A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

lombikbaba 35 hét :shock: :shock: :shock: és 35 nap van vissza . Szerintem jővő héten mehetek nst-re és ha már ott leszek megkérdezem mi a helyzet az ottani kórházban és mit kell vinni meg stb....szerintetek nem lesz ciki ennyi kérdés ?
Vendég

Vanilla
Miért lenne ciki????
Én most írok egy listát, hogy miket akarok még megkérdezni.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A 35. hét nekem egy lélektani határ. Utána már megszülethet Katus, akkor már nagy gond nem lesz vele! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Megjöttünk a védőnőtől...
2 kilót híztam egy hónap alatt :(
vérnyomi: 141/81...holnap dokival konzultálni kell,milyen időközönként kell mérni a vérnyomit és nézni a vizeletet (ami most negatív lett)
Védőnő megnézte az uh papírt...és kiakadt...mert az aszisztens elírta a BPD-t...
58.2mm-t írt rá...(ami 6 hónaposnak felel meg)
Ugyebár apa videózott és ott hallatszik a 85.232 mm-es adat
Fl:61.8mm

Lehet hogy nagy a babám feje? :? :? :( :? :? :roll:

IRCSI-neked mi a véleményed erről...?????????
Most kicsit kétségbe vagyok esve holnapig (akkor megyek csak a dokihoz)...

Remélem nincs baj!!!

Szívhang rendben van...de azt mondta köldökhöz viszonyítva(33-34 hetesen) nagyon lent van már...
Hm...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Most ettem 3 barackot...és ledőlök,mert hazafele már nagyon "feszített" odalent...buksija nagyon nyom...sok volt a séta...
Majd jelentkezem!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag
Az 58-as BPD az olyan 23-24 hetesnek felel meg. A 85-ős az olyan 33 hetesnek felel meg... (Nem nagy Gergő feje!!!!!)

Vérnyomásod :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

CSillag: Gergők lesznek a csapatban??? :) dejóóóóóóóóóóóóóóó :)majd hajtják a csajokat :)

Dia: hát igen, első gól az igen necces volt a mexikó másodikját meg már vissza sem játszották..... lehet az is bepattant mint angoloknak??? :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Na... megint az van, hogy jöttem és mindenki eltűnt... :cry: :cry: :cry: :cry:

Brühühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü.....

Én is elbujdosom.... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok köszönöm a pelenka tippeket,pont most jött meg a tescos újáság és ebben a hónapban a huggies lesz a hónap sztárja 3999ft a pelus bár itt 104db van és darab árnak 38ft van írva de nem tudom mert az van írva többfajta,több kiszerelés ez a maxi szerintem a 104 db kicsiben biztos kevesebb van,meg van benne tescos is akcióban,de nem lili hanem zöld csomagos nem tudom mi a külömbség!

Dia az jó,hogy pihentél is kell is és ügyes vagy hogy haladsz a baba ruhával mi is haladunk lassan már nem sok minden kell,de a húzós az hátra van a kocsi ugye úgy volt azt ajándékba megkapjuk de sajnos azóta nem jöttek felénk se,szóval szerintem ez tárgytalan lesz!

Vanilla tessék pihenni sokat!!!

Ircsi én is mindig úgy járok ha itt vagyok akkor senki nincs sajnos,olyan rossz érzés!!!

Olyan szita az agyam mindent elolvastam és nem tudom kinek mit akartam írni áá ez őrület amugy se sok erő van bennem pedig fel kell mossam a házat meg a teraszon rendet rakni,de semmi erőm hozzá,majd kicsit még pihenek és megpróbálok erőt gyűjteni!!!!

Kép
bévi

Én itt vagyok, olvaslak benneteket, de nagyon most nem tudok hozzászólni. Bévi ne haragudj, de most már felhúzom magam rajtad, komolyan mondom, mi az, hogy fel kell mosni a házat meg rendet rakni a teraszon?? Miért nem pihensz és vigyázol magadra, magatokra?? Jó hogy nem fogsz kastély-építésbe!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
xtina75

Tina ne húzd fel maga főleg ne rajtam :lol: azért írtam hogy fel kell mert eset az eső és mindent ide hordott a teraszra az össze virág szirom ilyesmi itt bent meg azért nem ártana megcsinálni,de ha nem lesz erőm vár holnapig nem sűrgős,csak megszeretném csinálni,de majd meglátjuk erőm,hogyan engedi.

