna, én nem konkrétan csobogásként fogalmaztam meg, hanem olyan pukkanás, cuppanás hangként. Lilivel is volt, és most Bencével is. Olyan inkább mint az a pukkanós fólia, mikor kipukkantják. Szerintem az izületei lehetnek. Bár lehet, hogy hülyeség. De ha neked csobbanás van, az is fura lehet. :lol:

Én most nem vagyok képben, hogy van másik Eszter is? Mert ha igen, akkor Nagyon Boldog Névnapot neki/k!

Kép
Kép
hari

Oke, akkor cuppanas... tenyleg inkabb az, de minden alkalommal megdobbento, mert korabban ilyet nem hallottam sem magamnal sem masnal vagy mastol, te voltal az elso es aztan jomagam :D:D

Van Vok mint Eszter es Eszzterx vagy xxx vagy nem is tudom hanyi x :) Ez akarhonnan kezdem a szamolast, ketto :D

luna6

Hogy lathato legyen a kontraszt koztem es a pakolos, takariotos es egyeb indittatassal rendelkezo anyukak kozott:
Teregtenm kene, bar le is kene szedni a szarazat. Soka-soka-nagyon sokat kene vasalnom. Ablakot is kene mosni (ez kene a sor vegere, ennek igen kicsiny a valoszinusege ugyanis :D) le kene szedni a barbis fuggonyt a babaszobaban es megnezni mekkorara kell levagatni a feheret amire kicserelem a legenynek, es el kene vinni a shoppingba valami varrni tudonak, pakolni es takaritani is kene legalabb a gyerekszobaban, de igazabol furdoszoba takaritas sem artana meg egyik furdonek sem... a halonkba pakolni es takaritani kene :) valamint a gyerekszobaban felszamolni a derekig ero halmokat, a nappaliban a konyvespolcot kene osszepakolni (az etkezoasztalrol eltuntetni a ruhahalmokat, bar azok a vasalassal a lista elejen mar eltunnek vegulis)
jah, le kene olvasztanom es ki kene pucolnom a fagyasztot es fozni bele elore kajat, hogy legyen majdan mit enni...
a tovabb nem is gondolom... :D:D:D

luna6

Luna, most ezt muszáj volt?????? Eszembe juttattál egy csomó dolgot, amiről már nagy munkával sikerült megfeledkeznem. Most kezdhetem előről. Mármint a megfeledkezést természetesen, nem a munkát. :lol:

Akkor viszont ha te is azt hallod amit én, akkor ezek szerint már ketten vagyunk a világon!!!! :lol: Örülök és büszke vagyok rá, hogy veled oszthatom meg ezt az egyedülálló dolgot :lol: De tényleg! Meg persze főleg annak örülök, hogy akkor ezek szerint nem vagyok hülye. Vagy csak annyira, mint te, ami nekem bőven OK.

Kép
Kép
hari

En bevallalom, hogy akkor ketten nem vagyunk normalisok, de ez tenyleg cuppan vagy pukkan vagy micsinal idonkent :) 8en remelem nem a gyerekbol jon, hanem inkabb a magzatviz es a burok csinal ilyesmiket :D:D) De egeszen biztos vagyok benne, hogy ugyanazt az extremitast tapasztalom, amit leirtal eloszor es neztem en is, hogy miket be nem birsz kepzelodni :D:D:D:D

Nekem egesz jol megy a feledes... azota is itt ulok, es gondolkodom mi minden van meg, amibe nincs is ertelme belekezdeni, mert a lista mar igy is tul hosszu :D:D

luna6

Sziasztok!

Vagyok néha én is.
Üdv Zebra!
A terhesség végére mi is annyit megyünk, hogy szinte minden hétvégén van program. Mintha gyorsan be akarnánk hozni, amiről a baba miatt az elkövetkezendő évben le fogunk maradni.
Persze ezt nem bánjuk, csak valahogy így alakul.
Nikvik, gratulálunk Zoéhoz!!! Én is kíváncsi vagyok, mi történhetett, hogy előbb jött a babus. Sok egészséget nektek és boldogságot!

Én jól vagyok, egyre többször keményedek, a hasam óriási, tegnap egy árus megkérdezte a Medve Parkban, hogy ikreket várok-e…
Pedig még van 5 hetem.
Remélem ti jól vagytok, a héten nekünk is kész lesz a babaszoba, aztán márcsak mosnom kell és elpakolni a baba cuccokat.
Minden soron következő kismaminak könnyű szülést kívánok!

Kép
jenny29
Mór

Luna, nálam úgy kezdődik, hogy már azon sem kezdek el gondolkozni, hogy mibe nincs értelme belekezdeni. :lol:
Na jó, azért persze minden nap csinálok valami apróságot, de inkább csak arra jó, hogy ne szaporodjanak a dolgok túlságosan gyorsan. Utolérni magam sose fogom, úgyhogy nem is igyekszem már.

Mikor ideköltöztünk, akkor az volt a tervem, hogy szép lassan berendezzük a lakást, apránként mindent áthozunk szépen kimosva, letisztítva stb. Tehát hogy egy pöcc kis lakásba jövünk át, ahol ezt "csak" megtartani kell. Na ehhez képest 2 nap alatt ki kellett költöznünk, úgyhogy mindent koszosan, porosan, zacskókba bedobálva hoztunk át, szedett-vedett bútorok, félkész lakás, hónapokig dobozból élés. Ez lett. Én azóta is erre hivatkozom magamban, hogy ezért nincs nálunk rend és tisztaság. Persze azóta eltelt 1,5 év, de kifogásnak megmaradt ez.

