A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi!
egy haver van...de ő sem mindig ér rá...és Tibi nem szeret szívességet kérni senkitől :(
Inkább egyedül csinálja :(
Ha annyi pénzem lenne,amennyi nincs-szakemberrel végeztetném :wink:
Öcsém??????-hagyjuk!!!! :? :?
Én volt férjecském is festő-sokat dolgoztam mellette...de most nem engedik hogy csináljam :( :? :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Olyan tehetetlennek érzem magam :? :? :?
Ott van a nagy ház és nem tudok semmit csinálni :(
Kiakaszt!!!
Esküszöm sírni tudnék...most is :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag, ez jó kis meló lesz még. Kitartás.

Szilvi35, elolvastam köszi, válaszoltam is, de elszállt, mindjárt újraírom.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Köszi szamóca :)

...na most kicsit visszavonulok,mert igen rossz kedvem lett...
összepakolok,megpróbálok felpórszívózni és felmosni...aztán mosok egyet...(illetve a gép)

Lehet megszánnak a gyerekek :wink:
Laca tegnap ígérte hogy pórszívózni fog...Fanni meg szőnyeget pucol...(kiskefével-mert az átkozott porszívó nem szedi fel az összekötő szőnyegről a hajat és a szöszt:( )

Esküszöm a nagy hasamtól nem tudok már mozogni rendesen és én is sokat görcsölgetek :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Brik...én fogok ott szülni...igen...
Nem tudom, pontosan mire gondolsz...párszor már körbejártam a szülészetet...na meg a labort, meg sok ismerősöm szült ott mostanában...
Szülőszobalátogatáson hivatalosan még nem voltam, de szülőszobában amúgy már igen (meglátogattam a barátnőmet fél órával a szülés után, dokim küldött fel hozzá)

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok!

Évi sajnálom, hogy kevesebb ismételten a víz, de hát ez a nagy meleg...doki ha nem parázott akkor szerintem nem kell aggódnod. A mérések meg ki tudja mennyire pontosak. Biztosan nincsen semmi gond.
Csak megoldódik a szabi is Mikinek. Persze tudom milyen mikor borítják a terveket.

Bévi nagyon sajnálom a történteket. Borzasztó lehet. Próbálj megnyugodni és igenis kérd meg a fiúkat segítsenek! Jó lenne nyugalomban kihúzni ezt a pár hetet még ami hátra van. Az meg nem jó, ha görcsölsz.

Szamoca írj Tündinek privit és ő válaszol neked. Érti a csíziót.

Brik azta! Ez ám a meglepetés! De gondolom mindegy csak egészséges legyen. Milyen rafináltak ezek a kis pasik...Neve? Nagyon formás kis arca van a képen.

Ircsi pihenj csak amennyi jól esik. Meccs: nincsenek valami nagy formában a focisták....
feketeláb: na tegnap este nekem is az volt. Alig bírtam megszabadulni a kosztól :lol:

Csillag hová is költöztök? Családiba? Elhiszem, hogy nem látod a végét, főleg, hogy párod mindent egyedül csinál. Már én is unom a felújítást.

Ilus jó sűrű volt akkor a tegnapi nap. Szegény Gábor megkapja az osztályt. Na de majd ő ráncba szedi őket, s a szavvéhez fognak nőlni. Kolléga: :cry: Ma pihenj.

királylány

Bandzsulka de jó neked én egyedül a labort ismerem ott meg nemsokára a ctg-t. Tetszett a szülőszoba?

Dia: Köszi a dicséretet:-)) Nevét még nem tudom, agyalok egyfolytában. Norbi még nem mondta neki mi tetszik, annyit mondott ma úgyis tőle fogják megkérdezni a szülőszobába. Én meg mondtam azért jó lenne valamilyen nevet kitalálni, az biztos hogy én magyar nevet szeretnék. Felírtam vagy 20 nevet és gondolkozom :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik na ja nem könnyű megfelelő nevet választani. Mi is agyaltunk rajta. Azért is volt nehéz, mert nekem sem tetszett egy sem. Illetve egyet sem éreztem az igazinak. Egyelőre maradtunk az Áronban ha fiú lesz. :wink:

királylány

Dia: Áron nagyon szép név.

