A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok Kismamik! :-)

Ma megint szép napos időre ébredtünk, csak ugy szakadt rolam a viz pláne mikor főztem :-)jujj :-) Amugy ti mit főztetek? Nálunk husleves,rántotthusi, koviubi és pertezselymes rizs :-) Olyan tipikus vasárnapi menü. Attika most alszik, apa meg vb-t néz bár nem szokása, de a nagy meleg miatt még összebujni se nagyon van az embernek kedve :-) De majd azért a doboz rafit meghálálom, megleptek ma mert sajnáltak a nagy melegbe főzöcskézek :-) óóóó mondom....

Cherryke: ugye kapni jo rucikat a lidlibe, ott vettem énis amt felraktam :-D Ki lehet fogni de van hogy odaérsz azt alig akad méret belőle nem? Ma átküldtem apáékat fagyiért. Vettek ilyen pálcikásakat mandulásat is amit imádok :-D Meg tök olcso a fagyi ott. Majd elmulik az a fránya vérzés, tényleg utálatos ilyenkor a betét de tamponnal énsem probálkoznék :oops:

Kfmares: fogják nagyn szeretni a fiut is :-) nekem is ezt mondják hogy mi meg a lányt :-) Amugy milyen volt a ballagás látom oda készültetek? Képzelem hogy kifáradtál, remélem nem volt lábdagadásod mert én az elmult napokban megküzdök vele rendesen :-(

Kri: aranyos a lányod nagyon :-) Jol érezte magát gondolom.Mekkora fazon neve van ennek as fürdőrucinak: tankini bikini helyett :-D ezt kitalűlták. De felvennék ilyet, de nagyon nem merek :-( Mot még a strandtol is félek. Jah amugy a meleg nekem is meghozta a kimozdulási kedvem, kinnt voltunk a győri vásáron. Attika is ugrálozozz, meg kiharcolt magának egy thomasos plédet is.

Többiek?Merre cagytok? remélem senki nem kapott napszurást?? orvoshoz ki mikor megy?

dinuci01

Sziasztok!

Én is eltűntem egy hétre , sajnos nem jó kedvemből.
Ugyanis a kisfiam bekapott az oviban egy jó kis vírust, hétfőn telefonáltak hozzuk haza mert lázas lett.Na onnantól kezdve 39-40 fok között péntekig. Így örültem ha tudtam egy kicsit aludni és főzni, mert ő ilyenkor mindig azt szeretné ha mellette lennék. De most már túl vagyunk rajta holnaptól ismét ovi.

Most végigolvastam az eddigi irásokat igy csak tömören reagálok.
Fürdőruha és ruha ügyben: A tescoban nagy leárazás van tankiniből,
és én még ott vettem ilyen táncosgatyának mondják, de a lényeg térdig ér és olyan a dereka mint a kismamaruháknak.Amúgy ilyen nagyobb szellős nyári egybe ruhák szerintem a legpraktikusabb, mert a hasad is belefér és kényelmes is.

Szépek a babuciképek, és gratula mindenkinek aki most tudta meg , hogy mi lesz.

féltékenyég: Hála nálunk nagyon jól fogadja, mindig mondja ha megyünk vásárolni. hogy a huginak mit veszünk? Remélem igy is marad ha kinnt lesz , mert igazából szerintem akkor fogja fel, hogy más is van már nem csak ő egyedül.De én reménykedem minden oké lesz, igaz 5 éves már talán jobban érti mint a kissebbek hogy mi a helyzet.

Nektek nem görcsöl jobban a lábatok ebben a nagy melegben? Én este néha azt érzem most kellene levágnom, mert hihetetlenül fáj.

A strandolást mi most úgy oldottuk meg, hogy a kertbe vettünk egy itthoni medencét és talán az nem rejt annyi fertőzés veszélyt.
Amúgy most tök olcsó az Auchanben.

Babaszoba berendezés: Mivel mi albérletben lakunk még sajnos sok lehetőségünk nincs igy a gyerek mostani szobája lesz egy kicsit átrendezve , hogy a babaágy is beférjen és még egy pelenkázószekrényt szeretnék venni, hogy a lányka ruhája is elférjen.Sajnos elég kicsi a hely.Festés nem lesz mert tavaly mázoltam át a lakást miután a fiam úgy döntött hogy a fehér falat a filctollaival és zsirkrétáival kidekorálja.
A ruhák nagy része is megoldott , egy pár kell csak hogy ha elviszem valahova csajszis legyen , amúgy itthon szerintem mindegy mibe van, a fiamról sok uniszex ruha megmaradt.de aki vásárolni akar nagyon tudom ajánlani az angol turikat.Picikre szupi kis ruhákat lehet kapni olcsón és jó minőségben.

Most ennyi remélem nem lettem túl hosszú.
Jó pihit mindenkinek vigyázzatok magatokra.

Tünde
btunde

Sziasztok4

Kri!

Iszonyú jó színe van a kislányodnak, látom sokat vagytok kinn.. :D
A tankinid is tökre jó.

Dinuci!

Tésztát főztem sajttal, tekföllel tökéeletes lesz, meg kinn az udvaron sütöttem palacsintát én lökött, majd meg haltam a melegben+ millió szúnyog, de túl vagyok rajta.

Nálunk az a helyzet hogy apa kitalálta hogy az építkezés miatt nézzünk meg pár burkolóanyagot, meg ilyesmit. Két helyen voltunk, de már könyörögtem hogy menjünk el egy hűvös moziba, mert meggyulladok, a hasam görcsöl, éás a talpam annyira fáj hogy besz...ok. Mozi ok volt, aztán hazajöttem kinn főztem. Most úgy fáj a szeméremcsontom hogy ilyen még nem volt, és alig tudok járni.

Ja és a klion kezelés óta nagyon félek hogy idő elött meg ne szülessen babóka. Valahogy mindentől rettegek, újra bugyivizitek, szex már lehetne /óvatosan/, de még azt se merem bevállalni, meg apa is már félt minket, így meg szar a helyzet, inkább bele se kezdek... :cry: Meg figyelgetem hogy nem e viszket vagy nem-e fáj, meg ilyen hülyeségek.

