A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Gyönyörűek a képek, Ági:) Gratula a mászáshoz meg az üléshez is!

Krisztina, a karám egyszerűen zseniális, tényleg jobb, mint a járóka.
Csak helyigényes:) asszem nekünk az egész szoba ekkora kb.

Milyen suli?

Na: D-vitamin:

Azt mondta a doki, hogy kell adni, kutacstól eltekintve, naponta, 1 éves koráig minimum, mert kell a csontfejlődéshez.

Barátnőm azóta is szidja a rokonait, akik lebeszélték a D-vitaminról, szerinte azért lett a gyerekének sok rossz foga és légúti panaszai. (4 éves).
Másik doki szerint is kell D-vitamin, a kutacs benövése már nem gond 7 hónaposan.

Ezek után mindjárt elolvasom Reni linkjét is:)

A mozgással kapcs. viszont én még ellenvéleményt nem olvastam, pedig ez a vesszőparipám:

nagyon fontos a mászás, attól fejlődik a két agyfélteke működése és az idegrendszer. Ha feláll magától a gyerek az ok, de nem szabad se erőltetni, se segíteni, mert nem fog akarni visszamenni négykézlábra. (állva izgalmasabb)

Ezért ellenzik a bébikompot és még azt is, ha a babát kézen fogva vezetik. Ad neki egy hamis biztonságérzetet, közben meg nem fejlődik az idegrendszere, az izomzata, az egyensúlyérzéke, nem tanul meg esni stb.

Szoktatás: én bébiszitterkedtem ekkora gyerek mellett, nem volt gond.
Ami trükkös: bömbölnek egy picit, mikor az anya elmegy otthonról, de utána abbahagyják, jól elvannak a szitterrel. Mikor hazajön az anya, akkor megint ő a fő:)

Szerintem is mindegy, hogy rokon vagy nem az illető.

További szép napot,
Pusz
Móni
monke

Móni, látszik, hogy nem vagyok járatos a Kopaszi-gát felé és még a híreket sem hallgatom :oops: Nem tudtam, hogy nem megy ott az 1-es villamos. 103-as busz OK, Népligetig meg csak elvergődök valahogy metróval.
Egyetértek, nagyon fontos, hogy minden mozgásfejlődési fázis meglegyen. Ezért is nem erőltetek semmilyen mozgást, nem bánnám, ha inkább mászna ahelyett, hogy örökké feláll. A mászás viszont annyira nem köti le, lép egyet-kettőt, és átkapcsol kúszásra. Viszont mindenbe (függöny, állólámpa, kanapé, erkélyajtó, számítógép-ház stb.) kapaszkodik és áll fel, örökké lesben állok.

Ági, nagyon szépek a képek, örülök, hogy jól sikerült a családi rendezvény.
Nálunk a körzetes bölcsibe csak azokat lehetett beíratni, akik 2010. szeptember 1-ig betöltik az 1éves kort, így az kiesett, majd csak jövő ősszel. :? Egy magánbölcsit néztünk ki, de konkrétumokat még nem tudok. Egyébként egy állandó bébiszittert sem tartok kizártnak, meglátjuk. C erv: kistestvér, gyorsan :lol:
Bene nagyon kis ügyes, gratulálok!

Edina, harangok... elhiszem, hogy megijedtetek.
Jó fürdőzést, biztosan élvezi majd Gréta is.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, megint egyetértek :) :wink: Amit még nem tud, nem szabad erőltetni. A páromra rá szoktam szólni, hogy ne "járassa", mert nem szabad, ő pedig azt mondja, hogy Bene szerette volna... na ja :roll: :D Azért szerencsére veszi a lapot.
Zsuzsi, fog majd még mászni Zsófi, csak most élvezi az új kunsztot! Én legalább is ebben bízom Benével kapcsolatban :)

D-vitamin: nekem a doki azt mondta, egy éves korig kell. Nem is gondoltam, hogy ez is megosztja a véleményeket.. :oops: Bár nem is nagyon lehet olyan kérdést találni, amiben mindenki egyetért :)

Zsuzsi, nem akartalak megbántani :oops: Nem Neked szólt az indulatom, hanem a ténynek, hogy nem jár ott még mindig az 1-es villamos.
Bölcsi :? Nálunk nincs ilyen kitétel. Hajrá C-terv :wink: :wink:

KépKép
gigilina

Ági, egyáltalán nem bántottál meg :-) Tényleg! Inkább szégyellem magam, hogy nem tudom, hogy lehet oda eljutni.
Persze, most hogy így írtad, már beugrott a dolog az 1-es villamos körüli huzavonáról.

Én próbálok rászólni az emberekre, hogy ne állítsák, ültessék stb. Zsófit, mert még nincs itt az ideje.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági, nagyon jók a képek! Tök csini vagy :)
Nem csodálom, hogy szgény Bene már a végére elfáradt és sírt! Azért örülök, hogy minden jól sikerült és már gyógyul is (és nincs megint fertőzés!!!)

Zsuzsi! Én is januártól megyek vissza dolgozni! Így állapodtunk meg! Nálunk be lehetne iratni a gyereket a bölcsibe, ilyen gond nincs, ha lenne hely! Első körben nem vették fel, most küldtük el a fellebbezést... :twisted:
Ha az sem jön össze, akkor szeretnék a melóhelyhez közel (3. kerület) találni inkább magánbölcsit, mint itt a környéken!

Volt itt a védőnő. Evéssel kapcsolatban kérdeztem, többször is ellentmondott saját magának, úgyhogy nem lettem sokkal okosabb! Még jó morcos is lettem, mert épp ebédelni próbáltunk Marcival, olyan volt a kaja, amit most evett volna először és persze hogy nem ment olyan könnyen és erre kinyittatott velem egy olyan kaját, amit tutira szeret, hogy lássa hogy eszik a gyerek... :shock: :twisted:

Mangora

Kép
mangora

Dy :( rettenetesen sajnálom az árvizet nagyon rossz érzés lehet...remélem tetőzésnél sem lesz gond. Mi ilyen szempontból szerencsések vagyunk, mert Csepelnél szabályozzák. Így itt Miklóson szerencsére soha sincs nagy zűr.