Teljesen kétségek közt vagyok ezzel a babakocsi témával megőrülök már tőle,amit szeretnék az a multifunkciós kocsik valamelyike hordozó,mózes és sport rész,de nem tudom mennyire fogjuk mi azt kihasználni mindenhova kocsival megyek majd,egy hordozó kell minden kép,de viszont babucit csak ki kell vinni majd szellőzni is,ezért kell egy fektethető rész is minden kép,azért akarok olyat ami multifunkciós mert arra rá lehet patintani a hordozót,de most kiadok 80 ezret egy kocsiért amit nem nagyon fogok használni nem tudom tanácstalan vagyok nagyon,bababoltos létemre tudtam ilyen gondjaim lesznek :lol: ma már ezen annyit agyaltam,persze míg úgy volt más megveszi nem érdekelt a 80 ezer mert nem az én zsebemből megy ki de babának így is annyi minden kell és még erre is ennyi pénzt hmmmmm!!!

TANÁCSTALAN VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Bévi, jól van, én csak azt szeretném, ha nem kerülnél bajba, tudod.

Babakocsi: én meg fogom venni a multifunkcióst, ha odakerülök, az már tuti. Nekem nagyon tetszik, hogy minden egyben van. Ezen nem akarok spórolni. Sok mindenen lehet, de ezen én nem akarok. Ahogy magam ismerem, a 3. héten már ülök be a kocsimba, a gyereket viszem magammal bevásárolni, a hordozót csak rápattintom a vázra, és tolom be a boltba, vagy ha nagyobb hiper, akkor belerakom a bevásárlókocsiba a hordozót. De jól jön a sétánál is, meg a teraszon való altatásánál is - a mózes része.

De ez persze csak az én véleményem, a pénztárcáját meg a lehetőségeit mindenki maga ismeri...

Kép
xtina75

Tina nekem is nagyon tetszik és mi is tuti meg veszük csak felmerül bennem 25 féle variáció állandóan annyi felesleges pénzt dobtunk ki az eddigi életünkbe,de akkor is szeretném ezt és meg is fogom venni tudom,de vajon ez is rossz döntés lesz-e nem tudom.Találtam egyet ami elég jó árban van itt van nem messze tőlünk ahol lehet kapni tetszik is és csak 65 ezer csak egy havi fizetés,sajnos elég drágák anno mikor vettem a nagykerben és vehetem volna magamnak egyet egy évet várhattam volna még,a bolt bezárással ha tudom előre,hmm de ezt dobta a gép sajnos hamarabb abba hagytam,most meg megvehetek én is mindent dupla annyiért,mert sajnos ezeken a kocsikon nem 5 ezer forint haszon van,a nagykeres ismerősöm úgy volt tőle megveszem a kocsit,de miután kb 1 hónapja annak aki tőlem vette a kocsit és baja lett a kocsijuknak hozzám küldték úgy gondoltam nem veszek én tőlük semmit,elég szemetek,hozzám küldik a garanciás kocsit én már nem tudok vele mit kezdeni,amúgy is ők a szerviz,nem én voltam szemetek voltak nagyon!!!!!!

Kép
bévi

Sziasztok,

jöttem gyors életjelet adni:
pénteken letettem a lantot, dolgozzon most már az utódom. Szombaton vendégek voltak, takarítottam, mostam, sütöttem, iszonyúan el is fáradtam. Tegnap szinte csak pihegtem. Ma már voltam az Ikea-ban, vettem Olivérnek pár cuccot, meg majud lassan nekiállok a kórházi cumó összeállításának.

Szoba átalakítás nálunk július 20-a körül várható, szülésznővel is beszéltem, július 12.-i héten megyünk a kórházba nézelődni.

Egyelőre még nem alakult ki az új "napirendem", már ami a munkanélküli életet illeti, így még nem tudom mikor kerülök gép elé, de igyekszem vmi rendszert kialakítani és jönni rendszeresen.

Nagyon vigyázzatok magatokra!
Bocs az önzőzésért :oops:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tina nekem is ez az ok ami miatt kell a multis kocsi,hogy csak pattintsam a hordozót és vigyem,ne kelljen kézbe cipelni,de szerintem a mózes része nem igazán kihasználható,mivel ha kiviszed levegőzni lehetne a hordozóban is ,a sport rész is teljesen dönthető,van ahhoz is lábzsák is,elég lenne ha lenne 2 funkciós,de a két funkciósak általában mózes meg sport rész,nem hordozó és sport rész sajnos!!!

