A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Sziasztok!

Elnézést a bepofátlankodásért, már a kezdetek óta olvaslak benneteket egy másik topikkal együtt.

Először is gratulálok mindenkinek akinek már megszületett a babája, és kitartást azoknak, akiknek még nem. (:

Olvastam most, hogy vannak babák, akiknek be van gyulladva a szeme.
A másik topikban is (2010 februári babák), több pici küzdött ezzel, volt akinek már könnycsatornát szerettek volna átmosni.
De van a kismamik között egy szemorvos, és ő senkinek nem ajánlotta, mert nem tenne jót a babának.
Valamint a kamillát sem, mert allergizálhat, és szárítja a pici bőrét.
A topikban többen szemvidítófüvel mosták a babók szemét, és mindenkinek segített.
Ha picit visszaolvastok a topikban, biztosan megtaláljátok a leírásokat.
Ennyit szerettem volna.

Mégegyszer elnézést a zavarásért, nem szerettem volna kioktatni senkit, csak ez hirtelen eszembe jutott, gondoltam hátha segít.

Mindenkinek további boldog babázást, és babavárást kívánok. (:
nage

Eszter!
Köszi, hogy szóltál! Akkor mégis csak a régi adagolás a jó... annyira fasza, hogy erre se tudnak odafigyelni... szerencsére csak 2 napig kapta Hanna és nem fájt neki tőle semmije... :evil: :evil: Na, akkor holaptól visszaállunk az evésenként 3 cseppes verzióra...
Remélem Beni is hamar elfelejti a poci fájást!
én meg itt örültem, hogy végre rendesen tud kakilni szegényem pukik nélkül... Remélem nem okoztam neki vele bajt. Olyan szar, ilyenkor nagyon erős lelkiismeret furdalásom van...

Judynak nagy gartula!!! :D Szép nagy baba! :D:D

Nanetto!
Jajj, amikor mi először áztunk el Hannával... én kész voltam, ő röhögött :D:D neki tetszett :D:D

Kamilla:
Nekem már nem tudom ki mondta, hogy a kamilla szárít és azért nem szabad vele gyereket mosni, meg itatni... A másik meg az, hogy tényleg iszonyat allergén. :? Az egyik barátném nem tudta, hogy allergiás rá és bele ült egy kamillás ülőfürdőbe... még szerencse, hogy nővér és nem kapott szívinfarktust, hanem bement a kórházba, hogy adjanak neki egy kis szteroidot... 2 adaggal kapott, olyan durva allergiás reakciója volt. Majdnem ott maradt...

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, akkor van meg egy baratnod ilyen (ha nevezhetem magam annak :oops: :lol: ) mert en is allergioas vagyok a kamillara kulsoleg, bar talan nem annyira (de mivel tudom nem is kiserletezem, szal megsem tudom mennyire) mint akirol irsz. De kamillas tudfurdo... mar az emiltesere is viszketek, es volt ilyen talan johnsonos kamillas furdoolaj is... grr, de ha csak szappanban van vagy samponban mar az is gaz :)
Es valoban nagyon szarit is...
Na es hogy meg valamirol tudjunk, nalam detto ugyanez a csipkebogyo :D:D Hat ritkan ken magara az ember ilyet, szal nem is nagyon hallottam mastol, de egyszer (az eletemben megszamolhato darabszamu kozmetikusi latogataskor) kentek ram ilyet, es olyan klassz egesi seruleseim lettek tole, hogy ihajj :D (marminthogy kremet kent ram a csaj, aminek csipkebogyo tartalma volt, szoval nem is tisztan magat a bogyeszt)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.06.21 21:04-kor.

luna6

Azt irta amugy delutam Gem, a a szuleselmenye pozitiv, csak nagyon be volt tojva az inditas miatt, de vegulis az 'elviselhetetlen' resze csak 70 percig tartott. Na most ebbe kapaszkodom en is :D:D:D Merugye en azt mondom mindenkinek ne indittasson ha nem kell... es hat mondjuk nalunk nem is en talaltam ki, de azert most igy meginogtam, de asszem megsem :) Csak nagyon furi ez az idore dolog :)
Amugy meg vegulis nem gaz tullenni rajta ha belegondolok, pihegek mint a partra vetett balna, a hasam folyamatosan (es neha fajdalmasan is mar) okolben... na jo, nem folyamatosan, de nagyon sokat... a folyas amit a doki a duginak tutilulalt neha erosebb is szinesebb is kicsit, szal a dolog amugy is haladozik, en meg man ugysem tudok sok mindent tenni hatekonyan :)

luna6

Halihó!!!