Kata rettenetesen sajnálom, h úgy rohantunk ma, de rémes napunk volt ma. Nem tudom miért, de mindkét gyerek hozta a formáját. Dani alig aludt ma....:( és Lilla egész nap nyekereg :( :( így én már lassan az őrület határán, de majdcsak megleszek valahogy.....:?

KépKép
KépKép
fleur

Kicsit gyakran használom ma a rettenetes szót :? ebből is látszik a mai hangulatom

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Csak jelenteni jöttem! APAD A HERNÁD!!!!!!!!
Elvielg itt már semmi gond nem lehet. Elzárták itt is a mind a 2 patak zsilipjét,terelik vissza a mederbe. A gát jól bírja,csak most meg már iszonyatosan sok a belvíz. :twisted: A borospincénkben kis tulzással mellig érő víz van.... :shock: :evil:

Köszönöm a drukkokat,szerencsét hozott!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

hahó,

Bocs, már megint jó sokáig nem jöttem :oops:
Megvagyunk, élünk. A hétvégén fent voltak nálunk anyukámék vigyáztak Csabira, mert szombat este esküvőre voltunk hivatalosak. Szóval szüleim szombat reggel jöttek és vasárnap du mentek el. Így egész hétvégén "foglalt" voltam. De jól éreztük magunkat, és Csabi is jól elvolt a nagyiékkal. Az esküvő/lagzi jól sikerült, éjjel fél 2 felé értünk haza. Másnap kicsit fáradtak voltunk :lol:

Volt egy kérdés, hogy bébiszitter vagy nagyszülő/rokon. Nálunk már vigyázott bébiszitter is, és nagyszülő is a Manóra. Nos, a nagyiék nagyságrendekkel előrébb végeztek a "kedveltségi" listán, mint a hivatásos gyerekőr. Pedig ő is egy nagyon kedves aranyos hölgy, már nagyszülő, sok tapasztalata van, szereti a gyerekeket, stb. De vele mindig egy kicsit nyűgösebb, nehezebben eszik, míg a nagyival sokkal jobban elvan, neki kb annyit sír, mint nekünk.

Kata, utólag is sok boldog szülinapot!

Edina, örülök, hogy végre javul az árvízhelyzet.

Zsuzsi, már nálunk is felírta a dokinéni a tejpépet, milupa ha vaníliás rizspép. De én még nem adtam a Csabinak. Azt ajánlotta, hogy a délelőtti/délutáni gyümölcshöz keverjek hozzá egy fél adagot, és így egy kicsit laktatósabb az étel. Mármint úgy fél adag, hogy az adott gyümi mennyiséghez fele annyit, mint amennyit a dobozon ír ua vízhez. Remélem értelmesen írtam le.
De én mostanában babakekszes vagy gabonapelyhes gyümölcsöket adok, ahhoz meg nem teszek hozzá tejpépet.

Találkozóra nekünk sajnos nem jó a 15-e, mert 2-re gyógytornászhoz kell vinnem a Manót. A többi időpont jó.

Csabi már kezd szépen egyedül ülni, viszont a mászás még egyáltalán nem megy. Kúszik, de szerintem egyszerűen lusta, mert ha valami nincs kéznél, inkább elkezd üvölteni, de nem nagyon akar utána menni. Vagy csak nagyon méltatlankodva. :roll:

Na megyek aludni, jó éjt.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

megvagyunk, nem tűntünk el csajok, de azt se tudom, hol áll a fejem, annyi dolgom van...
Magunkról egy kicsit:Tegnap voltunk védőnőnél, Márk 72 cm és 8600 gr, nem mászik, kicsit kúszik, de nagyon lusta, inkább forgolódva "közlekedik". Vasárnap délutánra belázasodott, kicsi hasmenés is volt, azóta semmi, védőnő már látja bújni az egyik fogat, biztos az a lúdas.
Azt mondta, ehetünk lassan savanyított tejtermékeket.
aki ad ilyet, milyet vesz?
Husi és hal is mehet jövő héttől.

Lánybúcsú szuper volt, fél 4-re értem haza :-)
Az alapozás után még egy bfüredi discoba is eljutottunk, tök fura volt a sok Halász Judit után a progresszív zenét hallgatni, inkább a retro részen töltöttük az időt.
Kicsit meg is fáztam, mert térdnaci volt rajtam magas szandállal és kb éjfélkor jöttem rá, hogy van nálam harisnya is.

Szülinapomra kaptam a férjemtől egy hintaágyat, szüleimtől tujákat, aztán kaptam még orchideát, kerti kerámia állatkákat tesóméktól(béka,katica stb.),pénzt,csokit és 2 szomszédasszonyom még a héten jön köszöntőbe.

Jövök majd még, de a mosni/vasalnivaló hegyekben, takarítani is kéne és nő a fű, végre, azt meg kb óránként locsolni és mindezt egy 7 hónapos gyerek mellett:-)

bocsi, hogy csak ennyire futotta

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

Most tőlem is csak egy gyors bekukkantásra futja!
Marci végre hagyott pihenni éjszaka, így ma jó napom-pom-pom van :D:D:D Meg jó kedvem!!!
Ma talán végre végez a burkoló, onnan már csak apróságok vannak hátra, remélem ezen a héten tényleg teljesen levonulnak a munkások! Ha tényleg így van, akkor hétvégén már lehet a kert felásását kezdeni... Jó nagy meló, de már várom!!!

Fleur, tegnap Marci is tiszta dinka volt és alig aludt... Tuti valami front volt... Nálunk ilyenkor beválik az, hogy megyünk valahova csavarogni, mert ha nem itthon vagyunk, akkor manó mintagyerekként viselkedik. Aki látja, el sem hiszi, hogy ez a gyerek tud sírni is :D:D:D

Edina, örülök, hogy már apad a víz!!!

