A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

:D:D:D:D Hari, eddig is tudtam persze, de mi rokonlekek vagyunk :D:D:D:D (De ha rajtam múlna csak, akkor egy impotens férfival is tökéletesen boldog lennék.) :D:D:D:D

(meg fogok sulni... vagy elolvadok, parolodva mar vagyok, a harisnya ilyenkor oleg meleg viselet)

luna6

Hát jó sok minden történt ezen az unalmas délutánomon:
Nagy gratula Eszti babának és Benedek Péternek!
Sok egészséget és boldog gyerekkort- meg mindent az egész családnak!

Nanetto: nekem nem indítottak szülést...

Mást most nem tudok olvasni... majd jöv.

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna, én meg megfagyok!!!!!!Pár percig szellőztetek és már csukom is be az ablakot, mert lefagy mindenem. Ma mondtam Lilinek, hogy már csak a héten kell oviba menni, aztán csak ősszel. Erre kérdezte, hogy most akkor nyár van?? Furcsa volt rá azt mondani, hogy igen, mert épp a kocsiban ültünk, Anyut vártuk, járattam a motort, hogy menjen a fűtés, mert majd megfagytunk, zuhogott az eső, fújt a szél és valahogy hihetetlenül hangzott, hogy NYÁR van.
Na azért tényleg remélem, hogy majd lesz még igazi nyár is. Mert én így tiszta depi leszek.

Nem emlékszem írtam-e, de a tegnapi rendkívüli szülőin bejelentették az oviban, hogy Ági néni (az egyik óvónéni) szeptembertől nem lesz, mert az igazgatónő nyugdíjba megy és mivel ő a helyettese, így ő lesz az új igazgató. Úgyhogy szeptembertől új óvónénije lesz Lilinek.
Kiváncsi vagyok, milyen lesz.

Vok, a csecsemősökről írjál valamit, hogy milyenek voltak ha tudsz. A dokim és a szülésznő miatt nem aggódok, de a csecsemősökről csupa rosszat olvastam. Ez igaz?

Kép
Kép
hari

Nanetto!
Hat most aztan jol megleptel! Es ezek szerint mar otthon is vagytok? Ez hihetetlen! Gratulalok a csodaszep holgyhoz! Vigyazzatok ra nagyon-nagyon!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nanettonak nagyon-nagy gratula Eszti babához!!!

Csajok, legközelebb én is már csak akkor jelentkezem, amikor már hazajöttünk Ágostonnal a kórházból :D
BhDettinek írok, ha már tudok valamit.
Sok puszi nektek :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Ez egy szép reggel!

Henitől: Ma 2010.06.02-án 02.25-kor megszületett Jenei Gergő (3610g, 52cm). Mindketten jól vagyunk.
Lunának üzenem, h.egy jövöbelátó boszi,a többieknek hajrá! Puszi! Heni

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, jól beelőztél. :lol: Én is most akartam írni a nagy hírt Heniről.
Megyek nemsokára nst-re, utána tudok vele találkozni, majd jövök a hírekkel!
foltivspicur

Nanetto, gratulálok Esztihez! Nagyon édes! :wink:
foltivspicur

Heninek a kis Gergőhöz nagy nagy gratuláció!!!

Ezek szerint gyorsan ment a dolog :D sutyiban, fájdalom nélkül otthon lerendezte a nagy részét :D.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Heni!
Tulajdonkeppen miattad nezted be ma reggel! De jo, nagyon orulok a hirnek, es gratulalok a kicsi Gergo szuletesehez! Pihenj, ha tudsz, meg most!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hari,
én is szinte csak rosszakat hallottam a csecsemősöktől... szóval ezt nem megnyugtatásként írtam :lol: de remélem Vok majd mindkettőnket megnyugtat :wink:

Talinn,
nagyon szorítok, hogy minden jól alakuljon :wink:

Henibaby,
hááát jó sokáig húztad, aztán meg ilyen hirtelen meglett a pici fiú :lol:
Szívből gratulálok, aztán majd gyere és mesélj! :wink:
Vendég

