A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Marcsi! Állati helyesek a kölykök, és tök megható a szövegük! Remélem nem tojás allergia, mert azt elég nehéz kizárni a kajákból. Egy ikres ismerősöm ikreinek most állapítottak meg lisztérzékenységet, látom, hohy elég húzós! Ha már kitalálták mi a gond, szívesen segítek, megklérdezhetjük az aloés dokikat, mert az nagyon jó az ilyen bélrendszeri nyavalyákra!
Rita! légzés figyelő, ikreknek állítólag ingyen: Inkubator alapítvány, Bp. 1052. Ráday u 9. I/12. T:431-85-74 vagy 215-26-76, nem tudom melyik él. A nonprofit.hu-n megtalálod. Szűcs Mónika és Zimmer Andrea az illetékes. Eddig jutottam a nyomozásban, de aztán nem volt olyan fontos nekünk, meg nem aludtak az ágyukban, stb, szóval végül nekünk nem volt.
Doris! A hegynek föl babakocsi tolással tudok azonosulniKép a dolgot már csak fűszerezi, ha vmelyik ovisom nyűgös, és nem akar fölfelé caplatni!
Az öltözés télen szörnyű, az uszodában is azt utálom csak, hogy annyi cuccot kell rájuk húzni.Ennél már csak azt díjazom jobban, amit eszter dobott be a minap,:Épp indultam volna Dávidért az oviba (lefelé gurulás, fölfelé izzadás),Ádám már a kocsiban ült a kertben, amikor Eszter úgy leköpte magát, hogy az egész gyereket át kellett öltöztetni, közben kiderült, hogy a pelus csre is aktuális, képzelheted!
Zizi! Ez a kitől kaptuk, kitől örököltük duma nagyon ismerős Kép, de azt mondom szerencsére. 4 gyerekre így is van mire költeni, azt hiszem nem kell részletezni!
Szilvi! Boldog szülinapot és jó egészséget !
Magunkról annyit, hogy csak átragasztották a naygok a köhögős francukat a kicsikre, szerencsére egyelőre egy kis köptetővel megússzuk, meg amúgy nem tűnnek betegnek, jókedvűek, van étvágyuk, stb. Ja, ők meg 2-án voltak 1/2 évesek, majd rakok fel képet, legalább is megpróbálok!
képzeljétek, a kicsiket is beköltöztettem a gyerek szobába, egyelőre egy nagy - nagy rácsos ágyba a kettőt! Persze hajnalra gyakran változik a felállás, hogy ki hol alszik, de vhol el kell kezdeni. Ja, és elkezdtek gyümit enni, és Eszternek már van foga! Eszméletlen tempóban változnak!
Claire
claire

Doris!
Köszi a dícséretet! A ruhaválogatás borzalmas, mert sajnos nem vidáman zajlik, hanem nagy nyafogások közepette,de ezt te sosem fogod megtudni a szelíd kis Lillusod mellett! Kép Örülj neki...

Eri!
Nektek majd egy hét múlva jár a gratula! Kép(amúgy a mínuszjelet kötőjelnek, azaz "és"-nek értelmeztem, ami tényleg nem volt túl logikus) Csak nem matektanár vagy? Kép

Claire!
Csak így tovább, tetszenek a fejlemények. A nagyok tudnak aludni a kicsiktől? Először mi együtt aludtunk az ikrekkel, de Csabi annyit nyögött, nyökdécselt, hogy át kellett költöznünk a nappaliba.
Amúgy Csabinál is felmerült a lisztérzékenység gyanúja, mert hatalmas hasa van. Még egyelőre nem vizsgáltattuk ki. Az ismerőseidnél mi volt a kezdeti tünet?

Jó éjt!
Mimóza 2x24 hó-47 nap Kép
mimóza

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Mimóza!
Talált. Kép De informatika is. Kép
A centit azért mégsem tudjuk vágni. Kép

Eri
2* 24 hó-8 nap Kép
simones

Csatlakozom a jó reggelhez Kép
Claire! Köszi, szerintem már nagyon aktuális, hogy az aloés szerekkel megismerkedjek. "Nemtom mér", de alapból ódzkodok minden ilyen "csodaszertől"... Egyébként már készítettem tojáspótló porral palacsintát és egy másik sütit is. A rántott padlizsánt (egyik kedvencük) pedig sima paprikás liszben forgattam meg. Tényleg elég macerás lesz, ha lesz, de azért jóval egyszerűbb, mint a tej, vagy liszt érzékenység. (Ami persze még beüthet, de azért reménykedek.
Mimóza! Kiütései lesznek sajnos, és egyre durvább méretben, helyeken. Az én férjem is azzal az évfolyammal járt a BKE-re, társtud. szakirányon, de később diplomázott külföldi nyelvtanulás miatt. Ráadásul ő végig kollégista volt, így nem valószínű, hogy ismertétek egymást. Tegnap megkérdeztem és egy külgazdos ismerőse sem volt, lehet ilyen??? Kép
Nem, nem a munkahelyről netezek. Ott ilyenre nem lenne időm. Még nagyon kérdéseket sem merek feltenni a kollégáimnak a folyosón, mert belelendülünk a beszélgetésbe, aztán hipp-hopp ugrik 10 perc. Iszonyú gyorsan eltelik a 4 óra, ha dolgozik közben az ember Kép
Eri!
Küldöm majd a képet a cipőkről. Én nagyon szerettem. Az egész tavalyi telet ezzel húztuk ki, és nem kellett 6 réteg zokni bele, mégse volt sose hideg a lábuk. Közben nagyon könnyű, kis darab. Van kettő 92-es C&A-s overál is, azt mi éppen kinőljük idén télre.
Doris!
Az overál nagyon hasznos "kis" darab, okos ötlet! Én annyira optimalizáltam az öltöztetést télen, hogy harisnyagatyóban, bodyban voltak itthon, aztán a minuszok függvényében egy plusz réteget kellett felkinlódni rájuk és jöhetett a mindent elborító overál. Ezt még valahogy el is tűrték. Mondjuk akkor még nem rohangáltak, leginkább csak szemlélődtek a parkban, idén már a rohangálásra/kimelegedésre is kell számítani...
Ez a legrosszabb egyébként a bölcsiben. Amíg én vagyok velük egész nap, addig napjában többször is át tudom öltöztetni őket, ha úgy látom jónak. Ott viszont szinte abban vannak egész nap, amit reggel rájuk adok, (télen akár csizmában ülik majd végig a napot? Kép) sőt még kint is altatják őket, ami egy újabb megfázás rizikós esemény. Nem is a kinti zima miatt, hanem a kimelegedés, beleizzadás, aztán nyitott ajtó és úgy vetkőzés... na nem is folytatom, brrr.
Most egyébként itthon vannak ők is. KOmolyabb nátha, Péternek kezdődő középfülgyulladás. Lábon kihordott nátha Kép Hol egész nap én vagyok velük, hol délután megyek be az irodába. Ez is a 4 óra előnye..
Szilvi!
Te mit csinálsz a lányokkal, ha dolgozol?
(bocs a regényért, nagy itt a csend még)
Marcsi
2*27hó-4nap

KépKép

KépKép
2in1

SziasztokKép

Először is képzeljétek, tökre nagyon szuper kocsit találtam az e-bayen autósülésekkel meg mindennel kompletten!!!
De még mindíg nem kaptam mega regisztrációs számot az e-baytől postán + még mindíg nem tudom pontosan az "ügymenetet"....pedig annyira lecsapnék erre!!! mit csináljak? reklamáljak a számért?
Nem akarok ezzel fársztani mindenkit, úgyhogy tapaszatlt e-bayesek - Vikics Kép azt hiszem Te vagy az egyik - ilyenkor ezt hogy lehet megoldani?
Légyszi ha van valami ötleted és ráérsz, írj nekem mailt, mert naygon fontos lenne, de nem akarok ezzel mindenkit untatni...

