A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Nagyon örülök, hogy Csabi rendben van!
Ezek szerint nem rota volt, vagy nem tudni? Gondolom, van ezerféle másik vírus hasonló tünetekkel. SZilvi, jobbulást nektek!!!

Zsuzsi,
A zöldbabot úgy főztem, mint Judit, de én a hússal együtt. Nálunk nyersen, apróra vágva van lefagyasztva a hús, így egyszerre főnek meg a dolgok, és a hús leve jobb ízt ad.
De úgy láttam, Dávidnak se tett jót a bab:-( úgyhogy most hanyagolom egy ideig.

Borzasztó ez a vadasparki történet:(

Én kb úgy etetek, mint Te, Judit, szóval nálunk is van délelőtti szoptatás, és későbbre tolódik az ebéd.

Tehát: reggel tej
10-kor gyümölcs
Utána alszik vagy nem, 12-1 körül szoptatás
3 körül főzelék hússal.

7 körül gyümölcs gabonával vagy sok gyümölcs (banánnal, sütőtökkel, ilyesmi, hogy telítsen.) így néha összejön, hogy "együtt eszik a család":

Este szoptatás.
Éjjel, ha ébred, általában csak így tud visszaaludni. Hálistennek most már nem ébred minden éjjel.

Nekünk ez egyelőre nagyon bejött, azért adom így, mert nem szeretném még elválasztani, és azt akartam, hogy a főzelékeket az ízükért egye, és nem azért, mert farkaséhes.

Szóval én magamból kiindulva a délutáni szoptatás elhagyását-kiváltását javasolnám.

Úgy látom, tejjel már nem nagyon lakik jól, viszont határozottan jót tesz a kedélyének és az emésztésének is:)

Mai körkérdés-kérés:)
: a legjobb barátomék babát várnak, és most meg van ijedve a srác, hogy nem tud mit kezdeni majd egy csecsemővel, nem tud vele játszani, stb.

A Ti párjaitok hogy élték-élik meg ezt?
Zolit megkérdeztem, ő azt mondta, hogy egyszerű, egy ekkora babát puszilgatni kell, és kész.

Szép napot, Bocs, hogy túltengtem:)

Puszi
M
monke

Sziasztok,

Móni, a körkérdésre válasz: Miki még a terhesség alatt is azt mondta, hogy ő majd csak akkor tud mit kezdeni vele, ha megszületik, ha itt lesz. Aztán elég volt meglátnia, azonnal tudta, hogy mikor mit kell vele csinálni (pedig neki aztán tényleg semmi köze nem volt gyerekekhez és nem is érdeklődött irántuk). Imádta, imádja ölbe hordozni, dajkálni, büfiztetni stb. Szóval szerintem nem kell aggódnia, minden jön majd magától.

Remélem, tudtok azért most már akkor Ti is kicsit pihenni.

Ma próbálkoztam újra a babbal, majd meglátjuk. Optimista voltam, két adagot csináltam, a másikat holnapra :-)

Ági, bizony, jó lenne mindenből eltenni egy kicsit. Még nem kezdtem neki. Nekem két rekeszem van, de úgy számolom, hogy a Húgomnak is van kettő, az már négy :-) Anyukámat is megkérem majd, de neki csak 3 van, a barátnőmnek viszont van fagyasztóládája :-)

Télen talán már majd eheti azt, amit mi, kis túlzással, nem?

Van még egy körkérdésem, mert belejöttem a főzésbe :-)
Mi lenne, ha rizst is főznék a főzelékekbe? Vannak ilyen bébiételek is.

Ma szilvát turmixoltam össze, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a hatás, tisztán még nem adtam. Viszont szegénykém nagyon bogyósat kakil jó pár napja és erőlködik iszonyúan, hátha jót fog tenni.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Sziasztok,

végre gép elé kerülök...
Szépen lezajlott a temetés pénteken, rengetegen voltak, szombat este még emlékmise is volt, tegnap jöttünk vissza Szm-ra, apa végre szabin van, élvezzük picit hármasban a nyugit.
A kertet rendeztük ma, marhára kiégett a füvünk, pedig nem győzzük locsolni, remélem azért helyrejön majd.
Holnap d.u Juditékhoz megyünk, aztán a szülésznőmhöz megmutatni Márkot, nagyon akarja már látni, de eddig sose jött össze a dolog.
Szerdán reggel személyit megyünk csináltani, mert B.fürdőről majd át akarunk ruccanni Auszriába meg az esteleges Horvátország miatt.
Aztán d.u elmegyünk egyet fürdőzni valahová, csütörtökön meg megint megyünk a Balcsira anyuékhoz.

Hétvégén Márkot levitttük Alsóőrsre strandolni, annyira tetszett neki a Balcsi, nagyon jó az úszógumi, ami Szilviéknek is van.
Most hétvégén megint megyünk starndolni, meg falunapok-búcsú lesz anyáéknál.

Szombaton apa levágta Márk haját,nagyon tűrte és olyan kis édi lett :-)

folyt köv a laptopról....

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Itt vagyunk mi is csak elég síralmas volt a hétvége. mert ma meghalt a T nagymamája úgy hogy eléggé ki van a család !!!

Örülök,hogy Csabi már jól van !
Szilvi jobbulást nektek !

Ne haragudjatok de most ennyire futotta , holnap megpróbálok jönni , ráadásul apa megint du dolgozik, utálom! :cry:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na vagyok
Kicsitál túltengek...

Ági, örülök, hogy Benével rendben van a dolog, ilyen veseszűkülete ismerősöm kisfiának volt,fiúknál gyakoribbak ezek a problémák.
Jó, hogy kikerültétek a vihart a vadasparkban, hihetetlen mik vannak.

HuSzilvi, sokat gondoltam Csabira, örülök, hogy jobban van és mielőbbi gyógyulást nektek is.

Zsuzsi, búcsú, sütik :-)A szüleimnél is így szokás.Ringlisezni nem vittétek Zsófit?Apa szeretne felülni Márkkal vmi mini járműre.

Móni, szerintem sok férfi csak vagányságból, büszkeségből nyomatja ezt a szöveget, sok ilyet hallok én is.
De olyat is hallottam, hogy 3-4 hónappal a baba születése után mondta a pasi a feleségének, hogy ő erre még nem kész, úgy érzi várhattak volna még vele.
Nálunk Miki egyre jobban nyit Márk felé, nagy az egyetértés és imádat mind2 részről és azt látom rajta már egy jó ideje,hogy nagyon büszke a fiára.

Zsuzsi, a rizsen én is gondolkodok, csak üveges kajában adtam eddig.Írdmajd le, hogy csináltad végül.

Judit, délutáni szopit iktasd ki, én is azt mondom.Nálunk 200-250 ml-nél azért többet nem eszik Márk egy alkalommal.
Reggel viszont kb 1 hete már nem elég a tejci, ki kell pótolni tápszerrel.Érzésem szerint napjaink vannak már hátra.
De hát 8 hónap se semmi.

BfKata jutott eszembe ahétvégén, milyen jó neki a nagy gyerkőcökkel.Unokatesóim gyerekei 3-tól 9 évesek csüngtek Márkon a tor alatt, szinte foglalkoznom se kellett a gyerekkel, a 9 éves kerseztlányom etette, itatta, pelenkázta.Kb.Polli is ilyen lehet Katinál.
Augusztusban jön is hozzánk a kislány(Korina-anyukám nővérének első unokája) 1 hétre, alig várom már komolyan, Márk is nagyon szereti.
Ahogy láttam, milyen ügyesen eljátszanak vele a nagyok, elgondolkodtam, hogy a következő baba ha 5 év múlva jön se gond.

Mangora, mi ez a szervezett utazás, Svájc, amit egyszer említettél?

Kaptam egy laptopot apától, de béna vagyok kicsit még vele, főleg a touch paddel nem tudok bánni egér nélkül, bocs a hibákért.

puszi és jó hűsölést mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szilvi,
Részvétem!

Zsuzsi, Kata,

Én adtam már rizst többször (a cukkinis-csirkehúsos-rizses bébiételből kiindulva), és párszor durumtésztát is.
Általában a magunkét főzöm só nélkül félig puhára, abból veszem ki, és hozzáteszem a fövő babakajához.