Kép
Kép
hari

Mármint az előző lakásból kellett kiköltöznünk 2 nap alatt :lol:

Kép
Kép
hari

Na igen, van a túl kicsi, olyan volt nekünk az előző. Ott képtelenség volt rendet tenni, mert nem volt helye semminek. Ez meg mondjuk a túl nagy? Vagy valami hasonló :lol:
Szerintem mondjuk olyan lakást még nem találtak ki, amiben én ne csinálnék kupit :lol:

Komolyan, csak úgy tudnám elképzelni, hogy ideig-óráig rend lenne, ha egy tök üres lakásba, üres szekrényekbe, most kezdhetnék el bepakolni. Persze darabonként csupa új dolgot. De ez nálunk kivitelezhetetlen, mert mindenhez ragaszkodom, meg a párom is szerintem. Szerinte persze csak én :lol:

Mondjuk nekem nagy tervem, hogy a gardrób szekrényt rendberakom egyszer. Annyi ruhám van, hogy sose tudom mit vegyek fel, mert nem is látom őket egymástól. Ráadásul nem is jók rám szerintem már. De kidobni nincs szívem, rengeteg van, ami még nem is volt rajtam. Most olyan messzemenő terveim vannak, hogy majd "ha lesz időm" akkor kipakolom az egészet és tényleg csak azt teszem vissza, ami kell, a többit lefotózom és felteszem a vaterára. Ha sikerülne eladni egy részét, akkor abból a pénzből megint vehetnék újakat :lol: :lol:
De lehet, hogy csak bepakolom egy nagy zsákba és elviszem valami gyűjtőhelyre. Persze ez az egész ott áll meg, hogy "ha lesz időm"...

Kép
Kép
hari

Én is boldog Eszter napot kívánok!

Mi nemrég jöttünk meg játszóterezésből, Ramóna ott is kipróbálta, milyen egyedül járni. Egész ügyes volt :)

Konkri, tervezett volt a második baba is, bár nem gondoltuk, hogy ennyire hamar összejön, Ramóna 28-án lesz egy éves, szóval kb. 13 hónap lesz a 2 kiscsaj között...:)

Hari, a bűz problémát nagyon is értem. Mi amikor tavaly Újpestre költöztünk, tavasszal meg nyáron a szemétégető bűzét éreztük non-stop...szörnyű volt, hiszen kb. egész nap szellőztetek, s az milyen már, hogy nem a friss levegő jön be?!:( Illetve most már múlt idő...kopp kopp...idén még nem éreztük...

Most mennem kell, mert Ramóna követel magának..lefekvés előtt még játszunk egy picit..vagyis inkább megyünk fel-alá a lakásban...nem akar soha leülni...gondolom ez normális...

Heni, neked meg kitartást az utolsó napokra!!! :)
zebr

Zebr, bocsi, nem is gratuláltam, hogy Ramóna már egyedül jár! Úgyhogy ezennel: GRATULÁLOK!
Olyan furcsa, hogy az ember lánya ennek örül! :lol: Persze anno Lilinél én is alig vártam, aztán persze egy idő után azt kívántam, bárcsak ne járna még :oops: Na jó, nem mindíg, de voltak percek. Aztán a beszéddel ugyanígy. Hogy bárcsak 5 percre maradna csöndbe!!! De most gondolom újra azt fogom lesni, hogy Bence mikor kezd el forogni, felülni, mászni, járni, beszélni stb.
Lilinél ezeket nem is írtam fel, mondván hogy ezt sose felejtem el. Hát most már őszintén szólva fogalmam sincs. Úgyhogy Bencénél sem fogom felírni, mert az nem lenne fair. :lol:
Azért bátrak vagytok, hogy ilyen hamar bevállaltátok a tesót. Bár utólag lehet, hogy én is jobban tettem volna. Mondjuk meg van az előnye és a hátránya is a kis korkülönbségnek gondolom. De mivel már változtatni nem tudok a dolgon, így most próbálom úgy megélni, hogy így döntöttem jól.

Kép
Kép
hari

Hat en a 66 negyzetmeteren mikor egyedul voltam (a masik lakas ekkora, tulkepp 3 szoba es a sallang) nagyon popec rendet tudtam tartani, na de ugye dolgoztam es nem voltam otthon rumlizni :D:D Na de ez a hodaly 160... majdnem haromszor akkora :D:D Es van benne ket macs, akik nem piszkolnak effektive, na de a kicsi bundat valt (a nagy is, de az koordinalhatobb mert egyenez hazimacska szore van) es jonnek belole altalunk ugynevezett csomeszok :D:D szal rasztasodik es elhagyja... igazi cicabol valo porcicakat :D:D Es akkor meg itt vannak ezek a nem embernek valo toloajto/ablakok duplan... ahh... mire a lakason egyszer vegigerek kezdhetem az egeszet elorol :)

luna6

Huhhhh...az az ido nem mulik el am, mikor azt mondod, csak egy kicsit hallgatna :D:D legalabbis nalunk most is ez van :D:D Bar azert mar nagylany es elfoglalja magat, de ha kozleskenyszere van akkor kozleskenyszere van :D:D:D
En sosem mertem volna (multra vonatkozik, ki tudja mit hoz a jovo, nekem inkabb mar majd csak elmeleti nyugdijat ugye :D:D) ilyen pici korkulonbseget bevallalni. Az ikrek meg maga lett volna a csapas ram nezve :D:D Na de nalunk ez hagyomany mar szinte, a naaagy korkulonbseg :)
Pont ma mondta a hugom (aki tok egyedulallo, sehol egypasi es amugy is Cannesban mulatja idejet) hogy o (is?) harmat akar... mondjuk felig poenbol. Mondtam is neki, hogy hagyomanyt fog bontani, mert mar 30 eves, hat hova akar o oda meg 3-at a megszokott nagy korkulonbseggel?! :D:D:D De azt mondta egyelore targytalan, mert nincs penze donorra sem :D:D