Kata, de jó hogy jöttél! Szuper ajándékok! Remélem Márknak tényleg csak a foga miatt volt láza és semmi komoly!!! Lánybúcsú is jó lehetett! Örülök, hogy kicsit ki tudtál kapcsolódni!!!

Nekem is annyi dolgom van, hogy rohanok is tovább!!!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Én is csak gyorsan, mert már két hegy vasalnivalóm van elrejtve a szekrényben, amit tegnap a 1,5 éves vendégkislány szépen ki is nyitott és közszemlére tett :oops: Zsófi mellett eddig legalább vasalni lehetett, de már azt sem :?

Kata, szuper, hogy jól érezted Magad és nagyon klasszak az ajándékok! Hőemelkedést, hasmenést sajnálom, remélem, tényleg csak a fog az oka. Kibújhatna már végre.

Mangora, éljen a jó éjszaka! Ha egy nap jól kezdődik, az már fél siker.

Fleur, remélem, a rettenetes tegnap elmúlt és újra tündériek a gyerekek!

Szilvi, értem a leírást, köszi.
Csak egy dolgot nem értek, hogy a HA-s tejpépet miért nem írják fel nekem receptre? Kérnem kellene? Ugyanúgy azt sem értem, hogy mondja a védőnő, ha ZSófi nem akarja elfogadni a cicit, akkor nyugodtan vegyek 2-es vagy 3-as tápszert és adjam neki. :roll: Azt hittem, hogy azért kicsit körültekintőbben járnak el ilyenkor :roll: elfogadja a cicit ismét.

Edina, örülök, hogy minden rendben Nálatok!

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Én is csak gyorsan-
Kata, a hinta különösen király ajándék!!!

Márk szépen megnőtt:)

Zsuzsi, igen, szerintem kérned kellene a receptet, a HA receptre kb. fele annyi mint a nélkül. De ez csak a hipoallergénekre vonatkozik, a többinél kisebb az árkülönbség.
Ja és tejpéphez nem értek, de a tápszerben a HA sokkal rosszabb ízű mint a "sima".

Szerintem a védőnőd (az enyém is) még az a generáció, akinek evidens, hogy akkor most elválasztod a gyereket, elmúlt 6 hónapos. olvassák ők a WHo ajánlását, de megváltozni nem fognak attól.

Mangora, az ilyen sztorik miatt vannak fenntartásaim a védőnők ellen:( utáltam volna ezt az etetéses helyzetet. Eleve utáltam, amikor itt volt a védőnő hetente, nézte ahogy szoptattam stb stb. sőt, fel is szólított egy "próbaszopásra", hogy lemérhesse, mennyit eszik.

Mentem, bocs, később jövök még.
Pusz
M
monke

Hahó!

Dy, nagyon-nagyon örülök, hogy elhárult a veszély!!! Gondolom sziklányi kövek gördültek le most a mellkasodról.
Borospincét sajnálom, remélem a talajvíz is szépen visszahúzódik hamarosan!

Mangora, védőnő :shock:
A jó éjszakának örülök!!! Csak így tovább kicsi Marci :wink:

Zsuzsi, tényleg, akartam írni, hogy szuper, hogy összejött a szombati kozmetikus-színház-nap :lol: Hét hónap után azért már igazán megengedhet magának ennyit az ember lánya. Bár kétség kívül nagyon ritkán jutnak eszembe olyan dolgok (szemöldökszedés, körömfestés), amik régen alapvetőek voltak :roll: De azt hiszem, ez így normális :wink:
De jó, hogy Zsófi újra szopizik!
Szerintem kérned kell a tejpép receptre felírását. De recept nélkül is kaphatóak, ha nem akarsz most ezért bemenni.

Kata, akkor tényleg jól sikerült az este :wink: Örülök nagyon, hogy Te is kimozdultál egy kicsit! Márknak jobbulást, remélem tényleg csak a foga! Tényleg okozhat hasmenést a fogzás (bár mikor mondták, nekem is meglepetést okozott :)).
Szülinapi ajándékok szuperek!!! :lol:

Benének is úgy tűnik, halad kifele a foga, van egy hasadás az ínyén :wink:

Szilvi, akkor Ti is lazíthattatok egy kicsit a hétvégén :)

Legyen akkor 16-a találkának?

Vick, Kati, Judit, TSzilvi, merre jártok?

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Zsuzsi! Én is vasalok ezerrel :D:D:D
Manóm ma bepótolja a tegnapi alvás hiányát :D:D:D

Tápszert még csak 2-est adj neki, ha kell, a 3-ast legkorábban 10 hó körül lehet adni!!! Amúgy ezeket is ha feliratod, akkor olcsóbb, úgyhogy hajrá!!!
Arra nem is gondoltam, hogy akár tejpépet is lehetne feliratni... Hmmm Majd megkérdezem én is legközelebb!

Azt mondta nekem a védőnő, hogy már este is lehetne adni neki főzeléket, ugyanazt, amit délben! Nem terheli meg jobban a pocakot, mint a tápszer! És mondjuk a tegnap kibontott Mildipép nevű tejpép szagát és ízét tekintve lehet, hogy jobb is, ha főzeléket eszik és nem tejpépet a gyerek! Ha éreztétek már azt az illatot, amikor valamiben banán-aroma van és megcsap, mikor kinyitjátok a csomagolást... na ez olyan volt és az ízén is ugyanúgy lehetett érezni... Nem is evett belőle sokat Marci...

Mindig elfelejtem írni a múlt heti méreckedés adatait!
Marci 7 hónaposan 73,5 cm és 7600 gramm! Már most figyel a BMI indexére :D:D:D A korához képest nagyon hosszú, de a hosszától a súlya jóval elmarad... Bár egyáltalán nem tűnik soványnak...

Mangora

Kép
mangora

SZiasztok!