Köszi a válaszokat apa-baba kapcsolat ügyben. Szerintem az lesz náluk is, mint Zsuzsiéknál, és így rendben is van.

Én nem a vagányságot látom ebben egyébként - szerintem tényleg nem tudják elképzelni, mihez kezdhetnének velük, és meg vannak ijedve.
Sajnos olyan (férfi) ismerősöm is van, aki a gyerek születése után is azt hangoztatja, hogy még kicsi, és nem tud mit kezdeni vele:( az már viszont no comment.

Jó lehetett a búcsú.
Anyámék (sváb) szülőfalujában ezt "kirbálynak" nevezik

5000 forintos kérdés: mi a szó eredete?

:wink:

Jó éjszakát,
Móni
monke

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy túl vagytok a hétvégén, biztosan nagyon nehéz volt. Szép hetet Nektek, remélem, kicsit fel tudtok töltődni.
Megnézni jobban én is azt az úszógumit, szeretnék Zsófinak venni vmit, mert megyünk nyaralni Szoboszlóra és a Balatonra.

Bizony, minden korkülönbségnek megvan az előnye és a hátránya, én egy percet sem félek attól, hogy nagy lesz esetleg, ha mondjuk 3-4 év lesz majd. Főleg azért nem, mert ha már van az embernek egy gyereke, szerintem akkor a másodikkal már úgysem tud "úgy" otthon lenni, hiszen mindig van más teendő és a nagytestvér is igényli a 100%-os anyát. Legalábbis több kétgyermekes ismerősömnél látom, hogy simám mennek össze-vissza a csecsemővel és több mindent megcsinálnak két gyerek mellett, mint én egy mellett... Bár tudom, a látszat csalóka is lehet.

Egy ismerősöm férjének van két nagyobb gyereke és a 10 éves kislány teljesen odavan a piciért, örökké dajkálja stb. Persze, az is más, ha csak néha találkoznak és nem az életükbe költözik be egy kisbaba.

Szóval nem tudom ezt a korkülönbség dolgot, tényleg nem. Na, most jól elbeszélgettem magammal :-)

Tej :-( A 8 hónap tényleg nagyon nagy dolog!

A búcsúban nem voltak ilyen fel/-beülős dolgok, ott nem szokás, az nagyon pici falu.

Laptop: vettem egeret, de úgy sem az igazi, nem is használom, csak ha külső helyszínre mentem dolgozni. Valahogy mindig elütök vmit a kezemmel, ahogy írok, de persze szokás kérdése, csak én még nem szoktam meg :-)

Toldi Szilvi, sajnálom a Nagyit -:( Kitartást a hosszú estékhez.

Vannak még mára bónuszkérdéseim:
Mennyi ideig áll el a felbontott túró? Mennyi túrót kell összekeverni egy adag gyümölccsel?
Milyen joghurtot adtok és azt magában vagy gyümölccsel?
Jól emlékszem, hogy Activiát nem lehet még, petit danone-t lehetne, de az már nincs?

Reni, Fleur, hol vagytok? Nagyon régen voltatok már.

Móni, kirbály :-)
Gondolom, az eleje a die Kirchéből van, a vége pedig vmi képző talán, pl. leih, weih, de nem is udom, van-e ilyen egyáltalán.
Na, majd jön vmi nyelvész és megfejti, én csak amatőr vagyok :-)

Na, bocsánat, kicsit sok voltam mára!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata, őszinte részvétem!

Örülök, hogy Csabika túlvan a nehezén, Szilvi, nektek jobbulást!

Sok mindenről lemaradtam, de pont a kajaügy miatt. Most ez a téma nálunk. Konkrétan Bibi semmit sem hajlandó megenni. Illetve ami neki való lenne. Nekem ámulatba ejtőek ezek a mennyiségek, amiket írtok, hogy kajcsiznak a babák. Nálunk kb. a tizede. Fél babakeksz, 1 kanál főzi kikenése a ruhánkra, 0 folyadék. Már teljesen kivagyok, mert úgy érzem, hogy nem bírom már a szopit, de úgy tűnik, hogy teljesen elég neki. Még hurkásabb mint valaha. Kiflit, zsömlét enne, de nem nagyon tud még rágni (fog nélkül) Még a boltban is balhézik, hogy adjak neki :)

A mozgás megy éjjel-nappal. Már le tud ülni állásból. Nem kúszik már, csak mászik.

Móni, nálunk már ügye második gyerek, de a férjem azt mondja, hogy 1 éves korig tiszta gáz neki, pedig imádja, mégsem tud vele mit kezdeni. Nála igaziból akkor jött az apaszerep, mikor Blani már tudott vele beszélgetni. Azóta össze vannak nőve.

A nagynénéméknél van nagy medence, trambulin, mászóka...stb, mit oda szoktunk menni délutánonként, ha már nem bírjuk a meleget. Úgy néz ki, még egy hét balcsi is belefér aug. elején.

Szilvi, én is néztem a dekortapétákat a Brikóban...gyönyörűek. Még mindig nem csináltam meg a falak dekorálását és már tiszta kosz lett tavaly óta :(

Bocsi, hogy megint szinte csak magunkról írok, igaziból irígy vagyok, hogy ilyen jól esznek és alszanak a babáitok. Remélem, hogy hamarosan rendeződik nálunk is, legalább az evés része és akkor inkább lesz kedvem jönni.

Puszi mindenkinek!
R
34372

Közben még írtatok...
Szilvi, nektek is részvétem!

Móni, az Arvisurákat olvasom átfuttattam rajta a kirbályt, de nem talált. Szerintem is német eredtű lehet.

Zsuzsi, tényleg nem egyszerű 2 gyerekkel, de mivel már úgyis egész nap a gyerkőccel foglalkoztam, tul.képp nem tudok több energiát beletenni. Szóval kb., mint 1-el.
34372

Sziasztok,

Reni, jó, hogy jöttél. :) Állítólag vannak gyerekek, akik 1 éves korig csak anyatejesek - ha elégedettnek tűnik és szépen fejlődik, nem lehet gond.
De biztos fárasztó:(

Babakekszet én eddig nagyon elleneztem, de Ági hozott múltkor Fosfovit-ot, ami nagyon bejött Dávidnak. Azóta utána olvastam, hogy bioboltok is ajánlják. Most keresem beszerzésre:)

A 350 ml-es adag, amit Judit írt, nekem is hatalmasnak tűnik, nálunk 150 ml körüli a főzelék.

Egy gyerek-több gyerek témában nagyon tetszett, amit egyszer írtál, hogy az ember pont annyi energiát kap mindig, amennyire feltétlenül szüksége van. Remélem, így lesz nálunk is.

És igen, a többedik gyerekkel már nem sétálgat az ember naponta a babakocsival, hanem megy a játszótérre a naggyal:)

Megnéztem az Arvisudákat a neten, nem ismertem.

Kirbály szerintem csak szatmári sváboknál létező fogalom.
Én is a Kirchweih-t sejtem benne, mint templomszentelés.

Zsuzsi, nyertél:-)

Túró:
szerintem egy-két napig eláll, de babának csak frissen bontva adnám. Nagyon hamar savanyodik.
Joghurtból meg szerintem sima natúr.
Actíviát nem tudtuk meg, miért ne, a Petit Danone/Danomino és társai meg cukrozott művacakok.

Még mindig az etetésről szóló körkérdés:
Ha a gyereknek napi 5 étkezés kell egy nap, és a fő tápláléka az anyatej/tápszer 1 éves korig - akkor hány szilárd étkezést jelent ez?
A tej komplett étkezés vagy sem?
Én azt gondoltam, hogy 3- max 4 étkezés legyen kanalas, de most kicsit elbizonytalanodtam.

Szép napot, és ígérem, ma már csak olvasom a fórumot:)

Pussz
M
monke

Hahó!

Kata, jó, hogy jöttél, örülök, hogy végre együtt vagytok hármasban, élvezzétek minden percét!

TSzilvi, őszinte részvétem, sok erőt az egész családnak!