luna6

Nekünk amúgy szomszédokkal valahogy sosincs szerencsénk. Bár az is lehet, hogy nekünk vannak túl nagy igényeink. Az előző lakás az társasházban volt és valahogy olyan érzésem volt, hogy minden szomszédunk defektes.
Pl. voltak a mellettünk lévők, ahogy Apuka betonkockákat gyártott otthon évekig. Volt neki sablonja, és egész délután egy zománcozott lavórban keverte a betont, aztán pedig hosszú percekig döngölte bele a sablonba, nehogy légbuborék maradjon benne. Kitett egy táblát is az udvarra hogy hány darabnál jár és még mennyi van hátra. (több száz darabról beszélünk) Ez ellen úgy védekeztünk, hogy vettünk tőle pár darabot, abból csináltuk a kerti tűzhelyünket. Így se volt jobb hallgatni, de legalább úgy éreztük nekünk is lesz belőle jó. Ja és persze minden darab sorszámozott volt, a nevével és egy kis fejecskével ellátva.
Hozott csigákat is az udvarba, akiket besorszámozott fehér hibajavítóval. Így mindig tudtuk, hogy hanyas számú pusztult el, mikor véletlenül el-eltapostunk egyet a sötétben. A kis csigákra nem fért szám, így ők pöttyel lettek ellátva. És még sorolhatnám miket alkotott, de egy napra szerintem elég ennyi.

Itt a szembe szomszéd nagyobbik lánya énekel, és ilyenkor jó időben persze nyitott ablaknál gyakorolnak. Ráadásul van két kocsijuk, amivel naponta 10-15x mennek jönnek és csapkodják a kocsi ajtókat. A bejárati ajtajuk pedig rettentően nyikorog, úgyhogy mindig lehet tudni, mikor jönnek mennek. Persze éjjel-nappal mászkálnak. És jó időben minden nap sütnek, isznak mulatnak. Amúgy kissebbségiek, de ez inkább csak a mentalitásukban látszik, amúgy semmi bajom velük, csak eleve hangosabbak talán mint mi. És persze sokkal többet "élnek" az utcán, mint mi. Na jó, befejezem, mert már sok lesz belőlem mára.

Kép
Kép
hari

A csiga az joooooo. Az legalabb felzabal minden eheto novenyzetet maga korul :) En is vittem haza az erkelyre csigakat dobozban tartani :) Csak lecsuszott a dobozteto es szetmasztak az erkelyen. Hat nem reszleteznem anyammit szolt ahoz a pusztitashoz, amit a csigak a sok-sok eve nevelt es kulonfele fajtaju es becsben tartott muskatli gyujtemenyeben vegeztek :D:D:D (de legalabb nem csinaltak nagy koszt, tobol elragtak es igy egyben pusztult el az egesz :D:D)

luna6

Hari - kifeküdtem a csigás storydon! akkorát röhögtem itt egymagamban! hát ez a szomszédod több mint defektes volt szerintem :-) jesszum....

nekünk elmentek a vendégek ! felzabáltak mindent :-) kinyittattak egy üveg bort :-) aztán kiderült menniük kell! de nem is baj most egy audrey tatouu vagy hogy irják thrillert nézünk meg idillben és reménykedem hogy elalszom rajta! hulla vagyok! ez a reggeli hajnali kelés és hogy délután sem aludtam -mert nem tudtam kikésziti a szervezetem nagyon! holnap nst úgyhogy beindul a hetünk 3 nap "semmittevés" után! :-)
Vendég

bhdetti, nanetto,
köszi a homeós listát :wink:

zebr,
én teljesen megértelek (tanítás ügyben) :D
Amikor elkezdtem az egyetemet, akkor még nem tudtam mi leszek ha nagy lszek :) mindenesetre elkezdtem franciát tanítani diákoknak meg felnőtteknek is, hogy legyen pénzem :P
aztán azóta francia tanár akarok lenni, úgyhogy most az ELTE francia-komunikáció szakán vagyok.
te hol tanulsz?
és mennyi van még hátra?
hogy volt a baba születésekor? mármint mikor mentél vissza a suliba, meg ilyenek?
(bocsi a sok kérdésért, de jelenleg csak a mostani szar anyagi helyzetünk az oka annak, hogy gyorsan vállaljunk egy másodikat is, mert sokat szoktam filózni azon, hogy vagy most kellene tolni egy másodikat is, vagy már csak akkor ha befejeztem a sulit, és már dolgoztam is valamennyit... :wink: :roll:
szóval kíváncsi lennék ti hogy csináltátok :P :oops:
Vendég

Konkri,
tök jó ötlet a medence Marcellnak!!!
nekünk öcsémmel amikor kicsik voltunk, mama mindig engedett egy kiskádba vizet reggel, kitette a napra, ebéd után meg már tök jól felmelegedett és lehetett benne vandálkodni, hát órákig elvoltunk :P

Igen, Esztereknek boldog névnapot!! :P
Vendég

Rozsa,
nagyon izgulok erted :!: :!: :!:
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hari: a csigás sztorid csúcs. :):)

Zebr: ha a nyelvtanításról akarsz hallani, én is, meg Vok is tudunk mesélni.

Itt most szakad az eső. Jó hogy egy órán keresztül sikáltam az erkélyt, székeket, stb. :) Megérte. :)
De legalább a konyha festése kész van, juhé! :)
Végre kész minden nagyjából, apróságok vannak, de anya jön szerdától délutánonként és segít. :)

Geo: ti hogy álltok?
És ti Detti?

Kép
bhdetti

Rózsa, én is izgulok és aggódom is egyben. Remélem, csak azért nem jelentkeztél, mert ki vagy merülve és el vagy foglalva a babival.

Hari, nem tudod, Vokéknak mikor lesz újból netjük? Hordozókendő ügyben írtam neki, azért kérdezem.

Nik, mi újság veled/veletek?

Kitartás és türelem, Lányok! Mindenkinek eljön a maga ideje. :)

Kép

Kép
***csilla***

Senki nem válaszolt a lábdagadásra, kivéve Picur?!?!?

