A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Rekus,
Jó délutánt!

Cherryke,
Azért ne hajtsd túl magad!
Amikor mi voltunk a genetikusnál akkor is durva volt a sor. A párom először bejelentkezett a nevembe, majd egy óra múlva vissza mentünk és még így is 2 órát vártunk a bejutásra.
ceyla

Szia Iceberg!
Nincs mit. :)
ceyla

Rékus,
köszi és gratula a kiscsajhoz. :lol:

Edit,
örülök, hogy sikerült a lakás. Remélem tényleg ki tudnak menni a szüleid, mert így pocakosan biztos nem lesz kellemes a pakolás.

Ceyla,
sajnálom, hogy nem lett túl jó az AFP-d. De ha a kombinált teszten és az uh-on minden rendben volt akkor talán nem kell aggódni. Dokid mit mond? A Nikolett szép név. Nekem is 3 szeptemberi tetszik. :lol: De majd még a férjem is szortíroz. Mi kedden megyünk dokihoz, remélem ő is mond majd valamit a nemére. Nem szeretném nagyon beleélni magam a kislányba- ami nem megy - már elképzeltem őket a Brigcivel együtt. :oops:
A toxoplazmát én úgy tudom minden kismamánál nézni kell, mert ha nem vagy védett és terhesség alatt kapd el káros lehet a babára.

Mók,
olyan jó érzés, én is nagyon szeretem.

Dinuci,
örülök, hogy jobban van Apukád és már haza is hoztátok.
Nem megyünk többet 4D-re. Brigivel is egyszer voltunk ill. a magándokim 4 hetente uh-oz.
A dokim nem írt fel semmilyen vitamint. Én magamtól szedem a kálciumot és a magnéziumot. Tegnap éjjel már begörcsölt a vádlim, tudtam, hogy megint előjön, BB-vel is kínzott. A pocakom is többször feszül, így a mg marad.
Ma karfiol leves volt és gomba rizzsel. Én szeretem a tökfőzeléket. :lol:

Gira,
tényleg a friss gyümölcsökben és zöldségekben van a legtöbb vitamin. Már kezd érni az eper, de azt hiszem túl sok lesz már az esőből neki. A Brigi olyan édesen keresgéli. Már 2 szemet evett, és mindig kér még, de sajna nem érik olyan gyorsan. :roll: :lol:

Cherryke,
sajnálom, hogy nem tudtál bejutni a genetikushoz. Remélem jövő héten nagyobb sikerrel jársz. Nem adnak időpontot?

Iceberg,
szerintem is érdemes elmenni 4D-re legalább egyszer. Persze elég húzós, de ha jó a gép, akkor szépen látszik a baba. Többen voltak már a topikból is 4D-n pesten, ha gondolod nézz rá a képekre.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Iceberg!

Így már világos a dolog.

Cherryke!

Azért sajnálom hogy nem jutottál, be a genetikushoz, vagy inkább azt hogy annyian voltak... :?

Tavasziszél????
Még mindíg semmi hír felőletek, kérlek jelentkezz amint tudsz.

Kép
mók

Kata16, Tavasziszél merre vagytok? És a Többiek?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

kri07:nem olcsó valóban,de inkább elmegyek és másnak is ezt ajánlom,ha nyugodtabb akar lenni.
láttam már ilyen felvételeket,nekem kicsit furi a sárga szín miatt,de nagyon jól látszódnak a babák.
találtam egy oldalt "mobiluh-ot",de ott nincs orvos csak olyan személy aki tudja kezelni a gépet,mert kitanulta az csak arra jó,hogy babamozit kérjen valaki!telefonon érdeklődtem meg,jaa és csak 22. héttől vállalják a kismamákat azt mondta a hölgy!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
szerintem ennyi pénzért inkább oda menjél ahol nemcsak babamozi van, hanem egy doki csinálja az uh-ot. Valószínű így nem végig 4D-s lesz.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok lányok!
Reggel már írtam hosszan, de valahogy eltűnt, és csak most jutottam újra ide...
Tegnap voltunk dokinál, jól van a baba szerencsére. Nagyon aranyos volt, nézegette a kezét, kidugta a nyelvét, megfogta a lábát. De persze a nemét azt nem mutatta meg :( Szerintem a dokinak volt tippje, de inkább nem mondta. Olyan jó volt újra látni, így már nem is zavar, hogy még nem érzek mozgást. AFP is jó lett.

Jövő héten elmegyünk 4D-re, remélem, hogy ott kiderül! Mi az Istenhegyi klinikára megyünk.

A vizeletvizsgálat kimutatott valami fertőzést, most szedhetek 5 napig antibiotikumot. Nem örülök, de ez van... :evil:

De jó, hogy már ilyen sokan tudjátok a baba nemét (főleg a kislányokra irigykedem :)

Jajj, a nyaralás szuper volt. Nagyon tetszett a toszkán vidék, Siena, Pisa, de a többi is. Elég fárasztó volt, állandóan mentünk valahová, de nagyon feltöltödtem. A fagyiknak nem bírtam ellenállni, mostanában főleg a gyümölcsöset kívánom. Olaszországban se volt túl jó idő, többször esett, de a végén Rómában már meleg volt, akkor az volt a bajom :)

Dinuci, nekem nem mondott mást az orvos, csak a Femibiont, azt általában beveszem. És néha egy kalcium pezsgőtablettát.
Nálunk is tök van 3 napja, de én imádom :)

Kri, nagyon aranyos a baba!