Mindjárt ott van 21.-e, és megyek nyaralni a keresztlányommal, és a nővérem kisfiával, és ott lezs az a rengeteg medence, én meg rettegek ha vizes a bugyim....Tehát szép dolgoknak leszek részese.

Cherryke!

Sok kitartást, bár a mostani melegben ez nem sokat számít, de jövőre babástól úszhatunk... :lol:

Kép
mók

Bocs az eltűnésért... de a lakásrenoválás :evil: :evil: :evil: :evil:

Jók a képek!

Gratulálok a kiderült lányokhoz, fiúkhoz!

Mindenki vigyázzon magára ebben a melegben!
Vendég

Kép

Tegnapi pocakkép :wink:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Bekukk!

Sissy irigy a balcsiért!

Kriszta probálok nem eltünni nagyon!

Mók ugy néz ki hogy tényleg tökös az a "borsó"!

Dinuci vadast föztem ,sült túrótortával na meg megkivántam a lecsót. Én még nem vettem észre hogy féltékeny lenne a lánykám!

Tünde nekem is többet zsibbad a lábam na meg a kezem is!

Kata szép nagy már apocid!

Bocsi ha valakit kihagytam de rövid az agyam!

Lenne egy kérdésem aki az Istvánba szült már! Milyen ott szülni? Segitökészek? És Fehérváron?

További szép estét! Jó hüsölést!

Tüncü

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Kata1002: Hú, jó nagy a pocid, gratula!!
Csak annyit nekem is kislány igy engem is átszinezhetsz rózsaszinre.

Tünde
btunde

Sziasztok, szomszédaink költöznek haza Németországba,ésmivel nem terveznek több babát,eladják a KOMPLETT BABAFELSZERELÉST.
Quinny babakocsi, philips babaőr, pelenkakuka, baldahin, függöny, lámpa.... kiskád, állvány, biztonsági fürdető...

érdemes megnézni, minden Bp.2 kerületben van, innen lehet elvinni.És az árak irányárak. Smile

http://picasaweb.google.com/11345920212 ... directlink

érdeklődni sofka08@gmail.com

freestyler

Kata 1002!

Klassz a pocak, és a táblázat is alakul. Eclipse, és Aranyoska a novemberi topikon vannak, ezért nem is jelentkeznek. /csak a táblázathoz/

Tüncü!
Akkor gratula a kis tököshöz!!!!!!

Tavasziszél!
Ti még nem tudjátok a baba nemét? Vagy csak vaksi voltam, és nem láttam mikor írtad......

Sissy, Lynn !
Nem írtátok hogy milyen volt a Balcsin, legalább pár szóban.....

Én ma kiegyensúlyozottabban keltem, tegnap elszakadt a cérnám. Este már zokogtam. Megnéztem az ifőjárást mire megyünk nyaralni, és hát ilyen a formám, nagyon szar idő lesz. Ez két gyerekkel igen felemelő.... :cry:
Tegnap estére az idegeim is kimerültek, meleg van, a nyaraláson hideg lesz, bálna vagyok, mindenem fáj lefekvésnél, alig tudok menni ha hoszzútávon kellene, és még hol van a dolog vége.....
Persze babókám is érezhette, mert kivételesen tegnap szinte egész délután, és este mocorgott hogy egy kicsit felvidítson.. :lol:

Kép
mók

Cherryke: nekem fekudnom eleinte egy hematoma miatt kellett, majd a lepeny miatt, most meg a mehszaj miatt lenne ajanlott, de mar nem igen szoktam.
Sajnalom hogy me gmindig verzel, de igan sok notol hallottam hogy verzett sokaig, vegig es ennyi. De hematomat se latnak ami urulne kifele??

Kri: de jol nez ki ez a furdo ruci.
En is turtam egyet magamnak, meg kismama haromnegyedes feher nacit is, par nyari folzovel. 5ezret hagytam ugyan ott, de vettem 3nadragot magamnak ( a masik ketto nem kismama csak nagy), egy bikiit( has takaros az is) 6 felsot magamnak, Annanak egy furdo rucit, akicsinek 2 kis bodyt, meg ket parna huzatot. Szoval szerintem jo vasar volt. Foleg ha azt nezem csak az a h&m kismama naci lenne ennyi boltban.
Igaz jol lefaradtam , de most jo ideig nem kell mennem, legkozelebb mar azert megyek hogy a kicsinek vegyek meg kissapkat, rugit , meg kardigan kene ,de az meg jo ideig nem lesz turiban, azt majd kolcson kerek. MAr vekonyabb overalt kertem neki kolcson, venni meg csak pokrocot fogok, meg ilyen szemelyes dolgokat mint cumi, szundi kendo.
Cumisuveget mar rendeltem mert most a bokklinenel akcios a tomme tipee es nekunk az bevalt.De van egy Avent is talonabn ha nem tudna ebol majd inni.

En a melegtol majd megorultem, de most tan leszakad az eg es hul valamit a levego.

Mi tegnap allatkertben voltunk, most hogy attol vagy mi a szosz van de Annanak delutan 39 volt a laza, ejjel is lazas volt, es apro piros pottyok fedik a testet:(
tegnap ismeros gyerkdoki telfonon at napszurasra gyanakodott meleg kiutessel. hAt ha nem javul deluelott delutan lehet elviszem dokihoz nezze meg. KEdve jo, mint mindig. Szoval nem izgulok nagyon hogy beteg lenne.....

A labgorcsre is jo a MG, es calcium!

Kata: jo nagy mar a pocid!

KépKép
tavasziszel

Sziasztok Csajok!

Megjöttünk a Balcsiról,szupi volt!Én csütin megyek (vagy szerdán) kukkra,remélem,minden ok lesz,mert én sajnos nem bírnám víz nélkül....Én ebből a szempontból "gyagyás" vagyok,mert,amint süt a nap,vizet kívánok.Isteni volt a Balcsi is,szombaton nagyon hullámzott,így nem nagyon mertem bemenni,csak,ahol leért a lábam,és,amikor jött a Párom is,akkor merészkedtem beljebb.Vasárnap meg úsztam,mert akkor lehetett,nagyon élveztem!!

Amúgy minden ok,tovább keresem az esküvőre a zenéket,kezdek izgulni,mert már csak 2 és háromnegyed hét...