Kép
bhdetti

Csilla, nem tudom, sőt ő sem tudja mikor lesz net. Dühöng is miatta! De ha gondolod, elküldöm a számát és akkor fel tudod hívni. Úgy biztos hamarabb jutsz infohoz kendőileg.

Detti, én nem vagyok okos lábdagadásilag. Annyit tudok írni, hogy a múltkor vettem egy cipőt, ami jó bő volt, ma felvettem és mire hazaértem alig tudtam levenni. Jól be volt dagadva a lábam. Most már kicsit lejjebb ment, de az átlaghoz képest most is jó nagy. Nem tudom,hogy vizes, vagy csak dagi-e. Szerdán azért megkérdezem a szülésznőt, hátha mond valami okosat. Azt is tudom még, hogy a kezem az már régebb óta dagi, viszont már nem fáj.

Kép
Kép
hari

Itt is esik az eső, jó nagy vihar van. Remélem azért reggelre jobb lesz, mert úgy utálom ezt a hideg időt. A mai napos, az való nekem. Na jó leszámítva a dagadást. Mert én arra fogom a lábamat. Aztán lehet, hogy nem attól volt. Minden esetre reggelre szeretném, ha kisütne a nap.

Kép
Kép
hari

Jó reggelt!

Kiscsalád még alszik, én szokás szerint eddig bírtam:)

Igen, ez a "jár az 1éves gyerekem" dolog sejtettem, hogy az első babájukat váróknak sem lesz túl érdekes, illetve akik már túl vannak ezen, szinte el is felejtetették...:) Én meg, mint egy megszállott, akihez gyakorlatilag hozzánőtt a fényképezőgép, egész nap követem Ramónát :) Egyébként a fejlődésével kapcsolatban a fontosabb dolgokat felírtam/írom...de túlzásba nem viszem. Elhatározás az megvolt az elején...írigylem azokat, akik szorgalmasan képesek 2-3 gyerek életének történéseit is vezetni...:)

A kis korkülönbséghez: legtöbben azt mondják, nem mernék ezt bevállalni...hát nekem már nincs más választásom :) Nekünk így alakult, biztos így kellett lennie (egyébként még szoptattam, mikor megfogant!), úgyhogy ebből a helyzetből kell kihozni a legjobbat. Előnyök-hátrányok, meg hogy mennyi különbségnél könnyebb?? Passz! De a lényeg, hogy 2 egészséges gyerek legyen, aztán az a gyereknevelés dolog onnantól kezdve, hogy kibújt, úgysem lesz más sohasem egy sétagalopp....:)

Lábdagadás, na az volt nekem tavaly, idén még elkerült. Én csak a szokásos dolgokat tudom írni: vadgesztenye krém napi 3 szor, meg felpolcolt lábbal ültem sokat, amit ha idén akarnék megtenni, nem jönne össze, mert nehéz egy másik gyerek után felpolcolt lábbal rohangálni. Ja, meg anno a dokim mondta a gyógyharisnyát, kényelmes cipőt, s rengeteg vízfogyasztást is. Ezek közül a vízívást választottam...így egyébként megúsztam, hogy "csak" egy visszerem látszik halványan a jobb vádlimon, pedig én hajlamos lehetek rá, ha megnézem anyukám és nagyim lábát...ajjajj, nekik nagyon csúnya, féltem, hogy én is úgy járok...

Nanetto, a Szeretni bolondulásig című filmet nézéttek? Mondjuk nem tudom, azt mennyire thriller, de a csaj egy csöppet személyiségzavaros benne..:)

Tanulás: gyerek mellett szerintem kemény, aki azt mondja, hogy nem, az zseni és nagyon okos és tisztelem, én nem vagyok az :) Csak elszánt és szorgalmas és az idegennyelv tanulás&sport, amihez "értek". Ennyi, szóval ezt kell kihasználni :)
Bhdetti, Vok, majd biztos kérdezek :)
Geo, neked is kifejtem, de Ramóna sír, szóval most reggelizés :)

Rózsáról tényleg jó lenne hallani!
zebr

[quote="bhdetti"]S írta:bhdettienki nem válaszolt a lábdagadásra, kivéve Picur?!?!?

Kép

Lábdagadásra Én is azért nem írtam, mert engem is elkerül. Kb. a 20-ik hét óta minimálisan meg van duzzadva, ahogy a kezeim is, de ez inkább ilyen ízületek körüli duzzadás (amit Luna is írt, meg asszem Hari), de kifejezett bucira vizesedésben nem vagyok otthon. Csak azt tudom, hogy sokat kell inni, gyakran pihentetni, és ha a vérnyomás nem magas mellette, és nincs fehérje a vizeletben, akkor nincs nagy baj, csak kellemetlen.
Ha ez vigasztal, valakinek a feje, szája, orra is bedagad a végére, volt ilyen barátnőm, szegénynek néger szája lett, és bokszoló orra. :)

Szomszédról a sztroik, hát nem semmik, akkor nekünk nagy mázlink van a szomszédainkkal. :D Itt 9 lakás van, 3-ban nem is laknak most, a többiek meg normálisak. :D
Egy nőt kivéve, aki folyton a kazánt basztatta, emiatt most fizethet mindenki 120 ezret pluszban a gázra :evil: de ő sem elmebajos, csak fázós, és nem tudott beállítani pluszban egy hősugárzót magának, hanem mindenkit megaszalt télen 25-26 fokban :evil: De idén télen le lesz lakatolva miatt a kazán. Hehe.