(mármint nem a csecsemősöktől, hanem a csecsemősökről halottam rosszat :oops: )
Vendég

Ereztem en!! :) Jottem most haza a sulibol hogy elvittem a not, es ereztem, hogy jovok es meglesz amire utaltam, este meg egyben es mire reggel felkelunk, hopp egy Gergo bebi!! :D:D
Hat naaagyon sok boldogsagot a legenykehez!!! (es o sem aproka)

luna6

Nezzuk ki jon most :) Persze Talinn, ezt tudjuk is...es utana akkor Hari, te sorolsz? :) (meg el sem kezdodott szinte junius es lassan ledaralodik a tabla fele :))
Kép

luna6

jhajj, Luna, ne ijesztgess :D :wink:

éjjel egykor arra ébredtem fel, hogy nagyon szúr a pocakom, tisztára be vagyok keményedve, meg izzadok, mint a ló. fújtattam egy párat, aztán el is múlt, és visszaaludtam... annyira félálomban történt az egész, hogy azt se tudom tényleg megtörtént e :P
jó lenne ha a szülést nem aludnám végig :D

na megyek tanulni :x
Vendég

Geooo, azert az atalvasra minimalis eselyed van, ugy hiszem :)
En ma sem megyek be a suliba. Ha felevem mulna rajta, ha vizsgaznom kene, ha ugy lennek mint Mancival, hogy diplomamunka, vedes, oszto miegymas, akkor erolkodnek, de mivel ennek mar akkora tetje nincsen, hat inkabb nem forszirozom. A gatyamba en is egyre kevesbbe ferek el rendesen, ulve egy ido utan szorit mar, kocsiba beszallni kiszallni macera, ovvel bekotve fel ora meg macerasabb... es akkor meg a meleg is. A nem eri meg erolkodni, ugy iteltem meg :)

luna6

Jujj, már nemsokára Mi jövünk. :D

Na, eddig tök nyugis voltam, most kicsikét kezdek türelmetlenkedni. :D Főleg mert nem nagyon tudom most magam lefoglalni. Legalább lenne szebb idő, akkor mászkálhatnék. :D (Na, majd holnap NST-re :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Aztaaaaa, micsoda hírekre jövök, Lányok! :) 3 bébi, juj, annyira izgalmas.

Óriási gratulációm Eszterxx-nek, Heninek, Nanetto-nak, és egyben nagyon boldog életet kívánok Eszti, Benedek Péter és Gergő babának.

Képeket még, még, még.
Nanetto, gyönyörű királylányotok van és képzeljétek, egy óra különbséggel született egy ágyszomszédomnak egy szintén Esztije és annyira, de annyira hasonlítanak egymásra Nanetto Esztijével.

Lassan fordul a kocka és több baba lesz kint, mint bent.

:D

Vok, akkor várjuk majd a beszámolót, kíváncsi vagyok, hogy mit írsz. Kíváncsivá tesz a "nehezebb és könnyebb" kijelentésed.

Jelentem, mi kiegészültünk egy fülbevalóval. :wink:

Kép

Kép
***csilla***

Ma sikerült korán kelnem, 8ra már kész volt a húsgombóc... meg rend, meg mosogatás, meg minden... mondtam apának, hogy megyek és felporszívózom az emeletet, mert nincs mit csinálni- persze ő megjegyezte, hogy "már megint"- pedig tök rég porszívóztam...