Edit, jó lehetett Barcelona tavasszal, jó kis hely az is. Milyen az új lakás?

lynnn

kri07:nem oda megyek,hanem egy dr nőhöz a dokim találta.
én is tudom már mi lesz!!!
:D kisfiú és fiút is vártunk!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri,

Fantasztikusan szép UH képed lett! Annyira aranyos az arca és olyan szépen látható! :lol:
A miénk nem látszik ennyire szépen, bár mi 3 héttel voltunk korábban mint te, de a férjemnek ez is nagyon tetszett, fel is tette háttérnek a telefonján.
Az AFP érték nem izgatott igazán, végülis az integrált teszt jó lett, de ennek ellenére a nődokim mégis elküldött genetikai tanácsadásra, ahol is megkérdezték mi a fenét keresünk ott, ha egyszer jó lett az integrált teszt eredmény? Azért csináltak egy UH-t és megállapították, hogy minden rendben van. Igy lett két héten belül 3 UHm és a két komolyabb UH-nál mindkétszer lányt mondtak. :)
Hát én nem tudom ezt a toxo dolgot, de az első vizsgálatot elutasította a vizsgálatot végző labor azzal, hogy nem látja indokoltnak! Hiába mondta a férjem, hogy terhes vagyok és javasolták meg a doki fel is írta, azt mondták kifizetjük vagy nem csinálják meg. :shock: Utána mondta a védőnő, hogy ha egy másik kórházban veszik le a vért akkor ott ingyenes lett volna, mert az a labor ahová ők küldik nem kér pénzt. Ez is csak ebben a nyomorult országban lehetséges!
A barátnőmnek aki 1 hét 1 nappal fiatalabb terhes mint én (most 21 hetes), még most veszik le az első toxohoz a vért! Nem tudom mi értelme van, mert ugye azt tudják megállapítani, hogy fertőzött vagy-e és ha igen akkor az utóbbi 3 hónapban fertőződtél-e meg. De ő már 3 hónappal a vizsgálat előtt ugye terhes volt, akkor most mi van??? :shock:

Lynn,

A fiúkat álltalában könnyebben megállapítják mert ott egyértelműbb. :wink:
Remélem a 4D-n már tényleg többet tudsz majd, a mozgást pedig hamarosan úgyis érzed majd, nem marad veszteg ne félj!
Tényleg jó lehetett ez a nyaralás. Mi nyáron tervezünk menni Olaszba, ha összejön a házcserés megoldás a férjem egyik üzleti kapcsolatával.

Csajok,
Nektek is szokott lefelé rúgni a baba? Én néha teljesen érzem hogy lerúg és olyan hülyeségek jutnak eszembe, hogy ki ne tegye a lábát a méhszájon.

Iceberg,
Gratula a fiúcsához! Akkor összejött a terv! :)
ceyla

ceyla:köszi :D igazából tudtam mert régebben jártam jósnőhöz és mivel sok minden bejött már akkor is így nagy esélyét éreztem!
elvittem a kisfiamat is és így ő is láthatta az ultrahangon :D nagy öröm volt neki!
akkor hasonló lehetett a te eredményed is az afp-n?ahogy olvastam ezt vettem ki a szavaidból,hogy" egy cipőben járunk"!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla :lol: :lol: érdekes lenne,ha kilépne!
én meg néha wc-zés közben gondolok hülyeségre,hogy nehogy kinyomjam! :lol:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg,
Nem tudom, neked milyen lett?
Nekem:
AFP: 9,5 iu/ml 0,31 mom
PAPP-A: 4210 min/l 1,72 mom
Szabad ösztirol 2,5 nmol/l 0,76 mom
Szabad Béta HCG 12,8 ng/ml 0,94 mom
Inhibin-A 151,7 pg/ml 0,91 mom

Most megyek haza, már vár a férjem. Jó hétvégét nektek!
ceyla

ceyla:nekem alacsony lett,de akkor a tied tökéletes sztem!
kombinált(integrált)teszt viszont tökéletes lett nekem!
neked is jó hétvégét!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla, Iceberg!

Mindenki gondol szerintem hülyeségre a babával kapcsolatban, Én például mindíg attól félek elfolyik a magzatvíz, és beindul a dolog /igaz 1-2 hete vizessebb, és kicsit több a folyásom, de semmi gond nincs mellé, gondolom normális / na én ezért vagyok beto...a. Még mindíg nem vetkőztem le abbéli szokásomat hogy wc-nél bugyivizitet tartok, hogy ugye nem látok semmit /pl.:vérzés, ilyesmi/.

Na ennyit a hülyeségekről, különben is anyukám szerint így bevonzom a rossz dolgokat a terhességembe. remélem azért ez nem igaz... :x

Lynn!
Szerintem a 4d-n tuti mondanak valamit a baba nemére, de ha a doki nem mert semmit mondani akkor gyanus hogy kislány, mert ahogy a többiek is írták a kukac nagyon tud látszani.
Nekem ugye 4d-n kislányt mondtak, most már totál beleéltük magunkat, de azért néh izgulok hogy valami uh-n felbukkan a kukacka...
:lol:
Az se lenne gond, csak már beleéltük magunkat/és a párom álma a kicsi lány/.
Várom a beszámolódat a 4d után.
Mi 16. héten voltunk, nkem mondjuk látványos volt, de a fotó amit hoztam így utólag nem túl sokat mutat. Ezért erőteljesen gondolkodom hogy még egyszer megyünk,de max 22-28 hét között, majd meglátjuk.