Örülök,hogy mindenki szépen alakul,és már egyre kevesebb van előttünk,mint mögöttünk.........IZGI!!!!!!!!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Kata szép a pocid :)

Ma du bemegyünk a kórházba, vagy vérzés csillapítót adjanak, vagy erősebb görcsoldót, mert ez a magne B6 3x2 már kevésnek bizonyul.

Barátnőm azt mondja, (mivel orvos eddig még enm mondta mitől vérzek) lehet gyenge a méhem, és nem úgy tágul, viszont még 10 hetet bent kéne tartanom. De ha előbb kijön, akkor is már életképes, úgyhogy ne aggódjak.

Kriszta
Kép
cherryke

hát igen... 40 évesen első babát...

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Cherryke: nagyon vigyázz magadra, és egyik munkatársnőm 43 évesen szülte első babáját, gyönyörű kislány, lett, szóval nem hiszem, hogy a kor miatt lenne a vérzés meg görcs... de dokik nem tudja hogy mitől?? Azért majd gyere és mond hogy mit javasoltak!

Sissy: gondolom, hogy a vízben volt az igazi, én nem merek bemenni, mert még nem terhesen is csak ilyen uszoda tamponnal mentem strandra, és ránézek a vízre és elkapok valamit simán :) Bár a Balcsi kivétel volt, idén szerintem csak térdig bemenés lesz :) -> júj, milyen kevés van már a lagziig :)

Tavasziszél: remélem csak a nap miatt lett lánykádon pötty, és semmi komoly!

Mók: ne aggódj, minden rendben lesz, és látod, a kis pocaklakó hogy figyel rád, felvidítja anyát!!!m Én is félve sexelek, vagy nem is tudom, mert ritkán volt eddig ilyen, de most kétszer egymás után csak apinak volt jó igazán... ennyire a bentlakómon járhat az agyam??? Hova mentek nyaralni?

Tünci: gratula a fiúhoz :)

Kata: cééép pocak, és akkor most a fiúk-lányok aránya egyenlő?? :)

Dinuci: nálunk vasásrnap anyós csinált kaját, lent voltunk páromék kis nyaralójába, Magyarhertelenden, Pécshez közel, aztán én árnyékban gépeztem, főznöm nem kellett, de nagyon éhes sem voltam, 2 főtt tojás meg kicsi hús és fél szelet kenyér, majd ezt szenvedtem estig :) Lábam estére nekem is tud más lenni... Ballagást meg kibírtam, de madjnem végig fent volt egy széken a lábam, nem érdekel ki mit szól, én nem lógatom 35 fokban!

Kriszta: fürdőruci nagyon jó és kislánykád is csodaszép :) hát igen, nem biztos , hogy neki voltak a legjobbak a programok :)) de a légvár gondolom tetszett neki :)

ballagási képek:

Kép

Kép

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherryke: hat leeht bent fognak a korhazban erre keszulj fel, de oszinten lehet jobb is lenne par hetet korhazi megfigyeles alatt allni, foleg ha gorcsolsz is.
NEkem van ismerosom aki 40 folott szulte az elsot 26ik hetre bujt ki, es egeszseges kislanya van , 1 eves mult es semmiben nincs lemaradva.
De szerintem gyogyszerekkel siman le tudnak allitnai a gorcsoket.
Drukkolok!
A mg b6 tenyleg semmit nemer. Tan eleg lenne erosebb mg, es valami nyugtato, bar a verzes akkor se mulna el de az onmagaban nem is veszelyes ha tenyle gminden a helyen van.
Amugy meg nem a korral fugg ossze. En 27 voltam az elso terhessegnel vegig gorcsolte , fekudnom kellett volna( de ugy volt a legrosszabb), most 29 vagyok tele nyuggel.
Es sajna nekem is a mehem erzekenyebb, meg ki tudja mi minden, ami genetika is, meg testfelepites...meg szerintem jo nagy szerencse.
Irigylek minden not aki ezt a 9 honapot lazan vegig csinalja es tenyleg csoda meg boldogsag, meg szepseg.,....de szerintem nincs mas, mint el kell fogadnunk hogy nekunk ilyen, es sokat sokat imadkozni es beszelni a picivel hogy o jol legyen, es maradjon benn amig csak tud!
Jelentkezz majd mit mondtak!

KépKép
tavasziszel

Sziasztok,

Megjöttem a cukorterhelésről. Élmény volt ismét. :cry: :oops: :cry: 3/4 8-ra mentem, 8-kor levették az első adag véremet, majd 20 perc szünet, mert megnézték a vércukromat - jó sokáig tartott - majd cukros lötyi és 2 óra várakozás az újabb vérvételre. Nálunk már nem szabad elmenni az sztk-ban kell kivárni a 2 órát. Így 1/2 11-re végeztem is. :( :o Még szerencse, hogy jött a barátnőm is - teljesen véletlenül, így legalább 1 órát beszélgettünk.
Eredmény holnap lesz, remélem rendben.
Úgy volt, hogy BB-t az Anyósnál hagyjuk éjszakára, de haza akart velünk jönni, így hazahoztuk. De nem tudom mi volt vele éjszaka, mert 2 órán keresztül nyűglődött 3-tól 5-ig. Még jó, hogy 7-kor keltem. :cry: Lehet, hogy az egyik foga, mert még 3 hiányzik a 20-ból. Mire kint lesz mind kezdjük elölről a tesóval. Szuper lesz!

Mók,
köszi, apjának van ilyen jó bőre. Alig van kint és már barna is. Brigit is rögtön megfogja a nap, pedig azért krémezem is.

Kata1002,
szép a pocakod. :lol:

Tüncü,
szóval akkor kisfiú. Graula! Én Fehérváron születem, szerintem normálisak. Mondjuk volt szülésznőm és orvosom is, most csak szülésznőm lesz. A csecsemősök között volt egy kicsit mogorva nőci, de ha már második baba akkor valószínű nem kell sokat segítenie. A babákat csak első éjszaka viszik el a csecsemősök, utána végig veled lehet. 2 és 4 ágyas szobák vannak külön fürdővel. Nagyon kulturált, mert pár éve újították fel. 4 szülőszoba van, és hozzájuk 2 zuhanyzó. Egyébként ha jól tudom szerda du-nonként meg lehet nézni a szülőszobákat és a kórtermeket. 3 napot kell bent lenni.