Zsuzsi, én kb. 50 gramm túrót tettem 100 gramm körüli meggyhez. Egy kicsit legalább sűrűbb lett, a meggy önmagában nagyon leves. Joghurtot még nem kapott, de szerintem én is natúr joghurtot fogok venni, annyi most a friss gyümölcs, azzal összeturmixolom. A turmix-szal kelek fekszek most már, hűséges segítőtársammá vált :D
A túrót én szeretem magában is, cukorral, esetleg tejföllel, tojással kikeverve, így a maradéknak az lett a sorsa, hogy megettem vacsorára :) De mondjuk szerintem két egymás utáni nap (amelyiken kibontod és az azutáni nap), messze a lejárati időtől, adhatsz még neki belőle.
Ma adok először májat Benének, kiváncsi vagyok, mi lesz a hatás :)

Reni, ha van tejed bőven és Bibi gyarapszik rendesen, szerintem tényleg ne aggódj nagyon, majd ha úgy érzi, hogy kész rá, el fogja fogadni! Persze megértem, hogy már jó lenne, ha egy-két szopit legalább ki tudnátok váltani...

Móni, nagyon örülök, hogy bejött a keksz Nektek is! :lol: Szerintem dm-ben is lehet kapni, mintha úgy rémlene. Vagy az Intersparban.
Tej: ahogy Te is írtad, nekem is úgy tűnik, hogy Benének sem olyan tápláló már, ha szopizik, inkább folyadék, mint rendes étel számba megy. Így ha szopikkal együtt van 7 étkezése is napközben, szerintem az simán belefér. Nálunk 3 étkezés szilárd, max 4. Ennél több, így hogy még szopik is 2-3-szor reggeltől estig, szerintem nem kell.
Kirbály :lol:

A Bátyám 10, én 8 éves voltam, mikor megszületett a kisöcsém, tényleg sokat foglalkoztunk vele, pelenkáztam, etettem sokat, szóval Anyukámnak ez biztos segítség volt. Viszont hosszú távon nem voltunk neki igazán partnerek, nem úgy játszottunk vele, ahogy egy korabeli tette volna, inkább felnőttek voltunk a szemében, és így olyan, mintha egyke lenne. A mai napig nem nagyon tud társasjátékozni például :(
Sógornőmék másfél év különbségekkel vállaltak 3 gyereket, az első évek nagyon-nagyon kemények voltak, de aztán ahogy önállósodtak a gyerekek, egyre jobb lett, most már gyakorlatilag csak jó aspektusa van.
Szóval tényleg van előnye és hátránya is minden életkor különbségnek.

Apa-baba viszony: hát nekem nagy mázlim van ezen a téren, Gábor már pocakos koromban úgy várta, mint egy gyerek a karácsonyt. Mesét olvasott félidőtől kezdve minden este, és miután megszületett, egy percig sem tétovázott, hogy fogja meg, meg ilyenek.
Ha várja a gyereket, biztos menni fog a babusgatás, a pasik általában nagyon jók az ölbehordozásban, szerintem :) Játszani meg ráér vele később. Szóval tényleg valahogy úgy, ahogy Zsuzsi is írta.

Kata, mikor mentek Ausztriába? Csak mert a személyi elkészítési ideje 3-4 hét (tudom, hogy lehet gyorsabban kiküldik, de hát sosem lehet tudni), nehogy kifussatok az időből.

Na, lelövöm magam én is...
Pusssz
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Személyi: nekünk nem volt egy hét, de tényleg 3-4 hetet mondanak, szóval szerintem is jobb időben megigényelni.

Móni, jó kérdés, fogalmam sincs. Szerintem ha rendesen szopizik, akkor komplett étkezés, de mit jelent ebben a rendesen? Gondolom azt, hogy fél órával utána nem vakarja a falat az éhségtől. Persze, még akkor azt is ki kell találnunk, hogy az éhségtől vakarja-e :roll: :wink:
Nekem azt mondták, hogy ilyen korban meg kell, hogy legyen a napi 500 ml tej vagy tápszer a babáknak, reggel és este. Nem tudom, hogy nekünk megvan-e. :roll:

Ági, köszi a túró tippet, két egymást követő nap szerintem is elmegy még, aztán a többit felhasználom, lesz belőle körözött vagy ilyesmi.

Reni, azt mondta a védőnő, hogy vannak gyerekek, akik egy éves korukig is simán elvannak anyatejen és szépen fejlődnek, nincs erre magyarázat. Szóval ne aggódj, de elhiszem, hogy már nagyon fárasztó.
Azt hiszem, alkotnunk kellene egy topik leg-et és akkor Bibi kapná a topik legtöbbet, legszívesebben és legtovább szopizó babája címet, Vince pedig pl. a leggyorsabban 8 foggal büszkélkedőt :-)
Kitartást! Én pedig a hűsölésre vagyok @
Bibi nagyon ügyes!!!

A szomszéd lakásban ablakokat cserélnek, ne tudjátok meg... :evil:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Csak nem bírom ki:)

A Nők lapjában volt egy Schaeffer Erzsébet riport, egy szlovákiai cigányiskola tanítónőjével. Ő mesélte, hogy egy kislányról (10 éves) kiderült, hogy csak szopik... rágni se tudott. Mindig volt otthon kistesó, jutott neki is.

Jó ez nyilván morbid, csak ezek szerint a tej tényleg "élet erő egészség"

:P
monke

Sziasztok!

Mi is előkerültünk, csak mint mindig, most is ezer dolog van...

HuSzilvi! Jobbulást nektek! Remélem már mindenki túl van a betegségen :(

TSzilvi! Részvétem nagyi miatt :(
Örülök, hogy jó hatással volt Mátéra Marci!!! Marci meg legalább azóta pancsizik :) Szerintem ma is megyünk, mert már jó idő van és sokkal jobban alszik tőle éjszaka, ha pancsizunk délután!!!

Reni! Evéssel mi is ugyanígy vagyunk... MArci alig eszik valamit! Nálunk a legnagyobb baj az, hogy napközben már tápszert egyáltalán nem fogad el és most elkezdte, hogy reggel meg este a tápszernél is hisztizik... Nem tudom mi lesz ebből... :(

Ági! Nekem a turmixgép nem a barátom :lol: Nálam az főellenség!!! Bár használni muszáj :D

Marci két napja csak fél órákat alszik napközben, éjszaka is sokszor felsír, úgyhogy elég hulla vagyok,mert ettől tiszta nyűg is!

Ja, evésről még annyi, hogy nálunk jó, ha egész nap megeszik egy üvegnyi bébikaját, azon kívül reggel és este tápszer, de nagyon változó mennyiségben, a 90 mltől a 210-ig terjed a skála, ennél több nem megy! Ezeken az étkezéseken kívül leginkább csak nyammog... A túró rudit meg a krémtúrót enné mindenmennyiségben, de nem akarom rászoktatni az édességre ennél jobban. A humana tejdesszert ment pár alkalomig, de utána már az sem... Igazából próbálkozom a gyümölcs+babakeksz változatokkal, de nem nagy sikerrel... Ma délelőtt pl az én melegszendvicsemből "falatozott", kis darabokat adtam a kifli beléből és azt csócsálta ugye fog nélkül...

Móni! Intersparban lehet kapni ezt a fajta babakekszet, mi is ezt vettük és ez Marcinak is bejön!

Vick, megasztáros lánykáid aranyosak lehetnek, bár gondolom, hogy azért egy idő után már sok tud lenni :)

Na, most sem tudok továbbmaradni, mert megjöttek a szerelők!!!
Bocsi, ennyire futotta...

Mangora

Kép
mangora

Móni, ez tényleg morbid :-)
DE vajon tud-e beszélni?
Azt hallottam, hogy egy babának el kell kezdenie rágni mielőbb, mert a rágás kell a beszédfejlődéshez. Na, ezen elgondokodtam.
Bajban is vagyok, mert a 8. hónapos kortól ajánlott bébikaják már darabosak. Olyat nem mertem még adni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Én is gondolkoztam a 8 hós kaján, de arra jöttem rá, ha más nem, akkor turmixolva vagy villával összetörve már az is mehetne... Mondjuk Marcinak nem, mert ő nem eszik meg sok mindent :D:D:D
Mondjuk ma megette a céklát, amit főztem neki (tegnap még nem kellett...) ki érti ezt???