Kép
mók

bocsanat hogy kicsit eltuntem, videken voltunk, olvasok vissza
remelem mindenki jol van!

KépKép
tavasziszel

jol van latom hulyesegek teren nem en agyok az egyetlen. En neha konkretan erzem hogy ott lenn kaparasz es teljesen fraszba vagyok hogy ki ne jojjon. Ok tudom csak ugy nem megy az, de igy hogy a mehszaj is nyitva igy meg inkabb parazok ezen.
Bugyi vizit nalam is allando, foleg mivel nekem is rettento eros a folyasom.
Minden orultsegen szetaggodom magam:(
De ilyen voltam 2 eve is:)

KépKép
tavasziszel

koszonom a hianyolast!

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél!

Örülök hogy jelentkeztél!!! :D

Kép
mók

Sziasztok!

Újak üdv:Iceberg, Ceyla

Tavasziszél: és fekszel eleget??? naná hogy viziteli más is a bugyit, főleg apival ha összebújunk na utána egész nap mustra hogy mi a helyzet :)

Többieknél ha jól olvasom azért zajlik az élet.. és marad a régi rendszer, orvostól elkésni nem lehet, és ha lehet az ember könyvet is vigyen, talán egy fejezet meglesz mire bejut!

Én június 9re jelentkeztem be 4D-re, remélem erőteljes jelét adja a kis bentlakóm, hogy van-e kuikac vagy nincs :)

Nálunk festét most stagnál... _Cherry bárcsak már mi is kész lennénk, de a legnagyobb falat a nappali-konyha egyben van, és azt jövő hétvégére tervezik uram meg após, na majd akkor hozott kaján élünk, mert gondolom a balkáni hangulat majd ismét visszatér a lakásba :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Én egyszer azt éreztem a metrón, hogy csiklandoz. És nevettem egyet, mert csikis vagyok :D

Végeztünk, kész vagyunk. Tisztaság rend van. Most jól beebédeltem töltött paprikából. Párom megy nemsokára egy barátjához, én nem megyek. Pihenni akarok. Holnap jön haza, úgyhogy lesz időm kipihenni magam.

Kriszta
Kép
cherryke

Kfmares: nem nem fekszem semennyit, otthon voltunk, ott nem lehet.
Ma muszaly lesz mert barmit csinalok gorcsolok, tuti front van.

Cherryke; de jo! Olyan jo erzes ez!
Engem kicsit bant hogy a kicsi miatt most semmi ilyesmi nem lesz, meg nagy takaritva se tudom mikor es hogy....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok csajok!

Egy kicsit én is eltűntem, de mozgalmas volt a múlt hetem.

Üdv az újaknak!

Megpróbálok visszaemlékezni az olvasottakra.

kri, nagyon édes a babád a pofija pedig imádnivaló
Mók: Nem tudom eljutottál-e már a Bajcsyba genetikára,ha nem akkor azt ajánlom hivd fel őket a közp. számon, kérd a genetikát és ott adnak időpontot. Én pontosan sokat még nem vártam , de nekem a gen. doki a magándokim.Talán ezért.

Az árakról: Mint irtam az elején az én régi dokim már szüléseket nem vállal ,igy ő átküldött ehhez a kollégájához,ő a genetikai főorvos. Szerdán voltam az első magánrendelésén, terhesgondozás 12 ezer, ha van genetikai UH+ 6 ezer, szülés 110 ezer, tehát ez se lesz egy olcsó baba.

A genetikán minden oké, afp,kombinált jó.
Most már tuti kislány, én kérdeztem: Lehet ebből még fiú?mert hallottam már ilyet végig lányt vártak fiú lett vagy forditva.
De ő megnyugtatott ez már lány marad és megmutatta a nuniját.

Nevekkel még bajban vagyok, mert a párom albán igy náluk nem adható már az a név amit visel vki a családban,plusz ők nem tervezik,mert mikor kijönnek a kórházból akkor kérik a nevet , igy van idejük gondolkodni.
Az elsőnél aki fiú , már a szülés pillanatában mondtam találj már ki vmit mert itt amint kibújik, kérik a nevet, igy lett Alex Arianit.
A mostani lányka valószinűleg Alina lesz!!

Hú de sokat irtam, bocsi

Tünde
btunde

Iceberg, Ceyla!
Pont itt a babaneten olvastam egy orvosi tanácsot ilyen aggodalomra. Egy nő amitt izgult, hogy székrekedés miatti erőlködésnél megnyomhatta-e a baba fejét. Erre az orvos azt mondta, hogy ha nem hiszi, hogy nem, akkor tegyen bele egy tojást egy 2 liter vizzel megtöltött lufiba, és probáljon gumikalapáccsal ráütni. Kicsit fura hasonlat, de sztem elég megnyugtató :)

Itt olyan szép idő volt egész nap eddig, voltunk piacon, jól bevásároltunk, nemsokára megyünk a sógornőm kisbabáját megnézni. Nektek hogy telik a hétvége?

Tünde, nem is rossz szokás, hogy Albániában nem kell rögtön eldönteni a nevet, kár, hogy itthon nem igy megy. Egy angol barátnőm most szült, és ők is csak kb. 5 nap múlva adtak nevet. Valahogy könnyebb lehet elnevezni, ha már tényleg ott van.

lynnn

Lynn: A párom nem Albániában van hanem Koszovóban,bocsi de ő mindig mondja igy már én is hozzászoktam, náluk nem mindegy hogy milyen albán.Amúgy más országokban is szokás ez már. Csaknálunk van ez , hogyha kibújik rögtön adj nevet még fel sem ocsudtál de már kérik az adatokat.