Vali Kép
most fejjel fekszenek; és így lehetséges lenne a természetes szülés, bár addig még bármi lehet!!!
nem tudom melyik szülésnemtől félek jobban Kép vagyis nem is félelem ez, csak valahogy tartok tőle .... merthogy ez lesz az első KépKép

A légzésfigyelőhöz azért ragaszkodnék, mert annyira aggódom, hogy lenne velük valami...annyi babával előfordult már és engem megölne a lelkiismeretfurdalás, ha valami történne és én nem tettem volna meg mindent....
Szerintetek felesleges aggodalom?

Szilvi Kép
ilyen munkahellyel nagyon mázlid van!!!!
Én még mindíg 10 órákan bennt dekkolok és ha egyszer visszavesznek - kötve hiszem - akkor is csak ugyanígy...
szóval nem tudom Te honnan szereztél ilyet, de babák mellet biztos, hogy ez a szuper, a rugalmas munkaidő KépKép

ClaireKép
köszönöm, megkeresem őket, hátha...bár gondolom ezren szeretnének...

Rita
28+2
trus

Rita Kép
A legzesfigyelo szerintem is fontos, de ugyanennyire fontos, hogy elvegezzetek a megfelelo ujraelesztesi ta folyamot, mert a gep "csak" jelez.
mi itt voltunk www.leghajo.hu , ezt nyugodt szivvel merem ajanlani.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Mimóza, Doris! Kép

Az inkubátor alapítvány egy nagy....
Azt hiszem, itt írta vki, hogy tőlük kaptak légzésfigyelőket..., de az azért már nem így működik, nagyon indokltnak kell lenni..., nekünk a védőnő hozott hozzá nyomtatvány és még arra se méltattak, hogy reagáljanak, hogy bocsi nem, utálom az ilyen tróger "alapítványokat"

Szerintem, akiben felmerül a gondolata, hogy kell légzésfigyelő, az vegyen!

Rita igaz az én kérdésemre nem válaszoltál, de látom, ott a kor a neved alatt....

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!
Mi nem az inkuátor alapítványtól kaptuk, hanem az alapítvány koraszülött gyermekekért nevezetű társaságtól( lehet hogy nem pontos a név) Velünk teljesen korrektek voltak ketttőt kaptunk ingyen 1 évre.Indoknak elég volt a két koraszülött gyermek(31.hét)
Azóta viszont nem találom őket az interneten, a telefonjukra és a címükre már nem emlékszem, de ha sikerül valamit előásnom akkor majd jelzem.
Egyébként nekem biztonság érzetet adott hogy alattuk volt a figyelő, annak ellnére hogy ha így utólag belegondolok rengeteg bosszúságot is okozott.
mimóza!
Üdvözöllek sorstársként nekem az egyetlen lányom öltözési ceremóniája hihetelen. Csak a rózsaszín, piros és világoskék színű ruhát veszi fel,és azt ami virágos( akármilyen ocsmány a virág). NEm vagyok egy kényeztetős anyuka aki mindent ráhagy a gyerekre, de ebbe már belefáradtam úgyhogy csak akkor vásárolok neki ha ő is ott van.A hisztis korszakát elhagyta de az ruha ........
Doris!
Az overál a legjobb találmány a világon, harisnya trikó pulcsi és az overál. Gyorsan megy az öltözés nem kukul meg az egyik amíg a másikat bebugyolálod szóval én nagyon szerettem , sőt most is van hasonló a gyerekeknek és nagyon szeretik ők is.

puszi CSilla
2*35
bim_bam

KrisztinaKép
ne haragudj ha nem válaszoltam, csak néha nagy itt a forgalomKép
szóval 29. hét felé tartunk, tehát elvileg van még időnk nézni cuccokat, csak nem akarom nagyon az utolsó pilanatra hagyni...
Úgyhogy most kezdjük el nagyjából számba venni mit-honnan-mennyiért...
Egyébként az inkubátor alapítványt próbáltam hívni a Claire által megadott számon, de egyiket sem veszik fel sosem...lehet hogy tényleg csak humbug.

CsillaKép
ha esetleg mégis ráakadnál az elérhetőségükre, nagyon megköszönném...
bár lehet, hogy nem is tudnánk onnan kérni, ha nem lesznek koraszülöttek, de azért mégis...köszi

OrsiKép

jó látni, hogy írszKépKép
tegnap arra jártam, gondoltam benézek hozzád, de aztán nem akartalak zargatni ...Képmeg lehet meg sem találtalak volna Kép
remélem azért jól viseled a póráztKép
kitartás Nektek!!!
(Nekem épp most rúgják ki a hasfalamat a srácok Kép - biztos ők is drukkolnak -)

Rita
28+2
trus

Sziasztok!

Akkor én is emelem egy "kicsit" a lányos ikresek táborát!KépKép

Hu!Nálunk zajlik az élet,mind a négy lányom beteg!Kép
Van egy jo kis virusos fertözés,ami aftával jár.
Mind a 4-nek tele van a szája,nem esznek,nem isznak,csak üvöltenek!Kép
A szerencse a szerencsétlenségben az,hogy ez nagyon magas lázzal jár,nekünk pedig csak egyszer volt csak hőemelkedésünk.
De a nap 24 orája abbol áll,hogy rázzuk a kis feneküket,mert szegénykéimnek annyira fáj,hogy még aludni sem tudnak.De ugy néz ki,hogy már kifelé megyünk!Kép

Ebatta üdvözöl mindenkit.Jol van,már diétáznia sem kell,mert az egyik nap rosszul lett mert leesett a vércukra.
Zsuzsi(Eszter28)is jol va,sokat babázik,ezért nem ér rá írni.