Apropó rizs főzése! Én úgy csinálom, hogy pici oliva olajon a húst megpirítom, majd pár szem rizst (10-15) beledobok, azt is pirítom kicsit, majd jönnek a zöldségek, picit az is pirul és utána engedem fel vízzel és főzöm, amig jó puha nem lesz minden!
Sok mindent próbáltam már így, de nem arattam túl nagy sikert vele Marcinál... :( Most már legalább az alma+banán+csirka bébikaja is megy, nem csak a sütőtök... Talán így már nem lesz annyira sárga a gyerek :D
Ma voltunk a rendelőben méreckedni, pont 8 killó :D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Kata, TSzilvi! Őszinte részvétem nektek és családotoknak!

Szegény Csabi! Jó, hogy ő már jobban van! Szegény szülők!!!

Reni, az evés nálunk is örök probléma! Míra is még szopizik, átlag napi 5-6x. Az ivás szörnyű, jó, ha 30-40 ml-t bele tudok dönteni, de abból is a ruha issza fel a többségét. A kaja meg... Nem elég, hogy finnyás, de még a megevett cucc is visszaröfög belőle. Ahogy mászik, mindenhol hagyja el tócsákban. Elhiszem, hogy aggódsz, de ha jókedvű, fejlődik (és ahogy mondod azt szépen teszi), akkor tuti elég neki. Más ez a tej, mint a kezdeti, más a tápanyagtartalma és máshogy hasznosítják. Úgy látszik, Bibi tökéletesen. @@@@@@@@@@@@@

Vick, bocsi, hogy nem tudtam a karámról hamarabb írni. Nagyon bevált. Mi nem rögzítettük a falhoz, a nappaliban 8 elemból 7-et összerektam körbe, aláterítettem egy hatalmas lepedőt, stabilan áll, a nagyok is nekidőlnek, ha benyúlkálnak hozzá. Hatalmasat fejlődött azóta, szombaton már támaszték nélkül ült, tegnap pedig felállt!!! És körbemássza, megy a nagyok után. Olyan édi Míra, ha ki akar jönni, meglát és odamászik, nyújtja a mancsait... :lol: A kiságyban mindig keresztbe akadt. Nem is akart mászni. Itt meg, ahogy ti is megállípítottátok, a nagyok bulijába bekapcsolódik, azok olvasnak neki, vagy nézi szájtátva, ahogy szerepjátékoznak.

Keveset tudok jönni, mert Polli a táborból (valszeg az uszodából) kötőhártyagyulladást hozott szuvenírnek, szombatra meg fülgyulladása is lett. Ja, és taknyuk-nyáluk egybefolyik. Hétfőre Alexot is megfertőzte, ma voltunk a dokinál cseppekért! :cry: Csak a kicsi megússza!

Sok puszi, a nyaralóknak jó pihit:

Kati

Kép
bfkata

A napi körkérdésem: ti hogyan tisztítjátok a gyerkők játékait? Elsősorban a műanyagokra gondolok. Mert az már nem elég, ha vízzel leöblítem... mióta csúszik-mászik mindenhol, a játékok is koszosabbak! A plüssöket bedobom a mosógépbe a ruhákkal, de a műanyagokkal mit csináljak? Lehet mondjuk pl Domestosos vízzel vagy ilyesmivel??? Ti hogy csináljátok?

És amit kérdeztetek már többször! Nyaralás, amire megyünk egy kisebb körút lesz, Szlovénia és Ausztria az úticél! Mindkét helyen egy-egy hegyi tóhoz közeli szállást találtunk. Innen fogunk csillagtúrákat tenni a környékre! Svájc pedig onnan jön, hogy az osztrák tó a svájci-német-osztrák hármas határnál van, mindhárom országnak van partrésze és közel van Liehtenstein is! Mostanra sikerült a szállásokat lefoglalni, mert volt olyan is, amit visszamondtak :(

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Móni, igen a Kirchweihből ered, az adott templom névadójának,védőszentjének ünnepe.
Activiát ne, Edina írta még, nálunk a Könnyű és finom natúrjoghurt bevállt, ahhoz gyümit keverve.
Dabonino van most petit helyett, tele van valóban mű cuccokkal.
"E" vitaminban gazdag, ahogy Mikim mondaná :-)

Reni, nem akarom,hogy a kaja téma miatt ne gyere, akkor inkább nem tárgyalunk róla.
Komolyan hiányzol!
Bibi nagyon ügyes, és te mondtad hogy lusta.
Az a lényeg, hogy legalább elég a tejed és azzal jóllakik.
Ő eddig a legegészségesebb baba, az tuti.

Zsuzsi, Ági,meleget sajnálom nagyon a panelban, nálunk is felmegy 28-29 fokra, kibírhatatlan.

Mangora, szuper lesz a nyaralásotok, megérdemled a nagyitól távol.
Örülök, hogy bejön a pancsi Marcinak.

TSzilvi, részvétem nektek.

BfKata, hogy nyáron is támadnak a bacik,tényleg csak Míra el ne kapja.Jaj de ügyes ő is már.Irigy-irigy.

Lassan mindenki gyerkőce áll már, csak Márk nem?.
Na hát mi még csak a kúszásnál és hátrafele tolatásnál járunk.Fekvőtámaszt lábujjakon támaszkodva is nyomunk,égnek meredő popsival.
Remélem, begyorsulunk.

Ma beugrottunk Juditékhoz,Márk repdesett Petra láttán, akkorákat sikogatott, édesek voltak nagyon.

ennyire futotta, bocsi

pusz,,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, műanyagokat szappanos vízzel, vagy amikor a kanalakat és cumisüvegeket mosogatom kézzel, akkor mosószeres vízben ezt is elmosom.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Dávid belázasodott:( Drukkoljatok, légyszi, hogy ne legyen semmi komoly.

Kati, jobbulást nektek!

Szilvi, hogy vagytok???

Kata, D. kb. egyidőben kezdett mászni, felülni és állni, és mástól is ezt hallottam. Szóval beindul és nincs megállás:)

Az Activiára emlékszem, hogy Edina írta, csak azt nem írta, hogy miért ne.
Mindegy, nyilván nem azt adok neki:)
Egyelőre semmilyen tejterméket. dokink szerint érdemes megvárni az 1 éves kort, az ekcémás hajlama miatt.

E-vitamin:))))

Mangora, szuper nyaralásnak hangzik!!! Remélem, aránylag pihentető lesz és biztos csodaszép!

Játékokat én csak simán csap alatt mosom. Igaz, tűzforró a víz nálunk.

Zsuzsi,
Ezen a 8. hónapos bébiétel dolgon én is töprengtem. Szerintem kipróbálhatod, hogy reagál Zsófi a darabosabb dolgokra. Én azon derültem, hogy úgy reklámozzák, "a rágás ösztönzésére". Ez elég vicces, ha az illetőnek még nincs foga:)

Megvan az a cikk, direkt megnéztem - szóval volt foga és beszélt a kislány. Gondolom, mást rágott, csak ételt nem:)

Szép napot,

Móni
monke

Sziasztok!

Móni, Dávidnak jobbulást! Remélem, gyorsan keresztül magy rajta. Írj majd, hogy hogy vagytok.
Murphy: ma mentünk volna Móniékhoz látogatóba.

8+-os bébiétel: csak aztán nehogy fulladozni kezdjen.
Egy barátnőm úgy adta, hogy összetörte villával benne a darabokat, mert fog híján fulldoklott tőle a kisfia.
Szerintem csak akkor van ennek értelme, ha vannak a bébiételben olyan összetevők, amik már ajánlottak 8 hónapos kortól, de házilag nem lehet belekeverni a kajába.
Na, majd megnézem az összetételeket!

Kata, köszi Neked is a joghurttal kapcsolatos tanácsokat. Szerintem akkor veszek natúr joghurtot én is és egy kis gyümölccsel fogom adni.
Bár van Zsófin pár pötty, de szerintem az nema tejterméktől, hanem a melegtől.
Márk is pikk-pakk feláll, meglásd!

Műanyag jákékok: forró vízzel, néha mosogatószeressel, ahogy Kata írta.

Mangora, nagyon jól hangzik a nyaralás! Minden elismerésem a szervezésért. Nem is Te lennél, ha nem tettél volna ki Magadért ezen a téren is :-) :-) :-)
Szlovéniában csak nem a Bledi-tóhoz mentek?
Nekem is van egy körkérdésem: Mit tesztek a felmosóvízbe?
Eddig én Domestost tettem, de szerintem ezt el kell hagynom, mivel Zsófi felszántja az egész lakást. Mosogatószer? Öblítő?