Cherryke,
Anyukám mesélte, hogy neki a méhszalagjai voltak gyengék, és szépen ki tudott hordani mindkettőnket a húgommal, úgy hogy a terhességeit végig dolgozta. Szerintem sem a korod miatt lehet ha gyengébb a méhed. Anyukám 24 évesen szült engem. Majd gyere, hogy mi volt a kórházban.

Mares,
jók a képet. Brigi kicsit félős, a háttérben a szomszéd kisfiú ugrált. Na ő aztán élvezet. Brigi csak ímmel-ámmal és nagyon felforrósodott az ugrálóvár.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szaisztok!

Balcsi szuper volt, rég volt ilyen jó hétvégénk. Kettesben voltunk, az is biztos hozzátett, és sokat pihentünk. Csak 4-5 körül mentünk le a strandra, addig a házban vagy teraszon próbáltunk hűsölni. Ahogy Sissy is írta, vasárnap nem volt hullámos a víz, én is úsztam végre. A derékfájásom kezd erősödni, ezért lassan az úszás az egyetlen mozgás, amit csinálni bírok. Sőt, ez még jót is tett, utána kevésbé fáj. De a jövő heti viziten azért remélem megerősíti a doki, hogy a méhszáj rendben.

Mók, mikor mentek nyaralni? az időjárásjelentés miatt még ne aggódj, annyira változékony mostanában az időjárás, nehéz megjósolni hosszú távra.

Kata, szép nagy a pocid!

Dinuci, én csak minimálisan főztem a Balatonnál, nem bírok ilyen melegben a tűzhely mellett állni. Ilyenkor kiviszünk a teraszra egy kis rezsót, hogy bent a ház ne melegedjen fel a főzéstől. Újkrumplit ettünk, salátát, sütöttünk húst. És dinnyét, ami még nem az igazi, de azért kedvcsinálónak jó volt.

Én most kezdtem azt érezni, hogy kezd nehezebb lenni minden, főleg a derékfájás miatt, de a gyomrom is többször ég, és az emelkedőket, lépcsőket elég rosszul bírom.

Mares, Kriszta, jók a képek!

Cherryke, mi volt a kórházban?

lynnn

MóK:tényleg ne stresszelj az időn,úgysem biztos,hogy úgy lesz.Én remélem,júli 3-án nem fog esni....

Kata:szép a poci!

Mares:Csini Kismami vagy!

Tavasziszel:na,mizu,hogy van a gyerek?

Tüncü:gratula!

Kri:legalább már túl vagy rajta!!

Szilvi

sissy01

Csajok,

azt mondta a nőci a vérvételen, hogy nem ihatnék ásványvizet az ásványi anyagok miatt. Persze, kukukjak meg 3 órán keresztül. Ti ezt tudtátok?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri!

Én úgy tudom hogy ilyen vizsgálatoknál max csapvíz, egy korty,de én azzal sem élek, mert így is pengeélen a terheléses cukrom... :evil:
Félek bezavarna. Bár hozzáteszem nagyon tudja marni az ember nyelőcsövét.

Cherryke!
Nagyon várlak a hírekkel, meg persze remélem Tavasziszélnek igaza van, és még normális esetben is lehet vérzés, és nem kell ennyivel korábban kibújnia Hunornak. Mennek a drukkok!!!! Magne B6 semmit sem ér, bár én is azt szedem...Ma elfogyott, próbálok a gyógyszertárban másmilyen formában magnéziumot kérni. Hátha számít.

Lynnn!

Mi június 21-27-ig leszünk Szlovákiában, és bár van termál, meg uszoda, csak az egyik gyergőc tud biztonságossan úszni, a másik úszogumis. És így nem tudom hogy fogok tudni rájuk nagyon vigyázni..... Nyílt terepen térdig bemennék, az más lenne.

Sissy!

Örülök hogy minden jól ment, és jól éreztétek magatokat. Hamar elmegy ez a 2,5 hét, és utána csak a kicsire kell koncentrálni.
Kukk után mindenképp írjál, kíváncsian várom. Nevetek van már a kicsinek???

Kfmares!
Azt hiszem sokan álmodoznak ilyen formáról babásan. Nagyon csini vagy... :lol:

Kép
mók

MA jön uram munkatársa, husis-zöldséges-tejfölös-carbonara szószos tészta sajttal a tetején kész, browni a'la én meg készül Smile ebben a jó hidegben megy a sütő. élmény!! -> de most megint lesz kaja 2 napra , bár a pasik éhesek :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Cherryke, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Lynn, Sissy, hát még mindig irigyellek titeket a Balcsi miatt!

Kata, szép a pocid!

Kri, tök klassz ez a tankini, lehet én is megpróbálok beszerezni egyet!

Mók, ne izgulj a nyaralás miatt, ha wellness (ugye?), akkor az rossz időben is jó. Reméljük, nem az összes medence termál, mert abba babával nem is szabad belemenni.

Képzeljétek, ma mi is voltunk UH-n. Minden rendben van a babával, és azt mondta a doki, hogy szinte biztos, hogy FIÚ!!!! Most aztán gondolkodhatunk a néven, mert eddig csak lány nevünk volt :))))

Szép estét nektek!
Edit

Kép
Kép
etus79

Mók:Bár Kata beírta a Lucát,még a Lili és a Rozi is szóba jön nálunk.Luca Viktória,Lili Anna,vagy Rozi és ott még nincs második ötlet... :)

Etus:Én is maradtam volna lent nagyon.Nem akarom,hogy péntekre 10 fokkal hidegebb legyen!!Ilyen lesz az egész nyár???Gratula a Kispasihoz!

Szilvi

sissy01

Na most már kezdek parázni a terheléses vércukor miatt. Vizet se lehet inni? Nagyon rosszul bírom a reggeli koplalást, ráadásul mindig rengeteget iszom!