Üdv mindenkinek!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok LányokKép
De jó sokat irtatokKép
ClaireKép
Jaj, akkor Neked nem ismeretlen ez a hegymenet de azért nem lehet egyszerű a nyűglődő nagyokat rábirni a gyaloglásra ha nincs kedvük a dologhoz... Azért Neked felöltöztetni ennyi gyerkőcöt sem egyszerű. Én is útálom de beszerezzük mielöbb az overálokatKép Gratula a fél éves korhozKépKép Mond, mit szóltak az egy nagy közös ágyhoz??? És össze lehet Őket fektetni??? Csak azért kérdem mert nálunk örökös gond, hogy ha a szőnyegen játszanak, kúsznak egymás nyakába és Gergő azonnal Lillus testnyilásaiba nyúlkál, bedugja az ujját mindenhová az arcában, fején ill.markolássza a pofiját szegény Lili meg visit.... Ti ezt hogy tudjátok elkerülni?Kép
MimózaKép
Reméljük igazad lesz és Lillus mellett tényleg nem lesznek ilyen gondjaim...bár ki tudja?Kép
MarcsiKép
Jobbulást kivánok NektekKépRemélem megússzátok ezt a középfül gyulladást...elég kellemetlen lehet...
A bölcsibe kell majd bevinnetek szandált vagy váltócipőt és tapasztalatból mondom, hogy legjobb overált (ócskábbat) vinni az udvari játékra mert azt ráadják és tuti nincs kint a dereka ezen kivül a sálas sapka hasznos még, mert ha külön kell sálat kötözgetni nem tudni lesz-e valakinek türelme vagy ideje rá... Bocsi, ezek csak ötletek, nem okoskodni szeretnék de emlékszem mikor böliben dolgoztunk ez tünt a legjobbank. Ill. ha külön igényed van(valamit mindenképp adjanak még rá...stb)akkor külön szólj mindkét gondozónőnek hogy tudjákKép
RitaKép
Milyen kocsit találtál, meg tudom valahol nézni? Sajna segiteni nem tudok... Én is aggódós tipus vagyok, igy mindenképp terveztem a légzésfigyelő vásárlást... Úgy tudom nem csak koraszülött babáknál következhet be a bölcsőhalál de persze ezt nem riogatásnak szánom. Koraszülötteknél nagyobb a rizikó. Nekünk letelt az egy év, de engem megnyugtat a tudat, hogy a gép vigyáz rájuk, igy megvettem a második légzésfigyelőt is, ami használt volt mikor elhoztuk és igy olcsóbban odaadták. Nem tudom meddig fogjuk használni, talán mig úgy nem látom, hogy most már felesleges.
Azért vigyázz, ne terheld túl magad a munkávalKépKellemes babavárást kivánokKép
KrisztaKép
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak Velük kapcsolatban... Én nem ismertem Őket, csak hallottam, hogy létezik. Mi a Madarászban vettük a légzésfigyelőket és ott tartottak oktatást isKép
CsillaKép
Köszi Neked is az overálos tapasztalatotKépNem semmi ez az öltözési mizériátokKép
OrsiKép
Vigyázz Magatokra és kitartásKép DrukkolunkKépKép

LányokKép
Akkor egy kérdés:MIlyen overált vegyek??? A C&A-ban itt olyanok vannak, amiknek nem vizlepergető a külseje. Ez mennyire fontos? Ill. még azt gondoltam, hogy jó, ha belül az újjában ill. a lábszárában (bokánál)van passzé ami nem engedi beszökni a hideget.

Puszi:Doris
doris

DorisKép

ez lett volna az, http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23629&item=3754145360&rd=1
ami szerintem olyan mint a tietek Kép de tök jó lett volna mert nem az a hagyományos anyag, hanem masszívabb + hordozó is van hozzá és csak a vázat kellene bepréselni az autóba...de sajna megkértem a főnökömet akinek van regisztrációja, hogy kérdezzen rá egyáltalán elküldenék -e Németországon kívül, de azt válaszolták, hogy nem...tehát elbuktuk.Kép
Eddig nem akartam ilyesmi kocsit, de valahogy egyre szimpibb az hogy egymás utáni és az is, hogy a vázat kell csak cipelni mindenhová, mert az autósülés rápattintható...
Abban reménykedek, hogy talán a börzén lesz ilyen.

Rita
28+2
trus

Hello Kép
Voltunk UHn. BPD 88 es 87 mmm, aramlas tokeletes. Szoval minden a legnagyobb rendben.
A csokkentett adagu infulzioval is jol elvagyunk, igy holnap megint megprobalkozunk a leallassal.

Orsi + 2 Kismaczko
34+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita! Kép

Túl sok vagy már! Kép Azért kérdeztem, mert én majd eladnám a figyelőket(baby control), de gondolom, annyira nem akarod túlhordani őket! Kép

Krisztina (2*7 hó)

Krisztina
k78

Krisztina!
Bocsi de lehet hogy az alapítvány teljes neve "inkubátor" koraszülött gyermekekért alapítvány.Valami motoszkál az okos fejemben. Na mindegy velünk rendik voltak.
Orsi csak így tovább!!!!!!
bim_bam

Sziasztok!
Ezt biztos tudjátok, de gondoltam megosztom veletek. Mi a Madarász utcában vettünk egy légzésfigyelőt (50.000,-) és egyet pedig ingyen adtak 1 évre kölcsön. Ott egyébként van tanfolyan is, kb 1 órás ami szerintem nagyon jó volt. Most nemrég vittem vissza a kölcsön gépet. A másikat pedig éppen árulom. Ha esetleg érdekelne.
Amúgy nagyon édes minden ikerfotó itt a profilokban. Én a ikerfiúk táborát gyarapítom a 13,5 hónapos drágáimmal.
Puszi nektek.
Zsobu
zsobu

Doris!
Vág le gergő körmeit:-).Egyébként ezt a Ricsi elég hamar elhagyta, de helyette harap, a Barbi meg ráül(20kg).Valami mindíg kipattan belőlük.
bim_bam

Dorisz!
Bocsi a kisbetűért természetesen Gergő!
NA jó eltűnök ma nagyon grafomán voltam.
puszi mindenkinek
Csilla
(2*35 hó)
bim_bam

Szia Csilla!
Látom, sorstárs vagy... Sajnos Panka az összes ruháját kinőtte, szombaton megyünk vásárolni, már előre félek...

Zsobu!
Hihetetlenül gyönyörűek a kisfiaid, olyanok, mint a játékbabák! Nagyon helyes a sapkás és a kendős kép!

Mimóza, 2x22
mimóza

Sziasztok!

Az enyémek is folyton egymást marják, múltkor Ors ráült Ákos fejére... Kép És már most veszekszenek a játékokon. Ja, és nálunk még Zsófi is besegit, a fiúk meg cibálják a haját cserébe. De ha rájuk hagyom, általában megosztoznak, csak idő kérdése. Na de ki birja hallgatni a visitást? Kép

Mimóza! a ruhaválogatás nálunk is inkább nyávogós, szerintem túl sok ruhája van Zsófinak, és nem mindig tud dönteni (bár általában csak két lehetőséget kinálok fel neki). Legszivesebben mind a kettőt felvenné... Kép

Ma reggel én vittem ANdrist oviba, mert a párom korán elment, és ilyenkor meg szoktam kérni Anyukámat, hogy vigyázzon a fiúkra itthon, Zsófit meg viszem magammal. Már majdnem ott voltunk, amikor egy ovistárs anyukája szólt, hogy kellett volna vinni 10 őszi falevelet. PErsze okos nagyfiam elfelejtette. Na, nekiálltunk ,van az ovi mellett egy játszótér, összekapkodtunk gyorsan pár levelet. Bemegyünk, kiderült, hogy úszás van, persze ezt is elfelejtettük (eddig mindig pénteken volt) Volt 15 percem, hogy hazarohanjak a cuccért. Szerencsére addig Zsófi ott maradt az oviban, tök jól elvolt, megreggelizett, én meg hazarohantam, aztán biciklivel vissza, szerencsére visszaértem időben. Zsófi meg egyáltalán nem hiányolt, jól érezte magát. Kép

Zsobu! De rég hallottunk Rólatok! Mindig gondolok rátok, mert majdem egyidősek a fiaink, és közel is laktok. Mesélj egy kicsit, ha van időd. Kép

Doris! A passzé tényleg jó dolog, a vizhatlanság szerintem akkor fontos, ha már mászkálnak a hóban, babakocsiban talán még nem annyira.