Hát én nem tudom még. De még van idő, most hogy láttam a bébimet, még nehezebb, persze erősödjön még, de alig várom, hogy a kezembe fogjam :-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik és milyen nevek tetszenek?

királylány

Brik, először nem is tudtam, hogy az a szülőszoba...Gábor mondta kifelé jövet, hogy tudom, hogy ott voltunk?
Igazából a szülészet része (legfelül van) ilyen kis folyosó, de nem csempe meg ilyenek, hanem kifestve ilyen tök kellemes színekkel, meg képek a falon, nagyon kis hangulatos...maga a szülőszoba pedig olyan, mint egy sima szoba, mármint semmi nem utal arra, hogy ott szülnek...én azt hittem, az a csajszi szobája...fotel volt bent, meg szekrény, ott is képek a falon...
Barátnőm mondta, hogy csak közvetlenül szülés előtt hoznak ilyen kis kocsin műszereket, amik kellhetnek szüléshez, de azon kívül semmi...nekem nagyon szimpatikus volt...olyan megnyugtató valahogy...műtőben nem voltam, de az nyilván nem ilyen, gondolom ott sokkal sterilebbnek kell lennie.

Szobákban nem voltam bent, de állítólag az sem gázos, csak mondták, hogy készüljek fel, hogy nagyon meleg lesz...de a recepción (vagy min) nagyon kedvesek meg segítőkészek a nővérek...ja, ugye van lift...meg itt be lehet menni megnézni a babát, nem csak üvegen át...
Nekem nagyon szimpi az egész kórház...
Az alternatív cuccokat nem láttam, de itt is van szülőszoba látogatás ugye, biztos megmutogatják...

Viszont ha ctg-re mész, az a legalsó szinten van, na az elsőre nem túl szép, de ahol a dokim vizsgál, az már megint szépen meg van csinálva, ott is képek, meg barátságos színek (ja, mert az én dokimnak péntek délutánonként ott van a magánrendelése a kórházban, így én mindig oda megyek)

Annyi, még (bár ezt biztos tudod), hogy ez leghátul van, még a laboron túl kell menni...
Gábornak mondtam, hogy majd megnézzük, hogy lehet oda bemenni kocsival, amúgy már meg is találtam...de csak fél óráig ingyenes, és csak a kórház mögül tudsz oda bekanyarodni, na mindegy...ha odamész, majd úgyis meglátod...de Gábor mondta, hogy jaj, hát én stramm csaj vagyok, majd besétálunk...:) hát úgy legyen...bár így is igencsak szuszogok, mire hátraérünk...:P

Ilus

KépKép
badzsulka

Jó reggelt!
Évi, sajnálom a kevesebb vízet. De Tomi jól van, és ez a lényeg.
Ezek a mérések, meg nem tutik. Egy kis kurzort húzogatnak ide-oda. Ott tuti lehet eltérés.

Bévi, nagyon sajnálom a ház körüli dolgokat. De az nem normális, hogy neked kell mindent csinálni, hiszen hamarosan itt a vége és nem kellene, hogy előbb érkezzen Lili. Pláne a görcsök nem jók, pihizni kellene és kész!
Tudom nehéz, szeretnéd, hogy minden ok legyen. De én azt mondanám most, hogy a baba az első!!!

Brik, nagyon édesek a képek. Vicces, hogy eddig lánynak nézték, de akkor most gratulálok a kissráchoz!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Dia de hát neked lányod lesz :lol: :lol:

Csillag,megértelek sokszor én is tehetetlennek érzem magam,sőt lustának :shock: pedig csak mozgáskorlátozott lettem :lol: lesz még melód bőven ne félj,főleg ha megszületik babócád.Ne görcsölj,ne kapkodj,ne akarj mindent csinálni.Ez egyrészt a férfiak dolga,másrészt nem 32-33 hetes terhesen kell nekiállni a kemény melóknak...abból csak gond lehet,akkor meg bánjuk...ugye.

Képzeljétek nyertem a blogos versenyen mint szavazó egy Nivea baby csomagot :lol: :lol: gyerekorvost nem találtam bent,kismama fotózásra bejelentkeztem(júl.2)
http://www.nivea.hu/imported_specials/s ... nk_id=9534

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Brik, itt vannak képek a szülőszobáról

http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html

Ilus

KépKép
badzsulka

Sziasztok, én is vagyok...

