A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Luna, Hari,
az ájulás keringetett, mikor a melleitekről olvastam, már szinte az enyémben is éreztem a fájdalmat :shock:
én a mellbimbóval vagyok úgy, mint kb Nanetto a köldökkel... :?
remélem hamar rendbejöttök!!!
elgondolkodtam, és nem tudom én ezt hogy bírnám... :roll: szerintem sehogy :oops:

Hari,
Bence nagyon édes, de majd azért még rakj képet, nekem ez kevés volt, még elnézegettem volna :lol:

bhdetti,
jujj ilyen szembevérzésről még nem is hallottam :shock:
na látjátok, azért van min parázni bőven :lol: :?

Hari,
én még a terhesség előtt szedem homeós bogyókat, egyfajta nyugtatóként, mert nekem a migrénem mindig akkorn jött ki (ha éppen nem valamilyen külső inger hatására, mint pl a napfény), amikkor depis, ideges voltam. Szóval amikor éreztem hogy szakad a cérna, és jobb lesz nyugizni egy picit, akkor benyomtam belőle 5kis golyót, és azért sok esetben elmradt a migrén, és én is megnyugodtam. nem tudom szopi alat lehet e szedni, de ha igen, akkor szívesen megírom mi volt az :wink:
ha lehet, majd én is fogom újra szedni, mert most már nem teríthet le egy migrén a lábamról!!! :roll:

csatlakozom, én is kalapot hajtok több, kisgyerekes anyukák előtt!!!!
nem is tudom elképzelni egyszerűen, hogy hogy csináljátok... (pedig nekem még ez a zegy Manó sem született meg :wink: )
én asszem ebben (is) Luna véleményét osztom, hogy két kicsi számomra (egyenlőre) elképzelhetetlen.
és ha valaki a tesóról kérdezne, kiszámoltam mikor jöhet: még kb 10év múlva. viszont majd akkor (diplomásan, kertes házban, és állással=remélem meglesznek) lehet hpgy a második után gyorsan bevállalunk egy harmadikat is, mert azért tök jó egy korban szinte egyidős tesó, de most még hogy ennyi dolog még nem valósult meg az életemben (főleg az, hogy András nélkül semmit sem tudnék még biztosítani a gyereknek) , tuti nem tudnék mégegy picurt bevállalni. be kell fejezni ezt a fránya sulit... :roll:
hogy tudjam etetni a gyereket :) (habár tanárként sem keresnék többet, mint mondjuk a Mekiben :lol: )

ja, reggel CTG után bementünk egy pékségbe. ott volt egy anyuka, hátán egy picivel kenguruban, meg egy nagyobbal babakocsiban. a babkocsiban ülő kisfiú rám mutatott, é mondta, hogy baba a pocakban, ott a baba a pocakban :P
aztán elmentek, de a bolt előtt még anyuka beszélgetett egy nőcivel, a gyerek meg visszajött, odajött hozzám, és elkezdte felfelé húzni a felsőmet. :D hát jó nagy nevetés lett belőle, hogy így akarta a babát megnéznia a pocakomban, és szó szerint elkezdett vetkőztetni :P

na megyek aludni.
ja, a mozi nagyon-nagyon jó volt, tele ettem magam kukoricával, kitkat-tel meg kólával :lol:
a DM-ben vettem gátmasszázsolajat, illetve a popsitörlőkhöz egy műanyag adagoló-tárolót. utóbbit nár tök régóta kerestem, de DM-eset még soha nem találtam:EDDIG :wink:

holnap reggeli után elmegyünk valahová picit sétálni-kirándulni a kutyákkal, valami zöldbe, Dobogókő felé.
azt hiszem lelkiekben most kezdek ráhangolódni a szülésre, mert annyira elterveztem azt, hogy mire Dávid jön, addigra az egész lakás ki lesz dobozolva, takarítva... és most, hogy az előszobában még van vagy 6db doboz, meg a háóban egy nagyobb ruhahegy, még ezeken járt az agyam, hogy MEG KELL CSINÁLNOM!!!!
de most úgy vagyok vele, hogy minden fontos már megvan, ez már csak ténleg egy kis esztétikai hiba. úgyhogy napi 10perc ruhahegypakolás, illleve naoi egy doboz. ennyit megcsinálunk, és kész. mindenhol másol az egész lakásban rend van, úgyhogy az agyam most már sztem azt sugározza a gyereknek, hogy: JÖHETSZ!!!!

na tényleg megyek, mert teleyrom az oldalt... :lol:

jó éjszakát :P
Vendég

Sziasztok!

Hátha hagy irni a pasim... a másik kettő meg még alszik.

Detti!
Sajnálom a kórházat! Remélem hamar el tudjátok hagyni a tápit. És tényleg minél többet mellre rakni, az a csoda szer.
Csuklás: mindent, csak citromot ne! Allergizál és túl savas a kicsinek! Nem tesz jót. (dokidnak gratulálnék...)

Hari és Luna!
Kitartás! Nekem 1 hét kellet, mire minden sebem leszáradt és még 1, mire megszokta a mellem Alex szopi "stílusát" Ő ugyanis folyton elengedi a vákuumot és lecuppan a ciciről, majd visszaszívja.. istenien fájt eleinte. Én kiabáltam néha, amikor fájt... xar a fájdalomtűrő küszöböm :) Még néha most is képes megszívni, főleg a jobb oldalt. Az a nagyobb mellem és valahogy nem annyira szimpi neki :)
Mi most a zöld kakival küzdünk. Ritkábban váltok mellet és nem kap olyan sűrűn cicit, helyette kendőzünk sokat :)

Geo!
Hááát, a szoptatás eleinte fájhat, amíg a mellbimbó nem szokja meg a használatot... azért azt tudni kell, hogy azt a pici izét egészen a szájpadlás végéig beszívják. Ezért fontos minél több/nagyobb részt a bimbóból megpróbálni betuszkolni a szájukba.

megyek, mert persze Alex itt csücsül a karomban. Tegnap Hanna beleült, majd seggel ugrált a pihiszékben. Majdnem sírva fakadtam, miután leordítottam a gyerekem és vehettem egy másikat 4000ért tesz-veszen. Ezt 2 ért vettem...a 2 szék árából már vehettem volna 1 újat grrr....

Eszter
Kép
Kép
vok

Szóval, amit mesélni akartam. Ugye zöld kaki, doki szerint túlevés, mert emésztetlen kaja. Ezért ritkítottam a kajákon. És kapott cumit is és legnagyobb meglepetésemre, használja. Hanna nem volt hajlandó. És tök jól el is aludt vele. Így ki tudjuk húzni 2,5-3 órára a szopikat. És még így is zöld maradt a kaki, így nem váltok csak kb 6 óránként mellet. Ez is tök fura nekem.