Én itt vagyok! Hány órakor kell menned, Luna? Sokat gondolok rád és szorítok, hogy minden az elképzeléseid szerint alakuljon!
Vendég

Luna!!! ma én is gondolok rád ezerrel! már lehet hogy épp nyomsz?
remélem :lol: hajrá Luna hajrá!!!!!

-
szakad az eső és még jó hogy nyár van igaz? ahhhh ezt nem hiszem el jó hogy vettem egy rakat napozót mint Geo :-) a baj hogy igy olyan lassan száradnak a ruhák....

babum az éjjel megint nagyon nagyon jól aludt! éjjel (2-kor) amikor etetés után böfiztettem nagyon meg is köszöntem neki! utána pedig 6-ig aludt! szóval nagyon nagyon jól ... és 9-kor már ágyban volt! szóval jó az alvókája hálaégnek!!! viszont ma reggel megint sugárba kakilt és éjjel szintúgy úgyhogy már a 3. ruhában nyomja! hiába próbálok ügyes lenni egy picit nem tudok soha kikerülni és nekem a kicsi is öltöztetés... mert kakisba nem járatom az fix... úgyhogy holnap megint moshatok!

viszont a kinti családtól - ahol dolgoztam babysitterként - kaptam csomagot! miután milliárdos a család az egész doboz tartalma totál márkás! úgyhogy holnap azt is kimosom! ... benetton kollekciókat kaptam kompletten farmerek sapkák rugik ilyen olyanok bodyk csörgök 62-es méretben a farmer nagyobbacska pulóver kapucnis vékony vastag takaró ... ahhhh és hozzáírtak képeslapot amin megint totál meghatódtam!!!! :-)
azért jó érzés nagyon!!!! és jövőre amikor babu már szállítható megyünk hozzájuk weekendezni! és már naaaagyon váááárom! ... az idő úgyis úgy száll nekem ez az elmúlt 3,5 hét (wokkal egyetembe hisz egy napon nyomtuk :-)) csak úgy elrepült!!!!! ...
(már köldökcsonk sincs szembegyulladás sincs - ti nálatok is potyognak a babyk... szóval tökjóóóóóóó)

apropóóóóó figyelem figyelem!!!!!
mi a véleményetek arról hogy vénasszonyok nyara környékén - szeptember vége - október eleje egy találkozót megejtsünk?
én nagyon szivesen beülnék veletek egy teára kávéra akármire akárhova ... olyan jó lenne!!!! ...
na ez csak felmerült ... hisz azért "mindennap beszélünk"....

Wok: én is ncore-s voltam! .. francba... most miiii lesz veeeelem!!!ahhhhhhh :-)
Vendég

Luna!
Vagyok :D Csak most értem ide...
Mikor indulsz? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Csajok, hogy is van ez az Espumisan-os adagolás???

Én ezt olvastam a betegtájékoztatón:
"Csecsemőkor:
Kávéskanállal 1 ml (25 cseppnek megfelelő) Espumisan 40 mg/ml belsőleges emulziót tegyen minden etetéskor a cumisüvegbe, vagy minden szoptatás előtt vagy után adja be a csecsemőnek."