Mók, nekem már a patikus is mást ajánlott (Juvita), és a védőnö is azt mondta, inkább ne a magneb6-ot szedjem. Abban kevesebb a magnézium, emiatt napjában többször kell szedni, a B6 viszont nagy étvágyat csinál. De ha neked az nem gond, akkor mindegy. Az én étvágyamat inkább csökkenteni kéne :oops:

Sissy, mindegyik név nagyon tetszik, nekünk is szóba jött közülük több is.

Kfmares, a brownie az egyik kedvencem :)
Edit, gratula a fiucskához!

lynnn

Annam este megitn lazas volt, nagyon, de ejjel nem es most se, a pottyei halvanyulnak, szoval valami virus lehet, azok jonnek mennek ilyen magas lazzal gyorsan... A pottyeit meg ha nem mulik megmutatom a dokinak.Bar az tuti hogy semmi himlo azoknak utana neztem. De az allergia meg nem kizarhato:(

Ferjemnek multkor Magneron( asszem ez a neve) adtak hogy abban a legtobb az mg.
De a legjobb ha felirja a doki a mg citritet, az akkor meg occso is:))
Abban is 500mg van, de azt hiszem jobb a felszivodasa mint ennek amit szedek.

Kfmaers: milyen szorgalmas haziasszony vagy!
Ugyes vagy! Es csoda csini! Basszus ha egyszer ilyen vekony lehetnek ujra......

Etus: vau kisfiu! De jo!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nev meglesz mire kell:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!
Hát az lett a vége, hogy beksibe mentem tegnap. Nem merek kockáztatni. Nem voltam túl jól a hétvégén, én sem nagyn tudok mászkálni, nekem ez nagyon furi, mert múlt évbe még fél órákat futottam, kirándultam, állandóan mozgásban voltam, és így hírtelen a leállás, elég nehéz. De gondolom nem vagyok ezzel egyedül A héten megyek dokibácsihoz, aztán megmondja mi legyen.
Hát a mi családunkban kicsit furi a helyzet. A tesóiméknál és a sógornőméknél is fiúk vannak, és persze a nagypapák már nagyon vágynak egy kislányra, majd valaki csak szül kislányt:) Szóval nálunk már alakul a focicsapat (ő lesz a 6. fiú:-))
Cherryke én is nagyon drukkolok, küldöm a pozitív energiát.
Etus: gratu a kukachoz:-)
Sissy: szorítok az idő miatt. Nekünk nagyon nagy mázlink volt, aznap még jó meleg volt mikor volt az esküvő, jó fej volt az eső is, mert miután vége lett a bulinak elpakoltunk, és elfoglaltuk a helyünket a szálláson, utána kezdett esni az eső. Biztos nektek is szerencsétek lesz. Nyitott helyen lesz a buli?
gira06

Sziasztok,

Etus,
gratula a kisfiúhoz!

Cherryke, remélem minden oké! Szorítok!

Tavasziszél,
jobbulást Annának.

Sissy,
biztos jó idő lesz. Nem is kell a 30 fok szerintem, mert akkor csak szétfolyik a sminked és mindenki leizzad. Zenékkel hogy álltok?

Jó lett a cukrom! :lol: :lol: :lol: :lol:
Éhgyomri 4,5, terhelés után 6. Brigivel kicsit alacsonyabb volt, de nem gond, mert bőven a határon belül vagyok.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci,
neked mikor lesz eredményed? Megy majd mostanában valaki terhelésre?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Köszi a sok gratulációt, nagyon aranyosak vagytok! Hát mi is örülünk nagyon (de persze azért, ha mégis kislány lesz, azért akkor is jöhet :).

Gira, 6 fiú! Hát nem semmi. De legalább lesz kivel rosszalkodni :) Szerintem jól döntöttél, hogy most kicsit pihensz inkább. Hidd el, azért meg lehet ám szokni. Juli előtt én is jártam futni, meg ugye a 7. hónapig dolgoztam is, és asszem már írtam, hogy izgultam, hogy mi lesz, és végül nagyon élveztem a rámszakadt szabadidőt. Meg most úgyis nyár van, vedd úgy, hogy ez most egy hosszú nyaralás:)

Tavasziszél, remélem, Anna már jobban van. Julinak is volt már ilyen 1-2 napos megmagyaráthatatlan láza, aztán elmúlt, és se a doki se mi nem tudtuk mitől volt. A legvalószínűbb, hogy valami kis vírus (vagyis nekünk ezt mondták) és azzal küzd a szervezet.

Lynn, szerintem vizet lehet inni, de azért kérdezz rá, hogy milyet. Nem hiszem, hogy egy kismamának 11 / délig szomjan kéne kibírnia. Cukorra én is megyek majd 5 hét múlva, de azért ne izgulj, nem olyan szörnyű ám. És utána jól megjutalmazhatja magát valami finomsággal az ember, hiszen még úgysem evett :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Virus lehetett mert laztalan, viszont szegenyem pottyei olyan csunyak es nem tudom mire allergias:( De osszefugg a nappal, meleggel is, mert ami kilogott a nacibol combocska sokkal pirosabb....

Kri: gratulalok a jo eredmenyhez. En tan jovo heten megyek.... De en remelni sem merrem a jo eredmenyt mikor elejetol fogva magas. BAr mar kitalaltam elotte valo nap alig eszem valamit amiben szenhidrat van igy az ehgyomri jo lesz, es haha a terheles meg nem nyomja meg annyira ( itt zsemles van)

Nalunk eddig van 2 fiu unoka es 3 lany, hugom nem tudom most mit var, ott nem mondjak meg, de tan fiu, igy tul kepp "mindegy" mi lesz nalunk, bar amugy is:)

KépKép
tavasziszel

Sziasztok

Elromlott a gepem igy belathatatlan ideig nem tudok jönni de nincs baj . Holnap elvileg jönnek megnezni.Amugy mi jol vagyunk,es latom hogy ittis mindenki.ennek örulök.
Szepek a pocik.Latom mindenki növöget mi is eleg jol.most nem iok ugy senkien mert mas geperöl irokamin meg smilet se tudok irni biztos latni is.

na jok legyetek pusz mindenkinek remelem hamar jo lesz a gep mert nekem egyben munkaeszköz is es eleg kellemetlen a hianya.

na papa

dinuci01

Etus: Hát nem egyszerű, nagyon szeretek dolgozni. Majd valmit kitalálok, hogy lefoglaljam magam. Én is a 7. hónapig akartam dolozni. Remélem csütörtökön jó híreket kapok a dokibácsitól.
Kri07: De jó neked, hogy már túl vagy és gratula a jó eredményhez.
gira06

Sziasztok!
Én végülis holnap megyek kukkra,remélem,minden ok lesz... :)

Lynn:Én már ugye voltam egyszer terhelésesen,és én ittam tiszta vizet,de azt írta a tájékoztató,hogy azt lehet...De kérdezz azért után!