Luna!
Köldökcsonk leeséséig nem szokták ajánlani a textil pelust. Én se használtam addig Alexal. Azóta meg betét nélkül használjuk a zizzipackosat. A Monapel nekem ilyenkor még nagy. Persze igy sokkal sűrűbben kell cserélni. Most azon gondolkozom, hogy egy félbevágok egy monapeles betét és megnézem,h ogy azzal milyen lenne a pelus. Nem akarom,h ogy nagyon nagy legyen. Igaz, Alex már most nagyon sokat nőtt. Szerintem jövő hónapban már lazán belefér az összes pelusba rendesen. :D De hogy mennyit pisil :shock: :shock: 3x annyit, mint Hanna pisilt :D:D Éjszakára nem is adok neki most moshatót, mert vagy 4x kéne kicserélni... :D

Csilla!
Nem emlékszem,h ogy ti milyen pelust vettetek. Kivehető betétest? Mert ha igen, akkor próbáld meg betét nélkül ráadni. Azzal már szerintem nem lesz olyan nagy a csomag :D:D
Háát, nálunk bőr színű a köldöke... doki nem látta? De köldöközök nem értek ám :D

Nanetto!
Mi a helyzet anyóssal? :d

Geo!
Jajjj, de jó lehetett nektek :D Én is úúúúgy moziznék még 1et :D:D
Kitartás ám!

Éjszakázás:
Hát, én hozzászoktam :D:D Még Hannával, mivel ő addig, amíg nem szoktunk le az éjszakai szopiról 16 hónaposan, addig minden éjjel keltünk.... És ugye én most se tudok délután aludni és még élek :D Pedig ma is keltünk hajnali fél2kor és 5kor. És Hanna még 11kor cseszett aludni... Szóval lehet bírni. :D:D Nekem csak a kávém hiányzik. A koffeinmentes jójó... de mégse nyomja fel a vérnyomásomat :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Megvagyunk még mi is, csak sztem pocifájós Nati is, ez az elmúlt éjjel volt az első, amit végigaludt, és most is alszik.
Nagyon szépen szopizik, hál istennek van tejem.
Amit én teszek, hogy rengeteg ásványvíz+100%-os almalé, és Lactoherb tea, mert attól a baba pocija is helyrejön. Tényleg nem szabad keverni a homeós cuccokkal, mert a teában ánizs van, ami üti a homeós bogyót. Ezt a védőnőm mondta. A pocija miatt én inkább a teát iszom.

Nagyon édes mindegyik gyerkőc! Én is nagyon szeretem nézegetni a képeket.

Geo, Folti, kitartás, jaj, szegénykék, szörnyű lehet a várakozás.

Képzeljétek, 77 kilóval mentem szülni, és most 66,5 kg vagyok. Nagyon ledöbbentem.
Kép Kép Kép Kép

Kép
jenny29
Mór

Sziasztok!

Visszaolvastam, látom mindenkinek azért megvan a maga nyűgje. :D
Nekem semmi más bajom nincs, csak ez a tej dolog. A gátseb szépen gyógyul, már szinte nem is fáj, a baba tündérien eszik, igyekszik nagyon szopni, baromi erős a szopóreflexe, csak hát szegénykémnek nincs mit. Nekem olyan szinten nincs tejem, hogy még csak be sem lövellt, tiszta puhák a melleim, két mellből egy evésre tud 10-et, 20-at enni, pedig nagyon próbálkozik. Fejni is próbálom, de a mellszívóval egyikből semmi nem jön, a másikból általában 1-2 csepp, szóval nulla. Már lassan végigpróbálok mindent, amit ajánlottak tejre, húslevest eszem minden nap, meg napi 4 liter folyadék, mindenféle, és szoptatás előtt, után szintén több pohár folyadék.
Én is bimbóvédő nélkül nyomtam ma reggelig, mikor is a baba már véreset bukott, a mellem miatt, annyira sebes, úgyhogy most védővel szoptatom.

A tápszer elvileg pohárból kéne adni, ez ment 10-20 mili pótlásig, de most már 50-60-at kell adom pótlásnak, ezt már cumisüvegből teszem. Tudom, hogy elvileg nem szabad, de megmondom őszintén, aki nem próbálta, próbálja ki milyen ez, majd nem fog ragaszkodni a pohárhoz. Folyik orrán, száján, félrenyeli, köhög, bukik, sír, kapálózik, Én nem kínzom, az tuti. A szopóingere így is megvan, mellből is szépen, erősen eszik, a nagy semmit, szóval Én most így állok tejügyileg. De nem esem kétségbe, vagy beindul vagy nem, ez van. (sajna genetika, a családban egyik nőnek sem volt semmi teje, de ugyanígy, hogy egyszerűen be sem lövellt)

Amúgy a többi jól megy, a köldöke nagyon szép, a bőre is, szépen emészt, nem bukik, rendesen kakil. :D :D Szóval minden oké. Fürdetni még nem fürdettük, csak nedves ruhás áttörlés volt, ma lesz az első fürcsi, kíváncsi vagyok milyen lesz. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Szüléstörténet:

Szombat reggel arra ébredtem, hogy valami befolyik a bugyimba. Egyből kipattantak a szemeim, és bár bizonytalan voltam benne, valahogy ösztönösen tudtam, ez már az lesz. Pont anyuméknál voltunk, semmi kórházi cucc nem volt nálam.
Kimentem a mosdóba, betettem a már sokat emlegetett papírzsepiket, hogy megnézzem, jön-e a folytatás. Jött, kisebb-nagyobb adagokban. A kérdés, hívjam-e haza páromat melóból akkor dőlt el, mikor hevesebben álltam fel a székből, és elöntött a víz. Az, hogy miért nem egyszerre folyt el, nem tudom, valószínűleg csak megrepedt a burok egy picit, de mivel így nagy a fertőzésveszély, indultunk is a kórházba. Még elég lightos és rendszertelen fájásaim voltak, elkezdtem nézni az órát, bevenni a homeós bogyóimat, fél óránként. Mikor beértünk a kórházba és kiszálltam a kocsiból, teljesen elöntött a magzatvíz, a nadrágomon folyt ki, míg bementünk a szülészetre, egy takaróval takartam magam.
Bent egyből adatfelvétel, átöltözés, beöntés, stb.(ami nem is vészes, én szerettem volna) Megvizsgált egy doki, 1 ujjnyira voltam nyitva, kaptam antibiotikumot is, az elfolyt víz és a 37,1-es hőemelkedésem miatt. Szóltak rögtön a dokimnak is, akinek én is írtam már útban a kórház felé egy sms-t.
Aztán kaptam infúziót, fájás gyorsításra, ez mind az elfolyt víz miatt kellett, hogy minél gyorsabban baba legyen. Ami ezután jött, az egyre erősödő fájások, a lassan múló idő…csak az tette elviselhetővé, hogy párom velem volt, segített, ha nagyon fájt, tartott a labda mögött, hozott vizes ruhát, törölgetett, bíztatott.
2 és fél ujjnyi tágulásnál felmerült bennem az EDA, mint lehetőség, és mikor a dokim rákérdezett, szeretném-e, sztem látta rajtam, hogy nem vagyok benne biztos. Ezért alkalmazta a jó öreg placebo hatást, azt mondta, ad egy fájdalomcsillapító szurit. Amit utólag tudtam meg, hogy méhszáj tágító volt, és csak fokozta a fájdalmat, viszont gyorsította a szülést. Tudta, hogy végig tudom szépen csinálni.
Ezután eléggé transzba estem, csukott szemmel vészeltem át az órákat, közben fel kellett újra feküdnöm az ágyra, mert labdán gyengült Nati szívhangja. Fekve viszont nagyon fájt. A kitolás este 7 körül jött el, a feje nagyon nehezen lett meg, de hát 4 kilós gyereknél mit vár az ember, ráadásul a méhszájam annyira erős szövetű, ezt már több doki is mondta, hogy azért tágultam lassabban. Mindenesetre a bíztatás, a kedves szavak, és párom gondoskodása emberfeletti erővel árasztottak el, akkorákat tudtam nyomni, hogy mégis sikerült minden segítség nélkül világra hozni ezt a nagy-kislányt.
Az orvosom előtt le a kalappal, Csilla, sztem nagyon jó választás volt!
Az elejétől fogva ott volt, óránként megvizsgált, tágította a méhszájat, segített, bíztatta a családtagokat. A végén aranyosan kért, hogy hívjam Natit, jöjjön ki, már nagyon várjuk, és akkor ki fog bújni szépen. Az elkövetkezendő napokban is mindig jött, ránk nézett, sokszor még műtétre készülődve is bekukkantott. Nagyon meg vagyok vele elégedve, szuper doki!!!

Kép
jenny29
Mór

Jenny, nagyon tündéri Natasa! Megkönnyeztem a szüléstörténetedet is. Hiába, a hormonok dolgoznak, csak a kiscsaj nem akar még mindig találkozni velünk.

Én már úgy érzem, nem is fog megindulni magától a szülés, valameddig vár a doki, aztán megindítja. :roll:
foltivspicur

Folti, én is így gondolkodtam, tudom, milyen szar, mikor potyognak a babák, csak az enyém ,,lapít''. :wink:
De sajnos ezt nem lehet gyorsítani, nekünk legalábbis nem. Ki tudja, ha nem folyik a vizem, én meddig hordtam volna, mert a fájások még nem voltak erősek, mikor elindultunk a kórházba. Sajnos orvosa válogatja, mennyire könnyítik meg a te és a babád dolgát. Vagy segítenek, vagy nem.
Azért az jó, hogy várnak, hátha megindul magától. Az lenne a legjobb.
Aztán minden olyan gyorsan meg fog történni! Csak sodródsz majd az árral, és tudod, még aznap a kezedben lesz a kisbabád. :wink:

Köszi a Nati dícséretet, én elfogult vagyok, imádom és sztem gyönyörűszép.

Kép
jenny29
Mór

Jenny, hűűűű, hát akkor ez nem volt egyszerű menet. Nagyon örülök, hogy B.B. ilyen klassz választás volt. Kár, hogy elment Siófokra. :(

Kép

Kép
***csilla***

Vok, Shinies és Coola Baby pelusokat vettünk, igen, van plusz betétje. Akkor próbáljam meg anélkül? Csak nehogy kifolyjon úgy a pisi/kaki.

Megint nem tudtam aludni, ez szörnyű. :( Nem akarom, hogy visszatérjen a nemalvós korszak, mert így ki fogok készülni.
Ma már kitakarítottam az egész lakást (igaz, nem nagy), és sütöttem egy fini pogácsát is.
Mindjárt kirakom a kendőből a béjbit, aztán megyek tornázni.

Az vajon miért van, hogy Léni egy húzóra megiszik x mennyiséget, aztán böfi, pihi, majd jelentkezik, hogy újból enne, a tápszer ugyanolyan hőmérsékletű, de próbáltuk már melegebbel, hidegebbel és csak vagdalja a fejét ide-oda, a kezei járnak ezerrel, olykor sír és nem hajlandó nyelni, összevissza kiköpdösi a cuccot. Az első kb. két hétben semmi ilyen nem volt, viszont azóta állandóan. Cumisüvegek ugyanazok, tápszer ugyanaz, minden ugyanaz. Ötlet esetleg?

Kismamák, hogy vagytok?

Kép

Kép
***csilla***

Nanetto, küldtem.
Még valakinek esetleg?

Kép

Kép
***csilla***

Csilla!
Vizzel próbálkoztatok a tápi után? Hátha csak szomjas...
Alex pl szeret kaja után még "nasizni" :D

Alex valamikor bírja 2 órát is a pelusban. Tegnap pl 30 perc alatt eláztatott 2őt.. de ugye ő extrém sokat pisil :D Meg tehetsz bele egy félbevágott tertra pelust is. akkor se lesz olyan nagy. :D
Raschburg jöhet nekem is :D Abból szigorlatoztam :D:D

Jenny!
Köszi a születés történetet!
Én tuti kértem volna azt az EDÁt :D:D

Nyuszi!
Sajnálom, hogy ilyen géneket örököltél! Az a legfontosabb, hogy jól vagytok. A kaja csak kaja :)

Megyek, most jöttünk haza vásárlásból és Alex felébredt :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

kicsit nyugodtabb a lelkem, asszem mindent megteszek a tejért, amit tudok, igyekszem megnyugodni, várni. Szerencsére a baba így is boldog, Ő jóllakik, félig ciciből, félig üvegből. :D

Nagyon jókat alszik, de vannak totál éber időszakai, mikor nem alszik két evés között, hanem nézeget, tök cuki.
Igyekszünk nem túlkényeztetni, de néha nem bírom megállni, h ne dajkálgassam, pedig tudom, nem szabad. :D De csak akkor teszem, ha ébren van. Az első két éjjel itthon egész simán ment, bár anyukám itt van, és segít...de tegnap éjjel igyekeztem egyedül boldogulni, és nem felkelteni őt, hogy szokjam a dolgot. Balázs egyelőre csak néz mindent, nem nagyon mert még egyedül semmit csinálni, max. büfiztetni, de hát kénytelen lesz hamarosan. :D

Nem semmi, hogy Ti már mennyi mindent tudtok a baba mellett, vele csinálni, alig várom, hogy ott tartsunk. :D
Védőnő szerint a jövő héten már elmehetünk sétálni egy fél-fél órára. :D tök jó!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Jenny,
nagyon ari a kislányod! szüléstörténetet nem akarsz írni? :lol:
oké,
látom már írtál, mindjárt odaérek, és olvasom is :wink:

lknyuszika,
sajnálom a tejet, de ha ez van, akkor ez van, szerintem tök jól kezeled.