Egy másik topikban is van egy lynn nevű hölgy, ugy hiszem Linda, te vagy az?

Az én félelmem székrekedésnél,hogy a sok erőlködéstől,nehogy meginduljon a szülés!

Tünde

Tünde
btunde

Na Csajok!

6kor elmentem pisilni, és tiszta vér volt a bugyim. Nem éreztem, hogy véreznék, és görcs sincs, sőt semmilyen fájdalom. Mivel egyedül vagyok itthon, felhívtam a barátnőmet, (Ő 9 héttel idősebb nálam és itt lakik a házba) átjött megnézte a bugyimat, mondta mosakodjak, addig hozza kocsit és irány a kórház. Úgy is volt. Doktornő megvizsgált, semmi. UH is rendben. A lepény mélyen van és hátul. Az nem gond, hogy hátul, csak az, hogy mélyen. Úgyhogy, innentől veszélyeztetett vagyok. Hétfőn bemegyek a munkahelyre, beszélek a főnökömmel és megyek a háziorvoshoz kedd du. Az én munkám itt befejeződött.

Nagyon mocorgott a baba. Semmi baj nincs, csak ez a hülye lepény. Meg akarta nézni a nemét. Szorosan összezárta a lábait :D dokinő addig piszkálta, míg egy kicsit szét tette. De, ott volt a köldök zsinor a lábai közt :D :D ugyhogy nem tudtuk meg...

Kriszta
Kép
cherryke

HU Cherryke sajnalom! Ugyan ez van nekem is.
De ez nem feltetlen tart ki vegig, sot amint no a poci mar nem lesz igy. Tan a 24ik vagy 26ik hetig vandorol a lepeny....
Jo hogy nincs nagy gond, es babo jol van de azert nagy lehetett a riadalom.
Sok pihit!

En is du majndem korhazba mentem. Olyan szinten gorcsoltem hogy azt hittem menten elpatkolok. Ez igy izgalmas lesz ha minden erosebb frontnal ezt kell megelnem. Konkretan majd be szartam a felelemtol nehogy elveteljek:(

KépKép
tavasziszel

nem tudom nekem nem okoz gondot a nevadas, es bar sokszor nem illik az adott gyermekhez/emberhez a neve, de azt egy egy hetes csecsemonel se tundam sokkal jobban milyen temperamantumu is lesz o....meg hat a kulso is sokat valtozik.
Mi Annaval amugy jol eltalaltuk a lanyom, szerintem illik hozza, de ugyan ugy fog illeni hozza szerintem akkor is ha mar kislanyosabb lanyka lesz....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!
Itt vagyok,csak mikor jó idő van,gyorsan el kell végezni a kerti munkákat.

Cherryke:sajnálom,de pihenj,és nem lesz semmi gond!

Tavasziszél:jó,hogy jöttél,de pihenj Te is.

Tegnap ittam kis bort,és féltettem én is a Babót,hogy nem árt-e neki... :oops:

Vitamin:én nem szedek semmit,a folsavat toltam az elején,már nem nagyon szedem,azt hallottam a 12.hétig fontos.Vagy szedjem szerintetek?Nekem a védőnő mondta a magnéziumot esetleg,majd azt veszek.Az Afp értékem nekem meg felső határos volt,de,mivel a dokim azt mondta,hogy a genetikai uh felülírta,mert ott minden ok,így próbálok vele nem törődni,a kombinált is negatív lett.Mi legközelebb 29.héten megyünk 4 D-re,jó soká.
Toxo vérvétel nálunk szóba sem jött.
Olyan édi a Baba,amikor rúg,Apa is kapott már belőle... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Tavasziszél.

Igen olvastam, ahogy nő a méh, felhúzhatja a lepényt a kb 24-25.hétre. Remélem így lesz, mert nem akarom a párom és anyukám nyakába sózni az egész háztartást. Bár a párom eddig is cseszegetett, hogy mit sietek ezzel a takarítással, úgysem jön ide senki, Ő megcsinálja, de nem 1 nap alatt. Mindegy... az éjjel még nagyon véreztem, talán csökkent mostanra. Most megtanulhatok pihenni... Csak ne legyen baja, bár a doktornő csak annyit mondott, teljes ágynyugalom. Olyan nagy baj ugye nem lehet...

Akkor csütörtökön nem is tudok menni gentikára...? Hétfőn felhívom a dokimat és megbeszélem vele, mi legyen. 1 órát kell utazni, ráadásul busz metro villamos troli. Vagy busz metro kisföldalatti. De mindenesetben sok a lépcső és én attól félek.

Megyek vissza az ágyba. Puszi mindenkinek.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,

Cherryke,
próbálj meg pihenni. Elhiszem, hogy nagyon megrémültél. A genetikai a korod miatt kellene?

Tavasziszél,
jó hogy jöttél. Nagyon sajnálom a görcsöket. :?

Lynnn,
az Istenhegyit nagyon dicsérik. Szerintem sokkal jobb ha csak akkor mondja a doki a nemét ha már biztos benne. Nálunk sem 100 % még, hogy lány lesz, de már nagyon azon forog az agyam. Köszi szépen, majd hozzál Te is képet a 4D-ről.

Iceberg,
gratula a kisfiúhoz!