Vagyok én is, csak ki sem látszom a mindenféléből! Csak egy gyors helyzetjelentés, mert mennem kell teregetni, ebédelni :), elpakolászni odalent.... Ma voltunk a Bcg oltáson. EGész ügyes volt Petra a 6 hós adatai (majdnem 6,5) 70 cm és 7800gr. A védőnő kétségbe esett, hogy ezt a nagy gyereket kell lefognia..... :twisted: a nő egy kétajtós szekrény..... s nem mellesleg ezért kellett bevinni, mert a többit itthon kapta meg, s én fogtam meg a dokinő.

Edina: örülök, hogy már javul a helyzet. Szorítok, hogy már semmilyen baj ne legyen!

Ági: gratulálok a keresztelőhöz!

Valaki kérdezte az aszalt szilvát: én zacsisat adtam neki, (még szülés utánról maradt ;) ), de már mikor elfogyott egy zacsi, akkor láttam, hogy van benne tartósító. :( SZerencsére semmi gondot nem okozott, de azt gondoltam, hogy legközelebb zöldségesnél veszek, ha nem üveges szilvát adok neki.

Tejpépet én amiatt kezdtem el adni, mert estére már nem volt annyi tej, hogy jól tudott volna lakni, s így csak nyűgös volt, sírt és feszült voltam.... kipróbáltuk, s bevált és utána ki is maradt egy kelés éjszaka. Fél7-7 között vacsizik Petra hol tejpépet, hol főzeléket, utána még játék, fürdés és olyan 8-fél9 között szopizik és utána alvás.

ELnézést azoktól, akiket most kihagytam!

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Hali!!

Móni ,nekünk sem nagy a lakás,most cicáé a nappali,mert a karám teljesen elfoglalja:)

Hát nem tudom,de én most recept nélkül veszem a tápszert,mindig máshol és ,max 500 ft a különbség.Nekünk heti 2 doboz megy el,már nagyon nem bánnám ha enne mást is.

Anna tegnap előtt felült magától és azóta folyamatosan gyakorolja.

Ma lecseréltem a mózest a sportrészre,de a drágám ebben is vízszintesen szeret lenni,nem bírja sokáig feltámasztott helyzetben.

Olyan jó hogy nem kell felöltöztetni.....imádom hogy ilyen meleg van:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Sajnos a fejünk fölött csapkodnak a villámok. Pénteken szervízbe vittem a laptopot, mert csüt. este meghalt. Talán valami tápegység probléma. Ma rákérdeztem, hogy hogy állnak, mondták, hogy hozzá sem kezdtek, majd jövő héten kerül rá a sor. :twisted:
Apám most este elhozta Szalkáról a saját számítógépüket. ( VAn laptopjuk, ezt nem nagyon használták.)
Bedurrant a fogam szintén péntek reggelre, amiből kitört egy darab. A nyelvem töve, a nyirokcsomóim úgy fájtak az állkapcsomról nem is beszélve! Naná, hogy gyökérkezelés kellett. Szakadt az eső, én egyedül a gyerekkel, lányok oviban. Szerencsémre a Klinika udvarán elaludt a kiskocsiban Vince, végigaludta a másfél órás kezelést, majd csak itthon kelt fel.
Csütörtökön benyelte az autómata a férjem bankkártyáját, rajta a fizetése. :twisted: Tegnap mentünk igényelni új kártyát.
Amivel dolgozni jár autó minden nap sz@rakodik.
Kezdek besokallni!
Vincének jön a 6. foga, elég nyűgös volt ma.
Sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni, de az árvizet figyeltem, ( a keresztfiam sajtófotós a megye online oldalán, láttam, mit művel a víz. Gondoltam rád Edina!

Nagyon hulla vagyok, de fogok mostmár jönni és ígérem visszaolvasok már!
Puszi és jó éjt mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, szegénykém, mennyi minden történt Veletek mostanában. Sajnálom a rossz periódust, ez nem is tudom hányszoros Murphy :?
Gyere majd, ha tudsz!

Bene és Vince, hajrá fog!
Úristen, már a 6. fog jön? Nekünk még egy sincs...

Edina, a tejpéptől hányást igazi hányásnak értetted vagy bukásnak? Adtam ma 4 kanállal (nagyon ízlett neki :) ), aztán szopizott rá, közben bealudt és amikor felkelt, egy kis valami kijött a száján. Bár az is lehet, hogy csak azért, mert nem büfizett.

Mangora, hú, ez a "próbaetetés" elég rosszul hangzik, legalább olyan rosszul mint Móni "próbaszopása". Utáltam volna én is, hidd el. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ha majd este főzeléket kap, ugyanazt adjam mint délben, csak a délibe főzzek húst.
Marci is szépen gyarapszik. :-)

Judit, örülök, hogy minden rendben Veletek, és túl vagytok a bcg oltáson. Szép nagy lány már Petra!

Tényleg jópofa ez a karám, kb. úgy nézne ki nálunk mint Krisztináéknál. Beépíteném a két kanapét és elkeríteném a szekrényt. Meggondolandó dolog, de szerintem nem lesz, majd megbírkózok a helyzettel. Zsófi mindenhova mászik, mindenbe kapaszkodva feláll és mindent kinyit :roll: Elég fárasztó.

Bocsánat, ha valakit kihagytam. Már fáradok, vendégeink voltak este.

Jó éjt!
Jó éjszakát!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,nálunk is rengeteg a kábel és a földön,képtelebek lettünk volna elpakolni,mert minden használatba van,pedig már külön szekrényt csináltunk a számítógépes kábeleknek,de mindig kikúsznak :D
Nekem bejött a karám,bár féltem tőle hogy jó döntés volt e,de mivel kompot nem akarunk,a járóka kicsinek tünt és a gyerek már 2x leesett az ágyról meggyőző volt:)

Vick,sajnálom,gondolj arra hogy a rossz periódus után mindig jó jön.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt!