Jenny,
nagyon ügyes voltál, jól bírtad a szülést :wink:

Folivspicur,
na ezzel látod én is így vagyok... :x
már igazából fel sem merül bennem, hogy magától indulna meg a szülés, szerintem a pénteki indítás előtt tuti nem fogok babázni :twisted: :cry:
holnap fexel be igaz? hát kitartást kívánok, és hogy csak erre várjon a kiscsjszid: befexel, és jöjjön :lol:
azon gondolkodtam megkérdezem honap reggel a dokimat a CTG-n, hogy muszáj e péntekig várni, aztán rájöttem, hogy azt a hetet már megvárom, ugyanis egy zárt méhszájat indítani elég necces, mert akkor aztán jó sokig is húzódhat a szülés és kész szenvedés is lehet...

Csilla,
lehet hogy olyankor nem is repetát kér... habár te ismered a jelzéseit... :roll:

délelőtt elvittük a kutyákat egy kis zöldbe, meg útközben ettük lángost, meg csokit :lol: :D
2re értünk haza, 4ig aludtam...
most meg szerintem függönykarnisokat rakunk fel (a maradékot), meg vasalok egy adagot.
de szülésnek semmi jele.
mikkel is lehet próbálkozni? csípős kaja, szex...
Vendég

Nyuszi: én amikor hazajöttem a kórházból felhivtam az LLL ligát anno Luna ajánlotta! hát hihetetlen segitőkészek egyszerűen döbbenet ... ha rákeresel a neten akkor kiad egy csomó mobilszámot érdemes felhivni őket mert nagyon 100%-osan felkészültek és állitólag a nem tejelő anyukáknak is tejet serkentenek :-)

én amikor találomra felhivtam egy telefonszámot még olyna infókat is mondtam amit nem is kérdeztem és midnent megkérdezett a babáról is hogy született mennyi súllyal stb. stb. és akkor úgy adta a választ! tényleg erre vannak hogy segitsenek! persze ezt csak azért irtam hogy végülis megér egy próbát!!!

Csilla köszi a küldeményt!

mi ma délelőtt elmentünk nagysétára - hálaég ugyanis azóta szakad az eső viszont lányok BEDURRANT A FOGAM! de nem kicsit ... én már azt mondogattam inkább a 12 órás vajúdásom eda nélkül mint ez! már sirtam kivert a viz aztán elment a párom a zárva gyogyótárba de ismer minket a nő és végül kinyitotta és nem adott olyan szert (algopirint) amit kértünk hanem belladonna homeos szert! Vok az remélem jó lesz mert az mindenre jó :-)
most bevettem 2x5-öt és jobb bár azt nem mondanám hogy elmúlt de ég-és föld és itt vagyok az óriási nagy dillemmába ki kéne húzni mert ugye a 39. héten tömték csak gyógyszeressel mert húzni nem lehetett ... szóval ki kéne húzni de hogy? mert hogy megyek el a fogdokihoz!!!! fuh ráadásul a belvárosba kéne beautózni de hogy kérek időpontot? mert ugye ki tudja hogy alszik eszik ...
mindenesetre akkora fájdalmam volt és úgy izzadtam (amúgy soha nem szoktam) hogy a párom majdnem autóba rakott és vitt a szentkirályiba de én úúúúgy fosok az idegen fogdokiktól hogy inkább tűrtem! viszont baba elaludt a fájásaim közepette igy el tudtam én is bóbiskolni egy jó háromnegyed órára és most azért méretekkel jobb!

mindig van valami baszki!
Vendég

Vok: anyós egész héten FEL SEM JÖTT !!! el sem tudom mondani ... és jövőhéten megy vissza dolgozni :lol:

de azért tegnap az udvaron megkérdezte mit főztem! és holnap mit fogok! nehogy éhen haljon a fia? nem is tudom miért kérdi....
amúgy citromos csirke volt sültkrumpilival (isteni recept akit érdekel leirom pont nekünk való bazi hamar elkészül!

csirkemell (nagyon nagyon vékonyak) vékonyan belisztezni két oldalról aztán meleg vékony olivaolajos serpenyőbe belerakni sózni borsozni megforgatni 1 perc múlva sózni borsozni 1 perc újra hagyni aztán leönteni az olajat belerakni teavajat 1 citrom levét elforralni majd fél pohár bor - elforralni és kivenni a csirkét ami átsült a finom boros citromos iztől mennyei a vajtól puha !!!!!
a pasim szerint marha jó votl :-)
most pedig paprikás bagettet sütök de valószínű enni nem tudok belőle vagy féloldalasan! .. :-(
francba
Vendég

Nyuszika, szerintem abszolut nyugodt lehet a lelked, mert tényleg mindent megteszel az ügy érdekében. Nem ezen múlik a baba boldogsága. Szerintem. Ha beindul a tej, akkor jó, ha nem, akkor sincs semmi baj.
Reméljük jövő héten jó idő lesz és akkor végre tényleg ti is elmehettek ide oda. Egy külön élmény, mikor az ember tologathatja a babáját a babakocsiban. Legalább is én nagyon élvezem.

Geo, nem rémisztgetni akartunk, de azért jobb ha felkészülsz, hogy neked is fájni fog az elején. A sebesedés, gyulladás, hólyagosodás nem törvényszerű, sőt, de a fájdalom az szerintem kikerülhetetlen. Bár kívánom, hogy neked ne legyen :wink:

Ma is aludtam 1 órácskát délután Bencével, mert az éjszaka az leírhatatlan volt. És nem jó értelemben :roll: De Vokkal ellentétben, én nem tudom megszokni. Pedig Lili lassan 5 éves és talán ha egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludta át az éjszakát. Tehát volt rá időm, hogy megszokjam. Igaz az azért más fajta felkelés volt az utóbbi 3-4 évben, mert nem kellett szopiztatni. De akkor sem tudtam végigaludni az éjszakákat.
Majd ha nyugdíjas leszek :lol:

Kép
Kép
hari

Geo, a dokim pont ugyanezt mondta :wink: mármint, hogy éretlen a méhszájam, és ha megindítaná, akkor lehet, hogy a végén még császár lenne belőle... :shock:

nem tudom mi lesz, mi van olyankor, ha ilyen marad a méhszáj? :cry:

Na mindegy, elbúcsúzom most, habár lehet, még benézek. Én is megyek vasalni, felmosni, átnézni a kórházi cuccokat.