De elég depi vagyok, mert mint írtam,nagyobbam nem az az egyedül játszós típus... és nem tudom, hogy így mi lesz vele/veleünk... nem akarom őt elhanyagolni, és sétálni se sétálhatunk örökké... ha nem játszok vele, akkor leginkább rosszaságon töri a fejét... mondjuk most pont elvolt az autóival, de ez nagy ritkaság. most meg labdázik, de legjobb a kosárlabdát a csocsóasztalhoz dobálni...
Én nem attól félek, hogy nem leszek meg a dolgommal, vagy hogy látom el a picit, hanem attól, hogy a naggyal hogy leszünk... és tudat alatt ettől félek nap mint nap... lehet hogy most azt mondjátok majd, hogy minek kellett nekem még egy gyerek? :( én tisztára ki vagyok. hogy fogok én minden nap napi 6-7-8 órát foglalkozni a nagyobbammal? :cry:

Kép
Kép
Kép
konkri

Heni, nagy gratula!!!!Ez tényleg gyors szülés volt, főleg az előtte lévő hosszú várakozás után. Kiérdemelted :lol:

Hát csajok, azért akinek sürgős, az ne várjon rám, mert nálam egyelőre nem sok jele van a szülésnek, bár hülyén hangzik, de most épp belehasított a derekamba a fájdalom. Úgyhogy megyek WC-re, mert ez csak azt jelenti :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri, tulzas lenne ha napi 6-7-8 orat aktivan foglalkoznal vele, ha most csinalod akkor az is tulzas szerintem. Oviban sem fognak ennyit aktivan, meg seholsem. Nem is azt mondom, hogy hagyni kell had nojon majd mint a dudva, de ha allandoan aktivan lekotod ot akkor persze, hogy nem tanulja meg elfoglalni magat. Nem is azert kene, hogy te mast csinalhass, szoval nem lerazasbol, hanem mert egyszeruen szuksege lesz ra hamarosan (gondolom azret fog oviba is jarni, na meg napok kerdese es nem o lesz a csalad egyszem kiskiralyfia) hogy ne o legyen allandoan a kozeppontban, es tudjon ezzel a szituval mit kezdeni.

luna6

Na, már nem is hasogat. Viszont jó kis hasmenésem van :roll: Pedig lassan indulnom kéne CTG-re, remélem azért a kocsiban nem jön rám a szapora :lol: Már bocsánat a témáért.

Konkri, szerintem a kicsi mellett nem igazán fogsz tudni ugyanennyit foglalkozni a nagyobbikkal, de ezt ő el fogja fogadni, hisz egyrészt egyre nagyobb, másrészt kénytelen lesz. Még akár élvezni is fogja, hogyha egy kis önállóságra kényszerül. Legalább is Liliből kiindulva néha pont olyan dolgoknak örül, amitől én félek, hogy esetleg kiborul majd tőle.

Kép
Kép
hari

Én mondjuk inkább attól tartok, hogy Apa és Lili hogy lesznek el itthon nélkülem. Mert bár imádja az apját, azért úgy látom, hogy neki nagyon fontos, hogy utolsó mentsvárként itt legyek valahol a közelben. Az nem baj, ha alszom, vagy fürdök, vagy éppen nem lát valamiért, de ha már házon kívül vagyok, azt nem igazán csípi. Na persze túlzottan nem agyalok ezen, hisz sok választás nincs, kénytelenek lesznek valahogy megoldani. Sőt, szerintem még jól is fogják érezni magukat, max. az estékkel lesz pici gond, de azon is túljutnak majd. Lesz nekem pont elég "dolgom" a kórházban, nem akarok még ezen is parázni. Végül is nem örökre megyek be.

Kép
Kép
hari

Luna, most ettem meg egy óriási adag húslevest és lehet hogy kicsit zsírosabb volt, mint szokott. Én teljesen le szoktam szedni a csire bőrét is, nehogy egy picike zsír is a levesbe kerüljön. De tegnap elvágtam az ujjam répapucolás közben és nem sikerült jól lecsupaszítani a combikat. Ráadásul most meg lusta voltam jól felforrósítani a levest, csak langyi volt. Én erre fogom a fosókát. De lehet hogy csak nem akarok szülni?????? :lol: Nem, ez nem lehet, hanem biztos. Én csak túl akarok lenni rajta :lol: Na majd kiderül. Amúgy kezdtem örülni, hogy akkor ez most jel lehet, de semmi fájás, csak keményedek, ahogy szoktam. És Bence csak rugdos és rugdos, nem igazán akar kevesebbet mozogni. Bár az is lehet, hogy szeretne kijönni, csak senki nem szólt neki, hogy lefelé kéne próbálkoznia, nem felfelé :lol:

Kép
Kép
hari

A csirke bore pedig fini! :) Fove is, de sutve megaztan vegkepp! :D:D Gyerekem is igy gondolja... az apjarol meg jobb nem szolani, mert feltolul bennem megint egy adag elmeselnivalo, arrol, hogy o szerinte o szinte mindent megeszik egy szo nelkul... es akkor jovok en a hosszu listammal, amit meg nem, vagy csak kerulgetve :D:D ilyen tema a sultcsirke is pl. :D

Hat akarsz vagy nem akarsz szulni, ezt man nem uszod meg, van egy olyan erzesem :D:D Es orulj neki, hogy ha mar muszaj, mindjart tul is leszel... en vagyok a vege, mar mindenki tulesik rajta mire eljon az ido :) (emberem is mar titokban panikol, bar kikerte maganak tegnap este, ikor mondtam, hogy latom, hogy mindenfele forgatokonyveket ir maganak... nem akaratam belegazolni, hogy nyugodjon mar meg es nem o fog szulni hanem en, en meg ugysem maradok le smemirol... :D:D)

luna6

Luna, a próféta szóljon belőled! Mármint hogy már itt az időm.
Nálunk Apa nem izgul, legalább is nem látszik rajta. Néha már mintha kicsit unná a témát,mikor elkezdem neki mondani, hogy hol a bankkártyám, meg hogy tele van a hűtő, stb. Aztán lehet, hogy belül azért izgul, ki tudja.

Csirkebőr: sütve, jó ropogósan én is szeretem, de a pöttyedt bőrt nem :lol:

Na elindultam, ha hazaértem jelentkezem.

Kép
Kép
hari

Na egy györs bekukk!

Mennyi minden történt!

Nagyon-nagyon gratulálok Eszterxxx-nek, Neneto-nak és Heninek persze - ő már kiérdemelte.

Talinnak meg drukkolok! Ha van hír, írok.

Most már kezdek irigykedni, pedig nekem még van egy bő két hetem: június 18 plusz max 3 nap. :)

Na megyek, mert annyi, de annyi ruhát kaptunk az uraságnak, hogy még nem tudom hova fogom pakolni!

Kép
bhdetti

Azaz Nanetto.

Kép
bhdetti

Luna
bakker jol megbogettel! :cry: :cry: :cry:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csilla,
tudom ám :lol: (mármint a fülbevalót)
ugyanis megnéztelek titeket iwiw-en, az új fotókat, és komolyan mondom olyan király volt nézni titeket, a pocakfürdős képet azt imádom, milyen kis elégedett arca van rajta Léninek :P
lehet én is beszerzek egy olyat... :roll:
amúgy a fülbevalótokért nagyon irigykedek, és habár az apájának van egy, Dávidnak mégse lövethetem ki a fülét :lol: :D :D

Konkri,
ügyes csaj vagy te, szerintem az új helyzettel is meg fogsz bírkózni, na meg nem olyannak "ismertelek meg" aki ne tudna ellenni akár két gyerekkel is. Luna írta valamelik hozzászólásában, úgyhogy most őt idézem picit, hogy szerintem eltelik majd egy kis idő, és helyreáll a világbéke :wink:

(én végigtévéztem eddig a napot, valaki üssön pofon :D )

