A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Köszönöm, ma már sokkal jobb a szemem...

Apróka,
ha esetleg jövő hétig ráérnek a papírok én szívesen megkérdezem Neked, mert úgyis be kell mennem a melóhelyre...
Nem semmi, Te is mi mindent csinálsza nagy pocakkal...
Nekem is kijutott a vége felé, Gábor eltörte a vállát és mindent egyedül kellett megoldanom Gabival, aki nem volt hajlandó elindulni, így pocakkal cipeltem végig...

Mecsi,
hol lehet Anna, Petit ennyiért kapni??? engem érdekelne...
A férjed miatt elhiszem, hogy aggódtok, mikor Gabi született Apának majdnem egy évig nem volt munkája...én már a kétségbeesés határán voltam :oops:
Nekem is sok volt a savam...szinte ükve aludtam...de utáltam :oops:

Csutak,
hurrá kistesó! :lol:

Kitti,
kislány szuper...

Sziszka,
szerencsére nem Boróval van gond...nekem 10 hónaposan volt az első szemherpeszem...most a 8. alkalom :( :cry:

Barbi,
hiányolom a kis monológjaidat...bár ne mtudom mi történt...
jöhetnél...

Dorka,
merre jársz? dolgozol?

Danyu
danyuci

ezredik próbálkozásra sikerült végre belépnem... nem tudom, hogy miért, de innen a tesómtól mindig szarakodik a babanet... :S

Aproo, a 2. gyerekre vonatkozó tgyás alapja a minimálbér 2x-nek a 70%-a, és ebből még lejönnek azok, amiknek le kell jönnie! de én úgy számolom, hogy kb. ott leszünk, mint a GYEDdel. szóval jobban semmiképpen sem járunk!

nálatok picit hamarabb születik a tesó, mint Levi, de szerintem azt is megjátsszhatod, hogy kiveszed a szabikat a szülésig, és utána mész TGYÁSra, majd GYEDre, ahogyan Levivel, de mivel nincs meg a 180 nap munkában eltöltött idő, a TGYÁS alapja így is, úgy is az lesz, amit fent leírtam!

apa pedig csak a 2. lurkó megszületéséig kaphatja a GYESt a fizu mellé, akár 8 órás munka mellett is! ;) királyság!

a melóhelyes változáshoz meg gratula, bár ez ugye csak akkor fog érinteni Téged is, ha visszaállsz melózni, majd úgy 1-1,5 év múlva. nem?

Manci, nagyon édes Gergő kisördögként is! :) az én fiam tuti nem bírná végigülni az arcfestést! :D

Kitti, gratu a kiscsajszihoz, bár én már múltkor 100%-ra vettem, hogy csajszika! :) amúgy miért kellett genetikai tanácsadásra mennetek? a vetélés miatt? :roll:

Csutak, gratula! akkor már Te is túl a 12. heten, szóval hol a vonalzód??? :) ti nem tudjátok még, hogy milyen nemű lesz a picúrka? meg akkor pontosan mikorra is vagy kiírva?

Mecsi, sajnálom, hogy apa főnökét elküldték! remélem, hogy az új főnökkel is kijön majd, és őt nem érinti a változás!!!! drukkolok!!!

4Dről meg aztán hamar hozni a képeket! :) kis sunciskáról! :) biztosan nagyon cuki lesz! amúgy Áronnal is ilyen idősen voltatok??? vagy többször mentek most?

mielőtt elfelejtem! a táblával tudtál valamit kezdeni??? ha nem, akkor én megnézném, csak nem tudom, hogy a legfrissebb meg van-e nekem! esetleg átküldöd mail-ban? köszke! :)

most ki is a következő 2. gyerkőcös anyuci, aki szülni készül? Nikianyu, igaz? utána? Aproo, Mazska, Anna, vagy hogy is? jó lenne már az a táblácska! ;)

köszi csajszik a nyugtatást! magne B6-t még nem szedtem sosem, Beninél tényleg nem volt ennyi nyűgöm... :( jövő szerdán megyek a dokibácsihoz, vagy most pénteken a védőnőt is kifaggatom! de biztosan normális ez, csak azért rossz érzés! szerencsére ma már sokkal jobb, sőőőt! lehet, hogy az idő is közrejátszott!

Barbi, mizújs veletek??? hogy vagytok???

Lei, üdv újra itthon! szuperek a fotók! nagyon szép helyeken jártatok! :)

sophie27

Zsófi, a tgyás azért kb 10 ezerrel többre jön ki, abból nem vonnak mindent...

Aproo, nekem azok a nyomtatványok vannak meg, amiket a tgyáshoz töltöttem ki, a többit nem találom. Átküldjem? Küldj emailcímet.... Meg nekem is egy lemondó levelet kellet írnom a gyedről...Azt is átküldhetem mintának.

A többit szerintem biztos könnyen megtalálod a mák oldalán...

Csutak, én is gratulálok!! Írj még részleteket
:wink:

yuyu79

Sziasztok,

Danyuci,
örülök, hogy jobb a szemed, de azért az sem semmi, hogy ez a 8. alkalom... Amúgy ma nem dolgoztam (kivételesen), mert a családom (Nagymamám, Anyukám) orvosi vizsgálatait próbáltam megoldani és mindenkit eljuttatni a megfelelő eü. intézményekbe... Már 7 órakor Dunakeszin voltam a Nagymamámmal... Holnap reggel folytatom és kilencre rohanok dolgozni... Szép lesz.
A vonalzódon mindig megcsodálom a manócskáidat! Gyönyörűek!!!

Zsófi,
örülök, hogy jobban vagy. Vigyázz a manócskádra (kint és bent is :lol: )

Mecsi,
sajnálom a párodat! Remélem, minden rendben lesz! Csak ne idegeskedj nagyon (tudom, könnyű mondani), de holnap szuper napod lesz!!!

Csutak,
gratulálok a kis jövevényhez! :lol:

Mazska,
köszi az indfót a kórházról! Azt hiszem követni fogom az orvosomat, de biztos még lesz (vagy is van) kérdésem. Fogok írni privit!

Barbi,
remélem, nincs baj, és hamarosan hallunk rólad, rólatok!

Apa tegnap összerakta Rékának vett biciklit, de sajna még nagy neki, remélem, ősszel már fogja tudni használni, bár nem biztos. Most éppen a pedálokig ér le a lába, de hajtani nem tudja. Nagyon be van zsongva miatta.... Tegnap este, mikor lefeküdt, még nem volt kész, és reggel azzal kelt, hogy mi van a biciklivel... :?

Mára ennyi, megyek, mert azt hiszem sikerült a kalácsot odaégetnem... és utána alvás (ha Réka is úgy akarja!!! :lol: )

Szép estét!

Dorka
dorkak

Julcsi, igen, köszönöm szépen, kérném a cuccokat.
A többi a MÁKhoz kell, a csp és az anyasági, ezeket megtaláltam, a tgyást is, de azért megnézném. Meg a lemondót is ha lehet....bár azt illene megírni, de azért támpontnak jó lesz! :wink:

Dorka, milyen magas Réka? Mert ez a Boni féle bicaj, ami 12,5es nem? A 3az1benes... Sajnálom, hogy még ennyire nagy!
Holnapra meg kitartást!

Megvettük az új zárat, de annyira car a régi, hogy flexelni kell. Apa meg szombaton 24 órázik, vasárnap nem vagyunk itthon, így nem tudom mikor lesz újra kapunk. Szuper... :? És két kulcsot adnak a zárhoz aztán hiába van ott helyben kulcsmásoló a bauhausban, kb. 555 féle kulccsal, egyik sem jó bele, így lehet menni máshova csináltatni. Addig meg nagyik, papik nem jönnek, így most még triplán sem szülhetek, mert senki sem tudna bejönni. Olyan jókor történnek ezek a dolgok, hogy csak na.

A dokimról meg semmi hír, szóval továbbra is lutri, hol szülök és kivel, így a 33. héten.....