Kép
bévi

Voltam dokinál, méhszáj változatlan (c1), vérnyomás, vizelet rendben, viszont ugye még mindig haránt ill. ferdén fekszik, így ha nem fordul meg vagy jobban nyílna a méhszáj akkor be kell feküdnöm (legkésőbb a 38. héten) :? Jaj, de ez már azt jelenti, hogy igazán itt a célegyenes!!!

Babakocsi kérdés! Na ezen én is sokat variáltam! Én sajnáltam kiadni a pénzt egy új multira, amikor tudom, hogy nem fogjuk kihasználni. Hordozónk amúgy is volt, bár valóban kényelmesebb lenne csak átrakni a vázra, viszont talán a mózes kényelmesebb a babának. Végül egy használt mózeses + sport mellett döntöttünk.
limo73

Sucer örülök,hogy minden rendben van veletek pihenj és lassan csináld amit kell,csak óvatosan mindennel!

Limo hát nem tudom eldönteni én sem mi lenne a helyes kényelmi szempontból tudom,de ott fizetni is kell mózest nem fogjuk kihasználni,mi messze lakunk a város központól,tudom azt hogy itt áll a kocsim az udvaron nem fogok neki állni gyalog felmenni a gyerekkel 3 km-ert mikor megtehetem kocsival is,de szellőzéshez elég lenne egy sport kocsi ami teljesen dönthető,az autóba meg kell a hordozó az meg jó lenne ha olyan lenen ami a sport vázára pattintható,szóval ha valaki valahol lát talál olyan kocsit ami sport rész és hordozó és a hordozó rápattintható a vázra az jelleze már nekem,persze ha nem 60 ezer mert annyiért már 3 funkciós veszek majdnem!!!Több szem többet lát köszönöm előre is!!!!!

Én nem tudom velem mi van ugye a picim feje a bordám alatt van és ha ülök annyira fáj ott nyomja ugye este ha féloldalt fekszem másképp nem tudok akkor mindig azon az oldat fáj amelyiken fekszem olyan mintha arra az oldalra feküdne,remélem nem nyomja a bordám a kis fejét mert az van ott,akkor simogatom kicsit óvatosan és odébb megy de addig nagyon fáj nekem,remélem neki nem!!!!!!

Kép
bévi

Hosszabb időre, pl altatni jobb mózesben, amíg pici, egyenesen van a háta... a fiúk viszont hamarabb kinövik a mózest, mint ülni tudnának, sokszor még a lányok is.

Kép
xtina75

Mi is elég messze lakunk bármitől, ezért azt tervezem, hogy lemegyünk az autómmal a Duna-partra, előveszem a vázat a csomagtartóból, rápattintom a vázat, sétálunk egy nagyot, aztán vissza be az autóba, és irány haza.

Kép
xtina75

[quote="lombikbaba"]C írta:lombikbabasillag
Az 58-as BPD az olyan 23-24 hetesnek felel meg. A 85-ős az olyan 33 hetesnek felel meg... (Nem nagy Gergő feje!!!!!)

Vérnyomásod :cry: :cry: :cry: :cry:

Nagyon szépen köszönöm!!!
Esküszöm megijedtem,mert van valami táblázata a védőnőnek és az alapján azt mondta nem stimmel...
Uh-kor betöltött 32 hetes voltam
Még egyszer köszi Ircsi...nyugodtabb lettem :oops:

Vérnyomi...séta miatt szerintem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nem tudom mi lesz,hogyan döntök/döntünk ugye minél hamarabb mert manókát valamiben azért haza kell hozni a kórházból,kocsival jövünk haza,ááá mindig van ami fejtörést okozzon azt hittem könnyebb lesz de úgy láttom nem egyszerű!!!!
Bocsi,hogy ennyi mindent írtam itt a babakocsi problémámról,de most ez foglalkoztat!!!!!És tanácstalan vagyok és ezért kérdeztem még egyszer bocsi!!!!

