A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 októberében szülünk

Éva, ennek a kutyusnak olyan "Tipli" pofikája van. :D:D
Még szép, hogy visszük a mi kutyáinkat magunkkal, pedig megkaptuk jótanácsnak, hogy altattassuk el őket, mert túl nagy nyűg... :? Hja, 9 és 8 éve befogadom őket, családtaggá válnak, aztán altattassam el... :?:

Lkata, mert ha kiderül, hogy szívbetegsége van, akkor mi lesz???

Kép
szöszke

Borkaby, szegény Tomika, kis gyanútlan...jót játszott, aztán megbetegedett...

Kép
szöszke

Lkata, nem hinném, hogy honvágyam lenne...valahogy úgy képzelem, hogy eddig Trabantban utaztam, most átülök egy Audiba...és nem nagyon fog eszembe jutni, hogy milyen jó volt Trabantban utazni régen. Sajnos annyival magasabb életszínvonal van kint, hogy el sem tudjuk képzelni. :( Egyedül az emberek hűvösebbek...az meg egyelőre nem nagyon befolyásol nálunk semmit. Együtt lesz a kis családunk, ez a lényeg.

Kép
szöszke

Lkata, ja, nekem annyi mindenből elegem van itthon...és mióta van ez a lehetőség, hogy kiutazhatunk, ez az érzés még csak erősödött. :(

Kép
szöszke

Szöszke...ebben igazad van, itt lassan lehetetlen a helyzet! :(
Sok sikert a kinti élethez, de azért onnan is írsz majd, nem???

Ha nagyon beteg a baba, a szíve nem elég erős vagy nem gyógyítható...abba bele se merek gondolni, de a dokim célzott rá, hogy....inkább nem is írom le gondoljatok a legrosszabbra, nincs választásom, nem szeretnék megszülni azért egy babátr hogy aztán szenvedjen vagy meghaljon! :cry: :(
De mondom erre nem szívesen gondolok, remélem gyógyítható a baj, vagy kinövi(ahogy borkaby mondta)...de a legszuperebb az lenne ha csak egy vaklárma az egész és csak valamit elnéztek.
Amúgy Timmermann doktor vizsgált meg Pesten profi géppel, a Magzati diagnosztikai kp-ban,ő írt szakvéleményt, és javasolt a szív uH-ot a késöbbiekben. A dokimnak nem olyan komoly a gépe hogy mindent lásson...ő csak a leletem elolvasása után reagált ilyen aggódóan.elég alapos, remélem csak a túlzott precízsége és alapossága mondatta ezt vele amit mondott. :roll: :(

Kép
Kép
lovaszkata

sziasztok

veronika: részvétem

ildi: lotti nagyon cuki abban a kendoben

macianyu: 3.baba?nem semmi?én egyenlore megelékszem 1-el, néha még az is sok :lol:

borkaby: gratula a kislányhoz

éva: és hogy birta a fiad szopi nélkul?aranyos az új kutyusotok.nekem is tetszenek a csivavák,csak az a baj veluk,hogy szoba kutyák :wink:

szoszke
: biztos,hogy németben jobban élnek, jobban jártok ha kikoltoztok, én nehezen tudnám rászánni magam.hiányozna a család,ismerosok a megszokott helyek.
l.kata: nagyon drukkolok,hogy minden rendbe legyen a picivel

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Lkata, az orvosoktól kiakadok néha. Hány gyereket vettek el vajon az anyjától azért, mert azt látták, hogy down-kóros, és végül nem volt az...? És persze az ellenkezőjére is van példa, hogy nem látták, hogy down-kóros, és annak született, viszont nagyon sok szeretetet kaptak a szülők tőle, és persze a saját személyiségüket is jobban megismerték általa.
Mi megfogadtuk a férjemmel, hogy bármi derül ki, megtartunk minden babát. Ugyanis a mi gyermekvállalásunk nem a mi kényelmünkről szól, hanem sorsfeladatok vállalásáról. Ha nem adom meg az ultrahangon betegnek látszó gyermeknek, hogy megszülethessen, akkor vétek a kozmikus törvények ellen. :( Pl. olyan szomorúnak találtam, hogy egy anya képes lenne azért elvetetni a gyerekét, mert nincs meg mind a tíz ujja a kezén. És teszem azt, ha egészségesnek születik a gyermek, csak 4-5 évesen veszti el az egyik ujját, akkor mi van? És mi lenne, ha az egészséges gyerekünkről derülne ki, hogy beteg? Akkor visszavisszük? Vagy mi? Nem, sőt, annál inkább megteszünk mindent, hogy javítsunk a helyzetén...ez az én véleményem természetesen. Nem kell senkinek azonosulnia vele, de az biztos, ha valaki kimondja az ítéletet a gyereke fölött, és nem a természet dönti el, élete végéig vele lesz az a gondolat, hogy "mi lett volna, ha"...
Nagyon kemény döntés, mindannyiunknak azt kívánom, hogy SOHA ne kerüljön rá sor!