Melóba jövet volt egy kis defektem az úton, de sógorom a közelben volt, segített. Férjem letiltott a gumicseréről. ;-) Mondjuk nem is mertem volna nekiállni, bár ezt "normál állapotban" símán megoldom... ;-)

Hősködni nem akartam, elfogadtam a gyámolítást ;-)

Szilvi azt hiányoljuk elsősorban, aki már több mint egy napja nem jött (pedig szokott rendszeresen), vagy vizsgálaton volt és nem jelentkezett, illetve ha valaki nem jól érezte magát (görcs és tsi) és nem jelentkezik a "megszokott" időben...

Te voltál tegnap ;-), szerencsére minden oké... :-)
Addig jó, amig tudunk jönni, és semmi baj nincs... ;-)

szilvás76

Évi gratulálok a nyereményedhez!
Lányom? :lol: Na majd kiderül, ha megszületett. nekem mindegy egyébként. Enyém lesz, szeretni fogom ha van kukaca ha nincs :lol:

Woody készen vagytok teljesen már?

Jövő héten hétfőn megyek én is Szülésfelkészítőre. Ez itt nálunk egy alkalommal van. Hát kíváncsi leszek mit tudok meg :roll: :)

A védőnő jövő héten jön hozzánk. Mondtam neki tegnap kosz, kupi van, felújítunk.... :lol: Nem zavarja azt mondta. Na de remélem addigra az ablakokon kívül megleszünk.

királylány

Dia: Tetszenek a Botond, Csongor, Előd, Koppány, Lehel, Nimród/ ez nagyon/ Zsombor. A nem magyar nevek közül a Noel, Noé, Norman, Bence, Móric. Hát majd kiderül apának melyik jön be.

Ilus: Köszi, hogy leírtad, tetszik nagyon én alternatívba szeretnék menni ha sikerül. De jó a színes dolgok azok jók:-)) A parkolást mi is néztünk, voltam múlt héten bent akkor is kocsival mentünk be. Habár szülés nem tudni mennyi idő lesz 300 óránként viszont az hogy beállsz a kocsival. Mi is csak most voltunk bent kocsival, de azért az ilyeneket jó tudni.

Woody köszi a dicséretet. Hát tényleg vicces, mert eddig uh-n csak 4d-n voltam. Valamiért soha nem kerültem a kórházi uh-ba. Annyi hogy sajnos így több volt a kiadás, de az élményeim jók. De ez az utolsó uh mindent felül múlt, ez volt a legjobb:-)))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Szilvi hát még jó hogy nem Te cseréltél kereket :lol: :lol: megáll az eszem :lol: (elképzeltem,mint ahogy a többieket is...Bévi a nagy takarítás közepén,Clarika amint falat fest,Csillag amint falat glettel....ááááá pocakosok) :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Istvánban szülő csajsziknak... :-)

A szülőszoba tényleg "szép", egy személyes mindegyik... Alternatívra ne számoljatok, ha esetleg folyamatos ctg van vagy oxitocint kaptok, esetleg EDA-t, akkor alapból nincs alternatívoskodás... :-)

A műszereket tényleg csak a végén tolták be.... Előre nem stresszelnek vele senkit. ;-)

Gyerekágyas rész: én 3 ágyasban voltam, normális szobatársakkal. A Csaszisokat amúgy mindig igyekeznek 3 ágyasba tenni, ott van a szobához saját zuhanyzó-wc is. Az 5 ágyasról elég sok rosszat hallottam... Persze szobatárs függő is, elvben egy kismamánál 1 látogató lehet, de vannak "olyanok", akik tizen csődülnek be, jó nagy hangon. Nem merik kizavarni őket... :-(

Van fizetős szoba is, ott Apa is maradhat...

szilvás76

Ilus nagyon jók a képek :-)) A sárga megnyugtató meleg szín, jó lesz :-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

brik, mi azt találtuk ki, hogy ha nagyon görcsölve megyünk már be, akkor Gábor bevisz kocsival...engem addig úgyis megvizsgál a doki, mielőtt szülőszobára küldene, addig Gábor kimegy, és beáll a kórház elé, aztán besétál...így nem kell sokat fizetni...én valószínűleg már úgyse megyek haza aznap, ő meg ki tud sétálni majd... :wink:

Na, te amúgy előbb fogsz valószínűleg szülni, mint én, kíváncsi vagyok majd a véleményedre...bár kis izgágám még akár meg is gondolhatja magát...azért remélem aug. 20-at nem feltétlenül várja meg...akkor apája is többet lehetne vele itthon...