Zizi
(2x14hó, 27hó, 6év3hó) Kép Kép
debyand

Orsi! Kitartás továbbra is, folyamatosan megy a drukk!! Kép
debyand

Sziasztok!

Húúú de sokat írtatok!Kép
Ebből kifolyólag sajna nem emlékszem pontosan kinek kellene címeznem egyes sorokat, nézzétek el nekem - nagyon pocsékul vagyok...Kép

Ma kezdtük újra a bölit, sajna 2-a óta betegek voltak a skacok, s most én robbantam le...
Ha ez így megy, asszem decembertől szüneteltetjük a bölit, az influenza járvány + társai nem hiányzik az ünnepekre (persze utána semKép), szóval akkor tavaszig hanyagolni fogjuk...
Elég unszik voltak ma (is) a gondozónők, amíg vártam a skacokra az uzsi miatt, a gondozónő kiment!! és a másik szobából (Marcsiék dadusa) üvöltött!! át, hogy egyenek!Kép

Overall - az orrszívó és a vízforraló (tápszeres anyukák tudják miért) utáni legjobb találmány!Kép
Egy harisnya és egy body (esetleg a nagy hidegben még egy pulóver és vékony macskanadrág) és semmije se fázik a manóknak! Igen a legjobb, ami a csuklónál és bokánál húzott, s jó ha van kapucni, amit a sapira erős szélben ráhúzol.Kép
Vízlepergetős a jó mindenképpen, ha már nem fekszik a pici, s főleg ha már gyalagol!Kép

Légzésfigyelő - mi a MAGZATBUROK Alapítványtól kaptunk kettőt kölcsön tök ingyen (bár koraszülöttek voltak, de 2700 és 2800gr 36 hétre nem kevés), egyedül asszem a védőnő v. doki javaslata kellett, hogy indokolt.Kép
Egyszer még terhesen megtalált egy emberük, hogy ha tudok vmi kisebb összeget adhatok az Alapítványnak - asszem talán egy ezres volt, amit adtam, s amiről számlát is kaptam, sőt adóból is levonható lett volna, de ezzel a kutya nem foglalkozottKép -, s elmondta, hogy a későbbiekben ha szükség van rá, Ők miket tudnak esetleg felajánlani. Én így ismertem, meg Őket, s velem nagyon korrektek voltak!Kép
S bár volt téves riasztás is, de volt amikor nagyon jó szolgálatot tett!!!! S mivel én hason tattam a babócokat (a bukás miatt), nem kellett állandóan a bölcsőhaláltól rettegnem!! Sajnos volt egy ismerősőm, akinek a 3,30-as!!, egészséges kisfia így halt meg - szóval én nem akartam kockáztatni semmiképpen! De 1 éves kor után már felesleges, úgy tudom a csecsemő korral bezárólag már nem szokott előfordulni...
Ja és én is elvégeztem a Madarászban az 1 napos (pár óra délutánKép) tanfolyamot!Kép

Mimóza!
Rád tutira emlékszem, mintha a fiaimról írtál volna, hangosan nevettem a soraidonKép (olvasás, építőjátékok dettóóóó...)

Betegeknek jobbulást, pocakosoknak drukkkk ezerrel!KépKép

Megyek mert a skacok szétbombázták már a szobát...Kép

Erika
(2x32hó)

KépKép
herika

KépKépKép
Remélem sikerül 3 képet feldobnom a bölis első napokról...

Erika

KépKép
herika

Bocsánat, nem sikerült egymás alá...Kép
Azt hogy kell???

Mindegy, a lényeg, hogy végre az én fiaimat is láthatjátok!!!Kép

Pusza Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Erika!
Nagy csibészek a fiaid. Kép
Még nem próbáltam, de talán enterrel.
Érdemes lenne valamilyen immunerősítőt szednetek.
Pl. Oscillococcinum ill. echinacea ld:
http://home.tvnet.hu/~a3807/hurut.htm
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/5799.html?1084870448#POST117233
Az aloesakat nem ismerem.

Eri
simones

Sziasztok LányokKép
BeaKép
Sajnálom, hogy mindannyian betegek a gyerkőcök és jobbulást kivánokKép Az afta az nagyon fájdalmas, kellemetlen betegség...szegénykéim de Nektek is nehéz lehet... Mielöbbi gyógyulást és a láz elmaradását kivánom NektekKép Örülök nagyon Ebattáéknak, kitartás Nekik és drukkolunkKépKép
RitaKép
Ez tényleg olyan mint a mienk, csa a huzata más anyagú ill. szinű... Mi is ezért szeretjük, hogy a vázat kell csak vásárláskor cipelni bár mostanra már érik a hordozó cseréje normális autósülésre amit meg is vettünk már, de visszatart a tudat, hogy igy a babakocsi vázát már nem elég elvinni ha vásárolgatunk...Sajnálom, hogy nem jött össze. Ha esetleg azzal tudok segiteni, hogy svájci cimre elküldenék, akkor hozzánk nyugodtan küldhetik, igy már csak a hazajuttatást kell megszerveznünk... Esetleg rákérdezhettek bár Svájc is Németo-on kivül van de mégis szomszédos...Kép
OrsiKép
Ez nagyon-nagyon klasszKépKép Még két hetet kéne kihúznotok, szépen araszolgattok előreKép Ügyesek vagytok, kitartásKép
ZsobuKép
Üdvözöllek körünkbenKépGratula a gyerkőcökhözKépRészletesen is számolj be kicsit RólukKép
CsillaKép
No, nem nyugtattál meg...Kép A körmét vágom, már amennyire engedi... de még igy is életveszélyes.. Ő mostanában rámászik hasalva Lillusra de szegény Lánykám még ettől is sirva fakad, moccanni sem tud a kis Macika alatt...Kép
ZiziKép
Köszi az overálos tanácsot... Én csak azért gondoltam, hogy jó ha vizhatlan, mert ücsörögnek a hóesésben meg az esőben egyhelyben az ikerkocsira meg nincs esővédőnk... Jó kis rohanásod lehetett reggel, de szerencsésen alakultKép
ErikaKép
Tündériek a Fiúk, GratulálokKépKép Meg kell mondjam nagyon kis elven Kópés a kinézetük...nem sokat ücsörögnek egyhelybenKépKép Sajnálom a betegeskedést, talán Ünnepek elött tényleg érdemes kihagynotok pár hetet... igy talán egészségesek maradtokKép Köszi az overálos leirást, én is vizhatlanra gondoltamKép

A légzésfigyelővel kapcsolatban tényleg nem riogatásként irom... Nekünk most telt le az egy év, hogy Lillus kölcsön gépét vissza kellett volna vigyem. Megkérdeztem az előadás szervezőjét (Szántó dr., Ő is tartotta az oktatást), hogy orvosi szempontból mi a véleménye. Azt mondta statisztikai adatok alapján lényegesen csökken egy éves kor után a bölcsőhalál lehetősége, de nem kizárt. Ő azt mondta, azok a szülők akik megvásárolják a gépet, átlagosan a gyermekek másfél, két éves koráig használják.

doris

Doris!
Nekünk 2 külön esővédőnk van. Ha csak csepeg, akkor egyet rakok föléjük. Kép A másik babakocsitok esővédője nem jó az ikerre?

