A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Apasági nyilatkozathoz: -ez a pécsi honlapról való, de szerintem ez törvényileg mindenhol így van-

http://eugyintezes.pecs.hu/caseMiniSite ... 5?mid=3392
limo73

Sziasztok!

Bizony élek... :)

Reggel, nem figyeltem a dudaszót.... :)- ki gondol arra 8, majdnem 9 hónapos terhesen, hogy neki dudálnak???? :D
:lol: :lol: :lol:

Ma voltam anyukámmal du szivacsot venni pelenkázónak, meg hozzá bevonásra viaszosvászonszerűt....
Hm...nagyon tuti lesz... :)
Mivel nem szabvány a pelenkázó, így megoldja nekem! :)

Aztán csináltam sültoldalast petrezselymes krumplival, meg cukorborsó levest.

Most meg mindjárt lejár egy adag babaruha, mehetek lassan teregetni.

Ja voltam ma a Dm-be, vettem pelust, én a Liberót vettem, az volt a legolcsóbb.... :shock:

Én az apaságihoz nem vittem semmi mást magunkon a személyin és a várandós könyvön kívül.... simán megcsinálták....

Jah, tegnap olvastam a Tomi mosószert asszem Vanilla írta, ma láttam az intersparba 2200-ért a 4,5l-t asszem....

Hú, kicsit bepörögtem itt a sok hírt olvasva....
Kezd nagyon közeledni az idő.
Kiváncsi vagyok mikor kezdődik meg a sor, na meg a fényképet a babáról mielőbb feltölteni!!!!!! :)

Nekem sincs hála istennek panaszra okom (lekopogom), csak vannak napok mikor kimerülök, =alszok :) persze hétvégén csak, mert akkor van rá lehetőségem.... mint ezena hétvégén is, du 5kor ledőltem egy órácskára, de másnap 10kor ébredtem :shock:

Ilyen már 1001 éve nem fordult velem elő :)
Azóta fitt vagyok :)

Nah jólvan, befogom! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Nekünk elfogadták a kiskönyvet, nem kellett külön igazolás, és felhívták apuka figyelmét, hogy a nyilatkozat visszavonhatatlan :)
limo73

Clárika! De jó, megvagy! :D :D
Nálunk is ilyen simán ment a nyilatkozat!
limo73

Ja, és erről a közjegyzős igazolás szükségességéről sem volt szó, mert már az apaságinál vizsgálják, hogy más nem jöhet e szóba, és csak akkor tehető ilyen nyilatkozat, ha nincs férj, hivatalos élettárs.
limo73

Apuka eszmefutattása a harántfekvésről: ez az én fiam, minek állna a csukott ajtó előtt heteket, a feje tetején, majd ha kinyitják neki az ajtót odamegy. (Apuka egy borzasztóan nyugodt, kényelmes emberke)
limo73

Vanilla én is dinnyét ettem.
Jó kérdéseket kaptál :) Tőlem is kérdeztek ilyet,és sajna én is bunkó voltam...pl.kiírtam iwiwre múltkor a kórházból(a kollegáimnak persze)hogy na a hóhért akasztják...erre az egyik sógornőm ír,hogy miért irtad ezt csak nincs valami baj?(tudta h.mi van...)hát csípőből visszaírtam,ezt komolyan kérded mikor 33h hetesen visszatartáson vagyok a kórházban??? (túl van csomó vetélésen,jan-ban szült,tudnia kell milyen érzés...)
Másik sógornőm ma,hogy én sajt felelősségemre jöttem-e haza...mondom persze nekem csak ennyi eszem van...

Clarika,tessék a dudaszót figyelni,sőt,lehet még fütyülnek is,sose tudhatod :)
A tali hogy,hánykor lesz? Clari jössz? Tündi? (én megyek ha minden OK lesz és elvisz az uram :))

Melisch rádfér a jósors(anyukádnál)

Bévi te meg ne sírj...!!!Babák se szeretik...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Bévi, apasági nyilatkozat témájáról jut eszembe, a többieknek, hátha nem mindenki tudja, hogy a házasoknak meg kell házassági anyakönyvi kivonat, ami 300 napnál nem régebbi. Lehet, ezt mindenki tudja, csak nekem volt új anno, amikor Kristóffal megjelentem az első ctg-n és láttam kifüggesztve a vizsgáló ajtaján... :oops:

Barbcsi, de jó, hogy írtál Te is. Hajrá akkor, kitartás még egy darabig.

Melisch, ezt a vasalás is fertőtlenít témát én anyósomtól hallottam először, amikor átjött segíteni. Anyukám sose vasalt pelenkát. Nem tudom, mit gondoljak róla. :roll:

Clárika, nem csodálom, hogy a pörgés mellett netezni már esetleg nincs energiája. Ráférne a pihizés szegényre :oops:

Hú, lányok, Szilvi, Ircsi, akik már úgy tűnik, készen állnak a szülésre... Csak kapkodom a levegőt... :shock:

Császáros babák: egyébként egyetértek Maccsal, hogy valami oka van annak, hogy nem fordulnak be a babák, vagy nem úgy halad a szülés, ahogy a nagykönyvben meg van írva. És akkor életet kell menteni, császározni kell. (Nálam is megvolt az ok, csak éppen nem én és nem a baba volt az... ááá, nem akarok itt nagyon belemenni.)