Kép
bévi

sziasztok!

a babakocsi nálunk is multi... a hordozó része 13kg-ig jó, ami kb 1,5 éves kor... (normál méret esetében... ismerek 11 kg-os 10 hónapos babát is... na ott mondjuk szívás... :shock: )

a mózest az első fél évben javasolt használni, addig a hordozót csak rövid időtartamokra..., alkalmanként 1-2 óra hosszára, amíg dokihoz viszed a babát...ilyesmi... de hosszabb sétákra már nem, mert abban összegörnyedve van a baba...

mi is szeretnénk jönni-menni a babával! ezért vettük meg a multifunkciósat... aztán majd eladom, vagy ha lesz második, akkor nem kell újat venni...

Királylány nem a ruha rengeteg, bár tagadhatatlanul sok van... ebben benne van a 20 pelus, a törcsik, kifogók, ágyneműk, lepedők, baldachin...stb... szóval minden babacucc, amit vasalni kell...
illetve benne van az is, hogy úúúútálok vasalni, és közben többször felálltam időt húúúúúzni! ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Nah lányok köszönöm a tanácsokat aranyosak vagytok,megyek kicsit járok egyet ezt nem lehet elviselni ezt a gyomor nem is tudom mit,annyira nyomódik felfelé a gyomrom mintha a számon akarna kibújni nagyon rossz állok egy kicsit hátha jobb,pedig most félig fekszem ülni egyáltalán nem tudok már :? mi lesz még ha nő nem tudom!!!!!!

Kép
bévi

Bévi, inkább ilyenkről írogass órák hosszat, minthogy suvickolj nekem!!!! :) Van nekem egy tanári végzettségem is (angol-magyar tanár, ált. isk.), feladom neked házi feladatnak, hogy írj tele 5 oldalt itt :D :D Addig sincs sikamikaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
xtina75

hahó, életjel...

Nem dolgozom, de beütött a mennykő: elkaptam Bendétől a nyavajáját, nekem is tüszős mandulagyulladásom lett... :-( Voltam ma dokinál, írt fel antibiót, algopyrint... Pihenek, nyelni se nagyon tudok... :-( Ma nem vagyok ezért a toppon, de igyekszem kicsit összeszedni magam, és jövök majd!!! :-)

szilvás76

Szilvás Jobbulást!Vigyázz magatokra és Bendére!!!Pihenjetek sokat!

Igen Mares :wink: A pécsi Gergő csapat! :D

Nálunk is tetőzik :(
Bubum nem tud lábra állni...nagyot vakkan ha a jobb melső lábához érek!!!Holnap neki is doki...rossz nézni ahogy vonszolja magát... :? :?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi! Segítség!
Most böngészek a harántfekvés után (fránya internet :? ) és a terhessseg.com-on a következőt találtam a 37. hétnél:
"Ha farfekvéses a baba, már ajánlani szokták a császármetszést, ha azonban harántfekvéses, akkor kötelező." Ez tényleg kötelező orvosi protokoll vagy van mérlegelési lehetőség, ill. ahogy olvasgatom nem szabad, vagy nem ajánlott megvárni a spontán szülés indulást?
limo73

bévi...én a tesz-eszről vettem multifunkciós babakocsit, pierre cardin PS692-es típus...használtan ugyan, de semmi baja nincs, 50.000Ft-ért...ennél a mózes, a sportrész és az autóshordozó is külön-külön rátehető a vázra...szélesebb, mint az átlag babakocsik, és alul tök jó nagy kosara van...
Mind a 4 kereke leszedhető...hátsók felfújhatóak...találtam is egyet a vaterán, ha gondolod nézd meg

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 01351.html

barátnőm is ilyet használ, és tőle tudom, hogy nagyon nagyon jó...nekem is ugyanilyen piros-fekete van, mint ami eladó...:)
Nem tudom, mennyit szeretnél rá költeni...de ez nagyon jó...:)

Lenne egy kérdésem...mennyire nézik azt szigorúan, hogy voltam-e EKG-n vagy fogászaton? mert nekem ez a kettő kimaradt...és ugyan EKG-ra ha nagyon kell, elmegyek, de fogorvos engem csak akkor lát, ha haldoklom már tőle...szóval ezek mennyire kötelező vizsgálatok? ha kimarad nem lesz irgum-burgum szerintetek?