Azt beszélgettük itthon Gáborral, meg a barátnőmmel is, hogy okés, hogy nehezen bírom a meleget, de így legalább most még csak én szenvedek...babát hűti a szevezetem ha kell...néha olyan hideg a pocim, én meg izzadok, mint egy ló...úgyhogy kicsit örülök, hogy szegénykének nem kell az egész nyarat idekint végigizzadnia...

Ilus

KépKép
badzsulka

Egy cikk a társadalom polarizálódásáról:
http://www.stern.de/wirtschaft/geld/diw ... 74083.html

Ennek értelmében itt is kinyílt egyre nagyobbra az olló két szára, a gazdagok számban is és vagyonban is gazdagabbak lettek az utóbbi években, a szegények számban és szegénységben is szaporodtak. A középréteg tovább csökken, csúszik lefelé, ezt mi is a saját börünkön érezzük. Hát nem tudom mi lesz ennek a folyamatnak a vége, de nem sok jót sejtet...

Akinek eddig is kolbászból volt a kerítése, annak most az a legnagyobb gondja, hogy melyik különleges fajtából legyen, míg a többienek az a fö gondja, hogy ha lenne legalább egy csücsök kolbásza, azt hogy ossza be úgy, hogy jusson is és maradjon is. Tehát csak akkor vándoroljatok ki némethonba, ha van a hozandók között böven kolbász is a kerítéshez, mert szívni nagyon meg lehet, ha nincs öneröböl eleve elég pénzed raktáron. Ez batráti jótanács ill. észrevétel, ettöl függetlenül mindenki azt csinál, amihez érzéke/tehetsége van. :)

Én a magam részéröl elértem a nagyszüleimmel való kapcsolatom abszolút mélypontját, csak azt nem értem, hogy mivel szolgáltam rá. Ki lettem dobva, mint a fosós kismacska... Mert ugye nem írtam rögtön hazaérkezésünk után. De megírtam mindent a maga részletességében, hogy miért nem jutottam az azonnali íráshoz, ez viszont nem hatotta meg az olvasóimat. A tegnapi utolsónak titulált levél még nyomasztóbb hangvételü volt. Itt ülök egy egészségesen öregedö, de goromba és szétzilált család közepén és minden igyekezetem a tagjait összefogni és egymással újra összefonni hiábavalónak tetszik. pedig rövid az élet ahhoz, hogy az ember évekig nehezteljen másokra, nekem ez csak igen rövid idöre sikerül szerencsére, mert alapjában véve békés természetü vagyok.
Elkeserít a tudata, hogy mások szerettei betegek és ápolásra szorulnak, de tényleg szeretik egymást a generációk, míg nálunk makk egészséges mindenki és épp ésszel megy a gyülölködés és egymásramutogatás. A családom összes kedves beállítottságú tagja korán halt meg, ez is már mindent elárul... :(

Bocsánat az offért, de kikívánkozott belölem.

Párom kitalálta a ded nevét: Edömér Bandur. Csóri kölyök. Nekem a Hunor vagy a Hernád tetszene nagyon, vagy Etele és társai. Fura módon a Bandur mindenkinek nagyon tetszik még a németek körében is. A párom bukik az ö-s nevekre, egy kivételével mindegyiknek ö van a nevében és 3 szótagú. Ezért nem jók az én neveim se... :(
Ált. a szülöszobán véglegesítünk, mert a névadáshoz látni kell a név jövendöbeli hordozóját is, nem lehet elöre eldönteni... :)

Eni lába alakul, de csak lassan. Csórikám el van keseredve, hogy a városi maratonon a hétvégén nem tud mégse részt venni, mert nem tudja a cipöjét felvenni. Én mondjuk nem bánom annyira, mert pont a szülinapomon van ez a tömegjelenet...

Ircsi egy kérdés: egy hete kaptam a dokinál a vércsoportösszeférhetetlenség miatt a preventív védöoltást. Azóta fáj az oltás környékén a fenekem. Normális ez? Sose volt gondom eddig vele, ugyanez a vakkcina volt eddig is és nem rémlik, hogy fájt volna utána.

Hol maradnak a plusz fokjaim? Itt esik és ma már ösziesen öltöztetve kellett a nagylányomat az iskolába küldenem! Nem vettétek komolyan a csrét, ugye? Kis huncutok csak ti akarjátok a nyári meleget és a strandolást "élvezni"! :)

Megyek dolgomra, hegyekben áll a vasalnivaló!