Megint olyan éhes vagyok egyfolytában, párom azt mondta, a bazi nagy táskát pakoljam ki szerinte és tegyem tele kajával :lol: :lol: :lol: Tuti éhen fogok halni bent, ha nem viszek semmit, mert ma pl. 2x reggeliztem, meg utána még banán, barack stb. Mit adnak majd vajon enni és mennyit??? :shock:

Geo, kitartás neked is!!! Priviben megírom a számom, és mindenképpen írj, ha van valami, én is jelzek!

Heninek írok lányok, ha van vmi változás, ok Heni? :wink:

Mónival mi lehet? Csak nem beelőzött minket??? :P
foltivspicur

Picur, nem tudom nálatok mit adnak kaját, én azt tudom, hogy én állandóan éhes voltam a kórházban. Úgyhogy vigyél magaddal mindenféle nasit vészhelyzet esetére :lol:

Kép
Kép
hari

Folti:

Szorítok ezerrel, hogy azért beinduljon magától a szülés. Vagy legalább a méhszáj lenne már nyitottabb valamennyire. Egyébként az tényleg igaz, hogy zárt méhszájjal nem indítanak. Előtte mindenképpen kell kapnod méhszájtágítót. Ha jól emlékszem Talinn szült így.

A kaja... :) hadd ne részletezzem. Mondjuk én nem vagyok finnyás, és megettem azt, amit adtak, de a mennyiséggel tényleg gondjaim voltak. Szóval... mégha ehető is, de baromi kevés. Jobban jársz, ha pároddal mindennap vitetsz be valamit. Egyébként mikró és hűtő is van a betegek részére... majd kérdezz rá, hol találod. A gyermekágyas osztályon a folyosón volt mindkettő.

Geooo:

Neked is kívánom, hogy már juss előbbre szülés és baba ügyben.

Móni:

Vagy családozik, vagy elment szülni...

Nanetto:

Nem irigyellek a fogad miatt. Én is voltam hasonló helyzetben, mikor még Bogi volt kicsi. A vége az lett, hogy este 11-ig bírtam a fájdalmat, tovább nem. Akkor irány apástól, babástól az ügyeletre, ahol kihúzták. Nagy megkönnyebülés volt.

Cicigondok:

Nekem kb. 2 hétig fájtak a bimbóim. És igen, olyan szinten, hogy mikor ráharapott, én is kiáltottam egy nagyot, illetve lélegeztem mélyeket. Közben Bepanthennel kenegettem őket, és szép lassan rendbe is jöttek. Mondjuk a bal még néha szokott fájni... azon az oldalon valahogy nem vagyunk olyan profik... nem értem, miért :roll:
Vendég

Sziasztok,

Először is hatalmas gratula Lunának a babához! Jó egészséget és sok örömet kívánok nektek! Nem semmi, hogy már 2 naposan hazamehettek és az sem, hogy anyósék rögtön "letámadtak" és "bulit" rendeztek nálatok :evil: .
Nagyon klasszak a képek, a kedvencem ahol a macskuszok szagügyre veszik a babót :lol: .

Nyuszi, sajnálom, hogy eddig még jelentkezett a tejcsi. De ne hibáztasd magad, ha nem jön össze a szopiztatás. A lényeg, hogy a lányzó pocija megteljen és szépen gyarapodjon!

Jenny, hát a szüléstörténeted alapján és tuti kértem volna eda-t, le a kalappal előtted! Nagyon szép formás a lánykád!

Detti10, csúcs a fürdetővödrös kép! De egy ilyen vödörben való fürdetéshez két ember kell nem?? Ha igen nálunk az nem működne, mert mikor mi fürdünk apa nincs itthon. Mi egy ilyen nagyfürdőkádba való fürdetőszéket vettünk, így egyáltalán nem kell tartanom a lányzót. Bár még picit nagy neki, de nagyon sokáig lehet használni.

Hari, Bence nagyon kis férfias és az a csókos szája! Hát a csajok biztos döglenek majd utána!

Nanetto, tök jó, hogy anyósod végre felfogta a helyzetet és visszavonulót fújt! Ilyen citromos csirkét én is szoktam készíteni, imádjuk! Jaj úgy sajnállak a fogad miatt :( :( . Borzasztó a fogfájás! Mindenesetre azt javaslom jobb túlesni azon a foghúzáson, mint többször szenvedni ugyazzal a foggal!

Nálunk tegnap megesett az a bizonyos látogatás! Anyós berobbant a lakásba és szinte rohant a gyerekhez, aki fél órával az előtt aludt el. Már majdnem hozzányúlt mikor mondom neki, hogy ugye megy kezet mosni???? Elviharzott kezet mosni, utána meg rávetette magát a gyerekre. Persze rötön a kezecskéjét kezdte el simogatni én meg mondom, ha lehet ne simogassa és puszilgassa a kezét és az arcát. Erre könnyes szemmel, már majdem sírva rámnéz és ezt mondja: Ugyan már Viktória, csak egy kicsit, olyan sokáig nem láthattuk a babát. Én meg mondtam akkor sem lehet, mert amikor ébren van állandóan az arcát fogdossa, meg a szájába tömködi a kezét.
A párom is felbosszantott, mert ő meg elkezdte simizni a hasát, meg finoman masszírozni, hogy felkeltse őt annyira, hogy kinyissa a szemét és meg tudja nézni az anyósom a gyereket nyitott szemmel is. Hát azt hittem felrobbanok, hogy a saját gyerekét képes felkelteni az anyja kedvéért........ :twisted: :twisted: :twisted:
De hál istennek az én anyósom is vette a lapot szinte rám se nézett egész idő alatt és hozzám se szólt amíg itt voltak, csak ha nagyon muszály volt. Igaz így elég fagyos volt a hangulat, de nem érdekel.
Ja és adtak 50 eurót, hogy vegyünk a gyereknek pelenkát meg tápszert. Mintha nekünk nem lenne rá pénzünk :twisted: :twisted:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én magamnak és a férjemnek szültem a gyereket és nem az anyósoméknak! Ha nem egnedhettük volna meg magunknak anyagilag a babát, akkor nem terveztük volna (anyagilag abban az értelemben, hogy normális keretek között mindent megadhassunk neki felnőtt koráig és utána is ha segítségre van szüksége).