Ilus

KépKép
badzsulka

Ja, sport...
F1-et természetesen nézni kell...tegnap is így volt...nagyon durva volt az a baleset, tényleg...szerencséje volt, hogy visszafordult az autó, és nem a fején csúszott végig...na meg erre a SC-os bakhéra volt nagyon ki Gábor...nagy Ferrari drukker, és azok mostanában mindig nagyon megszívják, mint ahgy most is, főleg Alonso...na, mindegy...kíváncsi vagyok, felülbírálják-e végül a végeredményeket...

Foci...mi a német csapatnak drukkolunk...jó kis meccs volt...bár a végén már annyira nem csináltak semmit az angolok, hogy kicsit uncsi lett a 4. gól után...esti meccs...kb. ugyanez volt...de nagyon durva volt, hogy mindkét tegnapi meccsen volt hiba a góladásnál...

na, ez tök nem babás bejegyzés volt, de mindegy...csak utólag jutott eszembe...:P

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus-fogászaton én sem voltam..illetve csak a gyerek fogorvosnál húzatni(sűrgősségin) de ez nincs bent a könyvemben

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

ledőlök ismét :? :(
gergő nagyon feszít,kemény a pocakom és görcsöl...zsibbad a jobb combom is :( :?
majd jelentkezek...
Puszi,pihenjetek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Pelus-téma: liberót és pampers-t próbáltunk, elejétől fogva a pampers vált be. Nekem a babylove (dm) nagyon nem tartja a pisiszagot, olyan fura büdös, hogy személy szerint én azt nem preferálom. Aztán lehet, hogy túl érzékeny az orrom :)

Fogászat: én se voltam :oops: pedig szerettem volna menni, de mindig van valami, amit helyette kitaláltam. Pedig nem vagyok fóbiás, és a fogaim is elég jók.

EKG: voltam Bálinttal, de Kristóffal anno valahogy kimaradt. Nekem nem volt gond belőle, de lehet ma már szigorúbban veszik a dolgot, nem tudom. Talán orvos-kórház függő is. Kérdezd a dokidat, Ilus!

Tünde, engem lehet mindenki meg fog kövezni, de én az elején egyszer elkövettem azt, hogy kivasaltam a babaruhákat, és elegem lett belőle... :roll: azóta egy deka babaruhát, textilpelenkát, semmit nem vasaltam Kristófnak. És Bálintnál sem tervezem. Nem gyűrödnek túlságosan ezek az anyagok. Jó, az ingeket vasalom. De pl. a lepedőt sem, mert gumis és ahogy ráhúzom a matracra, teljesen kifeszül.

Nekünk nem volt multi babakocsink, én sajnáltam rá a pénzt. :oops: Ehelyett volt kölcsönbe egy autós hordozó (most is így lesz), egy nagy Pierre Cardin babakocsi (mindenestül 40 ezer Ft volt), és aztán egy esernyőre csukható könnyű babakocsi (11 ezer Ft volt), mózeskosarunk nem volt, nem láttam értelmét.

Sucer, jó, hogy jelentkeztél!

Bévi, pihenj! Nem tudjuk eleget hangsúlyozni. De már rájöttem, hogy te a korábbi pörgő életstílusod miatt nem bírsz nyugton lenni a terhesség alatt :roll:

Limo, lehet császár, de még mindig megfordulhat a baba. Van, akinél ez csak a 36. héten történik meg. És vannak kórházak, ahol a fordítást is "megpróbálják". Szerintem, még ne add fel :wink:

Bocs, most nekünk is menni kell.

bekri

A fogászatnak nézzetek utána, mert valami olyasmit mondott Maccs, hogy akkor nem jár az anyasági... (?)

Kép
xtina75

Most én fáradtam el....
Egész nap csak rohangálok, mivel mindig közbejön valami hülye dolog itt. Most éppen kiderült, hogy több földet kell kiszedni, ezért nem elég a konténer. Így kell még egy! :twisted:
Ja és a szegély sem elég azt is rendeltem még 3m-et. A többit már le sem íróm, mivel kezd elegem lenni. De sajnos ezt már 2 éve terveztük, hogy megcsináljuk....
Közben kimostam, takarítottam, mivel jó nagy kosz volt. Én ezt nem értem nem is voltunk otthon és így :?:

Csillag, pihi!!!

Sucer, végre te is otthon, ez szuper!!!

Babakocsi, nálunk is multi van. Mivel a hordozóban nem lehet sokat a gyerek az első időben. A gerincének nagyon nem jó, így a mózest kell használni 6 hónapig. Utána jöhet a sportülés.