Puszi: én
Vendég

Tiszta zizi vagyok...reggel óta karácsonyi számokat hallgatok...:P

Ilus

KépKép
badzsulka

Brik ezek mind szép nevek. Na majd a párod segít benne. :D Enyém ember mind kihúzkodta amit felírtam.... :lol:

Évi a pocakosok nem bírnak magukkal :lol:

Enyém gyerek kaja után meg nem moccan, de most csak úgy nyomakszik....

királylány

ja, amikor szülni mentek a portás ingyen beenged, csak amikor egy mód van rá, azért Apa álljon ki az utcára ;-) (ha pár óra a vajúdás, akkor bizti van erre 20 perc, ha meg rapid a dolog, ne foglalkozzatok vele...) kifele Apa ad egy kis jattot zsebbe (pl 500 Ft) és le cvan tudva... ;-)

szilvás76

Szilvi köszi, hogy leírtad:-)) Hát én remélem, hogy sikerül 3 ágyasba kerülni. Persze érthető, hogy nem lehet mindenki alternatív szobába. Mondjuk, ha nem lesz semmi gond miért lenne én simán szeretnék, fájdalom csillapító nélkül szülni és csak legvégső esetben kérek oxytocint, de persze dokival már beszéltem meg még fogjuk is beszélni. De bizom benne és ha ő másképp dönt akkor majd úgy lesz. A lényeg hogy meg tudtam vele beszélni. Fizetős szoba nem tudod mennyibe kerül?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Bmaas,izomba adott inj.helye napokig érzékeny lehet még :( ránézésre nincs ott semmi? (bőrpír,duzzanat,csomó)

A Nimród szép név szerintem is.

evilany

Bandzsulka, majd megoldjuk akkor szerintem nem nagyon foglalkozunk a parkolással :-))

Dia szerintem az én uram is ezt fogja tenni :-))

Szilvi igazad van kap jattot, akkor nem lesz gond:-) Milyenek a csecsemősök? Segítettek?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Évi én nekem is nagyon tetszik, de kell az én férjecském bólintása is, ezért nem biztos. De nagyon oda vagyok a névért. Hülyeség de a Kontroll film miatt amióta láttam meghallottam ezt a nevet azóta tetszik.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ilus már most készülsz a karácsonyra? :lol:

királylány

Kép :lol: :lol:

evilany

Megyek megetettem a fiamat meg én is eszek valamit. Utána még tanulás, du benézek:-))

Sziasztok!

Puszi nektek!
Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Nekem az Áron a taxis reklámból tetszik......tavalyi Áron....hehe....

királylány

na kis szusz...
igen családiba megyünk...ha készen lesz...remélem addig nem jön a bébi :? :wink:
furi lenne félkész házba költözni :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Áááá, oxit nem te kérsz, azt KAPOD, ha kell... És vonyítasz hozzá egy picit, mert felerősíti a gyenge vagy nem létező fájásokat hipp hopp... Na jó, túl lehet élni... ;-) )
Csecsemősök... Háááááát... MINDENT kérdezzetek, mert maguktól nem igen segítenek... Amit nagyon muszáj, megmutatnak, nálam 3 nap alatt egyszer voltak, a köldökápolás miatt.
Záróra símán ráírták, hogy laktáló emlőkkel hazaengedve, pedig nem is volt tejem. No comment...

Csecsemős Főorvosasszonyt ne vegyétek komolyan, velünk elég pokróc sítílusban beszélt... A többgyermekes szobatársaktól többet lehetett tanulni. 3 nap az egész, ha minden oké, ki lehet bírni. Hulla fáradtak lesztek, mert a babák éjjel nappal kint vannak (nem szeretik, ha beviszitek őket, csúnyán néznek nagyon) és valamelyik mindig sír. Én baromi fáradtan mentem haza... :-(

Egyedül a szülészdokimról tudok szuperlatívuszokban beszélni!!!!!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.06.15 09:39-kor.

szilvás76

Sziasztok!

Életjelet adok én is! :wink:

Először is, visszaolvastam mindent szorgosan, de lehetetlenség reagálni, ne haragudjatok. :oops:

Bévi! Sajnálom, de igaza van a lányoknak, ülj le végre a fenekedre és pihenj!!!! EZ NEM VICC!!! Nem hinném, hogy inkubátor felett szeretnél aggodalmaskodni! Bocsánat, hogy ilyen drasztikus vagyok, de most Lili a legfontosabb és az, hogy akkor szülessen meg, amikor itt az ideje, ezért PIHENJ!!!