A kórházi pakkomat azért összeállítom, mert kezdek beparrantani ezektől a fránya frontoktól. Mindent úgy megérez Mazsola odabenn, kész időjárás előrejelző. Szóval ha programotok van, előtte nyugodtan érdeklődhettek a vihar felől, mert 100%os pontosságú!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszönöm az aggódást, vagyogatunk. Nem mondom, hogy vagyunk, mert az már túlzás lenne... :)
Ma se mentünk sehova, lemondtam a mai programunkat is. No meg fájt a kobakom is, gondolom, mert majd széttöröm a fejem a sok gondolkodásban. De az is lehet, hogy nem is ez a szokott fejem fáj, mert a párom közölte, hogy én nem Süsü vagyok (egyfejü), nekem legalább 7 fejem van és az ö bajának is ez az oka, elviselhetetlen vagyok. Akkor mégiscsak megérdemelte a nagyapám anno a doktorrá való kinevezését, mert ö is ezt vágta szerdán a fejemhez. Akkor valami mégis van benne, elsárkányosodtam? Házi szörnyuralom lett? Nehezen férek meg egy testben ennyi véleménnyel és ennyi gondolattal, de majd szavakba ill. azokkal a fejeimmel, melyek nem jutnak szóhoz, füstjelekkel kommunikálok a világgal. Vagy nyitok egy hárpiaképzöt kezdö anyukáknak és leendö - sikeressé válni akaró - feleségeknek... :)
Na mármost akkor ha valaki ennek ellenére nem fél a tüzokádásaimtól és a szép zöld színemtöl, akkor azokat szívesen látom holnap de.-i ambuláns gyorstalpaló audienciámra. :)
Ne kíméljetek, mert valakiknek meg kéne még egy fél dinnyét és még sorolhatnám mi mindent enni! Gyerekmeghajtás is van böven, tele a hütö kis pöttyös barátunkkal, Túró Rudikával.

Mivel konyulnak újonnan felismert, eddig észre se vett testrészeim, mint frissen sült fejeslábas (sok fej két lábon) lefektetem a hozzá nött egyéb részelet is.

Jó éjt!

Legyen vízmentes napotok! Passau már víz alatt van és az Inn is árad. Holnap még elugrog kajakokért és mentömellényekért, már csak a motort kell az autóból kikapni és mehetünk is. Legközelebb nem nyári ruhát, hanem fürdöbugyikat és gumicsizmát pakolok minden méretben. Talán most ezzel meg is tollasodhatnék (milyen murisan is néznék ki tollas hétfeküként), kisméretü gumicsizmák eladásából, mert Apró szerint 26-os méret alatt nem kapható. Hát mintha lenne benne igazság, mert több boltban járva se tünt az állítása megtámadhatónak. Szóval kinek kell gumicsizma? :)

én-én-én-no meg a másik én és a többiek
Vendég

Na csajok! Immár Erdőkertesről írok, beröffentettem a gépet.
Tegnapi nap nagyon húzós volt, meg a mai is. Éjjel 3-ig pakokltam, még azért maradt ott cuccunk, de a kölcsön -mikrobuszt, meg a mi autónkat dugig raktuk, és a nagyját sikerült elhoznunk. Csabim még hó végéig ott dolgozik, addig meg is lesz még az albi. Így azért még sok minden maradt ott, de azt lehet mondani, hogy minden be van dobozolva (majdnem). Így egy-egy hazajövetelkor Csak bedob néhányat és a végére csak elfogynak a tele dobozok! Iszonyat mennyiségű cuccunk van. Pedig még selejteztem is!
Most meg vagy 8 dobozt szétraktam, holnapra még van 6. De ez már a jobbk része....
Szombaton jönnek bátyómék hétvégére, tehát még van dolgom bőven. Na ennyit rólunk!

Csutak! Gratu a kistesóhoz! Kitti, neked meg a kiscsajszihoz!

Barbi! Nem volt még időm olvasni hogy mi is történt veled- veletek, de remélem jobb kedved lesz lassan! A csajok biztos tesznek róla holnap!

Dia! Szép lett a lakás! Én is szeretem a meleg színeket. Nálunk egy kicsit kevésbé sárgák a falak, amolyan vanília-színűek. Meg a RÉkáé narancs, a harmadik meg halváyn zöld.

Na csak ennyit bírtam, megyek ágyba dőlni!!
Jó éjt!

panna1

sziasztok, vagyok én is, csak jó sok lemaradással.

Gyerekszoba végre kialakítva, ágy, szekrények összeszerelve, gyerekruhák mosása elkezdve, fúrás faragás lerendezve:) szóval minden a helyén, már csak a tapétára kellene bordűrt találjak, meg a menyezetre foszforeszkáló csillagokat szeretnék....

kórházi csomagot elkezdtem összeállítani, mert már tűkön ülök;)

ma mentem volna dokihoz, de sajnos az autónk nem akarta, így át kellett tegyem jövő hétre a vizitet:(

enyém kispicúr is nagyon nem szereti már ezt az időt, hihetetlen előrejelző, pont ahogy Apró írta. Kicsit én is beparáztam, hogy tulajdonképpen, bármelyik nap úgy dönthet, hogy ki akar jönni;) remélem azért még 2 hétig bent marad, utána jöhet bátran;)

Csutak, gratulálok én is a kistesóhoz és Kitti neked a kiscsajhoz!

Olyan sokat írtatok, hogy már nem tudom kinek mire szerettem volna reagálni....

Julcsi, ha nem gond, átküldenéd nekem is a nyomtatványokat, Gyed lemondót?! Én még mindig az apaságival vagyok bajban, már nem tudom, hogy tényleg kell-e a közjegyzői papír hozzá, vagy elég az apasági? Azt már elintéztük. Szerintem felhívom a ker-i anyakönyvvezetőt, hogy ugyan moindjon már vmit, ott mi a szokás, mert véletlenül sem akarok 2 hónapig elesni a támogatásoktól...

Barnuska új ágya szuper, 2 napja külön szobában alszunk, imádja az ágyat, nem is ébredt már fel tegnap éjjel és tovább is alszik, hogy nem mocorgunk a közelében;)

sniky

Dorka, asszem Te kérdezted az ágy méreteit?! 90x200-as, plussz az alsó vendégágy/ágyneműtartó 90x190-es. Egyelőre befordítottuk a fal felé, így a hátső támlák a leesésgátlók, az alját pedig erről az oldalról is be bírom alá tolni, így kíváló ágyneműtartó!

sniky

Julcsi, csak az email címem felejtettem el megírni: sniky@freemail.hu
Előre is köszönöm!

sniky

Sziasztok!

Sniky,
Sikerült bejutnom Barbiékhoz, köszi a segítséged! Zavaromban nem is kérdeztem, hogy ti hogy vagytok! De örömmel olvasom, hogy szépen álltok, majd tegyél fel képeket ha tudsz! :wink: El sem hiszem, hogy már lassan szülsz...szalad az idő!

Csutak,
Nektek is gratula!! :D

Kitti,
Neked meg gratula a csajszihoz!!

Mecsi,
Sajnálom én is a párod :( Kitartást nektek!

Lei,
Üdv újra itt! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!

Kép
Kép
dia123

Barbi,
Ha még olvasol mielőtt indultok, jó utat és kitartást! Azért örülök, hogy végre találkoztunk, jó volt egy kicsit dumcsizni! Csak sajnálom, hogy rosszkor sikerült érkeznem, remélem azért nem borítottam fel teljesen a napotokat!! :oops:

Kép
Kép
dia123

Köszönjük a gratulációkat! A nemét még nem tudjuk (így Zsófinak is van esélye lányra, mi még becsusszanthatunk egy fiúcskát :D ), az AFP-m nekem Danival 0,9 volt, most 1,05. Zsófi, ebből mit hozol ki :lol: ?

Úgy néz ki, a második vonalzóval még küzdök egy kicsit...

Judit

Kép
Kép
csutak33

Judit, az 1 körüli értékek mindig fele-fele arányban jöttek be, szóval inkább megvárom, hogy majd Te eláruld el! :)

azt hittem, hogy közelebb vagy hozzám időben, de tévedtem ;) én még csak jövő héten megyek az AFP beutalómért... szóval nekem az eredményis még odébb van! :)

bocsi, most megyek altatni, csak ezt gyorsban bepötyögtem! :D

sophie27

Sziasztok!