Krisztina, nekünk is el van már zárva a számítógépasztal "bejárata" Zsófi elől, egyszer mégis sikerült már elhúznia a "reteszt" :-)
Szerintem a legjobb döntés a karám :lol: , a járóka túl kicsi és szerintem a mozgékony babákat nagyon korlátozza, a bébikomppal én sem értek egyet + szerintem nekünk ahhoz kicsi a hely. Megmutattam a páromnak a karámot, azóta is emlegeti, hogy milyen jó dolog és lehet, hogy kellene. Egyedül egy percre sem lehet már hagyni. :roll:

Ma Zsófi többször is felsírt éjjel :cry: , aztán levetkőztettem bodyra, megitattam és megnyugodott.

Mindenkinek szépt napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap Marci felfedezte, hogy tud forgolódni, úgyhogy most az a probléma, hogy az ágyban alvás helyett is forgolódik! Tegnap délután már olyan hulla volt, de alig bírtam elaltatni... Ott álltam mellette, simogattam a hátát, buksiját, hogy nem forgolódjon... Nagy nehezen sikerült, majd egy órát próbálkoztunk és 40 perc után felkelt :twisted: Na, ráadásul tegnap este kettesben voltunk, mert apának céges rendezvénye volt, úgyhogy jól lefáradtam estére :D
Amúgy meg a forgás úgynéz ki, hogy még csak oda-vissza csinálja, de csak az egyik irányba, úgyhogy közlekedni még nem tud így :D

Zsuzsi, nálunk tegnap meg pont nem jött be a tejpép, úgyhogy ahelyett is tápszert kapott...
Vajon miért mondta a védőnő, hogy az esti kajába ne legyen husi??? Ezt nem értem! Marci hús nélkül magában meg sem eszik semmit :D:D:D Ja, és a sütőtök a nyerő, mást nem akar enni :D Azt mondta a védőnő, hogy azért próbálkozzunk, hátha megtörik a jég, de amíg az orra, tenyere, talpa nem kezd el sárgulni, addig nincs gond :D:D:D

Kriszti, ismerős a heti két doboz tápszer... :( Mi is így voltunk, ezért örülök, hogy most már ha keveset is, de mást is eszik, mert kész anyagi csőd! És én úgy gondoltam, hogy ha azt az 500 Ft/dobozt meg tudom spórolni, akkor miért ne tegyem, csak recept kérdése az egész!

Vick, sajnálom a peches szériát! Remélem hamar túl lesztek rajta és gyere, amikor tudsz!!!

Judit, de jó, hogy túl vagytok az oltáson! Most meddig kell várni, hogy kiderüljön, hogy ez sikerült-e?? Vagy ez hogy működik?

Szép napot!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, egyszerre írtunk! Nálunk Marcinál már éjszakára is bukóra van nyitva az ablak, meg este elalváshoz vékony takaró van csak rajta, és azt később szoktam lecserélni a rendesre, hogy éjszaka nehogy megfázzon! De ő már vagy két hónapja nyári napozóban alszik :D:D:D Alatta body sincs... és zokni sincs rajta...
Sajnálom a rossz éjszakát!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, igen, egyszerre írtunk :-)
Ma estétől Zsófi is napozóban alszik majd.
A tápszerrel kapcs.: elsősorban nem is az ár miatt gondoltam a felíratást (persze az is fontos, főleg nagy tételnél), hanem vártam volna, hogy esetleg adnak tanácsot, hogy mit vegyek stb.
Már nem tudom ki írta, de azt hiszem, hogy a HA-s tejpép receptköteles.
Azt hiszem, azért mondta, hogy este hús nélkülit adjak, mert az kevésbé megterhelő.
A forgolódás- nem alvás helyzet ismerős, vagy egy hónapig küzdöttem vele, most már sokkal jobb a helyzet. Kitartást!

Ja, nem is tejpépet kóstoltattam tegnap, hanem vaníliás tejbedarapépet.

Krisztina, Anna azért elfogadja ezek szerint a tápszert, vagy hogy álltok most az evéssel?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Vick, szegényke:( most már csak vége a pechszériának.
6. fog tényleg nem semmi.

Mangora, forgolódás nálunk is ismert... tényleg elmúlik egy idő után:) de jó fárasztó.

Dávid is jobban alszik, mióta nyitva van éjjel az ablak (és be van sötétítve).

Zsuzsi, a tejbedara-pép valamiért szimpibb nekem, mint a sima tejpép.
AZt hiszem, a HA-nál van igazán nagy különbség árban receptre és recept nélkül, mert ez "gyógytápszer" kategória. Láttam amúgy HA pépet Rossmannban is, nem receptköteles.

Karám:
Lehet kapni előre gyártott, összeszerelhető rács-elemeket is (minimanóban pl.). méregdrágán persze. Talán használtan is érdemes lenne nézni.

Dávid is nekilátott a szobanövény és a kábelek tépegetésének:(

Annyi, hogy a karámot is kinövi/megunja előbb-utóbb, úh. ha vesztek, szerintem minél hamarabb.

Na, megyünk védőnőhöz:) majd beszámolok az "eredményekről":)

Ja, bármit is mond, és mostanában két szoptatás között adok Dávidnak "emberi kaját", nem akarom kiváltani egyiket sem.

Így is egyre ritkábban eszik, kiszámoltam, hogy ha a védőnő "utasításait" követem, jó eséllyel egy hónapon belül elválasztom,
és aztán nézhetem, és pótolhatom az 500-800 ml tejszükségletét tápszerrel.

Szép napot,
Móni
monke

Mangora,

Ezer éve nem láttam képet Marciról:)
Nem töltenél fel nekünk egy párat, tök kiváncsi vagyok:)
monke

Hahó!

Hűha, ha ez csak a nyár kezdete, nem tudom, mi lesz velünk később.. alig vártuk a meleget, most meg pukkadozunk mindketten. Benén rövidujjú body+rövidnadrág van napközben, este is csak a nadrág hosszú, de nagyon vékony pamutgatya, és be sem takartam, csak a derekát. És így is melege van, csutakos a kis háta-feje, olyan mennyiségű vizet megiszik, hogy csak lesek. Éjjel is sokat kelt, tuti emiatt is. Teljesen besötíteni napközben meg nem akarok, olyan jó, hogy van szép napsütés, de a meleg... elviselhetetlen.

