A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!

Ebből látszik, hogy ízlések és pofonok: szerintem a Feolvasó zseniálisan jó film :roll: :lol: . Amúgy 14 filmes díjra jelölték, és 3-at meg is kapott, köztük Oscart is... Tényleg lehúzós amúgy, de akkor is hűdejó szerintem :wink: .

Ja :oops: , Avon Solution Hydra radiance :wink: .

Borisznak hívták a dél-orosz juhászunkat :lol: . Apának meg az Anton tetszett nagyon :roll: . Amúgy azzal nekem sincs túl nagy bajom, de magyar nevet akartam, aztán már ő is. Foggal-körömmel :lol: . Első körben apa a Botondot kategórikusan lefikázta, aztán egyre többször dobtam be a többi között, és sztem megszokta :twisted: :lol: .
A Kendével ugyanez a szitu. Nekem már első körben is nagy favorit volt, de akkor még tiltakozott. Mostanában többször említettem neki. Fokozatok:
- ...Kende?
- Fúj, neem.
- ...Kende?
- Hááát....nem.
- ...Kende?
- Hááát...
-...Kende?
- Hmmm...Kende.
-...Kende?
- Aha, nem rossz.
- ...Kende?
- Ja, a Kende jó név.

:lol: :lol: :lol: :lol: Szóval maradjunk annyiban, hogy én döntöm el, csak hagyom hogy azt higgye ő volt :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Ebből látszik, hogy ízlések és pofonok: szerintem a Feolvasó zseniálisan jó film :roll: :lol: . Amúgy 14 filmes díjra jelölték, és 3-at meg is kapott, köztük Oscart is... Tényleg lehúzós amúgy, de akkor is hűdejó szerintem :wink: .

Ja :oops: , Avon Solution Hydra radiance :wink: .

Borisznak hívták a dél-orosz juhászunkat :lol: . Apának meg az Anton tetszett nagyon :roll: . Amúgy azzal nekem sincs túl nagy bajom, de magyar nevet akartam, aztán már ő is. Foggal-körömmel :lol: . Első körben apa a Botondot kategórikusan lefikázta, aztán egyre többször dobtam be a többi között, és sztem megszokta :twisted: :lol: .
A Kendével ugyanez a szitu. Nekem már első körben is nagy favorit volt, de akkor még tiltakozott. Mostanában többször említettem neki. Fokozatok:
- ...Kende?
- Fúj, neem.
- ...Kende?
- Hááát....nem.
- ...Kende?
- Hááát...
-...Kende?
- Hmmm...Kende.
-...Kende?
- Aha, nem rossz.
- ...Kende?
- Ja, a Kende jó név.

:lol: :lol: :lol: :lol: Szóval maradjunk annyiban, hogy én döntöm el, csak hagyom hogy azt higgye ő volt :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kibújt Hédi első foga!!!!! :D :D :D És hogy le ne matradjon a többiektől egyszerre növeszti a másik alsót, a mellette levőt, egy felső metszőt és a szemfoga helye is baromi duzzadt. :shock: :shock: :shock: :shock: Ez mind a mai tanácsadáson derült ki,mert nekem nem nagyon engedett belenézni :twisted: Ennek örömére az elmúlt hónapban kemény 4 dkg-ot sikerült is magára kapnia :roll: Erre azt mondta a védőnő,hogy na hát így nem is csoda,de azért csak próbálgassuk etetni.Azt mondta kaphat jó minőségű felvágottakat és virslit is.Ti adtatok már ilyesmit?

Nálunk neveknél a Sára volt sokáig a favorit,de annyi van mostanában,hogy lemondtunk róla. Egyébként a Hédit én választottam, ha fiú lett volna apa döntése alapján Tihamér lett volna ( család reakciója:fúúú de ronda név :twisted: ) Egyébként fiúban nálunk Bence, Botond, Barnabás volt sokáig a top 3.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Sziasztok! :)

boo!

" Miron, ha puncis lett volna, akkor Jázmin lett volna, ami még most is nagyon tetszik, de annyi kislány van most akit erre keresztelnek, hogy letettem róla "
Akkor legyen Míra. :wink: :lol:

Nekem a Garnier Essentials család a bejövős. :wink:

szomibaba!

[quote="szonibaba"][ írta:szonibabacolor=darkred]Bond![/color]
Kaki szétkenés: :x
Ilyenkor milyen az idegállapotod? Én a falra másznék, tuti.

Khmmm...hát én is emelkedett hangnemben kommunikáltam vele. :roll: :roll: :oops: :oops: :? :? :? :?
(3 év elteltével azért már biztos vicces lesz. :roll: :roll: :lol: :lol: )

kicsidodi!

" Szóval maradjunk annyiban, hogy én döntöm el, csak hagyom hogy azt higgye ő volt ."
Ezt a "Bazi nagy görög lagziban" úgy mondta a mama, hogy a férfi a fej, de a nő a nyak. És a fej mindig arra fordul, amerre a nyak fordítja. :wink: :wink: :wink:

tike!

Éljen a fog sor. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk nem volt különösebb cécó a nevekkel, szerintem szépet találtunk Manónak. :) De mostanában annyira elterjedt a Levente, hogy nem vagyok biztos benne, hogy most is adnám. :roll: Pedig idáig egyet sem ismertem, egyszer sem hallottam. Azt hittem, hogy ritka. Ja. :? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Amúgy meg.
Voltunk véncsoroszlyadoktornéninél. Hugi 6800 gr, 70 cm, fejkörfogat 43 cm, mellkörfogat 41 cm.
Nem kötött bele semmibe. Konstalálta, hogy szépen fejlődik, és formás. (És valóban 8) 8) :oops: :oops: :lol: :lol: ). Sok szeretettel várnak vissza minket 3 hónap múlva a 15 hós oltásra.
D-vitamint majd csak októbertól kell tovább adnunk.
Tejjel először főzelékben ismerkedjen, és ha okés, akkor mehet közvetlenül is a 1,5%-os.

(Tike! Én még jó darabig nem fogok neki virslit, meg felvágottat adni. Még drágábbat, jobb minőségűt sem. Mi megesszül azt, amiből ezek készülnek, de neki még nem adnék belőlük. Egy szárnyasnál :!: például a beleken és a csonton kívűl más nem megy a hulladékba... :roll: :roll: )

Még el kellett mennem elintézni valamit, mindkettőjüket vittem.
Reggel dőőőőőőőőőlt be a szobába a napfény, ennek örömére könnyű ruhába öltözünk. Mikor kiértünk az első sarokra, már gyanús lett, hogy az egész országban, csak Bond nem nézte az időjárás jelentést. :roll: :roll: :oops: :oops: Szerencsére egyikünk sem akart hibernálódni, de a véncsoroszlyadoktornéninél tett látogatás után mindenesetre hazajöttünk átöltözni (Hugit lent hagytam a lépcsőházban, mert bekómázott a babakocsiban és nem akartam kirángatni belőle, inkább betakartam egy polár pléddel :roll: ). Manóval gyorsan átöltöztünk, újra nekifutunk. Az ominózus sarkon megkérdezem Manót, hogy fázik-e. Igen. :? :? :? :? Mostmiatökömetcsináljaknemfordulokmégegyszervissza. :roll: :roll: :roll: :x :x :?: :?: :roll: :roll: Pont egy presszó mellett voltunk. Bementünk. Jónapotkívánokneharagudjonazavarásért
megengedihogykicsitmegigazítsamagyerekruhájátmertfázik? :roll: :roll: :roll:
Hát, mit mondjak volt egy feje mindenkinek. :roll: :lol: :lol: :lol: Nem is annyira az óhajomtól hanem, hogy egy talpalatnyi helyre beállít anyuka babakocsival, két kisgyerekkel. Betűröm Manó ingét a nadrágjába, hózentrógert átcsatolom, közben minden körbevigyorogja Hugit, aki köszöni szépen nagyon élvezte. :shock: :roll: :roll: :lol: :lol:
Készen vagyunk, köszönömszépenviszontlátásraéselnézéstmégegyszer. Húzom kifelé a belem, mert inni nem kértünk. :roll: :roll:
Elintéztük amit kellett, jövünk hazafelé. Manó egyszercsak gondol egyet és felveszi a laza stílt: hozentrógeres falrmernadrágjának a zsebében a kétkeze, fején farmer baseball sapka, és úgy ment, mint aki a köveket rugdossa (csak azért nem csinálta, mert nem voltak. :roll: :roll: :lol: :lol: )
Hámámostnemazé mert az én gyerekem :oops: :oops: :oops: , de beszarás aranyos volt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szó szerint mindenki megfordult, meg vigyorgott az utcában. (A 65. ilyen után anyuka kezdte magát rosszul érezni, hogy lehet, hogy neki is össze kéne tán szednie magát kissé, mert ha a gyereket megbámuljak, akkor az anyjára is vetnek egy pillantást :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: )
Visszafelé beugrottunk mégegyszer a presszóba, hogy kulturáltak legyünk és legalább egy hülye pohár narancslevet megigyunk pláne, hogy majdnem minden nap ott járkálunk el előtte. :roll:
(Khhmm... nem volt teljesen dohányfüst mentes :oops: :oops: :oops: :oops: , de azért nem volt gázos. Azzal együtt gyorsan ittam azt a levet :roll: :roll: )
Haza értünk, elfáradtunk, Manó közölte, hogy megy aludni. Jó, Le teszem az én ágyamba, betakargatom, és megbeszéjük, hogy mindjárt viszem utána Hugit is, csak előbb megkajáztatom. Úgy is lett. Bemegyek. Manó sehol. :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: Paplan szépen kiterítve az ágyon, sehol egy pukli. :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: Felhajtom: ott van alatta Manó. :shock: :shock: :shock: Úgy betakarózott, hogy girnyókámnak egy hajszála ki nem látszik a takaró alól. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ha lenne gépem, akkor lefényképezném, mert eszméletlen. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

szonibaba hát az az igazság hogy dokim nem nagyon akarta a fogigátlót, hanem a mirénát (méhen belüli hormon spirált ) ajánlotta, de én idegenkedem az ilyenektől, és ezért maradtam a gyógyszernél, de az a baj hogy nekem is elég sok problémát okoz mindig amikor abbahagyom, többek között, hogy nem akar vissza állni a peteérésem.

Amúgy igen szülinapja volt anyukámnak, meg egyben házavatója is. Ezért volt meghívva a nagy család:) Meg barátok. Nagyon jól sikerült, mindenki tök jól érezte magát, és végre idén a szalmonella is elkerült minket. Most egy itteni étterem vállalta a kaját szervírozást, mindent és nagyon meg voltunk velük elégedve, olyannyira hogy decemberben lesz nevelő apám 60. szülinapja és már le is foglaltuk az időpontot, csak akkor az étterembe, mivel hideg lesz, és bent meg nem férnénk el annyian. Ez majd meglepetés buli lesz, de ez még odébb van.

Képzeljétek el van a Rékának egy babája, és Nóra szokott vele játszani, puszilgatja, meg ölelgeti, annyira édes, meg tudom zabálni olyankor:)
Viszont nem nagyon eszik pár napja, tuti a foga jön megint.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Hédi 11 hós adatai ( tényleg szerkeszti még valaki a táblát? :roll: ): 76 cm és 9260 g Nálunk a tejre azt mondták,hogy elvileg 1 éves kor után lehet,de inkább még várjunk vele. A másik amit kiemelt a védőnő a gomba, azt csak 2 éves kor után adjunk

tike

Dodi: Lehet egy kérdésem anyukád felé? Kullancs elleni védőoltásról lenne szó...én úgy tudom,hogy 1 éves kor után adható, a dokink azt mondta 2 éves kor alatt nem nagyon javasolja, a védőnőm szerint mindenképp adassuk be 1 év után. Mivel erdők-mezők között lakunk, az ország egyik legfertőzöttebb területén én is az igen felé hajlok, de érdekelne anyukád véleménye is.

tike

TIke!

Tihamér :shock: ?! Őőő, még szerencse, hogy lány lett :roll: :lol: :lol: :lol: :twisted:
Botond 8) :lol: !

Mi azért is választottuk, mert azt hittük, hogy kevés van belőle. Anyu ezt meg is erősítette, hogy nem nagyon emlékszik Botondra a szülészeten... De azóta :shock: . Legalább heti egy Botondjuk van, és ismeretségi körben is született azóta 2 :shock: :lol: . Viszont mindenki Botizza, szóval Boti van sok, Botond nincs :twisted: :lol: .

Fog:ju1huuu :lol: .

Fevágott: Botond már többször kapott :wink: . Én nem hinném, hogy mondjuk egy karaj, vagy pulykamell sonka, amiben látod a rostokat, vagyis nem darálék, az gáz lenne. Viszont virslit én se adnék, az gáz :? . Meg amúgy sajnos ilyen világban élünk, és ő is ebben fog felnőni, szóval lassan hozzá kell ezekhez szoktatni szerintem :roll: .
Bond, nem kötöszködök, csak pl. a fornetti, amit múltkor Hugi evett, az is televan redvával, de nehogymár ne adhasson az ember a gyerek

ének pogácsát :? . Nem kell messze menni, ez mindenre igaz! Kerülöd, amit lehet, jobb minőségüt keresel, de hozzá kell szoknia ezekhez, különben később tényleg "kárt" tesznek benne :( .

Bond!

Úgy-úgy! Én meg ezt úgy mondtam, hogy apa vezet, de én adom az itinert :lol: .

MAnó: :shock: :D :D :D :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Mi az, hogy húzzak zoknit a lábamra? Azért, hogy ne látszódjon ki a repedtsarkam? Vagy a kenőcsözés után. Bocsi, de 3 gyerek mellett hülyül az ember.

Gabi!
Én is így vagyok a spirállal. Meg azt is hallottam róla, hogy a mensi erősebb és jobban fáj tőle. Köszi, nekem így is 6 napig tart :evil:

Bond!
Hogy te milyen rendes vagy...én ugyan biztos nem vettem volna azért inni, mert megigazíthatom a gyerek ruháját (pláne nem visszafelé).

Nekem a Borisz név bejön, Marcinál fűztem is apát, de nem engedte.

Kende is jó, de nem nemzetközi, nálunk meg ez a heppje a családnak :?

Film téma: én azokat a filmeket utálom, amiknél bemondják, hogy igaz történetet dolgoz fel. Mert ha gáz, akkor nem tudom azzal megnyugtatni magam, hogy ez csak film.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Jaj,

Tike!
Gratu a fogacskához.

Kaja:
én a tejről azt hallottam több helyen, hogy 2 éves korig ne. Mindegyiknél ezt is csináltam. Tejtermék igen, de maga a tej az nem.

Virsli, ilyesmi sztem gáz, de amin látszik, hogy miből van, sztem mehet.

Én már adtam Bodzinak gombát és bejött neki. Persze nem sokat.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!

Azért, hogy ne látszódjon ki a repedtsarkam?
:lol: :lol: :lol: Hát, kétségkívül nem rossz megoldás úgy sem :lol: . De én arra gondoltam, hogy jó vastagon bekened vmi zsíros (láb)krémmel, ráhúzol egy zoknit, és abban alszol :wink: . Nappalra is kipróbálhatod, csak tök undi lehet benne tucsogni :lol: . Ezt kézre is javasolják amúgy :wink: .

A Kende tényleg nem nemzetközi, de a Sarkadi se az :roll: :lol: :lol: . Azt persze értem, hogy miért jó a nemzetközi név, de nem hinném, hogy ettől függne bármi is :roll: . Vagy de? Arra gondolok, hogy ha Botond mondjuk külföldre menne tanulni, vagy akár le is telepedne valahol, szerinted hátráltatná, hogy mi a keresztneve? Tehát ha dönteni kell, Bob Stone fogja kapni a munkát, mert könnyebben kimondják a nevét? :lol: Vagy hogy ne jöjjenek rá, hogy "külföldi", vagy miért? Sztem ha kint építene karriert, úgyis megtanulnák a nevét :wink: . Apám Karakas Géza, németországban él, ahol a Géza kiejtve női név :lol: . Szóval ő ott "géjza", és Geyza-nak írja. A Karakas pedig eltejedt török vezetéknév. Szóval elsőre azt hiszik török nő :lol: :lol: :lol: :lol: . De ez mégsem hátráltatta soha, mert első alkalommal mindig jót nevet az ügyfeleivel, és kész :wink: .

(A Botond és a Kende név legalább annyira nemezetközi, mint a Bodza :twisted: :lol: . Tudom, a Lili (lehet) az :wink: .)

igaz történetet dolgoz fel. Mert ha gáz, akkor nem tudom azzal megnyugtatni magam, hogy ez csak film.
Ez nagyon aranyos volt :D . És sajnos igaz :? . Ráadásul az igaz történetek mindiga legdurvábbak :evil: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

Én is egy éves korra emlékszem, majdnem 100%-ig, hogy anyu azt mondta! De azért megkérdezem majd :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Tudom, hogy a Fornetti sem az ideális. De legalább hízik tőle. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az ilyen "hasított" sonkák tényleg bizalomgerjesztőek hús ügyileg, de például a prágai, meg az amerikai olyan vizes, és sós, mint atom. :? :? :? :? :?

szonibaba! :)

Eddig nem tűnt még fel, hogy milyen jó arc vagyok? :shock: :?: :?: :( :( :(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"igaz történetet dolgoz fel. Mert ha gáz, akkor nem tudom azzal megnyugtatni magam, hogy ez csak film.
Ez nagyon aranyos volt . És sajnos igaz . Ráadásul az igaz történetek mindiga legdurvábbak ."

Igen. Ezért dolgozzák fel. :roll:
A csigák nemi életéről is nem egy film készült már, de azzal még sosem sikerült megtölteni egy mozit. :roll: :roll: :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Erről mesélnél még :roll: :lol: :lol: ?
A múltkor bnőm pont kédezte, hogy eszembe jutott-e már, hogyan szaporodnak a csigák? (Na, ma nálad vagy nálam? :lol: ) :shock: :roll:
Ja, nem túl izgalmas a munkája, van ideje ilyeneken gondolkodni :lol: :lol: :lol: .
Szóval? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

http://www.pcguru.hu/pcguru/blog/bionyul/a_meztelen_csigak_nemi_elete

"ha valaki rálép egy csigára kész is házasságtörés "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként meg :wink: :

"Szaporodás és egyedfejlődés
Az ivarszervek a zsigerzacskó felső részében helyezkednek el, bonyolult felépítésűek, járulékos mirigyekkel állnak kapcsolatban. Az elöl-kopoltyús csigák váltivarúak, a hátul-kopoltyúsok és tüdősök pedig hímnősek. A hímnősek kölcsönösen termékenyítik meg egymást; ilyenkor ondócsomagot adnak át egymásnak, s ez a peterakásig az ondótartályban tárolódik. A peterakáskor a petecsövön áthaladó petesejteket termékenyítik meg a spermiumok."

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!
Azért titkolom, mert az én álmodtam meg (utána kiderült hogy anyakönyvezhető), és kabalából nem osztom meg senkivel. De C. rábólintott anno.
Fiúnév canossa volt, C. mindent csak herótozott, értelmeset nem tett hozzá, szóval félidősen mondtam akkor leszen Zétény (addig jankóztuk :oops: ), és van rá 5 hónapod hogy hozzászokj. A saját maga szoktatása amúgy hasonlóan történt mint nálatok.
Nálam mikor jött a Zétény, akkor minden más kiesett a pikszisből, annyira rákattantam :roll:
Kende tök jó szerintem. Nekem tetszik.
Másik fiúnevünk nincs, szóval ha újabb kispasi lesz, kezdődik elölről a tortúra.

Van egy überjó lábkrém... huhh, mi is a neve, sajna csak pedikűrös boltokban lehet kapni...na majd ha nem leszek ilyen lusta akkor megnézem a fürdőben :oops:

Virslit nagyon nem adnék még sokáig. Abban annyi élelmiszer-ipari melléktermék van, hogy más se nagyon :? De én felvágottat sem adtam még, nem is tervezem. Zétény húst zabál, jó sokat :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!
Fogacska :arrow: Gratula!!!!!!!!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
Karúszózás tök jó :D Mi próbáltunk (bár az valszeg nem volt jó méret), de fosott közben. Mondjuk ő ha belemerül, azt nyaffal tolerálja. Hozzátok már el szombaton, kíváncsi vagyok rá mennyre tart fenn :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
A nemzetközi baromság nem nekem a mániám. Ezért is nem lehetett csak Bodza a Bodzi.
Anyós pl. a Balázs-t nagyon ellennyomatta, azzal fárasztotta már Szonjit is, hogy majd külföldön "Belez"-nek fogják hívni a gyereket (amikor még nem tudtuk, h Bodzi lány lesz, felmerült ez az opció is, főleg Szonji nagy kedvence volt).
Nekem tetszenek a magyar (lis asszem magyar) nevek.
Abban maradtunk, hogy ha netalántánneadjisten lenne 4. és fiú lenne, akkor Mátyás lenne. Mert az "Mettyú" v. "Mett" külföldiül, ami nekem nagyon tecc. (És nem utolsó sorban a Szívek szállodájából Logan-t is eredetileg Matt-nek hívják. Jajj, úúúgy bejön az a pasi :oops: )

Mamiznak a hálóból, még jövök...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ma napon is van egy ünnepeltünk: teranita és DÁNIEL. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :) .

[quote="teranita"]S írta:teranitaziasztok,

Köszi a gratulációkat, igyekszem gyorsan majd átfutni az elmúlt napi hozzászólásokat, én is minden új kismaminak, és babaának nagyon sok boldogságot, sok-sok tejcsit kívánok!

Szerencsére gyors szülésem volt, a felvételtől számítva 1,5 óra alatt kint volt a baba, épphogy apás szülés lett.

Múlt hét csütörtökön már bő 1 ujjnyira voltam tágulva, azóta egyre inkább feszült a hasam, egyre nehezebbek voltak a napok. E hét hétfőn párom keresztanyja is hazautazott. Kedd reggel még kimentem a piacra, de elég pocsékul voltam, fél 2 körül hívtam párom, hogy jöjjön haza, mert nem igazán érzem jól magam, Vivivel is nehezen bírok, v. pihennem v. meleg fürdőznöm kéne. A hívásom után 1 órácskára ugyan pont jobban lettem, de aztán megint egyre rosszabb lett. Estére már úgy döntöttünk, inkább felhívjuk a dokit. Mondtam a dokinak, hogy nincsenek szülési fájásaim se még, magzatvíz, nyákdugó bent, de reggel óta egyre jobban feszül a hasam, egyre pocsékabbul vagyok. Mivel 3. baba, azt javasolta menjünk inkább be. Ő ugyan nem ügyletes, keresünk ügyeletes dokit, de ha kell, bejön. Elindultunk, 9 körül a kórházban már fel is vettek bő 2 ujjnyis tágulással. Páromnak szóltam, hogy már nem engednek el, elindult Vivivel Újpestre nagymamámékhoz. Átmentem a vajúdóba, kb. 15-20 perc ctg, megérkezett Dokim megvizsgált, akkora már bő 3 ujjnyi-majdnem 4 ujjnyira tágultam. Burkot repesztett, a szülésznő megint visszatett ctg-re 15-20 percre, ezalatt volt kb. 4-5 fájás. Aztán jött a szülésznő épp egy fájás alatt, hogy mehetünk is át már a szülőszobára. Mondtam, hogy ok, ha vége a fájásnak átmegyek. Átvitte a cuccom, én pedig szinte futottam át, hogy elérjek a szülőszobára 2 fájás közt. Átértem, gyorsan hívtam a páromat, de nem vette fel, mert már amúgyis közel volt a kórházhoz. Jött a szülésznő, közölte, hogy megvizsgálna, éppen fájásom volt. A gyerek feje már ott volt, ordított, hogy azonnal jöjjön vki. Apás szülésre készültünk, de neki kellett állni a dolgoknak. Jött a doki, gyorsan beesett a párom is , épphogy köpenyt dobtak rá, cipőre, maszkra már nem volt idő, ahogy se beöntésre, se másra, és szerencsére a 3-4 nyomással 22:26-kor Danika már kint is volt. Párom vághatta el a köldökzsinórt. Összevarrtak, letisztogattak, 2 órát ott voltunk hármasban zárt ajtó mögött a szülőszobán nyugisan, nem ordítoztak körülöttünk orvosok szülésznők. A kórház nagyjából ok volt, a bent töltött 3 napot túl lehetett élni, a gyerekek éjszaka is ott lehettek velünk 5 ágyas szobában volt, 4 első babás császáros anyukával. Furi volt, hogy a hazaadás napján kívül egyszer sem szóltak, hogy toljam be a gyereket, mert gyerekorvos pl. látni szeretné. Amúgy csak a fürdetés idejére kellett betolni. Ez is érdekes volt, mert, egy újonnan felújított szobába kerültem, és a 2. napon ügyletes nővérek pl. nem tudták hogy az a szoba létezik, így 11 körül mi érdeklődtünk, hogy mi a helyzet az esti fürdetéssel. A 3 nap alatt általánosságban úsztak a nővérek, baba-bumm volt. Állítólag napi 5-6 baba szokott lenni, most meg 2 nap alatt lett vagy 30. Szombaton kb. húsz kismamát engedtek el, a császárosokat kitették, 3 betöltött nap után.

Danika édes, eszik-alszik, tejem is van bőven, már napi kb. 300 ml. megy a fagyó zacskóba, úgyhogy nem panaszkodhatom. Majd igyekszünk még küldeni képeket is.

Vivi kicsit féltékeny, egyfolytában kiakarta venni a cicimet Danika szájából, lóg rajtam és a páromon, hisztisebb is lett egy kissé, de mára úgy látom már kezd lehiggadni. Amíg párom keresztanyja itt volt általában köztünk aludt, és a Robival való kettesben lét után is így volt, Danika esti (éjjeli) fürdetésének a hangjára felébredt, kiengedtük a szobájából, úgyhogy most még velünk aludt. Ma igyekszünk előrébb hozni a fürdetést.

Most megyek, mert vége a megengedett "kimenőmnek", igyekszem mihamarabb újra jelentkezni.

Meg nem szült kismamáknak kitartás!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.07.08 07:12-kor.

Kép
Kép
200907?

Lányok! Kövezzetek meg,de én már adtam virslit Lilinek,de nem azért mert "mérgezni" akarom,csak mint tudjátok ő egész egyszerűen sem a tápszert sem a rizspépet nem eszi meg,így ő reggelire és vacsira "rendes" kaját kap és nem akarom,hogy túl egyhangú legyen,és csak sonkát kapjon :oops: Amúgy evett már tojás,-és padlizsánkrémet is.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja! És Lili tejet is kapott már,mondván hátha azt issza valamilyen formában: UTÁLJA!!Így részünkről a tej dolog is meg van oldva :lol: Ő csak vizet iszik

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lois!
"Fiúnév canossa volt" :lol:
Azt hittem, h tényleg :lol: Csak a 3. olvasásra esett le, hogy hogy érted. Húú denagyonhülye vagyok.

Nyuszi!
Bodzi is velünk szokot reggelizni (mert a hajnali szopival nem bírja ki tízórai-ig). Amiket adni szoktam neki: tojás (rántotta, tükör, főtt), sajt sajttal (imádja) vagy banán. Nem hiszem, hogy egyhangú lenne neki, elvégre 6 hónapig csak cici volt, az is elég uncsi lehetett, mégsem panaszkodott :wink:
Amúgy sztem senki nem fog megkövezni (megfigyeltem, ha vki így kezd egy vallomást, akkor senki nem szól be neki :) )
A padlizsánkrémet, hogy adod?

Teranita Danijának Boldogságos első szülinapot!!!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba nekem azt mondta a dokim, hogy ettől a spiráltol kevesebb a menszi. 6 napig van neked? Én úgy örülnék neki hogy ha csak addig lenne nekem sajna 15 napig szokott mostanában lenni, talán most a fogigátlótól majd rendesen lesz meg.

Hát csajok én is adtam már virslit, sonkát, tojást Nórának. Sőt ha meglátja a pörköltet az asztalon egyenesen ordít érte, de szó szerint visít, így ő már azt is kapott. Tejet még nem adtam neki, csak úgy hogy a főzelék azzal volt megcsinálva, azt szereti. Kiflit, zsömlét szereti.

Kép

gabi1

Gyümölcsökből imádja a cseresznyét, dinnyét, barackot. A múltkor a sparban voltunk amikor meglátta a dinnyét, és a cumi repült a szájából, és mondta kiabálva hogy e. Olyan édes volt. Minden re ezt mondja.

Kép

gabi1

Szonibaba! A padlizsánkrémet pirítóssal eszi :lol: ,imádja! Ha azt akaraom,hogy kenyeret is egyen,akkor pirítós,mert különben ledobja a földre,csak húst hússal enne :lol:

Gabi! Lili is ha meglátja,amit mi eszünk/iszunk,az azonnal kell neki,visítozik utána. Érdekes,hogy a görög dinnyét ő nem eszi,a sárgát viszont annál inkább :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Gabi!
15nap? atyavilág...szegény :(
Én nagyon kész vagyok a 6naptól is. Már azon gondolkozom, h megkérdem a dokimat, h nem lehet-e vmi tisztítást csinálni? Legutóbb pl. a 18.napon volt pé-m és 25napra megjött. Hát normális?
Bodzi már egy ideje a mi kajánkat eszi ebédre, vacsorára. A pépeket nem igazán komálja, pedig még csak 1 foga van, az is kb. 2 hete.
Ma ebédre megevett 2,5 alsó csirkecombot, főtt rizst (a bátyja adagját is ő pusztította el). Ezek után, amikor nem adtam neki többet, mert már úúúgy feszült a hasa, fogta magát és felmászott a kisasztalra a maradék húsért :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Nyuszi!
Nálunk Szonji a nagy sárgadinnyés. A görögöt meg ki nem állja. Mondjuk is neki, hogy milyen gyerek az olyan, aki nem szereti a görögdinnyét :)
Ja, piritóssal...nálunk kenyér tilalom van, így akkor ezt buktuk :cry:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Bocsi, rövid leszek!

Bond!

Köszi :lol: ! (Fúúúj :? :lol: )

Lois!

Nekem is volt "megálmodott" lánynevem :D . De még tinikoromban volt, és most már nem is adnám :roll: . Amúgy a Tamina volt az, biztos a Varázsfuvola ihletett meg (Pamina+Tamino :lol: ), de nem volt tudatos egyáltalán. Aztán utánanéztem, és ugyan keresztnévként még nem adják, de bevezettethető, ráadásul előttem már Kundera kitalálta :shock: (ez az egyik hősnőjének a neve).
Na, talán majd egyszer elárulod nekem :roll: .Vagy szülsz egy kislányt :lol: .

Karúszót visszük :wink: . (elnefelejtsem....elnefelejtsem.... :lol: )

Kaja:
Múltkor bnőm vigyázott Botondra. Mikor megyek érte, Niki ilyen fejet vág: :roll: :oops: :roll: :oops: :roll:
- Na, mi történt :lol: ? (Gondoltam, hogy semmi komoly)
- Ajjj, ne haragudj.... :roll:
- Miért is ne....?
- Paprikás krumplit főztem, és annyira sipákolt érte, muszáj volt neki adnom :roll: . Sajnálom, de imáááádta :lol: . Megevett fél tányérral :oops: :lol: .
- :lol:

:arrow: fürcsiszundi

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba!
Na ezen a canossán most nagyon röhögök.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És még el is képzelema hogy bemutatom Őket, a gyermekeim Kanossza és Tortúra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nyuszi!
Az én gyerekem sem igényel valami húdenagy változatosságot, pl a kenyeret sajttal minden reggel megenné. Bár én könnyen beszélek, mert ő nem nagyon válogat, szóval inkább nem okoskodom.
Babás kőrözöttet is szereti nagyon meg májpástétomot, ami még eszembe jutott reggelre esetleg. Zétény amúgy gyakorlatilag csak rendes kaját kap, este egy kis tejpép, a többi normál kaja. Amit én eszem, abba mindig belekajál. Ma én marhahúst ettem párolt gyümölcsökkel, az eperből nem adtam neki, de a többiből simán.

Dodi!
Én is hasonlóképp alkottam a nevet. Legalábbis így vezettem le magamnak utólag okoskodva.
Tamina :D A Pipagénánál jobb :wink:

Paprikás krumpliból én adnék, kolbászt vagy virslit belőle nem, de a többi mehet :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

persze, én se haragudtam érte, csak Niki nem tudta adhat-e már, csak adott :lol: .

Szoni!

Csirkecomb 2,5 :shock: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

Ma orsi777 és ODETT ünnepel ...

[quote="orsi777"]S írta:orsi777ziasztok csajok!

Én lennék Odett büszke édesapja és mindjárt próbálok egy képet beszúrni ide.

Kép Odett

Ha ez most sikerült akkor büszke vagyok magamra mert 36 óra alatt 2 órát aluttam, szegény Orsi még annyit se.

Röviden annyit, hogy nem volt egy egyszerű menet. Tegnapi nap fél 11-kor kezdődtek a fájások és 3 tízperces fájás után már ötpercesek jöttek, úgyhogy irány a kórház. Előszőr még jósló fájásokra gyanakodtak de végül másfél óra ctg és egy-két vizsgálat után kiderült, hogy bizony itt baba lesz. Minden szépen haladt, 3 órakor szóltak a dokinknak, hogy két újjnyiak vagyunk és 4-5 perces fájásaink vannak (nem tudom miért írom ezt többes számban na mindegy). Szépen szenvedtünk tovább majd a doki érkezése után azt mondta, hogy reggel 8 körül szülünk. Később ezt kitolták 9-re majd vissza fél 9-re. Aki arra járt mindenki neki állt szegény Orsit 'vizsgálni' (csuklóig be fájás közben) és mondott egy időpontot Odett érkezésére. 9-kor még mindig nem jött le eléggé Odett és a feje nem volt a szülőcsatornában, így a doki azt mondta, hogy császár lesz. Addigra olyan fájdalmai voltak, hogy az leírhatatlan, pedig Orinak magas a fájdalomküszöbe, tényleg. A legkeményebb az volt amíg előkészítették a műtőt és előkerítették az aneszteseket (fél óra kb.). Onnan már csak én ettem a meszet az ajtó előtt kb. negyed órát és már hozták is ki Odettet majd rá negyed órára Orit is. Akkor már boldog volt mert nem érzett semmit a gerincérzéstelenítés miatt. A lényeg, hogy végül minden rendben van, csak szegény végigcsinálta a 11 órás vajúdást majd a végén császár lett belőle. Az egyetlen hely ahol valamennyire 'jól' érezte magát a zuhanyzó volt ahol 4-5-ször voltunk és amikor jöttek a fájások a derekára locsoltam a fórró vizet (ezt ne hagyjátok ki ha nagyon fáj).

Na minden jót mindenkinek!

U.i.: Bocsánat a helyesírási hibákért de így 36 óra és 3 sör után nézzétek el nekem.

U.i.2.: Felhívnám mindenki figyelmét Odett hajmennyiségére!

Péter

... valamint hendegabi és VIRÁG

[quote="hendegabi"]H írta:hendegabiazaértem a vizsgálatról: méhszáj bő 2 ujjnyira nyitva, teljesen elsimulva.
Vizsgálat most viszonylag kevéssé fájt.
Ha most nem indul be, délután 1/2 4-kor jelenésem van a szülészeten egy infuzióra (bocs, ha nem jól írtam). Úgyhogy legkésőbb hajnalra baba lesz. Ezt a doki bácsim mondta.
Viszont hazaúton már kezdett fájni a hasam és a derekam is, úgyhogy még az is lehet, hogy beindul magától....

A másik, amiért gyors még bejelentkeztem, hogy az imént kaptam még egy smst:

Így hangzik:

9.52-kor MEGÉRKEZETT ODETT. NEHÉZ MENET UTÁN CSÁSZÁRRAL. 3450 GRAMM, 50 CM.

ÚGYHOGY NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ ODETTNEK IS ÉS ORSI777-NEK. JÓ EGÉSZSÉGET NEKIK! GYORS FELÉPÜLÉST.

Lányok, én köszi a drukkokat, és gondoljatok rám sokat!
Lilisgabi: neked is megy a drukk! Az üzidet továbbítom majd SZISZ89-nek!

[quote="szisz89"]S írta:szisz89ziasztok lányok!

Jóhírrel szolgálok így "korán" reggel!!

Este 22.39-kor megszületett Hendegabi Virágja. 3630 gr, és 50cm-rel.

Ezúton is gratulálok nekik !!!!

ISTEN ÉLTESSE ŐKET! :P

Kép
Kép
200907?

Ja, igen! Még ez is a mai naphoz tartozik. :wink:

Kép

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Húú micsoda névkavalkád...nem baj adjatok csak tippet :wink: :lol:

Reggeli: Nálunk csak a gyümi turmix jön be. Túróval vagy joghurtal zabpehellyel, mikor hogy...könnyű variálni. Ő nem akar szilárdat enni reggelre. Próbáltam már tojást, sajtot amiket imád de reggelre nem. Így bever 4-5 dl gyümi turmixot. :lol:

Virslit nem adtam még neki, csak após :twisted: :lol: de nem zavar, ha mindenbe megnézném mi van elborzadnék. Alapvetően nem adok, de ha vki ad a családban egy falatért nem ölöm meg. 1,5 évesig nem tervezem hogy adok ilyesmit.

A csirkecomb nálunk is menő, fogja és harapja... :lol:

Én adtam neki 3,5-es biotejet reggelre már a turmixba. Nincs baja tőle igaz, keveset és nem is sokszor....igyekszem betartani a fokozatosságot. :roll: :lol:

Fiúba nekem nagyon tetszik a Zétény, de apának nem :lol: Nálunk is nemzetközi mizéria van, de mivel Rolót végül is ő választotta, most én jövök.
Lányba még nem tudjuk mi lesz. Tetszik a Panka, de becenév.Hiába van külön is, akkor sem komoly számomra...az Anna meg apának nem jön be...szal még ráérünk, de azért figyelek ha hallok vmi jót :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Bond

Roló 20090701. született :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi!
no igen, ez nem szép, ha meg sem kérdezi, gondolom nem egy bunkerben voltál térerő nélkül :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Na egy sarkalatos kérés mindenkihez!!

Ki jön szombaton elég korán ahhoz, hogy felfújja helyettem a lufikat?????????????? :P :P :P

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

ronmay! :)

Jóvannamámékellminigkötöszködni? :x :x :x :x Csak megszaladt az 1-es. :roll: :roll: :roll: Bocs. :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Azt tudod, hogy a korpa még akkor is felszívja a vizet, amikor az már a belekben van? :roll: :roll: :roll:

loislane! :)

"Hozzátok már el szombaton, kíváncsi vagyok rá mennyre tart fenn "
Téged? :shock: Neked inkább az úszógumit ajánlanám. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Babás kőrözöttet is szereti nagyon meg májpástétomot,"
Ammeg milyen? :roll: :o Katy76 is annyiszor írta már a májpástétomot. Azt hogy csináljátok?

"Paprikás krumpliból én adnék, kolbászt vagy virslit belőle nem, de a többi mehet "
Akkor mi marad? A krumpli (meg a szalonna). :roll:

Miattam nem szükséges lufit fújnod, megkíméllek tőle. :wink: :lol: Egyébként meg kisZének milyen a napirendje, mikor lenne leginkább jó érkezni?

nyuszi81! :)

Ugyan menj már, miért köveznénk meg! :)

"És Lili tejet is kapott már,mondván hátha azt issza valamilyen formában: UTÁLJA!!Így részünkről a tej dolog is meg van oldva "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szonibaba! :)

Hány tojást eszik Bodzi hetente?

"Ma ebédre megevett 2,5 alsó csirkecombot, főtt rizst (a bátyja adagját is ő pusztította el). Ezek után, amikor nem adtam neki többet, mert már úúúgy feszült a hasa, fogta magát és felmászott a kisasztalra a maradék húsért "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: És mindezt egy foggal? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Megyek, mert:
1. Manó pelusa ollltári büdös
2. Hugi

annnnnnnna-annnnnnnááá-zik. :wink: 8) 8) 8) :) :)

Kép
Kép
200907?

jaaaaj, asszem mi késünk :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Na de tényleg:
Kik jönnek? Hányan?
Mi lesz a kaja? (olyan, amit a babák is ehetnek :roll: ?)
Mit vigyünk? (pia oké, salit? kenyeret? üdítőt? rágcsát?)
Torta? Ha már zsúr... :wink: Vinnénk mi, de elég absztrakt lenne odáig :roll: , szóval inkább dobjuk össze, nem? :roll: Nem kell nagy... Vagy csináljak egy répatortát, az nem olvad el :roll: :lol: ?)
....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mi Hugival megyünk, és ronmay-ékkel érkezünk. A többi kérdés részemről is fennáll? :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond

[quote="200907?"]ronmay! :)

Azt tudod, hogy a korpa még akkor is felszívja a vizet, amikor az már a belekben van? :roll: :roll: :roll:

:?: :?: :?: :?: :?:

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay! :)

Az emésztésnek általában a gyomorban van vége, a belekben a különböző anyagok felszívódása zajlik, illetve a salakanyagot termeli ki. A korpa viszont még a belekben is von el vizet a szervezettől, ezért különösen sok folyadékot kell fogyasztani.
Ez egy érdekes cikk, de neked felesleges elolvasni :lol: :lol: :lol: :

http://www.femina.hu/fogyokura/salaktalanito_beltisztito_dieta

Kép
Kép
200907?

A tegnapi, csigák nemi életéről szóló bejegyzés után a mai felhozatal hasonló témában:

http://www.origo.hu/tudomany/20100708-onykia-ingens-melytengeri-kalmar-labasfejuek-megoldodott-a-szaporodas-rejtelye-az.html

Kép
Kép
200907?

Bond!

Kedves tőled, de ezért annyira nem érdekel... :oops: :lol: :lol: :lol: .

Lois!

Apropó lufi: mégis lesz dekoráció :roll: ? Mert én szívesen veszek néhány totál felesleges, és hasztalan bizbaszt, amit a bébik fél óra alatt szétszaggatnak :lol: :lol: :lol: . De tényleg, nekik biztos bejönne, szóval azt intézem én, ha gondolod :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! és mindeni partizó :wink:
A Drágám ma hazaállított szülinapi izébizéfelakasztós nemtommivel, meg lufis poharakkal tányérokkal, meg ugye lufival. Szóval lesz dekoráció, de azért erősen minimalista :oops: Szóval hozhatsz bármit :roll:
Létszám, nálam eddig így áll:
1,.Boo :arrow: 2+1
2.,Bond :arrow: 1+1
3.,Dodi :arrow: 2+1
4., Pocok :arrow: 2+1
5.,Nyuszi :arrow: 2+1
6.,Ronmay :arrow: 1+1
7.,Szonibaba :arrow: 1+1?
8.,Lois :arrow: 2+1

Kaja :arrow: Grillhusi (csirkecomb és oldalas) tésztasalátával, kenyérrel. A tésztasaláta majonézes, nyers tojásból, akinek ez gond. Zétény husit fog enni kenyérrel, neki az bejövős.
Süti :arrow: Lesz egy csomó réteske, meg csavart sajtos sós.
Torta :arrow: Azon még agyalok, hogy mit lehetne, ami ehető is és babás is :roll: De az is lesz valami szerintem.
Innivalók :arrow: Alapkészlet lesz, babás víz, szénsavas víz, rostosak, cola, sör.
Minden egyéb igény ami felmerül, azt kéretik otthonról hozni :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Szerintem minden érintettnek elküldtem a címem, számom, ha
valaki kimaradt, akkor süvöltsön :wink:

Pocok?????????????????????????

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

hűűű, ez elég szarul hangzik... :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mától Laktívot és Smectát kell adnom Botondnak, mert két hete hasmenése van :( . Azt hittük, csak a foga miatt, mert ugye taknyos is volt, meg ilyenek, de ő alapesetben 1* kakil normálisat, most meg 5* fosik :? . Szóval ez most már gáz. Étvágya, kedve jó, csak épp minden kaja után tele van a puttony, és amellett, hogy ez nyílván nem tesz neki se jót, hát nekem se :evil: :lol: :lol: .

Remélem hamar helyreáll az emésztése, mert nyakig szarosak vagyunk mostanában :evil: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?