Nekem ez úgy értelmezhető, hogy minden szopi előtt / után 1 ml az egyszeri adag. Tehát ahányszor szopik, annyiszor 1 ml.
Vendég

Judynak gratulálok a kislányhoz!!! :lol:

lányok,
mindeni mér, minden etetés után? én úgy tervezem, hogy csak heti egyszer fogok mérni. :roll:

Nanetto,
a találkozás ötelete nekem is tetszik!!! :P

tegnap este voltunk megint CTG-n, keményen egy órát vol rámkötve a gép, mert Dávid teljesen meg volt őrülve. a vérnyomása még 190re is felment, és egyfolytában mozgott, meg csuklott (na ezt vicces volt "hallani"). először ültem, aztán felfektettek a szülőágyra, egyik, aztán másik oldalt kellett feküdnöm, de sehogy nem nyugodott meg, talán fekve jobb volt egy picit, de nincs semmi gond.
Aztn UH, ahol kiderült hogy a méhszáj még mindig zárt.
legközelebb csütörtökön megyünk.
Vendég

Nage, nagyon köszi az információt!

Vok, meg is érkezett a csodaszép, csodakényelmes, csoda könnyen felköthető kendő. Már itt is piheg benne Léna. Légyszi írd meg az utalási részleteket. És még egyszer köszi!

Geo, én nem frusztrálnám magam a minden kaja utáni méricskéléssel. De ez csak az én véleményem. Bár mondjuk én könnyen beszélek, mert pontosan tudom a tápszer miatt, hogy mennyit eszik Léni. De egyébként sem mérném szerintem.

Luna, mikor indulsz?

Nanetto, tök jó, hogy így gondolt Rád a kinti család. Olaszországban voltál bébiszitter?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla,
igen, én is pont ezt írtam mérés ügyben. csak kíváncsi voltam, hogy akik mérnek minden etetés után, miért teszik :roll:
Vendég

Geo, ja, bocsi, látszik, hogy rohanva olvasok. :D Szóval szerintem az a heti egy tökéletes, mert az meg is nyugtat és én nem is megnyugtatásképpen, hanem iszonyat kíváncsiságból mérek. :)

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok

Nage nagyon köszönöm, hogy írtál!!! Tudnál bővebben is írni erről a szemvidító fűről? Gyógyszertárban, herbáriában lehet kapni?

Köszi mindenkinek a gyors válaszokat, én annyira meg vagyok ijedve, nem akarom, hogy átmossák a szemét. Egyébként nem piros a szeme, nincs is megdagadva, viszont nyálkás, váladékos, amikor sír. Remélem ez a fű nálunk is beválik :roll:

Geo én nem mérem a babámat, max. heti 1x. Látom, hogy eszik, van hogy 5-6 órákat alszik, látom rajta, hogy hízik, meg érzem a súlyán is :D :D

Judynak gratulálok a kisbabájához!!!!!!!!!!!!!!!!

Luna gondolunk rád, szorítunk neked :D :D

Nanetto én a pisivel vagyok úgy, ahogy te :D :D hiába igyekszem résen lenni minden pelenkázásnál, volt olyan nap, hogy 4x öltöztünk át :lol: :lol:

Epumisan cseppünk nekünk is van, de még nem mertem használni. Mikortól lehet? Meddig újszülött és mikortól csecsemő a baba?

Heni írtad tegnap, hogy beesett hozzátok az eső :shock: a főbérlő mit szólt hozzá? Nem akarja megcsináltatni az ablakokat?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Talinn:
Azt a mindenit!!! 5-6 órát alszik a babód egy huzamban? Az szép! Bezzeg az én fiam! Amilyen jó alvó volt a legelején, most annyira nem. Ha már 2 órát alszik egyhuzamban én már annak is örülök.

A főbérlő még nem tudja a beázást, mert külföldi az illető és csak egy hónapban 1x jön a pénzért és a számlákért. Egyébként, meg szerintem nem izgatja különösebben az eset, mivel árulja a lakást és szerintem ő már úgysem akar rá költeni.
Vendég

Luna írta:

Indítottak már, várom, hogy hasson, addig is tévét nézek.

Luna
Vendég

Na, akkor én már nem írom le még 1x :D:D most hívott Hari :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na sziasztok.

Nagyon gratulálok Nyuszikának, Gemininek, Konkrinak meg Judy-nak.

Próbálok olvasni, utolérni magam, de én még mindig kómás vagyok.
Nemsokára jön anyu, csütörtökön meg anyós külföldről, így lassan próbálok írni.

Lunának drukkolok.