Hari,
hasmenés? :lol:
kíváncsi vagyok te mikor kerülsz sorra :P
szerintem ne izgulj a kórházban töltött napoktól, lehet hogy neked nagyobb stressz, mint Lilinek :wink:
legalább egy picit jobban elmélyül a kapcsolatuk, hiszen neked most majd Bencével is törődnöd kell :)
nekem mindig azt mondja András, hogy de ugye hagyom majd őket kettesben is? mármint hogy elmennek majd ketten vonatot nézni, vagy amíg suiban vagyok ő vigyáz rá, meg ilyenek...
ma reggel meg azt mondta, hgy a pénteki CTG-n jól kifaggatj a dokit meg a szülésznőt, hogy neki majd mit kell ott csinálnia, meg mikor, mrt megőrül, hogy én szülni fogok, ő meg ott fog bénázni :P
amikor reggel meg elmeséltem neki hogy este mennyire megfájdult a pocim, azt mondta ne mondjak ilyeneket, mert majd megszakad értem a szíve :oops: :)

ebédelek, aztán tényleg tépek tanulni...
Vendég

Geooo, parod muteni akar? :D:D Szerintem nem sok lehetoseget kap erre :) Sot tul sok mindenre sem. Es amire igen, arra is leginkabb toled... ha neked jol esik vagy szukseges akkor szorongathatja a kezed meg maszirozhat meg ilyenek kb :) Sot meg kozvetithet is a szemelyzetnek, hogy hogy vagy, ha te vele kommunikalsz inkabb :) Es majd a finisben koldokzsinort is vaghat, ha addig nem kellett mar ot is ellatni :D:D (azert nem jellemzo, de hallottam mar olyat is :)) De ugy konkretan a szules alatt sok aktiv tennivaloja nem lesz... a melletted ulest meg nem lehet elbenazni :D

Jah Geoo, a tegnapi megallpitasomat a vilagbeke helyreallasarol ugy is lehetne zanzasitani (szoktak is ugye) hogy:
Eloszor elveim voltak, aztan gyerekeim lettek :D:D:D (megalkuvas!! elvek feladasa!! lazitas... es peace ot the world!!! :D:D)

luna6

Jaj, Lányok, mennyi jó hír! Aztán rágyorsítottatok! :roll:
Nanetto, Heni, nagy-nagy gratulációk, fényképeket amennyit csak tudtok, el vagyok ájulva!
Heni, hát nemrég még írtál a fórumon, döbbenet, bár sejtettem...
Nanetto meg 17 órányi vajúdás, le a kalappal előtted!

Kezdem érezni, hogy én is sorra fogok kerülni ;)

detti_10

na Hali!

Mire megnyugodtam volna a parámat illetve még jobban kiborultam:
- kértem Apát, hogy 11re jöjjön haza, mert mennék dokihoz a tp papírért, fontos, erre leáll apámmal dumálni a kapuban...
- na dokinál ülve megnyugodtam, hogy okééé, megoldom én a dolgokat, hát legjobb dolog az életemben a gyerek, imádom, megőrülök nélküle, hát szupi boldogság lesz velük! - mind ezek a gondolatok úgy törtek rám, hogy a postán vártam és eszembe jutott, hogy Lunáékat kirabolták és jött a jó kis jelenet a fejembe, hogy mi lenne, ha most itt rablás lenne és én minden parám feladva csak a gyerekre/gyerekekre tudtam gondolni...
-na haza érvén, ebédeljünk: mire látom, hogy Apa sikeresen megtömte a gyereket tikk-takkal... Istenem! és én erre hagyom itt a gyereket több napra!!! mikor ilyen következetlen? nem hiszem el! gyerek bőg/hisztizik, hogy ő nem akar enni, és az apja se egyen, játszanak!... apja ölelgeti... én meg majd szét robbanok!... nem is írom tovább a gondolatokat amik jöttek. inkább próbálok lenyugodni valahogy...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat Konkri, valoszinu en sem tapsolnek oromomben ennek :( Ettol fugetlenul megnyugodni sem lesz nehez, nem tarthatod iranyitasod alatt minden csaladtagod tetteit, nem tudsz ertuk feleloseget vallalni, max elmondhatod a te verzioidat de tobb rahatasod nincsen :( Es ha hulyesegt is tett, vegulis az apja, gyerekben kart nem tett, semmi maradando gond ebbol nem ered, majd negyszemkozt (gyerek nelkul) mondd el neki, hogy ez szerinted mennyire nem oke a gyereknek (nem neked, az nem lenyeg a sztoriban) es akkor megtettel mindent. Ezen ragodni napokat vagy csakorakat tenyleg felesleges. (siman elofodrulhat, hogy ok ketten majd delutan jol nem alszanak egyaltalan, vagy este ejszakaba nyuloan nem fekteti le a gyereket hanem ellesznek, hat istenem, lesz par elvadult apas napjuk :) Sot, meg olyan is lehet, amit az en exferjem csinalt, hogy hawaii stilusban feloltoztetve vitte a gyereket ki... komolyan, ahogy az a szerencsetlen kiscsaj kinezett :D:D:D a mintas a mintassal es a legvadabb szinosszeallitasokkal, az ember szeme kaprazott bele :) nekem sem tetszett, de igazabol esen semmult semmi az eg vilagon)
Szoval nyugi es relax!!! Nincs kovetkezmenye egy ilyen egyszeri kilengesnek (hacsak nem az, hogy utana jol megmondod errol a velemnyedet :d) ugyhogy ezen tenyleg nem erdemes tepelodni :) Majd eszik a gyerek ha felebred. (bar ezt sokan nehezen fogadjak el, engem is megkritizaltak anno, hogy enyim nem akart ebedelni, nem mert meg volt tomve massal, hanem mert csak, es mondtam, hogy jol van, majd eszel ha ehes leszel :D:D)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.06.02 12:41-kor.