Nevelés és könyvek: akkor még egy okoskodás :lol: :oops: , amit magamon vettem észre. Mit jelent az, hogy ösztönből neveled a gyereket? Mert én egy csomó mindent automatikusan úgy csinálok, ahogy velem csinálták anno. Még akkor is, ha tudom, és azt gondolom, hogy ezt az én szüleim nem csinálták jól és én nem szeretnék ugyanabba a hibába esni. :oops: Értitek, mire gondolok?

A másik meg, hogy hiába tudom elméletileg, mit szeretnék, hiába van elképzelésem, a gyakorlatban sokszor azon kapom magam, hogy hülyén reagálok eseményekre, dolgokra.

Ezért szerintem például egy-két Ranschburg-könyv érdemes, ha van a háznál :wink: Így legalább jobban tudatosul az emberben, aztán lassan csak sikerül átültetnem a gyakorlatba is :wink:

Persze, alapból azt gondolom, hogy "csak" szeretet kell és kész. Csak néha nagyon észnél kell lenni, hogy hol vannak a határok, mártírkodás, önfeláldozás, majmolás, elkényeztetés és a valódi szeretet között. És amikor valami helyzet van, általában csak utólag jövök rá, hogy mit, hogyan kellett volna tennem... :oops:
Na, most szépen bemutattam magam, hogy mit össze bénázom :oops: 8)

bekri

Bévi, Kristóffal nekem is volt többször, hogy sírtam, és nem bírtam abbahagyni... Most hála Istennek csak egyszer borítottak így ki, de ügyes voltam és rövidre zártam a dolgot...
Nehogy már más hülyesége miatt szenvedjen szegény Lili is!

bekri

Sziasztok!

Egy órája értünk haza babanézésből. Nagyon nagyon jó volt, sok hasznos tanácsot kaptam, jó érzés volt. Megkaptam a gyerek doktornéni telefonszámát is. :wink: Kaptam egy könyvet a szoptatásról, holnap elolvasom. :roll: Mindent megbeszéltünk, vagyis elég sok mindent, de még tudtam volna kérdezni. De még úgyis megyünk. Megint meg lettem dicsérve milyen szép nagy a pocim, és amikor mondtam, hogy 13 kilót híztam, el se tudták képzelni, hova ment. :D
Aztán nemcsak a szoptatásról, a kórházról is mindent megtudtam. Úgyhogy úgy megyek be, hogy tudom, mi hány órakor lesz: ébresztő 5kor,fürdetés délután 4kor, szoptatások 3 óránként reggel 6tól kezdve stb. Szoptatásról naplót kell írni. lemérni előtte, utána. Pelenka kakis volt-e vagy csak pisis, stb. :) Meg a szülésznőkről, csecsemősökről, úgyhogy vigyázz kórház, tapasztalatokkal felszerelkezve érkezem! :D De azt még mindig nem értem meg, miért kell 2-es méretű pelenkát adni az újszülötteknek. :? De azt úgyis viszek be, meg popsitörlőkendőt, textilpelust, kissapkát, kesztyűt, mást nem. Azt is tudom, hány nap után engednek haza. Ha sima szüléses vagy, akkor 3 nap, ha császáros, akkor 4. Ha hétfő délelőtt kerülünk az osztályra, akkor az már egy napnak számít (mármint a hétfő), és csütörtök reggel engednek haza, ha hétfő délután, akkor meg péntek reggel. Mindez sima szülés esetén.

Szilvás! Jobbulást kívánok neked!!! Bende már meggyógyult?

Évi! Helyes, helyes, de azért azzal a minimális házimunkával is csak módjával! Holnap lefényképeztetem a pocim az urammal :roll: és teszek fel! De esküvőset már tettem!!! Meg most is töltöm fel!!! :wink:

Ircsi! Nálam meg te vagy rajta a kezdőlistán! :wink: És nagyon szép a pocid!!! De én is érzem, hogy Bence előbb fog jönni, mint aug. 6. Apukája júl. 28-ra tippel, én előrébbre, de titok mikorra. :roll: Július elején megmondom mikorra. :) Kötjük Tomival a fogadásokat. :wink: :D

Pelus: mi Pampers-t vettünk, az 1-eset. Azt a tanácsot kaptam, hogy a pampers fiúpelenka, a libero meg lány. De nem vettünk sokat, mert egyrészt gyorsan nő, másrészt bármikor lehet pelust venni, apuka be tud érte menni, harmadrészt meg úgyis kitapasztaljuk, nekünk melyik jön be igazán! :wink:

Én a nektarint, meg az őszibarackot kívánom nagyon nagyon. És mostanában reggelire a kakaós csigát. :oops:

Melisch! Én még holnap vasalok egy adagot. Textilpelust mi is kivasaltuk.

Bekri! Igyekszem jönni, most már többet, csak tényleg komolyan veszem a pihenést. Főleg a Tomi, mindig nézi, hogy betartom-e a fekvést. És együtt számolunk magzatmozgást. Addig nem is szoktam semmit se csinálni, amíg nincs meg a 20, mert csak belekeveredek a számolásba, meg figyelem, hogy 1 perc eltelt-e már. Általában 3 és 5 között szokott meglenni, függően az időjárástól, ha az változik, akkor Bence is lustább és noszogatni kell, hogy mocorogjon. :roll:

Megyek is vissza pihenni, és aludni. Holnap is jövök! Jó éjt mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Bévi!
Ne sírj!!! Vannak kellemes dolgok az életedben.. nem??? Nem hiszem, hogy nincsen. Hát gondolj azokra és arra, hogy a kicsit nem is olyan soká megölelheted! Nevess magadon, meg azon, hogy pityeregsz... próbálj meg pozitívabb lenni... most sok-sok vidámságra van okod, nem pedig sírásra!!!