Én is elkezdtem veszélymentesíteni a nappalit, egy pár nap után látszik, mik a gyengepontok. :wink: Mi is vettünk nemrég babakarámot, de még nem használjuk, mert akarunk rá csapolást csinálni, hogy összehajtható legyen, és így kis helyen is elférjen. Állandóra nem tudjuk kitenni, mert akkor mozdulni sem lehet a lakásban, de néha jól jönne, mikor főzök pl. Bár most arra gondoltam, hogy darabonként a veszélyes részeket (a szoba három sarka) kerítem el vele, nem Benét :D
Mi itt vettük: http://bababoltcsepel.gportal.hu/gindex.php?pg=2429771

Tegnap letettem Benét aludni, és mikor mentem be megnézni, elaludt-e, hát ott mosolygott rám felállva, kikönyökölve a kiságy tetején :wink: Már egy szinttel lentebb tettük a múltkor a matracot, szerintem most jön a következő.

Vick, alaposan rátok jár a rúd akkor, remélem, már vége ennek a rossz korszaknak!!! Csőstül jön a baj... nagyon sajnálom :(
Hatodik fog, azta! :) Vince a fogkirály :D Milyen jógyerek, hogy átaludta a kezelésed, ez igazán nagy ajándék volt tőle!

Mi is recept nélkül vettünk Ha-pépet patikában, szóval lehet kapni, bár tényleg drágább. Kipróbálás céljából vettünk egyet, és bejött (a vaníliás, a simának nem volt olyan jó íze), szóval legközelebb iratok fel én is a dokinál. Bár most vettem másfélét, ez nem HA, tegnap evett is belőle, az is jónak tűnik.

A múltkor volt szó a Müllerről: van a Ferihegyi bevásárlóudvarban is. Tegnap voltunk ott is, 10-16-áig minden Hipp-es bébiétel le lesz értékelve 285-ről 225 ft-ra, ha esetleg valaki szeretne bevásárolni :)

Szép napot Lányok,
puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Zsuzsi, a vaníliás darás pépet Marci is nagyon szerette, mikor azt adtam neki :D

Móni, igenis :lol: :lol: :lol:

Kép Vigyori

Mangora

Kép
mangora

Kép Négykézláb

Kép Ágy alá tolatós :)

Kép Fürcsi

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

most csak gyorsan mert nem nagyon tudtam visszaolvasni...

Zsuzsi
Gréta elsőre 20 gr pépet evett meg,és 3 óra elteltével szó szerint végighányta a délutánt. Azaz 4x hányt,a végén vittük is dokihoz.
2 hét múlva újra próbáltuk,akkor 2 kanáltól hányta végig a napot.... :roll:
aztán 1 hónap múlva ismét megpróbáltam,akkor már nem volt semmi gond.A doki mondta,hogy nem minden anyatejes baba tudja enni elsőre,mert még nincs felkészülve rá a gyomra....
Sztem Zsófi nem hányt,úgyhogy nyugodtan add neki,minden nap egy kicsit többet! :wink:

Vick

Sajnálom a balszerencsés napokat! remélem,hogy ezek után már csak jó jöhet! :wink:

Árvízjelentés:
Még 1x köszönöm,hogy gondolt Mindenki Ránk!
Tegnap visszapakoltak az alsó szintre. A Hernád egyre jobban apad,így már meg is van nyitva a falu eleje. De a rendőröktől,meg katonáktól még mindig hemzseg a falu,mert állítólag még jöhet az ár.... :shock: De nekünk már nincs mitől tartanunk.... :)

Megyek,mert közben főzök is,de jövök és mindjárt és vissza is olvasok! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Edina, örülök, hogy elmúlt a veszély.
Szegény Gréta!
20 g-mal kezdtem én is, ma max. 40 g-ra emelem az adagot.

Mangora, nagyon aranyos Marci!

Móni, lényeg, hogy Te és Dávidka jól érezzétek Magatokat a hozzátáplálásban a haladásnál.

Ági, nálunk is extra meleg van a lakásban. Ny-i fekvésűek a szobák :-( Zsófin ma csak egy ujjatlan body van, de így is folyik róla a víz, ragad szegénykém mindenhol.
Tündéri lehetett Bene a kiságyban, állva. :P
Köszi a Müller-akciót, pont hétvégén megyünk arrafelé, majd bevásárolok.

Lehet, hogy veszek akkor HA-s tejpépet, ha van recept nélkül is.

Jó pilledezést mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora,
Köszi:)
Hihetetlenül nagyfiús feje van:)

Ági, nem is rossz ötlet a veszélyes részek elkerítése. Az előző lakónak nálunk 2 (mostmár 3) kisgyereke van, ő a konyhaajtó elé tett rácsot, és a kisszoba kijáratához. Kábeleket nem tudom, hogy oldotta meg. Én most attól féltem, hogy nekiesik a fűtőtest sarkának:(

Zsuzsi, azt hiszem, már megint igazad van:) Etetem, ahogy "jön".

Dávid 72 cm és 8600 gramm, pont akkora mint Márk.
monke

A glutén témát már jól kiveséztük múltkor, most én is megkérdeztem a védőnőt, hogy gabonát/rizst mikortól.

Na: nálunk ezek szerint a kerületi ajánlás az, hogy csak 1 éves kor után kezdeni, akkor is rántással (liszt-pirít-olaj).
:shock:

És egy kérdés a túltengés legvégére:
Húst tényleg mindennap kell adni?

További szép napot,
Móni
monke

Sziasztok!

Szuper ez a karám! A lányok mindenfélével volak körülzárva anno ( szánkó kétszék közt, a kiságyaik úgy fordítva, stb.) Aztán vettünk később egy ajtórácsot, azt használtuk úgy másfél éves korukig. Én valszeg beruházok egyre, mert később jó lesz az ajtós része is az ajtóhoz, ha majd a gyerekszobában tevékenykedik.A karámmal viszont itt lehet a nappaliban. Nagyon jó!