luna6

Jah Geo, igaza van Lunának! Andrásnak tényleg nem sok dolga lesz...

mondjuk ami a kommunikációt illeti, hát én egy szót se szóltam közben senkihez, mert nekem olyan Luna 1-es féle összefolyó fájásaim voltak :)
ráadásul, ha most mennék szülni, az imént írtak tekintetében sztem elküldeném a fenébe a férjem :)

egyik nap írtam, de elszállt, hogy a szülésznőm kérdezte, hogy kaptam e anno a méhszájamba szurit. a nevéről nem ugrott be, de aztán derengett valami... hogy nem fájt, de mintha lett volna ilyesmi... és állítólag ez is gyorsítja a tágulást... úgy hogy ha lehet akkor én most kérek ilyet megint.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, en is mondtam az emberemnek, ha o eleg erosnek es kivancsinak erzi magat (es lesz lehetosegunk Mancikat letaborozni valahol) akkor felolem johet es nehzeti, de en sepceil nem vele leszek elfoglalva, ugyhogy ezt kalkulalja bele :) O lesz a Filodendron a szuloszoban :D:D:D

luna6

Köszi Luna! Amúgy nálunk is előfordul sokszor, hogy a gyerek nem normál időben eszik... pl tegnap 10kor volt tojásos nokedli, mert akkor kért. hát nem fogom neki azt mondani, hogy nem ehetsz, ráadásul rossz evő, úgy hogy örülök, ha eszik.
mondjuk ma még semmit se evett, és ezt az apja tudta is...
felkészültem arra, hogy ő nem fogja (meg anyós se) rendesen öltöztetni, mert rá is rá kell szólni, hogy már a 7. színt veszed magadra... :) majd megemésztem :)
de az tuti, hogy ha felkel, akkor pár szót mondok neki ez ügyben, mármint evés, meg tutujgatás ügyben... higgadtan persze...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na ne felj, en is megmondanam, meg is szoktam :)
Aszondja ket napja tok morcosan, hogy a gyerek neha ugy csinal vele (es ez altalaban nem zavarja, csak lehet faradtabb volt) mintha a haverja lenne :) Hat mondom tan nem kene ezen csodalkozni, ha kepes nagyobb marhasagokat kitalalni es azzal szorakoztatni a csajt, mint maga a gyerek :D:D:D (emlekezetes megmozdulasa, hogy ures vizespalackot tett a derkara hatul a nadragba felig, majd azzal szorakoztatta a gyereket, hogy ha erre raul, az milyen idiota hangokat ad es milyen vicces :) Es mikor mondjuk ezert nyuzta a gyerek, belefaradt :D:D:D es hasonlo balgasagok.... :D:D)