Ceyla,
köszi szépen. Szerintem is édes, de én eleve elfogult vagyok. :lol:
Az nagyon durva, hogy elutasították elsőre a toxo vizsgálatot. Amikor BB született volt egy fiatal csajszi is a kórteremben. Ő terhesség alatt kapta el és gyógyszert kellett szednie. Csak elfogyott a gyógyszere a szülésig, így nem mondta az ügyeletes szülésznek, hogy mi volt a gond a toxoval. Így a kórházban nem tudták. Már 2 napos volt a pici amikor rákérdezett, hogy mi van ilyenkor. A nővérek meg futkostak össze-vissza. Le is cseszték, hogy miért nem szólt erről, hiszen a babát is meg kell ilyenkor vizsgálni. Vitték is szemészetre, meg vizsgálatokra. De szerencsére nem volt semmi baja.
Én úgy tudom ha átestél rajta már védett vagy. Akkor lehet gond, ha negatív és terhesség alatt kapja meg valaki.
A baba rúgásait én is inkább alul érzem.

Mók,
a doki szerinte a 30 hét körül látszik már a pofija szépen a 4D-n. Persze, ha arra vagytok kíváncsiak. A kislány kérdéssel én is így vagyok ahogy Te is.

Kfmares,
9-e mindjárt itt van. A konyhával kapcsolatban nem irigyellek. De festés biztos szép lesz.

Tünde,
köszi szépen. Basszus ezek aztán ám az árak, mondjuk ha főorvos nem csoda. Én csak terhesgondozásra járok magánba, nekem megéri, bár nálunk csak 7500 Ft. Szülést most az ügyeletesnél tervezzük, de szülésznőm lesz. Ő volt a BB-nél is. Gratula a kislányhoz. Szép nevet választottatok. Érdekesek a névadási szokások, de van benne valami.

Sissy,
én is ittam már egy kis bort, de lelkiismeret furdalásom volt utána, így hanyagolom. Jó, hogy Apa is érezte már. :wink: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok,
van valakinek infója, hogy fogadott szülésznőnek mennyit szoktak adni? Mi 30-at adtunk anno. Viszont ennél többet most sem szeretnék, bár eltelt 3 év. Amikor anyukám rákérdezett az egyik kolléganőjénél, hgoy mennyit adta, azt mondta, ki mennyit gondol. Hát köszi.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri: en is 30al szamolok, de meg nem hivtam a szulesznot hogy egyaltaln vallal e.

Toxo nalunk szerintem nincs, nem remlik.

Cherryke: ha teljes agynyugalom az akkr tenyleg annyi hogy pisilni kelhetsz csak fol.
Csoda hogy nem fogtak benn a korhazban.
Remelhetoleg hamar elall a verzes, akkor tan mar felkelhetsz.

Sissy: mar en se szedek folsavat. kb 2 napont terhes vitamint, es vasat, napi isznen meg mg-t es kalciumot.de ezeket a gorcsokre es egyik sem hat, pedig mar napi 1000mg folott viszem be a mg-t.

Mi picit gyereknapoztun kkinn fesztivalon, most pedig zuhog, pedig rengeteg szuper szabadteri program van.
igy marad a festes, gyumrazas, sutes, ha meg elallt pocsojaban taposas:))

Ujra megkerdezem mielott felteszem a teszveszre: valakit erdekel egy fel evet hasznalt kek szurke NANDU kendo???

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
én is csak azért beszéltem vele - 2 hete - mert régebben a fehérvári kórházban le kellett adni a nőgyógyászoknak a náluk szülő kismamák nevét. Szerencsére ez már megváltozott - remélem így is marad. Csak szerettem volna biztosra menni.

A toxo azért érdekes, mert a kiskönyvben is van külön sora az eredményének.

A folsavam ma elfogyott, már nem is nagyon vettem be - hetente 1-2 szemet. Most mg-ot kell vennem, mert feszülget a pocim. Kálciumot a csontok miatt szedegetem.

Sajnálom, hogy elmosta az eső a gyereknapot. Nálunk a faluban nem is szerveztek semmit. Elmenni ilyen rossz időben nem terveztük.

Kendőm nekem már van, maradt Brigiről. De én nagyon szerettem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Tegnap nem voltam mert egész nap meloztunk :-( Ma meg a szülinapomat ünnepeltük, igaz kedden van de akkor ki tudja még mi lesz, meg szana széjjel van a család nem láttam értelmét neki. Kaptam nagyon szép tortát, ma nem de holnap teszek fel képet :-) Olyan kis kicsi de igazi olyan női torta. :-) Megint esik az eső itt nálunk, de sajnos ahogy elnézem a netet egész hétre ilyen esős zivataros időt mond. Babócám is alig mocorog :-( Lehet nem érzem mert tulságosan el vagyok foglalva igy a hétvégén és nem figyelem.

És Ti hogy vagytok? Hogy telik a hétvége? Menü? Én baconos rántotthust meg sinát csináltam krumlival meg husleves.