Először is bocsi, bocsi Barbi, készültem ám nagyon, de reggel a kezembe került a naptáram....sajna ma volt a szokásos két hetente bekövetkező fülkontroll.
Már lassan 3 hónapja, ebből majdnem kettő tünetmentes. Tiszta durva, mennyire oda kell erre figyelni.
Már van görbület a jobb fülben, tehát már nincs totál tele folyadékkal, de még nem 100%, így két hét múlvára mehetünk megint vissza. Ezt már nem ígértem biztosra. Ma 3 percet késtünk, állítólag behívtak, de aztán mindenki elénk mászott, még azok is, akik jóval utánunk jöttek. Nem is értem az ilyen suttyókat komolyan. Már egy középkorú nő veszekedett ott egy kb 10 éves gyerek anyukájával, aki utánunk jött legalább 20 perccel, hogy talán nem kéne az ajtóból félrelöknie az üvöltő gyerekemmel, de nem hatotta meg. Annyira utálom az ilyen szitukat. Ha van időpontom, azért szólnak be, ha nincs akkor is cinkkelnek, hogy miért nem vagyok erőszakosabb....eh, szóval jó car volt a délelőtt. De túléltük.

Niki, a jövő kis meteorológusai a pocakban. Akkor végre lehet számítani némi pontosságra is majd.... :wink: :lol:
Grat a szobácskához, kérünk képeket. Minden bútort újra megvettetek? A régit sikerült elpasszolnod?
Ne is mond, én is úgy be vagyok parázva már a pakolástól meg a mosástól, de én napon akarok szárítani és ezzel megúszom a vasalást.
Kórházi pakk meg....
Tényleg csajok: nekem rengeteg TENA betétem maradt, a legnagyobb meg a közepes. Gyakorlatilag a nagyból kettőt használtam a közepesből persze többet, de ha marad, szívesen átpasszolom akinek kell. Hm?

Újra átnéztem a kis listámat is, mi kell a kórházba, hát, rendesen be kell még vásárolni, gumibugyi, melltartóbetét, szopis melltartó, tea, és még vagy ezer dolog. És most két napja olyan iszonyú fáradtság van rajtam, hogy nem is értem. Pedig nem most kezdődött ez az idő. Én meg tiszta banya lettem, szegény fiúkat úgy sajnálom....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dia, szívesen, örülök, hogy bejutottál Barbiékhoz;) igen, szalad az idő, már csak 4 és fél hét, vagy kevesebb van hátra;) hihetetlen, hogy ilyen gyorsan eltelt.....

Apró, nem ártana igen, ha vki pontosan meg tudná már előre jelezni az időt:) rakok majd képet, de még a bordűrt be kell szerezni, feltenni, kiságyat még átszerelni és utána akarok fotózni, amikor már teljesen kész;) nem passzoltam el semmi régi bútort, a pici megkapja Barnus kiságyát, komódját, abban elfér az összes cucc, Barnusnak vettünk csak ágyat és 2db Aneboda Ikeás polcos szekrényt.

na most megyek, mert el kéne altassam, ma megkapta a Meningo oltást, nagyon kis hős volt. Mai méretek: 89 cm!!! és 10,7kg.

sniky

Aproo, engem majd lehet, hogy érdekel a Tena, bár, ha az előttem szülők (csak ilyenek vannak :P) közül bárkit is érdekelne, akkor add csak nekik bátran, de, ha marad addigra is, amikorra aktuális lesz, az nagyon jó lenne. ja, és nekem inkább a nagy lenne majd fontos, mert közepes nekem is maradt! :)

Csiribiri cd-t mikor markoljátok fel? még nem írtam ugyan át, de, ha szólsz, hogy jöttök errefelé, akkor meg van pár perc alatt!

fülecskének továbbra is jobbulást!!!!!

Niki, igen, képeket kérünk ám!!! Barnusnak gratula, hogy ilyen kis ügyeske!!! meg, hogy milyen magas! nem semmi! :)

4,5 hét... az sem sok már, kitartást a legvégéhez, főleg a türelmetlenségre gondolok! :)

Dia, de jó, hogy taliztatok Barbiékkal! örülök, hogy valaki el tudott menni hozzájuk! sajnálom én is nagyon, de a védőnőt már múlt hétről toltuk mára... :oops:

Barbikám, jó utat hazafelé, vigyázzatok nagyon magatokra!!! és írjál majd, ha tudsz! remélem, mármint a család értelmében, hogy a menetszél leviszi a maradék 6 fejed! :D bár nem tudom, hogy tényleg igazuk van-e... :roll:

és akkor velünk! képzeljétek, megtalálta a védőnéni dopplerrel a picikém szívhangját! ;) pedig azt mondta, hogy ilyen korai szakaszban eddig csak 1x sikerült neki! én vagyok most a 2. :) juhéjjj!

hízásom az elmúlt közel 2 hónaphoz képest az ő általa mértek szerint 1,3 kg. azt hiszem, hogy elégedett lehetek! remélem, hogy nem fog elszaladni a ló majd a végére velem! :)

na, akkor most már én is ebédele, mert igencsak kilyukad már a gyomrom! gombapaprikás tésztával! nyammi! (Beninek is adtam pici gombát, tudom, hogy csak 2 éves kortól engedélyezett, de úgy falta... :))

sophie27

Hello csajok!

Gratula a kistesókhoz a csajokhoz és a fiúkhoz egyaránt.

Nekem az AFP-m mid a kettőnél tyar volt és hasonló érték, egyik sunás, a másik kukis. :)
Mind a kettővel egyformán hánytam, szóval ZSófi van esély a sunásra neked is :)

Mi is megvagyunk Zalán kész bajnok, már csak a kezével nem tudja mit csináljon, egyébként mászna. Nem tudom hová rohan. Forog minden felé, laudni is oldalt alszik és még mindíg egyedül :).
Zorka meg csuda jó fej, csak nem fogad szót sosem, nemtudom ti hogy álltok ezzel, de én kezdem feladni.

Zalán is tiszta időjárás muki és én is, mert sajna a migrénem mindíg van.

Ha tudnék kicsinyíteni képet akkor dobnék, de a gépünk darabokban várja a költözést, ami csak szeptember és ilyen programokat meg nem ismerek.

Jaj úgy izgulok értetek, én nemrég szültem, de úgy szülnék megint. Olyan jó ez a várakozás.

Nevekkel hogyan álltok?

Ma is csak azért van időm, mert anyóséknál vagyok, innen felügyelem az építkezést.

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Apa kinn tanítja Levit, hogy köpje ki a magot a cseresznye után. De egyenlőre csak bőszen köpköd mindent mindenhova...remélem ez kinti szokás marad... :roll:

Zsófi, nem is írtam, igen a melóhely majd csak akkor érint ha visszamegyek (köszi a gratot! :wink: ), de azért nem mindegy, hogy hogyan indulok majd neki újra a melónak. Egy alig több fizuval mint a gyed, vagy egy sokkal többel. Ezért is akarok visszamenni majd hamarabb. Mert egyfelől fáj a szívem nagyon, hogy Mazsola talán már másfél évesen bölcsis lesz, de Pétert sem akarom hogy sokáig ezt csinálja, azért heti 3 éjszakázás, pluszban ha szakorvosjelölt lesz, akkor jönnek még a kórházi ügyeletek is jövőre. Szóval én is túléltem, Picúr is túl fogja és sokkal normálisabb, nyugisabb életünk lesz, mint most. Nem az lesz, hogy hét közben kb. 30 percekre ugrik haza apa. Sztem hosszútávon ez sokkal többet fog a fiúknak jelenteni majd. Mert ugye 3-4 évesen teng túl az apaimádat! :wink:
Tenát meg akkor a nagyot majd átpasszolom!
Ja, Nektek nem a dvd van meg csiribiriből? Tehát a film? Csak a zene? Mert nekem főleg a film kellene. :?:

Azt hiszem kezd Levin kijönni, hogy kb. egy hete nem alszik délután. Valaki tuti be fog csavarodni rövid időn belül, mert ez egyre gázabb...megyek is, mert kitört a háború...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na hát Voltunk 4D ultrahangon és ott is azt mondták biztos kislányunk lesz , bár természetesen szégyenlősködött és nem mutatta magát, de kukit és zacsit nem láttunk az is biztos, az arca pedig mint egy szégyenlős kislányé.
19hetes és 290g
Nevet ne kérdezzetek nagyon nem tudjuk még eddig a favorit a Varga Eszter Mira. Majd a születéséig kitaláljuk :D mert még más neveken is gondolkodunk pl Boglárka, Bianka, Emma Liza,

Kép
Kép
Kép

Köszi lányok az együttérzést, apával majd jövőhéten kiderül mi lesz, kap e helyet valahol addig izgulunk , mert ez anyagiakban is sokat jelent sajnos.