Mi északi fekvésűek vagyunk, nem süt ide a nap, de világos van. Ha nem nyitok napközben ablakot, akkor elviselhető a meleg, ha nyitok, mind bejön. :?
Kijött az a fránya fog! :D
Megint rossz dolog történt. Eszternek megcsípte egy szúnyog a kis szemét, ma reggel már akkorára dagadt, hogy alig látott ki a kis résen. Eltorzult az arcocskája. Mindig mikor ránézek a sírás kerülget. Kalcimusk, Zirtec csepp. Sajnos más megoldás nincs. Így ma nem mentek oviba sem, ne csúfolják. Remélem holnapra lohad kicsit.

Elvittük az autót a szervízbe ( szakszervízbe), telefonáltak, hogy nem találnak hibát, de a computerében látják, hogy jelezte korábban. Kitörlik a computerből és ha ismét jelentkezik, akkor azonnal vihetjük, soron kívül.
:twisted: Köszönjük, csak ezzel nem oldódott meg a probléma.

Benézek itt is a Müllerbe, hátha itt is akcióznak. :wink:

Marci milyen cuki!!! Drágaság!

Vincének minden kell, csak a játékai nem. :lol: Imádja az újságot, mindig sasolom, nehogy megegye. Jöhet a mini popsitörlő is, a 10-es papírzsepi csomag, a Dologél tubusa. Viszont annyira szomjas sokszor, hogy mostmár iszik cumisüvegből is és csőrös itatóból is. :D Azért még mindig a cici az Isten!

Hűsölős napot kívánok nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Húst heti 3-szor adok még most.

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi a dícséreteket, átadom Marcinak :D

Ma délután itt volt egy barátnőm a 8 hónapos kisfiával, aki konkrétan szétszedte volna a lakást, ha hagyjuk :D:D:D

Ági, ez a veszélyes helyek elkerítése számomra is szimpatikusan hangzik!!! A teraszajtókra mindenképp kell majd valamit raknunk, meg a terasz lépcsőkhöz is, de remélem nekünk még van egy kis időnk addig!!!
Kiságyban felálló Bene édes lehet!!!

Móni, szerintem is úgy csináld a hozzátáplálást, ahogy ti érzitek! Én is azért vettem vissza az elején, mert ÉN nem voltam kész rá... Összhang kell legyen, az a lényeg!
Azért az 1 éves kor után glutént az fura... OK, hogy nem rántással vagy habarással csinálod addig a kajáit, de azért másban is van glutén, nem csak a lisztben...
Marci mostanság nem eszik meg mást, csak amiben van hús, így ő minden nap kap...
Ma pl megevett egy egész üveg bébikaját, de átaludta a tízórait, amikor amúgy is csak nyammogni szokott pár kanál gyümölcsöt. Azt hiszem ezzel nem vesztettünk, és így legalább jóízűen falatozott délben :)
LEhet az, hogy az én csemetém már inkább csak 5 óránként akarna enni???

Vick, gratula az újabb fogacskához!
Eszternek jobbulást! Szegénykém!!! Allergiás a szúnyogcsípésre ezek szerint??? Vagy csak a helye miatt dagadt fel?

Zsuzsi, nálunk nem volt bukás a tejpéptől, viszont mi tápszert ettünk előtte is, ezért nem tudok okosat mondani :(

Mangora

Kép
mangora

Ja, még annyi, hogy nálunk szerencsére jó idő van a lakásban! Még csak 24 fokig ment fel a hőmérséklet, pedig egész nap nyitva volt minden a munka miatt...
Aki akar hűsölni jöhet nyugodtan!!! :D:D:D
Tegnap vettem egy kis medencét Marcinak, remélem hamar kész lesz végre a munka és ki tudom tenni!

Hétvégén valószínű kertásás lesz, utána való héten meg hozatunk termőföldet, szétterítjük és utána füvesítünk! Végre lehet a kerttel is foglalkozni!!! Csak jó lenne, ha már a munkások levonulnának!!!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, remélem elvonulnak a munkások és elkészül a kert, hogy élvezhessétek végre a munka gyümölcsét :-)
Jó pancsizást Marcinak!

Vick, sajnálom szegény Esztert, remélem, holnapra lelohad a duzzanat.

Móni, azért az 1 év még az én védőnőmnek is sok :wink:
Azt hittem, hogy a rizsben nincs glutén :oops: Vagy csak van olyan fajtája, amiben nincs? :?:
Minden másnap adok húst. Bár a védőnő azt mondta, hogy ilyen korban már minden nap kell.

Ági, egész nap a veszélyes helyektől terelem Zsófit. :wink: Ha lenne szánkónk, már azt is bevetném az tuti. :wink:

Nem hiszem, hogy lesz karámunk, ugrálok és barikádozok tűzoltás jelleggel.

Ki sem tudom tenni a lábam a nappaliból, Zsófi jön utánam, bárhova. Nagyon aranyos. Bezzeg ilyenkor még mászni is hajlandó párat...

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Tegnap nálunk járt Judit és Petra, néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Jól érezte magát a két gyerkőc, felváltva aludtak, de azért játszásra és egy kis pancsira is sor kerül.
A medencét jövő hétvégén szándékozunk bevetni, addig a kiskád is megteszi....

katicat
Szigetszentmiklós

Csajok, nem tudom, ti hogy csináljátaok, de nekem annyi dolgom van mostanában, még olvasni is alig tudlak benneteket....
Jövő héten szerdán lesz akkor a baba-mama tali?
Reggeli/délelőtti időpont jobb lenne, nem, mert délután hőség van....
Mi is megyünk Márkkal.