Foci, én nézem! Mivel imádom a vb-t! És a németeknek drukkolok. Illetve az argentinoknak, braziloknak is, de hát most szombaton az argentinokkal játszanak a németek. :roll:

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Bekri, engem alapból nem zavar a császár gondolata, csak tudjam mire kell számítanom, és esetleg mikor!

Az anyaságira való jogosultság nem írja feltételként a fogorvost, csak időre született gyermek esetén a 4 terhesgondozáson való részvételt. Én sem voltam fogdokinál :oops:
limo73

Na, akkor asszem most is kihagyom...még általánosban volt egy drága fogorvos (a kötelező iskolai), aki egy idióta volt...asszem ki is rúgták vagy mi...kb. minden fogunkat kihúzta, ha baja volt, ha nem...nekem minden fogamat kihúzta hátulról, kivéve a leghátsókat, azokat betömte, hogy nehogy elromoljon, amíg ki nem esik, hát csókoltatom, azok a már nem kiesős fogaim voltak...és szép fekete amalgántömések...és állandóan kettétörte a fogunkat...mindig következő alkalommal szedte ki az előző maradékát...úgyhogy egy életre elvette a kedvem tőle...később még 8-ban talán volt egy másik, az látta rajtam, hogy kivagyok a dologtól, és mondta, hogy menjek vissza, ha elég erősnek érzem magam...na azóta is megyek...:P amúgy semmi baja a fogaimnak...középsuliba is nézték...csak ott tudtam, hogy nem csinálhatnak semmit, de nem is kellett...nem is szokott fájni, csak ha a bölcsességek nőnek (mert azok csak egyszerre tudnak, külön-külön nem)...na ennyit a fogászos monológról...
EKG-nak meg szerintem most már semmi értelme, mert elvileg az első trimeszterben kéne elvégeztetni, vagy mi...

Ilus

KépKép
badzsulka

Bévi
Nekünk a babakocsihoz nincs mózes... fektetni lehet a babakocsi részben... sétához jó a hordozó is...
Kertesházban kitenni meg a legjobb az utazóágy...
(nyáron szerintem, annyira nem kell a mózes... télire meg kinövik a babáink... más lenne a dolog, ha decemberben szülnénk...)

Tünde
1-2 óránál hosszabb séta??? :roll: :wink:

Szilvás
Jobbulást!!!!!!

Limo
Harántfekvésben NEM tud megszületni a baba... csak császárral lehet egészségesen világra hozni. Viszont 1-2 órás vajúdás nem árt!

Badzsulka
Egy EKG nem árt! Ha esetleg műtét lesz a vége...
Általában a háziorvosok is tudnak csinálni!

Woody
lassíts te is!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Baba gerince (vélemény by Ircsi)
Amennyit általában kivisszük majd a babákat, annyit bőven lehetnek a hordozóban.
A pocakban se egyenes a gerincük! És a természtes tartásuk is olyan összegömbölyödő!
A gerinc-fejlődése szempontjából az a lényeges, hogy a mozgáshoz legyen otthon megfelelő helyük...tudjanak forogni, kúszni, mászni... (járóka kilőve nálunk)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, basszus, azt hittem kifér harántba is! :D :D :D :D :D :D
Lehet, hogy nem volt egyértelmű a kérdés...ha harántos akkor megvárják, hogy meginduljon a szülés, vagy azt mondják, elérte az x időt, és császár.
limo73

Tündi! Most vettem észre a privit, válaszoltam!
limo73

Limo
Orvosa válogatja.... (programozott császárnál is jó a baba szempontjából, ha előtte néhány órát vajúdik az anyuka)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bababkocsi: egyetértek a netdoktorunkkal, nekem se volt mózesem egyik gyereknél sem, nem is lesz. Autós hordozót csak autózáshoz használtam, otthon pihenöszék, ha valamiért kellett, de annak a támlája dönthetö. Nekem sima Knorr shopper típusom van (a barátnöm dobta ki úgy két éve, mert a teraszon volt és kiszívta a nap a színét, de nekem így is jó), belefér egy gyerek - ha nagyon fáradtak kettö is - és vagy 20 kg bevásárolt cucc anélkül, hogy összedölne. Nagyon strapabíró darab. Leginkább sportkocsinak illene be a ti neveitek alapján, van hozzá lábzsák és egy soft hordozó, amolyan mózes anyagból, de én azt nem nagyon használtam csak télen a lábzsákkal. Nekem ezekkel az utolsó kézbeli kocsikkal nagyon jók a tapasztalataim. Rengeteg kocsink volt már, mert egy idöben minden lomtalanításban vagy 20 kocsi közül lehetett választani és az elödjei onnan voltak. Ha akadt valami jobb, cseréltem, ki az utcára az eddigi, be a következö. Huzat lehúz, kimos és megy a kocsi. :)