Minket tegnap megbüntetett a rendőr, mert egy napja lejárt a forgalmi és kiszúrta az a szemét, azon a pár száz méteren, amit megtettünk. Itt álltak a szemben lévő ház előtt, és ahogy kikanyarodtunk, már jöttek is utánunk. :evil:
Szóval most úgy tűnik, hogy ide is kell majd fizetni egy 50 ezres büntetést, a f..szom!!!! (az sem hatotta meg őket, hogy ha bármikor szülnék most, akkor forgalmi nélkül csak tilosban tudunk bemenni a kórházba, tökre nem voltak együttérzők)

ezzel az utolsó (remélem, hogy az) anyagi érvágással nálunk hálapénz kérdése kipipálva. Egyszerűen nem maradt rá pénz, senki nem kap semmit. :? Még ha megérdemlik, sajna akkor sem, ez van. Az összes tartalék pénzünk elfogyott ebben az utóbbi pár hónapban. :evil:
Még jó, h babaszoba készen van. Hitelt meg nem veszünk azért fel, hogy valakinek a zsebébe tegyük. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Detti, nekem ilyen volt. De ez már azt hiszem, az ultrabrutál kategória. Azért nézess egy fehérjét a vizeletben, én már mindenkit erre buzdítok, hiszen soha nem lehet tudni...

Hari, köszi, elfogadom a számát, ha Vok sem bánja, hogy megadod.

Kép

Kép

Kép

Kép

Szép napot Nektek!

Kép

Kép
***csilla***

Csövi!

Üdv Csilla! Lénivel mizu?

Lábdagadás: azt hiszem az volt a kérdés, hogy befektetehetnek e- szerintem ez doki függő... és hely függő...

Zerb: hát szerintem tök jó ez a korkülönbség, most még benne van a lábadba a bugi... :) és a szopit abbahagytad mikor megtudtad ketteskét?

Geo: mindig van Marcunak medencéje, csak a tavalyiak mind vacakok, kilyukadtak... meg egyiket se én vettem... most veszek olyat, ami számomra passzol a képbe :)

Marcell: ma visszük dokihoz (bár jövő héten amúgy is menne a kettes kullancs miatt), viszont tegnap találtunk egy dudrot a fején... remélem csak zsírcsomó... :( még jó, hogy véletlenül úgy letoltam a haját a géppel, hogy kb 2 hónapig nem kell, így észrevettük... :(

nekem nyílik a méhszájam... tegnap este vettem észre fürdésnél... még jó, hogy minden kész, mára már csak egy porszívózás van beiktatva. (imádom ezt a kis ipari porszívót, felér egy teljes takarítással) aztán még inkább lassítok...
tegnapról maradt egy kis husi, most meg még hogy ürítsem szépen a fagyót csináltam nudlit hozzá szilvaszószt- a gyerek meg már kérte is az ebédet..., így mi már ebédeltünk is :)
de azért ez a nudli dolog nekem macera, még így hogy mirelit is... nem szeretem, ha valamit többször kell megfogni.

Luna: ha már így pontba tudod szedni a csinálni valókat, az szerintem tök jó. mert én mindig lista alapján haladok. vagy papír alapú- ezt ált apának készítem :) , vagy fejben listázom, magamnak a dolgaim... és így tök jól módszeresen lehet haladni, mintha az ember csak ide kapna, oda kapna. nekem a terv dolog beválik mindig.

Rózsáért nagyon izgulok! mi lehet velük?

És Heni se jött még ma, mondjuk nem küldött sms-t se.

Zerb: én tök abban voltam, hogy most fiatok lesz... :) még nudli közben is ezen gondolkodtam... :)

Nyuszi: sajnálom a büntetést, ez tényleg 50? egy picit lehettek volna jószívűek.

Kép
Kép
Kép
konkri

Én nem akarok még szülni menni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Én még akarok várni 18-19ig legalább! :((((((((((((((((((((((((((((((((
Na ezt hogyan lehet szuggerálni? Luna? javallat?

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és érzem, hogy a gyerek feje, most már nagyon nyomja a gátam... eddig nem volt semmi... :( jaj én még pocakos akarok lenni! legyen meg még a 3,5-4 hét!!!!!!!!
picit szomorú is vagyok most emiatt :( remélem, hogy a szuggerám segít!

Kép
Kép
Kép
konkri

Reggeltet!! Ejjel esett, most is borong :)

Konkri honnan szede, hogy nyilik a mehszajad? :) Oke, asszem te vagy a felnyulkalos es irtad ezt mar az elso idokben is (ha keverlek akkor sorry) de tudod milyen magasra kell nyulnia ehez egy dokinak is es ot kavirnyalnia, hogy biztos legyen benne mit erez? Es akkor ez meg csak a kulso mehszaj, es ha gyanus nekik akkor meg UHval is ra szoktak esetleg lesni, hogy tuti legyen :) Es nyitott kulso mehszajjal (ha tenyleg) is lehet meg heteket kolbaszolni, szoval ez meg nem a vilag vege :) De te csak ne nyukalj sehova, mert barmi nyavajat beljebbsegithetsz, es egy akarmilyen fertozes nem tenne jot azert neked sem! :)
Ha a gyerek feje a gatadat nyomna akkor meg mar tolofajasaid lennenek :) Annyira azert meg nem lehet lenn, hogy benn elenne a szulocsatornaban. De azt teljesseggel elhiszem, hogy leszallt a feje es a sulya miatt erzel lenn nagyobb nyomast, na meg ilyenkor (par napja mar nekem is) embernek fajnak a labkozotti alkatreszei es csontozata, csuszik minden szetfele, alakulgat es ez tenyleg egy ilyen feszitos, sajgos nyomos erzes is lehet :)

Hat sajna a lista megalkotasa nalam semmit nem segit a haladasban :) Elrettent, hogy te jo eg, ebbe nincs is ertelme belekezdeni :D:D De tegnap azert jogyerek voltam, vasaltam egy adagot, csokkent a halom a nappali asztalan :)