Nagy bajban vagyok: a tavalyi bikinim nagy (amit terhességre vettem), a régi kicsi (mellben, de M. szerint mehet). Tegnap este elmentem a Westendbe, bejártam egy csomó boltot, ahol külön árulnak alsót-felsőt, de nem találtam megfelelőt :? Aztán rájöttem, hogy este volt, addigra teli a mellem, de napközben lehet, hogy simán jó lett volna vmelyik felső.

Na, lelövöm magam!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

Még jó, hogy reggelre már kiderült, így legalább Zsófi tuti nem kapja el.

Egy bikini soha nem lehet túl kicsi mellben
:P

Mi ilyet vettünk a DM-ben, most már a konyhát is azzal mosom fel, mióta Dávid mászik.

www.amazon.de/Ecover-Allzweckreiniger-1 ... B0019YL140

Öblítőt egyáltalán nem használok, mióta D. megvan. (mosáshoz sem).
monke

Hali csajok!!!

nagyon szépen köszönöm az iwiwes hsz-eket, jó érzés volt :D !

Túl jó az idő, túl sok a tennivaló, nem tudok még jönni rendszeresen :( . Vettünk új bútort a felgyülemlett cuccoknak, azt összeszerelni, bepakolni, mégsejó pakoljunk bele mást, mégse ebbe a szobába-másikba, szóval zajlik azélet, segítség meg ugye nulla, így lett katika egy hulla ...

Grétám se áll még, most tart ott, hogy pár percre megtartja a tonnás fenekét négykézláb, egyébként kommandózik hátrafele. Fogzás még a kanyarban sincs. Evés nem nagyon van, szinte csak iszik -víz és szopi- nagy duzzogva egy banánt ha megeszik, többi kajára csak prüszköl.

Képeket frissítettünk azon az oldalon :wink:

nyaralás talán szeptemberben, addig Moby Dick megpróbál valamit alakjáért küzdeni ....de nem ma: szilvásgombócot csináltam 8)

Puszi, rota monnnyon le!!!! betegeknek sok sok gyógypuszi!!!!

Privikre válaszoltam. :oops:

Kép
Kép
friday

Hahó!

Csak röviden, jön nemsokára Gábor keresztlánya (9 éves), itt tölti a napot, remélem megbírkózom két gyerekkel is :) Bár ő már nagylány.

Móni, remélem Dávidnak lement a láza és kutya baja sincs már! Talit sajnálom, hogy elmaradt :(

Friday, fantasztikusak a képek, tegnap megnéztem őket, csak ámultam, milyen gyönyörűek a gyerekeid, és milyen szép tájakon jártok! Gréta annyira tündér, ahogy a kis kezével operál, imádom azt a sorozatot! És a zenélő Bors, imádnivaló!

Zsuzsi, nekem a Triumph termékek jöttek be nagyon (melltartók amúgy is, de most fürdőruhát is ott vettem), gondolom voltál a Westendes boltjukban is, sajnálom, hogy ott nem találtál, pedig elég jó választék szokott lenni, és méretben is széles a skála. Nem olcsó, de tényleg jól tart, nem félek, hogy kibuggyan belőle a cicim :oops:

Én Benén azt vettem észre, csak az ínyével is elég jól rág, szerintem nem feltétlenül baj, ha nincs még (sok) foga, nagyon kemény a kis ínyük is, így gondolom már ilyenkor is lehet ösztönözni a rágást. Persze nem nagydarabos kajákat. Egy próbát megér, hátha Zsófi megbírkózik a feladattal fog nélkül is, ha nem, akkor majd később.

Móni, nagyon durva, 10 évesen csak szopik... uhh. Vannak még meglepő dolgok :) :wink:
Köszi a felmosószer-tippet, nagyon szimpatikus, én is beszerzek egy ilyet, úgy is fogytán a mostani.

Rohanok, nagy palacsinta-sütés lesz :)
Pussssz, szép napot mindenkinek,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, Triumphban még vagy egy hónapja voltam és holnap készülök még menni, Dunakeszin az Auchan üzletsoron is van üzletük. Szeretem én is ezt a márkát, van ilyenem kicsiben és nagyban :oops:
Palacsintasütés??? Csak nem elköltöztetek? :-) Minden elismerésem!
Jó szórakozást Nektek!

Móni, hogy van Dávid? Kiderült, mi a baj?
Na, keresek én is ilyen felmosót.

Friday, hajrá szerelés és várunk vissza!

Zsófit ma férfinak nézték a piacon. :evil:

Kitartást a nagy meleghez!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok

csak gyors bejelentkezés... :oops: :oops: :oops:

Kata,Tszilvi
részvétem!!!!

Bocsi,de csak az utolsó oldalt olvastam végig,azt is csak nagyjából... :oops: :oops:

Szóval: Danone aktiviát a gyártó nem ajánlja 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára a benne található sok bifidusz miatt,mert a pici pocit ez nagyon megterhelné.

Meleg:nálunk is van. :twisted: a szobák viszonylag jók,ott "csak" 26-27 fok van,de a konyha +nappali a 30 fokkal bírkózik.

8 hós kaja: mi már 2 hete azt esszük,és még nincs fogunk. Vagyis pontosabban múlt kedden a jobba alsó egyes kijött,meg lehet ma reggelre megvan a bal alsó is.
Szóval bátran próbálkozzatok a 8 hós kajákkal,simán meg tudják rágni!

A fogzás minket is kikészít,Gréta elég gyakran megébred éjjel.. :evil: :( :(

Pancsolunk ezerrel,és sokat játszunk. Sajna Gréta nincs el magában,így mindig mellette kell lennem. :? Már stabilan állunk,és kezdünk lépegetni,mászni nem mászik,csak kúszik. Úgyhogy valszeg ki is fog maradni a mászás.

Fuldoklás
ha fuldoklik a baba a kajától,akkor lábánál,vagy derekánál fogva kell fejre állítani a babát,és megrázni,akkor tutira távozik a bűnös akadály,és nem csúszik még rosszabb helyre. Legalábbis nekem ezt mondta a dokim,hogy ez a legjobb módszer.

bocsi,hogy csak ennyi,de mennem kell....

sok puszi mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hahó,

Végre már én is tudok jelentkezni.
Hál'Istennek meggyógyultunk már mindannyian. Először a Csabi volt, most utána én, utánam a párom. Most lent vagyunk vidéken anyukáméknál, itt jó hűvös a ház, van egy kis medence is, így elviselhetőbb a meleg.

Pár napja már írtam, de elszállt az egész. Remélem most megmarad :shock:

A kórház szörnyű volt, de hát örülhettem, hogy egyáltalán bent maradhattam éjszakára. 2 polifoamon 2 pléd meg egy kispárna, ez volt az ágyam. Bár túl sokat nem tudtam aludni, mivel a szobatárs kislány eléggé dobálta magát éjjel, az ágy meg nyikorgott rettenetesen. De végülis 2 éjszakát voltunk bent, annyit még ki lehet bírni.

Csabi is most kezdi enni a kicsit darabosabb kajákat, de nagyon válogatós. Foga még nincs, de próbálok pici falatokat lecsípni a zsemléből, vagy kifliből és azt már elnyammogja. Még csámcsog is rajta :lol:

Friday, megkaptam a privit, nemsokára akkor megnézem a képeket.

Móni, hogy van Dávidka? Remélem nem lesz nagyon beteg :cry:

Bfkata: jobbulást kicsiknek-nagyoknak!

Tszilvi: részvétem a nagyi miatt.

Zsuzsi: kitartás a fürdőruha kereséshez. Állítólag a dunakeszi Auchanban a triumph bolt egy kicsit olcsóbb mint a többi üzlet.

Mangora, ez szép nyaralásnak ígérkezik, biztos sok mindent fogtok látni. Jó lesz nektek.

Kata, Csabi is még csak kúszik, még a mászás sem megy neki, szóval nem csak Márk nem áll.

Na próbálom elérni a gyógytornászt, remélem felveszi végre a telefont.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Köszi a kérdéseket, D. nem is tudom, hogy van:(
Tegnap este 39 fölötti láza volt, éjjel meg se mertem mérni, és nagyon rosszul aludt.
Eleve kellemes lehet magas lázzal egy 30 fokos szobában aludni:(

Viszont lázcsillapítóra és hűtőfürdőre is jól reagál, és nekem nagyon, de nagyon fogzásgyanús. (nyál, rágás, stb.)