Egy szívbeteg osztálytársam egész alsó tagozatban felmentett volt tesiből, és most hihetetlenül okos és vonzó férfi lett, két főiskolát is elvégzett, rendszeresen edzőterembe jár, a szívbetegségnek nyoma sincs! Ha annak idején lett volna ilyen fejlett ultrahang, mint ma, lehet, hogy az ő szüleinek is azt tanácsolták volna, hogy szabaduljanak meg tőle...

Kép
szöszke

Timi, egyelőre csak 1,5 évről van szó. :) És 1-2 havonta hazajövünk majd.
Viszont olyan érdekes, hogy mindent megadóztatnak: kutyusok, tv, rádió, internet. :roll:

Kép
szöszke

Sziasztok!
Megjöttünk a nyaralásból, jó volt, de fárasztó :)

Kata,
Remélem rendben lesz a csöpi!

Szöszke,
hát nem tudom... az ex szomszédunknak down-kóros volt a gyermeke, hát azt nem kívánom senkinek... úgy éreztük az egész életüket megbélyegezte, a folytonos aggódás (mert a down-kór ugye nem csak szellemi gyengeséggel jár, hanem folyamatos fizikaiakkal is, pl. szívműtéten kellett átesnie, akkor hónapokig élet-halál között volt, nagyon kikészítette őket, minden reggel és este az anyukának kell szúrkálnia és nézniük, hogy eléggé alvad-e a vére, stb... és ez csak egy a sok közül...
A nagyobbik gyerek életét is eléggé komolyan befolyásolja, hogy ilyen testvére van...
Én biztosan nem kívánnám senkinek ezt az életet, nem "kényelmi" szempontból magamnak, de a gyereknek se...
Ahová járnak speciális óvodába, sorra halnak meg a picik. Hát azt végigélni, hogy folyamatosan küzdesz érte, látod a szenvedését és a végén 3-4 évesen meghal... hááát...

Amúgy náluk se állapították meg, pár naposan megszületése után derült ki...
Hallottam 2 olyat is, akiknél a hasszuri ellenére se derítették ki...

Kép

Kép
sz.veronika

Elmesélek egy másik történetet, mert nagyon lehangoló lett az előző hozzászólásom :)

Egy ismerős lánynak meghalt az első babája szülés után, emiatt szét is mentek a párjával.
Később összejött egy pasival, akinek az orvosok megállapították, hogy nem lehet gyereke.
Ma két szép egészséges gyerekük van! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Ne értsetek félre.Ilyenről még nincs szó, remélem semmi komoly baja nincs a kicsinek.
Nem azt mondtam hogy ha szívbeteg elvetetem.Természetesen ha nem kell szenvednie, csak kímélni kell, esetleg műteni, azt vállalom ha utánna minőségi boldog életet tud élni! Van olyan is hogy kinövik a gyerekek a kisebb szívproblémát! :)
De ha annyira rossz a szíve hogy nem élne csak pár napot hetet.... :cry: akkor minek tenném ki őt és magunkat ennek a szenvedésnek???Kinek jó az, ha látja meghalni, szenvedni a gyermekét, testvérét...! :(

De ne beszéljünk ilyen szomorú dologról!
NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!!! :D De holnapra azért drukkoljatok!

Az INTEGRÁLT TESZTEM jó lett, az már biztos telefonáltak hogy negatív a felsorolt(többféle genetika)i betegségre. :D

Kép
Kép
lovaszkata

Szveronika, épp erről van szó! Ki fejlődik többet mentálisan, aki egész életében küzd egy beteg gyermekért, és ott van mellette halálában is, vagy aki problémamentes életet él, és mondjuk sarkítva, csak arról kell döntenie, hogy milyen színű ruhát adjon a gyerekére? (Akik itt aktívabban fórumozgatunk, nagyjából ebbe az utóbbi kategóriába tartozunk, leszámítva a kisebb baleseteket.)
Ezek nagyon kemény kérdések. És azt hiszem, túl jelentéktelenek vagyunk ahhoz, hogy földi ésszel átlássuk, minek mi az értelme. A fejlett nyugati társadalmunk az utóbbi kb. 50-100 évben pedig egyszerűen túl sok választási és döntési lehetőséget kínál, elhitetve az emberrel, hogy mindent megtehet büntetlenül.

Lkata
, örülök a jó eredményeknek! Persze, hogy nem lesz semmi baj!!! És a témafelvetésed nagyon-nagyon fontos, azért reagáltam ilyen hevülettel!

Kép
szöszke

Kata,
én is úgy gondolom, hogy nálad nem lesz semmi baj, csak engem is megérintett a téma, az ex-szomszéd beteg gyerek miatt. Nagyon szeretem azt a családot - jönnek is át hozzánk valamikor megnézni az új lakást, mert nagyon jóban voltunk/vagyunk - és nagyon sajnálom őket, hogy ez történt velük.

Szöszke,
Ez nagyon nemesen és magasztosan hangzik, de végigcsinálni... inkább kihagynám az ilyen jellegű mentális fejlődési lehetőséget... :oops: Lehet nem vagyok még megérve rá :roll: De szerintem úgyis úgy jó, ahogy az adott ember éppen dönt. Ha sorsszerű, akkor úgyis visszakapja az adott feladatot, amíg túl nem jut rajta.

Kép

Kép
sz.veronika

szoszke: a 1,5 év még kibirható. mi is fuzetunk kutyaadót,tévét,rádiót, annak ellenére,hogy soha nem hallgattam szlovák rádiót,szlovák tévét se nézek,sima antennánk sincs,csak digink,amit szintén fizetni kell.de azt olvastam,hogy az új kormány el akarja ezt torolni,hát bizom benne

l.kata: gratula a jó eredményhez, holnapi naphoz pedig drukkolok,de biztos minden rendben lesz

mi megvagyunk
vasárnap voltunk paton furdeni,estig maradtunk,mert 6kor kezdodott az elso aqua zumba óra.nekem nagyon tetszett,ha tudok,máskor is el fogok menni.fiamra addig a keresztrannya vigyázott,furodtek,csúzdáztak,elvoltak.

szombaton este sajnos elveszett a kiskutyánk.nagyon sajnálom,mert olyan aranyos volt.

ma a szomszédban voltunk,bográcsoztunk.
végre a szemuvegemet is be tudtam vinni optikába,de a csaj nem tudta megmondani mennyibe fog kerulni a javitás,azt mondta majd felhiv

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Szöszke
Én is veled értek egyet :-) Nálunk, mikor genetikára kellett mennem a down kóros unokatestvér miatt megkérdeztem a férjem, hogy ő mit gondol a dologról, megtartjuk, ha beteg a baba, erre ő felháborodva azt mondta, szégyeljem magam, hogy még a gondolata is felmerült bennem, hogy elvetetném a babánkat, és akkor tényleg elszégyeltem magam, hogy hogy juthatott ilyen eszembe, hiszen még egy hangyának se tudnék ártani, nemhogy a saját gyerekemnek!

És nálunk az utcánkban lakik egy 34 éves down kóros lány, a szülei nagy szeretetben nevelik, a nővére is nagyon szereti és egyáltalán nem szégyenli, hogy ilyen a testvére. Most is éppen Görögországban nyaralnak vele a szülei és boldogok vele, szóval ilyen is van.

De visszatérve, Katánál biztosan nem lesz semmi baj!!!! Szorítok nagyon a mai vizsgálat miatt!!!

Ja, Kata, Ádámom is úgy született, hogy egy luk volt a szívén, havonta jártunk vele uh-ra és mára már kinőtte :-)))

Éva

Kép

Kép
éva75

És még egy sztori:

Egy ismerősömnek a 30. héten azt derítették ki egy uh-on, hogy a kisbaba agyával nagy baj van, azt mondták neki, hogy szegény baba fogyatékos és azt tanácsolták, hogy vetesse el a 30 hetes magzatot, ő ezen teljesen felháborodott és azt mondta akármilyen a baba ő megszüli. Meg is született időben a kisbaba és annyi baja van, hogy az egyik kezét nehezebben tudja használni. És akkor most ezért kellett volna elvetetni!!!???

Kép

Kép
éva75

Éva..neked is igazat adok, itt már csak az a kérdés, hogy mikor ártassz jobban a gyerekednek, ha elveteted, vagy ha megszülöd és egész élete nyomor, szenvedés lessz???
Mert más egy szívbetegség és más egy súlyos fogyatékosság!!!!
A fogyatékosságnál nem biztos hogy megszülném, és ez nem kényelmi szempont! Gondoljatok bele milyen élet várna rá???Ha te meghalsz akkor a testvérére marad , de ha nincs neki???Vagy valami más oknál fogva nem tudja ápolni...ki vigyáz majd rá???
Egyedül nyomorultul fog meghalni, vagy egy dilisek otthonában. :(
Remélem ilyenben soha egyikünknek sem kell dönteni!

ja, és reagálva egy korábbi hozzászóláshoz, az állatok is szelektálnak, a beteg kölyköt az anyja nem eteti ...ilyenről még nem hallottatok?
Tudom ez szívtelenüol hangzik, és lehet most néhányan elítéltek, de én azért mérlegelném hogy mi jobb a gyermekemnek. :( Sajnos erre nincs mindíg helyes válasz. :(

Témát lezártam! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Lkata, drukkolok a mai vizsgálathoz!!!

Hát ja, az ember épp ennyiben több, mint az állat. :D (Nem minden állat szelektál, azt hiszem, a csimpánzoknál működik a beteg egyedek felkarolása.)
A szellemi, és mindenféle fogyatékosság elutasítása itthon különösen nagy probléma (most 3 évet dolgoztam együtt gyógypedagógusokkal), mert itthon a körülmények totál rosszak. Kezdve azzal, hogy tolókocsival szinte meg sem lehet mozdulni a városban, max. 100 métert mehet az ember akadálymentesen, ha egyáltalán ki tud jutni a lakásából. És persze a sérültek elutasítása is jelentős. Az orvosokkal az élen... :( Nyilván az egészséges utód a cél, de a beteg gyerekekbe nem kellene a lábukat törölni...

Kép
szöszke

Szveronika, szerintem is. A kiszabott feladatok elől nem lehet elmenekülni.

Kép
szöszke

Jaj de komoly témák, a hideg is kirázott tőle, ahogy olvastam, mégis azt mondom, én nem vetetném el a babát, ha kiderülne, hogy beteg. Ez embertípus kérdése is, ki mennyire bírkózna meg vele, bár szerintem ezt ott tudod meg, amikor már benne vagy.

Fura dolog, de talán emlékeztek rá, hogy anno Lotti születése előtt 1 hónappal a barátaink kisbabája meghalt a műtőasztalon (nem fejlődött a pocakban, ki kellett venni, agyvérzést kapott...) 1 hét után . . . mindig az jut az eszembe, hogy anno amikor terhes volt, még csak 2-3 hónapos, már arról beszélt, hogy a párjával megbeszélték, hogy ha a babával valami baj lesz, valami betegséget kiderítenek, ők nem tartják meg, mert nem akarják az életüket és a kapcsolatukat erre áldozni. Fiatal mindkettő, semmi bajuk . . . valahogy az van bennem, hogy magukra hozták a rontást ezzel, hogy a baba még csak a pociba volt, de már ezen törték a fejüket. Szerintem ez borzasztó!

Iszonyat teher, de nemes feladat lehet felnevelni egy beteg kisgyereket. Nézem sokszor azokat az adókat, ahol ilyen témájú dokumentumfilmek vannak és áldom a sorsot, hogy Lottika egészséges, de ha bármi baja lenne később (mert ilyen is van), akkor se dobnám őt el magamtól, mint ahogy egy pocaklakó apróságot se lennék képes ... de ez mondom, embertípus kérdése.

LKata, drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Borkaby, beteg gyerek játszón :evil:

Nálunk is vannak érdekes sztorik a játszóról, csak most nincs már időm leírni, mert manó nemsokára kel.

Kép

Kép
nusildi

Lkata
Hányra mész a vizsgálatra? Nagyon szorítok!!!! De biztosan nem lesz baj én érzem!
Irj azonnal, ha megjöttél!!

Most nehogy magadra vedd ezeket a sorokat, amiket írtunk, mindenki a maga véleményét mondta el erről a témáról és ez nem rád vonatkozott. De tényleg az ember így könnyen mond mindenfélét, ezt igazán csak akkor lehet eldönteni, ha már belekerült egy ilyen szörnyű helyzetbe és én is azt kívánom, hogy soha senki ne álljon ilyen döntés előtt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!!

Lkata:mega giga drukkkkok mára!!!!Minden oké lesz. :D ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ez a megtartanám nem tartanám meg dolog tényleg ember függö szerintem is.Én nem tartanám meg ha súlyos fogyatékossága lenne a babának.
Ez nem önzőség csak mindenki más felfogással rendelkezik.Bár igy könnyen beszélek hisz nem vagyok ebben a helyzetben de lehet hogy ha velem történne meg nem mondanám ilyen határozottan.

Éva:nagyon aranyos a kutyus. Teljesen odáig vagyok érte.
:D

Ildi:Lotti annyira cuki pofa.Nagyon szép és okos kislány.Szerintem Fannival kb egy szinten vannak beszéd fejlődésben.

RÓlunk:jól vagyunk.Élvezzük a jó idöt.Fanni szeptemberben kezdi a bölcsit.már várom is de közben a síró görcs kerülget ahogy egyre jobban közeledik az idő.
Annyira aranyosan ki tudja fejezni a szeretetét. :D Ha rosszalkodik néha szoktam neki mondani hogy anya szomorú lesz ha rossz vagy és ilyenkor oda jön megsimogat és mondja hogy szeretlek és puszilgat.Hát komolyan mondom ez nagyon jóóóó.Imádok anya lenni. :D

vikcy6
Pákozd

Köszönöm lányok a drukkolást!

Nagyon kedves volt a doktornő, és mindent megvizsgált nagyon alaposan! :D ééésss...MINDEN OKÉ!!! :D :D
Repülni tudnék a boldogságtól! A szivecskéjének semmi komoly baja nincs, a részletekért meg még várni kell , a 20. héten is megnézi!
Semmi eltérés nem mutatható ki a jelen állapotban, és nincs nyoma szívbetegségnek vagy egyéb keringési zavarnak se!
A doktornő szerint a 12.héten olyan rugalmatlan a szív hogy bárkinél lehet egy kis negatív áramlás!...csak azt nem értem ezzel engem miért nem nyugtatott senki! :roll: :evil: Rámhozták a frászt!

Szóval nagyon megnyugodott az egész család, és most is fiúnak látszotta babóca! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

De örülök Kata!!!!!!!!!!!Sokat gondoltam rátok! :D :D :D

vikcy6
Pákozd

Kata!
Annyira örülök!!!! :D :D :D

Hogy rá tudják hozni a frászt az emberre,nem?

Kép

Kép
borkaby

Kata!

Hurrá!!!! Én éreztem, hogy nem lehet baj. De jó, hogy írtál :lol: Sokat gondoltam én is rátok ma.
Most már végre felhőtlen lehet a boldogságotok!

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Nagyon örülök, h minden OK Kata pocaklakójával.

A témáról annyit,h ez minden család személyes döntése. Mindenki maga tudja mit válal és mit nem. Én nem botránkozom meg akkor sem, ha megtartja, akkor sem ha nem. Jómagam most úgy érzem, h nem lennék képes beteg babát nevelni, de szerencsére nem kell ilyesmiről döntenem.

Velünk nincs semmi különös, Ábel ovizik még két hétig, aztán 5 hét vakáció. Konsti egyre többet magyaráz, de keveset értek belőle.

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Lkata, szuper!!! :D:D

Mi bőszen készülődünk, minden napra jut valami hihetetlen fontos elintéznivaló, tegnap olajcsere, villanykapcsoló csere az autón, kutyák csipezése, nemzetközi kutyaútlevél kiállítása, éves rendszeres veszettség elleni oltás 39.500 Ft-ba kerültek a kutyák...baromi értékes kutyáink lettek. :D Nem is fájt nekik a csip-beültetés, pedig elég vastag tűvel ment...
Ma elmegyünk moziba, megnézzük a Shreket 3 D-ben.

Kép
szöszke

Kata,
jó, hogy vaklárma volt :) tényleg kár volt rádhoznia a dokidnak a frászt...

Szöszke,
akkor nagyon nyüzsis napjaitok vannak! Milyen volt a Shrek? Gergővel mentél? Nekem még eszembe se jutott, hogy moziba vigyem :) Kibír annyit egy gyerek egy helyben? :)

Amúgy képzeld, újabb kúrába kezdtem, ilyen tisztító-méregtelenítő kúra, Pálmi előtt is csináltam egyet, de az egy másik fajta volt. Nagyon tudatosan készülök a következő bébire is :lol:

Nem semmi, hogy mennyibe kerülnek a kutyusok! :shock:

Zsuzsu,
aranyosak a srácok a labdatengerben :) Pálmi is nagyon mondja, csak nem nagyon érteni :lol:

Vicky,
tényleg olyan cukik bírnak lenni :) Pálmi csak nekem ad puszit, az apjának nem :lol: :shock:

Ildi,
na pont magatokról nem írtál a végén... várjuk... :)

Éva,
na igen, ez meg a másik fele, hogy ha feleslegesen vetetnék el a babát, az szörnyű... :(

Kép

Kép
sz.veronika

Hoztam képeket tegnapról, a Margit szigeten sétálgattunk :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Itt van néhány kép rólam ennyi idősen. Hasonlít rám a lánykám? :lol: :lol: (Kár, hogy én hunyorgok a nap miatt...)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika...nagyon hasonlít rád! :D :D :D mintha tesók lennétek! :wink:
Nagyon arik a képek, csini a rucija!

Borkaby, Éva, Zsuzsu...köszi! :D

Lányok, ma először Norbi megfogta a hasam és azt mondta -BABA! még soha nem reagált a kistesójára, azt hittem nem is érti, de most úgy meglepett!annyira örültem! :oops: :D :D

Kép
Kép
lovaszkata

De édes! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok,
hogy bírjátok ezt a meleget? Én kész vagyok, mozdulni is alig birok. 31 fok van a lakásban konkrétan :? Légkondink nincs és idén már nem fér bele a keretbe, jól kiköltekeztünk a ház vásárlásakor.

Tegnap voltunk megint strandon, mert egyébként ki se dugjuk a fejünket ebben a melegben. Pálmi délutáni alvása után megyünk, 17:30 körül érünk ki a strandra. Tegnap még ekkor is 40 fok volt kint! :shock: Lehet, hogy ma megint kimegyünk, mert nem tudunk mást csinálni. Délelőtt már együtt beültünk a fürdőkádba langyos vízbe, az segített.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika!
Le sem tagadhatod Pálmit! :lol: :lol: :lol:

meleg: 7:30 körül kimegyünk, (mára sározást terveztem, mert Ábel is itthon van), ameddig kedvük van addig kint vagyunk. árnyékban természtetesen, bekrémezve. Konstiról leveszem a pelust és nagyon élvezi. Sokat tusoltatom Őket és magam is 5-8 alkalommal felfrissülök a zuhany alatt.

Azt veszem észre, h Konstinak is egyre inkább kell a társaság, vagyis a gyerekközösség. ha csak velem van kint a játszón unatkozik, az ölemben ül......

L.Kata!
Elhiszem, h elérzékenyültél a nagyfiadon. Én is könnyezek, ha ölelgetik egymást a fiaim......

KITARTÁS MINDENKINEK A KÁNIKULÁBAN!!!!!!

Hoztam pár képet, szombaton ünnepeltünk:

Kép

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu,
gratula a nagyfiúnak! :) Nagyon szép a torta! Milyen guszta tele gyümölcsökkel!

7:30... hm... 9 előtt fel sem kelünk :lol: Jövőre már én is fel akarom állítani a nagymedencénk, amibe én is beleférek, csak idén még nincs kész a terasz, a fűre meg nem tehetem, mert akkor egy hatalmas körben kipusztul :( Most épp csak akkora lebetonozott felületünk van, amire Pálmi kismedencéje kifér.
A zuhanyozás jó ötlet, lehet, hogy úgy kibírnám Pálmi kismedencéje mellett... Végülis a locsolóslagot tudnám erre használni.

És mit kapott Ábi a szülinapjára?

Kép

Kép
sz.veronika

Mi is nagyon nehezen bírjuk a meleget! Nálunk van klíma mindkét szobában, de mivel nem túl egészséges és sokat is fogyaszt, nem megy sokat, csak amikor már nagyon nem bírjuk vagy Lottika alvása előtt lehűtöm picit a szobát. Strandra nem tudunk menni, mert én nagylány vagyok sajna hétfőn óta, pont a legmelegebb időben. Bár ma átmentünk Lottika egyik kis barátnőjéhez, a kertben medencében pancsiztak hárman, mi meg néztük, persze árnyékban nem vészes.

Nálunk most a menet az, hogy 9 előtt már lent vagyunk a játszón és 11 előtt feljövünk kicsivel vagy ha manó bír magával és árnyékban marad, fél 12, de ez a max. Aztán lemegyünk még 7 előtt kicsivel újra a játszóra. Neki is nagyon kell a társaság, egész nap mondogatja, hogy játszó :lol:

LKata, örülök, hogy minden rendben van ketteskével!!!

Veronika, le se tagadhatod Pálmit!!! :lol:

Zsuzsu, milyen nagyfiú már Ábel, sok boldog szülinapot utólag is neki! Tortája nagyon szép volt!

Vikcy, én is így vagyok, örülök, hogy manót felvették a bölcsibe, de közben el se tudom képzelni, hogy nem lesz velem.

Viszont minden nap a bölcsi előtt megyünk el ha játszóra megyünk, már mondja, hogy bölcsi, kérdem tőle, hogy mikor jössz majd ide, mondja, hogy anya dódoz, és ki fog hozni reggel, mondja, apa :lol:
Majd szeptemberben meglátjuk, hogy mi lesz.

Hát kb. ez van velünk, voltunk nemrég Állatkertben, előtte strand, jövő hétre megint tervezek strandot, ha végre én is vízbe ülhetek, de a napi min. 3 óra játszótér meg kell hogy legyen, mert manó állandóan menni akar, de szerintem a társaság miatt. Van neki csomó barátnője ott :lol: Mázli, de abból a két legjobb vele fog járni bölcsibe is 8)

Na megyek hűsölni egy kis vízzel, kitartást mindenkinek a meleghez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Veronika!
Nem igazán volt különösebb ajándék. Kaptak egy karikadobálós játékot, kirakót és ANdersen-Grimm mesekönyvet.

Epertortát kért, de végül gyümölcsös lett. Finom, üdítő volt ebben a melegben. :lol:

ezen a medence dolgon agyalok egy ideje. Ami nekem is jó lenne, abban nem ér le a srácok lába......

Ildi!
Tényleg nagyfiú már Ábel. Egyre inkább úgy is viselkedik. Sokat komolyodott. Kicsit szomorú vagyok, olyan gyorsan eltelt ez a pár év......

Lottika csúcsvagány, neki tutira nem lesz nehéz a beszokás a bölcsibe.

A tegnapi sározás nem kötötte le a srácaim, annál inkább egy fickó, aki nyírta a füvet a játszón.... :wink: :lol:
Találkoztunk egy sünivel a kertben. Ábel félt tőle, Konsti rohant, h megszemlélje, én meg összekapdostam a sárcokat és bemenekültem velük, félvén, h bajuk esik.... :cry:

Kép ÍGy könnyű a melegben :lol:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu...utólag Boldog szülinapot Ábelnek! :lol:
Nagyon édi ez a pancsis kép konstiról, kis cuki! :lol:

Ildi..a te lányod meg már most irtó dögös ebben a napszemcsiben! :lol:
Tegnap is csináltam cukkíni krémet, emlegettelek, nagyon szeretjük! :wink:
Nálunk is van klíma, de csak a nappaliban, az a központi helye.Mivel ez padlástér, ezért itt hipp-hopp 30-32 fok is van de a klíma délben megy kicsit akkor 28-ra le tud
"hűlni "a lakás! Az se túl hűss, de jobb azért, nekünk is a déli alvás miatt kell.
Amúgy baromira szenvedünk! :?

Mi jól vagyunk, Még a hónapban sütögetek, de aztán abbahagyom mert már nagyon fárasztó így Norbi mellett azzal is foglalkozni. :(
Hoztam pár képet ha megengeditek!
Kép
Kistesó a 17.héten
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

Jaaa, bilizés nem megy még, csak bohóckodás képpen ül rá néha-néha! :lol:
Beszélni se akar, de egyre több mindenre rávágja hogy-NEM! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Zsuzsu,
tegnap a Tesco-ban sikerült beszereznem egy medencét, amibe én is beleférek :) Nem volt vészes, 5-6 ezer Ft. 235 cm hosszú és 150 cm széles.

Na nem azt mondom, hogy úszkálni tudok benne, de be tudok ülni Pálmi mellé, és az már elég :) És sok víz sincs benne, ülve a lábam ellepi, annyi :) Mondjuk lehetne bele tenni ülve nyakig, dehát a picúr miatt az nem jó :)

Kata,
én még csak nem is próbálom a bilizést :) Majd jövő nyáron.
Na, legalább a NEM megy! az is valami :lol:
Jó a pocakkép!!!

Zsuzsu,
be mered tenni a lavórt a szobába a szőnyegre??? Nálunk az egész szoba úszna! :lol:

Ildi,
hát az nagyon szuper, hogy így tudja a bölcsit, és hogy lesznek ismerős gyerekek! Az sokat számít!!! Akkor nálatok nem lesz gond, az tuti!!! Főleg ha apa viszi reggel, akkor nem tud neked nyekeregni, hogy ne hagyd ott! :)
Beszoktatásról mondtak valamit?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Kata!
Nagyon csinos vagy!!!!!!! A pocak aranyos, jól áll Neked!!!

Mutatsz tortákat?!

Mi nem bilizünk, de szeret kint pelus nélkül lenni. Tegnap teregettem, Konsti pedig körülöttem flangált meztelenül, gumicsizmában. Egyszer ránézek, és látom, h csúszik le a lábán a kaki, bele a csizmába......... :o Nem tudtam sírjak, vagy röhögjek...... :cry: :lol: Állva kakilt a szentem...

A nem nálunk is profin megy, igen helyett pedig AHA -t mond. Vajon kitől tanulta??!! :lol:

Veronika!
Szerencsére Konsti nem az a pancsolós gyerek. Persze ha lenne a keze ügyében valami, amivel kiboríthatná a vizet, akkor úsznánk.
Bence haragszik a szobai pancsiért, így nem is csináljuk többet.

Dobj majd képet a pancsoldáról!!!!!!!
nekünk ugye az lenne az igazi, h több víz lenne benne, de végül is lehet locsolni magad, vagy locsoltatni a gyermekkel.... :lol:

Ildi!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :wink: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Szöszke,
mi újság, kint vagy már?

Zsuzsu,
jó, majd csinálok képet :) Van egy nagyobb medencénk is, csak annak felállításához nincs elegendő helyünk a betonon, a füvet meg nem akarjuk tönkretenni. Majd jövőre, ha meglesz a terasz.

Amúgy lehet, hogy tehetnék több vizet is bele, mert kedden a strandon nagyon ügyesen úszott úszógumival!!! Már nem a lábbedugós baby float-ot használjuk, hanem vettem egy sima pici úszógumit és nagyon ügyesen rögtön tudta használni!

Ja és keddi strandi élményünk még, hogy életében először tudott inni szívószállal! Azóta már gyakoroltuk is, hogy el ne felejtse :lol:

Csizma-sztori... :lol: Így vicces, de nem tudom, ha velünk történik hogy reagáltam volna :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Az új medencénk :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika.....tuti a medence! :wink:

Ildi,Boldog szülinapot neked!!! :D

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Sziasztok,

szeretnék elbúcsúzni tőletek! :cry:
Sajnos kiderült, hogy egy ismerősöm zugolvas engem (és akkor még lehet hogy többen is) és ráadásul nem is olyan rég róla is írtam itt és aztán meg is kaptam a magamét egy privát üzenetben.

Olvasni foglak benneteket, ha lesz időm és aki kíváncsi ránk, írjon privit vagy akár mélt, de sajnos ez így tovább nem fog menni részemről! Nagyon ledöbbentem és iszonyatosan rosszul esik a dolog, nem tudnék már őszintén leírni mindent, mert nektek elmondtam a legbensőségesebb érzéseimet is, de mással akit ismerek, nem akarom megosztani, a többi pedig csak felszínes csevej lenne részemről, ami nem méltó a fórumunkhoz!

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!!! :cry:

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
nagyon sajnálom :(

Kép

Kép
sz.veronika

Esetleg zárt fórumba nem akartok menni??
Én tagja vagyok eggynek és nagyon jóóó!!!!!!
Véleményeket várok!!!
Van több is anyatanya meg több hasonló ilyen zártkörü fórum

vikcy6
Pákozd

Sziasztok!

Megint kicsit eltűntem, de olvasni azért néha beugrottam., de ezt már nem hagyhattam szó nélkül.

Ildi
Nagyon sajnálom :cry: :cry: Hiányozni fogtok!!! Azért legalább néha egy-egy képet dobj fel Lottikáról! És az iwiw--en is megnézlek majd benneteket.

Vikcy
Én benne vagyok a zárt fórumban :-)

Zsuzsu
Utólag is nagyon - nagyon boldog születésnapot kívánok a kisfiadnak!!!!

Kata84
Zsófinak is nagyon boldog születésnapot kívánok!!!! Láttam az iwiw-en a képeket, nagyon édes kislány!!!!

Veronika
NAgyon jók a képek!!! Olyan, mintha Pálmi képei lennének csak fekete fehérben!!!
Szuper a medencétek is!!!!

Lkata
Norbi nagyon édes és szép a pocakod!!!

Képzeljétek, nálunk nagyon nagy dolog történt, de eddig még nem mertem megírni, nehogy elszóljam magam előre.
Áron több, mint egy hete már napközben szobatiszta!!!!!!! Már csak alvásnál van rajta pelus és délben általában mindig száraz is már!!! Olyan büszke vagyok rá!!! Egyik fiam sem lett ilyen korán szobatiszta. És ő is nagyon örül neki, boldogan kiabálja, hogy: Anya egyedül kakiltam - pisiltem a bilibe!!! :lol: :lol: Olyan kis okos!
Remélem, már így is marad és csak jobb lesz.
Már ha lemegyünk sétálni, biciklizni stb. akkor se adok rá pelust és szól út közben, ilyenkor megállunk, letoljuk a bugyit és pisil a fűbe, de úgy, mint egy kislány legugol :roll:
És ez az egész magától jött. Eleinte én próbáltam biliztetni, de nem akarta, aztán egyszer csak sírt és tépte magáról a pelust, hogy nem kell, levettem, rápisilt a fotelra, mondtam neki, ezért visszaadom rá a pelust, szerintem ekkor értette meg, hogy nem szabad pelus nélkül bepisilni, mert azóta nem pisil- kakil be. Biztosan melege van benne és zavarja a pelenka., de én csak örülök neki.

Na, de nem is dicsekszem tovább, csak hát annyira hihetetlen, hogy ilyen gyorsan ment ez az egész.

puszi mindenkinek

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?