Beindult folyamatot meggalitani en sem tudok, a szulesre ertem :) De magadat nyugodtan gyozkodheted, hogy mondjuk 'idore szulok, idore szulok' :) Sokat kene pihenni es nem turboegeret jatszani, ez is segithet :) Allj ugy hozza - ha sikerul - hogy 3-4 het mulva szulsz. Nincs alternativa, akkor es kesz :)

luna6

Nyuszika: köszi, most megvigasztaltál.
Durva ez a pech-sorozat. Nem baj, minden völgymenet után jön a hegymenet. :) A lényeg, hogy veled meg a babával minden oké legyen. Ha le lenne járva és menni kellene szülni a férjemet se érdekelné.
Rendőrsztori: Tudom ez nem vigasztal, de 2 hete egy ismerősömet a tetű rendőrök megszivatták: a troli mögül lelépett elé a fickó, aki mint kiderült rendőr volt, rögtön szolgálatba helyezte magát, odahívta a haverokat, 3x megszondáztatták - amik persze negatívak lettek -, utána meg bevitték vérvételre - persze az is neg. Én mondtam neki, hogy új beperelném a fickó, ahogy kell. Ja és mindez munkanapot, a fél munkabére kiesett!!! Szóval ilyen kedvesek ők. :)

Csilla: köszi a képeket. Na az utolsóra hasonlít a lábam! Csütörtökön megyek UH-ra, mondom majd a dokinak, pénteken meg utolsó vérvétel vizelet. Bár eddig a vizeletem mindig rendben volt. De majd rákérdezek. Léna remélem jól van.

Rózsáról hír?

Kép
bhdetti

Detti, mi ebben a rendori szivatas? Szabalytalankodott? Vagy nem ertem... (amugy hat ha kozlekedesi volt es emiatt allitotta meg, akkor hat ez a munkaja :) bar ha civolben volt, akkor valoban volt ebben nemi emberi tenyezo is, de mire fel tortent ez?)

Egyebkent en itt eloben elvezhetem ki azt, amikor a rendorok semmi ilyet nem csinalnak. Nem ellenoriznek, nem allaitanak meg, nem nagyon buntetnek. Es nem mondhatom, hogy ez jo hatassal lenne a kozlekedesi moralra, soooot :( Ami itt kozlekedes cimen folyik, az egyreszt ijeszto masreszt roppant iritalo, es meg eletveszelyes is :( (na de ez mas teszta, ez csak ugy eszembe jutott a sztorirol)

luna6

Csilla, küldtem a számot. :lol:

Luna, Konkri a felnyúlkálós? Már csak így becézgeted??? :lol:

Konkri, azért én sem nézegetném a helyedben. Nehogy aztán a gyerkőc hívogatásnak vegye a matatást!! :roll: Nyugtatgasd magad, ahogy Luna írta és próbálj magadhoz képest lassítani. De ha jönni akar, akkor jönni fog, úgyhogy inkább ne szomorkodj, hanem élvezd amíg bent van.

Apa elment Anyukámmal az IKEÁ-ba mindenféle bútorzatért, úgyhogy én meg nekiállok porszívózni.

Rózsa tényleg jelezz valamit!!!!

Heni, te is!

Na majd még jövök.

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok!

Bhdetti: jó neked, hogy van segítséged a takarításhoz, mert ez így baromi lassan halad egyedül. Mondjuk most rajtam is kitört a fészekrakási láz, és ha van valamin még egy porszem vagy észreveszem, hogy nem úgy van, ahogy elképzeltem, akkor harapok. :lol: Szóval nekem a segítség nem hiányzik, mondjuk nem is ajánlotta fel senki. Anyukám mondjuk 150km-re van, de anyós meg sem kérdezte, hogy hogy boldogulok. Ne is jöjjön mondjuk! Eljött megnézni a festést, hogy hogy sikerült. Kislányszobába milyen már a lila, miért nem teszünk fel szegőlécet, a szgép ugye nem marad itt, és na hát az egerek, meg hát ő elviszi a gyereket, mert mi az, hogy nem itt fogok vele aludni! :twisted: :twisted: :twisted: Egy pozitív szava sincs soha, nemhogy megdicsérte volna a fiát, hogy milyen ügyesen kifestett, pedig még sose csinálta.
Még lábdagadás: most már annyira durva, hogy fáj is. Éjjel két nagy párnát teszek alá (baromi kényelmes így aludni :x ), így reggelre lejjebb megy. Viszont ma reggelinél már megint kezdte!!! Szóval nem estére. És kb. a vádlimmal egyben van a bokám, csak egy lábfejszerűség van alul... Csináltam egy vízhajtó teát, nem érdekel. Sok víz nem jó mindig, mert azt sem tudja feldolgozni a szervezet, ami már benne van. Nekem ezt mondta minden egügyis, és mikor betartottam, tényleg kevésbé dagadtam. Ja, amúgy mostmár a fejem is buci, mint egy kínai, reggel a két szemem alig látszott.

Luna: mit röhögtem azon a pillangós képen, mikor belinkelted, erre mit látok az arcomon??? Szerintem már a szárnyai megvannak!!!

Nyuszika: baromi idegesítő ez a bírság! Anyagilag pont ugyanez van velünk is. Senki nem kap egy fillért sem, mert nincs miből! Minket most nem tudnak megbüntetni, ugyanis eltört a vezérműtengely... Ez még több lesz, mint 50 ropi... Még jó, hogy jön az anyasági majd. Párom kölcsönadta a kocsit, és akkor történt. Na de állítólag ez ígyis úgyis bekövetkezett volna, akkor meg már jobb, hogy nem alattunk állt meg valahol a puszta közepén, mert akkor még haza is kellett volna hozatni... Mindig jön valami váratlan kiadás, ezt utálommmm! :twisted:

Konkri: én tegnap csináltam nudlit. Még el sem kezdett forrni újra a víz, már szétfőtt. :lol: Hívtam páromat, hogy ez az ő dolga, jöjjön már. Mondta is, hogy milyen kis konyhatündér vagyok. :lol: :lol:
foltivspicur

[quote="konkri"]C írta:konkrisövi!
nekem nyílik a méhszájam... tegnap este vettem észre fürdésnél...