Kri:25-28 is elég,csak ne essen!! :)

Gira:nem mertük bevállalni a nyitott helyet,de azért előtte,meg közben sem áznék szívesen el...Zenéket gyújtügetem szorgosan,de mostmár kezdek stresszelni,hogy minden ok legyen... :oops:

Szilvi

sissy01

Kismamarucik akár egyedi méretre is olcsón.
Szoptatós hálóing 3990 ft.
Kismama halásznaci 3500-tól. www.gportal.hu/elenorkismamaruha
Nem zavaró szándékkal került be ez a hozzászólás a topikba.
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

ANNA pottymentes:)
Szoval vagy a meleg a liudas, vagy a virus miatt volt.
HA majd ujra kanikula lesz es lesz akkor a meleg....

Sissy: kivancsi vagyok mit lattok:)

Jobb dontes a benti eskuvo foleg ha az eddigi idei nyari idojarast veszem alapul:( Ez orulet, hogy egy het joido jut ki nekunk. Most arra gondolok hogy mit erezhetnek azok a karosultak akinel epphogy szaradna ki a lakas, es ujra elont mindent a viz:(((Katasztrofa.

Nakunk a polg marciusban volt,es majd megfagytunk, a templomi szept es majd megfagytunk:(((NEkunk nem jutott ki a napsutes, nem is volt fotozkodas. Bar feher ruham sem volt olyan konkret menyasszonyi...

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Hogy vagytok? Végre esik egy kicsit ez esö!

Kriszta de jó neked már tul vagy rajta és tök jók az eredmények!Még egy kérdés a korházzal kapcsolatban.Hogy állnaka császárhoz? Mivel a lányommal császároztak!

Cherryke nem a kor számit! Nekem is van olyan ismerösöm aki negyven felett szült!

Kfmares köszi! Szép kismama vagy! Picit irigykedem!

Etus gratula a fiúhoz!

Mók én már nem hiszek az idöjárás jelentöknek mert nagyon nem mondanak igazat meg az idö is behülült!

Gira örülj hogy most legelább tudsz egy picit pihenni,majd ha megszületik a pici vissza fogod még sirni!Nálunk eddig 3 lány unoka van!

Tavasziszél örülök hogy jobban van lányod!

Sissy várunk a hirekkel !Mennek a drukkok a joidöért!

Én holnap megyek dokihoz és utána terhelésre!

Ja és egy pocakkép! Kép [url][/url]

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010

Sziasztok,

Elnézéseteket kérem, hogy nem jelentkeztem az utóbbi időben, de múlt héten külföldön voltunk, most meg annyi meló felhalmozódott, hogy köpni-nyelni nincs időm. Megpróbálok visszaolvasni, igaz már tegnap megpróbáltam visszaolvasni, de mindössze egy 3/4 oldalt sikerült.
Voltam tegnap terheléses vércukor vizsgálaton. 4,2 lett az éhgyomori és a 120 perces pedig 5,4 ha jól emlékszem. Bár a vérképemben lett egy pár + és - is, de majd ma mond rá valamit a nődoki.

Mók,
Láttam, hogy hiányoltál.
Ma megyek az új dokihoz,holnap vagy este beszámolok, hogy mi volt.
ceyla

Dinuci,
remélem gyorsan megjavítják a gépeteket. Nagyon rossz nélküle ha már hozzászoktál, hogy használod. :(

Sissy,
gyere a hírekkel! Nekünk májusi esküvőnk volt, reggel még borult és kicsit csöpörgött is, de du-ra már szép napos időnk volt!

Tüncü,
a császárhoz sajnos nem tudok hozzászólni. De ha gondolod megadhatom a szülésznőm telefonszámát priviben és tudsz tőle kérdezni. Nagyon normális és hivatkozhatsz rám is.
Most is császárra készülsz vagy simán szeretnél szülni, persze ha lehet? Jó a pocak, az enyém is kb ekkora.

Ceyla,
tök jó lett a cukorterhelésed. A dokim szerint a csillagokkal nem mindig kell foglalkozni kismamáknál más a határérték. Lesz uh is?

Az unokákkal kapcsolatban nálunk eddig BB az egyetlen mindkét részről. De a sógornőm is babát vár így Anyóséknál valószínű 3 lány lesz. A Húgomék még nem terveznek babát, remélem azért hamarosan lesz ott is.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Én milyen peches vagyok. Egy csomót írtam, a gép meg meggondolta magát,és eltünt minden amit írtam.
Remélem most sikerül mindent leírnom:)

Sissy: Lenne egy jó tanács. Az esküvőd napját élvezd ki. Ez a ti napotok lesz, csak titeket ünnepelnek aznap. Ez egy különleges nap lesz. Én is megfogadtam a tanácsot,és nagyon jól éreztm magam, bár elég érdekesen alakult a nap,majd nem elkéstünk a saját esküvőnkről, de nem izgatott:)
Jaj de izgi, nagyon kiváncsi vagyok milyen nemű lesz.

Tavasziszel: A kollegnaőm is így járt a kislánya nagyon lázas volt, az nap elmentek okihoz, és a doki semmit nem talált nála,és már láza sem volt. Ő is azt mondta, hogy 1 napos vírus lehetett.
Én is az árvízkárosultakra gondolok.

Tüncü: Szép pocid van. Hát azért nem akarok végig feküdni sem.

De jó nektek, hogy a héten túl lehettek a terheléses vizsgálton.
Mi kaptunk egy gondozási tervet, és nem mehetek 26. hétnél előbb, mert múltkor a 15. héten mentem az AFP vizsgálatra, és nem értették mit keresek ott, ezért a következő héten mehettem vissza. Nincsen sok kedvem "minden héten" odajárni.
gira06

Sziasztok!