Rita!
A börzén tavaly árultak PP-es kocsit. Lehet, hogy valaki most is fog. Kép

Betegeknek jobbulást! Kép
Pocakosoknak kitartás! Kép
Orsinak drukk! Kép

Eri
simones

Sziasztok!
Doris! Köszi az öltözködős tanácsokat! Majd összeeszkábálok egy űrhajós sapit valami pamutos anyagból. Overál: A tél még hosszú, pláne Svájcban. Márciusig bőven eshet a hó, latyak és lesz sok pocsolya. Lili és Gergő pedig addig pont elindulnak! Szóval vízlepergetős!!! Én varrtam az overálok lábaszárára gumipántot is, hogy a babakocsiban ülve ne csússzon fel a lábukon.
Zsobu! Én is vártam már, hogy felbukkansz! Van friss képed a fiúkról?
Rita! Ha régen, vagyis több mint 1 hete regisztráltad magadat az e-bay-en és még nem jött válasz, akkor szerintem próbálkozz egy másik nickkel. Nekem 4 nap alatt érkezett meg a levél. Ne add fel, ha szívesen belevágnál a licitálásba! Azért akad olyan is, aki vállalja a külföldre küldés maceráját! Olvastam a kérdésedet az oldalon (főnöködét)! Szerintem legközelebb kezdd azzal, hogy Te is ikreket vársz és elküldenék-e Neked, mert itthon nem lehet ilyen kocsit venni. Ez talán meghatja őket. 1 éve 45 euro volt a postaköltség. De a www.deutschepost.de oldalon lehet kalkulációt végezni, csak a súly adatot kell megadni. De a börzén tényleg előfordulhat, hogy találsz kocsit!
Mimóza! Az önálló ruhavadászaton, mármint, hogy Panka egyedül rakja össze az aznapi kollekciót, már túl vagytok? Ha ügyesen csoportosított ruhákat talál a polcán (csak olyanokat, amiket Te is jóvá hagynál) és ő is veszi le azokat, talán könnyebben megtetszik neki. Ébreszd kicsit előbb és sakkozza ki maga, hogy mit vesz fel. De gyakorolhatjátok délután egy divatbemutatós játék erejéig. Ő beszalad a szobába, aztán előrukkol valami kreaációval. Ti meg a fiúkkal hatalmas üdvrivalgással fogadjátok, lefotózod, hm? Ha jól emlékszem, hogy anyukám teljesen kivonta magát a reggeli ruhamizériából, - volt ugye kb. 3-4 tesó a szinen, akiket készíteni kellett az indulásra - én meg "zoknimemoriztam" a zoknis fiókra dőlve Kép
Marcsi
2*27

KépKép

KépKép
2in1

ez lemaradt Kép

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
De jót nevettem az irásodon az öltözködéssel kapcsolatbanKép Már most szivom magamba az információkat lehetséges, hogy néhány év múlva Lilluskával mi is itt tartunk majdKépKép Igen, ürhajós sapira gondoltam, csak nem jutott az eszembe... Hogy én mennyire buta vagyok...ez a bumis pánt dolog eszembe juthatott volna...Kép Köszi a tippetKép
EriKép
Ideiglenesen rá lehet eszkábálni a másik kocsi esővédőjét, de nem gumis fajta és a tetejét nehéz rögziteni. Viszont eszembe sem jutott, hogy enyhe esőnél csak egyet tegyek föléjük...Kép No, rengeteg minden nem jutott még az eszembe, van mit tanulnom TőletekKépKép Itt mosolygok a leleményességetekenKép Köszi LányokKép

Puszi:Doris 2x12 hó

ui: Gergő valami anya féle szót mond...inkább ana, vagy aja...de én jól belebeszéltem, hogy rám gondolKépKép Ezen kivül csak a mama-mama kivehető, de a mama otthon van Bp.-en és nem tudom, hogy gondolhatnak-e Rá?
doris

Mimóza

Ha vígasztal, Lorena is teljesen így van az öltözködéssel. Nem lehet akármit ráadni, csak ami neki tetszik. És mindenre megkérdezi, hogy ezt kitől kapta, ha az anyukámtól, akkor örömmel felveszi bárhogy is néz ki. De a lényeg, hogy valami "csillogós-virágos" legyen rajta.
Én nagyon szerencsés vagyok a Lorával, mert egy barátnőmtől nagyon sok ruhát kapunk és szebbnél szebbeket, szóval neki nem nagyon kell vásárolnunk. Éppen tegnap számoltam meg ahogy pakoltam a szekrényébe a ruhákat 33db hosszú nadrágja van. A férjem már mérgelődik is, hogy minek ennyi gyerekruha.

Puszi

Éva 2x33hó

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,

Köszönjük a szülinapi gratulációkat! Kép Holnap lesz a nagy nap! KépKép És vasárnap meg a buli!Kép
Mimóza!
Szülinapjukra egy nagy rajzolóállványt kapnak, egyik fele papir, a másik rajztábla. Nálunk most nagy sláger a rajzolás (főleg a pizsire, falra, parkettára, lepedőre Kép) De ők is szeretik a legót, az épitőkockát. És a könyveket is nagyon. Én tudok velük olvasni, a két oldalamra ülnek és mondják, mutogatják, hogy mit látnak. Vagy veszekednek a könyvön és kiabálják, hogy "kenten", ami ugye azt jelenti, hogy ketten, vagyis együtt olvassunk. Ez nem mindig jön be.Kép
Marcsi,
Nagy mázlim van, mert anyukám vigyáz rájuk mig dolgozom. Amikor háromszor van velük egy héten, akkor kicsit nyügős ő is, de örömmel vállalja, imádja őket. Remélem még a hátralevő egy évet az oviig kihozzuk igy. KépKép
Tudom, hogy már túl sokat foglalkozom a hánypetéjüséggel Kép, de tényleg érdekelne, hogy te honnan tudod, hogy kétpetéjüek a fiuk???