Nyuszi: sajnálom a büntetést, ez tényleg 50? egy picit lehettek volna jószívűek.

Miből lehet azt észrevenni, hogy nyílik? Ezt a gáton, végbélen, végig alul lévő nyomást Én már 2 hete érzem, ha ez vigasztal, akkor simán bírhatsz még így pár hetet. :D
Ja, és a méhszájam a 32-ik héttől tárva nyitva, szóval...érted. :D És itt futkosok vígan. :)

Ja, lehettek volna, de mi egy kőszívű taplót fogtunk ki... :(
Férjem azt mondta ez az Ő sara, így egyedül fizeti, nem a közös kasszából, tök meghatódtam rajta. :) (a hormonok :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lknyuszika 2010.05.25 09:57-kor.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Konkri: nekem elvileg már hónapok óta nyílt a külső méhszáj, habár egyszer azt mondta a doki, hogy nem is igazán (miután már kiírt 2 hónapja táppénzre), aztán utána meg megint azt mondta, hogy kinyílt. Szóval régóta elvileg nyílt, és én nem igazán fekszek, és még semmi, ha ez megnyugtat.

Tegnap éreztem kb. 3x-4x, mintha egy kést hirtelen feldugtak volna. Egy pillanatig tartott csak. Nektek volt már ilyen?
foltivspicur

Detti! Akkor az én lában nem volt bedagadva, ahhoz képest, amit Csilla is mutatott. Na, ilyen esetben tényleg nem tudom, mi a teendő, reméljük a héten a dokid megnyugtat!!

Konkri, hú, kemény vagy, ha tényleg így "ellenőrizgeted" a méhszáj állpotodat, én is békén hagynám inkább:) Pláne, hogy az lehet, hogy csak sietteti a folymatot. Nekem amikor kiderült, hogy kevés a magzatvíz, akkor minden nap azzal feküdtem-keltem, hogy nőni fog, nőni fog, ezt mondogattam magamban, meg gondoltam rá erősen, aztán így is lett. Nem tudom, van e benne valami, de én is a Luna, Hari által javasoltakban hiszek:)
Nudli közben azon gondolkodni, hogy nekünk fiunk lesz?! :) Vicces, mert én nagyon sokáig úgy éreztem, majd sokáig nem látták UH-n sem, aztán az utóbbi alkalommal azt mondták lány. Egyelőre erre készülök, de majd meglátjuk...Mindenesetre fiú nevünk nincs :(
Szopit nem hagytam volna abba, de a terhesség közbeszólt, nem volt több tejci...:( Mindegy, Ramóna így is jól van :) Amíg kapott tejet, addig meg kapott rendesen :) Jelenleg egyébként mindenevő!

Luna, kb 5 éve voltam Portugáliában, s én hülye béreltem autót. Ha tudtam volna, hogy az van, amit Te is írsz, hogy gyakorlatilag nincsenek szabályok a közlekedésben, akkor nem teszem. A Pena palotához akartunk eljutni, el is jutottunk, de leizzadtam :)

Nekem ma szigorú pihi, mert görcs és keményedés van ezerrel...

Igen, Heniről jó lenne hallani, meg Rózsáról is.
zebr

Jaj, még Rózsától akartam kérdezni, hogy Lénival mi újság?

Picur, nekem ma van a késszúrás érzés, és volt is már, nekem a doki az oldalfekvést javasolta, úgyhogy most ez be is vetem...
zebr

Nyuszi, a mehszaj allapotat ket dologbol lehet tudni: kezzel valo megvizsgalassal avagy ilyenkor mar leginkabb huvelyi UHbol :) (a 'leginkabb' a huvelyi jelzore vonatkozik, szoval hogy nem hasi UHbol, mert mar nem nagyon lehet odaferni) Nos feltetelezem konkrinak nincs otthon huvelyi UHja, szoval kitapintassal jutott erre valoszinu :)

Hari, dehogy becezgetem, csak emlekeztem ra, hogy volt mar valaki az elso trimeszterben aki irta, hogy ellenoriz, es uigy remlik Konkri volt az :)

Picur, a pillangomaszk el fog mulni :) Es ha vigasztal, nekem csak az elso terhessegemnel volt, a masodiknal mar nem, szoval lehet egyszeri alkalom nalad is :) A huvelybe nyilallas is normalis, szalgok huzodasa, tagul a berendezesed mostmar alul, csusznak szejelebb a labaid hogy legyen majd hely. Naaagyon vacak tud lenni, neha mar nekem is szokott lenni, ez nalam mindig a vegefele volt. Na nem ugy ertem, hogy szules elott kozvetlenul, de igy a finisben, ahogy mar mindenki van a topikban.
Ma megint tok vacak a gyomrom :(

Zebr, a legtobb ember (erdekes modon megsem mindenki) sokkot kap attol, ami itt kozlekedes cimszo alatt zajlik. (persze sokan turistakent latjak es nem vezetnek, ugytan nem olyan sokkolo, de vezetni benne elsore... haaaaat, bizonyos tulelo osztonoket tovabb kell itt fejleszteni es kiismerni a kovetkezetes szabalytalansagokat, ha az ember az auto es a sajat epseget meg kivanja orizni. Irto makom van, hogy eddig meg elkerultem minden bajt, de volt mar hogy csak eppenhogy)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.05.25 10:13-kor.

luna6

Picur, a szurkálást Én is tapasztalom, sőt néha combba szűr, van amikor a fenekemnél nyom, szóval érezhető elég rendesen, hogy lejjebb van a baba, és jó nehéz már. :)