Geo: majd a front meghozza a hatását. Nekem is ezt csinálta pont 1 hete! :)

Kép
bhdetti

Luna, nagyon drukkolok!!!! Ez a te napod! :wink: (az enyém már tuti nem)
Pedig fél 11-től este koncentráltam a szülésre, mert akkor már ma született volna a picur, de eddig semmi. Most meg vettünk egy hatalmas dinnyét, úgyhogy én addig nem megyek sehova, amíg van belőle. :lol: Már rák lesz, úgyhogy nekem már mindegy mikor kerül rám a sor.

Párom megint mint minden reggel, ahogy kinyílt a szeme, mosollyal az arcán megkérdezte, hogy ma szülök-e. :lol:
foltivspicur

Geoo: nálunk spec. azért van a mérés, mert fogalmam sincs ugye, h a ciciből menyit eszik. A lefejt tejből megy apótlás, ha keveset. Ez szerintem főleg akkor fontos, ha iylen gond van, mint nálunk, hogy lassan indulgat be a kereslet-kínálat. Azért azt nem lehet, hogy a gyerek fogyjon és/vagy éhezzen :-( meg tudod, az elején mikor sírt szopi után, nem tudtam eldönteni, hogy akkor most éhes maradt, vagy csak a hasa fáj? Ezért javasolta a védőnő, h béreljünk mérleget: 1 hónapra 3e Ft és így kiderült, hoyg egyelőre smemi szükség táp hozzá adására. El szerettem volna, és szeretném kerülni, de ehhez mérlegelni kell előtte-utána, és számolgatni, na.
Sztem ahol szépen van tej, és a mami rutinos, pl. nem első baba; szükségtelen a mérlegelés előtte-utána. Tápnál véleményem szerint szintén, hiszen utodod mennyi "ment bele" :D
detti_10

Luna, gondolok Rád!

Detti, igen, a Ti esetetekben tényleg célszerű. Majd az élet alakítja a dolgokat, kinél szükséges, kinél nem. Ebből a szempontból tényleg jó a táp.

Én is szívesen olvasgatnék egy kicsit a szemvidítófűről (annyira aranyos neve van) és az azzal kapcsolatos tapasztalatokról.

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, köszi a hiányolást. Élek még, de alig :lol:

Ma is a dokinál kezdtünk, nincs baj, csak mérlegelni mentünk, meg próbaszopira. Minden rendben volt, híztunk is eleget is szopizik. Még mindig nagyon száraz a bőre, azt kell kenegetni.
Csak olyan komplikált ez a két gyerekes dolog. Tegnap Lili kitalálta, hogy át szeretne menni párom hugához. Meg is beszéltem vele, hogy ma akkor odaviszem Lilit reggel, Bencével meg megyek a dokihoz, aztán megyek Liliért. Erre reggel zuhogó eső, jó nehezen elkészültünk, beöltöztünk, gondoltam biztos ami biztos még rácsörgök sógornőre. Fel se vette, csak visszaüzent, hogy ő a földhivatalban van. Na, hát szegény Lili már jól beleélte magát, hogy mehet, meg hirtelen én sem tudtam hogy hova vigyem. Aztán átvittem Anyuhoz. Úgyhogy megoldódott, de azért jó mérges voltam.

Most meg mosok, aztán megint vasalás, Bence mindjárt ébred, szopizás, altatás, Lilivel játszás, stb. Egyszerűen mire ideérek és végigolvasom amiket írtatok, már rohanok is tovább. Pedig jó lenne egy csomó dolgot megosztani veletek.

Gyógyszertárba is kéne mennem, de ebben az esőben sehova nem tudok elindulni. Úgy utálom már, hogy esik. Lesz itt még jó idő??

Gratulálok minden új kis jövevényhez! Konkri, tényleg jelentkezhetnél már!!!!!

Én most abbahagytam a tea ivását, mert hátha attól fáj Bence pocija. Espumisanra rákérdeztem a dokinál, azt mondta max 5x adjak 25 cseppet, de ha kevesebb is elég, akkor inkább kevesebbet adjak. Na hát okosabb lettem :lol: Úgyhogy én szerintem maradok a napi 3x8-10 cseppnél.