Clarika! Gratulálok, hogy kislány és örülök, hogy teljesült a szíved vágya! :wink:

Évi! Sajnálom, hogy megint kevesebb a vized. :( Az eltérés ne zavarjon, dokim is mondta, hogy ahány gép, ahány orvos annyi féleképpen mér. Nem lehet mm pontosan megmérni. Én nem nézem, hogy az adott hétre mire milyen értéket írnak neten. Felesleges, csak beparáztatnak vele, ha esetleg a te babád kisebb vagy nagyobb az adottnál. Ezek csak átlagok, és tényleg (már nem tudom ki írta :oops: ), nem minden baba születik akkora súllyal, centivel, ahogy írva van, de attól még egészséges!
Amikor voltunk dokinál, és megbecsülte a súlyát, mondta, hogy +/- 270 g lehet az eltérés :!: :!: :!:

Ircsi! Nagyon édesek tesód ikrei!!! Én odavagyok a négerekért, kedvenc focistám, énekesem, színészem is az. :D :lol:

Dia! Ügyesek vagytok, hogy kész a tapéta! Kíváncsi vagyok rá! :wink: A focisták teljesítménye egyenlő a nullával. Tomival az összes meccset nézzük, de én eddig csak csalódtam, sokkal jobb eredményekre, több helyzetre és gólra számítottam... Na majd meglátjuk, belelendülnek-e vagy ez végig így marad...

Brik! Gratulálok a kissráchoz! Nem értem, hogy nem vették eddig észre, hogy az kuki és nem nuni.

Csillag! Sajnálom, hogy nincs senki, aki segítsen nektek a házban. :(

Tina! Én is köszöntelek az asszonyok körében! Milyen érzés? :wink:

Maccs! Utólag is boldog szülinapot a fiadnak!

Kép

Kép
barbcsi

Dia...igaziból nem most kezdtem...kb egész évben szívesen hallgatok ilyen zenéket...de nálam ez az őrület már nyáron elkezdődik...(lehet ez a virágos ártalom...mi már tavasszal tudtuk mindig, hogy mik lesznek majd a karácsonyi trendek, így nem volt ritka, hogy májusban, júniusban feldíszített karácsonyfákat láttam bemutatókon...na meg virágosoknál egyre előrébb jön, amit én nem bántam...októberben nálunk már mindig karácsony volt a boltban - a MOM Parkban meg az Europarkban is Starfelur üzletben dolgoztam...nagyon imádtam)
Meg amúgy is nagyon szeretem azt az időszakot...és Gábort azzal kergetem az őrületbe, hogy elmesélem neki, hogy szerintem mit fog csinálni majd a baba a sok fényre meg színes dolgokra...nyilván idén még nem lesz faszaggatás...de úgy várom már, hogy itt legyen velünk...és hogy karácsony legyen...

Ilus

KépKép
badzsulka

Barbcsi-te jól vagy?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Még maradtam egy kicsit, én se úgy gondoltam azt tudom hogy kapok, habár én újra megpróbálom a homeos oxytocint, anno is jó volt. Csak hát lett ami lett és ezért végén infúziós lett a dolog. A másik én örülnék, ha kipróbálhatnám a más pózban szülést, eddig fekve szültem. Majd ott kiderül mi a helyzet :-))) Sok mindentől függ minden.

Brik
Na most már tényleg megyek:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs

szépek is a karácsonyi zenék :wink:
meghatóak :) :oops:
én is szeressem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

na bekapok valamit :wink: :wink: :wink:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na, kicsit el, lejárt a mosás, meg mennem kell boltba, meg ide-oda...majd jövök később...