Jó éjt mindenkinek !

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csajok, tegnap írtam egy kisebb regényt, és jött egy pillanatnyi áramszünet, elveszett mindent.
Ma meg buli volt nálunk, így ki vagyok purcanva, remélem holnap már fittebb leszek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Mecsi! Nagyon szép a kislányotok! :-)

Sniky! Jó ,hoyg túlvagytok a gyerekszobán!

Apró! Hajrá pakolás!

Én is ügyeskedtem ám: Az összes doboz kipakolva, Réka ágyát is meghozta ma Apa, már abban alszik.

Ritus! Hiszti nálunk is megy ezerrel. De leginkább akkor amikor már fáradt Répa. Ilyenkor azért én is kiakadok. Most este is dráma volt fürdésnél a vízből kivétel után. Persze fáradt, ordít. Van ilyen. Csak nekem nem teljesen tetszik, ahogy apja kezeli a helyzetet. Ezen össze is kaptunk, persze nem Réka előtt, csak mikor már aludt.
:evil: :cry:

Más: Ma megjött a mensim a szokásos 26-27 nap helyett 18-ra. :shock: Ilyen még nem volt. Szerintetek ez lehetett esetleg egy spontán vetélés? Mondjuk amennyit cipekedtem tegnap... Persze lehet az is, hogy csak a hajtás miatt borult a ciklus... Na nem tudom...

Holnap jönnek tesómék az 1 éves unokaöcsivel :D ITt lesznek hétvégén. Biztos jó lesz ,csak még ezer dolgunk lesz délelőtt. Megyek is aludni mert még mindig tompa vagyok. Bár délután aludtam RÉkával másfél órát (persze én hamarabb elaludtam mint ő), azért még van bepótolnivaló.

Jó éjt!

panna1

Szép jó reggelt mindenkinek!!! Gyönyörű napra ébredtünk a nap süt, és remélem, hogy végre beindul az a folyamat, amit nyárnak hívunk... ;)

Aproo, dehogynem, a film van meg, csak hülyén írtam! :P szóval dvd...

melóhellyel kapcsolatban értelek, és tökéletesen megértem, ami írsz! ez van. ha csak belegondolunk abba, hogy külföldön, na nem a balkánon, hanem fejlett országokban, kb. 6 hét után visszamennek az anyák dolgozni... akkor mi itt a kis 2-3 évünkkel extrán elkényeztetjük a porontyainkat, és természetesen magunkat is! :) szóval biztosan minden okés lesz, csak az ember lelke fogadja el nehezen... tudom, mert én is vaciláltam, amíg nem költözött be a kistesó a pociba, szóval úgy volt nálunk is, hogy irány vissza melózni... :oops:

Mecsi, nagyon édes a kicsi lánykátok! Eszter nálunk is favorit név volt, de most már több okból is csitult a lelkesedés! :) fiú nevünk egyáltalán nincs! :S

Panna, hiszti nálunk is akkor jellemzőbb, ha Beni fáradt! viszont akkor úgy tud visítani, hogy kikészít pár pillanat alatt :oops:

csak kinövik majd valamikor ezt is! :) aztán jön a pici, és kezdődik minden előlről :P

amúgy a vérzéssel kapcsolatban. szerintem inkább a stressz kavarhatott be a ciklusba... bár nekem elég késői peteéréseim vannak, de szerintem egy ilyen vetélés is kb. 2 hetes késésnél szokott előfordulni, legalábbis én egyelőre csak ilyenről hallottam! :roll: persze minden lehet, de ilyen korai szakaszban még a teszt sem mutatta volna ki! :( remélem, hogy hamarosan jön a kistesó, főleg, ha már szeretnétek! :)

Sziszka, ha lesz lelki erőd, akkor írd meg újra!

jó hétvégét mindenkinek, élvezzük ki, hogy mától végre ismét itt a jó idő, és remélhetőleg hamar vége lesz ennek az iszonyatos árvíz helyzetnek is! szóval jó pihit mindenkinek!!!

jaaa, és mától kezdődik a GYEREKSZIGET, ha valakit érdekel! mi lehet, hogy elmegyünk meglesni, miután a gyereknapunk a lázasodás miatt kimaradt :(

sophie27

Sziasztok!

Mecsi, de jó képek, szép kislányotok lesz/van :D :D Az Eszter nekem is tetszik, csak már van a rokonságban... Mira elég gyakori mostanában szerintem, de szintén szép. De a többi is tetszik...Na még ráértek kitalálni :wink:

Alszik az aprónépem :) :) , Apa meg veri szét az új lakás fürdőszobáját :shock: Kiváncsi vagyok mikor fogunk mi oda beköltözni :roll:

Lehet hülyének fogtok nézni, de Peti pár napja minden nap legalább egyszer átfordul hasról oldalra/hátra. Igaz 2 hetesen is megcsinálta egyszer, de mostmár többször is sikerült neki... Szerintem ő is nagyon hamar fog mindent csinálni, mint Zalán... Úgy látszik ilyen sietősek ezek a fiúcskák... a születését azt mondjuk nem siette el Peti :lol:

Barbi, hazaérkeztetek? Remélem javulóban van már a családi hangulat :wink:

Panna, szerintem is korai lenne vetélésnek, de persze nem lehetetlen... de ezen kár agyalni, úgy se lehet rajta változtatni ... jobb is talán hogy ilyenkor még nem lehet tudni, az volt-e. De lényeg a lényeg, jönni fog az a tesó hamarosan. Talán amint túl vagytok ezen a hajtáson :wink:

yuyu79

Sziszka, írd újra, legalább a lényeget :wink:

Megkaptátok a nyomtatványokat, aki kérte? Tegnap küldtem őket, de ide nem volt időm írni :oops:

Mi is örülünk a jóidőnek, kint is voltunk már délelőtt egy órát a játszón, délután meg átsétálunk majd a dédihez.

Reggel elkezdtem mosni is, mert már olyan régen vártam a jóidőt, hogy minden szennyessel volt tele. Vagyis még mindig...

yuyu79

Sziasztok

nagyon jól érezzük magunkat.eddig esett az eső tegnap ZSigám buszt is vezetett persze csak játszásiból.. egy kedves soförbácsi meginvitálta..
a futóbicajt azóta is nyúzza ügyes

Dorkák sajnálom a biciklit ez szemétség mert akkor miért van ráirva a 85 cm? :twisted:

BArbi laptopról elég nehezen netezek,igy még nem olvastam el..de puszillak

Danyu a számom valahol az előző oldalon fennt.. szemed sajnálom..gyertek le mamához pihenni

:wink: :wink:

mindnekinek pussssz
Vendég

Sziasztok!
Jó nagy itt a csend..én is eltűntem...összeségében pocsék hetem volt :(
Keddtől szombatig minden napra olyan vendégeink voltak, akiket kajával vártunk, mert mindig azzal szoktuk, ugye kedden Barbiék nem értek oda, de a kaja elkészült, pont ugyanígy jártunk a pénteki vacsi vendégeinkkel, e közben persze folyamatosan rendet tartani a házban, készülni a vendégekre stb. péntekre már mindketten ki voltunk mit a kutya, már mozogni is alig bírtam a fáradtságtól,szombaton a nagyimnál csibe vágás, aki nem rég egyedül maradt, persze, hogy ott a helyem, estére vacsi főzés :? annyira kikészültünk, hogy jól összevesztünk Apával, pedig ez elég ritka nálunk, inkább a fáradtságnak tudható be, erre vasárnap Batyus osztálytalálkozó, ahova sütni főzni kellett, apával mosolyszünet, nem tudtam aludni sem, szóval már bárhova vágytam volna, csak az osztálytalálkozóra nem...de persze menni kell, mert megígértem....végül sokkal jobb lett, mint amire számítottam, és az osztálynak pont az a fele jött el, akivel jóban voltunk, de azóta tényleg nem találkoztunk...közben apa is megenyhült, és bár kettőkor nem jött el velünk a találkozóra, 4 körül utánunk jött, és rohangált a gyerekek után, így én tudtam beszélgetni...szóval minden jó, ha a vége jó......de este hulla fáradtan estem be az ágyba.....szóval ezért tűntem el....nézzétek el nekem......nem volt már energiám az elveszett levél újra írására sem....