Apaságihoz nekem kellett a dokitól igazolás... Bp. VII. ker. Pikk-pakk kész van.

Annyira jókat kuncogok!!! A Kedvesemnek is sztorizok rólatok... Arra lettem figyelmes, hogy mindenki nyomkodja, meg bökdösi a kicsikéjét, ha nem mozog egy bizonyos ideig :) Meg is jegyezte, hogy nem hagyjuk Őket nyugodtan pihenni :) :) :) Persze nevetett Ő is (miközben nem is olyan régen 1 centiről hahózott a pocakomba, mert mondtam neki, hogy nem nagyon mozgott aznap a kicsi).

Részemről a főtt kukoricát és az őszit preferálom 2 napja.. kiló számra :shock: :shock:

Jó éjt!
szilvi35

Évi

Nálam kétségtelen a tali!
Sose jöhet közbe semmi, már jó előre beírtam a naptáramba!
Oda nem szervezek semmit! :)

Na kiteregettem, lefürödtem, most lefeküdtem.

Jóéjt! :)

Holnap is zsúfolt napom lesz, nem bizti h tudok írni, de olvasni próbálok.....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jó éjt...én most keltem :) aludtam 7-től vagy fél 10-ig :roll:
Clarika OK :) csak az időt irjátok meg,bár ha a Zurammal megyek akkor 5re érek oda.
Muszáj ennem olyan pizzás fagyit megint :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Lányok a nagy sírásomnak nagy görcs a vége bal oldalt lent,a sérvem tájékám,mert ugye azzal műtve voltam,nagyon görcsölt most kb 10 perce abba hagyta,megfürödtem most fekszem,nincs itthon magnéziumom elfogyott,párom nem tudom tud-e szerezni,elfelejtettem neki hamarabb mondani!Remélem nem jön elő a fájás megint,fekszem és ha más nem lesz majd reggel hoz magnéziumot,remélem nem lesz késő!!!!Kemény a hasam de ha nem fog kapni nem tudok mit csinálni,remélem a pihenés is segít!!!!

Kép
bévi

Jaj, Bévi, frászt hozol rám!!! Tessék pihenni, mélyeket lélegezni, relaxálni, vagy valami kellemes zenét hallgatni vagy valamit, ami megnyugtat!

Melisch, elfelejtettem megdicsérni a névválasztást: Petra Rita szerintem nagyon jól cseng és nagyon határozott egyéniséget takar.

Barbcsi, tudod, hogy nem számonkérés :D Csak megnyugtat, amikor írsz. A kórház nem semmi. Ezek szerint nincs rooming in, igény szerinti szoptatás és társai. Viszont képzeld, a délutáni fürdetéssel tiszta mázlisták vagytok. Nálunk úgy lesz, hogy a váltáskor van fürdetés, azaz valamikor hajnal 4 és 5 között vonulnak az anyukák a babákkal a szobákból a fürdetésre... :(
Én írtam szoptatásról, tápszerezésről naplót, mert kétségbe voltam esve. De hogy már a kórházban? Nagyon szigorúan hangzik... Ilyen napirend mellett majd vicces lesz, amikor nővérkék, hogy anyuka, miért nem pihen, nem lesz elég teje! Befizetek rá már most, hogy így lesz :lol: Nem rosszindulatból, csak mindenhol ez van :oops: Nekem WC-re nem volt alkalmam, időm elmenni Kristóf mellől, meg állva kajáltam, karomban a gyerekkel... Általában másfél órákat volt cicin Kristóf... El nem tudom képzelni, mikor méricskéltem volna. Ja, és állandóan ordított a pelenkázásnál és rúgkapált, tiltakozott, olyan erővel tépte ki magát a kezünkből, hogy csak lestünk... :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Az Istvánban a fürdetésnél volt napi egy mérés, hogy fejlődött-e a baba. Nekem volt olyan, hogy mivel épp szoptatás előtt álltunk, ezért kevesebb volt a súlya, mint előző nap, a nővérek meg csóválták a fejüket... :roll: :roll: :roll: De aztán valahogy megegyeztünk abban, hogy biztos ez lehet az ok...

Szilvi, főtt kukorica, eddig eszembe se jutott, hogy ilyet ehetnék :D Mire nem jó ez a fórum? :lol: De látom a szénhidráttal a szülésre raktározol erősen :wink:

Évilány, milyen az a pizzás fagyi???

bekri

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Melisch
Szép neve lesz a kislányotoknak!
Babát ki lehet tapogatni :wink:
Élvezzed a kényeztetést!

Vanilla
Okos kérdések :cry: :evil:

Bévi
Fiúkat be kellene vonnod a takarításba! Apukának erélyesen és hatásosan kellene most már közbelépnie!!!! (És ha nem csinálják, akkor szankciók...pl.: zsebpénz elvonás)
Beszélgetni meg próbálj velük. (pl: számítógépes segítséget kérsz :wink: )

Clarika
Nekünk is hasonlóan készült a pelenkázóra a szivacs :lol:
Ha Katus megszületik, apuka fényképes híradást fog írni nektek! Már kioktattam :lol: :lol: :lol: :lol:

Bekri
Nem lett akkor beteg Kristóf :wink:

Barbcsi
Kórház :evil: (Nem éppen baba-barát.)
Mamákat is stresszelik alaposan.