Most éppen jókedvűen ébredt, és csak hőemelkedése van.
Vagy ma du, vagy holnap reggel visszük dokihoz, attól függ, hogy alakul a nap.

Nagyon kész van szegényke, ha ébren van, szinte állandóan ölben kell tartani.

Poénkodtam a melltartón, erre kiderült, hogy az én bikinim felsője is kicsi:)Igaz, nem is biztos, hogy megkockáztatom idén a bikinit. Veszek valami mamás nagyvirágos egybefürdőruhát helyette:)

Friday:) Moby Dick mondjon le. De a szilvásgombócot én se hagynám ki, az tuti. Képeket mindjárt megnézem.

Szilvi, szarul hangzik ez a kórház, melyik volt? Jó ,hogy csak két nap és örülök, hogy jobban vagytok!

Zsuzsi,
Férfinak?:)

Megnéztem facebookon azt a képet, ahol M. tartja Zsófit a kezében.
Tündériek:)

D. is jól "rág" kenyérhéjat, pedig csak alul van foga. Lehet benne vmi, hogy hagyni kell őket rágni.

Az Activia-magyarázatot köszönöm, bár picit reklámgyanús a Danone részéről:)
Edina, rossz éjszakákhoz kitartást:(

Van új védőnőnk, most végzett a főiskolán. Egyelőre szimpatikus, normálisan lehet vele beszélgetni és nem akar mindenáron kioktatni. Yeah:)

Pusz és további szép napot,
M
monke

Hali,

Huszilvi, Kankalin, újabb privi :wink: (van remény :wink: )

Mindenkinek puszi!

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Mi is előkerültünk!

Marci is belázasodott tegnap délutánra... :( Neki a foga, mert ma reggelre már áttörte a kis ínyét a jobb alsó! Látni még nem lehet, de már a hegye az szúr :D Szóval így 8,5 hónaposan mi is elkezdtük a fogzást... Ja, és iszonyú szar éjszakánk volt... A biztonság kedvéért azért reggel leszaladtunk a dokihoz, ő sem talált más, csak a fogzást.. Tünete még, hogy hasmenése van (néha savanyú szagú) és időnként elkezd nyűglődni... Ahogy Móni írta, mint Dávid is, Marci is csak ölben van meg olyankor...

Köszi a játéktisztítós ötleteket!

Ki kérdezte a felmosást? Én mosószódát használok a felmosóvízbe!

Kata, még Marci sem áll, viszont ő is csinálta ezt a fekvőtámass pózban a popsifeltolást! Most már olyan magas szinten űzi, hogy a popó a magasban, lába kinyújtva, keze kinyújtva(háztetőállásban) és így még felemeli az egyik lábát is :lol: :lol: :lol:

Móni, remélem Dávidnak is a foga lesz a ludas!!!

Na, mennem kell, kezdődik a hiszit megint!

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, nem a Beldi, hanem a Bohunji tóhoz megyünk, azok egymás mellett vannak pár km-re :wink:

Mangora

Kép
mangora

Nem Bohunji, hanem Bihinji tó :)
Kicsit fáradt vagyok, így elírok mindent ma :D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Móni, Mangora kitartást Nektek, a fiúknak jobbulást!
Éljen Marci első foga :-)

Móni, tényleg mutassátok meg orvosnak, a 39 azért nagyon-nagyon magas.

Mangora, biztosan szép az a tó is, majd kérünk képeket!
Lehet, hogy Marcit jógára kellene járatnod :-)

Zsófi is nyűgös ma, nem alszik, nem eszik, pedig du. megyünk be a munkahelyemre, aztán pedig autósülést venni, mert ez a hordozó már kriminális. Biztosan azért van, mert férfinak nézték reggel a piacon :-)

Éjjel azt álmodtam, hogy Zsófi beesett a kiságy és a bölcső közé az összecsukott etetőszékre. Felugrottam és kiabáltam, hogy a gyerek, a gyerek!!! M. szegénykém, mint az őrült rohant, kikapta a békésen alvó Zsófit a kiságyból, közben én pedig felkapcsoltam a csillárt. Jaj, olyan borzasztó volt. Így leírva vicces, de utána egy csomó ideig nem tudtam visszaaludni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

[quote="mreka"]
írta:
mreka* Szülés! Avagy amit amúgy csak utólag tudnál meg (szülésfelkészítő)
[/url]

ennek a témáira kiváncsi lennék, meg arra is melyik elsőszülő anyuka hiszi el, hogy nem csak a repkedés van örömükben. Ott lett volna a helyem anno :?

no, sebaj, ebcsont beforrrrrrrr

Huszilvi, végre jól vagytok!

Kankalin, ó, bikini, egybenyanyásban próbálkozom én is...

Monke, aha, akkor a virágoskert és moby dick találkozása is lehetnénk 8)

Gigi, palacsinta, nyami, fogyiklubb halasztva 8)

Rágás: én meg úgy tudom, hogy kell is rágatni valamit ennyi idősen. Fiammal rizsgolyó volt a rágcsa, Grétának meg adnék már bármit, ha nem húzná mindenre a száját. Banánnal és barackkal elszórakozunk már és mixelés nélkül eszi -ha Bors nyugiban kibír fél órát-.

Mára Gréta is lázas, síkideg is vagyok miatta :(

Kép
Kép
friday

Kankalin, az ilyen álmok borzasztóak, nekem is szokott lenni, szörnyű érzés. Biztos vagy az új autóülésben?

Kép
Kép
friday

Friday, akkor biztosan Grétának is a foga a ludas. Reméljük!

Akkor már lassan Zsófinak nem lesz?

Hogy érted, hogy biztos vagyok-e az autósülésben? Abban, hogy kell, abban, hogy ma kell, abban, hogy milyen kell? :lol:
Ma érünk csak rá szétnézni, úgyhogy muszáj menni. Még addig Zsófi is formába lendülhet.

Hatásotokra adtam Zsófi kezébe egy kis kenyérvéget, megnézte és eldobta. Pedig minden nem a szájába valót bevesz.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday, képek gyönyörűűűűűűűűűűek.Nyanyás fürdőruhákkal meg hagyjatok már minket Monkeval.Azért nem úgy van az.
Mi ez a nagy bútorvásárlás?

HuSzilvi, örülök, hogy rendben mennek a dolgok és megszabadultatok a kórháztól.Nem lehetett könnyű.Jó időtöltést a szülőknél.

Edina, de jó hogy jöttél.Még-még-még

Zsuzsi, tavaly nyáron írtam a premier outletet,én ott vettem 2 triumph bikinit.És külön volt alsó-felső, össze lehetet válogatni.Egy próbát megér.És nem horror ár.
Autósülés milyen lesz?
Fiúnak nézni, le sem tagadhatja hogy igazi nő, remélem csúnyán válaszoltál.:-(

Ági, tuti jó dolgod lesz a kislánnyal, segít majd neked.

Lázas babáknak jobbulást, fogzósaknak kitartást, Márk nálunk is nyűgös ma, ez egy ilyen nap, itt a Balatonnál azért nem panaszkodok, na...Még ez is jobban elviselhető.

Ja, Zsuzsi, én is sokszor álmodom, hogy leeesett vhová vagy szopi után ottfelejtem köztünk és ráfekszünk, miután elaludtunk, ez mindig parám.

Most ennyi fért bele, nemsokára megyünk bevinni M.ot anyukám munkahelyére meg be kéne ugrani a brendonba, jó áron vannak a humana és nestlé (tej)desszertek.

pusz

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Először is jobbulást a lázas babáknak! Őszintén remélem, hogy a foguk miatt van!

Móni: a szomszéd kislány is ennyire lázas volt. :(

Köszönöm a javaslatokat kaja ügyben! Úgy látszik Petra nem értett egyet velem..... azóta felborult az alvása. :( Ma kezdett el visszaállni, de pont délutáni alvásidőben kellett mennünk személyit csináltatni, de ügyi volt, nem nyafizott. Hazafelé viszont elaludt a kenguruban. :)

Foga még neki sincs.... fehéredik, fehéredik, de nem jön. A 8 hós darabos kaják nem jönnek be neki. A babapiskótát, bulátát viszont elmajszolja, s persze a zsömit, kiflit is. :)

Zsuzsi: Ti mikor mentek nyaralni? Amiatt kérdem többek között, mert ha jövő héten nem lesz ilyen meleg, lehet, hogy meglátogatnénk, de csak kenguruval. Vagyis, Nálatok mozgólépcső van vagy rendes lépcső a metrónál? Mozgólépcsőzni nem merek..... :oops:

Szilvi: Örülök, hogy már jól vagytok!!!!! Én meg már mindenféle rémeket láttam, hogy nem válaszoltál, de aztán vki írta, hogy jobban vagytok.