Mecsi, gratulálok a kislányhoz, szerintem ez így tökéletes. Apára is reagáltam akkor, de látom már kicsit megnyugodtatok. Remélem minden rendben lesz, szerintem is csak lefejezik a honvédséget, az egyszerű "melóst" nem bántják, és egyébként is az a tapasztalatom, hogy aki megbízható, annak ott mindig lesz munkája, még ha másik beosztásban is! JObban vagy? AnnaPeti engem is érdekelne ennyiért!

Zsófi, hogy van a derekad? Javul?

Apró: gratulálok neked is az előre lépéshez, így akkor megérte ez az egész cirkusz! Nem tudom nálatok milyen a bicaj szervíz, de nekem itt a babakocsi kerekét szó nélkül javítják, biztos vagyok benne, hogy ha valami lenne a futóbicajjal, akkor nyugodtan vihetném oda, megtennének érte mindent, bár nem biztos, hogy valós ez a félelem, mert pár lappal előrébb azt írták a csajok, hogy semmi baj nem volt még vele soha! Diavetítőből nekünk van egy új és egy régi, a régit sokkal jobban szeretjük, az még a férjemé volt.

Dia, éljen a rend és a gyönyörű falak!

Vakondunk jelentem tegnap újra visszatért, ma du.-n bemegyünk Szekszárdra és veszünk ilyen napelemes vakond űzőt, hátha :( Lehet hogy mindjárt beszerzek a HUSS ból is, kétségbe vagyok esve, olyan szép fű

Danyu, szemed? gyógyult? Bonival találkoztatok?

Csutak, hatalmas gratuláció nektek is!

Panna, Csandi Lellét a facebook-on tudod meglesni! Mi is fagyizunk már ezerre, sőt egész télen nyalta, imádják a cukiban, és friss tejszínhabot nyomtak neki mindig a tölcsérbe, szóval rutinos már :) Ráadásul akkor is adják neki ha nem szeretném, és soha nem fogadnak el érte egy fillért sem...bár itt olyan fagyi van, amit ők készítenek.
Tejből mi már igazi boci tejet iszunk, bár inni nem nagyon issza, csak néhány korty, de a kajába is azt teszem. Kicsit utána is olvastam, és azt írják inkább a "pancsolt" tejekkel van a baj.
Ekcémára találtam valami nagyon jót, más okból mi is megrendeltük, olvasd el ha lesz időd:
http://andio.biz/bolt/bio-kozmetikum/fi ... aj-350-ml/ lehet kisebb kiszerelésben is kapni, azért linkeltem be ezt, mert itt van a legrészletesebben leírva.

Na folyt köv, csak elküldöm mielőtt újra elszáll minden....

<
sziszka78
Tolna

Danyu, engem érdekelne a humánus cumiról való leszoktatási módszer! Köszi

Lei, üdv itthon! Szuperek a képek, nem egy pihentető nyaralás volt, azt látom :)

Mazska, ti hogy vagytok? Laura jobban? Éljen az új babakocsi :)

Manci, a beszéddel mi úgy állunk ahogy ti :) Sőt, még csak most kezdjük a két szótagon szavakat, eddig csak a szavak eleje volt meg :)

Kitti, neked is gratulálok a kislányhoz :) Itt is tökéletes a párosítás :)

Julcsi, kérek még egy kis időt a tömörítésre, talán este már menni fog!

Dorka, én nagyim (Málnus dédije) is vett nekünk gyereknapra egy pedálos, távtartós-pótkerekes bicajt, szóval nálunk is láz van miatta, ráadásul nem hoztuk haza, mert úgy sem tudja még tekerni, így minden nap mondja, hogy menjünk busszal a mamához :) POnt aznap kapta, amikor a buszos kalandunk volt, és összekötötte.

Niki, örülök, hogy mindennel megvagytok kistesó ügyben :) Lassan már tényleg jöhet :) és külön örülök, hogy Barnus imádja az új ágyat :) Mi most azzal küzdünk, hogy Málna ugyanakkor fekszik, mint eddig, de 8-fél 9 helyett már 7-kor fent van, és alig bírja kis délig....(de ha nem nő a foga, akkor minden éjszakát végig alszik)

Zsófi, Málnus is evett már gombát, lecsórja amikor pizzát eszünk, neki sem volt tőle semmi baja, persze nem nagy mennyiségben mi sem.

Ritus, jó, hogy jöttél egy kicsit!

Apró, nálunk még nem érik a cseresznye, pedig már nagyon várom. Málnusnak most ribizli a kedvence :)

Mecsi, csoda édes a kiscsajod, jó most újra ilyen képeket nézegetni :) Egyébként nekünk a baráti társaságban most 3 Eszter is van, szóval szerintem most felkapták ezt a nevet, én talán ezért nem választanám, de egyébként tetszik....(így hívták a volt anyósomat, aki utált, szóval nekem előítéleteim vannak a névvel sajnos)

Panna, hogy bírtad a hétvégi gyűrődést? Nem tudom mi lehet ez a 18 napos..egyébként nálatok is megy más a kistesó projekt?

Boni, nektek szuper nyaralást, gyönyörű időtök van :)

Azt hiszem nagyjából a végére értem, így most el is köszönöm, megyek a dolgomra :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

én mindig benéztem, de láttam, hogy nem sok változás van, így nem jöttem én sem, inkább élveztem a csodás időt! :)

nekünk nagyon jól telt a 7végénk! Sziszka, sajnálom a Tiédet! :(

voltunk epret is szedni, ilyen szedd magad mozgalomba, szuper volt! :)

ma meg el kellene mennünk homokot venni többek között, mert anyósnál van homokozó, csak homok kell bele... csak azt nem tudom, hogy mennyi! hozatni nem akarunk, mert nincs, aki belapátolja, meg nem is tudják a kertben letenni, szóval a zsákos variáció lesz.

na meg kell pelus, meg még csomó minden! folyton elfelejtem a fél bevásárló listát, pedig itthon még úgy tudom... hiába. a terhes agyam! :)

derekam jól van már, köszönöm a kérdést! persze a védőnőt elfelejtettem megkérdezni, de ma taliztam vele a lépcsőházban, azt mondta, hogy gyógynövényes sportkrémet kenhetek rá, de igazából már nincs bajom. 2 nap volt szar, de azóta semmi gáz! :)

szerdán megyek a dokihoz, szerintem csak a beutalót adja oda, de lehet, hogy kisírok egy uh-t a heamatóma miatt... vagy legalábbis megpedzítem! :)

most agyalunk, hogy mi is legyen a gyerekszobával... több ötlet is van, de még magam sem tudom, hogy mi lenne a legjobb... a végső megoldás majd az emeletes ágy lesz, mert sajnos nem olyan nagy a gyerekszoba sem, és ez a leg helytakarékosabb, de nem tudom, hogy már most abba ruházzunk be, vagy inkább csak egy kiságyba!? áhh. nehéz ügy! Beni még mindig csak úgy alszik el, hogy oda kell mellé feküdni, és az ő kiságya nem hinném, hogy elbírja kettőnk súlyát, szóval oda nem is próbálkozom bekucorodni mellé...

most megyek, mert le kell szednem a ruhákat! vigyázzon magára mindenki, ebben az irtó hőségben, és még durvább is lesz a héten! :S de nem sírok, mert ezt akartuk! nem de!? :)

sophie27

Sziszka!napelemes vakondriasztót ne vegyél,kiröhögik a vakondok!Apóséknak tele van vele a kert,de nem ér semmit.Ráadásul 45 mp -enként visítva riaszt.Iszonyú zavaró.Sajnos balcsin nálunk is van,sehogy se tudjuk rávenni hogy menjen át a szomszédba:)
l.veronika

Sziasztok!!

Danyu,
Elfelejtettem én is írni, hogy érdekelne a cumi leszoktatós módszer!!