Kép
Kép
hari

Luna vajon hol tarthat? Tök jó, hogy náluk lehet TV-zni :lol: Én néztem volna egy jó kis filmet vajúdás alatt. Persze az én esetemben ugye csak valami rövid filmről lehetett volna szó :lol: Még ma is olyan hihetetlen, hogy Bencét ilyen gyorsan és egyszerűen szültem. Lilivel annyira megszenvedtem, inkább lelkileg, hogy most is valami hasonlóra voltam felkészülve. Viszont erre ami utána jött, egyáltalán nem készültem. Még mindig olyan rossz, hogy Lilin látom, hogy nem jó neki.

Viszont átrendeztem a hálószobát és áthúztam Bence ágyát az enyém mellé. Nem akarom elkiabálni, de így azért sokkal jobb volt az éjszaka. Egyrészt mikor felébredtem láttam őt, másrészt mikor szopi után betettem az ágyába, csak odatettem a kezem, simizgettem és visszaaludt. Nem kellett 86x felkelnem, odavánszorognom, megsimizni, vissza az ágyba. Lehet, hogy később megbánom, de most kifejezetten jó döntésnek tartom. Az ágyba nem akarnám őt betenni, mert úgy nem tudok aludni, ha attól félek, hogy rágurulok, de így hogy ott van mellettem, szuper jó.

Kamilla: nekünk is azt tanácsolta a dokinéni, hogy inkább lehűtött forralt vízzel ápoljuk Bence szemét.

Akinél volt hámlás: mikor lett vége? És mivel kentétek? Nálunk valahogy nem akar abbamaradni. Mondjuk nem látom rajta, hogy őt zavarná, de elég fura látvány, ahogy foszlik le a kis bőre. Főleg a kezéről és a lábáról.

Kép
Kép
hari

Geo: nekünk van mérleg (szintúgy béreljük) tudod én mindent "tudományosan" művelek! bennem van a hiba tudom...
én nekem azért jó mert naponta 3x mérek - éjjel soha és igy tudom mennyit evett hogy például a héten megnőtt az étvágya és ez már marad is! tehát már nem elég neki a 60 milli hanem 80-90 - tehát tegnap például kaja után megmértem de csak 30-at szopott gyorsan ráraktam a másik cicire és kiszivta a maradékot! de ha nem lett volna mérleg tuti berakom a kiságyba és miután sirt volna kb. 1 óra múlva nagy lett volna a haddelhadd igy viszont kiszopta ami kellett és utána aludt 2 órát ... szóval az én megnyugtatásomra kell!!!!
főleg mert szopizik táposnál mindegy... !!!! ...
kb. még 2 hétig akarom méricskézni aztán repitjük vissza a védőnőhöz a mérleget! és irok mindent füzetbe! Na a Luna ha olvasna :-) de ő még biztos még mindig nyom ...hajrá LUUUNA!!!!
Vendég

Hari én végig csináltam a kamillás-olajos kúrát! de kamillát mostmár sokan hallani sem akarják és az én babám bőre GYÖNYÖRŰ LETT sehol hámlás semmi pedig tudjátok véresre volt repedezve plusz arca hámlott karja mellkasa hajlatok stb.! elég macera de hatott tényleg és fürdés után is érezhető volt a selymesség hogy a bőrén van "anyag" és szerintem kamillából sem ment sok rá mert a vattát jól ki kell csavarni és úgy rá az olaj és úgy rá a fürcsikrém és úgy bele baba a kádba :-))) ... nekünk bevált! de nem is gondolom azt hogy rossz lenne! és mondom a vattát tényleg jól kicsavarjuk csak azért kell mert a kamilla az olajat jól megfogja! mintha a vízbe tennéd az állitólag nem hatásos mert még a babák úgysem lubickolnak órákig !!!...