Ilus

KépKép
badzsulka

És akkor rólunk. Ugye úgy volt, hogy a jysk-től kapunk sms-t, ha megérkezik a szekrény és a polc. Tomi felhívta őket szerdán, hogy mi van, mert már előtte csütörtökre ígérték... Hát a szekrény megérkezett, de a könyvespolcra még várnunk kell, csütörtökön van szállítás, írnak sms-t. Oké, halál nyugodtan, abban a tudatban, hogy értesítenek, vártunk... Szombaton már tiszta ideg voltam, hogy nem hiszem el, hogy egy lapra szerelt könyvespolc nem fér fel a kamionra, és még a végén majd jó, ha nyár végén megkapjuk, mondtam Tominak, hívja őket. Nem, mert úgyis szólnak, ha itt van. Anyósom mondta, de igenis, ez már nem állapot, majd ő felhívja őket. Hát megérkezett, és nem kaptunk sms-t? Mondtuk, hogy nem... Tiszta ideg voltam... :evil: Jó, Tomi bement értük, hazahozta őket. Leültünk ebédelni, hogy majd utána összerakja. Megivott egy pohár sört, és kaja után kibontottuk. Hát a polc oldala el volt törve, mint a ropi, majdnem felrobbantam a dühtől... Akkor nyissuk már ki a többit is... Szekrény oldallapja szintén ramaty állapotban... Megjegyzem: a csomagoláson semmi baj nem volt, tehát így kerülhetett bele valószínűleg... Mondom, ilyen nincs... Gyors telefon a szomszédnak, szerencsére segített, Tomi mégse vezethet, hacsak 1 pohár sör is volt. Bementek, kicserélték, de ott kibontatták, mondom még egy selejtet ne hozzanak el. Az szerencsére már jó volt. Tomi fogta magát, és egyedül összerakta mind a kettőt, én csak kiválogattam a csavarokat. Szombaton éjjel fél 12-re már bent állt mind a kettő a szobánkban. :wink:
Másnap felpakoltam a könyvespolcra, közben készülődtünk sógornőmmel, Tomival anyósomék 25. házassági évfordulójára és anyósom 46. szülinapjára. Vagyis én pihentem, meg felügyeltem anyósom, apósom, hogy ne leskelődjenek, sógornőm főzött, Tomival összerakták a kertben a hintaágyat, amit vettünk nekik. :wink: Kint tartottuk meg, szépen megterítettünk, rajtunk kívül a szüleik voltak itt és sógornőm barátja. Családias hangulatban nagyon jól telt, örültek az ajándéknak is. Este Tomi paradicsompalántát ültetett én adogattam neki, szúnyogok szétcsipkedték a lábunkat. :( De bent nem bírtam, 28 fok volt, kint sokkal kellemesebb volt az idő. Tegnap pihentünk, és azon mosolyogtunk, hogy Bence micsoda bulit csap a pocimban. :D Hál' Isten nálunk csak reggel esett negyed órát az eső, azóta ugyanolyan meleg van, mint előtte. De én már nem bírom. Éjszaka se tudok aludni, nappal se jó sehogy, néha fel alá sétálok a lakásban. Nekem már nem jó ülni, olyan mintha összenyomnám szegény fiúnkat és ő is elégedetlenkedik, így fekszem, de attól már fáj az oldalam, na ilyenkor sétálunk a lakásban.
A több magnézium és a pipolphen hat, utóbbitól gyakran elnyom az álom... :oops: Bár még így is kemény néha a pocim, és ma reggel is görcsöltem, fájt a derekam és menzi szerű görcseim voltak, pedig fekszem, de tényleg. Szekrénybe most kezdtünk el bepakolni, hétvégén kimossuk, kivasaljuk a ruhákat, textilpelenkákat, kifogókat, ágyneműt, aztán rendszerezem a ruhákat méret szerint a szekrénybe. Remélem, a kiságy is hamarosan készen lesz. Így állunk most. Ha minden szép rendben lesz, akkor teszek fel képeket, de amíg kupi van, nem szeretnék.
Esküvős képeket is teszek fel, ígérem, csütörtökig fent lesz, csak előbb rendbe rakjuk a szekrényt.

Kép

Kép
barbcsi

Hát, én azt tapasztaltam, nagyon a biztonságra mennek, szóval tervem volt nekem is a pózokra, de feküdnöm KELLETT... :-( Ha valami is kérdéses, hanyattfekvés van, nincs alternatíva, pedig állítom, hogy így lassabb az egész... ;-(

Baba és mamabarát a kórház, de azért...
Az ember nem szól semmit, mert a gyereke a tét (meg a saját gyors felépülése) és nem tudhatod a "mi lett volna, ha..." kérdésre a választ... Én azt éreztem, hogy az orvos kényelme, "hozzáférése" előbbrevaló volt mint az, hogy nekem mi a jó, vagy hogy gyorsabb... Bár az EDA után fekvés volt, de előtte sem sétálhattam, vagy ücsöröghettem...

MINDENKÉPPEN ki kell előre tárgyalni az orvosotokkal, hogy mit szeretnétek, ha nincs komplikáció mihez RAGASZKODNÁTOK... Ne ott kelljen kuncsorogni, egyezkedni...