Kri:gyereknapra mi se terveztük a menetelt, de a gyerekek biztos élveznék de ez van mára sajna.Szülésznőröl én nem tudok mennyit de hallottam olyat énis hogy ki mennyit gondol. Manapság már nemigen mondják meg állitolag a szemedbe mennyit kérnek. Gondolják kiszivjuk a kisujjunkbol :-) Neked akkor csak a szülésznő lesz? Most lehet hülye kérdés de az ugyanazt a feladatot látja el mint a szülészorvos? :oops:

Tavasziszél: köszi a kendő dolgot, de azthiszem nem fogok kendőzni :-) De aranyos vagy. Örülj hogy legalább egy picit gyereknapozhatattok, nekünk nem jutott ki ilyesmiből :-( Jo hgy nem vacakolsz annyit a névadással. :-)

Amugy elvileg de csak elvileg megvan a név, ha valóban lányka lesz : Kiss Melissa Lara vagy Kiss Bianka Lara

Sissy: hát igen addig kell a kerti mnkát amig az idő engedi. Most hivott anyosom tőlünk 10 km-re lakik és jégverés volt meg ázik az egész kert. Remélem nálatok nem lesz ilyen!
Bor miatt ne aggódj, tényleg nem árt egy kevés. De ha nagyon lelkizel utáni idd kólával. Én mindig azzal iszom ha megkivánom, és igy nincs akkora alkoholtartalma. De málnaszörpivel még egészségesebb is komolyan.

Cherryke: hát annyit tudok énis mondani hogy nagyonj sajnálomés gondolok rád, meg teljes ágynyugi!! Könnyen beszélek, igaz, de soktol hallotam vérzést és végig kihuzták és egészséges babszem lett. Sejtem mik járhatnak a fejedbe. A genetiukaira nem tudok mit mondani szerintem UH-t csinálnak mindenképp. De az utazással vigyézz inkább akkor halasszátok!! A hézimunka meg tényleg várhat!!!

Tünde: gratula a kislányhoz, és persze az eredményekhez is! :-) Nevekkel meg ráérsz még! Alaposan ki tudod még gondolni , van idő :-)

Kfmares: jaja :-) Összebujás után főleg. Pedig ilyenkor ovatos az ember de akkoris ott a félsz. Közbe meg jol esik. :-) Amugy hogy vagy?

Iceberg: gratula a fiuhoz :-) Akkor bejött a kivánségotok :-)

Mók: hát igen, mindenki gondol hülyeségekre. Ha már picit feszül a poci vagy csikar már mindjárt : uristen vajon baj van??? Szoval nem kell aggodni. Lényeg a lényeg mindog az egészséges babára koncentráljunk :-) Vigyázz magadra te is és probáld elterelni a gondololataid. Nehéz lesz most nekem is mert sokat leszek itthon és lesz dőm hülyeségen töprengeni.

Hát ha valakit kifelejtettem bocs, és további szép napot mindenkinek vigyu magatokra holnap jelentkezem.

dinuci01

Sziasztok

Cherryke
Nagyon vigyázz magadra, és pihenj sokat.

En az eddigi terhességeimnél is az Elevit vitamint és magnéziumot szedtem, az elején pedig a folsavat is, de arra mér nincs szükség.

Kriszta
Szerintem is fontos, hogy megnézzék a toxo-t mindenkinek, nekem is negativ, igy legalább tudom, hogy mire kell vigyázni.

Ma nálunk is volt jégesö, még ki sem jártam megnézni a kertecskémet, hogy okozott-e valami kárt, de remélem, hogy nem.

Nekem megint pihenös hétvégém van, a fiuk a tegnap reggel levonultak Magyarországra a nagyszülökhöz. Az este elvittek a barátnöim valami táncestre, nagyon jó volt egy picit táncolni. Egy régi kastélyban volt, több szinten, több féle zene, nagyon érdekes volt és ez csak egyszer van egy évben itt Badenben. Ma pedig egész nap pihentem a tegnap esti táncot :)

További szép vasárnapot mindenkinek

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Kri: en is imadom akendot, de lett azota egy masik szovott, es egy rugalmas, es a kicsinek a rugalmast fogom hasznalni, ha meg nagyobbacska lesz akkor meitait es manducat( nalam az a csucsvezeto, meg ha igen borsos is az ara):))

Rekus: de irigykedem a tancert A pihi meg jokor jott! Szuper lehetett kicsit lazulni. NEm is tudom nekem lesz e valamikor 2 oranal hosszabb maganyom...Pedig neha vagynek ra.

Dinuci szep nevek!Lehet ami kicsinknek is lesz most masodik neve, pedig Annanak nics, es most is csak ha kislanyl mert a lanyom Lilnek orulne a legjobban de csak Lilit nem szeretnek...

KépKép
tavasziszel

Kri.

A genetika, ez a 19. heti lett volna. Úgy tudom mindenkinek el kell mennie. De nekem a korom miatt lett volna fontos. Nem tudom mit látna, amit szombaton a dokinő ne látott volna. Mindene megvan...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,
Visszaolvastam.

Kfmares,
Köszönöm az üdvözlést! :)

Mók,
Nálami is játszik a bugyivizit, de szerintem ez már soha nem lesz másként.
Múltkor mielőtt a cégnél használatba vettem volna a wc-t észrevettem egy csepp vért az allján. Nagyon örültem, hogy akkor vettem észre, mert ha utólag látom meg, azt hiszem belőlem jött és menten infartktust kapok.