örülök hogy visszajöttél :-) és le a kalappal a 2 babud mellett!
nem semmi lehet kitartás nemsoká megnőnek :-)
Vendég

az uccsó 2 mondat Harinak szólt :-)
Vendég

Nanetto!
Te drága... :D Ha éhes marad a kiscsaj úgy is szól :D Nem fogja hagyni, hogy otthagyd :D Bízz benne. Tudom, ez most én könnyen mondom, de a lányod sokkal jobban tudja, hogy mi jó neki :D Eleinte nekem is nehéz volt ezt elfogadni, de így van :D Annyival okosabbak az ösztöneik miatt, mint mi :)

Detti!
A nagyon alap szabály: a legtöbb tej a sok szopitól lesz. Én biztos, hogy pótlás helyett többször raknám mellre. Akár fél óránként. Az az igazi szaporítás :D:D
Homeósból mit szedsz?

Hari!
Én a bevált DM-s ultrasensitív krémmel kentem be Alexet és 1 nap után rendbe jött a bőre :D
Te, még nem is raktál fel képet Bencéről. Pedig én már olyan kíváncsi vagyok ám rá!!!! :D Ha így húzod a dolgot, egyszer csak beállítunk... :D:D Na jó, kapu előtt telefonálok :D:D
Hanna már rommá unja magát. De most még akár bújkálhat is bennünk valami (csak, hogy teljes legyen az életem), Hanna 2x hányt éjjel. Azóta se semmit, meg hasmenése se volt eddig... remélem tényleg csak elrontotta a gyomrát. Az apja fogfájós ma... szóval király! :D Én meg egész nap eszek, mintha terhes lennék :D:D:D:D:D egyszerűen nem tudok eleget enni.. na, mindegy :D ez egy ilyen xar esős nap.

Eszter
Kép
Kép
vok

HARI: Nekünk sem volt könnyű, de lassan belerázódtunk a kétgyerekes létbe.
Hidd el, idő és türelem kérdése. :wink:

Balázsnak is hámlott a bőre, mivel túlhordott baba volt.
Én gyógyszertári fürdetővel jól megfürdettem reggel és este.Fürcsi után jó nagy steril gézlapra tettem gyógyszertári napraforgóolajat és jól átdörzsöltem az egész testét, a fejét is. A gézlap szépen leszedte a hámlott bőrt.Ezzel a módszerrel nekem 1 hét alatt gyönyörű lett a bőre. A kórházban ajánlották.Most, hogy már szép , csak a fürdetővel fürdetem és 2 naponta babaolajozom.

NANETTO: Én megvettem a mérleget, mérlegfüggő vagyok.
Minden este mérem a kicsit, úgy hívom, mázsálás.
Meg is vettem a kölcsönzőstől a mérleget, így nem 13000 Ft volt, mint az új, csak 7000 Ft.
Hamar visszahozza az árát. Lilikét is 15 hónapos koráig mértem naponta.
Balázst nem tudom meddig fogom.Anyuka csavargyáros....

LUNA: REMÉLEM MÁR BABÁZOL!!!! HAJRÁ...HAJRÁ..HAJRÁ...

Nem tudom a képeimet feltenni, azt írja a gép, hogy a fájl típusa nem megfelelő.
Pedig kis képek és JPG-ben vannak, segítsetek légyszike...

Balázs itt alszik mellettem, Lilike is pihen, csuda jó dolgom van :lol: :lol: :lol: .
No, írok egy bevásárlólistát, mert este irány a Cora.

Kép
rozsa1979

Most kaptam sms-t Haritól:
Aron Eduardo 3.35kor megérkezett :D :D Ottani idő szerint, tehát kb fél órás a törpe :D Nagy hangja van és gyors szülés volt :D:D

Luna!
Nagyon nagy gartu nektek! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok:
Most te előztél be a hírek megosztásával :D :D

Luna:
Hatalmas gratula neked és a kisfiúnak!!! Sok boldogságot, és egészséget kívánok!!!
Vendég

LUNA GRATULA ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN!!!!

Vendég

Kép
Vendég

a haját Mami fésülte be :lol: :lol: :lol:
olyan kis édi-bédi! muszáj voltam megosztani veletek!
és várom a Ti képeiteket is mert imádom nézegetni őket!!!!
Léni baba - NicVic - HARI! ... Vok ...
Vendég

Sziasztok!