Csilla, nekem is csinálja, hogy eszik nagy étvággyal, aztán mikor látom, hogy már nem fér több akkor büfizünk és utána nekem is csinálja néhányszor, hogy beveszi a cumit megint, elkezdi kicsavarni magát meg a fejét, elkezdi inni, de a cumi mellett kiköpi. Én olyankor hagyom, aztán fél-egy óra múlva ha nem aludt el és látom, hogy kezet tömköd, meg jár keze-lába (nálunk így jelzi, hogy éhes, vagy ha már nagyon akkor sír is hozzá) akkor készítek neki még egy kis adagot és általában meg is issza, aztán meg be is alszik szinte azonnal, amikor végre tele a pocija.
Csilla, vagy más akinek van tapasztalata tápszer terén. Hogy készítitek a tápszert :?: :?: :?: Minden alkalommal frissen, vagy elkészítetek előre külön-külön üvegekbe 2-3 adagot és a hűtőben tároljáok, majd evéskor melegítitek???
Én úgy csináltam az elején, mert a kórházban azt mondták, hogy lehet úgy, hogy felforralom a vizet (2-3 adagnyit) és beleteszem egy termoszba, amikor meg evés van csak elkészítem a tejcit és folyó víz alatt lehűtöm amennyire kell. Ez főleg éjszaka lenne praktikus amikor az orromnál nem látok tovább az álmosságtól, nem hogy vizet forraljak....
Na a gyerekorvos azt mondta az úgy nem jó, vagy frissen készítsem, vagy forraljak vizet, majd hűtsem le, és készítsek el belőle 2-3 adagnyit (külön-külön üvegekben) és a hűtőben tároljam, majd evéskor melegítsem. Hát én inkább frissen készítem, mert 1. félek, hogy az előre elkészített tejben elszaporodnak a bacik (mindenhol ezt lehet olvasni), 2. ha frissen készítem és lehűtöm, az is ugyanannyi idő míg vízet forralok és megmelegítem benne az üveget az előre elkészített tejcivel.

Vok, sajnálom, hogy új pihenőszéket kellett venned. Lehet, hogy én is majd agyvérzést kaptam volna a helyedben!

Minden elismerésem egyébként a kétgyerekeseknek, hogy bírják energiával. Bár én nem panaszkodhatok, mert Zoé nagyon jókislány, eddig még mindent meg tudok csinálni mellette.

Geo, nem hiszem el még mindig, hogy még mindig van erőd és energiád így pörögni! Lehet hogy a szülőszobán is vasalni, takarítani, vagy dobozokat fogsz pakolni :lol: :lol: !

Picur, drukkolok, hogy ne kelljes sokáig bent feküdnöd, mert a baba úgy dönt, hogy mégis hamar szeretne találkozni veletek!

Nos, egy fürdős kép. Persze itt is a kezünket esszük, mert hiába keltem fel őt fél órával evés idő előtt, hogy megfürödjük, meg elkészítsem a tejet, valamiért rögtön éhes lesz a szentem :roll:

Kép

Én is imádom nézegetni a Ti babáitokat. Olyan jó látni, hogy más babájának is elégedett a pofija evés után, hogy élvezi a fürcsit, vagy vicces és kényelmetlen pózban alszik....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.26 17:35-kor.
Vendég

luna!
Nekem azt mondták, hogy szülés után rosszabb a vizesedés, mint előtte. Nálam is bejött. És azzal fenyegetek, hogy 2 hét, mire elmúlik. Szerencsére 5 nap alatt elmúlt teljesen.

Eszter
Kép
Kép
vok

Isteni jo kaja volt a korhazban. Elso delutan szulest kovetoen tejeskave szendviccsel. vacsorara kaposztaleves :) parolt kaposzta, fott krumpli es fott hal valamint puding. reggelire tejeskave, zsemle vaj es lekvar, muffin. ebedre zoldsegleves, parolt hus krumplival parolt zoldseggel es kaposztaval, banan es narancs. Uzsonnara tejeskave, sonkaz szendvics es csokitorta... vacsorara kaposztaleves :) husgolyok, krumplipure, parolt zoldbab e srepa meg fahejas vabiliapuding. a kovetkezo reggeli mint az elso.... es ezen a ponton sajna kitettek :D

Hari, ejjel is kakiltunk :) sot mar ma delutan is, tuti az egesz kornyek hallotta :)
volt ma veres tejivas is :) na nemmennyiseg, de ez is eljott.

luna6

akkor lehet nekem meg csak most jott elo? marmint a vizesedes... eddig nulla volt :? :shock:
gyerek dogloyy csirkekent log a bal kezemen, elalelva netezik velem. nemi hasfajos roham utotte ki igy szegenyt. szep lesz ha harmaskammal is megnyertem ezt az opciot... elevenithetem egyeskevel valo kuzdelmeimet. :)

luna6

Nikvik, en anno a nagynak minden egyes adag tapot frissen, akkori forralasu vizzel csinaltam. bar remlik, hogy elvileg lehet elore is, de igy tunt biztonsagosnak. na persze ez fenyevekkel ezelott, 16 eve volt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.06.26 17:28-kor.

luna6

Luna,

Szülés előtt szinte soha nem volt dagadt a lábam. Utána viszont....... Olyan nagyon dagadt volt a lábam szülés után, hogy szinte a papucsot se bírtam felvenni! És nemcsak a bokám, az egész lábfejem és úgy általában térdtől lefelé és olyan érzésem volt, hogy térdtől lefelé le akar szakadni az egész lábam, eléggé fájdalmas volt. Akkor a nőgyógyászom azt mondta, hogy kb. 10-14 napig lesz ilyen, persze fokozatosan csökkenve. Mert állítólag a terhesség alatt felraktározódott víz itt üt ki és amíg ki nem ürül addig ilyen lesz. A dolgon az sem segített, hogy szülés után 2 hétig napi 3 liter vizet meg kellett innom (nőgyógyász mondta), hogy sokat tudjak pisilni és így a felhalmozódott víz is hamarabb ürül......
De én ugye császárral szültem nem tudom annak van-e jelentősége :?: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.26 18:07-kor.
Vendég

Hat gondolom ebbol a szempontbol szules az szules,,, akkor tuti nekem is ettol lehet. a labfejemen es az alig latszo bokamon tunik fel, feljebb nem vizsgaltam mert a kipurcant Aronbebi itt log rajtam, tok ko allapotban :) na de mar legalabb nem sikit szegeny :? :)

luna6

Luna,

igen pontosan én is azért döntöttem inkább mindig frissen készítésnél, mert
1. ugyanannyi idő amíg felforralom és lehűtöm a kellő hőmérsékletre (addig pelenkát cserélek), mint amíg vízbe állítanám az üveget és úgy melegíteném az előre elkészítettet.
2. félek, hogy az előre elkészítettben a bacik elszaporodnak.....
Meg napi 6-7 alkalmat kíbírok, a hölgy ugyanis kb. 4 óránként jelentkezik a kajáért.
Vendég