Szilvi
Bökdössük a babákat persze... már most elégedetlenek vagyunk... egyszer az a baj, hogy sokat mozognak, máskor az, hogy nem mozog...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbcsi
Magzatmozgás számolása: ebéd után, nyugalomban, fekve, 1 órán keresztül kell számolni...ha nincs 10, akkor azonnal menni kell...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Katus nagyon nyomja magát lefelé...
A hólyagomat teljesen összepréselte már... 5 percenként pisilek... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!
jó reggelt!

a talival én is úgy vagyok, mint Clárika! :lol: nem jöhet közbe semmi!! az az időpont szent és sérthetetlen!!! :)

Évi nem kell az uradra várnod! nagyon szívesen elmegyek érted! 3/4-re! csak küldj egy címet pü-ben! és nem fogadok el nemleges választ! :lol:

akkor remélem mindenki olvassa ezeket a sorokat!!! csütörtökön 16.00-kor tali!!!

Maress!!!!! ez Neked is szól!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Én olyan nyűgös vagyok :oops: :?
Nagyon nehezen bírom már magamat is elviselni! Nem szoktam ilyen nyápic lenni... Most meg! :evil:

El is bujdosom...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Kitartást, már nincs sok hátra! Kellemes napokat kívánok így a végére, hogy ne legyen nagyon szenvedős...!

Dia, este jót röhögtem, a Grace Klinikában nem menyaszörnynek hívták a túlszervező Izit, hanem ARA-ZILLÁnak! Eszembe is jutott a munkád, meg a kuncsaftok... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Jó reggelt
Dehogy bujdoss Ircsi,ezért vagyunk...
Nagyon rossz éjszakám volt,nem vettem be Zantacot bugyogott is fel a sav :? :? hányingerig,akkor felülök,visszamegy,kóválygok...közben baba ugrál vígan :) olyan intenzív és érdekes mozgást tud végezni! Tök édes. És kézpeljétek végre láttam álmomban :) megszületett,picike volt,pihe puha és nagyon szép,nagy hajjal,és vittük apukámékhoz megmutatni,babakocsiban,már letoltuk a ház elé,Miki visszament valamiért,akkor vettem észre hogy rózsaszín ruhát adott rá (központi kérdés ez a ruha nálam :) ) de már késő volt átöltöztetni,rózsaszín rugi BABY felirattal és kendő(!!) meg tiszta cicaszőr volt a babakocsi,és azt szedegettem le marokszám :(

Tényleg Ircsi,cicák megszokták az új helyet?

Csillag bizti nem tudsz jönni? :(
Igérem nem telefonálok az utolsó pillanatban mindenféle kifogással :lol: :lol: :lol: hogy kórházban vagyok meg feljött a szenny :lol:
Ja a fenti lakó adott tegnap méltányosságból kártérítésül 20 ezer pénzt. Kiegyeztünk.

Bekri,a pizzás fagyi,tányéron pizza alapban fagylalt megpakolva egy csomó gyümölccsel,habbal :wink: van kép a g-n róla,azt ettem utoljára.

Bévi remélem jobban vagy?...

evilany

Sziasztok!

Csak egy kicsit olvasgattam vissza...tegnap egész nap nem voltam itthon...úgyhogy nem is nagyon tudok ragálgatni most...bocsi... :roll:

Reggel a hugimnak segítettem be a virágboltban, ahol dolgozik (kicsit rendbeszedtem, meg elmagyaráztam, hogy nem azért cserélünk vizet meg vágjuk vissza a virágokat, mert az olyan jó móka, de ennyi erővel már szállításkor ki lehetne dobni őket)..na meg látom, hogy borogatja bele a hypót a vázákba...újabb sokk...max kimosható vele, de én se szívesen innék...aztán a zöldeknél, azt mondja, ja, azt is minden nap cserélik...mondom a zöldek alatt valószínűleg nem azért zöld a víz, mert zöld növényeket raktak bele...úgyhogy kicsit rendet vágtam...ki is lettem pikk-pakk...ja, se a tulajnak se a hugomnak nincs virágkötő vagy bármi ehez hasonló végzettsége, azért okoskodtam neki bele ennyit... :oops:

Utána a szüleimhez mentem...ott már várt egy hálózsák, amit apukám hozott el nekem egy vaterás csajszitól...anyu...na mindegy, neki jó kedve volt, én meg összeszorítottam a fogam, és nem szóltam vissza neki, pedig az egekik felb...a az agyam...
utána mentem (volna) háziorvoshoz TP papírért, mert később apukám vitt át szigethalomra...erre még anyu akkor jött le kutyát sétáltatni is, szóval gyök kettővel meg is érkeztem, addigra apukám már rég ott ült és foglalta nekem a helyet...ott meg nem akarták nagyon kiadni a papíromat, merthogy minden hónapban kéne igazolás a nőgyógyimtól, hogy tartsanak tp-n, csak erről senki nem szólt egy büdös szót se, úgyhogy ma hívhatom a dokimat, hogy holnapra kreáljon nekem valami papírt erről, hogy leadhassam...