Pelenka: én mindent kipróbáltam, kivéve ami itt nincsen, mint Rossmann és Tesco. A pampersröl nem tartok sokat, de nem is a legrosszabb, olyan középmezöny. Mindenesetre az ár és a minöség nem áll arányba. Nekem az Aldi és a DM Babylove jött be a leginkább, de mivel mindig változnak a beszállítók, a minöség sem marad érintetlenül. Néha ragyás a gyerek fenek, akkor váltottak és én is váltok, aztán egy idö után visszatérünk megint. Ált. a változó mintákról lehet tudni, hogy mikor van nagyobb változás.

Baromi meleg van és a hét vége felé még melegebb lesz. Itt a tetötérben ez maga a horror.
Ma de. bevásárolni voltam a gyerekekkel csiga tempóban. Nagyon fáj nekem is a medencém alul. Ha nekiindulok még istenes, de hazaérve lerogyva már nagyon fáj mindenem. Lassulok.
Kimostam, rendet raktam, kaja, gyakorlok a gyerekekkel, stb. A tanárnö egyre bunkóbb (felénk is). Eni ma megkérdezte, hogy hogy ityeg a fityeg, mehet-e 3. osztályba, vagy sem, de nem válaszolta meg a kérdést, hanem csak annyit mondot, hogy még nem tudja. Hivatalosan 6 héttel, tehát már 3 hete közölnie kellett volna a tényállást velünk. Mindenesetre Eni erösen javuló tendenciát mutat, motivált és igyekvö, amióta a párom is oltja belé a küzdeni akarást. A hétvégén megcsináltuk az egyiptomi múmiákról és piramisokról szóló prezentációját. Plakát is beleértve.

Megyek, mert ahány gyerek, annyiféle vágy.

Barbi
Vendég

Köszi Ircsi! Hát majd kiderül mi lesz! Még fordulhat is, mert igaz ritkán, de néha "irányba" áll. Persze aztán utána újra keresztbe fordul...biztos úgy kényelmes neki :)
limo73

Jelen.
Reggel a főorvos rámnézett,azt mondta,végülis 34.hetet betöltötte,panasz nincs,pécsi,hazamehet...kérdésem,hogy a 3.fokban érett lepényről mit gondol...ránéz,most olvasta először persze,visszakérdez"és maga ezt elhiszi?" hmmm,mondom,azt hiszem el amit mondanak...na jó akkor legyen egy UH...du.1-re át is hívtak,Arany dr és a barátnőm... BPD 88,terhesség 34.hétnek megfelel,csókolom...kutyát nem érdekelte h.a kérdés méhlepény volt. (jó,flow rendben és a baba nőtt,tehát biztosan jól van de :evil: )du-i viziten azt mondták,remek,holnap hazamehetek...én meg a főorvos után vágtáztam és megkérdeztem,lehetne e ma....azt mondta,jó,de menjek holnap a záróért.Úgyhogy holnap taxiba vágom magam(a dombot azért nem vállalom)és visszamegyek érte. Franc alszik ott még egyet.
Jött értem Miki,lementünk a Borsayhoz,mert pont mára volt eredetileg időpontom,ránézett UH-val,van magzatvíz,ha nem is sok,holnap jelentkezzek be nst-re,és 1 hét múlva újra nála.Szerinte a 3.lepénnyel kihúzhatjuk a végéig is sok pihenéssel. Hulla fáradt vagyok,ledőlök...

Ircsi,én is annyit bírok csak (10-15 perc,és görcsölök...)

Limo,haránt :? tuti császár...de nálunk is,eddig...

Csillag,én babám feje 88...

Tündi,közösségi oldal...de jó!
Talit nem tudom bevállalom e,addig eldől,hogy leszek...

Woody,Dia,Melisch,Brik,Bols,jó hogy írtatok...