Szisz,
Sajnálom :( Mi is inkább akkor veszekszünk apával, ha fáradtak, kimerültek vagyunk. Jó sokat sütöttél/főztél akkor. Legalább van most néhány napra maradék, hogy ne keljen főzni? Phizz ha tudsz! :)

Zsóf,
Örülök, hogy jobban a derekad! Gyerekszobával mi is bajban vagyunk (pontosabban leszünk), hogy akkor Virág kapjon-e új gyerekbútort vagy maradjon meg neki a mostani és a kistesó kapjon-e majd új bababútort. Nem akarom, hogy úgy élje meg, hogy elvesszük tőle a saját kis ágyikóját stb, de az is lehet, hogy jobban örülne új bútornak! Sajnos nem lehet tudni, hogy előre hogy élik majd meg a kistesó születését!! :roll:

Mi hétvégén vendégségbe voltunk, aztán kimentünk a Vecsési gyereknapra. Először Virág nagyon félt a különböző forgó-zenéló dolgoktól, de aztán rávettük hogy üljön be egy menetre, aztán meg már alig akart kiszálni meg mindenre ráakart ülni!! Itt egy pár kép :)
Kép Anyával

Kép Nikivel

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
dia123

Jogos a kérdés, de lefagyasztottam, mert két nap után a könyökünkön jön kis, hatalmas adagok voltak, ugye csak szegény barbiéknál + 6 fővel számoltam, jól jön majd később, amikor nem lesz időm főzni.

Verocs, köszi....de akkor mit csinálja, én is azt hittem átfüstöltem a szomszédba, de 3 nap után újra jött :( Írtam neked valamelyik nap mailt, láttad?

Zsófi örülök, hogy derekad rendben :)

Indulunk Szekszárdra!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok, vagyok én is, csak soha sincs időm írni. Megvolt "a nyaralásunk", 9 napig voltunk Zsennyén a kastélyban az összes nagyszülővel, szuper volt. Míg Bp-en végig zuhogott, meg jégeső esett, ott mindennap napsütés volt. Kirándultunk, bringáztunk, sőt még úsztam is egy tóban (megengedte az orvos, pedig jó hideg volt :lol: ). És 2x is megjártuk a Kámi arborétumot, ahol még virágoztak a rododendronok (így kell írni?). Itt egy családi kép rólunk onnan, csak én vágok hülye képet, bocs.
Kép

Emma is kapott új ágyat, hogy nehogy azt gondolja, hogy a kistesója veszi el tőle. Szuper vétel volt, egy már ikeában nem kapható ikeás ágy. Fehér színű, így pont illik a szobába, és a két vége felhajtható, így 150, 175 és 200 cm-es is lehet. Emma a fejét sem üti be, ha előremászik, mert ott is matrac van. Mindennel együtt (matrac, leesésgátló, lepedő) 15000 Ft volt.
Emma imádja, nagyon jól alszik benne, és büszke, hogy neki már nagy ágya van, mert már nagylány :). Majd ha lesz időm, lefotózom.

sushy

Sziasztok!

Julcsi, köszi megkaptam, csak még nem jutottam odáig sajna.

Nekünk eléggé nehezek a napjaink, bár most legalább másfél órát szunyált Levi, de csak fájdalomcsillapítóval megy a dolog.
Egy hete 6kor kel a 8 helyett, 9től ordít, semmi sem jó, néha leteszem, mert már nem bírom cérnával, de akkor borul az egész napja, du. már nem akar aludni. Ha meg elalszik, akkor 20-max. 50 percet alszik és felkelve folytatja a nyűglődést. Már a játszótérről is haza kellett egyszer hoznom, mert annyira elvesztette az önkontrollt, hogy csak néztek a többiek. Mondjuk ott esett egy nagyot és még a hatása alatt volt, amikor egy (sztem biztosan nem komplett) 5-6 éves fiú, akit szívesen lepofoztam volna,elkezdett vele ordítani a homokozóba, amikor mert egy kanál homokot a markolójába tenni Levi....na mindegy.
A lényeg, hogy sztem jönnek a hátsó legnagyobb rágók, mert folyamatosan öklendezésig mindkét ökle a szájában van Levinek, emellett mindent megeszik, rémes, tegnap egy nagy kanál földet mostam ki a szájából. Kavicsos volt és bizti az is masszírozza.
Iszonyú, olyan mint egy 6-7 hós gyerek, mindent rág, ezerrel folyik a nyála, de mellé direkt köpköd, semmivel sem lehet fegyelmezni és semmi sem jó. Kivéve a babakocsis séta, de azt meg már egész nap én nem bírom. Hiába vagyunk kinn a kertben, áll a kapuban és üvölt, hogy menjünk valahova. De hát nem lehet mindig menni baccus. Másnál ez nincs így? Apjával remekül elvan a kertbe de engem összeköt a programozással, meg hogy csinálunk vmit és ezért velem a kertben sem jó. De kistossal meg főleg nem tudunk majd minden áldott nap programot csinálni.
Kicsit küzdünk, délutánra totál kivagyunk mindketten, apa meg most hó elejére kapott rengeteg ügyeletet, szóval heti 3x hazajön fél6ra, kajál és megy el háromnegyed6kor.
És egyedül meg már eléggé nehezen bírom a dolgokat, meg az esti emelgetést.
Szóval ezért sem tudok jönni, mert az ágyig alig vonszolom el magam.

Sziszka, sajnálom a múlt hetet, de tényleg nem jön rosszkor ha van a fagyasztóban kaja. Nekem apum szokott sokszor hozni így és olyan jó, amikor Levi reggel 8-9 felé már a fülemet rágja hogy mennyűűűűű és nem kell akkor nekiállni kaját csinálni. Mert ugye ha délután egyedül vagyok, akkor nem tudok főzni másnapra.
Vakondhoz kitartást. Itt nálunk szerencsére nincs...egyenlőre.

Anna, édesek vagytok. Jaj, de jó, ez a nyaralás nagyon jól hangzik. Úgy mennék én is valahova még. De minden nyári családi nyaralás a szülés körülre esik. Nem baj, azért is lemegyek tesómékhoz Balatonra vmikor a nyár végén!

Dia, Virág milyen édes. És milyen kis szumós karjai vannak. Látszik, hogy nincs gond a kajával. De nagyon hasonlítotok egymásra. És mekkora haja van már!

Na, megpróbálok vmit kezdeni a délutánnal. Csak ne lennék ennyire pocsékul. Ez a hirtelen meleg, azt sem tudom merrefelé dőljek. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nálunk épp áll a bál...

Elküldené valaki nekem Boni számát? Nem találom, pedig tudom, hogy egyik hozzászólása végére írta betűvel...köszönöm...

Cumiszoktatás...
Ha valamire nagyon vágyik, pl. játékra, bementek a boltba és megveszitek cumiért...persze jól fel kell készíteni szerintem, meg értenie kell, hogy valamit valamiért...ezt Gabi még nem érti, mert ritkán járunk boltozni...
Persze előtte a boltba megbeszélitek a boltosnénivel, kifizetitek és a poronty a féltve őrzött cumiját adja a hőn áhított játékért...
Nem tudom hol olvastam, hallottam, de szerintem humánus...kérdés, hogy beválik e...egyik gyereknek sincs cumija...

Ja...szemem sokkal jobb, már látok csak néha kenőcs után még duplázok...nem szeretek így vezetni, de sajnos muszáj...

Majd próbálok jönni...
danyuci

Sziszka,
megkérdeztem Apát...HUSS már nincs, csak Hess...
Nálunk nagyi használja szerinte jó...
danyuci

Danyu, küldöm priviben Boni számát...

a humánus cumileszoktatásról annyit, hogy a kismamában pont az ehavi számban, ha minden igaz, hogy ha egyszer már odaadtad, akkor ne vedd el tőle. szóval szerintem ez balul is elsülhet. szerintem, ha csak alváshoz használják a lurkók, nálunk vígasztaláshoz is kell néha, meg persze, ha meglátja, akkor már tömi is befelé, de ezt általában leszerelem, szóval, akkor meg kell várni, hogy ő magától lemondjon róla. sajnos szerintem ez nem most lesz még... talán ovis kor körül! végülis ez olyasmi, mint a kis alvótárs. nem? ha azzal alszik, és elvesszük, vagy elveszik, borul minden! :( ez az én véleményem! de persze próbálkozni szabad, csak nem tudom, hogy nem lesz-e nagy törés nekik! :( nálunk is van cumi gond, nem erről van szó! szóval átérzem a szitut!!!

Aproo, kitartást a délutánhoz!