Rita,
jársz szüléselőkeszitőre? Szerintem fontos, hogy tudd, mi történik a szülés alatt, milyen fázisok vannak, mit hogyan csinálhatsz stb. Igy a félelmeid is csökkennek, nem olyan ismeretlen az egész. KépKép

Erika,
olyan édesek a fiuk! De csak egy kép jött át!

Aloe-s ügyben... A csajok szedik kb egy hónapja. De most is elkapták a náthát. Viszont most nagyon gyors lefolyásu volt az előzőekhez képest, nem volt lázuk egyáltalán, első nap főleg orrfolyás a második nap köhögés, ma meg már szinte semmi. (Az aloe gélen kivül lándzsás utifüvet kaptak köhögésre.) Remélem ez tényleg a gélnek köszönhető és legközelebb még enyhébb lesz, vagy nem is lesz semmi Kép

Szilvi
manoca

Sziasztok!

Tegnaptól újra böli, Riki ma reggeltől újra sírás...Kép

Eri!
De még mekkora csibészek! Tegnap is a mosdóból szedtem ki a Rikit, mire visszajöttem a szemetestől... Kész életveszély ez a 2 gengszter, mind magukra, mind rám nézve.KépKép
Én Béres cseppet+C vitamint adok a mackóknak, s több mint 1 évig be is vált, a Rikinek volt csak 1x hörghurutja (igaz a Ricsit akkor likvidáltukKép, Anyuéknál volt 5 napigKép).
De most olyam mutáns vírusok terjengenek, hogy az egész családot 2 hétre!! gallyra tette. Ez a böli kicsinál minket.KépKép

Szilvi!
Ott a másik két kép is - de sajna mellé rakta/m...Kép
Alul a görgetősávval tudod megnézni - bocsi, nem tudtam, hogyan kell egymás alá...

A 3. képen az első szerelem látható - a kislány beugrott a Ricsi mögé a "csomagtérbe" egy óvatlan pillanatban.Kép Még szerencse, hogy a mamája aznap hozott be gépet! Mivel 3. nap hagytuk őket először magukra (fél órára), azt gondolta lesifotókat készít majd a szobából az udvaron "játszó" gyerekekről - ez sajna nem jött be, az üvegen át nem lettek jók a fotók, igaz a skacok sem játszottak...Kép De a délelőtt mellettünk autózó és nézelődő sarjakról viszon jó sok készült, s ezekből van e 3 fotó is.KépKép

Köszönjük a dicsérő szavakat!KépKép

További szép napot!
Erika

KépKép
herika

Lányok!
Nagyon kedves tőletek, hogy ilyen együttérzéssel foglalkoztok az öltözködés/öltöztetés problémámmal, a többieknek meg köszönöm a türelmet a nem topicba tartozó témához.

Zizi,
nagyon helyes Zsófi, ahogy mindkét ruhát fel akarja venni, nálunk sajnos pont az ellenkezője a gond, egyik se megfelelő Pankának. Sőt olyan is van, hogy ő kiválaszt magának valamit, aztán menet közben rájön, hogy valami miatt nem kényelmes és tépi le magáról. Olyan is van, hogy amit együtt vásároltunk, azt se volt hajlandó később hordani.

Marcsi,
köszi a tippeket, lehet, hogy a divatbemutatós be fog jönni! Tetszik a zoknimemória, kreatív voltál már kislánynak is! KépPanka is szokott mindennel memóriázni. A legjobb az volt, amikor a fiúk pelenkáival állt neki játszani. A Pampersen helyes állatkák vannak, azokat párosította.

Éva!
Háááát, annyira nem vigasztal! Jobb lenne, ha egyikünknél se lenne ilyen gond. 33 nadrág azért nem semmi! Pankának meg nyári pólóból volt 43. Drukkolok, hogy minél előbb legyen fűtés, rájöttem, hogy a 18 fok azért nagyon hideg!

Manóca!
Attól tartok nálunk a rajzállványból mászóka lenne... Kép Viszont nálunk nagyon bevált a mágneses rajztábla, nem kell papírhegyeket a szemétbe dobni és egyedül is sokáig el tudnak szórakozni vele.

Fiús mamák!
Mivel játszanak/játszottak szívesen a kétéveseitek???

Erika!
Örülök az újabb képeknek, a hasonlóság továbbra is fennáll a fiaink közt, sőt ezek szerint a viselkedésük is némileg hasonlít (olvasás, legó) bár ők egyelőre nem annyira "aktívak" Kép mint Riki és Ricsi.

Minden kis (és nagy) betegnek jobbulást!
Mimóza (5 év +2x22 hó)
mimóza

Sziasztok!

Erika!
Kezdem azt hinni, hogy a fiaim összbeszéltek a tieiddel. Kép Tegnap voltunk a munkahelyemen, és a kollégák nem bírtak velük. Kép Nálunk a mosógépből kell őket néha kiszedni. Kép Nem tudom mi lesz később. Kép

Zizi!
Zsobu hozzánk is közel lakik. Akkor lehet, hogy Ti is? Vagy pont a másik irányban laktok? Kép

Eri
2* 24 hó-7 nap Kép
simones

Mimóza!
Kedvencek: Autó, ikeás vonat, lego, építókocka, könyv, labda, kirakók, rajzolás (főleg magukra Kép)de a nagy kedvenc a markoló Kép, van is néhány db belőle. Kép
Kint: a motorozás, főleg kint az utcán, hinta, mászás mindenhova, hintán tornászás (ezt az ovisoktól tanulták Kép), bicikli (csak még nem nagyon jön össze, de azért mindig ráülnek Kép), homokozás.
Most így hirtelen csak ez jutott eszembe. Kép

Eri
simones

Köszi Eri!
Az ikeás vonatot nem ismerem, de mindenképpen megnézem a honlapjukon. Markolóval majd én is megpróbálkozom, eddig egy billenős teherautójuk volt, de az nem érdekelte őket. A többi nálunk is sikeres. A szappanbuborék kergetést próbáltátok már? Most attól vannak lázban.

Többiek! További játékötletek kisfiúknak?
Mimóza
mimóza

Mimóza!
Ricsi kedvencei a labda( mint a gombócartúrnál, kislabda nagy labda pattogós labda, lapos labda, pöttyös és kockás és csíkos stb. )a helikopter( a negyedik is darabokban) a repülő és a mesekocka(toronyépítés és ledöntése céljából).Ezen kívül állandóan "garázst" épített a leporellós könyvekből és nagyon szereti az állatos könyveket "olvasni".Nagy szerelme a tigris,az oroszlán és a béka( az a bizonyos varangyos)
Kint persze a motor(=szabadság, száguldás), a hinta(azt tényleg imádta most már nem annyira)
és a dömper amit homokkal megpakolva is hordott magával aludni egy időben.
JAj majdnem elfelejtettem az egyik legfontosabbat a szerszámokat.A 2. szülinapjára kapott egy játékfúrógépet( forog börrög lehet cserélni a bitfejeket stb).Azt a határtalan boldogságot amikor kibontotta a csomagot és meglátta a fúrót!
Akár hiszitek akár nem az egész kompániának könnybelábadt a szeme( beleértve a fegyelmezett hímeket: papák, dédipapi, a bátyusok na meg az apja aki nem tudta levideózni mert úgy meg volt hatva)Nálunk az ikrek szülinapja családi találkozóként működik,általában mindenki ott van (kb 20-an)
Egyébként most a bungi építés a sláger és reneszánszát éli a kukuccccs.
Na jó a grafománia még mindíg tart nálam, bocsi!!!!!
jó hétvégét nektek
puszi Csilla
bim_bam