Tünde,
Szerintem nagyon szép név az Alina. :)

Lynn,
Micsoda példa ez a gumikalapácsos! Ebből a nézőpontból már szexnél sem tartanék annyira a missionárius póztól. :D

Cherryke,
El tudom képzelni, hogy megijedtél a vér láttán. Én valamelyik este a hétvégén azt álmodtam, hogy vérzek és még az álmomban is teljesen kétségbe estem. Nem tudtam felhívni a nődokimat, mert annyira ideges voltam, hogy nem tudtam a nevét kikeresni a telefonomból. Reggel jó volt arra ébredni, hogy az egész csak egy rossz álom volt.
Örülök, hogy nálad egyébként mindent rendben találtak. Pihenj sokat, és még biztatásként leírom, hogy a szomszédasszonyom is mind a két terhességével vérzett, kórházban is volt és két fia van, tehát minden ok. ;)
A férjem pont úgy van a takarítással és egyebekkel mint a tiéd. Én ne csináljam meg, mert pihenjek és az biztos nehéz, és ne álljak székre meg stb, de őt kivárni míg megcsinálja! nagyobb kínszenvedés mint kétszer elvégezni azt a feladatot.

Tavasziszél,
A leírtak szerint akkor valószínű nálad fornt baba lesz majd (mondjuk a legtöbb baba frontkor születik). Ha ilyen változatos marad az idő akkor a kiírt időpontod körül lesz miből választania a csöpségnek, hogy melyik frontkor akar megszületni. :)

Kri,
Elképesztő ez a történet amit a toxos esetről írtál. Azért is nagyon érdekes, mert bár igaz, hogy szólhatott volna a kismama is, hogy volt ez a toxo dolog, de ugye volt neki elég baja, meg az újdonság a pici születése után, vizsont! ugye kötelező vinni az előző leleteket meg a kiskönyvet és a kiskönyvbe is tuti szerepelt a toxo eredménye. Minek kérik ha nem is nézi meg ezek szerint senki???
ceyla

Ceyla: az elso gyermek is az volt:) O a szels idoben "kergult" meg odabenn, es sokaig ide kinn is. Es amikor szuletett akkora vihar volt es vagy 10 fokkal kevesebb mint elotte valo nap...
szoval meg nem lep, csak vele a terhesseg alatt nem volt ennyire durva egy egy front.

Nah megyunk mig nem esik az eso.

KépKép
tavasziszel

Tavasziszél,
A sógoroméknál meg a nagy augusztus 20.-i vihar utáni nap született a baba. Emlékszem amikor mentünk látogatni, nem mertünk beparkolni fa alá. :) Elég egyszerű volt megjegyezni a szülinapját.
ceyla

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak hétvégén nem nagyon értem rá. Tegnap voltak nálunk vendégek vacsizni, szombaton meg csak úgy mászkáltunk, mert egész normális idő volt. De ahogy hallom, otthon még rosszabb a helyzet. Kár, mert Julival holnap megyünk haza egy hétre nagyilátogatóba. Jobb lett volna a szép idő, de azért már így is várom.

Cherryke, vigyázz nagyon magadra!!!! Pihenj sokat, és gondolj arra, hogy most el tudsz olvasni minden könyvet, és meg tudsz nézni minden filmet, amire a munka mellett nem volt időd. Na jó, tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de kitartás! Szerintem hívd fel a dokidat, mert, ha úgyis megnéztek most, akkor nem hiszem, hogy most el kéne menned olyan messzire.

Vitamint és Gravidát (olyan, mint az Elevit) szedek, egyelőre minden nap, de majd a következő UH-n megkérdezem nem elég-e csak kétnaponta. Nem akarok óiásbébit :) Magnéziumot még nem szedek, de van itthon a biztonság kedvéért.

Kri, mi nem fogadtunk anno szülésznőt, csak dokit, de a harminc szerintem reális. Ami egyébként nem fair, mert a szülésznő ugye végig ott van (na jó jön-megy, de ott van), és ha nincs gond a doki szinte nem is kell, csak benéz a végén, mégis a két- háromszorosát illik adni. Nálam a doki bent volt mondjuk az utolsó egy órában, mert JUli nehezen búlt ki, de azért a szülésznőt még így is többet láttam.
Svájcban a magas biztosítás miatt nincs hálapénz, szóval ezzel most nálunk nincs gond. Utálom ezeket a helyzeteket (mondjuk pont ezért életemben először a szülészdokinak adtam pénzt, mert az nagyon elkerülhetetlennek tűnt).

Dinuci, Boldog szülinapot!!!

Rékus, hát a szabad hétvégéért irigyellek nagyon. Mondjuk most én is megyek majd színházba a barátnőimmel, amíg otthon leszünk :)!

Holnap már Magyarországról írok! Juhhé!
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus,
Jó utat nektek hazafelé. :)
Jó pár kollégám él Svájcban családostól, leginkább Lausanne-ban. Ti merre éltek, ha nem titok?
ceyla

Dinuci,
szépek a nevek. Attikának is két keresztneve van? A szülésznő elvileg végig ott van veletek, a doki vizsgál ill. a szülésnél van jelen, de nekem a szülésznő csinált szinte mindent. Ja persze a doki stoppolt.

Cherryke,
bocsi, azt hittem plusszban kell menned, nem a kötelezőre. :oops: Dokiddal beszélték, hogy mi legyen a vizsgálattal?

Ceyla,
igazad van abban, hogy a dokik is figyelhetnének a szülőszobán ha felveszik az adatokat. De azért a kismama is szólhatott volna, ha már gyógyszert is szedett a toxo miatt. Nem rémisztgetni akarok senki, csak azért írom, mert fontos a vizsgálat a baba miatt is.