Dia, nagyon cuki Virág! és tényleg milyen kis husis a karja! :) imádnivaló!

Anna, szuper jól néztek ki! mi is voltunk nyaralni, és nálunk is ez volt, hogy itthon zuhéj napi szinten, ott meg max. csak éjjel, de talán, ha 2 éjszaka esett így is! szuper hetet fogtunk ki! a kép pedig nagyon jó! kár, hogy a pocid nem látszik! :)

sophie27

Sziasztok! Mi is megvagyunk, csak én is többet vagyok most egyedül a gyerekekkel, ill. igyekszünk kihasználni a jóidőt...Tegnap lementünk a dombori holtágra, meglátogattuk sógornőméket... Gyerekek élvezték, csak aludni nem nagyon akartak :wink: Most is felébredt Eni szűk 1 órás alvás után, úgyhogy ennyi voltam...

yuyu79

Sziasztok!

Kérek egy kis segítséget:
Két linket veszítettem el, az egyik a Szisz/Vera féle fa futóbicaj linkje, a másik meg a Boni féle 3in1-ben bicaj linkje.
Eltűnt a gépről és összehasonlítanám az ülőmagasságokat.
Esetleg vki elmentette?

köcccc

Ja, Levi eszi a hűtőmágnest...komolyan, vegyek neki szájkosarat, mert ez már brutál! :shock: :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, a fabicaj:

http://www.szelidbicajosok.hu/fabicikli.html

MÁlnus a bicajon Kép
Kép
A másodikon látszik, hogy átfúrva sem ér le rendesen a lába...

Most mennem kell, megy a nyűglődés...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Laura tobbe-kevesbbe meggyogyult, meg az orra folyik egy nagyon kicsit, de az lehet, hogy a fogaktol van, mert neki is nagyon folyik a nyala. Az egyik hatso orlo mar kint van, szerintem jon a tobbi is.

Hetvegen itthon voltunk a kertben, a fiuk a fahazat epitettek, ha egyszer kesz lesz, teszek majd fel kepet rola. Mi meg anyuval kerteszkedtunk egy kicsit, rendbe tettuk a viragokat.

Aproo - Laura eleg hasonloan van a kertben, ha csak ketten vagyunk, akkor nincs el tul sokaig, bar lehet azert is, mert akkor en is szeretnek valamit csinalni a kertben, o meg azt szeretne, ha vele foglalkoznek. Ma itt voltak a baratnomek a kisfiaval, igy nagyon jol elrohangalt a kertben. Nalunk az a nehez, ha elmegyunk valahova es o eppen masfele akar menni vagy meglat gyerekeket es rohan utanuk annelkul, hogy barmerre nezne. Nem tudom, hogy errol hogy lehet leszoktatni, mert ha nincs semmi extra, szepen megall a jardan vegen, szetnezunk egyutt, de amint valami nagyon erdekes van (fokent mas gyerekek), akkor rohan es semmit nem hall. Egy kicsit felek, hogy Oliverrel hogyan fogok ilyenkor utana rohanni. Masnal is van ilyen?

Mecsi - nagyon jo lett a 4D-s felvetel. Gratulalok a kislanyhoz! :) Az Anna Petis konyv engem is erdekelne, ha lenne olcsobban.

Cumi - Laura is alvashoz keri meg, meg van amikor nagyon nyugos megnyugtataskent napkozben, de ha mar nem kell neki, o maga adja oda, hogy tegyem el. Ejszaka sem szokott a szajaban lenni, amikor bemegyek hozza lefekves elott. Valahogy en is ugy vagyok vele mint Zsofi, hogy elobb-utobb majd leszokik rola magatol. Erovel nem akarom elvenni tole.

Tapszert iszik meg valaki, vagy mindenki attert a tehentejre? Ti mibol adjatok nekik a tejet?

Mult heten megrendeltuk a ruhasszekrenyt, ugyhogy nagyjabol mostmar megvan minden. Megint elkezdtunk gondolkozni, hogy velunk vagy Lauraval aludjon-e Oliver. Anyu meselte, hogy a kolleganojenek a fiai kozott hasonlo korkulonbseg van es a kicsit az o szobajukba tettek, es ezt a nagy eleg fajdalmasan elte meg, ami csak most derult ki 30 ev tavlataban...Zsofi - az emeletes agyon mi is gondolkozunk, de majd csak kesobb, most meg szerintem korai lenne nekik. Mi Olivernek vettunk egy kisagyat, Lauraet szet lehet heveronek szedni, de meg egyenlore nem szedtuk szet, mert sokat forog es felek, hogy nehogy leessen.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mecsi! Nagyon kis aranyos a pocilakód!

Danyu! Jól hangzik ez a cumileszoktatós dolog. Én már hallottam olyat, hogy a gyerkőc odaadta a Mikulásnak (erre persze fel kell készíteni szintén), meg másodunokatesónál olyat, hogy a kedvenc plüssálatkájával (egérke) apuka bohóckodott a gyereknek, és egyszer csak véletlenül "lenyelte" az egér a cumit. A kiscsaj kicsit kereste még, de aztán beletörődött, hogy megette a legkedvesebb barátja. Arra meg nem haragudhat az ember :-))

Szisz! Sajnálom a hetedet, tényleg húzós lehetett! A folyamatos főzés-készenlét-takarítás kifáraszt, és semmi egyébre nem ad időt. És az ember mg idegeskedik is, hogy minden rendben menjen a vendégekkel... De nézd a jó oldalát, most csomó kaja a fagyóban, és a rázós részen túl vagytok, jöhet a lazítás.
Mi is akkor ugrunk össze apával ha túlfeszített a tempó.
Én azt mondtam magamnak 2 hónapja, hogy ha ezt az időszakot túléli a kapcsolatunk, akkor már mindent. Egyszerűen semmire nem volt időnk, egymásra legkevésbé. És ez azért eléggé megvisel minden párkapcsolatot.
A lényeg, hogy mi is túl vagyunk a nehezén, még sok dolog van vissza, de ennyire vad már nem lesz szerintem.
Igen, azt hiszem elindult a kistesó-projekt. Vagyis úgy vagyunk vee, hogy ha akar, akkor majd lassacskán jöhet :wink:

Apró! Sajnálom Levidet (is)! Nagyon vacak lehet nekik ez a nagyrágó kibújás. Rékának a 2.3. nagyrágó bújik, de még minkettőnek csak az egyik széle van kint. Elvileg az a legcarabb, mikor teljes keresztmetszetben áttöri az ínyt. Úyhogy szerinterm megint közelítenek a hisztis napok.
Dentinox nem segít neki egy kicsit?

Anna! Szépek vagytok a fotón! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!

Zsófi, Dia! Ágyváltást én is tervezem RÉkánál, de mindenképpen pár hónappal kistesó-érkezés előtt. Szerintem akkor még nem köti össze a kettőt, és amúgy is általában örülnek a lurkók a nagyobb szabadságnak, amit a rács-mentes ágy jelent.

Elalvás: Visszaromlott gyerekünk, megint sírva próbál becsalogatni magához pár napja. Nem engedek most neki, mert így 3 perc sírás után elalszik, amúgy meg fél-1órán keresztül el tudja húzni az elalvást: hogy meséljek neki, aja jegugoj, aja simi Jéka hátát, stb...

Tesómék szombat estétől itt voltak, ma délelőtt mentek el. Andrisuk 1 éves, nagyon aranyosak voltak RÉkával. És ami a lgnagyobb szám volt, hogy voltunk a veresegyházi medveparkban! Naggggyon király, tényleg! Nekem is nagy élmény volt. Ilyen közelről még nem is láttam medvét. És lehetett etetni őket mézzel, fakanálról. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon jó progi!