Na egyebkent mondom, hogy nekem harmadik gyerekesnek is lehet ujat mutatni. oke kis (kicsi egy fenet :D) zacsival es tartozekaval sem talalkoztam korabban, na de veres pisivel sem. erdekes volt kibontani es ezt leleni a pelusban. igy neztem :shock: de hat gondoltam en, hogy normalis... ellenben emberem mikor ment fizetni a korhazi szamlat jol meg is kerdete a tudtom nelkul a szulesznott, mert o nagyon aggodott :)

szamla: egesz jo lett kozel 400 euro, persze ez az onreszunk, a teljes szamla 1500 korul van. Es automatikusan megy bele az eda dija, igy a szamlan jovairtak kedvezmebyt nekem emiatt :D szovak kedvezmenyesen szultem :)

luna6

A kórházban nálunk is isteni kaja volt:
reggelire általában volt muffin, zsemle, kétszersült, főtt tojás, vaj, lekvár, frissen facsart narancslé és lehetett választani kávé, tej vagy tea közül,
ebédre és vacsorára, mindig főtt kaja volt, isteni finom volt minden (nem mosogatólé szagú és ízű, mint a magyar kórházi emlékeimben), adtak valamilyen húst körettel, vagy valamilyen egytál étel volt, volt mindig friss saláta és valamilyen sajt, zsömle, fél liter palackos ásványvíz, és valamilyen gyümölcs.
Szóval nem éheztem.... Sőt inkább élveztem.... :lol:
Vendég

Picur, egyébként én szülés után másfél napig kímélő kaját kaptam (pénteken késő este szültem):
szombat reggel két szelet pirítós és kamillatea, ebédre citromos húsleves tésztával és szintén két szelet pirítóssal, vacsorára ugyanaz mint ebédre,
vasárnap reggel ua mint szombaton és ebédre is de akkor már főtt husit is kaptam, és mivel délután sikerült nagydolgot produkálnom, vacsira már rendes kaját, de azért még mindig könnyen emésztetőt kaptam.
Ezt azrét csinálják itt így, hogy ne legyen gondod a nagydologgal. Hogy könnyen jöjjön és ne kelljen szenvedni....

És valóban nem szenvedtem vele, sőt azóta sem, se aranyér, se semmi hála istennek :lol: !
Ellenben a pocakosság alatt a vastabletta miatt többször is megszenvedtem a wc-n, bár hál istennek az aranyér akkor is elkerült!
Vendég

bocsánat, még végigolvasni sem volt időm, csak lknyuszika: nem emlékszem, hova valósi vagy, de akupunktúra mindenhol van. Nekem anno az volt az egyetlen, ami megduplázta a mennyiséget, igaz, akkor is 3 deciből lett 6 deci, ami napi adagnak nagggyon kevés, de fontos volt, hogy minél többet tudjak adni.

ha pesti vagy, akkor nagyon tudom ajánlani a yamamoto intézetet, www.yamamoto.hu , ott a beültetéses technika jött be, mert igy csak 3 hetente kellett menni.

"A kezelés során felszívódó, steril, kb. 7-8 mm hosszú szálat vezet az orvos az akupunktúrás pontba, ahonnan az 3-4 hét alatt felszívódik és igy a kezelési időt lerövíditi, de a hatékonyságát megtartja. A beültetett cérna darabkák állandó akupunktúrás hatást fejtenek ki, így az energia (Qi), a belső szervek yin-yang működését, az egyensúly visszaállítását, a gyógyulást segítik elő.
"

A more milk nekem semmit nem használt, persze most is buzgón vettem. A rántott leves talán valamit, most vettem karamalz alkoholmentes sört, az is a talán kategória........ezen kívül iszom a tejszaporító teát, de az gyerekfüggő, Andrisnak pl. fájt tőle a hasa......

meg amit még nekem javasoltak az a 100%os almalé, a grizes tészta és minden túrós étel.

na, lépek, mert fél kézzel nehéz gépelni :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Nanetto,
sajnálom a fogadat... jobbulást kívánok!!!!

Foltivspicur,
én is állandóan csak ennék, és eszem is :lol: a gyerek meg már 3400g UH szerint...
amúgy ha nem lesz elég a kórházi koszt, akkor hozass be a pároddal :P :wink:
mármint én tuti ezt csinálnám :D
ja, és szerintem Móni már előzött :lol:

Nikvik,
én is úgy tudom tápszert frissen kell mindig készíteni.
mi öcsémnél éjszaka annyira könnyítettük meg a dolgunkat, hogy előre vizet forraltunk, a megfelelő mennyiségű vizet beleöntöttük az üvegbe, és utána cumisüvegmelegítőben melegítettük fel, aztán bele a por.
a fotón nagyon aranyos a lányzó!!! :P
Vendég

Niki, ezt meg kell mutassam :D Nekünk is ilyen van, csak kék :D:D

Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Konkrirol semmi hir? Vagy lemaradtam valamirol???

Amugy az avent mellszivonak egy 5-os tolem! Zongorzahato a kulonbseg a medelam es ekozott. Azzal semmi nem jott, illetve a repedes es bimbocincalas, ezzel meg probakeppen (gyerekenek nem volt valami nagy huzata es hat ereztem en meg a csomokat) lejott 60... eletemben ennyit nem fejtem le meg egy alkalommal szerintem, es meg csak nem is meritettem ki a lehetosegeket... szerintem ez is megy majd a csapba.

luna6

Vok,
Jéé, tényleg! :lol: Csak nekünk még egy kicsit nölnünk kell, hogy jobban mutassunk benne! :roll:

Geo, nekünk nincs cumisüvegmelegìtönk, ìgy én éjjel is frissen készìtem. A kòrhàzban volt és szerintem nem gyorsabb mint amikor frissen csinàlom.
Vendég

Luna,
Konkri irt, hogy ő gyerekezik és inkább nem ír. A szülés könnyű volt és mindenhol minden rendben. Kb ennyi volt... :(

Nik!
Ne viccelj! Nagyon szép a kiscsaj benne :D És nagyon tuti az a rózsaszín :D

Képzeljétek, mekkora mázli: a csaj, akitől veszem az újabb pihi széket holnap jön Vecsésre és így megspórolom a postát :D:D
http://www.teszvesz.hu/item1094392673_pihenoszek.html
Egyébként ő lett az.