Mangora: mindig elcsodálkozom rajtad!!! Honnan van ennyi energiád?

Friday, Dy: de jó, hogy jöttetek!!!!

Kata: Nektek mit mondtak, mikorra várható? ENgem ijesztgetett a nő, hogy hivatalosan 22 munkanap. :? Olyan jó volt, hogy beugrottatok!!! Márk nagyon édes volt! Annyira pasi!!!!!

Puszi:

J.

Judit

Kép
petra09

Judit? Mihez is van most sok energiám???
Amúgy a nyaralás értelmi szerzője, és nagyrészt a szervezője is most Robi volt, tehát a dícséreteket majd átadom neki :wink: Ránk fog férni egy kis pihenés, csak épp azon agyalunk, hogy lehet hogy a nagyit leküldjük addig a rokonokhoz, nehogy itt nagy bulit csapjon magában :D:D:D

Zsuzsi, milyen autósülést néztetek ki? Én a BeSafe X3-at szeretném, és még az a nagy dilemmám, hogy nyaralás előtt vagy után vegyük-e meg, mert azzal kényelmesebb lenne az utazás - nekem, de nem tudom Marcinak is az lenne-e...? Jó, hogy megszakításokkal, de összesen kb 3000 km-t fogunk menni, ahogy tervezgettük és én az autóban Robi mögött férek csak el, ott is csak összehajtogatva... :?
Ez a fiúnak nézés :twisted:
Álom meg huss!!! Tessék kiverni a fejedből, de gondolom milyen szörnyű lehetett...

Ja, nekünk a személyi megjött 1 hét alatt!!!! Úgyhogy van remény! Amúgy nálunk azt mondták két hét...

Na, megyek pihegek kicsit... Ezt a meleget már a lakásban sem lehet bírni, pedig itt még viszonylag jó idő van (26 fok)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Mangora, ezt vettük:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25
Vettünk bele fejhez szűkítőt és nyári huzatot is.
Beépített fejszűkítőset nem akartunk, mert az már most sem tetszett Zsófinak (nem látott ki).

Igaz, hogy Zsófi még nincs 9 kiló, de méretben pont passzol az ülésbe, szóval nem a kiló számít...

Egyszer már voltunk a Brendonban szétnézni és akkor láttuk, hogy az eladók nagyon szakértően foglalkoztak a vásárlókkal a gyerekülés téren. Na, ma nem ilyen eladót fogtunk ki. Mivel M. mondta, hogy nem a pénz számít és isofixes az autónk, rögtön a 80e-s kategóriánál kezdték a mutogatást. Semmi hasznos tanácsot nem kaptunk, szóval el vagyok kicsit keseredve, de szerintem jót vettünk. Csak valahogy nem ezt vártuk.

Mi már ezzel akarunk menni nyaralni. Rengeteget utazunk és az utóbbi két hétben Zsófi rengeteget volt ölben az autóban, mert ha beszíjaztuk ordított, fordult ki a hordozóból, állt fel benne, ha lazítottunk az övön stb. Szóval kibírhatatlan volt az egész.

Judit, szombaton utazunk. Miki most két hét szabadságra jön, de aztán szívesen látunk Titeket. Van rendes lépcső is.
Foggal mi is úgy vagyunk, mint Ti, fehéredik, de semmi.
Ja, ma azt mondta egy idős néni ZSófira, hogy látszik, hogy jön a foga, mert a nyelvével piszkálja az ínyét. Na, majd meglátjuk.

Nekünk is csak egy hét volt a személyi.

Ma voltam Zsófival kettesben a Duna Plazában du. (minden nyűgössége elmúlt, ahogy elindultunk) bikini-ügyben, de nem találtam semmit. Ha még a felső jó is lett volna, már nem volt hozzá alsó. :evil:

Holnap előnyaralásként egy baráti párhoz megyünk, igazi medencéjük van a kertben, felavatjuk Zsófi fürdőruháját, de én mit veszek fel???

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na, most olvasom, hogy jó sokszor írtam az előbb a rengeteg szót az utazással kapcsolatban. kicsit fáradok. Zsófi ma csak kétszer 40 percet aludt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

GYors bekukkantás ! Én is rohanásba vagyok ..!Földhivatali dolog még folyamatba de most már remélem minden okés lesz !

Fogzás nálunk se tart sehol , csak fehéredik nyálzik. nyelvpiszkálás stb.. !

Zsuzsi , ha a márka és az ár nem lényeges neked akkor az auchanba , és a tescoba most vannak a fürdőrucik leárazva és össze lehet variálni őket, itt nálunk az auchanba. és a bécsi úti tescoba ! De nem tudom h ott nálatok a váci útiba van e ilyen akció? Múlt héten néztem őket én is !

jobbulás a kis betegeknek !

Móni... hát az egyrészesnél sztem a kétrészes jobb és szebb én felprobáltam és úgy néztem ki mint egy partra vetett bálna kiadta minden hurkámat stb.. úgy hogy én a kétrészesre szavaznék de fel kell próbálni , számomra förtelmes volt :lol: ! egy fokkal jobb volt a két részes ! :D

Máté is nyüglödik ezerrel, pedig a szobákba hüvi van, 26 fok , nappaliba van 30 kb ! M is imádja a kenyérhéjat, zsömit, kiflit csócsálni, én kölesgolyót szoktam neki adni azzal el van , tök édes !

Tegnap lezajlott a temetés, de mi Mátéval meg a kerilányommal csak a torra mentünk mert mondták h ne menjünk m val a melegbe és Dorkának meg nem kell még látnia az ilyesmit így mi később mentünk de minden okés volt szép temetés volt !

ÉN még tejterméket, sajt , joghurt stbb még nem mertem adni M nak, most akarok probálkozni a K betűs kajákkal!

Ülést nekünk is kell venni de még nem tudjuk h milyent, még ráérünk vele egy kicsit mert még nem ül, kúszik ezerrel és tolja fel a lábait, sztem pár hét és mászni fog ! Nekünk elé nagy a hordozó és mély úgy hogy még jó egy kicsit ! :D

Friday légyszi küld el nekem ahol meg tudom nézni a képeket ! köszike !

Már én is átrendeztem a nappalit konyhát, mert már nem nagyon van el a járókába így kiteszem magam mellé a puzzle szivacsra és jön utánam nézelődik tök édes !

Tegnap itt volt a kollégám kislánya, volt ám udvarolás , képzeljétek pancsiztak és m a lábújjait bekapta, úgy csócsálta és nevettek közbe nagyon édik voltak, flörtöltek ! :wink: :lol:
Másik story .. m cumijáért versenyt kúsztak.. nem semmi volt , de a Noémi gyözött ! :( Ő már ruitnosabb kúszásba !

Éjjel mibe alszanak a picik ???
M egy ujatlan body és a textil pelus mert ő azzal alszik el ! De így is szakad róla a víz , de az ablakot nem merem kinyitni ?!?!

Na megyek mert elfáradtam ma pörgös nap volt !

Jóéjt !

ÁBocsi h nem reagáltam mindenre de nagyon fáj a fejem !! :twisted:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jó reggelt!

Móni, hogy van Dávidka? Voltatok orvosnál?

TSzilvi, ujjas bodyban alszik Zsófi, betakarva egy textilpelenkával. Az ablak nálunk nyitva van, hőgutát kapnánk egyébként.
Köszi a bikini keresési tippeket.
Egyetértek Veled, az egyberészes jobban kiadja az alakot.
Máté nagyon kis édes lehet! Korán kezdi :-)

Mangora, esetleg vegyétek meg nyaralás előtt az ülést, próbálgassátok és ha nem tetszik, akkor marad a hordozó. Nektek még van pár hét a nyaralásig, ha jól emlékszem, addig van idő.