Aztán végül elmentünk szigethalomra...ott bementem barátnőmhöz, mert hozott nekem csomó body-t...aztán mire végeztünk a dumcsival, meg ruhanézegetéssel összepakoltak, aztán mentek is szülni....:)
Apuékkal meg még egy vateráshoz elmentünk, és lett mégegy hálózsák meg egy pelenkázótáska manónak...:)

Estére úgy kilettem, csak fetrengtem, nyöszörögtem...szegény uram tök kivolt...este addig simogatott, ameddig el nem aludtam...

Ma meg megyek egy barátnőmhöz babázni majd, 2 hónapos a kislánya...na meg dumálgatunk is egy jót...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Barbcsi olyan szépek a képeitek!!!!
Kik voltak a koszorúslányok?

Pénteken kismama fotózás,hurrá :)

evilany

sziasztok

Évi az én éjszakám sem volt jobb hajnali 3vagy 4 ig fenn voltam hányinger fejfájás gyomorégés és babucim nagyon aktív rugdosása miatt .:( de reggel 6 kor már keltem nekiálltam főzni meg takarítani nagy fiaim még alszanak de az ebéd már kész és szép rend van na meg jó hűs a házban pedig tetőtérben vagyunk
Vendég

Vanilla ezek a fiúk már csak ilyenek :)

evilany

Jaj, Grace klinikát mostanában ritkán nézem...olyan szomorú kezd lenni az egész, de a tegnapi is ilyen volt...olyan szomorú volt a vége az esküvőtől függetlenül is...:( (mondjuk csak úgy kb. a felétől láttam, mert valaki meccset nézett...nekm meg eszembe se jutot)

Ilus

KépKép
badzsulka

Lányok lehet tegnap napszúrást kaptam :shock: :( mivel a legnagyobb melegben mentem a védő nőhöz délután fél 2 kor indultam és 4 -re értem haza :( azóta nagyon rosszul vagyok nem a babával hanem én ....
Vendég

szerintem lefekszem mert ez nem lesz így jó ...közben hallom ébredeznek a srácok
Vendég

ó, jobbulást vanilla...reméem semmi komoly...

Ilus

KépKép
badzsulka

Vanilla,pihenj,elsötétített szoba sok folyadék...

evilany

Ara-Zilla, hi-hi, ez nagyon jó volt :)

Évi, a fenti lakó akkor állta a szavát! Ez megnyugtató, nem egy gyökér, aki csak ígérget hirtelen felindulásból.

Melisch, nagyon szép nevek!!!

BÉvi, ne sírj ennyit! Mikor a babátok megszületik, akkor ez tovább fog folytatódni, és az nem jó. Elég, ha csak a gyerek sír majd. A férjed akkor is dolgozni fog, nem fog változni semmi a világon, Te fogod tartani a frontot és már készülj erre, végy erőt magadon.

Szerintem egy-egy "neveléssel" foglalkozó könyv elolvasása nem hülyeség, ad egy bizonyos támpontot, nem feltétlenül azt, hogy hogyan kell csinálnod, hanem amíg olvasod, rájössz, hogy Te miként akarsz reagálni egy-egy helyzetre.

maccs01

Zárón érdekes a baba lelete,azt írják,medencevégi fekvés,majd hogy gyomorgödörben far tapintható,és utána hogy medencében (is!!!!) far tapintható mely a kimenetre jól illeszkedik....hmmm,remélem azért feje is van valahol a babának.(4d-n úgy tűnt...)

evilany

Csak van neki buksikája is...:)

Ilus

KépKép
badzsulka

Remélem,különben minek a sok kis sapka :)

evilany

nekem még nincs is sapim, ami jó lenne rá ilyen picinek...bár nem olyan picike a drágám...a két kilót már rég elhagtuk (erre kapom a netes leírásokat, hogy kb két kiló, hát köszi, az kb. két hete is megvolt már...)...nagyobb volt már tegnap a hasam, mint a barátnőmé, aki tegnap este bement szülni...meddig nő még? Kíváncsi vagyok...

Ilus

KépKép
badzsulka

Na, Gábor felkelt, átadom a gépet, meg lassan megyek barátnőmhöz is...szép napot nektek!

Ilus

KépKép
badzsulka

Újszülött-sapka, kis fehér, vékony anyagból. Hamar megfújja a kis fejüket a huzat, én ajánlom.

Vasalás
Tulajdonképpen a gőzöléses vasalás az, ami kiírtja a csirákat.
Én a Ricsinél mindent mindig vasaltam, Enikőnél meg semmit :)... azaz pontosítok, elsőre mindent kivasaltam Enzónak, mielőtt megszületett, aztán többé már nem. Ez csak ruhákra vonatkozik. Ágyneműket vasalom, mert ronda, ha gyűrött. Gyerekruhák meg függesztve vannak, úgyhogy nem úgy néznek ki, mintha a kutya szájából cibálták volna elő :):):)

maccs01

Gyerekekre meg a mai napig külön mosok.

maccs01

Sziasztok!!

Ilus jó babaázást neked gyakorolgasd!!!

Ircsi Katus akkor nagyon ki akar jönni beszélj vele még 1-2 hét de ha jönni akar akkor meg nem állíthatjuk meg :lol: már fejlett és ügyes kislány!!!!Az meg,hogy fáradt és nyügi vagy érthető ez neked is fura de majd nem sokára elmúlik!!!!!

Évi sajnálom a gondot a gyomorsavval,nem lehet egyszerű,az jó viszont ha a nő adott pénzt legalább valamennyit megtérített nektek!!!

Maccs próbálok nem sírni,tudod most úgy nekem minden sok,anyagiak még ilyen szarul soha nem álltunk és talán nehéz ezzel szembesülni,és mindig eszembe jut miért pont most ilyenkor mikor baba jön páromat,már szerintem elég rendesen kikészítem sajnálom is szegényt nagyon,ő az egyetlen kereső és tőle várok el mindent ő oldjon meg mindent és ez a baj de magam se akarok lenni nem egyszerű eset nem vagyok én ,ilyen csak most máskor soha nem volt ez,valószínű azzal is nehéz megbarátkozni nem tudom elvégezni azt amit kellene ahogy jól érzem magam,de remélem mire Lili megszületik minden rendben lesz.Sokat veszekszem a párommal is mint ahogy annó Évi is írta Mikit hibáztatja nah én dettó mindenért,most azért mert nincs itthon most azért mert nem hoz nekem kiflit,ha megkérdezi mennyit hozzon akkor az a baj,talán rám most a legnagyobb bélyeget az anyagi rész nyomta,mi mindig úgy éltünk minden megvolt soha nem kellett semmit számolgatni meg nem voltak gondjaink,vagy ha néha adódott az megoldódott egyik napról a másikra,és ez a hónap ilyet még nem éltem meg,ez nagyon rossz volt,és talán ez lelkiekben megviselt nagyon!!!!Itt nem arra célzok nem tudom szórni a pénzt,hanem nem tudom megvenni a kocsit időben,nem tudom most megvenni a kórházi cuccokat amit még nem vettem meg,meg ilyesmi és ez nagyon rossz.De azt mondom majd megoldódik,persze van mikor rám tör sose lesz jobb érzés és akkor ilyen szar napom van mint tegnap. Mosás én is külön akarom majd mosni Lili ruháit a mienktől sőt én még nagyrészt mindenkiét külön mosom ha tehetem.

Kicsit ma jobban vagyok mint tegnap este akkor nagyon megijedtem elkezdtem görcsölni abba maradt eszembe jutott Szilvás amit mondott ha görcsöl szűnik és megint görcsöl nah akkor haladhatunk a kórházba,de lefeküdtem pihentem,és reggelre jobb volt most elintéztem pár dolgot sepregetés meg mosás,meg locsolás,boltba voltam és vettem be magnéziumot és most fekszem kicsit utána felmosok,és fürdőt megcsinálom és pihenek ismét.Ma nem főzök vettem kolbászt és az lesz a vacsi mustárral,holnap meg káposztás tészta!!!Ma is szar a kedvem de ígérem próbálom túltenni magam minden ilyen gondolaton amitől kétségbe esek!!!Erős leszek és pozitív és türelmes!!!!

Olyan jó,hogy van ez a fórum lehet azóta már begolyóztam volna!!!!

Dia,Szilvás??? (remélem jobban vagytok Szilvás!!!)

Kép
bévi

Sziasztok!

Visszaolvasok és megpróbálok közben reagálni. Délben lelépek, mert 13 órára megyek dokihoz, nem tudom meddig jutok, majd pótolom.

Barbi örülök, hogy írtál. Blogot is tessék majd vezetni. Képeket nézem ha lesz egy kis időm. Semmi ördöngösség nincs abban, hogy a második fógyermekemet várom. Majd meglátod te is, akkor az lesz a természetes, hogy az első után is menni kell, tenni kell a dolgod.
Nekem szerencsém van, mert nincs semmi görcs, keményedés, stb. Ha lenne lehet én is nehezebben bírnám. :wink:

Bévi lehet lehetne átutalással is a foglaló a babakocsira.
Az a te nagy bajod, hogy egyedül vagy és nincs senki barát körülötted. Úgy ahogy írtad. bírd ki még ezt a pár hetet, aztán lesz sok-sok dolgod Lilivel:)

Ircsi nagyon barátságosak akkor az emberek. Ez tök jó :)
És az nem semmi, hogy Katus bármikor jöhet már. Oké tudom, de akkor is, ez meglepett, hogy azt mondták napok kérdése :shock: :)

Évi én örülök, hogy jól vagyok. Nekem az első terhességem alatt sem volt semmilyen gondom. Azért kicsit parázok, hogy ennyire szerencsés vagyok. Na majd lehet aztán vagy a szüléssel vagy a babával jól megszívom :lol: Mert ugye nekem Bence áldott jó gyerek volt kicsinek is :lol: Lesz még ennek böjtje...

Melisch: Petra :D használd ki, hogy ennyire kímélnek. Na meg jó lesz, ha meglesz a baba akkor is. lesz segítséged az első pár hétben :wink:

Clárika: dudaszó :lol:
Jól tetted, hogy aludtál egy nagyot. A múltkor én is egész nap csak feküdtem aludtam, olvastam. Ritkaság az ilyen...

Limo apukának lehet igaza van :lol: Egy biztos: agyvérzést nem fog kapni az idegtől :D

Bekri itt az mondták nem kell megújítani. Ma rákérdezek a dokinál hátha tudja. Mármint a házasságival...
Vasalás: vagy vasalod, vagy nem.... :lol:
Nevelés:én a TRACY HOGG könyvét ajánlanám, a Suttógó titkai-t. Igaz, hogy ezt már akkor olvastam el mikor Bence nagy volt, de megállapítottam, hogy kb úgy cselekedtem ahogy a könyv is ajánlotta. Ösztönből. Bekri biztosan jól neveled Kristófot, nem lehet minidg mindent jól lereagálni. A hibáidból tanulsz. na nem osztom az észt. Úgyis mindenki úgy csinálja ahogy akarja. És azért teszed úgy a dolgod, ahogy a szüleid tették, mert az a minta van előtted.

Ircsi én nem tudok ebéd után lefeküdni. Hülyén néznék kia szőnyegen :lol: Este is jó? Mert a meccs alatt szoktam számolni. Ma reggel a frászt hozta rám, mert annyira lusta volt, hogy meg nem mozdult volna. Hiába bökdöstem. Végül Bence bírta mocorgásra, bekapcsolta neki az egyik zenélőkéjét. :lol:

Tina nem láttam, felvettem, majd a hétvégén megnézem :lol:

Ilus jó sűrű napod volt...

Évi kissapka minek hö-hö-hö... :lol: Tök jót kuncogtam. :lol:

királylány

Sziasztok...

Jobban vagyok, Bendén már meg sem látszik a betegség, nekem még picit fáj a torkom, és estére... na ez a mi formánk: Apa lázasodott be... Úgyhogy mindannyiunkat letepert a kórság. Holnap megpróbálok jönni, és reagálni. Köszönöm a hiányolást, talán megmaradunk... :-)

Évi, örülök, hogy otthon vagy... Ircsi, izgi!!! Ki kezdi a sort??? :-) Dia, köszi az aggódást. Bekri, VÁCON hajnalban fürdetneeeeeek??????? Szadisták...

Igyekszem képbe kerülni hamarosan... :-)

szilvás76

Megint irtatok alig győztem olvasni :lol:

Clarika azért vigyázz magadra!!!!!Ha fáradt vagy csak aludj ameddig tudsz, gondolom a babának is jót tesz :wink:

Bekri nekem is van az általad említett írótól egy könyvem, nekem nagyon tetszett, férjemnek is. Na persze nekünk ez első baba majd meglátjuk, hogyan fogjuk kivitelezni. Minden baba más és más.

Köszi lányok a névdicséretet 8)

Évi, Vanilla sajnálom a gyomorsavat. Manapság én is érzem de nem vészes. Ma azért ebed után veszek be valamit. Délelőtt cseresznyét ettem azóta van kis keserű íz a számba, anya meg lángost süt attól meg tuti lesz. Én nem annyira vagyok most oda érte de ők szeretik, nehogy már csak azt főzzön amit én szeretek. 2-3-t meg tudok ennyi belőle azért :lol: :lol:

Dia lehet neked is Petra lesz :lol: Örülj, hogy bírsz menni dolgozni meg az otthoni munkát is meg tudod még csinálni.

Bévi teljesen meg tudlak érteni anyagi gondok terén. Mi is gy voltunk, most meg már hónap vége és a banknak a kölcsönt nem fizettük ki, mert nem volt miből. Még jó, hogy van előre fizetve 1 hónap. Majd ha megy a férjem akkor remélem lesz pénze 2 havit fizetni. Kiságyat ugyancsak a pénz miatt nem rendelte meg. Egyszerűen ebben a hónapban csak az én 1/3 fizetésem tudtuk kivenni. Bár nekem még van pénzem és kijönne a kiságy de férjem azt mondta abból vegyem meg ami kell a kórházba nekem, meg legyen pénzem. Itthon anya fizet mindent :oops: :oops: én meg szégyellem, mert a dinnye még drága de már első reggel apa ahogy felkelt ment a piacra és vett egy nagyot, amiből még mára is jut, mert hagyják nekem én meg aztán nyakalom.

Sírni ha kell én is tudnék, de nem gondolkodom és igy élem túl azt amibe vagyunk. Úgy néz ki augusztus végén férjem csődöt jelent a cégünknél. :cry: :cry: ez van nem az ő direkt hibája de inkább így mint még egy évig ingyen dolgozzunk. Segítem ahogy csak tudom de ha nem muszáj inkább nem kérdem mi van. Azt mondja addig még forgatja magát ahogy tudja, hogy a fizetések is meglegyenek minden munkásnak és kitalál majd valamit. Most az a lényeg, hogy én messze vagyok és ne foglalkozzak azzal mit hozz a jövő. Én is kérdeztem már magam, hogy biztos most volt itt az ideje a babának, na de 2 kemény évet vártunk rá nem gond a szegénység sem ha megértés és szeretet van. Nekünk meg ez a kisbaba adjak az erőt, hogy harcoljunk tovább. Te se gondoskodj meg búsulj annyit, ha érzed nincs mit tegyél ne is foglalkozz a gondolattal megoldani nem tudod úgysem akkor meg minek aggódj, nem? Minden lassan szépen majd kialakul!

Kép
Kép
melisch

Megjöttem a védőnőtől meg voltam boltban,csigatempóban..
1.5 kg-t híztam,egyéb minden rendben,szívhang is jó volt. Tanácsokkal ellátott :)

Dia lehet ilyen szerencsés csillagzat alatt születtél,higyj ebben,ne a böjtben :)

Bévi szerintem is a legnagyobb gond egy barát,segítő hiánya.
Pénz:sajnálom,tudom milyen érzés :(
Nekem van A hitelem ami nem biztos hogy a legjobb megoldás de a nagyobb gondokon,átmeneti hiányon átsegít. Pl a babának sok mindent vettem úgy hogy majd az anyaságiból visszateszem.

Szilvás de jó,örülök hogy gyógyulóban!

Na lassan visszadőlök,ha már kímélet :)
Nem főzök,rendelünk kaját mára, holnap túrós tészta lesz,(5 perces kaja:) ) és csinálok sütés nélküli almatortát,az is sitty sutty kész,meg megyek kozmetikushoz,és a talira. Péntek húzósabb de Miki szabin lesz,épp ezért,reggel nst,aztán be kell menni a biztosítóhoz,aztán nagybevásárlás,ahova eljön Miki öccse,én csak azokat pakolom be amiket csak én tudok h.mi kell(pl kozmetikum magamnak,meg hús meg ilyenek)utána kiülök az autóba és várom a fiúkat...gyrost csinálok aznap,pitában :wink: (az se nagy ügy,húst pácolni,átsütni,zöldséget vágni,öntet azt kész..) utána megyek fodrászhoz és 4-re a kismama fotózásra,mindenhova Mikivel,autóval.

evilany

Melisch,igazad van...nagyon sajnálom a csődöt viszont :(
És akkor merre tovább?

evilany

"Ne aggodalmaskodj a holnap gondjai miatt. Elég minden napnak a maga baja"

Ezzel próbálom túlélni a nehézségeket, mert az nálunk is van bőven, de megtanított az élet, hogy nem akkor van a legnagyobb boldogság ha anyagilag minden a helyén van. Lehet most nem jut a legmárkásabb holmikra, vagy csak éppen turira, de amikor érzed, hogy szeretnek, hogy vannak emberek -ha csak kevés is- akik mindent megtennének érted, helyére kerül a világ!
limo73

Dia örülök neki,hogy ilyen jól bírod magad és biztosan ez a picurkád is jól nevelt lesz jó kis baba vagy majd megtanít kesztyűbe dudálni :lol: :lol: :lol: ezt mindgi apukám mondta nekem!!!

Évi örülök,hogy minden rendben veletek és annak is,hogy holnap ilyen jó napod lesz,óvatosan és nem foglalkozni a pakolással majd a fiúk megcsinálják igazad van!!!!

Szilvás jó,hogy minden rendben van apa meg remélem hamar meg gyógyul a gyerekek amúgy is hamar renoválódnak ők jobban bírnak mindent hála az égnek!!!!

Bea reggel nem reagáltam neked,hát érdekes egy kórház én nem tudom nálunk mi mikor lesz még nem kérdeztem rá és azt se tudtam magunknak kell fürdetni vagy most nem értem!!!! :oops:

Melisch sajnálom a céget,hát ha valami folytán még sem kell felszámolni,úgy látom ti is vállaltatok,és most nehéz minden!!Remélem megoldás lesz annyira sajnálom és megértem!!

Velem lehet az is a baj nincs mellettem senki egy barát,meg ha van is úgy sem hinnék el nekünk gondjaink vannak,párom szerint az nem baj ha nem tudja mindenki,ez is igaz végül is!!Tudjátok nálunk az lehet a gond,sokat vállaltunk,lakás hitel,autó törlesztő plussz rezsi,és ezek a számok nem átlagosak nem lehet őket 200 ezer forintból kifizetni és ez itt most a gond annyi az autó hitelem mint másnak a fizetése,de ez 5 évig nem is okozott gondot és még van egy év hátra belőle,és nem szeretném pont most ha gond lenne és az eddigi pénzt amit belefizettünk elúszna!!
Vállalkozásom nekünk is sok pénzt elvitt a vége felé,minuszba és akkor elmentem dolgozni kezdtünk jól lenni,most azért havi 50 ezer fizuval kevesebbet kapok,plussz én ott nagyon jól kerestem még mellette kb 60 at és az nagyon jó volt!!!Most senki másra nincs számítás csak a páromra meg a kis nyomorúlt 47 ezer forint táppénzem,ami édes kevés!De ha a jó isten is úgy akarja nagyon kérem rá segítsen minket és ne engedje,hogy így éljünk,nem csak mi más sem ebben az országban,de azt meg fogadtam ha még egyszer pénzem lesz,nem fogom úgy "elszórni" mint régen.Ezt arra értem ha valakinek gondja volt akkor mi adtunk,legyen az családtag is ismerős barát bár ki,én nem kérek kölcsön most sem és nem is fogok,de azt sem láttam soha amit oda adtunk,hol én hol a párom és itt több millióról van szó ha össze adjuk.De majd csak megoldódik minden Lilinek is megtudok venni majd mindent remélem!!!!!!!!

Kép
bévi

Limo nem is érdekelne engem a márkás ruha meg ilyenek,mert nem ez a fontos most engem a számlák,a babakocsi meg ezek bántanak,hogy minden nincs a helyén ahogy én szeretném és nyugodt lennék,régen soha nem volt számlánk elmaradva,nah most van és ez bánt és idegesít jó nem azt mondom több havi,de akkor is bosszant,mert mindig az volt az első,most is az lenne de nem tudok mihez nyúlni sajnos!!!De pozítív leszek mert tudom nem vagyok egyedül az országban és túl kell éljük ezt valahogy!!!!!

Kép
bévi

Bévi, tudom, hogy nem a márkás ruhákról szól a dolog, de azt is, hogy mindenki szeretné a legtöbbet adni főleg a gyerekének, és ha ez nem megy, tud fájni.
Engem is vigasztal kicsit, hogy nemcsak mi vagyunk ilyen cipőben, bár tudom sovány vigasz, és mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.
limo73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?