Azt hiszem tegnap volt egy éve, hogy fórumozok veletek.Nagyon soakt jelentett számomra az elmúlt egy év, sok tanácsot, segítséget és kedves szót kaptam tőletek, ezzel a kis versikével szeretnék nektek köszönetet mondani:

A végtelenhez mérve semmi se tökéletes
Az ember nyughatatlanul mégis mindig keres
Az örökös vándorút véget soha nem ér
S ha nincsen gyökered - elvisz a szél

Mindenkinek vannak különös vágyai
De felelősséggel tartozunk, ha számít ránk valaki
Lehet belőle száz is, az az egy többet ér
S ha elfelejtenéd - elvisz a szél

Jól csak a szívével lát az ember
Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan
Az igazságot átérzi a lelkünk
De Te is tudod, hogy kimondhatatlan

A végtelenhez mérve szinte nem is létezünk
A csillagévek óráin egy perc az életünk
Az ember önmagában semmit nem ér
S ha nincsen barátod - elvisz a szél

Jól csak a szívével lát az ember
Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan
Az igazságot átérzi a lelkünk
De Te is tudod, hogy kimondhatatlan

Minden sivatag egy kutat rejt valahol
S ha lelked mélyén rátalálsz, már nem csodálkozol
Az ember ezen a Földön csak egyszer él
S ha nincsen barátod - elvisz a szél
Elvisz a szél, elvisz a szél...

Szép napot,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Most csak a taliról írnék, hogy rögzítsük a részleteket:

1. időpont:
június 16 akkor kinek jó?
konrétabban: mikor legyen?
A magam részéről a délelőttöt preferálom, mert akkor talán még kevésbé van meleg.

2. helyszín:
A Kopaszi-gátban maradtunk? Esetleg Városliget?
Mindenképp olyan hely kell, ahol van árnyék és szerintem játszótér a nagyobb gyerekeknek.
Piknikes jellegű lesz a dolog? Hova fogunk leülni?
Gondolom a babakaja megmelegszik a napon :-)

Várok egyéb javaslatokat!

Friday írt, hogy nem tudott már elutazás előtt bejelentkezni, mert csokit vásárolt :lol: :lol: :lol: Mindenkit üdvözöl és hozza a forró svácji csokit a talira!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, ez gyönyörű! Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy örülünk, hgy megismerhettünk és a barátod lehetünk! Köszönjük!

Nagyon aranyosak a gyerekek!

Judit, hol vetted ezt a sapkát? Nagyon tetszik. Pont ilyet szeretnék én is venni.

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata, Judit, nagyon édesen a gyerkők!!! Marcit is kiteszem ma a teraszra délután, akkor már van árnyék!!!

Zsuzsi, köszi a hírt Fridaytől!!! Várjuk a csokikát :D:D:D

Talira szerintem írjunk egy listát és iratkozzon fel mindenki!

Név Helyszín Időpont
Mangora&Marci Kapaszi gát szerda

Ági vagy Judit, ti írtátok a Kopasz gátat! Meséljetek róla, hogy milyen! Hogy készüljünk babákkal? Pokrócot le lehet teríteni árnyékos részre, parkolni hogy lehet stb? Van ilyenekről bárkinek tapasztalata???

Zsuzsi, én mini hűtőtáskában szoktam Marci kajáját vinni, de így meg az a kérdés, hogy hogy lehet felmelegíteni...

Kata! Nekem is ezer dolgom van mostanság!!! Nem vagy egyedül!
Köszönjük a verset! NAgyon megható! ÉS mi is köszönjük neked, hogy itt vagy velünk!!!

Szép napot mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Kata&Márk szerda d.e Kopaszi gát szintén ok....

Ági,árnyékos, leülős, pados rész illetve felnőtteknek kajálási lehetőség?
Kiülős, ahova babakocsival is lehet menni?
Nekünk reggel 9 körül szerintem tökéletes lenne...

katicat
Szigetszentmiklós

Azért exceltáblába nem foglalom a az "igényeket", de próbálom megjegyezni és összesíteni, jó? :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata: köszönjük a tegnapot! :) Írtam arra az e-mail címedre, ami az iwiw-en meg van adva. Szerettem volna képeket átküldeni, de nem ment. Nagyon szép a vers!

A sapit a börzén vettünk, leoípoldi a márkája, de itt a webáruházuk:

http://www.leo-poldi.hu/webshop/

Ha tökmag elaludt teszek fel én is képet!

Nekünk is jó a Kopaszi-gát, a nap nekünk mindegy.

Ági írt róla, reméljük jön hamar! ;)

Szép napot!

J.

Judit

Kép
petra09

Hahó!

Parkolni nagyon jól lehet, a park bejáratánál van egy nagy parkoló. 300 forint egy napra. Itt van: http://obol.hu/Megkozelithetoseg.html

Van egy játszótér is (nem rémlett, de a honlapon lévő képek alapján van), illetve lehet sokat rohangálni :lol:
Árnyékos rész van, padok is, illetve mosdók a sétány mentén. Én pokrócos piknikre gondoltam elsősorban, az Nektek is oké? Biztos találunk egy megfelelő méretű területet, ahol elférünk :)
Van egy pár büfé (nem sok, mert még most kezdik csak belakni az épületeket). Az egyiknél mi múltkor töki pompost ettünk, más kaja nem tudom, mi volt (ez a hely az: http://www.cafeponyvaregeny.hu/) De rendelhetünk pizzát is akár :D
Remélem Nektek is tetszeni fog!

Szerda nekünk is ok.

Nagyon édes együtt Petra és Márk! :)
A vers nagyon megható, köszönöm én is, Kata...

Vick, remélem Hangának már lelohadt a csípése! Szegény kicsi lány :(

KépKép
gigilina

Kép

Kép

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!
Kata
Kedves tőled, hogy így gondolsz ránk!

Friday csokit ééééén iiiiiiiiiiiiiiiiis!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Remélem látjátok, hogy toporzékolok! ( vajon a gyerekeim honnan örökölték :oops: ) :D
Szépek Petráék, és mindkettő úgy ül, mint a cövek! :shock:

Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Az étteremben van menü is, megnéztem. 1200 forint. Illetve a'la carte. Ez pont a játszótér mellett van egyébként.

KépKép
gigilina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?