Szilvi,tüszős mandula :( jobbulást!!

Bocsi ha valaki kimaradt...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbabaTünde
1-2 óránál hosszabb séta??? :roll: :wink:

öööööö.. miért is ne? nem gyalogolásra gondoltam, de akár egy kisebb kirándulás, vagy városban csavargás simán elhúzódhat... én nem fogok ebből problémát csinálni, főleg ha szeptember - októberben még szép idő lesz... nem szeretnék otthon kuksolni, csak mert baba van... szoptatni lehet a kocsi hátsó ülésén is... sőőőőt... pelenkázni is...

illetve mi sok időt töltünk az apuéknál és a barátnőméknél is... nem várhatom el, hogy mindenhol virítsanak egy babaágyat, ahova megyünk... szóval ezekre az esetekre is praktikus a mózes...

illetve ha rossz idő lesz, akkor a mózesban ki tudod úgy vinni a friss levegőre, hogy klasszul körbebugyolálod... :lol:

de nyilván mindenki maga dönti el, hogy mit hogyan szeretne...

itt nálunk a lépcsőházban minden emeletre jut két pici baba, és az anyukák kivétel nélkül használták a mózest és szerették... mivel saját gyermekem még nincs, ezért mások tapasztalataiból táplálkozom... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Barbi
Eddig a meleget hiányoltad... most hoztunk... Tudod, zsákokba be lehet tölteni meleg levegőt...és itt kiengedtük... :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

bekri miért kövezne meg bárki is?!?! magánügy, hogy hogyan csinálod!!! valószínű, hogy a második mosás után már én se fogom kivasalni a rucikat, csak most így olyan szépen mutatnak a szekrényben... :wink: :lol:

én pl a fertőtlenítést nem tartom fontosnak... van aki meg ezen akad fent! :wink: :lol: :lol: :lol:

Évi otthon??? szupi!!!!! tessék sokat feküdni, pihenni!!! ha megtudom, hogy akár egy tányért elmosogatsz.... odamegyek!!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

limo még bőven befordulhat!!! ne gondolj a legrosszabbra!!!! tessék beszélgetni vele esténként, hogy forduljon meg!!! és csak a pozitív gondolatokat szugerálni!!! :lol: :lol:

Kép
gtunde75

nálunk valószínűleg ki lesz használva a mózes...meg ahogy elnézem (más kocsikéhoz viszonyítva) ez elég nagy...úgyhogy szerintem még a télen is jó lesz neki...na meg néha ebbe szándékozzuk majd altatni...sajna a kiságyat csak az erkély mellé tudtuk tenni, így viszont óhatatlanul huzat is lehet, ezért a gázosabb éjszakákon apája mellé tesszük majd a mózesbe...

Évi, örülök, hogy hazaengedtek...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Kertes háznál is praktikusabb a mózes az utazóágynál, itt pillanatok alatt olyan szél meg vihar lesz, ha kint alszik a baba, be lehet tolni babakocsistól, fel sem ébred.

Kép
xtina75

Sziasztok jól felvetettem ezt a babkocsi témát!!!De örülök,hogy leírjátok a véleményetek ezzel lehet tapasztalatot szerezni!!

Évi ez nagyon jó,hogy haza engedtek és pihenj sokat és semmi meló semmi dolog főzés stb csak szigorú pihenés!!!!!!

Tünde jó,hogy többet írtál ma legalább kicsit pihensz is :lol:

Szilvás jobbulást nektek!!Pihenj sokat sajnálom,hogy betegek vagytok,nem kezdődött jól a szabadság!!!

Woddy ismerős az érzés de utáltam én is ezt a sok munkát a kőmüves stb mindig volt valami bajuk!!!

Ircsi nekem is jó lenne egy olyan kocsi ami csak hordozó és sport ami dönthető,de az lenne a legjobb ha külön csatlakoztatható lenne mind a kettő mint a multifunkciósnál!!Nektek milyen típusú van???????????????

Ilus sport úgy látom nálatok minden napos :lol: én nem szoktam nézni :oops: nem köt le,babakocsi nálunk van 60 ezerért új plussz egy év garancia és nagyon szép a színe is ezért nem gondolkoztam használtban mert majdnem egy árban árulják,de nagyon aranyos vagy a link miatt!!!Megnéztem!!!

Mindenkinek puszi bocsi akit kihagytam!!!!

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?