luna6

Ja a rosszevesrol akartam meg irni: en kifejezetten rossz evo gyereknek voltam titulalva, elenk emlekeim vannak rola, hogy mindig sovanynak neveztek a csaladban es tema volt az evesem vagy nem evesem. Hizokurara is fogtak (gyogyszeresen, doki altal) es a nagymamanal es keresztanyameknal toltott nyaralasokat is hizokurakent fogtak fel :) Erdekes, azert ott mindig jobban ettem.
Es aztan van meg egy maradando emlekem, olyan 20 eves lehetettem mikor mar kulon alberletben laktam es ultem az ebedem folott (amit en foztem) es ettem... es akkor megvilagosodott bennem, hogy hat joeg, nekem nem kell uresre ennem a tanyert, ha akarom felreteszem es megeszem kesobb. Ez akkora elmeny volt, aztan meg tobbszor is elofordult :) Ezek utan en egyik 'rosszevo' gyerekemet sem 'kergettem' az evessel, A nagynak volt egy szakasza, amikor halrudon es sultkrumplin kivul mast nem akart megenni... es azert jutott el ide is, mert anyam hajlando volt neki nekiallni az egyeb menu melett kulon kajat kesziteni, mert szegeny gyerek, neki is ennie kell valamit, es ha ezt eszi, akkor legalabb ezt egye :) A gyerekdokival beszeltem, es abban maradtunk, hogy teritett asztalu csaladban ahol van mit enni, gyerek onszantabol meg nem halt ehen :) Es amig taplalkozasbol eredo hianybetegsegei nincsenek, addig ezen nem kell ragodnom. Hat igy is tettem :) Ehez merten a Manci nincsen korlatozva, es nem is allithatom, hogy a legegeszsegesebb etrenden van (bar tisztaban van mar a muanyag kaja ertelmevel, de letiltva nincs) de eszik amennyit es amikor es amit... :) Es azert kicselezve menzas is, mert ott meg kell ennie a levest ami zoldseg, es ezzel sem en presszuralom, hanem a tarsadalom es a szemelyzet :D:D:D De amig nem beteges (nem az, pedig giliszta, na de en is az voltam) addig ott egye a fene... :D:D:D

luna6

Luna,
igen, ezt pont jól ítad, kb műteni akar :lol:
megszokta már hogy mindenben aktívan vesz részt, azt hiszi azzal csak rosszat tesz, ha nem ő maga szül.. mondjuk szülhetne helyettem :P
lazítás... nekem ez fog menni a legnehezebben.. mármint nem konkrétan a szülés alatt, hanem majd a gyereknevelésben.. de ki tudja mit hoz ki belőlem az a kis Maszat :D

Konkri,
ahogy olvasom a hozzászólásodat, eszembe jut egy cikk, amit még valamior a terhesség alatt olvastam, hogy hiába nehéz sok szemponzból az egyedülálló szülők dolga, de mégis úgy neveli a gyerekét ahogy akarja, nem kell senkivel sem dűlőre jutnia... amikor András néha felidegesít, hogy miket tud kitalálni!! :shock: akkor szoktam erre gondolni, meg most is csak attól félek, nehogy a gyereknevelésre menjen rá a kapcsolatunk :roll: de inkább nem festem az ördögöt a falra.
viszont most eszembe jutott, hogy a múltkor azon balhéztunk össze, hogy a sógornőmék folyamatosan mérik a gyereket kaja előtt, meg után is, mert hozzátápiznak addig, amíg sógornőmnek be nem indul rendesen a teje.
én meg már tök rég tudtam, hogy nekünk nem lesz mérleg, nem idegesítem vele magam, ha meg KELL, akkor bérelek a védőnőtől...
erre András kiakadt, hogy márpedig ő akar mérleget, meg mindig az van amit én akarok, ő nem szólhat bele semmibe... (mármint gyerek téren)
na mindegy ez azért húzott fel, mert én utáanéztem, átgondoltam hogy vegyünk e mérleget, ő meg így hirteelen csak kijelenti, hogy akar, mert kíváncsi hogy mennyit hízik a gyerek... :twisted:
jhajj... :x

Luna,
Filodendron a szülőszobán?! :P :D :D :D
Vendég

"valamior a terhesség alatt olvastam"
ezt úgy írtam, mintha már megszültem volna :D
Vendég

és már megint itt lógok... de tanulni uncsi...
és nagyon megy vele az idő, de persze semmit sem haladok :roll:
Vendég

Hat disznovenyzet :) Csontvary a falon :D:D:D

Amugy Geooo, akarmikor fellapatolhatod es leszaladsz az Izabellaba es lemerik neked :) (sot ott probaszoptattam is, hogy lassuk mennyit eszik egyszerre) Ugyhogy ezert meg berelni sem kell, ott van ket lepesre neked, vedonenik ugyis merik rendszeresen, hogy hizik... ha gond merul fel akkor meg azert :)

luna6

no akkor egy véleményen vagyunk! Engem após és anyós készít ki, mert hát após szerint az néz ki jól, aki töltött galambra hajaz... és jól sózzuk meg a kaját, mert az úgy finom, meg jól cukrozzuk meg az epret mert az úgy finom! de nekem is azt mondta eddig minden doki, hogy inkább legyen soványabb, mint duci, mert az később nem jó. amúgy meg nem sovány a gyerek... de tényleg úgy van, hogy erőltetni nem kell, mert amúgy meg jön és kunyerál :)
az elveimmel az nem egyezik, hogy én nem tankolok be cukorból, de hiába mondom apának, hogy amit ő csinál az felesleges kiadás... és ezzel kenyerezi le a gyereket, mert az meg már folyton azt kérdezni, hogy ha jön, hogy mit hoztál... ezért hoz mindig valamit... (na ezt is felveszem az elbeszélgetés listára :) )
én hülye, meg még mielőtt elmentem, akartam mondani, hogy ott a húsgombóc ha éhesek lennétek... de nem mondtam, mert áh, hát úgy is látják... de neeem, a tik-takkot kell megkeresni - Istenem!
viszont azért nem megyek a falnak, ha nem eszik ezt vagy azt a gyerek... és nálunk is anyós kergeti, hogy akkor egyél túrórudit, ha nem jó az ebéd- írtam egy gyerek használati utasítást míg nem leszek, és rajta van, hogy semmit se eröltessenek neki, se kaja, se semmi, mert van szája szól, egyébként meg ahogy após csinálja az meg nem csodálom, hogy kiborítja a gyereket... tegnap este mikor jöttek, már ettünk, de ők itt tukmálták, hogy egyen azt is amit ők hoztak... áhhhhh (mert hát ugye az a legjobb, amit ők hoznak)

Viszont a férjedtől ez azért szimpi, ha ilyen játékos... ez sok jóval kecsegtet a jövőre nézve! :)
és hogy a szüléshez is ő akar így... hát Luna, továbbra is azt mondom, nem csoda, hogy odaköltöztél, jól választottál! amúgy tényleg, mikor kimentetek, akkor mit adtál fel, értem itt a munkát? vagy gyes-en voltál még?

Kép
Kép
Kép
konkri

Jaja, meg gyesen voltam. Annak is a vegefele, illetve mikor jottunk akkor - mivel melohelyem megszunt - athidalaskent egy idore munkanelkuli voltam, de aztan lemondtam mikor tartosabban maradtunk (elinte nagy ongazasban voltam :D) Ugyhogy munkat nem adtam fel. A sulimat ige, ELTERE jartam na az felbemaradt (sajna talan).

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?