Na, most nézem, hogy milyen vacak időt mond a jövő hétre... Még jó, hogy van a szállodában benti medence is.

Szép napot!
Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Zsuzsi, rémes lehetett ez az álom:(

Dávidnak már nincs láza, de nagyon nyűgös és nem eszik, úh elvittük dokihoz.

Vírusos torokgyulladás. Megint egy tanulság: attól is nyálazhat és rághatja a kezét, mert a torka fáj... nem tud rendesen nyelni:(
Mivel vírus, csak fájdalomcsillapítót kaptunk. (cataflam csepp)

Ja és itatni kellene, de nem fogad el semmit, úh megint napi 6-7x szoptatom, mint újszülött korában. Mire meggyógyul, akkora mellem lesz, mint Pamela Andersonnak.

De nagy mázli, hogy szopik legalább, előttünk egy kissrácot már kórházba küldtek, kiszáradás miatt.

Hát, fürdőruha és fürdőruha között is van különbség, nekem az egyrészes sötétkék úszódressz csinosabb. Vagy már megszoktam:)))

Zsófinak milyen fürdőruhája van?:) itt a szomszéd kiscsajnak (9 hónapos) kétrészes, nagyon poén.

Szilvi,
Dávid csak pelenkában alszik, textilpelussal betakarva. Ha picit hűvösebb van, bodyban.

Judit,
ha meggyógyul Dávid: nincs kedvetek hozzánk eljönni? Tök jó lenne megismerkedni. Igaz, ilyen erővel mi is mehetnénk, szóval nem tudom, merre laktok pontosan, de jó lenne össszehozni valamit:) Majd írok privit.

Megyek, megpróbálok főzni valamit, hátha D. eszik belőle. Gyümölcsöt akartam adni, mert azt szereti és lédús, de a doki szerint az csípi is a torkát:(

Murphy: Z. szabadságot vett ki, most akartam ablakot és hűtőt mosni, tűzhelytisztítás stb... Hát olyan fáradtak vagyunk D. betegsége miatt, hogy a lépcsőn is alig bírunk feljönni:)
Mindegy, a kosz megvár, sajnos.

Pusz és szép napot,
M.
monke

Hahó!

Zsuzsi, pont ilyen gyerekülésünk van! Megdöntve majdnem úgy fekszik benne Bene, mint a hordozóban, szerintem nagyon kényelmes lehet és szereti is nagyon :)
Sajnálom az eladó kontárságát... egy ilyen témában tök fontos, hogy körültekintő és alapos legyen, megértem, hogy zavart, hogy nem ilyennel találkoztatok.

Móni, sajnálom a betegséget, remélem hamar túl lesz rajta Dávid! Nekünk a múltkor hasonló betegségre tanácsolták a tantum verdének a torokspray változatát, hogy az kicsit enyhíthet a fájdalmon. Mi nem nagyon használtuk, Bene nem engedte...
Ilyen magas láz általában nem lehet csak a fog, nekünk ezt mondta a dokinéni anno :(
Örülök, hogy az új védőnőtök szimpatikus :)

Bene is vagy csak pelenkában vagy max egy rövid ujjú bodyban alszik, összes ablak nyitva, 28-29 fok éjszaka is.

Judit, mi is szívesen meglátognánk Titeket :) Móni, a fuvart pedig szívesen vállalom Nektek is, tényleg! :)

Zsuzsi, sajnálom, hogy nem találtál megfelelő fürdőruhát. Mondanám, hogy van itt nálunk egy Triumph outlet, jó árakon nagy választék, de ez elég messzire van tőletek, hogy még ma elugorj megnézni :( Remélem találsz valahol megfelelőt. Ha mégsem, nyaralás után gyertek el hozzánk, összeköthetjük egy találkával a vásárlást :)
Az álom borzalmas lehetett, sajnálom :( Remélem egyszeri alkalom volt csak :(
Szép nyaralást Nektek, jó pihenést, ha már addig nem jönnék!!!! Remélem Zsófi nagyon fogja élvezni!

Marci fog, GRAT!!!

Szilvi, melyik kórházban voltatok? Jaj, örülök, hogy már mindhármótoknak kutya baja, nagyon nem jó egy ilyen családi betegség :(

Tegnapi nap jól sikerült szerencsére, bár alaposan elfáradtam estére, Gábor is csak későn jött most.
Viszont hiába a jó felvételi pontszám, nem vettek fel Szegedre, maximum pontszámmal lehetett csak bejutni levelezőre, így szeptembertől mégsincs sulim... újabb újratervezés, már aaaanyira de annyira elegem van ebből.

Ma délután festjük az előszobát, elég leharcolt állapotban van már, ebben a melegben jó kis program :)
Megyek, Bene épp a hálószobát szedi darabjaira...
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Ági,

Annyira sajnálom a sulit:-(
De akkor esélyes, hogy már az ELTÉ-n folytathatod ,ugye?
Mi a B-terv?:)

A mi dokink is azt mondja, hogy fogzás nem okozhat magas lázat.
Ugyanakkor azt is mondja, hogy ha "csak" láz a tünet, előbb próbálják meg otthon csillapítani, ezért vártam egy-két napot.

Ja, torokspray nálunk is felejtős lenne:)

Jézus, ez a festés komolyan hangzik tényleg.:( Hát, kitartást hozzá!

Visszaolvastam, Szilvi írta, hogy László kórház... hát, remélem, nem kerül oda senki sem a közeljövőben.

Pusz
M
monke

Hát igen, úgy látszik, az ELTE megvár. Vagyis én őt :) De még mindig nincs akkreditálva a szakom, szóval még mindig csak lehet, hogy elindul a szak... B-terv kidolgozása még folyamatban... bár már lassan inkább D vagy E-terv lesz a neve :D Az biztos, most nem gyerekvállalás lesz belőle, legalább is szerintem. Aztán ki tudja... :lol:

Jogos a csillapítás, amit írsz. Csak mi már a kórház óta totál be vagyunk parázva a legkisebb hőemelkedés láttán is... :(

Egyébként a párom azt hallotta valahol, ebben a kánikulában "normális" egy kis hőemelkedés a csecsemőknél, nagy a folyadékveszteségük és hát sokat is mozognak. Szóval sok-sok folyadék, és érdemes őket többször fürdetni napközben is.

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Ági, sajnálom a sulit, nagyon :-( Olyan jó lett volna!
Gondoltam Rád, amikor mondták, hogy megvannak a ponthatárok. Esetleg pótfelvételi valahova máshova?
A talit mindenképp összehozzuk, ha visszatértünk, jó?
Esetleg egy nagy talit nem kezdünk el szervezni?
Medence-party előtt bemegyünk a Triumph outletbe Dunakeszin, hátha... Ja, az egyik helyen azt mondták tegnap, hogy ilyen nagyméretű felsőjük (80C) nincs :evil:
Festéshez minden elismerésem előre is! Ügyesek legyetek!
Örülök, hogy bevált nektek a gyerekülés. Ma mi is felavatjuk.

Móni, remélem, Dávidka gyorsan meggyógyul.
Ezt a tanulságot is megjegyezzük.
Szoptasd akkor, lényeg, hogy van tejed.
Zsófinak egyberészese van, rózaszín, kis fodros. Majd lefotózom.
Ablakpucolás? Inkább, ha kicsit hűvösebb lesz, nem?
Letelt már a próbaidő Zolinak?

Kata, kár, hogy későn olvastam a hozzászólásodat, tényleg nagy az akció a Humana tejdesszertre. Meg sem néztem tegnap. :cry:

Azért próbálok majd nyaralás alatt is benézni, M. kénytelen egy kis munkát is hozni :cry: , viszünk gépet.

Zsófi se eszik olyan jól, a melegre fogom, vagy arra, hogy nem ízlik neki a sárgarépa-krumpli-marha. A marhát most kóstolja először, tegnap még az üveg fele sem fogyott el, ma megkapta a másik felét is, ma sem kellett jobban. Azt hiszem, hagyom egy kicsit.
Sosem főzök marhát, kénytelen voltam üvegeset adni.

Kicsit darabosabbra hagytam ma a gyümölcsöt, így is megette. Meggyőztetek, kell szokni a darabosabbat. Ha hazajöttünk, elkezdem a 8 hónapos kajákat.

Szép hétvégét és jó hűsölést!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?