Először is én is szívből gratulálok Lunának a kislegényhez. (:

Pontosabban utána kérdeztem a szemvidítő fűnek.

Bármelyik dorgériában lehet kapni.

Használata egyszerű: kb 30 mili vizet mikróban felforralni, és 2 csipet szemvidítófűre önteni. Pár percig ázni hagyni, majd leszűrni, és hagyni hogy langyosra hűljön.
Aztán naponta többször törölni vele a baba szemét.

Többeknél hatékonynak bizonyult, igaz volt hogy újra előjött a gyulladás, vagy a fertőzés, de akkor újra elkell kezdeni, és egy idő után teljesen elmúlik.

Lehet a baba szeme körül kicsit megbarnul a bőr, de attól nem kell megijedni. (:

Egy próbát azt hiszem mindenképp megér.

további szép napot nektek!
nage

Luna, hatalmas gratula a kisöcsihez! Már alig várom, hogy gyere a beszámolóval és a képekkel!

Nanetto, de tündéri a kiscsajszi!

Nage, Neked pedig külön köszönet az infókért, hogy utánanéztél/kérdeztél és hogy beírtad Nekünk. Holnap megyek és veszek is.

Akkor íme 2 képecske:

Kép

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Gratulálok Lunának itt is!!

Még méreteket nem írt, azt mondta még ő sem tudja. Mármint akkor. Most már azért biztos lemérték :lol:

Én szégyellem magam, de nem csak azért nem raktam fel képeket, mert ide lusta vagyok áttölteni, hanem mert nincs mit :oops: Eddig 2 db kép készült, egy fürdés alkalmával, ahol sír. Valahogy sosem jut eszembe, vagy mikor igen, akkor nem jó az időpont stb. Szóval szégyen, de NINCS fényképem Bencéről. Holnap ígérem pótolni fogom a hiányosságot és csinálok egy egész sorozatot róla.

Léni haja fergeteges!!!!! És valami tünemény ahogy alszik :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

még mindig nem sikerült mindenkit végigolvasni, de megkerestem az espumisanhoz az egyik netes hozzászólást.......és több helyen is megtaláltam ugyanezt a kérdést, az orvosok mindig igy fordítják....megkérdeztem a patikust nálunk, az nem olvasta el a használatit, hanem fejből mondta, hogy napi 25 csepp....meg nekem bejött, mióta nem étkezésenként adok 25 cseppet, sokkal kisebb a hasfájás :-)

https://www.babanet.hu/rendelo.php?group=2388

Kérdés:

Babánk tegnap volt 5 hetes és kb. 3 hete elég komoly hasfájással küszködünk. A doktornő Espumisan Emulsiót javasolt. Az adagolását a dobozon lévő tájékoztatóra bízta. A kérdés: a pici 3 óránként eszik. Ebben az esetben minden szoptatás után 25 cseppet kell adnunk? Vagy elosztva minden szoptatás után 3 cseppet, vagy napi 1* 25 cseppet?!

Válasz:

A gyógyszerhez mellékelt használati utasítás ajánlata: csecsemőkorban 25 csepp. Ez az adagolási utasítás tovább olvasva a szülőknek bizony nem egyértelmű, gondot okoz. Főleg a csak anyatejet fogyasztó babák esetében, akik egyebet ne isznak, cumisüveget nem használnak. A szülő a napi adagot nem szívesen adja be egyszerre. Ez ugyan lehetséges, de tapasztalataink alapján nem célszerű. Általában azt ajánljuk, hogy a napi adagot a babának legalább 4 részre osztva adják be. De meg lehet próbálni úgy is elosztani a teljes adagot, hogy a pici minden szoptatás előtt, vagy után kapjon kb 4 cseppet. Figyeljék meg hogy hatékonyabb és aszerint osszák el a napi adagot.
Dr. Gömöri Ágnes

Kép

KépKép
eszterxx

Nanetto, persze ti is gyönyörűek vagytok ám, csak kicsit szétszórt vagyok :oops:

Pocakosok, húzzatok bele, nem ér, hogy ti még "nyugodtan" alszotok, mi meg ébredezünk a kicsikhez :lol:

Azon nevetgélek itt magamban, hogy mire megérkezik a vaterán rendelt meleg ruha Bencének, addigra végre itt lesz a meleg. Mondjuk tegnap vettem egy párat a turkálóban, kihasználtam amíg nem esett az eső egy kis ideig. Olyan jó volt sétálni. Még fagyiztunk is Lilivel, pedig azért annyira nem volt jó idő, de megígértem neki. Aztán kapkodtuk a lábunkat, hogy nehogy elázzunk mielőtt hazaérünk. Furcsa vele így sétálni, hogy nem csak rá figyelek, hanem közben a babakocsit is tolom. Ő meg jó messzire elszaladgál, én meg aggódok, nehogy valami baja legyen, mert még odafutni se tudnék. Még ebbe is bele kell jönnöm :lol:

Kép
Kép
hari

Eszter, köszi, hogy utánajártál te is. Azért tök jó, hogy egy gyógyszernek ennyire nem egyértelmű az adagolása. Még akkor is, ha azt írják, nem lehet túladagolni. Azért 25 csepp és 250 csepp között van egy kis különbség. Mert ugye ha mondjuk Bence 10x szopizik, akkor az akárhogy számolom 250-re jönne ki. Na hát senki ne mondja, hogy a kettő közti különbség elenyésző...

De akkor ezek után adok neki 3x egy nap és meglátjuk hátha elmúlik a pocakfájás.

Kép
Kép
hari

Luna gratulálok Aron megszületéséhez. Sok boldogságot :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Luna,
nagyon nagy gratula a kisfiad érkezéséhez!! :wink:

lányok,
tud valaki valamit Jenny-ről?
illetve mondtam hogy én leszek az utolsó, sztem Foltivspicur is már (lassan) szül, meg Moni asszem 20-ára volt kiírva, tegát már nei is esélyes... :roll:
Vendég

na látom Moni még nem szül :P
Vendég

Geo, még én sem szülök. :lol: Szerintem én leszek az utolsó. :roll:
Holnap megint doki, tuti röhögni fog. Mindig kérdezi, hogy mit érzek, aztán csak telnek a hetek, és én mára mondtam neki, erre tessék még egyben.
foltivspicur

Folti-olyan cuki az olasz hozzászólás a vonalzódon...
Kedves Mamácskám, a mi közös gyönyörűséges utazásunk a végéhez közeledik - ha esetleg késnék ne aggódj - 65%-a gyerekeknek késéssel születik hiszen nem vagyunk svájciak :-)
szóval ne aggódj a babud is megmondta :-) :-) :-)
Vendég

Nanetto, köszi a fordítást. :)

Jaj, ezek a képek a babákról olyan édik. Én is már babázni akarok.

És Hari, én meg mindig arra ébredek, hogy még mindig semmi fájás, még mindig száraz alattam minden. :lol:
foltivspicur

Jó reggelt! :D

Képzeljétek, nekem is megjött az anyaságim :D Komolyan nagyon meglepődtem. :D Tök gyorsan ideért. :D:D
Mehetek majd ajándékot venni a szülésznőmnek :D:D

Alex egyre jobban van, szerencsére. Most is alszik.

Gondolom Konrkiék már haza értek.
Nagyon remélem,h ogy Jennyiékkel is minden rendben!

Szedek le a fényképezőről képeket és jövök vissza :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, sikerült :)

Kép Kendőzünk. nem lettem vékonyabb :D

Kép

Kép Fejfordítás hason :)

Kép Innen indul

Kép fény nézés :)

Kép Imádom :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Jenny biztos megszült a napokban és azért nem jelentkezik.

Geooo, Folti az utolsó háromba már benne vagyunk :wink:

Folti, kíváncsi vagyok neked mit fog mondani az orvos.
Nekem csak annyit mondott tegnap, hogy pénteken nst aztán ha nem szülünk akkor kedden megbeszéljük a továbbiakat.
Azért remélem addigra kibújik a fiatalúr :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vok,
nagyon-nagyo jók a képek!!!
remélem én is tudok majd kendőzni :roll: :D

Mi holnap reggel megyünk legközelebb CTG-re. hmm.. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?