Edit,
én anno a szülésznőtől sokkal többet kaptam mint a dokitól. A szülésznő figyelt ránk a szülés után is, nagyon normális volt. Mondjuk a doki is beköszönt, de ugye ő akkor még nem kapott pénzt. Látogatási tilalom alatt szültem, így alig tudták beküldeni a pénzt, hogy oda tudjam adni. A fene nem gondolt bele, hogy senki nem fog bejutni hozzám, vagyis azt tudtuk, csak nem gondolkoztunk előre. Bocsim volt csak pénzem nem. :lol: Most már okosabbak leszünk!
Julit is Svájcban szülted vagy őt még itthon?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szia Ceyla,

Mi Zürich környékén lakunk, kb olyan 40 km, egy faluban, de inkább olyan mint egy kisváros. Jó kis hely, mi szeretjük.

Remélem, tényleg jó utunk lesz hazafele, és viszünk egy kis jóidőt felétek (bár igaz innen nehezen, mert épp most borult be itt is teljesen az ég:) Nem semmi ez az idő, és holnaptól nyár van ...
Edit

Kép
Kép
etus79

Csajok,
az agyamra megy már ez a sok eső. Most már a fejem is elkezdett fájni, elegem van. Ma azt hallottam, hogy egész június ilyen változékony lesz. Na még az hiányzik.

Beáztunk a kéményen keresztül, a sok esőtől átvizesedett a kémény és engedi le a vizet a szobába és a konyhába. Ma hívott a biztosítós, nem jött ki így kiegyeztek a férjemmel 41 ezer Ft-ban. A szoba és a konyha festésére elég lesz. Főleg ha mi csináljuk. :lol: Bár nem tudom mikorra fog kiszáradni ha ilyen ramaty marad az idő.

Holnap 10-re megyek babakukkra, remélem mutatja a lába közét a dokimnak is és mond már ő is valamit! Már úgy beleéltem magam a lányba. :lol:

Megy majd még valaki a héten? Cherrykén kívül, mert ő elvileg.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Még a névadással kapcsolatban akartam írni, de minden kimegy a fejemből. :twisted:

Nálunk azt kellett volna most is csinálni mint Briginél, hogy a család csak akkor tudja meg amikor már megszületett a baba. Mindenkinek más tetszik. :( Megőrjítenek. Pedig most még lánynevekben gondolkozunk, vagyis inkább én, a férjem meg szorítoz. Pedig már mondtam nekik, hogy mindenki a saját gyerekének adjon nevet. Majd mi eldöntjük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kri07 2010.05.31 13:47-kor.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri,
Igazad van, kettős hiba volt. Az anyának is szólni kellett volna, de ő joggal feltételezhette, ha már átadta a papírjait, netán még fogadott orvosa is volt, hogy tudják.
Én is néha zavarban vagyok, mi az amit esetleg megemlítsek, mi az amit ne. Persze ilyen esetben szólnék, mert utána olvastam és tudom miről van szó, de sok anyuka (brámilyen szomorú), próbálja magát minél nagyobb tudatlanságban tartani, hogy nehogy bevonza a bajt, vagy nehogy rémtörténeteket olvasson, pedig azokban is lehet olyan ami hasznos lehet.

Etus,
A jó idővel nincs gond, alapvetően múlthéten is mondhatni végig jó idő volt, csak ne lenne ennyire hektikus az egész. Egyik pillanatban süt a nap, Hawai, DJ, napfény, majd egyszer csak leszakad az ég jéggel mindennel. Én nem merek felvenni fehér cipőt, világos nadrágot mert hiába van bazi meleg, ha bármikor eshet.
Szép helyen lakhattok! Svájc egyébként is gyönyörű.
ceyla

Kri: nem tudom de en kicsit sem torodok azzal kinek tetszik kinek nem a nev, amit mi valasztottunk:)
ha meg is mondjuk majd, azt mond mindenki amit akar:) Ettol meg az lesz a neve amit mi akarunk:)

HUgom elso lanyanak neven volt kibukva a fel csaladom, oszt nem tok mindegy, ok igy akartak, a nagyszulok meg becezik igy nem kell a nekik nem tetszo nevet hasznalni.

En ebbe soha senkinek nem szolok bele, mert annyira masok vagyunk, mindenkinek mas tetszik es mas nem, ezert meg azert, mert ismert egy olyan nevut, stb...

Az persze jo ha ferjnek felesegnek eppen ugyan azok tetszenek, mert ismerek olyan paroka is ahol igen csak kompromisszumokat kellett kotni. Pl soha nem hivnam a gyerekem Tamaranak csak mert x csalad kotne az ebet a karohoz hogy az elsoszulott lany az anyja nevet kapja a fiu meg az apjaet. Brr, inkabb vallalnam hogy nem akarnak tobbet latni mint hogy a gyerekem olyan nevet kapjon amit nem en es a ferjem valasztott.

Tenyleg valaki kepben van epp most milyen papir kell az apasagirol?? Kell fel even beluli friss hazassagi anyakonyvi kivonat???
Ma ugrott be 2 eve kellett, es hat azt legegyszerubben helyben tudom intezni, es mar csak egyszer fogok hazutazni szerintem oktoberig...
Valami tuti kell, akik nem hazasok azoknak apasagi, de hogy a hazasoknak....

KépKép
tavasziszel

Hat szerintem most iszonyat lehult.
Ennek volt koszonheto ez a rosszullet ugyan ez volt multkor is, mikor egyik naprol a masikra tobb mint 10 fokot hult na akkor hittem azt levakaroma falat fajdalmamban.
Nem tudjatok nincs erre valami gyogyszer???
Vagy vehetek be nospat ugy hogy a doki nem mondta?

KépKép
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?