Csak hogy Hanna tetézze a tegnapit, ma amíg én a konyhában matattam, befogta Alex száját ÉS orrát, hogy ne sírjon. Azt hitte, hülyét kapok. Sikerült ordítás nélkül túlélni, csak a kezére csaptam rá. De komolyan mondom megzakkant a csaj. Majd később összetört még 1 tányért is... És erre még jött anyám, hogy ne szóljak ennyi mindenért rá a gyerekre... Naja... nem is őt kergeti őrületbe :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, baratnomnek pont forditva van a ket gyereke, az elso fiu a masidok a kislany. A fiu kezdetektol kimondottan feltekeny volt, es alattomban (na ezt nem a lanyodra valo osszehasonlitasra ertem, arra csak a konkret tette szolgal mindjart) ott bantotta meg zrikalta a bebit meg mikor mar nagyobb lett maszott elindul akkor is, ahol csak erte.
Nos o kisparnat tett a gyerekre :shock: :? illetve meghajigalta jatekokkal...es egyeb ilyen finomsagok.Es igyekezett stikaban csinalni, anyjanak mindig resen kellett lennie, es mindig mondta remeli ha nagyobbak lesznek ez elmulik... nos mire a kiscsaj oviba ment kb addigra konszolidalodott is ez :)

luna6

Köszi az infókat Heni.

Nikvik, Luna, hát elfogadnám a ti menütöket, az tuti. :lol: Majd rendelek pizzát. :lol: :lol: :lol:

Mindjárt megyek és jól teleeszem magam, ugyanis felhívott a doki :shock: , hogy reggel inkább fél 8-ra menjek be, és ne egyek előtte semmit. Megvizsgál reggel. :shock:

Zoé pocakja nagyon édes! 8) Alex is nagyon élvezi a fürdést, úgy látom!

Tápszerrel nekem az lenne a gond az előre elkészítéssel, hogy tuti valamennyire más íze lesz, meg állaga, megdagad a por vagy ilyesmi, mert ha mást készítek porból, vagy mondjuk a palacsintatészta, az sem olyan már később, mint a friss. :roll:

A vastabliról annyit, hogy rájöttem, attól volt a hányingerem, az fektetett ki, amikor abban reménykedtem, hogy ez már a szülés előjele. :lol: Most nem szedem, és semmi bajom, de a tegnap estitől reggel még mindig rossz volt a gyomrom. Írja is a tájékoztatója, hogy mennyi mellékhatása lehet. :evil:
foltivspicur

Jahh Konkrit sajnalom :( En is gyerekezek persze (meg kakiltatok :D:D) de en megzavarodnek ha ez lenne az ossz meg a haztartas. Na persze nem vagyunk egyformak, ismerek olyat akinek ott a net meg a ket gyerek (itteni baratnem) es marha egyedul van de eszebe sem jutott meg forumozni.

Jah ne felejtsuk el, hogy azert en mas is vagyok, mer ugye nekem a jozan magyar eszem megorzesehez kell a magyar forumozas :D:D

luna6

Picur, a vastol neha en is rosszul voltam. Kerdeztem is a korhazban anno az ugyeleten a dokitol es mondta, hogy siman lehet, es ne vegyem be soha ehgyomorra.
Most azt mondta a szuleszno szedjem tovabb, hogy segitsen a felepulesben. De vartam, hogy beinduljon benn stabilan minden, mert igy varratokkal nagyot alkotni nem olyan egyszeru :)

luna6

Picur, szerintem is jobb aha nem inditanak, ami ellentmond annak, hogy nekem inditottak ugye :) Szinten mehszajratett izebizevel... nem lattam mikor feltette a szuleszno, de semmit nem ereztem belole...es aztan eltunt :) De egyreszt nyitva voltam mar valamennyire, masreszt puhult a mehszaj, harmadreszt a doki szerint pluszpont a tobbedik szules. Majd megirom reszleteiben, de a lenyeg, hogy 2 oran at szinte smemit nem ereztem az inditasbol es utana kezdtem lajtosan erezni amolyan mensis fajasokat.

luna6

Luna,
Ezzel én is így vagyok. Nekem kell a fórum. A telefonomban már lebeszéltem a 200 percemet... :S Szóval itt foglak szórakoztatni benneteket... már ha ideengednek a törpék :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok:
Nem semmi amit Hanna művelt a kistesóval. Ezek után tényleg résen kell lenned.
Nálunk még ilyen nem volt, és csak remélni merem, hogy nem is lesz. Vannak gyerekek akiknél később jön elő ez a testvérféltékenység.

Folti írt az előbb sms-t: Holnap babázik! Reggel megindítja a dokija a picurt!
Vendég

Sziasztok

Folti barátnője vagyok,most kaptam tőle az sms-t:
Bent van a kórházban,holnap már talán babázik is,reggel megindítja a doki a szülést!

Jövök még,ha van valami hír róla :wink:

Geo
Kitartás :wink:
Vendég

Én is úgy vagyok a fórummal, hogy ha nem is túl gyakran, de legalább naponta egyszer benézek. Ha írni, hozzászólni nincs is időm, de legalább nyomon követem, hogy kivel mi történt az elmúlt napban. És ez jó.
Már csak azért is hasznos, mert itt jön rá az ember, hogy nem csak neki vannak nyűgjei, álmatlan éjszakái, hanem más sorstársaknak is. És ez megnyugtató, hogy más is hasonló cipőben jár.
Sőt a különféle tanácsok is hasznosak. Én legalábbis nyitott vagyok minden ötlet iránt. És mindig tanul az ember másoktól is valami újat, használhatót.
Pl. ha Vok nem írja, hogy az első kendő, amit kinéztem túl rövid lesz, akkor simán megveszem, de így a hosszabbat választottam és az lett a jó. Mégegyszer köszi a tanácsot!!!
Vendég

Sziasztok!

Vok, én eddig nem követtem figyelemmel a kendő témát, de most nagyon elgondolkodtam rajta. Nati elég nyügi baba.
Mégegyszer leírnád te vagy Heni, hogy milyen márkájút, hosszúságút érdemes venni? Köszi!

Nagyon drukkolok Foltinak!!!
Geo, Móni veletek mizu?

Kép
jenny29
Mór

Foltinak mennek a drukkok!!!! Várjuk a híreket!

Heni, én is úgy vagyok mint te, hogy mindennap benézek, van ugyan hogy nem írok, de szeretem elolvasni, hogy kivel mi történt. Néha megnyutat, ha látom, hogy nem csak nekem vannak problémáim.

Ma éjszaka mondjuk nem lehet okom panaszra, ugyan ébredtünk sokat, de szopi után elaludt újra mindig, nem kellet tutujgatni. Lili is átjött 3 körül, de rögtön el is aludt mellettem. Így csak nekem volt kényelmetlen a két gyerek között. Ja, mert Bence is átkerül a nagyágyba valahogy reggelre :lol: Gondolom bealszom a szopiba... Na mindegy. Most viszont baromira nem akar elaludni a kisfiam, csak sír. Úgyhogy megyek is.

Kép
Kép
hari

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?