Hát,hogy jártam.Igazából ma csak a doki bácsi kukkolt volna be,gondolom méhszájat nézett volna,de kiderült,mikor hívtam a Margzból,hogy elment szabira.... :? Kérdezte,hogy van-e panaszom,mondtam,nincs,mondta,akkor jövő hét....Hát ez volt ma.

Én már nem izgulok a terhelésestől,mondjuk először paráztam a nem evés miatt.

Gira:Próbálom megfogadni,köszi,csak addig még annyi dolog van,ami stresszel,hogy minden kész legyen!

Tüncü:köszi a drukkot!

Többiek,mizu?

Szilvi

sissy01

Itt egy mai kép...Mizu Csajszik,kihalunk?

Kép

Szilvi

sissy01

Én is azt figyeltem mennyire eltüntek a többiek. Remélem mindenki jól van.
Sissy: Biztos minden meg lesz időben. Én is azt hittem, hogy sosem leszek kész a dolgokkal, de valahogy minden összejött :) Cuki a pocid:) Na akkor te is jól jártál:( Asszem egyszer kellett mennem a dokihoz, és nem dolgozott, nekem meg sűrgős gondom, volt, szóval rohanhattam az SZTK-ba egy idegen dokihoz. Azóta mindíg hívom azon a héten,amikor menni akarok, hogy mikor tud fogadni.
gira06

Tüncü, Sissy!

Szép pocakos fotók. Tüncü te le se tagadhatod, Sissy, a babókád kitart az esküvőig a növekedésével,vagyis nem is nagy a pocakod... Azért látszik,de az enyém Tüncü-ére hajaz.

Ceyla!

Azt hittem végleg leléptél a topikból. Várom a híreket az új dokinénivel kapcsolatban. én csak 25 hetesen megyek hozzá, július elején ha jól emlékszem. Ja a cukorterhelésed etalon!!!!! Néhány + jel pedig minden kismami leltén van. az enyémen vagy 6 volt, de a belgyógyász azt monta ez jó kismami lelet. Az én terhelésem 7 körül szokott lenni.. :cry:

Gira!

Persze az afp-nél fontos az időpont, de szerintem a cukorterhelésnél oly mingeyg hogy 24-26 vagy ilyesmi. Ez egy-két hét alatt nem változik sokat. Bár mintha nemrég olvastam volna hogy a magzat hasnyálmirigye is ilyen tájt kezd el működni...Lehet hogy befolyásol valamit?? Mindegy nálunk ennyire nem volt szigorúan megadva,én 24. héten megyek, ráadásul 2x, mert az endokrinológusnál is vesznek vért+vizelet, meg a belgyógyász is kiírta terheléssel....

Kép
mók

Szép estét!

Sissy ari a pocid!

Gira köszi a dicsit!Tudom milyen ha az ember nem tud ugy"dolgozni"ahogy szeretne!Lányommal én is végig táppénzen voltam!

Mók köszi neked is,lányommal volt ekkora a végén.akkor nem látszott hogy babás vagyok de most meg,de szeretek babás lenni! 3-kon gondolkodok! :D

Kriszta köszi az infot! Holnap rákérdezek dokinál hogy ö mit gondol meguszhatom császár nélkül ha igen akkor maradok itt ha nem megyek fehérvárra. Sajna benne van nálam a pakliban hogy megint császár lessz de ezt nem szeretném!

tüncü1010

Szép estét!

Gyorsan bekukkantok....

Cherryke????

Magnézium
Én magnesii citrici tablettát szedek... 500mg magnézium van benne...

Jók a képek!
Vendég

Sziasztok!!

Kész a gépem :-D :-D Elfüstölt a videokártya, tegnap itt volt a szerelő 10 perc alatt ráj9tt mi a baj :-) Még jo hogy van egy ilyen zseni kéznél, mert én ezekhez a műszaki dolgokhoz nem értek.
Sokat nem tudok visszaolvasni csak igy futva, de ezuttal örömmel látom nem maradtam le sokmindenről. Mi jol vagyunk továbbra is, mennek a hatalmas focimeccsek a pocimba aminek termésuzetesen nagyon tudok örülni :-D
Szépek a pocakképek, láccik hogy egyre jobban gyarapodnak a poronytyok ami nagyon jo. Maj rakok fel énis ujat csak legyen több időm.

Etus: gratulálok a kisfiuhoz!!! Névvel még ráértek van idő még elég sok.

Sissy: szépen gömbölyödsz te is :-) Nem fog láccani annyira az a pocak azért a menyasszonyi ruciban. :wink: Csini leszel. Zenéket egymagad választod, vagy a párod is olyan tipus hogy szeret alkotni ? :-)

Tavasziszél: hát kellemetlen lehnek ezek a pötyik a csajszin, még szerencse hogy nem barihimlő. Egyébként ilyen melegben simán kipattognak az arra érzékeny gyerekek de örülök hogy már emlult :-) Egyébként remélem ez leszámitva jol vagytok..

Kfmares: még mindig nem semmiül nézel ki :-) Ha igy folytatod és nem a hasadat nézik szeritnem le sem fogják venni rolad hogy kismami vagy. :-) Ilyen felsők nekem már rám sem mennek. Aranyosak vagytok a képeken. Amugy énse logattam volna a lábam nem érdekel ki mit gondol.

Tüncü: pocak aranyos, de az esőnek ne örülj igy sztem mert sajnos a jövő hét közepéig lesz benne bőven részünmk :-(

Kata001: jo a tábli egyre több adatot tartalmaz :-) Pocakod neked is már elég méretesre nőtt. Énis már elég sokat küzdök főleg ha le kell hajolni. Tegnap elmentem takaritani hát nem mondom éretztem magam utána már jobban is.

Gira:tényleg pihenj, mert énse pihentem és már nagyon megbántam azota :-( Bár ennek ellenére pont én beszélek aki aztán tényleg elhanyagolja a pihenést :-) Jo azért bajod nem lesz.

Kri: hát tényleg nem jo gép nélkül, de mostmár nagy szerencsémre jo és nem is kellett egy vagyont rákölteni. Cukoreredmény amugy nekem tegnap let kész de sajnos nem tudtam elmenni érte, igy majd talán ma bemegyek.Annyira nem aggodom mert szerintem nem vagyok cukros :-) És neked milyen lett az eredmény bocs ha nem figyuztam.