Nekem, mivel a dokim szülési szabin van, tuti volt, hogy csak a kórház miatt nem megyek vissza. Egydül az orvosom miatt tartottam ki az István mellett...

Egy szülést én megélni szeretnék, nem túlélni, vagy túlesni rajta... :-( Annó 4 éve a vezetés más volt, szóval lehetett akármilyen laza a dokim, mindenhez főorvosi engedély kellett, a puncsos szülésznők a saját dokim döntését akarták itt-ott felülbírálni. És nem az ajtók mögött, hanem nyíltan... SZóóóóóval...

szilvás76

Barbcsi minden jó ha a vége jó(bútorok...)képeket várom...én se igen tudok ülni,akadályoz a has,most is ugrál a lurkó ki jobb oldalt,azt hiszem ledőlök egy könyvvel...

evilany

Barbcsi. Én kislányom is nagyon befészkelte magát a medencémbe, nyom néha piszkosul lent.

A derékfájás, mensi szerű görcsök nem olyan jók... :-( Bármennyire is kényelmetlen, próbálj feküdni. Félig-ülő helyzet? Hmm? Nekem az még elég kényelmes... Ha többször is érzed a derékfájás+görcs kombót, inkább szólj a dokibácsidnak... :-( Lehet, hogy csak jóslók, de azért...

szilvás76

Mire jövök, mindenki elmegy. :cry: :cry:

Csillag! Köszönöm kérdésed, az eddigiekhez képest jobban vagyok. De engem is megvisel nagyon ez a meleg, nappal nem találom a helyem, éjszaka én sem alszom, rengeteget járok pisilni, és még mindig vannak keményedéseim, görcseim, bár ritkábbak, de fájnak. :( 2 nap alatt 2 cm-t nőtt a pocim, mindig reggel kaja előtt mértem. 8) :D :wink:

Remélem nem jön hidegfront, mert még nem szeretnék szülni. A hétvégén volt talán a fókuszban, hogy a hidegfront, és aztán a melegfront miatt mennyivel többen szültek, még egy 31 hetes kismama is nyilatkozott, ő is szült, én nem szeretnék. Majd 1 hónap múlva. :wink: Akkor már időben leszünk. :roll: De Bence is nagyon érzékeny a frontokra. Érezhetően nyűglődik a pocimban, nem találja a helyét szegényem, én meg nem tudok neki segíteni. :( Az én pocim sokszor forró, már nem tudom, ki írta, hogy neki hideg, de nekem olyan még nem volt, hogy hideg lett volna. Ez jelent valamit?

Azon csodálkoztam, hogy Bévi írta, hogy neki magzatmozgás számlálásnál 10-nek kell meglennie. Ha nekem csak 10 lenne, akkor mehetnék a szülészetre vizsgálatra. :shock: Mert nálunk úgy van, hogy 12 óra alatt 20 magzatmozgásnak kell meglennie, amit 1 percen belül mozog, az 1-nek számít (és Bence 1 p alatt tegnap pl. vagy 6-t mozgott :D). Szombaton kell kezdenem a számolást. Többiek, nálatok hogyan van??? Csak nálunk kell 20-nak lennie??? :?

Megyek eszek valamit, meg iszok. Hétvégén vettünk nektarint és őszibarackot, 2 nap alatt befaltam. :oops: 8) Nagyon finom volt, csak az a baj, hogy az árvíz miatt hihetetlenül drága minden gyümölcs. :( Még jó, hogy van cseresznyefánk, vasárnap nekiestem. :lol: Papáméknak (apu szülei) van sok gyümölcsfájuk, azon olyan finom barack szokott lenni, de elverte mindet ez a hülye idő. :( :(

Vigyázzatok magatokra!!!

Kép

Kép
barbcsi

Mintha egy alkalommal kéne 10 legyen minimum,azt hiszem étkezések után kell számolni...és egy evés után 10 mozgás...valami ilyesmi.
31 hetesen szülni,hát az nagyon nem jó :? :? ahhoz még igen pici a baba...vigyázzon mindenki magára!!

evilany

Te is vigyázz magatokra!!!Pihenj :)
gyümi...:( drága...és nálunk a kertben nem is igen van :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi
én is úgy emlékszem hogy kajcsi után kell nézni... de a mennyiségre nem emlékszem mi a norma :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?