Mimóza!
Az ikeás vonat még olcsóbb is lett. Annyira szeretik, hogy még egy készletet vettünk Viki névnapjára, így mindkettőjüknek egyszerre van hídja. Még plussz vonatot, ill. sínt is kaptak. Nagyon szuper pályákat tudnak építeni vele. Apjuk vasút modellezne, de ezzel még várunk. Kép Létezik egy másik favonat, azt hiszem Brio. Nagyon szép, sok kiegészítője van, csak drága. Kép
Itt a környéken most sok az építkezés, és így gyakran látbak markolót. Kép
A fúróról jut eszembe, hogy ők a csavarhúzókat szeretik.
A babakocsikat is szeretik tolni. Szerencsére az udvarban a lányok lehozzák néha. Kép Tavasszal 3 fiú veszekedett 2 babakocsin. Kép

Csilla!
Kár hogy nem vette fel. De ez sajnos mindig így van. Kép

Eri
simones

SziasztokKép
A témához nem tudok hozzászólni, de nagyon édes dolgokat irtok a gyerkőcökrőlKép
VadvirágKép
Biztosan pakolásztok gőzerővel...remélem van aki segitsenKép
OrsiKép
Ugye jól vagytok? KitartásKép
GabiKép
Milyen újra babázni?

doris

Gabi!
Már én is kérdezni akartam. Kép
Otthon vagytok már? Kép
Mégegyszer gratulálunk Nektek. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Eri! Azt hiszem pont a másik irányban lakunk, 15. ker, Zsobuéktól még kifelé, Ti meg ha jól tudom, akkor a Bosnyák tér felé, ugye?

Én a tesóm kétéves fiától tudok ötletek lopni (Andrisra már nem emlékszem... Kép ), náluk mindenféle autó, főleg munkagépek (traktor, markoló, betonkeverő, kukás autó) és a szerszámok mennek, és ő valamiért nagyon halmániás, nagyon szereti a halakat, rákokat, delfineket, cápákat...stb.
Egy nagy kukásautónk nekünk is van, még valamelyik börzén vettem régebben, és az enyémek is nagyon szeretik. Kép

Zizi
debyand

Zizi!
Igen, pont a másik irány. Az Öv utcai buszmegállónál lakunk.
Most járunk a XV. ker-be a Csokonai Művelődési Házba, a Zsebi baba zeneházára. Ez zenebölcsi és jó, ráadásul iker kedvezményt is adtak. Kép Ide a 70-es busszal megyünk, nem az ikerkocsival, hanem Viki a hátamon és Zoli a kis babakocsiban. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris, Mimóza, Rita!

Nagyon kedvesek vagytok, a fiúk jól vannak, és már én is sokkal jobban érzem magam. Már sokkal könnyebb velük, és így több időm van. Délben általában jót alszanak, ilyenkor érek rá egy kicsit netezni, de mostanában inkább én is alszom egyet... Délelőtt kint vannak egy-két órát a levegőn, lehet hogy az segít nekik, mert általában evés után rögtön alszanak is.
Éjszaka kb. 4 óránként ébrednek, de olyan is volt már hogy hat, sőt a Levi hét órát is kibírt, evés nélkül, na de ebből még nem csinálnak rendszert. Szabolcs most 4350 g. Levente 4000 g.
Sajnos már nem szoptatok, az első két hétben próbálkoztam vele, de a fiúk állandóan éhesek voltak, és csak nagyon keveset szopiztak, sírtak, és esténként már annyira fáradt voltam, elfogyott a türelmem, és kapták a tápszert. De így sem egyszerű etetni őket, nagyon lassan esznek, és sokat hánynak is./ Igaz, amióta van büfipadunk, sokkal jobb a helyzet! / De azóta sokkal nyugottabbak, és csak esténként sírnak, de akkor mindent beleadnak...
Nálatok is volt ilyen esti sírás? Mit csináltatok velük? Esetleg próbáljak ki valamilyen szert hátha fáj a hasuk?
Doris!
Tényleg, neked mindenkihez van egy-két mondatod! Nekem is sokat segítettél a kezdeti időszakban, amikor nagyon fáradt voltam, és azt gondoltam, már nem bírom tovább, így utólag, köszönöm szépen.Kép

Vali!
Igen, hét hetesek a fiúkKép

Marcsi!
KösziKép Igazából én sem tudom, hogy egypetéjűek –e vagy sem, a terhességem 5. hetében egy petesejtet láttak, két hét múlva már kettőt, és az egyik sokkal kisebb volt. Egy méhlepényem volt, két burokkal, egy a vércsoportjuk, és a súlyukat kivéve, szerintem is hasonlítanak egymásra.
Orsi!
Nekem egész terhességem alatt sokat segített a szoptatós párna! A kórházba is vittem magammal, / 4 hetet voltam bent a szülés előtt/ , és sokkal kényelmesebben tudtam feküdni. Nekem inkább a hasam feszült nagyon, mindig azt gondoltam, hogy már nem tud tovább nőni, és egyszer csak kidurran.) Kitartás!Kép

Egy kérdés: Hogyan lehet kibírni sok türelemmel az állandó kiváncsiskodókat? Ráadásul mi vidéken lakunk, így szinte mindenki ismer minket, és állandóan megállítanak séta közben hogy:
-Megnézhetjük a babákat?
Mire a két éves lányom határozottan felel:NEM!
-Néni ne nézze meg a tesókat!

Szegény már nagyon unja, pedig szeret sétálni a tesókkal, és nem is féltékeny rájuk, legalábbis eddig nem volt. Pár napja vettem észre, hogy miközben etetem őket, odajön, és puszilgatás helyett megüti őket. Nem tudom, ilyenkor mi a helyes, zavarjam át a másik szobába? Megütni nem akarom, de hiába magyarázom neki, hogy ez nekik fáj, akkor is időnként rájuk csap egyet. Pedig tudja, hogy nem szabad, mert utána néz rám, és látszik a szemén hogy rosszat csinált...

Na, befejezem, ennyi idő alatt már egy jót aludtam volna...