Basszus, már annyi mindent beterveztem (ablakmosás, gyerekszoba kitakarítása), erre meg alig van vérnyomásom, itt kóválygok, mint egy zombi, és főzni is részletekben bírok... Na, majd talán délután, vagy holnap, bár holnap meg NST, és nőgyógyász, szóval sok időm akkor meg nem lesz., Kikészít ez a buzi melegfront, teljesen leszívja az erőmet.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Luna, hát ezen most akkorát röhögtem: "felteszem Konkrinak nincs otthon hüvelyi UH-ja" :D

Na, akkor Én ezt nem ellenőrzöm :D nem nyúlkálok fel. Én a gátmasszázst is kicsit finomabban végzem, mint írják, mert nem nyúlok be első ujjpercig 4 ujjal, csak óvatosan kenem, szerintem így is használ. :)

Végre úgy vagyok itt, hogy más is itt van, és nem utólag olvasom amiket írtatok. :D Ilyen is ritkán van :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Kész a porszívózás. Na jó, csak nagyjából, de nekem ennyi is elég volt.

Zebr, nem akarok okoskodni, de szerintem inkább Csillát kérdezd, hogy mi van Lénával :lol: Vagy én maradtam le valamiről? :lol:

Kép
Kép
hari

Nyuszika, én még óvatosabb vagyok, én úgy végzem a gátmasszázst, hogy csak gondolok rá, de azt is csak nagyon óvatosan :lol:

Kár volt írni az ablakmosást. Most azt hiszem nekiállok. Apa azt mondta ő akarja megcsinálni, mert pengézővel is kell dolgozni, hisz lecsöpögött a festék néhány helyen. De akkor sose lesz kész, úgyhogy én megpucolom, aztán majd jövőre lepengézi. :lol:

Kép
Kép
hari

Hol a listta eleje? :)
Rozsa remeljuk belefeledkezett Balazsba :)
Heni... na vajon o hol jarhat? valaki nem kerdezett ra smsben? vagy inkabb ne is zaklassuk :)
Vok igazoltan van tavol...
na de hol van Talinn?????? o is finiselo harmadik helyen.

Es lassan Nikvik is hazamehet gondolom :)

luna6

Hari, most vallani fogok :) Ablakpucolasod kapcsan raneztem a konyhaablakra... van rajta muhoval ket mikulas :D:D:D:D es egeszen bizonyos vagyok benne, hogy en iden nem fujtam sehova semmit muhoval :D:D:D:D:D:D ezen a ponton mar abban is ketelkedem, hogy tavaly fujtam e :D:D:D:D:D (ultragaz vagyok, tudom)

luna6

Hari, ez jó, attól biztos semmi bajod nem lehet, ha óvatosan gondolsz rá. :D

Én még mindig bízok a gátvédelemben, tudom, hülyeség, de azért szuggerálom, hogy menni fog az úgy is. :)

Luna, hát Én sem vagyok egy nagy ablakpucoló ász. Nekünk akkor lett lepucolva, mikor beköltöztünk (1,5 éve), na azt nem Én csináltam, utána egyszer tavasszal lepucoltam, aztán télen hívtuk a Nénit, Ő pucolta, és most megint Ő fogja... hihi. :) (pedig ám csak 3 150x120-as, egy erkélyajtó, megy egy nagy nappali faltól falig ablak van,. összeségében nem sok)
De én amúgy is utálok takarítani, semmi értelme, mert olyan hamar megint por van. De anyós basztat, hogy a baba nem jöhet nem portalanított lakásba. Hát tökre ráér, átjöhetne megcsinálni, ahelyett, hogy engem csesztet. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lknyuszika 2010.05.25 10:40-kor.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Halihó!!!!!!!!

Én itt vagyok és olvasgatlak benneteket.

Kicsit kivagyok idegileg, mert.... szóval, hogy értsétek... az előzmények.

Mint tudjátok, mi albérletben lakunk. Mióta Bogi megszületett, hárman együtt (azelőtt még anyós, és sógorom is itt lakott, azután ők elköltöztek). Nem is volt soha semmi gond, havonta, 2 havonta jött a főbérlő, kifizettük neki a bérleti díjat + odaadtuk neki a befizetett számlákat és ment is az útjára tovább.

No, mármost, kb. 1 éve felvetette nekünk, hogy el szeretné adni a lakást, és hogy mi meg akarjuk-e venni. Mondtuk neki, hogy hát persze jó lenne, de sajna annyi pénzünk nincs, és hogy megpróbálunk valami hitelt intézni. Nos, a hitel nem jött össze, mivel papíron olyan kevés a bevételünk, hogy minden hitel-intézmény csak röhögött rajtunk. Erre a főbérlő megbízott egy ingatlanirodát a lakás eladásával.

Engem még akkor felhívott az ingatlanügynök, hogy kijönne szétnézni, meg fotózni. Mondom neki: minek? Mire ő: a főbérlő ezzel és ezzel bízta meg, és ezért. Mondom én: tényleg??? Na nehogy már az én berendezésemet, függönyömet stb. fényképezgesse... Fényképezze le a tök üres lakást, mert hogy egyébként itt minden a miénk.
Ezután nem történt semmi, a lakás fotói rákerültek a honlapjukra is... és természetesen a lakás legszebb oldalát mutatva. A hibák, a régi ablakok, a berepedezett ajtófélfa, a huzatos, törött ajtók azokat bezzeg nem fotózta (hozzáteszem, nem mi tettük tönkre).

Ma viszont felhívott az ingatlanügynök csaj, hogy van érdeklődő a lakásra, és hogy szeretne kijönni megnézni a kérót. Na én rögtön bepánikoltam, hogy mi lesz velünk, hova megyünk lakni ezután? Épp most rendeztük be még jobban az otthonról elhozott bútorokkal és akkor most így a szülés közepén még költözzünk is?

Reggel óta a neten lógok és keresem az albérleteket, pedig az illető nem is biztos, hogy megveszi a lakást. De mi van ha mégis?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?