Képzeljétek tegnap is ugy bedagadt a lábam :-( Nagyon fájt. Ugye ez nem jelent bajt? Pedig nem is mászkálok olyan cipőben és mégis én ezt nem értem.

Majd még délután lehet benézek addigis irjatok ha tudtok!!
Kri:

dinuci01

Most mar a ferjem is beteg:(
$0 fokos lazzal kuldtek haza a minakhelyrol tegnap, este mindnt szethanyt:(
Szoval lehet ez var ram is:(((
Oke gyors virus de bitang magas lezzal ami mint tudjuk babonak nem jo:(

Sissy: iszonyat csinos vagy!

Valaki nem tud valamit ajanalani olyan csunya a labam sorra repednek meg a hajszalerek es kezd ugy nez ki mint valami vizrajzi terkep:((((Nem leeht valamivel kenni, enyhiteni az erek rongalodasat? MErt ugye ez vissza mar nem megy:(((
Eddig csak oriasi viszereim voltak most mar a felso combom is hanyas:(
Azt hiszem by by rovid nadrag es terd fole ero szoknya:(

KépKép
tavasziszel

Sziasztok, már rég nem irtam, de azért visszaolvastam mindent.
A tegnap voltam egy genetikai vizsgálaton, minden rendben volt, most már szépen szétrakta a lábát, igy a férjem is meggyözödhetett arról, hogy kislányunk lesz. :)

Sissy, Mares, nagyon csinos kismamik vagytok.

Az uszásról annyit, hogy nekem az orvosom mindig ajánlotta a sós vizet, a tengert, mert az nagyon jót tesz. Igy mindig lemegyünk Horvátországba egy pár napra, ha éppen terhes vagyok vagy éppen pár hónapos babánk van. Strandon, vagy uszodában sose fürödtem terhesség alatt, én is tartok a fertözésektöl, de a sós tengeri vizet és levegöt nem hagyom ki sose.

Nálunk, ma olyan hideg volt, hogy be kellett a reggel kapcsoljam a fütést, junius közepén, hihetetlen, hol tul meleg van, hol pedig fagyunk meg.

Sissy ne izgulj, most ez a sok esö és rossz idö után biztos szép idö lesz az esküvön.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok,

Melóm még ezer, de azért próbálok olvasgatni, ehhez még hozzájön a rossz memóriám. Már arra is gondoltam, hogy összeírom kivel mi van, hogy emlékezzek rá. :)
Valaki aggódott a baba neme miatt, hogy mi van ha a harmadik is majd ugyanolyan nemű lesz. Erre két "biztos" tippem van, szerintem mindkettőt érdemes kipróbálni: http://bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm (ez a kínai módszer, nálam helyes értéket adott most), http://www.videoklinika.hu/video/dr._cz ... y_sejtbank (ezt pedig nem kisebb agy állítja mint maga Czeizel Endre, aki egyébként tök szimpinek tűnik ez a videó alapján. Én azt hittem, hogy Ő egy olyan ember, aki el van már ájulva magától és azt hiszi ő az Isten)

Kri,
UH-t tegnap csinált a nőgyógyász, mindent rendben talált de fura volt, hogy mérni nem mért semmit.
Megnézte a laboros papírjaimat is, nem mondott a +, - okra semmit, csak azt hogy kicsit vérszegény vagyok, de gondolja szedek vitamint.

Mók,
Nem szabadulsz meg tőlem! ;)
Szóval a doki: Egy nagyon szimpi, közvetlenebb csaj, (tényleg csaj! vagy 5 évvel fiatalabbnak tűnik nálam legalább). Alacsony barna hajú, szemű, nagyon kedves. Megnézte a papírokat amiket mutattam neki, hogy az előző látogatás óta készültek. Megmutattam a lábamat ami a külföldi út óta be van vizesedve. Igazából a lábfejem van bedagadva és kicsit a bokám. Olvastam, hogy ez gyakori a terhesség második felében és, hogy fel kell polcolni, meg mozogni kell, de pont azokon a napokon rohadt sokat sétáltunk, gyakrolatilag egésznap és úgy tűnik az váltotta ki. Na mindegy, nem mondott rá semmit, mért egy vérnyomást ami mintaszerű volt (de álltalában vagy az, vagy inkább alacsony), meg vizeletben nézett valamit ami negatív lett azt hiszem talán cukrot. A belső vizsgálat maga nem volt túl kellemes, de ebből még messzemenő következtetést nem vonnék le, mert az ember nem mindig olyan laza, hogy ne legyen kellemetlen a vizsgálat, kíváncsi vagyok, te majd mit mondasz. Utána mondtam, hogy felöltöznék és szólnék az apukának, mert ő is szeretné látni az UH-t, mire azt mondta, hogy persze: "Az apukák arra valók hogy nézzenek." Tehát még egy poént is elengedett. :) Furcsáltam viszont, hogy nem mérte meg egyik alkatrészét sem a picurnak. Megnézegette és becézgette, de nem mért, pedig kíváncsi lettem volna, mekkora a buksija, meg a combija.
A gombámra nem mondott semmit, bár szerintem nem múlt el, bár tünete nincs (nem is volt), de majd úgy is vesznek kenetet a 35. hét körül ha jól emlékszem és akkor minden kiderül végre.
Mindent beleírt a kiskönyvbe, az elkövetkezendő vizsgálatokra külön felhívta a figyelmem, gyakorlatilag mindre a terhesség végéig, megadta a sote számát és a szülőszobáét, ahol bármelyik doki mobilszámát is kiadják.
Összességében, azt kivéve, hogy nem mért, közvetlenebbnek tűnt mint az Erika, a férjemnek egyértelműen szimpatikusabb volt (de persze nem ez a fő szempont). Kíváncsi leszek a te véleményedre majd.
Ja és még valami, a következő időpont a 12.-re írt be az aszisztens (aki mellesleg nem az volt aki szokott lenni), és ott már gondolkodott, hogy most beírja 20 percre, de az Erikának 15 perces beosztása van és lehet, hogy akkorra már vissza jön. :shock:
ceyla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?