Ildikó
ildikó

LányokKép
Van fönt kép Cat kisfiairól,akik múlt héten születtek a "már megint megjött babásai "topikban.
Olyan gyönyörűek!
Sok tejcsit nekik és hatalmas gratula!Kép
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Gergőnek és Lillusnak utólag, Sárinak, Vikinek, Zolinak és Viktornak meg előre nagyon Boldog Szülinapot kívánok!KépKép KépKép KépKép
Nagyon helyesek a fotók!Kép

Lányok, nem tudja valaki, hogy áll a szeptemberre ígért Ikrek könyve újított kiadás? Kiraknám az ikrek.lap.hu-ra, hogy hol lehet megrendelni, de nem találom.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok LányokKép
Drága IldikóKép
Annyira átérzem a mostani helyzetedet, mert mintha tegnap lett volna nálunk is ez az időszakKép Nagyon nehéz és megmondom őszintén nálunt 17-18 óra körül seggre ült a fegyelem és bizony az egyik az ölemben a másik mellettem a földön vagy a kanapén és nem győztem rázogatni Őket, utólag gondolva nehéz volt akkor de kitartás jobb lesz majd hónapról-hónapraKépKép Nálunk a tápszerváltás óta nem volt hasfájás (a Hipp-ek jöttek be) de az elég egyértelmű sirás volt nálunk.
Szegénykém a kis kétéves lánykád bizony féltékeny a leirtak alapján. Jól teszed, ha nem ütöd meg. Könnyű mondani, de nem lehetne ilyenkor valami konkrét elfoglaltságot adni a kezébe? Úgy értem gyurmázhatna, esetleg festhetne de pont az etetéseid idején... Nincs okos ötletem mert járatlan vagyok a témában. A többiek majd tudnak segiteniKép A kiváncsiskodók nálunk is tömegével jelentkeztek csak én nagyon örültem nekik...bocsi, biztos furin hangzik de nekem nem volt nagyobb gyerek és ha sétáltunk nem kellett időre mennünk tehát ráértem meg-megácsorogniKép

Kitartás és kérdezz nyugodtan, jönnek majd a tapasztaltak:Ö

KirriKép
Köszi, hogy szóltálKép

doris

visszakerultunk az infulziora... Kép nappal nagyon jol elvoltunk, de este elkezdtem gorcsolni... ugyanugy, mint 2 hete Kép

szoval ha a jovo szerdan vegleg lekapcsolnak bennunket, akkor szerintem meglesznek a babak... a 36. heten

Orsi + 2 Kismaczko
34+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csilla!
Remélem a grafománia továbbra is tartani fog nálad! Nagyon aranyos lehetett Ricsi a fúrógéppel, én is valami ilyen jól eltalált dolgot keresek.

Eri!
Az Ikea honlapján nem volt fönn a kisvonat, de elmentünk du. vendégségbe és ott pont ezzel játszott a kétéves kisfiú!Kép Csabi fütyült a vonatokra, de Marci rögtön odaguggolt és elkezdte őket tologatni, úgyhogy ezt mindenképpen kérem majd a nagyszülőktől, köszi a jó ötletet! Kép Csabi inkább a nagymozgásokat kedveli, mászik mindenhova, hintázik, balettozik(komolyan, még a fürdőkádban is emelgeti a lábát, mindehhez látnotok kellene, olyan, mint egy kis gombóc, úgyhogy elég komikusan néz ki! Kép ) Lehet, hogy neki valami szobacsúszda kéne. Ők is nagyon szeretnek motorozni és kis babakocsijuk is van, még Pankától örökölték, de sokkal jobban szeretik, mint P. annak idején. Olyan aranyosan motoroznak: Csabi fölül az egyikre, megpaskolja a másikat, hogy Marci is menjen vele (jó kis ikernyelv, mi? Egyelőre itt tartanak a "beszédben"). Utána elkezdik róni a köröket a ház körül és mindig bevárják egymást a sarkon! Én meg tudok közben teregetni és krumplit pucolni!Kép
A csavarhúzó nem veszélyes egy kicsit? Bár gondolom műanyagból van. Azért igazad van, lehet, hogy egy szerszámkészletnek is sikere lenne.

Zizi!
Szuper, most jutott eszembe, hogy én is szereztem a fiúknak egy kukásautót Cora bizalompontokért, és jól eldugtam a padláson... Itt az ideje, hogy elővegyem!

Ildikó!
Szerintem most még inkább csak olvassál minket, ne húzd az idődet írással. Az első hónapokban én is minden szabadidőmben aludtam, máshogy nem bírtam volna. Az esti sírás sajnos fiúknál gyakoribb, de előbb-utóbb elmúlik. Mi nem nagyon tudtunk vele mit kezdeni, sajnos. Panka csak egyszer rángatta meg Marcit szoptatás közben, utána inkább azt a stratégiát választotta, hogy engem bosszantott mindenfélével szoptatás alatt és nem volt hajlandó abbahagyni, hiába szóltam. (fotelen ugrált, asztalra mászott stb.) Az kellett neki, hogy vele is foglalkozzam. A kiváncsiskodók engem sose zavartak különösebben, sőt inkább örültem nekik. Csak Pankát sajnáltam mindig, mert vele ált. olyankor senki nem foglalkozik, úgyhogy meg lehet érteni a kislányodat is.

Sziasztok,
Mimóza (5 év, 2x22 hó)
mimóza

Hú gyerekek! Nem ment tegnap az internet, aztán már az archívumban kutakodhatok!
Biztos kifelejtekvmit, na mindegy!
Marcsi! Én biosz szakos vagyok, és nagy gyógynövény rajongó, azért örültem meg az aloénak, mert azt tudom micsoda, nem vmi csodabogyó. Amúgy mindegy, csak hasson, és lehetőleg ne vmi brutál gyógyszi legyen4 A kint alváson ne aggódj, ha endesen fel vannak öltöztetve, akkor jó az! Most az ikreket nehezebb kiraknom, mivel nem alszanak egyszerre, és nehéz két fele figyelni, de azért ők is szoktak. Nekem a nagyok dec és januáriak, és már 2-3 hetesen kint húzták a lóbőrt, mindig ott aludtak a legjobban!
Mimóza! Azt hiszem állandó hasmenéssel kezdődött a liszérz. gyanú!
Erika! Tényleg fel kéne pumpálni az immunrendszerüket: oscillo, echinácea, Béres csepp, aloe, de min. Cebion csepp! Nem tudom, Te hogy vagy ezzel, de engem nagyon idegesít, amikor minden tervet keresztül húznak a nyavalyák, meg is mondtam az enyéimnek, hogy szívesen szánok rájuk időt, energiát, mindent, de betegek ne legynek !Kép
Doris! Tudod mi még öltöztetésből a csúcs? Az uszoda. Ez már csak 4 hosszú hajú lánnyal lehetne jobb! Kép Amúgy igyekszem önállósítani őket. Szerencsére a kicsiben több erre a hajlandósag, mint annak idején a nagyban, meg hát az elvárás is nagyobb! Szegény!
Az enyéim eddig is együt aludtak, nem tudom meddig fog menni. Főként Ádám hajlamos Eszterhez kúszni, és fölkelteni! Egyébként én is folyton a körmüket vágom, mert összekarmolásszák egymást. De azért nagyon cuki,mahogy érdeklődnek egymás iránt. Na, meg ahogy csodálják a nagyokat, és röhögnek azok minden hülyeségén!
Tényleg, körkérdés, akiknek már nagyobbak az ikrei:
Mennyire elválaszthatatlanok? milyen a viszonyuk egymáshoz? Sima testvéri? Több annál? Vagy csak más?
Mindenkinek őszi nátha mentes napokat kívánok4 Claire
claire

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?