BILIZÉS:
Van valami irányelv, tipp, hogy hogy a legegyszerűbb szobatisztává alakítani a gyerekünket? Azt persze tudom ,hogy le a pelust, és próbálkozzon bilizni. Idáig el is jutottunk mert ma tök jó idő volt, levettem a pelust róla, de sikeresen becsorgatott a naciba Réka, esze ágában sem volt bilire ülni, hiába mondtam neki többször.
Mikor érdemes egyáltalán elkezdeni? Volt egy pár hónap Rékánál, amikor mindig szólt, ha kaka volt a pelusban, vagy épp közben.... De most csak sunyin kinyomja, és lapít, nehogy észrevegyem. Ha meg át akarom csomagolni, elmenekül előlem. Legalábbis most pár hete ez megy. Így érdemes egyáltalán próbálkozni a szobatisztasággal?

panna1

Panna, én is ezen filózok! Beni a bilit sem nagyon használja, max. játszik vele, de, ha kaka van, esze ágában sincs szólni róla! a pelusozás kész nyüglődés... én így nem sok esélyt látok a szobatisztaságra, bár anyósom mondja, hogy jajj de jó lesz, mert akkor már flangálhat bugyiban, stb., de én nem sok reményt fűzök hozzá! :(

kiságyat, vagy másik ágyat Beninek mi is mostanában tervezünk, szóval nem a tesóval együtt... Mazska, az emeletes ágynak csak az alsó részét használnánk, fentre nem is vennénk matracot bele, sőt a létrát sem szerelnénk fel, mert akkor Beni tuti mindig mászna, szóval csak az alsó rész játszana, viszont pár év múlva úgyis ez lenne a megoldás, így gondoltuk, hogy már most előrébb hozzuk, de gondolkozom most erősen, hogy esetleg csak egy szimpla heverő legyen!? nem tudom. vagy a babának egy kis rácsoságy? nem tudom. még agyalunk... mivel jelenleg sem alszik a saját ágyában Beni, így kb. szerintem tök mindegy :)

Sziaszka, a bicaj nagyon jó, szerintem szülinapig hozzá nő! ;)

Aproo, sajna a linket nem tudom! :(

sophie27

Dia! Elfelejtettem megdícsérni Virágot!! Olyan kis édes, igazi fruska. És tényleg micsoda kis karja vannak! Kis husis! A hajára meg továbbra is irigykedek. Szerintem RÉkáé sose nő meg ekkorára. De az is tuti, hogy most jó ideig nem viszem fodrászhoz, legfeljebb én igazítom majd neki. Ez a legutóbbi hajgyilkos fodrász mély nyomot hagyott bennem....

Mazska! Réka is még tápizik. Reggel-este 1 deci kb. Tehéntejet még nem iszik. Majd augusztusban elkezdjük. Neköünk itteni dokinéni is ezt javasolta. Akkor is szép fokozatosan, óvatosan. Persze joghrtot, sajtot, túrót eszik már régóta, csak a tej a mumus.
Útra kirohangangálásra nincs tippem. Mi olyan utcában laktunk, ahol nincs járda, viszont zsákutca, így minidg az úton sétáltunk. A legelejétől azt tanítom, hogy ha jön egy autó rögötn kotorjon le az út szélére a fűhöz. Volt olyan, hogy az út közepén fölpattat a motorról, és leszaladt a szélére, a moci meg ottmaradt az úton. :lol: Most ott tartunk, hogy ha rászólok, hogy Réka! Autó, akkor magától tudja mi a teendő. HA meg járdán sétálunk, elmagyarázom neki, hogy csak a jrdán maradunk, mert lent mennek az autók és nagyon veszélyes, mert elütik ha lelép.És ilyenkor fogja is a kezemet, nem tiltakozik.

panna1

Na megyek, mert már megint bűzlik a gyerekem, és lapít, mint nyuszi a fűben. Elkapom a kis büdöst!

panna1

Sziasztok!
Vagyok én is, felállítottuk a kis felfújható medencét a kertben reggel, volt ám akkora lubickolás :) Nagyon édes volt ( nagy kék puha falú medencénket kirágta az egér :twisted: a padláson, van valakinek tapasztalata, hogy érdemes-e javítgatni?

Anna, örülök, hogy ilyen jól sikerült a kirándulásotok! Édes ez a fotó!

Dia: Virág is nagyon édes, mi nem tudtuk rászedni Málnust, hogy beleüljön, egyedül apával dodzsemezni volt hajlandó...a Mecsekextrémben nem fényképeztetek?

Panna, hajrá kistesó projekt :) Az autóval mi is pont így vagyunk, nagyon ügyesen lemegy a szélére, olyan is volt, már, hogy előbb észre vette mint én, és én már csak azt láttam, hogy iszkol fel a járdára :) Nagyon ügyes, nekünk sem szokott elrohangálni szerencsére, nincs tippem, hogy mit lehetne csinálni.
Panna, láttad a shea vajat?

Bilizésben mi is egyre jobban visszafejlődünk :? fél éve pisilt-kakilt bele, aztán már nem, de szólt ahogy bekakilt, és most éppen már szólni sem szól....én is tanácstalan vagyok.

Julcsi, nyaralni mikor jöttök Domboriba? Meglátogatunk ám!

Barbikám, te meg ne tűnj el!!!!Tessék írni!!!!

Na megyek, csinálok egy kis nokedlit az ebédhez, nemsokára itt van apa!

<
sziszka78
Tolna

Ja, Julcsi, belinkelnéd újra Eni képét, ahol szavazni kell? mert nem találom, és szavaznék rá, amikor eszembe jut :)

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Ha ketten setalunk, akkor Laura is szepen megall az uttestnel es megvar, szetnez. Ha mondom neki a parkoloban hogy vigyazzon, mert johetnek az autok, akkor is vigyazz. Nalunk az a mumus, ha gyerekek megjelennek es jatszanak, mert akkor rohanna o is utanuk es olyankor mar nem nez semerre. (Valoszinu, hogy ugy gondolja, hogy ahol gyerekek vannak, ott lehet menni, mert a jatszoterren, gyerekeknel vendegsegbe, jatszohazba mindig szabadon szaladgalhat...) Remelem sikerul majd leszoktatnom.

Panna - hajra kisteso! :) A hazatokrol teszel majd fel kepet? Kivancsi vagyok ra! A medveparkba mi meg regebben voltunk, de azt hiszem mi is kimegyunk majd. Ott a kozelben van egy to is, abba lehet szerinted ilyenkor nyaron furodni?

Tej - Laura kap tejet a fozelekekben, attol nincs semmi baja, csak inni inkabb junior italt szoktam csinalni (valahogy az gyorsabban kesz van). Azert osztol lassan szerintem mi is atszokunk majd a tejre, bar o ezt meg cumisuvegbol szokta inni.

Sziszka - ha talalsz valami jo megoldast a medencere, szolj, mert a mienket tegnap egy kiskutya ragta ki, aki valahogy bejott a kertunkbe...Eppen kint jatszottak a gyerekek es megragott mindent, mire sikerult kitennunk. :evil:

Zsofi - a Kikaban vannak egyebkent jo emeletes agyak, aminek az egyik reszet jatszoressze lehet alakitani, amig nem kell - otleteket lehet gyujteni toluk, bar annyira nem voltak veszes aron ugy emlekszem. Kesobb nalunk is az lesz majd a megoldas.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! :) Igen, Virág étvágyával nincsen gond szerencsére! Azért remélem, nem lesz dagi vagy kövér kisgyerek!! :shock:

Sushy,
Nagyon ari a kép!!!

Panna,
Hajrá tesóka! :D
Virágnak is volt időszaka, hogy szólt amikor van kaka, de most már nem, ő is lapít ilyenkor! Pont ma fogok elmenni venni neki egy bilit, mert bár szereti a wc szűkítőt, azért szeretném ha amikor a kertben vagyunk és pisil, akkor azonnal rátudjam tenni a bilire, hogy szokja hogy oda vagy a wc-be kell. Az szerintem természetes, hogy jópárszor a nadrágba (vagy éppen a földre) fog pisilni/kakilni, de ilyenkor mindig rá kell ültetni a bilire/wc-re, és szépen elmondani neki, hogy ilyenkor ide kell menni. Ez tuti türelem játék, de egy idő után elvileg beválik. Na de olyat is hallottam, hogy a szülő csinálhatott bármit, csak a bölcsis nénik tudták wc-re szoktatni (meg gondolom a többi gyereket látván a wc-n is segített).

Tejet Virág már nagyon régóta iszik, Mizo Q-pak-osat, nekünk ez vált be leginkább, finom krémes íze van.

Barbi,
Remélem jól hazaértetek!! Írj amint tudsz!

Kép
Kép
dia123

Szisz,
Sajnálom a medencét :cry:
Igen, készültek képek a Mecsextrem-ben, igaz nem sok, de itt egy pár:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép