A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

ja ma megnézutem a komfortos mennyország ooolyan szomorú film :-( ha ezt tudom! unokatesóm ajánlotta hogy mindenképp nézzem meg!!! ilyen gyilkosos.... viszont voltak benne szép jelenetek sírósak és úgy beindult a tejem :-.) érzelmi alapon hogy közben szívnom kellett! tiszta macera volt :-)
Vendég

Sziasztok!

Nálunk 2 napja pocakfájás van, de olyan elementáris, hogy sikít szegényke, és tépi nekem is a cicim. Szóval Luna 100%-ig megértelek.
Az Infacol szart sem ér, eddig még a Grippe Water sem, ma vettünk espumisant, mert állítólag az a legerősebb. Keverni sem akarom neki, de megnyugtató, hogy van mihez nyúlni. Bár én úgy érzem, még mindig a Chamomille a leghatásosabb.
Szóval mi sem nagyon alszunk mostanában, ma egész napos sírás volt, délután 1-től este 6-ig nem is aludt, így az apja elvitte kocsikázni, de ahogy hazaértek, megint sírt. Most 7-től alszik, még fürdéshez sem keltettük fel, istenem, egyszer kimarad, ez van.
Én ma már többször fejtem, mert tejem az annyi van…

Geo, nekünk minden papírt, iratot postán kiküldtek, semmiért sem kellett bemennünk. Azt tudom, hogy a TAJ kártyáért ha bemész személyesen, akkor hamarabb megvan, mintha postán várod, de érdemes előtte odaszólni, mert mi pl. pont elkerültük, mire párom bement érte, már úton volt.
A légzésfigyelővel az a tapasztalatom, hogy az sem mindegy, az ágy melyik részén alszik a baba, és hogy vannak elhelyezve az érzékelők a matrac alatt. Nekünk az elején kétszer jelzett be (szintén Angelcare) mert Nati mindig a felső részen feküdt, és keresztbe, mert áttornázta magát. Ahogy az egyik érzékelőt feljebb tettem, azóta nem jelez be, és maradt a 2,5 érzékenységre beállítva.
Én olvastam egy könyvet, amit a Jamie Oliver felesége írt, de a címére nem emlékszem. Nem rózsaszín a borítója? Nekem is nagyon bejött.

Vok, enyém baba is a nem cumizós tábort erősíti. 1 hónaposan ma először cumizott 10 percig, de csak azért, mert fájt a hasa, és gondolom megnyugtatta.

Nektek a MAM-os cumik felső karimája nem nyomja az orrukat? Nekünk a legkisebb, 0-2 hónapos cumi is hozzáér az orrához. A NUK-osoktól meg öklendezik, pedig 1-es méret.

Csilla, miért pont cseresznyés cumit kellett bevinnetek a kórházba? Mondtak valami okot, az pici babáknak jobb, vagy mellbimbóhoz az hasonlít leginkább? Tényleg nagyot nőtt Léni, milyen kis kerek már.

A szopi nekem is tök jó érzés, megkönnyebbülök, és sokkal hatásosabban szív a gyerek, mint a mellszívó.

Eszter, én is ma eszméltem rá, hogy lassan kinövi Nati az 56-os ruhákat, és még én sem adtam rá mindet. Hogy nőnek, elképesztő. Hát én sem egy porcelánbabát szültem, akkora talpa van már most, remélem nem lesz felnőttként 43-as lába!

Kép
jenny29
Mór

Csak gyorsan egy kérdés, van olyan gyerek aki nem szeret sétálni? Dorka az utóbbi 3 alkalommal egy darabig elvolt a kocsiban, nézelődött, aztán egyszer csak nekiállt ordítani, és nem hagyta abba semmi pénzért. Az első kettőnél kénytelen voltam kézben hozni, a másikkal toltam a kocsit, de ma már közel voltunk a lakáshoz, így hagytam benne, néha megálltuk, dumáltam neki, simiztem, de nem hagyta abba... :(

Most akkor nem fogunk majd sétálni?!

KépKép
tatim

en latni ugyan nem lattam meg ilyen gyereket de hallottam mar rola, de hihetetlennek talaltam, hogy ez legyen az alap bajuk es veluk ne lehessen soha :) mindenesetre fogalmam nincs a dologrol, enyimek szerettek, de nem ebbol kell ugye kiindulni.

amugy megvolt az esti verekedes kaja helyett, orditassal, 3 kakival... nem vagyok tul hatekony :) szerintem most volt megint hogy tej alig, abbol sem ment bele semmi, mert ugye csak uvolt bele a 'mikrofonomba'... kalandos ejszakank lesz megint :)

luna6

Tatim!
Igen, Alex. Őt kendőben lehet vinni sétálni. Illetve elindulunk babakocsival és hazafele már kendőben jön. Max 20 percet van el benne. Illetve eddig 2x bírta tovább. mind a kétszer állatkertben voltunk. És nekünk picit megdönthető az ülés, kb úgy, mintha a pihiszékében lenne és még lát is. De alapvetően se vásárolni, se sétálni nem szeret. Én attól függetlenül viszem és így járt. Kénytelen lesz megszokni.
A barátnőmnek a fia is utálta a babakocsit kb 1,5 éves koráig. Azóta elvan benne.
A 3 gyerekes barátnőmnek a lánya meg se a babakocsit, se a kendőt nem viselte el, de a hordozóban elvolt. Igy szereztek vázat a hordozóhoz. Aztán, amikor már ülhetett Liza a babakocsiban, akkor már jó volt neki is.
Szóval igen, nyugi. Sajna vannak ilyen törpék. :? De még változhat Dorka hozzáállása. Lehet, hogy csak 3 rossz napja volt.

Luna,
Beszéld már meg Áronnal, hogy így nem lesz nektek jó :D Remélem a Lycopodium használni fog!!!! És pótoltál neki, vagy most nem volt lefejt tejcsi?

Eszter
Kép
Kép
vok

Jenny, ha ilyen visítós fájás van, nyugodtan mehet több chamomilla is neki. Óránként 1 golyó. Főleg, ha úgy látod használ!
Fel is van puffadva a hasa ilyenkor? Kaki ugyan olyan színű/állagú?

Nanetto!
Homeós szereket nem próbáltál még Esztivel?
Ha most gyorsan telnek, akkor a melóval suhanni fognak a napok... :D úgy még durvábban csak azt veszed észre, hogy hopp, megint péntek van és vinni kell mosni az ovis alvó ruhát....
Én annyira élveztem a Hannával töltött időt. Szupi napirendünk volt, ami alkalmazkodott a bioritmusunkhoz, nem kellett rohanni, azt csináltunk,amit szerettünk volna.... aztán visszamenetem melózni.... És jött a hajnali kelés és keltés, bölcsi, ahol nekem megszakadt a szívem... aztán elhagytam a sulit, még egy szakadás... és jártam 5.30ra melózni, hogy 2kor végezzek... Naja.. szóval sehogy se jó, csak ha velük vagyok :D De nem vagyok még milliomos, így nem lehetek itthon... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="***csilla***"]A írta:***csilla*** napokban hallottam, hogy a hidegpárásítót be lehet vetni meleg ellen is. Mi kipróbáltuk, úgy, hogy a ventilátorra engedjük a párát és ha nem is rengeteget, de valamit tényleg használ. Ha jön megint a kányikula, jeges vizet rakunk bele, hátha.
És jövő nyárra szereltetünk be klímát, mert az nem járja, hogy el kell menekülni a panelból ilyenkor. Igaz, nem olcsó mulatság és megoszlanak a vélemények a következményeit illetően, de majd ésszel használjuk és tisztítjuk is, így hiszem, hogy nem lehet belőle semmi baj.

Na, nézzenek oda, most meg teleírom a topikot.

Na, ezt mi is bevetettük, de nem a ventillátor előtt. Köszi a tippet!!! :D
A klíma meg detto, mi is jövőre veszünk, mert ez nem állapot ami itt volt egy hétig. (meg lehet, hogy lesz...) Most egész jól lehűl éjszakánként a levegő, és csak délutánra melegszik fel, akkor meg ventilátor bekapcs, remélem így már kihúzzuk augusztus végéig, akkor meg már amúgy is le szokott kicsit hűlni. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Hát szoptatás: csak csatlakozni tudok Vikhez, és Csillához a véleményünkben, bár Én nem önként döntöttem a nem-szoptatás mellett, de őszintén, ahogy ilyeneket olvasok, szopi-sztrájk meg minden, hogy nem is bánom már hogy így alakult. (persze ehhez kellett 2 hét legalább, mert 2 hete még úgy éreztem, h nem is vagyok teljes értékű nő, és már a saját nőiségem boncolgatásával próbáltam rájönni, miért nem lövell be a tej...de aztán utánaolvastam, és kiderült, hogy kb. 5%-nak fizikailag nem megfelelő a tejmirigye, és nem lövell be...ha nagymamáim, és anyukám ilyen volt, nyilván nem volt nehéz ezt örökölnöm... :D )

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo, egyedül úgy lehet pl. bírni, hogy ha pisilni, kell, inni, stb, akkor gyorsan berakom az ágyába, még ha sír is, megmondom neki, hogy mindjárt jövök, és elintézem a dolgom. :)
Na, meg aztán már fél kézzel netezek, meg a pihenőszék nagy segítség, abban sokáig eljátszik magában is, meg el is tud benne szunyálni akkor, mikor az ágyában az istennek nem hajlandó.

Úgyhogy pihiszék király!!! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Eszter, nep pottoltam. Egyreszt mert nem fejek ugye es nincs lefejt keszleten (rabolja az idomet es eszi az idegeimet, valamint ugye allandoan ki kell ontogetni... neeem, nem jo) masreszt nem kap tapot most mig nem porzik mar a cici meg a gyerek, marpedig a gyerek szerintem gombolyodott. -ugyhogy zord anya kieheztetett :) nos a gyerek meg erre jol elaludt ugy fel tiz tajt es kelt negyed kettokor :) es uuuugy evett mint az alom! es oly sok tej volt, hogy csak lestem, egybol evett es kikapcs. Aztan negykor raduplaztunk erre, jol evett egybol, tengernyi tejbol. Es hetkor kelt megint es tan egyelore ugyanez.... bar nem aludt vussza es mar vergodik a hasfajastol, de mar reg tul vagyunk a kajan. Es gyors negyedoras kajalasok voltak ejjel, kozte alvas, alomejszaka volt!!! :)
nos hogy a tej mitol lett sok... ki fogom probalni, de tegnap ebedre jo sok tesztat foztem/ettem es vacsira is. Ami ugye szenhidrat tomenyen, ami jo a tejnek, de ennyire? :) ra fogok probalni megint, mert erre gyanakszom, delutan is volt ugyanis egy ilyen sok tejes uzsonnank :)

luna6

Sziasztok!

Ha már a kaja téma jött szóba...Ti miket esztek? Mert már erre is gondoltam, hogy lehet én okozom a hasfájását, azzal, hogy esetleg olyat eszem, amit nem kéne. Nem eszem K betűseket, nem iszom szénsavasat. Szinte csak az édeset kívánom. Nektek hogy néz ki egy napi étkezés? Már nem merek gyümölcsöket, savanyúságokat, lekvárt sem enni.

Kép
jenny29
Mór

Ne csak mindig panaszkodjak, szuper éjszakánk volt. :D
A tegnapi nem szeretem séta után még ordított egy kicsit, meg kellett várni apát, ragaszkodik a fürdetéshez, aztán evés, és kb 22-kor alvás, egészen [b]reggel 5-ig!!![/b] Én 23-kor feküdtem le, hogy van még egy órám a köv. etetésig, azt is kihasználom, és 5-kor ébredtem arra mocorog. Gyors evés, aztán nekem fejés mert persze majd szétdurrantam a hosszú kihagyás miatt, és aludt még 2 és fél órát. Nagyon reggel már oda szoktam venni magam mellé az ágyba, és ott szoktunk bóbiskolni, ha akar akkor eszik, nyilván az a cél, de rendszerint bealszunk mindketten. Ma reggel ebből a verekedős fajtából jutott, de cserébe ma még nem sírt.

Vasárnap voltunk kerti partin, csupa régi-régi ismerős, és nagy sikert aratott Dorka, aki egy darabig tűrte hogy tapogassák, aztán evés, felkötöttem magamra, és nem volt semmi baj.
Tegnap pedig hajlandó volt a hitájában lenni, amit a kollegáimtól kaptunk, baromi drága volt, szétfúrtuk miatta a plafont, és eddig nem tetszett neki. Viszont tegnap aludt is benne kétszer. :)
Szóval nem csak mindig a panasz van rá, csak én nem vagyok elég rutinos, plusz estére mindkettn fáradtak leszünk, és még akkor kéne családi életet is élni. Na ez nem ment tegnap, mérges lettem hogy bejön apuka etetés-altatás közben, és szövegel. OK, későn jött haza, + vasárnap is volt rally-n, szóval nem volt pihenés, de este el szokta venni a bébit, és ő teszi le aludni, amíg én vacsorázom, pakolok, stb. Ez tegnap nem történt meg.

Sokat vagyok én is egyedül, és kezdem érteni hgy miért mondta a szülésznőm az első alkalommal hogy a gyereket úgy is magának szüli a nő....
Ezért is tényleg maximális tiszteletem a több gyermekes anyukák előtt :D Ja, ezzel kapcsoltaban, ez az első időszak is megszépül az idő múlásásval mint a szülés élménye?

Egyébként Dorka szerintem tényleg hisztis. Egy darabig elszórakoztatja saját magát, aztán meg igényli a társaságot, de nem akar játszani, inkább csak lógni rajtam. Lehet hogy már el van kényeztetve...

Vok, mi a munkád? Hová mész vissza dolgozni?

KépKép
tatim

Jenny, en mar a korhazbanis kaposztat ettem a kezdeteknel... azt adtak minden etkezeshez. Es bizony eszem gyumolcsot is minden nap, barack, banan altalaban. Nem veszek eszre valtozast a gyereken ezektol... (a szuleszno szerint a bableves is siman mehet, amenni bab egy tanyerban van szerinte - oke, nem latta az en magyar bablevesemet - az siman mehet es nem okoz gondot... a dokim meg csak a deligyumolcsokre marmint a citrusfelekre mondta, hogy ne nagyon forszirozzam)
Reggeli egy bogre decafe, aztan ket piritos mortadellaval sajttal, neha becsuszik johurt is... meg tea (errol jut eszembe, a korhazban lazan hoztak minden nap kavet is, ha nem feledem ma rakerdezek, de gyanitom nem decafe volt) ebedre ami sikerul :) Mert egyelore meg nem foztem, a tegnapi tonhalas paradicsomos tesztat kiveve. Csiposet meg erosen fuszereset mondjuk elkerulom, a saja bablevessel sem kiserleteztem mert csipos benne a kolbasz...

Tatim, az elso idoszak is meg fog szepulni :) Tudni fogod, hogy mi tortent es megsem... pont mint a suzles :) agyi mechanizmusaink megoldjak, hogy akarjunk meg es meg tobb gyereket :D:D
Enyim gyerok alszik... a titkos fegyver bevetve, megint hason! :)

luna6

Luna, köszi, szóval akkor te nem válogatsz.
Ma már egyébként jobb a helyzet, bár feszíti még valami, de gyanítom, nem jön még rendesen a kaka.
Vok, kevesebbszer van kaki, és pár árnyalattal sötétebb, mint eddig. Az Infacolt ugye kiváltottam Espumisannal, ettől kevésbé darabos is.
Nyüszög még, látom, hogy erőlködik, de ma már volt 2 kakis pelus hál istennek. És alszik is végre.

Chamomillát többet adok neki, én úgy szoktam, hogy felszívom a 3 ml-es fecskendőbe a babavizet, beleöntöm ezt egy műanyag kispohárba, és beledobok 5 golyót. Ha felolvad, visszaszívom a fecskendőbe, és ezt adagolom napi szinten. Ha nagyon szenved, még feloldok ugyanennyit, és kb. a felét még megkapja aznap. Kb. így jön ki 1 hasfájósabb napra 7-8 golyó. Remélem ez nem sok. Én úgy látom, ettől múlnak el a fájdalmai.

Kép
jenny29
Mór

jenny, akkor es ott tunetre is hasznal? 'azonnal' enyhul neki? en nem vettem eszre egyetelmuen, de most mondott Eszter konkretabb bogyot enyim viselkedesere, hatha az bejon neki.

kajat nem nagyon valogatok. a koffeint, alkoholt persze kicsuktam... mondjuk a sor szensavas es azt ittam par uveggel menteset (amugy nem szoktam, nem szeretem) es peeersze, edes utani vagy nalam is ezerrel :)

luna6

Borzalmas este, nyugtalan éjszaka, a megszokottól eltérő nyűgös nappal.
Délután doki feltétlenül, mert Léni alig eszik, ma pl. a reggeli 60 is egy az egyben kijött neki, pedig előtte éjjel evett csak. A védőnő volt, azt mondja valóban az emésztésével illetve ezáltal a tápszerrel van a gond, a nyakán lévő foltok meg valami atopiás izék, amik rohadtul viszketnek, szóval ne is csodálkozzunk, hogy így szenved szegénykém. Sejtem, hogy innen majd jön a drága tápszerezés, csak kellett róla beszélni. :)
Jelenleg a cumi sem használ, este sem, éjjel sem, nem is hajlandó elfogadni, kiköpi, kitolja, csak üvölt. Pedig vettünk egy NUK-ot, mert ilyenek az evős cumikái, hátha a hasonló forma beválik, de nem.

Nem tudom, hogy miért cseresznyés cumit kellett bevinnünk a kórházba, fogalmam sincs.

Tegnapi mérés eredménye: 54 cm és 4235 gramm, azaz 105 grammot hízott mindössze az egy hét alatt. Viszont már nőtt 7 cm-t. :)

Kép

Kép
***csilla***

en csak gyanitom, hogy az aproknak azert kernek/adnak cseresznyes cumit, mert a nagy bumszlija miatt sokkal nehezbb lehet cumizas kozben elhagyni :) marmint ugy ertem, kisebb az eselye, hogy kiesik a bebi szajabol, mert ahoz nagyobbra kene nyitnia. Szoval konnyebben bentmarad, kevesebb a melo vele... de ez csak tipp...

na meg kaja, epp eszem: halfile es parolt zoldseg, ami krumpli, repa es borso.

luna6

SZIASZTOK!
No, látom zajlik az élet mindenkinél.Minden este olvaslak benneteket, de írni nem volt időm, mert horgoltam egy takarót Balázsnak esténként, mikor csend volt...
A kezdeti nehézségek szerintem is megszépülnek, különben csak 1 gyerekünk lenne.
:lol: :lol:

CSILLA: Lénike gyönyörű.
Mennyit nőtt, szépült, fejlődött.A haja amilyen dús, csodálatos!!!
Miért a cseresznye cumit ajánlották Csilla nektek a kórházban???

[/b]LUNA: Te egy hős vagy, hogy ennyit szenvedsz a szopival és még nem adtad fel, le a kalappal előtted!!!

[b]NANETTO:
De jó, hogy vége a szopisztrájknak,reméljük nem ismétlődik.
Azt nem mondta az LLL liga, hogy ez mitől lehet?

A hasfájást nagyon sajnálom, minden baba kigyógyul belőle, csak olyan tehetetlennek érzi magát az ember, hogy nem tud segíteni és csak sírnak... :cry: :cry: , mi meg velük.
Hál Istennek Balázs nem hasfájós, Lili sem volt, tán csak 1 hétig.

A köhögése? Balázsnak megvan.
Egyébként születésétől minden nap 2* Living Lab orrszívóval kitakarítom az orrát,de a doki néni szerint ( tegnap csak visszavittem)lehet, hogy a hangját próbálgatja, szerinte ez nem is igazi köhögés, csak nevetni akar.
Szóval a gyerek jól megtréfált, de csak 2* vittem el a dokihoz.... :roll: :roll:
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A MEGYNYUGTATÁST ÉS A SOK KEDVES SZÓT, SOKKAL JOBBAN LETTEM TŐLE.
Kicsit para mami vagyok.
No, megyek, mert felkelt a szőke hercegem :wink: .
Tényleg ZEBR-ről van hír?
Vagy csak elkerülte a figyelmemet.

Kép
rozsa1979

Olvasok, de írni nehezen jutok ide
édesek a picik, jaj, nagyon: Gergő, Eszti, Nati, Léni, Dávid, Zoe, mindannyian csodásak, és mindenki édesen gyarapszik. (remélem, nem hagytam ki senkit, aki ttt fel képet, mert tényleg nagyon szépek, és imádom nézegetni mind a saját, mint a Ti képeiteket a babákról.
Nálunk semmi különös, naponta 7 alkalom szopi van általában, ebből az utolsó éjszaka, azaz hajnalban. Még nemrég 8 volt/nap, de most már ennyi. Amúgy én nappal ébresztem Szendét, ha mondjuk már 4 óra is letelt a legutóbbi szopitól. Éjjel viszont annyira nem ébreszteném, ha csak cuppogna és nyöszörögne, nem szoptatnám talán, de ő szerencsére nem hagy ippelni, hoyg it szeretne, ugyanis általában jó hangosan szól, hogy enni kér :-) ha reggel nyöszörög, akkor meg annyira elindul a tejem, hogy gyorsna inkább kapom és szoptatom, nem tudok várni arra, hogy talán még egy fél órát elaltatgatná magát.
Még mindig nagyon komoly program nálunka szopi, de csakis a tej mennyiség miatt, mert amúgy Szende nagyon evős, ha éhes, kiakadva kiabál, tátog, míg mellre tezsem, megfeszíti magát, majd összeszorított ököllel szív.... jól kapja be a bimbót, szépen, ütemesen szívja, stb, és nekem élvezet - már bocs, persze nem úúúgy-, ahogy szívja a mellem, érzem, ahogy könnyebbül. (mintha olyan rémesen tele lenne....) Napról napra kerekebb, szóval nem aggódok, de pont 2 napja este annyira tátogott szopi után, no, meg a maradék lefejt ejet is odaadtam, hoyg kénytleen voltam tápot is keverni. Na mindegy, azért ez nem rendszer, szóval, nem vagyok kiborulva tőle.
Csilla: nekünk asszem milupa van, ha jól tudom, majd megnézem,
Szende szívesen eszi, de amúgy sem válogatós: anyatej, táp, víz, mecsek tea, Espumisan csepp vagy D vitamin csepp, mindent benyammog.

Nos, én azért is szertném, ha lenne bőven tejem, mert tulajdonképpen nagyon jó őt szoptatni, csak az a macera nem jó, ami ezzel jár nekem: másik mellhez kis pohár a csöpögésre, szopás után gyakran még lefejt tej melegítése-adása, majd újra fejés. Ezt nem szeretem benne csak.

Írtatok a cumisüvegekről: nekünk TommeeTippee van, és annak mell formája van, és Szedét egyáltalán nem zavarja a váltás, volt már, h szoptattam, és már csak kapkodta, azt hittem kiürült, majd adtam neki lefejt tejet cumisüvegből, majd újra mellre tettem, boldogan szopizta újra......

Látom, midnnekinek van vmi nyűgje. Nekünk is. A délutáni nyűgösködések néha nagyon nehezek. Főleg, hogy Szende "megtanult" visítani is :(
detti_10

CSILLA: Gasztroenterológiára nem lehetne elvinni,gyerekorvos ad beutalót, hogy nem reflux-os e a kicsi?
Uh-gal megállapítják, ha igen, akkor attól bukik és sugárban hány.
Emeld meg az ágy fejvégét 20 fokkal, 2 tégla, vagy könyv segítségével, úgy nem csorog vissza a nyelőcsőbe az étel.
Azután a gasztroenterológián néznek allergia tesztet is,vesznek vért tőle, hogy nem tejcukor érzékeny-e, meg nem -e cöliákiás és ha nem csak simán tápszert kell váltani.A Humana Baby Fitt 1 kimondott antireflux-os tápszer, meg az Aptamil is.
Ha igen, akkor HA tápot fog kapni, amit kimondottan tejcukor érzékeny gyerekeknek fejlesztettek ki.

BOCS, HA HOSSZÚ VOLTAM,MEG NEM AKAROK BELEKONTÁRKODNI, CSAK TÉNYLEG SEGÍTENI SZERETNÉK :!:

Kép
rozsa1979

Jenny: Szende kb. 2 hetes volt mikor ettem káposztás bablevest, huh, egész délután visított, húzgálta a lábait, nagyon ki volt készülve. Ez volt az eslő ilyen, nagyon megijedtem, úgyhogy káposzta és bab együtt snmmiképpen nem nekem, de külön-külön sem hiszem, hoyg sűrűn. Én azt hallottam, minden olyant kerülni jó, ami minket puffaszt, vagy legalábbis keveset, és amúgy is a szabály, mindenből mértékkel.

Én pl. édességet és csokit kívánok sokat (sajnos meg is állt a súlycsökkenésem, mert a kívánás szintjén sosem rekedek meg persze :oops: ) de a védőnő mondta, hogy csoki erősen allergizálhat, úgyhogy abból egyszerre sose sokat. Persze, kérdés, mia sok? ;) Jah, és azt mondta, hogy a curry fűszer is okozhat bajt. Háát, mi szoktuk használni vagy havi 2x, és nem lett baj a most hétvégi enyhén currys sült krumplinkból sem.

Bugyolálás: Csilla, én nem tudom, hoyg Léninek is jó lehetne-e a bugyolálás -bár mint írtad nem használ- mert ő már nagy ;) legalábbis a suttogóban én azt olvastam, hogy 7 hetes korig nincs abszolút szükségük a karocskáikra. Persze lehet, h éjjel kivétel. Én még Szendét éjjelente bugyolálom, hacsak nincs egetrengető kánikula, és nekünk nagyon-nagyon-nagyon bevált! Jah, és a múlt héten kívül nekünk nincs egetrengető meleg éjjel, mert amíg kint meleg van nagyon, klímával hűtjük le a szobát, ált. 22 óra körül teszem le a picúrt aludni, utána meg kinyitjuk az erkélyajtót, és akkor már kint hűs(ebb) van.

Na,szóval csak azt akartam kihozni, hogy akkor én most vajon Szendét már csak 1,5 hétig bugyoláljam éjjelre? akor lesz 7 hetes, és Isten őrizz, hogy valamiben visszamaradjon, mert a keze nem votl szabadon.. mondjuk könnyen ki tudja szabadítani, ha akarja, és csak akkor találom órák múlva bebugyolálva, ha azonbnal nagyon méylen elalszik.
detti_10

Rózsa: Szende is bukik, d enem nagyokat és nem vészesen, de nekünk is mondta a drnő, h emeljük meg az ágy végét, vagy pl. babakocsiba mehet a betét alá nagy könyv a fejéhez, hasonlók. És amúgy is kell menni hasi UH-ra, így ráírta a paírunkra, hoyg reflux, hoyg hamarabb kapjunk időpontot, de szerintem nálunk valóban nem vészes a bukás, csak van, és nem 2 csepp. De nem sugár pl. Csilla, szerintem is emeld a fejrészt Léninél.

Kép
detti_10

Rózsa, köszi az infót.
Ezt az ágy dolgot kipróbáljuk, remélem, nem hülyül be tőle a légzésfigyelő.
Jövő héten megyünk koraszülött gondozásra, ott mindenképpen mondom ezt a dolgot, meg hát ma is a dokinak. Kár, hogy helyettesítés van csak. :(
Ha jól tudom, a jelenlegi tápszere is HA, de nem tudom leellenőrizni, mert már csak a zacsik vannak itthon, helyspórolás végett mindig kidobom a dobozokat. A neten meg egyszerűen nem találok infót, pont tegnap kerestem. Amúgy Mildibé Pre 0+ a neve.
Őszintén remélem, hogy nem refluxos, meg hát a kórházi 24 napja alatt csak kiderült volna. Volt nekik ám többször is hasi ultrahang ott, meg szondával nézték, hogy emészti-e amit megevett. Gondolom, hogy ezzel kizárták ezt a dolgot.

Detti és hol vannak a képek Szendéről? :)

Luna, lehet, hogy a bumszli miatt kellhetett a cseresznyés. De ahogy nézem, nem olyan túl nagy ám. Viszont lehet, hogy éppen elég ahhoz valóban, hogy nehezebben essen ki.
Léni is hason van, inkább aludjon egyet jól, majd tornáztatom a lábát. Háton is szeret, ahogy néztem az elmúlt egy hétben, de most leraktam hasra és teljesen kidőlt.
Szegényem most aludt el, aztán mindjárt indulhatunk a dokihoz.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, látom, gondolatolvasó vagy.
Csodatüneménygyönyörűség Szende baba. Jajjjj, nagyon cukika.

Tegnap is próbáltam a bugyolálást, nem igazán jött be. Meg hát hogyan számítsam, hogy mennyi idős vajon. Ebből a szempontból legalábbis. 4 hetes vagy 11?
A másik, amit Te is írsz, jelenleg 30 fok van a szobában, tegnap textil pelussal próbálkoztam, de ilyenkor még az is sok. Ah, nem tudom.

Kép

Kép
***csilla***

Detti, szerintem ne vedd sem a suttogot sem mas szakkonyvet ennyire komolyan :) Ugyis erezni fogod szerintem meddig jo ez Szendenek es mikortolnincs ra szukseg.
(fuu asszem tegnap akadtam bele a suttogorol szolo egy irasba a neten, elemezes volt vagy hogy is nevezzem, hat nem kaptam kedvet tovabbra sme, hogy kozelebbrol megismerjem ezt a muvet :D:D)

A curry is lehet egy eleg aromas fuszer es azokra mondjak, hogy atmegy a tejbe, de ha nem volt eros meg ilyen ritkan eszed tuti nem csinal semmit. Ha meg eszrevenned, hogy megis, hat elhagyod :)

luna6

Kép
ezen nevetni fogtok tuti, a kis kinőtt sapkájában Szende, de bugyort akartam megmutatni... ez még a hűsebb időben használt takarója...

ez meg csak úgy egy kép:
Kép
detti_10

Jaja, nem si azért, hoyg bemagoltam a Suttogót Luna, csak sajnos magamtól nem igen tudom, valóban használja-e, s mire a kezeit, én régen a pólyát is úgy hallottam, hogy gyermekágyas időszakra, vagyis lehet valóban a 6-7. hét a váltó?

Jaj, annyi mindent nem tudok: pl. hogy elég jól foglalkozom-e vele? most lehet nevetni... igaz, fejlődik :D mert a szemével sőt fejével is látványosan fordul, ha valami leköti a figyelmét, formálgatja a mosolyt is. De hogy miket *kell* tudnia, nemtom... :/

Csilla: hát igen, textilpelus nem is tudom, hogy számít-e bugyornak, az lehet csak kihívás neki, hogy kirugdalja magát belőle :)

Szendének szinte semmi frufruja nem maradt a kis magas homlokán :/ úúúgy várom, hoyg miylen haja nő helyette! No bezzeg nekem, mintha paróka lenne a fejemen, még ez visszamardt a terhességből. Örülhetnék neki, de inkább egy fodrászlátogatás után volna buli, így rémesen zavaró, tömött lobonc, majd mindig copfban

Hajam... na, és a tokám-ez rémes :(
ˇ
detti_10

Kép
detti_10

Detti, bocs ha felreertheto voltam, nem is gondoltam, hogy bemagoltad, csak azt akartam mondani, hogy barmit ir a szakirodalom, a gyerek nem olvasta, szoval a szamokat nem kell veresen komolyan venni, es ugyis tudni fogod hogy csinald, tuti kialakul akkor es ott :) A polyat (en bizony hasznaltam, sokkal de sokkal konyebb abban szoptatni a gyereket, mert eselye sincs ugye nagy verekedesre hisz a laba es a teste fixen rogzitve van, valamint sokkal konyebb mellretenni is, mert az eber lanya ugy donti ahogy eppen szukseges, es nem tekergozik ott az az icipici test... oke, testkontaktus... hat valamit valamiert :)) szoval a polyat is csak egy ideig lehet hasznalni, mert ugye kinovi a bebi na meg nem is hagyja am magat bebugyolalni :) Amint koordinaltabbak lesznek a mozgasok es nem kalimpal annyira nem lesz szukseg a betekereszetre. De tulajdonkeppen ennek egy 'enyhitett' valtozata kesobb a zsakban altatas (nalunk most is ez van ejjel mar) mert ha az nem isz szoritja oket ugy egybe, szerintem ad egy korulolelos erzest, mert ott van korulotte, mintha be lenne takarva. Szerintem nyugodtan bugyolald be ameddig hagyja magat :) Emlekeim szerint Mancimat jonehany hetig lehetett igy betekereszni takaroba :) Van amugy textilpelusbol akkora (nekem van, ami tobb mint egy meteres egy oldalon, ez nem tetra furdolepedo hanem meg nagyobb) ami erre van kitalalva, a betekeresre szinten, csak hat nagyobb mint egy normal igy nem lehet belole konnyen szabadulni viszont ugye nyarra megfelelobb.
Nagyon edi a csajszi, micsoda kerek kis pofija van mar :)

luna6

Még nem olvastam vissza, csak a táp árakig jutottam:

nem hirdetik, de ha gasztroenterologus ad papírt a háziorvosnak, akkor 90%-os támogatással adható a táp. És amúgy pedig egy csomó mindenre jár az emelt összegű családi pótlék is, pl. 1 éves kor feletti tejcukor, tejfehérje allergia, asztma, egyéb pulmonologiai betegségek.

Ha beírjátok a google keresőbe, hogy "emelt összegű családi pótlékra jogosító betegségek", akkor kiadja az szmm megfelelő honlapját.

Érdemes kihasználni, ha már lehet......meg aki teheti, a tápért is minek adna annyit.......

Kép

KépKép
eszterxx

Kép

Kép

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, nagyon klassz ez a kép ahol a 2 gyerkőc van!

Ja, Csilla, még egyet hallottam bukásra: van vmi táp, ha komolyabb a reflux, akkor adják, az egy amolyan tömörítő táp, és szopi előtt kell belőle egy kicsit, az a folyadék hatására megduzzad, és szinte teljesen lecsökkenti a visszabukást. Tápos babánál nem tudom, hogy akkor úgy lenne-e, hogy ez a speckó táp, majd a szokásos tápja, vagy hogyan, de azt tudom, hogy olyankor alkalmazzák, amikor már annyi jön vissza a picinek, hogy veszélyes a gyarapodása.

Folti: ma amikor pelusoztam, azon gondolkoztam, hogy miért is kell Neked külön védő a pelenkázóra? Nálunk is van néha baleset, főleg pisi szokott előfordulni, amit én vagy sima papírtörlővel, vagy gyorsan odakapott kis kéztörlő törcsivel szedek fel, de... nem lehet, hogy Te nem úgy pelenkázol, hogy először a régi használt pelust behajva a popsija alá. Ha az alatta, összezárva, gyorsan kitörölni nedves törlőkendővel, majd máris kihajtva kicserélni az új pelusra, azt behajtani, míg a krémért nyúlsz, és csak addig nyitni vissza, míg krémezés, utána leragasztani. Most lehet, hoyg egy rémesen kézenfekvő folymatot írtam le, és nehogy megorrolj, ha ez nyilvánvaló, én nem okoskodásból írom, de ez a módszer eléggé jó szerintem, és ha nekem nem mutatták volna, nem biztos, hogy így csinálénám. No, de bocs tényleg, ha cikis ahogy írtam. Csak sajnálom a drága eldobható lapokat, amikor amúgy is egy vagyon a pelenkázásos kelléktár.

Luna, nekem minden info nagyon érdekes, hogy mikor mit hogyan, mert meglepő, de bizonyos dolgokat még egyáltalán nem érzek. Van, ami hála Istennek jön úgy belülről, de tegnap du. pl sakkoztam, hogy vajon éhes vagy álmos Szende, mert úúúgy sírt, és a végén már azt sem tudtam, hoyg nem fázik-e mégis, mert remegtette a száját is, valszeg elkeseredettségében. Nem olyan könnyű ez. Vagy talán azért nem, mert már nem vagyok oylan fiatal és túl nagy felelősségnek érzem, nem tudom, na, mindenesetre nekem minden info jó. Annyiban viszont sztem következetes vagyok, hogy csak a Suttogót olvastam mint ún. szakkönyv, azt viszont úgy, hogy még ki is jelöltem részeket a férjemnek mikor még Szende csak intrauterin volt: pl., hogy a baba nem azért sír, mint a felnőttek. Meg a baba nem tud dühös lenni és hasonlók. És a 3 perces babasírás, ami min. dupla hosszúnak hangzik. Meg a tisztelet kör, amibe csak akkor lépünk be, ha szóltunk a kicsinek, na, szóval én ezeket előre kijelöltem szövegkiemelővel :oops:
detti_10

Detti, ezek szerint kremezed a popsit? Biztos a tobbiek is, mert remlik, hogy odahaza a korhazban is volt popsikrem... csak en vagyok tuti ilyen elvetemult, hogy egyelore meg csak nincs is itthon ilyesmi :) Na de majd utana kell nezzek, mert ha lesz pirosodas vagy felmaras ide is fog kelleni.

Mi az a tiszteletkor ahova nemlepsz be? Joeg, ez ugy hangzik mint valami titkos tarsasag :D es a 3 perces babasiras? ezt sem ismerem... hat nekem is lehet meg ujat mondani :)

Megjartam delutan a 4 hetes kontrollt (nem 6 hetes lesz, ez volt) egy even vbelul nem is nagyon akar latni a doki. :) Kicsit olyan fura ez, eddig 'csaladtag'volt most meg 'veehheeggeheee' :cry: :D :lol:
kerdezte, hogy szoptatok e meg, mondom igen...es akkor meddig gondoltam, olyan 4-5 honapig? :D:D mondtam, hogy hamar belelendulunk akkor azert csak nem allnek meg ott :D mert a masik gyerek 15 honapig... erre ledobbent es mondta, hogy jolvanjolvanakkor :) persze itt ugye hamar mennek vissza melozni a nok, ennel tobbre a tobbsegnek nem is futja, de legtobbjuk bele semkezd a szoptatasba. Amikor a korhazban voltunk 3 szules volt ugye (a masik ketto csaszar) es a masik ket baba tapos lett eleve.
Tenyleg, kerdeztem ma a dokit, hogy mennyire keves a normal szulese, merthogy amikor en, akkor az egesz heten (es nem csak o van ott nogyogyasz hanem 4-en vagy 5-en vannak) en voltam egyedul normal, valamint osszesen 2 darab szuloszoba illetve szuloagy van. Azt mondta neem, ennyire nem ritka, olyan 50-50 % :D:D:D:D Rakerdeztunk, hogy lehet e valogatni, es biza igen, ha valaki csaszart akar, akkor nagyjabol annak semmi akadalya... na persze ugye maganceg es nem ok fizetik a szamlat. Hat nem ertek vele egyet abban, hogy tulkep felepules vegett mindegy meg stb, na de nem is tema ez nalam, egyreszt csak kivancsi voltam, masreszt ugyis azt mondta, hogy most pihenjek es ne szuljek kovetkezot azonnal :D:D:D

luna6

jenny,
de igen, a rózsaszín borítós könyv :wink:
ja, és az első héten én is csak csokin éltem :P

tatim,
nekünk is MINDIG ordíás van a babakocsiban, egyedül az első alkalommal nem volt, és tegnap. úgyhogy nyugi...

detti,
szende nagyon édes :P
a közös képetek meg irtóra tetszik :lol:

bugyolálás: egyszer sikerült, azóta mindig kimszik belőle.. :twisted:

eszterxx,
nagyon édes kisfiaid vannak :wink:
Vendég

Luna,
ne is mondd, nekem tök hiányzik a nőgyógyászom :lol:
Vendég

Eszter, tündériek a gyerekek, imádom az ilyen testvéres fotókat.
Köszi az infót, hát ezt valóban nem árt tudni basszus. Mármint a tápszeres 90%-ot. Azt tudom, hogy az 1500 gramm alattiak dupla annyi csp-t kapnak, mert ez ki volt rakva a koraszülött osztály öltözőjében, de nem is gondolnám, hogy ilyen lehetőségek vannak.

Hát kérem, megjártuk a dokit, aki késett 45 percet, mi meg ugye odamentünk rendelés előtt fél órával, hogy mi legyünk az elsők, így vártunk egy csomót. Hála égnek Léni addigra készült ki, illetve nem sokkal indulás előtt, így egy hangja sem volt, sőt én ébresztettem 17.30-kor, mert addig csak 230-at evett, amiből ugye egy bazi nagy adag ki is jött és a pelus is száraz volt, így mindenképpen így láttam most jónak.
Valóban emésztőrendszeri rossebb miatt vannak ezek a csúnya foltok, kaptunk krémet, azóta már kétszer is bekentem, egyszer evett az új tápiból és most a cumijával!!! alszik. De nem kiabálok el semmit, mert tegnap is ez volt és kb. 15 perc múlva kezdődött az esti műszak.
Ja, igen, vége az olcsó tápszernek, innentől a Nestlé Beba hipoallergén Pro-t esszük, ami bár 600 grammos (másik 500 volt), de 2200 forint, nem 700.

És megvolt AZ 1. "IGAZI" MOSOOOOOLY! Igaz, Apára, de én is láttam, majdnem sírva is fakadtam. Remélem, ezután már egyre gyakrabban lesz. Mert azóta nem volt még.

Hát nem volt nagy mozgás ma sem a fórumon.

Kép

Kép
***csilla***

[quote="geooo"]L írta:geooouna,
ne is mondd, nekem tök hiányzik a nőgyógyászom :lol:

Te meg azert talalkozol vele a kontrolon, ugye? :)
Hulye dolog ez, de remlik, hogy elsovel mikor hazamentem a korhazbol (es vele ra is huztunk, es meg csak nem is volt kellemes az ok) akkor utana otthon meg a korhaz hianyzott, a megszokott rutin, a zajok, a szagok :D
es hat eddig ugye a nogyoggyal - persze mar akinek - ilyen szoros fuggosegi viszony volt, hivni barmi van, o volt lista csucsa, akitol fugg az ember, aki itel es felugyel... es most magamra maradtahahahahhhham :cry: :lol: :lol: :lol: de elmulik! :) amugy probalom felidezni miket gondoltam terhes nyugjeim alatt, hogy csak egyszer legyen vege, hogy rendesen tudjak jarni, hogy ne fajjon itt vagy ott, hogy ne szeduljek... hogy ne legyen para... es mit tesz a termeszet ugye? :D ember elkezdi hianyolni az osszes korabbi nyomorat :D:D (neem, nem a mostani helyett, szoval ebben ugye semmi megbanas nincs van a jelen helyzetre nezve nem negativ, csak egyszeruen megszoktuk es most vege :D)

luna6

Ah, felkelt, nyitva a szeme és ha kiesik a cumi vége a világnak. Asszem kezdődik az íccaka.

Kép

Kép
***csilla***

Luna :) a tiszteletkör annyi, hihi, hogy képzeletben rajzolj egy kört a baba köré, és ha azon belül lépsz, vagy érsz hozzá, mindig szólj neki előre. Hogy ne tégy olyat, hogy csak úgy ukmukkfukk felkapod az ágyból, stb. De szerintem amúgy ez sokaknak nyilvánvaló, ha meg sem fogalmazzák magukban.

A 3 perces babasírás pedig az, hogy lejátszottak még nem gyerekeseknek 3 percnyi sírást, és mindenki minimum dupla hosszúnak érezte. Ez csak azt demonstrálja, hogy tulajdonképpen egy kis sírást ki lehet(ne) bírni, nem kell azonnal pánikolni, mert csak érzéki csalódás, hogy milyen hosszú, milyen keserves, milyenilyenolyan.

Ez részben igaz, mert van, hogy Szende felsír hirtelen éleset álmában, majd még egyet-kettőt, és haépp szerencsésen tele a kezem, vagy benne vagyok valamiben, csak idő múlva jutok oda, hogy mikorra lépnék oda, jaj, mi lehet, de már el is hallgatott. Ha nem vagyok olyan lassú, lehet, hogy éppen elszúrom felkapással. Bár nem vagyok felkapós, avgy hirtelen. Visziont akkor meg nem igaz, amikor Szendike éppen a 10 perce mondjuk a magas C-t vágja ki paprikapiros fejjel, akkor igeni pánikolni tudok, az nagyon szar.

Babakocsi: nálunk, ha mozog, és rendesen megyünk az úton, akkor nincs üvöltés, de ha be akarom tenni az álló kocsiba aludni, hogy miylen jól lehet a kertben, akkor nagy a tiltakozás. Jah, kerti oda-vissza toligálás nem jó, hosszú út a jó ;)
detti_10

na és akkor most jön a panaszáradat...
ma már az egyik kaja táp volt.
4.napja sírom végig z összes szopit.
ez úgy néz ki, hogy amikor Dávid ráharap, akkor úgy fáj, hogy majd besz@rok
aztán picit enyhül a fájdalom, és ez mindössze max 5-10 percig tart
aztán úúúgy de úgy elkezd fájni megint (kint volt a védőnő, megnézte, normálisan van a gyerek a acicin, szerntem is jól akom cicire). és ilyen szúrósan fáj, na akkor elkezdek sírni, néha leveszem, pózt váltok, de semmi sem jó. a végén ott tartok, hogy haragszom a gyerekre, irtó dühbe gurulok, szerintem ezt ő is megérzi, és nincs kedvem visszetenni cicre.
aztán nlerakom, nincs türelmem elaltatni, megyek ki bőgni andráshoz, hogy már megint szar volt a szopi, a gyerek meg ordít az ágyban.. második este volt már hogy andrás altatta el, és ő "beszélt rá" hogy szerinte most már éhes a gyerek, szoptatni kéne.
én meg addig az ágyban rettegek a következő szopitól.
ez már így megy napok óta, de tegnap este minden eldurvult.
annyira kiakadtam, hogy hánytam a bőgéstől, nem akartam mégcsak ránézni sem a gyerekre.
az egész éjszaka kiment a fejemből, azt se tudom mik történtek.
reggelre azt hittem minden jó lesz, de az első (03:00) szopi ugyanolyan szar volt, na megint kiakadás..
aztán délelőtt védőnő, majd andrás elment dolgozni, én meg 40percet hagytam sírni a gyereket a kiságyában, mert nem mertem megszoptatni.
aztán volt szopi, de megint bőgtem, és már a feem is szétszakadt, azon gondolkodtam, jobb lenne, kiugrani a rohadt ablakon.
annyira haragudtam a gyerekre is, meg az egész szopiközpontú világra, hogy miért nem dönthei el egy nő, hogy most ő akar e szoptatni, vagy sem.
az idegeskedések miatt, az egész napirendünk is borult, össze-vissza eszik Dávid, néha már óránként is (amúgy sztem utólért minket a fejlődési ugrás).
és akkor ma délután andrás elment a gyógyszertárba, és vett tápszert. (beba HA 0+)
én közben fejtem, kb 50et sikerült (ja, sztem tejem is kevesebb van), és azt üvegből odaadtam Dávidnak, nagyon gyorsan benyakalta, de még kért, elkezdett visítani. ekkor rátettem a bal cicire, 10perc után feladtam, mert már megőrültem úgy fájt (védőnő szerint a szájpensz miatt lehetnek gombák a cicimen, attól is fájhat, illetve hámsérülések vannak a mellbimbómon).
áttettem a jobb cicire, abból yomott 10percet, majd visított, utána én már semmit sem tudtam fejni.
de megérkezett andrás, addigra Dávid bealudt egy fél órára.
amikor felébredt megcsináltam a tápszert, és 80at benyakalt negyed óra alatt.
én olyan boldog lettem, hgy a gyerekem eszik, jóllakik, nekem közben nem fáj, megint szerelmesen tudok ránézni :)
és azóta tök jól játszottam vele, és foglalkoztam vele, pedig nagyon nagyon nyűgi... és egyáltalán nem teher.
a szopitól nem félek, mert tudom, hogy itt a táp.
viszont feladni nem akarom.
váltakoztatni akarom a tápot-szopást-fejést.
na most leszedhetitek a fejem.. nyugodtan, én már úgyis kész vagyok...
Vendég

megint sír, megyek
Vendég

Csak gyorsban a sűrítőhöz:

Nutrilonnak hívják, lehet recept nélkül is kapni, ugyanannyi. Szoptatás előttre gélt kell belőle készíteni, de szerintem azt senki gyerek meg nem eszi. Legalábbis enyim nagy ívben köpi ki, megkóstoltam, én is. Kis teába kevertem, hogy elvegye a savanyú izt. Hát, nem mondom, hogy kedvenc, de meg kell próbálni. Tápba rendben van, ott nem tudja kiköpni, nem is érzi.

Ha le tudod nyomni a torkán, akkor hat; sokkal sűrűbbet bukik :-) Viccen kívül, azért kevesebb jön, mert nálunk is hányás mennyiségű a bukás. És tényleg sűrűbb a péppel :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Geo, én nem akarom levenni a fejedet, csak annyit mondani, hogy ez azért nem jó ötlet, mert kevesebb tej fog termelődni, amit utána sokkal nagyobb meló visszacsinálni.

Csak egy ötlet: mi lenne, ha fejnél, akkor nem csökken annyira, mintha kihagyod, aztán azt és tápot adsz Dávidnak? Nekem arra a rövid időre, amikor még Andris szopott, rettenetesen fájt, sebes volt, stb......ha nincs jó technikája, csak egyre rosszabb lesz minden. Ha meggyógyult a melled, akkor addig kellene ligásokhoz menni, amíg valaki meg nem mutatja, hogy lehet úgy csinálni, hogy ne fájjon. Benivel mázlim van, neki tök jó a technikája, igy ott a többi dologgal küzdünk.

De a zokogásnál bármi jobb.........

Valaki kérdezte, hogy a kezdeti idők meg fognak-e szépülni: szerintem ennél csak nehezebb idők jönnek, amikor sokkal kevesebbet alszik nap közben, amikor folyamatosan kell mondjuk szórakoztatni egy nem alvó félévest, aki még mindenhez kicsi, amikor sehova egy lépést sem lehet tenni nélkülük, mert vagy nincs biztonságban, vagy üvölt........

Kép

KépKép
eszterxx

igen-igen, én is így gondoltam. most is épp fejek :lol:
Vendég

Geoo, ugy masfel ket hete mikor nagyon nagyon fajt a beteg mellem (azota nem beteg) en sem mertem odaadni neki... lattam magamelott a krokodil alkapcsait tatigni, es egyszeruen nem ment... aztan hagytam masfel napot kettot, hogy begyogyuljon, addig fejtem es visszatoltes uvegbol, de az ejszakai fejes dolog ollllyan faraszto, hogy nem jo hosszu tavon csinalni. Eleg ejjel a kajalashoz felkelni, nehogy meg felorakat ejni is :( De rovid tavon mukodokepes!
A szurkalos fajasra valoban azt mondjak, hogy gombatol lehet. Nekem is volt, de elmult es nem lett gombam, szoval ezek szerint mastol is. Most is faj meg mikor elkapja, d emar nem sikitos es kiabalos fajas, egeszen elviselheto kategoria. Ha meg a szajaban kezd el fajni (na ma pont volt egy ilyen pillanat, amugy ritka) akkor azonnal leveszem es ujra adom, nehogy megint kisebesitsen.

Az, hogy duhos vagy a gyerekre meg a szoptatasra meg a vilagra ilyenkor szamomra tok ismert dolog, hasonlo epizodjaim voltak mindegyik gyerekkel, most is mikor itt kkuzdoztem ezzel voltak ilyen etetesek, hogy karomkodtam meg betettem a gyereket az agyaba, hogy itt a vege elegem volt... de addigra valoszinuleg megis evett, mert nem volt orjonges nala utana.

Na most meg alszik, pedig esti orditozasi ideje van es lassan furdes...es alszik, es deultan is aludt, es nemertem... na ilyen az, mikor valakinek az sem jo, ha a gyerek vegig fenn van es uvolt, de az sem ha jogyerek es alszik :D:D

luna6

Geo!
Szerintem senki se fogja leszedni a fejedet :D ( És igen, a szájpenészes gombától baromira bír fájni az ember melle. Néha nekem is fáj úgy, mint annó, de nincsen semmi a gyerek szájában... Remélem nem is lesz, csak Alex rosszul szívja meg...
És egyébként dönthetsz, csak le kell szarni mindenkit, aki be akar szólni. De hidd el, ha szoptatsz azért, ha nem azért szólnak meg. Kivéve, ha neked ugyan annyi ideig volt tejed, mint nekik... akkor te is tökéletes leszel :D Szóval, ha úgy érzed, akkor tápozzatok, ha nem, akkor szoptass. Én szopi párti vagyok, mert tudom, hogy mennyire jó a gyereknek és nekem.

na, ma már nem tudom elmesélni,hogy hogyan csukta ránk a bunkó buszos ma az ajtót....
Reggel megpróbálok jönni :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok!
EGÉSZ NAP BŐGTEM úgyhogy bármilyen tanácsot BÁRKITŐL szivesen fogadok még a hülyeséget is!

kiderült Eszti sztrájkának a méyl gyökere! képzeljétek ma egész nap üvöltött de úgy hogy reggel hajnal 4-től 7-ig akkor 20 perc alvás aztán déltől fél 1 ig 30 perc alvás és ENNYIIIII este 19 óráig a fennálló x. órában ÜVÖLTÖTT nem sírt ÜVÖLTÖTT!!! közben szopi amit eltolt vagy csak 2-3 percig szivott!!!! ... aztán este ...
elmentem pisilni és úgy megjött a menstruációm mint a huzat!
baszki ti hallottatok ilyenről! én olyan de olyan kétségbeestem rájöttem hogy a gyerekem éhezik... na aztán hivtam a tanácsadókat a ligát stb. 3 nővel is bezséltem ... most picit nyugodtabb vagyok ... ajánlottak mindenfélét ... többek közt ha van tej nyugodjak meg mert lehet hogy nem apad el hogy vissza lehet babusgatni a babát a cicire türelemmel kitartással és hogy fejjek le tejet azt adjam oda! meg is történt kiskanállal folyattuk a szájába de sajnos akkor is üvöltött úgyhogy kádba raktuk és ott 5-6 kanálnyit elfogadott szivesen kortyolta (tuti éhes volt) a szivem kb. megszakadt ... aztán végül mikor kint a konyhába gondoltuk ölbe megitatjuk pohárból mert kanállal lassú folyamat 80 millit beleönteni oldalra fektettem és láss csodát rápattant a mellre és jó 15 percig szivott utána kiköpte ÉS ALUDT MINT A BUNDA RÖGTÖN!!! azóta is ... :-) de én annyira lelkibeteg vagyok ha én nem szoptathatok nekem eljön a világvége nem is tudom leirni mennyire fájna! szóval nem tudom mit csináljak az éjszakán túl fogok lendülni mert álmába szeret enni mert amúgy szereti a hasát ugye és mohó és akkor csukott szemmel csak a kaja érdekli... most mondták cumit vegyem el... és hogy sokat legyen velem a hasamon bőrkontaktus stb. de ne erőltessem a cicit mert más az ize a tejnek és a hormonjaim is totálé mások de megszokhatja ... de lehet hogy megutálja... szóval KURVA JÓ!!!!
én annyira szerencsétlennek érzem magam
próbálok pozitivan gondolkodni... most le is fekszem alszom ... és kivánom hogy még egy ilyen pokoli nap ne jöjjön

közben olvastalak Geo nálatok sem semmi ahelyzet!
Luna előtted pláne meghajolok

Vok: azt a buszost nem irtad de már előre sejtem milyen buzi lehetett!!! ...
Vendég

Nanetto, próbálj meg minden extrém testhelyzetet. Meg napközben 3 óránként besötétíteni, lecsendesíteni, bebugyolálni.........aztán ha nem használ, akkor kb. fejen állva szoptatni, meg féllábon, hátha úgy jobban szereti........az enyémnél az az igaán tuti, ha fekszik hanyatt és én valahogy fölé keveredek. De ezeket csak véletlenül lehet kitalálni.......ne add fel, próbálkozz, amíg bírod! Mondjuk én éhezni nem bírnám hagyni, mert csak egyre idegesebb lesz. Könnyebb egy nem vadéhes gyerekkel...

Kép

KépKép
eszterxx

Nanetto!
Jajjj, az nagyon xar! A barátnőmnek 4! hétre jött meg... sajnos van ilyen.
Én azt mondanám egyél minél több édességet. Az ugye édessé teszi a tejcsit... hátha az bejön. Főleg a sütik jók, mert ugye lisztesek is...

Én fogamzás gátló szurit használtam szoptatás alatt, így akkor jött meg először, amikor nem adattam be a következő adagot. Hanna több mint 6 hónapos volt. És őt szerencsére nem zavarta... Most már meg is vettem a szurit. Lehet ma még el is szaladok beadatni...

Jajj, felkelt :D

röviden: Extra xar napunk volt tegnap....

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, es bovebben? Had meritsen ember lanya energiat a masokkal tudatlanul is vallalt kozossegbol :)

Gyerekem tegnap extrajofiu volt delutantol.Aludt, evett, mentunk dokihoz es aludt. Hazajottunk es picit kesobb felalomban evett is, majd aludt... mondom mer nem ordit mar, estefel ez az obegatasi ido. De csak aludt meg aludt... furdesidoben is aludt, na megfordettem, arra kicsit felebredt majd eszegetett nem nagy elannal es aludt :) Sejtettem en, hogy lesz ennek bojtje... nos 11-kor kezdodott a buli, az egy olyan masfel oras 'eszem-faj a hasam-uvoltok-nem vagyok almos' szosszenet volt, majd jogyerekhez meltoan a fel egyes elalvas utan 2 korul, majd 4 korul es fel hat magassagaban is randiztunk...valamint hattol kb ugy csinalt ranezesre mint aki alszik, de csukott szemmel folyamatosan (igazi boges nelkul) szuszogott, fujtatott, nyogott, krakogott, harakolt...es a legelkepzelhetetlenebb hangokat preselte ki magabol, megakadalyozva ezzel, hogy aludjak... mert bar o a szobajaban az agyaban en meg az enyimben az en agyamban, de a babatelefon ugye majdnem mindent eloben kozvetit.... hat kalandos volt.. aztan mivel a 6 ora mar olyan reg volt 7 korul megetettem :) es most uuugy tunik kiheveri a faradalmait helyettem is, hason az agyaban...

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?